Új privát üzeneted érkezett!

ilgya ne aggódj én sem írok mindenkinek mégsem neheztel rám senki :oops: :oops: :wink: :wink: legalábbis remélem :):):):):):)

Na megjöttünk a dokitól gegeének a piros foltjai a melegtől van :oops: gondoltam én csak azért hamár dokinéni itt van a házban megnézettem vele meg hát meg is mérte a drágámat 8700g és 71,5 cm :):):):)
Ja és már a felső bal is jön mert baromira meg van duzzadva neki fent is az ine
szép gyerek mindent egyszerre csinál :):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Na úgy örülök!
Most kapott csütörtök óta először szilárd kaját. Úgy féltem, hogy nem kell majd neki, de megevett 80 ml brokkolit! :) Most nem adtam neki mellé rápot, kipróbálom meddig bírja a zöldséggel!

Szana:
Tudnál küldeni az etetőről egí képet? Kiváncsi lennék rá. Néztünk a hétvégén, és dilemmázunk, mert Apa szerint nem biztos ,hogyérdemes sok pozívióba dönthetőt venni, mert az 10-zel drágább, a gyerek meg hamarosan ülni fog. Remélhetőleg....

Niki:
Megnéztem azt a Chicco széket is, amit te linkeltél be. Nekem tetszik, ha Apa lebeszél a sok dönthetősről, szerintem mi is ilyet fogunk venni.

kernico:
Egészen péntekig 3-as fokú hőségriadó lesz, csütörtökön tetőzik a hőség. Enyhülés csak vasárnapra várható.
www.eumet.hu

Hát igen... ez a rózsaszín kóros.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ilgya, Lidi már régóta a fülét vakargatja, tépi vagy mit csinál és az ínyét is rágja vagy masszírozza az ajkával, de még sehol egy fog.

Kép

Kép
antekirt
 
 

 
 

Lányok!
Most beszéltem a gyed miatt ,természetesen nincs megigényelve... Jól gondolom, hogy erről a munkáltatómnak értesíteniük kellett volna, és a gyed igénylést nekik elindítani? Vagy én rontottam el? Segítsetek, kit toljak le????

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági, engem fel is hívtak a munkahelyemről és mikor a családipótlékot stb-t kitöltöttük akkor még egy papírt is kaptunk, hogy ekkor és ekkor menjek be elintézni a gyedet. Szóval a munkáltatónak kell tudni, hogy mikor jár le a tgyás illetve nekik kellett volna szólni, de ez az én véleményem.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Hát elkezdődött a hét, jó sokat írtatok már ma!

Momi: naná,hogy üdv köztünk. Persze hogy még ide tartozol, hisz február még javában tél. Az én kisfiam is február 11.-én született, úgyhogy mi még nálatok is fiatalabbak vagyunk! Gyere gyakran,mert különben könnyen lemaradsz, nagyon aktív a fórum. Ja, és nagyon klassz baba-mama brigád van itt! Nincs kakukktojás, fekete bárány....mindenki nagyon kedves!

Szana, Snoopy: de jó, hogy jelentkeztetek! Már azt hittem, eltüntetek teljesen!
Snoopy: milyen az új lakás? Gyerkeek megszokátk már? Tegyél fel képet Hangáról, had lássuk,mekkorát nőtt a leány!

Körömvágás: én is 3 naponta vágom, mert olyan gyorsan nő. Vettem tompított végű babaollót, eddig azzal szenvedem, de nagyon szarul vágott, és a lábán nem is fértem a körömhöz, főleg a nagy újján. De már olyan gáz volt, hogy belerugott az övembe (mikor fleemeltem) és visszahajlott a körme. Fogtam a saját bőrvágómat, és azzal le óvatosn! Tökéletes lett! Azóta a kezén is azzal vágok. Ákos viszonylag hagyja, csak a lábán útálja a körömvágást!

Ma megyek dokinénihez,megmuttni a kiütést,mert már mind a két arcfele ilyen, és jó száraz is, meg a combján is van folt,sőt a kezére is jött ilyen száraz ekcémás folt! :x :?

Húú, de a kezén a bcg oltás helye nagyon butális. Most van a csúcson. Hatalmasra van bedagadva, tiszta genny a teteje. Bármikor kifajadhat neki. Gondolom az is baromira fáj szegényemnek!

Mági: naaagyon tündéri Anna baba. Igazi kislányos arca van! :P

A héten kell venni új autósülést, mert már annyira kilóg a lába a mostaniból! :roll:

Fogas baba-mamák: nem harapnak a gyerkőcök???????????? én ma majdnem felüvöltöttem, úgy rámhrapott örömében! :o
Vendég
 


Sziasztok,
Mági, nekem jött egy levél a MÁK-tól, amiben benne volt, h meddig folyósítják a TGyás-t és, hogy a GYED-et a foglalkoztatónál kell igényelni és h, mi kell hozzá. Én felhívtam a kollégáimat és már el is intéztük, pedig nekem még csak most 22-én jár le.

