Új privát üzeneted érkezett!

Enn: mi rögtön ahogy belépünk az ajtón ott ültünk mellette a párom piros baseball sapiban volt(ferráris).

Manófalvi: nálunk is apa van bezsongva ettől az úszástól ami tök jó ,hogy ennyire érdekli a dolog :wink:



Kép
mogyoland
 
 


Elég sokan voltak meg is lepődtem ,hogy ennyien járnak felkészitőre.
De szerintem tényleg nagyon jó dolog ez a felkészítő mi utánna meg beszéltük a dologokat pedig azt ajánlotta a szülésznő, hogy ne beszéljünk róla de én nem agyalok ezen ez tök természetes mert ennek kell lennie ezt tudtuk mikor vállaltuk a babánkat.
Persze nem lesz leányálom.






Kép
mogyoland
 
 


Enn:ti merre ültetek le?





Kép
mogyoland
 
 

 
 

Sziasztok!

Falevél!

Köszönöm, hogy kerestél! Nem vesztem ám el! :-)))


Én már teljesen az utolsó hetek lázában égek. Csak a körül forog az agyam, hogy mit kell még beszerezni, mit kell még csinálni! Jövő csütörtökön hozzánk is jön a védőnő.
Vasárnap megérkezett a pelenkázó is, így most már teljes a bútorzat a babaszobában! :-)
Tegnap megvettük a légzésfigyelőt is.

Lányok!

Ti hol vettetek egyszerhasználatos bugyit? Néztem ma a DM-ben, de csak 44-46-os van. Azt azért egy kicsit nagynak tartom. Vagy a központi dm-ekben van kisebb? Én a széchenyivárosiban néztem.

KépKép
Kép
pálfinoémi
 
 


Ja!!!
/tudtam, hogy valamit elfelejtek./ :-)))

Lányok!

Holnap megyek az 1. NST-re. :-)


Mogyoland!

Mi kókuszmatracot vettünk a pesti Babyoutletben 9500 Ft-ért.

KépKép
Kép
pálfinoémi
 
 


Pálfinoémi: még nem vettem eldobhatós bugyit, de a Batthyányi utcai (Medident) gyógyászati boltban is lehet kapni, sajnos már elfelejtettem mennyiért... de érdemes ott is körülnézni.

Nekünk is kész van már a babaszobánk, olyan jó oda bemenni... :D Én a héten kimosok mindent , ami kell pl.textilpelusok, babakocsi huzat stb.

Kép

Kép
falevel2
 
 


Mi végül hátul ültünk. Azaz csak én. 10percet álltam, de egy apuka végül átadta a helyét. Apa állt a fal mellett.

Mi is kókuszmatracot vettünk, a Brendonban 6500Ft-ért.
Eldobható bugyit még a corában (esetleg a tescoban) lehet kapni, bár nem ismerem, h anna van e babarészlege. Ill a nagyobb patikákban. Nekem több anyuka is monta ismerősök közül, h ha veszek, csakis olyan kisnadrágosat vegyek, mert a másik még a betétet sem tartja rendesen.

ennn
2120. Dunakeszi, Gérecz A. u. 7/E
 
 
 


Falevel, én akarok majd tartani itthon mosható pelusokat, de csak párat, vész esetére, ill, ha vmi kiütése stb lenne az eldobhatótól. Viszont én a korai biliztetést szeretném kipróbálni.
Szirka bab blogján is lehet róla olvasni http://szirkababa.blogspot.com/2006/05/ ... pisss.html
ill. itt:
http://www.babakozelben.hu/cikkek/babap ... elkul1.htm

ennn
2120. Dunakeszi, Gérecz A. u. 7/E
 
 
 


Sziasztok!

Mogyoland, nálunk is Apa feladata lesz, és már most előre örül, hogy ezt ő fogja megtanítani a Manónak! :D

Eldobható bugyit a Batthyányi u-ban vettem, de már nem emlékszem, mennyiért. :? Nem hiába, ez a terhességi szenilitás nagyon is előjött... :wink:

Nekünk sima szivacs matracunk van, ezt úgy kaptuk.

Noémi, majd gyere és mesélj, milyen volt az NST! Én csak holnap megyek a dokihoz, de szerintem megbeszéljük, nekem mikor kell menni.

Falevél, voltál azóta tornán? Az utóbbi 1-2 hétben annyira elfáradtam, hogy már a boltig elmenni is egy egész napos túra. Pedig igyekszem nem ellustulni, de képtelen voltam elmenni...
Nekünk is már csak néhány dolgot kell megvenni, a többi készen áll a baba fogadására. Illetve a pelenka vasalás vár még rám. De egyszerűen most erre is képtelen vagyok... :oops:

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi
 
 


Sziasztok!

ennn: hát ez a bilizős módszer tőlem elég távol áll... De azért kíváncsi leszek majd a tapasztalataidra. Mi mosható nadrágpelust fogunk használni. (http://www.bambinomio.com)

Ha érdekel valakit egyébként a mosható pelenka, szívesen megmutatom. Nekem nagyon tetszik, bár majd csak Sára születése után tudok bővebb infókat adni... :D

Manófalvi: nem voltam tornán, már nem is fogok menni. Nagyon fáradékony lettem mostanában, meg kicsit felhúztam magam azon, hogy folyton elmaradt a torna és mivel diákjegyet vettem (mondjuk nem értem ez miért negatív diszkrimináció), ezért nem hosszabbították meg a bérletemet és így 2 alkalom elszállt.

