Új privát üzeneted érkezett!

Zsani

Nekünk is van ilyen szélmalom-játékunk, Sassy a márkája. Emília néha azt csinálja, hogy a szélmalom egyik szárnyát rágcsálja, közben a másikon pörgeti az ujjával forgó-csörgõt...Kép
Az asztalra tappancsolást nem igazán szereti, mert nem tudja jól megvizsgálni a ketyerét.Egyébként nagyon szereti, tényleg jól kitalált játék.Kép


Sasha, Timici

BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

Kép

Beszti

Nátánnak sok boldog hófordulót!!!!Kép

Emília elég nyügi mostanság, nem tudom, hogy a szeles hülye idõ zavarja, vagy jön a foga...már nagyon dudorodik az ínye.Kép

Gömb

A hajhullás ilyen korban természetes, magától el fog múlni, ne aggódj!Kép

Mona

De jó hogy megint itt vagy!Kép Én gyakran berezelek a két gyerek gondolatától is, de mindig megnyugszom, amikor valamelyikõtök megnyugtató dolgokat ír.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Hali!

Timici!
Boldog születésnapot! Ugye milyen szép nap az április 7.?? Nekem is az egyik kedvencemKép
Az is elképzelhetõ, hogy az orrszívóval semmi baj sincs. Voltatok dokinál? Kaptatok valami szirupot? Köptetõ? Váladékhígító? Gabinál volt olyan, hogy hallottam hogy szörcsög, meg zörög, de nem tudtam semmit kiszívni, mert olyan sûrû volt a váladék, hogy nem "engedett". Tudod olyan ragacsos ragaszkodó undormány. (bocsi) Esetleg megpróbálhatnád hígitani Sterimar orrszpérvel. Ez minden patikában található sterilizált tengervíz. A kicsi kb 500 forint, de ha tévednék akkor bocsi. Az 1000 forintot még a nagyobbik sem haladja meg, arra emlékszemKép

Jobbulást Bencének.
puszi
sasha és a 26 hetes Gábor

Kép
sasha
 
 


Ildikó!

Azt le se merem írni hány kiló vagyok most, de csak annyit hogy bölcsis koromban már szépen kigömbölyödtem.Kép
A vérszegénységet mindenképpen nézesd meg, mert okozhat étvágytalanságot!!! De ha minden rendben, akkor ne aggódj amiatt hogy mennyit eszik. Esetleg még másik tápot kipróbálhatnál. Emmával most váltottunk Humana HA1-rõl HA2-re és sokkal többet megeszik belõle. Esetleg az a Sinlac, vagy mi, amirõl szoktak a lányok (Csics, meg még más is írta) beszélni, hogy direkt rosszeveõknek adják?

Zsani!

Köszi szépen a játékok leírását, meg fogom nézni!

Timici, Sasha!

Boldog szülinapot!

Beszti!

Emma csütörtökön lesz féléves, majd kérhetünk olyan szép kislányos táblázatot?Kép

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Ja, azt még nem is írtam, hogy hétvégén elmentünk Emmával McDonaldsba, na persze õ nem evett semmitKép, és 8 hónapos kisfiúnak nézték. Már komolyan csak nevetni tudok rajta, úgy látszik az én lányomat már mindíg fiúnak fogják nézni. (Pedig rózsaszín masnis sapka volt rajta)

manó+Emma (Emil?Kép)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Zulu
Annyira király lehetett ez a WC-s jelenet!! - szerintem én nem bírtam volna röhögés nélkül!!!!!!

Picus
Mi az Almássy térre járunk. Van külön kezdõ és haladó + stb csoport - azt hiszem vagy 6 kategória. Az elsõ 3 hónapban 7800,-/hó, utána 5800,-/hó. Az uszi vize 30 fok körül van, a csoportok létszáma változó, max 20 fõ - így minden csoportból min. 3 adag van egy héten. Ez azért jó, mert ha a te idõpontodban nem tudsz elmenni valamiért, akkor lejárhatod másik alkalommal. Sõt nekünk pl. múlt héten irtó nyûgös volt a bébi, így azt mondták, ez nem számít, leúszhatjuk máskor. Szóval nagyon rendesek. Az órákat egyébként Kalovics István tartja, természetesen Kalovics-módszer szeint. Mi nagyon meg vagyunk elégedve, szerintem tök jó. Az uszi mélysége változó - folyamatosan mélyülõ, így pl. ha te nem akarsz a mély részébe menni, lehetsz a sekélyebben is. Egy óra egyébként úgy néz ki, hogy van egy kis beszélgetés, magyarázat az elején, mit, miért, hogyan, mikor, stb csinálnak a bébik. Aztán van egy kis torna, bemelegítésként. Aztán zuhanyzás és irány a víz, bár most utolsó alkalommal a vízben volt a torna, mert mi épp átkerültünk már a haladó csoportba. Nincs olyan, hogy óra végén kötelezõ kijönni a vízbõl, addig maradhatsz bent, amig a baba v. te akarsz. Uszi után van egy szauna is - ami a babáknak megfelelõ hõmérsékletûre van állítva. Imádják a bébuszok, mi van amikor ott kajcsizunk úszás után.
Ha le akarod fotóztatni v. videóztatni a gyerkõcöt - erre is lehetõség van ott a helyszínen víz alatti kamerával. - Ez nem minden alkalommal van, hanem meg kell elõre beszélni.
Ja öltözõ: az öltözõben van állandóan egy néni, aki nyitja - zárja a szekrényeket, sõt szükség szerint vigyáz a csemetére pl. ha öltözöl v. WCre mész, stb. Középen és oldalt vannak pelenkázóasztalok, van hajszárító. Uszógatya a gyerkõcnek a helyszínen megvehetõ. Azt hiszem mindent leírtam. +a fertõtlenítõ Devan 50 vagy 40
Ja, bevallom õszintén mi néha fázunk a vízben - nem Dodo, hanem a papa + én Kép

Timici, Sasha
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

Kataa
Holnap lesz a feledik szülinapotok, megünnepeljük egy sétával v. van más programod?????

puszka

Rit és bohócrágó Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Sziasztok

Megint itt a hideg ido pedig mar elraktam Alex teli cuccat megaz en teli kabatomat is ,na mindegy most johet minden vissza.
Tegnap jot kirandultunk a Dunakanyarba is ahola ferjem nagypapaja van korhazban es hat sajons eleg rosszul van csak sajnos Alexet nem lehet bevinni hozza O emg mar nem bir felkelni.Olyan rossz erzes hogy hivogatja a dedeunokajat mi meg nem vihetjuk be : ((((
Aztan bementunk a Westenbe kajalni,anniy ember volt mindenhol,elszokatm en mar ettol.
Gyorsan beugrottam aszoliba is addig apa nezte a szokokutata mert Alex inkabb ot nezte.Szoval a vege fele mar bentrol hallottam hogy valaki uvolt,gyorsan feloltoztem es diettem ki,akkor derult ki hogy nem is Alex sort hanem egy masik baba : )))A multkori kengurus eset ota mar fraszban vagyok hogy agyerek nem engedelyes 10 perc szolit sem : )))
Amugy nem ennyire anyas csak ha idegen helyen vagyunk.

Mano
Tettem fel egy kepet a profilomba abbol amit a fotos csaj csinalt.Tobbet nem tudok sajnos de majd cserelgetem surun.

Judy
It este 6-ig van uszas minden oraban,hatha igy nektek is megfelel.

Parazita
Hat az en ferjem is ilyen,nagyon segitokesz : )))De hat ezt mi megerdemeljuka muveszek utan : )))))))))

Ildiko
Hat gondolom eleg elkeserito a dolog.Alex is szepen eszik,eddig semmit sem utasitott vissza.Viszont tenye hogy delelott a gyumi vagy zoldseg utan mar alig eszik tapszert.
Vegere egy dolog amin nem kell idegeskedni nekem sem; )))0
Anyuek szerint en is meg a ferjem is rossz evok voltunk,remele nem orokolte.

Ilke
Igazad van,ugyis tobb evig lesz apa mint jokepu pasi : )))Szoval lenyeg hogy imadja a babat meg minket ugye ; ))

Mona
Koszi a zold tea infot: ))))
Na akkor nektek is bejott az uszas ;)


Pocok
Orulok hogy megjottetek epsegben.Te vezettel vegig???
Gondolom anyukad nemnagyon pihent amikor megerkeztetek.

Timic
Mar jo regen,majd hivj ha mar van egy kis lelegzetvetel idod.
Drukkolok hogy minden rendben menjen.

Gomb
Valasz ment : )

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa!

Miért nem csinálsz fotóalbumot? Egyébként nagyon jó kép, hogy hogy nevet. Emma képei is elkészültek, ma szkenneli be a férjem. Nektek a végén mennyibe került az egész és mi volt benne?

