Új privát üzeneted érkezett!

rambóka: :lol:

nemtom hogy találtad, de ez eléggé elvadult GI diéta. normális ételekkel is meg lehet csinálni és fogyni.
majd előkotrom neked, ami nekem van. és fogytam is tőle anno. és nem is éheztem. és megvalósítható, és férjem is megette.

ez eléggé vad, amit leírtál. :lol:

fúúúj, a reszelt répa sós mogyoróval. grrrrrrrrr......brrrrrrrrrr......
de a töltött krinolin sem rossz :lol:

a szőlő meg a gi-ben elméletileg tiltott. vagyis kismértékben fogyasztható csak.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Monee!
Hááát szerintem is jó áruk van a teszteknek....tudom van olcsobb is (100.-),de abból csak 100db-ot lehet rendelni,legkevesebbet!
Én mindenesetre regisztráltam....kipróbáltam.....csak nem küldtem el még! :?
Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?Megbízható ez a lap?
-Monee-és ki tudja,hátha beléd beszélték a gyereket....ha jól látom van 3napod a tesztig! :wink:
Rambóka!Gyerek mellett diétázni?-és ki főzne a családra?(ezekhez,hogy Én megegyem....ütni kéne a hátamat csalánnal......lehet megkostolnám,de utána ennék azért valami emberit!) :oops:
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Ramboka, jot nevettem a megjegyzeseiden! :lol: :lol: :lol:
Szerintem ezt az etrendet franciarol forditottak le...a hozzavalok alapjan gondolom....csak sajna elfelejtettek adaptalni a magyar szokasokhoz.
Csicseriborso pastetomot szoktam csinalni, de nem diétas celbol, hanem vendegeknek aperitivre :lol: ...Bevallom, hogy csak azota, amiota itt elek...Mo-on eddig meg csak bioboltban lattam az alapanyagot.
Szojatej es rizstej a parom kedvence, szojajoghurtot pedig neha szoktam enni...itt barmelyik szupermarketben kaphato, mindenfele izesitessel. Afonyat fagyasztva szoktam venni, fel kilos zacsikba,...nagyon praktikus es sutibe, gyomolcssaliba jol jon ha van keszleten. Ja, a magyorovajat is sutibe szoktam tenni....en speciel kenyerre kenve nem szivesen ennem :wink: ....de biztosan eheto, ha ennyire ajanljak :wink:
alice27

ezt nem olvastam végig, de jónak tűnik....

http://hu.wikibooks.org/wiki/Szak%C3%A1 ... k/Low_carb

Kép

dimet

a francba. a görögdinnyének piszok magas a GI-je. de miééééért??? :? ez kicseszés.

Kép

dimet

http://www.mindentudas.hu/noilapozo/ele ... tml?pIdx=1

lehet ezeket már ismeritek. de azért beteszem ide :)
és lépek aludni.

Kép

dimet

Dimet!

Köszi!

Az a fő bajom, h. nincs ötletem, h. mit egyek reggelire/ebédre/vacsira, emiatt v. nem eszem rendesen, v. lekváros kenyeret eszek mézes kenyérrel, mert azt a legegyszerűbb! :evil:
Ezért kerestem menüt. De mint azt a mellékelt ábra mutatja, csak elmebeteg menüket találtam! :evil:

Ha tudsz EHETŐ menüt v. kajaötleteket, kérlek küldd el nekem! Minden megoldás érdekel, ami hétköznapi, a helyi boltban is beszerezhető kajákból megoldható!

Én nem hiszem, h. a dinnye olyan káros lenne, hiszen a 90%-ka víz! Megnéztem a kalóriaértékét, a dinnyénél már csak a málnáé alacsonyabb (29 ill. 28 Kcal/100g)!
Nem lehet, h. ez is fordítási probléma és a sárgadinnyével keverik?

Alice!

Köszi! Így már értem a dolgot! De mindenesetre elkészítettném és megetetném a honlap dietetikusával az általa összeállított menüt! :twisted: :twisted: :twisted:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Rambóka, ha Te nem lennél, Téged ki kéne találni! :lol:
Legalábbis ma Neked köszönhetően, vidáman indul a napom. :D

Sztem figyeld asaját szervezetedet.Én pl piszokul érzem, ha rosszul eszem,mindenféle könv nélkül is,és rosszul leszek, éhségrohamot kapok, aminek sosincs vége, és az egész napom el lesz cseszve. Ha csak kismértékben bűnözök, akkor csak iszonyú szomjas vagyok egész nap.

Pl lekváros kenyeret nem tudok enni, legalábbis délelőtt soha. De mostanában már a délutáni lekváros palacsintától is rosszul leszek. a krumplitól, és a fehér rizstől is, kivéve ha sok husit és zöldséget eszek hozzá. a tejeskávétól, és a tejtől (!) is rosszulleszek, főleg ha még vmi szénhidrátot is eszek hozzá.
viszont a késő délutáni 1 kis szelet görögdinnyétől nem, és a pattogatott kukitól se. mondjuk alkoholmentes sörrel vegyítem 8a tejcsi miatt), lehet, hogy azért. :D
a durumtészta, is hiába durum, nekem felviszi a vércukromat, inzulinomat rendesen.
ezt csak azért irom, mert én pl nem a táblázat szerint működöm, valszinű

Zabpelyhet szoktam főzni, nagyon finom.
*1 adag zabpehely, 1 adag rozspehely fele víz-fele tejben megfőzve, nagyon fincsi. tehetsz bele egy kis kókuszreszeléket, édesítőt vagy ha édesítőellenes vagy, egycsöpp nézet.nagyon fincsi! a férjemis szereti. ha a kókusz nem megy, tehetsz rá diót, mogyorót, vagy kakaót is.
*Más: anyuék szoktak csinálni nagyon fincsi szenvicst, molnárkából, és tejföllel összekevert tarjából. nagyon sokat, és fagyasztjuk. viszonylag kevés szénhidrát, nagyon fincsi melegítve.
*Tehetsz a palacsintatésztába is egy kis zabkorpát, megse érzed, és sokkal egészségesebbb.
*ha a zöldbabot csak megfőzöd vízben, biztos finom krumplival, tehetsz rá reszelt sajtot, tejfölt. Nyammm. :D
* jégkrém, fekete csoki!!!!!!!!!!! Nyammmm :D
* ehetsz tojást is, nálunk minden héten legalább egyszer tojásos vacsi van, é mindig van főtt tojás a hűtóben.
*standard reggeli: joghurt zabkorpával, és bármilyen gyümölccsel, (kiv. szőlő) - most biztos fanyalogsz de meg lehet szokni, kevés kalória, és sok pozitív hatás!