Szilvi, Ádámnak uez volt, tuti. Már csak a szája körül van, az pedig a nyáltól. Én még mindig azt mondom, h a fogzás miatt van, de az a biztos, ha megmutatod a dokinak.
Egyébként Apis 15 CH:-))) Bár még én sem adtam Ádámnak:-)

Nekem fog nélkül is húzza a cicimet:-)

Winnie, tök jó a szék, bár tudom, h most nem vagy:-)))

Körmöt a kezén 2* vágjuk egy héten, a lábán ritkábban. Azt nehezebben hagyja:-) Apa szokta mindkettőt szopi közben, baba ollóval.

Jelentem a babakocsi még mindig tuti:-) Ma voltunk reggel sétálni és egy hangja nem volt:-) Még el is aludt benne. Nagyon örülök, h nem fölöslegesen vettünk újat!!!
A régit is sikerült eladni, a barátnőmék elvitték:-)

Ha tényleg ilyen meleg marad, akkor mi sem megyünk talira. :-(((

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok!

Köröm:Én kezdetektől fogva az én körömollómmal vágom, nem csipeszelek. nem lenne itt semmi gond, ha hagyná a kisasszony, de ujabban nem hagyja. Jajj azok a régi szép idők, mikor hagyta,Nem is volt karmolásnyom.

Szilvi:
Mint már félig meddig fogasok eddig nem harapott meg fanni, pedig félek tőle. Kivi leszek egyáltalán lesz e ilyen és mikor. Egyenlre ügyin szopizik.

kaja:
ma borsó volt, mondjuk negyed bébikajás üveggel evett me.

Winnie:
Jó az etetőszék, még ilyet nem is láttam. Az ára is... :roll:

Ilgya:
gyere gyakrabban nyugodtan. Szerintem senki nem sértődik meg azon ha nem válaszolsz név szerint mindig mindenkinek. Ha van olyan téma, amit konkrétan akarsz akkor is elég szerintem nevesíteni, de átlagosan mindenkihez is szólhatsz ám4
No igen, elhiszem, hogy nem tudtad ki is lehetek. Iwiwen ez a cím nem is szerepel tehát akkor sem lettél volna okosabb :wink:

Tali:
Szerintem is okosabb lenne halasztani amikor kevésbé lehet hőgutát kapni.

Lehet jövő hét is vagy bármikor.
De javaslom a könnyebbség végett mondjuk azt, hogy max 3 konkrét dátumból lehessen választani, dönteni, mert az, hogy ettől meg ettől nekem jó, az bonyolult, már ha vezetni akarjuk, kinek mia jó.
Bocsi, ha megint okostojizok, de ha táblát alkotunk akkor ott jobban mutatnak a konkrét dátumok.

Tessék megírni akkor, hogy ki mikor ér rá, mi legyen.
vagy legyen csak ősszel tali?
Azt is megszavazhatjuk. Pl a szokásos módon

Kezdem is:
Név--------------------Nyári tali még legye---------------------Már csak ősszel legyen
1.Zsuzsi..........................legyen még..............................................legyen

És ha ez megvan, ha megszavazzuk, hogy legyen még nyáron, akkor kéne a konkrétumokat felvezetni, azt a 3 dátumot ujabb tábliban.
Vagy nem jó ötlet?
Nyugodtan lehet ellentmondani....

Kép
zsuzsu74
 
 


És akkor képek...
Olvasás.. :lol:
Kép


Nyugágyban pihi...
Kép

Kép

Kép
zsuzsu74
 
 


És a pancsiról...
Kép

Kép

Bocsi ha sok volt..... :oops:

Kép
zsuzsu74
 
 


Mági, tettem fel képet az etetőszékről…a júliusi mappa végén vannak. Hát igen, mi azért ilyet vettünk, mert akkor Jázmin még közel sem járt az üléshez, s a hordozó mindig csupa ételmaradék volt; így mindenképp le akartuk cserélni mielőbb.
Anna nagyon ügyes a kajálással, de ez a hasmenés…Szegényke!
Annyira gyönyörű szemei vannak, csodaszép a kislányod!

Ilgya,
Én is örülök, hogy jelentkeztél. Peg perego-t is néztünk, szerintem is szuper!
Ti értekeztek msn-en? De jó! Én sajna nagyon ritkán használom, mint újabban a számítógépen bármit.

Nika,
Gege szép szál legény és már foga is van…Ez igen!

Szilvi,
Kíváncsi vagyok mit mond dokinénitek a kiütésekre…Jázminnak nem túl szép a bőre, apja is ekcémás volt kicsiként, nagy ritkán most is kijön neki; s hasonlatos foltjaink vannak nekünk is – legalábbis, ahogy körülírtad…
Hú, ti már új autósülést vesztek? Jó, hogy említetted, úgyis akartam már kérdezni, hogy ki milyet szeretne venni. S aki tapasztaltabb, mit ajánl?

Kép
Kép
szana80
 
 


Szana:
Megnéztem az etetőt, hasonlót láttam én is. És ebben a döntött pózban jól elüldögél? Megkérdezhetem mennyibe került?

Zsuzsu:
Fanni igazi vagány csajszi! Dögleni fognak utána a hapik! A kádas a kedvencem! :)
Én is kitettem neki tegnap a medencét, bele a vizet, hogy melegítse a Nap. Szóltam sógornőmnek, hogy figyeljen, ne engedje ki Keresztfiamat egyedül, mert kirakta a medencét. Megyek ki, hát Keresztfiam természetesen a cumijait úsztatja a vízben, és a homokot hordja bele. Olyan mérges voltam! Direkt szóltam! Így elmaradt a fürdés, még nem is tudott fürdeni kint Anna, mert a Keresztfiam folyton ott van, és mindent belehordana a vízbe.

