Új privát üzeneted érkezett!

Norma: Nem, nem voltam csapoláson,én is ezen töprengek mióta írtad, hogy ezen a napon lenne a legideálisabb elvégezni, hogy miért nem mondták a terhesgondozóban!??
Oda egyébként holnap megyek, kíváncsi leszek mit mond a doki!! Valószínűleg holnap meg is csináltatom az AFP-t, hátha nem olyan nagy baj az az egy nap! Bár a terhességem ideje is meglehetősen bizonytalan, mivel az én utolsó menstruációs január végén volt, de csak jóval később estem teherbe!

KépKép
Kép
sagi1
 
 


Szia Sagi1!
Szerintem nem lesz baj az AFP levételével. Nekem azt mondta a doki és a szülésznő, hogy betöltött 16.hét után veszik le.
Vendég
 


Én egy idegroncs leszek ezen a munkahelyen...
Basszus nincs idő és lehetőségem, hogy az járjon a fejemben, hogy kismama vagyok...
A boldogság meg... sírnék, ha lenne időm, annyira szar itt.
Tudom ne törődjek vele, de ha az emberbe belerúgnak... És azért még rá vagyok kényszerülve, hogy itt sínylődjek...
konkri
 
 

 
 

Blongyi, Vörösbegy szorítok, de én hiszem azt, hogy a korotok miatt jött ki ez az eredmény. Tuti!

Sagi: szerintem ez az egy nap eltérés nem számít, főleg hogy a vérből tök fars eredmények is kijöhetnek, mivel nem pontos a fogntatás dátuma illetve az se, hogy terhesség e lőtt mennyi volt a eredetileg a benned levő érték. Amúgy pedig ahogy a tarjóredőt megnézték uh-n úgy ezt is jól megnézik. (+más országokban már nincs is ilyen vizsgálat)
konkri
 
 


sziasztok!
csak beköszönök, remélem jól van mindenki, Mazsolasyl remélem a vérzés abbamaradt!
Ne haragudjatok, nem vagyok valami bőbeszédő, már eléggé parázok a szerdától :? de örülök is, hogy már túl leszek rajta...ahogy tudok jelentkezni fogok rögtön, Blogyinka hogy vagy?
Én a vérvételi eredménytől már nem aggódok, már "csak" a szúrástól :(

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Szia Vörösbegy!
Remélem,hogy elhiszed már hétvége óta gondolok Rátok. nagyon várom a NEGATÍV eredményedet :D
Én hol optimista vagyok, hol meg depis. Nem tudom van-.e értelme egyáltalán AFP vizsgálatnak. Plusz még dokiváltáson is töröm a fejem.A fene, a Vinivel nem voltak ilyen gondjaim.
Neked hány %-ot írtak?
Vendég
 


Blongyi! Legyél is optimista!
Az egyik gyerek nem láthatja, a másik pedig nem érezheti a depit! De akinek ilyen szemei vannak...
De én érzem, hogy nem lehet baj! 1000%! biztosra érzem, hogy negatív lesz az eredmény mindkettőtöknek!
konkri
 
 


Sziasztok!


Sagi1 kérdezted, hogy veszélyeztett vgyok-e. Gondolom igen,de ezt egy orvos sem mondta. Bár a körzeti dokim egyből kiirt,még papírt sem kellett mutatnom neki, a munkahelyem is olyan hogy éjszakázni kell.

Hogy kell vonalzót csinálni? :P
jadika
 
 


hELLOKA!

AZ AZ IGAZSÁG,HOGY 1000X MEGBÁNTAM,HOGY ELMENTEM ERRE A SZŰRÉSRE. AZ EMBER OLVASSA NETET, KOMBINÁL. PEDIG ROHADTUL NEM KÉNE :P MOST A MÁSIK OLDALRÓL KÖZELÍTEK,AMI MÉGISCSAK TÖBB , 95% EGÉSZSÉG!! :D
Vendég
 


Blongyika!

Így kell a dolgokhoz állni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jadika
 
 


Bemásolom az eredményeket, de fogalmam sincs, hogy a sok számból most mi számít :twisted:

Kockázati értékek:
Korfüggő kockázat: 1:243
Számított Down-szindróma kockázat: 1:333
Szűrési eredmény: negatív
DT: 1:87

nem tudja valaki mi az a DT???? és a három arányból most akkor melyiket kell nézni? de azt hiszem ez már úgyis mindegy, jön a szuri...Blogyinka ügyesen gondolkodsz! Pár hét múlva majd jót röhögünk magunkon, hogy mennyit aggódtunk :?

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


VÖRÖSBEGY!
SZERINTEN NEKED NINCS AGGÓDÁSRA OKOD :D AZ ÉN ERDMÉNYEM 5% , A TIED HA JÓL LÁTOM 1% ÚGY LÁTOM MÁR CSAK MAGAM MIATT KELL AGGÓDNOM :lol: :cry:
Vendég
 


Van egy ismerősöm akinek 3 gyermeke van. Az első és a harmadik egészséges, de a középső fiú betegen született Pedig minden eredmény jó volt és még nem múlt el 35 éves az anya amikor szült.
Nem ijesztgetni akarok csak hát a kisördög soha nem alszik.
jadika
 
 


Blogyinka!
ezt hogy számoltad ki? mármint hogy 1%? én azt sem értem, hogy most melyik szám számít :oops:
Jadika persze, hogy nem alszik, azért is megyünk a biopsziára...az azért biztos...

