Új privát üzeneted érkezett!

Beszti!
Állítólag a kakis víz miatt, meg az oxigén hiánya miatt lassult a szívverés. Be is voltunk tojva, hogy oxigénhiányos lett és majd nem fejlődik rendesen a mozgása, de most pl fél óráig kúszott meg négykézláb egyensúlyozott, tegnap fél percig megült magától, szóval úgy gondolom én most már nem aggódom!

Lányok!
Tudtok valami jó babakonyha oldalt? Ahol 6 hónapos kortól való jó kis receptek vannak? Bár még nem bizti, hogy olyan sok mindent kap, amíg van tej inkább azt egye, nem? Bár este pótolunk, úgyhogy vacsira jó lenne vmi főzi v. zöldség és akkor a záró szopinál elég lenne a tej, nem? Vagy nem jól gondolom?

omr
 
 


Omr: úgy ajánlják, hogy a hozzátáplálást a délelőtti órákra vezessük be először, mert ha valami pocibulit okoz, akkor az ne éjjel jöjjön ki. ÉN ehhez is tartom magam, mert még így is okozott gondot az emésztésének az a pár kanálnyi cucc. Most már jobban megy neki, úgy veszem észre, de még este nem mernék neki így sem adni semmit. Majd ha már mennyiségeket eszik délelőtt és nem csak kóstolgat, akkor esetleg este is bepróbálkozok egy kis gabonapéppel.

Kép
Kép
tinu
 
 


Petra most úgy 6 körül gyümit kap. 1 barack vagy 1 szelet s.dinnye. Ez úgy indult, hogy reggel-este szedni kellett neki a vasat és az nem volt adható tejben csak gyümilében. Ez eleinte (2 hósan) csak egy kiskanálnyi volt. Aztán annyira ízlett neki, hogy mindig rítt ha elfogyott. Ma már egy kávéspohár gyümilé után is sír, de nem adok többet, egyen tejet. Ismerősömnek 2 nappal idősebb a lánya, már húslevest is eszik, ez sztem még nem kéne..

omr
 
 

 
 

Omr: hátha Petra így szokva van hozzá, akkor rendben. Én csak Tündém emésztéséből indultam ki. :wink: Mellesleg a sárgadinnyét sem ajánlják túl hamar adni, allergizálhat. Mondjuk én is adtam már a levéből Tündének egy fél kiskanállal. Nagyon ízlett neki. Meg görögdinnyelét is egy-egy kiskanállal. Nem bírtam ki, hogy ne adjak. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Ja, a meggyről meg lemaradtunk. Mire leért, akkor közli a védőnőnk, hogy azt is adhatok.. Most honnan szerezzek?? Várunk jövő nyárig. Jaj, nem haladok semmivel, pedig főzni kéne. De mit ebben a melegben?

omr
 
 


Én gyümilevest főztem korán reggel,már a hűtőben van, hogy jó hidegen tudjuk enni délben.

A meggyet nekem nem ajánlotta a védőnő, mert sok savat csinál.A dinnyére ő is azt mondta,allergizál.

A receptes oldalnak én is örülnék, mert Martinka nem igazán eszik.Bezzeg a cici,jöhet bármilyen mennyiségben!
Igazi "férfi"! :D
alexa2006
 
 


Martinka velünk: Kép Kép
alexa2006
 
 


Sziasztok!

Nem győztem visszaolvasni akkora lett itt a forgalom :-)

Tök jó, hogy a netről rendeltek autósülést. Én is szeretnék így rendelni de valahogy eddig nem mertem. Ráadásul szimpatikus, hogy olcsóbbra jön még így is ki az összeg ha rendelnék mintha itthon megvenném.

Nagyon durva ez a meleg! Pedig én bírom a meleget na de ez már nekem is sok.
Alig várom már a költözést de még olyan messze van. Akkor legalább ki is lehetne menni a kertbe lubickolni.

Nálatok is reggelre megszokott száradni a pisi a pelusban?

Omr, hát sajnálom, hogy nem volt zökkenőmentes szülésed! Még olvasni is ijesztő volt.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Tünci imádja a barackos rizspépet. :D Olyan jó látni, ahogy eszi. Egyébként tényleg finom, a maradékot én ettem meg, mert nem mertem az egészet odaadni neki, nehogy megterheljem a gyomrát. Majd holnap esetleg kicsit többet.

Ante: nálunk is szinte száraz a pelus. Aggódom is, hogy iszik-e eleget. Éjjel adtam neki vizet, és azt jól be is szlopálta. Tényleg szomjas lehetett, pedig elvileg már szopi után volt. :shock:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, elvileg pisil bele Lidi mert látom, hgoy sárga a pelus de megszárad reggelre. Tök furcsa.
Jah és megtanult csőrösből inni. Pedig tegnap egyszer próbáltam neki adni de sírva elfordult úgyhog nem erőltettem majd mára reggelre meg tudott belőle inni. Úgylátszik megálmodta a technikáját.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Mágnes:

Elküldtem az e-mail címem, megkaptad?
A kutyusunk neve Milli, nagyon okos és szelid kutyus, nagyon alkalmazkodó, egy hangja sincs, csak leül elém ha szeretne valamit.

