Új privát üzeneted érkezett!

Mariann!

Köszi az infót, nem tudtam. Igaz Gyöngy ezen a héten nem jár oviban (taknyos), de ha ilyen hideg marad az idõ, akkor lehet, hogy a jövõ héten sem viszem. Bár így nem tudok napközben tanulni, csak este.
Szõke hajad van? Voltatok tavaly nyílt napon a Cica csoportnál? Mert akkor lehet, hogy beszélgettünk...

Lina, Panka, Marika!
Megnéztem a gyerkõcök újabb fotóit, mindegyik gyönyörû!KépKépKép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Lányok! Mindenkineg gratulálok! Olyan szép képeket küldtetek, tettetek fel a netre. Úgy látszik, hogy ez itt a szép gyerekek, családok klubja is. A szépség mellé mindenkinek jó egészséget is kívánok!
Már több mint két hete nem jött elõ a lányom szájpenésze (vagyis egyszer elõjött, de nagyon gyorsan elmúlt). Ha kis lépésekkel is, de közelítünk a cél felé. Néha már van spontán széklete és többször van olyan napunk, amikor nem fáj a hasikája, mint amikor fáj. Tudom, hogy az egész emésztési rendszerét megtámadta a Candida és ez nem jön helyre egyik napról a másikra. De már látom, hogy lassan javul. Nagyon szorítsatok nekünk!
Puszi! Kata
killes

Marika!
Üzenem Viktornak, hogy a pici lánya nagyon-nagyon hasonlít ráKépKép:!!! Le se tagadhatná (na nem mintha akarna egy
ilyen szép gyereket) Kép
MÉg a nem alváshoz!! NEm figyelted még, hogy Dorka nem-e frontérzékeny?? Nekem mind a ketten azok, és elég nyügik szoktak lenni a frontváltozásra!!!!

Mariann!
Mondtam Péternek, hogy majd beszélgetünk! Lesz még rá sok-sok idõnk, de a munka mindenekelõtt. Kép Pláne az õ "munkakörében"!!KépKép

Panka!
MÉg nem is volt érkezésem megdicsérni a nagy legényt.KépKép Olyan édes! Kristóf is még csak most született, most meg már bebarangolja a szobát.Kép

Meséltem már, hogy térdig ér a házunk!!KépKép
Megyünk holnap a Construmára, így lesz egy kis kimozdulás itthonról (meg egy jó nagyadag pénzköltés) KépKép!! Már nagyon rám fér (mármint a kimozdulás és nem a költekezés)Kép

Dodus!
Ha hétvégén lesz kedvetek sétáljatok fel az építkezéshez. Legalább meglátod, hogy milyen messze fogunk lakni egymástól.
Fent az új részen a legutolsó utca a fõút felé, és a 2. építkezés, ahol már telibe van öntve az alap és már járda is van.Kép MÁR HA ÉRDEKEL A DOLOG ÉS VAN KEDVETEK EGY KIS SÉTÁHOZ, ÉS NEM FAGYTOK MEG EBBEN A REMEK TAVASZI IDÕJÁRÁSBAN!!!!!
Valamikor szombaton mi is fogunk kimenni biztosan.

Mindenkinek jó éjt!
Kriszta
dkrisztina

Sziasztok!

Ma voltunk Zorán koncerten, szuper volt!

Gyöngyöske
gyöngyöske

Szia mindenkinek!
Ma voltunk a sebészeten,de nem metszették föl Máté nyelvét,ugyanis a nyelvféke nem vékony hártyás,hanem meg van vaskosodva!Ez azt jelenti,hogy a metszés után annyira vérezne,hogy öltésre is szükség lehet.Azt mondták,várjunk addig,amig beszélni kezd,és ha okoz problémát,akkor fölmetszik!
Attól fáélek,hogy akkor már macerásabb lesz,mert már berögzül,hogy hogyan használja a nyelvét,és onnantól megint másképpen kell formálni a hangokat.Lehet,hogy csak túlaggódom a dolgokat?De azthiszem,mi anyukák ilyenek vagyunk!Egyébként ezt már kórházi befekvéssel csinálnák meg!
A profilomban,már van kép!

Panka!
Nagyon édes a kisfiad,köszi a képeket,ki gyönyörködtük magunkat!Ráadásul Ádi szülinapján született!

Zoli!
Mi volt Bendi veséjével?

Lina!
Köszi szépen,megnéztem!Rendbe van azóta a nyelvecske?
Most ennyit tudtam kihozni magamból!

Anita
kacajka

Sziasztok Lányok

Panka az ujságot már élõben is láttam, nem sok minden van benne, ablakotpucolni, virágot átültetni, takarózni biztosan jó. Kiváncsi leszek a valóságra, jobb árakra számitottam.

Marika sajnálatos, de ezt is csak hallottam - mint az erõs tejet - az elsõ hónapok ilyenek.

Mariann, úgy tudom minden hasonló emberen élösködõ nagyon elszaporodott, az utóbbi idõszakban.

Katak, megértelek, bár nálunk nem ilyen súlyos a helyzet, de Bendi belsõ szervezete is hypotón, igy erölködik minden nagydolognál, néha még nézni is fáj. Olyan kis bogyók jönnek ekkor, máskor meg rendesen kipakol és látszik rajta, hogy megkönnyebbül.

Dodus fõnõk? Vagy már csak egyedül vagy?

Anita, pyelon tágulat, nephrologiai gondozás volt, a többi mellett.

Zoli
bbendi

Zoli!

Fõnök még van. De holnap szabin lesz...Kép

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Kriszta!

Nem kell kétszer mondanod! Hétvégén ha törik, ha szakad, ha esik, ha fúj, kimegyek/kimegyünk megnézni a térdig érõ házatokat!Kép

Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Kata007!

Nagyon köszönöm a segítségedetKép

neva
neva

neva!