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Jadika: és vannak olyanok akiknek rossz lett az eredménye és teljesen egészséges babájuk született.

Én most áthoztam az irodámba két doboz indexet, és megfájdult a hasam... :( megmondtam neki, gyerök, rendesen viselkedj!
De sose tudja mi a dolga. Reggel direkt értekezlet előtt vettem be a gravidát, hátha 'odahányok a főnök elé' - bocs - hát még rosszul se voltam. Gyerök, gyerök! Hát anyád mellé állj! :)
konkri
 
 


SZIA LÁNYOK!
MEGYÜNK ARRA NYOMI BIOPSZIÁRA ÉS KÉSZ :D ASZEM A 1:87ET KELL SZÁMOLNI.
MEG KÜLÖNBEN IS 97%-OSAN BIZTOS,HOGY (NEKEM) 5%-BAN BETEG A BABA :roll:
EGYÉBKÉNT MEG AZZAL VÍGASZTALOM MAGAM (HA EZ VÍGASZ EGYÁLTALÁN),HOGYHA MÉGIS BETEG, AKKOR VAN LEHETŐSÉGEM DÖNTENI. DE A 95% MÉGISCSAK SOKKAL, DE SOKKAL TÖBB MINT AZ 5% :lol: PRÓBÁLTAM A NETEN UTÁNA OLVASNI, ENNEK A BETEGSÉGNEK SAJNOS SOK SZERVI BAJA IS VAN, ÉS EBBEN A KORBAN MÁR AZ UH IS KIMUTATNÁ.
Vendég
 


KONKRI! SIKERÜLT MEGNEVETTETNED :D EZ A MOST IGAZÁNNAGY TELJESÍTMÉNY!
Vendég
 


Jaj Blongyi! Örülök!

De ahogy itt számolom, amit írtál, hogy 97%ban biztos, hogy 5%-ban beteg, hát te, hát ez kb, olyan, mint a valakinek a valakijének a valakije azt mondta, hogy valahonnan hallotta, hogy lehetséges, hogy a valakinek a valakije...

Blongyi! Ti elmentetek erre a vacakságra - szerintem, ha odacsődülnénk 1000-en, valakire tuti kihoznák, hogy nem lesz egészséges a babája. Mindenki fél! Ti meg meg is vettétek erről a papírt! Áh. Lehet, hogy nekem azt mondanák, hogy én vagyok az 1000. ezért lehet, hogy szívbeteg lesz a gyerkőc vagy valami.
Tudod én saját magam stresszelem... és próbálom magam nyugtatni, hogy minden rendben, de közben tudom, hogy ez olyan mint a hazugságvizsgáló, nem tudom magam becsapni. Hiába mondom, de belül mégis félek és azt érzem, hogy valami nincs rendben. :( Holye vagy Kriszti! Úgyhogy ki kell találnom gyorsan valamit!
Nem tudom, hogy mi teszi igazán, a munka miatti stressz, a félelem a baba egézsége miatt, de úgy érzem, hogy én még igazán nem is örültem az én kis nudlimnak! És ezért haragszom magamra! Azt hiszem azért se voltam még igazán önfeledt, mert félek úgy teljesen igazából elhinni, hogy jön, hogy jól van, mert hátha el kell engednem... :( Én hülye! És örülök, hogy ezt elmondtam most. De azt hiszem, hogy este elmondom az apunak is. Talán ez segít. Valahogy hinnem kell, hogy rendben van minden és boldog leszek. És ne féljek, ha fáj, ne féljek ha nem fáj. Hisz megszépültem, ez csak jót jelethet! Ja és egy gyakorlatias dolog: nézem az uht... és még olyan kis átlátszó a bőre, és látom a kis agyát... olyan egyforma, szép... mindene megvan. Tuti okos kis baba lesz - és rossz.
Amúgy sokat viccelődök, de mostanában valahogy nem megy... Kriszti, térj vissza önmagadhoz, legyél felelőségteljes anyuka! Anyuka, anya... 2008. május első vasárnapja már az én ünnepem is lesz... hmmm... én anya... én aki tiszta lökött, bolond... anya leszek... nem sokára. Vajon olyan anya, mint az én anyám, vajon olyan anya, mint a nagymamám? A lényeg, hogy lesz valaki aki a testemnek vére, aki számomra már mindenkinél fontosabb lesz a világon, akinek én leszek a melegség, a támasz, a tanító, a nevelő, a játszótárs, a tanácsadó, az ellenség, a barát és még megannyi minden, de legfőképpen a legfontosabb a világon. Tudom, hogy van aki már átélte ezt a dolgot és most már nem küzd annyira az életbeni szerepével. De én még bizonytalan vagyok és azt hiszem, amíg nem tarthatom a karomban, amíg nem ölelhetem át és nem érezhetem az illatát, addig nem fogok megynyugodni. De talán utána sem. De ez a sorsom. Én/mi választottuk. És mivel akartuk őt, szerelemmel vártuk így hiszem azt, hogy csak boldog élete lehet.
konkri
 
