Új privát üzeneted érkezett!

Légzésfigyelő: nekünk még nem riasztott. Bár más van, mint a legtöbbeteknek. Akkor sípol, ha kiveszem a gyereket és elfelejtem kikapcsolni.

Naplót 3 éve írok. Külön Ádámnak nem. De ebbe is beleírom a vele történt legfontosabb eseményeket is. Mostanában leginkább csak akkor írom, ha szomorú vagyok:-)

Diéta: Kétszer csináltam végig a 90 naposat. 7 ill. 8 kilót fogytam vele. Mindkettő után visszajött. A terhesség alatt 10 kilót híztam, amiből 12 ment le a szüléskor:-) Abból visszajött 2. Tehát nekem alapból kéne megrengetnem a világot:-) ( Most 80 kiló vagyok :oops: )Majd ha már nem szoptatok, elkezdek vmit. De valszeg nem a 90 naposat, mert harmadjára amikor elkezdtem, már az első gyüminapot is utáltam:-) Abba is hagytam:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Na sziasztok! Megyünk lassan. Legközelebb jövő héten pénteken leszek.

Alexa, Sziszi, titeket meg hívlak. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Szia Tinu! Vigyázzatok magatokra!
Akkor most én nyitom a napot? :D

omr
 
 

 
 

sziasztok,


Hazaértünk anyuékhoz, már innen jelentkezem.

Én adtam már Daninak joghurtot( Danonet, és nem naturt, mert aszt apa megette :oops: ) és Sajtot (trappista) is. Dani most 8 hós, én azóta adom amióta Snoopy írta, hogy már lehet vele próbálkozni, mert az bontott fehérje. Ízlik neki, én is egyébként a natúr gyümivel párti vagyok.

Ki látta a doktor Hauset? Én vlégigbőgtem, úgyhogy ne is írjatok ilyen bölcsőhalálos storykat, mert kiborulok. Mindig Dani jut eszembe róla, hogy megőrülnék, ha ezt át kellene élnem....

Mai napunk eddig. Éjjel kétszer kelt, sajna visszatértünk az éjjeli ébredéshez mióta fogai jönnek.(1/2 3 és 4-kor szopi)
reggel 6-kor szopi
1/2 9 tejpép majd szopi utána alvás délig.
1/2 1-körül szopi majd
1/2 2kor egy üveg bébikaja gyümi hússal
Most kellett volna ennie (egy órája), de mivel hitázik és pancsizik így gondolom elfelejtette.:)))Mindjárt szólok neki.:)))
Gondolom még lesz az esti szopi9 körül aztán ennyi, ja plus éjjel ahányszor kel, de ezt szerintem én rontottam el, mert én mindig ciciztetem, ha éjjel felkel, pedig lehet hogy csak rosszat álmodik vagy ilyesmi???

Tegnap este adtam neki tejpépet is.a szopi uán, hátha éhes és ezért kel éjjel, de nem jött be.

Mellszívó:Avent kézi, és az utóbbi időkben használom, de nem főzelékhez, hanem, ha nem vagyunk itthon és esetleg Daninak kell kaja.(nagyon ritka)

A kukoricapelyhet én is ki akarom próbálni Daninál, és nekem is megeszi a kezemből a darabos kaját simán. Tört krumpli, főtt rizs, kenyérhéj.

Kilók:
Sajnos amilyen tök jól voltam terhesség alatt (+7 kiló, ebből -3 fogyással kezdődött), szülés után 67 voltam (70 volt az eredeti súlyom), első hónapban fogytam, rljött a kari, Dani jobb baba lett, és most visszahíztam a terhességi súlyomhoz, nem tudom hogyan fogok lefogyni.azt mondták szopi alatt fogy az ember. Hát én nem :x

Na megyek Danit megetetm, nehogy éhen haljon:))))

csernusn
 
 


Kérdésem: a ti babáitok elalszanak nappal, vagy altatni kell őket? Mert az enyém nem hajlandó, mióta fel tud ülni, meg kicsi tud mászni, hiába rakom bele az ágyába. Ha már nagyon fáradt, akkor már sír, így inkább elaltatom. Este nincs gond, elalszik egyedül.

Egy kis humor:

Két skót beszélget:
- Hé,koma, adj egy cigit.
- Nekem sincs!
- Na jó, akkor most rágyújtok a magaméból, de holnap visszaadod!

Két egérke beszélget:
- Olyan fáradtnak látszol - mondja az egyik - mi van veled?
- Hagyd el! Feleségül vettem egy zsiráflányt.
- És ettől vagy kimerült?
- Mert telhetetlen. Megcsókolom, aztán alig érek a földre, már megszólal: gyere szívem! Puszit!

A szúnyogok tüzet raknak. A tűzrakás vezetését az öreg szúnyogra bízzák. Azt mondja az idősebb szúnyog:
- Elöször csak vékony ágakat tegyétek rá, aztán meg olyat is lehet, mint a combom.
sziszi22
 
 


Niki, elvileg sokan nem fogynak hanem híznak szopi alatt. Pont erről volt nemrég szó a kismamában azthiszem.

