Új privát üzeneted érkezett!

Móni: én egyszer mértem egy egész napit, kb. Livi is ennyi idős lehetett, ő akkor 500-at evett meg egész nap, arra is azt mondta a védőnő, hogy milyen sokat eszik :lol: Úgyhogy nálatok se lesz gond.
Mellesleg Livike is nagyon pufi kisbaba volt, fél éves kora körül csökkent a hízása, amióta elkezdett járni, azóta alig hízik valamit, így ahogy nyúlik, vékonyodik, úgyhogy most már jól néz ki :lol: . Egyelőre Marcika is pufi, de gondolom, majd 2 éves korára ő is vékonyodik :wink: (legalábbis remélem :lol: :wink:

Emma: mindjárt beírlak, és teszek fel frissített táblázatot :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Dincuska, Kitta, bocsi, de Ti most lemaradtok :lol:

Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Szylvi! De jó volt olvasni a soraidat...Légzéstechnika? Hát én azt már elfelejtettem, pedig a tornán vettük mi is. Sajnálom, hogy nem jött össze a gátvédelem, de mindent egybevetve a magzatvíz elfolyásához képest 4 óra alatt meglett Jázmin! Az tökjó! Borzasztó, hogy pont a csecsemős nővérek a legrosszabbak... Remélem megmondtad nekik a magadét! Sándornak is elmeséltem, milyen volt a szülésed, persze reggel rögtön azzal jött, hogy nincs-e alattam nagy tócsa... :D
Szilvi! Gondoltam rátok, hogy vajon milyen a nyaralás.Majd lehet, hogy elkérem a szállás címét, hátha az ősszel el tudnánk mi is menni. Jól hangzik, amiket írtál róla. Remélem, Lilla hamar visszaszokik a rendes kerékvágásba! :D
Timóca! Remélem, semmi komoly, mikor mész a körzetishez? Gratula a 2hós Marci babához! :D Remélem, hamar bekerülök a táblázatba! :lol:
Viki! De jó, hogy jelentkeztél. Majd belejössz az anyáskodásba, én is félek azért egy kicsit. De megnyugtat, hogy ott lesz Anyósom is velem az elején. Képzeljétek, ma megbeszéltünk mindent, úgyhogy végre nem feszült köztünk a légkör. Nagy kő esett le a szívemről! :D
Visszatérve... várom ám a képeket Adélról. Jól rémlik, hogy még nem tettél fel, ugye? Pedig nagyon kíváncsi vagyok a szép kis fekete hajára! :D Sajnos Emmácska még mindig nem igyekszik kifelé, kényelmes egy nőszemély, jókat bulizik idebent! Pedig biztos érzi, hogy mennyire várjuk már. Apa is mindig elmondja, meg én is... Már most nem nagyon hallgat ránk! :D
Manóci! Visszaolvastam a szüléstörténetedet. Jaj de jó lenne, ha nekünk is pénteken jönne a drágánk. De ha mégsem, akkor hétfőn be fog vsz. fektetni, pedig azt úgy szerettem volna elkerülni! Még azért reménykedek, sok van még hátra a hétből! :D Ahogy ezt leírtam, hirtelen olyan érzésem volt, mint amikor kezd megjönni a menstruációm... Nem görcsölök, csak olyan...na nem is tudom, milyen! Bár lehet hogy csak a reggeli grillkolbász hatása... :lol: Örülök, hogy megint sikerült ilyen értelmesen kifejeznem magam! :lol:
Visszatérve, várom a képeket a virágtartóról meg a polcról. Láttunk valamelyik nap a Plusban egy kovácsolt vas virágtartót, de nem vettük meg... pedig nem volt drága, max. 2000 ft, de most máshová csoportosítunk! :)
Emmamami! Köszönöm a drukkokat Tőled is (meg egyébként mindenkitől :D). Most megint abbamaradt a parázásom, úgyhogy ezt ki kéne használni, és gyors lezavarni a szülést. Pl. ma... :D Én ráérek! :D Ja, és küldj képet, szeretek gyönyörködni! :D

Ma nem tudom, mit fogok csinálni. Akartam valami hasznosat művelni, főzőcskézni, de már Anyósom elfoglalta a konyhát... :D Lehet, hogy délután sütök valamit! Hátha a jó illatok is kicsalogatják Emmát... :lol: Pozitív hozzáállás! :lol:

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 

 
 

Sziasztok!

Érdekes, hogy Szylvi is a csecsemősnővérekre panaszkodik... Nekem is csak velük volt problémám, és két másik kismamától is (két külön kórházból) ezt hallottam.
Pedig a világ legszebb munkája az övék, az édes ártatlan kicsi babák között, mégis olyan morcos, barátságtalan, maradi-erőszakos a legtöbb.
Emlékszem amikor először kihozták a friss császáros szobatársam babáját szopira. A nővér lecsapta mellé az ágyra, és már fordult is ki a szobából. Első babája volt, azt sem tudta hogyan tegye mellre. Amikor szóltunk a nővérnek, hogy jöjjön vissza segíteni, ez volt a válasza: azt sem tudja hogyan kell szoptatni? akkor talán ne is erőltesse. :shock:

Szilvih, köszi a utazós listát!!!!!!
Vendég
 


hahó!

megint Eszterrel a jobbomon,és így újfent kisbetűsen ;)
-rötyög álmában az édes...biztos azon, hogy mámeg' így kibabrált velem -
Timóca: ma vtunk mérlegelésen eszter vasárnap lesz 2 hós, 4310gr-al született, 4100 körülivel jöttünk haza és most 6200gr... :shock: Úgyhogy ő sem fogyózik ahogy látom :wink: Anyuvédőnő nem mondta, hogy ez sok lenne, és a dokinőnk sem, kíváncsi vagyok tiéd hogy regálja le, majd írd meg.

Időközben felébrdt szentem és fészkelődik ezerrel, úgyhogy mobilizálom magam kedve szerint...


sziasztok!

Kép
Kép
petra78
 
 


Mindig csak pár percem van: :?

Csilla, ha van még esetleg babőrzőtök, az is hasznos szokott lenni, ha Milán már lefeküdt aludni, ne kelljen mellette sunnyogni, akkor kint lehettek.

Csecsemősnővérek: Nekem is rossz tapasztalatom volt az Uzsokiban, ugyanígy hozták ki legelőször a babát. Az Istvánban a legtöbb aranyos és segítőkész volt, csak a fürdetést vették szerintem lazán- nyitott ablaknál, huzatban, és ventillátornál :shock: .

Szylvi, ekkora babánál azért nehezebb lett volna megúszni a gátmetszést... Azért sajnálom, hogy ekkora sebed lett, javul már?
Azért jó gyorsan megszültél, pláne, ekkora babát!! Nagyon ügyi vagy!

Edina, de jó, hogy megbeszéltétek a dolgokat anyóssal!!! Irigykedem, mert nekem soha nem sikerül, és hasonló okok miatt szokott feszültség lenni köztünk, meg hogy soha nem adom oda Dorkát...
Nálad külön kellemetlen kérdés ez a túlhordás (Már ha az lesz), így, hogy nem tudjátok az utolsó mensit. Drukkolok, hogy tényleg induljon el magától, biztasd minden nap!!! :P

MAjd még jövök... :lol:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Én is csak pár percre, épp altatok! :)

Dincus, szép a szoba, nekem is tetszik!!! A mi leendő hálónk is elkészült az új házban, majd leképelem! :) És dehogy vagy olyan, mint én az uccsó időkben! Az én írásaim ilyenekkel voltak tele :( , és nem vigyori pofákkal! :) Szerintem te nem is tudnál úgy befordulni, annyira életvidám vagy! :D

Drusza anyuci, még a szülésünk is hasonlóan gors volt! :) Még tartozom a történettel... Jázmin gyönyörű! Mint az én Jázminom! :D

Csecsemősök a Szabolcsban is bunkeszek voltak, csak az ex-mávos dolgozók voltak normálisak és segítőkészek!