 


kONKRI!
Nyugi, teljesen normális dolgokról írsz! :D Ezek az ingadozások a hormonoknak köszönhetőek. Éss szerintem ha már eddig eljutottál,akkor biztos lehetsz benne, hogy igenis felelősségteljes, sok szeretetet, melegséget és biztonságot adó anyuci leszel. Egy a lényeg ne akarj másoknak megfelelni csak a szívedre hallgass. Persze vannak tanácsok amiket meg kell fogadni. De sose menj majd bele abba, amit a játszótéren az anyukák csinálnak. Nem szabad a versengésükbe beleszállni. Kinek mekkora a babája, mekkora a hasa, mennyit hízott, aztán, hogy mennyi teje van, mennyit eszik a baba, hogyan gyarapodik, mennyit kakil , pisil, mikor kezd járni, beszélni...éééss mikor kezdett el a vízen járni.
Nekem az a tapasztalatom, hogy hiába tervezed meg,hogy miként fogod a gyermekedet nevelni..úgysem jön be. Nem így akartam írni, csak azt akartam mondani, hogy a csemete egyénisége miatt folyamatosan lavíroznod kell, hogy elérd azt amit meg akarsz neki tanítani.
Vendég
 


:oops:
konkri
 
 


Sziasztok!

Konkri:
Olyan szépen fogalmaztál!!!

mazsolasyl
 
 


Bajcsy

Lányok nem tudom ki kért Bajcsyban orvost, az én kolleganőm ott fog szülni. Az ő orvosa Dr Mosonyi Péter, és akit még ajánlanak ott: Dr Szécsényi István, és Dr Tóth Ágnes.
Ezeket a dokikat nagyon dícsérik.

KépKép

KépKép
boo
 
 


Sziasztok Csajok!

Konkri: hogy te milyen szépeket írsz, tiszta megható. Egyébként igaza van Blongyinkának, akinek ilyen gondolatok forognak az agyában, az bizti jó anya lesz.
Mostanában szoktam csinálni egy gyakorlatot, valahol a neten olvastam, hogy ezzel talán közelebb érzem magam a babához, mivel még ugye nem sokat érzek belőle, így próbálok kommunikálni vele :) A lényege, hogy este, mondjuk elalvás előtt, nyugodt pillanatokban, fekve, tisztítsd meg az agyadat minden mástól, tedd a hasad a kezedre, és gondolj RÁ. Arra, hogy milyen lehet, mit csinálhat most, hol lehet a pocakodba, hogy nézhet most ki, stb. Ezt állítólag ő is megérzi, nem tudom hogyan, és neked is jó lesz,mert legalább addig is biztosan vele foglalkozol. És utána legfeljebb jól elalszol:))

Ma voltam terhesgondozáson. Lemértek, 1 kg-t híztam, aminek nagyon örülök, hogy csak ennyit. Jó lenne tartani. A vérnyomásom is oké. Kiírták az AFP vizsgálatot, holnap megyek, leveszik a vért, utána 2-3 nap múlva lehet érdeklődni az eredménye után. Uh-ra csak 20. hetesen kell mennem, sajnos, azt hittem, hogy talán nemsokára láthatom picurkámat. :(

Jadika: gondolom veszélyeztetett vagy, ha a dokid egyből kiírt. Hogy bírod ezt a meleget??

Blongyinka: helyes a pozitív hozzáállás. A 95%-ban egészséges az NAGYON jó, meglátod minden rendben lesz. Te mikor tudsz meg valami konkrétat?

Vörösbegy: a szúrástól én is félnék. Utána állítólag két nap szigorú fekvést írnak elő!!??

Mazsolasyl: eltűntél... Van még pöttyözés?? Minden oké?

Ma az én kedvem sem túl jó, korán keltem a tanácsadás miatt, és ilyenkor nem lehet velem bírni :x Na meg ez a meleg sem a kedvencem!

KépKép
Kép
sagi1
 
 


Sziasztok!

Sagi: én úgy tudom, hogy az AFP eredménye 2 hét, nem két nap. Akárhol is veszik én akit ismerek mindenki két hetet várt rá. A 18-20. hét között van a kötelező alapos UH, addigra épp kész szokott lenni a lelet.

Lányok! Én komolyan mondom, hogy nagyon-nagyon meg leszek lepve ha bárkinek rossz lesz a génelemzése. Minden rendben lesz!

Én ma este ha minden igaz megyek a dokimhoz UH-ra , már ha nem szül v. műt éppen.