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szép napot Mindenkinek,

Timici, Sasha,
Boldog szülinapot! Kép

gömb
gombolyu
 
 


Rit
Hat holnap apa kivesz fel nap szabit es velunk lesz: ))))
Ja es meg megyunk Zalan babahoz is akit ma hoznak haza a korhazbol.Anyukam itt lesz naluk egy hetig,ugyhogy miatta is megyunk.
Szerda????Irj majd hogy mi volt penteken????

MAno
Szuper meert ALexet meg mindig lanyanak nezik,es elertik a nevet Alexandranak : ))

Timici,Sasha
Nagyon boldog szulinapat !!!!!

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Lányok,

Help! Felhívtam a II. kerületi önkormányzatot (Anyakönyvi hivatalt), és érdeklõdtem a névadó felöl. Azt mondták, hogy õk nem rendeznek névadót. Kép De akkor hol rendeznek, ha nem ott? Van valakinek valami ötlete. A központi számon azt mondták, hogy õk nem tudják, de próbáljam az Anyakönyvi csoportot. Na most ezek után mit csináljak. Már felkértük a névadó szülõket is, névadó meg sehol Kép

gömb
gombolyu
 
 


Sziasztok!
Hogy milyen korán ébredtek.Az Andi anyával együtt természetesen 9 ig tudunk aludni. Aztán játszunk 2-3 órát, du. sétálun.. s az Andi 3 óránként még alszik. Az este az az idõpont amikor fent van kb 6-11 ig...aztán éjszaka még egyszer felébred 5 körül, de akkor is csak félállomban van...

anemona 7: Köszönöm az információkat!!
Timici, Sasha,
Boldog Szülinapot.
Picus és Andika
Picus
 


Manó
Lehet, hogy akkor én ügyes vagyok de nekünk elsõre sikerült. Igaz, hogy a Petra is mozgatta az ujjait de én erõsen belenyomtam a gyurmába. De a lényeg az, hogy sikerült.

Dió
Sajnálom, hogy nem tudtatok jönni. Nálunk is ugyanez volt a helyzet, hogy mire összekészülõdtünk és elindultuk akkor vettem észre, hogy esik az esõ de én már nem fordultam vissza. Engem is megharapott már a Petra. Hát, elég fájdalmas tud lenni. Én nem csináltam vele semmit szoptattam tovább és meggyógyult magától.

Timici
Örülök, hogy a melleddel nincsen nagy baj. A védõnõddel meg ne törõdjél.

Forti
Gratulálok Levinek a mászáshoz! A Petra meg már olyan ügyesen tud ülni, hogy szinte egésznap csak ülve játszik.

Kataa
Voltatok úszni? Lehet, hogy Alex még megfogja szeretni a kengurut.

Nyuszi
A Petra is mostanában tovább alszik ma is 9.15-ig aludt, tegnap meg 10.30-ig. Elõtte meg általában 6-7 óra között már mindig kukorékolt.

Panda
Akkor ez már haladás, hogy megnézted a gyakorlatokat , ez is valami.

Megnézem a képeket de csak azokat tudtam amit az Ilke rakott fel a többit nem sikerült letöltenem. Beszti a te képeidnél van piros kereszt akkor megpróbálom jobb oldali egérgombbal.

Sajnos nem láttam a hír tv-t. Ezt nem fogják megismételni?

Ilke
Gratulálok Lilinek a mászáshoz! Hát akkor nálatok ez tényleg igaz. Lili azért feküdt nyugodtan a földön mert közben elleste mások dolgait. Lehet, hogy ha olyan helyre viszed ma-holnap menni is fog.

Kataa
Most olvasom, hogy voltatok. A Petra is mindig nagyon elfárad tõle és egybõl elalszik. Két oktató van most volt a csajszi és jövõ héten lesz egy férfi. Õ sokkal jobb és alaposabban elmond mindent. Örülök, hogy tetszik Alexnak a víz. Mi 11-kor voltunk.

Kenguru: Nem tudom, hogy a tied milyen de a jobbak 10eFT felett vannak.

Judy
Nekem is meg kellene pucolni az ablakokat de annyira nincs hozzá kedvem. A férjem is foci függõ meg persze a Forma1-et sem hagyja ki.

Zulu
Jó lehetett ez a cumi lemosás.
Képzeljétek hétvégén adtam kicsi falat csirkemellet és répát a Petrának és nyitotta nagyra a száját. Lehet, hogy a péppel van a baja? Szopizással haladunk most már csak minden másodikat utasítja vissza.

Vettünk mi is digitális fényképezõgépet. Annyira jó. Most majd én is tudok majd képeket feltenni. Pocok ki is próbáltuk a Media Markos elõhívást és tényleg szép képeket készít.

Annyira rossz, hogy ilyen idõ van. Azt hiszem, hogy csak a közértbe megyünk ma.

A Petra azóta mindennap felsír mikor alszik. Még a de-i és a du-i alvásnál is. Nem tudom, hogy mitõl van ez de jó lenne ha már megszünne.

Ági
petra2
 
 


Tettem fel új képeket az albumunkba, akit érdekel, nézze meg!KépKép

Beszti Nátánja

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Timici,
Soha ne hagyd magad elbizonytalanítaniKép!

Gomb,
Neeee, én oda szeretném adni!

Sasha,
Boldog szülinapot, Gabinak pedig boldog félévességet!

Timici,
Boldog szülinapot!
Mi a Pisze névre hallgató orrszívót használtuk még tavaly párszor. Az nagyon jó volt, teljesen kiszedte a trutyit Lili orrából. Két nap alatt el is múlt neki az orrfolyás.

Zsani,
Nagyon jól hangzik ez a szélmalom bigyó, ha legközelebb megyek oda, megnézem majd.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Ági (meg a többiek)!

Még egyszer mindenkitöl bocsi, hogy nem akarnak lejönni a képek elsöre! Remélem a jobb gombos dologgal menni fog. (Föleg, mivel Petráról szerintem olyan aranyos képek készültek.) Legközelebb eleve kisebb képekké alakitom át öket!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Timici!

Nem lehet, hogy azért eszik 4 óránként, és azért olyan kevés ideig, mert nagyobb, erõsebb a Bence és kevesebb idõ alatt többet bír kiszívni és jobban jól lakik?Kép Majd kiderül a köv. havi "mázsálásnál" mennyit evettKép

Besztni!

Nini a táblaKép Nem is vettem észre, kicsit mintha elsiklottam volna feletteKép
Nátán meg egy tündéri hatfogú kisfiúKép Õ is mindent meg akar kóstolni látomKép Mindegy mi az , csak ne a játéka legyenKép

Forti, Nyuszika, Manó, Anemona, Gömb, Kataa, Picus, Ilke!

Köszönöm a szülinapi és a félszülinapi jókívánságokat!!!KépKépKép

Manó!

Nem értem, hogy Emmát miért nézték a Mekiben fiúnak! Megnéztem a profilodban ész szrintem annyira lányos arcocskája van, hogy még!!!

Gomb!
Nem muszály a II. kerületben rendezni a névadót. Akármelyik kerületbe mehettek. Még általános iskolás koromban voltam névadón a Kispesti (XIX.) önkormányzatnál a kórussal. Azóta persze lehet, hogy megszünt, de pár telefont megér, hogyha megkérdezgeted találomra a kerületeket.

Puszi
sasha és Gabi

Kép
sasha
 
 


3 nap jó mevés után ma megint nem hajlandó se a gyümit, se a fõzit bepróbálni Kép - marad a tápszer meg egy aggódó mami. Ráadásul reggel 7 óta csak fél órát aludt - és hosszú napom lesz, a papa csak 7 körül jön KépKépKép

Kataa
Elvileg jó a szerda, de csak délelõtt, du uszi -próbálom itthon altatni elõtte.
A péntekbõl ma délután lett Kép - így már most agyonaggódom magam. Tudod gombóc a gyomorban, meg minden, ami kell - megy ám a fogyókúra!!!majd írok mailt.
mindenesetre ha van idõd nézd ma a való világ összefoglalót, a papa is csinálta a túlélõ túrát nekik, lehet, hogy benne lesz õ is KépKép

Rit és Dodo - az álmos, de aludni nem akaró

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Megcsinaltam vegre a fotoalbumunkat, Kataa Alexanderja neven fut.: ))))Csak par kepet tettem fel azokbol azmit a fotos csinalt,de majd meg valtoztatom.
Olyan hideg volt kint hogy redukaltuk a setat 1 orara,talan azert is mert egyedul voltam es nem volt huzoero : ))

Gomb
Csak az anyakonyvi osztaly johet szoba,ha ott sem tudnak segiteni akkor valaszz ki egy masik szimpi helyet mert ez nem keruletekre van osztva barhol megtarthatod ugy mint az eskuvot : ))Majd ird meg mi volt.
Most latom hogy Sasha ugyanezt irta,na mindegy ; ))

Picus
Hat persze hogy ilyen jo sokaig alszik Andika mert hajnalban megeteted.Alex mar fe 9-kor alszik reggel 7-ig,de legalabb igy nem kell ejszaka kelni hozza.Regebben O is keson kelo volt.
Mad kesobb hamarabb fekszik es hamarbb kel.

