2007.08.02 00:22
Szerző: geli08
Sziasztok,
Nem tudom emlékszike-e még rám vki. Elég rég jártam erre, és látom elég sokan a finisben jártok már, készülnek a babaszobák.
Konkrétan személyekre most nem emlékszem, mert ma elég sokat próbáltam itt és a másik topikban is olvasgatni.
Ádám képei nagyon édesek.
Manófalvi,
Ki lesz a gyerekorvosod? Maradtál a nőcinél, akihez tartoztok?
Nekünk most ő lesz a helyettesünk jövő héttől, csak azon szurkolok, hogy addigra meggyógyuljon Gergő. ő tuti első kanyarban kórházba küldött volna. 6 napja megy a hasa, első két nap 39,5 ös átlagos lázzal és hányással, ma már végre evett kb. 10 nap után, nemcsak ropit.
BABAUSZI:
Mi Ballószögön kezdtük 2 éve, szuper a hely jól néz ki, ha jól tudom, most 2000/fő a 3órás belépő. Babauszi tutira vas. 9-10 ig van, ált-ban két oktatóval, de többnyire sokan vannak ott. Azthiszem szerdán is van. Babauszi után még lehet maradni a jeggyel 12-ig, babausziért nem kell külön fizetni. Ált-ban párok vannak, mert az oktatók nem tudnak mindenki mellett ott állni, folyamatosan. A víz ott a legmelegebb, 32fok körül van, ami annyiból lehet veszélyes, hogy már a bacik is szeretik. Mi tavaly talán, de ezzel nem akarom rosszhírét kelteni a helynek, ott szedtünk össze vmit, ami szintén magas lázzal járt. Az idősek otthonából a bácsikák és nénikék, nem értik meg, hogy nem kellene beleülni a vízbe, amíg ababák bent vannak, és ez nekem elég jelentős veszélyforrás lett a vége felé.
Most az sztk-ba járunk, a Metamorfba, 1500/alkalom. Itt csak egyedül vagy a babával a vízben, mármint nem m ehet be mind a 2 szülő egyszerre, pici a medence. Egyszerre egy csoportban 6 baba úszik, egy oktatóval. Körbe megyünk, de ettől szabadon csinálhatod a gyakorlatokat, mert egyidő után sok lesz, amit egyedül is meg lehet csinálni, mert már nem kell locsolni a buksiját. Ez igaz csak fél óra, de aktívabb, okatatói szempontból, mint a ballószögi. Minden körben talizol Cilivel, aki meg tudja mondani jól csinálod-e vagy sem. A víz hidegebb, talán 29-30fok, de hozzászoknak a pici babák is. Először Ballószög után, nem tetszet annyira, de most már tökre elvezzük. Gergő 3 hós kora óta "úszik", tavaly nyáron hagytunk ki 2 hónapot a húgyuti miatt. Imádja a vizet, vinni is akarom, amíg el nem kezdhet járni úszni tanulni.
BUGYI:
Brendonban vettem annak idején.
EGYÜTT VS. KÜLÖN ALVÁS:
Az első pillanattól külön szobában alszik Gergő a tesója pedig hozzá fog költözni, ha megérkezik. Bízom benne, hogy tudnak, majd együtt aludni. Bizony-bizony azért voltak éjszakák, amikor bealudtunk a szopiba és fél éjjel egy ágyban voltunk, de ha megmozdul azonnal felébredsz akármilyen fáradt vagy. Közénk került tavaly a kórház után is, akkor majdnem 2 hónapig aludt közöttünk éjjelente, köszönhető a jó kis kórházi élményeknek. Most az elmúlt 6 napot szintén velünk aludt, mert állandóan inni kért, és egyébként, is könnyebb volt így visszaaltatni, egy sírós ébredés után, csak az kell, hogy érezze ott vagyok mellette. Ma este be tudtam tenni a kiságyába, mert bár dajkálni már nem kell, szopi sincs, így csak annyi, hogy hozzám bújik, úgy alszik el. Át kell vinnem az ágyába. most akarok neki nagy ágyat venni, mert a növekvő pocimtól lassan nem tudom betenni az elég mélyen lévő kiságyba.
PELUS:
Le akalappal előttetek csajok, akik mosható pelust fogtok használni. minden elismerésem. TIsztába vagyok az előnyeivel. Mégis eldobható párti vagyok. Hogy melyik jön, be azt a baba popsi dönti el. Van akinek Libero, Pampers, Huggies, sorolhatnám. ki kell próbálni, nektek meliyk válik be, kicsit kísérletezni kell vele. Én azokat utálom, amiknek műanyag a külseje. Mert egy darabig, az ember ragaszkodik a minőséghez, de nagyon gyorsan fogynak a pelusok, és darbja 40-60Ft körül van, persze vannak akciók. Most már éjjelre csak Liberót használok, nappal viszont Moltexes őkopelust, ha kapok maxit, vagy a másik halacskásat a pelus diszkontból a megyei kórház mellett épült új társasház alól. annak 35 forint darabja, ha 100-at veszek, és csak a ragasztói rosszabbak, mint a liberónak. Ja, amíg csak midit használtam, addig szinte csak liberót. kipróbáltam a többi nagy márkát is, de azok nekem nem jöttek be, de majd kitapasztaljátok ti is.
Bocs, hogy hosszú lettem.
Boldog hátralévő heteket Mindnekinek!
Jaj,
Borsika,
Tőled szerettem volna megkérdezni, hogy a baba-mama szobában és a vip szobában összesen hány hely van? Illetve, most már kérhetem, hogy éjjel-nappal velem lehessen a pici?
Válaszodat előre is köszi.