Mi is ettünk sárga és görögdinnyét is. Nem lett tőle semmi baja.Nagyon ízlett neki.
sziszi22
 
 


Szia Antekirt!
Képzeld én is ma adtam Petrának először csőrösből. Beidegelte magát, mert nem egy kávéspohár, amiből dől és csak nyelünk.. Aztán addig-addig próbálkoztunk, hogy bevákumolt 60 ml gyümilevet! Azért jól meg kell szívni, hogy jöjjön, kipróbáltam én is.

Gyümileves... én is szerettem volna, de nincs itthon csak egy ki dinnye, az meg Petráé.. Nekünk nem mondták, hogy allergizál, csak a görög. No, én lasagne-t csináltam, mindjárt kész. Már nagyon éhes vagyok!

Cumitémával ti hogy álltok?

omr
 
 


omr: kirázott a hideg, és könnyes lett a szemem a szülésedet olvasva! Nem semmi. Jófej dokid van!!!!!!! Nagyon durva! Szerencsére, már te is csak pozitívan nézel vissza a történtekre, és nem ment el a kedved egy életre a szüléstől....pedig nem csodálkoznék......

Őzi: nekem is óriásbébim született. Ákso 4650g és 55cm volt! Sima szülés, 5,5 óra alatt. Ja, és nekem is addig nagyon keskeny volt a csípőm, hát msot már nekem is széles! Doki bácsi utólag bevallotta, hogy óriási mákunk volt, hogy semmi komplikáció nem volt, és ha tudja, hogy ekkora baba, akkor egyből császár lett volna! Na, de könyökölt ő is rendesen.......de legalább megúsztuk a vákumot!

Ákosnak kifakadt a sebe, tiszta gennyes trutyi az egész, most meg félek, mert rajta fekszik, nehogy beleragadjon a lepedőbe, mer akkor feltépi az egészet! Naaaaagyon csúnya!
Vendég
 


Deszilvi!
Nem is nála szülöm a következőt... Bár ahogy itt is áll a kórház... Tömegesen voltunk bent februárban is,erre csökkentik az ágyszámot...

omr
 
 


Omr: nálunk van cumi. Gondolkoztam rajta, hogy le kéne-e szoktatni (Mági nyomán), de úgy döntöttem, hogy nem. Majd leszokik magától...

Kép
Kép
tinu
 
 


Martinka is alig pisilt éjjel,pedig szopizott.Ez ilyen melegben nem is meglepő.A kutacsát szoktam figyelni, de szerencsére olyan mint máskor.
Erről jut eszembe, hogy a 6 hós orvosi vizsgálaton mondta a doki, hogy elég nagy a kisgyerek kutacsa,és hátul is puhának érezte a koponyáját. Azóta havonta 1 héten keresztül kálciumot kell itatnunk Vele.Egyébként lapult is a feje picit szegénykémnek,hát ezért!Aztán megtudtam,hogy lehet kapni fejlapulás elleni párnát,de csak 4 hós korig használható.Igazából már nem is érdekes,mert mostmár gurul és mindig az oldalán vagy hason alszik.Kár,hogy a védőnő nem tudott a párnáról,én meséltem neki tegnap.

CUMI:
vettünk egyet,de nem használtuk.Mindíg kiköpte,vagy csak rágcsálta.A csőröspohárral és a cumisüveggel is ez a helyzet.Igazából nem is bánom,legalább erről nem kell leszoktatni.Egyébként nekem nagyon tetszenek a cumizós babák,olyan édesek,ahogy jár a szájukban,és néha cuppantanak egyet.
alexa2006
 
 


Alexa: amíg az én gyerekem nem lett cumis, nekem nem tetszettek a cumis babák. Olyan furi volt, hogy minek szopogatnak egy műanyagdarabot. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Nálunk nincs cumi de nem is tudja használni.

Szilvi, nálunk vákum volt a szülés befejezése. De mondjuk nekem nagyon gyors szülésem volt és ez miatt mikor már nyomhattam nem tudtam mert kezdett elfáradni a méhem és ezáltal a fájások sem voltak már erősek. Pedig könyököltek rendesen, meg is repedt a farcsontom egy kicsit.

Képzeljétek ilyen még nem volt Lidi megevett egy üveg almaszószt-banánnal és csirkehússal. Úgy néz ki, hogy jobbak az Univerek Lidinek. A Hippesekből nem nagyon evett kb 5 kanállal általában. Most, hogy áttértünk ezekből már többet megeszik, meg abból is amit én főzők neki.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Egyetértek Tinu! :D
Nekünk 3 cumink is van, reggel általában másikkal ébred, mint ami este a szájában volt. De pl kocsiba elalszik cumi nélkül is!

Csak beköszönök, majd estefelé jövök. Petra felébredt, pedig 2-kor menni akartam vele szemöldök és bajusz gyantára. Mindig fél 2 körül ébred, most nem. Ez mindig így van, ha időpontra megyek, akkor változtat a napirendjén. Na engedem a pancsikoló vizét!

omr
 
 


Tényleg, akik még nem írták le a szüléstörténetüket (Ante pl.): nincs kedvetek leírni. Mi, akik már terhesen is itten irogattunk, szülés után leírtuk ide, hogy hogyan is történt minden. De akik később csatlakoztak, rólatok lemaradtunk. ÉN szívesen olvasnám utólag is!