Blongyi: teljesen igazad van, felesleges túlságosan előre tervezni, hogy mi lesz. Nekem van 1-2 alap amitől nem engedem magam eltéríteni, egyéniség ide v. oda , de amúgy elég rugalmasan állok a dolgokhoz. Nekem ami bejött, az a rendszer. A gyerek tényleg igényli és sokkal nyugodtabb és nem nyavalyog ha úgy mennek a dolgok ahogyan ő azt megszokta. Mindig ő kezdeményezi a változtatást pl evésben, alvásban, játszásban. Ennyiből alkalmazkodok hozzá, bár mostanra elég jól beálltunk, több hete ugyanaz a bioritmusa végre. Fontos, hogy legyenek korlátok, ez mindkét fél érdeke, sztem. Túl szigorúnak meg parázósnak sem szabad lenni, de ha a gyerek mondja meg hogy a népek körülötte mit tegyenek, az nem túl jó senkinek.

Norma

Kép
Kép
normajeane
 
 


Sziasztok!

Írtatok rendesen míg nem voltam. Lent voltunk a Balcsin ahol ezren voltak és a vízen kívül nem lehetett elviselni a nagy hőséget. Haza is jöttünk egy nappal hamarabb,mert olyan rosszul lettem a melegtől :(

Lányok!
Visszaolvastalak Titeket és ne aggódjatok! Mindannyiotoknál sokkal-sokkal-sokkal-sokkal nagyobb az esély az egészséges kisbabára! Tuti nem lesz baj :)

Sagi1,

én is ma voltam a védőnőnél és nálam is plusz 1kg a gyarapodás. A vérnyomáson a védőnő szerint olyan volt mint ami a nagykönyveben meg van írva. 3hét múlva megyek terhesgondozásra, remélem lesz megint uh-ra:D

bingii
 
 


Konkri

Amit az anysággal kapcsolatos "kétlyeidről" írsz, olyan mintha a saját gondolataimat láttam volna leírva.
Mindig kérdezik a barátnőim, hogy milyen érzés kismamának lenni, és őszinte bűntudattal mondom mindig, hogy igazából még semmilyen, és ilyenkor nagyon szégyellem magam. Persze nagyon örülök, és még jobban várom, hogy fejlődjön és növekedjen, de igazából mindig csak az uhun tudok megbizonyosodi róla, hogy jé tényleg itt van valaki :shock:
Szóval majd biztosan változik a helyzet, de legalább már gombolyodna láthatóan :)

KépKép

KépKép
boo
 
 


Lehet, hogy tényleg 2 hetet mondott?? Nem lehetek ennyire kelekótya!!??:) na majd utánakérdezek!

KépKép
Kép
sagi1
 
 


Sziasztok!

Sagi:
Szerencsére mára teljesen elmúlt(kopp-kopp!)

Én a múlt héten voltam védőnőnél,én is egy kg-ot híztam csak! :)

De messze van még az UH!AFP-t pénteken kéne csináltatnom!

Neeeeem bíííírom ezt a meleget!!Étvágyam sincs tőle!

mazsolasyl
 
 


Jaj Lányok, köszönöm a biztatást, meg a mindenfélét. Azt nem mondom, hogy megnyugodtam, de jól esett, amit írtatok.
Tegnap csak pár szóval tettem említést az uramnak a félelmemimről, mire ő azt mondta: Nyuszi, ha megszülsz én úúúúgy elverlek... :) azt mondta, hogy ne idegeskedjek, mert az árt a babának.

Ma jó kedvem van, ilyenkor egy picit félek, hogy valami baj fog történni...
konkri
 
 


Konkri, ez aranyos :) Mintha csak a páromat hallanám egy-két szituban...

Mindenkinek nyugalom, felnőtt emberek vagytok, akik igenis mindent megtesznek a gyermekeik egészségért.. ÉS EZÉRT (SE) LESZ SEMMI BAJ!!!
Vendég
 


Hali Lányok!
Aszem én elolvadtam :lol: Egyébként amiről sagi1 írt az valóban létezik. Annyira,hogy még tanfolyamokat is szerveznek, hog yhogyan lépj kapcsolatba a babáddal. Láttam erről egy műsort, és csodálatos dolgokról számoltak be a kismamák. Volt aki annyira el tudta ezt sajátítani,hogy a baba "mondta" meg neki, hogy mi a baja. Azt is mondták,hogy a szülés is sokkal könnyebben ment nekik , bár nem tudom,hogy ki az aki ott, és akkor annyira "le tud menni alfába"? :roll:
Vendég
 


Sziasztok,

Konkri, annyira csodálatos,amit írtál. Teljesen hasonló problémákkal küzdünk.....
Holnap megyek Afp-re.......meg kontroll Down-kor szűrésre.......félek.

ráadásul nem értem,miért holnap kell menni, mert hát holnap 15+6 és nem a betöltött 16. hét.........ott adták az időpontot, tán mert uhu alapján előrréb járok?????akkor sem értem és félek, hogy riogatni fognak majd mindenféle szar eredménnyel.

ma voltam a cukorambulancián, mint minden kéthetente keddenként.....DE: jók sőőőőt nagyon jók lettek az eredményeim!!!!!!!!Mármint a cukorral kapcsolatos eredményeim!!!!!