Petra, Timi nem semmi súlyok! Vasgyúró babócák! :)

Szilvi, megadnád a nyaralóhely címét? Esetleg netes elérhetőség? Köszike!

Most megyek, nem megy a szundi egyedül! :)

KépKépKép
dikó1
 
 


Timi, köszi :) akkor tök jók vagyunk!

Emmamami, most láátom a kislányod is Hanna (luca) :)
Én is hülyeségnek tartom a méricskélést, bár első gyereknéll még bőszen méregettem, vagy 3 hós koráig majdnem minden evést! :? :oops: Most már egyáltalán nem.Csak a védőnő találta ki, hogy kiváncsiságból mivel ilyen törpike Hannus csináljunk egy próba mérést, hogy 24 órában mennyit eszik!
Mondjuk nekem Eszti se egy óriás, ő 1 évesen volt 8,5 kg!
Tejcsi miatt meg egyáltalán nem aggódom, mert sok volt anno is, és most meg mégtöbb :wink:Hála istennek!

Szilvih, hát az istvánban persze, hogy rendik voltak a csecsemősök, mivel az bababarát kórház :) és ott azért ez alap!Nálunk is ezért nem volt gond velük!

Petra, gratula eszti súlyához, szép kis fejlett baba :) hát ő nem fogyózik az tuti! :P :P

Dincus, nagyon drukkolok, hogy ne kelljen befeküdni!Csabinál te is sétálhatnáll a Ligetben mint mi :wink: De bejött mert kinyíltam!
Azért jjó, hogy megg tudod beszélni anyóssal a dolgokkat.Nem lenne annyira nyerő, ha idegesítene, főleg ha meglesz már Emma is!
Mit főztél, sütöttél?
Képet, bocsi de ma nem volt időm fotózkodni.Itt van a nővérem fia is, ugyhogy most 3 gyerekkel nyomom :lol: De holnap szerintem tényleg rakom neked!
manóci
 
 


Sziasztok!

Nem tom, mi volt a babanettel, de vagy 5ször frissítettem az oldalt, mire beadta az üzenőfelületet! :evil:
Csilla! Jaj, mostmár én is félek ezektől a nővérektől... Hol lehet megnézni, hogy melyik a baba-mamabarát kórház? Szerintem a Női Klinika nem az, vagy én nem láttam ilyesmi kiírást! Nekem is fontos lenne, hogy segítsenek...izé...meg sem merem majd fogni Pöttömkémet! :oops:
Timóca és Petra! Hát, gyermekeitek nem panaszkodhatnak éhezésre... :lol:
Szilvi! Hát igen, azért mindig hozzá kell tennem, hogy mázlim van az Anyósommal... Mutass nekem még valakit, akinek az a problémája, hogy az Anyósa úgy viselkedik vele, mint a lányával? :oops: Látom Sándoron is, hogy mennyire boldog most, hogy megbeszéltük... A tenyerén hordoz, este is elvisz cappuccinozni... :D
Hát gen, a dokim is pont ezért nagyon óvatos... Nem meri nagyon sokáig húzni... Úgyhogy akárhogy is nézem, jövő héten legkésőbb babázunk! :D Tehetnél fel képeket kis családodról, már rég láttam a leányzókat! :D
Dikó! Remélem igazad lesz, és elmarad a befordulás...de azért mostmár különösen átérzem az akkori lelkiállapotodat! :wink: :D
Manóci! Jaja, azt tudom, hogy az bababarát volt...még a végén visszasírom! Bár nem, nem, mert nekem már nem jutott volna ki a jóból...Te még a nagy felfordulás előtt pocit apasztottál! :D
Csabi is kicsit ,,hiánycikk", a Prof nem nyújt olyan szép látványt, mint Ő... :oops: :lol: Még Sándor is megjegyezte, hogy húha! :D
Séta...oksi, este nyöszörgöm egyet a páromnak, hogy na járjuk körbe Kisteleket egy párszor! :D
Hát, a sütögetés nem jött be, mert hirtelenjében beállítottak Sándor keresztszülei, úgyhogy most mentek csak el! De holnap tényleg alkotok valamit! Sajtos rudacskákra gondoltam, nyamm! :lol:
Akkor továbbra is várom a képeket a ,,szépségeidről"! :D

Jaj, megyek kikapcsolom a Cartoon Networkot, a Keresztszülőkkel jött egy 5éves kisfiú is, azóta itt nyivákol a tévében valami zöld szörnyike! :lol:

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Móni: nem dramatizálta túl a doktornő se Marcika súlyát. Kérdezte, hogy hány óránként eszik. Mondtam, hogy össze-vissza, van, hogy 2, van, hogy 4, éjszaka meg most is 9-től 5-ig aludt :lol: . Annyit mondott csak, hogy azért 2 óránként inkább ne... (de ha kér, nem fogom éheztetni :wink: :lol: ). Majd egy idő után úgyis lassulni fog a növekedés üteme, akkor meg azon fogok izgulni :roll:
Amúgy az ottani méricskén 6430 g és 61 cm :lol: . Az oltást meg úgy viseltem, mint egy igazi férfi, egy szava se volt, nem sírt egyáltalán :lol: . Nagyon büszke voltam :lol: . Szerencsére semmi baja, nincs hőemelkedése sem, nem nyügi...

Kép
Kép
timóca
 
 


Timóca: nahát, ez jó! :) Az én fiam is kb ekkora lehetett arányaiban 2 hós korában... 59 centi volt és 6070 gr. Fogalmam sincs, most mennyi lehet, igazi vasgyúró ő is... Mi dokinénink is meglepődött, mikor meglátta, kérdezte is, mit eszik ez a gyerek... Mondtam, csak anyatejet. Azt mondta: akkor jó... A 2 óránkénti dolgot már nem is mertem mondani neki... :P Nade éheztetni én se fogom. Majd lefogy...
Vendég
 


Hello csajok,

Dincuska: azért remélem, Emma baba beelőz minket, nekünk azért még van pár hét elvileg... Bár, látom, msn-en nyomulsz, szo, Emma még most is fittyet hány a nagy világra. Pedig, ha látná, milyen gyönyörű szoba várja!!!

Manóci: képet várom.Rég hallottam felőletek. vagy, csak figyelmetlen lennék?? Nem tom, front-e, vagy sem... lentebbírom a mai sztorit, kivi vagyok, mit szolsz hozzá...

Szylvi: sajna a repedést, és a bunkó csecsemősöket. Viszont, te is gyorsan szültél, ez azért jó dolog. Örülök, hogy a légzéstechnikát olyan jól tudtad alkalmazni!!

Ma voltam dokinál, ctg-n, Uh-n.
Ctg-t ismételni kellett, mert Csenge úgy 15 perc után folyton bújkált :lol:
Aztán az ismétlésen már minden ok. volt.

Uh eredménnyek:
Babu fejvégű fekvésben, lepény a hátsó falon tapad, II. fokban érett. Az átlagosnál vmivel kevesebb magzatvíz.
BPD: 86 mm
OFD: 111 mm
HC: 311 mm
AD1: 100 mm AD2: 91 mm Ac: 300 mm
FL.: 69 mm

Magzati súly: 2450 gramm (+-10 %)

Doki mikor vizsgált, nagyon fájt. Mondtam neki, azt mondta, elnézést kér, de sajna egyre kellemetlenebbek lesznek a vizsgálatok. :? Zárt méhszáj, viszont valami méh nemtommi elkezdett vékonyodni...

