Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Ancsa vagyok, Gyomáról! 23 éves vagyok, 2 éve vagyok férjnél és most várjuk az első babánkat. 25 hetes vagyok a héten. :D
Jó ideje olvaslak már Titeket, de eddig nem igazán mertem írni. Ahogy látom szebnél szebb Kisbabák vannak és tapaszaltnál tapasztaltabb Édesanyák. Sajnos baba téren én nagyon tapasztalatlan vagyok :cry: , és nem csak azért mert még csak most lesz az első. Hanem azért is mert a családban sem volt kisbaba kb 10 éve. Úgyhogy az átlagnál is jobban félek.
Nagyon tetszik, hogy itt mindenki olyan kedves és segítőkész a másikkal. :lol: Biztos nagyon sok kérdésem lesz Hozzátok és ezért elnézéseteket is kérem már jó előre.
Szép napot kívánok mindenkinek!!!

Sziasztok! Ancsa.
ancsa23
 
 


Szia Ancsa!

Jó hogy írtál.Ha valami kérdésed van nyugodtan írj,mert ez természetes hogy első babánál még nincs mindennel tisztában az ember.Nekem 3 gyerkőcöm van 16 ,12 ,4 évesek ha valamibe tudok segíteni csak bátran.

Anikó, sikerült valamit venned ?bocsi hogy nem tudtam egy kicsit többet beszélngetni veletek,de ez állandóan így van ha jön valaki hozzám akkor jönnek a vevők.

Csajok mi van veletek?Nagyon melleg van?
Puszi,jó hüsölést

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


Sziasztok! Csak gyorsan benézek,majd még később írok.

-hát valóban jól megizzadtam szerdán. :lol:

5 percesen
Kép

az első szopizásnál
Kép

EsztiKép
eszti21
 
 

 
 

Sziasztok.

Eszti.Gratulálok a babóhoz,jó egészséget nektek. :D

Anikó,köszike hogy felraktad a képeket,nagyon hálás vagyok érte.

Ancsa,jó hogy írtál és remélem tudunk segíteni ha lesznek kérdéseid.

Eszti,remélem jól érzitek a nyaraláson magatokat és jól vagytok.Pocakügyileg is. :D

Gyöngyi,aranyos a kisfiad,vigyázz te is magadra,magatokra.

Ildikó,ha kicsit lehűl az idő,kinézünk majd hozzád.

Ebben az időben du.5 körül szoktunk lejönni,most kivételesen hamarabb jöttünk le,mert kellett jönni anyósomékhoz.32 fok van nálunk fent,Liló is csak pelusban szokott lenni.Patrik anyuéknál van,mert ott legalább ki tud menni délelőtt játszani a kertbe,tanyára járnak.Szegénykém unatkozik itthon sokat,dehát nem merek lemenni napközben Lilóval eben a hőségben.

KépKép
KépKép
enikõ24
 
 


Gyorsan elküldtem,mert már egyet kitörölt.

Bocsi ha össze vissza írok,de gyorsan mindent le akarok írni.
Egyszer remélem lesz időm leírni hogyan is volt a szülés meg előtte az izgalmak,de most is felsírt Liló és lehet mindjárt be is kell fejeznem.
Azért megpróbálom.

Jún 30-án reggel arra ébredtem hogy nagyon kell pisilnem de lusta voltam felkelni.De ekkor mintha be is pisiltem volna kicsit,az is eszembe jutott,lehet hogy a magzatvíz folyik?Kimentem vécére de csak pisilnem kellett.Aztán ahogy mostam a kezem elkezdett nagyon folyni.Hugom tangába való betétét vettem magamhoz,aztán anyu nagy betétjéz,végül már annyira folyt,hogy törölközőt kellett odarakni.
A szöszmötölésre felébredt anyu is,eléggé nagyot nézett mikor mondtam hogy mi van.

KépKép
KépKép
enikõ24
 
 


Végül hugomék hoztak be Csabára,Gabi éppen végzett a melóval Ő is jött a korházba.Egész úton 10 perces fájásaim voltak,de a korházban mikor csinálták a ctg-t,elmúltak.Ez így ment du.4 óráig,hol jöttek fájások,hol 1.5 óráig semmi.NEGYED 5-kor JÖTT EGY FÁJÁS,majd 5 perc múlva még egy,majd rögtön 3 percesek lettek.Nem akartam szólni a szülésznőnek,mert tudtam hogy ctg-re rakna és fekve úgy éreztem,nem tudnám elviselni a fájásokat.Elmentem inkább tusolni,de a tusolóban 3-4 fájás után már jött a tolófájás.Igen csak megijedtem,és azt néztem hova terítsem a törölközőmet,mert úgy éreztem,Lili azonnal kiesik belőlem.2tolófájás között elvánszorogtam a szülőszobára,ekkora már Gabi is beért,mert napközben hazaküldtem aludni.a szülésznő nem akarta elhinni hogy már tolófájásaim vannak,ctg-re akart tenni.Mikor mondtam hogy nekem már nyomnom kell és szerintem beöntés kéne már,megvizsgált.Ekkor megszólalt,hogy már beöntésre sincs idő,mert már látja a haját.Felfeküdtem a szülőágyra,mire a dokim beért otthonról már 1.5 centire volt Lili feje.Közben begörcsölt a bal oldalon a medence-combcsont találkozásnál és a doki tartotta fel a lábam,hogy elmúljon,de nem tartott sokáig

KépKép
KépKép
enikõ24
 
 


