Új privát üzeneted érkezett!

Lányok,
sos megint. Cicóka az oltás óta (meg hidegfront is van, vagy ki tudja) szabályosan dilizik: reggel eszik egy elég nagyot, aztán délelõtt (kb. 2 óra múlva) csak cicin alszik el, evés közben (kb. 10 perc után), aztán a következõ kejáláskor se pénz, se posztó, 5-6 perc után kilökdösi a cicit, és annyi. Ha erõsködöm, nyúlik az idõ, egy óra múlva végsõ megoldásként elalszik. Ez megijeszt, ilyet utoljára másfél hónaposan csinált...

Ágci,
Cicóka holnap lesz 14 hetes. Kb. két hónapos kora óta ficereg, szabályosan pislog inkább a világra. Ma már az is elvonta a figyelmét, hogy véletlenül mozdítottam egyet a textilpeluson azon cici alatt, amibõl éppen nem evett...
Egyébként most már nem iszom zsályát, tudom, hogy nem igazán tejserkentõ Kép én annak idején, amikor még nem jött a baba, és nagyon szerettük volna már, termékenységnövelõnek ittam a zsályás keveréket, meg menstruációs görcsökre. Amit most iszom, abban bazsalikom, csalánlevél, édeskömény, kecskerutafû, majoranna, kakukkfû és ánizs van, ezeket gyógynövényboltban vettem meg zacskóban, összeöntöttem egy nagy vájdlingba Kép, és ebbõl a keverékbõl veszek a napi teámhoz.

Yoan,
Cicóka továbbra is ficereg, köpköd, nyálazik (ezt egy hónapos kora óta csinálja), forgatja a fejét, stb. De most ráadásul nem is lehet emberi mennyiségekre rábeszélni két és fél napja (egészen pontosan azóta, amióta oltást kapott). Pedig elõtte olyan klassz volt már minden... Emlékszem, Esztinél volt valami szájpenész??? Amióta azt kezeltétek, javult a helyzet? Nálunk semmi nincs, azon kívül, hogy talán egy csöppet megfázott, mert a szokásosnál többet tüsszög, meg egy-egy köhintés is volt. De nincs eldugulva az orra, és nem piros a torka, és a szájában sincs semmi, ami nem oda való. Sõt, még fog sincs.
A Fitolac nem jobb ízû, mint a Laktoherb, de nekem erõsebbnek/koncentráltabbnak tûnik - de lehet, hogy csak azért, mert erre rá van írva, hogy mi van benne Kép
Egyik barátosném a Milupa granulált teára esküszik, hozzá kell tenni, hogy a gyermeke igazi evõgép, azaz egyrészt muszáj, hogy sok teje legyen, másrészt viszont inger is van bõven. A Milupát én nem próbáltam, mert szerintem rablás megvenni Kép

Mindenkinek: mi lett azzal a Kriszi babával, aki egy idõben makacsul nem volt hajlandó cicibõl enni? A mamája már régen nem írt...tud róla valaki?

Üdv mindenkinek
Kriszi
Kriszi
 


Brokkoli: elég off, de van egy pár Aventes zacsim és kapcsom, ha kell, szivesen átadom nektek, mert nekem már nincs rá szükségem. Ha gondolod, irjál mailt, és megbeszéljük (zsa@fw.hu).

zsani
zsani
 
 


virga: szerintem nem kövezünk meg a pótlás miatt, én legalábbis biztosan nem. Egyáltalán nem vagy béna, csak igy sikerült. Alényeg hogy szopjon, annyit amennyi van, az is sokat jelentKép És nyugodj meg, ne légy ideges, tök felesleges. Tudom milyen, mert sokszor én is majd idegbajt kaptam már, mikor 4-5-6. cici után még éhes volt, a cicim fájt, a lábam fájt, a derekam elzsibbadt, az idegességtöl izzadtam mint egy ló... Brrrrrrrrrrr. Csomószor bögtem végig a szoptatást. De ez nem érdekes, már elmúlt. Hidd el, nálad is elmúlik, csak barátkozz meg magaddal és a helyzettel. Próbálj vigyorogni a tükörbe, hátha egyszer visszamosolyog.

zsani
zsani
 
 

 
 

Sziasztok!

Menta, Iboly, és a többiek.
Köszönöm a választ, remélem hatásos lesz a levelem.Kép

Zsani,
Te gondolatolvasó vagy???? KépMost írtam fel a bevásárlólistámra az Avent zacsit. Írok neked mélt!!!

Tegnap én is felolvasztottam egy decemberi! tejet, tök sárga volt és persze jóval sûrûbb mint a mostani, és nem volt savanyú, csak olyan fémszagú és ízû, de ez elég volt, hogy felkavarodjon a gyomrom. Asszem ezeket majd fõzibe teszem vlmikor nyáron.

na megyek

pusz

Brokkoli
brokkoli
 
 


Virág! Ne cumisüvegbõl add a pótlást!!!! És türelem! Menni fog! Mostanában mennyi a pótlás? és csak etefelé kell? Hányszor?

Kriszi! Türelem! Most megint csúnya idõ van és igen, az oltás is lejet a ludas! Még egy fél-1 hét és újra a régi lesz a kis tündérkéd! Kép

Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk a kis lassan 6 hetes (2 nap híjja) Dorkával, akki annyit eszik, hogy na.

A szopival kapcsolatosan hát igaziból semmi komoly változás, nem merek válalkozni szoptatásra, így fejegetem a tejcsit.Bár a gyulladt cickó még nem a régi kb, a fele van benne mint a másikban sajna, így nem is elég neki a tejcsi.
ma 240ml tápszert kapott, a 685 ml-bõl. A többi tejcsi volt.
Napi 4* eszünk ennyit hát kicsit furcsállom a dolgot,de sajnos kaki snincs már 2 napja.

Lányok olvastam valamit a 6 hetes babáknál, hogy valami változás lesz, mire kell számítani?