Nekünk is szivacsmatracunk van.

Kép

Kép
falevel2
 
 


Én is holnap megyek dokihoz megbeszélni az NST-t. :D

Kép

Kép
falevel2
 
 


Sziasztok!

Bili, mosható pelenka.... Lányok, le a kalappal!!!! :D Egyelőre nem érzek magamban annyi lélekjelenlétet, hogy az eldobható peluson kívül másra maradjon energiám. De épp ma mondta a védőnő, hogy majd tapasztaljuk ki, melyik tipusú pelus a jó, és érdemes annál maradni, mert a váltásnál kipirosodhat a baba popsija. :roll:
Falevél, én kíváncsi leszek a tapasztalataidra pelus ügyben. :D Erre kell még a gumis pelenka is?

Ez tényleg felháborító, hogy azt a 2 alkalmat nem járhattad le. Főleg úgy, hogy nem a Te hibádból nem tudtál menni... :(
Te is fáradsz??? Egy kicsit megnyugodtam, mert azt hittem, valami gond lehet, hogy ennyire megvisel most már a babavárás. És újra visszatért az álomkór... Olyan sokat tudnék aludni... :roll: Bár mindenki azt tanácsolja, most aludjak, mert utána nem lesz rá módom... :wink: És igyekszem kielégíteni szervezetem minden ilyen jellegű igényét... :lol: :lol:

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi
 
 


Mano, még előre ne igyunk a maci bundájára. Én is csak kipróbálni szeretném mind a biliztetést, mind a mosható textil nadrágpelust. Aztán majd a tapasztalatok, és a mindennapok határozzák meg a dolgot úgyis.

ennn
2120. Dunakeszi, Gérecz A. u. 7/E
 
 
 


Sziasztok!

Ajajj nekem is akkor bele kell húznom mert még nincs semmi meg a babaágyat nemsokára hozzuk.Akkor nekiállok vásárolni .Igazából nem vagyok elmaradva 32 hetes vagyok ti előrébb jártok 2-3 héttel.





Kép
mogyoland
 
 


bár én amugy is augusztusra terveztem ezeket a dolgokat.
Szeptemberre már meg lesz minden mert szeptember 22-re vagyok kiirva ha netán előbb jönne akkor is meglegyen már csinálva .

Kinél lesz a baba külön szobába?

Mi úgy terveztük,hogy egyenlőre az ágyunk mellett lesz egy idejig a kiságy és lehet később külön szobába rakjuk!

Kép
mogyoland
 
 


Noémi,
mi a Brendonban vettük anno a bugyit, nekem az jobban bejött, mint a hálós kisnadrágos verzió. Azt nagyon útáltam. A Brendonos persze drágább valamivel, de legalább bugyi alakja van.

Enn,
korai szobatisztaságra meg tudod tanítani a babát, ugyanúgy, mint bármi másra, de az szerintem nem igazi szobatisztaság lesz, hanem egy ürítési reflex. Ezt most látom a lányomon, a sokszori pisivétel miatt, hogy egyszerűbb legyen elkezdtük biliztetni. De fordítva sül el a dolog, vagyis nem akkor szól, ha pisilni kell, és ülünk a bilire, hanem ha ráülünk a bilire, akkor pisilni kell. Ez nekünk kényelmes a pisivétel miatt, de szerintem belegondolva azért nem olyan jó. De ez csak az én véleményem!!!!

Mogyoland,
én anno úgy terveztem, hogy Lili külön szobában lesz. Aztán még a kórházban mondtam apának, hogy akkor hozza csak át a kiságyat a mi hálószobánkba... :D 8,5 hónapos koráig ott volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Hát én is nagyon tudok aludni :oops:
Éjszaka nem nagyon jól alszom mert vagy 3-4 szer ki kell mennem wc-re.
De délután is tudok olyan jokat aludni simán 2-3 órát is durmolok. :lol:
Apa nagyon tolerálja és inkább netel vagy játszik a gépen . :P




Kép
mogyoland
 
 


Vagy alszik velem egyet! :lol:






Kép
mogyoland
 
 


Sziasztok!

Az alvással én is így vagyok, szinte minden nap délután is alszom néhány órácskát... :D Éjjel sokszor kijárok pisilni, no meg mostanában egy csomó hülyeséget álmodok... bár állítólag ez is természetes, hiszen így a vége felé már csak a szülésen jár az eszem.

Mogyoland: mi külön szobát tervezünk, már készen is van... :D De rugalmasan kezeljük a dolgot, úgyhogy ha valamiért nem jön be, akkor áthozzuk hozzánk a kiságyat. ( a babaszobában egyéébként van egy heverő is, eleinte úgy tervezem, hogy ott alszom). De a saját kiságy az tuti, közénk nem fogom befektetni, meg kell hogy szokja, hogy mindenkinek saját helye van...