Tehát akkor ezek szerint nem én hibáztam. Se levelet, se telefont nem kaptam gyed ügyben!!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági,
Igen, neki bejön ez a póz...bár néha már a közeepsre kell állítani, ,mert húzza fel magát.
Persze, hogy megkérdezheted :wink: Már az imént is akartam írni, hogy mi használtan vettük, illetve alig használtan - tulajdonképpen 2 apró szakadást az ülő résznél leszámítva, abszolút nem látszik rajta, hogy használt. 14ezer volt, szerintem megérte nagyon.

Kép
Kép
szana80
 
 


Szana:
hány pozícióba dönthető? Nem kettőbe? És hol találtál rá?

Igaz, azt hsizem gyakrolatilag az egyetlen vagyok, aki egyáltalán nem tud már szoptatni, de azért megkérdezem. Nem tudjátok, hogy szoptatás befejezése után kb. mikor kellene megjönnie? Nekem sehol semmi, és kezek aggódni.. (ki hitte volna, hogy egyszer várom, hogy megjöjjön...)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


gege eddig is harapott néha fog nélkül gondolom az inét maszirozta eddig nem harapott most hogy kint van a kis csücske a fogának de gondolom ami késik nem múlik :)

Zsuzsu nagyon édes hétvégén gege is pancsizott mamánál a lavórban jó kicsike volt neki de legalább hütötte a drágámat.
Kép

csak ennyire volt neki kicsi :D:D:D:D:D:D:D:D:D

nika70
Salgótarján
 
 


mági igaz én még szoptatok de nekem már megjött :(:( szerintem ez is változó

nika70
Salgótarján
 
 


zsuzsu most olvasom vissza at akartam írni hogy Fanni nagyon édes :D:D:D:D:D:D

nika70
Salgótarján
 
 


Mágnes,

3 pozícíóba állítható a háttámlája, ezen kívül a magassága is állítható, kihúzható/levehető tálca és a babaszobán akadtam rá végül.
Sajnos én nem tudok válaszolni a kérdésedre :(

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziasztok!

Ezer éve nem jártam erre :-(

Megpróbáltam gyorsan végigolvasni az elmúlt pár oldalt, ahogy látom nem én vagyok az egyetlen aki régen írta már :lol:

Pár gondolat ami eszembe jutott:

Bébikomp: örülök hogy mindenki azon a véleményen van, hogy nem kell és hogy káros. Én is csak rossz véleményeket hallottam róla, a gyógytornászunk szerint van olyan ország ahol már be is tiltották, annyira káros. Én csak azt nem értem, hogy akkor a gyártók miért gyárják? Még egy dolog amit el lehet adni a szülőknek, és ezzel is pénzt elvenni tőlük :shock:

Etetőszék: mi valószínüleg valami fát és tálca nélkülit fogunk venni. Én úgy gondolom hogy a gyerkőc egyen a családdal együtt, ő is üljön az asztalnál, ne egy különálló helyen. (persze mivel első gyerek ezért még nem tudom hogy tényleg be is válik-e ez). Én olyat szeretnék ami átalakítható az évek során, így ugyanaz a szék ami most jó neki, az jó lesz 10 évesen is. Van egy csomó féle variáció, a legjobb a Stokke széke, de van ezerféle másik is.
Eddig egy 3000 Ft-os Ikea-s széket vettünk, ez jó lesz az utakra, csak szükség volt valamire, mert nővéremék sokat járnak hozzánk, és az ő gyerkőceinek már kell etetőszék.
Egyébként szerintem ez is teljesen jó konstrukció.

Ételek: mi még csak az őszibaracknál járunk, abból Márk rengeteget meg tud enni, illetve próbálkozunk a krumpli-répa kombinációkkal, de azokból 1-2 kanál ami lemegy a torkán. Erőltetni még nem nagyon akarom, még bőven ráér. Üveges bébiételt én nem nagyon szeretnék majd venni, persze úgyis rászorulok majd, de így tapasztalatom az 0.
A Sinlac pépet mi is adjuk vacsora előtt (rizs és szentjánoskenyérmag), abból kb. 80-100 gr-ot eszik meg Márk. Én azért kezdtem, mert sokat ébredt éjszaka, és gondoltam hogy majd nem fog, de ugyanannyit kel fel így is mint előtte :-(
Pedig nem szabadna éhesnek lennie, de mégis fél óránként fent van. Most éjszaka is fél - 1 óránként ébredt, mindig valahogy visszaaltattam, aztán 2 után már adtam neki enni, akkor meg aludt 2 órát és újra fent volt :-( Még 1 hétig próbálkozom azzal hogy nem adok neki enni, csak 2-3 fele, de nem tudom érek-e el vele bármit :cry:

Márk már kúszik majdnem 1 hete, de mászni szerintem még egy darabig nem fog, mert nagyon ritkán nyomja csak ki magát négykézlábra. A kúszás/mászás tényleg nagyon fontos a babáknak, mert ezzel is erősítik a hátizmukat, ami majd az állásnál fontos lesz.