Sziasztok
Manó2 + Dorottya 5 hét + 5 nap
manó2
 


Sziasztok!
Már jó ideje olvasgatlak benneteket, úgyhogy kicsit már összefolyik bennem minden. De a lényeg, hogy az esetem nagyon hasonló krisziéhez. Csenge babám 13 és fél hetes. Két hónapos koráig rendesen szopott. Reggel 7 körül, 10 körül, 1 körül, séta, 4 körül, 6 körül, 9 körül, alvás és hajnal 4-5 körül. Általában 7 db evés. Ja, ma 6,30 kg, rendesen gömbölyödik. Bal cici kezdettõl fogva gyengébb. Kb. 2 hónaposan a délelõtti evéskor cicirángatás, hiszti. Nagy nehezen inkább alvás, másnap ua. Gondoltam talán már nem éhes annyira, egy evés kimarad. Nemsokára a déli is hisztis. Ma ott tartok sajnos, hogy néha tápszerrel kell pótolnom egy-egy evést, mert volt olyan nap, hogy csak a hajnalit fogadta el a cicibõl. Hozzátartozik, de ne kövezzetek meg, akkoriban el kellett mennem néhány órára, mert a munkám határidõs, a megbízót nem érdekli, hogy én szültem, két kolleganõm pedig otthagyott mostanában. Szóval ezalatt lefelt tejet kapott cumisüvegbõl, mert Anyukám nem tudta kipróbálni a poharat, mondván, hogy hiszti közben az nem egy emberes munka. Ez volt hétfõn, kedden, este megjött a menzeszem. Akkor egy hétig minden evés hiszti, ciciköpködés elõzte meg, de mindig gyõztem, csak szopott a picim. Kb másfél hete, hogy több evésnél már egyáltalán nem kellett a cici, nincs rosszabb, mint az ordító baba, és abban az oriási szájban az az árva bimbó, ami ilyenkor olyan kicsi. A tej meg szinte csöpög. Na a lényeg, hogy ne legyek hosszú, a héten sajnos volt hogy már az összes evést pótolnom kellett, hol tejjel, de inkább tápszerrel, mert már a tej is kezd apadozni. Sokszor nem merek fejni, mert hátha mégis enne, és már olyan lusta, hogy csak ha ömlene a szájába akkor enne. Néhány napja azt mondtam, hogy na megállj csak, vissza a cicihez! Inkább többször próbálkozunk, de nem kap tápit. Hozzáteszem, ha a párom itthon van, akkor nem lehet, mert nem bírja sokáig ha sír. De azért is engem okol, hogy idáig jutottunk. Pedig és legalább 6 hónapig szeretnék szoptatni! A laktoherbet literszámra iszom, alkoholmentes sört, marhahúslevest, néha urtica urens, minden megy. sajnos sokszor idegeskedem (nem emiatt), tudom, hogy ez is oka. A mai nap már jónak mondható, háromszor fogadta el a cicit! (Nagy nehezen) Általában akkor, ha már végkimerülten épp készítem a tápit. Ja fontos, hogy kezdettõl fogva cumizik, aludni csak úgy hajlandó.
Szerintetek a munkán kívül mit rontottam el? Hogy találhatok vissza a teljes rendes szopihoz? Hogy bírja ki valaki, hogy nem ad tápit (ha nincs tej), ha egyszer állandóan éhes? Amikor elõször adtam tápit és végre közben el is aludt, majdnem sírtam, hogy végre jóllakott szegény.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam
Miamanó
miamanó
 
 


Bocs Kriszi, véletlenül kisbetûvel sikerült.
Miamanó
miamanó
 
 


Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, a ma reggeli szopinál nagyon fájt a cicim, de csomót nem találtam benne. Estére meglettKép, a mellbimbómat ha összecsippentem, alatta lehet érezni. Hogy tudnám kimasszírozni innen? Mert ugye szopi közben Anna szájában van. Vagy ennyi elég, hogy a baba szívja, és elmúlik? Máskor is volt már csomócska, de mindig sikerült kiszedni, mielõtt bajt okozott volna, de akkor tudtam szopi közben masszírozni a csomót, és így viszonylag hamar rendbejött. De most olyan hülye helyen van, és nagyon fájKép.
elõre is köszi
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Miamanó,
kérlek írj nekem egy e-mail címet. A babóka cumizavaros lett, van rá megoldás, elküldöm szívesen.
DE nagyon fontos, ne okold magad! Azzal egyltlaán nem lesz jobb a helyzet!
Várom a címet, az enyémet megtalálod, ha a nevemre kattintasz a fejlécben.

Zulu,
esetleg szopi elõtt egy kicsit masszírozd meg, háth könnyebben ürül szopi közben. Talán a többieknek lesz vmi jobb ötlete.

Manó2,
megugrik az igéynük, többet esznek. Írok majd mélt.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Hahó,
itten tipródunk még mindig.

Menta,
köszi a türelmet, én is ebben reménykedem...lehet, hogy azt a Cicókát kapjam vissza, aki az oltás elõtti napokban volt??? Ugyanis szegényke éppen kezdte átaludni az éjszakát... Kép
Tegnap úgy látom, mélypont volt, csak pislogtam az 50-80 grammokon, de estére már nem is mértem. Éjjel egyszer megint felébredt, pont az éjszaka közepén, aztán hajnali ötkor, amikor iszonyú hosszan kluttyogott, közben kétszer elaludt, de amikor letettem, ráébredt, hogy õ mégis enne még. Késõ reggel ugyanaz, mint tegnap, némi evés után hiszti, aztán megint egy kis evés, aztán alvás. De ma nyugodtabb vagyok, mert eldöntöttem, lesz, ami lesz, nem mérem. Úgy nézem, most gyakrabban eszik, piciket, ami nem baj, csak legyen neki elég. Ami ciki, hogy õ nem az a fajta gyerek, aki üvöltve jelzi, hogy éhes. Nyugodt, mosolygós baba, szerintem az éhhalál küszöbén is vigyorogna, szóval sosem tudom, hogy most elég volt neki, vagy nem, mert mindig olyan, mintha elég lett volna már (még 50 g után is). Na uff, most kiváráson vagyok, ha gyarapodik, nem izgat, mennyit eszik. Ha nem gyarapodik, akkor cselekedni kell (csak tudnám, mit, mert nem az a baj, hogy nincs elég, hanem hogy nem kell neki). A pisis pelusokkal egyelõre rendben vagyunk, kaki mostanában kevesebb van, de nem vészesen (naponta-kétnaponta egy-kettõ), és elõtte úgyis egy kicsit sok volt nekem.

