Új privát üzeneted érkezett!

Sikerült, csak azt nem tudom a képet mért nem rakta bele?

Ha valaki tudna segiteni megköszönném,meg hogy hova tudom bemásolni hogy ne mindig az e.-mail-emböl másolgassam ki.

Sziasztok
g.zsoltné

Találtam egy tök jó linket a születésről, nézzétek meg (video):

http://www.indavideo.hu/video/EGY_UJ_ELET
charlottee

Sziasztok!

Móni,
A feltölthető kép maximális mérete 80x80 pixel, és legfeljebb 10 kbyte lehet, formátumának pedig JPG-nek kell lennie.
Ha ennek a követelményeknek megfelel akkor nem tudom még mi lehet a baj. Próbáld ezeket a kritériumokat megnézni és hidd el sikerülni fog. Nekem sem volt egyszerű én is küzdöttem vele, de sok próbálkozás után összejött. Kitartás!

Szandra,
Gondolom már lenn vagytok Balcsin, azért innen üzenem, hogy érezzétek nagyon jól magatokat, és vigyázzatok, hogy le ne égjete! Várunk vissza!

Szami,
Szofinak Boldok Első Születésnapot!!!!

Mazsuzs,
A hajhullásod szerintem a fogadtól van, nekem mindig akkor hullik rengeteg. A fodrászom is erre gyanakszik.
Több témát is érintettél, vegyük sorra...
Dentinoxxal próbáljátok bekenni neki este rendesen, de egy nap csak 3x lehet használni. Próbáld meg napközben jól lefárasztani és talán akkor a fáradtság nagyobb lesz, mint a fájdalom. Nagyon nehéz ügy, mert olyan tehetetlen az ember és látja, hogy szenved fáj neki. Még vannak rágókák amiket le lehet hűteni, nálunk az sokszor bevált, pláne ilyen melegben.
Kajcsi.....
Nekünk a napi menünk: Ma pl. reggelire kapott tejpépet, 10:30-kor gyümit (almát-babánnal) turmixoltam, ebédre most üveges kajcsit kapott, mert van itthon sóskám és azt holnap szeretném megcsinálni és akkor ő abból is kap. 4-kor kap túrót őszibarival, 6-kor gyümit (lehet, hogy dinnyét kap), este lefekvés előtt tápi. Amikor főzöl neki szerintem egy picit nyugodtan megsózhatod, pl. amikor a krumplit főzöd, hisz azért nekik is van ízlésük, és nagyon ízetlen kajcsit Te sem ennél meg. Cukrot én egyedül a paradicsomos krumliba és a sóskához teszek egy ici-picit, mert Vicus így eszi meg. Lassan adhatsz Nándinak karfiolt is a répa-krumpli menüjéhez, vagy brokkolit. A sóskával szerintem még várhatsz. Az üveges kajcsit azért is adj neki, mert ha elmentek valahova könnyebb előkapni egy üveget, mint főzöcskézni. Ezeket az ízeket is meg kell, hogy szokja.
Külön alvás...
Mi Vicus hat hónapos korában vittük át a szobájába, és észre sem vette és nekünk is jó volt mert így lett egy kis "magánéletünk" (ha érted mire gondolok). Én szerintem minél előbb annál jobb nektek is és neki is.

Most mennem kell. Bocsi ha van benne elírás, de a kiscsaj is közrejátszott.... :lol:

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Sziasztok Csajok!

Itten vagyok, csakhát ugyebár nem kell részleteznem :roll:

Szóval nálunk minden rendben, kissé megnyugodtam a szopival kapcsolatban 8) Azért aggasztott annyira a dolog, mert Bence a kezdetektől fogva hozzátápos volt, és a szopi miatt nem izgultam annyira, mert tudtam, ha éhes maradna még mindig ott van a táp.
De úgy néz ki, hogy hugica szépen szopizik, gyarapszik.
Mostmár csak heti egyszer mérem meg este fürcsi előtt, hogy növekszik-e a súlya, és ennyi.

Judit!
Gratula a szobatisztasághoz, mi is jó úton haladunk, éjszaka semmi pisi, már pelus sincs, nappal megy a klózetba, a kaka egyedül, ami még mindig a pelusba megy, de azért is szól, hogy kér pelust, mert kakálnia kell.

Szami!
Várjuk ám a beszámolót, meg lehetőleg képeket is :P :D

Móni!
Üdv köztünk, meg a többi újakat is üdvözlöm, bocsika, hogy Ti nem név szerint... :oops:

Szandra!
Jó pihenést!

Mi is megyünk szombaton le Velencére egy hétre családostul. Remélem tudok majd pihizni is kicsit 8)

Megyek, jön a fürcsi idő!

Mindenkinek üdvözlet, remélem mindenki jól van, a hófordulósokat, szülinaposokat külön köszöntöm!

pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Mazsuzs,

Annyival kiegészíteném Finiklt, hgoy szerintem egyáltalán ne sózd meg a kajcsiját. Az igaz, hgoy van ízlésük, de még alakulóban, és alapvetően mi alakítjuk ki. Én Dancának addig nem raktam bele egy picit sót sem, amíg külön főztem neki. Amikro már ugyanazt eszi, amit a család, akkor is visszavettem egy kicsit. Bár én alapvetően nagyon kevés sóval főzök. A cukorral szerintem ugyanez a helyzet.
Bocsi, hogy belekontárkodtam...

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!
Mérges vagyok ez a q..va gép szórakozik velem. :evil:
Bocsi a kitörésért.
Na ujra..

Szami!
Sok boldog szülinapot Szofikának!
Kép

Remélem mindenki jól van ebben a hőőőgutában.
Mi nagyon nehezen viseljük.De gondolom ti is akik nem nyaraltok éppen hanem a lakás rabjai vagyunk.

Mindenkinek jó hűsölést mennem kell bocsi mindenkitől.
Ja és minden hófordulós babának sok boldogságot!

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

hazajöttünk már lassan egy hete, de azóta is úszik minden. Ráadásul megkezdődött a lenti fürdőszoba átépítése úgyhogy napközben nem is vagyunk itthon. JOhannát hordom úszni és nagyon tetszik Neki.

MInden szülinapost, névnapost és hófordulóst Isten éltessen sokáig

üdv Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Mindenki ilyen nehezen viseli a meleget mint mi? Ez egyszerűen borzasztó. A lakásban is mára már 29-30 fok körüli a hőmérséklet és egyszerűen nincs légmozgás, huzat ha éjjel kinyitjuk az ablakokat. Igaz az sem ér semmit, mert ahhoz képest meg még bent van hűvősebb. :x

Finike, Judit! Köszi a tanácsokat.
Finike, már más is mondta, hogy ne tegyek sót és cukrot a baba ételébe, olvastam is róla, hogy ne, így most mindent anélkül csinálok. Majd - ahogy Judit írta -, ha később már a mi kajánkat eszi, akkor megismeri jobban ezeket az ízesítőket. De az a tipp tőled, hogy próbáljam ki az üveges ételeket mert ha megyünk valahová azokat be lehet vetni, és csak így ismeri meg az ilyen kajcsik ízét a baba, jó tipp mert erre nem gondoltam. Ha nem adok neki csak mondjuk akkor mikor elmentünk valahová, lehet hogy nem ízlene neki, és én meg ott lennék meglőve mert nem enné meg. Erre tényleg nem gondoltam! Az a kis jódozott só ami lehet az üveges ételben talán néha-néha nem olyan nagy probléma. :lol:

Kicsit megkésve is, de Boldog Hónapfordulót Vikinek és Marcellnek és Boldog Szülinapot Szofinak!

Pociló! Nagyon ritkán írsz magatokról, éppen csak benézel! Nem is válaszoltál a kérdéseimre a hajhullással kapcsolatban... :D Pedig érdekel a válasz...

Sidney! Remélem te is gyakrabban jössz a közeljövőben. Kezdtél hiányozni!

Röviden ennyit, mert ebben a szobában ahol a számítógép van rettenetes a hőség. Majd jelentkezem. Mindenkinek jó "túlélést " a hőséghez! :)

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Szisztok!
Mazuzs!
Ne haragudj, hogy nem válaszoltam, de mire elolvasom és neki állnék írni mindig van valami probléma.
A hajhullásom nem változott van, de nem vészes talán el kellene mennem a fogdokihoz.
Neked megoldódott valamennyire a probléma? A fogászaton túl vagy?
Na erröl beszéltem már mennem is kell vacsoráztatni.
Jó hüsit nektek.
Üdv: Pocilo

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Ma megszületett a keresztfiam reggel 5:30-kor 4300grammal és 54cm-vel.
Az én kicsi fiam meg elindult.Mindent lepakol. :D
Hogy birjátok ezt a meleget.Ez egyre rosszabb lesz.Elviselhetetlen.
Nem eszünk nem iszunk és nem alszunk.
Kezdek kibukni nagyon fáradtak vagyunk mi is.
Na nem panaszkodom nektek is gondolom elegetek van ebböl a melegböl.
Tudtok valami jó gyogyszert ami megfogja a pici hasát,a banánt meg a krumplit probáltuk,de nem nagy sikerrel.Amugy más baja nincsen.Lehet hogy a foga miatt megy a hasa,de eddig nem volt hasmenése ha jött a foga.

Na mennem kell sir a manom.
sziasztok
Kitartás ebben a nagy melegben.
Kép
g.zsoltné

Sziasztok!

Mazsuzs,
Mindenki maga dönti el, hogy hogyan, és mit ad a babájának. Nekem azt hiszem Eszti mondta még anno, hogy tegyek egy pici sót a kajájába, meg a védőnőm is ezt mondta, a gyerekorvos is, így egy ici picit én teszek bele. Sokszor Vicus a mi kajánkat eszi, például karfiollevest csináltam valamelyik nap egy pici tésztával azt összeturmixoltam neki egy kis krumplival és nagyon csípte tátogott mint egy kismadár. Persze visszafogtam egy kicsit a fűszerezést és csak enyhén csináltam. Nekem Vicus só nélkül nem igazán ette meg amiket csináltam. Amint beleraktam egy kicsit mindjárt megette az egészet. Ezt a szülő dönti el. Ha Te így látod jónak akkor természetesen ne tegyél bele. Én csak leírtam, hogy én teszek bele.

