Forti,Nyuszika,Sasha,Manó,Rit,Gömb,Kataa,Picus,Dió,Tüni,Judy,Panda,Djeszter,Orszoly,Ági,dec8,Zulu.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a szülinapi jókívánságokat!!!
Zsani,
a NUK orrszívó sima pumpás orrszívó, aminek levágva a végét a porszívóra lehet húzni a pumpát és úgy szív. Eddig mûködött, de mostanában nem, lehet, hogy másik orrszívóval sem jönne ki a cucc, nem tudom. Ezért is kérdeztem, hogy Ti mit használtok.
Sasha,
köszi a jókívánságokat, átadom.
Ilke,
igyekszem én nem elbizonytalanodni
, néha azért sikerül megingatniuk a dokinõnek+védõnõnek.
Múltkor épp az agyhártyagyulladás elleni oltással kapcsolatban volt egy kis zavar...
Én úgy hallottam, hogy a kötelezõn túl még 3oltást kell kapnia 1éves kor alatt, ill. 1-et 1éves kor fölött a babáknak. A dokinõ viszont nem tartja jó ötletnek, hogy további oltásokat adjon, mert gyengítik az immunrendszert. Most megint nem tudom mit csináljak...
Ti hogy döntöttetek???
Sasha,
nem tudom, hogy többet szív-e ki, ugyanis nem mérem szopi elött/után, csak esténként, de egyenlõre 1hete nem gyarapodott, úgyhogy valami másról van szó. Igaz mostanában kaki is alig van. Lehet, hogy most már teljesen megemészti a tejet??? nem tudom.
Várok még egy hetet és ha továbbra sem hízik és a szopi sem lesz normális, elballagok a dokihoz, hogy nézze meg.
Kicsit aggódos vagyok tudom, de az tény, hogy ma pl. a 14h-kor esedékes szopi 16h-kor volt, ugyanis bealudt és nem kellt fel. Aztán 19.30-kor evett megint és 20h-óta alszik. Kiváncsi vagyok mikor fog felkellni éjszaka, ugyanis ma csak 5alkalommal szopizott, amibõl a 11órai elég semmilyen volt.
Szerintem ennyi alkalom nagyon kevés egy 10hetes babának.
Tüni,
részvétem a védõnõ miatt, úgy tûnik ez a hozzáállás sokakra jellemzõ közülük.
Nekem van itthon tápszer 2dobozzal is, ugyanis Bence az elején egyáltalán nem akart szopizni, ezért váltottuk ki. Aztán 1-2alkalommal szükség is volt rá sajnos, de mióta belejött a szopiba(kb.2hét után) eszembe se jut megbontani. Minden esetre engem megnyugtat, hogy van itthon, ha bármi történne velem vagy ki tudja, nekem jobb így. Én nem fagyasztottam le eddig egy csepp tejet sem, mivel nincs annyi és nem is fejek rendszeresen, tehát ha nem érnék haza szopira(nem mintha elmászkálnék
) vagy kórházba kéne mennem(pl.a ciszta miatt), maradni sajna a tápi.Hát így.
Igaz Bence csak 10hetes, de mindig felkel hajnalban, sõt van úgy, hogy 1kor és 5kor is. Védõném szerint 5,5kg fölött várható majd, hogy nem fog felkelni, hát majd meglátjuk.
A szopi pedig nálunk mindig 2 mellbõl van a kezdetektõl fogva, ugyanis így elég neki a tejcsim. Persze ha hosszabb idõ telik el 2 szopi között pl. hajnalban ált.elég neki 1cici is, a másikba csak épphogy belekóstol.
Az viszont tény, hogy aki csak a könyvekbõl és a védõktõl olvas/hall dolgokat az bizony hamar tévútra térhet.Fõleg, hogy anyáink is másként csinálták annak idején. Én nem kérek anyutól soha tanácsot, mert õ már 2 hónaposan adta nekem annak idején az almát
, mindemellett 7hónapos koromig szoptatott.
Ki érti ezt...?
Panda,
köszi a mailt.
Beszti,
gratula a szopihoz, és köszi a bíztatást, remélem, hogy nekünk is menni fog.
Te szopi után mindig fejsz vagy hogy kell ezt csinálni? Régebben fejtem, de annyi sosem volt, hogy érdemes legyen lefagyasztani, azóta meg lusti lettem és nem fejek. Igaz most újra elkezdtem, mert néha nem szopizik rendesen és félek, hogy nem fog elég termelõdni, de gondolom van valami "szabály" rá, vagy nem? Anyu szerint, minden szopi után fejni kell! De kinek van kedve fejni hajnal 3kor???
Egyébként egyáltalán nem vagy tejcsárda!!!
Ellentétben velem, aki ugyan külsõre tejcsárdának néz ki (80B-rõl 95c-re nõtt a cicim terhesség+szoptatás alatt
), de teje az csak annyi van, ami épp elég.
A bíztatást szopi+tej ügyben nagyon köszönöm, rám is fér.
Megnéztem Nátán albumát, nagyon édi, igazi fiús pofija van, gratula hozzá.
Djeszter,
unokahugodnak nagy DRUKK, hogy a másik babó megmaradjon!!!
Na most jól belehúztam, megyek is aludni mielõtt újra kellnem kell.
Timici