Agi
Most ketto volt egyszerre ,az orgebb pasi (szerintem Te is rol beszelsz )nagyon jo fej,O volt az kezdoknel es a csaj meg a haladoknal.
Volt egy mama akinek mar volt 3 fia es negyedik kislany (verge,mondta O)volt akivel eljott uszni.nem tunt nagyon lestrapaltnak Kép)))Mindenesetre le a kalappal elotte.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Rit!

Ez kísérteties, nálunk is három nap szép evés után kezdi elõrõl Peti a nem evést! Fogalmam sincs, mi ez! Mondjuk õ egyébként mindent úgy csinál, mint szokott, alszik is jó nagyokat.

Ildi!
Mail ment. Látod, elkiabáltam az evést.

Sasha, Timici!
Boldog szülinapot!Kép

Elegem van az idõjárásból!Kép De ma jön a legjobb barátnõm dumcsizni!Kép És Peti megtanult tapsolni! Kép

Minden jót mindenkinek!

Dió és Peti
szabotimi
 
 


sziasztok!

Új a profilunk! Kicsit béna lett, de csak addig nézzétek, amíg a felirat van. Alatta a rózsaszín pacát nem tudtam eltüntetni.Kép Majd felrakom a képeketa fotóalbumba is.

Sasha!

Én sem értem, de egyfolytában fiúnak nézik!

Kataa!

Megyek megnézni a képeidet.

Gömb!

Én a X. kerületit hívtam, de õk sem tartanak. A XVII. kerületi azt mondta, hogy nem nagyon tartanak, mert már nem divat, de úgy éreztem õ ha kérnénk megtartaná. Én is csodálkoztam, mert vidéken (anyósoméknál) simán megtartják, a családban volt is. Sajnos nálunk is a rokonságnak épp a pesti felébõl lesz a keresztapuka, így még mi se tudjuk hol tartjuk. Egyébként ez nem hivatalos ceremónia, úgyhogy ha csak tartotok egy nagy kert grillezést, vagy egy ebédet akkor is megünnepeltétek, és mégis lesz névadó szülõ.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


SziasztokKép

Sasha, TimiciKép

Nagyon boldog születésnapot Nektek!

Képzeljétek, volt ma nálunk a védõnõ. Igaz másfél órával késõbb érkezett, de jött. Kb. 5 percet töltött itt, ennyi elég is volt belõle. Kérdezte, hogy van -e elég tejem. Mondtam neki, hogy van. Mire megkérdezte, hogy nem akarok -e mégiscsak tápszert feliratni, biztos, ami biztos alapon. Mert ha hirtelen elfogyna a tejem, és ez mondjuk pont hétvégére esne, akkor se doki, se gyógyszertár. Mondtam neki, hogy azért néhány napra elég vésztartalékunk van lefagyasztva tejcsibõl. Szerintetek tényleg lehet olyan, hogy egyik napról a másikra volt tej, nincs tej? Ti tartotok otthon végszükség esetére tápszert?

Üdv
Tüni és Gergõ
tüni
 
 


Sziasztok!

Hát ma délelõtt nálunk is cirkusz volt az elalvásnál, végül fél 11-kor elaludt Gergõ. Valószínû még nem volt álmos, amikor próbálkoztam.
Aztán jött a védõnõ, akkor már aludt a baba, én meg épp takarítottamKépJól fogadta, hogy még nem gyümizünk. Mondtam, hogy a dokival megbeszéltem, hogy várok féléves korig az érzékeny bõre miattKépA szopi miatt is megdicsértKép
Az almareszelõt és a mixert már beszereztük.
Délután elmentünk méretzkedni(így kell írni?Kép)Kenguruval mentünk, hát nekünk most nagyon bejön a kenguru, pedig elõször õ is utálta. Meg se nyikkant, pedig volt rajta pufikabát, meg naci is. Szóval jelentem, hogy Gergõ baba 67 cm és 7210 gramm, 43 cm átmérõjû buksivalKép
Megkérdezték, hogy mindig ilyen barátságos-é a fiam, a váróban is vigyorgott egy anyukára és a 15 hónapos kisfiára és bent is mindenkire, pedig volt öltözés-vetkõzés.
Hazafelé pedig bealudt a kengurubanKép

Gömb
Azóta már sikerült megnézni a képeket. Nagyon jókKép
A névadót nem tudom, nekünk keresztelõ volt.
Én is vettem baba-mama torna kazit, a babás részt meg is csináltuk már 2*, Gergõ imádta. A mamatorna még várat magára, bár már elkezdtem hasizmozni. Pedig rámférneKép

Sasha, Timici!
Nagyon boldog szülinapot!!!!!!

Ági!
Enyém férj is Forma1 rajongó, bár elsõ a foci. Ez mindig vitatéma, mert õ a Schumit szereti, én meg nem...Foci téren, pedig már van a Gergõnek focilabdája, 2 Fradimee és egy Fradis rugija is. Sõt, a legkisebb méretû stoplis is figyel a szekrényben...
Remélem már megjött Petra étvágya.

Beszti
Angol reggeli? Ez igen, nagyon szorgalmas vagy.
Megnéztem az albumot, nagyon jók a képekKép

Kataa
Nagyon ari Alex. Jó a kockás szerkójaKép

Manó!
megnéztem a profi profilodatKép Méghogy béna! Hogyan lehet ilyen montázst készíteni?
Egyébként szerintem se kisfiús Emma. Hasonlít az anyukájáraKép

Eldugultam, pusz,
Judy és Gergõ bébi
Judy (fodroczy)
 


Tüni!

Úgy látszik ma a Gergõket vették célba a védõnõkKép Szerintem a tej nem apad el egyik napról a másikra. Ha meg éhes a babód, ott a fagyitej, tápszert csak a végsõ esetben, ha mondjuk több napi szaporítási próbálkozás után is éhes marad és nincs tartalék. Mondom ezt én, akinél minden nap elfogy 1-2 dl tápi is. De én más eset vagyokKép

Judy
Judy (fodroczy)
 


Tüni!

Köszi!
Én alapvetõen nem tartottam itthon tápszert. Nem hallottam még olyan esetrõl, hogy pénteken van tej és szombaton már nincs. Valami nagyon megrázó eseménynek kéne ahhoz történnie szerintem, vagy nagyon kialvatlannak, fáradtnak lenned, mondjuk nem aludtál 2 napja, a gyerek 2 napja üvölt, te hótt ideg vagy. De mivel ez nem így van ezért nyugi. Az viszont elõfordulhat hogy a kicsinek hirtelen megnõ az étvágya, fejlõdési ugrás miatt. Ez pár nap alatt, akár egy hétvége alatt lezajlik és visszaáll a rend. Ilyenkor nem tápszerhez kell nyúlni, hanem akár óránként is megszoptatni a kicsit. Ha lenne otthon tápszer túl nagy lenne a kísértés. Nálunk is volt fejlõdési ugrás 3 hónapos korában. Kb 2-3 napig tartott mig a mellem alkalmazkodott az új igényekhez, kicsit nyügösebb volt, sokkal többször kért enni és sokkal tovább cicizett és éjjel is sürün felkelt. Eléggé ideges voltam, hogy éhes a gyerek-éhes a gyerek-éhes a gyerek, de utána inkább azt modogattam magamban, hogy elmúlik és hogy fejlõdési ugrásról van szó.
Ma beszélgettem egy anyukával akinek a kisfia 2 nappal fiatalabb a Gábornál. Más dokihoz is járnak és õ alapból felirta a tápszert. Mondta is az anyuka,hogy micsoda szerencse, hogy ott volt a recept.Kép Én utólag nem szóltam neki, de ilyenkor átkozom a védõnõket és dokikat. A gyerek 3 hónapos kora óta pótlásként tápszert kap mert elfogyott az anya teje egyik napról a másikra kevés lett és rögtön kiváltották. Esélyt sem hagyva a ciciknek alkalmazkodni az új, megnövekedett igényekhez. A döntés a tiédKépKépKép

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Gömb!
És mikor akarsz elkezdeni tornázni? Mert én szeretnék, de nem bíííííírom rászánni magamKépKép.

Sasha, Timici!
Kép

Timici!
Mél ment!