Vicusnak most borzalmasan fáj az ínye felül jön most, de nagyon szenved vele, már szana-szét kaparta a füle mögött a fejecskéjét. Akármire ráharap fáj neki. Próbálom kenegetni, de csak elalvás előtt Dentinoxxal, ekkor el is tud aludni hál'istennek. Ha nem lenne ez a gél nem is tudom mit csinálnék.
Mazsuzs,
Nándinak is így fáj az ínye? Van már fogacskája? Amúgy probálom lefotózni a fogacskákat, de az istennek sem hagyja, de nem adom fel.
Ja, és Nándi babának Boldog 5. hónapot!!!
Pocilo,
Marcinak is boldog 5. hófordulót!

Eszti,
Nagyon szurkolok, hogy legalább a szopi miatt ne kelljen aggódnod. Jó nyaralást nektek, remélem tudsz majd pihenni egy kicsit. Vigyázzatok magatokra. Mi augusztus első hetében megyünk Balcsira már nagyon várom, csak azt sajnálom, hogy apa nem tud velünk jönni mert dolgoznia kell. Anyukámmal, apukkámmal, és persze Vicussal megyek.

Sid,
Majd ha lesz egy kis időd, akkor várunk egy élménybeszámolót, hogy milyen volt a nyaralásotok! :lol: 8)

Móni,
Gratulálok a keresztfiadhoz. Jó súlyban van a kis legény! :lol: A hasmenésre én nem tudok jó tippet, de az okosabb, tapasztaltabb anyukák majd biztos segítenek neked ebben.

Most mennem kell mert már itt rosszalkodik körülöttem a kiscsaj, és nagyooooon unatkozik. :lol: 8)

Kitartás mindenkinek ebben a nagy melegben, most legalább van egy kis szél, csak hát az is meleg. :x :roll:

Kép
Kép
finike

Sziasztok!
Finike!
Vicusnak utólag kívánok boldog 9. hófordulót.
Remélem mielöbb kibújik az a fogacska és nem bántja ezt a szép lánykát.
Teljesen egyet értek veled mindenkinek magának kell eldöntenie mit ad a kicsinek csak ne csülkös bablevessel kezdje.
Jó nyaralást kívánok és vigyázzatok a nagy hőségben.
Kép
Jó pihit mindenkinek.
Pocilo

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Finike! Remélem nem értettél félre és nem bántottalak meg a "só témával".
Úgy látszik nem véletlenül született még népmese is a sóról. :-)
Anyukám is mondta például, hogyha elkezdjük a húst is adni lassan neki, akkor ne sómentes levesben főzzük meg. Én csak azért nem akarom elkezdeni a sót meg a cukrot adni neki mert pillanatnyilag mindent megeszik ezek nélkül. Ha egyszer ráérez ezekre az ízekre, a végén nem eszi meg naturban..
Vicusnak utólag kívánok én is boldog 9. hófordulót. Néha Nándinak is olyan, mintha fájna az ínye és mindenre rá akar "harapni" ami a keze ügyébe kerül.
De aztán vannak napok amikor egyáltalán nincs jele fájdalomnak.
Irigyellek a Balcsi miatt, olyan jó lenne kimozdulni bár ebben a melegben semmihez nincsen kedvem.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Jaj Mazsuzs,
Én nem bántódtam meg, pláne nem egy ilyen témában. Közvéleménykutatást végeztél és olvashattad, hogy ki így ki úgy csinálja a dolgokat. Ezért vagyunk, hogy minél több véleményt hallj/olvashass. A cékla hogy izlett Nándinak? Én még nem is próbáltam, talán azért mert mi nem szeretjük, így nem is nagyon veszek, de lehet, hogy megpróbálom Vicusnál. Olyan fincsi uzsit kapott ma. Egy pici túró, babakeksz és őszibari. Nagyon fini lett, szurkoltam is, hogy hagyjon egy kicsit, de neki is nagyon ízlett, így üres lett a kis tányérja a végére. :lol: :lol: :lol:
Ti nem mentek sehova nyaralni?

Pocilo,
Az a helyzet, hogy Vicus valószínűleg az összes fogával meg fog szenvedni, mivel egymás után jönnek, így szinte folyamatosan fáj neki. Mire végre kijön egy utána már jön is a következő, de elég lassan. 9 hónapos de még csak kettő foga van alul.
Viszont már nagyon próbálkozik azzal, hogy feláll úgy, hogy elenged mindent és ügyesen egyensúlyozva áll kb. fél percig. Nem vagyunk már olyan messze attól, hogy egyedül elinduljon. Lehet, hogy mikorra megyünk nyaralni már járni fog egyedül. Hihetetlen. Én már el sem tudom képzelni, hogy magától menjen. Már 7 hónapos kora óta úgy megy, hogy fogjuk a kezét. Ti sem mentek sehova nyaralni?

HALLÓ TÖBBIEK!!!!!!!!????????
Mindenki nyaral? Bettem, Hexina, Mtücsök, Szami......stb., és a többiek. Kérünk szépen jelentés, hogy mi van Veletek.

Móni,
Hasmenésre nekünk egy üveges bébikajcsi szokott bevállni a csokis tejbegríz. A csoki meg szokta őket fogni, bár ez változó. Még talán az alma, ami befoghatja, de nem akarok hülyeséget írni. Védnőnődet nem tudod felhívni. Nekik azért szokott lenni jó ötletük ezekre. Többiek, tapasztaltabb anyukák, nem tudnátok Móninak segíteni??? (kampányolok Neked :wink: :lol: )

Most mennem kell a Prüntyim itt ólálkodik. :wink:

Kép
Kép
finike

Szia Finike

Köszönöm a segitséget! :D Na meg a kapmányolást.A védönöröl nem mondok inkább semmit,ha nem muszály.Tiszta ideg vagyok a barátnöm kisfia tegnap ota 39,40 fokos a láza mondtam hogy hivja ki az ügyeletet mert a gyogyszer sem a kup nem segitett.Felhívta ökét és közölték vele hogy még csak 1 napja lázas és nem jönnek ki.Mondom az azép.Kezdö anyuka ö is és tiszta ideg.Engem hivott de nem tudtam neki sokat segíteni,csak a kup meg a hidegfürdö.
:( nem könnyű fölleg ha nincs segitséged.Amig sorira jártam terhesgondozásra volt egy nagyon aranyos védönö nagyon szerettem,de mivel hogy ideiglenesen erzsébeten lakom igy átküldtek ide.Nagyon segítökész volt,és mai napig emleget,mert anyum sorin dolgozik egy oviban és oda jár a gyerekekhez.Csak neki nem tudom a telefonszámát.Hogy birjátok ezt a meleget?Pincurkád eszik?Márk nem nagyon akar egy kis fogyokura :)
Na mennem kell mégegyszer köszönöm a segítséget
szia
Móni

url=http://babafalva.hu]Kép[/url]
g.zsoltné

Hahóóóóóóóó Mindenki!

Vagyok/vagyunk, csak egyre nyűgösebben! :) Alig alszom valamit, azt is vizes törölközőbe bugyolálva, bezzeg a légkondicionált irodában leragadnak a szemeim! :) Vicces lenne, ha lebólintanám a monitorom... Bár gondolom nem csak engem visel meg ez az iszonyatos hőség!
Finike! Vicusnak utólag is boldog hónapfordulót! Nőjj nagyra kislány anyukád örömére!
Megvan már a fogacskája?
Nyaralás sajnos nem lesz idén, tartalékolom a szabit a szülés előttre, így mindenki beszámolóját örömmel fogadom! :)
Írjatok, meséljetek!

Kitartás anyukák, babák, kismamák!

Üdvözlet:
Hexina

KépKép
hexina

Szia Hexina

Kitartás ebben a melegben. :D Reméljük most már lesz egy kicsit hüvösebb.

Kép
g.zsoltné

Sziasztok Csajok!

Felül még egy fogunk sincs, de nagy a szenvedés, bár tűri a kis drága, de szana-szét kaparja a füle mögött, mert nem tud mit kezdeni a fájdalommal. Próbálom lefoglalni elterelni a figyelmét és ezzel jól le is fárasztom és tud aludni is. Ma óramű pontosságal történt minden. Reggel 8-kor reggeli, utána egyből visszaalvás 10-ig ekkor gyümi, játszás a kertben délig. Ekkor ebéd, utána rögtön alvás 2- fél 3-ig ismét játszás a kertben, négykor kajcsi, majd ismét rögtön alvás háromnegyed 6-ig, ekkor gyümi, aztán játszás, majd séta és végül 8-kor fürdés és evés, alvás. Bárcsak minden napunk ilyen lenne, de minden nap más. Ez van.

Móni,
Próbálj meg neki egy enyhe kakaót adni, anyukám azt mondta, hogy az is megfoghatja a kicsik pociját. Hogy van Márk? Úgy látszik a többiek nyaralnak. Nem baj, mi tartsuk a frontot a topikon! :lol: 8) A mi védőnőnk tanácsainak csak a felét vagy a negyedét szoktam megfogadni, mert ő is közrejátszott abban, hogy ténylegesen elapadt a tejem, de mindegy ez hosszúúúú.

Hexina,
Hát nem lehet nektek könnyű ebben a melegben. Igyál jó sok vizet! Kitartás, csak jön már az enyhülés! (csak ne akkor amikor épp mi megyünk nyaralni!!! :x :? :roll: )
Már megvettetek mindent?

Dóri, Sid, Adra,
Mizu Veletek? Babócák hogy vannak, hogy bírják ez a kánikulát?

Na most már nyelek dugót!
Jó éjszakát mindenkinek! Remélem most mindenki tud aludni, talán már nincs annyira meleg. Vagy mégis???? :roll: :shock:

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Finike! nyaralás nagyon jó volt. Nem volt ilyen nagy hőség, de sokat tudtunk pancsolni. Szálloda szuper volt. gYererkekkel nagyon ideális. Van minden, ami egy picinek és szüleinek kell. Rövien ennyi.
Sajnos JOhanna most a héten megbetegedett. Kötőhártygyuszival kezdődött ma már a füle is fájt. :cry: Múlthéten elkezdtem úszásra hordani és nagyon tetszett Neki. Sajna már csak a héten van a nyári tanfolyam úgyhogy ebből kimaradunk :x Majd jővőre. Évközben nem viszem, mert jó lenne ebben az évben több időt eltölteni az oviban. :roll:

Tényleg jól eltűnt mindenki!!!

