Sziasztok!
Megvolt tegnap a gen. UH. minden Ok.
Viszont ami nem jó, hogy nagyon mélyen tapadt meg a lepény, eléri a belső méhszájat, így ismét veszélyeztetett terhes vagyok.
Nem emelhetek nehezet – a kicsi fiam 8,5 kg! – sokat kell pihenni – 9 hós gyerek mellett? – no sex
, ülőfürdő tilos, ne köhögjek, ne tüsszögjek
. Azt viszont elfelejtettem megkérdezni, hogy ha az ülőfürdő tilos, akkor strandra sem mehetek. Pedig épp most szombaton készülünk Mórahalomra a fürdőbe. Na majd megkérdezem a dokinőmet. Sok pihenésről annyit, hogy Manó egész éjjel hányt, alvás szinte semmi. Kijöhetnének már a fogai, mert rettentően szenved.
Most viszont már fél 8 óta alszik, legalább kipiheni magát.
Melódia! Nagyon édes Pistike, azokkal a hatalmas szemekkel, és a kis fogacskáival.
Mennyi foga van?
True! Persze a Te rokonod, Te tudod milyen, én mindenesetre nem „fognám rá” a gyerekre, hogy beteg csak azért, hogy több ideig és több GYES-t kapjak. A Sinlac 90%-os támogatással – mi úgy kapjuk – 296 Ft egy 650 gr-os doboz, a Pepti Junior pedig 315 Ft és 450 gr-os. Igazad van, a Pepti Juniorban is van tejsavó, de a lényeg, hogy laktóz nincs benne. És, igen a tejallergia „szerencsére” azonnal jelentkezik, a glutén viszont akár hónapok, sőt évek alatt sem derül ki. Az én védőnőm és dokim még a tejterméket is „tiltja” 1 éves korig, viszont a bogyós gyümit 1 éves kor után „engedi”. Tényleg tipikusan az „ahány ház, annyi szokás” igaz erre az esetre is, kicsit átértelmezve.
Timi! Boldog hófordulót Dórinak! Manó szerencsére nem izzad, de azért szerintem ő is szenved a melegtől. Ráadásul nálunk az emeleten kb. 30 fok van, és ha bekapcsolom a klímát lefekvés előtt egy órára, akkor is csak pár óra hosszat van elviselhető idő, aztán újra döglesztő meleg.
Rizi! Csőrös pohár arra jó, hogy hamarabb megtanuljon a gyerek pohárból inni. Manót én 4 hónapos kora óta abból itatom, és kb. 2 hónapja próbáltuk először pohárból itatni, mostmár egész szépen iszik abból is. A tejtermékekkel és gluténtartalmú ételekkel kapcsolatban én is Melódia véleményét osztom, illetve nekem hasonlóan magyarázta a gyerekdoki. A rizs nem tartalmaz glutént. Szerintem se adjál babapiskótát, bár én kiflit sem adok neki, illetve semmi nasit. Ráér nasizni majd nagyobb korában. Szájpenésszel valószínű, hogy igazad van, Manó az előző „fognövesztéskor” is beteg volt. Mi szoktunk homokozni a játszón, és ahogy Jubi is írta, ha meg akarja enni a homokot rá kell szólni, hogy „nem szabad”. Ebben a korban ezt már megértik, más kérdés persze, hogy azért meg kell kóstolnia.
Edi! December 10-re vagyok kiírva, de épp tegnap mondta a doki az UH-on, hogy nagyon valószínű, hogy a méhlepény rendellenes megtapadása miatt hamarabb fog megszületni.
De remélem a 36-dik hétig marad a helyén. Igen, Manó is hamarabb született, 37 hétre. Bár szerintem ő el volt számolva, ezen kívül nekem 3 időpontom volt. Az én dokinőm okt. 20-át számolt, a gen. UH-on okt. 26-át, a mensi alapján meg okt. 8 volt az időpont, ehhez képes Manó okt. 2-án a tervezett műtét hallatán kirúgta a dugót.
Érzem már, hogy mocorog, sőt jó nagyokat rúg néha, lenn a hasam allján a varratomat rugdossa.
A két könyv: Mese, mese móka és Mackó, mackó ugorjál. Az elsőben rövid mesék és versikék vannak, a másodikban pedig mondókák, énekek. Bár én nem éneklek, mert tönkremenne a gyerek hallása tőle.
Ezen kívül nekünk van Bambi és Öreg néne őzikéje, ezeket is szereti Manó nézegetni, abból tanuljuk az állatokat.
Beusa! Én is próbáltam már ezt a Holle rizspépet, de sajna Manó sugárban köpte ki, pedig gyümivel készítettem neki. Meg igazság szerint szerintem marha drága a Sinlachoz képest, 1010 Ft-ért vettem egy dobozzal.
Mindenkinek szép napot!
Anita