Miamano,
úgy látom, nálatok igencsak összejött minden. A hiszti nálunk másért lehet, mert nekem nem jött meg, Cicóka nem cumizik, nem kapott pótlást, lefejt tejet (csak az elején próbálkoztam egyszer-egyszer pohárral, de oda se bagózott, meg a kórházban próbálták tömni, de az se érdekelte), stb. Szóval nálatok én is - bár nem értek hozzá - cumizavarra tippelek. A félcicizés szerintem nem jelent semmit, nálam mindig is a bal volt a rossz, most se jobb, de pár napja a dilizéssel összhangban legalább elfogadja a bal cicit (cserébe a jobbat kevésbé). Szóval ebben is változnak a babók. De érdemes megnézni a délelõtti hiszti legelejét, hogy akkor történt-e valami, amikor a picid elkezdtett a délelõtti kajáláskor hisztizni, mert az lehet a kiindulópont, és már másnál is volt ilyesmi két hónapos kor körül.
Okosok, Iboly, Ágci, Menta, tudnátok erre a két hónapos cicihisztire valami tanácsot adni?
Üdv mindenkinek
Kriszi (Cicóka 14 hetes)
Kriszi
 


Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni tõletek, hogy van-e valaki közületek, aki szoptat vagy szoptatott terpeszpelenkás babát. A helyzet az, hogy Zsombi babámnak hordania kell ezt a nem túlságosan kényelmes dolgot, viszont így a szopizás nem olyan, mint régen. Vagyis se neki, se nekem nem kényelmes. Mivel olyan szépen szopizik, mint egy kisangyal, nem szeretném, ha ezt a pelus befolyásolná. Nektek milyen szopi-póz vált be? Ha jól tudom, akkor a helyes cicizés úgy néz ki, hogy a baba egész testével a mama cicije, teste felé fordul, hogy a nyelõcsõ teljesen egyenes legyen. A pelenkával ez elég kényelmetlenül kivitelezhetõ. Arra is gondoltam, hogy szopizásnál leveszem róla. Bár ez esténként lenne rossz, amikor elalszik szopizáskor és fel kellene ébresztenem, hogy újra feltegyem rá a pelust.
Köszi a válaszokat!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok Lányok!

Kriszi, igen, volt Esztinek szájpenésze egy picit a nyelvén, de ecseteltem, (meg a cicit is) és most már semmit sem látok a szájában, de a forgolódást, nézegetést azért továbbra is csinálja. Azt hiszem beletörõdök. :-) Ez van, végülis eleget eszik, növöget, hízik.
A hétvégén, azaz tegnap, meg ma is, Eszti is sokkal sûrûbben kérte a cicit. Szinte kétóránként etettem, még éjjel is. (Grrrrr... :-)) Szerintem most ez a nagy szél, meg front az ami a zavarja õket. Cicókád is lehet, hogy most azért nyügibb.

Virág, az én kislányom most 2 és fél hónapos, és nálunk is eleinte minden szopi 1, másfél óra volt, (méghozzá naponta legalább 10x!), utána jött egy kicsit jobb idõszak, de mostanában õ is megint fõleg este minimum 1-1 órát lóg a cicin. Bár az én szerencsém az, hogy ha csak csurran-cseppen a tejci, õt az sem zavarja, nem hisztizik, hanem kitartóan cumizik. Nem próbáltál inni ilyen szopis teákat, vagy homeopátiás bogyókat szedni? Hátha használna.

Yoan és a két és fél hónapos Esztibaba
yoan
 
 


Zulu,
ilyen nekem is volt. Én akkor két napig állandóan Eszti szájába tuszkoltam a cicit.. :-))) Nekem a mellbimbó fölött volt picivel a fájás, úgyhogy fekve, és fejjel lefelé szoptattam, majd kitört a karom a támaszkodástól, hogy az álla legyen abba az irányba. Minden szopit a fájóssal kezdtem, és a másikat meg, ha abból nem szívott a lányka, akkor fejtem, hogy ne apadjon el. Nekem szerencsére elmúlt. Ja, és forró vízzel zuhanyoztam a cicit, és a csomót kentem Stearin kenõccsel. Ezt még a kórházban ajánlották a csomók kezeléséhez.

Yoan
yoan
 
 


Sziasztok!

Sajnos Levinek eltort a bal felkarcsontja egy hulye, szerencsetlen baleset kozben, ami a kedvenc hempergos jateka kozben tortent, igy most eleg nehezen megy a szoptatas. Meg nehezebben, mint eddig Kép, mert nem tudom, hogyan tartsam, hogy ne fajjon a karja. (ugyanis semmi rogzitest nem kaptunk ra a korhazban, mert a doki szerint azzal lehet, hogy maradando karosodas tortenne.)Most egy pelussal van felkotve, hogy ne mozgassa, es nem nagyon lehet hozzanyulni sem. Eleg nehezkes az oltozkodes is. Lehet, hogy maradunk a cumisuvegnel, inkabb, mint hogy kinozzam... Es persze eleg nyugtalan, ideges vagyok emiatt, nem tudom, ez hogyan hat a tejtermelesre.
Miota hazajottunk a korhazbol nem mertem le, hogy mennyit evett, mert nem akarom a merlegre rakosgatni allandoan.

Brokkoli!
Nem lehet, hogy az volt a baj a decemberi tejjel, hogy mar tobb, mint harom honapja volt lefagyasztva? En ugy tudom, 3 honapig tarolhato fagyasztoban.
Udv, Virag + 15 hetes Levente
virga
 
 


Sziasztok!

Kepzeljetek, ma megjott. Eddig meg egyaltalan nem, Emese most lesz egy eves aprilis vegen. Tegnap voltam eloszor callenetics-tornan, amiatt szerintetek? (teljesen kivoltam...) Vagy azert, mert mostanaba, egy-ket hete mar altalaban nem ketszer eszunk ejjel, hanem csak egyszer, es utana reggel hat korul...Most akkor mar csokkeni fog a tejmennyiseg, vagy mas lesz az ize? Mondjuk delutan szopizott, ugyanugy, ugyhogy remelem nem zavarja.

A csutortoki szopis csoport jo volt, maskor is megyunk, ha raerunk.