Ja és megkezdődött fürdőszoba átalakítás nálunk szóval alig vagyun k itthon.

jó éj tEdina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Megint lefagy a Babanettől a gépem így Wordben írom meg a mondandóm, így lehet, hogy valakit kihagyok de bocsi.

Először is mindenkinek nagyon boldog hó és évfordulót kívánok.

Mi is hazajöttünk a rögtönzött nyaralásból aminek a második felét már élvezni is tudtuk de erről majd később.

Finike!
Sajnálom, hogy Viki ennyit szenved a fogacskáival, annyira rossz, hogy az ember nem tud segíteni nekik. Nálunk is szenved egy kicsit most az Edó mert egyszerre 3 foga jön. Nálunk most van az „állandóan csak anya kezében jó” időszak ha ez nem teljesül akkor pedig sírás következik.

Sid!
Johannának millió gyógypuszi! Szegénynek még a füle is fáj?! Az borzasztó rossz, azért tud aludni egy kicsit? Akkor ez nem is biztos, hogy az uszi miatt van lehet, hogy valami vírusos cucc?

Móni!
Bizonyára azért mondták a barátnődnek, hogy nem mennek ki mert csak 24 óra láz után tudják megállapítani, hogy van e valami más baj is vagy „ csak” a láz mert csak akkor jelentkezik így addig csak tényleg a lázcsillapító és a hűtőfürdő ami szóba jöhet. Amit tudok tanácsolni, hogy egyfajta lázcsillapítót csak 6 óránként adjon mert ha előbb ad ugyanabból akkor nem használ. 2-3 óránként lehet adni ha muszáj, így érdemes váltogatni őket. Hűtőfürdőnél a lényeg, hogy a belső szerveket jól lehűtse, így minél több vízben ül annál jobb és ha elérte a kellő hidegséget a víz akkor még minimum 15 percet kéne benne ülni. Ilyenkor jönnek jól az apák mert azok képesek addig hülyülni a gyereknek még le nem telik ez az idő.
Most egyre több helyről hallom, hogy átesnek a 3 napos lázon ami elég magas lázzal jár, amit szinte nem is tudsz annyira csillapítani aztán a 4dik napra mintha elvágták volna. Ezen estünk át mi is ha minden igaz bár nálunk lehet, hogy ez más volt. Remélem tiszta a zagyválásom.

Hexina!
Tényleg igyál nagyon sokat. Hát igen az a bizonyos álomkór, főleg a munkahelyen!!! Én nem egyszer borultam az asztalomra és arra keltem, hogy aludtam vagy fél órát. Sőt a főiskolán még horkoltam is az órán (állítólag) de nem is csodálom hétköznap meló, hétvégén fősuli.

Kajcsizással kapcsolatban annyit, hogy tényleg mindenki maga döntheti el, hogyan is tesz. Isten igazából így is úgy is nőtt már fel gyerek és mind csodálatosan aranyos. Van olyan mikor én is megkínálom olyan kajcsival amit mi eszünk igaz én is elég sótlanul főzök.

A nyaralásunk:
Kedden este lementünk Balcsira az út 90 %-át végig nyűgölődte az Edó de ez valahol érthető is volt, hiszen előtte 3 napig 39 fokos láza volt csak elég nehéz volt elviselni. Másnapra már nem volt lázas egyáltalán így eléggé megnyugodtam. Aztán szerdán elkezdett piros pici pöttyökkel telelenni a drágám ami a láz miatt is lehetett vagy akár a melegtől is. Egyszer csak éjszaka tökre felsírt és azt sem tudtuk mi lehet a baja mire reggel rájöttem, hogy viszkedhetett vagy csíphette az izzadság a bőrét. Másnap már az arca is csupa pötty volt, na itt egy kicsit elbizonytalanodtam mert ha a melegtől van akkor az arcán nem lehetne pötty. Folyamatosan konzultáltam a volt védőnő barátnőmmel aki árasztotta magából a jobbnál jobb ötleteket. Gondoltam arra is, hogy jöjjünk haza de csak amiatt nem tettük, mert itthon is uez lett volna csak ott legalább a Tami jól érezte magát míg itthon, csak hisztis lett volna. Aztán adtam Edónak Fenistil cseppet ami csillapítja a viszketést így már sokkal jobb volt a hangulata. Következő napra már el is múlt a testéről és csak a feje volt pöttyös de egy nappal később már az sem. Szegénykémet azért megviselte ez az egész meleg meg az összes betegség de remélem egy jó darabig letudtunk minden rosszat.

A Balcsi nagyon tetszett mindenkinek, persze főleg a Taminak. Teszek majd fel képeket is. Szombat este jöttünk haza, hogy ne a dög melegben utazzunk de megint ordított hazáig az Edó. Emlékszem volt egy ilyen időszaka a Taminak is amikor semmi pénzért nem lehetett rávenni autókázásra. Hát nem baj, egyszer ezen is túl leszünk.

A legédesebb az volt az egész nyaralás alatt amikor az Edó a beleülős kacsában (amiből alul kilóg a lába) elaludt mert annyira ringatta a víz, így szunyált egy jó fél órát a Balcsiban.

Hát most ennyi!!
Most már vagyok!!
Tényleg akkor hogy állunk a talival kapcsolatban? Nem úgy volt, hogy a héten lesz?

Mindenkinek jó éjszakát

Szandra

szandrakiss

Sziasztok

Szandrakiss:
Jok lettek a képek. :D Most már jobban van a barátnöm babája hála.Most sokan panaszkodnak hogy betegek a gyerekek.Mondjuk mostanság nem is csodálom ez az idö sem normális.Gyerköcök hogy vannak?Nem zagyváltál értettem amit irtál. :D

Finike:
Köszi most jol van Márk kicsit nyügös ettöl a melegtöl de amugy semmi baj nincs vele.Most éppen alszik tegnap 3,5 orát aludt nem akartam hinni a szememnek.Jol birta.Mondjuk nem is volt aznap nyügöske.Enni nem nagyon akar.Ti hogy vagytok?Elapadt a tejed az szép.Nekem a család is segitett hogy elapadjon a tejem meg hát én is hibás voltam mert nem volt étvágyam mikor kijöttünk a korházbol,meg a korházi kaja.....
Nem ettem csak ittam.Sajnos 1 honapig tudtam szoptatni utánna tápszert kapott,de amugy hála makk egészséges és nem betegeskedik.Nekem azt mondták hogy a tápszeres babák többet lesznek betegek,hát nem tudom de én nem ugy vettem észre hogy beteg lenne.A képet nem tudtam feltölteni a vonalzora pedig lekicsinyitettük.A párom sem tudja mért nem sikerül pedig neki tudnia kéne.Mig el nem felejtem azt irtad hogy most már dugot nyelsz,ne dugulj el,mesélj :D

na mennem kell
sziasztok.
ja egy kép a fiamrol ez az új hobbija :D
Kép
g.zsoltné

Szisztok!
Szandra!
Örülök, hogy túl vagytok ezeken a fránya dolgokon a lényeg, hogy jól éreztétek magatokat.
Edóka és Tami nagyon tündériek a képeken Edón azért egy kicsit látszik , hogy nem volt jól.
Mentek még nyaralni?
Sid!
Millió gyógypuszi Johannának gyógyuljon gyorsan.
Sokáig tart a fürdő átalakítás, hogy bírjátok?
Hexia!
Nagyon vigyázz magatokra. Mekorka már a pocaklakó?
g.zsoltné!
Nagyon helyes a fiad ebben a pózba nekem a nagyobbik fiam csinálta jókat nevettünk rajta.
Tényleg mindenki nyaral vagy nincs kedvük, írni nekem is csak ritkán megy.
Rólunk csak anyit megvagyunk Milánkámnak helyre jött a pocakja, de most a nyelve hegye hólyagos és a alsó ajka, ami szerintem a cumitól van amit a mai nappal elvettem tőle.
Szépen a wc-be pisil, kakil, de estére még nem merem levenni a pelust, de mindig száraz reggelre. :D
Marcus gyarapszik, de rég mértem, látvány elég szép sonkái vannak. Vissza tértünk ebbe a melegbe a 2óránkénti evéshez nehogy baj legyen.
Már alig várom a nyaralást Augusztusba megyünk.
Most már megyek.
Szép napot mindenkinek.
Pocilo

Kép

Kép

Kép
pocilo

Felteszek egy pár képet, sajna Szili nyaral róla nem tudok.
Marcus a komoly.
Kép
Milán a komolytalan.
Kép
Itt fordítva.
Kép Kép

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszönjük a szülinapi köszömtést. Pár sor róllunk. Szofinak kibujt a 14 foga, de szerintem az alsó két szemfoga is 1 max 2 hónapon belül kinnt lesz. Egy hete mérték: 11.60 kg és 79cm. Széő nagy baba. Imád enni és eszik is mindent. Hát ennyi foggal lehet is, ja és persze még ezerrel szopizik is. Kis cici függő!
Egy kicsit most izgulok mert a doktornéni elküldöt minket gyermekneurológushoz, mert még nem áll fel és négykézláb se megy. Azt mondta, hogy lehet, hogy ennyire lusta és a súllyát se bírja, de mivel egy éves meg kell nézetni. Egy kis gyogytorna így is úgy is kell majd annak függvényében, hogy mit találnak vagy nem találnak.
Nem vagyok egy majrés anyuka, de azért egy picit izgulok. Julius 31- én megyunk. majd gondoljatok ránk!

Móni!

Nagyon édes a fiad ebbena pozban. A fogától leht nyügös Mi négyhónapos kora óta szenvedünk tőlle. Előtte meg a hasa. Hasmenésre állítólag nagyon jó a Smekta por. Valamibe bele kell keverni mert elég rossz íze van.

Finike, Mazsuzs!

Vikusnak is Nándinak boldog hónapfordulót! Az evéssel kapcsolatosan én amikortól lehetet már adtam Szoinak amit magunk is ettünk. Ő nagyon szereti az ízeket. Az íztelen dolgokat sosem ette. Én szinte alig turmixoltam Neki össze a dolgokat inkább villával össze törtem. így most már gyönyörűen eszi a darabos dolgokat. Persze ennyi foggal lehet is.

Szandra!

Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás és, hogy Edo már jobban van.
Nálunk is volt olyan időszak, hogy nem szeretet utazni az ülőkéjébe, de talán már ezen túl vagyunk.
A találka tényleg úgy volt, hogy a héten lesz vagy ma vagy 26-án, de ahogy látom nem fog össze jönni.

