Új privát üzeneted érkezett!

Jaj, hát Kiara és Ákos is nagyon cuki!:) Úgy bírom, hogy Ákosnak ekkora a haja!Persze hogy melege van, de akkora poén, hogy nagyobb haja van, mint a csajoknak :lol: :lol: :lol:
Ez tök jó Niko, hogy így etetted Kiarát, így hamar megtanulja,hogy kell kanállal enni!:)

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Szilvi!
Nem tudnál a gyereküléses tesztről kicsit többet mondani! :?: :idea: Úgyanis mi is most akarunk a bébihordó helyett ilyet venni, már néztünk is egy csomó félét. A boltban azt mondták, hogy az jó, amit már most lehet használni és akár iskolás koráig is jó. Az az igazság, hogy nem szeretnénk még kettőt venni, ugyis olyan drágák. :roll:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, apáék elmentewk vásárolni, hogy tudjak aludni.

Etetőszék: rájöttem, hogy a legegyszerűbb szál pelusban etetni a gyerewket. Legjobb lenne a kádban, vagy a mosogatóban, így csak a gyerököt kell mosni, meg amiben ül...:):)

Tejpép és bébikomp. Igen a gyártók és az eladók csak a pénzt nézik és annyit, hogy közvetlen ártalom ne legyen, mert azt rájuk verik.

A tejpépben ugyanúgy tehéntejfehérje van, mint a tápszerben. Ha a gyerök már evett tápszert, akkor az egy éves korig kitétel nem tud megvalósulni. Csak a bontott fehérjés tápszerek allergizálnak kevésbé... A savanyított tejek bacik által bontottak, így hamarabb adhatók. A nem tejpépeket, pedig lehet anyatejjel (ha van) , vagy gyümölcslével csinálni. Ha nincs ilyen pép elérhető, akkor tört gabonamagvakkal, kis főzés után darálással előállíthatók....

Gyerekülés: mi anno azt néztük, hogy a legbiztonságosabb legyen, ez akkor a Römer volt, eggyel arrébb pedig azt, hogy a szétszedhetőnek is legyen belső öve, amikor támlával használjuk az elején.
Tehát az autó biztonsági öve az ülést fogja, a gyereket meg az ülés öve.

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 

 
 

kernico,snoopy én is igy gondolom hogy ruha nélkül a legjobb etetni :D:D:D:D hiszen nem kell annyit mosni meg most úgy is meleg van nem lesz semmi bajuk ha nincs rajtuk még egy anyag legszívesebben én is egy szál semmiben lennék de hát a "vékonyka " testemen ha nincs ruhadarab baromira nem érzem jól magam még itthon sem :):):):):):):):):):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Deszilvi:

Sikerült, köszi!!! De jó!

:lol: :lol:
sziszi22
 
 


Sziasztok!

Kezdem a szülinaposokkal, mivel 2 kislány most töltötte a 7. hófordulóját:

Ilgya Rékádnak és

Szana Minikédnek sok szeretettel küldöm jókívánságaimat:
Kép

Tinu: Tündikéd 6.hófordulójára szintén kívánok minden jót:
Kép

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Üdv, csajok!

Ti hány fokos vízben füdetitek a babákat? Régebben 36.5-37.5 volt, most, ilyen melegben lementem 35-36 fokra (a végén kb. 1-1.5 fokkal hidegebb lesz).
Úgy tudom, hogy a babaúszó szakkörösök 32 fokos vízben fürdetnek.
Szoktatok ilyan melegben napközben is (pl. a délutáni alvás előtt) fürdetni?

KépKép
jeep
 
 


Roninagyi: köszönjük a köszöntést. :D

A mai mérce szerint nem sikerült a súlyduplázás. MOndjuk nem sokkal maradtunk el. 6440 g-ot mértem és 6500 lenne a duplázás. Lent, ahol sokkal hidegebb a szoba, ahol szoptatok, jobban hízik. Most nem sokat fog, mert nálunk a szobában még mindig 34 fok van. Vettünk egy léghűtőt, remélem, valamit használni fog.

Jeep: eddig még nem fürdettem napközben, de holnap kipróbálom. Már ha lábra tudok állni. Most még eléggé lüktet a lábam. Holnap reggel megyek kötözésre kengurustul, gyerekstül. Mondtam a sebésznek, hogy ez lesz, mert nincs ki vigyázzon a gyerekre. :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

iszonyat meleg volt/van most is. Huhh

Szegény fannika izzadt, ragadt egész nap, de volt pancsizás is, na nem a legnagyobb forróságban. 4 kor a kertben. Élvezte a kis drágám.