Mosható pelus: ha érdekel valakit majd szívesen megmutatom a BM (http://www.bambinomio.com)pelusokat . Szeptember-október környékén már lehet tőlem is rendelni, ugyanis én leszek a kecskeméti képviselőjük. Azért nem mostantól, mert mondtam a babanaturás csajnak, hogy csak onnantól tudok hiteles információkat adni másoknak, ha már én is használtam a pelenkákat... Egyébként azért jutott ez a képviselőség eszembe, mert a védőnő is mondta, hogy többen érdeklődtek már nála, de itt Kméten senki semmit nem tud a mosható pelenkákról és sehol sem lehet kapni... Nekem nagyon tetszik és szeretném ha mások is megismerhetnék ezt az alternatívát. (hozzáteszem a nyereség elég elenyésző, szóval pénzt nem sokat fogok keresni rajta, de legalább nem unatkozom...

:D

Kép

Kép
falevel2
 
 


Hát én sem szeretném magunk közé szoktatni a babát de biztos lesz mikor ott alszik hiába is állitom most ,hogy nálunk biztos nem. :lol:




Kép
mogyoland
 
 


mogyoland: persze, a délutáni sziesztánál aludhat velem egy ágyban, én az esti alvást szeretném szigorúan venni... Aztán ember tervez, kisbaba végez, majd kiderül hogy hogyan lesz...

Kép

Kép
falevel2
 
 


Sziasztok!

Ennn, már azt is becsülöm, hogy ilyen jellegű terveid vannak. :D

Linácska, Ti akkor nem is használtok már pelust?

Mogyoland, bár még tényleg van néhány heted, amit aktívabban tudsz eltölteni, azért lassan biztos körvonalazódik nálatok is a helyzet. Szerencsére a nagyobb dolgokon már mi is túl vagyunk, de azért egy-egy darab még hiányzik. De ez elég is, úgy érzem!

Tervek szerint nálunk is külön szobában lesz a baba, és beüzemeltünk oda egy heverőt, hogy az elején ott alszom majd vele. Apát igyekszünk aludni hagyni, főleg, hogy sokat utazik, és miatta is izgulnék, hogy kipihenten indult-e el reggel autóval? Szóval egy kicsit én szokom majd a helyzetet a másik szobában. Bár nem vetettük el, hogy ha nagyon nem megy, akkor átvisszük a babaágyat hozzánk. De egyelőre kipróbáljuk így. A közénk fektetést én sem támogatom... Legalább is éjjel biztos nem! :wink:

Falevél, ez nagyon klassz! :D Ügyes vagy! Megnéztem a honlapot, és tényleg nem lehet Kméten kapni... Akkor Téged keresünk majd ezzel kapcsolatban. :D

Közben erőt vettem magamon, és kivasaltam a pelusokat. De annyira el is fáradtam, hogy félkómásan feküdtem csak az ágyon... :roll:

Noémi, NST eredmény?

Közben megjött a függönyünk!!!!! HURRÁÁÁÁ! Megyünk is érte! :lol: :lol:

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi
 
 


Manofalvi,
de, van még pelus, most ott tartunk, hogy reggel megszokásból megyünk bilizni, általában van kaki, pisi, napközben meg szól, ha végzett. De még a pelusba. Szeptembertől ovi, hátha ott majd ellesi a nagyobb gyerekektől a wc-zés tudományát.

Egy ágyban alvás: nekünk közel másfél évig ment a külön ágy, aztán 9 hónapos kortól a külön szoba, mára Lili teljesen odaszokott mellém. Apa meg a nappaliba (de ő amúgy is horkol, meg tv-re szeret elaludni, úgyhogy volt, hogy Lili előtt is ott aludt, de ez nálunk soha nem volt gond, így én sem lökdösöm egész éjszaka). És nem én kellek neki, hanem a nagyágy!!! Teljesen kisajátította azt magának. Ha találok huzatot a rendes gyerekágyára, akkor majd abba megpróbálom átszoktatni, a kisággyal már nem is próbálkozom, reménytelen.
Mindez amúgy egy több napig tartó lázzal kezdődött, amikor javasolták, hogy aludjunk együtt a gyerekkel, nehogy ne vegyük észre, hogy nagyon felmegy. Aztán kórház, ott is együtt voltunk, és így maradt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Linácska: hát tényleg sokmindentől függ ez az alvásdolog. Úgyis menet közben derül ki, hogy hogyan alakul majd. De egyelőre mi ugyanúgy szeretnénk csinálni, ahogy Manófalvi...

Manófalvi: én is hamar kidőlök, de azért minden nap csinálok valamit. Tegnap pelenkákat mostam, ma meg voltam a DM-ben meg a Batthyányi utcán és megvettem a hiányzó dolgokat a kórházi csomagba... :D Úgyhogy úgy néz ki, hogy minden megvan!!!!
Most már csak Sára baba hiányzik... de még nem szabad kibújnia legalább 3 hétig!!! :D

Kép

Kép
falevel2
 
 


Sziasztok!

Csak jelezni akartam,h.meg elunk. :lol: Csak nagyon el vagyok foglalva,meg semmi komojabb nem tortenik,azon kivul,h.minden hetvegen megyunk horgaszni.Atticy nagyon szereti,mert kinnt a fris levegon tud szunyokalni. 8)
Volt tegnap a doktorno,es megallapitotta,h.gyonyoruen fejlodik a kis szepsegem.Penteken kell mennunk a 2 honapos oltasra.Remelem,nem fogja folkavarni.Es azt is,h.nem fog nagyon sirni,mert azt ki nem allhatom,akkor en is fogok sirni... :cry:
Puszi mindenkinek!