Nincs mit! Örülök, hogy segíthettem. Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Gyöngyöske,melyik a Cica csoport?Ezekkel hadilábon állok.Voltam nyílt napon többször is:egyszer a Szinva felõli oldalon lévõ csoportnál,egyszer meg a másik oldalon.Nekem szõke a hajam,lehet,hogy együtt beszélgettünk.Mondj már valami támpontot,hátha nekem is beugrik.Amikor a másik oldalon volt a nyílt nap,akkor Bálint is velem volt.Gyöngyöske már ott alszik az óviban?Ha egyszer viszed haza,találkozhatnánk.Mi ebéd után visszük haza.

Kriszta,de jó,hogy kimozdulsz!Anyukámék is holnap mennek szétnézni,ha van valami akciós,akkor rendelni.Te mondtad,hogy lesz mosogatógéped?Ha igen,kíváncsi vagyok,mi lesz a véleményed.Mióta nekünk van,permanens a rend a konyhábanKépPersze,korábban ez nem így volt.De már csak egy mosatlan edény is rendetlenség benyomását kelti.

Tegnap madár megfigyelést tartottam a kertbenKépBeléptünk a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületbe,és beneveztünk a Madárbarátkert programba.Ezen igazából akkor nevetnétek,ha látnátok,hogy mekkora a kertünkKépSzóval nem nagy.Viszont madarak vannak,etetjük is õket.Az egyesületnek meg mindenféle adatot kell közölni róluk.Küldtek gólya-adatlapot is.Õk nincsenek a kertben(Kép),viszont anyukáméknál sok van,így azok a fészkek lesznek feltüntetve.

Itthon meg áll a bál:a fiúk olyan,mintha megbolondultak volna.Persze nem,de mi biztosan megfogunk.Pl.Áron egy mintagyerek volt,addig,amig nem járt óviba.Na bezzeg most:mindenre nemet mond,felesel,bottal hadonászik,köveket dobál,stb.Mindenki mondja,hogy ez az átlagos,eddig volt nagyon jó.Bálint viszont nem az óviban romlott el:minden asztalra felmászik,már sem az ebédlõ,sem a konyhaasztal mellett nincs szék.Belenyúlkál a WC-be,nyalogatja a bilit,kiszedi a dobozból az összes törlõkendõt,kidobálja a ruhákat a szekrénybõl,felmászik a toalett-tükörre,stb.Mindezt persze másodpercek alatt.De nagyon aranyosan mondja:pusssziKép
Mindenkinek jó hétvégét,jön a jó idõ isKép

Mariann
Mariann

Sziasztok Lányok

Dodus, akkor most nincs macska cincognak az egerek, ez jó, nekem sem volt egy napig fõnököm olyan de olyan áldott állapot volt.

Nagy a pangás, de megkérdezem nem akarotk találkozót, többen már írtak errõl.
Gyüjthetnénk a megfelelõ napokat, mire a végére érünk addig jó idõ is lesz, a picik is megerõsödnek Kép,Kép,Kép

Nekem is könnyebb dolgom lenne.

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Igen-igen, tali az már jó lenne.Kép Pár hét múlva már biztos Marikáék is tudnának jönni.

Megjöttünk UH-ról. Teljesen eltünt a tágulat.Kép Most azt találták ki, hogy a jobb vese kisebb 1cm-el, mint a bal, amiatt kell menni 2 hónap múlva. Megnézik, hogy fejlõdik-e rendesen. De Beni nagyon jó gyerek volt, mindenki megdícsérte.

ZoliKép
Párom azt mondta, kapsz tõle egy mezei piros pontot.Kép 1,5 óra alatt végeztünk mindennel. Egyébként Váradi Katalinhoz kerültünk. Szimpatikus volt így elsõre és az UH-on is rendesek voltak.

DodusKép
Milyen sokat írtál ma, hogy nincs fõnök.Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

PankaKép Az igaz, hogy fõnököm nincs ma, de munkám az igenKép Amint fentebb írtam kis csapatunk létszáma a felére csökkent, ami egyben azt is jelenti, hogy a munkám a duplájára nõtt.Kép Vagy legalábbis majdnem. Most úgy tûnik a korábbi félelmeimtõl nyugodtan alhatok, meg egyébként is hulla vagyok estére.
Nagyon örülök, hogy Beninek eltûnt a tágulata. Szerintem azzal az 1 cm-rel sem lesz gond késõbb. Gondolom dagadt a melletek a büszkeségtõl, ahogy dicsérgették a fiúcskátKép

A héten kaptunk fejenként (a férjemmel) 1-1 levelet, az illetékhivataltól. Bár ne kaptuk volna meg õket. Be kell fizetnünk a házvásárlás után az illetéket, ami a várt összegnél jóval magasabb.Kép És a kedvezményt sem adták meg, mint elsõ lakáshoz jutóknak, így most járhatunk utánaKép

A halaink egyre fogynak. Lassan alig marad már pár darab. Nem tudom miért halnak mostanság ilyen ütemben. Pedig még etetjük is õketKép

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Panka!

Ez igazán jó hírKép Biztos minden rendben lesz 2 hónap múlva is. GYûjtsd a bókokat mert egyszer ez a jógyerek-betegség elmúlikKépKépKép
Laura olyan mint egy kis ördögKépÉs még mindig mindenki dícséri, hogy milyen nyugodt,türelmes baba...Nem látjk milyen itthonKép
neva
neva

Sziasztok Lányok

Panka, ez már látod egy elõre lépés, de ahogyan fejlõdik szerintem minden értéke változik, egy kicsit most ez lemaradt, de helyette, nõ a pl. haja, majd megáll és utánna a másik picit nõ és igy felváltva. Legálább is én így figyeltem meg a gyerekekekn, illetve, egy kicsit gyarpszik a súlya, majd nyúlik, stb.stb.
Valószínûleg nincs nagyobb baj, mert nekünk havonta kellett menni az elején, Beni csak két hónap múlva kerül a karmaik közzé Kép Váradit kifelejtettem, bocs.

A pirospont az itinerért - útleírás - vagy az idõpontokért jár??

Egyébként a pontnál jobban szeretem a HALAT Kép

Dodus, Panka férje járt az akvárium közelében??
bbendi

Halihó mindenki!
Szegény Ádikám beteg lett,már 6x hányt az este!Remélem csak gyomorrontás,nem valami vírus!Most nagyon bealudt,szegénykét nagyon leverte a lábáról,még a szája is sápadt volt szegénynek!Adtam neki hányás ellweni kúpot,remélem használni fog!

