Köszi mindenkinek a gratulát a gyermekemhez. Tényleg nagyon ügyes, aranyos, szép, és én egy csöppet sem vagyok elfogult
.
Orsoly!
Én csak egy jó darabig néztem, mert meg akartuk nézni a másikon a Ryan közlegény megmentése c. filmet, amit akkor vetitettek moziban, amikor a Benivel voltam babás. És akkor azért nem birtuk megnézni (pedig már bent voltunk a moziban), mert annyira rugdosott (nagyon nem tetszett neki a hangja), hogy ki kellett menni a moziból. Brutális idönként a film, ugyhogy nem is baj, hogy akkor lemaradtunk róla.
Viszont az IQ teszt szerintem abszolut nem volt nehéz, söt, idönként arra gondoltam, hogy elegendö egy kis nyelvi érzékkel megáldott matektanárnak lenni hozzá, hogy jól megoldja valaki. Mert pl. voltak a sorozatos kérdések, hát ott nekem csak rá kellett néznem, és tudtam, de nem azért, mert olyan hüde intelligens volnék (dehogynem
), hanem azért, mert nekem ez látszott, mert van benne gyakorlatom. Meg is állapitottuk, hogy nem tudjuk, hogy mennyire volt intelligenciateszt, és hogy abban hány matekpéldának szabadna szerepelnie (a matektudás ugyanis nem intelligencia).
A másik: olvastad, hogy Dorisnak pozitiv a tesztje (vérböl a Kaáliban)? Nagyon jó hir!
Gömb!
Nekünk nagyon bejött az utazóágy. Pl. ha a rokonsághoz megyünk, akkor nem gond, hogy hol alszik, nem esik ki, ki lehet tenni a levegöre is. Kicsire összecsukható (legalábbis kisebbre, mint bármilyen járóka), nem nagyon nehéz. Még a Benihez vettük, és voltunk együtt nyaralni is igy szállodában (nem kellett pótágyat fizetni, igy a gyerek üdülése semmibe sem került
).
Nem bántam meg, hogy megvettük, ez tényleg ki lett használva.
Nyuszi!
Nagyon ügyes Emi!
Orsoly!
Nálunk a járókához a szempont, hogy összecsukható legyen. Szerintem a müanyag praktikus, föleg a sokfogú fiamhoz, aki rögtön megrágná a szélét (már a kiságyat is emgrágta, de ott a Beni ugyis elökészitette már a terepet
), és az nem lenne túl szép.
Most már bárhoz feláll (függöleges dolgoknál is (tüzhely, ágy vége)), ugyhogy ebben nem akadályozza a háló.
Manó!
De ilyenkor a körülmények is érdekesek (amire persze te nem biztos, hogy tudsz válaszolni), hogy mi okozta: 1. Elötte rendesen igáyn szerint szopizott a baba? 2. Nem érte különleges hatás?
Ezek egyébként engem tényleg nagyon érdekelnének. Márcsak azért is, mert amikor én már nem szoptattam többet Benit, akkor nekem elég nehezen szünt meg a tejtermelés, pedig akkor már csak napi 1 szopi volt, reggel. Még napokkal késöbb is volt olyan, hogy csak azért kellett megszopiztatnom, mert nagyon feszült.
Timici!
Fejés ügyben nincs tapasztalatom. Én nem fejtem egyáltalán (elöször azért, mert nem volt rá energiám, inkább pihentem, msot meg azrét, mert már annyi van, ami neki kell, nem akarok belekavarni az egyensúlyba, és különben is nagyon nem szeretek fejni). Pontosabban azért párszor igen (amikor nagyon kellett), de azért rendszeresen nem, igy nincs igazán fejési tapasztalatom.
Szerintem, ha beállt a kereslet-kinálat, akkor csak azért érdemes esetleg fejni: 1. le akarod adni (ez nagyon szép dolog, mindenkit nagyon becsülök érte, aki tette vagy teszi), 2. el akarod magatoknak rakni (nálunk nem olyan nagy a fagyasztó, hogy érdemes lett volna). Egyébként csak túltermelést csinálsz vele. Ha kevésnek tünik a tej, akkor is inkább a gyakoribb szopit javasolnám elsöre, ez általában pár nap alatt megoldja a kérdést, és nem a fejést.
Tüni!
Mindkét dologra jó válaszod. Igen, ha ébred, akkor éjszaka is etesd meg, nem olyan nagy még. Én is etetek éjszaka, pedig Nátán 9 hónapos. Nem mondom, hogy nem szeretnék aludni, viszont én ilyen dolgokat szeretem a gyerekre bizni.
Mindig meg kell kinálni a másik mellel is, ha nem kell neki, az nem baj. Igy aztán lehet, hogy összességében 1 mellböl fog mindig csak enni, viszont biztos nem marad éhes. A mellnek jó, ha szopiinger éri, hisz attól termelödik a tej.
Igen, ezen már én is sokat gondolkodtam, hogy vajon hány anyuka van, akik a védönök-orvosok együttes tanácsai miatt esetleg elrontják. És ami még risztóbb számomra, hogy hogy lehetünk biztosak abban, hogy a többi tanácsuk jó és korszerü, ha ebben nem vették a fáradságot, hogy utánaolvassanak, -tanuljanak.
Nekem nagyon jó dolgom volt a nagyobbal, mert olyan dokinénink és védönönk volt. Meg én is olvasgattam mindig is ilyen témákról.
De magamból kiindulva, nem kell müveletlennek lenni ahhoz, hogy elhigyjük, amit a védönö, orvos mond, és rosszul is csináljuk, csak mindössze tapasztalatlannak, és esetleg a témában kevésbé jártasnak (de ez ugye nem hiba, hisz nem nekem kéne tudnom!).
Jó sok lett, de megyek is, mert vasalnom kell.
Beszti