Vörösbegy, hidd el, ne aggódj, sztem az arányaid a korodhoz megállapított arányhoz képest jobbak!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Hello!
lafead, Te se izgulj! Nem akartuk ám Rátok ragasztani az aggódást, csak annyira jó elmondani a félelmeinket. Meg, hogy mások hátha találkoztak hasonlóval, de ott a vége mégis jó lett. Csak kapaszkodni szeretné(n)k valami kis reménysugárba :oops:

Nem tudom,hogy mi lehet Vörösbeggyel, lehet, hogy már ma be is fekszik a kórházba. Nekem előtte 1 nappal be kell feküdnöm, másnap reggeli után megy a "móka" :roll:
Én is úgy ézrem,hogy Vörösbegynek sokkal jobbak a kilátásai ,mint nekem, de én is reménykedem.

Az AFP-t meg kidumáltuk,hogy annyira nem mérvadó,mert sok mindentől függ. Mi az,hogy kontroll Down-ra mész? Az majd csak olyan 18.hét környékén van, nem? UH :roll:
Vendég
 


Megnézik mégegyszer azokat a hormonokat, amik akkor voltak az afp mellett.....uhu csak 18. héten lesz, ami genetikai uhu lesz.És az új hormonokkal összehasonlítják a régieket!
Vendég
 


Na jól van,akkor valami nem értek! :oops:
Te nem az Istenhegyin voltál? Ott leveszik vért 12-14.héten, aztán meg 18-20 héten kell menni uhu-ra...,nem?
Neked nem lesz semmilyen hasszúrkálás, ugye?
Nekem az Istenhegyin azt mondták,hogymajd 2.trimeszterben jelentkezzek uhu-ra.
Vendég
 


Elméletileg ha minden okés nem lesz hasszurkálás, az nekem nem kötelelző, a 35 év alattiaknak akkor ajánlják, ha gáz van.
Istenhegyin voltam, ott levették a vért-uhu is volt. Mivel gáz volt az arányban, így quartett teszt keretén belül leveszik ismét ugyanazokat a vérhormonokat+afpt is, majd 18-20. hét uhu, genetikai uhu, amit asszem 2 hét múlva megejtek.
Vendég
 


sziasztok!

holnap reggel fekszem be, légyszí nagyon drukkoljatok, már tegnap éjjel is alig aludtam, ma meg szerintem nem is fogok...a legtöbb ezen átesett anyuka azt mondja, hogy mire érezte, hogy fáj, akkor már vége is volt...
gondoljatok rám!!!!!!!!!!!!!!!!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Aha, rémlett a 4-es teszt. Akkor Neked azért kell most megint, mert nem kell menni hasszúrkára. :roll:
Ne izgulj, szerintem nem lesz baj :D Tudod nekem már ebben az elüzletiesedett világban minden megfordul a fejemben. Nyilván jobb félni,mint megijedni. :?
Ettől függetlenül itt az Istenhegyin úgy vettek tőlem vért, hogy meg sem látszott a helye. A szülésznőm meg forgatta bennem 2X is vagy 5 percig mire megindult. Komolyan attól féltem,hogy szétrobbantja a vénámat, már azon filóztam,hogy tutira embóliát kapok. :twisted:

Mindenesetre bár úgy lenne, ahogyan Vörösbegy is írta,hogy a végén egy jót nevetünk az egészen.
Nem tudom,hogy mi lehet vele, szerintem már befeküdt. Nem akarok "nyálas" lenni, de tényleg remélem,hogy nincsen annyira begazolva, és pénteken már meg is tudjuk,hogy a babája makk egészséges.

Aztán következünk mi sorban. De, ha jól emléxem Neked is negatív lett a teszt. Úgyhogy én biztos vagyok a sikerben :D
Vendég
 


Vörösbegy, gondolunk rád egyként!!!!!!!!!!!!Minden rendben lesz!!!!!!!!!Naggggggggggggggyon sokkkkkkkkkkk kakkkkkkkkki a fejedre :wink:

Blongyinka, hát igen, nekem nagyon nehéz megtalálni a vénám, mindig szétrobban, erre ott meg, meg sem éreztem, nayon profik.
Negatív lett összességében.Nődokim is az üzleti világgal magyarázta ezt a tesztet, nem ért vele egyet.....
Vendég
 


Üdv.

Nem is tudom, hol kezdjem... talán ott, hogy 14. hetes vagyok és nem akartam a babát, de egy életképes magzat elveszejtését gyilkosságnak tartom. Talán rossz topicba írok... de nem találtam megfelelőbbet.

Komoly házassági gondjaim voltak a férjemmel tél végén, tavasz elején. Elköltöztem otthonról a szüleimhez, akik mindenáron vissza akartak beszélni a férjemhez, akiért rajonganak. Minden áldott nap nyaggattak azzal, hogy menjek már vissza... míg végül részben kényszerűségből, részben talán gyengeségből, talán megadásból visszaköltöztem, hogy "adjak még egy esélyt" a házasságnak. Nem igazán szívből, inkább "kötelességtudatból" meg azért, mert a válás a családunkban nem divat, nincs rá példa egyáltalán. Egy ideig még nem volt semmi "akció", de végül azt is bevállaltam, gondoltam biztos csak rosszkedvű vagyok és az majd elmúlik, meg hát a férjem annyira akarja, hogy jobb legyen a helyzet... annyira vissza szeretne kapni... biztos javulni is fog minden, csak én vagyok konok meg lassú.