Trapistát, hgoy adtad? Simán rágta?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Nika és Niki:
Köszi az adatokat, majd megalkotom a táblit

Többiek,
nem külditek ? Nem akartok benne lenni a szaknévsorban?
:lol: :lol: :wink: Írtam, hogy mit írjatok, és akkor alkotok ha Fanni is akarja...

Légzésfigyusz:
Angelcare van nekünk is. Ha benn van a helyén be van kapcsolva, amúgy meg én vagyok a légzésfigyusza.

De tényleg ilyeneket olyan rossz olvasni...

Tali:
Nekem is mindegy tulképpen.
Majd várok még, hogy jelezzenek többen is, hogy melyik az ami oké és akkor odabiggyesztem a nevem. :wink:

Kép
zsuzsu74
 
 


Na, folyt...

Szóval elvileg ha valaki hízik a szopi alatt azt utána majd leadja ha már nincsen szopi.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ante,

törtem a sajt szeletből egy kicsit és a szájába adtam, azóta meg olyan kis rudat, amit a kezébe foghat.a két fával már elrágja.:))) olyan puha fajtát simán szétnyomja a szájában.

csernusn
 
 


Na akkor mi még egy darabig nem eszünk sajtot max csak joghurtot :-). Nincs fogunk :-)

Melyik HOuset láttad? Amit most a tv2-n kezdtek el elejétől?


Mellszívó, én az elején fejtem kézzel kb két hétig, aztán háromszor a kézi Aventessel, hogy ne gyulladjon be a mellem, de azóta nem fejtem rábíztam Lidire, csak most szombaton kézzel kellett, mert nagyon fájt már a mellem úgy tele volt.. Nem használtam a kézifejőt mert nekem nem jött be, így van egy felesleges kézifejőm.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Ante! Asszem arra gondolt, hogy a mostani ismétlésében a Dr. House-nak az volt, amelyikben el kellett dönteniük, hogy melyik baba maradjon életben. Én nem is néztem. Asszem megőrűlnék, ha valami történne a Kiarával. Meg amióta van Ő, azóta mindenen bőgök, nemhogy az ilyeneken. :roll:

Nekem Canpol kézi mellszívóm van. 2* használtam, aztán rájöttem, hogy nekem kézzel jobban megy. Azóta ott áll a dobozában. Majd eladom szerintem. Felteszem a vaterára. :roll: :roll:

Sajt témával én is várom még a fogakat. Niki: nem harap le túl nagyokat? Én ettől félek. Vagy foggal már meg is próbálja rágni?

Sziszi: Kiara is sem akar magától elaludni, amióta négykézlábra áll. Mentem már be úgy is hozzá, hogy így állt, és csukva a szeme, a fejével meg bólogatott, de nem feküdt volna le. :lol: :roll: :lol: :roll: :lol: Szegénykém. Meg csak sír ő is, de nem alszik el. Csak az a baj, ha bemegyek, és megpróbálom elaltatni, akkor meg vigyorog rám, és esze ágában sincs akkor sem aludni, pedig nagyon álmos. Ti hogy altatjátok????????????????? Este nincs ezzel gond, szopi után elalszik egyből.

Kiscsikó: kérjük a képeket is. :D Rég láttuk már Ádámot.

Rena: Ééééédes Petra. Nekünk is van csomó turis cuccunk, és szerintem tök jók. Meg a bababörzén is vettem jó párat. :D

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!
Ha időben lerakom Petrát, akkor magától elalszik. Ha nem, akkor is otthagyom a kiságyba és egyszer majd csak elalszik. Mászkál, forog stb, de hamarabb elalszik magától, mint akkor ha én is ott vagyok. Ha már nagyon fáradt, beidegeli magát azon, hogy nem tud aludni.Pont mint az anyja. :oops: :roll: Akkor viszont altatni kell. Erre egy módszerem van csak: Cici. :oops: :roll:
Köszi Kernico! :)
Jó éjt mnki!

omr
 
 


Kernico, én csak cicivel altatok napközben is. Lidinél is ez van, hogy ő inkább szét sírja a szemét, de ő egyedül el nem alszik csak ha ott vagyok vele.
Pl általában ebéd közben elálmosodik Lidi, lekell feküdnöm vele kaja után aludni, ő meg még szopizik egyett az ebéd után de alszik két órát ha ott vagyok vele. Ha elmegyek kb 5 perc és fent van.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Kernico: Hát én bevallom a babakocsiban altatom, aztán ha elaludt, beleteszem az kiságyba. Ante és Rena, akkor megoldják cicivel, de nekem ez már nem működik. Nem te gyűjtöd a liberos valamiket, nem tudom mit kell gyűjteni. A penkászacsiról kell valamit levágni? Nem kell neked, megvan még a zacsi nem dobtam ki. Nekem nincs kérdőivem, úgysem gyűjtöm.

Rena: Nagyon csini Petra.
sziszi22
 
 



Sziasztok!