Kajához visszatérve. A tejpépben pontosan mi van??? Csak mert ugye elvileg tejet 1 éves korig nem ajánlott adni, de azért tejpépet adhatunk?
Snoopy, a te válaszod különösképpen érdekelne!!!
Én szeretnék mindent úgy csinálni, hogy legkevésbé ártsak Márknak (próbálok vegyszermentes dolgokat venni neki, magam főzök stb), és körbenéztem hogy mi az amit még adhatnék neki....

Na megyek is, elég lesz ez ennyi idő után belőlem :-)

Dorka

Kép
szdorka
 
 


Sziasztok!

Tegnap meg volt a keresztelő, még romeltakarítok, de teszek fel pár képet, aztán majd visszaolvaslak titeket! Addig is üdv! :lol: Kép Veronika csini rucija (amúgy apával, én meg épp nem oda nézek) Kép keresztmamával
Kép a kezem érdekesebb, mint a pap bácsi Kép a locsolkodást jól bírtam Kép

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Képzeljétek Lidi felült :-)
Kimentem wc-re és mire végeztem addigra a járóka közepén volt terpeszülésben. :-)

Nika, nagyon aranyos Gege ahoyg a medencéjében ül :-)

Noémi, nagyon szép rucija van Veronikának és jók a képek :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Dorka: örülök, hogy te is újra jelentkeztél! Ha ilyen fa széket szertnél, ami később is jó, akkor ajánlom a Brendon széket (bébé confort, piros, kék színben van) Nem occsó, de sokáig lehet használni.

Szana: mivel Ákos ilyen nagy baba, már döngöli a lábával a kocsi háttámláját, és lebukik a feje, ha elalszik, na arról nem is beszélve, hogy a szűkítő már rég nincs benne, de így is elész szűk neki az ülés. Még nem tudom, milyet fogunk venni. Két variáció van: 0-18kg, vagy 9-36 kg. Utóbbinak leszerelhető a háttámlája, és ülésmagasítónak is használható. Majd kikérjük az eladó véleményét, bár nekem ez elég nagy intervallum: 6hóstól 12 éves korig.... :?: :shock: :?:

Doki néni: voltam ma Ákossal, hát azt mondta, ez nem melegkiütés, mert az a hajlatokban jelenik meg, és a végtagjain lévő foltok nem ugyan oylanok, mint ami az arcán van. Ő is ekcémát mondott, ami akár ételallergia is lehet, mivel csak szopizik a legény. Első körben adott kenőcsöt, ha nem javul, ír beutalót bőrgyógyászhoz. Hát okosabb nem lettem! :(

Gyönyörűek a keresztelős, pancsis, lavoros képek...........! :P
Vendég
 


Ante: gratula az üléshez, nagyon ügyes Lidi!
Vendég
 


Sziasztok!

Momi! Üdv köztünk! :wink:

Deszilvi!
Mi újság Ákos pöttyeivel?Voltál vele dokinál? Már adtál neki valamit a tejci mellé, ugye? Szerintem ételallergia lehet.
Körömvágás!
Hát én kb. hetente vágom a kezéről, de ha látom, hogy nagy, akkor lehet hogy előbb. Bár sokszor nekem sem hagyja, így lehet, hogy kétszeri háromszori neki futásra sikerül az összest levágni. :? Amúgy Veronikának a lábán nem nő olyan gyorsan szerencsére, ugyanis rettentően csikis és szinte lehetetlen vállalkozás! Viszont a nagy ujjairól leestek a körmök. :roll: Tök érdekesen néztek ki, az új köröm a régi alá nőtt! Még nem láttam ilyet, de szerencsére nem is viselte meg a kisasszonyt. Most viszont van egy kis gyulladás rajta-nem merem bántani neki, mert nem érzem, hogy mikor fáj neki, viszont nem szeretnék úgy járni, mint Tinu a sajátjával!

A tegnapi keresztelő miatt Veronika nem nagyon aludt, de ma bepótolta, reggel fél 10-től negyed 2-ig!!!


Mági!
Nagyon édi továbbra is Annácska!:) Én a két fogat még mindig nem tudom lefotozni!:(

Fanni is még mindig tiszta cukifalat, igazi nőci!:) Nem semmi ám, hogy már így ül! Hogy bírod a napi többszöri fürcsit? Nem túl macerás? Ilyenkor hidegebb vizet használsz?

Nika! Hát ez a lavoros pancsi nem semmi! Egy picit nagyobb a gyerek, mint a kád!:) Jól látom, hogy erkélyen csináltátok?

Etetőszék: A keresztelőre a mamám nem kérdezett semmit, csak megvette a széket. Olyan, mint a régiek, fából van, szétszedhető kisszékké és asztallá, csak a lábánál van öv, de elvileg a tálca rész miatt nem tud felállni vagy kiesni belöle a ded. Hát ki tudja milyen leleményes a gyerek, majd egy két hónap múlva kiderül. Na rakok fel róla képet. Persze nem olyan divatos, mint amit Winnie tett fel, de kb. negyedébe kerül és tuti nincs 11 kg!:) Amúgy nem dönthető a háttámlája, de addig míg nem ül ott a bébihordó.
Kép Kép Kép

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk mi is, minden rendben. Már van 2 fogunk, aludni meg nem alszunk.

Ma kaptam meg a liberós virágot, akkor adtam fel, amikor nektek küldtem a figurákat.