Végül 17:25-KOR MEGSZÜLETETT LILI.
Kicsit kellett varrni belül is 3-mat, de 2 óra múlva úgy szálltam le az ágyról mintha nem is szültem volna,csak reszkettem kicsit.Most jó volt bent lenni a korházban,mivel jól voltam,alig fájt a varratom,össze sem lehet hasonlítani a 3 ével ezelőtti korházas élményekkel.
Lili nagyon jó kislány azóta is,szopizik ügyesen,mondjuk 2-szer kap pótlást is mert kevés a tejem.Avédőnő szerint keveset pihenek,dehát ez van.Patrikkal is kell foglakozni,nem érek rá egész nap feküdni.
Amúgy Patrik nagyon szereti Lilit,a tesóféltékenység úgy jön ki rajta hogy nem nagyon akar szót fogadni,de nem bántja Lilit,sőt állandóan simogatja,puszilgatja.Ha sír,rögtön szól hogy:Anya,Lili éhes.
Azt hiszem mára elég ennyi.Közben felébredt Lili,úgy írtam hogy szopizott,ha rosszul írtam valamit,bocsika,egy kézzel nehéz volt.

kicsit még szét vagyok szórva.

Puszi nektek.
Amint jövünk anyósomékhoz jelentkezem.
Sziasztok.

KépKép
KépKép
enikõ24
 
 


Sziasztok!
Eszti nagyon-nagyon édes a pici babád. Gratulálok és jó egészséget kívánok!
Enikő, hát nem semmi milyen "gyorsan" letudtad ezt a szülést. Azt hiszem én is így szeretném, csakhát választani nem lehet.
Bár én még sem azt nem tudom hogy kinél, sem azt hogy hogyan szüljek. Nem ismerek egy dokit sem. Mindössze egy nevet mondtak vagy 2-3-an: Maczó dokit. De hogy milyen doki, rendes-e, lelkiismeretes -e , pénz éhes -e nem tudom. Ráadásul én gondolkozom a császáron is , mert 17 éve mütötték mind a két szememet. És hát hallottam ezt-azt a rendes szülésről hogy mit képes "csinálni" a szemmel.De gondolom ez is embere válogatja. Szóval tanácstalan vagyok. Ha esetleg mondanátok egy- két szót rola, vagy másik dokiról azt nagyon megköszönném. Nálunk itt Gyomán nem igazán van se ultrahang se vizsgálat. 4D-s ultrahangra Gyulára járunk, én meg vagyok elégedve Jurdival. Bár 25 hetes vagyok nem biztos még a neme a kicsinek. Nagyon mozgékony de ha ultrahang van, akkor szégyelös és hátat fordít. Talán kislány (Jurdi szerint), de ezt 1 hónapja mondta. Azóta semmi. Az én itteni dokimnak multhéten könyörögni kellett hogy csináljon már ultrahangot (24 hetes voltam), mert utoljára 11 hetesen csinált.Úgyhogy nem viszi tulzásba. Bár tudom hogy 4 uh a kötelező nekik.
Na legyetek jók és mindenki pihenjen annyit amannyit csak tud.

Sziasztok! Ancsa.
ancsa23
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés! Hatalmas gartula Esztinek ehhez e tündér kisbabához!!! :)

Enikő, Nagyon édesek együtt a gyerkőcök!! :) Nagyon örültem a szüléstörténetednek, ez tartja bennem a lelket, hogy talán jobb lesz, mint Ricsivel volt. Akkor nagyon megszenvedtem a gátsebbel. :shock:

Ancsa, üdv a fórumon!! :) Csak halkan jegyzem meg, hogy itt nem nagyon szoktunk a dokikról írni, mert egy másik bcsabai fórumban nagy balhé volt belőle. Így jobb a békesség. :) Annyit azért bátorkodom megjegyezni, hogy Maczó dokit nagyon sokan dicsérik. Nekem nem ő az orvosom, de vele is csak jó tapasztalataim voltak, amikor bent voltam.

Most mennem kell, mert lakást festünk. :) Pontosabban én csak a lightosabb dolgokat csinálom, ami nem megterhelő. :) R. keddig nagyszülőzik. :) Puszi mindenkinek!!


Kép

Kép
diverse
 
 


Sziasztok

Eszti ,nagyon aranyos Bence.Én is ilyen melegbe szültem Bálintott,úgyhogy veled érzek.Nem semmi a vajudóba volt vagy 35fok.Nem tudom hogy már szereltek- e légkondit.

Enikő,nagyon ügyik voltatok.Lili is igyekezet ki a pocidból,azért sikerült ilyen gyorsan túllenni rajta.Várlak benneteket a piacon.Én sem vagyok most minden nap,mert nem bírom elviselni ezt a meleget.Csak a medencében hűsölve.
Én nem tudom hogy ti hogy vagytok vele,de nekem már kezdi az idegeimet felörölni a mleg.Nem éreztek ti is hasonlót?A gyerekekre is pillanatok alatt robbanok,szegényeket már néha sajnálom.De nem tudok ellene semmit tenni.Pillanatok kérdése és minden a régi kerékvágásban halad tovább.

Gyöngy jó időt találtatok a festésre.Nem írigyellek benneteket.Valami pokol lehet ilyenkor festés után takarítani.Én még arra is lusta vagyok hogy a beszáradt ruhát összehajtsam.Semmihez nincs energiám,csak fözök valami egyszerüt és kész.
Megyek mert ,megsülök.
puszi

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


Eszti, tök jó a vonalzód.Még 6 nap és megszületek.És ott van alatta Bence képe

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


sziasztok!

hát itthon vagyunk sajna letelt a nyaralás!!!!
nagyon jó volt és az idő is szuper volt igaz csak a vizben lehetett elviselni a meleget de azért voltunk állatkertben vonatozni meg még elég sokfele majd rakok nektek képeket!!!!
Bence nagyon élvezte a balatont alig lehetett irángatni belőle!!!
a kicsimanó a pocakomban is jól viselkedett igaz eléggé mozgékony volt de legalább tudtam hogy jól van!!!

