Sziasztok!!!
Timi, gratula az oltáshoz, mi is csütörtökön megyünk, a nyaralás miatt kitolódott kissé...
Ha erről lenne szó, szívesen nyaralnék még egy-két hónapot.
A védőnőnk nagyon dícséri ezt az új oltóanyagot, hogy már nem okoz heves reakciókat, remélem, így lesz...
Kitta, nem olyan biztos, hogy nyákdugó... Lehetett a vizsgálat közben használt zselé is, meg a durva vizsgálattól pici alvadt vér...
Még azért 2500 g-nál n e készülj szülni, tartsd még bent egy kicsit.
Viki, Majd belejösz. Először is meg kell tanulni pár igényünkről lemondani: Pl. evés, alvás, wc-re menés, aztán már minden megy, mint a karikacsapás
Uzsoki csecsemősei: Szánom bánom, de azért volt rendes is, pl. aki néha átmasszírozta a mellem hajnali 4kor, mert már megőrültem... Ezt le kellett rónom.. (Persze mai agyammal azért feltenném a kérdést, hogy miért nem a gyereket adták ki éjszakára, akkor masszírozni sem kellett volna.
)
Edina: Hááát, nem tudom a Szegedi Klinikát, nem hallottam róla semmit. De a szülés utáni dolgokra készüljél lelkiekben, ha kifogsz te is bunkó nővéreket, a helyeden kell hogy legyen az eszed, hogy kiállj Emma baba és a saját jogaidért. Én egy tizessel idősebb voltam, mikor Dorkát szültem, de mégis nyuszi voltam, a mai napig bánom. Végig tartsd eszedben, hogy ez a TE gyereked, TE szabod meg, hogy ihat-e tápszert vagy cukros vizet, TE szeretnéd, ha veled lenne éjszaka, vagy kihoznák szopizni, TE szeretnéd, ha ráadnák a sapkát fürdés után, stb. Velem Dorkával végig úgy viselkedtek, mintha a gyerek a kórház tulajdona volna, elvitték, és bent tartották vizsgálaton, ameddig kedvük tartotta, biztosan tápszerezték is, és jól leszidtak, ha a kezemben mertem vinni, és nem a tologatós kiságyban.
Csak azért írom le ezeket, hogy érzékeltessem azokat az apró dolgokat, amiket ott bent összetörve, fáradtan esetleg a vérveszteségtől esetleg másképp látsz.
Ha azt hallod, hogy nagyon tápszereznek, legjobb azt mondani, hogy közeli családtag tejallergiás, akkor talán jobban odafigyelnek.
Egyébként most van az anyatej hete, és annak is a témája az élet első órája, érdekes, keress rá a neten!!!
Remélem, nem ragoztam túl a témát.
Ja, és Emma-odu nagyon szép!!!
Emmamami, Timi, hajrá 2 óránkénti etetés!!!
Enyém gyerek is, ha hidegfront van, legalább 2 óránként kéri, biztos ilyenkor akarja behozni a melegfronti 5-6 óránkénti evéseket.
Móni, ha tejcsi van bőven, küldd már el a csudába azt a védőnénit!!!
Nelli, mizujs? Tényleg, meddig volt Domcsi kórházban???
Nem meséltem még el a top sztorit a nyaralásról: Egyik nap lementünk Hévíz központjába sétálni este, és Dorka lent jött rá, hogy fáradt is, és a lábát is feltörte a cipő.
NAmármost Hévíznek jó kis emelkedős főutcája van, elképzeltük, hogy ott végig felcipelni...
Inkább kivettük a nagy batár fektetős babakocsiból Lillát a kendőbe, Dorkát meg belefektettük... Majdnem bele is fért, csak a lábát kellet behajlítania kissé, de ott meg ott volt a lábzsák... Halálra röhögtük magunkat, ahogy a német meg ilyen-olyan turisták óvatosan bekukucskálnak a babakocsiba, és elrettenve kapják vissza a fejüket, amikor a 15 kilós óriásbébink rájuk vigyorog az újszülött baba helyett... Dorka ráadásul még élvezte is, hogy Lillát játszhat, néha oázott, és fura arcokat vágott...
Elteszem magamat holnapra