Mona!
Hajrá, ügyes leszel!
Szorítok, hogy viszonylag könnyű és szép szülésed legyen!
Mirosz!
Azért az anyuka kap vajúdás közben antibiotikumot, mert ilyenkor még szépen átmegy a babóba is a placentán át. Ezután a babától vesznek több helyről mintát, amit elküldenek tenyésztésre, s ha pozitív az eredmény, kap antibiotikumot.
Bár nálunk Beni állítólag az első pillanattól kapott 5 napon keresztül. Szerintem, mire a tenyésztés eredménye megvan, az legalább 3-4 nap, addig meg simán kialakulhat valamilyen betegség. Mondjuk ez ritkán fordul elő... Szerintem a fiamon lehet, hogy láttak valami nem túl bíztató jelet, ezért kapott ő az elejétől gyógyszert. Persze ahogy ez lenni szokott, erről nem tájékoztattak igazán.
Amúgy ez a baci max. 1 éves korig lehet ártalmas a babára, de érdekességképpen: eddig nem célszerű pl. együtt fürdeni a gyerekkel. Ezt nemrég olvastam valahol. Még jó, hogy Beni utált együtt fürdeni velünk, amikor kisebb volt...
Mandala!
Azt mondod, te leszel a következő
Várd csak ki a végét, még azért lehet, hogy beelőznek néhányan
Én ma egyedül vagyok, a fiúk elmentek a Balcsira fürdőzni. Ezt a túrát már inkább nem vállaltam be, flő, hogy a halak a látványomtól öngyilkosság célzatával tömegesen partra vetnék magukat.... Az emberekről meg pláne ne beszéljünk. Úgyhogy átsétálok a boltba, aztán vasalgatok némi filmnézés közben.
ÉS! Sokat gondolok vajúdó kismamatársaimra