Mági
Sajnos én sem szoptatok már, és nekem sem jött még meg, ne aggódj jönni fog. :evil: Ha jól emlékszem, akkor Attilánál 2 hónappal a szoptatás befejezése után jött meg.

Ételek
mindent szeret a drága, amit kipróbáltunk és egyre többet eszik.

Nagyon édesek a pancsis képek!

Nika
Gege csúcs a pici lavorban :lol:


A mi lavorunk kicsit nagyobb:

Kép


Kép

Ébredésmentes jó éjszakát mindenkinek!

Üdv.
Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva
 
 


Kataa: azt hittem mi sokszor eszünk, azt olvastam most már 5 étkezés elég, de nekünk 6 étkezés is kevés sokszor.Nem tudom leszoktatni a hajnali evésről, a Csani tápszeres nem szopizik már régóta.Ezen már nem aggódom, eszik ahogy jól esik.Nálatok is szerintem ha többször eszik, úgy esik jól neki, nem szereti nagyon teleenni magát.

Nagyon szuper képeket raktatok fel!!Úgy szeretem nézegetni őket.

körömvágás: én is a saját körömvágó ollómmal vágom, a kezén mindig csak egy újjacskáját fogom meg, egyesével vágom. A másik kezében van valami érdekes, amivel lefoglalom.

Mágnes: nekem 9 hét múlva jött meg, sajna elég kevés ideig szoptattam. Nem tünt fel, én nem hiányoltam, nagyon csak a baba körül forogtak a gondolataim, el voltam keseredve nekem miért nem sikerül, szerettem volna szoptatni.

mászás: nekük még nem megy, csak hárafelé tolat, persze ha valamit el akar érni nyújtózkodik érte, úgy sikerül.

Csanád 7 hó 2 hét 2 napos -nekem ilyen van
:roll:
sziszi22
 
 


Noémi

Nekünk is ilyen etetőszékünk van, Attila még mindig használja, nagyon szereti.

KépKép

KépKép
balázs_Éva
 
 


ÉvI!

Kár, hogy te is csak ritkán jösz!:( Ez saját "lavor"? :lol: :lol: :lol: Jó lehet! Bár gondolom van vele munka!
Amúgy nagyon helyesek a fiúk! Ennyi csaj mellé elkelnek ám :wink:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Találtam egy aranyos móndókát, én még nem ismertem hátha nektek is tetszik:

Elgurult egy rézgaras.
Fölkapta egy kis kakas.
Ha fölkapta, jól tette,
a bögyébe betette.
De a bögye kidobta,
mérges lett a kakasra.
Összeszidta a kakast:
"Búzát adjál, ne garast!"
Kis kakas a piacon
búzát vett a garason.
Ezt adta a begyének,
most már békén megélnek.
sziszi22
 
 


Szilvi!
Most látom, hogy kb. akkor írtál, amikor én kérdeztem a dokit! :oops: :o Szerintem, ha a te étkezésed az oka, akkor nem biztos, hogy csak az aznapi kajákon kéne gondolkodnod. Mire rajtad átmegy egy kaja, mire bejut a tejbe, mire a gyereknél is jelentkezik a hatás-szerintem nem egy nap! Bár nem értek hozzá! :oops:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok! Megjött az éjszakai műszak. :) Nahát, mennyi hasonló korú baba! Végre!

Sőt, Nika, ha az a 70 a születési éved, akkor nem csak a gyerekeink egykorúak. :)

Kép
Kép
nyuszog
 
 


én is rájöttem hogy mitől ütött ki a gyerek mára már nagyon szépen elmúlt :oops: :oops: :oops: szombaton halat ettünk :oops: :oops: :oops: tudom hogy írtátok hogy nem lehet halat enni de én már annyira de annyira kívántam :oops: :oops: szegény prücsök még a dokinéni is mondta hogy ez nem kimondottan melegtől van de hát persze ő sem tudott rá mit mondani :lol: :lol: a lényeg hogy már tiszta szép a bőre :):):):):):):):)

Noémi: Veronika nagyon helyes a keresztelőn :D:D:d igen nem kimondottan erkély gang anyósnál meg hát régen mi is ott laktunk:):): mondtam neki hogy vegyünk egy olcsó kis felfújható medencét 2000 ft-ért már lehet kapni majd szétnézünk a piacon :):):):) én is ilyesmi szédszedhető etetőt szeretnék hiszen baromi sokáig kihasználná nem csak evéshez hanem később rajzolni játszani tud majd rajta :)

Évi : Hát igen ilyen lavórt ami nálatok van én is el tudnék viselni :wink: :wink: :lol: majd egyszer talán megadatik :)

Nyuszog : üdv közöttünk igen ha jól nézem a babánk között is csak 1 nap van :) gege jan 21-én született én meg 70.április
Írj magadról és ha tudsz tegyél fel képeket is a gyerkőcökről :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

A nagy lavor sajnos nem teljesen saját, anyuék kertjében van, azért így sem rossz. Minden délután ott vagyunk ebben a melegben.

Nyuszog
Én is 70-es vagyok :?

Sziszi
Jó a mondóka, Attilának tetszett.

Szép napot mindenkinek!