Syd!

johannának jobbulást kívánok és kítartást az átalakításhoz!

Pocilo!

Hogy mekkorát nőtek ezek a gyerekek!
Marcusnak gyönyörű haja van!
Majd tegyél fel Szilárdról is képet, ha otthon lesz.

Kismamák vigyázzatok magatokra ebben a melegbe!

Meg probálok Szofiról fel rakni képet. Tartottunk neki Babazsúrt a szülinapján. Van ami ott készült, van ami anyukáméknál ahola kis medencéjébaen van.

Sok puszi Mindenkinek Szami

Még nem elég kicsik a képek. Probáljuk tovább kicsinyíteni és ha sikerül még ma felrakom.

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Sziasztok!

Sajnos azokat a képeket nem tudom felrakni. Helyette itt van egy ami még arepülőn készült. Ja és megújítottam a vonalzonkat.

Szami Kép

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Sziasztok

pocilo:
nagyon jok a képek,nagyon édesek.Mi még nem nyaralunk majd agusztusban megyünk 5 napra Kalocsára.Nem tudom Márk hogy fogja birni a buszt remélem nem lesz semmi baj és nem lesz nyügi.
Mostanában ez a hepje hogy fejre akar állni,nagyokat nevetünk mi is rajta.Na most itt olyan vihar van hogy kidöl a fa.nem normális ez az idö,de legalább van egy kis levegö. :D

Szamikám:
Édes a ti képetek is.Kis tünemény.Én a vonalzommal még mindig szenvedek nem tudok képet rakni hozzá.Mi még a 8. fogacskánál tartunk rég ota a többi nagyon nehezen akar jönni neki.Rendesen megszenvedünk vele.Rakjál még fel majd képeket.

Na mentem
sziasztok
g.zsoltné

Csak egy gyors reagálás!

Pocilo!
Milánkát vidd el minden képpen orvoshoz a hólyagok miatt mert most ez egy járványos betegség is lehet ami csepfertőzéssel terjed és az egész szájat elfertőzheti. Nekem sok ismerősömnél volt most ilyen (pici gyerekeken).
Szerintem minden képpen nézesd meg, ha tényleg csak a cumi akkor minden oké csak nehogy ez a másik hülyeség legyen.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Szami,
Nagyon édes Szofi. Észrevettem, hogy amikor mosolyog mindig becsukja a kis szemét! Nagyon huncut, és hát ezzel a súllyal nem csoda, hogy nem bírja el a kufferját, de majd csak eljön az ideje. Remélem semmi gond nincs. És hát mennyi foga van???? Hihetetlen. A cicidet nem harapja, vagy nem fáj amikor szopizik? Csak este szopizik, vagy össze-vissza? Kistesót nem szeretnétek valamikor?

Móni,
Vicus is szokott ilyen pózokat lejteni. Pont ugyan így csinálja, csak sosincs kéznél a fényképezőgép! :? Kalocsán már jártam, illetve mi Szeliden nyaraltunk anno, és átnéztünk Kalocsára is.
A védnőnőnk állandóan arról papolt, hogyha ezt nem iszom, vagy azt nem eszem, akkor el fog apadni a tejem, meg ha nem így szoptatok meg nem úgy akkor is, szóval minden 2. mondata ez volt, bogarat ültetett a fülembe. :x Amúgy Vicus nem akart szopni állandóan belealudt, pedig már hárman is keltegettük, de nem volt hajlandó küzdeni a kajáért, borzasztóan lusti volt. Nekem az elején ömlött a tejem, de szó szerint, de 3-4 után a sok stressz, sírás, védőnői tanácsra, kezdett elapadni a tejcsi, emellett Vicus éhes volt (de ekkor sem akart enni, ami könnyen jött azt leszívta azt kész, de ennyivel nem lakott jól). Na mindegy ez már a múlt, majd a következőnél.

Pocilo,
Nagyon édesek a gyerkőcök. Marcinak azok a szemek? És milyen nagy már Milán, olyan hosszú, magas .

Szandra,
Nagyon sajnálom, hogy Edóka ennyit szenvedett, látszik is a kis szemén, hogy nagyon megviselte ez a fránya láz. Remélem már jobban van. Nagyon jók lettek a képek, igazi pillanatképek. Látszik Tamin, hogy nagyon élvezte. Bárcsak már mi is ott lennénk...
Vicuson is voltak piros pöttyök az arcán a vállán és egy kevés a hátán. Szerintem ez melegkiütés. Én sokat fürdettem és púdereztem. Már nem is látszanak neki. Edónak milyen jó színe lett. Nagyon lebarnult! :lol: ( jó hogy újra itt vagy)

Sid,
Johannának sok-sok gyógypuszit küldök!!! A kötőhártyagyulladás az nem játék főleg, ha rámegy a fülre, nekem emiatt kiskoromba 3x szúrták fel a fülem, mert már 40 fokos lázam volt és sugárban hánytam. Majd írj, hogy hogy van Johanna, remélem nála nem fajulnak el idáig a dolgok!
Remélem gyorsan túl lesztek a fürdőszoba átépítési kellemetlenségeken. Nálunk is már sosem készül el a teraszunk beépítése. Olyan lassan halad. Jó mondjuk szép is, de még legalább 3 hetet kell várni az ablakokra, szóval még kb. 2 hónap. :x :?

Ikres anyukák (Dóri és Adra),
Veletek mizu? Nyaraltok? HAHÓÓÓÓ!

Írtam, hogy tegnap milyen rendes, nyugodt kisbabám volt, de ma???? :? :roll: Összesen másfél órát aludt, vibrál a fájdalom miatt, esik-kel, semmi sem jó neki, szóval fárasztó. Na meg ez a hidegfront. Ilyenkor tiszta zizi. Vibrál, felsír játék közben is, majd elájul már, de akkor sem alszik. Napközben ő 5 órákat szokott aludni ahhoz képest ez a másfél semmi. Hiába kenem semmi változás. Remélem gyorsan kijönnek a ezek fránya fogak. :x Felül kettőt látok jönni, bár még nem érzem őket. Ma már felállt a babakocsit fogva egy kézzel kapaszkodott és lépett 3 lépést, nagyon filózott rajta, hogy elengedje vagy ne, de érezte, hogy nagyon inog, így inkább lecsücsült. Próbálkozik, de még nagyon inog a lába, de már egyre izgibb a helyzett. Már előre parázok, ha elindul, biztos össze-vissza fogja magát törni. Lehet, hogy veszek neki egy bukósisakot, amilyen szeleburdi a kis drágám. :lol: :lol: :lol: Most apa foglalkozik vele, mert én ma egy picit lemerültem, alig látok már ki a fejemből. Nemsokára fürcsi, evés és remélhetőleg alvás.

Csajok,
Azt szeretném még megkérdezni, hogy ki mikortól nem forralt vizet adott a babájának, ugyanis én még mindig forralva adom neki. A szomszéd nő, a 8 hónapos babájának már ásványvizet ad.

Tali,
Mi augusztus 5-11-ig megyünk Balcsira nekünk ez az időpont nem jó. Most csütörtökön?

Na jó most már befejezem a locsogást megyek a Családomhoz. :lol:
További szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Finike! sztem szénsavmentesásványvizet nyugodtan adhatsz Vicusnak, de a forraltvíz is jó. attól függ melyik egyszerűbb.
Hát remélem nem fajulnak odáig a dolgok JOhannának. Most kap orrcseppet, szemcseppet és nurofent. Remélem hamar rendeződik a dolog.

POcilo! nagyon szépek a fiúk!!!

Szandra! nem semmi nyaralás, örülök, hogy azért jól éreztétek magatokat. Lányok gyönyörűek. Hihetetlen Edó már mekkora!!!

Szamikám! Szofi nagyon édi a repülőülésben!!! Johanna sem siette el a dolgokat. Pedig ő nem is volt nagy súlyú. 15 hós elmúlt mire elkezdett önállóan menni. :roll:

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Szandra!
Köszönöm az aggódást nagyon örülök, hogy így oda figyelsz másokra is ez manapság igen ritka.
Persze ez rátok is vonatkozik lányok!!
Szerencsére elmúltak a tünetek, de azért még folyamatosan figyelem és a legkisebb gyanús jelre viszem az orvoshoz.

Szami!Csoda szép Szofi baba.

Mazsuzs, Dóri, Fricky , bogár1,boki,bettem3 hova tüntetek????

Dalmácska!
Hogy vagytok Flórácska? Már lassan két hónapos. Nővérkéje??

Adra!
Zsófi és Zéti hogy vannak, gondolom jó sok elfoglaltságod van. Ha van egy kis időd írj.

Akit kifelejtettem bocsi, de hívnak a főnökeim.
Mindenkinek jó hűsölést végre egy kicsit kimozdulhatunk.

Sziasztok Pocilo

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Végre egy kis enyhülés az időjárásban, látom beindult az élet itt is!
Nálunk vasárnap óta káosz van, mert egy kis bútorcsere lesz, de az új bútorok még lapra szerelve állnak a dobozukban, a régit pedig már elvitték. Így ösvényeken közlekedünk a lakásban, és a számítógéphez a tegnapi nappal még nehezebb idejutni, ugyanis mára vendégeket vártunk Nándival így mindent a legkisebb szobába zsúfoltunk be ahol a sz.gép is van. Mivel pakolni nem tudok még mert egyenlőre nincs mibe, a szekrényt pedig összerakni nem tudom :D , vasalni kellene hiszen egy hete már nem is nyúltam a vasalóhoz a nagy melegben. És összetakarítani kellene a vendégek után... A délelőtt pedig a tízóraival és az ebéd összeállításával teljesen elmegy, de azt hiszem ezt nektek nem kell mesélni.... :roll:

Sidney! Johannának jobbulást kívánok! Remélem nem lesz semmi komoly a fülecskéjével!