Teszek fol egy par fris kepet.

KépKép

Kép

Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép



Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös
 
 


Sziasztok,

Nem tudom emlékszike-e még rám vki. Elég rég jártam erre, és látom elég sokan a finisben jártok már, készülnek a babaszobák.

Konkrétan személyekre most nem emlékszem, mert ma elég sokat próbáltam itt és a másik topikban is olvasgatni.

Ádám képei nagyon édesek.

Manófalvi,


Ki lesz a gyerekorvosod? Maradtál a nőcinél, akihez tartoztok?
Nekünk most ő lesz a helyettesünk jövő héttől, csak azon szurkolok, hogy addigra meggyógyuljon Gergő. ő tuti első kanyarban kórházba küldött volna. 6 napja megy a hasa, első két nap 39,5 ös átlagos lázzal és hányással, ma már végre evett kb. 10 nap után, nemcsak ropit.


BABAUSZI:

Mi Ballószögön kezdtük 2 éve, szuper a hely jól néz ki, ha jól tudom, most 2000/fő a 3órás belépő. Babauszi tutira vas. 9-10 ig van, ált-ban két oktatóval, de többnyire sokan vannak ott. Azthiszem szerdán is van. Babauszi után még lehet maradni a jeggyel 12-ig, babausziért nem kell külön fizetni. Ált-ban párok vannak, mert az oktatók nem tudnak mindenki mellett ott állni, folyamatosan. A víz ott a legmelegebb, 32fok körül van, ami annyiból lehet veszélyes, hogy már a bacik is szeretik. Mi tavaly talán, de ezzel nem akarom rosszhírét kelteni a helynek, ott szedtünk össze vmit, ami szintén magas lázzal járt. Az idősek otthonából a bácsikák és nénikék, nem értik meg, hogy nem kellene beleülni a vízbe, amíg ababák bent vannak, és ez nekem elég jelentős veszélyforrás lett a vége felé.
Most az sztk-ba járunk, a Metamorfba, 1500/alkalom. Itt csak egyedül vagy a babával a vízben, mármint nem m ehet be mind a 2 szülő egyszerre, pici a medence. Egyszerre egy csoportban 6 baba úszik, egy oktatóval. Körbe megyünk, de ettől szabadon csinálhatod a gyakorlatokat, mert egyidő után sok lesz, amit egyedül is meg lehet csinálni, mert már nem kell locsolni a buksiját. Ez igaz csak fél óra, de aktívabb, okatatói szempontból, mint a ballószögi. Minden körben talizol Cilivel, aki meg tudja mondani jól csinálod-e vagy sem. A víz hidegebb, talán 29-30fok, de hozzászoknak a pici babák is. Először Ballószög után, nem tetszet annyira, de most már tökre elvezzük. Gergő 3 hós kora óta "úszik", tavaly nyáron hagytunk ki 2 hónapot a húgyuti miatt. Imádja a vizet, vinni is akarom, amíg el nem kezdhet járni úszni tanulni.

BUGYI:

Brendonban vettem annak idején.

EGYÜTT VS. KÜLÖN ALVÁS:

Az első pillanattól külön szobában alszik Gergő a tesója pedig hozzá fog költözni, ha megérkezik. Bízom benne, hogy tudnak, majd együtt aludni. Bizony-bizony azért voltak éjszakák, amikor bealudtunk a szopiba és fél éjjel egy ágyban voltunk, de ha megmozdul azonnal felébredsz akármilyen fáradt vagy. Közénk került tavaly a kórház után is, akkor majdnem 2 hónapig aludt közöttünk éjjelente, köszönhető a jó kis kórházi élményeknek. Most az elmúlt 6 napot szintén velünk aludt, mert állandóan inni kért, és egyébként, is könnyebb volt így visszaaltatni, egy sírós ébredés után, csak az kell, hogy érezze ott vagyok mellette. Ma este be tudtam tenni a kiságyába, mert bár dajkálni már nem kell, szopi sincs, így csak annyi, hogy hozzám bújik, úgy alszik el. Át kell vinnem az ágyába. most akarok neki nagy ágyat venni, mert a növekvő pocimtól lassan nem tudom betenni az elég mélyen lévő kiságyba.

PELUS:

Le akalappal előttetek csajok, akik mosható pelust fogtok használni. minden elismerésem. TIsztába vagyok az előnyeivel. Mégis eldobható párti vagyok. Hogy melyik jön, be azt a baba popsi dönti el. Van akinek Libero, Pampers, Huggies, sorolhatnám. ki kell próbálni, nektek meliyk válik be, kicsit kísérletezni kell vele. Én azokat utálom, amiknek műanyag a külseje. Mert egy darabig, az ember ragaszkodik a minőséghez, de nagyon gyorsan fogynak a pelusok, és darbja 40-60Ft körül van, persze vannak akciók. Most már éjjelre csak Liberót használok, nappal viszont Moltexes őkopelust, ha kapok maxit, vagy a másik halacskásat a pelus diszkontból a megyei kórház mellett épült új társasház alól. annak 35 forint darabja, ha 100-at veszek, és csak a ragasztói rosszabbak, mint a liberónak. Ja, amíg csak midit használtam, addig szinte csak liberót. kipróbáltam a többi nagy márkát is, de azok nekem nem jöttek be, de majd kitapasztaljátok ti is.