Hazajöttem, és valami sötét barna cucc jött ki belőlem. Volt ám para, uncsitesó szerint (szülésznő) ez volt a nyákdugó. :shock:
Kicsit érzékeny még lent, vizsgálat óta, úgyhogy le is pihenek.
HÁÁÁt, asszem, ebből már nem lesz 4 hét...
Amúgy, a 7végi rosszullét és fájások elmúltak hétfő reggelre, úgyhogy az tuti csak a front volt.

Szijjasztok

Kitta
kitta
 
 


A bunkó csecsemősökről: én császárral szültem, és az első napon fent voltam az intenzíven. Délután felhoztak 2 babát (a többiek állítólag nem voltak olyan jól, hogy fel lehessen őket hozni) - Marcikát is. Mondanom sem kell, hogy pont látogatási idő volt, így pár apuka is bent volt. Én még akkor nem kelhettem fel. Odarakták mellém Marcikát, mivel nem mozoghattam, alig tudtam odapozícionálni cicire, hogy legalább szopizzon kicsit (még jó, hogy Livike miatt volt tapasztalatom, mert a csecsemős csak odab..ta mellém, és elment beszlégetni a nővérekkel külön a nővéres szobába). Lényeg, hogy nagy nehezen be tudtam tenni a cicit a szájába, szopizott is lelkesen, kb 2 percet, mikor jött a csecsemős, és lekapta, és elvitte :shock: . Gondoltam, nem baj, másnap reggel korán lekerülök a rendes osztályra, ott majd velem lehet egyfolytában. Nahát, először is jó későn tudtam csak lemenni (addigra üresedett meg hely). Lent voltam, vártam, hogy hozzák Marcikát, nem hozták. Bementem szólni a csecsemősöknek, monták, hogy mindjárt hozzák (persze nevet nem tudtak, hanem ágyszámon voltunk csak nyilvántartva). Kb negyed óra múlva hozták is. Úgy adták a kezembe, hogy most ne szoptassak, mert most ivott egy csomó teát (persze cukrosat :evil: - cukorbeteg anyukánál mennyire normális ez :?: ), és hogy így is hányingere van, vagy mi :shock: (azért cicire tettem, és evett lelkesen :wink: )
De még jó, hogy Livike miatt már volt tapasztalatom. Mennyire más volt abban a kórházban (Kútvölgyi), ott is behozták, míg feküdnöm kellett (szintén császáros volt), de mivel aludt, így csak aludt rajtam végig. Utána is, mikor felkeltem, ebédeltem, rögtön hozták is, hogy felébredt. Kérdezték, hogy szoptattam-e már, mondtam, hogy nem, úgyhogy segítettek. Később is mindig. Ja, és ott név szerint ismerték a gyerekeket (nemcsak "rabszám" szerint), és az is sokat számít szerintem.

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!!!

Timi, gratula az oltáshoz, mi is csütörtökön megyünk, a nyaralás miatt kitolódott kissé...:) :oops: Ha erről lenne szó, szívesen nyaralnék még egy-két hónapot. :lol: A védőnőnk nagyon dícséri ezt az új oltóanyagot, hogy már nem okoz heves reakciókat, remélem, így lesz... :roll:

Kitta, nem olyan biztos, hogy nyákdugó... Lehetett a vizsgálat közben használt zselé is, meg a durva vizsgálattól pici alvadt vér...
Még azért 2500 g-nál n e készülj szülni, tartsd még bent egy kicsit.

Viki, Majd belejösz. Először is meg kell tanulni pár igényünkről lemondani: Pl. evés, alvás, wc-re menés, aztán már minden megy, mint a karikacsapás :twisted: :twisted: :twisted:

Uzsoki csecsemősei: Szánom bánom, de azért volt rendes is, pl. aki néha átmasszírozta a mellem hajnali 4kor, mert már megőrültem... Ezt le kellett rónom.. (Persze mai agyammal azért feltenném a kérdést, hogy miért nem a gyereket adták ki éjszakára, akkor masszírozni sem kellett volna. :roll: )

Edina: Hááát, nem tudom a Szegedi Klinikát, nem hallottam róla semmit. De a szülés utáni dolgokra készüljél lelkiekben, ha kifogsz te is bunkó nővéreket, a helyeden kell hogy legyen az eszed, hogy kiállj Emma baba és a saját jogaidért. Én egy tizessel idősebb voltam, mikor Dorkát szültem, de mégis nyuszi voltam, a mai napig bánom. Végig tartsd eszedben, hogy ez a TE gyereked, TE szabod meg, hogy ihat-e tápszert vagy cukros vizet, TE szeretnéd, ha veled lenne éjszaka, vagy kihoznák szopizni, TE szeretnéd, ha ráadnák a sapkát fürdés után, stb. Velem Dorkával végig úgy viselkedtek, mintha a gyerek a kórház tulajdona volna, elvitték, és bent tartották vizsgálaton, ameddig kedvük tartotta, biztosan tápszerezték is, és jól leszidtak, ha a kezemben mertem vinni, és nem a tologatós kiságyban.
Csak azért írom le ezeket, hogy érzékeltessem azokat az apró dolgokat, amiket ott bent összetörve, fáradtan esetleg a vérveszteségtől esetleg másképp látsz.
Ha azt hallod, hogy nagyon tápszereznek, legjobb azt mondani, hogy közeli családtag tejallergiás, akkor talán jobban odafigyelnek.
Egyébként most van az anyatej hete, és annak is a témája az élet első órája, érdekes, keress rá a neten!!!
Remélem, nem ragoztam túl a témát.
Ja, és Emma-odu nagyon szép!!!

Emmamami, Timi, hajrá 2 óránkénti etetés!!! :P Enyém gyerek is, ha hidegfront van, legalább 2 óránként kéri, biztos ilyenkor akarja behozni a melegfronti 5-6 óránkénti evéseket. :roll:

Móni, ha tejcsi van bőven, küldd már el a csudába azt a védőnénit!!! :lol:

Nelli, mizujs? Tényleg, meddig volt Domcsi kórházban???

Nem meséltem még el a top sztorit a nyaralásról: Egyik nap lementünk Hévíz központjába sétálni este, és Dorka lent jött rá, hogy fáradt is, és a lábát is feltörte a cipő. :? NAmármost Hévíznek jó kis emelkedős főutcája van, elképzeltük, hogy ott végig felcipelni... :shock: Inkább kivettük a nagy batár fektetős babakocsiból Lillát a kendőbe, Dorkát meg belefektettük... Majdnem bele is fért, csak a lábát kellet behajlítania kissé, de ott meg ott volt a lábzsák... Halálra röhögtük magunkat, ahogy a német meg ilyen-olyan turisták óvatosan bekukucskálnak a babakocsiba, és elrettenve kapják vissza a fejüket, amikor a 15 kilós óriásbébink rájuk vigyorog az újszülött baba helyett... Dorka ráadásul még élvezte is, hogy Lillát játszhat, néha oázott, és fura arcokat vágott...
Elteszem magamat holnapra

Kép
Kép
szilvih
 
 


