Sziasztok!
Ezer éve nem jártam erre
Megpróbáltam gyorsan végigolvasni az elmúlt pár oldalt, ahogy látom nem én vagyok az egyetlen aki régen írta már
Pár gondolat ami eszembe jutott:
Bébikomp: örülök hogy mindenki azon a véleményen van, hogy nem kell és hogy káros. Én is csak rossz véleményeket hallottam róla, a gyógytornászunk szerint van olyan ország ahol már be is tiltották, annyira káros. Én csak azt nem értem, hogy akkor a gyártók miért gyárják? Még egy dolog amit el lehet adni a szülőknek, és ezzel is pénzt elvenni tőlük
Etetőszék: mi valószínüleg valami fát és tálca nélkülit fogunk venni. Én úgy gondolom hogy a gyerkőc egyen a családdal együtt, ő is üljön az asztalnál, ne egy különálló helyen. (persze mivel első gyerek ezért még nem tudom hogy tényleg be is válik-e ez). Én olyat szeretnék ami átalakítható az évek során, így ugyanaz a szék ami most jó neki, az jó lesz 10 évesen is. Van egy csomó féle variáció, a legjobb a Stokke széke, de van ezerféle másik is.
Eddig egy 3000 Ft-os Ikea-s széket vettünk, ez jó lesz az utakra, csak szükség volt valamire, mert nővéremék sokat járnak hozzánk, és az ő gyerkőceinek már kell etetőszék.
Egyébként szerintem ez is teljesen jó konstrukció.
Ételek: mi még csak az őszibaracknál járunk, abból Márk rengeteget meg tud enni, illetve próbálkozunk a krumpli-répa kombinációkkal, de azokból 1-2 kanál ami lemegy a torkán. Erőltetni még nem nagyon akarom, még bőven ráér. Üveges bébiételt én nem nagyon szeretnék majd venni, persze úgyis rászorulok majd, de így tapasztalatom az 0.
A Sinlac pépet mi is adjuk vacsora előtt (rizs és szentjánoskenyérmag), abból kb. 80-100 gr-ot eszik meg Márk. Én azért kezdtem, mert sokat ébredt éjszaka, és gondoltam hogy majd nem fog, de ugyanannyit kel fel így is mint előtte
Pedig nem szabadna éhesnek lennie, de mégis fél óránként fent van. Most éjszaka is fél - 1 óránként ébredt, mindig valahogy visszaaltattam, aztán 2 után már adtam neki enni, akkor meg aludt 2 órát és újra fent volt
Még 1 hétig próbálkozom azzal hogy nem adok neki enni, csak 2-3 fele, de nem tudom érek-e el vele bármit
Márk már kúszik majdnem 1 hete, de mászni szerintem még egy darabig nem fog, mert nagyon ritkán nyomja csak ki magát négykézlábra. A kúszás/mászás tényleg nagyon fontos a babáknak, mert ezzel is erősítik a hátizmukat, ami majd az állásnál fontos lesz.
Kajához visszatérve. A tejpépben pontosan mi van??? Csak mert ugye elvileg tejet 1 éves korig nem ajánlott adni, de azért tejpépet adhatunk?
Snoopy, a te válaszod különösképpen érdekelne!!!
Én szeretnék mindent úgy csinálni, hogy legkevésbé ártsak Márknak (próbálok vegyszermentes dolgokat venni neki, magam főzök stb), és körbenéztem hogy mi az amit még adhatnék neki....
Na megyek is, elég lesz ez ennyi idő után belőlem
Dorka