Kati
katkamano
 
 


Sziasztok!
Nekem van egy elméletem a 2 hónapos cicirángatásra. Semmi tudományos alap, csak tulajdon leánykám megfigyelése.
Szerintem amikor rájönnek, hogy cicizés közben egy aljas trükkelKép egyben el is altatjuk õket, pedig a világ olyan érdekes, telis-teli felfedeznivalókkal, az elálmosodás ellen küzdenek a ficergéssel, cicirángatással. Nálunk egyébként "bodrizás" néven futott a jelenség, mivel Luca morgott is a cicirángatáshoz, mint egy szõnyegrojttal játszó kutyus. Én ránéztem a lánykámra, mindenfelé millió hurka rajta, pufók mint egy barokk angyalka. Tejci elég, a látvány mókás. Nevettem, nem foglalkoztam vele, pár hét alatt lecsengett. Aztán 8 hónapos kora körül volt megint egy olyan idõszak, amikor nem nagyon ért rá nappal cicizni, viszont estétõl reggelig szinte egyfolytában evett. Mostanra ez is elmúlt, visszaáltunk a kb. 6 nappali, 4 éjszakai evésre. (Nálunk ez a normális Kép)

Virág!
Jobbulást Levinek! Mit mondanak a dokik, mennyi idõ alatt jön rendbe a karocskája? Valószínüleg jól teszed, ha egyszerre csak egy idegeskednivalóval törõdsz. Most gyógyuljon meg szegényke. Próbálj nem idegeskedni (tudom, könnyen gépelek!), ezek a picurok fantasztikusan gyorsan gyógyulnak.
Követ gyûjteni nem indulnék a hóesésbenKépKépKép, de azt javasolnám, hogy próbáljatok valami olyan délutáni-esti szertartást kitalálni, ami ad neked minimum fél óra idõt magadra. Hogy teszem azt egy kád forró vízben kiáztasd magad, vagy bármi amitól feltöltõdsz!
Ha nyugodtabb leszel, a tejecske is könnyebben jön, és Levi is könnyebben nyugszik meg.
Pirus!
Személyes tapasztalat nélkül, a Menta féle "hídtartást" javasolnám. A hanyatt fekvõ babácskád mellé ülsz úgy, hogy azon az oldaladon van, amelyik cicibõl szoptatni akarsz, fölé hajolsz és lekönyökölsz a babó másik oldalán, miközben a cici a szájába lóg. (Kép a Szoptatási pozíciók topikban)

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Pirus! Nem 100%-osan egzakt szopipozíciót írok most le, de nálunk jól mûködik, és sose volt baj miatta. Na meg én "könyökölõs" fajta vagyok, órákig is tudok könyökömön támaszkodva olvasni, de ez nem mindenkinek megy... Tehát ez majdnem a fekve szopi, amikor mindketten az oldalatokon fekszetek, de itt a babát hanyatt fekteted, leülsz mellé, úgy, hogy a hónaljánál van a csípõd, lábaitok egy irányba néznek. Ezek után a felsõtesteddel felé fordulsz, leönyökölsz a feje fölé, a felé esõ karoddal, a másikkal pedig a baba tulsó oldalán támasztod ki magadat, hogy rá ne ess Kép. Így gyakorlatilag fölé lógattad a cicit, csak be kell kapnia.
Ha nem menne, akkor szopizzatok fekve, mindketten az oldalatokon, és tegyél Zsombi lábai közé egy kispárnát, hogy legyen hova letennie a lábát, ne a levegõben lógjon.
Napközben pedig arra a kis idõre talán tényleg levehetõ a terpeszbetét...

Virág! Nem tudom, de lehet, hogy a fenti, hanyatt fekvõs pozíció Nálatok is beválna...

A tej eltartásáról: emlékeim szerint szobahõmérsékleten (nem nyári kánikulában!) ca. 10 óra, hûtõben 1 nap, mélyhûtõben 1 hónap (ebben elég bizonytalan vagyok), külön ajtós mélyhûtõben 4 hónap, hûtõládában, fagyasztószekrényben 6 hónap.

Jó szopit!

Anita

Jó szopit!

Anita
anita9
 
 


Sziasztok!

Pirus! Nem 100%-osan egzakt szopipozíciót írok most le, de nálunk jól mûködik, és sose volt baj miatta. Na meg én "könyökölõs" fajta vagyok, órákig is tudok könyökömön támaszkodva olvasni, de ez nem mindenkinek megy... Tehát ez majdnem a fekve szopi, amikor mindketten az oldalatokon fekszetek, de itt a babát hanyatt fekteted, leülsz mellé, úgy, hogy a hónaljánál van a csípõd, lábaitok egy irányba néznek. Ezek után a felsõtesteddel felé fordulsz, leönyökölsz a feje fölé, a felé esõ karoddal, a másikkal pedig a baba tulsó oldalán támasztod ki magadat, hogy rá ne ess Kép. Így gyakorlatilag fölé lógattad a cicit, csak be kell kapnia.
Ha nem menne, akkor szopizzatok fekve, mindketten az oldalatokon, és tegyél Zsombi lábai közé egy kispárnát, hogy legyen hova letennie a lábát, ne a levegõben lógjon.
Napközben pedig arra a kis idõre talán tényleg levehetõ a terpeszbetét...

Virág! Nem tudom, de lehet, hogy a fenti, hanyatt fekvõs pozíció Nálatok is beválna...

A tej eltartásáról: emlékeim szerint szobahõmérsékleten (nem nyári kánikulában!) ca. 10 óra, hûtõben 1 nap, mélyhûtõben 1 hónap (ebben elég bizonytalan vagyok), külön ajtós mélyhûtõben 4 hónap, hûtõládában, fagyasztószekrényben 6 hónap.

Jó szopit!

Anita
anita9
 
 


Bocsi a dupláért, na meg látom Borcsa már meg is elõzött... Így jár az, aki nem frissít...