Jó reggelt!
Szilvih: de jót röhögtem a babakocsis sztorin! :lol: Hát, ez nagyon jó... :lol: :lol:
Oltás: nekünk a 2 hós szuri után lett pont beteg Ármin. Másnap lett hőemelkedése, jó egy hétig kitartott a nyavajája, de lehet, nincs összefüggés. Most a 3. hós szurira várunk, már rég meg kellett volna kapnia, de a dokinénink szabin van...
Ti hogy álltok az agyhártyagyull. elleni oltással? nekünk a dokinéni nagyon szorgalmazza, Hanna meg is kapta, és Árminnak is beadatnám... Szerintetek?
Kitta: pihenj sokat... Nekem is volt ilyen barnásos izé egy vizsgálat után Hannánál, a 37. héten. Jól be is paráztam, felhívtam dokit, azt mondta, vizsgálattól lehet, vegyek be No-spát és ha gond van, menjek. Persze, nem volt gond. Neked se lesz, nyugi. A fiamnál meg, a terhességvégi (hehe) vizsgálatoknál mindig mondta, hogy előfordulhat ilyen vérzés. Szerintem se a nyákdugó volt nálad, azt mondják, az ilyen rózsaszínes nyálkás izé. (Nekem pölö olyan volt...) De az is távozhat már 1-2 héttel a szülés előtt is. Vékonyodni meg asszem a méhnyak szokott... :roll:
Dincuska (dehülyevagyok, a múltkor Dittust írtam, hogy mér??? Ne haragudj!): :oops: még mindig kitartást!
Mennem kell, gyermek sír.
Szép napot nektek!
Vendég
 


Annyit írtok, hogy esélyem sincs elolvasni. Pedig annyira hiányoztok!

Szilvi :)
Örülök, hogy jól telt a nyaralás.
Köszi kérdésed, a tejjel időnként küzdök, de van, hogy egész nap szépen van, csak estére nincs elég. Ekkor odaadom a napközben lefejt kis tejet. Nem tudom, meddig tudunk így működni. Tegnap azt hittem, szépen beáll a tejcsi, de nem, estére nem volt elég, meg a kicsit már nem akarta kiszívni Brigi. Szegény nagyon hasfájós, most ezzel szívunk ezerrel. Megy a torna meg az infacol.
Ha ma lejutok tanácsadásra, akkor meg is mérik.

Domcsi 2 napot volt csak kórházban, kiderült, hogy vírus, így amikor lement a láza, hazaengedték. Amig bent volt, addig Dorka is belázasodott. Mindketten elkapták Szlovákiában.

Csilla :)
Én nem vettem észre, hogy a More Milk Plusz kapszula nagyon megnövelte volna a tejmennyiségemet, de biztos mindenkinél másképp hat.
Neked most van elég?

Minden finishben lévő kismaminak megy a drukk!

Olyan jó, hogy most nincs kánikula.
h.nelli
 
 


Sziasztok!

csak hogy ne maradjatok képek nélkül, dobok fel az imádott szerelmeimről! :)

Kitta, most én mondom neked (te is mondtad nekem), tessék sokat pihenni, feküdni, pici még az a babó, jó helye van ott benn! Tudod hagyd a dagadt ruhát másra... nehogy valami baj lgyen! de nem lesz!

Dincus, jó sütögetést!!!

Szilvih, megadod a nyaralóhely elérhetőségét, vagy nem publikus? :)

Nelli, teát is iszol? Én a lajtoherbet használttam fiúknál és most is volt tejcsi bőven!

Na megyek ébredés!
Kép

KépKépKép
dikó1
 
 


Bocs, a beleszólásért, csak egy üzi:

Jovika!

Nagyon-nagyon gratulálok!! :):):)

Most láttam csak a jó hírt! (Látom, nálatok rendezett a nemek aránya! :D)
A másik topikban nem akarsz jóhírezni? Árulkodni fogok ám! :D:D


Többieknek jó babázást! :)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Jó reggelt!

Timóca! Gratulálok, Marcika bátor kis kölök! :D
Kitta! Jó lenne, ha Csenge még erősödne egy kicsit, mielőtt kidugja a fejecskéjét! 1-2 hét elég is lenne...tovább szerintem úgysem marad. A kevesebb magzatívz is azt jelzi, hogy nincs messze a szülés, legalábbis nekem a doki azt mondta. :roll: A nyákdugó (vagy nem-e) témához nem tudok hozzászólni, mert sztem nálam még az sem távozott (vagy nem vettem észre?), gondolom mostmár az is kivárja a szülést. A vizsgálatok nekem is kellemetlenek, de annyira fájni nem szoktak. Ami vékonyodhat, az a méhnyak. Emiatt ne aggódj, nekem már a huszonakárhanyadik hétnél meg volt rövidülve, de bezzeg még mindig itt vagyunk... :D
Csecsemős nővérek! Azt hiszem, én is felkészülök a legrosszabbra!Ahhozképest csak pozitív csalódás érhet... :D A számat pedig nem csak evésre használom majd (remélem)... :D
Szilvi! A storyn nagyon jókat borultam...! Elképzeltem a Lillát játszó Dorkát meg a bámuldozó járókelőket... :lol:
Emmamami! Nincs semmi gond, a Dittus is tetszik... :D
Nelli! Akkor végülis a tejcsi-kérdés javulóban van, nem? Drukkolok, hogy így is maradjon! Szegény hasfájós Brigi baba, remélem hamar rendbejön! :D Nekünk is hiányzol!!! :D

Este nem volt semmi különös. Csak kivártuk az augusztust! :D Keményedések gyakran jönnek, de sajnos el is múlnak. :( A telefonok is jönnek a kedves érdeklődőkkel, hogy na megvan-e már! :evil:
Ma szétnézünk Szegeden egy kicsit, teszek pár kört gyalog is a városban, hátha bejön! :D

Szép napot Nektek!

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Dincus: a séta lehet, h. bejön... Én Ármin születése előtt 1 nappal búcsúban voltam... :lol:
Vendég
 


Edina, telefonok::(

Ildi, Háát, szerintem megadhatom a nevét itt is, a hely neve Villa Rosa, a Car-tour-nál lehet oda foglalni. Mi vmilyen akció keretében voltunk 16990 volt félpanzióval a felnőtteknek 4 éjszaka, 6 éven aluliak (asszem, de lehet, hogy 10) gyerekadagot kapnak ingyen. Vacsi nem büfé volt, de finom, 2ből lehetett választni, de legalább nem ettem magam kövérre, mert úgy szoktam.:)
Pótággyal 4 ágyasra bővíthetők a szobák, pici meg alhat veletek a nagyágyon.
Keresek linket, de annyira nem mutatja a dolog magát, én is félve mentem, de 2-3 éve lett felújítva az egész, tényleg jól néz ki belülről.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Itt alink, itt az akció nélküli ár van, de érdemes rákérdezni.:
http://www.lastminutebelfold.hu/#villarosa

Csajok, teljesen kivagyok. Lilla még csak-csak aludna éjszaka, legtöbbször megúszom 1 szopiztatással, de Dorka mostanában 3szor is felébred, olyankor mellé kell feküdnöm, és ottmaradni, amíg el nem alszik. Addigra én is vagy bealszom, és akkor még jobban megszokja, hogy ott vagyok, vagy kínok közt nem alszom fél órát. Hajnalban átjön oda, ahol z éjszakai szopi után bealudtam a Lillával :x , és azzal tart ébren, hogy hatalmasakat vetődik alvás közben, és védem a Lillát tőle. Még ha közöttük fekszem, akkor is képes átlendíteni a lábát rajtam. Úgyhogy hiába kelünk 8-9 körül, én mindig, mint a mosott kaki.
És muszály éjjel bemennem hozzá, mert olyan éles hangon visít, hogy felkelt mindenkit.
Ott rontottam el, hogy terhesség alatt vele aludtam, mert így egyszerűbb volt veszélyeztetett terhesen.
Van vmi ötletetek, hogy hozzam rendbe?