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Cumi:
Ahogy kijött Anna első foga, úgy döntött, ő már nagylány, és kell a fenének a cumi :) Így nem cumizunk már, hülye anyja néga próbálta, ha álmos volt, de rájöttem, hogy ugyan minek, örüljek neki, hogy nem nekem kell majd leszoktatnom. :)

omr:
Ha megadod a mailcímed, küldök neked is babarecepteket.
Sziszi:
Megkaptad a mailt?

Őzi:
Én vizet és teát adok csőrösből, de azt hiszem elkiabáltam ezt az ivászatot... Ahogy az eslő alkalommal elfogadta, most nem nagyon akarja. Azért nem adom fel, próbálkozunk...

Ma voltam pajzsmirigy kontrollon. Mikor megtudta a doki, hogy nem szoptatok már, közölte, hogy ő ennek úgy örül! Én meg néztem rá hülyén. Aztán mondta, hogy azért örül, mert emelni kéne a gyógyszer adagot, de a tejjel a TSH megy a baba szervezetébe, és így én adom neki a hormont, az ő szervezete pedig nem termel annyit. Olyan fura, én azt olvastam, egy pajzsmirigy beteg nyugodtan szoptathat. :( Mondta, hogy elvileg igen, de azért ilyenkor nem mernek gyógyszert annyit adni, mert a gyereknek nem jó.. Így kicsit jobban el tudom fogadni, hogy nem megy a szopi.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Az én történetem röviden:
2006 december 7-én ahogy megálmodtam napra és időre hajnal 4:56 perckor megkezdődtek a 10 perces fájások. Igaz négy perccel hamarabb kezdődőtt mivel én 5:00-át álmodtam meg. Akkor szóltam apának, hogy hát azthiszem itt az idő ma velünk lesz a kis Lidi baba. Hát ő kissé megijedt, de nagyon örült és izgult egyben. Aztán megfürödtem itthon, hajatmostam miután kiesett a nyákdugó. Aztán apa miután segített megfürödni és megszárította a hajamat és átnézte a kórházi cuccomat visszafeküdt aludni mert mondtam neki, hogy nyugodtan aludjon ráérünk még bemenni a kórházba. Aztán még én vandálkodtam a számítógépnél. Apa aludt majd közben csináltam kajcsit apának, hogy ne éhezzen ha esetleg elhúzódnának a dolgok. Aztán így lassan eltelt az idő és fél12 lett úgyhogy indultunk be a kórházba mivel azon a napon 12-re kellett bemenni Ctg-re. Majd beértünk és pont a folyosón szembejött velünk a dokim. MOndtam neki,h ogy 10 perces fájásaim vannak utána megvizsgált aztán 12 után 4 perccel burokrepesztés mert közölte, hogy négy ujjnyira nyitva vagyok már. Aztán fél óra ctg. Közben odajött hozzám és mondta, hogy ő kimegy a városba mert neki dolga van és hát este hatnál előbb úgysem lesz semmi. MOndtam, hogy jó, úgyan ezt elmondta a páromnak is aki kint várt a váróban. Majd a párom mondta neki, hogy hát nem hiszi, hogy hatkor lesz csak baba hiszen én megálmodtam és hát kettőre meg lesz Lidi. A doki erre csak mosolygott és hát ,hogy majd meglátjuk azt mondta. Majd ctg után mondták, hogy foglaljam el a szülőszobát és öltözzek át. Ez kb 3/4 13-kor volt. Közben kimentem wc-re átöltözés után és már alig tudtam visszamenni a szobába annyira jöttek a fájások és olyan erősek voltak. Ekkor odajött a nővér és én kérdeztem tőle, hogy beleülhetek esetleg a kádba vajúdni? Mondta,h ogy mire odaérnénk megszülnék tehát semmi esélyem már. Visszasegített a szobába majd mondta, hogy feküdjek fel az ágyra és megvizsgál. Nagynehezen sikerült is felfeküdnöm és mondta, hogy tartsam vissza még ne nyomjak. Aha mondtam jó persze de én mindjárt be k... -ok. KÉrdezte kérek-e fájdalomcsillapítót mondtam, hogy nem. TElefonált a dokinak és még háromnegyed egykor a szülésznőnek is, aki közölte, hogy ő csak este 18:00-ig ér rá mivel neki utána dolga van. Persze én gondoltam hülye leszek addig várni. A szülésznő közben megérkezett 13:15-kor futva és elvolt hűlve, hogy hát fél órája telefonáltak neki és hát azóta hat ujjnyit tágultam tehát megvolt a 10. Majd megérkezett a doki is és már nyomhattam. Na itt volt a bibi mivel addigra elfáradt a méhem és a fájások is gyengültek nem tudtam nyomni. Hiába feküdtek rá a hasamra nem sikerült nyomni. Ekkor 2cm-es gátmetszés és vákum. Lidi megszületett 13:37 perckor 3040g és 55cm-el, majd kicsit vártak és apa elvágta a köldökzsinórt. Kicsit előbb érkezett mint ahogy megálmodtam Hiszen délután kettőre álmodtam meg, bár addigra tényleg megszületett. 10 percig varrtak, Utána elvitték Lidit megfürdetni. Apa megfürdette persze le is fordult a kezéről Lidi és bele is esett a vízbe szegény kislányom. Gyorsan kikapták a vízből de nem lett semmi baj , megfésülte apa és felöltöztette. Aztán Lidivel és apával kb 2 órát magunkra hagytak. De állítólag a párom mondta a dokinak, hogy hát mégis bejött az álom ekkor a doki elmosolyodott és mondta, hogy mégiscsak igazunk lett. De ekkorra én már hulla fáradt voltam, fáztam, közben el is ájultam a wc-n mikor kikellett mennem. Párom fogott meg ahogy lefordultam a wc-ről majd mikor visszaakartam menni a szobába akkor is elájultam. Három takaró volt rajtam de még vacogtam alatta is. Aztán levittek kb délután négykor háromágyas szobába. Ott aludtam valamennyit majd mikor felébredtem apa még mindig fogta a kezemet és meghozták Lidit. Tisztába tette, mert én nem tudtam felkellni majdnem elájultam mikor megpróbáltam és utána berakták mellém az ágyba és ameddig kórházban voltunk végig mellettem aludt. Másnap bejött a szülésznőm és még midnig elvolt ájulva, hogy hihetetlen gyorsan szültem, nem szokott az első szülés fél óra alatt lezajlani. Azóta bearanyozza mindennapjainkat és az unokatesójával együtt ünnepelnek mivel ő is ezen a napon született csak ő két évvel hamarabb.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Antekirt! Titkon én is ilyen szülésről álmodoztam...