Pusszancs mindenkinek!

Kép

Kép
csillagfény

Sziasztok!

Rambóka!

Ezt az oldalt én is néztem már... :lol: :lol: :lol:
Kb. a második napi kajánál megállapítottam hogy ez így nem fog menni. :D Ki a rossebb eszik OTTHON grillezett lazacot, meg királyrákot?! :shock: Ahogy néztem a GI diétáról szóló könyvekben sem jobb a helyzet, de a cukorbeteges könyvekben is hasonló a szitu... :roll:

Én dietetikushoz fordultam és küldött nekem cukorbetegeknek való diétát. Szívesen átküldöm, normális, magyar és ehető kaják vannak benne. Csak olyan, amihez az alapanyagokat bármelyik boltban megveheted! Írj privit az emil címeddel és küldöm is már! Jah és a többieknek is szívesen átdobom!

Ma megyünk gyorsulási versenyre! Ezer fok van kint, nem nagyon rajongok az ötletért. :?

Kandi!

Jah, én is remélem! :D Ha a halálhírrel működik, talán ezzel is! :)
Két nap a tesztig. :D

Szép napot!
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!Jó reggelt!

Lenne egy pár kérdésem!
Fáj a csípőcsontom,ez normálisnak számít így a 7. héten?

Hetente,másfél hetente fogyok 1 kg-ot!Szerintetek nem árt a babának?

Norka,Rejo,Rambóka,Dimet:Ti szedtétek a metet a terhesség alatt végig?

Köszike a választ előre is!Bocsi,hogy csak magammal foglalkozom!

Ja!Holnap megyek UH-ra!Remélem rendesen fejlődik babó és minden rendben van!!!

Sziasztok!

Kép

Kép
lecso

Jó reggelt lányocskák!

Közönöm mindenkinek a hszt!!! Jól estett aranyosak vagytok!
Egészen jól érzem magam :)

Rambóka a diétás eszmefuttatásodfenomemnális! :lol: :lol: :lol:
Az Nlc-n van egy ilyen topik ha gondolod megkuksizod... http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?forumid=150173
Én nem diétázom nagyon, Kenyeret mi sütjük (férjem) ebből reggelire két vékony szelet sonkával,vagy joghurtal, májkrém, vagy flóra + pirosarany (gyerekkori emlékek)zöldséggel, sajt,
Az ebéd szinte hagyományos de szárnyasokat főzök csak,kevés olajon és zöldséggel,az édes cukros dolgokat próbálom hanyagolni de néha lecsúszik..(tegnap a bevásárlásnál egy dietetikus hátast dobott volna,chips,és egyéb rágcsik,ha édesség akkor csoki helyett túrórudi..de ezeket próbálom csak néha enni,most a ciklus második felében vagyok és ehetnékem van)
Gyümölcsöt szeretem,ha sütök a lisztre (felesben tk. liszt) és cukorra odafigyelek..
Nem diétás de én 3-4 férjem kb 15 kilót fogyott, és elég keveset mozgunk. :(

Gergő császkál??

Monee a diétát nekem is küldheted a szupertitkos táblicskuban vagyok!
Az hogy nem kérdezik a gyereket nem biztos hogy érdektelenség,lehet nem akarnak zaklatni és fájdalmat okozni,vagy gondolják,hogy a házasság elején még élvezitek az egymást.
Mi 8 éve vagyunk házasok de a szülők soha nem zaklattak,tudják hogy van vmi gáz mert műtéten voltam(lapar) de nem kérdeznek és ez nekem jó,nem akarom beavatni őket..Nekem inkább az ismerősök kiakasztóak akik a korommal és a házassági évekkel jönnek,ők meg arról nem tudnak,hogy gond van és hogy rég szeretnénk babát (ha egy embernek elmondanám,hogy mi a szitu kb 1000 ember csámcsogna rajta)
tesztelni fogsz? Tünetek?Izgalom?
Remélem a kíváncsi munkatársaid orra alá dörgölheted a + teszted!

Bocsi a hibákért,de a reggeli utró adagom kicsit lök..

Szép pihenős vasárnapot !
(én mosok, főzök ,és a konyhát kéne kipucolni mert borzasztó,de időnként belesek)
Vendég

Jó reggelt lányok,

Rambóka, ennyit már régen nevettem..... egyszerűen potyogtak a könyeim a röhögéstől, amikor a GI diétás elemzésedet olvastam.... :lol: :lol: :lol:
Szóval azért ennél egyszerűbben is meg lehet oldani a GI étkezést, ha Zentai Anditól végre valahára megkapom a diétámat, akkor átküldöm neked, az is a GI elvek alapján készül.

Monee és Dimet, én is kérem szépen azokat az anyagokat amiket említettetek, köszönöm ! ( a diétákra gondolok)

A görögdinnyével kapcsolatban eléggé megoszlanak a vélemények, pl Zentai Andi azt mondta, hogy egy vékony szeletet meg lehet belőle enni nyugodtan, na de ki az,aki megáll egy vékony szelet után.... :roll:

Sajnálom, hogy tegnap nem tudtam fagyizni veletek, de enyhén szólva ki vagyok purcanva....kutya, gyerek, lakás, nem alvás.... sok ez nekem így egyszerre.... majd legközelebb biztos, hogy elmegyek..!