Vettem kézi mellszívót!Tök jó,már ki is próbáltam. 8 ezerbe került.Csak úgy szíítta a tejcit!
Remélem Martinka ezekután jobban főzelékezik!! :D
Az van a papírján,hogy 24 órán át tartható el a tejci ,hűtőben.
Ja,egyébként lengyel, PREMIUM a neve.

Altatás
:cicin alszik el leginkább a kisgyeek,néha van,hogy nézelődik,majd magától elalszik.Jó lenne,ha mindíg így aludna el,nem tudom mikor érkezik el ez az idő.
Vendég
 



KépKépKép
kiscsiko
 
 


szex:

Az első alkalom után nyikorgásmentesíteni kellett az ágyat. :oops:

KépKép
jeep
 
 


Köszi a válaszokat. Megpróbálom cicin elaltatni, de sajna szerintem nem fogja nagyon meghatni. Ahogy végzett, már menne is játszani ilyenkor, de lehet, ha álmos akkor bepunnyadna tőle és elaludna.

Sziszi: nem köszi, nekem is annyi van, hogy kitapétázhatnék vele. Máginak kellett, talira viszem neki, fogyjon csak. :lol: De az oldalán vannak nyuszifejek egy kockában, azokat kell kivágni.

Kiscsikó: Mekkora már Ádám! Kész nagyfiú! Milyen kis csókos szája van! :lol: :lol: :lol: Ari nagyon!

Kép
kernico
 
 


Kernico, én éppen ezért már csak fekve szoptatok. Tehát mikor álmos Lidi akkor eszik is és így bealszik.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Én is fekve szoptatok, és Renához hasonlóan mostanába cicin alszik Dani, pedig ő már tökre el tudott aludni magától is.:(((

Most pl sehogy sem akart még aludni, kb 2 órát játszottasm vele mire sikerült.:)Be az ágyba, ő meg fel az ágyban, szopi, be az ágyba, ő meg fel....


A sajtot még nem a fogával rágta, mert akkor még olyan pici votl neki, hogy szerintem észre sem vette, hogy van. Bezzeg most??? Harap, de saját magának is cuppogtatja a fogai, és a mi szánkba is belenyúlkál, és tapizza a fogsorunkat.:)))

csernusn
 
 


A sajtot nagyon picinek adtam oda, kenyérbe már akart megfulladni kétszer is, nem tartom jónak,hogyha egy kenyérhéj csíkot adunk neki, mert betomi a szájába, és utána meg köhögi fel, meg fulladozik. :shock:

csernusn
 
 


http://www.childcarseats.org.uk/choosin ... oblems.htm

Gyerekülésekkel kapcsolatos kérdések és gondolom válaszok angolul, még nem olvastam el teljesen.

csernusn
 
 


Nálunk szerencsére eddig még nem nagyon kellett altatni Veronikát. ha mégis akkor általában a babakocsiban toligattam egy picit, de akkor már ő is álmos volt. Este evés közben alszik el, nappal meg le van fárasztva és elalszik egy-két perc bömbizés után. :lol:

Szerintetek a fogak el tudnak kopni már ilyen picinek is? Csak mert Veronika egy folytában rág valami keményet. Vannak műanyag kockáink, amit nagyon szeret és látszik rajta a foga nyoma csíkokban, karcolgatja őket, de a pelenkázó szélén is szokta kocogtatni. Vagy csak meg akarja enni? :roll: :lol:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Ilgya,
Koszi a reszletes leirast, pont erre voltam kivancsi.
Mi 2003-ban jottunk ki, a parom kutato en meg a vilagon mindent csinaltam mar, most viszont csak babazom es kozben irom a szakdogamat. Virginiaban vagyunk.

Bolcsohalal,
Hat ilyenrol nem jo olvasni. Meg mikor varandos voltam, akkor tortent ilyen az ismeretsegi korunkben es mindenkit nagyon megrazott. Lattam is kepet korabban a babarol es annyira nem ertettem, hogy egy ilyen kis eletvidam, tunderi kis karonulo kislannyal hogyan tortenhet ez. Amikor a fiamra nezek, nem tudom elkepzelni, hogy egyszercsak nem vesz levegot, de gondolom hogy az az evi 30 szerencsetlen szulopar is igy volt vele es elszorul a torkom. Komolyan, faj erre meg gondolni is.

Bolti vs otthoni kaja,
Altalaban veve szerintem szoptatas es otthon (szeretettel ;) ) keszult kaja kell egy babanak. Ez persze nem jelenti azt, hogy utazasnal, vagy varosban vagy akarhol ha ugy adodik ne bontanek ki neki egy gyari papit ha az eppen praktikusabb. Mar ki is valasztottam egy ceget, ami jo bio kajakat keszit es ha majd kell, fel is tankolok kicsit a termekeikbol.

