Új privát üzeneted érkezett!

And,
Eszti tényleg nagy csibészlány! :) :) Már alszik?
Nem, Beni még egy évig marad oviban, mert évvesztes. Már május 31 a határ, már nem szeptember 1, ő pedig augusztusi.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Lanyok koszonom Mat neveben, nagyon aranyosak vagytok!
En is orulok, hogy tul van rajta bar kicsit huzos lesz a nyara homok es furdes ugyben, ugyanis nem lehet legalabb egy honapig :(

Hajni,
Teljesen megvaltoztatott ez a minusz 10 kilo, a hajad is jobb igy es nagyon helyes csajszi vagy!!!!!

Ayse,
Majd beszamolok Balazsrol, ugyanis neki is le van ragadva, hogy orulhessek ugye :evil: majd ha visszajottunk a nyaribol ugy augusztus vegen kell vinnem szakihoz Mattot megnezik hogy rendben gyogyul-e neki meg megnezi! szerintem jobb kicsin, mert akkor talan meg nem fogjak fel! Azert Mat is nagyon felt!

Na megyek aludni
Sziasztok
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok.

Hajni, nagyon jól nézel ki!

Juci, vigyázz a betegséggel. De Roli is most volt és szerencsére én se kaptam el tőle. Egyébként And nak igaza van, hogy majd uh-n látod és ha ott rendben akkor rendben lesz minden.

And, boldog Szülinapot!

Kati :(

Anikó, Ügyesen viselte Matt a műtétet.

Benianyu, már nem szept 1 a határ???
Oviba hány éves kortól veszik fel a babákat?

Pusz mindenkinek.

KépKép
Kép
csikken

épp most mondtam apának, hogy tegyük vissza a rácsokat, azóta ki-be járkál, de mivel nem lát minket, visszaszalad, csak hallom a kis trappolást. apa csak most hiitte el, hogy nem betörő :d egyébként lehet, hogy szórakozik, mert most is épp beszaladt, amikor apa kiment. persze babástul :) :) ilyenkor már rég aludni szokott....

és szerinted jó neki ez? mondjuk a fiúknak szerint semmi sietős nincs. én mire befejztem az egyetemet 25 voltam, úgy, hogy igazából engem sem akartak elsőbe felvenni, mert nagyon pici voltam, de győzött az anyu :) Eszti meg mindenképp évvesztes lesz ugye :?

na már megint csapódott az ajtó.. visszament. a kis lökött. tegnap este egyébként a parkettán fekve találtuk az ágya mellett :D

KépKép
KépKép
and

ha még egyszer kijössz visszateszem a rácsot :lol: :lol: :lol: idézet a bébiőr rádióból :lol:

KépKép
KépKép
and

And,
Én nem bánom, legalább még egy évig szabadabb lesz. Ráadásul ő olyan csoportba jár az oviban, ahol mindenki évvesztes és 4 évig együtt járnak, ugyanazokkal az óvónénikkel.
Mostanában nagy "divat" visszatartani a gyerekeket az első osztályból. Azzal én sem értek minden esetben egyet, ha pl. egy márciusi, tehát 6 és fél éves gyerek, még ovis marad egy évig és csak 7 és fél évesen kezdi az elsőt. De mindenképp az adott körülményeket kell megvizsgálni, nem lehet általánosítani.
Itt a topikon a gyerekeink évvesztesek mindannyian, nem kell majd azon agyalni, hogy mikor kezdjék az iskolát.

Én, azt hiszem, szigorúbb lennék nálatok alvásügyben. :oops: Meg is őrülnék, ha még este 10-kor itt rohangálnának a fiúk! Épp elég napközben. :wink: Beni szerencsére hamar elalszik, mivel ő már nem alszik délután, Dani meg nem tud kijönni (még). :wink:

Csikken,
Ovi esetében 3 éves kor a határ. Szerintem jövőre kezdhetnek mindannyian oviban. Én mindenképp szeretném, ha Dani elkezdené, ha nem is szeptemberben, akkor max. októberben, bár az az egy hónap nem sokat számít.

benianyu

And,
És visszatette Apa? Ilyenkor meddig alszik Eszti reggel? Nem csúszik a nap, ha későn kel és később alszik el délután? Vagy ez ma annak a következménye épp?

benianyu

Hajni!
Nagyon csinos vagy, gratulálok!
Bár bevallom, én már a húsvéti képen is csettintettem! :D

Juci!
Jobbulást Marcinak! Drukk!
A végleges megoldás is lehet Dunakeszi? Vagy?

Csikken!
Nálunk úgy van az oviban, hogy a szeptember-októberieket szemptemberben veszik be, a november-decemberieket novemberben, stb.
Ez így tök jó, csak azt nem tudom, hogy mi lesz, ha szobatiszta nem lesz. Bár az egyik anyuka szerint akkor is be kell írni, hogy szobatiszta, állítólag mindenki így csinálja, aztán még a 2. év végén is van, aki bepisil.
Hát nem tudom, annyira nem szeretném kipróbálni, igaz, még a cipő sem szorít, hogy várnának vissza dolgozni. :?