Ma Ádám sóskát evett, és ízlett nekiKép. Azt hiszem, megjött az étvágya, pedig eleinte mennyit szenvedtünk...
Különben mostanában nagyon ügyes, már vagy 3 hete le tud mászni az ágyról. Elmászik a széléig, lenéz, megfordul, és lecsúszik. Nem is én vettem észre, hanem Apa, én meg nem akartam elhinni, pedig igazKép.

Képzeljétek, tegnap ketten is azt mondták nekem, hogy azt álmodták/gondolják, hogy ikreim lesznek, egy kisfiú és egy kisány. Remélem, nem komoly...

Minden hófordulós babának gratula, a féléveseknek különKépKépKép!

Beszti!
Tényleg jó sokáig jönnek le a képek, de megéri, mert nagyon jókKépKépKép! Nekem több, mint fél óra alatt töltötte le az összeset. Én úgy néztem meg végül, hogy mikor nem töltött többet, akkor egyszerûen kiléptem a topicból, aztán vissza, és ment tovább. Hiába, én nem vagyok informatikus (az egérnek csak a bal gombját ismeremKép), és
különleges praktikákat sem tudok, a férjem meg nem volt itthon. Elmondani meg nem merem Neki, hogy miket csinálok, mert kihullik a haja a PC-anafabetizmusomtólKép.

További szép napot (estét),

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Tüni!

Már megint egy "nem is tudom, mit mondjak rá" védönö! Nem kéne nekik elmenni egyszer egy szoptatásos elöadássorozatra? Szerintem ideje lenne korszerü ismereteket beszereznie!
Elapadna a tej az egyik napról a másikra, ráadásul pont hétvégén, amikor nincs gyógyszertár!KépKépKép Hangos kacaj! (Amugy szivesen megadom a védönödnek a lehetséges ügyeletes gyógyszertárak cimlistáját nálatok, ha esetleg szüksége lenne rá.KépKép Borzasztó sok az a 4, megjgyezni is nehéz!Kép Ha melltartóbetétet tartanak (nekem az kellett valamelyik napKép, mert véletlenül elfelejtettük pótolni), akkor biztos akad ott pár doboz tápszer is. Igaz, hogy esetleg drágább, de ha meg kidobod a már kiváltottat, akkor meg szintén elég drága lesz ahhoz képest, ha meg sem vetted volna!)
Nem vagyok elég tájékozott benne, igy nem mondhatom azt, hogy olyan nem létezik, hogy ne apadhatna el egyik napról a másikra. Mindenesetre még soha nem hallottam, olvastam róla!
Ez szerintem semmi más, mint ijesztegetés, és ez viszont tényleg hatással lehet a tejtermelésedre, ha elkezdesz ezen aggódni, stresszelni magad. Ne tedd!

Timici!

Neked a fent irtak mind igazak! Miért nem lehet azt mondani egy anyukának, hogy addig szopiztatja a babáját, ameddig csak akarja, ahelyett, hogy azzal ijesztegetnék, hogy hamar elapad a teje! Szerintem itt nagyon sok minden a fejben döl el (nem mondom, hogy mindenkinél, meg minden), készülj inkább arra, hogy akármeddig tudsz szopiztatni, mindig lesz elég tejed!
Nálunk Nátán 9 hónapja szopizik (most már kap más hamit is, de innivalót még mindig nem), és elég neki. Persze rám lehet mondani, hogy "tejcsárda" tipus vagyok, az alkatom miatt, de itt vannak jópáran, akik vékonyak, és mégis megy a szopi rendesen.
Neked is menni fog!KépKépKép

Boldog szülinapot!

Sasha!

7!Kép (Mármint a fog) A kettö alsó mellett van még egy harmadik is, bár a "párja" nem tudom, hova lett!
A telefon, a távirányitó mindig nyerö, de szivesen rágcsálja a kábeleket (persze nem szabad), meg az autósülésének a részeit is. nem baj, legalább mostanában a mellemet nem nézi rágókának (bár valamelyik nap uyg megharapott, hogy még vérzett is, de az csak véletlen volt.)
Ja, mielött elfelejteném:

Boldog szülinapot!

Gabinak majd megy a tábla, Kataa Alexanderével együtt, jó?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Sasha, Timici!
Boldog szülinapot!

Lányok!
Nem tudom emlékeztek e rá, pár hete írtam, hogy az unokahugomnak elkezdödött az elsõ lombik projektje. Nos, azóta túl van rajta. Úgy nézett ki, hogy mind a két baba megmarad, aztán pénteken erõs vérzések közepette az egyik eltávozott. Hát remélem a másik megmarad.

Minden hófordulósnak gratulálok.

Djeszter
djeszter
 
 


Beszti tok edi Natan, mint mindig!Kép

Zulu, Forti a bokokat atadtam a fiatalurnak.Kép

Sasha, Timici boldog szulinapot nektek!Kép

Ugy latom, nekem szerencsem van a vedoneninkkel. Abszolút szopiparti, soha nem is beszeltunk tapszerrol. A gyumit is 6 honaptol ajanlja, szoval teljesen kepben van.Kép

orsoly
orsoly
 
 


Forti
Akkor a Levi most csak tápszert eszik? Én most csináltam a Petrának ebédre sárgarépa, fehérrépa, csirkemell-t és ezeket összeturmixoltam de még meg sem kóstolta.

Kataa
Múltkor beszélgettem egy lánnyal az úszáson és õ mondta, hogy a Novotel szállótól jöttek át. Ott annyira sokan voltak a medencébe, hogy megkérték az apukákat, hogy ne jöjjenek be mert már be sem fértek a medencébe. És ott össze-vissza volt nem voltak külön csoportok és ugyanoda járt az is aki most jött elõször és az is aki már fél éve járt.
Az nem tudom, hogy fogy e mert nincs mérlegünk de majd leviszem egy méreckedésre.

Picus
Budafok, Nagytétényi út a Campona mellett. Szombaton 8-18 ig óránként indul. 4000Ft/4 alkalom és mind a két szülõ bemehet. Ha nem veszel bérletet akkor 1500Ft/alkalom. Az öltözõbe van kb 20 pelenkázó és egy járóka is. A vízre 29 fok van kiírva de szerintem több. Az hogy hogyan viselkednek a babák az babától függ. Van aki szereti már az elsõ alkalommal de van aki egész végig üvölt. 45 perc egy úszás. Remélem tudtam segíteni ha van valami kérdésed akkor szívesen válaszolok.
Most olvasom, hogy hogy jártatok. Itt tényleg meleg van. Én egyszer nem mentem be és polóba nem tudtam megmaradni olyan meleg volt.

Manó
Nem tudom, hogy miért nem eszik de most már kicsit jobb a helyzet de hétvégén szó szerint nem evett semmit, inni sem ivott. Nem tudom, hogy jön e a foga de én nem érzem, hogy be lenne duzzadva neki. Mi úgy szoktunk szopizni, hogy mellé fekszek csak most az a baj hogy amelyik irányba fekszek õ a másik irányba fordítja a fejét . Én meg ide-oda rohangálok a két oldal között. Most már egyszer kétszer sikerült, hogy felé hajolok és akkor elfogadja de nekem kb 2 másodpercen belül elzsibbad vagy a kezem vagy a lába. Szóval rohadt kényelmetlen de a gyerekért mindent.

Judy
Nekem is szombatonként van suli de hát ilyenkor úszni megyünk. Sajnos nem tudom összeegyeztetni.
IQ teszt: sajnálom, hogy nem csináltam meg de mire elkészültem a dolgaimmal addigra már a fele kérdés lement. Így meg nem lett volna értelme pedig szívesen megcsináltam volna. Ez nincs valahol rajta a neten?

Panda, Manó
Sajnos még nem vagyok. De mikor kanalazom akkor azt lenyeli. Reggel mikor félálomba van akkor mindig szopizik.

Dió
Nekem van egy babás könyvem és abba azt írják , hogy elõször célszerü a tízórait, utána az ebédet, utána az uzsit majd a vacsit és legvégül marad el a reggeli szopi. De szerintem meg lehet cserélni, csináld úgy ahogy nektek a legjobb.
Látom több baba is van aki sztrájkol kajaügyben. Milyen joghurtot adsz Petinek?

Szilcsike
Ha a Petra éjjel felsír nálunk is én kelek hozzá mindig.

Ildikó
És te nem vagy ettõl ideges? Nálunk most az a helyzet, hogy már nem sír a kanáltól hanem már tudja rázni a kis fejét és ilyenkor fültõl fülig kajás lesz. Biztos azért mert mindig mondom neki, hogy nem-nem. Én is irigylek minden olyan anyukát akinek jó étvágyú babája van. Tegnap mondtam is a férjemnek, hogy biztos az õ génjeit örökölte mert õ is mikor kicsi volt akkor nagyon rossz evõ volt. Hát akkor neked sem könnyü a helyzeted.