Bocs, hogy hosszú lettem.

Boldog hátralévő heteket Mindnekinek!

Jaj,

Borsika,

Tőled szerettem volna megkérdezni, hogy a baba-mama szobában és a vip szobában összesen hány hely van? Illetve, most már kérhetem, hogy éjjel-nappal velem lehessen a pici?
Válaszodat előre is köszi.

geli08
 
 


Sziasztok!

Manófalvi, Geli! Köszönöm a dícsérő szavakat Ádámot illetően! Aranyosak vagytok.

Az mitől lehet, hogy a hét elején még 7130 gramm volt, tegnap meg már 50 g-al kevesebb?! :shock:
Elkezdtem neki bevezetni a gyümölcsöket, de valahogy nem ízlik neki.

Mogyoland! Geli tök jól leírta Ballószögöt. Más téma: mi sem altatjuk magunk között Ádit, de hajnalonta megesik, hogy belealszik a szopiba, és én is elalszok közbe. Olyankor együtt ébredünk reggel, és az olyan jó! :) Csak az a gond, hogy olyankor kicsit nyyugtalanabbul alszom, mert félek. hogy meglököm, ráfekszek vagy ilyesmi.

Noémi! A Batthyány u.-n van a Medident, én ott vettem. Ha jól emlékszem olyan 700,-Ft egy csomag, és 3 db van benne. Ha elfogadsz egy tanácsot egy picit nagyobbat vegyél mint a méreted, mert az is jó lesz, és garantáltan nem fog szorítani.

Geli! Akkor lehet, hogy kipróbáljuk a Metamorfot. Hol lehet Moltexes pelust venni?

Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
mandula82
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm az ötleteket bugyi-ügyben, tegnap végül vettem a központi SZTK alagsorában 420 Ft-ért. 5 db-os.

Előtte persze meg voltam NST-n! Nagyon izgi volt! Babamaci hál'istennek sokat mocorgott, mondták is, hogy nagyon jó az eredmény! 1 hét múlva kell legközelebb mennem. Képzeljétek volt bent egy ikres kismama! Akkora hasa volt!!!!!!!!!!!!! Mellette komolyan én nem is tűnök terhesnek, pedig egyidős terhesek vagyunk! :-)))))))))))))))))))))))))

A Baba altatása nálunk is külön szobában lesz. Van bent nekem egy kanapé, hogy ott alhassak Vele az els ő időszakban. A mi szobánkba be sem férne az Ő ágya! :-) Majd kialakul a rend. De én sem szeretném a mi ágyunkba beszoktatni.

Szép napot!
Noémi

KépKép
Kép
pálfinoémi
 
 


Timci! Nagyon szép a kisfickó, látszik rajta, hogy kiegyensúlyozott kisbaba. :wink:

Noémi!
Ilyen olcsón is lehet kapni? Legközelebb már tudom hova kell mennem, ha kifogyok belőle! Amúgy szégyen nem szégyen, én kimostam majdnem mindegyiket, és ugyanolyan mint új korában. Elraktam őket a következő bébihez. :oops:

Kép
Kép
mandula82
 
 


Sziasztok!

Geli, örülök, hogy hozzánk is benézel... :D Látom, Neked is szépen nő a babócád... :D
Gyerekorvos: maradunk a körzetinél, a nőcinél. Párom és a családja ismeri, én sajnos nem, mivel nem vagyok törzsgyökeres kméti. de reméljük, jó lesz. Egyébként ezt is lehet váltani, ha esetleg annyira nem találjuk a közös hangot.
Gergő azért jobban van már????

Timcike, Atticy egy angyal!!!!! :D :D Hihetetlen édes fiúcska!

Ballószög: még nem voltunk, de meglátjuk, melyik hely jön be. Bár ha Ballószögön az Apák is ott lehetnek, akkor ez már szimpatikusabb. Főleg, hogy nálunk Apa van odáig az úszásért... Én is támogatom, szó ne essék róla, hogy nem, csak Apa fontosabbnak tartja. :) Ez lesz az első dolog, amire ő taníthatja meg a gyerekünket. :lol:

Noémi, örülök, hogy jó lett az eredményed! :D Nekünk majd 2 hét múlva kell menni. Ez is eltérő, úgy látszik, dokija válogatja, illetve tuti az egyéb paramétereket is figyelembe veszik.
Tegnap a dokinál mindent rendben találtak! :D Ami most egy kicsit meglepett, hogy a doki szólt, hogy aug 27-ig szabin lesz... :( Előtte többször is kérdeztük, hogy akkor megy-e szabira/nyaralni...? De úgy tűnt nem. Most meg mégis csak... :cry: Tegnap ez egy kicsit elszomorított... Bár csak reméljük, hogy MiniManó nem akar addig megszületni, azért sose tudni... :?:

Falevél, te mikor mész NST-re?
Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi
 
 


Sziasztok!


Noémi:örülök hogy jó lett az nst!
A központi sztk az a piaristák tere?