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Edina!
Nagyon szép a lakásotok, a miénk is ilyen gazdag színvilágú, nagyon szeretjük.
Mi a szülés előtti este összebújtunk apával és lám lám a prosztaglandinok meghozták a hatásukat, mert hajnalban meg is indult a szülés. :lol: Próbáljátok ki ti is, hátha bejön.

Szilvi!
Érdekes a gátam nem fájt és azóta sem fáj, már az első nap is tudtam teljes fenékkel ráülni. :lol: Végül is a doki azt mondta, hogy nem mély a vágás, lehet ezért nem fájt.
Én is várom a képeket a lányokról!!!

Nelli!
Azért jó, hogy néha betudsz látogatni közénk, lesz ez jobb is, hidd el tényleg hiányzol nekünk is.

Jovika!
Megcsináltam a gyógyszertári babafürdetőt, ahogy javasoltad és így tényleg használható és jó, olyan szép a leányzóm bőre, hogy kár lenne mást használnom. Remélem jól vagytok!

Emma!
Még nem is volt alkalmam üdvözölni téged! Örülök, hogy csatlakoztál közénk! :lol:

Csilla!
A látogatóktól én is kivagyok már borulva, mint ahogy te voltál. Mikor lesz már vége? :roll:

Manóci!
Szerintem is felesleges aggódni a súly miatt, jó hogy nem aggódsz ez miatt.
Képeket várjuk. :lol: :wink:

Ildi!
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy gyönyörűek a gyermekeid. Látom a rózsaszín nálatok is nyerő. :wink: Nálunk is az. :lol:

Timi!
Evés ügyben hasonlóan állunk, biztos tényleg a nagy súly miatt, de mi is már a kórházban már megettünk 100 - at. Most meg nem tudom mert mérleget sem hoztam ki, megfogadtam Dórinak és Szilvinek a véleményét és nem bántam meg, nagyon nyugodtak vagyunk mind a ketten, tejem is van bőven tényleg kár lett volna ezen parázzak még külön. Timi ha legközelebb frissítesz a táblázaton, Jázmin 4050gr-mal született és nem 4005 gr-mal, barinőm véletlen elütötte.. Köszi!

A csecsemős élményeim végül is olyan szinten jól zárult, hogy nem hagytam magam, és az ügy egészen a főorvosig terjedt, akinek köszönhetően még éjszaka is felköltöttek és le tudtam menni szoptatni, azt mondta, hogy ez nem börtön és örüljenek ha valakinek ennyire fontos, hogy anyatejjel etesse a gyermekét. Edina én is csak azt tudom mondani, hogy ne hagyd majd, hogy a sajátuknak tekintsék a gyermeked/ sajnos hajlamosak rá/, Emma csak a tiétek, ezt ne feledd!

Kitta!
Tessék pihenni, még kicsi az a babó, hogy kibújjon! Ha a nyákdugód távozott is még nem jelenti, hogy máris megszülsz, valakinek két három héttel hamarabb eltávozik. :wink:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Edina, én is nagyon vártam már a végén, hogy Milán kibújjon. Ráadásul rá is húzott 10 napot a kis bestia, az összes kicsalogatós vajákos trükköt kipróbáltam. Asszem a lépcsőzés volt a leghatásosabb... jó csomószor fööööl, meg leeee.
Az "egyben vagy még" telefonoktól meg egyenesen a falra másztam.

Petra, holnap indulunk Balcsira, de még nem árultad el a kürtős kali készítését!!!!!

Ildi, a fiúk, mint két tojás pár év különbséggel :) nagyon édesek a képen így hárman. Kényeztetik a kishugukat?

Kitta, jaja... durvavizsgálat utáni vérzésről én is tudnék mesélni.

Emma, egy másik topicban olvastam épp az agyhártyagyull. olásról: "...védőnéni azt mondta nem adatta be,mert úgy gondolja,hogy a kötelező oltás az népegészségügyi szempontból is fontos és kell,de a nem kötelező már a nevében is ott van a tagadás,pl,itt van a gennyes agyhártya gyulladás elleni oltás,38 féle agyhártya gyulladás van-mondta mind ellen nem ad védettséget,és ha most megbombázza a gyerek immunrendszerét,ez ellen 5 éves koráig védett lesz,de lehet hogy más betegség ellen meg pont kiszolgáltatottá válik."

Nelli, én azért ilyedtem meg tejcsi ügyben, mert Milán kevesebbet eszik pár hete. Aztán abbahagytam a méregetést... és úgy tűnik ennyi kellett a pszichémnek :)
Mindig ő hagyja abba az evést, két etetés között alszik, az egész éjszakát átalussza, szóval olyan nagy baj nem lehet.

Megyek pakolászni, holnap indulunk nyaralni :lol:
Hiányozni fogtok, de mire visszajövök Emma már kint fog mosolyogni.

Csilla
Vendég
 


Csilla, jó nyaralást nektek!

Szilvih, köszi a linket, megnéztem, lehet hogy egy 3 nap 2 éjszakára benevezünk mi is! Akkor nem gond ha pici babával megyünk? nem zavar ott senkit, vagy ne foglalkozzak vele? :)
nem rontottad el Dorkát, egyszerűen csak fel akarja hívni magára a figyelmet! nekem Rolcsi lett iszonyúan nyűgös és nyávogós, pedig többet foglalkozom vele, mint a babával, és midnenki más is a családban, hogy ne érezze háttérben magát. Szegény Mina evés után rögtön vissza az ágyba, mert Rolcsi már jön is bújni hozzám...

Szylvi, igen a kék rucik tiltva vannak, még le is szúrtak miatta hogy valamelyik nap kicsit fiúsra sikeredett az öltözék! És élvezem hogy rózsaszínbe éa pinkbe öltöztethetem!!!

A fiúk imádják, kicsit túlságosan is, állandóan puszilgatva meg ölelgetve van, kicsit ijesztő amikor megpróbálják kivenni az ágyból vagy a babakocsiból, olyankor ha meglátom parázok kicsit, mert ha egyszer sikerül nem biztos hogy el is bírják és kézben marad...

na megyek tejcsi indul, Jázmin pedig mégalszik a séta után. Akkor fejek!

KépKépKép
dikó1
 
 


Ildi, ha foglalsz, próbálj első emeleti szobát kérni, ott van a vacsi. Miénk a 12-es szoba volt, szerintem az a legdiszkrétebb szoba.

TÉnyleg, fogigátlás: Érdekes, nekem a doki egy az egyben azt mondta, hogy MINDEN fogigátlóból átmegy a hormontartalom a tejbe, és csak a Pharmatex hüvelytablettát, zselét ajánlotta. A régi dokim meg simán felírta szülés után a tablettát. (Persze nem szedtem be, azóta is ott ül a fiókomban, tényleg, ha vki kéri, szívesen odaadom, még nem járt le.)

Kép
Kép
szilvih
 
 


CSilla, akkor már most mentek? Azt hittem, Milán 10 hetes korában. Végülis kiccsaláddal? Jót utat nektek!!!

Oltás: Én sem vagyok nagy oltáspárti. Legszívesebben még a kötelezőket sem adatnám be... :evil: Sok helyen olvastam, hogy ez a rengeteg allergia is azért van, mert a szervezetet nem hagyják védekezni, ezért olyan dolgok ellen fordul, amik egyébként ártalmatlanok a szervezet számára, pl. pollenek
Ráadásul ez az agyhártyagyuszi elleni két v. három oltás most, egy éves kor felett csak egy, ha jól emlékszem...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvi, üres a nyaraló, le tudunk menni most csak apával hármasban :lol: és hétvégén csatlakozik barátnőm az egyévesével (csak hogy Milánnak is legyen társasága). A nagy őrület valóban csak hetek múlva lesz.