Petra baba bealudt megint, jót pancsikoltunk.

Mágnes! Jöhetnek a receptek: sinusvillbt@invitel.hu
Köszi előre is!

Annyi dolgom lenne, de ebben a nagy melegben.. Szerintetek se vigyük holnap a manót esküvőre, ugye? Én nem merem kitenni ilyen 40 fokos tortúrának.

omr
 
 


omr:
elküldtem!
Hát én nem vinném esküvőre, mondjuk attól függ mikor lesz...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Köszi Mágnes! Nagyon jók, írtam is! 4-kor polgári, 5-kor templomi. Csak sztem ha betartja, akkor 5 körül kajál, úgyhogy mi sem leszünk ott végig. Semmi kedvem amúgy menni nekem sem.

omr
 
 


Sziasztok!

Azta, mennyit írtatok. Kicsit felpörgött ez a topic. Már nem is emlékszem mit olvastam az elején, ahonnan kezdtem.

Bocsi, de már én sem fogok most név szerint, csak téma szerint beszélni. (Fogalmam sincs, ki, mit kérdezett. :oops: )

Cumi: Kiara cumizik, és majd szeretném, ha minél kevesebbet tenné, de mostanában, hogy szenved a fogától nagyon igényli. Eddig csak napközbeni alváshoz kapta meg, mert az csak úgy ment, de éjszakára nem szoktuk. Szerencsére ez így neki nem probléma. :D

Szülés: Húúú, nem lehetett egyszerű nektek csajok. Főleg Omr-nak. Én a szerencsésebbek közé tartozom:
December 6.-án hajnali 5.20kor ébredtem, hogy elfolyt a magzatvíz. Felkeltettem apát, meg anyuméknak is szóltam, aztán apával 6.20ra már bent is voltunk a kórházba. Éppenhogy éreztem valami kis fájásokat, de azokat 2-3 percenként. Ahogy beértünk a kórházba, elkezdődtek az erős fájások, de még csak 2 ujjnyira voltam kitágulva. Mire átöltöztem, meg kiválasztottam a szülőszobát, addigra már nagyon fájt. Kaptam oxitocint is. A vajjúdás ezek után már csak egy órán át tartott, aztán jött az orvos, megnézte a méhszájjamat, és már teljesen ki is voltam tágulva. Apa végig mellettem volt, és tartotta bennem a lelket. Jöttek gyorsan a tolófájások is, a doki kicsit rásegített a nyomásra, és az ötödikre 10.26-kor megszületett Kiara 3300 grammal és 54 centivel. Gátvédelemmel szültem, csak egy picurit repedtem, de amíg megfürdették a csajszit, addig össze is vartak, és befejeztek mindent. Aztán kimentek, és a kiscsajjal és apával mi is együtt maradtunk hármasban 2 órát. Utánna elvitték kicsit, hogy aludhassak, de igazából annyira nem voltam fáradt, fél óra múlva már mentem is érte. Mindenkinek ilyen könnyű szülést kívánnék, a dokim is megjegyezte, hogy nem szeretne panaszkodást hallani tőlem, hogy milyen sokat szenvedtem. :lol:

Babarecept források: 1: Mági :lol: 2: www.mindmegette.hu és ott találtok oldalt egy olyat, hogy bébipapi, na ott vannak a finomságok a lurkóknak.

Internetes rendelés: én szoktam rendelni internetes boltokból is, meg a vateráról is. Most is várok onnan mini-locsolókannákat dekorációhoz. Szerintem az megbízhatóbb, mint a tesz-vesz, mert le vannak ellenőrizve az emberek, ha nem lennének korrektek. A tesz-vesz-ről már hallottam rosszakat is sajnos.