Lili az április végével abszolút a legkisebbek között lesz a suliban, pláne, hogy a legtöbben már 7 évesen mennek suliba. Viszont már mesekönyvet olvas, levelet ír (magától tanulta), a barátnői is most mennek, úgyhogy ő is megy. Szívem szerint még tartottam volna egy évig, sokkal de sokkal egyszerűbb ovis gyereknek és szüleinek lenni, mint sulisnak!
Suli befejezés: akinek kijelölt életpályája van, annak biztos számít egy-két év is, de nekünk, halandó többieknek, akik esetleg csetlünk-botlunk a lehetőségeink és lehetetlenségeink közepette, szerintem majdnem mindegy, hogy hány évesen fejezzük be a sulikat. Pláne, ha többről is szó van. És pláne, ha az ember még nyugdíj felé közeledve se tudja eldöntenio, hogy mi lesz, ha nagy lesz.

Ágyrács: fú én annyira örülök, hogy van! Szerencsére Andrisnem sírva ébred, így még van egy kis időnk, amíg az ébredésétl a kivételééig nyújtózhatunk egyet.

ayse

Sziasztok!

SOS segítséget kérnék!

A kúpot és a Panadolt lehet ugye felváltva adni. Csak azt nem tudom, hogy mennyi időt kell hagyni közte.
Valamint két kúp beadása között kb mennyi időt hagyjak ki? Az ok, hogy 24 óra alatt 3-at adhatok, de akkor kb 8 óránként adjam?
Makacs ez a láz :cry: Szegénynek egész éjjel láza volt szinte. Alig ment le. Reggelre kicsit jobb lett, de most megint már felkúszott majdnem 38-ra. :cry:

Kuha
Ha olvasol! A gyerekdokitok számát megtudnád adni???
A miénk nyaral....
VAgy esetleg valaki Kuha számát eltudná nekem pü-ben küldeni?

Köszi.
meg a drukkokat is.

Valószínűleg Dunakeszin maradunk. Legalábbis terveink szerint. De a többit még nem tudjuk. Már azt, hogy helyileg hol.

Megyek lányok, remélem Morcikám most már jobban lesz végre és én(vagyis a babó) megússzuk.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Ja And
A sulit terveim szerint végig csinálom.
Nem lesz sétagalopp a tavaszi vizsgaidőszak (sem) de remélem a konzultációk még a baba érkezése előtt lezajlanak.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci
én úgy tudom, hogy 4 óránként lehet adni felváltva, így ki is jön a 8 óra a kúpra. Nekem apósdoki azt mondta, hogy 38 alatt semmi, 38 és 39 között panadol vagy nurofen, és 39 felett a kúp. 38-ig jó a láz, mert az a szervezet küzdését jelenti, és nem kell csillapítani, hagy dolgozzon.
Jobbulást Marcinak, és neked meg drukk, hogy ne kapd el!!!

Benianyu
ha elmesélem, hogy mi Mskéékkel majdnem 2 hónapig nem találkoztunk, az felmenti valamelyest, hogy nem ír??? :wink:
tegnap nem annyira a gyerekeket fotóztuk, illetve ő, hanem művészkedni próbált, de nem volt jó fény...
viszont most már értem, miért beszélünk és találkozunk kevesebbet mostanában, és hogy ide sem ír... hát ez tényleg elég időigényes hobbi... az egy dolog, hogy kattintgat, de állandóan állítgatni kell a gépet közben, majd mikor már befejezte magát a műveletet, még órákig lehet egy képpel szórakozni a számítógépen, mindenféle beállításokkal. szóval nálam kimentette magát! :lol: :wink:

ma végre hazajöttek szüleim a telekről, anyu rögtön kérdezte, hogy jöhet-e takarítani az új lakásba! :D hát rajtam ne múljon!!! :lol: :wink: úgyhogy ma este megyünk!!! 8)

And
Nagyon édes huligán ez az Eszti lány! :lol: megkérdezhetem, hogy miért próbálkoztok az ágyráccsal? zavarja az Esztit?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Hahó!!

And!
Utólag is boldog szülinapot neked!!!
És tessék pihenni sokat!!!!! :wink:

Totka.
Hűűűűű,tényleg nagyon csini vagy!!!Gratula!!!! :D

Képzeljétek Meli vasárnaptól megkapta az új szobáját és ezzel együtt ugye új ágyikót is!!!Fenyő ágyat vettünk ami kihúzható 100-140-180 cm-re!!Körbetámlás ÉS NEM JÖN KI BELŐLE!!!!! :D KOPP-KOPP-KOPP!!!!
Annyira féltem,hogy mit fog szólni,de egy szó nélkül alszik benne ha letesszük este is és napközben is!! :D
Annyira kis okos,ügyes... :oops: :D

Jajj és képzeljétek szombaton anyukáméknál aludt és vasárnap mikor mentünk érte mondtuk,hogy kész a szobád,van új ágyikód...abba fogsz csucsukálni...stb,és mikor hazaértünk nem az volt az első,hogy szaladt megnézni a szobáját,hanem ment a régi szobájába ahol a kiágy van és belenézett!!!! :shock:
Esküszön azt hitte,hogy már itt van Molli és azért kapta már a másik ágyat!!
Nem tudtam hogy sirjak-e vagy nevessek annyira megható volt!!!