Tinu:
Boldog 7. et

Látom a tali most senkinek nincsen az eszébe, hogy mi legyen vele.
legyen a jövő hét,
vagy máskor?

na csak azért cuppanok a témára, mert én innen kintről mennék be és tudnom kéne előre, hogy mire készüljek. Hát értitek.
:wink:

Mági:
Jó az etetőszék. Veszitek és viszitek? :D
ma engem is reggelre Mikásbácsi meglátogatott. na nem ragadtattam el magam örömömben. Ebben a melegben végképp már csak ez hiányzott! :roll:

Régiek:
Jó, hogy újra vagytok!

Újaknak üdv!

Kép
zsuzsu74
 
 


Ja és A babák meg szokás szerint aranyosak a képeken egytől egyig.

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziasztok!

Két napja lázzal küzdünk... Tegnap kivittem Mátét este 5kor és fürdettem is, árnyékban, lehet, hogy megártott neki??? Sapka is volt rajta folyadékot is ivott... Két napja kúp, holnap doki :-(

Tali ilyen hőségben biztos, hogy nem... Majd ha kicsit melegebb lesz :roll: :lol:

Csatolni akartam képet, de ez a babanet nem engedte.... next time most nincs türelmeme hozzá

Tartozkodjatok hűvösben

szép napot

Ünnepelteknek boldogat :-)

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Zsu: ha jól értelmeztem, nem lesz tali. Ne gyere be emiatt! :wink: Majd ha kellemesebb lesz az időjárás... És addigra nekem is meggyógyul a lábam. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Szia Tinu!

Örülök, hogy újra itt vagy és végre fogadott már sebész és meg is műtött. Mit csináltak vele, ha szabad tudni? Tetanuszt is kaptál és a körmödet ugye nem vették le? Ebben a nagy melegben nagyon kellemetlen lehet, de minden nappal jobb lesz. Jobbulást Neked!

Nagyon édesek a gyerkőcök a képeken, szinte nem is tudom kit is válasszak, mert a kislányok és kisfiúk közül nem tudok rangsorolni. Mind gyönyörű :!: :!: :!:
Kép

Régiek és újak üdv,üdv, üdv.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Hahó Lányok,
babák tündériek!! :-) Ákos.... kész szívtipró:-)

Boldog hófordulókat!!

Tinu, én vigyáznék Tündérre:-) Tedd föl a HÉV-re, majd itt várom;-))
Régen engem is így utaztattak, persze nem ilyen picin:-)
Ezek szerint nincs jól a lábad:-(((

Tali:
Halasszuk augusztusra:-) Nem találtam most a táblát hirtelen.:-(

Bunny jobbulást Nektek. Szegény, láz ebben az időben:-(((

Üdv az újaknak!:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok,

Örömmel jelentem, hogy kint van az egyik fogunk.:)))Most délutánra éreztem meg a kezemmel, meg ma kétszer is megharapott szopi közben.Kb egy hét volt???

Mi ma délután olyat pancsoltunk a kertben....Vettünk Daninak egy medencét, de 180 cm átmérőjű, így teletöltöttük és inkább mi ültünk bele, Danit meg a kis gumitaxijában úsztattuk benne.:)Majd teszek fel képet róla.

Jeep, a kinti víz szerintem a 32 fokot sem érte el.Először hideg volt neki, utána megszokta, meg vigyáztunk meg ne fázzon. Én már nagyon rég óta nem mérem a vízet, ami nekem kellemes.

Hófordulós babáknak sok boldogságot, lassan mindenki 6 hónapos lesz:))))

Tinu, remélem hamar meggyógyul a lábad!!!

Szilvi, jó érzés hogy ilyen rövid a haja, de szerintem Dani is örül neki.:)
Egyébként nem süni a haja, előrefelé lapul, 1,2 cm.Viszont ma reggelre elaludta, aranyos volt:))))

Bunny, remélem nem lesz belőle komolyabb baj, jobbulást!!!!

Lehet hogy kipróbálom az olaj, tej, víz babafürdetőt....

Nika, mi is pelusban eszünk:)

csernusn
 
 


Roninagyi: nem vették le a körmöm, mert igazából csak oldalt fájt, lent nem. Nem kaptam semmit, csak a Lidocaint érzéstelenítésre. De nem néztem oda, mit csinált, mert akkor el is ájultam volna, úgyhogy fogalmam sincs róla. Illetve elmondta. Lecsippentette a benőtt részt oldalt. Aranyos vagy, hogy érdeklődsz. :)

Kiscsikó: köszi a felajánlást a vigyázásra. :lol: Most jól van a lábam egyébként. Kicsit lüktetget, de nem vészes. És jó érzés, hogy tudom, végre megoldódik a dolog. Így megéri a kellemetlenség. Még a másik lábamat is fel kell metélni, de először megvárjuk, míg ez meggyógyul.