Nyuszi
Képzeld mi is beszéltünk a férjemmel a családi házról és lehet, hogy feladjuk a lakáshirdetés és megpróbáljuk elcserélni egy házra.

Mona
Nem vérszegény, voltunk vérvételen.

Sasha, Timici
Boldog születésnapot!

Kataa
Én is elraktam már a Petra overállját de most vehetem elõ.

Ági
petra2
 
 


asha!
Gratulálok szülinapodhoz. Csak a 18-ik nem Kép hi-hi!
Egyébként Manci is folyton állni akar, ha megfogom a kezér, mondjuk, hogy segítsek felülni, rögtön löki is fel magát, és iszonyú boldog, hogy sikerült. Pedig még ülni sem tud a szentem.

Timici!
Neked is gratula

Kataa!
HOl van ott a Camponánál az uszi? Mit kell vinni? Mibe kerül? Mikor indul egészkor v. máskor. Én még sosem voltam ilyenen, de ki szeretnénk próbálni. Jó meleg a víz?
Alexander nagyon édi!

Pesze szegény Hannus elkapta tõlem a nyavajámat, úgyhogy lázas meg köhög. Bár már kezd jobban lenni. Hálistennek porszívózni nem kellett.
Egyébként mostanában tátog mint egy halacska. Már sikerül egy kis hangot is kiadni hozzá, úgyhogy be nem áll a szája, ga-ga-ga. Ma telefonáltam és miután hisztis volt az ölembe ültettem, egy darabig el is játszadozott a zsinórral. Aztán fennhangon közölte "Bla-bla-bla". Kép Milyen igaz. Anyu csak ne dolgozzon, meg dumáljon. Kép


Puszi
dec8
dec8
 
 


Sasha, BesztiKép

Köszi a válaszokat. Én is így gondoltam, csak érdekes volt ilyet egy "szakember" szájából hallani. Arról nem is beszélve, hogy ez alatt az 5 perc alatt volt még két érdekes kérdése, amire talán nem az elvárásainak megfelelõen válaszoltam. Az egyik az volt, hogy "De ugye éjszaka már nem eszik?". Mondtam neki, hogy de bizony hajnal 4 körül galád módon felébred, és enni kér. A másik pedig: "Ugye csak 1 mellbõl etet?" Erre pedig a válaszom az volt, hogy van, amikor nem elég neki 1, ilyenkor bizony a másikkal is megkínálom. Szóval szerintem sem ártana updatelni az évtizedekkel ezelõtt megszerzett, akkor még nagyon korszerû tudását szoptatás terén. Nekem még szerencsém van azzal, hogy rátaláltam a Babanetre, így engem már nem etet meg ilyenekkel. De mi van azokkal (és ugye õk a nagytöbbség), akik szentírásként követik a lökött védõnõk olykor igen idióta tanácsait?

Na, most jól kidurrogtam magam. Dehát ilyen 3 havonta csak egyszer van, mert ugye a védõnõm nem az a lelkiismeretes fajta. Szülés óta ez volt a második találkozásunk.

Sziasztok
Tüni és Gergõ
tüni
 
 


Mgenéztem a talisképeket, nagyon édesek. (csak nagyon lassan töltõdött le)
Ilke a férjem teljesen beleszeretett a Lilikédbe. Folyton a "csíkos babát" kereste a képeken.

dec8
dec8
 
 


Ági!

Köszi, hogy megnézted a sorrendet. Furcsa, hogy a reggelit hagyja utoljára. Majd meglátom, még nem kezdtem el, pláne, hogy Peti megint sztrájkol. Jaj, ha nem felejtem el, holnap küldöm a szakdolit!

Ilke!
Lili tényleg nagyon aranyos a képeken!

Beszti!
Nátánról is nagyon jók a képek, tényleg nagy huncut!

Jó éjszakát mindenkinek!

Dió és Peti
szabotimi
 
 


Sziasztok

Ugy nezem a merleg amit jovo heten viszunk vissza bedoglott mert tegnap Alex meg 7460 gramm volt ma meg mar 6730 : )))Vagy ez a digitalis nagy sulynal mar nem mer??na mindegy ugyis szombaton mar megy vissza.

Mano
Emma nagyon tunderke,egyatlan nem fius,szemuveg kene annak aki fiunak nezi : )))

Judy
En is 5.5 honaposan adtam neki eloszor a gyumit.Jok kis sulyban van Gergo baba: ))

Djeszter
Nagyon drukk az unokahugodnak,gondolom hogy izgul most hogy megmaradjon a kicsi.

Dec8
Agi,aki nekem is ajanlotta a helyet mar majdnem mindent leirt.Eza Muv Haz a Trpicarium es a Mc Donalds kozott.Mindig egeszkor kezdodik.Ott lehet venni 1000-ert biciklis gatyot nekik,bar en vettem uszopelust.
Vinni torulkozot kell a szoki dolgok mellett,ja es fultisztito palcat mert nagyon kell ugyelni hogy jol meg legyen szaradva a ful,nehogy beteg legyen.Szerintem kb 32 fokos a viz es bent nagyon meleg van.
Jobbulast Hannanak!!!

Tuni,Beszti
Hat igen vedonokbol vannak fajtak : )))Erdemes lenne egy tabalt kesziteni ebbol is hogykinek jo es kinek nem a vedonoje.Szerintem meglepo eredmeny jonne ki.
Hat igen jo is a tajekozottsag,mint azt mar ezerszer irtam en mar terhesseg alatt mindent elolvastam,aztan hiaba a sok jo tanacs megsem lett tobb tejem.Viszont mostaban megfigyeltem hogy azok az ismeroseim akik nem keszulnek fel erre csak ugy osztonbol csinaljak siman szoptatanak problemak nelkul.Az mar igaz hogy hallgatnak is a vedonore hogy adjon neki almat mar 3-4 honaposan,merthat ugye lusta utananezni a dolgoknak es igy egyszerubb.

Na megyek apazni mert Alex mar durmol : )))
Kataa
Kataa
 


Sziasztok

Egész nap nem bírtam jönni, ugyanis a lányom folyton feláll és engem meg a hideg kiráz, hogy elvágódik. Szóval pulikutya módon követem mindenhova....Amúgy ezen kívül a kedvenc idõtöltése hogy bemászik a két óriási fotel közti alagútba illetve körbe-körbe a fotelek körül.

Ági, Judy

Forma1 és foci ismerõs...Bár a Forma1-t mostanában hanyagolja, unalmas hogy mindig Sumi gyõz.... persze az én párom az angol focira nyomul és folyton közelharcot vívunk a távirányítóért amióta van Sport1 csatornánk. És attól függetlenül hogy lányunk van, megfenyegetett hogy vesz Arsenalos rugit, meg partedlit....Kép

Kataa

Meglestem a fiadat, nagggyon édi fej...Kép

Panda

Nagyon ügyi Ádám!Kép

Dió

Édes lehet Peti ahogy tapsikol...Kép

Beszti

Megnéztem a fiaidat! Legjobban az a kép tetszett amin birkóznak vagy mi, szóval egymáson hevernek vigyorogva....Kép

Ági

Én is lemaradtam az IQ-s mûsor elejérõl sajna.... de ma megcsináltam egy-két tesztet a neten amíg Emi aludt. Csak írd be, hogy www.iq.lap.hu. Nem tudom, kár hogy Mensa teszt nincs kinn, csak egy 10 kérdéses minta (megjegyzem az is meglepõen könnyûnek bizonyult), mert amit megcsináltam teljes teszt, gyanúsan jó lett...Kép Szóval lehet hogy egyszer kíváncsiságból befizetek egy Mensa-tesztre.Kép(majd ha sok idõm lesz)

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Még valami

Három teszten 3 különbözõ eredmény jött ki, majdnem 20 pontos különbséggel... hihi... tök megbízhatóak lehetnek nem? Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok!Kép

Gömb,
sajnos Annának tökmindegy, mennyit adok, nem hízik jobban, csak többet kakilKép Fejést én is utálom, de most van baba, akinek kell a tej, így reggel-este bevállaltam. Közben netezekKép. Napközben már nincs rá idõm.
Anna is pont most kapta meg a járókátKép, Malacka lelkesen tologatta körbe a szobában.

Sasha,
nagyon boldog szülinapot kívánok!Kép Gabcsinak meg félszülinapot!Kép

Timici,
Neked is boldog szülinapot kívánok!Kép
Orrszívó: nekem azt mondták a kórházban, hogy csak a porszívósok jók, a másik nem szívja ki rendesen. Ezt mondjuk tapasztaltam is, a Pesztonkával alig jött valami, aztán a porszívóssal még egész sok trutymó kijött Anna nózijából. Csak hát az a hangerõKép, meg egyáltalán, az egész olyan borzalmas.
Persze Malacka mindig készségesen lohol a porszívóért, ha Anna prüszköl egyetKép. Öröm egy ilyen báty.