Alvas,
Amiota megszuletett altatom napkozben. Kezdetben volt hogy fel ora kellett hozza, most eleg 5 perc. Ez azert is van mert mar jol felismerem, hogy mikor kezd elalmosodni es hogy mikor tul korai es mikor tul keso elkezdeni altatni. O is ismeri mar a jol ismert mozdulatokat, tudja pontosan, hogy most alvas jon. Mondjuk ehhez kellett jo 5 honap gyakorlas :) . Este sosem altatom, szopi utan meg ebren kerul agyba es a 4-5 joejtpuszi :) utan magatol alszik el, csendben. Arra nem tudok rajonni, hogy nappal miert nem alszik el egyedul, de talan egyszer majd ez is eljon...

Fogkopas,
Nalunk nem a ragcsalassal volt a gond, hanem hogy Levi elkezdte csikorgatni a fogait. Komolyan nyilallott a csontunk is mikor hallottuk, es en is nagyon aggodtam, hogy elkopnak a fogai. De mindenhol azt olvastam, es a dokink is azt mondta, hogy nem kopnak el ettol, olyan sokaig ugysem csinaljak (kiveve koros esetben). Majd ha mar nem talalja olyan erdekesnek ezt az uj tudomanyt, akkor majd abbahagyja. Szerencsere ez azota mar megtortent. Szoval en nem aggodom tulsagosan azon hogy ha veletlenul kemeny dolgot is ragogat. Mondjuk ez nem vonatkozik a kore, vasra, femekre :)

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 



Húúúúúú,de nagy ma a pangás!


Sziszi
!Köszi a vicceket! :D :D :D :D :D :D :D :D
Akkor holnap talizunk!Nagggyon várom!Martinka kb.olyankor szokott aludni délelőtt,de majd szunyál a babakocsiban.Miről ismerlek meg?Milyen színű pl. a babakocsitok?A mienk világos és sötétkék.Barna, állig érő a hajam,és szemüveges vagyok.

Lányok
!
Eszembe jutott,hogy megkérdezem,hogy milyen gyakran buknak még a gyerkőcök?
Vendég
 


Sziasztok!
napló:
A terhességem előtt folyton írtam 98 óta. Aztán ahogy terhes lettem, nem mertem megírni semmit ezzel kapcsolatban , féltem, hogy egyszer csak huss, és nem is lesz semmi a babavárásból. Nemrég olvastam vissza, tele volt ilyenekkel, hogy mennyire szeretnénk már babát, és nem akar sikerülni, meg az előző vetélés, szóval tök fura és rossz volt. Aztán Panna születése után egy darabig naponta írtam róla, de az betelt. Pont a napokban gondoltam arra, hogy folytatom, és ha meg tudja már becsülni, majd megkapja ajándékba. :)

bölcsőhalál:
Nekem sűrűn eszembe jut, így a légzésfigelőt mindenhová visszük. A babakocsiba is betenném, ha tudnám, de az nem megy, így ,ha kint alszik, ülök mellette. Éjjel is sűrűn nézem, hogy villog-e. Nekünk is Angel Care van, nagyon meg vagyok vele elégedve. Eddig kétszer csippant be, akkor nagyon mélyen aludt.Meg sem tudnék lenni nélküle.

Fogyi:
Valaki kérdezte az update-et. Hát én megvettem a zsebkönyvet, azzal csináltam, de a neten a norbi.hu-n is rajta van a leegyszerűsített változata. mínusz 15, és nem jön vissza. (Kivéve , ha terhes az ember,és utána a sütit csokival eszi...) :?

altatás:
annát nem kell sem nappal sem éjjel. Bár ma mérgelődtem, mert Apa egy hete szabin van, és kissé elkapatta a csajszit. Ezért ahogy letesszük, bepróbálkozik, hátha valaki felveszi. Apa ezt egy idő után meg is teszi, csak hát ő hétfőn megy vissza dolgozni, én meg maradok egyedül Pannával.. :?

A harmadik műszakot nem látta valaki? A közepénél belecsapott a villám a tévébe, így lemaradtam...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Alexa:
Amióta szilárd kaját is eszünk, nem bukik, pedig előtte képes volt a mellettünk állót is lelőni egy kis bukással. Csak úgy toccsant....

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Én még csak most jutok hozzá, hogy üdvözöljem az újakat (Őzi, alexaa, omr, a többiekre nem emléxem, bocsika :oops: :oops: :oops: )!

Lakásfelújítunk továbbra is, plusz a hőség, szóval nem jutok gépközelbe. :cry:

Időnként igyekszem visszaolvasni, de 10 oldalt nem könnyű bepótolni. :shock:
Még mindig nincs fogunk, viszont mászik a Kicsilány, teljesen egyedül ül és próbálkozik a felállással.
Majd igyekszem bekapcsolódni!