A gond csak az lett, hogy a legelső adandó alkalommal teherbe estem. Meggyőződésem, hogy a férjem szándékosan játszotta ki a védekezést (gyógyszert sosem szedtem, óvszerrel védekeztünk) és szándékosan ejtett teherbe anélkül, hogy kikérte volna a véleményemet. Ő persze tagadja ezt, szerinte "baleset" volt... ami elég különös időzítés egy "véletlen balesethez" ahhoz képest, hogy 5 éve ugyanígy védekezünk és sosem volt "probléma".

Persze mindenki a családból önkívületi örömben van, hogy végre gyereket szülök nekik, hosszú évek nyaggatása után. (28 vagyok, gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy már vagy 5 éve intenzíven nyúz a család az első gyerekért.)

Igen, tudom hogy a hormonok megborítanak ilyenkor lelkileg, és tudom, hogy mindenki a hisztire meg a hangulatingadozásokra fogja a dolgot. Talán ti is ezt teszitek. De a helyzet az, hogy bele vagyok keseredve a világba, a kilátástalan és kiszolgáltatott helyzetbe, és csak dühöt és undort érzek mind a környezetem, a családom, mind saját magam iránt, amiért ilyen helyzetbe hoztak engem/hoztam magam.

Kis fénysugár, hogy legalább a babára nem haragszok... ő nem tehet erről. Viszont egyáltalán nem is érzek semmi mást iránta. Csak ürességet. Csak egy láncnak érzem, ami azokhoz köt, akik így semmibe vettek és kihasználtak a saját kerek kis világuk óvása/építése miatt.

Most még nem vagyok depressziós. Fel tudom mérni, hogy ez a hangulat milyen gyilkos lehet egy kisbabának, és hogy mennyire nem szolgállná az érdekét, a testi-lelki egészségét. Szeretnék jó anyja lenni, és szeretném, ha nem sínylené meg szegény ezt a helyzetet... de rohamosan mélyülnek a szakadékaim, és ha itt maradok ebben a környezetben, akkor csak egy megkeseredett élőhalott lennék, nem Anya.
...ha viszont elmegyek, a nagy semmibe indulok. Se házam, se kocsim, alig van minimális pénzem indulásra. (Minden vagyon a férjem nevén van.) Anyámékhoz nem akarok visszamenni, mert egy hét alatt kikészítenének még jobban azzal, hogy ostoroznak a "rossz döntésem" miatt és próbálnak visszakényszeríteni a férjemhez. Mint legutóbb.

Persze ha maradnék, anyagi gondjaink nem lennének. Apuka remek állásban, jó keresettel munkamániás vezető beosztású manager, és szinte csak aludni jár haza. Azt is csak azért, hogy lerakja a szennyesét és hagyjon nekem pár mosatlant.
Megfordult a fejemben, hogy megszülöm a babát és itthagyom a családnak a szoptatási időszak után... de nem vagyok megygyőződve róla, hogy a férjem képes lenne gondozni. Anyósom alkoholista, tőle már most féltem a gyereket és semmiképp sem merném rábízni. ...és igazából senkire sem akarnám "rábízni". Azt szeretném, ha velem maradna a baba, és "megtanulnám" szeretni.
...de ha józan ésszel belegondolok, hogy anyagilag mit tudnék neki nyújtani pusztán a GYES-ből meg GYED-ből meg ilyesmikből szűkölködve egy albérletben... akkor talán mégis ez lenne a legjobb megoldás Neki.

Tudom, most az jön, hogy "menjek pszichológushoz, kérjek segítséget". Nekem is eszembe jutott. Próbáltam szakemberrel beszélni a gondjaimról, de olyan fokú elutasításba ütköztem, ami teljesen megdöbbentett. Kijelentette, hogy ez egy csodás időszak és "csak a baba számít". Én vagyok a gonosz és rossz, amiért ilyen érzések élnek bennem, és nem vagyok képes látni a szép oldalát. Aztán "megnyugtatott", hogy nem vesz komolyan, mert úgyis csak a hormonok dúlnak bennem. Na köszönöm szépen. Sokat segített.