Ma meg voltam a dm-ben és vettem pelust Mollinak...hazaértem és mondom Melinek,hogy Mollikának vettem pelust...erre fogta és bevitte a kiságy szekrényébe és beletette!!! :shock: :P
Hát csúcs,komolyan mondom!!!! :D

ancsi26

halihóó

Juci, remélem Marci már jobban van így délutánra. mi a szösz ez a makacs láz?? neki volt már a háromnapos? ebben a melegben extra sz.r dolog lázasnak lenni.
jó, hoögy tudod csinálni majd a sulit is, nagyon ügyes vagy! milyen jól fog jönni egy kis kikapcs és agytorna a gyerekek mellett :)

ágyrács: azért vettük ki, mert szeretnénk már rendes ágyban altatni, ha lesz tesója, másrészt nekem most nagyon nem jó ez az emelgetés, és így csak szépen odasétálunk és bemészik reggel meg kimászik, és odajön hozzánk.
ha már elaludt, akkor nincs mászkálás, csak reggel jön ki. és egy pár napig jó is volt, bement és kész, ez a tegnmap este volt húzós. mondjuk én nem csináltam semmit, apa mászkált ki hozzá. egyszer behozta az ágyba, mondtam, hogy ez nagyon nem jó ötlet, nem is maradt ott sokáig. végül, amikor mondta, hogy visszateszem az ágyrácsot, ha nem maradsz itt, utána már nem jött ki többet, és elaludt az ágyában. valamikor fél11 körül. ma ezzel kezdünk, ha szükség lesz rá, aztán meglátjuk.
Benianyu, igazad van, ez szerintem sem jó, de nem nagyon akartam beleugatni, mert apa kelt fel, én döglöttem az ágyban, csak akkor szóltam, amikor behozta az ágyba, meg amikor javaslatot tettem, hogy tegyük vissza a rácsot a fenébe :)

legrosszabb esetben visszatesszük a rácsot, kibírjuk még egyszer.

az jobban zavar, hogy ezzel a szándékos dobálózással nem tudok mit kezdeni. ma is ledobta a kaját, utána elvettem tőle, még kért, mondtam, hogy nincs, és kész, nem hatotta meg. felszedetem vele, amit ledobott, meg bocsánatot kér, minden egyes alkalommal érzi, hogy ez nem kóser, és direkt csinálja. ráadásul, ha nem vagyok résen, mire odanézek már a ledobott kaját tömi magába, mielőtt odaadná nekem. tiszta lüke.

KépKép
KépKép
and

hű Ancsi, de jó fej Meli! :) és már pelenkát veszel a kicsinek :) :) mindjárt lesz új topiktagunk :D :)

én is mondtam már apának, hogy találjuk már ki hogyan legyen, persze ő szerinte még ráérünk, de találjam ki nyugodtan... :evil: :evil: :evil:

KépKép
KépKép
and

és köszönöm a jókívánságokat! :)

KépKép
KépKép
and

And!

Mármint mit találjatok ki???
Hogy-hogy legyenek a gyerkőcök???
Szerintem inkább hamarabb,mint később...én is hamarabb akartam ezt a szobacserét,csak variáltam milyen legyen az ágy!! :oops:
De ezt nagyon tudom ajánlani...annyira cuki darab!!
Mi vettünk kettőt...Melinek 140-re van kihúzva,a másik meg mig Molli bele nem nő addig jó lesz a párom kislányának!!!

Ha Eszti ilyen kis huncut-kiszökős,inkább szoktassátok minél hamarabb az új dolgokhoz,mert utánna csak nehezebb lesz...szerintem!! :roll:

ancsi26

Hűűűű,tényleg...már csak 40 napom van hátra!!!!! :D :D
Lassan bekellene pakolni a kórházi cuccot és szépen rendbetenni a Molli szobáját!!!
Jujj,én már mindent elfelejtettem...mi-hogy volt!!! :oops: :roll:

ancsi26

Ancsi! mutass képet meli szobájáról és persze a tuti ágyról is légyszi!!
még azt sem tudom, hogy ki hol fog aludni :oops: de ugye még a nevét sem tudjuk a tesónak :oops: :oops:
apa nem bír ezzel foglalkozni még, ő az utolsó pillanatban szereti extra gyorsan megoldani a dolgokat, én meg még nem mélyedtem bele kellőképp. de erőt veszek magamon...

megyek is ledőlök, úgyis kemény a pocim, és jól elgondolkodom ;):D

KépKép
KépKép
and

And!

Majd hétvéga fele lesz kész a függöny,meg most megyünk komódot nézni és ha kész lesz rögtön fényképezem!! :wink:

Szóval megyünk vásárolni és Melivel a következő párbeszédet folytattam:
Kivettem a szekrényéből egy nacit,erre ő:
-csinos
-ezt vegyük fel?
-nem ezt
-akkor melyiket?
-másikat :shock: :shock: :lol:

ancsi26

Sziasztok!

Ancsi!

Meli csúcsédes lehetett a pakolással! :D És tényleg, mármindjárt itt van Molli baba! :)

Ovi téma: édesanyám óvónő, és itt Pécsett a "szabály", hogy ahogy betöltötte a 3. életévét a gyerek, mehet oviba, tehát Peti szept.16-án született, így szept. 17-én mehet már oviba! Azt, hogy máshol hogy van, nem tudom, de asszem Peti jövő ősszel már ovis lesz, és szeretném én is olyan csoortba adni, mint Benianyu Benit, hogy 4 évig járjon ugyanazzal a társasággal, és óvónénikkel! (ha már úgyis évveszets lett!