Na megyek csicsizni, míg lehet. Bár fogalmam sincs, hogy fogok tudni aludni ebben a melegben. És éjjel cumisüvegezni kell. Nem is tudom, hogyan is fog menni. Ha felsír a gyerek, akkor még kimászok, melegítek stb. Hát a cici egyszerűbb...

Kép
Kép
tinu
 
 


Szép estét a baglyoknak!

Tinu:
nem, most semmi esetre sem mennék be, hisz én is írtam tán az előző oldalon van, hogy halasszunk, mert ebben a melegben ugyan sehova se menjen senki.

És javasoltam, hogy szavazzunk arról, hogy legyen-e még a nyáron tali, vagy csak ősszel legyen.

És ha legyen még most a nyáron, akkor 3 dátumból lehessen választani, mert a több dátum csak kavarodást okoz. meg jobb az áttekinthetősége.

próbáltam egy olyan talitáblát útjára bocsátani, ahol megszavazzuk esetleg hogy legyen-e még mostanában talink, vagy ne legyen, de nem ugrott rá senki sem.

Úgyhogy csak ezért kérdeztem , hogy ha van valami döntés hogy készüljek, mert szívesen mennék, de nem ezen a héten.
Most örülök ha élek.
Iszonyat meleg van.

És most itt locsolási tilalmat is vezettek be.
őrület.
Még , jó, hogy nem zárják el totál a vizet.
Mert olyan is volt nem olyan régen, pedidg nem volt ilyen meleg.


Bunny:
Jobbulást nektek.


Vízhőfok:
Én langyiban pancsiztattam fannit. nem mérem már 2 hós kora óta mércével, hanem amit úgy érzem, hogy optimális.
Most anyum szerint langyinál is langyibb volt a víz, ő melegebbet engedet volna bele. Remélem nem fázott meg a jányka.

nyugodalmas jó éjszakát

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziasztok!

Tinu!
Gyógyulj meg hamar!

Bunny!
Mennyire lázas Máté?
Lehet, hogy csak a hőszabáyozása nem profi?
Anno ilyen melegben az intenzíven mindenki lázas volt, mert légkondi nem volt és a ventillátort a vérvizsgáló gépre kellett irányítani, mert különben nem működött....

Vízhőfok:
Ilyenkor uszivizet szoktam engedni, az langyos, kb 30 fokos. De Hangának semmi baja nem lett a 22 fokos Balatonban sem...

Most mondták a híradóban, hogy nem lesz ivóvízkorlátozás Budapesten!:)

Jó éjszakát!
Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


jeep: én pont tegnap délután kiskádban fürdettem gegét és nem túl meleg langyos vízben de én nem méregetem kézmeleg és kész:):):):):)

Tinu: Tündikének Boldog 6. hónapot :D:D:D:D:D

Niki: gratula a kis foghoz:) képzeld írtam hogy nekünk is luk meg csík stb na igen de közben a bal beelőzte a jobbat de most már a jobb is kint van ami régebben kezdődött.Szóval szerintem nem lehet kiszámolni de kb egy hét . Ráadásul nekünk horror mert a dokinéni azt mondta hogy már a felső kettő is dagadozik szóval nem lesz mostanában nyugis napunk :):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
bunny:
Szegény Máté.. :cry: Nem hinném, hogy a fürdéstől lázasodott volna. Ráadásul árnyékban fürdetted, akkor még napszúrást sem kaphatott.

tali:
Hát szerintem is halaszthatnánk. Megpróbálhatnánk egy augusztusi talit, aztán majd meglátjuk, hogy hány jelentkező van rá, és milyen időt mondanak, legfeljebb eltoljuk szeptemberre.

vízhőfok:
Én sem mérem, nem is mértem soha, a könyökömet bele teszem. Ebben a hőségben jó kis langyosban fürdünk, bár Anna szörcsög egy kicsit, de nem vészes. Viszont tuti nem a víztől fázott meg, inkább a múlt heti hűvöstől. De képzeljétek, szívom az orrát, és végre nem sír, hanem nevetgél közben, és rásegít, elkezdi fújni a nózit, miközben én túrkálok. Így, hogy nem kell harcolnom vele, olyan jól ki tudom takarítani neki, hogy elég reggel és este szívni.