Panka,Zoli!
Biztosan minden remdben lesz,ezt ki szokták nõni a csemeték!
Szivesen találkoznék én is veletek,már ha nem zavarom a jól összeszokott kis cspatotokat!

Üdv,Anita
kacajka

Sziasztok!

Anita!
Szerintem mindenki örülni fog, ha megismerhetünk. Vannak még itt olyan emberek, akiket nem ismerünk, legalábbis nem mindenki, ugye ZoliKépKépKép
Kismam klubról még nem írtál semmit, hogy mit takar, vagy csak rosszul olvasok?

Panka!
Jó hír, hogy rendben volt az Uh, biztosan kinövi majd a nagyfiú.

Tali: szerintem húsvét után megpróbálunk mi is csatlakozni a kis csapathoz egy fél óráraKép Addig szorgalmasan szellõztetek és ma már megyünk egy kicsit az ablakhoz isKép

Dodus!
Én mondtam, hogy ne sajnáld tõlünk a halacskákat, most meg lett a jutalmad, maguktól pusztulnak el.

Neva!
Laurát sikerült elaltatni? Ma már jobb kislány?

Lina!
Költözködéssel hogy álltok?

Mariann!
Ez a madárfigyelés mibõl áll, gyerekek is élvezik?

Kriszta!
Párod dagadt a büszkeségtõl, hogy a kislánya rá hasonlítKép

Gyöngyöske!
Te kérdezted Hollósyt? Bocs, de arról valakogy megfeledkeztem, ha nem akkor szóljon már ki volt és emailban leírom a véleményemetKép

Puszika mindenkinek, gyertek és írjatokKép

Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok!

Marika!
Köszi szépen,alig várom a talit!

A Kismama klubról:Összejövünk a babás,és babát váró mamikkal,remélem kispapák is fognak csatlakozni! Kép
Ha megfelelõ a létszám,hívunk elõadókat,ha nem,akkor kötetlen beszélgetés,kivesézzük a problémákat.
Már volt nálunk:szülész-nõgyógyász,Nestlé bemutató,játék bemutató stb.De vannak még ötleteim!Csak megfelelõ létszám kell hozzá!Ha jó az idõ,akkor bírtokba vehetjük az óvoda udvarát is!Megpályáztam a Baba barát terület nevet,amit meg is kaptunk a Szoptatásért Magyar Egyesülettõl.Fölvettem a kapcsolatot a La Leche Ligával,osztogatom a szoptatási problémákkal foglalkozó füzeteket.Egyébként a szoptatással kapcsolatban fejleszteni szeretném ismereteimet,gyûjtök mindenféle anyagot róla,úgyhogy ha van nektek is bevált praktikátok,szívesen fogadom õket!Szóval eszünk,iszunk,dumálunk,okosodunk,és nagyon jól érezzük magunkat!

Ádikám egész nap lázas,39,2 volt a legmagasabb,egész nap a lázcsillapítással foglalkoztam,egész jól le lehet húzni,de nem tartósan!Nagyon tombol benne a vírus!Volt ma kint az ügyelet is,kapott antibiotikomot.
Remélem titeket nagyívben elkerülnek a bacik!

Anita
kacajka

Anita!Kép
Üdv köztünk. Még engem sem ismernek személyesen a többiek, csak Kriszta. Kép
Ádámnak jobbulást!

Pénteken, szombaton suliban voltam, így csak most olvasgattalak Titeket. Kicsit jó volt megint találkozni a csoporttársakkal, megbeszéltük kinek melyik tantárgy van már kidolgozva, könyv csere stb.

Lányok + Zoli!
Tudtok jó gyerek szemorvost? A nõvérm kisfiának még mindig váladékozik, csipásodik a szeme. A dokinõjük kezdettõl fogva valamilyen cseppegtetni valót ír fel. Néhány napra el is múlik, de utánna visszajön. Írt beutalót a Megyeibe a felnõtt részlegre, állítólag ez jobb, mint a gyerek osztály. Ott a doktornõ megvizsgálta, de õ is csak cseppeket írt fel, majd 1 hónap múlva kontroll. Szóval ha valaki tud esetleg egy szemészt (magán is jó, sõt), akkor plíííííízírjon segítsen!!!

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Üdvözlöm Anitát, azt hiszem, õt még nem "ismerem". Bocs, hogy idáig nem jelentkeztem, de arra sincs erõm, hogy a géphez vánszorogjak! Bekövetkezett, amitõl nagyon féltem: egész nap hányingerem van, és émelygek, ja és mindenféle szagot utálok! Nyugtassatok meg, hogy nem fog örökké tartani! Mert olyan lelkiismeretfurdalásom van a kislányommal szemben is, mert nem tudok vele annyit foglalkozni. Szinte csak az estét várom, amikor feküdni kell.!
Persze a kislányommal is így volt ez, de mostmár nem heverészhetek, amikor akarok, és a háztartást is vezetni kéne! ): ):
Szóval most nagyon depis vagyok, és ha belegondolok, hogy még meddig tart, hiszen jövõ héten leszek 8 hetes, akkor megyek uh-ra.
Na, megyek, még egy kicsit ledõlök, míg nem kel a lányom!
Ditta
Ditta

SziasztokKép

Gyorsan megosztom veletek a legújabb fejleményeket:

Laura már egy hete ül. Pár napja pillanatok alatt négykézláb ugrik, hintázik - haladni még nem haladKép
És tegnap?......Az utazóágyban ült. Megmarkolta a szélét és egész egyszerûen felálltKép
Anyukámmal lélegzetvisszafojtva figyeltük. Aztán apának is megmutatta az új produkciót!
Õszintén szólva meg sem fordult a fejemben, hogy már ilyen szinten áll Laura, hogy erre figyelni kell... nem bizalmatlanság csak hát olyan pici volt és még nincs 8 hónapos!
Szóval olyan boldog voltamKép

Kata, Zoli! Elnézést de a szomszédasszony észrevette Laurát és lecsapott ráKép Gyömöszke volt meg pletyu, én meg jól itthagytalak TiteketKép
neva
neva