Bocs, hogy elrontom a rózsaszín felhőt a topicban. Legfeljebb majd töröljétek a hozzászólásom, ha nem tudtok mit kezdeni vele. Rajtam most könnyített kicsit, hogy így összefoglalva leírtam.
kalitka
 
 


Kedves Kalitka!

bár én most indulok a kórházba, szűkös az időm neked válaszolni, de annyit gyorsan leírok, hogy a történeted mélységesen megdöbbentett...mert az érzés, amit most érzel, hogy egy aranykalitkába vagy zárva, ahol tudod, hogy ez nem Te vagy, nem a te életed, sajnos nagyon ismerős nekem...távol álljon tőlem, hogy tanácsot adjak Neked, én csak magamról beszélek...pont ilyen házasságban éltem 2 gyerekkel...jólét, de lelki üresség...egyetlen dolgot nem bántam meg sohasem, hogy megszültem a gyerekeimet! Az életben mindennek van valami oka, hogy miért kell hogy megtörténjen...nekem a gyerekeim miatt köttetett a rossz házasságom...én eljöttem...a gyerekek akkor 5 és 4 évesek voltak...a semmibe jöttem, szolgálati lakásba 26 nm-be...és 2 év múlva megtaláltam a társam, a társunkat és végre valamennyien boldogan élünk...és most várom a közös babánkat...iszonyú nehéz volt, de a gyerekeim adtak erőt végigcsinálni, miattuk váltam erős nővé, aki nem roskad bele a gondjaiba...oka van annak, hogy babád fog születni, a többit pedig az élet meg fogja oldani, a megfelelő pillanatban tudod majd, hogy mit kell tenned!

sziasztok csajok, most indulok, persze nem tudtam aludni, meg még annyi dolgom volt, amit a szúrás után nem csinálhatok...jók legyetek, gondoljatok rám!

Donát 10 éves
Dóra 9 éves
Kép
Kép
vorosbegy
 
 


Jó reggelt lányok!
Sajnos lehet, hogy ki kell váljak a csapatból és persze nem önként. Tegnap voltunk a 12. heti uhun és sajnos elég komoly bajokat találtak. Un parcialis mola terheségem van, ami azt jelenti, hogy a méhlepény kórosan burjánzik, és ha ez nem áll meg, akkor el fogja nyomni a babát a daganat. Fénysugár, hogy a gyerekkel egyenlőre minden rendben van, 5.2 cm és mindenene megvan, viszont annál szomorúbb, hogy lehet, hogy el kell vetetni annak ellenére, hogy teljesen egészséges. A doki SOS elküldött genetikai és kromoszóma vizsgálatra, ahova ma reggel megyünk. Nagyon el vagyok keseredve, csak apa tartja bennem a lelket, mert ő meg van róla gyózódve, hogy nem lesz semmi baj. Én azonban tegnap olvasgattam erről a betegségről, és ált abortusz, vagy csecsemőhalál a vége :cry: Beteg gyereket meg nem szeretnénk.
9-re megyünk, remélem mondnanak valami kevésbé rosszat.

Kalitka
ha megjöttem megírom a véleményemet neked, addig kitartás.
És tudom, hogy nekem más a helyzetem, de gyönyörű kis élet fejlődik benned, aki most CSAK RÁD SZÁMÍTHAT! Ha te nem állsz ki mellette, akkor védtelen marad a külvilággal szemben :)

Olyan hihetetlen, hogy ez velünk történik. Mondtam is hajnalban Pöttynek, hogy rugdosa a lábával azt a k...a lepényt, és csináljon magának jó sok helyet.
Tegnap egyfolytában bőgtem, mára meg a megfeszült izgalommal vegyes félelem lett úrrá rajtam. A doki nem volt valami bíztató.
HA végeztünk megírom nektek, hogy mi volt, és hogy maradok e a csapatban vagy sajna nem lesz rá okom.

KépKép

KépKép
boo
 
 


Kalitka!


Lehet, hogy most mindenki megfog rám haraguni de én is jártam már 1x hasonló cipőben. Nálam már akkor derült ki hogy babám lesz mikor már nem voltunk együtt. Én nem voltam olyan bátor hogy egyedül bele merjek vágni. A szüleimmel sosem volt igazán jó a kapcsolatom (anyu iszsik) rájuk csak a negatív dolgokba számíthattam" na ugye megmondtam". A kerestetem 25 e körül volt (10 évvel ezelött). Szóval én amellett döntöttem , hogy nem tartom meg. A szívem ma is bele sajdul ha rá gondolok, pláne hogy a mostani párommal olyan boldog vgyok és csak lombikkal tudtam teherbe esni megint. Az eszem viszont azt mondja, hogy jól cselekedtem. A műtét utáni 2 évben teljesen úgy éreztem mintha kivülről látnám magam, mintha ez az egész rémség nem velem történt volna. Megfutamottam a felelőség elől? Lehet...,de most így jó ez-az egész ahogy van.

Vörösbegy: Biztos minden jó lesz.


Tudjátok még nem jártam itt a forumon az volt a legnagyobb problémám, hogy megmaradjanak a babák. Bele sem gondoltam igazán a betegségekbe. Ezzel nem azt akarom mondani hogy nem tudtam róluk.
jadika
 
 


Sziasztok!

Boo! Remélem minden rendben lesz!!! Remélem bíztató mond a doki! Ő már biztos több ilyet látott!!! Minden rendben lesz!! Nyugi, nem érezheti!!! Tudod! Várunk a fejleményekkel!

Vörösbegy!!! Neked is ezerrel szorítunk!!!!! Csak a jó eredményre szabad gondolni!!!!