Estére a szobában a hő elérte a 30 fokot. Anna olyan jól aludt, hogy csak negyed nyolckor kelt fel reggelizni, máskor 6-kor már ébren van. Sokkal jobban bírja, mint én...

Ma menni kell a dm-be nagybevásárlásra. 6 előtt tuti nem indulok el, még akkor is meleg van...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


két friss kép a drágáról :)

Kép
Kép

Tinu: jobbulást. Nekem is be szokott nőni a körmöm de mikor kezd érzékeny lenni mindig kiszedem magmnak mégha fáj is de gondolom ezt már nem tudtad igy megoldani. :(

Utáááááááááááálllloooooooooommm ezt a nagy meleget szegény Gegét is megviseli annyit iszik cicizik hogy még csak na:)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Boldog hófordulót az érintetteknek utólag is! :-)

Bunny, jobbulást Máténak! Tudod már mi lehetett az oka a láznak? VAgy még nem voltatok dokinál?

Niki, gratula a kisrecéhez! Mi még mindig fogatlanok :-).
Vettünk etetőszéket a hétvégén én meg tök örültem, hogy ilyen jó áron egy tök jót lehetett kapni, erre itthon látom mikor felkerült az aljára a hálós tartó, hogy úgyan az amit te feltettél linket. Chiccot vettünk, szóval tényleg jó. :-)

Kép

Nagyon jó minden babáról a kép.
Hát ha ilyen meleg van a nyáron végig mint a héten akkor tényleg már rohangálni fognak a Városligetben a babák mire tali lehetne.

Fürdővizet mi sem mérünk. Csak úgy, hogy ami nekem jól esne ő neki is bizti jó hőmérséklet. Eddig nem volt panasz.

Íme a bűvös ülés. :-)
Kép
Kép

Kép

Kép
antekirt
 
 


Bunny, most mondta egyik ismerősöm, hogy az ő babájának és magas láza van és nem tudni mitől.

Kép

Kép
antekirt
 
 


nem lehet hogy fogzanak? vagy ez hülyeség?

nika70
Salgótarján
 
 


ante gratula az üléshez gege is igy kezdte és egyre jobb lett :wink: :lol: :lol:

nika70
Salgótarján
 
 


Kérdés: tudom, már volt téma, de most hogy már minden baba forog, éjjle hogy alszanak: hason vagy háton?????????
Ákos ma éjjel aludt először hason, és olyan fura érzés volt, fétem, hogy nehogy eltakarja az orrát, és nem kap levegőt! Kicsit paragép vagyok, tudom!

Másik: nincs gondotok hajhuuással? Nekem hetek óta csomókban hullik a hajam, már rettegek a fésülködéstől, meg a hajmosástól, mert borzasztó, mi mennyiség kijön!

Bunny: jobbulást Máténak, remélem már nem lázas a drága. Szegény, ilyen melegben lett beteg! Szerintem sem a pancsi okozta! Na meg ha árnyékban voltatok ,akkor nem is napszúrás, meg akkor hányna is!

Tinu: utólag boldog félévest! :P Remélem jobb a lábad!

Mági: tök jó, hogy a30 fok nem zavarta Annát. Hú, 6-kor még tegnap hőség volt! Mi 7 után mentünk ki, de olyan fülledt volt a levegő, hogy nem igaz! Na, ma reggelre ettől a légnyomástól ki is jött a migrénem! :(
én szombaton voltam dm-ben, 15%ot beváltani, hú csomó pénzt otthagytam, minden egyszerre fogyott el! pelus, törlőkendő, mosópor, öblögető, sampon, tusfürdő................... :shock:

Noémi: majd írok a tesztről, csak most idejött Ákos, mert nyafizott, és egy kézzel pötyögök, na meg ne nézze a monitort!



Ante: nagyon édes az ülős kép, nagyon ügyes Lidi. Jó az etetőszék is! :P Akkor, most hogy már ül a nagylány, lassan használni is tudjátok! :)
Vendég
 


Átkötözték a lábam, majd pénteken kell visszamenni. Addig is fel kell polcolni a lábam, meg nem szabad fürdeni. Aha, biztos felpolcolt lábbal fogok üldögélni egy 6 hós mellett. :mrgreen:

Kép
Kép
tinu
 
 


Bunny, lehet, hogy 3 napos láza van Máténak? 3 nap láz és utána semmi.

Szilvi, Lidi hason alszik kiskora óta. Éjszaka is bár mikor már hátra fordul onnantól előbb-utóbb felébred így még előtte hasrafordítom mivel a kiságyban a rácsok miatt nem tud nagyon forgolódni.
Nappal nem alszik hason de nem is alszik olyan sokáig.