Mindenkit üdvözlök!!
Bocsássátok meg, de külön Dittát, hiszen szinte egyszerre fogunk szülni! Ditta, sajnálom, hogy ennyi tüneted van, és szégyenlem, de nekem semmi bajom, ha nem láttam volna az UH-t, nem tudnám, hogy terhes vagyok! Talán, ha elmúltál félidõs, nem fog kinozni. Ird meg, hogy hova jársz tanácsadásra, talán összefutunk!
Nekem hétfõn kell menni a megyeibe genetikai tanácsadásra, majd leirom milyen tapasztalatot szereztem, habár azt mondtátok, ez egy lényegtelen rutin lépcsõfok! a kismamákat és a kispapákat puszilom a babákat meg jól meggyömöszölném, ha tudnám, mindenkinek jó napot!!! eva
evaeva

Sziasztok Lányok
Nagy a pangás, pedig hideg volt brrrr

Marika, ami késik nem múlik, elõbb utóbb találkozumk.

Anita, gyors gyógyulást Ádámnak.
Kép

Gyöngy, nálunk Bendin kívúl valamelyik lány volt hasonló helyzetben. Mennyi idõs a gyermek?
Mi is voltunk a megyeiben, de nem tudom van e ott külön szemészet, mert mi a fülészettel egy épületben lévõben vizsgáltattuk 6 hónaposan Bendit. Neki 2 hónsaposan átfújták a konnycsatornáit privát, sz segített. A körülményeket itt nem részletezem, mert nehéz, ha gonolod megírhatom mailben. Egyébként 1 évesre megyünk 30.-n szintén a megyeibe.

Ditta jobbulást, nem tudom hogynan lehet segíteni ezen a helyzeten, de a lányoknak bizti van ötletük.

Neva, lesznek még meglepetések a kisasszonynál, pl. az elsõ udvarló Kép, Kép, Kép

Éva, a gyömöszke az szerintem férfidolog, föleg a lánykákkal Kép
De komolyra fordítva, a tanácsadás valóban ahogyan elmondta a párom csak beszélgetésszerû, azonban a legnagyobb és legelsõ jelentõséggel bíró dolog a, már bocs de idõsebb anyukákknál a terhesség elején. Nagyon fontos, saját tapasztalatunk alapján írhatom, mert mi még akkor nem tudtunk semmit errõl, de a doki majd ír egy %-s kockázati ényezõt arra a sajtpapírra amit adnak. Amennyiben lehetõséged nyílik rá még ott a rendelõben nézd meg az értéket, s kérdezd ki alaposan a dokit. Lehet, hogy már írtam errõl, de nálunk 2,5% volt a genetikai eltérés kockázata. Most tisztában vagyok vele, hogy ez bõdületesen magas érték. Szorítunk neked.

Zoli
bbendi

Zoli!
3 hónapos. Õk is a megyeiben voltak, szintén a fülészettel egy épületben. A felnõtt részlegen, de rengetek kispbaba és gyerek volt. Úgy emlékszem a doktornõ neve: Nazák Lívia.

Tegnap Szilvásváradon voltunk, kisvonatoztunk, pisztrángot ettünk, Gyöngy rohangált a friss levegõn, nagyon jól éreztük magunkat.Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Mi is vagyunk... Kép

Sajnos Dórikám megint tüsszög egész nap és folyik az orra. Kép Láza nincs, de hõemelkedése igen.

evaeva!
Ha rám hallgatsz, mindenféle utasítás és kérés nélkül felhívod Debrecenben a DOTE-t. Én is csak fehívtam õket, kaptam egy idõpontot és kész. Ahogy nekem ott mondták, "nekik már annyira rááll a szemük, hogy azonnal észreveszik ha rendellenességet látnak". Mi 3-szor voltunk. 9 hetesen, 12 hetesen és 18 hetesen. A 16 hetes AFP-t amikor levették itt Miskolcon, akkor többet vetettünk le egy kémcsõvel, és elküldtük Debrecenbe (azt, hogy hogyan, majd részletezem ha szükséged lesz rá). Szóval ott néztek az AFP-n kívül HCG-t és egy, a magzat által termelt hormont is. Én azt mondom, hogy nem árt elmenni oda, mert ugye az amnio is kockázattal jár.

Drága Ditta! Kép
Ha van idõd, keresd meg a "Gyermekek" témában a "2001. június 1 -- 2002. május 31. közötti gyerekek" topicban Norcit. Velem együtt volt terhes, és éppilyen beteg volt, mint Te. Biztosan ad 1-2 ötletet ami segít.

Most megyek, mert Dóri nagyon nyafi, mióta beteg, most is itt toporog a lábam alatt... Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Két nap pihi után ma újra nyafi kedvében van babucim.

Evaeva!
Szerintem is jobb egy alapos kivizsgálás, csak, hogy te is nyugodtabb legyél.

Gyöngyöske!
De jó nektek, nem volt nagyon hideg? Mert errefelé eléggé fújt a szél.

Ditta!
Nem irigyellek, szerencsére én megúsztam ezt a dolgot egy kis émelygéssel. Remélem hamarosan elmúlik neked is, addig is gondolj a szép napokraKép

Anita!
Jobban vagytok már? Küldök gyógyfejecskéket, régen ezek bejöttekKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kata007!
Csak, hogy ti is javuljatokKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Puszika mindenkinek, Marika
Marika (hriczom)

sziasztok!!

El sem akarom hinni, hogy milyen helyen jártam.! Soha nem voltak nagy igényeim az orvosokkal kapcsolatban, de legalább a kismamáknak lenne egy normálisan megszervezett vizsgálatuk, ha már összecsõditik az egész megyébõl õket!