Üdv.
Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva
 
 


Sziasztok,

Hát megint csak gyorsan, itthonról sosem tudok úgy reagálni a dolgokra ahogyan szeretnék.

DE

Ante, Gratulálok Lidinek a felüléshez.

Nekem Dani már ül, ha valamibe tud kapaszkodi, akkor áll, (persze szigorúan szülői felügyelettel, a karunk mindig köré van fonva), és már szoktunk járni is jó pár lépést, és imádja. Viszont nem akarja az összekötő mozdulatokat csinálni. Pl, felülni még nem tud. Felállni csak rajtam meg apán, tehát ha van sok minden amibe belekapaszkodhat (ja a gumicsónakban és a medencéjében is felállt.:))

Noémi, nagyon szép volt Vera a keresztelőn, nekünk még mindig nem tudom lesz-e. Aug 1-ig el kell dönteni.:(((


Körömvágás, mi annyira hadilábon állunk,hogy nekem a szüleim segítenek be. Apu nagyon el tudja Dani figyelmét vonni, anyu meg sitty-sutty levágja, én meg a keztes időben, egyesével vágom a körmeit, amelyik épp már nagyon kapar, azt lecsípem, mert kb egyet enget, utána, neki kell a csipesz.:))

Tezse fel egy képet, kíváncsi vagyok rájöttök-e mi a furi benne.:)))

csernusn
 
 


Kép

Éva, jó a nagyobb lavór.:))

NA megyek, egyszerűen a férjem nem hagy egy kicsit sem netezni.:))))MOst épp reggeli idő van, utána Dani ébred, neki tízórai, utána legyünk a kertben, stb....

csernusn
 
 


Niki,

Levágtátok Dani haját? De édes :)

Kép
Kép
szana80
 
 


Szana,

A jó megoldásért piros pont jár! :lol:
Tegnap történt meg az eset el is tettem egy tincset.Most nagyon egyformák apával, főleg mikor egymás mellett aludtak reggel.
szerintem sokkal jobb neki így, mert a hosszú haj alatt annyira izzadt mindig, mert kis rövid haj mind ott volt.
Nagyon jól bírta, először apéát nyírtuk meg, azt végignézte, majd beüllt az ölembe a fésűvel, apa meg letolta a haját a nyíróval, csak a vége felé kezdte érdekelni, hogy mi bizsereg a feje tetején.

Kajálásra visszatérve:
Szerintem nekem Dani is sokszor eszik és keveset anyatejből. a pépesből, megeszik rendes adagot szerintem, de utána két három óra múlva ugyanúgy éhes lesz. Mondjuk nekem a nagyik azt mondják, hogy a gyümipépek, olyanok mint a nasi, tehát nem lekik vele jól.

Már kipróbáltuk a paradicsomos kruplit is, mind megette. Remélem nem lesz válogatós.
Parit már magában is evett, persze csak addig, amíg ki nem durrant.:)))Addig rágta az egész parit.

Sziszi,
Jó a versike, remélem meg tudom tanulni.

csernusn
 
 


Nyuszog légy üdvözölve!!!Mesélj magatokról!


Sziszi, bármelyik vonalzóra kattints rá amelyik tetszik, akkor bejön egy oldal, azon általában meg kell adnod a születési időt, kiválasztod a vonalzót, esetleg színeket stb, és utána mikor kész, akkor a linkek közül BBCode-osat ki kell másolni, és itt a profilodban az aláíráshoz beilleszteni.

csernusn
 
 


Sziasztok!
Na hát ma reggel meglátogatott a Mikulás... Csajok... Én el is felejtettem már, hogy mennyire hisztis vagyok ilyenkor, de a mostani alkalommal magamat is felülmúltam!! A párom nem értette mi van velem! Máskor megjegyezte, hogy na tuti meg fog jönni, de gondolom most eszébe sem jutott.. Nem gondoltam, hogy ennyire bekavarnak a hormonok így első alkalommal. Remélem nem leszek minden hónapban ilyen hisztis pi**a... :oops:

Niki:
Édes kis kerekfejű Dani :)
Anna a gyümölcspéppel simán jól lakik, ha gyümit eszik, a 110 ml gyümölccsel a 3 órát kibírja.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Na ez hogy tetszik?
http://www.teszvesz.hu/item216478483_va ... oszek.html

A teszveszen nagyon jók vannak! Érdemes megnézni!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Niki!
Tök jó, hogy levágtátok Dani haját!:) Nem sajnáltad? Mi még a múlt hónapban, amikor nyaralni voltunk, akkor gondolkodtunk rajta, hogy lenyírjuk Veronika haját, mivel akkor is ugyanilyen meleg volt és a gyerek feje tiszta víz! De aztán mondták, hogy kiscsajnak még talán nem kellene :roll: Mondjuk neki nincs is annyi mint Daninak volt!