Hajhullás: már nem hullik nekem annyira a hajam mint a 3. hónaptól kezdve.
Én vettem egy placentás szert a fodrászatban ahol levágattam a hajam. Allítólag főleg a kismamáknak fejlesztették ki, hogy szoptatás ideje alatt is lehessen használni. 12 ampulla de kb 24 alkalomra elég, hajmosás utána kell a fejbőrbe dörzsölni. Placenta seb a neve. Lehet ettől nem hullik már a hajam.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ante:
Tök jó az etetőszék! Kipróbáltátok már? Hogy tetszik Lidinek?
Én is megrendeltem, aug 2-án érkezik meg, végül ilyen lett, ez unisex, majd a fiamat is bele tudom tenni :)
http://www.bambino.hu/kicsikepek/etetos ... 0010-b.jpg

Akartam már kérdezni, amikor hamit fagyasztotok le a Manónak, akkor mibe teszitek? Mert Via pohárba tettem, de az elfogyott, azért meg nem veszek állandóan, hogy tudjak eltenni.

Ma megveszem a varázsitatót Pannának. Hát nem tudom sikerül-e átszoktatnom rá, lehet, hogy ha cumisüvegezik, akkor nem is fog rákapni a dologra? Úgy szeretném átállítani rá, a cumit már teljesen elhagytuk, jó lenne az üveget is..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Fnoe!

Én azt gondolom, hogy ezen nem szabad spórolni.
Gondold el: amikor ülést fogtok váltani, akkor a picid 80-86 cm körül lesz. A gyerekülés 150 cm-ig kötelező, majdnem dupla akkorára nő! Súlyban is, minden méretében sokat változik.
Kizártnak tartom, hogy egy olyan ülés, ami egy 1,5 évesnek tökéletes, jó legyen egy 12 évesnek, akármennyire is átalakítható.
Igem, sokba kerül egy-egy ülés, de sokáig is használod, szerintem ennyit megér a biztonság. (Nekem nemsokára két ülés is lesz aktuális, aztán 1 év múlva a következőnek is, és ráadásul akkor lesz két felesleges ülésem...)
Még az jutott eszembe, hogy lehet, hogy érdemes ebben is külföldi lapokat megnézegetni. Én pl. kinéztem egy ülést Nátánnak itthon (Römer Isofix, persze azok a legdrágábbak :(:(, de nem a drágasága miatt akarom megvenni, hanem az Isofix miatt), de külföldi oldalt találtam olyat, ahonnan ugyanazt amit itt kinéztem postaköltséggel, házhozszállítással együtt is 14 e Ft-tal olcsóbban megkapom. :shock: :shock:

Tinu!

Jobbulást a lábadnak! :D:D

Szilvi!

Én a múltkor kuponoztam a DM-ben, pont szombat délelőtt. Hát csak egy kicsit nézett csúnyán rám a több vevő! :D:D
Legközelebb inkább hétköznap de. fogok ilyet csinálni. (Mondjuk 5-6 féle termékre is, nem csak egyre (épp jók voltak a kuponfüzetükben, meg bababónuszosat is váltottam be), de hát azért ad a DM kuponokat, hogy használjuk, nem?)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Mági, mi azt csináltuk, hogy ami volt cumisüvegünk (Avent) ezt azért írom mert ez a márka kompatibilis minden tartozékkal- szóval vettünk külön szelepes csőrt, meg fogantyút és kész is a varázsitatónk. Olcsóbbra jött ki mintha megvesszük a varázsitatót és úgyan azt kaptuk.

Kép

Kép
antekirt
 
 


És Lidi iszik belőle? Egyáltalán ő cumisüvegezett ez előtt? Én is gondolkoztam ezen, mert van is hozzá kuponom.

beszti:
mi a sógornőmmel nagy kuponmániások vagyunk, mindig így vásárolunk, erre még a 15 % is rájön. Neki is még pelenkás a gyerkőc, így két tolikocsit teletöltünk.Mi is hétköznap szoktunk menni, mert két kosár+két babakocsi, és ki is rakhatják az itteni dm-be a megtelt táblát.. :wink: Szóval, ha valakinek kuponja van, és cserélni szeretne, csak nyugodtan, állok elébe:)

Ja! Elküldtem párótoknak a babarecepteket.Megkaptátok? Ha valaki nem kapott ilyet, és kéne, akkor szóljon, és küldöm!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Nem ivott ő még cumisüvegből. Már feleslegesnek is tartottam a cumisüvegeket, de így legalább majd fog belőle. Még nem tudom mikor kezdjem el az abból való itatást.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Mági: megkaptam a reciket, nagyon köszönöm!
Tündi is most próbálta ki a csepegésmentes itatót. Ő is cumizott, meg üvegezett is, mikor nem voltam itthon. (Meg ma éjjel is.) SImán rájött, mit kell vele csinálni. Szóval szerintem Annánál sem lesz gond.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Talán még emlékeztek rám, múlt évben sokat írtam ide.Ma délelőtt kötötték be hozzánk az internetet,eddig a szüleimhez jártam át.