Én egy kicsit tartok tőle mert vannak napok mikor izeg-mozog egész nap van olyan is mikor csak reggel meg este mozog mikor milyen kedve van ma biztos jól érzi magát mert rúgdos reggel óta bár most alvás van! :lol:

Na akkor tudom ,hogy hova menjek bugyit venni mert igy azért olcsóbb.

Manófalvi:Az biztos nagyon rosszul esett ,hogy most tudtad meg,hogy a dokid szabin lesz azért szólhatott volna!
Mikor kérdeztem a kis Nyirádit ,hogy elválalna -e akkor azzal kezdte,hogy szeptember 4-ig szabin lesz.Mire mondtam neki ,hogy szeptember22-én szülők addig csak bent akar maradni még vissza nem ér szabiról. :oops:



Kép
mogyoland
 
 


Geli

Ha azt a szobát kérdezed amibe a fürdőszoba bent van az 2*2 ágyas. de van még egy 2 és 4 ágyas babás szoba. A roomingin 12 órás de ha a másik anyukát nem zavarja akkor lent maradhat a baba.

Kép
Kép
Kép
borsika33
 
 


Sziasztok!

Mandula!
Én is hallottam, hogy érdemes kimosni a bugyellárisokat! :-)))

Mogyoland!
igen, a kpi SZTK a Piaristák téri. Nem szoktam úgy mondani, hogy új vagy régi sztk, mert mindenki máshogy érti. A másik nekem a széchenyivárosi vagy kórház mögötti. :-))) A lényeg, hogy van lent egy orvosi segédeszköz bolt. Ott vettem. Van betétjük is, de az már nekem van, így nem néztem az árát.

Manófalvi!
Remélem nem indul el a Kicsid hamarabb! Próbálj Vele beszélni. Én is tárgyalok Babamacival, hogy 6-20-ig nem szabad kijönni, mert akkor a mi dokibácsink nincs. :-)))

Geli!
Örülök, hogy már Ti is egyre nagyobbak vagytok! :-)


Lányok!
Még két kérdés. Ti tudtok aludni? Én napok óta nem alszom. Ahogy felébredek pisilni hajnalban, fent maradok és egyfolytában agyalok, hogy mi hogy lesz. /Azt magamtól is tudom, hogy jó lenne aludni. :-)/ Délutánonként szunyókálok azért egy kicsit.
Másik: Aki már volt életében NST-n. Az alsó csík jelzi a méhösszehúzódásokat? A fölső a Baba szívverése meg látom a rovátkákat a mozgása jelzéséről, csak az alsót nem tudom értelmezni. De erre tippelek.

Szép napot Mindenkinek!
Noémi

KépKép
Kép
pálfinoémi
 
 


Sziasztok!


Noémi:Ha hiszed ha nem pont ezt akartam kérdezni ma ,hogy tudtok-e aludni?
Én majdnem mindig fent vagyok a 3 órási pisiléskor kb ekkor szoktam ma mondjuk 2 -kor kellett kimennem és azóta fent vagyok .
Most meg mikor visszatudtam volna aludni akkor kelni kellett apával mert megy fel a Hungaroringre nézi a F1-et én most igy nem mertem beválalni de tavaly voltam.


Kép
mogyoland
 
 


Noémi,
igen, az alsó a méhösszehúzódás. Remélhetőleg még sokmindent nem mutat neked.
Bár mikor én szültem, volt egy csajszi, szabályos öt perces maximális fájásai voltak, és semmit nem érzett belőle. Az előző gyerekét is azért kellett császárral szülni, mert nem érzett semmit a fájásaiból. Pedig tudnak fájni!!!

Lányok,
aki már a kezében tartja a babáját, lehet, hogy korai a kérdés, de nem használ valamelyikőtök Humana HA pépet, vagy Milumil HA2 tápszert? Van egy-egy bontatlan csomagom, szívesen odaadnám.
Bár ha jól sejtem, még Atticynek is korai lenne bármelyik :D

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!

Már megint fent vagyok. Pontosabban most hajnali fél három és még egy szemhunyásnyit sem aludtam. A férjem most délelőtt fog nyelvvizsgázni és persze, nagyon izgulok miatta. Ő meg persze, édesdeden alszik. :-))) Legalább egyikünk. :-)))
Egyébként úgy aludnék, halál fáradt vagyok...

Mogyoland!
Azért megnyugtató, hogy más sem alszik! :-))) Azt hittem, ilyen "lökött" is csak én lehetek. :-)))

Linácska!
Köszönöm szépen! Még nem mutat persze semmi lényegeset, de pont azért is kérdeztem, hogy majd a következővel össze tudjam hasonlítani. :-)

Puszi!
Noémi (Éjjeli Bagoly) :-D

KépKép
Kép
pálfinoémi
 
 


Sziasztok!