Kép
Kép
marslakocska
 
 


ANNABABÁNAK BOLDOG 7.HÓFORDULÓT!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég
 


Alexa:
köszönjük szépen! :)

Most találtam, gyerekülés tesztek. Szerintem érdems megnézni, hátha valakinek segít a választásban.
http://www.99-04.auto2.hu/a2-web01-10/g ... mutato.htm

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Próbálkozok :D (mármint lépést tartani)

Rena,Dávidnak még semmit nem adtam,mert nagy cicibubus volt,így nem volt rá annyira szüksége,meg affinitása sem az új dolgok felé :D .Rékának meg almalevet,őszilevet,megylevet,majd pár nappal később pűrésítve...aztán ezeket keverve. Csak azért kérdeztem,hátha mondasz valami jó ötletet a krumplival,hogy ne legyen unalmas :D
Most meg többnyire a korának megfelelő bébikaját adok neki,szeretet ide vagy oda. Én úgy érzem,hogy azért mert többségében a bébikajákat részesítem előnyben,nem szeretem kevésbé Rékut,mintha naponta órákat töltenék főzéssel,arról nem beszélve,hogy tőlük veszem el ezt az időt,és nem biztos,hogy amit főzők az egészségesebb,mint a bébikaja,amit nem tudom hányszor leellenőríznek. Na ez nem azt jelenti,hogy néha nem főzők,sőt szeretek új dolgokat is kipróbálni,ha látok valami jó ötletet,azt szívesen kipróbálom.Na meg így azért változatosabb,szerintem. Kihangsúlyozom ez a saját véleményem és nem szeretnék senkit megbántani vele. :oops:

Szeritnem Petra tök jól alszik :D
MAjd rakjál fel kereszelős képeket!Nemsoká itt van
Nagyon szép kislányod van,jók a duris cuccok! :D

Tinu,jól hangzik ez a 8 kg. :D
Jó pihenést nektek!

Kiscsiko, olyan édes Ádám,megnéztem a képeket!

Mági,ez az apás segítség jól hangzik :wink: :D
Norbit honnan csinálod? Van könyved? Vagy honnan tudod a kódokat? És tornáznod is kell? Nekem is kb. ez a cél :D 54-56,de már 58-ba is simán kiegyeznék.(a ruháim többsége ez a méret :lol: )
Jaj,már megint lemaradtam....látom írtál,csak mikor elkezdtem irni,még nem volt itt...
BOLDOG HÓFORDULÓT ANNA BABÁNAK és sok boldogságot névnapja alkalmából,mivel a napokban volt neki. Kép


Fnoe,jaj ne is mond...nem sok időm van,de ezekre mindig lopok pár percet,sokkal szebbet és naprakészebbre csinálnám,ha lenne több időm,ezért jószerint éjszaka tudom vagy napközben pár percet mindig csenek magamnak...ezért voltam kiakadva egy időben ,mert Dávid nem volt hajlandó aludni délben,miután leszokott a ciciről,mert amíg cicizett, ő cicin aludt el mindig. De addig mesterkedtem,hogy vissza szoktattam,mert kell nekem az e két óra szabad,még ha lefekszek pihenni közben akkor is :? persze sokszor akkor kel a Réka,mikor ő fekszik :D ez van.

Akkor te se panaszkodhatsz :wink: azért nem olyan sok ment fel a terhesség alatt :wink: Dáviddal rékáztam,de semmit nem ért :? (mármint tornáztam)

Zsuzsu,te kis tali felelős! :wink: :D :lol:
Most aztán csapj oda az asztalra :D én azért nem jelentkezem még rá,mert bizonytalan a dolog,meg messze is van,így kétszer meggondolom,meg tudod az idő is :lol:
NA a hasam nekem is kb. akkora,mint a ki a harnadikat várja. :shock: a 10 kg. pluszból kb. 5 a hasamon van.Régebben lenyomták az anyukák hasát,nem? A sógórnőm mesélte,hogy még 10 évvel ezelőtt is súlyt helyeztek rá,hogy visszínyomják,most meg sz@rnak rá,vagy ezt is kitudományozták :oops:

Kernico,szuper vagy,hogy így megy le. Én is 68 körül mozgok,egyik nap már 66,9 voltam,hú,de örültem :D

Alexaa,nekünk Medela kézi van. Szuper jó!Igaz most Rékánál nem sokat használtam,de Dávidnál jó volt nagyon. Elektromos Pesztonka nálam nem vált be :(
Szerintem már nem érdemes venned,ha kézzel is ki tudsz préselni belőle,de ahogy gondolod,mert ha például szeretnétek kistesót,akkor megéri befektetni.
Na képben vagyok,látom :shock:

Sziszi,nekem most irtó szerencsém van,mert Réka magától alszik el. HA elálmosodik,rögtön hasra teszem és cumi,máris alszik. Tényleg már kiskórától érdemes valami kis rendszerhez szoktatni őket,és akkor nem lesz gond.
De gyerekfüggő is,mert Dávid kizárólag szopival aludt el,de első gyereknél nem mindig olyan ecccerű. :wink:


Viccek :D

Marsalkocska,hiányoztál!

eddig bírtam
ilgya1
 
 


Mamakilók:
Én sajnos rendszeresen küzdöttem velük. (Gyerekek után fogyás, terhességgel hízás (pedig nem ettem eszetlenül).)
Nekem február óta majdnem 10 kiló ment le, de még van azért felesleg, első körben még kb. 7 kilótól szeretnék megszabadulni.
Nagyon sovány nem akarok lenni, csak majd feszesedni. Bár a pocimmal még nem tudom, mi lesz :(.