Lehet, hogy hülye kérdés :oops: , azt írtad, hogy hűtőtáskába készítettél tejcsit az utazásra. Ha szükség lenne rá, csak úgy hidegen oda lehet neki adni???
Vendég
 


Csilla, én csak belekotty, de szerintem nem fogadná el hidegen! Van autós cumisüvegmelegítő, és abba bedobod. ha nincs nektek lehet kölcsönözni a bababoltokban, néhány napra jól jöhet. Bár én nem paráznék, első pihenőbe be, azután cicre fel, a textilpelus mindent eltakar! :D

na belekotty vége!

KépKépKép
dikó1
 
 


Csak dicsekedni jöttem: Brigi baba 3,5 hét alatt hízott 89 dekát, 4240 g.
Olyan nagy baj nem lehet, csak ne lenne enynire küzdelmes, meg este is lenne elég tej, és minden rendben lenne.

Szilvi :)
Nekem is minden hajnalban jön Domcsi , és hiába altatom el nagy kínok között Berigit, már nem tudok pihenni tőle. Néha megígéri, hogy nem kel korán, és akkor tényleg alszik akár 7-ig, de legtöbbször jön, és tarol.
Az éjszakai sírás nem egyszerű Dorkánál. Biztos neki is a tesó miatt van. Nekem akkor kellett ottaludnom mellette, mikor bekerült a bölcsibe. Most már csak a délutáni alvásnál kel odafeküdnöm. Kivártam, míg leszokott róla, közben sokat magyaráztam neki. Más ötletem nincs.
Én is mosott rongy vagyok, mert 1-2 óránál többet már hónapok óta nem aludtam.
Átérzem, milyen :(

Dincus :)
Megy a drukk!

Csilla :)
Átalussza az éjszakát? Akkor Brigi miért kel 2 óránként enni? Valószínű nem sezik eleget, mert elalszik., Meg a tejem sem túl sok éjszaka.
h.nelli
 
 


anyáááák, ennyit írni...:) !

Most nemtok olvasni, mert Eszterem az ölemben ficereg, csak egy ma reggeli képet hoztam....
Sziasztok, igyekszem felzárkózni! Kép picipók

Kép
Kép
petra78
 
 


Csilla, nem volt sok az üvegben, 80 ml körül, gondoltam, a kezemmel is meg tudok annyit melegíteni, meg a hűtőtáskánk is elektromos, tehát ahol megy a ventillátor, mindig jó meleg... De tényleg nem muszály ennyire túlragozni a dolgot, a magyar autópályákon jó sűrűn vannak a pihenők, csak nálunk a páromat nagyon zavarja, ha üvölt, 130-nál meg nem szívesen veszem ki.

Nelli, az majdnem 300 g/hét!!! Az nagyon jóóóó! :) Lehet, hogy simán csak az a baj, hogy hamar elfárad szopi közben, és elalszik, nem eszik eleget. Nekem Dorka volt ilyen... Lillának mindig a könnycsatornáját masszíroztam, ha ilyennel próbálkozott :twisted: 1-2 hete el is múlt a csipássága.
Hidd el, nemsokára könnyebb lesz, csak neked is ezt kell mondogatnod magadnak!!! :wink:

Petra, édes a picipók. És ismerem ezt a Chicco-összeállítást, nagyon jó (már a hozzá tartozó babakocsira gondolok...)

Én is úszok a házimunkával. A fenti szinten alszik Lilla, ha alszik, azért nem pakolok ki a bőröndből, ha nem alszik, akkor meg azért... :twisted: De legalább felmostam a konyhát, és főztem is... :roll:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Jó volt visszaolvasni a termést, rég volt ennyi egy fél nap alatt! :lol:
Voltunk Szegeden, sétálgattam, bandukoltam, de semmi változás! Nem értem, mért nem indul már kifelé, alig fér már el szegénykém, rúgdosni már nem is nagyon tud, csak nyomkodja kifelé a lábait! :lol:
Majdcsak! :D
Szilvi! Megnéztem a Villa Rosát (már a neve is nagyon szimpi, mert Görögben így hívták az egyik vendéglőt, és azt nagyon szerettük), jó helynek tűnik. Ősszel, ha még jó idő lesz, befizetünk mi is egy pár napra. Főleg ha árengedmény is lesz még! (smucig páromat így a legkönnyebb meggyőzni :lol:)
Szylvi! Na, most lebuktál...Szóval, így terveztétek, mi? :lol: Kipróbálnám szívesen, de sajnos tömöm magamba a hülye kúpokat...! :oops: Örülök, hogy nem fáj úgy a sebed.
Csilla! Oksi, lépcsőzést is beütemezek valamelyik nap. Ki tudja?! :D
Nagyon jó nyaralást kívánok. Mikor jöttök vissza? Vigyázzatok a ,,pasinkra"! :lol:
Nelli! Gratulálok Brigi baba súlyához! Szerintem egyáltalán nincs okod izgulni, nagyon szépen fejlődik! :D
Petra! Falatok a gyerkőceid! Imike elkényezteti a kis hugicát? :D Milyen gyönyörű szemei vannak a fiadnak, wow! :D

Ha van még valakinek babakicsalogató trükkje, akkor várom! :D Bár a dokim úgysem hagy nagy esélyt a túlhordásra, még szerencse! :D

Szép estét Anyuskák! :D

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Edina, megvan már, hogy kinek üzensz holnap, amikor kibújik Emma baba? :roll:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvi! Holnap?? Te többet tudsz, mint én... :lol: Tán tippeltél a blogon is?! Remélem! :D Hát, Timóca számát kértem el, de küldd el priviben a tiedet, és akkor oda is megy majd! Legszívesebben úgyis mindenkinek szétkürtölném! :oops:

Képzeljétek! Akiktől vettük a babakocsit, múltkor felhívták a páromat, és kérték, hogy korrigáljak a blogon egy kijelentést, ami úgy hangzott, hogy Mo-on csak két színben lehet kapni a mózesüket (ugyanis állítólag csomóan telefonáltak nekik emiatt :oops:). Én ezt meg is tettem, és poénból felírtam azt is, hogy ilyen olcsó reklámfelületet még biztos nem kaptak, és hogy ezért igazán megérdemelnénk egy kis ajándékot! Erre ma telefonáltak -persze már megint a páromnak, hisz ő a kapcsolattartó :D -, hogy elszállították a mózest, és ne lepődjünk meg, van benne egy pár ajándék is... :oops: Párom olyan zavarban volt, hogy képtelen volt megjegyezni, miket is kapunk majd... :lol: Rendesek, mi?! Én meg milyen pofátlan vagyok! :oops:

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Csilla:
köszi a védőnős véleményt az oltásról! Megfontolandó...
Szilvy: a látogatóknak SOSE lesz vége! Hozzánk holnap délelőtt is jönnek épp... Ezért ma éjjel valamiféle rendet kell vágnom itt valahogy. Bár sokra nem izgat... csak az a gáz, hogy többnyire nem csak babanézőbe jönnek, hanem háztűznézőbe, merhogy nemrég költöztünk. A múltkor volt, aki még a WC-be is benézett... Vááááá!
Petra, gyönyörűek a gyerkőceid! Rakj fel sok-sok képet!
EDINA, HAJRÁÁÁÁÁ! A lépcsőzésről én is hallottam...
Vendég
 


Sziasztok!

Felkeltem fejni,mert szét akart menni a mellem. :lol: Hát nem itt ülök már megint? (jöttem fényképeket letölteni,m ert hiányoltátok, amit köszi, különben egy hónapig sem töltöm le a gépről...)