And!

Szökős Eszti sem lehetett semmi! :D :lol: Pihizzél sokat (ha tudsz)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Juci!

Marcinak jobbulást, és remélem Te (Ti) megússzátok!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Jaj Csajok, aki keres mobilon, nemtom mikor tud majd elérni, szervízben van, valszeg típushibás, persze a garancia júniban lejárt :? -az új készülék árán ruházom be magam a kis nyaralásunkra.
Írtam Andnak is, hogy marha égő ez, de ez van. :oops: :oops: :oops: :(

Tegnap ölég érdekes éjszakánk volt(egyszer volt ilyen, mióta Panna megszületett, 3 hetesen, mikor baromira fájt a hasa, és kilenctől hajnal ötig üvöltött).
Na mostmeg nyilván nem volt álmos, mert fél kettőtöl ötig enni, inni, pisilni, mesélni , játszani, erkélyre akart menni :shock: :shock: :roll: Ha meg kijöttem a szobájából, addig üvöltött, míg be nem ment valamelyikünk(teszteltük, 40 percig bírtuk)
Ha ott voltunk, vidám, álomnak nyoma nem volt.
Kíváncsi leszek, mi lesz ma.
Tökölök én is, hogy mikor vegyük ki a rácsot, de tuti csöszötölne egész éjjel, vérszemet kapna.egyébként szeret a kiságyban, dehát 4 éves koráig csaknem maradhat benne!!! :roll:

Juci:Marcinak jobbulást, Pannának se a nurofen, se a germicid nem jön be(nem csillapította a lázát)-csak a priznic!-ill a popsijába adott algopyrin inj. :cry:

Jaj, imádlak Benneteket, mennyit dícsértek!!!!!!! :D :D :D :oops: :oops: Sokkal jobban érzem magam, testileg-lelkileg a mínuszoktól, bár még olyan 5-6 kéne.

Jó zagyva lettem, majd még jövök!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Én dolgozom, Julcsi apával rajzoltat: túrórudit, almalét, villámpácot :lol: :lol: :lol: Na, kiváncsi vagyok, ezt hogy oldja majd meg!
Majd visszaolvasok, most folytatom a forditást.

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, csak nagyon-nagyon kutyafuttában tudtam visszaolvasni, nem is emlékszem túl sok mindenre.
Nem holnap kezdek, hanem már tegnap óta dolgozom!!! Nem akartam hét közepén kezdeni, ezért kezdtem hétfőn.
Egyelőre nagyon élvezem, bár nem unatkozom. Rögtön beledobtak a mélyvízbe, még az a szerencse, hogy korábban is a cégnél dolgoztam, úgyhogy sejtem, hogy mi a dörgés.
Ma megvolt az első "sales meeting"-ünk is, nagyon izgultam, mert itt csak idegen nyelven nyomják, ill., mostmár nyomjuk. És jó 2,5 órát tartott, és ez megismétlődik minden héten egyszer... Igaz, hogy nekem nem kellett sokat beszélnem, de azért igencsak kapkodtam a fejem. Sajnos a szakszavakat meg kell tanulnom, nincs mese, de szerintem bele fogok jönni. A meeting után marasztalt is az osztrák ügyvezető, hogy szeretne velem beszélni. Gondolhatjátok... :shock: :shock:
De végül is nem volt gond, úgy érzem, elég jól tudtam vele kommunikálni németül. Üdvözölt újra a csapatban, és sok sikert kívánt a munkámhoz.

Ma volt a szülői értekezlet a bölcsiben, nagyon érdekes volt, meg jóóó hosszú is! És legnagyobb örömömre találkoztam Thomasanne-kal is, mint kiderült, Tomi-t is felvették a bölcsibe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (bocsi Szilvi, hogy elárultam, de tényleg nagyon örülök neki! :wink: :wink: )

Gergő elég jól viseli, hogy apjával van itthon, és nem velem, de hát ez még változhat... Majd meglátjuk.

És körülöttünk is felgyorsultak az események (végre), de egyelőre nem szeretnék elkiabálni semmit, talán jövő héten már többet tudok mondani...

Juci!

Sikerült elérni a dokit??? És esetleg tudtatok is vele találkozni???
És hogy van Marci???

Lányok, láttam, vannak betegek, mindenkinek jobbulást kívánok, és tényleg ne haragudjatok, hogy nem emelek ki senkit!

Amint tudok, megpróbálok jönni, de valszeg csak hétvégén lesz rá alkalmam!

Puszi: Évi

Kép
kuha

Sziasztok!

Jó rég nem írtam, de sokminden volt. Most jöttünk meg a Vajdaságból egy népzenei és kézműves táborból. Nagyon jó volt, a gyerekek is szuperül érezték magukat.

Totka! :D

Szuperül nézel ki, le a kalappal.

Ágyrács:

Mi már 2-3 hónapja levettük Bulcsúnak, és tök jól alszik így is. Reggel átjön cicizni, de éjjel szépen alszik. Gergő is 19 hónapos volt, mikor nagy ágyba költözött a rácsosból, ugye Bulcsú születése előtt.