Finike! Nagyon örülök, hogy nem értettél félre(só), és persze továbbra is szívesen fogadom a tanácsaidat bármilyen témában. Egyébként az üveges tejbegríz amiről írtál, az melyik gyártó terméke? A DM-ben nézelődtem üveges kajcsikat de ilyen nem láttam, mert a mai napra amikor 12 embert láttam vendégül, üveges ebédet és tízóraira üveges gyümit adtam a babának mert nem volt időm főzni, mixelni neki.
Egyébként az üveges alma-banán-őszibarack a Humanatól jobban ízlik neki mint az én natur robotmixelt gyümölcseim. Megkóstóltam én is, és tényleg nagyon finom. Én is reménykedtem, hogy esetleg marad belőle mert elméletileg egy napig lehet csak felbontva tárolni, de nem hagyott... :D
A forralt vizes témához csak annyit tudok hozzászólni amit az ismerősömtől hallottam. Neki egy évesek lesznek a lányai augusztusban. Ő azt mondta, hogy egy éves korukig a csapvizet forralja nekik. Szerintem ha ásványvizet adsz, azt nem kell forralni, és ha babaásványvizet adsz azt pedig pláne nem. Én Nándinak az Óbudai babavizet adom, és ha nagyon-nagyon-nagyon éhes, akkor nem forralom fel csak felmelegítem, de eddig még nem lett tőle semmi baja. A céklát végül is megette, ugyanúgy mint a répát. Csak mikor berakta a pelusba másnap, akkor hökkent meg az ember az első ránézésre a szín miatt....:-)
Nagyon rossz lehet Vicusnak ez fájdalom a fogacskák miatt. Már előre félek, hogy Nándi hogyan fogja átvészelni ezeket az időszakokat. Viszont nagyon ügyes, hogy már szinte jár segítség nélkül!

Móni! Nagyon édes Márkról a fénykép. Még nem írtad eddig, hogy te is csak egy hónapig tudtál szoptatni. Ugyanis én is. Enni én sem tudtam úgy fájt a sebem. De az én védőnőm mikor még járt ki, azt mondta, hogy nincs különbség a tápos és a szoptatott gyerekek között a betegségek szempontjából. Ugyanis én is hallottam ezt, és rákérdeztem. Ő ezt tapasztalta a körzetében. Reméljük igaza van!!

Hexina! Te még dolgozol? Úgy látszik csak én voltam ilyen naplopó..., hogy az ötödik hónapot betöltve már nem dolgoztam....Igaz a tömegközlekedés 40 km-en nem volt leányálom és a vonaton nem adták át az ülőhelyet, pedig ha nem is mindig, de néha olyan jó lett volna leülni.
Azért vigyázz ebben a nagy melegben!

Szandra! Nagyon jók lettek a képek! Tamin még a vízcseppek is látszanak. A Balcsi langyos volt? Ez az én álmom, hogy egyszer ne csak 24 fokos legyen a Balcsi mikor lejutok, hanem legalább 28, mert a melegebb vizet jobban szeretem...

Szamikám, még mindig hiányzik az a pár sor uti beszámoló! Mit láttál, mit tapasztaltál, milyenek arrafelé az emberek?Szofi nagyon édes a képen, és tényleg mindig becsukja a szemét amikor fénykép készül róla, mert az összes képen így van amiket eddig feltettél. :-) Nagyon szép kislány.

Adra! Veletek mi újság?
Dóri??? Jól vannak a lányok?

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Itt vagyom végre én is. Nagyon nehezen viseltük a kánikulát,a szobánkban (a gép is itt van) folyamatosan 32 fok volt. :( Aludni sem tudtam,hulla voltam. :? A gyerkőcök legalább tudtak aludni.
Amúgy jól vagyunk. Jázminkám egy igazi cserfes kishölgy,nagyon édes. Új szokása: minden csörgőt kivenni a hugi kezéből,aztán nagy nehezen visszaadja. 8) Amúgy még mindig imádja,dédelgeti.
Ma kapott Jázmin egy új fülbevaót, az övét(mert elég pici) meg Flórának berakatjuk.
Hát eddig is adott magára :lol: a kisasszony,de ma döbbentem rá hogy igazi kis nő a lelkem. Alig várta hogy berakjuk az új fülcsit,utána meg ott illegette magát a tükör ellőtt. :lol: :lol: Nagyon édes volt. :D
Flórca pedig már minden nap játszószőnyegen heverészik,továbbra is szűken méri az alvást. Nagyon eleven a drágám. Képzeljétek már egy hete átfordul a hasára! :D Utána pedig sokszor azt látom hogy próbálja magát húzni és a lábait pedig nekifeszíti valaminek. :wink:
A védőnő ma járt nálunk és csak lesett :shock: hogy miket művel már a lányom. Nagyon korán mozgolódik. :shock: :D
Dehát a hasamban is ilyen ficánka volt.
Mostmár a csőrgőkkel is eljátszik és rengeteget mosolyog és hangosan nevet. :lol:
Nemsokára négy hónapos lesz,el sem hiszem. 8) Már rágja az öklét javában,este emiatt minig nyűgös,látszik hogy szenved.
Szerintetek már adhatom neki a Dentinox gélt? Már nem emlékszem hogy mikortról lehet.
Jaj azt majd kifelejtem,még mindig csak anyatejcsin él a kisasszony. :lol:

Móni!
Nagyon tuti ahogy a fiad fejen áll! :lol: Édes.
Hasfogónak a csokit tudom. Egy kevés elég.

Pociló!
Aranyos vagy hogy hiányoltál.
Ritkán jutok el a gépig... :roll:
Nagyon jók a képek. Marcus is már milyen nagylegény! :D
Hasonlítanak nagyon Milánnal,szerintem. :lol:

Szandra!
Örülök,hogy jó volt a Balcsizás,a nyűgit meg a pöttyöket kivéve.
A képek nagyon tutik,igazi nyaraló hangulatot idéznek.
Az ilyneket főleg télen olyan jó elnézgetni,én legalábbis nagyon szeretem. :)

Edina!
Johannának mi is sok-sok-sok gyógypuszit küldünk!Gyógyljon meg mihamarabb.

Szami!
Nagyon kis huncut tündér a lányod ezen a képen. Nagyon szép kislány!
Remélem nem találnak majd semmi rendellenességet. Ránézésre is egy gyönyörű egészséges kislány,nem mindenki egy pontba egy évesen indul el.

Bocsi hogy így megkésve,de én is szeretnék Sok Boldog Születésnapot kívánni Szofinak!És Boldog Hófordulót kívánunk Vikinek ,Marcellnek és Nándikának!

Látom többeknél is felfordulás van a házban,valami átalakítás. Át tudom érezni,nálunk is ez a helyzet. Gyerekszobát csinálunk az egyik szobából,úgyhoyg van fefordulás. Alig várom már hogy készen legyen. :roll: :D
Na elteszem magam holnapra.
Jó éjt mindenkinek!
Dalma.

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Helló Csajok!

Vagyok, vagyok, olvaslak titeket, de mostanában egyre kevesebb az időm, így az írásra már nem is marad.

Minden babának boldog hónap és évfordulót kívánok!

Finike!
Én születésük óta forralás nélkül, ásványvízzel csinálom nekik a tápot, és azt is isznak. Mi a Jana vizet szoktuk adni, de szerintem bármilyen babavizet adhatsz Vicusnak forralatlanul.
Vicus nagyon tündéri kiscsajszi, és nagyon ügyi! :D

Szami!
Nagyon édes Szofi baba :D , igazi kis mosolygós kis gombóc. Remélem nincs semmi komoly baja, biztos azért mozog keveset, mert szép kerek kiscsaj és nehezére esik a mozgás.

Szandra!
Nagyon édesek a csajok! Látszik a képeken, hogy Tami nagyon élvezte a nyaralást. Szerencse, hogy Edókát sikerült ott helyben kezelni és hamar rendbejött a picurka. Örülök, hogy a végülis jól sikerült a nyaralásotok! :D

Móni!
Nem lehet semmi amiket Márk művel! :D Nem félsz, hogy ilyenkor esetleg megüti a fejecskéjét? Vagy nem szokta, simán kijön ezekból a "pózokból"?
Hasmenéssel mi a helyzet? Remélem sikerült rajta úrrá lenni, és már nincs semmi gond! Anyósom az őszibarackra esküszik, neki még annak idején a gyermekorvos javasolta, mert ez a gyümi, ha kell akkor fog, ha pedig szorulása van a babának, akkor azon is segít.

Pociló!
Nagyon édesek a srácok! :D Szilárdról se felejts majd el képet feltenni!

Mazsuzs!
Hova kerülnek az új bútorok? A gyerekszobába, vagy a tiétekbe?
Remélem mielőbb sikerül összeszerelni és elrendezni. Biztos nagyon klassz lesz!
Nándi baba hogy van? Milyen "produkciókat" szokott bemutatni?

Sid!
Mielőbbi jobbulást kívánok Johannának, és sok gyógypuszit küldök.

Dalma!
Gratulálok Flórácskának a komoly "produkciókhoz"! :D Nagyon ügyes kiscsajszi! Mit szólt Jázmin az új fülbevalóhoz? Majd rakj fel képeket a fülbevalós csajszikról!

Mi köszönjük jól vagyunk. A nyaralásról röviden:
Anyósomékkal és a sógornőmékkel együtt kezdtük a nyaralást Anyósomék telkén, de sajnos közben rá kellett jönni, hogy a ház három családnak már kicsi. Ezt most nem részletezem, mert a lényege úgyis ez. Így mi félúton elmentünk holtelbe, Balatonfölváron találtunk egy nagyon klassz, igazi kisgyermekeseknek való családi hotelt. (Anna-Mária Villa, nagyon jó szívvel tudom ajánlani) Itt nagyon jól éreztük magunkat, bár az idő nem volt túl jó, azért sikerült mindennap nagyokat sétálni a manókkal és végre mindenre jutott idő, sőt mindent időben meg tudtunk csinálni.
Nem sok képet csináltunk, most csak egyet rakok fel, és majd keresek még. Kép

Zéti térden állva ringatózik,már a térdeit is rakja és halad előre, de arra még nem jött rá, hogy a kezét is kellene, így sokszor a pofijára esik. Időnként már a lábait teljesen kinyújtja.
Zsófi pedig kúszik, a kis karjaival húzza magát előre. Ha meglátja a távirányítót a nappaliban az ágyon, akkor szinte másodpercek alatt az ágy egyik végéből a másikba terem.
Már 3 étekezést kiváltottunk. 10 óraira gyümi, ebédre főzelék, uzsira Sinlac gyümivel.

Igyekszem majd sűrűbben jönni.
Többiek: Judit, Tücsök, Dóri, Kismamák?