Mágnes!

Csak az a gond, hogy ez egy elég régi teszt, azóta sokat fejlődtek az ülések, minden márka csinált újabbakat is. Jó lenne egy újabbat találni.
Pl. talán itt van egy:

http://www.adac.de/Tests/Kindersicherun ... t.asp?TL=2

A "Tabelle"-n belül táblázatba is van foglalva.

És itt egy másik:

http://www.oeamtc.at/tests/kindersitze/

Itt meg a "Test-Ergebnisse" linkre.
Mondjuk jól mutatják a tesztek, hogy az Isofix ülések tényleg jobbak (persze ezek a tesztek szerint :D:D) illetve azt is, hogy a széles súlyhatáros ülések (ez utóbbi linken az I/II/III-as ülések) tényleg nem túl jók.

Bébikaja: Őszintén, én eleinte Beni kívételével egyiknek sem főztem. Egyszerűen nincs értelme addig, amíg nem eszik rendesen, márpedig Simonnál is 2-3 kanál fogy el maximum, szóval a mi napirendünk nagyjából úgy alakul, hogy reggeltől estig szopi (már eddig legalább 6-szor, de még szerintem 4-5 hátra van), délben pici bébihami...

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Hát én is gyakran adok bébiételt Annának. Olyanokat, amiket én még nehezen tudok csinálni neki, pl. zöldborsó, paradicsom. Szeretek neki főzni, de nem mindig van rá időm, és az az igazság, hogy a 40 fokos kánikulában nincs is energiám rá. Ettől függetlenül készülök a főzőcskére, van is lefagyasztva, de azt hiszem, ha beáll a hűvösebb, én csak akkor tudok a konyhában huzamosabb ideig tartózkodni.

Ilgya:
Köszönjük szépen a névnapi köszöntést, meg a hófordulóst is :)

beszti:
igen, aztán én is láttam, hogy régi tesztek... a teszveszen nézegetek üléseket, hátha találunk valami jót..

Annának tele van a bal lába csípésekkel, valószínűleg hangya vagy pók... Ti mivel kenitek ilyenkor? Nem látom, hogy nagyon zavarná, de elég piros...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Boldog hófordulót Annababa!

Néha be-be olvastam a fórumba ám, de közben elmentem fodrászhoz, levágattam a hajam, aztán főztem. Bablevest füstölt sonkával. Remélem nem lesz baja tőle Petrának. :roll: Eddig nem mertem babot enni..
Délután pancsiztunk egyet, aztán meg néztük apával a Lostot, míg aludt a kiscsaj.

Bukás: Néha van Petránál még, de csak egy kortyocska és csak tejcsi után és csak ha sokat van hason. Márpedig általában mindig úgy van.

Szia marslakócska neked is!

omr
 
 


Mági,belecsapott a villám a tv-be???? :? te jó ég......és elfüstölt úgy rendesen? :shock: nem ijedtél meg?
(Nem láttam)

Nekünk is vannak csípések a lábon,de én szúnyogra gyanakodtam :?lehet,hogy hangya? :oops: én aloeval fújom.

Bukás, nem is volt szerencsére a Rékánál. Dávidnál abbamaradt mikor elkezdtük a hozzátápit.
ilgya1
 
 


Ilgya:
Hát megijedtem kissé, de nem füstölt szerencsére...

Na pár friss kép a keresztelőről, és Anyuéktól. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


[/img] Kép Balról:öcsém,sógornő, dédik

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1185638419.02.jpg[/img] A rucija

[/img] Kép Pancsi 1.

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1185638511.76.jpg[/img] Pancsi 2. [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1185638582.74.jpg[/img] Strandolok

[/img] Kép Apja lánya :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Alexaa: írtam privit.
Csanád nagyon bukós volt, szerencsére a főzik miatt abba maradt, ahogy megette a tápszert, folyt vissza belőle, állandó lepedőcsere a kiságyban, még sokszor a szőnyegen is folyt. Volt úgy napi 5-6 rugit használt, mire ráadtam a tisztát, már cserélhetem is. A kiságyat is meg kellett emelni a fejrésznél.

Mági: gyönyörű ez a leányzó, szép nagy szemei vannak, nagyon csini rucija volt. Van fülbevalója is? Mikor csináltattátok, eddig biztos nem figyeltem.
Boldog hófordulót, és névnapot Annának!!!