Anita
anita9
 
 


Sziasztok!
Ágci köszi, hogy ha elküldöd a várható megoldást.
A címem bardosi@freemail.hu
Én is valami ilyesmire gondoltam, bár nem tudom, hogy a cumizavar pontosan micsoda. Éna cumisüvegre gondolok, hogy talán túlságosan hozzászokott, hogy abból könnyen ki lehet szívni, nem kell dolgozni. Így aztán ellustult. Bár éjszaka olyan mohó, mint régen. Tegnap, meg ma bejött egy kis trükk reggel. 6 óta fenn volt, dumált meg minden,elõtte fél 4kor evett. 8kor megpóbáltunk enni, de igazából már pilledt egy kicsit. Ugyanaz a hisztike, többszöri próba után is. Tápszer elõ, de utolsó próbaként altatást színleltem, ugyhogy befordítva magamhoz öleltem, feje egy kicsit a cici fölött, szinte a hónaljba befúrva. Sajnos ilyenkor cumi is van a szájába, mert akkor rögtön becsukja a szemét. Na akkor óvatosan kicseréltem a cumit a cicire és lásd csodát, ugye mégiscsak természetesebb, és még jön is belõle tejecske, szóval szépen elkezdett szopizni. Ez a becsapás viszont csak akkor jön be, ha már egy kicsit álmos is, illetve amikor kaja helyett el lehet még altatni.
Újabban viszont, legalábbis a héten elkezdett egy esti hisztit is. Korábban mindig elalaudt 6 körül 9ig, most vígan fennt van 7ig, fél8ig, de akkor már olyan nyûgös, de aludni nem tud. Mire elalszik, én is, meg a gerincem is alaposan lefárad. Van szerintetek ilyen 3 hónapos hisztikorszak is, vagy mi lehet ez?

Köszi elõre is a tanácsokat

Miamanó
miamanó
 
 


Ágci, Yoan,

köszi a tanácsokat, mindent kipróbáltam, most úgy érzem, jobb egy kicsit. Délután csak akkor fájt, ha Anna evett, meg ha hozzáértem. A csomó sajnos még megvan, de az legutóbb is eltartott pár napig, mire teljesen eltûnt. Lázam nincs, úgyhogy remélem, megúszom gyuszi nélkül.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Borcsa, Anita!

Köszönöm szépen a tanácsokat! Ma ki is fogom próbálni õket. Nem hiszem, hogy nagyon fárasztó lenne, hiszen Zsombi 10-15 perc alatt kiszopizza a cicimetKép
Egyébként 10 hetes a babám és nagyon tündéri kissrácKép
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Virág! Nagyon sajnálom, ami veletek történt! Biztos nehéz lehet most.
Kaptatok valami fájdalomcsillapítót a ksifiadnak? Mert most az is fontos lehet.
Éppen ezért jó lenne, ha mégis tudnád szoptatni, mert az anyaejbe átjutú endorfinok, amik szopi alatt termelõdnek jelentõs fájdalomcsillapító hatássla is bírnak.
Rakok ide fel neked pár pozíciós képet. Ezek olyanok, amik elég hatákonyak is és nem kell tartani közben a kisfiad, így nem is okozol neki fájdalmat. Ha mégis s cumi mellett döntesz, akkor mindenképpen fejj rendszeresen, hogy ne fogyjon el a tejed és ne kapj mellgyulladást!

Kép
Kép
Kép
Menta
menta
 
 


És még ez a kettõ, csak a kisfiad a jobb oldalán feküdjön:
Kép
Kép
M.
menta
 
 


Sziasztok!

Miamano kerdezte, hogy letezik-e 3 honapos hisztikorszak. En is kerestem mar errol "irodalmat", de nem talaltam. Pedig Levi is elkezdett olyasmit csinalni, amit en hisztinek hivok, mert lathatoan semmi baja nincs, egyszeruen csak fesziti magat - most mar megtanulta dobalni is magat sajnos Kép - es uvolt, mint a faba szorult fereg. Ez tart akar fel oran at is, semmi nem segit, aztan hirtelen mosolyogni kezd, olyan, mintha mi sem tortent volna. Eddig egyszer hagyta abba: en is sirva fakadtam, mert mar mindent kiprobaltam, na erre ugy megdobbent, hogy abbahagyta.

Borcsa!

Koszi a jokivansagot! A doki a Madaraszban tegnap azt mondta, hogy kb. 2-3 het, amig osszeforr rendesen (szerencsere a csont nem mozdult el, "csak" eltort), addig ovatosan szabad mozgatni es fel kell kotni. Na, ez eleg erdekes egy 3,5 honaposnal Kép, nem is nagyon sikerul. Egyebkent mozgatja a kezet, de nem annyit, mint elotte, szerintem ez jo jel = nem faj neki. 23-an megyunk vissza kontrollra, remelem addigra tenyleg rendbejon! Csak azon aggodom, hogy pont most kezd nyulni a targyakert, hamarosan jonne az atfordulas hasra es nem tudom ez mennyiben jelent majd visszamaradast.
Varom a vedonenit, hatha tud valami okosat mondani, vagy legalabb biztatni (gondolom az elmult 20 ev soran latott mar hasonlot, nem?).

Szopizas sikerult ma mar ketszer is cicibol, az agyon fekve. Levi fekudt az agy kozepen, en meg felvaltva a ket oldalara "ugraltam", hogy ne kelljen ot mozgatni. Ez egy kis sikerelmeny volt a tegnapi delutan utan Kép!
Az a hanyattfektetos poz nagyon tetszik, azt hiszem hamarosan kiprobaljuk!
Udv mindenkinek! Virag + 15 hetes 4 napos Levi
virga
 
 


Lányok,
kösz a tanácsokat, de a helyzet egyre rosszabbnak tûnik. Cicóka hisztizik a cicin kb. 40g után, a jobbat egyre kevésbé fogadja el, most már úgy is érzem, hogy alig van benne (ugye nincs olyan, hogy múlt szerda óta elapadjon???). Viszont a bal ciciben sincs több, mint volt, és mindig az volt a gyengébb cici. Ráadásul a jobban belül lent lett két ronda fájós csomó (ilyen nekem még sosem volt), kifejni-kimasszírozni nem sikerült, Cicókának meg eszében sincs kiszopizni, hiszen alapból nem akar mostanában, ma meg se gyakran, se sehogy. Már negyedik napja csinálja ezt, és nem tudom, meddig lehet még...átlagban 50-eket eszik, és látom, hogy eszi a kezét, meg mindent, ami kéznél van, de a cici közelében egy idõ után sírni kezd. Egyébként jókedvû, mozog, forgolódik, dumál, vigyorog, de ez így nem állapot. Fejni nem tudok, ha sokáig így megy, tényleg el fogok apadni...
bocs a depresszív hangvételért, de nagyon nehéz ez így...
Borcsa,
lehet tényleg valami ilyesmi.
Üdv
Kriszi
Kriszi
 


Kriszi!