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Na ma elég türhetö az idő,lehet megyünk is egyet sétálni amiota volt az a nagy meleg nem igazán mertem kivinni a Márkot sétálni,egyszer probáltam meg délután árnyékba sétálni és rendesen leégtünk.Akkor azt mondtam majd ha hüvösebb lesz akkor lemegyünk.Már nagyon várom az 5 nap pihit Kalocsán.El sem hiszem hogy kimozdulok itthonrol.

Finike:
Kicsit félek az úttól,mert nem tudom hogy birja majd az utat ami 3 órás busszal.Remélem nem lesz semmi baj.A szopizással kapcsolatban,nagyon kis lusti volt Márk mikor etettem mindig elaludt és akkor ugyebár nem sokára sirva fakadt mert éhes volt.Mindig ezt játszottuk,mondjuk még most is egy kis lustaság. :D
Ugy viszont imádott enni és nem aludt el ha lefejtem a tejet és az apja etette.Akkor bezzeg nem aludt el,nem egyszer ébredtem arra hogy ömlik a tejem.Remélem a következö babánal könnyebben fog majd menni.Tény hogy kis béna voltam hiába mutatták meg nem mindig sikerült és ez miatt is ideges voltam.

Pocilo:Baboca hogy van?

mazsuzs:
Tudod engem mindig az idegesitett hogy azt mondták a tápszeres babák betegesek meg pufik.Érdekes modon az én fiam miota megszületett egyszer volt csak beteg.Szerintem ez nem igaz hogy a tápszer ilyen.Aki nem tud már szoptatni akkor mit csináljon?Vagy vesz anyatejet,vagy tápszert ad a picinek.Mi az utobbi mellett döntöttünk.Nem bántam meg. :D Majd talán a második babát tudom sokáig szoptatni :D Most nagyon kellemes az idő.A gyerek is nyugodtabb és joban is alszik.Ti hogy vagytok?

Dalma:
Mostanában állandoan fejre akar állni.Kicsit félek de hát ott állok mellette és figyelek rá.Lányok,hogy vannak?

Adra:
Nagyon édesek a babok.Milyen babok,csendesek nyugodtak?Barátnöm most szült és két kislány lett neki,de teljesen ki van bukva,fáradt.Szegény a multkor láttuk hogy forditva adta a lányokra a pelust.szoltunk neki és azt mondta hogy igy mutatták neki a korházban.Szegény kicsit fáradt :D
Márk mellett majdnem mindig ott állok mikor ilyen cifra dolgokat csinál.Kicsit félek,de ö neki ez nagyon tetszik,mikor megunja akkor abbahagyja.köszönjük már jobban vagyunk sokkal most már huncutkodik. :D

Na mennem kell kajaidő és már csapkodja a kezemet. :D
Sziasztok.Legyetek jók :D
Kép
g.zsoltné

Sziasztok lányok!

Igazoltan voltunk távol, egy kedves barátom hívott Balcsira a nyaralójukba. Persze nem tudtam nemet mondani, és a tesómmal leutaztunk Örvényesre. Csak apa gályázott itthon.. nem utazok szivesen nélküle, de asszem másfél évre mellőzzük a nyaralást. Gyorsan kiélveztük ezt a pár napot. Nagyon kellemes a Balcsi, és meglepően tiszta. Nem győzlek titeket újraolvasni, és betelni a gyönyörű csöppségekkel! De azért örülök, hogy ebben a melegben tartottátok a frontot, és egy kis felüdülést hoztatok! :lol: :lol: :lol:

Amúgy Misi baba szépen növekszik, (ezt a pocaknövekedésből, és a ficánkolásokból gondolom)közben szép bucira dagadtak a lábaim. :? és jön a kaja után a savam :oops: de a gyerekszoba már gyönyörűen ki van festve, és izgatottan várakozunk, ez nagyon jó érzés, mindent feledtet!

A lázas babák már remélem jobban vannak, és a fogacskákkal küszködő babáknak is jobbulást kívánok! :)

Kép
bettem3

Sziasztok!

Kicsit elmaradoztam, mert a meleg elől elutaztunk, és ezért nem voltam.
Gondolom babák, mamák és persze kismamák is nehezen viselték, vagy még viselik.
Nagyon jó képeket raktatok fel mióta nem voltam.
adra:
Nagyon aranyosak a babáid!!!!! :lol:
szandrakiss:
Szupik a nyaralásos képeitek!!!!

Babavárók veletek mi újs mostanában, ki hogy van??

Kép
bogár1

Sziasztok!Nagyon örülök, hogy jelentkeztek kismamáink Hurrá :D
Ő a nagyfiam Szilárd, aki nyaral Velencén és nagyon hiányzik.
Kép
Adri!
Nagyon helyesek vagytok a képen. Nagyon ügyesek, már milyen nagyok.Zétinek hogy van a popsija? Nem akarok illetlen lenni, de megkérdezhetem Zsófikának a fején az tűzfolt? :oops: :oops:
g.zsoltné!
Köszönöm kérdésed nagyon jól, sokat eszik,mosolyog sőt kacag,
forgolódik egyszóval ímádni való.
Ti hogy vagytok?
Dalmácska!Köszönöm a köszöntést.Nagyon ügyes Flórácska nem semmi már miket csinál.

Nos mennem kell mert nélkülem nem alszik Milka!
Ja ezt még gyorsan elmondom Milka szobatiszta és elvettem a cumit már három napja és nem is keresi. :D :D Nagyon örülök neki. :D

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Még délelőtt írtam egy csomót és most látom, hogy ez a mocsok gép nem tette fel. :evil:
Akkor újra írom,

Örömmel jelentem, hogy kislányunk tegnap este 7-kor megtette az első önálló lépéseit, és anya épp résen volt a kamerával, szóval meg is örökítettem. Kettőt lépett aztán csücs. Ma már 3-4-is lépett. Annyira ügyes. Nagyon büszkék vagyunk rá! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Lehet, hogy most már tényleg bukósisakot kell vegyek neki amilyen kis szeleburdi. Nagyon félek ettől az időszaktól, hogy össze-vissza töri magát, de ezen is túl kell lennünk, nem igaz? :? :wink:

Holnap este/éjjel elugrok egyik régi-régi barátnőmmel (már 18 éve ismerjük egymást) egy kis pub-ba dumcsizni. Megfürdetjük a csajt leteszem őt is és apát is aludni én meg megyek végre barátnőzni. Csak egy jó beszélgetés, de már nagyon várom! Szombaton megyek színházba anyukámmal és a barátnőjével, Operaház Fantomját nézem meg ismét. Apa vigyáz addig a kislányra. Szóval a következő napokban el leszek kényeztetve. :oops: :oops: :lol: 8)

Adra,
Nagyon édesek a gyerkőcök. Örülök, hogy végre jelentkeztél! :) Vicusnak a lábai maradtak ott, húzta magát az elején. Úgy látszik a csecsemőkori másztatás megtette a hatását, a keze lett erősebb egy picivel. :lol:

Dóri????????

Móni,
Úgy látom akkor Te is ebben a cipőben jártál amiben én. Egyre többen vagyunk sajnos, akik nem tudják szoptatni a babájukat. :cry: Nekem tudod mit mondott egy nő, aki a sürgősségin dolgozik, hogy valószínűleg azért nem tudott szopizni rendesen, mert a kórházban adtak neki cumisüvegből kajcsit, és már ott rájött, hogy nem kell annyira megszenvedni a kajcsiért. Nem tudom ebből mi igaz és mi nem, de azt tudom, nekem mindig úgy hozták ki a kislányt, hogy bukott, tiszta tej, vagy mi volt az arcán, nyakán. Nekem még nem volt tejem, így ők adtak neki valamit, de meg sem kérdeztek. Na legközelebb ügyesebb leszek, előre szólok, hogy ne adjanak semmit. Majd lesz hamar tejem és majd azt eszi a csöppségem. Na jó be is fejezem ezt a témát túl kell rajta lépni (valahogy)
Örülök, hogy Márk jobban van már. Megkérdeztem a gyerekorvost, nekem azt mondta, hogy hasmenésre nekünk sárgarépa, alma és banánt kell kizárólag kapnia és akkor elmúlik ez a nem igazán kellemes szagú hasimasi. Amúgy hál'istennek minden rendben van.
A vonalzóddal kapcsolatban pedig rakd fel kép nélkül, és néha próbáld meg alakítgatni a képet, biztos nagyobb kiterjedésű, mint ami megengedett, vagy ilyesmi. Legalább látnánk, hogy mikor van Márknak a szülinapja, így meg tudjuk köszönteni.

Judit,
Mi lett a székletminta eredménye? Megtudtátok már? Szonjus hogy van? Danca "bántja" még? Szonja miket csinál? Hogy állsz a pakolással?

Dalma,
Nem semmi, milyen ügyes Flórca baba! Gratulálok hozzá! Hát igen a kislányok tényleg ügyesebbek. :lol: :D Dentinoxot szerintem négy hónapos kortól lehet adni, de tudod csak napi 3x. A gyógyszertárban kérdezd meg ott tudnak neked ebben segíteni. Holnap én is veszek és megkérdezem neked, ha addig nem írja meg valaki. Köszönjük a köszöntés. Amúgy egyforma vonalzónk van! :lol: 8)

Mazsuzs,
A Hipp-nek vannak ilyen finomságai. Nekünk ez, és a Kecskemétinek a kajái smakkolnak. Ebben válogatós a kis drága. :wink: Inkább maradok a vízforralásnál, mert mi csapvizet szoktunk inni, így reggel lefőzök egy nagy adagot és az egész napra elég. Amúgy szerintem a babavizet nem kell felforralnod, hisz az babáknak van, de nem akarok tényleg belekotyogni. :oops: :wink:

Szandra, Judit
Az lenne a kérdésem, hogy nektek hányszor eszik egy nap a babátok? És összeségében kb. hány grammnak felel meg egy napra. Előre is köszi.

Szandra,
Tami hogy viselkedik Edóval? Még mindig agresszívkodik?

Eszti,
Hogy vagytok? Réka és Bence? Vagy még nyaraltok?

bettem3, és bogár1,
Tényleg jól eltüntetek. :? Tessék minél többet jelentkezni, hogy tudjuk, hogy minden oké Veletek és a babócákkal.

Hexina,
Most már tudsz este aludni? Hogy vagy?