Mági!
Szóval te is csatlakoztál a táborhoz! :( :lol: Azért nem semmi, hogy már te is érzed, hogy túl hisztis vagy és be is vallod!:) :lol: :lol: :lol:

Amúgy tegnap tök elfelejtettem, hogy leírjam a keresztelőnket-remélem nem bánjátok, de most pótolom! :D
Az éjszakánk borzalmas volt, a sok dolgom és a csaj miatt csak 3 órát aludtam, de közben is párszor felkeltem, Veronika már fél 7-kor fent volt és addigra aludt el, mire menni kellett a templomba, ugyhogy elég fáradt volt, de aztán a babakocsiban majd az apjánál jól elvolt, bírta az egy órás misét! Néha beleszólt a pap beszédébe! :lol: :lol: :lol: Mindenki ezen röhögött. Azt hittem, hogy mire a keresztelő lesz, már tuti nyügi lesz és aludni akar, de mintha tudta volna, hogy mi a helyzet, amikor a pap el kezdett hozzá beszélni, csak őt nézte egy darabig.Semmi nyügösködés nem volt, pedig végig a keresztanyja fogta. Ja és hárman fotozták különböző oldalról, ő pedig pozolt nekik! :wink: Lehet hogy tényleg modell lesz a csajból :wink: Egyedül akkor tört el a mécses, amikor megtörölték a buksiját, na akkor már kellettem én is.
Képzeljétek a pap azt mondta, hogy lesz bajunk még a gyerekkel! :shock: :shock: :shock: Néztünk, hogy miért mondja, mikor tök jó kisbabánk van. Erre azt mondja, hogy ilyen barna szemekkel még lesz gondunk! :lol: :lol: :lol: Nem gyenge, nem?
Amúgy aki még a keresztelő előtt áll, hát tényleg ne akarjátok ti megcsinálni! Én csak sütit csináltam, meg takarítottam a lakást és reggel vártam a vendégeket kávéval és pogival, de így is volt dolgom bőven. Mire minden kajának valót beszereztem, mire megterítettünk, aztán ugrálni a tálalással, utána a mosogatás és takarítás! Még jó hogy volt aki segítsen! Jó volt, de azért gondolom Mágiéknak egyszerűbb dolguk lesz (étteremben)!:) Nem tudom mi lett volna, ha még nekem kell főzni is! :roll:
Na megyek, mert a kiscsaj felébredt, igaz még játszik, de hamarosan ennie kell!
Noémi

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Mági!
Jól néz ki és nem is drága, még a szállítási költséggel sem! AMúgy Szekszárd itt van nem messze tőlünk :wink: Ne jöttök el érte! :lol: :lol: :lol:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!

HÁt megjöttünk. Hogy milyen hihetetlen sokat íratok! És mennyien! :o Ilgya, Snoopy, Dorka: szuper, hogy végre írtatok!!!
És az újaknak meg üdv itt! (Már kezdek belezavarodni a nevekbe. :oops: )

Ma kapott Tünci először pépeset (Ante, azt próbáltam a múltkor írni, hogy TÜndi még nem kapott ez előtt pépet sem, csakis levet). Egy kis rizspépet anyatejjel (Holle márkájú, bio és a bioboltban vettem). 3 kanállal simán megevett (jó hígra csináltam), aztán utána kiverte a kezemből a kanalat és kiköpte a következő kanálnyit. :lol: Holnap kap bele még egy kis őszibarackot is.
Hát kaki 5 nap után volt a sárgarépalétől. :shock: Szóval nem fogom erőltetni a sárgarépát, meg az almát sem, mert TÜnci ezek szerint azonnal megérzi. Mondjuk nem volt semmi, csak én aggódtam egy kicsit.

TAli: ezek szerint nem lesz... Akartam javasolni, hogy találkozzunk később, de ha jól értettem, akkor inkább lefújva. Áttehetjük a köv. hétre, vagy mikor kevésbé van meleg. Én a tornát is lefújtam. Holnap mentünk volna, de nem sikerült kocsit szereznem és BKV-vel, meg kenguruval nem megyek ilyen kánikulában. ÉN még hagyján, de gyerekkínzás.

Rakok még néhány képet, aztán megpróbálom elaltatni végre a gyermekem. :wink:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
tinu
 
 


Szia Tinu!
Na jobb volt a mostani kiruccanás? Nagyon édi Tünde a kalapban és milyen huncut!:) Amúgy boldog feledik szülinapot neki!:) Mizujs a lábaddal?

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Tinu: húú, nagyon tuti képeket csináltatok....ezek a kék szemek....nagyon szép! Ha majd még bánni is tud majd a mimikájával, meg a szemeivel, minden pasit le fog venni a lábáról!

Fnoe: nem, Ákos még nemkapott anyatejen kívűl semmit. még várok pár hetet a gyümikkel, amíg ilyen jó étvágya van, és van elég tejcsi is, akkor kivárom a nagyjából a hat hónapot.
Hát elhiszem, hogy volt elég sürgés-forgás kersztelőn. Nálunk is étteremben volt az ebéd, és utána anyuéknál volt kv meg süti (17 fő), és hát az is elég volt.....

Niki: jaj, nagyon klassz lett Dani sérója! Én is napok óta készülök levágni Ákos haját, de én előszörollóval, mert nincs hajvágónk, na meg nálunk senkinek nincs ilyen tüsi haja, nem is merném levágni. Meg Ákosnak nagyon puha haja van, hozzá kis kugli, nem is állna jól neki! Majd beszámolok, voltam-e olyan bátor. Bár inkább apa huzza a dolgot. De szegényem annyira izzad, én is ezért szeretnék könnyíteni neki.
Vendég
 


Tinu: nagyon édes Tünci, jó próbálkozást a kanalashoz, olyan hamar megszokja majd, észre sem veszed.