Noémi: na akkor majd bepotolód az alvást delelőtt vagy délután! :)

Mi megint korán keltünk mert megy apa fel megint az F 1-re és el kell inditanom elkészülni stb.
Igaz alig birtam felkelni tiszta kóma vagyok :oops:




Kép
mogyoland
 
 


Linacska-edes vagy,h.rank gondolsz,de szerencsere nem kell nekunk tapszer,van anyatej boven. :wink: De nagyon koszonom,h.gondoltal rank.Egyebkent meg annak idejen Kattic adott HA1 eset,es azt sem haszanjuk,meg ki sincs bontva.En is szivesen odaadom valakinek,akinek kel. :wink:

A tegnap kicsit nyugos lett az oltastol,de azon kivul,hala semi baj nem volt.Es kepzelejtek el,tegnap toltotte be a 2 honapot es azota atalussza az ejszakat.O ezzel jelzi nekunk,h.O mar nagyfiu. :lol: 8) Imadnivalo.


KépKép

Kép

Kép

Kép

Kép



Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös
 
 


palfinoemi-en nem tudom,h.mi micsoda az NST s papiron,en is csak annyit tudok,mint te. :oops: De a doki eleg ha tudja,ha gond lenne rogton szol,ne aggodj.
Alvas?Nekem nem volt gondom vele.Csak,en nem igazan vagyok egy alvos tipus. :lol: De te probalj meg minnel tobbet aludni,mert nagyon jot tesz mind2 nek,es kesob banni fogod,h.nem aludtal,mig tehetted. :wink:




KépKép

Kép

Kép

Kép

Kép



Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös
 
 


Timcike, tényleg nagyfiú már Atticy. Nagyon édes a képeken! :D
Alvás: én is elég pocsékul alszom, igaz már vagy 2hónapja. Amikor hűvösebb van, jobban megy. De pisijáratok után én is sokszor csak forgolódom órákig.
Mogyó, akkor hétfőn ti is jöttök megint!? Igyekszünk most nem elkésni, bár ez függ a pesti forgalomtól.
Borsika: a 2x2ágyas, azt jelenti, h 2db 2ágyas különkülön fürdővel? Vagy közös fürdő kétfelöl szobával? NEm mintha sokat számítana.
Miket kell nekünk bevinni a kürházba a babákhoz? (itt pesten változó, van ahova csak a hazavivős cuccot, van ahol azt meg popsitörlőt, a többit a szponzorok adják). Ill. ha netán valakinek beindulna a tejcsije, akkor leadhatja , h azt kapja meg a baby, amíg fent van?
Tudom, még korai, csak ilyesmik foglalkoztatnak mostanában. :roll:

ennn
2120. Dunakeszi, Gérecz A. u. 7/E
 
 
 


ennn: a szülésfelkészítőn elmondják, hogy mit kell bevinni a babának. Lényegében semmit, mert mindent ad a kórház. Popsitörlőt lehet vinni (mert abból nincs mindig elég) és a hazavivős ruhát , mást nem.

Alvás: én szerencsére még jól alszom. Persze pisilni kijárok legalább 4x-5x, de utána visszazuhanok az ágyba és már alszom is. Sokszor délután is ledőlök 1-2 órácskára. Még nem volt olyan, hogy éjjel nem bírtam volna visszaaludni.

Manófalvi, Pálfinoémi: de jó nektek, már én is úgy mennék NST-re, de a dokim azt mondta, hogy 13-a után menjek, mert addig szabadságon van, utána viszont rögtön meg tudja nézni az eredményeket...

Timcike: hát ez tök jó, hogy Atticy átalussza az éjszakát, tényleg nyugodt baba lehet! :D

Kép

Kép
falevel2
 
 


sziasztok!

Timcike: hát tényleg jó,hogy végig alukálja az éjszakákat igy legalább már te is kitudod aludni magadat!Amugy gyönyörű babóca!

Enn: igen megyünk hétfőn is!

Falevél2: de jó neked ,hogy vissza tudsz aludni valamikor én is végig alszom de ha meleg van akkor végem. :oops:



Kép
mogyoland
 
 


Timci,
csak azért említettelek téged, mert ha jól sejtem, itt a topicban Atticy a "legidősebb" baba, a maga 2 hónapjával. Amúgy pépet még lehet, hogy esztek, az a tej mellett is jól jön majd néha uzsira, mikor már mást is eszik a tejcsin kívül.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok lányok!

Csak beugrottam egy kérdéssel, ami igen sürgős, mert holnap lesz Ádám megkeresztelve. Anyukám szerint illik adni "hálapénzt" a papnak,pedig az atya nem mondta, hogy bármibe is kerülne a szertartás. Szerintetek mi a megoldás? Most adjunk vagy ne adjunk? Egyébként ha valaki ismeri, Ernő atyáról beszélek a Barátok templomából. Nem lenne kínos, hogy egy papnak borítékot akarok adni? :oops:

Ígérem majd írok, ha lezajlik minden!

Előre is köszi a válszaitokat! Remélem mindenki jól van! Vigyázzatok magatokra meg a babókra!

Adri

Kép
Kép
mandula82
 
 


Sziasztok!

A kérdés már nem aktuális, mert meg volt a keresztelő. Végülis csak adtunk pénzt, és az atya el is fogadta, úgyhogy nem volt gond. :)
Pénteken kapott Ádi is oltást. Elég jól viselte, de lett egy kis hőemelkedése. Amúgy 7200 gramm jelenleg a súlya. Elkezdett sikítozni, és a legújabb az hogy "kiabál", ha nem tetszik neki valami. Most ennyi.
Rakok fel pár képet a keresztelőről:

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
mandula82
 
 


hát Ádi baba is egy gyönyörűség :D

Akkor jól sikerült a keresztelő!