Juci!:)

Nagy gratula!

Meának kitartás és fel a fejjel!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsófi:
szia-szia!!!!!!! :D Tényleg jó régen nem írtál!Jól hangzik ez a tábor!
Kuha:
nagyon ügyi vagy a némettel, meg úgy egyébként is!!Olyan kíváncsian, érdeklődve foglak figyelni, hogycsak naa!!!Mire én munkába állok, Te addigra már rutinos dolgozó édesanya leszel!!!
Ancsi:
én is elképedek, hogy mennyire okosak, ügyesek, figyelmesek ezek az alig 21-22 hós gyerekeink!!!! :P Edináékkal szoktál tlizni, hogy vannak??
Majola:
Pannának mindíg cicát, v.pacit kell rajzolni!!

Hmm, nem akarom elkiabálni, de nappalra teljesen szobatiszta lett Panna(tudatosan használja a bilit, pisi-kaki szavakat), éééés, ez a 3.!!!napja, hogy éjjel is pelus nélkül alszik!!!baleset nélkül!(nappali alvásnál a 40 fok óta már nincs pelus)
jó lenne, ha így maradna, mire megy bölcsikébe el is paterolhatnám a pelenkázót(na nem mintha most is olyan sokat használnánk)

KépKép

Hajni&Panna
totka

Andris azzal szórakoztat minket, hogy mutogatja a fütyijét, és közli, hogy Munci :shock: :lol:
Mivel nagyon tiltakozunk, mostanában kompromisszumként a köldökét hívja így :lol:

Ma jó kis napunk volt, megvettük Lilinek az íróasztalt a székkel. Kinéztem az ikeában, de nem voltam vele teljesen megelégedve, mert nem fiókok vagy zárt polcok tartoznak hozzá, hanem levegős, átlátszó polcok és akkor hova fogja majd dugdosnia szerelmes leveleit, meg a cigijét??? :D
Ezért végigjártunk 4 másik bútorboltot. Csak annyi volt a kívánságom, hogy fehér legyen. Nem volt vállalható darab, ezért azt mondtuk, hogy akkor jöjjön az indiszkrét ikea-remekmű. És milyen mákunk volt! Újabb elemekkel bővült a kínálat és az egyik oldala fiókos, a másik pedig ajtós polcos! :D Az írófelülete 150x70, jó nagy :D

Jövő pénteken meg festik a szobáját, rózsaszínre :oops: :oops:
Egy kicsit meglepődtem, amikor a festő gyerek azt mondta:
- Akkor milyen lesz, puncin? (csak hogy a témánál maradjunk)
Az első hökkenet után rájöttem, hogy azt kérdezi, hogy PUNCS-SZÍN. :lol:
(még nem vettünk festéket, de nem puncsszínt szeretnék)
Ancsi, én is szerettelek volna már kérni, hogy tegyél föl a rózsaszínű lányszobáról képet! :)

Egyébként Lili íróasztalnak is rózsaszínűt szeretett volna, mondtam, hogy olyan nincs. Jelentem, tévedtem, van. :twisted: :twisted: :twisted: A kikában igazi, barbies, rajta a logóval, 72 rugóért (és feleannyit "tud" mint az ikeás) :shock: :shock:
(ja és az ikeában is van ám rózsaszín, még jó, hogy Lili mégis inkább a nagymamájánál akart maradni és azt mondta, legyen inkább meglepetés :lol: )

Délután meg kimentünk a régi játszónkra, mert az ikeában összefutottunk Lili egy játszótéri barinőjével. Olyan jóléreztük magunkat, és még egy másik régi anyukatársammal is találkoztam. :)

ayse

Göndörzsóf!
Jó újra hallani felőletek! :)

Majola!
villámpác :lol:
irathatnák Julcsival az activity legújabb szériáit :lol: :lol:

Hajni!
Lili 4 éves bőven elmúlt, amikor átköltözött a rácsos ágyból az új ágyikójába, mivel már Andrist vártuk.... :oops:
(a mai napig nosztalgiával gondol a babakorára, húzta is, ameddig bírta)

Thomasanne!
Éljen a bölcsi! :)

Kuha!
Fú ez izgin hangzik!

ayse

jelentem ma egy nyikk nélkül aludt el a drágám, mondjuk igyekeztem is jobban lefárasztani, kicsit később is került ágyba. nyolckor kelt reggel, nem tolódott el a nap, illetve nem a tegnap este miatt tolódott el.
itt voltak a velem egyidős terhes barátnőmék a most egyéves kisfiával. aranyosak voltak együtt :) Eszti, amikor kedves volt vele puszilgatta és símogatta az okos kis fejét :D és volt, hogy kikapták egymás kezéből a játékot, meg ültek egymás mellett a lépcsőn és mathára figyeltek, olyan édesek voltak. jó lehet kétgyerekes anyukának lenni :) :) :)

rokonom megint kórházban van, hát én kivagyok ettől balkáni színvonaltól :( minden hajam szála égnek áll, hogy alap dolgokat, ami tök evidens miért nem lehet megtenni, rémes :( könyörgöm ne kerüljünk kórházba :( :( :( és orvoshoz se :?