Ez a genetikai vizsgálat egy borzalmas, idegõrlõ várakozással teli három órát, s 5 perces tényleges orvossal való találkozást jelent.
Zoli!! Nekem 5% van a "hártya-papiron, de ez pusztán statisztika, hiszen személytelen, vizsgálat nélküli számadat, az általam jelenleg produkált életévbõl és a nagy átlagból kiszámolva!!!Tudom, hogy mit akarsz mondani, tisztában vagyok a kockázattal, mindkét oldalról. Egyrészt a genetikai sérülés lehetõsége is jóval nagyobb ebben a korban, másrészt a vizsgálat is kockázatos. De vállaltuk igy is-úgy is, szóval megyek Pestre két hét múlva.
Viszont akkor is felháborit, hogy micsoda körülmények között végzik ezt a tanácsadást, s milyen szervezetlenül. Nekem egy óráig tartott az, mig feltérképeztem, nincs itt semmi logika és rendszer a sorbanállásban, aki elõbb becsempészi valamelyik arra kószáló fehérköpenyes kezébe a beutalóját, az elõbbb jut be. Ja!! az élelmesek megint jól járnak, a bambábbik fele meg (ez vagyok én és még páran) csodálkozik, hogy - jé ez is utánnam jött meg ez is. Na, mindegy, ezen már jobban nem tudok mérgelõdni, most igy utólag elgondolva , ha vittem volna valami jó kis olvasnivalót, nem lett volna olyan szörnyû.
Kata!!
jó, hogy irtad, hogy megy ez mindenféle beutaló nélkül is, de Pesten két hét múlva fogadnak, s nekem jobb oda felutazni, vennem is kell pár dolgot, s egyúttal letudom ezt is. Egyébként az is egy naqy gondom, hogy mindenki táppénzre akar küldeni, mármint az orvosok, pedig nekem még dolgoznom kell, mert a kolléganõimmel nem akarok kiszúrni, egyébként is, itthon százszor több munkám van. Ezeket a vizsgálati napokat viszont csak fizetés nélkül tudom igénybe venni, mert állitólag csak négy fizetett orvoslátogatást ir elõ a MT. A szabadságomat pedig nem akarom erre elpazarolni, de sajnos már igy is kimeritettem egy pár napomat, ami bosszant, mert ugye most is itt a tavaszi szünet.

Te jó ég, most látom, hogy mennyit összeirkáltam nektem, bocsássatok meg, de volt fél órám szabadon. Mindenkirõl elolvastam mindent, s nagyon örülök, hogy azért jól vagytok a kisebb problémákat leszámolva. Vigyázzatok magatokra és a kicsikre üdv eva
evaeva

Sziasztok!

Zoli,te hol laksz?!KépNálunk nagyon jó idõ volt tegnap.Kirándultunk is a Vadasparkban.
Eva,megkérdezhetem,mennyi idõs vagy?Azért érdekel,mert lehet,hogy nálunk is aktuális lesz még egy baba néhány év múlva.Most 32 vagyok.Nem értem:ha ilyen fejetlenség van a genetikai vizsgálaton,akkor mi ennek a lényege?

Mariann
mariann (mariann)

Mariann!
41 éves vagyok. Semmi lényege nincs,mármint, hogy megjelenj, talán az, hogy az egész megyében itt fogják össze az ilyen témával kapcsolatos vizsgálati igényeket, mert szerintem, ha a nõgyógyász elküldött volna, megkiméltem volna magam egy halom idegeskedéstõl a levegõtlen folyosón való üldögéléstõl a müanyag széken, a mocskos WC-n összeszedhetõ betegségtõl, s 35 ember szük térben való krágogásától, meg köhécselésétõl. Habár a járvány már lecsengett, de volt itt olyan náthás kismama, hogy a szemén alig látott ki.
Szégyen a kórházra nézve! Ja, az orvos 9.00 helyett 9.45-re érkezett meg. Én fél kilenckor már ott ültem, mert mondták, hogy sokan lesznek, s akkor már kb. a 20. voltam. Erre azonban utólag jöttem rá, mert nem tudtam, hogy mindenki oda vár, ahová én.
Egyébként a harmadik babáddal azért ne várd meg a negyven évet, egy kicsit azért elõbb tervezd be. Neked is, a babának is jobb lesz!! üdv eva
evaeva

Sziasztok!

Napi kis bosszankodásom:reggel voltam futni,és kilyukadt az alig 4 hónapja vásárolt Nike futócipõm bélése.A sarokrésznél,így feltörte a lábamat is.Elõkerestem a blokkot,és visszavittem az üzletbe.Ahol addig mosolyogtak,amíg elõ nem adtam a problémámat.Akkor rögtön elõálltak azzal,hogy biztosan nem volt befûzve,mozgott bennem a lábam,és ezért szakadt ki.Mondom erre:Befûzetlen cipõvel hogyan lehet futni?Mivel semmi másra nem használtam,kizárólag futásra.Aztán nagy kegyesen átvették javításra.Én meg azt hittem,hogy csere lesz,ha-ha-ha.Na,mindegy,tanulság 1.a köv.cipõm nem Nike lesz,2.nem ebben az üzletben fogom megvenni.Korábban is furcsállottam,hogy semmit nem értettek a futócipõkhöz.Bár más üzletek eladói bizonyára ugyanígy vannak.

Eva,a profilodban a karácsonyi képen te vagy a pároddal?Mert akkor szeretnék így kinézni 41 évesen!Kép
A harmadik babára semmi konkrétum nincs,azon kívül,hogy nagyon szeretném.Igazából most lenne jó,de 2000.januárja óta nem dolgozom,a jövedelem pedig egyre kevesebb lesz.Mennyi lesz a korkülönbség a kettõ kisebb között?

Mariann
mariann

Sziasztok Lányok

Gyöngyöske,mi ugyan nem Nazák Líviánál voltunk, de többen azt mondták õ nagyon jó.

Kata, ezt Dórinak küldöm.
Kép

Éva, nekünk talán szerencsénk volt,vagy a párom nem akart engem rémisztgetni, de emlékezetem szerint du-n voltunk, s õ nem panaszkodott, bocs hogy nem kérdeztem rá részéletesen, igy nem készülhettél fel, ne haragudj.
Szerintem is értelmetlen a tanácsadás talán ha profi a szülész nõgyógyász akkor ez elkerülhetõ. Hiszen a matematika az adott, de most rákerestem a témakorre, hát ezen a lapon nem az szerepel, amit te és az én párom kapott
http://www.doki.net/tarsasag/genetika/u ... latok.html

Mariann, szerintem a város másik végén lakhatunk, mert itt is hideg metszõ szél fújt, valamint pincérruhás kismadarak is sétáltak az útcán??? Kép
bbendi

Sziasztok!