Rit,
nagyon sokszor én sem bírom röhögés nélkül, és olyankor mindig aggódom, hogy oda a szülõi tekintély meg minden. Sokszor mond nagyon frappáns dolgokat, ami miatt az udvariasság kedvéért le kell szidnom, de nem hiszem, hogy túl hiteles vagyok, miközben a vállam rázkódik a röhögéstõl.

Kataa,
nagyon jó lett az albumKép. Én is elõszedtem a téli cuccokat megint, ez rémes, mikor lesz már tavasz?

Beszti,
Nátánt is meglestem, nagyon aranyosKép.

Tüni,
ilyent még nem is hallottam, pedig a mi védõnénink sem egy egyszerû eset. Olyan nincs, hogy egyik nap van tej, másnap már semmi.

Djeszter,
drukkolok az unokahugodnak.+++++++++++++++++++++++

Judy,
az én férjem is Schumi rajongó, és ez nálunk is örök konfliktusforrásKép

Képzeljétek, Anna ma levetkõzöttKép. Mentem be a szobába érte alvás után, felhajtom a takarót, hát ott van az én kicsi lányom egy szál kombiban. Hosszú másodpercek teltek el, mire megfejtettem a rejtélyt, hogy Anna addig nyújtózkodhatott, míg sikerült teljesen belegabalyodnia a rugiba, és kinyíltak a vállán a patentok, Õ meg vidáman kimászott belõleKép.

Képek:
nekem úgy sikerült megnyitnom, amik nem jöttek le, hogy jobbklikk, alul "tulajdonságok" megnyit, és onnan becopyztam a kép címét.

na pusz,
megyek a postaládámba böngészni
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!

Mi megvagyunk, Réka továbbra is jótündér, szépen fejlõdik /na nem súlybanKép, Ildikó, ha lesz kis idõm, majd írok ama topicba "megnyugtató" adatokatKép/.

Nyuszika, en a minap irtam hivatalos Mensa-tesztet, ami elott volt egy egy oras eloadas /amin kellokeppen elaltattakKép/. Szoval ott olyasmit mondtak, hogy kulonbozo tesztek vannak, kulonbozo sziszteman alapulo modszerek. Vannak tesztek, ahol ugyanabban a korcsoportban 120 pont feletti eredmenyt elerok, mig mas tesztekben csak a 140 felettiek tartoznak ama 2 %-ba. Ugyhogy a 20 pont elteres stimmelhet is akarKép

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Hétvégén vidéken voltunk a szüleimnél, Danit szinte felzabálták, de õ nem bánta. annyira jó, hogy most már kevesebb idõ kell, mire kikeresi a kis fejébõl, hogy jé, ezek itt ismerõs arcok ám! vigyorgott, szerepelt és végre ismét jól eszik, amióta kibújt a 2 alsó fogacska. azóta állandóan megfogja a kanalat velük evés közben én meg majd férszt kapok, ahogy a fémhez ér.
Legújabb produkciója, hogy buborékot fúj a pohár vízbe, amibõl ivott. Lehet ez az úszáson tanultak hatása, nem tudom.
és már nemcsak kúszik, , hanem elkezdett mászni is péntek óta! a bútorok mellett felállva pedig már elkezdett lépkedni oldalazva. Ha a kanapé egyik végén ülök, akkor õ odabotorkál a másikról hozzám Kép Meg lehet zabálni, ahogy rakosgatja a lábát.

Megnéztem a talis képeket, fájt a szívem, hogy nem mentünk, de talán next time összejön.

Manó
A mi Daninkat meg rendszerint kislánynak nézik Kép Pedig sokszor van kékben. Azt mondják, ilyen szép nagy kék szeme csak egy lánynak lehet. Kiskorában a férjemet is kislánynak nézték Kép

anemona
Mi is az Almássy térre járunk, Kalovits módszer szerint, de a mi óráinkat nem õ tartja, hanem egy védõnõ, de már voltam a Kalovits óráján is. Mindketten nagyon jól tartják szerintem. A Kalovits által tartott annyiban tetszett jobban, hogy egy játékbabán szemlélteti, mit kell csinálni a babákkal, ezt a babát Gézának hívják. Kép Fertõtlenítõ DEWAN 50, bár az elmúlt héten én eléggé zavarosnak találtam a vizet és büdös is volt egy kicsit. szerencsére nem volt tõle semmi bajunk. Mi is szoktunk fázni néha a vízben, persze a babák sokkal többet mozognak.
Mi is már a haladóban vagyunk 2 hónapja.
1 hete voltunk úszáspótláson és megváltozott a csoport, ,nem haladók voltak a régi idõpontban, hanem kezdõk, ráadásul elsõ alkalom. Annyira cukik voltak a pici babák, viszont rengetegen voltak. Mi addig úszkáltunk, gyakoroltuk a karúszós feladatokat, lépcsõrõl indulást és egy kicsit bemutatóztunk is a kezdõknek a víz alatti merülésbõl és egymásnak víz alatt átadásról.
Mi péntek 6ra járunk és 1/2 8ra már otthon is vagyunk, mert közel lakunk.

Manó
Nagyon cuki Emma! Ésa a neve is nagyon tetszik!

Tüni
Én nem hiszem, hogy egyik napról a másikra elapadna a tej. Ahhoz is idõ kell, mint a tejcsináláshoz. Nekünk csak a 3-6. héten kellett pótolni esténként, de utána nem is írattam fel. Bíztam magunkban, hogy lesz és még most is van betöltve a 9. hónapot is!

Danit lemázsáltuk, 9 hónaposan most 71 cm és 8960 gramm.

most el aludni, mertt gumicukor fáradt uis ma megejtettem az esedékes tavaszi nagytakarítás, aminek még csak a fele van kész Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Tüni!
Ki az a nagytudású védõnõ??? Én elég jól ismerema miklósiakat, mert amíg dolgoztam, jártam hozzájuk minden héten megnézni a pici babákat mozgásügyileg. Sokat beszélgettem velük, nem is gondoltam volna, hogy ennyire nincsenek a szakma csúcsánKép.

Manó!
Noémit is mindenki fiúnak nézte, igaz, neki alig volt hajaKép. Még a fülét is kilövettük, de ez sem számított. Emma pedig jó kis nõci, nem is fiús!!!!

Beszti!
Klasszak a srácok!

Nyuszi!
Azért Te sem panaszkodhatsz, Emike is gyorsan halad!

Mostanában nálunk is megy a sírás lefekvéskorKép. Nem tudom, mi lehet Ádámmal, mert simán beteszem az ágyba, és ahogy meghallja, hogy nyílik az ajtó, és megyek kifelé, éktelen bömbölésbe kezdKép. Most azt csinálom, hogy maradok egy darabig, amíg elhelyezkedik, lenyugszik picit, így nem(mindig) sír.

Most viszont megyek, mert nagyon fáradt vagyok. Igaz, megígértem a férjemnek, hogy megvárom, de túl fáradt vagyokKép.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Forti,Nyuszika,Sasha,Manó,Rit,Gömb,Kataa,Picus,Dió,Tüni,Judy,Panda,Djeszter,Orszoly,Ági,dec8,Zulu.KépKépKép
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a szülinapi jókívánságokat!!!Kép

Zsani,
a NUK orrszívó sima pumpás orrszívó, aminek levágva a végét a porszívóra lehet húzni a pumpát és úgy szív. Eddig mûködött, de mostanában nem, lehet, hogy másik orrszívóval sem jönne ki a cucc, nem tudom. Ezért is kérdeztem, hogy Ti mit használtok.

Sasha,
köszi a jókívánságokat, átadom.Kép

Ilke,
igyekszem én nem elbizonytalanodniKép, néha azért sikerül megingatniuk a dokinõnek+védõnõnek.
Múltkor épp az agyhártyagyulladás elleni oltással kapcsolatban volt egy kis zavar...
Én úgy hallottam, hogy a kötelezõn túl még 3oltást kell kapnia 1éves kor alatt, ill. 1-et 1éves kor fölött a babáknak. A dokinõ viszont nem tartja jó ötletnek, hogy további oltásokat adjon, mert gyengítik az immunrendszert. Most megint nem tudom mit csináljak...
Ti hogy döntöttetek???