Bence szülinapját is a Balatonnál tartottuk és nagyon jó volt talán a legszebb szülinapi ajándék!!!
majd itthon is megtartjuk mert a nagyszülők sem maradhatnak i belőle!!!!

Eszti!
hatalmas gratula Bence babához majdnem egy napon ünnepelnek a kisfiaink a két Bence!!!
nagyon szép a kisfiad kívánok sok tejcsikét és jó egészséget nektek!!!!

enikő!
nagyon aranyosak a tesók együtt!!!!

többiek!
mindenkinek jó pihenést majd jövök csak most rendbe kell raknom a lakást egy hét után ja meg a rengeteg mosnivaló is itt van!!!!

sziasztok!!!
tündi23
 
 


Sziasztok!

Végre leülhetek úgy, hogy írni is tudok! :)

Eszti!
Mégegyszer hatalmas gratula ehez a gyönyörű kisfiúhoz! Annyira kis formás! :)
Legyen sok tejcsid és sok sok örömöd Bencében és azért az apának is gratulálok!
Majd írj, ha lesz egy kicsike időd és erőd!

Ancsa!
Nagyon örülök, hogy te is írtál. Ha bármi kérdésed van, tedd fel nyugodtan. Vagyunk egy páran, valaki biztosan tud majd válaszolni, tanácsot adni, stb...
Első babánál még én sem tudtam semmit, pedig volt a baráti körben pár kicsi és még baba is. De az másé, nincsenek még anyai ösztönök. És amikor megszültem, minden olyan természetes volt, hogy megfogjam, fürdessem, etessem, stb... Persze bele kellett rázódni, de most a 2-nál is, nemcsak az elsőnél.
Szülésről, orvosokról.
Én sem sok orvost ismerek Csabán, holott ott szültem mindkét babámat. Csak ugye amit hall az ember. Az meg sokszor nem mérvadó.
Én az orvosomról csak jót tudok mondani. Nagyon meg vagyok elégedve vele. A szülésnél is nagyon jó fej volt!
A szülésnél lehet befolyásolni a vajúdási időt! Igaz Enikő? Mi egy különleges módszerrel szültünk és mondhatni két teljesen egyforma szülésünk volt! Ha érdekel, írok róla. Nekem egy Gödöllői bácsi csinálta, Enikőnek pedig a férjem! :)

Gyöngyi! HOgy vagy? Sűrűn fáj még a fejed? Biztosan szép lesz a lakásotok. De tényleg ne terheld meg magad ebben a melegben.
Nálunk szeptemberben kezdődik a festés. Így már augusztusban nekifogok pakolgatni, dobozolni, stb... Remélem addigra hűl is levegő.

Tündi!
Nagyon irigyellek a vízparti nyaralás miatt! Biztos nagyon szuper lehetett. 91-ben voltam utoljára a balcsin. :o De jövőre Balatonöszödre megyünk. Alig várom már! MInt valami kisgyerek! Zsófi is nagy lesz már ( több, mint 1 éves ) és nem lesz vele igazán gond.

Ildikó!
Semmi gond, hogy nem tudtunk sokat beszélgetni. Ilyen ez, ha az ember dolgozik. :) Majd azért jó lenne egy kicsit összejönni vagy nálatok vagy nálunk.

megyek, mert vár a család!
Puszi mindenkinek!
Anikó

Kép

KépKép
anyko
 
 


Sziasztok!
Egy újabb örülten meleg nap. Már nagyon unom!!!
Köszönöm a biztatást a dokikról, igérem nem kérdezek többet, nem akarok bajt senkinek sem.
Kicsit irígy vagyok mindenkire. Mert vagy nyaralni volt vagy csak kimegy a kertbe és már lubickol is a kis medencében. A babázókról nem is beszélve, mert ők már túl vannak mindenen.
Na de majd az én időm is eljön és megyek nyaralni is és majdcsak eljön a szülés is.

Anyko!

Kb 4 éve voltam Öszödön nyaralni. Nagyon jó volt. Nyugodt helyen voltam. A strand nagyon jó és közvetlenül a kormányüdülő mellett van. Biztos jó lesz majd nektek is.

A császárról tud nekem valaki segíteni? Csabán hogy csinálják? Vagy hogy a " jobb " szülni? Simán vagy császárral?
Na jó megyek mert a gép az ablak mellett van és bár levan engedve a roló, így is megsülök.
Legyetek jók! Jó babázást mindenkinek!

Sziasztok! Ancsa.
ancsa23
 
 


sziasztok!

mindenkinek szép napot!!!

eszti!
nagyon szép Bence baba!!!
és hogy vagytok hogy telnek a napjaitok????
milyen baba Bence????

mi jól vagyunk Balázs egyre többet mozog és eléggé látványos is!!!!
aminek nagyon örülök mert így apa is élvezheti a rugdosásokat!!!!

anyko!
hát igen nagyon jó volt ez az egy hét nagyon élveztük és jövöre is megyünk igaz most Balatonszemes a cél és remélem jó lesz igaz akkor még a kicsimanó kicsi lesz de szerintem nem lesz gond!!!
és hogy van Zsófi baba hogy bírjátok a meleget???

ancsa!
üdv itt közöttünk!!!
olvastam hogy gyomai vagy és látom majdnem egyidősek vagyunk lehet hogy ismerjük is egymást!!!!
én is gyomai vagyok csak Kígyósra mentem férjhez!!!
ráadásul majdnem egyszerre fogunk szülni ez szupi!!!
mikorra várjátok a babát????