Ne aggódj, nem lesz semmi baj, csak egy kicsit próbára tesz Cicóka!
Próbáld meg azt, hogy váltogatod a pozíciókat, mondjuk kb. 10-15 perc után a mellet is. A Szoptatási pozíciók címû topicban (fõleg az archívban )rengeteg képet, ötletet láthatsz. Ajánlom nagyon a hónaljtartást, a felülrõl szoptatást és a híd pozíciót. Ezek nagyon izgalmasak és csomó szempontjából nagyon hatékonyak.
Ne erõltesd a szopit, ha nagyon nem kell neki, akkor kicsit büfiztesd meg, rakd tisztába, öltöztesd át, hintáztasd meg egy kicsit a karjaidban, miközben éneklesz neki, vagy mondókázól, majd rakd újra mellre. Szopizás közben is éneklehetsz neki vagy ilyesmi.
Kriszi! Hajrá!

Virág! Hát ez nagyon csodûlatos, hogy már 2x is sikerült megszoptatnod! Kép Nagyon-nagyon örülök veled együtt! Meglátod, hamarosan elmúlik az a 2-3 hét és akkora rengeteg tejed is lesz! Kép

Puszi!
Menta
menta
 
 


Szia Ágci,

Közben kiderült, hogy az unokatesóm bimbóvéd?vel szoptat, mert a kórházban azt mondták neki, hogy befelé forduló mellbimbója van. Szerintem egyáltalán nem igaz, vagy ha igen, akkor nekem is Kép Javasoltam neki, hogy próbáljon szoptatás el?tt egy kicsit fejni, az jól kiemeli a bimbót és utána tegye mellre a babát. De így nem nagyon akar a kicsi enni. Tudnál valamit küldeni err?l is? Hogyan lehet leszoktatni a bimbóvéd?r?l egy pici babát?

Közben sajnos megfázott a kislány és nem nagyon kap leveg?t, ez is gondot okoz.
És be kell valljam, nagyon sok dolog nem tetszik amit nála láttam, de hát nem szólhatok bele. Egy csomó olyan dolgot csinál a kicsivel, amit?l nekem feláll a hátamon a sz?r. De úgy látom, szeretné szoptatni, és tanácsot kért és úgy gondolom, megpróbálok neki segíteni. De mivel én nem tudok olyan sokat err?l, mint ti, ezért jövök inkább kérdezni.

MÉg annyi, hogy a kicsilány kap cumit is. Tudom, hogy ez sem túl jó, de ez van. És még ez a legkisebb gond szerintem. Kép

El?re is köszönöm a válaszokat:
macsek
macsek
 


Sziasztok4

Amióta kislányom Janka megszületett, (lassan 5 hónapja) el szoktam olvasni ezt a topicot és mindig csupa hasznos dolgot látok. Meg is nyugtat, mert nekünk se ment könnyen az elején és látom, hogy nem vagyok egyedül a gondokkal. Janka nem nagyétkû egyszere nem eszik sokat (valójában nem tudom mennyit, mert nincsen mérleg, attól mindig idegbajt kaptam)de azért gondolom, mert még mindeig két óránlént szopizik. Igaz, hogy már 20-30 perc alatt végez, szemben a másfél órával, mint az elsõ hónapokban. Nem nagy baba, most 5 kg körüli, és 63 cm (48cm volt és 2520 gramm amikor megszületett. Nagyon nyugis, kedves, mosolygós, örökmozgó. nincsen cumija, s az ujját sem szopja. Nem kapott eddig mást csak anytejet leszámítva a kórházat, ahol mindennel etették "amit találtak" mert picinek találták...(Cukros izé, tápszer, nõi tej, mindezt óriási lyukú cumival döntötték bele) Így nem meglepõ, hogy nem volt túl aktív eleinte, hiszen nem jött magától a kaja. De szerencsére nyugisan kivárta, én meg nem adtam fel, ha kellett 20 x szopott egy nap. Nehezen is indult be a tejem, tulajdonképpen a születése után jó egy héttel. Közben itt állt az egész család + védõnõ + orvos, a tápszeres üveggel, de én zokogva utasítottam el, s közben rettegtem, hogy éhen fog halni. Eddig túlélte!!!

De állandóan rettegek, hogy elég-e, így minden praktikát bevetek, amit hallok, olvasok. Fõleg ez a két óránkénti (van, hogy sûrûbb) evés aggaszt, hopgy nem azért eszik ilyen sûrûn, mert nem elég neki?
Most elkezdtem inni alkoholmentes sört, és eléggé bejött. igaz, hogy úgy utálom a sört, meg a gyomrom se nagyon bírja, de tényleg eléggé "megdobja a tejet". 1 üveget kb 2 nap alatt iszom meg. De valamennyi alkohol van benne. Megnéztük, egy üvegben annyi, mintha a másik sörbõl meginnék fél decit.

Szerintetek ártok ezzel a Jankának?
Meg ez a két óránkénti evés nem túlzás 5 hónaposan? Ja és éjjel is így eszik! Egyszer alszik "nagyot" az is max. 4 óra!

Ágci! Küldenél nekem is tejmennyíség növelõ praktikákat? Elõre is köszi, a címem: dimola@freemail.hu

Sziasztok!

Imola
imolka
 


Sziasztok!

Ágci!
Én is nagyon megköszönném a tejszaporító praktikát, ha el tudnád küldeni, cím: fodroczy@axelero.hu (5 hónapos a kisfiam).
köszi elõre is
Judy
Judy (fodroczy)
 


Sziasztok!

Vegre beneztem a 'Szoptatasi poziciok' topic-ba, nagyon jo!
Ma meg nem mertem egyszer sem, es meg nem halt ehen kicsi Levi Kép! Ja es cicibol, a Menta altal kuldott kepek alapjan uj pozokban!
Koszonom szepen! Puszi, Virag
virga
 
 


Macsek,
este küldöm.