Martinka dec.16-án született.majd megpróbálok feltenni képeket.

Szilvi! Martinka is nagyon forog mikor alszik,pár hete hason is szeret szundizni.Furcsa volt így látni,mert eddig ordított ha én fektettem így.Én is mindíg az orrát lesem,nehogy belefúrja a lepedőbe!éjjel is be szoktam hozzá nézni.Én is parázós vagyok!
A hajam nekem is hullik.Terhesség alatt alig jött ki pár szál,még örültem is,aztán szülés óta nagyon sok kijön.A fodrászom mondta,hogy ne aggódjak emiatt,a hormonok teszik.A fránya hormonok!!

Martinka hétfőn volt 7 hónapos.Fogacskája még nincs.1 hónapja eszik gyümölcsöket (alma,banán, őszibarack,körte-birsalma).ezeket imádja. 2 hete próbáljuk a főzelékeket, de nem eszi meg.Kicsit el vagyok keseredve,hogy mi lesz így?próbáltuk azt amit én főzök, és az üvegeseket is.(sütőtök, sárgsrépa,spenót,stb...).Aztán kitaláltuk,hogy a gyümölcsökhöz kap husit,és ez bejött!Néztük,hogy lehet is kapni ilyen bébiételeket is:őszibarack pulykahússal,alma-burgonya-csirkehús,alma csirkemájjal.Azt hiszem nem is erőltetem ami nem megy,nehogy egész életére megutáltassam vele.

Na megyek,mert felébredt a Kismanó....

Azt hiszem,nekem még a régi vonalzóm van!Hogy szerkeszthetek újat?
alexa2006
 
 


Ante:
Akkor Lidi még nem ivott belőle?

tinu:
húú most adtál egy lökést, elkezdtem reménykedni :) Na majd kiváncsi leszek, hogy tetszik neki, de csak jövő héten ihat belőle, névnapjára kapja. :)

Alexa:
Én emlékszem rád, gratula a kiskraperkhoz! A fényképet várjuk! A tickeredet azon az oldalon tudod átváltani, ahol a régi volt. Vagy ráklikkelsz egy szimpatikusra, és akkor lesz másfajta. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Először is köszönjük szépen a szíves fogadtatást :lol: Nagyon jól esett :wink:

Rólunk: a Máv-ban született a Ricsi febr. 7-én császárral. Most az 5 hós oltáson 8780 gramm volt, még mindig csak szopik. Van még egyáltalán aki csak szoptat??? A hosszát nem tudom mert nem hajlandóak megmérni, csak majd a 6 hós mérésnél :evil: Sajnos itt szhbattán ez a módi, de itthon 68 cm-re mértük. Most váltottunk 80 86-os ruhaméretre :shock:

A hajam nekem is csomókban hullik, nagyon brutál. Ráadásul ledobja a hajfestéket is az első mosásnál, így van már kb. 20 cm lenövés a hajamon. :evil:

Lábujjaimmal nekem is gond van, felváltva gyullad be a nagyújjam de műtögetem itthon magamnak. :oops:

Hú lányok, hogy bírjátok ezt a meleget????? Mi anyóséknál az emeleten lakunk, itt tegnap este 33 fok volt a szobában. Nagyon durva. Ma már 10 -kor 30 fok volt, így most megy a klíma de csak módjával, remélem nem lesz gond a Ricsivel emiatt. Bár képzeljétek el itt a nagy meleg mi meg a gyerekkel betegek vagyunk. Hihetetlen, úgy fáj a torkom hogy ihajj, a Ricsi meg náthás, szegénykémet üldözöm az orrszívóval :roll:

Mennyit írtatok két nap alatt :shock: Nagyon jó :lol: eddig a lakóhely szerinti tokpikba írtam de volt hogy csak magammal beszélgettem :shock: itt aztán zajlik az élet :lol:

Ne haragudjatok hogy most csak ilyen röviden írok, de itthon van párom és így nem nagyon jutok gép közelbe.

Még teszek fel majd rólunk képet, csak most sír a Ricsi.