Fnoe: láttam a keresztelős képeket, nagyon csini volt Veronika.Azért a lányokat szebben fel lehet öltöztetni, egy fiú fucsán néz ki tiszta fehérben. Nekem is az anyukám segített sütni,főzni elég strapás volt. Tényleg kényelmesebb az étterem, én is azt mondom.

Csernusn: tetszik a rövid haja Daninak, biztos jó lehet most simizni a kis buksiját.A vonalzóról annyit, már próbálkoztam vele, meg is volt, de a profilomban nem tudom hol keressem az aláirást. Lehet még regisztráláskor nem írtam oda semmit, és már nem is lehet?

Kicsit nyafogok, hétvégén végre kimozdultunk volna, (családi házba,udvar stb.) a panelból. Az idő miatt vissza kellett mondanom. :cry:
sziszi22
 
 


Sziszi: felmész a lap tetejére, ott az írások fölött van egy olyan lenyitható ablak, hogy segédletek. Azt megnyitod, ott rámész a profil szóra, ott találod az adataidat, kicsit lejjebb pedig van egy olyan rész, hogy aláírás. Oda kell bemásolni ezt a codot, utána már mindig megjelenik, ha írsz a fórumba!
Remélem sikerül!
Ja, de be kell jeelntkezned!
Vendég
 


Olvastam egy fürdetőről, mi a véleményetek?

Víz, olaj, tej - csak ennyi szükséges ahhoz, hogy a legjobb babafürdetőnél is jobban kényeztessük a bababőrt. Cseppentsünk egy evőkanálnyi olívaolajat a fürdővízbe és öntsünk hozzá egy kis pohár tejet. Így megóvhatjuk a baba bőrét a kiszáradástól.

Sampon nem szükséges a hajmosáshoz, a tiszta víz elegendő

Deszilvi : köszi köszi megpróbálom!!!
sziszi22
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a dokinénitől. 8100 gramm és 69 centi elméletileg. Azt mondta ő is, hogy nem jó, ha nem mászik a gyerkőc, úgyhogy tanítgassuk. :?: :?: De én is megkérdeztem, apuja kb. 7 hónaposan, az öcsém 9 hónaposan kezdett mászni, én meg nem is másztam, hanem 6 hónaposan feláltam, és szaladtam, ahogy a fejem vitt előre. :lol: :lol: :lol: :lol: És szerényen elárulhatom, hogy soha semmi bajom nem volt az írással, olvasással, koordinációval. Sőt, ... (na inkább nem dicsekszem :lol: :lol: ) De azért jó lenne, ha mászna. Kicsit idegesít a dolog.

Sziszi: ezt én is hallottam, hogy ne kémiai vegyszereket rakjunk a vízbe, hanem ez a legjobb, de még nem próbáltam. DE: előtte össze kell keverni az olajat a tejjel, hogy feloldódjon, mert a vízben az olaj nem oldódik, és csak úszik a tetején mint a tésztafőzésnél, a tejben pedig igen. De ez a fürdőolajokra is igaz.
Ja, és mi kertesházban vagyunk, de itt ugyanolyan gáz ez a meleg, mint panelban. Majd lesz hűvösebb is, ne szomorkodj, és akkor mehettek füvezni! :lol: :lol:

Mi ki sem dugjuk az orrunkat egész nap. Még pancsizni is bent pancsizunk a zuhany alatt. Azt jobban is szereti. Olyan édes volt a csaj megint. Zuhanyoztunk egyet, annyira élvezte, hogy megint alig bírtam tartani a kis vizes testét, ahogy ugrabugrált a lábamon ülve! Most meg úgy elfáradt már a melegtől, meg a sok pancsitól :D , hogy alszik mint a bunda.

Nagyon jók a képek (Tünde, Veronika, Dani)! Olyan édesek a babók, úgy szeretem nézegetni őket. Tegyetek fel még, még, még! :lol: :lol: :lol:

Na rakok fel képeket én is:

A pizsi a lényeg a képen! :D Mint a nagyoknak!!!!!


Kép



Azért a ruhaszárító alá már nagyon simán beficergünk! :D


Kép



Ma úgy ettünk, hogy direkt körberaktam, hogy ne egye le a hordozót, és csak pelusban, direkt zuhanyzás előtt. Megkapta a kanalat is közben, meg belenyúlhatott a tányérba! Nagyon élvezte, és amikor én adtam neki a falatot, akkor nem is nyúlkált. Utánna persze igen, de csak amíg nem közelített az új falat. Még a pelusa is tiszta Finomfőzelék lett! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Kép

Kép
kernico
 
 


Kép kiskópé


babaülés: most olvastam el egy német tesztoldalt. ott nem ajánlják a 9-36 kg ülést. nagyon nem! Azt írták, egy gyerek életében három ülésre van szükség. bébiként olyan 9 kilóig, aztán kb 4 éves koráig a köv, majd jöhet a gyerekülés, illetve ülésmagasító később! nagyon érdekes tesztek voltak! :shock:

Ákos három napig nem kaksizott, ez nálunk csúcs. na most kinyomta az adagot, hát ne tudjátok meg..... :roll: :shock: :roll: :shock:

Sziszi: :?: :?: sikerült? menteni is kell az alján!

BRUTÁL MELEG VAN!!!
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?