Judy, Imola,
küldöm.
Mindenesetre a segít a leginkább, ha pihentek (alvás napközben a babával-csodákra képes), és gyakran mellreteszitek a babátokat.Kép
Imola,
egyáltlaán nem baj, hogy 2 óránként eszik, szerintem. Végülis mi sem vagyunk egyformák... És nagyon ügyi voltál!!!KépKépKép

Virág,
kitartás!KépKépKép

A terpeszpelusról még annyit, napközben sokat vigyétek kenguruban, még jobb a kendõ, babazsák!

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Macsek! Engem is mindig elszomorítanak az ilyen dolgok. De egyszerûen tényleg ne lehet azonkívûl semmit sem tenni, hogy elmondod, akár többször is, hogy mit hogyan javasolt. Ez is mindig elszomorít, hogy csak ennyit tehetek. Néha legszívesebben fognám azt a gyereket és jól megszoptatnám. Kép

Virág! A te írásaid viszont mostanában nagyon-nagyon boldoggá tesznek! Gratulálok nektek, csak így tovább! Kép

Imola! Úgy látszik neked valóban egy kis baba jutott. Biztos nagyon tündéri lehet.
Ne aggódj a 2 óránkénti evés miatt. Valószínûleg ez az õ stílusa és nagyon szeret is veled lenni, egész a közeledben. Ismerek olyan anyukát, akinek 3 gyereke háromféle stílusban szopizott. Ezeke közül az egyik végig míg szopizott 2 óránkét evett. Kép
Egyébként mekkora a melled? Néha, ha az anyukána viszonylag kicsi a melle, akkor gyakrabban kell etetni a babáját. Ez nem azt jelenti, hogy ne elég e tej, csak azõ melle ugynazt a mennyiséget, mint egy nagy mellû anyukáé úgy tudja nyújtani, hogy gyakrabban kell szopizni.

Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Halistennek nalunk semmi gond nincs, csak egy jo dologrol szeretnek beszamolni. A vedonom meg a szules elott adott nekem egy videokazettat a szoptatasrol, de szegyenszemre megfeledkeztem rolaKép Most elokerult, es gondoltam megnezem. Tok jo, minden benne van, a helyes mellreteves, a cumizavar, poharbol etetes, a szoptanit, szoval minden. Az is hogy 6 honapig csak anyatej stb. Tokre megorultem neki, hogy ilyen klassz vedonenim van, minden elsogyerekes anyukanak odaadja. Es tenyleg, eddig szoba sem kerult a tapszer, meg a gyumolcsok. Ja egyebkent a Szoptatasert Magyar Egyesulet csinaltatta a kazit.

Na csak ezt akartam mondani, legyen minek orulni isKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Most nem panaszkodom, vegre :0! Levi tegnap este is cicibol lakott jol, amire nem is tudom, milyen regen nem volt pelda. Sot a hiszti is elmaradt! Evett kb. 5 percig, utana az oklet ragcsalva nezelodott, majd miutan megint megkinaltam evett meg 5 percig, aztan elaludt. Amikor attette apa a sajat agyaba, sirt kb. 10 masodpercig, majd mely alomba zuhant. Nem akarom elkiabalni, de talan javul a helyzet Kép.
Lehetseges, hogy emiatt az uj poz miatt tobb tej termelodik? Ugy erzem, mintha eleg lenne, pedig nem iszom most Laktoherbet 2 napja, es lealltam egy idore az edeskomeny illoolajjal is.

Kriszi!
Kitartas! En is mindig azt hiszem, hogy soha nem hagyja abba a "cicis hisztit", de azert remenykedem, hogy jobb lesz. Levi most csutortokon lesz 16 hetes, tehat kb. egyidosek a babaink. Majd irj ide Te is mindig, hogy mi ujsag van veletek, hatha erot tudunk meriteni a masik tapasztalataibol!
Nekunk nagyon bejott tegnap ez a "hid" tartas, jobban, mint barmi mas. Es nagyon hamar vegeztunk is a kajakkal, nem nyuglodtunk annyit, mint maskor, nem kaptam en sem sirogorcsot, es o sem hisztizett. Lehet, hogy segit a gravitacio Kép ?!?
Udv mindenkinek! Virag
virga
 
 


Sziasztok!
Nalunk is aktualis tema a "cicis hiszti".
Emma 3. an volt 3 honapos. Kepzeljetek ugy nez ki, javult a helyzet, kb 2 hete. Elotte odaig fajultak a dolgok, hogy fekve csak ejszaka volt hajlando szopizni. ( marmint, hogy en is fekudtem. ) Nappal mindig a folehajolos poz jott csak be.
Mostanaban megint szepen eszik, ugy mint az elso par hetben, sot nappal is elalszik a cicin, ami szinten csak nagyon az elejen fordult elo.
Sajnos tegnap kapta az oltast, es este megint hiszti volt. Remelem nem lesz folytatasa.
Latjatok, van remeny, csak ki kell tartani. Kép
En is azt varom, hogy legyen vegre mindig idilli elmeny a szopatas! Kép Kép Kép

Udv
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Sziasztok!

Elmúlt a csomóm!Kép
Hiszti nálunk is elõfordul néha, mostanában már csak ritkán, viszont Anna megint elkezdett nyammogni. Mert ugye a világ érdekesebb, mint az uncsi ciciKép, szív egyet, azán nézelõdik egy kicsit, aztán megint nyel kettõt, megint nézelõdik, stb. A gond az, hogy fogalmam sincs, mikor lakott jól, mert ezt a cummogást órákig tudná csinálni. Méregetni meg nem akarom elkezdeni, így öregségéreKép.
Nincs valakinek valami jó ötlete?
köszi
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok lányok!

Kriszi, Zulu, Virág minket össze lehet kötni! :-))) Cummogás, nézegetés, szopizás... Nálunk eléggé bevált az a módszer, hogy elkezdjük a szopit, egy darabig megy, aztán jön a nyelvvel ciciforgatás a szájban, nyalogatás, és nézegetés, kalimpálás. Ilyenkor várok egy-két percet, ha folytatja a szopit, akkor jó, ha nem, akkor át szoktam tenni a másik cicire. Ha ott is csinálja, akkor leteszem pár percre, aztán újra felveszem. Nagyjából egy órát szoktam hagyni így a szopira, utána úgy döntök, hogy ennyinek elégnek kellett lennie. Valószinûleg elég is szokott lenni, mert ritkán tiltakozik ha így befejeztük. Azért persze idõnként elõfordul, hogy 1 óra múlva újra kéri a cicit, de többnyire csak kb. két óra múlva, úgyhogy ezért is gondolom, hogy elég volt. Legalábbis napközben. Este viszont képes valóban egy, vagy másfél órán át is folyamatosan szopizni, és olyankor tiltakozik is, ha elõbb leteszem.