Majd elfelejtettem, hófordulósoknak nagyon sok boldogságot kívánok!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Mági, hát ilyen volt az etetőszékben Lidi :-)
Kép

Még nem ivott Lidi semmiből. Nem tudom, hogy 7 hónap után is aki még szoptat az csak úgy itasson, ezért majd jövőhéten mivel megyünk le méreckedni védőnőhöz majd megkérdezem, hogy még aktuális-e vagy .... .

Vagy nektek a védőnő mit mondott?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Simon, Leon, Tündi boldog hófordulót!

Mágnes,
Szuper etetőszéket találtatok!
Én nem szoktam lefagyasztani kaját Jázinak.
Varázsitatót használunk mi is, illetve vettünk egy Avent varázsitatót anno, csak nem néztük, hogy 1éves kortól ajánlott…jahh, úgyhogy utólag vettünk rá kornak megfelelő itatófejeket, s most úgy használjuk, hogy az aventes (125ml) cumisüvegre raktam az itatófejet, és abból iszik a törpe. Tudja használni, bár újabban a cumisüveg kupakjából szeret inni leginkább.

Tinu,
De jó, hogy túlvagy a „műtéten”. És, hogy Tündi milyen gyönyörű!
Atyaég! 34fok? Mi viszonylag szerencsések vagyunk, itt „csak” kb. 30fok van…Én jól bírom, de a törpét sajnálom nagyon.

Szilvi,
Ákos a kis manó, nagyon helyes pasi…a párom és el volt tőle ájulva, hogy milyen aranyos.
Jázmin forog éjszaka, leteszem a hátára, azonnal átfordul oldalra, aztán egy idő után hasra, aztán vissz hátra…követhetetlen. Mi egyébként kb. 2hós korától hason altattuk, amíg meg nem tanult forogni így aludt, sokkal jobban szerette. És nem fúrta bele a fejét sem párnába, sem máshova…Ne aggódj, nem buták ők.
Nekem is hullik a hajam…nagyon; s nehezen tűröm, hogy minden azzal van tele. Most már nem bánnám, ha normalizálódna a helyzet.

Jeep,
Gőzöm sincs hány fokos vízben fürdetünk…a legelső itthon töltött napon szórakoztunk a vízhőmérővel, aztán rájöttünk, hogy ezt is feleslegesen vettük meg. Napközben én szoktam fürdetni Jázmint ebben a hőségben. Szereti.

Zsuzsu,
Tali: mi aug.16-26ig nem leszünk Bp-n ez tuti

Bunny,
Kár, hogy nem sikerült felraknod képet, kíváncsi vagyok Mátéra. Hihetetlen, máris 1éves!
Remélem ma már jobban vagytok.

Roni nagyi,
Köszönjük, hogy gondoltál ránk! Nagyon kedves tőled, és ezek a képek, amiket csatolsz! Malackát amúgyis imádom, micimackó fun vagyok…

Ante, a ti etetőszéketek is tetszik, kipróbálta már Lidi?

Alexa, Momi sziasztok!

Kép
Kép
szana80
 
 


Ante: nem tudom, jól értem-e a kérdést, de ha igen, akkor az én válaszom, hogy itasd Lidit ilyen nagy melegben. Én is igyekszem nyomni a lányomba, mert dögmeleg van és izzad ezerrel. Már most 34,8 fok van bent és megy a léghűtő. Most töltöttem fel jéggel. Hát szart sem ér eddig. :evil: Asszem elmegyek pancsiztatni egy kicsit, hogy hűljön a ded...

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, igen jól értetted. Csak mert úgye eddig azt mondták nekem, hogy mivel csak szopizik akkor elég neki az előtej mert jobban oltja a szomját csak sűrűn tegyük cicire. Ezért nem tudom, hogy most is 7 hónap után érvényben van vagypedig mostmár teljesen mindegy.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ante:
hát látszik Lidin, hogy élvezi az új helyzetet :) Anna egy jó darabig nem fogadott el semmilyen italt, de ebben a nagy melegben nap átlag 3 és fél deci teát megiszik. Meglátja az üveget, és már lihegve nyitja a száját. :) Elvileg az anyatej elég, de ha gondolod, próbálj neki adni valamit, lehet, hogy elfogadja. Ártani nem árt.

Na ma almaszószt evett májjal. Hú de azlett neki! Megevett 150 ml-t, így nincs táp ebédre! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


mom: hogy lehet hogy 5 hónaposan kaptok oltást? nálunk 2-3-4 hó aztán legközelebb 15 hó vagy valami plusz oltást kap Ricsike?