Edina, ez a blog reklám jó sztori, gondolom, máshol is fent van az elérhetősége, nem csak itt. Ha csak itt, akkor minket is vajon ennyien olvasnak? (Remélem, anyós nem, mert akkor ezentúl óvatos leszek... 8) )

Orsi, régen voltál, kár, hogy nem hallok híreket a Lillától 18 órával fiatalabb Marciról! :(

Ildi, akkor te is Rolcsival alszol? VAgy napközben szeret odabújni?
Néztem a Bp-i piacban a reklámot, megint hirdetik ezt a 4éjszaka 16990-ért, akkor lehet, hogy még mindig van az akció! (csak mert így 4 éj annyi mint 2.)

Na lejöttek a képek, csak győzzétek nézni:

A világ legédesebb mosolya (nekem):
Kép

Mélyen elgondolkodva a kacsákon:
Kép

Babakocsizik a család:
Kép

Dorka egyedül készítette:
Kép

Dugultam...
Edina, szép szülést mára! 8)

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Dincus sok sikert mára, hátha kidugja az orrocskáját! :)

Szilvih, igen Rolcsi velünk alszik a nagy ágyban. Az én lustaságomból került oda, amikor már nem fejtem, kényelmesebb volt fekve, félig aludva szoptatni. Ha elkészül az új ház, akkor remélem átszokik a saját ágyába-legalábbis ez a terv! :)
Amúgy nem zavar minket, a kishugi is összejött! :oops: :lol: És így legalább nem érzi elhanyagolva magát, mert a baba nem alszik mellettem csak ő, és hol hozzám hol apához bújhat! :)
Napközben is bújik, szeret még néha ölben lenni! :)
A reklám miatt köszi, de most csak egy hosszú hétvége jöhetne szóba, kell a pénz a házra, de 3 nap még belefér, legalább kipancsizzák magukat. :)

Látogatók, hozzánk nem jönnek. Zavar is, hát senki sem kíváncsi ránk???? :(

Petra, jó a kép!!! :D

Na megyek, lerakom a csajszit!

KépKépKép
dikó1
 
 


Dincus: nagyon jó a reklámblog sztori :lol:

Szilvi: nagyon jók a képek, főleg az első mosolygós :lol: . Nagylányod milyen ügyes gyurmafigurát készített :lol: (én lányom egyelőre csak arra képes, hogy mondja, hogy gyurmázni/festeni szeretne, aztán végül vagy nekem, vagy apának kell megcsinálnia amit ő kitalál :wink: )

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Lányok csak azt szeretném megkérdezni, hogy meddig tart a vérezgetés? Adri olyan régen született, hogy már nem is emlékszem.

Majd jövök még, de mindjárt jön egy látogató, viszont őt nagyon várom, kár, hogy nem lehet megválogatni, hogy kit szeretnék látni. :lol:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szylvi!

Nekem még mindig jön cucc... :( pedig már nagyon unom! :evil:

KépKépKép
dikó1
 
 


Szilvi :)
Kb. 6 hét a vérezgetés. Egyre csöökenő mennyiséggel.
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Újság az, hogy nincs újság, vagyis Emma idebent... Egyem a falat lábacskáit, amiket mindig mindenhova kirak... :D
Csilla! Nagyon Boldog Születésnapot! Már gondolom úton vagytok a nyaralóba, de hátha még olvasod! :D
Emmamami! Mi a wc-t külön megmutatjuk a látogatóknak...Apánk csinálta a kődíszítést bele, asszem iwiwen volt fent róla kép (:D), de aztán levettem... :lol:
Szilvi! Akkor tejben fürdesz? Az jóóóó! :D Meg kell zabálni Lilla babát...Milyen szép nagy sötét haja van! :D Dorkának meg kis szőke! Jaj de cukik! :D Jó lenne, ha lenne valami ebből a szülésből! Akkor megteszlek házi jósnőmnek! 8)
Dikó! Lehet, hogy csak tapintatosak akarnak lenni...Várnak még néhány hetet, aztán jól megrohamoznak, na és mindenki egyszerre akar majd menni! :D
Manóci! Ma voltunk a Plusban (most egy másikban), és kovácsolt vas virágtartó helyett vettünk egy 3szintes kovácsolt vas polcot (állót), nem tudom így el tudod-e képzelni... De majd teszek fel róla képet! Szépségénél már csak az ára jobb...2500 ft volt! :lol:

Teszek fel egy képet, ma készült...Remélem ez mostmár tényleg az utolsó! Kicsit kajánra sikerült a vigyorom, de Sándor ott szórakoztatott, kár hogy ez a képen nem látszik! :D

Kép

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok :)

Remélem lesz időm kicsit vsszaolvasgatni, reagálni :oops: Marcibaba alszik az asztalon (na jó, mózesben, de az asztal tetején :wink: ), Berci kétszázadszorra nézi a Shreket :roll:

dincuska: jól kihúzod a végéig! :lol:

szylvi: vérezgetés azért gáz, mert nyár van (nekem pluszban azért, mert alapjáraton tangahordó vagyok, így ezekben a "nyanyabugyikban" megőrülök :oops: )

Látogatók: uhhh, nekem is kezd a bugyrom megtelni velük. :shock: Mondjuk, konkrétan a mai vendégeinknek (hatgyerkős hugomék), kifejezetten örültem, őket nagyon vártam már:)

Na, ennyire tellet, Berci rámkattant. Igyekszem jönni hamarosan!

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika
 
 


Sziasztok!
Dincuska, nagyon aranyos vagy a képen - de én is remélem, hogy utoljára láttuk "kívülről" Emmát! :wink:
Látogatók: elmentek. Ők a spájzba is benéztek, nemcsak a wc-be, hála anyósomnak... :lol:
Vérzés: nekem pont 6 hétig tartott... :shock: De doki nem talált semmi gondot.
Megyek, fiam nyűgös. Szép estét nektek!
Vendég
 


Dincuska, esténként még be szoktál jelentkezni, csak nem????

Ildi, Hát persze, pár nap alatt is kipancsolják magukat a gyerekek. Igazából szerintem elég is annyi, Dorka is nagyon elfáradt egész nap a levegőn, a vízben, a napon. Miért lenne gond, ha picivel mentek? A vendégek fele legalább gyerekes család volt.

Vérezgetés: Nekem is legalább 6 hétig, de a 2-3ik héttől már csak tisztasági betét.

Nyanyabugyi: Kéretik nem megsérteni azokat, akik ilyen vagy olyan okok miatt nem szeretik a tangát... :? Nem tangákból is vannak nagyon csinosak (Bár a szülés utániak télleg nem tartoznak ide. :twisted: )


Köszi az ötleteket alvás ügyben. Ildi, jó, hogy ti tudtok aludni Rolcsitól, Nálunk először a férjem nem tudott, most már én sem nagyon... Így éjszaka 3 szoba között ingázom... :roll:

Tegnap megkaptuk az oltást, hááát a második gyereknél sem könnyebb, pedig azt hittem. Annnyira fáj a szívem, ahogy néz rám, vigyorog, játszana ezerrel, aztán hirtelen beleszúrják a tűt... És nem hiszek abban, hogy úgyis elfelejti. A tudatalattijában úgyis ottmarad nagy sebként. :evil: :evil:
Egyébként kicsit volt nyűgösebb délután, de hőemelkedése nem volt este, így nem is adtam neki kúpot.
A súlya 5560 g, eddig 2,5 kilót hízott. Most már csak 200-akat hízik egy héten :lol:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Hát akkor van még idő a vérezgetésre, pedig én máris nagyon unom :roll:

Szilvi!
Hát megértem, hogy sajnáltad Lillát, én is így voltam vele a kórházban, mert antibiotikumot kapott nap kétszer, persze mindig álmában szúrták, na meg a vércukra miatt az ujjbegyét napi szintén kétszer, a szívem szakadt nekem is ilyenkor.
Dorka milyen kis szöszke kislány, Lilla meg kiszúrta a babakocsin a sárga kacsákat, nagyon édes. :lol:
Belázasodott Lilla a szuri után?