Alice, annyira örülök neked !! :lol: :lol: Klassz azért, hogy már ennyi idős pocakos vagy, és még mindig a saját ruháidat hordod.... ne aggódj, előbb-utóbb tuti, hogy megnő az a pocak....

Norka, elgondolkodva olvastam az Avandamettel kapcsolatos hozzászólásodat. Én pontosan ezt éreztem, mint te, mikor Avandametet szedtem. Mintha kicserélték volna az életemet.... sokkal jobban éreztem magam a bőrömben, maga a bőröm is sokkal jobb állapotban volt. Általában az életminőségem javult. Nekem egyedül a vizesedés volt a problémám a gyógyszerrel kapcsolatban. És igen, a legmagasabb metformin adagot azzal vettem magamhoz, és az inzulin szintem akkor volt igazán jó életemben először.
Annyira sajnálom ,hogy nem lehet mellette babásodni, bár Rejo mondta egyszer - és lehet, hogy jó ötlet - hogy szedni kellene, próbálkozni, és mivel mi amúgy is sokkal jobban figyeljük a testünket, mint a "normális" lányok, sokkal előbb észre vennénk, ha megfogannánk. Akkor viszont azonnal abba kellene hagyni így a veszély talán lecsökkenthetővé válna....
Szóval én úgy érzem, a 3x850 mg metformin nekem kevés. Van pé-m, de tuti hogy nem elég jó. A ciklusom egyre jobban elhúzódik megint, már a 20. cn-i pé-nél tartok, avandametnél ez 16. cn-on volt. Szerintem ha szeptemberig nem történik velem semmi, akkor a szept-i Tűű vizitnél megkérem, hogy álljunk vissza az Avandametre.

Közkivánatra -és végre legyőzve lustaságomat - felteszek néhány képet Dináról az új kislányomról. Nagyon okos kiskutya, magától szobatiszta.... :shock: kirohan mindig elvégezni a dolgát.... imádjuk őt, egy tündér !! Eszter jókat játszik vele, apa gügyög neki... én meg takarítom a romokat utána....

Kép

Kép

Kép

Ne kérdezzétek, miért így vannak a méretek, valamit elszúrtam az újraméretezésnél, de azért remélem, jól látható a kisasszony....
zsizsik

Pogi lesz neked is hajasbabád, ne izgulj! A fiad után! :wink: :lol:

rambóka! :lol:

Mondom, én nem merek elmenni Zentai Andihoz, mert átharapnánk egymás torkát. olyan dühödt ellenállás van bennem az esztelen és mértéktelen diétákkal szemben.

a lazacos témához. tecsoban lehet kapni, frrissen, elég belőle egy embernek egy kis darab, nagyon laktató, és ha csak kicsit veszel néha ki lehet bírni az árát. kb. 5 perc alatt kész van, és bármilyen hallal meg lehet csinálni, ha fogod a filézett halat, kis lazacdarabot, megszórod halfűszerrel (van ilyen kész keverék) becsomagolod alufóliába alaposan, mehet a sütőbe. nem kell sokáig sütni, pillanatok alatt kész van (10 perc) nincs vele sok macera, ha a gyorsaságot fokozni akarod, fóliás krumplit ehetsz hozzá (mondjuk itt már elb*tad a diétát hogy krumpli) :lol: szóval a krumplit meg kell mosni, késsel megszúrkálni, (nem kell hámozni) ezt folpakba kell csomagolni alaposan, és mehet a mikróba kb. 7 percre. isteni puha és nem olajos így egyik sem, nem grillezett, de natúr mind a kettő. kruplira aztán mehet tejföl, só, valamilyen pikáns öntet...jól meg kell sikálni a krupli héját, és akkor héjastul lehet enni, nagyon jó.

ha egyszerre indítod a kettőt 10 perc alatt van egy kirány ebéded, vacsorád!

én a sült krumplit is így csinálom már egy ideje, gyorsabb és nem olajos, és nem kell melette állni órákig, hogy krumpli meghámoz, cikkekre vág, egy-két evőkanál olajat megsózok, ráöntöm a krumplira, kézzel elkeverem, hogy mindenhol érje az olaj, így leheletvékony réteget képez rajtav az olaj, de az sem baj, ha néhol nem éri, tepsibe vele, és be a forró sütőbe. egyszer - kétszer lapos fakanállal megkeverem, pirosra sütöm és kész!! Ez is natúr, nem tocsog az olajban, és ropógós!

nem tudom utálom-e azabkását, mert még soha nem ettem! :lol: Te honnan tudod, hogy utálod?? :lol:

kuszkuszt az arabok eszik (mi marokkóban ettünk, az pedig francia gyarmat volt, szóval tényleg tuti, hogy egy francia étrendet fordítottak le!! :twisted: gondolom franciaországban elég könnyen be lehet szerezni a kuszkuszt, de nálunk azért problémákba ütközi) ez is olyan darás aprószemű valami.

Csillag jók az ötleteid! olyan tarjás szendvicskrémet mi is szoktunk csinálni!! De én melegszendvicsnek, szóval megsütöm. úgy még finomabb!

na szóval nekem meg a salátákkal az a bajom, hogy egy adag salátához kell 3 centi uborka, 2 centi sárgarépa, két levél saláta, egy db. retek és így tovább, de ezeket nem centire adják, és mindig ránk rohad a maradék, hacsqak nem ugyanolyan salátát akarok enni egész héten.

ezt hogy csináljam, dimet? minden este friss saláta, de ne ugyanolyan és gazdaságosan. utálok kaját kidobni.

ja és persze fetasajt is csak nagy kocka van bedobozolva, kell belőle szintén pár centi a salátámhoz...lehet az a baj, nem 10 emberre főzök.

