Jó reggelt! (merthogy én vagyok az első
)
Lányok, az elmúlt kb. 2 hétben nem volt ilyen kellemesen hűvös éjszakánk! Nagyon jól esett, pláne, hogy kb. kakivá égtünk hétvégén a Balcsin. Minden mozdulat fáj, a bőröm, mintha 3-4 számmal kisebb lenne, feszül rajtam.
Tegnap hazafelé még elugrottunk a patikába, vettem Feniderma spray-t (Panthenol utódja), mert már a sírás kerülgetett, még a kocsiban is, ahol igencsak ment a légkondi. Minden ruha zavar, sőőőt, fáj...
Szóval a vitorlázás valami fantasztikusan jó volt!!! Balatonkenesén voltunk ott van egy (egyébként több is) vitorlás klub, ahol az unokatesómék hajója van. Hát komolyan mondom lányok, aki még nem próbálta, és egyszer az életben lesz rá lehetősége, az mindenképpen próbálja ki!
Ez egy életforma,és csak imádni lehet!!! Nagyon - nagyon élveztük Robival. Kb. szombat de. 10-re értünk le, rögtön ki is hajóztunk, és este 9-kor jöttünk vissza a kikötőbe. Amit szombatra ígértek vihart (és ami miatt elmaradt a Balaton átúszás is), az elmaradt, így nagyon jó kis vitorlázós időnk volt. Még a naplementét is a Balaton közepéről néztük meg.
Párszor lehorgonyoztunk, jó sokat fürcsiztünk a Balaton kellős közepén. Számomra megdöbbentő volt, és persze kellemes csalódás, hogy mennyire más, mennyire TISZTA és GYÖNYÖRŰ a Bacsli odabent, ahol csak a madár és a vitorlások járnak. Szó szerint, a lábam ujjáig leláttam a vízben, olyan tiszta volt!!!
Éjjel a hajón aludtunk, és olyannyira tükör sima volt a Balaton, hogy a hajó meg sem mozdult a kikötőben...
Vasárnapra megérkezett a beígért vihar, igaz, mi kb. du. 4 órakor indultunk haza, addig nem volt olyan vészes.
Ahhoz viszont baromi erős szél volt, hogy vitorlázzunk is, úgyhogy vasárnap a klub privát partrészén dagonyáztunk a balcsiban, meg a klubhoz tartozó hotelban jakuzziztunk, úsztunk a finom hűs medencében,stb.
Egyszóval, mi, akiknek még soha nem volt része ilyenben, nagyon-nagyon élveztük. És pillanatok alatt szerelmesek lettünk ebbe az egészbe.
Persze, azt hozzá kell, hogy tegyem, hogy mindez nem egy olcsó hobbi, sőt, kifejezetten drága mulatság, úgyhogy az a veszély minket nem fenyeget (sajnos), hogy nagyon rászokunk, arról nem is beszélve,hogy saját hajót vegyünk.
Pl. az unokatesómék hajója kb. annyi pénzbe került, mint amennyit mi a lakásvásárlásra szándékozunk (tudunk) költeni... És saját elmondásuk szerint mindaz, hogy ennek a klubnak a tagjai, és minden más, ami a hajókázással összefügg, éves szinten szintén egy-másfél millió forintjukba kerül.
Nekünk csak kerekedett a szemünk Robival... De nagyon könnyen meg tudnám szokni, és el tudnám képzelni az életemet úgy, hogy minden évben kb. 3-4 hónapot a Balcsin tengődünk, egy ilyen vitorláson.
Azt azért mindenképpen még el kell mondanom, hogy természetesen unokatesómék hajója a többihez viszonyítva, valahol a középkategória alsó részén van... Gondolhatjátok, micsoda hajók, yachtok stb. voltak ott.
Na jó, nem áradozok tovább, így is fáj még a szívem, hogy mindezt csak ilyen kevés ideig élvezhettük. Inkább dobok néhány képet nektek még.
A naplemente, valami gyönyörű volt!