Látom, mindenki él és virul. Húsvéti tojások készen állnak már? Festitek, vagy patkoljátok?
Oly sokat hallottam tõletek az ICQ-ról. Így tegnap én is letöltöttem, aztán letöröltem. Úgy látom, hogy ez memóriarezidens és lassít rendesen. Meg az én nehezen megszerzett alapfokú angol tudásom ide kevés. Igazából az SMS küldés érdekelt volna, de nem tudom, hogy jól látom-e, hogy ahhoz Vodás telcsi kell?!
Jó éjt mindenkinek!
Kata
killes

Sziasztok!

Bár senki nem hiányolt nagyon (ez nem szemrehányásKép), és többekkel beszélek az Icq-n, azért bejelentkezek. Nem tudom, miért, de én nem érzékelem, hogy lassítana az Icq. Ez miért van? Pedig nekem szinte egész nap be van kapcsolva, ha itthon vagyunk. Engem csak az lassít (a házimunkában), ha egyszerre mondjuk 5-6 emberrel beszélgetek.Kép

Mi jól vagyunk, Martin vasárnap volt 14 hónapos, akkor 10.4 kiló és kb. 81 cm volt. Most egy hónap alatt hízott kemény 100 grammot, de ez elég is most már neki. Tegnapra pedig kijött a 6. foga is, a jobb felsõ kettes. Ez most úgy, hogy be sem volt duzzadva, hanem egyszer csak áttört.

Kicsifiú egyre okosabb, a múlt héten volt az elsõ olyan nap, hogy idejött hozzám délelõtt, és teljesen tudatosan azt mondta a pelenkáját paskolva, hogy: kaka. És tényleg volt kaka! És most már próbál kanállal enni, és tegnap pedig hozott a hûtõbõl egy joghurtot, és befalta az egészet, persze nem egyedül.

A lakás halad, vasárnap meghozták a konyhámat, valami fantasztikusan gyönyörû lett, még sokkal szebb, mint ahogy elképzeltem. Csütörtökön jön majd a gázos, a vizes, és a fantasztikus takarító emberem, aki majd levakarja az ablakról a festék maradványokat.

Tegnap Martinnal elmentünk függönyt venni. Nagyon édes volt, az utcán jön szépen a kezemet fogva. Frankó, hogy a 14 hónap alatt a babakocsit kb. 3-4x használtuk, mert mindig utálta, ezért aztán érdemes volt újat venni.Kép Szóval haláli, ahogy megyünk, persze nem mindig arra szeretne, amerre én. De nem hisztizik, és soha nem kéredzkedik ölbe. Végül is szerintem is elég nagyfiú már, hogy a lábát használja.Kép A függönyök nagyon szépek lesznek, legalábbis remélem, mert tényleg szépeket választottam, és ehhez mérten egy vagyont hagytam ott. De úgy vagyok vele, hogy nem fogom 1-2 év múlva lecserélni õket.

Még nem meséltem az érettségi találkozóról. Az az igazság, hogy elég vegyes érzéseim vannak azóta is. A 38 emberbõl (31 lány + 7 fiú) csak 12 él házasságban, és csak 6 helyen van gyerek. Nekem ez elég kevésnek tûnik így 28 évesen. A gyerekesekre elég furcsán néztek, pl. én is kaptam érdekes mondatokat: "Akkor te egész nap etetsz és pelenkázol?" meg: "Ezért tanultál, és ezért szakvizsgázol?" Mondtam, hogy igen, ezért!Kép Akinek még nincs gyereke, az úgysem fogja megérteni, hogy mit jelent egy baba. Hogy mennyire lehet szeretni, hogy milyen öröm. Majdnem 27 voltam, amikor szültem, nem érzem úgy, hogy elkapkodtam volna.

Puszi mindenkinek, Lina
lina

Sziasztok!
Már a mi családunkban sincs fogatlan! Kép Hangának ma reggelre kibújt a bal alsó egyese.

Viszonylag jól vagyunk, csak Gyöngy és én köhögünk. Hallott valamelyikõtök a Somadrin-ról? Mi most vettünk a Gyöngy szobájára elegendõ mennyiséget, kiváncsi vagyok lesz-e hatása.

Lina, drága!Kép
Hidd el csak az irigyek "sajnálkoznak" és tesznek ilyen "lefitymáló" megjegyzéseket. Te erõsebb vagy, mivel a szakvizsgát gyerek mellett is meg tudtad csinálni (és nem is akármilyen eredménnyel). És Te 2-3 gyerkõc mellett is fogsz dolgozni, mert ezt tervezed és ügyesen fogod akkor is csinálni a dolgod. És menni fog egyszerre a munka, háztartás, család. Mert így szeretnéd, és boldog leszel. Persze lehet, hogy nem leszel "sztár ügyvéd", nem fogsz napi 16 órát dolgozni, csak jó esetben 8-at, de ott lesz a családod. Akik ilyen megjegyzést tesznek, azok lehet hogy rengeteget fognak dolgozni, de mindig sajnálni fogják az idõt és a pozíciójukat arra, hogy gyereket szüljenek. És nem fogják elismerni, hogy valamit másképp kellett volna.
Bocs, kicsit hosszú voltam.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Gatulálok a babát váróknak!
Ditta!
Úgy hallottam,hogy a gyömbéres dolgok nagyon jók a hányinger ellen!Nekem az jött be,mielõtt felkeltem,elrágtam egy pár kekszet,és kevésbé gyötört a hányinger.

Kata!
Jobbulást Dórinak,átérzem a helyzeted,Ádi is állandóan ölbe lenne,ha ölbeveszem Mátét,vége a világnak!

Marika!
Köszi a fejecskéket,Ádi már jól van,bár a hasa még mindig megy,Máténak viszont elkéne egy újabb adag!
Tegnap hajnalban õ is belázasodott,tegnap szurira kellett vinni,hogy lemenjen.Kép
Nagyon szép a kislányod!