Én holnap megyek 14:40-re az Istenhegyi útra. Azért kicsit félek, mert csak Down szűrés lesz, de tudom, hogy nem lehet baj! Senkinél sem! Aki itt volt kombin: Ha szeretnék 4d-t a UH-n, szólni kell? Vagy ha képet vagy esetleg cd-t szeretnék, azt lehet kérni? És mennyi pluszba kerül? Köszi az infokat!

Igyatok sok sok folyadékot ebben a melegben!!!! És vigyázzatok magatokra! Én tegnap majdnem pofára estem... :roll:

Kép
Kép
sleepin
 
 


Boo... Nem is tudom mit mondjak... Nagyon-nagyon szorítok a jó eredményekért és a jó hírekért... Ameddig lehet, ne add fel a reményt!
Várunk ide, és mindenképpen veled vagyunk lelkileg!

Istenem... de ez mitől alakulhat ki??? :(((

Vbegy: Menni fog minden rendben, ne izgulj!
Vendég
 


ún. Mola-terhesség: Ez a sárgatest-hormon megemelkedett számát jelenti.
Utánanéztem...de most inkább erről ne is beszéljünk... Lélekben nagyon szorítok boo!!!!!
Vendég
 


Sleepin képet, dvdt kapsz és 3d-ben nézed egy részét.

Én ma voltam négyes teszten.......pénteken lesz meg az eredmény.Augusztus 3-án genetikai uhu lesz! na a vénám most szétcseszték, pedig eddig dícsértem őket, de nem baj, ez legyen a legkevesebb.

Boo, nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!!!!

Vörösbegy, megy a drukk ezerrel!!!

Kalitka, ahogy a neved is elárulja, megértem, hogy kalitkában érzed magad. Nem tudom igazán mi a jó megoldás, de sztem ha te azt érzed, hogy kihasználnak, nem becsülnek és nincs élettered, nem erőltetném a házasságot.
Az élet adott neked egy szépséget, egy gyereket. Nehéz eldönteni, hogy mi a jó megoldás neki. Otthagyni apánál, elvinni???nem tudom, de azt hiszem az ő jövpjét kell szem előtt tartanod, és aszerint dönteni. Én nem merek és nem is akarok tanácsot adni neked, de ami fontos, a gyerek érdeke.
A pszichodoki meg szemét, ha így viselkedett veled, mert ez depresszióvá fog fajulni, ha nem kezeled, kezeltetik ki.
Vendég
 


Huhh Lányok!

Boo: nagyon szorítok én is Értetek, remélem,hogy minden rendben lesz! Nem is értem,hogy erre miért nincsen gyógyszer?

Vörösbegy: 1000 drukk Neked is, én tudom,hogy Ti eredményetek NEGATÍV lesz :D Otthon is vigyázz magatokra.

Lafead: én valahogy Felőletek is nyugodt vagyok :D Veletek sem lehet semmi baj úgy érzem.

Kalitka: én sem leszek népszerű. Én úgy gondolom,hogy nem lenne szabad megszülnöd a babát. Ha már meg lesz a baba, és látod ahogyan cseperedik,akkor nem tudod otthagyni apucira. Ő tested része és nem leszel képes elszakadni tőle. Más lenne a helyzet, ha nagyon szeretnél gyermeket, akkor azt mondom,hogy tűzön-vízen át tartsd meg, és akkor nem számít az anyagiak hiánya, mert a babának nem az kell, hanem sok-sok-sok szeretet, és biztonság. Ha ez megvan,akkor nem számít,hogy milyen cipő..stb van rajta. De, ha még nagyon szeretnél is babát, akkor is ott van egy olyan dolog , hogy ki az apuka? Milyen ember? Milyen társ? Valóban őt képzelted el gyermeked apjának? Fiatal vagy még, van időd egy olyan kapcsolatot taláni, ahol boldog vagy, közös öröm a babavárás.
Vendég
 


Vörösbegy! Nagyon szurkolok Nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Boo! Kitartás szorítok értetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
barbi5
 
 


Szép napot csajok!

Vörösbegy: hiszem, tudom, hogy minden rendben lesz!

Boo: sajnálom, és bízok abban, hogy Neked is minden rendben lesz azért! Kitartás. Tényleg rugdakja az a qrva lepényt!

Csajok: szerintem már mindenkinek volt szenvedős, nyüglődős kapcsolata... ezért ne bánkódjon senki.

Az én esetem, mint ahogy már korábban is írtam - hátha pozitív példával szolgálhatok - Szóval mint már írtam, mi az urammal csak barátok voltunk, aztán később ő többet érzett irántam, de én boldogtalan voltam. Egyedül voltam és társra vágytam, aki szeret, és akit én is szeretek. De a kapcsolatunk egyoldalú volt. Azért én úgy döntöttem, hogy úgy sincs "jobb dolgom" legalább ő legyen boldog, éljünk együtt. Anyukám mindig azt mondta, hogy mindenki visszakap mindent az élettől, jót is, rosszat is - így hittem azt, hogy egyszer én is boldog leszek. Hát így is lett. Nagyon megszerettem az uram és boldog vagyok vele! Örülök és köszönöm, hogy kitartott mellettem még akkor is, mikor én nem hittem kettőnkben.
konkri
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?