nekem is va egy 3 éves nagyfiam és ha van valami kérdésed bizti tudunk tanácsot adni!!!!

rólunk!
szóval jól vagyunk csak sajna a cukorterhelésem nem lett jó és most diétán vagyok ami mondjuk nem olyan nagy baj mert így nem lesz rajtam annyi felesleg de azért annak nem örülök hogy terhességi cukorbetegségem lett!!!!
majd megpróbálok mindent elkövetni hogy egy hónap múlva ez már ne legyen gond és visszaálljon a normális érték!!!!
ráadásul megint fogytam 1 kilót szóval így mostmár a 26 hét alatt csak 3 kiló van rajtam :lol:
ennek örülök mert eléggé túlsúllyal kezdtem a terhességet!!!!

na jó egyenlőre befejezem majd még jövök!!!
tündi23
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a szivélyes fogadtatást!

Tündi!

Lehet, hogy ismerlek, csak áldott rossz névmemoriám van. Az időpontok alapján majd 1 hétig fogok szülni. :) Okt. 28-tól nov. 4-ig van időpontom. De egyre biztosabb hogy nov. 3-4 az igazi. Te kb 1 héttel vagy csak elöttem, mert én szombat-vasárnap szoktam hétfordulós lenni. Mikor mit mondanak. Te nem dagadsz ebben a bolond melegben? Mit csinálsz ellenne? Sajnálom hogy rossz lett az eredményed. :( Akkor egy hónap mulva újra labor emiatt? Nekem a cukrom jó lett, sőt még éhgyomorra a minimum érték alatt volt. 2 értékem lett csillagos de fogalmam sincs mik azok. holnap megyek délután a védőnénihez. Örülök hogy nem csak az én babám van elemében. Majd ki rugja a hasamat annyira mozog. A párom mindig kérdezi : Nem fáj??? :lol: Néha csak.

A picik hogy birják a meleget?

Na megyek mert itt az ebédidő.
Szép napot mindenkinek!!!!!

Sziasztok! Ancsa.
ancsa23
 
 


sziasztok!

látom mindenki pihen hát nem is lehet mást csinálni ilyen melegben de ez a vihar sem hiányzott de jólesik a kicsit hidegebb levegő!!!

ancsa!
nekem is eddig 2 időpontom van október 28 és október 30-a hát majd kiderül mikor lesz meg a baba majd ő eldönti!!!
bár balázs nagyon érzékeny a frontokra remélem októberben is érzékeny lesz!!!!
nekem a vasárnap a hétfordulóm!!!
sajna dagad egy kicsit a lában de próbálok sokat pihenni és egy homeós készítményt szedek és sószegényen étkezem na meg persze diétázom a cukrom miatt!!!
igen majd egy hónap múlva kontroll remélem addig sikerül visszaállítanom a cukromat!!!

hát igen nekem is sokat mozog a manócskám de nem bánom ilyenkor jelzi hogy jól van és én ennek örülök!!!!

és amúgy hogy vagy????
és mitek lesz kisfiú vagy kislány????
hova jártál suliba????
szerintem ismernünk kell egymást mondjuk az én nevem a férjes nevem lehet hogy azért nem ismerős / a lánykori nevem Sóczó Tünde/!
na majd kiderül hogy ismerjük e egymást!!!

többiek hogy vagytok és hogy vannak a gyerkőcök????

szép napot!!!
tündi23
 
 


Sziasztok!

Hogy vagytok? Most kicsit jobb, hogy nincs 40 fok csak 30. De már ez is valami!

Tündi!

Kicsit nyomoztam utánnad. :) Az iwiw-en megtaláltalak. És ott láttam hogy te az endrődi suliba jártál és onnan a gimibe.
Én a 2-es suliba jártam, majd jött 7 gyönyörű év a Bethlenbe. 2 éve végeztem. az első 4 évet a 617-be jártam ki, és csak utánna jöttem be. Nekem nem igazán vagy ismerős. Lehet hogy a férjemet ismered Te is inkább, mert ő Endrődi. Csak 3 évvel idősebb. Csaba Jánosnak hívják.
A babócánk eddig egyszer mutatott valmit, vagyis mégsem. Azt mondta Jurdi a 4D uh-n hogy lány. Hát majd egy hónap mulva kiderül. Ha jól láttam nektek Balázs lesz. Végülis mindegy szerintem, a lényeg hogy egészségesek legyenek!!!

Mi jól vagyunk, ma voltam a védő néninél. Szép egyenletes volt a szívhangja a kicsinek. 6 cm-t nőt a pocim 1 hónap alatt, és csak 70 dkg szedtem fel. Így most vagyok annyi, amennyi tavaj decemberben. Na de kinek van étvágya ilyen bolond melegben.

Úgy látom mindenki elvan veszve. Azért vigyázzon mindenki magára!

Sziasztok! Ancsa.
ancsa23
 
 


sziasztok!

na mi újság hol van mindnki bár mondjuk csak nekem is ilyenkor van időm írni!!!

anyko!
hogy vagytok Zsófi hogy bírja a frontokat???

eszti!
élménybeszámoló????
hogy vagytok????

na és a többi anyuka merre kószál????

ancsa!
igen a férjedet ismerem szerintem ő is engem mert visszaigazolt nekem az iwiwen!!!!
igen én az endődi suliba jártam és utánna a gimiben végeztem és aztán csabára kerültem suliba és utánna kígyósra mentem férjhez!!!!

végülis mindegy mitek lesz csak egészséges legyen nekünk Balázs már a második kisfiunk lesz és nagyon örülünk neki!!!
szupi hogy nem híztál sokat én is csak 2 kg-t híztam!!!
örülök hogy jól vagytok!!!!