Kép
mogyoland
 
 


Sziasztok,

Igen, babóval a 12. hét óta gyorsabban telik az idő. Holnap megyek AFP-re, csak nem tudom hány órától lehet beutalót kérni reggel, mert meg akartam úszni a betegkaput, de lehet, hogy most megsz..tam egy kicsit, mert kissé pörgős lett a napunk. Gergő sajna szalmonella pozitív lett, így péntek óta fertőtlenítek itthon mindent, holnap nekünk is kellene mintát vinni, közben a férjem megy Halasra allergia kezelésre 11-re. Szóvel mindezt reggel 10ig kellene elintézni.

Borsika,

köszönöm szépen a válaszodat. Lányok jól vannak?


Noémi,

Szerintem a nemalvós dolog az már tök normális a finisben. én is sokszor voltam ébren szülés előtt és csak gondolkodtam. Most meg szinte semmi időm nincs ketteskére, már két napja nem is éreztem a mocorgását, és egy kicsit aggódom, hogy nehogy vmi baja legyen ettől a h..e betegségtől.


Mandula,


Ádám édes baba. Nálunk ref. keresztelő volt, és mivel nem fizetünk egyházadót, így tavaly nekünk 5, sógornőméknek az idén 10ezret kellett befizetniük.

Timci,

Tök jó, hogy Atticy átalussza az éjszakákat. Kívánom, hogy ilyen tündéri baba maradjon később is.

Manófalvi,

Valószínűleg a saját betegeivel normális ez a nőci is, mert ugye titeket ismer, mi meg idegenek voltunk. Most épp szabira ment a dokink, és kicsit örülök neki, hogy még ezen a héten beteg lett GErgő, mert nem szerettem volna hozzá menni. De kívánom, hogy neked bejöjjön, mert egyébként tök jó, hogy ilyen közel van.

Mindenkinek boldog hátralévő néhány hetet, most nemsokára beindul a baba dömping, Borsika tudósíthat majd minket megint online. :lol: :lol: :lol: persze, ha időd engedi Borsika.

Szép estét!

geli08
 
 


Sziasztok!

Aki már volt NST-n: apa bejöhet? Jövő héten hétfőn megyek az első NST-re és a férjem mondta, hogy szívesen bejönne... De nem tudom hogy megengedik-e, az UH-t se engedik...

Adri:
bocs, hogy nem válaszoltam a keresztelős kérdésedre, de nem tudtam volna segíteni, mert fogalmam sincs, hogy itt hogy szokás... A képek nagyon jók lettek! Milyen nyugodt Ádám, van olyan gyerkőc, aki végigvisítja az egész ceremóniát... :D

Anita:
látom nálatok is telik az idő, már 23 hetes vagy, tök jó!

Gyerekdoki:
mi is maradunk a körzetinél (Juhász Antal), mert nem ismerek mást se, ő meg legalább közel van és a védőnőmmel egy helyen rendel (Doki centrum)

Mindenkinek szép napot!

Kép

Kép
falevel2
 
 


Sziasztok!

Falevél, Te hamarabb mész NST-re... :) Nekem jövő pénteket célozta meg a doki, bár még nem kértem időpontot. De ma-holnap felhívom őket. :)
Azt, hogy Apa bemehet-e, nem tudom.

Mandula82, Ádám nagyon édes a keresztelő képeken. Tényleg úgy tűnik, türelmesen várta. A hálapénzről még nem hallottam keresztelőnél, de akkor a pap elfogadta...

Timci, hihetetlen, hogy Atticy már 2 hónapos és átalussza az éjszakát!!!!! :D Csak remélni tudom, hogy nálunk is gond nélkül átalussza majd az éjszakát a baba... :D

Alvás: viszonyla sűrűn kelek éjszaka, de ha Apa nem horkol, vagy kintről nem szűrődik be erősebb zaj, akkor szinte ugyanabban a pillanatban vissza is alszom. Inkább este nehéz elaludni, mivel Manócska nagyon sokáig keresi a megfelelő pózt, és addig bizony rúg-kapál rendesen... :D :D Lehet, hogy éjszakai bagoly lesz idekinn... :lol:

Geli, remélem, tényleg bejön majd a dokinő... :D Gergő, szegény, akkor csak nem javult... Mielőbbi gyógyulást neki! Neked meg remélem, sikerült 10-ig végezni... Ez a betegkapu+beutaló+vizsgálat eléggé elnyújtja a dolgokat.

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi
 
 


Sziasztok!

Régen jártam már erre.

Timci: Nem biztos, hogy ez az átalvás sokáig fog tartani. Nálunk is kb két hónaposan kezdődött, hogy egyre később kellt fel enni. Aztán bejött a nagy meleg, meg kezdett nyűgösebb lenni, mert elkezdett jönni a foga és éjszaka kellünk enni, de talán megint húzodik kifele. Ma már csak négykotr kellt.

Linácska: Ne haragudj meg, de még kettő baba van Attin kívűl és mind a kettő idősebb.

Mandula: Nagyon jók lettek a keresztelős képek, nálunk a kisasszony átalutta az egészet. Mi nekünk is a Barátok templomában volt, de nálunk ismerős volt a papa így ingyen csinálta.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?