Napló: én rendetlen módon csak a napi kaját, k pelust, a fő dolgokat írtam le. Megfordult, felült stb.
sziszi22
 
 


Jaj Mági! Hát nagyon gyönyörű Annácska és azok a barna szemek! :D Milyen édes a fürdőkádban is! :D Amúgy nagyon boldog névnapot neki és boldog hófordulót is!:)
Ez a villámcsapás azért durvi! De Bp-n ilyen vihar volt? :shock: Harmadik műszak:én nem mindenre emlékszem már belőle és a nevekkel is kissé bajba vagyok!:( De volt egy sugárfertőzött gyanusított, akit Cruz és valami új terrorelhárítós pasas hallgatott ki. Mivel érintkeztek a pasassal, ezért őket is kivizsgálták nem e betegek, de nem voltak pozitivak sugárra, viszont a Cruzról valami betegség kiderült, de a nevét nem árulták el-talán daganat lehet, viszont tudta már, de nem foglalkozik vele.
Az az áruló belsős fönök meg öngyilkos lett. Jaj, ne haragudj de többre most nem emlékszem!:(

Bukás: nálunk Veronika rengetegett bukott és kb. 2 hete maradt el, persze most is van néha, de többnyire a kúszás miatt, mert állandóan a hasát nyomizza és sokszor nem is közvetlenül a kaja után.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Rena! hol nézed a Lostot? Én szerettem, de néha lassan mentek az események. Érdemes megnézni a kövi évadot is?

Na képzeljétek ma adtam volna krumplit Veronikának, de el kezdett öklendezni tőle és kihányt egy adag tejet. Kövi kanálnál ugyanez. :shock: PEdig nagyon pépes lett, tettem bele anyatejcit és főzölét is és szerintem tök fini lett. Nem tudjátok a pontos receptet, hogy miből mennyi kell, hogy a gyerek megegye? :roll: Lehet Tinu tudna válaszolni, mert ő is ezen szenvedett Tüncinél, persze ő most nyaral :cry: Sziszi nem tudnátok megkérdezni holnap tőle? vagy van valakinek ötlete? Várjak vele?

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 



Sziszi
!Megkaptam a privit!Jópofa vagy,ahogy magadról írtál,jót nevettem!Remélem nem fog esni az eső,mert kb. 20-25 perc,mire odaérek.Nem is néztem az előrejelzést! :oops:

Ma pont én is krumplit adtam Martinkának,és megette.Úgy látszik,így ízlik Neki,hogy teszek bele anyatejet.Nagyon híg volt.Kb. 100ml tejbe került,kb.1 krumpli.Majd azért megkérdezzük holnap Tinut,mert engem is érdekel.

Na,esik az eső!!Kellett nekem emlegetnem!!
Vendég
 


Mági!Nagyon szép Annababa!!!
Vendég
 


Fnoe:
Arra emlékszem Tinu is szenvedett vele, meg talán gyümit is turmixolt bele, úgy jobban elfogadta Tünci. Tudomásom szerint nincsenek arányok írva a bébikajánál, legalábbis sima krumplipürénél. Minden krumpli más, van amelyiket jobban kell higítani, pl. írtam a sárga krumpliról több higítást igényel, mint a piros, szerintem. Tuti, hogy JÓL CSINÁLTAD, ha jó pépes volt, és elég híg. Próbálkozni kell, az a.tej után neki ez egy nagy változás, nehéz átálni, sokan átesnek rajta. Minden napjuk más, ma a kisfiam nem ette meg a májas kajcit, pedig már többször evett, kiköpte. DE, megkérdezem holnap Tinutól is, nem felejtem el! Hátha van valami ötlete.
sziszi22
 
 


Alexaa: jó, hogy szóltál, beszedtem az erkélyről a ruhákat, nem is vettem észre.
sziszi22
 
 


Sziszi, nagyon szívesen,majd máskor is szólok!! :D :D :D :D
Vendég
 


Jó estét!

Anna baba boldog névnapot és boldog hófordulót! :-)

Mági, nálunk már kétszer volt tele csípésekkel a lábikó illetve a kar. Én már bolhára is gyanakodtam mert akkor lett olyan elsőre mikor vettünk egy rácsvédőt. De szerintem szúnyog lehet igaz kicsit furcsa a közepe a csípéseknek, de szerintem szúnyog. Mert apa is tele van velük. Én nem engem nem szeretnek a szúnyogok.

Gyönyörű a leányzó és nagyon megnőtt :-)

Ilyen nagy vihar volt nálatok, hogy villám belecsapott a tv-be? Ez tök ijesztő.

Noémi, nálunk is öklendezett a krumplitól Lidi, de én most kevertem cukkinivel meg aszaltsárgabarival és baromi pépesre turmixoltam íyg simán eszi. HOlnap ez lesz a kajcsija, de megkóstoltattam vele és ízlett neki.

Bukás: nálunk Lidi nagyon bukós volt de kb 5 hónapos kora körül megszünt. Néha még van de csak akkor ha nem nyeli le a tejet.
Erre amúgy anno nekünk megkötőt akartak adni.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

MEgint megjöttünk, vissza is olvastam...