szép estét mindenkinek!!!!
tündi23
 
 


Sziasztok!
Gyorsan írok!
Szóval:17-én kedden délután mentem a védőnőkhöz tanácsadásra. ott volt a doki is,mondta hogy meg akar vizsgálni.Megvizsgált és kiderült,hogy már két újjnyira ki voltam tágilva,jó kis feszülő burokkal,minden fájás nélkül!!!
Mondta,hogy másnap reggel menjünk be a kórházba,de lehet,hogy már az éjszakát sem bírom ki.(Mondta ő).
De azt nem mondta,hogy a vizsgálat miatt lehet egy kis véres folyásom.
Hazaértünk,elmentemwc-re és mit látok? Véres a betétem.Gyorsan szóltam Gyurinak,hogy szerintem menni kell.Telefonáltunk anyunak és fél hétre(este) bementünk Csabára.Ott megvizsgáltak,nem akarták elhinni,hogy két újjnyira kitágultam és sehol egy jó kis fájás.Kaptam beöntés,hogy talán az majd meghozza a fájásokat,persze semmi nem történt,egész reggelig ott feküdtem a avajúdóban megközben folyamatosan ctg-tek,de semmi.

Reggel kilenckor jött a nagy vizit.Fájások még sehol,de már 5 cm-re ki voltam tágulva.Mondta a főorvos,hogy itt nincs mire várni,megrepeszti a burkot.Annyi magzatvíz folyt ki belőlem,hogy még ő is kapott rendesen.Addigra Gyuri is odaért,mert éjszaka hazaküldtem.Ez volt kilenckor.
Bementünk a vajúdóba,már jöttek is a fájások,kb 2 percenként,aztán éreztem,hogy nagyon kell kakálni,szóltunk a szülésznőnek.
Már mentünk is a szülőszobár,de akkor már alig volt szünet afájások között.
Nagy nehezen felfektettek a szülőágyra,megvizsgált a szülésznő,mondta,hogy nemsokára szülünk.Hívta az orvost.
Mire az odaért,nekem már tolófájásaim voltak.
Elkezdtünk nyomni,persze apa is segített:)
De eléggé elfáradtam én is meg Bene is így az orvos kicsit rásegített a könyökével.Aztán jött a gátmetszés,hát fájt egy kicsit,na meg az a hang.
Aztán két nyomás és 10:45-kor megszületett Bence.
Apa is angyon ügyi volt,nagyon jól tűrte sőt,fontos feladata volt,ő nyomta az orromra az oxigén maszkot.
Aztán megfürdették Benét,visszahozták adtam neki egy puszit,jött a varrás.A doki kiküldte apát,mert mondta,hogy két orvosnak kell összevarrnia,ugyanis kicsit megrepedt a méhszájam is,hívta a főorvost és ketten összestoppoltak kívül belül.

Aztán úgy volt hogy apa vissza jöhet arra a két órára,amíg megfigyelnek,de közben 3-an elkezdtek szülni és már nem engedték vissza.
Majd még folytatom,de Bence követel:)

Puszi

EsztiKép
eszti21
 
 


Sziazstok!

Enikő! Ugye jól vagyto? Tej ügyben nálunk is ez ahelyzet. felej tápszer sajnos, de már nem idegesítem magam rajta. Eleinte nagyon bántott, de zatán úgy voltam vele, hogy én is tápszeres voltam 2 hetes koromtól és itt vagyok. Lili milyen baba? Alszatok éjjel?

Ancsa!
Isten éltessen nagyon sokáig nevednapja alkalmából!!
Kép

Még valami! Ha műtötték a szemed, akor ezt az orvosodnak mondd el! van fogadott orvosod vagy csak az vizsgál, aki a terhesgondozáson van? Szerintem nem biztos, hogy szülhetsz természetes módon. Lehet csak császárral. Nem tudommelyik a jobb, mert én mind a kettőt simán szültem. Engem az riaszt meg a császártól, hogy nem lehet enni utána 2 vagy 3 napig. Csak inni, de azt sokat. nameg a vágás. Bár az lehet nem különbb a gátmetszésnél.
De az orvossal ezt mindenképp beszéld meg! És a szüléstől ne félj! Mikor beindul már nem lesz időd félni. Én az elsőnél aggódtam nagyon és nem tudtammi vár rám. Nem is volt jó emlékem róla. De a második szülésem maga volt a legcsodálatosabb élményem! :)
A vizesedésre nekem a sószegény étrendet javasolták és hogy póckoljam fel a lábam. De nekem akkor is nagyon vizesedett, főleg a végén! Olyan donga lábaim voltak, hogy úgy néztem ki, mint aki cölöpökön áll! :)

Tündi!
Köszi jól vagyunk. Zsófi a legjobb baba a világon!!!! Valamelyik nap ( talán két napja ) este fél 11-től reggel fél 9-ig aludt egyhuzamban!!!! Mostmár stabilan átalussza az éjszakákat! Ha éjfélkor alszik el, akkor 7:30-ig tuti alszik. Soha nem sír, csak ha már írtó éhes! Sokat gagyarászik, hangosan nevet. :) Próbál felülni. nagyon húzza magát ülő helyzetbe, ha pihenőszékjében van! Illetve imádja a játszószőnyeget is nagyon. Próbál megfordulni oldalára. Nagyon ügyes!
Tök jó, hogy csak 2-t híztál! nagyon ügyes vagy!
Most azért azt irígylem, hogy apocakban mocorog a kis Balázs! Olyan jó érzés ez! Zsófi is eleven volt nagyon. :)

Eszti!
Hát nem vagy semi, azt tudod ugye!!! Ilyen gyorsan megszülni az első babát! Nagyon ügyes vagy! Amúgy én is pont úgy jártam, mint te, hogy nem szólt a doki hogy vérezni fogok és visszamentem a kórházba, de hazaküldtek. A 2. babánál már tudtam, így nemért meglepetés! De még jó, hogy bementél a kórházba! :D
Majd kapunkmég képeket ugye? Olyan szép Bence, had gyönyörködjünk egy kicsit!