Kép

Kép
rejo

Zsizsik olvastad mit írt Kavicska pár napja?? A gyógyszeres könyve szerint a metfromin nagyon ellenjavalt terhességben, az avandamet csak mérsékelten ellenjavalt, és az arab országokban avandamet mellett csinálják a lombikokat.

Ez a másik ötletem, én minden meddő nőnek, akinél nem lehet valamilyen okot kideríteni megpróbálnám a metet...

te talizzunk nálatok kávéra meg gyerekjátszira én ezt a kutyát látni akaroooom!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
rejo

kincs mikor tesztelsz?????

Kép

Kép
rejo

Kép

NNNa, azért csak sikerült normális méretet is csinálnom.....

UUUUUUgye milyen édes ? :lol: :lol: :lol:

Most látom csak, hogy a lányom hurkái is belelógnak a képbe.... hihi....tiszta anyja lánya.... :lol: :lol: :lol:

Rejo, jól hangzik ez a krumpli sütési mód, lehet, hogy ma kipróbálom....
zsizsik

Rejo, jövő héten egyik délután...??
Mi ráérünk.... !! :lol: :lol:

Megdumáljuk emailben holnap, oké ?
zsizsik

Lecso gondolok rád hétfőn! Minden rendben lesz!
Már a kimamiság miatt nem dolgozol vagy szabin vagy?

Zsizsik édes a kutyus!!

Diéta ... http://www.fitt.info/object.fe3f2fd7-1d ... 9b3eb9.ivy

a pcos oldalon is van pár recept http://pcos.hu/pcos_dietatipusok.html
Vendég

Ja, igen, olvastam Kavicska hozzászólását, pontosan ezért bátorodtam fel, szerintem talán akkor nagy bajt nem okozna a dolog, ha máshol már alkalmazzák terhesség előtt is....

Szóval én azt mondom, hogy aki nem javul egy ideje, annak meg kell próblnia az avandát, szerintem jó !
zsizsik

Rambóka!

Általános irányelveket kellene csak megismerned, azt pedig Zentai Andi remekül összefoglalta ebben a cikkben:

http://www.fitt.info/printcikk.ivy?coli ... d58f9b3eb9

Ezek az egyénre szabott diéták általában gasztronómiai újságba valók, nem kell vele foglalkozni.

Ezt a cikket amúgy is fel akarjuk tenni a honlapra, illetve a honlap megújulása után Zentai Andi segédszerkesztőnk is lesz, illetve elvállalt egy életmód kérdezz-feleleket is.

Arra viszont vigyázzatok hogy fizetős tanácsadás ellenében küldött anyagait nem szereti ha egymást közt terjesztik.
Vendég

Kincsecske, köszi, el is mentettem a kedvencek közé !!
zsizsik

Zsizsik, őszintén, szerinted csak én nem védekezem Avandamet mellett? :oops: Ugyan.
Vendég

Norka, ezt nem tudtam, akkor megtartom magamnak az anyagot, ha egyszer megkapom....

Egyébként nekem nagy lökést adott a nála eltöltött egy óra, sokat tanultam tőle. Már nagyon várom, hogy az általa összeállított diétát elkezdhessem, addig is próbálok az ott hallottak alapján étkezni, és isten bizony jobban érzem magam.
zsizsik

Rejo megint ítélkezem drágám úgy, hogy nem is ismersz valamit. 8) Zentai Andi éppen hogy ellenzi a MÉRTÉKTELEN diétát. Ő épphogy mértéket javasol.

Neki az az elve, hogy a túlzott diétázás káros, mert a szervezet tartalékol. S igencsak el szokott hűlni, mikor egyesek sanyargatják magukat, s erről miket olvas az NLC-n.

A napi 5szöri evés és mindennapos testmozgás híve.
Vendég

Norka..... :lol: :lol: :lol: :shock: Nézz akár hülyének is, de mivel nekem Tűű azt mondta, hogy muszáj védekezni mellette, nekem meg sem fordult a fejemben, hogy ne védekezzünk.... bár mi már túl vagyunk egy tragédián, talán ezért vagyunk óvastosabbak....

De kezdek felbátorodni.... te mit gondolsz az avandamet alatti teherbeesésről ?? :?:
zsizsik

fú, de sokat írtatok!!

kincs: jó munkához idő kell!!! mi mindig ezt mondtuk :) igaz 1 éve vagyunk házasok, de több,mint 7 éve együtt vagyunk...szóval, kellett ez a szöveg :lol:

diéta: andi által ajánlott diéta-életforma nem ilyen esztelen. én az ilyen extra bio-izés dolgokat hülyeségnek tartom, nehéz nálunk beszerezni, nem állt még rá a kereskedelem ezekre az igényekre nagyon.

megkeresem a receptjeimet és átküldöm majd.

Kép

dimet

Kincs a baba miatt nem dolgozom!Amúgy is gyes-en vagyok és csak 4 órában dolgoztam.Fáj a pocakom,így elmegyek majd táppénzre gyes helyett!
Puszi

Kép

Kép
lecso

Lecso, remélem, nem lesz veletek gond ....!! Vigyázz magadra nagyon !
A pocak fájhat a növekedéstől is, ne gondolj egyből rosszra !