Ayse, Lili tényleg 4 éves koráig volt rácsos ágyban?! és emelgettétek ki-be?? azért a rózsaszín nagylány szoba nagyon menő lesz!! amikor én voltam ennyi idős, nem sokan büszkélkedhettek ilyennel, sőt...
mi is ma végig mondtuk, hogy kinek van puncija, meg kukija ;) ez mindig előjön, amikor fürdünk, gondolom lesz ebből még nyílvánosan cikis helyzet, de egyelőre nem jöttem még zavarba :)

hogy mekkora csibész a lányom:
ma este megint ledobta a kanalat és a joghurtos poharat a földre, miután megette. nem tudtam már mit mondani, mondtam, hogy most nagyon szomorú vagyok, és tényleg ki is ült az arcomra, hogy elkeseredtem. erre széttárta a karját, odajött, átölelt, odabújt, mondta, hogy szia, szeje :shock: és ezt még kiprovokáltam egy párszor olyan jól esett ;) de tudja mi a dörgés, persze, hogy nem szidtam le ezek után...

Hajni, annyira ügyes Panni!! asszem én azzal hátráltatom Esztit, hogy állandóan jövünk-megyünk, és akkor mindig van rajta pelus. másrészt mi még korán vagyunk egy kicsit.
1-1 ilyen éjszaka belefér, ha a többi tökéletes :) mindenkinek lehet rossz estéje. remélem csak erről van szó.

Juci, hogy van Marci?? és ti???

KépKép
KépKép
and

ja, ez a villámpác nagyon vicces, jót nevettem rajta :D

Évi, örülök, hogy ilyen jól sikerült a kezdés!!! hajrá :)

KépKép
KépKép
and

And!
Ki volt szedve a rács.
Azért alakult így, mert amíg építkeztünk, egy szobában volt velünk, aztán amikor ideköltöztünk, nem akartuk, hogy akkora sokk érje, hogy még ráadásul különszobába, másik ágyba is kell mennie, aztán jött az ovikezdés, úgyhogy igencsak elhúzódott, mire úgy láttuk, hogy bírni fogja ezt a változást, és még van idő arra, hogy egy kicsit elfelejtse, hogy az övé volt az ágy, amit azóta Andris bitorol :D

ayse

Jó reggelt!

Totka, de ügyes a lánykád! Nálunk nem nagyon megy a bilizés, de érdekes módon nem a bilire ülés zavarja, mert van hogy 20 percig is rajta ül mesztelenül aztán leszáll róla és a kanapéra pisil :)
Valamelyik nap is üldögélt aztán felállt és férj és én pont máshol voltunk.
Roli kakkant egyet. (nem a bilibe) én meg mondom neki, jaj de kis ügyes vagy! :) Férjem: - miért ügyes? Nem a bilibe kakilt. én: - igen, de nem is a szőnyegre. :) (kb 0,5 cm-el a szönyeg mellé a parkettára kakilt. Hogy csinálta az rejtély...

Egyébként volt egy időszak amikor egész jól ment, szólt is. De aztán 3 hétig fosott szegénykém és teljesen le is szokott róla hogy szóljon.

Ayse, biztos nagyon szép lesz a lányszoba :) Majd fényképet rakjál amint lesz.

And, de kis édes huncut a lányod :)

Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Juci, Marci hogy van?
K.

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok!

Köszi az érdeklődéseket, Marci jobban van. Tegnap 37,5 fok volt folyamatosan a hőmérséklete. Ma 37 fokkal kezdtünk, de most lefekvés előtt már 36.8 volt :P
Viszont lehet, hogy kicsit megy a hasa. Lényeg, hogy már kifelé lábalulnk.

Kuha
Így nem hívtuk föl a dokit, de mindenképpen szeretnék vele megismerkedni. Asszem váltani fogunk :roll:
Nagyon ügyes vagy, hogy így helyt álltál a némettel!!!

Ma megyünk este 10-re :shock: dokihoz. De választhattam. VAgy kettő hét múlva normális időpontban, vagy most mert a dokim igazából szabin van és csak szerdánként rendel. Én már nagyon szeretném, ha meglesnénk a babát ezért ma megyünk.

Felébredt Marci.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Megint itt.

Hajni
Nagyon ügyes Panna ezzel a szobatisztasággal!

Megmondom őszintén engem nem stresszel túlságosan a téma. Úgy értem Marci úgy látom még nem készült fel rá. Nem akar bilire csücsülni és szereti a pelust. Nem gond. Majd leszokik.

Kisággyal kapcsolatban is hasonló az álláspontom. Még kicsinek tartom és nem elég fegyelmezhető ahhoz, hogy levegyük a rácsot. Cserébe le is esik valahányszor nem kiságyban alszik.
Szóval egyelőre szerintem a saját dolgomat nehezíteném meg.

Ayse
Kicsit elcsodálkoztam a puncszínű szobán, de aztán jót nevettem :lol: Viccel lehetett! Szoba engem is érdekel ám!

Egyébként egyelőre nem kaptuk el a kórságot. Remélem, hogy megússzuk!

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

And
Eszti nagy zsivány!!! És édes.