Gyöngyi? Te hogy vagy? Fejed? Sokat fáj még? Ricsi?
Ildikó? Most nem hiszem, hogy pancsol. Biztosan dolgozik!

Nálam már sül a meggyes pite, mert délután jönnek e vendégek! Olyan fini illata van! :) megyek is takarítani és pakolni,mert azért nálunk most nem igazán van rend! Mosni is kell meg vasalni! Na ezeket kihagynám !
Millió puszi mindenkinek!
Anikó

Kép

KépKép
anyko
 
 


De azért teszek fel képet Zsófiról. Igaz ez is legalább 2 hete készült, de majd fotózom. :)

Kép Kép

Kép

Puszi mindenkinek!
Anikó

Kép

KépKép
anyko
 
 


Sziasztok

SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK A ANIKÓNAK ÉS ANCSÁNAK.

Kép
Kép

Nem pancsolok,hanem tegnp anyuék disznót vágtak .Éjfélig ott voltunk,aztán reggel meg mentem árúért pestre.Ugyhogy most egy nagy nulla vagyok legszívesebben lefeküdnék aludni,csak még van egy kis dolog anyuéknál,megyünk kajálni. :D :)
Majd jövök még az este,ha lesz erőm.

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


ja és még azt elfelejtettem,Zsófit meg kell zabálni a kiságyas képen ,olyan édesen alszik.

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


sziasztok!

eszti!
hát nem semmi vagy ilyen gyorsan túlleni az első szülésen!!!!
gratula hozzá!!!!
és hogy vagytok????
Bence szopizik és milyen baba milyenek az éjszakáitok???
írj ha tudsz és kérünk még képeket!!!!!

anyko!
nagyon ügyesek vagytok hogy ilyen jókat alszik éjszakánként Zsófi baba!!!
és milyen ügyes hogy már próbál ülni és sokat gagyog!!!!
hát jó hogy csak 2kg-t szedtem fel de remélem a babának nem lesz baja hogy ilyen szigorú diétára fogtak mert szinte szénhidrátot alig eszem!!!!
Balázs nagyon ügyes mertsokat mozog és az apukája is élvezi és nekem is jó hogy tudom hogy minden rendben odabent!!!
na és hogy álltok a ruhatárral kellet már cserélni sokmindent???

bebafa!
csak aztán ne hajtsd túl magad és néha a pihenésre is szánj időt!!!!

ancsa!
Útólag is nagyon sok boldog névnapot kívánok neked!!!!
Kép
hogy vagytok????

szép napot mindenkinek!!!!
tündi23
 
 


Sziasztok!
Csak gyors bekukkantok egy kérdésre.
Szerintetek kell-e a babának légzésfigyelő? Valamelyikőtök használja?
Majd még jövök,csak igyekszem akkor is pihenni amikor Bencus alszik:)
Puszi

EsztiKép
eszti21
 
 


szia Eszti!

nekünk van és használtuk és szerintem nagyon jó dolog egyáltalán nem bántam meg hogy megvettük!!!
sokkal nyugodtabban pihentem !!!

most is alá fogom tenni Balázsnak!!!!

de ezt mindenki maga dönti el hogy vesz-e vagy nem !!!!!

szioka!!!
tündi23
 
 


Szia Eszti!

Én nem vettem. Egyik gyerekemnél sem volt. Azt hallottam, hogy sokszor beriasztanak teljesen feleslegesen.
Jól vagytok? Majd mesélj, ha lesz energiád írni!
Puszilunk benneteket!
Anikó

Kép

KépKép
anyko
 
 


Szegény Eszti!
Két példa is van. :D Most lesz nehéz dönteni! :wink: De ahogy szíved diktálja. Jut eszembe. A védőnőktől nem lehet kölcsönözni? Itt minden van, még mellszívó is! :o
Puszi
Anikó

Kép

KépKép
anyko
 
 


Sziasztok!
Anyko mondta, hogy itt is vagytok az egész megyéből, úgyhogy ide is bejelentkezem, ha nem gond!
Aláírásban látható a blogom, ami bár elég személyes, de legalább sok dolgot meg lehet belőle tudni rólunk. Főleg, ha a régebbiekre is visszakerestek...

Most csak így röviden, mert meg kell etetnem a családot, holnap majd benézek, hátha írtok!

Puszi mindenkinek, különösen az édes kis csemetéknek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok

Üdv köztünk Gabi.Beleolvastam a blogodba nagyon aranyosak a gyerekek.Édes a nagylány ahogy az első lépéseket megteszi.

Lányok hogy tetszik ez a jó idő?
Láttal Enikő Lili babáját!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D Gyönyörű! :D
Akkora haja van,és olyan pici.Annyira elszoktam a picibabáktól.
A hétvégén voltunk strandon ,és ott láttunk egy nagyon pici babát.Még pőlyába volt,de szegény annyira szenvedet.Lila volt a kicsi keze, én nem tudom hogy minek kell ilyen kicsi babát kivinni a strandra ilyen korán.
Bocsi hogy ilyeneket írok ,de azonnal Lilike jutott az eszembe.Kb olyan kicsi volt.

Eszti, nekünk nem volt légzésfigyelőnk,de én is azt olvastam hogy soszor beriaszt felslegesen.De ha te így nyugodtabb vagy használjátok.Ártani biztosan nem árt.
Jó babázást ,puszi

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


Sziasztok!