Winnie: mesélj, milyen volt! Mi még mindig itthon dekkolunk a kánikulában, nem jutottunk sehová. :cry:

Ante: az jó, ha így megálmodtad! :D

Ja, kánikula: egyetértek Tinuval, akinek 27-28 fokos a lakása, az légyszi ne panaszkodjon itt nekünk, akiknek a gyerekszobában is 35 fok van. :wink: Még ventillátorral is. :roll:
De ebben a melegben olyan jókat alszik. Most is lefeküdt, és már 1 órája nyomja, és még semmi jele, hogy felébredjen. :D

Üdv.

Kép
kernico
 
 


Kernico, én még a nemét is és a nevét is megálmodtam :-). Mondták is, hogy boszi vagyok. Egy héttel a szülés előtt mondtam a páromnak és a sógornőmnek, hogy mit álmodtam a szüléssel kapcsolatban és bejött. Szinte majdnem pontosan, csak kicsit voltunk gyorsabbak. :-D

De egyébként ez már mással is volt így, hogy előre megálmodtam, vagy megéreztem.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ante: tényleg varázsolatos szülésed volt, a vákuumot azért kihagyhattad volna. :wink: Nem is értem ezt az elfáradást. ÉN is kb. 1 óra alatt tágultam 2 ujjnyiról szülési nagyságig, és nem volt gond. Nem éreztél tolófájást? Vagy miért nem ment a nyomás? (butaTinu)

Kernico: szupi, hogy neked is könnyű szülésed volt. Nem is értem, akkor minek kötöttek be oxitocint? :shock:

Kép
Kép
tinu
 
 


Köszi Kernico! Leszedtem a mindmegettés recepteket is!
Tudjátok nekem mi volt a legszebb a szülésben? 1 hónappal fiatalabb terhes barátnőm a 38. héten bejött nst-re, elfolyt a vize, engem a 42. héten akkor érleltek és végighallgathattam a szülését. 6 születést végigríttam, aztán a sajátomon meg nem tudtam ríni.
Na mindegy, nem az a lényeg.
Hogy került a Petra haja a lasagne-mba??? :shock:

omr
 
 


Tinu, ha nagyon gyorsan tágul az ember akkor sokkal intenzívebben érzi a fájásokat és a méh hamar elfárad. Viszont én még akkor nem nyomhattam mikor én éreztem, hogy na mostmár nem bírom visszafogni de még nem volt meg a 10, viszont mikor már nyomhattam akkor meg már simán eltudtam viselni a fájásokat.
Vákumot én is kihagytam volna, mert akkor nem kellett volna gátmetszés sem, viszont Lidi jönni akart és csökkent a szívritmusa is amiatt, hogy nem tudtam nyomni, így máshol ez császár lett volna de a dokim nem híve ha nem muszáj akkor minek vágjon dolognak.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Állítólag mondtam olyat a nővérnek, hogy hagyjuk abba :-) De ezt csak a párom mesélte nekem, mert sokmindenre nem emlékszem. Mintha abba lehetne hagyni és várni szülés közben, hog na jó még egy kcsit várjunk meggondoltam magam :-)
Ez akkor volt mikor mondtam, hogy hagyjuk abba mikor nagyon fájt, és állítólag a párom ott röhögött magában, hogy ilyen szöveget, hogy ne már hagyjuk abba.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Hello!

Megjöttünk mi is a nagymamázásból.
Újaknak üdv.
Sajna idő még mindig semmi, de olvasok :)

Gergő szobatiszta lett immár teljesen :) Falatnyi kis gatyái vannak :)

Léna még már stabilan ül, mászik, bár hamar elfárad, és feláll magától :shock: amint kapaszkodót talál. De már úgy is, hogy ő fog meg valamit, kapaszkodót keres. Még nem igazlán örülök ennek, jobb lenne, ha stabilabban mászna és utána kezdené el.
Kaja: már husit is próbált, ízlett neki (sonkás tészta zöldségekkel), de még mindig nagy cicifan. Vizet teát nem nagyon szereti.
Ja, és kijött a felső két foga is, így már 5 van neki, és kibújóban van a bal kettes is.
Na megyek altatok. Nektek mennyit és meddig alszanak a babák? Mióta hazajöttünk, csak kétszer alszik egy nap, mondjuk akkor többet és éjszaka is jóbaba.