Marci puszilgatja a hasamat mióta megmondtuk Neki, hogy kistesó van benne. :P

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci, én még nem is gratuláltam a kistesóhoz! Azt hiszem, legalábbis. Na mindegy, jobb kétszer, mint egyszer sem, most hát nagy nagy gratula.Mikor lesz vonalzója?

Hajni, micsoda ügyes Panni!
Én még nem merném pelus nélkül altatni Julcsit, jó sokat pisil éjjel is. Meg nappal is.

Én is úgy tervezem, hogy kihúzom a rácsos ágyas időszakot, amig csak lehet. igaz, Julcsi már kimászott az utazóágyból, remélem, a rendesből még nem fog egyhamar kimászni. Nem is értem, hogy csinálta, amikor ilyen kis pöttömke.

Kuha, kicsit irigyellek, hogy visszarendeződsz a társadalomba :) Meg persze nem is, hisz nehéz lehet otthagyni Gergőt másokkal, még ha az apjával is, egyelőre.

And, vigyázz magadra! Mit mondanak, mitől van a keményedés? Alkati dolog? Tudom, gyakori, nekem nem volt az egyiknél sem, én már egy pici kis keményedéstől is pánikba estem.
Eszti megértette, hogy sokat kell pihenned?
Julcsi, ha valami nem tetszik nekem és ez kiül az arcomra, azt mondja: Anya szomojú.

Ma voltunk anyatejes világnapi programon. Anna (akinek ma kibújt az első foga) nagyon élvezte. Julcsi is, bár nem volt valami fergeteges program. Amig én Annával sétálgattam, ő vigyázott az apukájára, aki hatalmas épitőkockákból várat épitett és visszavágyott a gyerekkorába :D

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok Anyukák!

Remélem nem gond, ha így egyenlőre ismeretlenül ellátogatok közétek.
Réka vagyok, 29 éves három gyerkőc boldog mamája.
Gyermekeim születésük szerint:
Bazsi 2003 január 20.
Bori 2005 október 26.
Ádi 2007 február 7.
Majd csinálok vonalzót és teszek fel képet is, hogy megnézhessétek. Ennyit hirtelen, ha kérdésetek van csak bátran.
réka29

Juci!
Nálunk Borcsa is peluspárti. Az egyéves szülinapjára kapott a tesóméktól egy WC szűkítőt, azt szoktuk feltenni mikor rákérdezünk, hogy kaki vagy pisi van-e. Odaszalad a WC-hez mutatja, gyorsan kiveszem a pelusból, ő nagyokat vigyorog és semmi. Ráteszem a pelust, utána meg nyom nagyokat. Ennyi.
Ti milyen pelenkát használtok??? Mi a Libero up&go-t nagyon szeretjük, de most vettem próba gyanánt bilire szoktatós Huggies-t. Annyira nem tetszik, de tépőzáras így könnyen vissza tudom rá tenni. A Libero-nak is van, d az 12 kg-tól kapható Bori pedig nem egy husi baba, nem úgy mint az öcsikéje. Ő meg eszik mint a gép.

Ja és gratulálok a pocilakóhoz. Jó egészséget mind a kettőtöknek.
réka29

Sziasztok!

Hétvégén Panna anyóséktól hintalovat kapott(a macskákat most picit hanyagolja, a pacikba szerelmes):
Kép
Kép
Kép

A képek minőségileg nem lettek valami jók.... :?

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok!

Hajni!

Jók a képek nagyon, Peti is szereti a hintapacit! :) Gratula a szobatisztasághoz! Nagyon ügyes kislányod van! Peti ma pelust kért képzeld el, nem tiltatkoztam ellene, mert tegnap már mindenhova odapisilt ahol épp rájött (kanapé, szőnyeg, ágy stb...) Szerintem nálunk ez megint csak egy fellángolás volt, bár ma párszor szólt a pisi miatt, és levettem a pelust és tényleg pisilt! Na mindegy, majd alakul, szépen lassan.

Réka29!
Gratula a 3 gyerkőchöz! (hogy bírod a kis korkülönbséget????) Gyere gyakran, mesélj sokat, és várjuk a képeket!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

sziasztok!

eléggé féjdogál a hasam :( ma délután úgy begörcsölt a hsam, hogy pár perc után arra gondoltam, nekem azért kellett már elsőre is császárral szülnöm, mert én ezt nem bírnám ki... szóval aztán elmúlt, aztán megin fájt egy kicsit, jó, hogy pont aludt az Eszti. ma egész nap tök kemény volt, és fájdogált, pedig tényleg vigyáztam ma, és szedem a fránya bogyókat.
ESztinél is volt ilyen, de később, és nem ennyire.
na kipanaszkodtam magam.

Üdv Réka! ti is bevállalósak vagytok! :) így terveztétek?

Eszti már egy ideje csöndben van, de most épp kinyitotta az ajtót, aztán visszacsukta :)
nekem fontos lenne, hogy ne kelljen emelgetni, ezért szeretném, ha rács nélkül is tudna aludni.

pisilésben visszaléptünk egy kicsit, de hát nem erőltetem, ha megy örülök, ha nem megy nem megy. mindig megdícsérem, ha bilibe pisil, és mindig vígasztalom, ha nem sikerül.