Sid,
Köszi a tanácsot. Azért is kérdeztem, hogyha véletlenül nincs nálam forralt víz és szomjas a babám, akkor adhatok e neki ásványvizet. Köszike. Johanna hogy van? Javult már a fülfájása?

Akit kihagytam ezerbocsi! :oops: Álmi vagyok megyek kidőlök én is mivel már az egész család húzza a lóbőrt, csak jöttem Nektek elújságolni ismét (:x ) a nagy hírt Vicusról. :lol: Húú most nézem csak, hogy mennyit írtam. Bocsi. 8) :shock: :roll: :wink:

Jó éjszakát Mindenkinek!

Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Adri!
Jó hogy te is itt vagy ismét.
Édesek a gyerkőcök,és milyen ügyik hogy már mászogatnak! :lol:
A képen úgy néz ki mintha a mályvarózsa virága a hajadban lenne. Tök jó! :lol:

Móni!
Márk fejenállásához lehet hogy neked is bukósisakot kellene beszerezni. :wink: :lol: Csak vicc volt.... 8) :wink:
NAgy melegben mi sem nagyon jártunk sétálni,de Jázminka mostanában minden nap kiköveteli. :?
Örülök hogy Márk jobban van! :D

Bettem!
Próbáld meg minél többet pihenteni a lábad és polcold fel!
Tudom milyen rossz dolog ez,én az utolsó hónapban nagyon el voltam dagadva.(pedig nem is volt 40fok) Nem is tudom hogy 40 fokban tudtam volna-e még tovább dagadni. :roll:
Kitartás!

Bogár!
Hogy vagy? Hogy viselted a meleget?
És a Kisbogár hogy van? :lol:

Pociló!
Hát Szilárd már tényleg nagyfiú!
És ez a vagány beállás! 8) :D Ez igen! :D
Gratula Milkának! Büszke lehetsz rá,mert a cumiról azt hallottam hogy nagyon nehezen szoktak leszokni.

Finike!
Vicusnak hatalmas gratula!!!!! :lol: :o :o
NAgyon ügyes! Milyen korán elindult! Lehet hogy rám is ez vár (mármint ilyen korán),amilyen gyorsan halad Flóra a fejlődésben. 8)
Én is így aggódtam amikor Jázmin elindult,de ne félj (mi anyák túlaggódjuk) mert sokkal kevesebbszer és kevébé üti meg magát mint ahogyan mi gondoljuk. :wink:
Persze azért az ember mindig a sarkukban van. :wink: :lol:
Önfeledt kikapcsolódást kívánok neked!
Jó kis programok! :D
Köszi a tanácsot Dentinox ügyben(csakhát három éve az már rég volt amikor utoljára használtam) :oops: .

Köszönjük mindenkinek a gartut.
Jó éjt,mert leragad a szemem.
Dalma.

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Finike!

Most nézem tényleg egyforma a vonalzójuk a csajsziknak! :shock: :lol:
Hasonló az izlésünk. :D

Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok!

Jöttem, olvastam és kérdeznék is, mert van két egymásba kapcsolódó kérdésem.

De :arrow:

Finike! Vicus nagyon ügyes! Tényleg jó korán elindult! Most majd még többet futhatsz utána :D . Egyébként most voltak látogatóink, és ők hoztak Kecskeméti bébikaját is ajándékba Nándinak. Majd most kipróbáljuk azt is. Nem azért, de még a só és cukor nélküli bébikaják is ízletesebbek mint amit én kotyvasztok...Még szerencse, hogy Nándinak egyenlőre nem ilyen kifinomult az ízlése és lecsúszik
az anyu főztje is. :wink:

Dalmacska! Szerencséd van a két tündéri kislányoddal. A hozzászólásom első mondatában a kérdésemre majd te is leírhatnád a véleményedet. De mondjuk így könnyű lesz a válasz, akinek két ilyen jó kislánya van. :)

Adra! Ezek a babák napról-napra szebbek. A kép pedig pont úgy sikerült, mintha az egyik virág a te hajadban lenne. Nagyon tuti.
A bútorok amiket vettünk csak részben a gyerekszobába, inkább nappali és előszobabútor. Már 3 éve lakunk itt, de azóta még nem tudtunk venni normális bútorokat. A párom 30 éves gyerekbútora volt a nappaliba. Az előszoba pedig kongott az ürességtől, a cipőket sem tudtam hol tárolni. A leendő gyerekszobába vettünk még egy komódot és egy kétajtós szekrényt.
Nándi produkciója az, hogy egyenlőre nagyon sokszor fordul hasra és kalimpál a lábaival. Ha eltalálja, akkor fel is húzza őket de igazán még nem nagyon halad előre. A babáid hamarabb rájöttek a fortélyokra. Bár azt mondják, ha az ikreknél az egyik csinál már valamit, a másikat úgymond húzza maga után mert az is utánozni szeretné a testvérét. Ez tényleg így van?

Móni! Köszi kérdésedet jól vagyunk. Most "csak" 26 fok az átlaghőmérséklet a lakásban de valahogy mégis más mint amikor a nagy meleg volt. Lassan talán az ebédet ki tudom váltani Nándinál főzelékkel. Mondjuk annyira nem akarok sietni vele, ha a "művelet" végéig eléri a 6. hónapot az bőven elég addigra. A többi pedig lehet, hogy egyszerűbben fog menni. Vagy csak én gondolom így? Azt olvastam, hogy egy éves korig a reggeli tápot/szoptatást nem szabad úgymond lecserélni. Csak egy éves kor után kerülhet sor a lecserélés valamilyen tejes étellel.

Most pedig jöjjenek a kérdéseim:
Szerintetek mennyi idős korban lehet a gyereket sima rendes ágyon altatni és nem a kiságyban? Persze lehet leesésgátló része az ágynak, de én már hallottam olyat egy ismerősőmtől, hogy ő három éves koráig nem teszi rendes ágyba a gyereket. Nekem ez kicsit meredek, mert én úgy kétéves koráig gondoltam, hogy jó lesz a rácsos ágy, de lehet, hogy addig sem mert a miénk egy kölcsönkapott 16 éves kiságy és kisebb mint a 120x60-as szabványméret és a rácsokat sem lehet kivenni ha már kimászkálna a gyerek i az ágyból, hogy ne felül, hanem a rács kivételével oldalt ki tudna jönni.

A másik kérdésem az lenne még, hogy ha féléves korában kitesszük a babát a szobánkból, akkor baj, ha nem azonnal a gyerekszobába tesszük. Finike, te írtad, hogy Vicus meg sem érezte félévesen, hogy már nem nálatok alszik. Sajnos nálunk az a baj, hogy egy régi házat újítottunk fel és rossz az elrendezése. Két szoba egymásba nyílik (ez a két nagyobb), a kisebb szoba amit gyerekszobának neveztünk ki, messze esik a mi hálónktól. Hiába van bébiőr, én nem szeretném iderakni a gyereket majd csak jövőre. Viszont már neki is jó lenne ha nem a mi szobánkban aludna, (nálunk a hálóban van a tévé) mert mi sem tudunk sem tévézni ő pedig aludni. Szóval kell valami megoldás.
Ezért úgy gondoltam, hogy a nappaliba rakom át az ágyát ami közvetlenül a mi szobánk mellett van és egy nagy szárnyas ajtó van a két szoba között. Ennek a szobának van egy nagyon jó kis védett sarka ahová be tudnám tenni Nándit.
Én nem a nappalit tekintem központi szobának nálunk, hanem a hálót a tévé miatt, vagyis tudna pihenni itt. Vendégek ritkán jönnek. Szóval megérzi majd, ha majd később rakom csak a gyerekszobába?
Remélem érhető volt a zagyválásom. Kíváncsi vagyok, kinek mi a vélemény erről a témáról...

Köszi előre is a hozzászólásokat.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Üdv, minden nyaralásból hazatérőnek! :D Nagyon jók a képek és a beszámolók is! Remélem mindenki jól érezte magát!
Pocilo, köszi a kérdést, jól vagyunk. A kislánykám két hete volt 1022 gr, azóta biztosan rengeteget gyarapodott, ezt a poci méretéből és a mozgásom lassulásából érzem. :D Nagyokat tud rugdosni is, ezt apa nagy örömére. Minden esti elfoglaltság a "játék" apával! :D

Mazsusz, szerintem nem vagy/voltál naplopó a munkát illetően, az is sokat számít ki mivel foglalkozik. Én értékesítő vagyok, és mondhatom az elmúlt meleg időben kellemesebb volt a légkondicionált irodában, mint a forró lakásban. Ráadásul a közlekedés ezen részével én is találkoztam. :( Engem állítanak fel, hogy adjam át a helyet... Hova lett az emberségesség?!
Ráadásul a kollégáimat meg kell hogy dícsérjem, amitől lehet, megóvnak. (Pl. tegnap költöztették az egész irodát)

Finike, köszönöm a kérdést, már tudok aludni. Sőt már a vizes törölköző sem kell, elég a nyitott erkély ajtó meg a ventillátor! A lábam dagad, de ahogy olvasom ezzel bettem is így van. :) :(
Viszont nálatok nem semmi ami történt! Nagyon nagy gratula Vicusnak! :D Hajrá kiscsaj! :D

Akit kifelejtettem és gondolt rám, attól bocs, az álomkór fogvatart!

Kismamák, anyukák, babócák mindenkinek egy nagy üdvözlet!
Köszönet a képekért, nagyon helyesek a babócák!

Várom az új híreket, történéseket!

Üdv,
Hexina

KépKép
hexina

Sziasztok!

Nagyon helyes módon belendültetek! :lol: Alig győzök olvasni pedig csak annyi, hogy kb minden másnap van időm jönni.

Hexina!
Az már akkor igencsak szép ha 1 kiló fölött van. El is hiszem, hogy a párod odáig van meg vissza az esti "szórakoztatom apát" dologtól. Te is tehetnél fel pocakos képet!