Pá, cic
cicmerák
 
 


Ante: hát elvileg én is gyorsan tágultam, én mégse éreztem elviselhetetlennek. A tolófájás sokkal rosszabb volt.
Ez jó szöveg, hogy hagyjuk abba. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Táguulás:
Hát szűk kétujjnyiról indultam én is, aztán 2 óra alatt meg lett a jány.. :) Amikor nagyon fájt, én is mondtam, hogy na akkor most adjanak valamit, de közölték, hogy már nem lehet. Én akkor fel sem fogtam, hogy a "már" azt jelenti, hogy a végén járunk. :) Azt is mondtam, hogy nem bítom, persze ezek így utólag olyan szép emlékek! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


tolófájás:
Nekem az egyáltalán nem fájt, ott már végig vigyorogtam, mint a vadalma. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


A sima fájások nekem sem voltak elviselhetetlenek és a tágulást nem is éreztem, hiszen már négyujjnyival mentünk be a kórházba. A tolófájások voltak érdekesek :-) mikor már nyomtam volna de még nem lehetett és ettől, hogy ennyire intenzív volt, el is fáradt a méhem.
Szerencsére nem hallgattak rám és nem hagytuk abba. :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Olyan jó olvasni a szülésélményeiteket, ezek utólag tényleg szép emlékek.
Ante, nem semmi hogy megálmodtad a szülést! :shock: :lol: :lol: :lol:

Én is leírom a mienket:
Én november 27-én voltam a dokinál, azt mondta bármikor szülhetek, de elmondta, hogy melyik nap milyen elfoglaltság miatt nem lesz elérhető és hogy egy hét múlva feküdjek be a kórházba. :D Én egy cseppet sem aggódtam, hogy nem lesz ott, mondtam megvárom :wink: Egyébként én nekem az egész terhesség nagyon könnyű volt, se hányás, se keményedés, se vizesedés se fájás :shock: Közben a rokonok azon tippelgettek, hogy kinek a szülinapján fogok szülni :roll: :lol: A lényeg, hogy dec 3-án reggel első wc-nél vettem észre, hogy valószínű elment a nyákdugó :roll: , letusoltam és felkeltettem a férjem, hogy lehet hogy ma már lesz babánk!:) Ő már egy hete be akart fektetni biztos ami biztos alapon :lol:( Mivel tél, lehet hó is fog esni és kb 50 km-re van a kórház.) Még megreggeliztem, újra átnéztem a böröndöm, férjem még könyvelt egy két dolgot( :P ), ki tudja meddig tart a szülés. Kb délre értünk kórházba, ahol elég furin néztek ránk, majdnem hazaküldtek, hogy minek jöttünk, kicsit vagyok tágulva, de semmi egyéb. Rátettek ctg-re, ami semmi különöst nem mutatott. Beköltöztem a kórházi szobába, férjem elment a városba én át se akartam öltözni, mert már én sem értettem miért vagyok ott :lol: Otthon nem kajáltam, vasárnap lévén bolt sehol nem volt nyitva, így félig éhen haltam, amikor mondták hogy egyek kórházi kosztot (főtt tojás, kolbász :D )-ettől végig büfiztem a szülőágyon :oops: :lol: . Benyomtam és fél óra múlva megvizsgáltak, amikor 4 ujjnyira voltam kitágulva és véletlenül elrepesztették a burkot. Úgyhogy kaptam beöntést is. Ez volt 17 órakor! NA innentől kezdödtek el a fájások :? Labdáztam és relax labdát nyomiztam. Ja és kértem a növéreket hogy most már talán szolhatnának a dokimnak, aki a fia eljegyzésén volt kb. 200 km-re a kórháztól!:) Ekkor paráztam, hogy mi van ha nem ér oda. Feltettek a szülőágyra ctg-re és mondták, hogy igyekszik a doki, de még kb.2 óra! Amúgy a szobatársam már délelőtt óta vajudott, őt is vizsgálgatták és 18 órakor helyett kellett vele cserélnem a szülőszobán, mivel gyorsabban tágult mint gondolták. (Versenyeztünk, ki szül előbb :lol: :lol: :lol: ) Alig bírtam már az ágyról leszállni, ekkor már kb. egy perces fájásaim voltak. Neki a második gyerek volt, így fél óra után ki is hozták és végre mehettem be én is, pont eddigre ért oda a dokim. A fájások nagyon durvik voltak (bár mindenkinél gondolom), semmire nem emlékszem hogy ki mit csinált velem vagy körülöttem, de azt tudom, hogy nem kértem érzéstelenítőket. Volt kb. 3 tolofájás és Veronika 19:40-kor meg is született 53 cm-rel és 3650 gr-mal! :lol: Hihetetlenül jó érzés volt és csak nevetni tudtam, hogy ez ilyen könnyű volt. Rögtön a mellkhasamra tették a kislányt. Párom végig velem volt, segített lélegezni és ő vágta el a köldökzsinórt :wink: Aztán elmentek fürdetni, öltöztetni,majd visszakaptam és már szopizott is :D Nálam annyi gebasz volt a dologban, hogy a méhlepényből levált egy darab és varrás után jó sok vért vesztettem, ekkor csinált a dokim még egy eü-i kaparást :cry: Kaptam infuziót és még éjfélig a szülőágyon tartottak. Többet voltam szülés után a szülőszobán, mint előtte :lol: Sajnos emiatt a bolygatás miatt én két napig alig bírtam felállni, utána még 3 hétig csak párnán bírtam ülni, engem a varrás viselt meg :oops: :roll: Érdekes hogy volt aki írta (Kernico?), hogy fél óra után már ment a gyerekért-hát nekem mindig hozták szopira és mást nem tudtam vele csinálni :oops: :cry:
Amúgy gyönyörű élmény volt a szülés és mindenkinek ilyen könnyű, fájdalommentes szülkést kívánnék.
Bocsi, ha nagyon hosszú voltam! :oops: :oops: :oops:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Fnoe: én írtam, igen. Nem tudom, hogy az mennyit használt, de szedtem rá homeos bogyeszt, hogy a gátseb gyorsabban gyógyuljon. De nekem nem volt vészes. A 3. nap éreztem, hogy nem túl jó a dolog, de az is elmúlt.