Bebafa! Köszi az üdvözlést!

Légzésfigyelőnk nem volt. Inkább a közös szoba, esetleg közös ágy volt nálunk a megelőző eszköz.

Meg nem is voltak kora babák sem, és anyatejesek, és a családban sem volt, így talán nem is tartoztak rizikó csoportba.

Bocs, mennem kell! Még jövök!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kép

Kép

Kép

EsztiKép
eszti21
 
 


Na harmadjára írom az üzit :twisted:

Szóval.kezdek megnyugodni a légzésfigyelővel kapcsolatban.Szerencsére a családban nem volt ilyen gond senkinél.
Tettem egy kispárnát a matraca alá,csak éppen hogy megemelje a kis fejét.(Biztos,ami biztos alapon :) )

Egyébként jó baba,csak kicsit felcserélte az éjszakát a nappalokkal.
Tényleg!
Ti mindig fejtetek,minden szoptatás után? Én nem mindegyik után szoktam,csak ha érzem hogy maradt egy-két csomó a mellemben. Szerintetek ez baj?

Puszi

EsztiKép
eszti21
 
 


Eszti!

Csak akkor fejj, ha növelni akarod a tej mennyiségét, vagy ha érzed, hogy keveset szopizott a baba, vagy tényleg ha csomó van, vagy nagyon teli van a melled, de akkor csak picit, amíg a feszülés megszűnik.

Én Lackót 16, Mesit 13 hónapig szoptattam, de mindkettőjüknél csak max. 2-3 napokat fejtem rendszeresen, mikor kevés volt nekik a tej, egyébként csak alkalmanként, mikor pl. 4-5 órát aludt, nekem meg már spriccelt a tejem.

Bence nagyon szép kisbaba, az a mosoly pedig kimondottan zabálnivaló!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Egy tegnapi kép, magától ült a dobozba Mesi. :D
Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Bocsi az off-ért, de ha esetleg valakit érdekelne:

Doboz-Szanazugban 300nm-es telek eladó. Műút mellett, 8db tölgyfa van benne, víz bevezetve, áram, gáz előtte megy el. Irányár: 1,5 Millió Ft. Tel.szám: 06302481459

Köszönöm!

Kép
kajla
 
 


Sziasztok

Eszti, Bence gyönyörű baba.Annyira édes az alvós képen,de nam tudok választani mert mindegyiken nagyon aranyos.Én a gyerekeket nem tudtam 3 hónapnál tovább szoptatni.Hiába fejtem,meg ittam a teát semmire nem haladtam vele.Úgyhogy a nagyok bocitejen nőttek föl,Bálint ,mivel tejalergiája volt tápszeren.

Puszi vendégek jöttek,megyek

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


Sziasztok!

Végre itt vagyok. Nem akarta beadni ez a szar. Mindig csak odáig engedte hogy lakóhely, majd szépen vége.
Ahogy látom kissé sikerült lemaradnom.Igyekszek mindent bepótolni.
Köszönöm szépen mindenkinek a kedves köszöntést, és a szép virágokat is. Kicsit megkésve ugyan, de nagyon sok boldog névnapot kívánok Anyko!

Anyko!

Zsófi már egy kész hölgy! És hogy milyen nagy haja van! Egyszerűen gyönyörű!!!! Zabálni való, ahogy alszik!

Gabi!

Bár én is csak nem rég kapcsólodtam be ide, de örülök hogy bővül a létszám!

Eszti!

Először is gratulálok a gyors szüléshez!
Bence nagyon édes! És az a alvási póz, azzal a kis huncut mosollyal.. Hát haláli.

Tegnap voltam egy csabai dokinál.Szerencsére minden rendben van. És mostmár biztos hogy kislány lesz!!! :lol:
Sőt kiderült hogy 1 héttel idősebbek vagyunk, tehát a héten már a 28 hetesek leszünk. :D Lassan itt a szülés, ha így haladok.

Hogy vagytok? A babák jobbat alszanak, hogy nincs az a szörnyű meleg? Gondolom többet is esznek, amit jól is csinálnak, hiszen ez a dolguk.

Na jó megyek mert rászántam magam az ablak takarításra. Most nincs hőség és van hozzá kedvem.

Legyetek jók ,és vigyázzatok magatokra! Jó pihenést mindenkinek.

Sziasztok! Ancsa.
ancsa23
 
 


Sziasztok!
Tiszta mérges vagyok!!!!!!!!!!!!!! :evil:
Most töltöm a családi pótlékos lapot és lehet,hogy én vagyok a hülye,de nekem ez kínai!!!!

Ancsa: Kislányt is szerettetek volna?
Én eleinte azt akartam,de mostmár tíz lányért sem adnám Benit.

Bebafa: Tényleg nagyon édi az alvós kép és nem mi állítottuk be,csak apa szólt,hogy hozzam gyorsan a fényképezőt, mert ezt nem lehet kihagyni.

Gabella: Mesi nagyon kis tündér:)

Na megyek mérgelődök tovább :evil:

EsztiKép
eszti21
 
 


Sziasztok!
Szerintetek szoptatás alatt lehet hajat festeni????

EsztiKép
eszti21
 
 


Eszti, mért ne lehetne? (Én festettem!)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!!!

Remélem mindenki jól van. Kicsik is és a nagyok is.
Lenne egy kérdésem. Nem tudja valaki , hogy Csabán hol csinálják a 4D ultrahangot???? Vagy esetleg egy telefon szám is jó lenne.

Én jól vagyok, a pici nagyon sokat mozog. :lol: Holnap megyünk lagziba, kiváncsi vagyok hogy fogom birni.