I.Kata!
A tojásokkal kapcsolatban az egyszerübb megoldást választjuk:megvesszük!Lehet,hogy Ádival festünk majd,de csak itthoni használatra!Kép

Lina!
Én is tapasztaltam már hasonlókat!Valahogy manapság 30 elõtt nem akarnak szülni a nõk!Félnek a felelõsségtõl,vagy nem érzik érettnek magukat?Azokat megértem akik az anyagiak miatt nem vállalnak.Néha úgy érzem,mint ha ki hülyének néznének,amiért már 2 gyerekem van 24 évesen!Nekem mindíg többet jelentett a gyerek és a család,mint a karrier!Érvelhetnek vele,hogy felsõfokú végzettségük van ebbõl-abból,de én ápolónõként is el fogom tudni tartani a gyerekeimet.Ha nem ebben a szakmában /ami nagyon valószínü/,akkor egy másikban.A két kisfiam többet ér mindennél!Én majd gyereknevelésbõl diplomázom! Kép

Gyöngyöske!
Ez a só tégla?Mi miatt kell?Allergia,aszthma?
Tökéletesen egyetértek veled!A gyerekek mellett is lehet valaki sikeres!Ja,és pont ezekbõl a sajnálkozókból lesznek a megkeseredett,házsártos és háklis emberek,akiknek nincs gyerekük,pedig lehetne,vagy lehetett volna!
Egy a lényeg lányok,fiúk,hogy mi szerencsések és boldogok vagyunk!!!!!!!

Anita
kacajka

Sziasztok!

Jó régen jártam már itt, de azért olvasni olvasgattalak ám titeket csak az írásra már nem maradt idõm.
Jól vagyunk, Beni növöget szépen.Kép Mostmár, hogy itt a jó idõ sokat vagyunk kint a levegõn. Hétvégén már szalonnát is sütöttünk.Kép És túlvagyunk az elsõ közös bevásárláson is. Olyan aranyosan nézelõdött Beni a Corában, egy szava sem volt.Kép

EvaevaKép
Kinél voltál genetikán? Ha jól emlékszem hétfõn az én dokim tartja.

LinaKép
Gratu az újabb fogacskához.Kép
Biztos nagyon szép lesz a lakásotok.

DittaKép
Nekem anno azt mondta a doki, hogy hányingerre Torecant lehet szedni, hányásra pedig a kúpját lehet használni. És mielõtt felkelnél az ágyból pár szem kekszet kell elrágcsálni.

Minden kis betegünknek küldök egy kis pozitív energiát: +++++++++++++++++ Kép

Lányok és ZoliKép
Akkor mikor és hol legyen a tali?

És hogy ne legyünk tábla nélkül:
Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Úristen!!!!

Mariann!! Ezek a gyerekeim, a két nagyobb!!! A 20 éves fiam, és a 18. éves lányom . A kicsi 8. éves. 18 évesen én is valami hasonló külsõvel rendelkeztem, mint most a Barbara, de nem voltam ilyen szép, mint Õ. Ezt csak azért merem leirni, mert nem látja. Tudod a lányok soha nem elégedettek a külsejükkel. Én már igazi negyvenes vagyok, telt idomokkal és festék nélkül a hajam is õszbe fordul. Ilyen kismama vagyok, de csodásan érzem magam!

Egyébként 22-én megyek Debrecenbe, mert Pesten a 18. hétre kaptam volna csak idõpontot, s nekem az túlságosan késõinek tûnik.

sziasztok mindenkinek minden jót, meg locsolási elõkészületeket, sütést, fõzést, szerintem sok salátafélét csináljatok, nekem az mindig bejön, s a sok nehéz étel mellett felüditõ, ha ezt teszel az asztalra. puszi eva
evaeva

Eva!De hülye vagyok!Ne haragudj márKép

Mariann
mariann

Sziasztok!

Köszi a sok jókívánságot! Használt, mert szinte teljesen jól van a kisasszony. Kép Igen hamar túlestünk rajta, bár Dóri elõtt Dancsi volt beteg, de neki is csak az orra folyt és tüsszögött.

Ugye dicsekedhetek egy kicsit??? Kép
Képzeljétek Dórikám idehoz dolgokat ha kérem. Ha kérem a mobilomat, idehozza. Ha valamelyik játékot kérem, idehozza. Persze mindent csak akkor ha látja. Sõt, tudja, hogy melyik az én mobilom. Kép Még véletlenül sem hozza ide az õ játéktelcsijét. Kipróbáltam, hogy egymás mellé tettem a kettõt! Kép

evaeva!
Igazad van, jobb túlesni rajta minél hamarabb!

Mariann!
Semmi értelme nincs, de kell a kiskönybe a pecsét (ha elmúltál 35), hogy megjelentél a genetikai tanácsadáson. Nekem sem volt több 5 percnél, bár én jó idõben lehettem, mert 2 percet sem vártam.

Zoli!
Neked külön köszi Dóri nevében a rózsát. Õ már alszik, de holnap megmutatom neki! Kép

Killes!
Egy párunknak itt nem ICQ-nk van, hanem annak egy "klónozott" változata. Alkalmas sms-küldésre is elvileg, de nekem még egyszer sem ment el róla. Kép Végülis a célnak megfelel ez is: chat-elni lehet vele. Nem kell egy zsufolt chatoldalon bóklászni. Kép
Ja, és ez egyeltalán nem lassít csak engem! KépKépKép

Lina!
Gratula mégegyszer a 6. fogacskához! KépKépKép

Gyöngyöske!
Hangának pedig az 1. fogacskához! KépKépKép
Gyöngynek és neked pedig jobbulást!!!!!!

Anita!
Nem irigyellek! Kép Még jó, hogy nekem 7 év van a lányok között. Bár észrevettem már Dórin, hogy azonnal ott terem és ölbe kéredzkedik ha Dancsit ölelgetem. Kép
Nektek is jobbulást!!!!!

Dodus!
Ne dolgozz már ennyit!!!! Annyira hiányzol!!! KépKépKép

TALI MIKOR LESZ????????????