Tinu: Oxitocint? Fogalmam sincs. :?: :?: Hamar akart végezni a doki? :?: :?:

De nekem már az uccsó 3 hónapban is elkezdett tágulni. Fekvésre is voltam ítélve. Különben ezen kívűl nekem is tökéletes volt a terhesség.

Meg nekem sem a tolófájások voltak a rosszak, hanem előtte. Az kegyetlen volt. Én meg arra emlékszem csak, hogy egyszer rákiabáltam a dokira, hogy: szálljon ki azonnal a tüdőmből, mert nem kapok levegőt, ha belekönyököl.

Kép
kernico
 
 


Mennyi szüléstörténet!Nekem is sokszor eszembe jut,hiszen ez a legnagyobb élmény az ember (és főleg az asszony) életében :D

Antekirt:Nekem majdnem pont ilyen szülésem volt!! 4.5 óra,gyors tágulás,nem sok fájdalom,és mégis a végén vákumos segítség.Lassult a szíve,nagy volt a feje (37 cm),szűk volt a medencém.Viszont tolófájás semmi. Nyomtam a vakvilágba ,mert nyomni kellett.Utána remegtem mint a kocsonya, és csak este tudtam felkelni.
Amikor meghallottam,hogy "vákum",kész voltam!Szerencsére kicsit kellett használni,mondta a férjem,hogy nagyon óvatosan tette a doki a Manó fejére.Féltem ,hogy majd meglátszik a kobakján,de semmi nyoma nem volt.Lídia fején látszott vmi?

Kép
alexa2006
 
 


Kernico ezt a tüdőbe könyöklést én is megkaptam,és én is felkiáltottam!Jó nagy gátsebem volt,de a varratszedés után alig fájt.
Én is végigfeküdtem az utolsó 3 hónapot.

Szia Cic!

Jó volt a nagymamázás?Csak ámulok,hogy miket csinál a kislány!Nagyon ügyes!Martinka még a mászásig sem jutott el,pedig ő is decemberi.
alexa2006
 
 


Alexa! Ó de drága ez a kép! Olyan szép, mikor egy kisbaba alszik! Kis ártatlanság!

Jó volt olvasni a történeteket. A kismama újságban is mindig azt olvasom el először. Aztán paráztam is mindentől ami ott leírtak szülés közben.
Ja! Nekem meg volt egy sztreptokokkusz fertőzésem a 36.heti vizsgálaton. Nem tudom, ki mit hallott róla. Na ettől is paráztam!

Lányok! Tudtok jó kis mondókákat/énekeket? Petra nagyon szereti a Bóbita,bóbita táncolt, meg a Hinta,palintát, de jó lenne még többet ismerni, mert ez már uncsi.Nekem. :D

omr
 
 


Mágnes:
Nem kaptam meg a mailt, elküldenéd mégegyszer, privibe megírtam újra a címet, hátha elírtam egy betüt. Köszi

Omr: Küldtem mondókákat, remélem tetszeni fog valamelyik.Ha bárki szerené szóljatok, küldöm e-mailben.

cumi: nekünk van, de csak alváshoz használjuk.Ma nagyon nem ment az alvás, fél órákat aludt.Nem nagyon tudok géphez ülni.
sziszi22
 
 


Omr: Tünci a Háp, háp, háp, jönnek a kacsák- ot szereti, meg az Én elmentem a vásárba félpénzzel-t, és az Egy kis malac, röf, röf, för-öt. Ja, és még a HOl jártál, báránykám-at, meg a Pál, Kata, Péter-t. Nagyjából ez a repertoárom. :) Illetve még szoktam énekelni a Micimackót, meg csomó minden mást is, de azokat nem szereti annyira. Valahogy az állatosak jönnek be a legjobban. De lehet, hogy csak én éneklem neki élvezetesebben ezeket.

Kép
Kép
tinu
 
 


Na gyorsan benéztem, írtam is, de Petra megnyomott egy gombot és elszállt...
Szóval még egyszer, röviden!
Sziszi! Köszi a mondókákat!!! Az előbb párat már felolvastam Petrának, de majd megtanulom, mert így nem tudok a szemébe nézni. :shock:
Na engedem a lányt, hagy írjon valamit nektek, úgy szeretne.De ezt elküldöm gyorsan.

omr
 
 


00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 m j , l n8 0

Na. Ezt üzeni. Tinu neked holnap válaszolok még a fentire éneket illetően.
Most megyünk a hempergőre!!

omr
 
 


Sziasztok!

Ha kell valakinek, nekem is van mondóka gyüjteményem, elküldhetem email-ben, csak küldjetek címet.