Sasha,
nem tudom, hogy többet szív-e ki, ugyanis nem mérem szopi elött/után, csak esténként, de egyenlõre 1hete nem gyarapodott, úgyhogy valami másról van szó. Igaz mostanában kaki is alig van. Lehet, hogy most már teljesen megemészti a tejet??? nem tudom.
Várok még egy hetet és ha továbbra sem hízik és a szopi sem lesz normális, elballagok a dokihoz, hogy nézze meg.
Kicsit aggódos vagyok tudom, de az tény, hogy ma pl. a 14h-kor esedékes szopi 16h-kor volt, ugyanis bealudt és nem kellt fel. Aztán 19.30-kor evett megint és 20h-óta alszik. Kiváncsi vagyok mikor fog felkellni éjszaka, ugyanis ma csak 5alkalommal szopizott, amibõl a 11órai elég semmilyen volt.Kép Szerintem ennyi alkalom nagyon kevés egy 10hetes babának.

Tüni,
részvétem a védõnõ miatt, úgy tûnik ez a hozzáállás sokakra jellemzõ közülük.Kép
Nekem van itthon tápszer 2dobozzal is, ugyanis Bence az elején egyáltalán nem akart szopizni, ezért váltottuk ki. Aztán 1-2alkalommal szükség is volt rá sajnos, de mióta belejött a szopiba(kb.2hét után) eszembe se jut megbontani. Minden esetre engem megnyugtat, hogy van itthon, ha bármi történne velem vagy ki tudja, nekem jobb így. Én nem fagyasztottam le eddig egy csepp tejet sem, mivel nincs annyi és nem is fejek rendszeresen, tehát ha nem érnék haza szopira(nem mintha elmászkálnékKép) vagy kórházba kéne mennem(pl.a ciszta miatt), maradni sajna a tápi.Hát így.

Igaz Bence csak 10hetes, de mindig felkel hajnalban, sõt van úgy, hogy 1kor és 5kor is. Védõném szerint 5,5kg fölött várható majd, hogy nem fog felkelni, hát majd meglátjuk.

A szopi pedig nálunk mindig 2 mellbõl van a kezdetektõl fogva, ugyanis így elég neki a tejcsim. Persze ha hosszabb idõ telik el 2 szopi között pl. hajnalban ált.elég neki 1cici is, a másikba csak épphogy belekóstol.Kép
Az viszont tény, hogy aki csak a könyvekbõl és a védõktõl olvas/hall dolgokat az bizony hamar tévútra térhet.Fõleg, hogy anyáink is másként csinálták annak idején. Én nem kérek anyutól soha tanácsot, mert õ már 2 hónaposan adta nekem annak idején az almátKép, mindemellett 7hónapos koromig szoptatott.Kép Ki érti ezt...?

Panda,
köszi a mailt.Kép

Beszti,
gratula a szopihoz, és köszi a bíztatást, remélem, hogy nekünk is menni fog.Kép Te szopi után mindig fejsz vagy hogy kell ezt csinálni? Régebben fejtem, de annyi sosem volt, hogy érdemes legyen lefagyasztani, azóta meg lusti lettem és nem fejek. Igaz most újra elkezdtem, mert néha nem szopizik rendesen és félek, hogy nem fog elég termelõdni, de gondolom van valami "szabály" rá, vagy nem? Anyu szerint, minden szopi után fejni kell! De kinek van kedve fejni hajnal 3kor???

Egyébként egyáltalán nem vagy tejcsárda!!!Kép Ellentétben velem, aki ugyan külsõre tejcsárdának néz ki (80B-rõl 95c-re nõtt a cicim terhesség+szoptatás alattKépKépKép), de teje az csak annyi van, ami épp elég.

A bíztatást szopi+tej ügyben nagyon köszönöm, rám is fér.

Megnéztem Nátán albumát, nagyon édi, igazi fiús pofija van, gratula hozzá.Kép

Djeszter,
unokahugodnak nagy DRUKK, hogy a másik babó megmaradjon!!!

Na most jól belehúztam, megyek is aludni mielõtt újra kellnem kell.Kép
Timici
timici
 
 


Hopp, férjecske hazaértKép!

Áfonya!
Naaaagyon jó hallani RólatokKépKépKép! Írhatnál többször is...

Panda
p
 


Beszti
Boldog 9. hónapot!

Ági
Én is gratulálok Petrának az ücsörgéshez. Kép
Sírás miatt türelem, majd elmúlik. (én már megnyugodtam)

Jajj Dió, Rit
Ne ijesztgessetek, Levi is kb. 3 napja hajlandó újra enni, igaz csak sütõtököt krumplival, de azt tisztességesen. Tegnap megevett 240 grammot, ma pedig 190-et. Nem szeretnék én is nyomdokaitokba lépni a nem evéssel. Kép

Dió
Gratula Petinek a tapsihoz!

dec8
Jobbulást nektek

Tüni
Sajnos akik nem találtak ide, vagy nincs más segítségük és szentírásként követik anyáink, védõnõink tanácsait azok arra a sorsra jutnak mint az ismerõsöm akirõl írtam valamelyik nap. Az õ babája még csak most lesz 4 hónapos, és már fõzeléket és gyümölcsöt eszik. Kép Kép

Nyuszi
Tiszta ügyi Emi hogy már egyedül feláll. Képzeld Levi is nagyon kepeszt, ha megfogja az ujjunkat, már simán felhúzza magát álló helyzetbe, de amúgy még nem megy neki, az még nem jutott az eszébe hogy másba is meg lehet kapaszkodni. Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Lányok,
Van egy kis gondom, Lilinek megint akadozik az emésztése. Elég ritkán kakil, kb. 4 naponkéntKép. Viszont minden nap megeszik a 100 gr kajcsit a tejen kívül. Szerintetek ez még belefér? Már napok óta õszibarackos kajcsit kap, az mindig segített neki, de most semmi eredmény. Van valami ötletetek?

Kataa,
Nagyon édes Alex a képeken.

Manó,
Aranyosak Emma képei nagyon!

Tüni,
A tejcsi nem egy olyan dolog ami ha eddig volt rendesen akkor hipp-hopp eltûnik és nincs többéKép. A védõnénid tudja, hogy kell ijesztgetni. Egyébként én sem hallottam még ilyenrõl, ez kb. olyan, mint, amikor valakivel azért hagyatják abba a szoptatást, mert biztosan vizes a teje. Ezt úgy értem, hogy nincs semmi alapja. Igaza van Sashának, nagyon nagy trauma kell, hogy érjen valakit, hogy ez megtörténjen. Én soha nem vettem tápszert, igaz nekem elég sok tejcsim volt az elsõ 6 hónapban (még adtam is le) most pedig pont elég. De ha az elején is annyi lett volna amennyit Lili igényelt volna, akkor sem vettem volna tápszert, hanem bevetettem volna mindent, hogy növekedjen a tejcsitermelés, és ha ez nem jött volna be, csak akkor vettem volna tápszert.

Djeszter,
Remélem a másik baba megmarad az unokahugodnak.

Dec8,
Jobbulást Hannának, és persze neked is.
Köcccike, én is teljesen odavagyok a leányzóértKép.

Nyuszi,
Akkor a következõ talira Emi már lazán besétál majd ezek szerintKép. Nagyon ügyes!

Timici,
Boldog szülinapot!
Mi beadatjuk az agyhártyagyulladás elleni védõoltást Lilinek. Jövõ héten megyünk a másodikra. Én is nagyon sokáig vaciláltam, majdnem kitavaszodott mire döntöttemKép, de végül elkezdtük, mivel egész életére védettséget ad, hát essünk túl rajta minél hamarabb.
Szerintem vegyetek olyan orrszívót, amit direkt porszívóhoz készítettek, azzal biztosan jobban kijön a trutyi.
Fejés: én 6 hónapig fejtem, de csak reggel és este. Aztán 6 hónap után ahogy Lilinek is nõtt az étvágya, és már nekem is nagyon elegem volt belõle, szép lassan abbahagytam. Szerintem csak akkor kell minden szopi után fejni, ha kevés a tejcsi, és növelni kell a mennyiséget. Ha elég a tejcsi, szerintem nem szükséges, de ezt neked kell érezni.

Jó éjt, megyek fürdeni.
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok

Mindenkinek aki irt, koszonom az albumra vonatkozo kedves szavakat ; ))
Ma megint iszonyat hideg van,de azert egy kis oracskara kimerszkedunk majd.


Nyuszi
Nagyon ugyi Emike.En ugy veszem eszre minel nagyobbak a babak annal kevesebb ideje van a mamanak netezni mert mindig figyelni kell ra: )))

Timici
Latom raertel : )))Es mit kaptal apatol a nagy napra???
Hat igen ha a jovo hetig sem hizik akkor mar elviheted dokihoz,mert ilyen kicsi babanal altalaban majdnem 1 kg a hizas havonta.
Szerintem ha ehes lenne es nem elnne tejed biztos reklamalna ;)))
Mi egyben adatjuk be az oltast amikor 1 eves lesz.