Dimetke, jóóóóóóóóóóóóóóó reggelt !!!!!!! :lol: :lol: :lol:
zsizsik

Rambóka, szétröhögtem magam az elemzéseden, de teljesen igazad van! Én is mindig eldobom az agyam az ilyen összeállításokon! Nem tudom, aki ezt lefordítja, az nem jár bevásárolni Magyarországon?! Egyáltalán nem biztos ám, hogy francia, mert ezeket bármelyik nyugati országban be lehet szerezni könnyedén, és főleg a zabkása, meg a mogyoróvaj miatt gondolom, hogy inkább angolból fordították. Ezekből itt is csak angol termékeket lehet kapni, bár tény hogy mindig lehet.
A mogyoróvaj nem ugyanaz mint a mogyorókrém, mert az utóbbi az gyakorlatilag csoki, míg az első krémesre darált földimogyoró, amiben esetleg van egy kis cukor. Amerikai, és nagggyon-naggyon hízlal!!! (és fenemód finom)
A csicseriborsó pástétom meg valójában a hummusz, lehet, hogy így már hallottad a nevét.

Na meg az a tejsavó, fürjtojás, naspolyás író, mimóza meg ilyenek! Nagyon durva! Én ezekől nem is hallottam amíg ide nem kerültem, és szerintem aki fordította, az sincs igazán tisztában azzal hogy mik ezek, csak lefordította jelentés szerint. "fekete retkes halragu" Jóságos ég! Füves tojás? mustármag-csírás pirítós?!

A kókuszos banánpüré nemtudom mióta GI barát, de nagyon finom, és könnyű elkészíteni, azt azért próbáld ki. Nekem az a kedvenc csemegém amióta vettem itt egyszer, de inkám magam szoktam összeállítani. Csak annyi, hogy megpucolt almát, banánt és kókuszreszeléket összeturmixolsz, és kész.

Alice, gyönyörű volt a tüzijáték!!! Itt szerencsére nincs olyan nagy hacacáré, meg tömeg, mert ez egy eléggé kisváros, és este csak mindenki leballag a loire-hoz, megbámulja a tüzijátékot, és hazaballag. Persze van vásár meg utcabál meg minden, de legalább gyalog jönnek az emberek :-) Az egész olyan családias.

A tamponról nem tudom pontosan, hogy miért van tiltólistán, mivel én amúgy sem használnám, és miután a dokim megbizonyosodott erről, nem töltötte vele az időt, hogy elmagyarázza ha úgyis felesleges. Utólag már gondoltam rá, hogy mégis meg kellett volna kérdezni mi a hivatalos álláspont. Nekem személyszerint az a bajom vele, hogy a mensi ott lappang, elzárja az útját a tampi hogy kijöjjön, mert mindent azért az sem tud magába szívni, és az mégiscsak egy elhalt szövet, ami ott bent kezd el bomlani, meg minden. Szerintem nem higiénikus, aminek ki kell jönnie az jöjjön ki. Elvégre ez egy tisztulási folyamat, és ha bedugeszoljuk, akkor nem tisztul ki. Persze ez csak az én magánvéleményem, soha senkit nem beszéltem rá vagy le semmiről, én nem használom, ennyi.

Kérlek valaki magyarázza el nekem ezt az Avandamet dolgot, mert egyáltalán nem vagyok képben, és azon gondolkozom, hogy váltok, de ahhoz tudnom kellene róla egyet s mást. Csak akkor váltok ha szabad mellette teherbeesni!
Érdekes amit mondtál Rejoka, hogy az arab országokban avandamettel csinálják a lombikokat. Vajon az arab és mediterrán országokban nagyobb számban fordul elő a pco? szerintem igen. Azok a nők hajlamosabbak a hirstutismusra és egyebekre, szal érdekes, hogy ez ennyire gyakorlat lett.

Nah, látom megint szómenésem van. De az a helyzet, hogy szépen kialudtam magam, és mensizek normálisan, és elvégeztem a munkámat, és amúgy is szép az élet!!! Na olyankor locsogok-fecsegek megállás nélkül, bocsánat :-)
krumplis pogácsa

Jóságos Ég mennyit írtam! :oops: :oops: Bocsánat :oops:
krumplis pogácsa

pogi, nem baj. legyen csak szómenésed :)

jó reggelt zsizsik. gondolom te már fent vagy kora reggel óta, kutyus miatt is :D

rejo, milyen volt a mimóza???? :)

lecso, igen szedem. nem sokat. de szedem.

egyébként ilyen finomságokra is od alehet figyelni,hogy a krumplipüréééé kevésbé jó,mint a sült vagy méginkább főtt krumpli.

husit meg tök jól össze lehet sütni mindenféle zöldséggel. kicsi sajttal megszórni. zöldfűszerekkel fűszerezni.

reggelire fogyi kenyér. 2 szelet. (sparba, cba-ba lehet kapni)

rejo, a feta sajtot le lehet fagyasztani:) ugyanolyan jó utána!! és a sparba lehet kapni reszelt zöldségeket, amelyek kibírják a hűtőbe, ha nem teszed be a saliba 4-5 napig is.

az igaz,hogy az édességről le kell mondani. szerintem hiába csinálja a palcsit az ember durumlisztből, jóó, én néha úgy csináltam,ha már szenvedtem. de úgy nem az igazi!!!! inkább nem ettem:) ja, se müzli szelet, se semmi. azokban is sok a CH. én durumtésztát simán ettem. sajttal. vagy csináltam rá vmi lájtos cuccot. akkor pl. ha a "menzán" ettünk, akkor ettem rántott cuccot, mert arról nemtok lemondani!!! de savanyúsággal. no köret!!
ja, sok kefír és író. az jó. és telít. és finom. aki szereti. gyümölcsöt is csak mértékkel ettem.

na, mindezek mellett nézem a tv paprikát és derelyét csinálnak :lol: nyamiiiii..... :lol:

Kép

dimet

Pogi, csak menjen a szavad, szeretünk téged olvasni ....!! :lol: :lol:

Szóval: az avandamet egy új gyógyszer,ami másképp hat, mint a sima metformin, ez már a sejten belül,a sejtmagban fejti ki a hatását, növeli a sejt inzulinérzékenységét. Két hatóanyagból tevődik össze, metformin és roziglitazon, azt hiszem, hogy többféle hatóanyag kombináció van, de amit Norka is kapott, azt szedtem én is, ebben 1000 mg metformin és 2 mg rozigitazon van tabblettánként, napi 2 szemet kell szedni, tehát eleve több metformint viszel be, mint a napi 3x850 mg mellett, plusz a rozig. mint új hatóanyag jelenik meg. Nekem kapásból, az első hónaptól 30 napos mensit hozott, és lenyomta a 100 feletti inzulinomat 70 alá, mindezt 3 hónap alatt.
Két problémám volt vele: vizesedett a lábam (sajnos vizvisszatartás az egyik mellékhatása) és nem tudtam mellette fogyni.(azt hiszem, ez is mellékhatás, de nem biztos.) Viszont mindent egybevetve mégis nagyon jó volt szedni, mert éreztem ,hogy folyamatosan javulok mellette.
Dr Tűű nem engedélyezte a mellette történő teherbeesést, mivel a sejten belül hat, és valszeg nem tesz jót egy éppen osztódó magzatocskának, de talán már ő is finomította az álláspontját azóta.... ha a terhességet idejekorán eszrevesszük, és azonnal abbahagyjuk a szedését, talán/remélhetőleg nem okoz gondot...
Szerintem már biztos, hogy Fr-ban is lehet ezt kapni, itt tavaly ősszel jelent meg.
zsizsik

Köszönöm zsizsik!!!

ÁÁÁ, már értem akkor, hogy miért mondták, hogy nem szabad teherbe esni vele! A sejtosztódás miatt, oké, már képben vagyok.
Az 1000-es ben nem 4mg roziglitazon van?
Igen, itt is lehet kapni, már utánanézettem, még van két hétra való metforminom, és utána gondoltam, hogy átállok az avandametre, bár ez a vizesedés meg nuku fogyás ellene szól, pláne így nyáron, és ráadásul nekem éppenhogy fogyni kéne. Nem tudom. Az, hogy leviszi ilyen jól az inzulint, meg a bőrt rendbehozza stb. viszont nagyon is csábító.
Nem igazán tudom mit csináljak, mert úgy tűnik, hogy most rendbejön a ciklusom, és én még mindig csak 2x850mg-ot szedek naponta, szóval azt gondoltam fel kellene gyorsítani az eseményeket, tehát vagy emelek, vagy avandamet.

Egyébként szerintem a 3x850mg több mint a 2x1000, de lehet hogy valamit félreértettem :shock:

Ezek szerint te úgy csinálnád most, hogy szednéd az avandametet, és ha kiderülne hogy babás vagy gyorsan abbahagynád, és visszatérnél a sima metre? vagy nem is szednéd terhesség alatt? Mert én nem akarom abbahagyni a metet egyáltalán terhesség alatt. bár erre azért nem mernék még megesküdni :?
krumplis pogácsa

Norka nem Zentai Andit ítéltem meg, nagyon jó szakembernek tartom!!!!

velem az a helyzet, hogy nincs motiváció, hogy ilyen diétát tartsak, mert most nem babaára hajtok, és magamtól lefogyok, olyan a szervezetem. ha babára hajtanék bármit képes lennék betartani.

csak akkor sem szeretem a csőlátást, igenis az emberek 99 %-a nem edzz naponta. ne vegyük ezt alapnak. és nem tudok mit csinálni, de nekem olyan a szervezetem, hogy nem tudok reggel 9 óra előtt enni. ha beledöglök akkor sem. és az édeset legjobban reggel és késő délután kívánom, ez biztos a betegségem miatt van?

a diétát a legjobban összeegyeztethetetlennek (hűha micsoda szó!) a munkával tartom, legalábbis aki olyan merev és egészségtelen időbeosztásban dolgozik(dolgoztam) mint én.

különben amióta itthon vagyok elég egészségesen eszem, csokit nem ettem már ezer éve, most nyáron már nem reggelizek kakaót sem, meg lekvárt :lol: (jujj remélem nem olvas minket az Andi így látatlanba lecseszne), hanem sonkát meg paprikát meg paradicsomot, sok halat eszem...

de tetszett a cikk. tudod Norka én mindig vitatkozom, ellentmondok, kéktkedek, de csak hogy előrevigyem a beszégetést meg a tudományos vitát... :lol:

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Vidám vasárnap keződik. Szeretem ezt a műsort, igaz csak nagyon ritkán nézem. :)

Húha, itt nagyon komoly viták folynak. hihi.

Rambóka!
Végig olvastam a leírt GI diétát és nem indult be a nyálelválasztásom. :lol: Ez azt jelenti, hogy nem is ismerem azokat a kajákat. :? De nagyon mókásan hangzanak. :lol:
De tény, ha sokat beszélek kajálásról, vagy elég olvasni is, megéhezem. Így gyorsan benyaltam egy csokiscsigát. No szénhidrát és kalória. :lol: De ennyire szükségem van.

Zsizsik!
Az a kutyus egy tünemény. Tetszett a munkamegosztás.
A lányod játszik vele, a párod gügyög neki, te pedig takarítod a romokat. :lol: Ez pont így van rendjén. Nem is értem, hogy számíthattál másra! :lol:

Rejoka!
Én hamarosan kérek időpontot Zentai Andihoz. Muszáj egy picit karbantartassam magam, mert ez a csokis csiga is óriási bűn. :oops: Szerintem, ha te is elmennél ehhez a nőhöz, kellemesen csalódnál és rájönnél a végén, hogy nem is voltál agresszív.

Pogika!
Nagyon örülök, hogy végre vége a melódnak. Most egy kis jól megérdemelt pihenés.
Merre tervezitek a nyári nyaralást?
Én ha helyetted lennék nem váltanék Avandametre.
2x850 mg így helyrerakott, maximum 3x850 mg-ra váltanék. (de ez sem biztos)

Lecso!
Pocakfájásra Mg a tutti! :)

Dimet!
Akkor nagyon megköszönöm, ha feltöltöd a képeket. :)

Kincs!
Teljesen megértelek a tesódék miatt.
A problémáidat továbbra se mond el senkinek.
Mert annyira tapintatlanok tudnak lenni az emberek. :roll:

...vagyok.....
Vendég

Pogi, igazad van, a 2x1000 kevesebb mint 3x 850..... hogy én milyen egy barom vagyok.... :lol: :oops: :oops: :oops:
Dehogy értettél félre bármit is, igazából az egy adagban lévő metformin magasabb, de összességében kevesebb.... na mindegy, hagyjuk.
Viszont ha te még csak a 2 x 850 mg-nál tartasz, akkor előbb lehet, hogy meg kellene próbálni a 3x850 mg-ot és csak esetleg az után az Avandametet..... végül is már 2 szemtől is sokat javultál, ez azért jelent valamit. De mindenképpen kérdezd meg a dokidat, mit gondol. Lehet, hogy kapásból az avandametet fogja adni. Apukámék is mindketten cukrosok, és hirtelen váltással tavaly ősz óta mindketten avandametet kapnak. Csak úgy, átállították őket erre, mert ez jobb.
zsizsik

Sziasztok!

Zsizsik, a kutyus tunderi, olyan kedvem lenne vele jatszani!!! :lol: De edi tud lenni egy kisvizsla :lol: ...Nekunk is vizslank van, meg ha jol emlekszem Backanak is...annyira szeretem oket! Backa, hogy vagy???

Pogika, nalatok akkor jo kis csaladias a tuzijatek....nalunk inkabb turistaprogramnak nez ki.... Tobb is van beloluk, a legnagyobb a varost atszelo folyo felett, egy masik meg egy tengerparti strandon egy szigetrol....itt csak egyszer voltunk, de tobbet soha, olyan nagy volt a tomegnyomor. Mi kint lakunk a parton, eleg messze a belvarostol, uh. kocsival tudunk csak bemenni, ami kesz kalvaria....Raadasul, mikor a durrogasokat hallottuk, eppen esett az eso.

Rejoka, en is pont igy sutom a krumplit (bar en magam nem szeretem a sult krumplit), de a parom igy szereti, mert ekkor ropogos.

Kincsecske, nem semmi, hogy a ferjed mennyit fogyott :roll: ...ez mutatja, hogy hatasos a dieta. :lol:

Lecso, en is fogytam...bar en tudom mitol. Sajna par hete meg szinte minden nap hanyassal kuszkodtem (ez mostanra mar hanyingerre javult)...annyira, hogy volt, hogy masfel nap alatt minden kijott belolem, es vegul a korhazban az ugyeleten kotottunk ki. Nem ez a baj nalad is?

Alice
alice27

Sziasztok!
Mivel tegnap óta le akarnak szakadni a melleim, gondoltam nézek egy hőt reggel, már vagy 20 napja a kezembe sem vettem a hőmérőt! Sőt, 26 napja, mert most vagyok a 26. napon a ciklusban! Anyám!!!! És kibírtam! Norka! Buksisimi jár Monának????? Reggel 37,1 volt a hőm, szép magas, de így a Closty mellett is csak valamikor a 20-23. nap környékén volt pé-em.
Nos, ennyi. Tegnap bulizni voltunk, de egy hatalmas sírás és botrány lett belőle....... Ma eléggé rosz kedvem is van a tegnapi nap miatt, erre befigyel mára egy családi ebéd, illetve grillparty....... :roll: :? Baromira nincs kedvem most jópofizni.... Holnap meg már újra munka, és szabi után visszarázódni.........

Az Avandameten elgondolkoztam, de számomra a sorrend meghatározása nélkül létfontosságú a fogyás, és a ciklusbeeállítás ezért semmiképpen nem váltok, még akkor sem, ha decemberig akár szedhetném is, mert leállítottuk a babaprojektet. De a maradék 15 kilómat mindenképpen szeretném leadni, és ezt egyelőre a Meforál látom biztosítottnak, persze a diétát sem hanyagolom! A tk.-s palacisntát én diet lekvárral kentem, és így is élvezhető volt! Sőőőőt, még a családom számára is, ők észre sem vették a diétás lekvárt! Szeptembertől hastáncolni fogok járni egy barátnémmal, mozgásnak talán az is megteszi!

Pogi! Tessék, ma én is jó sokat írtam! Az egyik legnagyobb álmom, hogy tavasszal a Loire menti kastélyokat végig tudjam utazni........ Hogy én miylen irigyke vagyok most! :oops:

Zsizsik drága! A vizslátok tündéri!!! Azok a fülecskék!!! Imádom! Jól meggyömöszölném én is szívesen!!!! :lol: :lol:

Rambóka! GI diéta hajrá!!! A Te interpletálásodban akár a csírás mittoménmit is megenném!!!!!

Kandika! A linkeket nagyon köszönöm, számomra nagyon hasznosak voltak!!!!!

Többiek! Sok-sok-sok puszmancs, megyek jópofizni! :twisted: :roll: Szép napot nektek!
Vendég

Alice!
Örülök, hogy jól fogadták a melóhelyeden. :D
Nahát, hogy neked ilyen jópasi főnököd van???
Akkor teljesen érthető, hogy vonzó volt az új munkahely? :lol: (csúnya vicc)
Vendég

Kavicska :lol: ...a fonok nem szimplan jokepu, hanem zavarbaejtoen jokepu!!! :wink:
alice27

Még az is lehet hogy nem válatanék semmit Kavicska, ha minden olyan ütemben hamadna mint most (bár emelni talán igen), de az Avandamettel kapcsolatban először főleg az szúrt szemet, amit Norka írt, hogy nem kínozza meg úgy mint a met. Engem is eléggé megkínoz. Érzem hogy hat, meg minden, de azért elég gyakran behypozom reggelenként még így is, és bármit megadnék, hogy ne érezzem, mert pokoli. Napközben már sohasem, de reggel ébredés után hetente többször is. Meg a hasmarsot is gyakran csinál, bár közel sem olyan durván mint az elején. Jó lenne ha ezek elmúlnának, ezért kezdtem el gondolkodni rajta. Nem türelmetlenségből akarom felgyorsítani a folyamatot, csak gondoltam, ha emelek, azzal el is múlik a rosszullét, plusz hamarabb rendbejövök. Mit gondolsz? Vagy van valami egyéb módja, hogy ne hypózzak? bármilyen megoldást szívesne kipróbálok ha van ötletetek
krumplis pogácsa

Alice! :lol:
Én már nagyon sok helyen megfordultam, de zavarbaejtően jóképű főnökkel még nem találkoztam. :roll: :lol:
És kb. 40 éves? és egyedülálló?
Barátnője sincs? :roll:
Az eszem megáll.
Vajon nem meleg? Mert manapság sohasemnemlehettudni! :roll:

Asszem ma elöntött a hülyeség. :oops:

Eldöntöttem, hogy félóránként 9 korty vizet iszom.
Így nem fogok kiszáradni. :roll:
Vendég

Alice!
De ugye nem 169 cm? :lol: :lol: :lol:

Na abbahagyom, mert fetrengek a röhögéstől.
Jól szórakoztatom magam. :lol:

Pogika!
Értelek. :)
Ami a hypozást illeti... az áll a prospektusban, hogy nem hypoglicaemizál, de ritkán előfordulhat.
Nekem viszont úgy tűnik, hogy gyakori mellékhatás.
Reggel indíts egy kevéske gyorsan felszívódó szénhidráttal. Csupán, amíg indul a nap.
A fosás ellen csak az van, hogy vagy nagyon komolyan veszed a met melleti diétát, vagy tudomásul veszed, hogy ez egy kellemetlen mellékhatás. :?
Nálam nem gyakori, de a dinnyét pl. nagyon nehezen tolerálja.

De itt sokféle tapasztalat van, szerintem a lányok adnak "tutti" tippet. :D
Vendég

Kavicska, ez jo :lol: ...nem baratnoje van, hanem baratnoi :lol: ...ugy tunik, tud banni a nokkel. Mondjuk megjegyzem, az alapvegzettsege pszihologus :shock: ...de a mhelyen nincs szerencseje, csak hapsik vannak! :roll: El sem kepzelem, mi lenne ha egy szamvitel-penzugy osztalyt vezetne :lol: :lol: :lol:

En azert csutortokon kevesbe ereztem volna magam zavarba, ha egy otvenes pocakos, kopaszodo hapsinak kelett volna bejelentenem a nagy hirt :wink:

Pogika, hogy halad a fogyokura?
alice27

Na ne, 169 cm... :lol: :lol: :lol: valahol 180-185 cm koruli...nincs pocakja, nem kopaszodik, nem oszul...na, azert csak tartsa is magat, ha tetszeni akar a noknek!!!! :lol:

Ja, a 169cm egy masik kolléga, szinten ferfi, o pedig folyton a fonokre irigykedik :lol: :lol: :lol: ...o is negyvenes, de otvennek erezni, es a "noket" csak leirasbol ismeri....Ez a sok ferfi egyutt, hogy mit tudnak muvelni....rosszabbak mint a nok!!! Ez komoly!!! :lol:
alice27

Alice a fogyókúra? háát, igen. :oops: Mondjuk most megy, mert az elmúlt hetekben étvágyam se volt igazán a feszkó miatt, és most kicsit összeszűkűlt a gyomrom, megaztán rengeteg a zöldség, szeretem, meg Dimet küldött nekem egy csomó jó kis anyagot, szal most úgy megy. De rémesen elhanyagoltam a diétát a tavasszal, pipa is vagyok magamra miatta. Viszont nem híztam semmit azalatt sem, inkább stagnált az ami eddig lement.

Valójában ha a hypo elmúlna, akkor az olykor előforduló hasmenést meg tudnám szokni és semmi bajom nem lenne a mettel. bár az elmelésen így is gondolkodom. És ha csak féllel emelek néhány hónapig?
krumplis pogácsa

ja és a szőr! Hát az nekem cseppet sem enyhül! Ti hogy vagytok vele? Csak az államon lévő zavar rettenetesen a többi kibírható, mert csak a szokásos helyken van (láb, hónalj) és írtom rendesen, de az állam az katasztrófa. Aláássa minden női önbcsülésemet. De nem akarok dianét szedni, pedig attól lehet, hogy enyhülne.

Alice, komolyan 180 fölött van? pedig az itt ritka! :shock: tényleg csinos lehet :-)
krumplis pogácsa

Szia Kavicska!
Milyen jó kis humoros napunk van :D
Félóránként 9korty? :shock: Nem nehéz??
Én egy flakont horcolászok masgammal és jól meghúzom néha,de így is csak 1-1.5 liter megy le..
A férjem emlegeti a gyümölcssalid,tegnap picit morgott hogy bebüdösítem az autót a s.dinnyével....csak a gyümölcssalid kellett említenem és minden okés volt.

Pogi mennyit fogytál már?

Felétek nincs meleg??
A házban jó de kinn :shock: :shock:
Vendég

Pogi nekem 3-4 szál van az államon,de ezek sem akarnak kipusztulni,talán ritkábban nőnek..
engem a hasamon és a combomon zavar nagyonna meg a cicinél is virít az a pár szál, a hajam meg hullik
Vendég

Most lement másfél hónap alatt 5-6, de még hátravan 20. Naja. Csak magamnak köszönhetem. De a szőrikét nem, és azért sajnálom is magam rendesen :-)
krumplis pogácsa

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?