Alexa: nagyon édes az alvós kép! :D Nekem szerencsére felszívódó varratot használt, így ebből kimaradtam. Ja és csak belül repedtem picit, kívűl semmit. :?: :?: :?:

Képzeljétek, most már csak nem kiabálom el, én itt paráztam ugye, hogy a csaj nem akar mászni, és semmi jelét nem is mutatja ugye, erre tegnap óta ilyeneket csinál (eddig ugye csak pörögve meg mászva váltott helyett, semmi ilyesmi), most meg felhúzza magát így, és néha még el is löki picit (ja meg eddig ha volt is popsiégbeemelés, akkor is a feje lentmaradt, és nem tudott mit kezdeni így):



Kép



Na meg mégegy kukucskálósat:


Kép

Már javában alszik a csajszi, úgyhogy megyek én is, mert anyáékhoz vendégek jönnek, és lemegyek meginni velük egy pohárka bort! :wink:

Jó éjt mindenkinek

Kép
kernico
 
 


Sziasztok!

Azta, nem semmi termés volt ma.... több mint egy oldal, szerintem szinte rekord :)

Na, amire emlékszem:

cumi: mi is nappalra alvásra használjuk, éjszaka nem. Meg szállodában étkezésnél ha szükséges, ugyanis véleményem szerint nem szálloda étteremben kell gyereket nevelni ilyen szempontból, jobb a békesség....

Mondóka: éniséniséniskérek!!!!
ÉN lovagoltatókat szoktam neki mondani...
Éneklés: mivel nonstop Halász Judit, meg Kaláka meg Gryllus megy itthon, így én jóformán állandóan énekelek.... de inkább CD mellett még mindig, magamtól nem annyira akaródzik egyelőre...

Mági, látod, hogy beindult Panna!
Nálunk a felülés területén történt ma hatalmas előrelépés, ma végre nem oldalt támaszkodik, hanem teljesen maga előtt, és onnan is emelgeti a kezét, egyensúlyozgat. Majd rakok fel képet is, nagyon gyakorolta ma :)

Szülésélmény: tök jó volt megint ilyesmiket olvasni :) én is végigizgultam őket :)

Omr, nekem is ismerős volt a neved még a legelejéről...

Német oldalak: köszi az ötletet, majd én is szétnézek. Bár nekünk még jó az ülés, de majd odajutunk...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Kernico, jó volt, de a legjobb benne a légkondis szálloda volt :) mondjuk féltem kicsit, kinti 40 fokból be a 20-ba, de szerencsére úgy tűnik nem fázott meg a kicsilány... magán a tréningen is igyekeztem részt venni amennyit tudtam, de hát azért olyan sokzsor nem tudtam. de így is tök jó volt, hogy legalább nem maradtunk itthon, és apával voltunk. Meg ugye az unokahúgom vigyázott a kicsilányra, így este is ki tudtunk moccanni a többiekkel kicsit, rég volt már ilyen :) Rékapanka is elég jól viselte, utolsó napra kezdett nyügi lenni, lett koncentrált anyahiánya, addig tök jól megvolt (etetni mindig én etettem azért közben is, csak közben tüntem el 1-2 órákra, csak ezt 3 napig folyamatosan...) így tegnap, mikorra hazaértünk, elég ölbebaba volt, és csak nálam nyugodott meg... MOndjuk tök furi, a végére már nekem is tökre hiányzott :)

Ja, tali:

szerintem próbálkozzunk még nyáron:
mit szóltok a júli 30-i héthez, akkor már talán jobb idő lesz... és pl aug 1, szerda?

Képek tökre tetszettek, most nem sorolom egyenként.

Niki, Dani süniként tök édi, olyna vagány kis csávesz lett tőle :)

hú, mi volt még...

hozzátápi: hát nem nagyon haladunk... :? a masodik, harmadik nap barackkal egész jó volt, más szinte nyitotta a száját, de most visszafejlődtünk. Holnap almát kóstolunk.
Ivás: nálunk sem nagyon van, ma 10 ml vizet ivott összesen, próbáltam higított almalevet, de abból sem csúszott le sokkal több...

Meleg: nektek nem esznek kevesebbet a babók? 2 hét tök jó evészet után 3 napja megint elég keveset eszik...

Tinu, ja, be is fogtam a számat, mikor olvastam, hogy nálatok 35 fok van, fúúúúú....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


nevetés: Rékapanka is tanulgatja, őleg apjára egyelőre :) de olyen furi köhögős hangja van, tök édi :)

Fürdővíz: mi is mérjük, most olyan 32-33 körül van...

Szilvi, lehet, hogy írtad, csak nekem kerülte el a figyelmemet, mi lett Ákos kiütéseivel, tudjátok mitől van / volt?

na asszem ennyi mára... a 7végét megpróbáljuk valahogy túlélni. megyünk Coraba, legalabb ott légkondi van, meg lehet, lesz még egy két vásárlási kör, én pl délelőtt a Lbiriben indítok az új Harry Potter könyvért.... :D :D :D kivi vagyok mennyi idő lezs abszolválni, az előző két kötet 1 hét alatt megvolt, tartok tőle, kicsilány mellett ez jóval tovább fog tartani.... vagy nem alszom, de azt azért kell...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Jaj, most néztem, MÁgi, megkaptam a levcsit, köszönöm, de pont a recepteset nem nyitja a hotmail, azt mondja, vircsi van benne..... :shock: :?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?