Először is köszi mindnekinek a köszöntéseket, és viszont kívánom minden elmaradt esetben :)

Tök ó témák voltak megint :) amire emlékszem:

Alvás:
én 4 hónapos koráig Babóval aludtam, utána költöztem vissza apához, azóta alussza át az éjszakát, meg én is azóta alszom jobban.
Altatás: Este kaja közben bealszik, hajnalban apa büfizteti, közben alszik be, nappal kétszer altatom, vagy babakocsiban altatom, vagy ágyban ringatom, de muszáj altatni.... :? egyelőre örülök, hogy kiságyban is el tudom altatni, eddig csak babakocsiztunk.

Légzésfigyelő, én is írtam, hogy jó egy hónapja hetente becsippant (Angelcare), azóta felnyomtam az érzékenységét maxra, lekopogom, azóta nem volt gáz. Most el se mvittük magunkkal. Én nappalra nem szoktam bekapcoslni, csak éjjelre. Hát ez a bülcsőhalálo törétnet szörnyű. Amikor hetente csippantunk, hát én is tiszta idegként feküdtem le minden este, már ott voltam, hogy akkor Madarász, de aztán elmúlt.

HOzzátápi: hát ma kóstoltuk a HIppes sütőtök-almát, ez "viszonylag" ízlett,de hát ez 8-10 kanalat jelent max. Na meg ez sem teljes kanál persze, hanem "kanálvég". de eddigi rekord lassan. Még mindig vannak fenntartásaim, hogy lesz több, de bizakodom.
Krumpli: lehet, tejjel ÉS gyümivel turmixolni? nem üti ki egymást mondjuk a barack és a tej?

Mensi: szerencsére még mindig nincsen...

Mellszívó: nekem van Avent kézi és Medela gépi, mind a kettőt szeretem, bár amelyiket a gépivel szívom, hát a jó félév alatt az a mellbimbóm elég kikészült, remélem, majd egyszer regenerálódik...

Kistesó: majd jöhet, jelenleg kb 2,5 évet tervezünk köztük...

Képek: tök jók!

Darabos kaja: én ettől tökre félek, hogy nem fog tőle megfulladni. Vagy ha félrenyel, akkor mit csináltok, nyúltok le a torkába, és szeditek ki? nekem amúgy is fulladás fóbiám van, úgyhogy ez a legnagyobb parám azt hiszem, majd meg kell vele bírkózni... :?

Szilvi, most Visegrádon voltunk, ez nyaralás volt, anyuékkal, meg bátyámékkal. Jól sikerült. Most egy hétig a popsinkon maradunk, aztán megyünk Zamárdiba zimmerferizni még 2,5 hetet :)

Tali: én támogatom még az eheti talit, 1-ét, olyan 5-6-an tudunk lenni, aztán majd lehet talizni megint más emberkékkel. És akkor ha tudok, íratok át apával CD-t.

Rólunk mé annyi, hogy a felülést nagyon gyakorolja a kicsilány, ma már tök sokat ücsörgött, és ha ügyes, akkor már pikkpakk rutinból felül. Meg tegnap kezdett el dumálni aeeeeeeeeeeeeeejiiiiiojjjuuu - ilyeneket :) meg persze büüü ezerrel :) először a fánija ormányának, majd bárminek, ami a szájában van, majd bármikor :)

na, most ennyi asszem

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, levlista:
Fnoe, Téged felvettelek, Omr, Téged meghívtalak.

ja, még azt elfelejtettem, Niki, hogy gratu az álláshoz, araszolgatáshoz!

ja, és mamakilók: én visszatértem az indulóhoz, ezt tartom, de sokat eszem. MÉg le kéne adni kb 5-öt, mert ennyi plusszal indulhattam, de úgy élvezem, hogy életemben végre egyszer bümtetlenül zabálhatok, és nem hízom, hogy inkább kihasználom ezt :oops: :oops: :oops: de lehet, hogy majd visszafogom magam.

Babasúly, 6,5 kg lett kb a 6 hó végére, 3510-zel születtett a kicsilány, hát nagyon nem duplázott, de sebaj, csini formás babóca :) meg egy kis perpetuum mobile...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Bölcsőhaélál: Most vettem meg a kismama különszámát.abban azt írja hogy a légzésleállás már csak a végső stádium a baáknál mert ezt megelőzi a keringés összeomlása legalábbis ezt írja az újság. Szócval ha valaki képzett az újraélesztésben az jó mert az tud segíteni de aki nem annak amúgy is úgymond "felesleges" a légzésfigyelő. nagyon jó dolgokat írnak benne pl az együtt alvás,éjszakai nem alvás pl tök normális dolog csak mi szülök vagyunk türelmetlenek mert egy éves korára már minden baba átalussza az éjszakát és a szoptatott babák rendszeresen felébrednek éjszaka és nem azért mert éhesek hanem mert anya kell nekik.És a különszoktatásról stb nagyon sok érdekes dolog van benne tényleg :):):):):):):):)

Első pár alékamlommal én mindent anyatejcsivel hígitottam de már nem és nem ütötte ki a barack sem

Gege is kb négy napja nagyon elkezdett "beszélni": a repertoárja blabla, dladla, dada, dede,gege,meg minden halandzsa nyelven de nagyon édes:):):):):):) ahogy magyarz

nika70
Salgótarján
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?