Mazsuzs!
Kérdéseidre elsőként válaszolva én a Tamit kb 1 és 3/4 éves korában tettem másik ágyba olyan leesésgátlásba. Azért váltottunk akkor ágyat mert már a pocakom elég nagy volt és nem akartam emelgetni a Tamit, a másik oka pedig az volt, hogy ne azért "vegyük" el az ágyat mert megszületik a tesó hanem azért mert ő már nagy :!: :wink: és mire megszületett az Edó addigra már teljesen magáénak érezze az új ágyat. Ez be is jött teljesen komolyan mondom nem is nagyon emlékezett rá, hogy az az ő ágya volt valaha is. Persze azért az új ágy összeszerelésénél segített apának így még nagyobb volt az élmény mikor belefeküdhetett. Egyszersem esett le róla sőt most már ha felkel éjszaka akkor egyedül lemászik róla és átjön hozzán a tök sötétben. A külön szoba szerintem nem fogja megviselni, nyugodtan próbáld ki, hidd el ez is menni fog, sokkal könnyebben mint azt te gondolnád. Az sem baj ha idővel átteszed majd a saját szobájába, nem fogja megviselni főleg, hogy a környezet nem is változik meg annyira. Mondjuk én csak az éjszakai altatást csinálom a saját ágyukban, a napközbeni nagy alvás az a mi nagy ágyunkban van én így teszek különbséget számukra az alvás hosszúságát illetően. Elég jól sikerült ez a módszer mert így ha este beteszem őket a saját ágyukba és még világos van (nyáron) akkor is tudják, hogy itt bizony egy nagyot kell szunyálni. Ezt egyszer hallottam valahol, hogy ha tudunk tegyünk különbséget az éjszakai és a nappali alvás helyszíne között.
Kezdetben fordítva volt nálunk a gyerekszoba és a háló de ugye lakva jön rá az ember így ezt a kettőt megcseréltem mert így sokkal jobban ki tudjuk használni mind a kettőt. A Tami azért még pici volt mikor ez történt (kb. 1 éves) de ő nagyon élvezte, hogy más lett a szobája. Szerintem ők inkább tárgyakhoz mint helységhez kötődnek.

Különben az ásványvízzel kapcsolatban annyi, hogy én is forralás nélkül adom az ásványvizet és semmi baja nincs egyiknek sem. Szerintem nyugodtan lehet adni nekik ezeket amiket ajánlanak gyerekek részére is.

Adra!
Nagyon édik vagytok a képen! Eszméletlen nagyot nőttek már ezek a drágák! Tényleg jó lenne már egy tali mert lemaradunk a fejlődési mérföldkövekről :wink: .

Finike!
Hát, hogy hányszor etetek az még csak csak meg tudom mondani de hogy mennyit :shock: :shock: azt tutira nem :oops: mert mostanában főleg alig eszik a drágám. Hát mi reggel cicivel ébredünk 7 kor akkor vissza is alszunk azzal a lendülettel és csak olyan 8-9 között mászunk ki az ágyból mindannyian. Aztán 10-11 között ismét egy kis cici de akkor tényleg csak félgőzzel és utána megy szunyálni a babakocsiba kint a kertben. kb 30-45 percet alszik és akkor utána kap gyümit ami mondjuk egy fél baracknak felel meg. Mikor mi ebédelünk ez olyan fél2-2 akkor vagy bébiétel vagy amit én főztem de olyan minimális mennyiséget eszik, hogy ha azt mondom, hogy 5-6 falatot akkor lehet, hogy sokat mondok. Kajcsi után egyből megyünk aludni mind és akkor cicin alszik el, na akkor azért jól be szokott tankolni :lol: :lol: . Aztán nagy nehezen lenyom egy egy falat gyümit délután amikor a Taminak is adok, este mikor mi vacsizunk akkor adok neki a kiflimből kb akkora darabokat mint egy fél mazsola, na ebből is megeszik kemény 5-7 darabot. Aztán esti pancsi és akkor utána cici minden mennyiségben, ez annyit takar, hogy bekajál mondjuk 8 óra van 9ig bandáznak a Tamival :wink: :lol: , 9kor alvás és akkor még tankol egyet amikor is félig bealszik, büfi és megy az ágyába. Hát röviden :lol: :lol: ennyi. Inkább belőlem él a drága, nem nagyon akar mást enni de ebben a melegben nem is csodálom.

Most már azért elég jól elvannak egymással, bár azért néha próbálkozik a Tami azzal, hogy fitoktatja az erejét az Edó meg megpróbál mindenen sírni de kezdenek rájönni, hogy sokkal jobb ha együtt nevetnek. Mostmár azért van hangos kacagás is amikor bohóckodnak egymásnak. Szerintem kezdenek egyre jobb "haverok" lenni.

Komolyan mondom nagyon ügyes Vicus, hogy ennyire hamar jár. Csak ámultam mikor olvastam, le a kalappal. Az én nagykufferu Tamikám majd 14 hónapos volt mikor ment egyedül. Edóka is egy kis lusta, de hát a méretei igencsak ott vannak a toppon. Nem is tudom, szerintem már van 9 és fél kiló. Ha ott ülök mellette a földön akkor belém kapaszkodva feláll, de nem nagyon akar mászi, bár ma azért kitett magáért :) :) .

Nem is tudom, dicsekedtem e már? Már négy foga van a drágámnak és még a hétvégén meglesz az ötödik is :) .

Pocilo!
Szilárd már kész nagyfiú! Nem semmi, és milyen vállas! Úszik rendszeresen? Gratulálok Milkának a szobatisztasághoz, azért nem semmi álítólag a fiúk sokkal lassabban érnek meg erre a dologra és tessék! Éjszaka is pelus nélkül?

szandrakiss

Húúúúú. eszembe jutott, hogy gyorsan elküldjem amit írtam eddig mert mostanában mindig lefagy a gépem a babanettől és akkor minden elszállt volna 8) .

Bettem, Bogár!
Elfogadva a hiányzás oka :wink: ! de mostmár nincs kifogás, tessék írni mert mi belőletek élünk nosztalgia ügyileg. Mindig előtörnek a régi szép kis pocakos emlékek amikor meséltek nekünk "öregeknek". Hastalanoknak :lol: !

Móni!
Kívánom, hogy nagyon jó legyen az utazás! El is hiszem, hogy parázol a 3 órás út miatt de sokszor jobban bírják mint mi azt gondoljuk. Jó pihit.

Szami!
Nagyon édes Szofi is azon a képen! Vágtatok a hajából? Rövidebbnek tűnik. Nem semmi mennyi foga van.

Sid!
Hogy van Johanna? Remélem túl vagytok már rajta. Ritkán írsz te is!

Judit!
Szonjus teper ezerrel? Jó lenne már látni benneteket is!

Fricky!
Remélem szuper a nyaralás!
Réka hogy érezte magát? Gondolom Bence nagyon jól!

Mindenkinek nagyon szép álmokat, én is eldölök mert már minden szót helytelenül írok és ki kell javítanom.

Jó éjt
Szandra

szandrakiss

Még búcsúzóul teszek fel a két drágámról egy-egy képet! Csak mert olyan szépek :lol: :lol: :lol:

Ezen a képen éppen mesét néz a Tami csak megtalálta itthon ezt a fejhallgatót és ez annyira tetszett neki, hogy így akarta tovább hallgatni a tv-t.

Kép

Jaj, közben ezt is találtam: lehet, hogy már egyszer felettem de azt hiszem nem

Kép

Itt meg Edóka a szépséges:

Kép

Na mostmár tényleg tépek!

Szandra

szandrakiss

Sziasztok

Most nagyon kellemes az idő,és a fiam most nagyon jol elvan gondoltam most amig játszik tudok írni gyorsan. :D

Szandra:
Köszönjük remélem jó lesz a pihi és nem lesz gond az uton.Végülis csak 3 óra az nem olyan sok. :) Nagyon édesek a csajok a képen.Kis tünemények,de nekem a legjobban ez a mosolygos kép tetszik nagyon.Olyan édes,és az a két kis fogacska. :wink:

mazsuzs:
Tényleg azt tanácsolják a védönök meg az orvosok hogy 1 éves koráig kell neki tápszert adni.Mi elöbb abbahagytuk :oops:
Imádja a krumplifözeléket,ha egész nap azt kapna meg sem unná.
Mi nem adtunk neki 1 éves koráig tápszert,de nem lett semmi baj.Mindig azt nézte amit mi eszünk és szép lassan elkeztem fözelékeket adni neki,és nagyon bevált nálunk.8 hónaposan a töltött káposztát is kiprobálta. :)

dalma:
Hát hallod néha én is gondolkodom hogy nem ártana neki egy bukosisak,meg térdvédö amiket produkál.Képzeld fejreáll és nagyon nevet,mondom én még ilyet nem láttam.A másik nagy kedvence a csajozás.Ki vagyok akadva. :D Megyünk sétálunk az utcán és olyanokat mosolyog a lányokra.Nem lehet elég korán kezdeni nekem mindig ezt mondták,na de ennyire korán? :D Jol vagy?Picurkák hogy vannak?

finike:
Hát a korházi tápszerezés nem semmi.Mikor szültem a Márknak adtak tápszert mert 2 napig nem indult meg a tejem,velem szembe volt egy lány és az ö kislányát mikor hozták mindig bukott ki tápszert tele volt tömve.Na meg a cukros víz amit adnak,mondjuk az én fiam nagyon szerette.Márk nemrég töltötte be az 1 évet,ti is lassan 1 évesek lesztek :D

pocilo:
Köszönöm most már mi is jol vagyunk,már várjuk a nyaralást meg a pihit egy kicsit.Gondolom nagyon hiányzik a gyerköcöd,én ha csak vásárolni megyek vagy fodrászhoz és hosszabb időre itt kell hagynom a Márkot hát nem valami jól viselem.Multkor azon nevettünk hogy mondta a fiam keresztanyja hogy jövöre elviszi nyaralni magával.A férjem ránézett és azt mondta te nem viszed sehova.Nem adom.Én meg csak néztem és hallgattam öket. :roll:

Kép

Kép

Na mentem jók legyetek.Nagy pusszantás a babocáknak meg a pocaklakoknak.
g.zsoltné

Sziasztok!

Csak röviden, mert csak a Réka kelt még fel :wink:

Már sok mindent esznek a csajok, csirkehúst is, zöldségeket, gyümiket, napi 3* tápot, és kétszer 1 üveg babakaját.

Ági még most is tápot kap estére, ez már amolyan rutin, próbáltam nála lecserélni valami másra, de nem engedi, és annyira nem bánom, mert tele van vitaminnal.

Ikrek foga jön :roll: , Blanka már próbál mászni :shock: ezerrel rágják a lábukat, olyan édik és tegnap hajatvágtunk, mert akkora volt a sérójuk, hogy folyton meghúztuk nekik...

Kép
Vendég

Kép

ez pedig rólunk...
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: