Új privát üzeneted érkezett!

Bettus!
A napszemüveges kép annyira jóóóóóóóóóó! Itt vigyorgok magamban rajta kora reggel a gép előtt :D Te is nagyon jól nézel ám ki!Úszópellust használt Kitti? Ha igen, akkor milyen márkájút érdemes venni?

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok

Betti: fp jarassegitorol dobsz majd kepet? :D
talira mi bizti nem megyunk

Lanyok, legyszi majd irjatok az etetoszekrol, és hozza fuzodo velemenyeitekrol. (Milyet, mire kell figyelni, meddig lehet kihasznalni... bmi.) Koszke

Nalunk valami nagy gubanc volt ejjeli hajnalban 1:15-tol 3:30-ig nem volt alvas. Valoszinu a foga, de csak kis nyoszorgesek voltak, nem nagy siras. CsaK ne menjek ki a szobabol...cicin se tudott visszaaludni...de lattam, hogy szeretne, de nem ment...sehogyse :( Ugy sajnalom :(:(:(

Marhahus nem jott be. -vagy csak oreg joszagot kaptam :D

KépKép
rizibizi
 
 


sziasztok,
Rizi,
Etetőszék szerintem jó, ha lezuhanyozható, és dönthetőa háttámlája, ha még nem ül stabilan a kicsi. A mienket Chesti fotóján láthatod, az nagyon bevált.

Jubi,
Jaziról ezek a portrék!!! Zseniális és nagyon cuki. Csomagolással nem irigyellek, mi az egyszem lányunkkal is alig férünk be a kocsiba. Fogyáshoz gratulálok, meg fogom keresni én is azt a DVD-t. Hova mentek nyaralni? Remélhetőleg most megint nyaralósabb idő lesz...

Edi,
Minna csak az éjféli szopi után marad köztünk, általában középen, de az ágy széle tele van rakva párnákkal. Leesés apa oldalán volt, mikor ő még nem volt az ágyban. Nem is értem hogyan ehhez kb. 5x kellett fordulnia álmában....sajnos sikerült. :(
Szerencsére nem lett baj. :)

Melódia,
mikor költöztök? De ugye azért nem bánod, hogy Jázminból Pistike lett:-) ?

Bettus,
Tündériek a képek. Én készülök a talira.... ha Ti is jöttök az klassz lenne :D

Chesti,
be kell hogy valljam, hogy Minna Nikivel érezte magát a legklasszabbul a napokban, pedig most egyszerre több kisbabás talink is volt.

Képzeljétek, végre én is fogyok. Spinningelni járok 6 hete, és már látszik az eredmény. Egy régi nacimba is beleférek:-)

sziasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 

 
 

Jubi: köszi :oops: habár hol van már az mikor én jól néztem ki :? Most is csak híztam, reggeli-ebéd-vacsi, azért nem is tettem fel fürdőrucis képet, nem fért volna be a monitorba :lol:
Uszópelus volt rajta, habár a képen az pamperses. Mi kétfajtát vettünk egy sima DM-eset, és liberósat. Igazából szerintem tök mind1 melyik, mert mind a kettő csurom víz lesz, és ha besz@rt a kölök úgyis kifolyik belőle. Gondolom azért találták csak ki, hogy a tépőzár ki ne nyíljon :wink:

Ribizli: Persze majd dobok képek, amint lefényképezem :wink:
Etetőszék: nekünk egy sima CAm-os van, semmi extra, sehova nem dönthető, nem állítható, csak a tálcáját lehet ki-be-ide-oda húzogatni. Van rajta egy kötöző, soha nem kötöttem be, viszont olyan széles lábai vannak hogy mindig hasraesek benne, ezért ha nem szolgálja éppen a hercegnőt akkor a konyha sarkában pihen. :D
Milyen az a tanuló kutyi és mennyiért vesztegették?

Beuka: Örülök hogy már jobban vagy, húú cső a torkon, nem is tudtam hogy altatásnál még az is "jár". Mondjuk még inkább így mint altatás nélkül, vagy gerincbeni érzéstelenítés. Legalábbis én azt nem bírnám az tutti!!!

Edi: Én Humana 3-as banános tápszert adok a Kittinek elalvás előtt 100 ml-ert. Bepuszilja és már alszik is, egy kis kézfogó után :wink:

CzLinda: Schlekker, én még soha nem hallottam róla, és nem is láttam ilyen boltot-üzletet :oops:

Melódia: pelusozás :lol: az egy kész lidércnyomás. Amint kibontom a reggeli kis bűzös csomagból, már mászik is el, és a falba kapaszkodva álldogál a pelenkázón. A fenekéről persze lóg a csimbók, meg néha minden barnás mert úgy iszkol, hogy alig tudom követni a törlőkendővel. Sokszor álva pelenkázok, és úgy öltöztetek hogy leteszem a földre, és mászás közben adom rá meg kapcsolom be a bodyt. Viccesek vagyunk ilyenkor :)

Tru: én azért is váltottam terhességem alatt kórházat, mert az egyikben nem engedték volna hogy igyak, csak ami a türcsiből belecsöppen az arcomba, az Istvánba meg benyakaltam majdnem egy liter vizet, és mondhatom nagyon nagy segítség volt, szerintem meg is fulladtam volna ha nem ihatok. :?
Nagyon édes a képen a Levi, vajon min gondolkodhat? Valaki hullásmos hajú a családban?

Tina: nekünk van igazi játék telefonunk, mivel az enyémet tönkretette, úgyhogy kiharcolta magának. Végülis jót tett velem mert kaptam helyette egy másikat, :wink: ez már modern fényképez stb. Még mindig Marvin a szivtipróóó(m).:lol:

Good: nagy-nagy gratula a járáshoz!!! Már én is várom hogy menjen, múltkor tett egy pár lépést felém de azóta se semmi!
Amúgy én úgy tudom a Humana 3-asra nem jár támogatás, legalábbis dokinőnk ezt mondta...

Bujka: miért nem írsz többet hozzánk?

Lányok mi a helyzet nálatok nappali alvás címszó alatt? Mert mi képesek vagyunk akár 2*2 órát is aludni, egyet délelőtt-egyet délután. Persze baromira örülök neki, csak nem értem hogy amikor kisebb volt miért volt neki elég 3*fél óra, most meg ennyit durmol? :roll:

Ja és majdnem elfelejtettem megírni a nagy attrakciónkat, a nyaralás alatt megtanult szívószálból inni a Kitti :lol:

Még egy kérdés azok felé akiknek van babyőrjük: én olyat szeretnék amin hallom hogyha sír, vagy mocorog stb. Nem igazából szobába akarom, hanem ha elmegyünk valakihez és a házba alszik akkor ha mi kintvagyunk a kertben halljam hogy mikor kelt fel, mert így mindig be kell hozzá járkálnunk. Szóval melyik az amelyik nemcsak légzést figyel? Valaki tudna tanácsot adni?
Előre is köszike, de most már megyek mert fázok :?

Bettus

Beusa: Ha valaki jönne akkor én is szívesebben mennék, mert nekünk mindig jól jön a program.
Timi Ti jönnétek?

Kép
bettus79
 
 


Beusa!
Gratula a fogyáshoz!!! Nagy adag kitartást kivánok hozzá, engem nagyon tud motiválni a már elért eredmény, gondolom, téged is.
Nyaralni Balatonkenesére megyünk, még van 11 nap addig, már vágjuk a centit :wink: Az a jó abban a szállodában, hogy ha nem igazán nyaralós kint az idő, akkor odabent is lehet programokat csinálni, meg pancsizni is.

Bettus!
Köszi az úszópellus infokat! Van egy 300 ft-os úszópellus kuponom a DM-be - tegnap kaptam -, akkor majd azt levásárolom.
Örülj neki, hogy Kitti sokat alszik, gondolom a sok mozgás és élmény lefárasztja.

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!


Jubi!


Persze a címedre voltam kiváncsi, h tudjam küldeni a Dvd-t. Jazinak Boldog Hófordulót!!


Riz!

Nekünk is ugyan olyan az etetőszékünk, mint Bettuséknak. MOndjuk mi nem adtunk ki érte pénzt, mert még a keresztgyerekeimé volt. De szerintem tizentöbbet nem ér egyik sem.

Bettus!

Sajnos nem jó nekünk az időpont, mert nem leszünk itthon. Tudod megyünk Kolpingba.


Edit, Tina, Linda, Sue mi van Veletek?


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!!!

Betti:tanulo kutyus állithato-dalolosra vagy beszelore. Minden magyarul.
Beszel: megnyomva mondja orr - piros orr - happci ; kéz - zold kéz - ... ; poci ; láb ; jo veled, szeretlek.... dalok: Icipici pokfi..., Ha jo a kedved, tapsolj..., Fej, váll, térd..., És verset is mond: Süt a pék..., Ez elment vadaszni... ezenkivul eldalolja még az ABC-t, és A szamokat is.
Hatan kis kapcsoloval nemithato, vagy halkithato, vagy normal :D
Boltban bemutato verzio ment (minden dalnak, versnek csak par sora) aztan egy muanyag valamit leszedtunk, azota minden vegig dalol
Haaat, neztuk neten is, te tecsoban volt olcsobb, ahol vettuk 9.299,- (nekem volt kedvezmenyem, igy nekem kevesebb lett ettol :) )

Babafigyelo, ahol hetvegen voltunk, pont olyan volt, amit te mondasz. Babat atvittek a masik hazba, és ott aludt volna... :D de a kis kope nem akart, ezt itt hallottuk ;) Ha gondolod, rakerdezek, hogy milyen.

Bettus, alvas nalunk is olyan par napja mint nalatok. Detto. Tegnap delutan mikor már 2,5 oraja aludt én elkezdtem mosogatni, meg pakolni, igy is 3 ora lett az alvasabol :o


Nalunk vedono, és gyerekorvos azert ajanlja még a milumil AR-t, mert receptre allitolag olcsobb. (Azt hiszem a 2x250 gr 1130,- de pont ma fogunk valtani, majd megnezem)


Minden nyaralonak jo idot, és kellemes pihit!!!

Az itthonmaradottaknak pedig kitartas ;) és sok kajat a gyerekekbe ! ;)

Nalunk ma padlizsan lesz sajttal :)

KépKép
rizibizi
 
 


Sziasztok!
Nem olvastam vissza :(
Jók a képek nagyon, Szépek a babák : Kittike, Minna és Niki, Veronika és Jazi :)
Bettus jól nézel ki!!!

Timi!
Köszi a hiányolást, vagyok, de nincs energiám írni...
majd vmikor :wink:
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Nagyon kevés időm van, hazahoztuk Marcit, és jött vele 1 unokatesó is nyaralni, úgyhogy most időszakosan 4 szörnyecske van itthon! :lol:
Egyenlőre még bírom, egyébként nem is rosszak, igaz, egész nap a playsztésön előtt ülnek. Nem tudom őket kizavarni, ha jó az idő, az a baj, ha rossz, az. Na, mindegy, hétvégén majd megyünk valamerre.

Jubi, nem irigyellek a balatoni út miatt! Mennyi ideig fog tartani? Legalább 4 órás út tőletek, nem? Biztos nem lesz egyszerű a gyerkőcökkel, még egy felnőttnek se. Mi is megyünk valszínű már jövő vasárnap, de nekünk szerencsére csak 1 óra! :)

Rizi: etetőszék nekünk az a 3000 Ft-os ikeás van, már a negyedik gyerek nyúzza. Nagyon egyszerű, most is lehet kapni, és most is 3 ezer. :) Az első gyereknek még én is vettem tizenezerért, a másik kettőnél már örültem, hogy ezt kölcsönkaptam! Nekünk tálca sincs hozzá, de lehet kapni hozzá, ha elkezd önállóan kanalazni, lehet, hogy veszek hozzá,talán akkor nem lesz mindig disznóól az asztal alatt.

Bettus: Levi is kb. ennyit alszik, mondjuk ő régen is sokat aludt. Sőt, Hanna is ebéd után van, hogy 3,5 órát alszik. Bébiőr: szerintem a légzésfigyelő neked már nem fontos, elég nagyok már a kicsik. Olyan rendes bébiőrt a múltkor láttam a Lidl-be akciósan 6000 Ft volt, csak akkor nem volt pénzünk rá, de én is gondolkodom, hogy veszek, mert ha kint vagyunk az udvaron, akkor hasznos dolog. De itt a neten is van, használtan lehet, hogy tök olcsón megkapod. (Mert már azért ezt se lehet annyira kihasználni). Ja, nekem is hullámos a hajam, a férjemnek is, és mindkét nagypapának. Hanna rendesen gyűrűgöndör hajú, és Marcinak is az volt másfél évesen, de aztán levágattuk neki, és azóta egyenes. (Bár nem tudom, ha megnövesztenénk, lehet, hogy begöndörödne neki).

Hettie: tényleg ne hagyd a pénzed! A bankkártyára lehet kérni olyan telefonos szolgáltatást, hogy ha jön v. megy pénz, azonnal jön az sms, és odaírják azt is, hogy honnan és mennyi, sőt a banki levonásokat is. Nekem ez így nagyon jó, mert pl. a férjemnek is van kártyája az én számlámhoz (bezzeg nekem nincs az övéhez :lol: , de majd akarok), és mindig tudom, hogy hogy áll a számlám. Szerintem ezt érdemes elintézni, mert nagyon kényelmes így.

Anita: szájpenész miatt szerintem ne aggódj, én azon csodálkozom, hogy Levinek még nem lett semmi baja. Egyszerűen hihetetlen, hogy miket a szájába vesz. pedig mostmár kezdődik az az időszak, hogy reggel porszívózással kezdünk, de még így is :x Már rosszul vagyok tőle, az előbb is egy hatalmas szöszmöszt rágcsált, (fogalmam sincs, honnan szedte) és sajnos, Hanna szét is szór mindenfélét, úgyhogy rettegek, hogy mikor fog megenni valamit...

Edi: el vagy tűnve! Nyaralsz? Ja, kérdezted a harapást: az ujját harapta meg, eléggé, mert meglátszott a nyoma. Szegény Levi nagyon sírt, egyből gondoltam, hogy baj van, mert olyan hirtelen élesen felsírt. Nagyon dühös voltam Hannára, azért csinálta, mert a cumiját Levi el akarta venni. Nem tudom őket kettéválasztani, Ha mindketten fent vannak, akkor a nappaliban együtt játszanak, ha pl. én főzök. Levi nem marad meg kint a konyhában a járókában. Így aztán rohangálok ki-be. Mondhatom, nagy élmény :?

Kajákról: Levi egyre inkább azt szeretné enné, amit mi, a bébiételek már nem nagyon csúsznak neki, viszont tegnap reggel krémsajtos kenyérfalatkákból rendesen bereggelizett. Minden falatnál rötyögött egyet, valamint cuppogott, és sóhajtozott. Az ízetlen, csak neki készült főzelékek szintén nem csúsznak, viszont ha levesből répát, krumplit adok, az már igen. Egyébként nem kell ám annyira szigorúan venni ezeket a szabályokat! Szerintem egyébként azt, hogy nem kaphat a gyerek tehéntejet, tuti, hogy a gyógyszeripar találta ki. (Ami a világon a legnagyobb hasznot hozó iparág!) Mert a tápszert is tehéntejből csinálják, még a hypoallergént is, csak kivonnak belőle valamit. Én sem adok neki tejet inni, de pl. krumplipürében ha van tej, akkor azt igen, hiszen tejterméket kap, akkor nem allergiás rá. És tejterméket viszont kaphat, sajtot, túrót, joghurtot, sőt, kell is nekik ilyesmit enni.
Pedig nekünk a férjem tesójának a gyerekei tök allergiások, de nálunk szerencsére a gyerekek nem örökölték. Ők már 5 és 6 évesek, de nem ehetnek semmit, amiben tej van. (Persze az is hozzátartozik, hogy 7 éves korukig dupla csal. pótlék jár ez miatt, ha rosszindulatú vagyok, akkor lehet, hogy azért... Dehát én nem vagyok rosszindulatú, NNA! :wink:

Voltunk tanácsadáson, Levi 8,9 kg és 75 cm! Majd csinálok mostmár képeket, ha lesz egy kis időm! Na megyek, mert úgy látom, megint valami rosszban mesterkedik! Sziasztok! Bocs hogy ilyen sokat írtam..

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

True
Már el is intéztem. :wink: Még szerdán bementem, mert sztem is jo dolog.
4 gyerek egyszerre. :shock:

etetőszék: nekünk csak sima etetőszék van, de később kis asztal és szék is lehet belőle, csak szét kell szedni. Amugy nemigen használom, mert az étel megy mindenfelé, csak a szájába nem, ugyhogy én nem szeretem, majd talán később.

Babafigyelő: nekünk a telefonon van. Ha meg mozdul már hívja is a másik tel.t és akkor hallom hogy mit csinál.

Tegnap voltunk ismerkedni egy hasonló korú babánál, nagyon édik voltak, ismerkedés, beszélgetés, meg simi is volt.

Mostanában már én is főzök manónak, és megeszi. :lol: Delikáttal csinálom ahogy írtátok és ugy izlik neki.

Fogyókúra: nekem nincs hozzá kitartásom, sem lelki erőm, meg semmi. Annyi volt egyszer még talán valamikor decemberben hogy megcsináltam pár felülést, aztán eldöntöttem, hogy ez nem nekem való. A diétázás is csak lájtosan fog menni. Gyümölcsnap, meg pláne a víznap szóba sem jöhet, ugyanis rosszul leszek ha nem eszek, mert alacsony a vércukrom.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Ja és vannak uj képek meg videók:http://drakenborg.extra.hu

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!

ez egy zűrös hét volt, sajna azért nem jöttem,de ma megpróbálok olvasni.

Jubi,Bettus, Melódi,Chesti,rizi
nagyon szuperok a képek
Lencsilánynak nem is látszik az a kis baleset a nózin,

Rizi,
Én mostanában főzeléket adok neki este és csak 1x kel fel az 5 helyett,pl tegnap este nem kapott,na 4x kelt éjjel.etetőszék,nekünk is ikeás van és imádom,könnyen pucolható és kényelmes,egy párna a feneke alá és kész.Ja és az ára tálcával együtt 5000ft .

Beusa,
Én vagyok olyan „elveteműlt” rajtatok kívül,de nálunk még éjjel nem esett le soha.Nálunk a kiságy a mi ágyunk mellé lett húzva és kivettem a rácsot,éjjel átszoktam rakni,de néha elalszom mire elintézi a szopit és akkor köztünk marad.Múltkor mesélte párom ,arra ébredt,hogy vki paskolja a könyökét,hát a kicsi lánya volt,mert rárakta a kezét a fejére.
.Egyébként Gergő nincs oda ,hogy ott alszik,mert pont ettől fél,hogy ráfekszik…


Melódia,
Ez a gyereksziget engem is érdekelne,leírnád hol van és mikor?Vagy már írtad?És Vikit lehet ilyen helyre már vinni?

Timi,
Altatást dehogy rontottad el,mikor Viki megszületett rá egy hónapra mindig csak 11után tudott elaludni,mikor mondtam dokinak,vigyorogva mondta,majd ha már suliba jár ,talán beáll az éjjeli alvás,ugyhogy türelem,lehet túlságosan kifárad és azért nem tud elaludni.Emlékszem,Hettie is ezzel a problémával küszködött,de most Neki is és Nekünk is gyerkőc elalszik hamarabb.Ja, suttogó könyvről még annyit,hogy elég a 3.kötet,címe, suttogó mindent megold,ezt megvenni,mert az elsőben nem sok van az altatásról,ebben viszont a 2 kötet lényegét foglalta össze.Ezt azért merem ajánlani ,mert Én karácsonyra megkaptam a 3. kötetet,míg addig hisztiztem,hogy februárban a másik kettőt is megkaptam,majd szidtam magamat ,mert ugyanaz van leírva a 3.ban

Edi,
Kaki probléma nálunk is volt,ugy néz ki beállt a mindennapi egyre és már nem olyan bogyós.Csak a folyadék meg a rostos gyümi lazítja állagát,de mivel Viki nem eszik egyeltalán gyümit,hát a sima víz is napi 3 dl megtette hatását.
:) hu,mennyit esztek,látod milyen ügyi a lányka,mi még szarakodunk kaja ügyben,de a tökfőzelék marhahússal nagyon bejött neki 120g.és a maradék este.de mást nem hajlandó enni.Mi kedden voltunk dokinál végre leírta miket ehetünk tejtermékek,közte sajt,youghurt kizárva egy éves koráig,meg még pár dolog.

Chesti,
Szerintem nem gáz,hogy darabosan adod a kaját…..Nekem se ette nagyon pépesen,most meg…ne is beszéljünk róla.

Anita,
Szájpenész miatt ne aggódj,nálunk is volt 3om hónapig,doki mondta milyen gyorsan eltűnt ,mert ez akár másfél évig is elhúzódhat azóta szopogatott mindenféle piszkos dolgot,és nem jött vissza.Kornél ,az is szép név és gratula,hogy ilyen gyorsan megtaláltátok a megfelelő nevet.

Jubi,
Torna nem is hangzik rosszul,melyiket csinálod 1 vagy 2es kazetta?

Na ,és akkor még azt szerettem volna leírni,hogy a doki azt mondta a sok éjjeli szopizásra,hogy azért csinálja ,mert így szokta meg,ne aggódjak,majd magától abbahadja.Nem kell róla leszokatni,csak nekünk nehéz és legyek türelemmel.Mondtam Neki a nem evést a sok szopizást ,kérdeztem az elválasztást,azt mondta nem baj,ha csak 100akat eszik,mert mellette sok a szopi,és 1 éves koráig ne is hagyjak el semmit,sőt erőltessem,ha nem kell Neki és a reggeli- esti szopit nyugottan csináljam 2 éves koráig de másfélig húzzam ki,ha bírom.Amit a védőnő mondott még jó,hogy nem tartottam be,kicsit kiakadt,hogy elég 8hóig szoptatni,ha van tejcsi minek adjak tápszert.

Hétfőn elutazunk nem leszünk otthon,bár Viki még mindig ezerrel náthás,de apa el akar menni fürdeni…..

Mindenkinek szép hétvégét,jön a kánikula megint…..
Puszi mindenkinek
sue

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!

Mostanában megint eltűntem, nem is nagyon tudok jönni, de azért néha benézek majd.

nincs semmi gond, csak Gergő felállt, új szakaszba érkeztünk, sokkal több időt töltök már vele.

Júl. 5-én szopizott utoljára, azután eltolt magától, és vége. engem jobban megviselt, még sírtam is...de végülis ez az élet rendje, és örülök hogy az ő döntése volt, és nem nekem kellett elválasztani. Úgy voltam vele, hogy szopizzon, amíg akar, hát, eddig akart.

voltunk szívultrahangon, szerencsére csak fejlődési szívzörej, majd kinövi.

A járóka ki van rágva, nagyon szereti állva csócsálni!
A leleteim javultak, a diéta használ, 2 kg-ot le is fogytam.

csak futólag láttam: Rizi, válts orvost és nyugi, jó anya vagy!!! ne hagyd magad elbizonytalanítani, megalázni.

Beuka, én is sokat gondoltam Rád, főleg, hogy megint vissza kellett menned a kórházba....remélem, hamar rendbejössz minden szempontból, és nemsokára poz. tesztnek örülhetsz!!! nálunk még semmi, de dolgozunk az ügyön...


priviben mindig megtaláltok, de azért igyekszem néha benézni.

megyek, puszi mindenkinek, gyönyörűek a gyerekek!

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79
 
 


Szép estét,lányok!

Pisti már szunyákol,jövök egy gyorsra! :lol:
Látom már mindenki jön-megy a nyaralásból-ba,várjuk ám a szuoer képeket! Mi még 2 hét múlva megyünk csak,én már váom,igaz 2 gyerekkel nem fogok valami sokat pihizni,de sebaj,legalább egy kis környezetváltozás lesz! :lol:

Gesztenye!

Örülök,hogy akkor nem tartod olyan messzinek Kápsoztást,végülis igazad van,mert a 14-sel kell csak végigjönni! Jó lenne,ha majd valamikor ti is arra költöznétek! :lol:
Egyenlőre még nagyon áll a költözés ügy,nincs szerződés,nincs lakáskulcs,addig nincs felújítés,és áll az ügy...pedig ha nem végzünk szeptember 3-ig,nagy baj lesz,a suli miatt... :? De azért reménykedünk,hogy jövő héten már megírják a szerződést,és nekiláthatunk!

Betti!

Nagyon jók a képek,a kis örögmozgó olyan édi rajtuk! :lol:

True

Hát le a kalappal elötted,4 gyrerek,nem semmi :lol:
Nálunk is detto ez van napközben,hogy Pisti nincs el a járókában,csak a szőnyegen,én meg ki be szaladgálok hozzá,főzés közben... :roll: Már minden el van téve az útjából,hogy nehogy valamit magára rántson!Szegény lányom szobája tele van szárítókkal... :?
A kaja kérdésben tök egyforméán gondolkodunk,én már lassan vezetek be minden kaját,ha a fiam vállalkozobb lenne kaja téren,már mindent enne,kivétel a tej,és a tojás,ezt a kettőt nem akarok neki adni,olyan szép a bére,nem akarom,hogy valami baja legyen! Lányom sajna csúnyán ekcémás volt,ezért a tej téren kötöm az ebet a karóhoz,de tejterméket pl.bátran adok!A lányom meg az apjától,és családjától örökölte az ekcémát,sajna nem tudtuk kivbédeni! Viszont Pisti apukája jó bőrű családból származik... :lol:

Beusa!

Nem tudom még sajna a költözés időpontját,lásd.felül! :roll: Persze,hogy nem bántam meg,hogy olyan Pistisen Pisti lett... :lol: :lol:

ETETŐSZÉK: nekünk egy mezítlábas CAM típusú van,nincs rajta biztonsági "öv",ami nagyon hiányzik,mert pisti mindig csúszik kifelé belőle,de ezt úgy kaptuk!Úgyhogy mi is úgy döntöttünk,visszük ki anyósékhoz,és veszünk egy új beköthetőset!

Mentem! Puszi! Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok,
eloszor is koszi mindenkinek az etetoszekes hsz-t!! :)

Masodszor, teljesen osszezavarodtam. Most tejtermék (sajt, joghurt)adással mi legyen?
Tetejében vedono mondta, hogy adjak mar kiflit, meg glutenmentes babapiskotat (de a kifliben lehet? és ebben meg tojas van, akkor azzal mi van?)

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... honaputan2

Amugy gyerekorvos is azt mondta adjam csak a sajtot... (?)

Áhh, de nehez ez a gyereknevelés... :o

Sue: nalunk sokaig nem volt ejjeli szopizas. Aztan mostanaban sok lett. ok, tudom a foga... de nem mindig :o :( megszokkas? hat, nalunk nemtudom

KépKép
rizibizi
 
 


Sziasztok!
Ma csináltam először végig ezt Rubint Réka Add önmagad 40 percét...Ahhoz képest, hogy vagy 2 éve nem mozogtam semmit, 80%-ban teljesítettem. Az más kérdés, hogy holnap lábra nem állok...
Recsegett a csipőm, meg bokám, nekem is új volt és kellemetlen.
A térdeim nagyon fájtak/fájnak a terheléstől. De csinálni fogom szép fokozatosan. Hát igen, nem vagyok már 20 éves :(

Ribizli!
Én Kata 9hónapos korában adtam először sajtot. Azóta is kap, nagyon szereti zsömle belső falatkákkal. Persze csak módjával kap...
Joghurtot is akkor kapott amikor elmúlt már 9hós. Néha kap, nem szereti egyelőre annyira. Tejpépet többször eszik. Túrót még nem adtam.
Nem volt gond kakival, bőrével. 1x volt gond amikor sok epret ettem, meleg is volt, meg paradicsomos krumplit kapott, meg tésztát...franc tudja mitől volt annyira kipattogva. Melegtől vagy vmi kajától. Szerencse azóta sem volt semmi ilyen.
Ha gondolod adhatsz Veronikának sajtot picit. Meg joghurtot, ha nem lesz baja, akkor szépen fokozatosan adhatod. De ez az én véleményem. Azt szokták mondani, ha a családban előfordult allergiás megbetegedés, akkor 1 éves kor után vezessük be a tejtermékeket és gluténtartalmú kajákat. De mki maga dönti el :wink:
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Ma indulunk nyaralni balcsira, szóval most "igazoltan" leszünk távol. :)
Elvileg bevihetem Nikit a balcsiba, de csak ott ahol már nekem is a mellkasomig ér, és csak kis időre. :)

Puszi mindenkinek :)

chesti
 
 


Edi,
Én is elkezdtem csinálni r.r-t,és 3om napig menni alig bírtam az első alkalom után,lépcsőn pl,visszafelé lépdeltem :)
remélem nincs nagy izomlázad.

Rizi,
Nekünk doki kedden összeírta miket ehet 10hósan gyerek ami csak 1 éves korától mehet,ananász mangó,tej, túró,,youghurt ,sajt,kefír ,tejföl ,hal,ezekre direkt rá kérdeztem,mert itt már majdnem mindenki add a gyerekeknek.Viszont a mi családunk ,illetve páromék....ekcéma és az allregia is a toppon van sajnos,remélem Viki az Én családom génjeit hordozza
:)

Chesti,
jó nyaralást legyen szuper időtök.Miért olyan nagy vízbe viheted csak Nikit?

Melódia,
Mi Dkeszin lakunk Káposztás itt van egy karnyújtásnyira Tőlünk :)

Kriszti,
Sajnálom a szopi témát,engem is megviselne,ha egyik napról a másikra nem kérne,csináltál vmit,hogy ne gyulladjon be cicid?És ha most próbálkoznál megkínálni akkor se kérné?Pont most olvastam a babafalva szopitanácsadótól,hogy ha elutasítja ,akkor még bepróbálkozhatunk egy-két hét kihagyás után,hátha visszajön a kedve.Nekem is kevesebb időm van a gép előtt ülni, mióta Viki mászik ,dől -esik jobbra-balra Én is sokkal kevesebbet tudok jönni ,de mindenki így van ezzel ilyenkor.

Megyek főzni,mert mindjárt ebéd idő van,apa és lánya most ébredt.
:)
sue

KépKép
suezika
 
 


Na várom apát, és indul, de gyors válasz.

Suezika vesemedence gyulladása volt Nikinek, elvileg nem pancsizhat senkivel sem, csak természetes vízekben, de ott is ahol már mélyebb, mert a kis vizben halmozottabbak a bacik, iszap, stb.

Igy is csak napi 3-4szer 15 percekre pancsizhat.

chesti
 
 


Sue!
Meglepődtem, de nincs izomlázam :shock: pedig amikor tornáztam fájt, meg szenvedtem kicsit...nem értem. Ma jobban odafigyelek és betartom a lépéseket :)
Heti 4-5x szeretném csinálni. Csak kellene pluszban hasizmozni. Tul.képpen nekem a hasam a legproblémásabb, a többi annyira nem érdekel.

Kata beteg, náthás, ennyire még nem folyt az orra soha, meg köhög. Na meg persze a fogai is jönnek. Sokat nyűgös vele kell lenni, altatni stb...
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Egyszerűen most értünk abba a korszakba, h jön-megy, pakol, rámol, próbálna beszélni, egyedül állni, mindent a szájába venni stb…..Estére meg annyira leépülök, h erőm nincsen!!!! Kinek ismerős ez??????????????????????????????????????????????????????????????????

Hettie!

Úgy néz ki, h jövő héten szombaton megyünk Gyöngyösre. Egy tali?

Sue!

Most akkor melyik könyvet vegyem meg? Rájöttem ha hulla fáradt akkor pikk-pakk elalszik. Most pl kimaradt a de. alvás, és ebéd után a babakocsiba tettem, és 3-at kellett ide-oda húzogatni, és már el is aludt. Ilyenkor kitudom venni úgy, h nem kel fel. Beteszem a kiságyba, h kényelmesen aludjon. A héten az éjjelek úgy néztek ki, h csak 2*szer kelt fel. De érdekes módon nem tudom úgy betenni az ágyba, h ne ébredjen fel. Ilyenkor újból vissza kell altatni. Jó játék!!!! Most, h álltok kaka ügyben, cici ügyben, más kaja esetleg? Nyaralás? Összesen most mennyi foga van Vikinek?

Riz!

Te is para anya vagy? Én most már úgy vagyok vele, h Dóri amit mi eszünk abból mindig adok Neki. Nagyon ici-pici falatkákat, mert azért f….ok, h nehogy félrenyeljen. Így is a szájpadlásán gyűjti a kajákat, és onnan kell leszednem Neki. De most látom, h Sue írja nekik azt mondta a doki, h 1 éves kor után adjon: halat, sajtot, túrot, tejfölt. Én pont adtam már neki ilyeneket. Szóval ahány orvos, és védőnő annyi különböző hozzászólás születik. Mondjuk én annyira már nem görcsölök, mert Dóri lassan-lassan 1 éves lesz!!!

Chesti!

Szép időt Nektek, és érezzétek jól magatokat!!

Kriszti!

Ez is gyönyörű, h ezidáig tudtad szoptatni Gergőt. Dóri még mindig szopik, de főleg éjjeli visszaaltatásnál nagy kincs!!!!


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


EDI!

Nekem van Cindym, és iszonyatosan jó a hasizom gyakorlata. Elküldjem Neked is?


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Sue, nem csináltam semmit, hogy ne gyulladjon be, de már nagyon kevés volt benne. előtte már 2-3 napon át ellökött, úgyhogy vettem az adást...most már nem kínálom, örülök, hogy közel 10 hónapig ment a szopi, úgy látszik ennyi kellett neki. Meg a tesótervezés miatt is talán jobb, hogy már nem cicizik. ha akart volna még, felőlem akár 2 éves koráig is szopizhatott volna, de hát már nagyfiú...


Puszi mindenkinek!

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79
 
 


Lányok, lenne egy gyors kérdésem: meddig kell forralni a vizet a babáknak? Már nem emlékszem, a fiúknál hogy volt :roll:

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

jubi!

Már én se igazán emlékszem,hogy hogyan is adtam a Fatinak,de szerintem kb. olyan 1,5 éves koráig ajánlatos,aztán gondolom úgyis ásványvizet kap :wink: Én szerintem így fogom csinálni!

Sue!

Tényleg,most nézem,hogy te dunakeszin laksz,az nagyon jó,így legalább talizhatunk majd! :lol: Ja,tegnap nem írtam,hogy a gyreksziget minden évben a hajógyá
ri szigeten van,jun.közepétől,júl. közepéig,hétvégente vannak a gyerekeknek ingyenes programok! Picivel olyan 3 éves kortól ajánlatos szerintem menni,akkor már élvezheti az ugrálóvárakat,stb.


Chesti!
Jó nyaralást! :lol:

lányok,le a kalappal az elött,aki RR-zik,én pár hónapja csináltam,de mostmár nem lenne erőm hozzá! :?

Timi!

Ismerős a szitu,éppen ezért írtam az elöbb,hogy estére dög vagyok,nemhogy még tornázzak is! :roll:

Az etetés témájával kapcsolatban szerintem ne izguljátok túl ezt a kérdést,bátran lehet már próbálkozni tejtermékkel is,ha nem hajlamosak a babók az allergiára! A védőnők,meg az orvosok ahányan vannak,annyit mondanak!ahhhhhh! :evil:


Puszi!Melódia

Beuka,merre vagy?Remélem minden rendben!

Kép
Kép
melódia78
 
 


Halihó Csajok!

Először is megvan az AFP eredményem és minden OK. :) Másodszor Manó kedd reggelre totál berekedt, szinte nem volt hangja. :( Átmentünk a fül- orr- gége dokinénihez (4000 Ft-os vizsgálati díj :evil: ), és ő megállapította, hogy gégegyulladása van, lement a szájpenész a gégéjére. Na, majd szívbajt kaptam. De szerencsére már rendben van, kedd-szerdáig kell kenegetni, hogy nehogy visszafertőződjön. Ja, meg az összes játékát ki kell suvickolnom.

Timi! Nálunk nagymamám ilyen, hogy szerinte mindent ehet a gyerek. Elég sokat vitázunk ezen. Apósomat párom már megnevelte ilyen téren, de nagymamám nem egyszerű eset. Mindig jön azzal, hogy az ő gyerekei már ilyen idős korukban pl. kolbászt, szalonnát stb. ettek, akkor az én gyerekem is eheti. Ja, meg pacalt, majd mindjárt két tányérral. :evil:

Hettie! Bizony nem két forint a gluténmentes diéta, mint ahogy a többi élelmiszer allergiás diéta sem. :( Erre nem tudom miért nincs támogatás. Ma reggel voltam a bioboltban és majd lehidaltam az áraktól. Vettem Manónak rizstejet, kukoricadarát, tejmentes rizspépet és ezért fizettem 3240 Ft-ot. De én úgy vagyok vele, hogy inkább most betartom a diétát, minthogy élete végéig így kelljen élnie.

Beusa! Emelgetés szükséges rossz, néha eléggé fáj éjjel a pocim miatta, de mit csináljak. :roll: A házimunkával nincs gond, igazából nekem Manóval is folyamatosan takarítási meg pakolási mániám volt, és most is így van. Ma is egész délelőtt takarítottam, tegnap pedig kipucoltam a kamrát ebéd után, míg Manó aludt. Persze elfáradok, mint a fene, de aludni nem tudok, általában ilyenkor még mindig fenn vagyok. Én anyumra, vagy anyósomra szoktam hagyni Manót, a legtöbb idő kb. 4-5 óra volt. Nem szokott gond lenni, bár mostanában elég anyás a kis drágám, de ha nem veszi észre, hogy eljöttem, akkor nincs gond.

Rizi! Az ilyen dokitól én nagyon ki tudok akadni. :evil: A helyedben keresnék egy olyat, aki nem csak jó szakember, de az anyukát is emberszámba veszi. A mi etetőszékünk is tök egyszerű, nem dönthető, de biztonsági öve van, ami szerintem fontos ezeknél a kis izgő-mozgóknál. Könnyen összecsukható, lemosható, de semmi extra.

Gesztenye! Én is a múlt héten értesültem erről a lehetőségről az Alexandránál, rendeltem is két mondókás könyvet. Még a futár költségével együtt is olcsóbb volt sokkal, mint a könyvesboltban.

Bettus! Lehet, hogy már írtad, csak az én figyelmem kerülte el, honnan rendelted a FP járássegítőt. Én is keresgélem már egy ideje, de sehol sem találok itt a környéken. Igen, a Humana 3-ra nincs támogatás, de a Milumil HA-nak is van 3-as tápija, és arra van. Manó is 2x2 órát alszik nap közben, és mióta elhagyta a harmadik alvást, este 8-kor már alszik, úgyhogy nekünk a fürdit előrébb kellett hozni fél 8-ra.

True! Nem minden tápszert készítenek tehéntejből. Manó Pepti Juniort kap, és az teljesen tejmentes. Kifejezettem élelmiszer allergiára veszélyeztetett csecsemők számára készül. Egyébként egy ilyen élelmiszer allergia – mindegy, hogy tej, tojás vagy glutén – abszolút nem olyan, hogy valakinek megérje ezért a hosszabb ideig járó gyes. Én látom szinte nap, mint nap, hogy milyen egy ilyen gyerekkel, hisz nagyon oda kell figyelni, hogy mit ehet és mit nem. A keresztlányom, mint már írtam gluténérzékeny és havi több tízezer forint a kajája, és ugyanez van a tej és tojásallergiásokkal is. Szóval nem hiszem, hogy valaki azért a kis plusz pénzért „rámondaná” a gyerekére, hogy tejérzékeny, arról nem is beszélve, hogy ezeket a gyerekeket rendszeresen orvosi vizsgálatra kell vinni. Bocsi, nem akartalak megbántani ezzel, amit írtam, de én úgy vagyok vele, hogy a gyerekem semmiről nem marad le, ha nem kap tejterméket csak egy éves kora után.

Jubi! Én azt olvastam, hogy másfél éves korig ajánlott forralni a vizet, de lehet adni szénsavmentes ásványvizet is. Én már néhány hónapja Szentkirályit adok Manónak, és abból főzök neki.

Megyek, megpróbálok aludni, meg úgy néz ki Pocaklakó is unja már az ücsörgést, mert nagyon rúgkapál. :)

Jóccakát!

Anita

goodfairy
 
 


Sziasztok!

Bocsi még egy fél napom van a virágboltban(egyszer írtam hogy a héten most ott melózok).Nagyon fárasztó,de ha már elválaltam....mire hazaérek annyi de annyi dolog összejön hogy írni már nincs cérnám!Szállást is intéztem:aug-4-től 11-ig nyaralunk a Dalmát tengerparton,4 másik igen jó barátunkkal :lol: ingyen bébiszitterek :lol: Szóval jővő héten már "ráérek",akkor igyekszem visszaolvasni,most csak kutyafuttában tettem :oops: Jubi:a vizet elvileg 5 percig kell bugyogtatni.Timi:lehet nem tudunk talizni,mert azon a héten Orfűre(Pécs mellett egy klassz kis hely , tóval)vagyunk hivatalosak,szintén a haverokkal.Remélem Dóri már jóbban alszik éjszaka.Betti:klasszak a siófoki képek :wink: Schlekker,furi hogy pont Pesten nincs ilyen drogéria :roll: Laura is 2x2-3 órát alszik.Anita:örülök hogy minden rendben a kis pocakkal :wink: Melodi:iwiw :lol: :wink: Edi:Katának jobbulást.Laurának még mindig nincs foga :roll: Tru:4 gyerkőc:hajrááá :lol:

Húúú,már ennyi az idő,na megyek alukálni!Jóccakát mindenkinek :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Köszi a válaszokat forralás ügyben! Azért kérdeztem, mert a szállodában nem nagyon tudnám forralgatni a vizat, akkor inkább ásványvizet veszek.

Linda!
Micsoda mozgalmas élet :D Azért ehhez is alkat kell :wink: , én pl. ha túl sok a nyüzsi, akkor előbb-utóbb besokalok tőle, és NYUGALOM-ra vágyok...így, végig nagybetűvel..

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

Egy sztárfotót nyomok!
Így rágcsáltuk reggel a kedvenc "játékuknkat": :lol: Kép

Jubi!
Ti mikor mentek nyaralni? :wink:

linda!

Remélem nem baj,hogy megkerestelek? :wink:

Szép vasárnapot mindenkinek!

Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Csak egy gyorsra beugrottam, Anitának szeretnék reagálni: tényleg nem vagyok rosszindulatú, de azért őt ismerni kell ilyen téren... Egyébként a kisebbik gyereke születésétől mindenféle allergiás volt, de a nagyobbiknak semmi baja nem volt, ő akkortól lett tejallergiás, amikor kiderült, hogy dupla családi jár rá... Szerintem simán vannak olyan dokik, akik segítenek ilyen téren. Egyébként pedig hálát adok az Istennek, hogy az én gyerekeminek nincs ilyen bajuk, de azért tényleg szörnyű, hogy az egészséges gyereket még ha normálisan akarjuk táplálni, akkor is szörnyű drága minden cucc. Egy sima tejpép is 6-700 Ft, a hypoallergén meg 2000? Asszem, a Sinlac ennyi. (Igaz, dupla adag.) Zárójelben megjegyzem, nekik ingyen felírják. Nem ez a baj, hanem az, hogy az egészséges gyerekekre nemhogy mindenféle támogatást elvettek, hanem még még ezen szedik meg magukat a gyógyszer, tápszer, babaruha és stb. gyártók. Tényleg szörnyű, ha valaki allergiás (a gluténérzékenységről ne is beszéljünk!), de bármilyen allergia kialakulhat bármilyen életkorban. Én inkább az arany középutat választom, tehát nem viszem túlzásba a hypoallergén dolgokat, de nem is tömöm meg tojásrántottával. Egyébként a tejérzékenység az, ami azonnal kijön a tejfogyasztás után, tehát viszonylag gyorsan kiszűrhető, állítólag a glutén a legrosszabb, mert hónapokig telik vele a szervezet, mire tüneteket okoz.

Egyébként tényleg minden doki mást és mást mond. Nekem azt mondta a védőnő, a szakmai kollégium ajánlása: glutén, tehéntej, tojás 1 éves, tejtermék: 8 hós kortól, apró magvas gyümik 2 éves, nagyjából ezek jutottak eszembe most.

Jubi: szerintem egy vízforralót be tudsz még süllyeszteni a csomagba, az a legegyszerűbb, nem? Nekem az ásványvízzel az a a gondom, hogy mi nem isszuk a mentest, csak az enyhét, Levi meg nem iszik meg annyit belőle annyit, mindig ki kell önteni.

Egyébként mindenkinek: kipróbáltam a babylove 3 babatejet, és nekem szuper! Levi is megissza, reggeli szopi ha kevés, adok neki, 150-et bepuszil, és ízlik neki. Nekem nem lett csomós, előtte a Hipp 3 babatejet itta, az szörnyű volt, állandóan szűrögetni kellett, mert hatalmas szétrázhatatlan csomók lettek benne, akárhogy csináltam. Ja, és ez a babylove 1200 Ft, azért nem mindegy.


A nyaralóknak kellemes nyaralást, nekünk is kezdődik már a visszaszámlálás! Sziasztok!!!!!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Bocs, csak még egy szó: nincs olyan tápszer, ami teljesen tehéntej mentes, a Pepti Juniort is tejsavóból csinálják, egyedül a sinlac, ami teljesen hypoallergén. Ha a gyerek tényleg tejallergiára hajlamos, akkor ez is ki fogja váltani, csak nem olyan mértékben, mint a rendes tápszer. Nem akarok vitatkozni, csak azért írom le, mert az első gyereknél még én is ilyen voltam, hogy amiről tudtam, hogy tej van benne, azt nem engedtem adni a gyereknek. Nem is gondoltam, hogy alig van olyan párizsi, májkrém, vagy bármilyen élelmiszer, amiben tényleg nincsen semmiféle tej. Ezért nem veszem én annyira szigorúan ezeket a dolgokat, meg azért is, mert az orvosok közt sincs egyetértés ebben a dologban. Na, mostmár tényleg lépek! Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Nekem is gond ez a tej, stb dolog. Én még nem adtam manónak tejterméket, kiv a tejpép, abban is van savó vagy mi. De baja nincs tőle. Tegnap meg vettem neki hippes joghurtos almás áfonyásat, majd kipróbáljuk.

Timi
Jajj, de jó, OK. remélem találkozunk. :D

Anita
Én is így vagyok vele, egyetértek.

Kriszti
Boldog hófordulót. Én nem tudom hogy reagálnék, ha nem kellene neki a cici, de engem is megviselne biztos.

Én is adok manónak ásványvizet, szentkirályit. de olyan furán issza, nincs még hozzászokva a víz iváshoz. Mindig nyögdécsel, vagy nem is tudom hogy leírni, akkor is ugyanigy csinál, mikor az arcába megy fürdéskor a víz.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok

Koszi az etetoszek infokat...
Eddig teszveszen egy tizenegyezres koruli allithato ide-oda-amoda-t neztunk... de ikea nekunk is megtetszett, apanak is rogton... igy azt fogjuk mi is beszerezni (antilop vagy mi, igaz)


Hasam regota faj (szules utantol), a sok idegtol, rendszertelen eves, és kapkodva, ragatlanul.... de tegnap tetozott... igy valszinu kedden elmegyek dokihoz. Pedig mult heten azt hittem meguszom kamillateaval.
Éjjel "megint" berepult hozzank egy denever -miota itt lakunk ez a harmadik- Egy eve vettuk lakast... és én hiaba kerek egy szunyoghalot apatol... mindig elmarad... :( Aztan denever utan meg egy bogar is landolt rajtam, nem is landolt, koppant.... én meg irtozom toluk :( igy kesz voltam ejjel... tok ideges lettem

Bocsi a panaszkodast, és sajnosd meg tudnam folytatni... Van egy tunderi kislanyom, de minden mas ... :(

KépKép
rizibizi
 
 


Jó reggelt!


Riz!

Denevéééér? :x Ott haltam volna meg. Jajjjj! Ne fájjon már a hasad. Majd írd meg mit mondott. Képzeld Dórit 9kor letettem, és 5kor kelt. Majd 6kor visszalaudt 8ig. Sajnos ez bizti csak 1szeri alkalom volt.


Jubi!

Én Dórinak már jó pár hónapja csak ásványvizet adok(nem forralgatom). Óbudai baba-mama víz. Nem győzzük kartonszámra venni, de Dóriért mindent :wink:

Hettie!

Majd akkor megdumcsizzuk a részleteket.

Kriszti!

Gergőnek Boldog Hófordulót!


Linda!


Sajnálom, h a tali nem jön létre :cry: Még megyünk nyaralni Balcsira is aug2-7ig Balatonboglárra. Dalmát tengerpart mi :shock: Élni tudni kell :roll:


Vigyázzon mindenki magára, és a bébikre, mert iszonyat meleg van. Ha tehetitek ne vigyétek ki Őket, mert meg lehet fulladni annyira nincs friss levegő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[size=18]
[/size]

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Timi: Dorinak Boldog Hofordulot!!!
Biztos fog még ilyen jol aludni. :) Tuti :)

Denevernél, az elsonel még halalra rohogtem magam, persze szigoruan a takaro alol. Masodiknal mar nem tudtam aludni haljnal kettotol valami négyig, csak villannyal... félalomban...

Nalunk, Bajan nagy ramazuri volt a hetvegen a varosban. Biztos hallottatok mar a halaszlefozorol... Mi folyopart mellett lakunk, velunk szemben sziget, ahol tobb koncertet lezavartak a hetvegen, naná, hogy Egyszerre :( Szelloztetni, ajtot, ablakot nem tudtuk nyitvahagyni... mert csukott jol szigetelo nyilaszaroknal is baromi hangos volt az egesz... Én nem sokat aludtam a hetvegen...
De amin csodalkoztam, hogy a 25 perces ejfeli tuzijatekot vegigaludta a kicsi... pedig az is csattogott rendesen...a vizhangja is a panelek kozott... Total kivoltam,. hogy elotte még nyoszorgott, ezt meg vegigdurmolta (?) :)

KépKép
rizibizi
 
 


Jubi: pont mi is ezt akartuk megkerdezni, hogy meddig kell a forralt viz. De akkor általad már nem kell ;) :)

Lanyok
A csoros pohar igazabol mire jo? Nem folyik ki a cucc, mint a cumibol... de ezt is szivni kell... Kérem a velemenyeket, tapasztalatokat!!! Koszi :)

KépKép
rizibizi
 
 


Timi
OK
Boldog hófordulót!

Rizi
Nekünk tavaly meg akkora madárpókok másztak bennt, csak kettő volt mondjuk, de elég az is. Nagyon utálom őket, meg félek is. És az egyik meg rajtam mászott. még belegondolni is szörnyű. :shock:
Csőrös pohár: Arti még nem tudja hogy kell használni, ugyhogy még el van téve, nem tudja hogy szívni is kell. pláne hogy ebből még nem is jön semmi, ugy mint a cumisüvegből.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Riz!

Köszi a köszöntést!! Remélem ez nem 1szeri alkalom volt, h ilyen szépen aludt. Csőrös pohár: Tegnap ivott először Dóri. Nekünk Aventes van, és nagyon ügyesen megszívta, és nem folyik ki belőle a lé. Az, h mire jó? Jó a kérdés? Az, h nem cumisüveg, és nem kell annyira megszívnia, és puha szilikon gumi amit a szájába vesz.


Hettie!

Köszi a köszöntést!


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Tisztazzuk


most ha ido elott tejtermeket fogyaszt a baba, akkor attol allergias lesz, ha erre hajlamos...? viszont, ha a hajlamos baba nem kap egy eves kor elott tejtermeket, akkor LEHET kesobb nem lesz gondja???? mert kinovi?

És a gluten? nem lesz allergias ra, ha nem kap ido elott????? rizs?

Mert en nagyon szivesen varok, nekem nem surgos... nekem a vedono mondja, hogy adjam, nem engem hajt a vagy
Gyerek meg ugyis azt kap amit adok, ha nem tetszik, ott a cici :D

És a babapiskota tojasa? azzal mi van?



Csoros pohar csak arra jo, hogy nem gusztustalanul folyik ki ? Vagy van valami celja is? Mert nekunk is van olyan aventos csorikenk, és Veronika tud belole inni, ha akar. De a cumit jobban szereti (lehet szorongatni az ujjacskaival, és akkor spriccel mindenfelé :D még az arcaba,szemebe is :D:D)


bocsi, a sok buta kerdesert

KépKép
rizibizi
 
 


Sziasztok!

Húúú,hogy bírjátok ezta hőséget?Iszonyúúúú :twisted: Még a lakásban elviselhető,de ha ki kell menni,borzasztó! :?

Zi!

A csőrős pohár szerintem az igazi pohárból való ivás előkészítésére való! Ismerkedik a baba a pohár formájával,és nem utolsó sorban,nem ömlik,mint a cumisüvegből!Mi kb.2 hete használjuk,Dm-set vettem,és Pisti ügyesen iszik belőle!
Ha a baba nem találkozik túl hamar tejtermékkel,akkor van a tápcsatornájának ideje fejlődni,és valószínű,hogy nem lesz rá allergiás,ezért kell kitolni az adását jóval 1 éves kor után,ha hajlamos az allergiára,ha nem!Először érdemes a tejtermékeket bevezetni,óvatosan,és ha mutatkozik valami allergiára utaló tünet,egyenlőre szüneteltetni kell!
Szerintem a gluténnal is ez a helyzet,fejletlen még a babák tápcsatornája,azért fokozatosan kell őket mindenhez hozzászoktatni!

hettie!
Ismerem Artit :wink:

Puszka! Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok!

Na itt vagyok!Ma muszály volt elmennünk dlelött a váriba pelust meg törlőt venni.Hazafelé pedig bementünk az ékszerboltban ahol belöttek neki egy kis édi füllentyüt :wink: Virágalaku,orvosi fém.Megijedt,sirt :cry: ...kb 2 percig...de viszonylag hamar megnyugodott...az én könnyem is kijött :oops: :lol: Nagyon helyes,jól áll neki.Hazafelé jövet már ezerrel vigyorgott mindenkire a sétállón,és tekergette a fejét az autók meg a motorok után :lol: szóval túl vagyunk rajta.Következő lánykámnak,bizti előbb lövetem be.

Melodi,nem baj az iwiw,egyáltalán.Kajálda Keszthelyen:ahogy beértek a lámpákhoz(Györökről)egyenesen kell menni egy ici-picit.Jobbra lesz egy gyógyszertár,utána meg a kajálda:MORZSÁZÓ ÖNKISZOLGÁLÓ ÉTTEREM.Előtte van parkoló is,mellette meg isteni gépfagyi :wink: 5-6-700 ft-ért lehet finiket enni :wink: A lámpáktól tényleg max 200 méter.
Pistike,egész helyes kölök :lol: :wink:

Rizi,Laura 6 hónapos kora óta iszik(inkább vedel :roll: :lol: ) a csőrősből.Neki Tupperwari van,nem csöpög,van füle is,később meg pohárrá lehet alakítani.Amúgy tud pohárból is inni,de a csőrősből gyorsabb és nem olyan maszatolós,menet közben egyedül is tud inni belőle,nem kell megállni,tartogatni.Rágogatni is szeretné ivás után,de azt nem engedem.A savanyított tejtermékek(yoghurt,kefír)mehetnek a 8.ik hónaptól.Ha allergiás azt észreveszed,de nem lesz az,nem kell annyira félni a kájktól :!:

Timi,na ,gratula Dóri NAGY alvásához!Akkor most csak egyszer alszik napközben?Vagy mi volt a trükk?Szóval mi júli 26-27 -28-29.-én megyünk Orfűre.Ti meg pont akkor Páhokra?10ónap...nem semmi :wink:

Hetti,hogyhogy madárpók?!Olyan nincs is M.-on.

Tru,hova készültök nyaralni?Örülök hogy bejött a bébilávos babatejci.Hány grammos az?én most a tecsóban vettem Mildibé-t,banános,800 gramm,nem egészen 1600 ft.Laura szereti azt is.

Jubi,ti is idejöttök a Balcsira ha jól emlékszem.Na milyen az új bikinid?Vettél ?

Tényleg kánikula van,várjuk haza édesapát,aztán lemegyünk csobbanni egyett a Balcsiba!De jó nekünk!!!Majd gondolok rátok is és helyettetek is úszóm egy jót :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


ez a hülye telefonszámot csinált a nyaralási dátumból :roll: :shock: :roll: :shock: :roll: :shock:

Kép

Kép
czmelinda
 
 


vagy mégse?az én szemem káprázott?Na mindegy...akkor is hülye néha a gép :roll: :wink:

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!
Az oldal elejéig jutottam…Bettusig.

Timi!
Itatom teával Katát. Ma majdnem 200ml-t ivott. Tegnap pedig már ment az üveg felé, kérte. Lassacskán ő is megtanulja abban innivaló van :wink: Tegnap rátok gondoltam, mert Kata istennek nem akart aludni, sírt.
Boldog hófordulót!

Linda!
Akkor neked is meg volt a progi, nem unatkoztál. A virágboltban miket csináltál? Szép csokrokat kötöttél? Kertetek hogy áll?

Ribizli!
Etetőszéket mi Pesten a Bippa Kft-ben vettük. 17900Ft volt asszem, hasonló mint a Peg Perego, funkcionálisan. Párnázott, dönthető stb. Kata szeret benne, szokta nézni a mosogatást, főzést. Mi fát akartunk venni, de éppen előtte vki figyelmeztetett, hogy ő nem ajánlja és nem bántam meg a műanyagot. Igaz foglal helyet, de hát ez van. Katát már 6 hónaposan simán beletettem, vagy hamarabb is.
Csőrös cumi: van szilikonos elejű és keményebb műanyag elejű. Előbbiből, ha a gyerek eléggé rázza, ütögeti vmihez kijöhet folyadék, de nem vészes, mint a sima cumisüveg esetén. Nekünk mind 2 van, de a műanyag elejűt eléggé meg kell szívni, Katának még nem megy. És a DM-ben vettem Babalove és Nuby márkájút.
Babapiskótát lehetőleg ne adjál Veronikának. Ehelyett akkor inkább kiflivég, zsömle.
Ujjamról a banánt Kata is szereti :wink: Nagyon aranyos Veronika, nemsokára mászni fog, vagy már mászik is?

Hettie!
Gyed-del kapcsolatban kiderült valami?

Jubi!
Nagy-nagy gratula a bikinis fürdőruhához!!! Irigykedek…Egyszer csináltam a tornát, mert utána Katát kellett gondozni a betegsége miatt, most meg én vagyok sz@rul , de lehet este megcsinálom.
Jazi arcok: nagyon jó :lol: Te is szeretsz fotózni látom :D

Beusa!
Katára eddig nagymamám akkor vigyázott amikor a lábammal egy kötéscserére mentem ill. vásoroltam boltokban kb. egy óra. De Kata a babakocsiban is elvan…
Anyukám, apukám vigyázott eddig rá párszor. Nem is tudom olyan 2 óra volt a max. De most már, hogy nem csak szopi van egyszerűbb a dolog. Hagyok kaját ha esetleg kell.

Anita!

Szájpenésze Katának is 7hónaposan jött ki. Tök kiakadtam, és nagyon sokára múlt el…Azidő tájt pont beteg is volt, köhögött, kajákat sem fogadott el semmit. 9napig csak szopi volt, de szerencse szépen lassan visszaálltunk. Nagyon idegesítő volt az az időszak. Örülök, hogy minden rendben a kis pocaklakóval. Pontosan mikorra is vagy kiírva? Manó korábban jött ugye? Te mikorra várod, érzed a babát? :wink:

Nálunk a helyzet a köv.: Kata bal felső fogának 1,5mm-re kint van. Nyűgös szegényke amikor alvásidő van. Tegnap este pár órát sírt, nem akart, nem tudott elaludni. Sehogy nem sikerült megnyugtatni. Apa nagy nehezen elaltatta. Rá egy órára felkelt, szopi nem kellett és kezdte a sírást. Dentinoxot néha használjuk, elalvás előtt. Ha nagyon fog továbbra is sírni, bevetjük Chamimilla v-t. Ezt hogyan kell adagolni, mikor? Kinek mi a tapasztalata?
Közben meg én lettem beteg: a szemem kezdett nagyon viszketni, tegnap este elviselhetetlen volt és fájt. Köhögök néha, kapar a torkom, folyik az orrom, náthás lettem. Kata néha köhög, mintha rekedt lenne, néha jön a kaki az orrából, szerencse láz azóta nem volt. Szemcseppet szereztem, ha nem használ, el kell mennem dokihoz :( Gondoltam arra, hogy allergiás lennék? Eddig nem voltam...
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Gesztenye!
Asszem ti használtatok/használtok Chamomillát fogzásra ugye? Te hogyan, mikor, mennyit használsz?
E.

Kép
Kép
edi78
 
 


sziasztok,
Rizi,
Csőrös pohárból nekünk is a Tupperware jött be. Puha szilikonos jellegű, így ügyesen ki tudja cummogni belőle az iszit.Minna kb. 6 hete iszik belőle, ma már napi 2-3 dl-t ( a sok szopi mellett is).

Timi,
Gratula Dórinak.

Jubi,
köszi a víz kérdést. Nekem, mint nagy parás anyukának eszembe sem jutott, hogy a forralás ideje is számít... :oops: én eddig csak megvártam, míg kicsit buzog, és hajrá... :oops: igaz csapvizet talán kétszer kapott, inkább 3 napon túl nyitva lévő Humana bébivizet forraltam....

True,
ha nem akarsz ásványvizet kiönteni, érdemes kipróbálnod a 2 dl-es Jana bébivizet. Amúgy én nem rajongok érte, mivel ez horvát vagy szlovák, és itthon is bőven elég ásványvízlelő hely van...

Edi, ,
fogzás... :( szurkolok, hogy hamar kibújjon.

Linda,
milyen volt újra dolgozni?

Anita,
Igen, ezek az antiallergén és sajnos már egészséges dolgok is rettenetesen drágák...Nálunk is a családban többen kényszerülnek ilyeneken élni és tényleg egy katasztrófa a beszerzésük. Ha rendelsz ilyeneket érdemes lehet megnézned a netbio.hu-t, :!: én ott rendeltem Holle rizspépet, és egy másik pépet ami glutén és tejmentes. Gyümölcshöz és zöldséghez is lehet keverni, lányom szereti, sőt a maradékot én is örömmel eszem:-) A biofalva.hu is jó.

Lányok,
Óbudai Gyémántról van valakinek tapasztalata? A Szentkirályi és Óbudain kívül mi a harmadik amit lehet forralás nélkül adni?

Ma megkaptuk a BCG újraoltást,volt nagy sírás, merthogy fél percig mozdulatlannak kellett lenni :cry:
Hétvégén mi is pancsiztunk a Balcsiban, szombaton Kenesén,

(Jubi,
sajnos iszonytatóan koszos ott a víz....sztem csak csapvizes saját medencébe engedd Jazit....)

Vasárnap meg Balatonlellén, ami szuper volt,mert ott az új kikötő-építése miatt homokos a part (jobban tisztul) Lányom először pancsizott a kis vízben, majd 2 órán keresztül masszírozta a parti homokot a sekélyben. :lol: imádta. Aztán sajna 3 órát szívtunk a dugóban.. :? :shock: ezért tartok tőle, hogy apát nehéz lesz újra rábeszélnem....

sziasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Timi-Timi: meg lehet fulladni de a pancsoláshoz hideg van mi? :shock: :roll: :twisted: :lol:
Amúgy boldog hófordulót a ludmillának, habár már megkapta tőlem ezért a magáét :lol:

Bocsi, hogy csak a Timinek írtam. :oops:

Pusszantás mindenkinek: Bettus

Kép
bettus79
 
 


Edi,
Most jut eszembe, Te sem laksz olyan messze tőlünk...Mit szólnál, ha a következőn Chesti-s talira Téged is hívnánk? Mennyire vagy mozgásképes?

B

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!


Ma is meleg lesz :lol: :lol: !

Linda!

Ugye nem fürödtettek a Balcsiban? Túl hideg még :lol: ! Szóval ez a szép éjszaka csak 1szeri volt. MOst ugyan nem aludta át az éjszakát, de csak 1*szer kelt. Nincs semmi trükk :cry: , van amikor altatom d.e, van amikor nem. Ha nem alszik de. akkor 12-13 között le tudom tenni aludni, és alszik 2 órát. Este 8-ra azért kifárad. Szóval lehet, h elmarad a d.e alvás. Ez persze mindig a Művésznőtől függ.


Edit!

Mi használtunk Dentinoxot, és Chamomillát is. Meg nem mondanám, h használt!!!!!!!!!!!!!!!!De a Chamomillát úgy kell használni, h 5 bogyót pici vízben feláztatsz(Riztől tudom), és kész. Bár nekem azt mondta a dokinő, hogyha éjjel felkel, és nagyon sír adhatok neki Panadolt. Ez 1*szer fordult elő amikor nagyon sírt éjjel a foga miatt. Persze bekentem Dentinoxal is. Dóri a 4 foga miatt megszenvedett. Volt ebben láz, hányás

:cry: Szerencse, h csak 1 napos volt mind a kettő. Köszi a köszöntést!!


Beusa!

Köszi a köszöntést! Én a terhességem óta iszom az Óbudai Gyémántot, és Dórinak is pár hónapja forralás nélkül adom!!!!Nekem bevált!!! Bátran ajánlom Nektek is!!!


Bettus!


Csak nem gondold, h hagyom meghűlni Őket


:lol: :lol: :lol: :lol: ?????????????????????? Ma is meleg lesz :lol:



Teganp voltunk egészséges rendelésen, és Dóri 9100g, és 75 cm. Viszont elküldött minket Ekg-ra, mert szívzörejt hallott. Nagyon remélem, h semmi komoly.


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


True!
Igen, az út legalább négy óra lesz. A szobát délután 4-től lehet elfoglalni, de a nagy hőség miatt csak nem indulhatunk délben (a kocsiban nincs légkondi, a huzatottól viszont megfájdul a fejem, meg a gyerkőcök miatt sem lehet). Nem tudom még, az én ötletem az volt, hogy induljunk délután 5-6 körül, akkor már hűvösebb lesz (remélem), és a pesti dugót is kikerülnénk. Még megkérdezem a szállodában, hogy mit szólnak hozzá, ha este 10 körül érkezünk…

Sue!
Az 1-est csinálom. A múltkor megpróbáltam a Norbi Kiképzést is, ill. a párom megszerezte nekem a Béres Alexandra 200%-ot. Ezt még nem próbáltam, ebben a nagy melegben nehéz rávenni magam. Tegnap a R.R-át is reggel csináltam meg, a hőség előtt…vagyis…ilyen nincs is, hiszen már éjszaka is hőség van… :roll:

Melódia!
Pistike szája tele van fogakkal.. :D
Júl. utólsó hetében lesz a nyaralás.

Linda!
Nincs ám új bikinim, azt hordom, amit még Jazi előtt, csak most újra jó rám. Költségtakarékos megoldás… :wink:
Beusa!
Köszi a víztisztasági infót!

Még Jazi alszik, de ha felébred, akkor fel kellene pakolnom a gyerkőcöket, és elindulni a DM-be, henteshez stb. Nem tudom, nem gonoszság-e őket ilyenkor a kocsiba gyömöszölni a medence helyet…
Kép

a kádban:
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?