Ilke
4 nap meg nem a vilag kaki ugyben ha egyebkent nem bantja a dolog hasilag.
A korte nem jonne be???Vagy esetleg adnal neki inni valamit egy kicsit tobbet ?En nem vagyok cukros gyermek tea hivo de talan ebben az esetben segitene,vagy a kamilla tea cukrosan,az az elejen nagyon bejott nekunk
En azt figyeltem meg hogy ha krumplit kap Alex na attol csak bogyokat tud termelni: )))

Kataa es ma feleves Alexander.!!!!!

Olyan gyorssan megy az ido,el sem hiszem hogy marcsak megegyszer ennyi es johet a hatalmas torta : ))

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa
Boldog félévességet Alexnak!!!!!

Lányok ma viszem vissza Levit a fülészetre, drukkoljatok hogy minden rendben legyen.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Dió
Lehet, hogy Peti és Dodo telepatikusan megtárgyalják, hogy egyszerre készítsék ki a mamijaikatKép

Kataa
Megnéztem az albumot, tök jók a képek. Fõleg a családos - pont arra gondoltam, hogy ugyan van digigépünk, így több száz fotó Dodoról, de csak 3 db, amin mindhérman rajta vagyunk. Ebbõl egy még a szülés után azonnal készült, 2 meg 1hetesen - azóta semmmi. Ezen sürgõsen változtatnunk kell!!!!

Manó
pedig szerintem annyira kiscsajszi!! Mondjuk nálunk is ez a helyzet, de állítólag azért, mert olyan erõs Kép
Szerintem egész jó a profilod, mondjuk én nem vagyok annyira rózsaszínpárti, de a képek édesek!!

gumicukor
mi meg szerdán 6ra, de azt mondták pótolni lehet hétfõn és pénteken 6kor...pont azon gondolkoztunk, hogy egy péntekire beugrunk - csak mondták, hogy péntek az egyetlen nap, mikor nincs István. szóval nem tudom, de az is lehet, hogy egyszer csak összefutunk Kép - nem mintha ismernénk egymástKépKépKépKépKépKépKép

Forti
Igyekszünk javulni evés téren - így akkor neked sem lesz gond, ha a nyomdokainkba lépszKép
Drukk-drukk fülészet-ügyben!!

Kataa
happy halfbirthday Alexnak!!!

Dodesz megõrül a billentyûzetért - gondoltam meglepjuk eggyel ajándékilag. Csak tudnám minek gyártanak gyerekjátékokat, mikor nekik úgyis a felnõttek cuccai kellenek??

szép napot mindenkinek

Rit és Dodesz

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Lányok!
Köszönöm a jókívánságokat, de most név nélkül.
Pocsék egy éjszakám volt. Gábort olyan fél 10 körül sikerült elaltatni. 11 körül arra ébredtem fel, hogy veszettül ordít, de torka szakadtából. Azt sem tudtam hol vagyok, valószínü akkor sikerült elaludnom és olyankor az ember nem épp fitt. Szóval cicit nem kapta be, üvöltött tovább, ringattam, áttapogattam, mi nyomhatja, de a gyerek csak üvöltött, de iszonyat hangon. Gondolkodni azt nem tudtam, még szerencse, hogy a párom félkómás fejjel megkérdezte, hogy nem a foga?! Jaaaa! Elõ a Dentonix gél, jól bedörzsöltem az inyét mindenhol, közben felülmúlta minden képzeletemet, mert azt hittem annál jobban nem üvölthet, pedig DE! Na utána aztán elfogadta már a cicit és visszaaludt. De utána én még vagy 1 órát nem birtam elaludni, attól az üvöltéstõl minden idegszálam égnek ált és az a legszörnyûbb, hogy nem a foga jut elõször eszembe. Hanem állok vele tök bénán és az agyam meg leblokkol és hiába próbálok gondolkodni, az értelmes dolgokat elûzí az ordítás. Ez nem csak nálam van igy ugye?KépKépKép
Persze egész éjjel óránként, másfél óránként felébredt. Olyan minntha nem is aludtam volna semmit. Elvileg ma vittem volna oltásra, de akkor ma sem alszunk. Inkább csütörtökön viszem. Az a két nap már úgysem számít, hiszen úgyis 1 hónap csúszásban vagyunk.

na megyek sok a dologm és délután aludni szeretnék, úgyhogy még most kéne mindent megcsinálni.
sasha és a most alvó gabi

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az unokahúgom nevében. Õk nem próbálkoztak évekig a lombik elõtt, mert másképpen nem lehetett volna terhes, csak így. Nagyon jó, hogy az elsõ sikerült, csak tartson 9 hónapig.

Szopi: Marci mindig is két cicibõl szopizott. Csak így elég neki. Most, viszont, hogy ismét beköszöntött a mensi, így sem elég. Már másodszorra járok így. Pár napig ki kell bírni, aztán újra több lesz, úgy vettem észre.

Marcinak is elég ritkán van kakija. Korábban még arról írtam, hogy egész nap kakil, és milyen csúnya. Voltunk mindenféle vizsgálaton, nem derült ki a baj oka. Aztán mondta a doki néni, hogy biztos alkati kérdés nála. Most akkor már ehet mást is nem csak anyatejet. Na azóta 4-5 naponta van csak kaki. Ki érti ezt. Úgy vetem észre a paradicsom egy kicsit meghajtja, de az öszibarack egyáltalán nem.

Kataa!
Boldog félévességet Alexnek!

Forti!
Remélem minden rendben lesz a fülészeten. Majd írd meg, hogy mi volt.

Orrszívó: Nekünk Csöpi porszívós orrszívónk van. Nagyon jól kiszívja a váladékot, és gyorsan.

Képzeljétek, betettem Marcinak egy gyerek kazettát a magnóba. Nagyon tetszik neki, nagyokat vigyorog. Jó kis vegyes zenék vannak rajta. Miki manó, Kuckó mackó stb. Még a Danié volt.

Megnéztem mindenki albumát. Nagyon aranyosak a babák. Egyébként Daninak is az a szokása, hogy ha a gép elé kerül, rögtön nézegeti a babákat az albumokban.

A múlt héten sapit akartunk Marcinak venni. Kinéztünk egy aranyos kék sapit, de kicsi volt. Erre jön a nõ, hogy Marci méretében van ilyen sapi, és elkezdi mutogatni a rózsaszín, meg sárga sapkákat. Mondom neki, hogy hát oké, de egy fiúnak … Jól meglepõdött. Kislánynak nézte Marcit.

Rit!
Ez jó kérdés! Marcinak is mindig az kéne, ami nem játék. Kapott egy õsrégi kiszuperált mobil telefont. Nagyon szerette, amíg fogalmam sincs, hogy hogy, de leszedte az aksiját. Így azóta nincs telefon. Persze nagyon örülne a távirányítónak is.

Djeszter
djeszter
 
 


Sziasztok!

Nyuszi most hogy valtoztak a szabalyok, Schumi meg egyszer sem nyert, ujra izgis a futam.Kép

IQ-teszt: en sem tudtam megcsinalni, az elejen meg foztem, a vegere meg felebredt Lacko. Viszont szerintem nagyon-nagyon konnyu volt, azert kicsit fura, hogy 120-as atlag jott ki a 100 helyett, nem? Ennyire nem voltak okosak az emberkek a studioban meg a villaban (bar tudom, nem az esz a lenyeg, de akkor is!). Kép

Jaroka: en most akarok venni, milyet ajanlotok?

Timici nekem dokibacsi azt javasolta, hogy az egy eves kor feletti egyet adassam be, o azt tartja jobbnak. DE szerintem tokmindegy, esetleg attol is fuggove tennem, hogyan viseli a mano az oltasokat. Mer azert nem mindegy, hogy 1 vagy 3.

Timici nalatok mar igy beallt a szopirend? Nalunk total nincs, akkor eszik a gyerkoc amikor akar.Kép Es nalunk is van hogy 5x egy nap, es van hogy 8x. Szerintem a pisi pelusok szama donto, illetve hogy a gyerkoc jol erzi-e magat. Ja es Lacko 6.3 kilo es meg ebred ejszaka (bar mostanaban kezdi ataluszni, de lehet hogy ez csak idoleges). Es ha megnezed a nagyobb babakat, majd mindegyik szopizik ejszaka.

Kataa aranyos a kepeken Alex. Es boldog felevesseget neki!Kép

Kepzeljetek, a cicik ugye ma vagy 11 oran at parlagon hevertek ejszakaatalvas miatt. Reggel gondoltam egyet, es mikozben szopizott az egyik cicibol, a masikbol csurgo tejet felfogtam egy cumisuvegben. Potom 40!!!ml jott le, 3 agbol spriccelt a tejcsi. Hogy mennyi landolhatott 3 honap alatt a betetekben, belegondolni is rossz!Kép

orsoly
orsoly
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?