Juci, olyan izgalmas az első uh :)

aranyos a lovagló Panni :) Eszti is úgy szereti az ilyeneket.

KépKép
KépKép
and

Fú And!
Vigyázz Magadra!
Nem tudsz pár napig csak heverészni? Esztert meg odaadni valakinek?

Nekem sose keményedett a hasam (ezért is lett végül oxiticin), de nagyon ijesztő lehet!

ayse

Sziasztok,

Totka, cuki a kis lovagló lánykád :)

And, nekem is sokat keményedik a hasam. Olyan napi 4* tuti.
Megnéziumot szedek (mikor eszembe jut) és már kétszer volt olyan, hogy azt hittem szülni megyek. De szerencsére abbamaradt. Nem is mertem mondani férjemnek.

Két hét múlva megyek dokihoz majd szólok neki, hogy mi legyen.
Remélem még jó pár hetet bent szeretne maradni kispunisom. (ha az...)

Pihenj amennyit tudsz. És vigyázz magadra.

Pusz mindenkinek: Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok!!!!

életjel... :oops: :oops: :oops: ...........

.......megvagyunk,jólvagyunk,nyaralni ugyan nem voltunk és nem is leszünk,mert a kalásfelújitás alaposan megcsappantotta a költségvetésünket,de nem bánom egyátalán,mert nagyon szép lett!
Lányok voltak bicajos,lovas és nyelvi táborokban és most unokatesóznak egy hétig,itt vannak Londonból és velük mennek a Balcsira.

Mazsi is nagyon jól van,ügyes okos kis gazember mamikája szemefénye!!! :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)

....és ami a lényeg,és tudomhogy most sokan nyaralnak de már annyiszor szerettem volna,és annyi mindenkinek igértem,úgyhogy nem várok tovább!.........TEHÁT:

az AUG.13-al KEZDŐDŐ HÉTEN GIGA-MEGA BABATALI ANNAMAMINÁL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MINDENKI AKIÉL ÉS MOZOG AKÁR MESSZE VAN AKÁR KÖZEL NAGYNAGYSZERETETTEL VÁROM HOZZÁNK!!!!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

A napot lécci szavazzátok meg hétfőtől-péntekig,akkor lesz,amikor a legtöbbeknek jó!!!!!!!!!!!!!!!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ÉS ANNYIRA ÖRÜLÖK?HOGY VÉGRE ILYET IRHATTAM!!!!!

Pusszantás! :D

este LGT-koncertre megyünk de kb.11-körül még bekukkantok mejd,mit reagáltatok! :D
annamami

hű Annanami, most úgy megijedtem, mert már azt hittem aug. 7-e van. nem akkor van az lgt? vagy ti mire mentek?? arra én is nagyon-nagyon szeretnék menni. úgy sajnáltam, hogy a nyugatiban nem voltam ott.

természetesen apa azon a héten lesz szabin, és elvileg megyünk nem tudom hová, de ha mégsem, akkor ellátogatunk hozzátok :)

Csikken!
hát nem örülök, hogy neked is fájdogál a pocid :( :( ez azért elég sz.r. ma voltam dokinál, uh is volt (a harmadik 18 hetes), és úgy néz ki ez alkalommal sem hagyjuk ki az amniocentézist :( :( a magnézium mellé meg még szedjek diaphyllint. szóval ugyanaz, mint Esztinél, csak kicsit nehezebb, hogy már nem magamra figyelek, hanem rá.

ma reggel 8-ra mentünk az uh-ra, apa 3/4 9-ig ért rá, 9.30-kor már majdnem sírtam, mert nem bírtam az Esztivel. szegény, nekem egyhelyben kellett volna várnom a dokit a lépcső és a folyosó találkozásánál, persze az Eszti vízszintesen és függőlegesen akart rohangálni, feküdni, ülni stb. nagy mákomra apukám ráért és még egy órát vigyázott rá, amíg végeztem.
ez van, remélem túl leszünk ezen is rendben.

egyébként kis Ficánkám az uh alatt kb 2x váltott testhelyzetet, mire leírták, hogy harántfekvés, addigra medencevégű volt :D biztos jól van....

bocsánat, de most magammal vagyok elfoglalva, de látom ti is pihiztek :) :)

KépKép
KépKép
and

vagy költöztök ;) :D

KépKép
KépKép
and

Annamami
Sajnos illetve nem sajnos, de mi 13-án indulunk a Balcsira másfél hétre... :(

And
vigyázz nagyon magadra!!! Éljen Ficánka!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok!

Annamami!

Szia , rég nem voltál már! Üdv. újra :)

And!

Vigyázz nagyon magatokra! Sajnálom, hogy megint kell menned amniora, miért nem lehet Neked is egy gondtalan, nyugodt terhességed? Olyan igazságtalan az élet! :(

Csikken!

Sajnálom, hogy Neked is keményedik a pocid :( Vigyázz magadra és próbálj pihenni! (tudom, hogy nem lehet, Peti sem áll meg egy percre sem, de próbáld meg)

Ma újra pelus nélkül volt Peti majdnem egész nap, csak a játszóra pelusoztam! Alvás közben sem volt baj, meg napközben is csak a kaka ment a bugyiba! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

And, miért kell megint?
UH-n minden rendben volt?

Kriszti

KépKép
Kép
csikken