Eszti!

Igen a párom kislányt akart. Nekem mindegy csak egészséges legyen. ( Bár fiút vártam mert a páromnak 13 fiú első unokatesója van. Tehát ott 2 lány kivételével mindenkinek fiú lett.)
De nekünk sikerült erősíteni a szabályt.

Puszi nektek, jó hétvégét mindenkinek.

Sziasztok! Ancsa.
ancsa23
 
 


sziasztok!

gabella!
üdv itt köztünk!!!
a manócskád nagyon kis tündér!

eszti!
Bence egyszerűen zabálnivaló!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nagyon szép és formás kis manócska!!!
hogy vagytok????

ancsa!
jó mulatást nektek aztán vigyázz magatokra!!!!
én nem tudom hol van a 4D-s csabán csak azt tudom hogy Róna csinálja!!!
hátha a csajok tudják!!!
nekem is nagyon sokat mozog a manócskám és szupi érzés!!!

többiek!
mindenkire gondolok és mindenkinek millio puszi csak teljesen el vagyok havazva!!!!

rólunk!
szóval diétáznom kell a cukor miatt elég keményen de jól birom már megint fogytam már szerintem annyi se vagyok mint a terhességem elején!!!!
a manócska jól van sokat mozog és nagyon élvezem!!!
most éppen a lakásunkat festjük azért vagyok elhavazva mert ugyebár a takarítás és a visszapakolgatás rám vár de szépen lassan azt is megcsinálom!!!!
szépek lettünk már csak az utómunkálatok zajlanak!!!!
aztán meg jön a kicsinek a kiságy vásárlás meg mindennek az elrendezése szóval nem unatkozom!!!
ja és ebben a hónapban még konzultációm is lesz a főiskolán sőt még e mellé két vizsgám is!!!!!!

na jók legyetek szép napot!!!!!
tündi23
 
 


Liló már több mint 4 kg,és úgy tűnik fogom tudni csak szoptatni :lol: Kép

KépKép
KépKép
enikõ24
 
 


Kép

KépKép
KépKép
enikõ24
 
 


helloka
már megint rohanok
Anyko,már sokat gondolkoztam rajta hogyan tudnám meghálálni Gabidnak a segítséget.
a francba mennem kell
puszi mindenkinek
pedig akrtam írni
bocsi

KépKép
KépKép
enikõ24
 
 


Sziasztok

Enikő nagyon aranyos Lili.Akkora haja van,az meg nagyon jó ha csak szoptatni tudod.Én is imádtam azt a 3 hónapot amíg Bálint szopizot.

Ma strandon voltunk,reggel,egy kicsit fáztunk,de délutánra nagyon jó idő lett.Megyek is mert nagyon fáradt vagyok.Bálint nem nagyon akart kimászni a vízből.

Puszi

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


Sziasztok!

Jaj, nagyon zajlik itthon az élet, nem nagyon volt időm jönni.

Eszti!
jaj de édes Bence!!! És az a fotó, ahol kezeit a feje alá teszi.... Valami haláli! Csodaszép, csodaszép! :)
Hogy vagytok? Van elég tejcsid? Szopizik? Van valami napirendetek már? Tudsz aludni éjjel? Mesélj! :)

Gabi!
Mesi is nagyon cuki a dobozban! :) Szóval akkor ismered a családunkat. :) Hááát, nagyon távol állnak tőlünk úgy higiéniailag is... :? Na de csak nagybátyja a férjemnek Sanyi bácsi, illik elmenni hozzájuk. Amúgy aranyosak, mert minden csak.... na érted.. De majd megyünk hozzájuk alamikor. Megírom majd jó? lehet találkozunk is. :)

Ancsa!
Hogy vagy? Mi lesz a kislányotok neve? Tényleg. Mi van a kórházzal? Mármint lehet továbbra is szülni a saját dokinál minden + költség nélkül?

Enikő!
Lili annyira széééép! Alig várom, hogy láthassam! Jó baba? De jó, hogy van elég tejcsid. Nekem továbbra sincs,pedig szoptatom, fejek, szoptatom fejek és fejek... De nem gyarapszik a tejcsim. :( Úgy vagyok vele, hogy kb fele tejcsi, ami azért nemolyan rossz.
Most megugrott a kaja mennyisége. Tegnap este már 250 ml-t evett!!!! Azt hittem rosszul látok.Amúgy most este 180 ml-t evett és beájult. De legalább 10 órát alszik egyhuzamban éjjel.
Patrik? Hogy viseli? Nem féltékeny? Gerivel vannak gondok. Nem bántja vagyilyesmi, csak éjjel újra bepisil. Beszéltem a dokinénivel, aki azt mondta, hogy ez most szinte természetes. Vannak ilyen visszaesések tesó születésekor. Így vettem pelust Gerinek. :cry: :cry: :cry: De nem volt már állpaot, hogy éjjel felketem költeni, de akkor már késő volt. Pisiben aludt és fázott. Én meg minden nap takarítottam az ágyat, mostam, stb..
Remélem patrikkal nincs ilyen gond!

Ildi? Gyöngyi?
Mi jól vagyunk. Zsófi már közel 6 kg és 58cm. Hatalmas!
Megyek,mert végre korán lefekszem.
Puszi mindenkinek!
Anikó

Kép

KépKép
anyko
 
 


Sziasztok!

Anikó:Áruld el a titkot,hogy csinálod,hogy Zsófi olyan sokat alszik?
Bence jó ha 3 és fél 4órát alszik. Főleg éjszaka.
Pedig nekem van tejcsim,sőt mikor szopizk az egyikből,folyik a másik.

EsztiKép
eszti21
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?