És végül, de nem utolsósorban: Zoli!
Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

ZoliKép
Bendinek nagyon-nagyon sok boldog szülinapot kívánok!
Kép

Puszi, Panka

panka

Bendit Isten éltesse szülinapja alkalmából!!!

Kép

Puszi, Lina és Martin
lina

Na még egyszer:

Kép
lina

Bocsánat, valami nem stimmel, de nem tudom, miért! Majd késõbb próbálom újra!

Lina
lina

Zoli!
Bendinek nagyon boldog 1. szülinapot kívánok!

Tegnap délután meghalt apósom. Nagyon szomorúak vagyunk. Kép Nem tudom mit mondjak majd Gyöngynek, ha keresi a nagyapját. Tegnap is kérdezte, hogy "apa miért sírsz?" Szegény férjem, csak annyit tudott neki mondani, hogy "apa szomorú". Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

BendiKép Isten éltessen sokáig, boldog 1. szülinapot kívánok Neked!

Gyöngyöske! Részvétem. Nem könnyû most Nektek. Beteg volt apósod?

LinaKép De jó lehet már Martinnal sétálni. Tiszta nagyfiú már. A függönyök vasalósak?Kép Nehogy má' csak nekem kelljen vasalni! És mikor költöztök?

KataKép Örülök, hogy a lányok jobban vannak. Puszilom õket. Dóri már ilyen ügyi? Õ már a mobilt viszi Neked, mi még a labdát vittük. Hiába, õk már a modern kor gyermekeiKépKép

MarikaKép Nagyon szép kisasszony ez a Dorottya! Gyakran jövök el a sulid mellett és a múltkor láttam egy nagy plakátot, ott lógott ki valamelyik ablakon. Lepedõk lehettek összevarrva. Az volt ráírva: HIÁNYZIK A RÉGI MATEKTANÁRUNK!!!KépKépKép

NevaKép Ez a Laura, amilyen picurka volt, most már ugyan olyan, mint a vele egykorúak. Gondolom nagyon örültetek, hogy már felállt az ágyban. Most aztán tessék odafigyelni rá!Kép Sógornõdék elõrébb jutottak már a bébi ügyben?

KrisztaKép Jelentem a hétvégén elmentünk megnézni a térdig érõ házatokat. Egyelõre nem írom, hogy nagyon szép, mert az nem lenne igazKép, de ha ilyen ütemben haladnak a munkások, egy-kettõre lesz saját házikótok. Milyen volt a Construma? Feltöltõdtél?

PankaKép Beni is nagyon szép a képeken. Voltatok mostanában sétálni? Olyan jó idõ van már délutánonként. Legalábbis innen az irodából.

Nálunk is megkezdõdtek a kinti munkát. Párom locsoló csövet fektet, lassan járdázunk és remélem jövõ hónapban már elhozhatjuk a földet is a töltéshez. Az idén még nem lesz szép zöld gyep meg bokrok nálunk, de talán jövõre már igen.
Húsvétra nem nagyon készülünk, elsõ napján családlátogatás lesz, második napján pedig kirándulás. Vagy ezt már írtam?Kép Öregszem... Inkább a közigazgatás vizsgára tanulok, ami 25-én lesz. Kéretik akkor szorítani nekem!

Puszilok Mindenkit!
Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Kata007!
Lehet, hogy már régebben frissítetted a profilodat, de én csak most néztem bele! Hát!!! Erre a hölgykoszorúra igazán büszke lehetsz!
Kata
killes

Sziasztok!

Gyöngyöske!
Nem is tudom mit mondhat az ember ilyenkor.Kép Õszinte részvétem!
A párod gondolom kivan...

Dodus!
Most, hogy írod, tényleg. Mi még a labdát és a babát vittük, õk meg már a mobilt... Kép
Látom, a húsvétról egyformán gondolkodunk. Kép
Elsõ napján megyünk a nagyszülõkhöz, második napján pedig mennénk valamerre csavarogni. Kép Annyira szeretném, hogy jó idõ legyen...Kép Dancsi csinált programot, hogy menjünk valamelyik állatkertbe. Hát nem tudom melyiket választjuk: Nyíregyháza, Debrecen vagy Pest.

Killes!
Köszi!!!!!!! Az is vagyok!!!! KépKépKép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok

Nagyon köszönöm a sok jókívánságot, mindenkinek hasonló boldogságot szeretnék, s minnél hosszabb ideig legyünk együtt.
KÖSZÖNÖM

Gyöngy, nagyon sajnálom, hogy nem örülhetünk együtt, olyan igazságtalan az élet Kép

Zoli
bbendi

Zoli!

Bendinek mégegyszer Boldog szülinapot!

Gyöngyöske!

Részvétem!Kép

Kriszta!

Már úgy szégyellem, hogy nem tudunk találkozni. Jó lenne megint egyeztetni idõpontot. Építkezés hogy halad?

Dodus!

Sógornõmnek megint megjöttKép Pedig elõtte kapott gyógyszert. De próbálkoznak tovább.

Panka, Marika!

Babák jól vannak? Igazán kedvez az idõ a kinti sétákra. Bár most nagyon óvatosnak kell lenni, hogy ne legyen rajtuk se túl sok, se túl kevés ruha.

Kata!

Lauának a távirányítót mondani sem kell, ráveti magátKépCsak tudnám, hogy mitõl olyan izgalmas?

Újak!Anita, eva, Ditta, Mariann!

Olyan nehéz így látatlanba írni nektek. Alig várom, hogy személyesen is megismerkejdünk. Mindig meg kell néznem a táblát, hogy ki-kicsoda KépBocsi! De egy tali után biztos, hogy olyan lesz a kapcsolat mint a többiekkel.

És persze nálunk sem állt meg az élet. Elõbukkant az elsõ fog-hegyecske. Nem tudom menny idõ kell ezután, hogy teljesen kibújjon.
Tegnap keresztapám meghalt a kórházban.Kép Sajnos várható volt.Az elmúlt évben ez az 5. temetés.
Reméljük már több nem lesz!
Húsvéti készülõdés nincs. Egyrészt még nincs kész a könyvelés,másrészt még nem tudjuk a temetés napját sem.
De ha jó idõ lesz akkor biztso, hogy kimozdulunk.
neva
neva

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?