Gegén kipróbáltam a sütötök -almát ez csak desszert igy nem is kellett neki az egész de kétszerre becsápolta :):):)

Anyós husileveséből vettünk még ki krumplit-répát-csirkehusit-lepépeltük és nagyon ízlett neki jó nagy adagot pépelt le anyós három alkalomra is elég volt és nem is kért utána már semmit.A zöldborsós kaja viszont nem jött be neki majd később újra megpróbáljuk :D

nika70
Salgótarján
 
 


Ante: azért nem tudom, hogy a csak szopi 40 fokra is érvényes-e. Spec. szopizni is izzasztó munka. Nem tudom, én aggódok, úgyhogy a gyakori szopi mellett is adok Tündérnek inni. Mondjuk leginkább bohóckodik vele, de legalább élvezi az itatót. :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk Plázázni a csajjal busszal. Apa még mindig csak aludni jár haza, így kifogytunk mindenből. És persze, hogy azt felejtettem el megvenni, ami a legfontosabb lett volna. De legalább légkondis helyen voltunk. Itthon meg jó kis extra hőség fogadott. :cry:

Kiara a napokban nagyon nyűgös. Folyton sírhatnékja van, és megállás nélkül mondja, hogy nemnemnem, ami nálla tényleg azt jelenti, hogy valami nem jó. :D Olyan édes, de úgy sajnálom. A foga is egyre jobban kínozza. Most már tuti, hogy tényleg jönni fog, látszik nagyon. Egyszerre 6 akar kijönni. :roll:

Nagyon jók a székek. Ante: Lidi nagyon ügyi. És milyen édi.

Ante: az a kérdés, hogy anyatej mellett igyon-e? Remélem nem értettem félre. Mert ha igen, akkor igyon. Pláne ebben a melegben. Kiara iszonyat mennyiséget megiszik napközben vízből. Azt tanácsolják az okosok, hogy szopi után is kínáld meg, meg különben is max. fél óránként, ha ilyen hőség van. Eleinte Kiarának sem kellett, de most már nagyon sokat iszik. És mindig, amikor odaadom neki. Vagy az volt a kérdés, hogy esetleg a szopi látná kárát, ha cumisüvegezne?
Nekünk elméletileg hétfőn jön a Tupperware-s csőröspoharunk. Remélem gyorsan megtanul majd abból inni, mert mi is szeretnénk elhagyni az üveget.

Tinu: azért pihentesd is. Nekem amikor a lábamat műtötték, azt mondták pihentessem utánna, de persze ezt mond egy 17 évesnek. Naná, hogy szinte semmit nem pihentettem, és úgy begyulladt a seb, hogy csak na. Meg jegelni kell. Az jó az ilyenekre. Szóval inkább szedd össze az összes fekvős játékot. :lol:

Zsu: jaja, szerintem is vagy augusztus, vagy ha legközelebb halljuk, hogy kezd lehűlni az idő, akkor gyorsan talizunk egyet. :lol:

Momi: Jobbulást nektek. Szerintem ha 80 meg 86os rucikat hord Ricsi, akkor ő is 80 centi fölött van már. Nem így vannak a méretezések? Most kicsit elbizonytalanodtam.
Elméletileg az egészségügyi kiskönyvben meg benne van, hogy a tanácsadások alkalmával mit kell mérni 1 éves koráig, és ott vezetni: súly, hossz, mell- és fejkörfogat. Már boccs, ha egy nagyon jó doki, de azért szerintem egy fél perces mérés belefér ilyenkor. :roll:

Na végre, elaludt picit a csajszi. Remélem már jobb lesz neki, mire felébred.

Üdv.

Kép
kernico
 
 


Tinu: Orion léghűtő, amibe vizet is meg jégkockát is lehet tenni? Nekem itt döngicsél most a hátam mögött, de meg sem érzem. :cry: Bár már biztos nincs benne jég, csak úgy megy.

Kép
kernico
 
 


Míg a gyerek várta a fürdővizét, kitépőzárazta magán a pelust a hordozóban. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Kernico: igen, Orion. Én raktam bele jeget, de így sem számít semmit. :cry:

Kép
Kép
tinu
 
 


Köszönöm a válaszokat na kipróbálom és adok neki ásványvizet.
Viszont kaptunk Hippes alma-szőlőlét szerintetek azt már lehet adni? Csak mert én úgy emlékszem, hogy szőlőt azt 8 hónapos kortól lehet adni.

Kép

Kép
antekirt
 
 


ante:
Anna is ivott már ilyet, ízlett neki nagyon. A szőlőt mi azért nem tudjuk adni, mert a héjától nehezen szabadulunk meg. A bébiitalnál viszont leveszik.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?