Edina!
A szülés előtti napom készítettük mi is a legutolsó képet pocakosan, másnap megszületett Jázminom. :lol: Lehet, hogy már túl is vagy rajta? :wink:
A pocakos fotód, mint mindig most is nagyon élettel teli, nagyon csini pocid van. :wink: :lol:

Emma!
A látogatóknak tetszett a spájz? :lol: :lol: :lol:

Jovika!
Megtudom érteni Bercit a Shreket illetően, én is nagyon szeretem. :lol:

Petra!
Nagyon szépek a gyerekek, Imike nálam a favorit, az a csibészes mosoly és az a szem..... :D Hát kinéztem Jázminomnak! :lol:

Ildi!
Én is hasonlóképpen szoktattam az ágyba a nagylányomat, még 7 évesen nem tudtam kirakni, aztán pár átsírt éjszaka után sikerült csak. Most próbálok nagyon következetes lenni, remélem sikerül.

Képzeljétek este 8-kor szopiztunk és reggel fél 5 -ig bírtuk :D , bár én már nagyon vártam, hogy felébredjen, mert a mellem már majd leszakadt és pizsim csupa tejcsi volt. :oops:

Én is teszek fel képet. Kép Kép

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Még mindig egyben...

Megjöttünk a dokitól. Ctg-n még kevesebb fájást produkáltunk, mint hétfőn... :? Egyébként minden rendben volt, Emma nagyon eleven, mindenki aludt, ő bezzeg nyomta... :D
Utána megvizsgált, hát persze, hogy totál zárt vagyok... :evil: Megnézte újra az összes uh-leletemet, hát mindegyik alapján más időpont jött ki a szülésre! :lol: A jövő hetemet telezsúfolta. Hétfőn CTG, kedden EST (cicit kell birizgálni, hogy az mit vált ki, valakinél csináltak már?) reggel 6kor... :? Aztán naponta CTG, és pénteken befekszünk. Már a papírjaimat is elintéztem. Úgyhogy legkésőbb jövő hétvégén a kezünkben lesz a kisbabánk! :lol: Bár, baromi jó lenne, ha magától útra kelne a drága...Szerintetek van értelme még most is a homeos szereknek, vagy erről már lemaradtam? Most akarok benézni a patikába ilyen méhszájtágító izéért...Hátha... :D Nem is tudom, mért nem tettem ezt korábban, valahogy mindig elmaradt. Meg azt gondoltam, hogy majd a természet elintézi...Dehát a természet tojik rám, látjátok! :twisted:
Ja, és a másik jó hír! A kenetem negatív lett! Eltűnt a streptococcus is és még gombám sincs! Tiszta vagyok, mint a patyolat! :D

Jovika! Hát, én tényleg baromi soká húzom... :D Lányaid sokat segítenek otthon? Nyüstölik a kistesót? :lol:
Bugyi-téma: Húha, ilyen brutál ez a vérezgetés? Én csak egy csomag eldobhatót vettem a Corában, de akkor menjek a patikába a méretes Tena bugyikért, mert azok kellenek?? Hoppá! :oops:
Szilvi! Nekem is meg fog szakadni a szívem, ha látom, ahogy szúrkálják...jaj... Ezt a hepatitis szűrést is megcsináltattam magamnál. Igaz, hogy akkor nem szúrják emiatt a kicsit újszülöttként még a kórházban? Remélem... :roll:
Szylvi! Én is gondoltam ám erre, hogy Te is az uccsó pocis képet 1 nappal szülés előtt tetted fel...De sajna nekem nem jött be! :( Jaj, de cukor Jázmin baba! Hol a köldökcsonk? Vagy csak én nem látom? :roll:

Akartam valamit kérdezni, de persze már fogalmam sincs, na ha eszembe jut, írok. Ja, megvan (ez az agykimaradás is a terhesség tünete? :D). Szóval, valamelyikőtöknél volt ilyen magzatvízszivárgás. Azt hiszem Dikó, talán Te írtad. Ez folyamatosan csepereg? A doki most baromi erősen vizsgált meg, fájt is nem kicsit, és aztán a wc-n inger nélkül jött belőlem valami folyadék. Nem hiszem, hogy az (mostanában vannak vizeletvisszatartási gondok, ha nevetek, vagy tüsszögök :oops:), csak gondoltam megkérdem, milyen is ez, ha esetleg...

Ma sem sütök, pedigmár mióta készülök rá, de csomó édességet vettünk a Corában. Profiterol, tiramisu, puding, túrókrém...Csupa tejtermék és kalóriabomba!!! De ha úgy kívánom... :oops: :lol:

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Dincus még egyelőre nem üzent :wink: , de már várom :lol:

Picit panaszkodnék, ha megengeditek, egész héten nem akartam leírni :oops: de már nem bírom magamban tartani, muszáj kiírnom magamból . Szóval múlt hétvégén 2 nagy pattanásszerű izé kijött a hátsómon. Gondoltuk, majd elmúlik, de egyre jobban fájt, és egyre nagyobb lett. Anyukám mondta, hogy biztos furunkulus, arra meg paradicsomot kell tenni, és az segít kifakasztani. De úgy is egyre nagyobb lett, és egyre jobban fájt. Végül szerdán elmentünk a sebészetre. Tett rá valami kencsőös gézlapokat, leragasztva, mondta, hogy jegeljem, ma menjek vissza. De beszéljek előtte a szülésszel, hogy szabad-e így szoptatnom. Végül a védőnővel beszéltem, mondta, hogy az anyatej már szűrve van a bacik ellen, úgyhogy nyugodtan. (bár a tejmennyiségem szerintem jócskán lecsökkent, Marcika a héten nem nagyon hízott - igaz, nem is fogyott), pedig tegnap is szinte egész nap cicin volt. De löttyedtebbek is a cicijeim, már nem is csöpög, illetve már a melltartóim se szűkek :cry: . Na, a lényeg, ma visszamentünk a sebészetre. Mondta a doki, hogy jó csúnya, de nem szívesen vágja fel, inkább megpróbálja tágítani a lyukat, hogy kifollyon belőle a trutyi, készüljek, fájni fog. Hát fájt is, de hamar abbahagyta, mondta, hogy muszáj felvágni, mert nagyon gennyes :cry: . Mondta, hogy az injekciók fájni fognak. Hát fájtak is baromira (mindkét bigyómat körbeinjekciózta), aztán végül mikor felvágta is baromira fájt (már sírtam is kínomban :oops: ), mondta, hogy sajnos mivel ilyen gyulladt, nem hat az érzéstelenítő. A lényeg, hogy most túl vagyok rajta. Kaptam Antineuralgikát, mondta, hogy kérdezzem meg a szülészt, hogy szoptathatok-e így. Beszéltem a védőnővel, mondta, hogy igen. (de meg voltam ijedve, hogy nem lehet) Úgyhogy most itt szenvedek. Egyelőre most nem fáj, de ezért nem is nagyon jöttem a héten (nem nagyon tudtam ülni).
Megyek, mert Marcika hiányol....

Kép
Kép
timóca
 
 


Dincus: közben látom, megvagy még :lol: . Profiterolt most én is ennék :lol:
A blogodon én mára tippeltem Emma babát :wink: :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?