Virág, jobbulást Levinek!

Puszi!

Yoan és Eszti (2 és fél hónapos)
yoan
 
 


Ya, még az elõbbiekhez, hogy múlt pénteken ittam a laktoherb taát, és estére éreztem is, hogy jobban lett tejci, mert a lánykám az esti, és éjszakai szopikat is befejezte 20 perc alatt!!! Akkorákat kluttyogott, hogy csak nna! Olyan jó érzés volt. :-) Szombaton még mindig volt kicsivel több, de vasárnapra már megint visszatért a régi móka, pedig szombaton és vasárnap is ittam még a teából. Lehet, hogy ilyen rövid csak a hatása? Két nap alatt hozzászoktam?

Yoan
yoan
 
 


Sziasztok!
Egy kis segitsegre lenne szuksegem.
Multkori eltavombol okulva, 1x-1x uvegbol adnam Jazinak a lefejt tejet, hogy ne legyunk ennyire osszenove. Multkor ilyen csoros poharhoz valo 3 lyuku cumibol ivott Apatol (nem tul sokat, de nem is keveset) es utana bombizett ezerrel, mert hianyzott neki maga a szopizas. Szerintetek merjem cumival kiprobalni??
Elso heten, miutan haza jottunk a korhazbol, mindenki nyomta az agyam, hogy adjak neki teat. Kb. 1-2 napig kapott cumisuvegbol, de annyira elkezdte bantani a szopizasnal a mellbimbom, hogy csillagokat lattam. 2 napba tellett, mig visszaalltunk...Azota csak kepen latott cumit. Kép
Szerintetek merjem ismet megprobalni? (Mondjuk hetente v. 2 hetene 1 alkalomra godoltam)
Elore is koszi
Norka
norkini
 
 


Virág! Örülök nagyon a jó híreknek és, hogy bevált a híd-pozíció. Az is jó ebben a pozícióban, hogy az ágyon is lehet, úgy, hogy fenn van a lábad, meg egy kanapén is, hogy ülsz és akár a földön is.
Bizony a gravitáció az egyik dolog, amit itt hasznosítunk, nagyon rá tapintottál a lényegre. Kép
Lehet ám, hogy az is segített egy kicsit, hogy elhagytad a Laktoherbet, bár nem tudom mennyit ittál belõle naponta.

Orsoly! De szuper védõnõtök van! Kép

Kakukkfû! Igazad van! Kitartás, sok türelem és menni fog. 1 éves korában alig tudod majd "elhessegetni" magad mellõl. Kép

Zulu! De jó, hogy te is jó hírrel szolgálhatsz és, hogy tényleg beválnak a jó kis praktikák.
Ezek a babák tudják, hogy mibõl mennyit szeretnénk, én sem próbálkoznék tovább egy 3 hónaposnál 1 óránál tovább. De az is valószínû, hogy majd este akarják pótólni a táplálékot, azaz, este akarnak sokszor sokat cicizni. (Miért pazaroljuk a nappalt a cicizésre, amikor annyi felfedeznivaló van. Ezért is nagyon fontos, hogy éjjel is annyit szopizzon amennyit akar, hülyeség, hogy ennyi idõsen már át kell aludnia az éjszakát. és ne aggódjatok. Ez is életkori sajátosság, majd el fog múlni ez is. Kép

Menta
menta
 
 


Norkini! Ha csak nem szeretnéd, hogy kisebesedjen a mellbimbód újra és ezért elapadjon a tejed, akkor inkább ne. Jó lesz az a cumi továbbra is csak képen. Kép
Ilyen pici babánál még természetes, hogy össze van nõve az anyukájával. Gondolj bele. Pár hete még valóban össze voltatok nõve. Ez egy nagyon nagy változás neki, többek között ezért is nagyon jó dolog, hogy szoptathatjuk a kisbabánkat, mert ez egy átmenetet képez a babának, hogy lelkileg és fizikailag is fel tudja dolgozni a 9 hónap utáni szörnyû elválást.
Próbáld meg az elsõ 1-1.5 évet erre szánni, mert a babádnak nagy szüksége van a legjobb indításra. Meglátod, hogy 3-4 hónaposan már el-el tudsz hetente 1-2 alkalommal "szökni mellõle 1-2 órácskára két szoptatás között és késõbb, 9-10 hónaposan akár már 2-3 órára is és így tovább.
Képzeld, az én kislányom csak cicin hajlandó elaludni még 14 hónaposan is és mégis, láss csodát, rá tudom bízni az anyósomra akár 4 órára is, még el is tudja altatni cici nélkül is.
Ha most rászánod ezt az elsõ pár évet, akkor majd kamasz korában nem a drogba fog menekülni, hanem hozzád. Szerintem nagyon megéri! Kép
Menta
menta
 
 


Norkini!

Csak csatlakozni tudok Mentahoz, az a termeszetes, hogy ossze vagytok nove, es ez meg jonehany eves koraig igy lesz, es ez igy van jol. Ha nem munka miatt kell elmenned, akkor legy turelmes, es probald valahogy mashogy megoldani a szabadsagot (amikor alszik, 1-2 orara biztosan el tudsz szabadulni). Nem elkeserites keppen, de jonehany honap amig orakra el tudsz menni, mert szopi nelkul is megvan addig, de szerintem megeri, mert pl.: sokkal magabiztosabb, kiegyensulyozottabb gyerkoc lesz, jobban feltalalja magat idegenek kozott, el lesz ismerosokkel is, amig vigyaznak ra, ugyhogy ettol ne felj. Csak most jol jon a turelem.

Kati
katkamano
 
 


Sziasztok

mit jelent az ha veres tej (rozsaszines tej) jon az egyik mellembol, mintha pici seb lenne rajta de nem biztos. Mit kell ilyenkor csinalni? Ugye ilyen tejet nem lehet a babanak adni? Etessem csak a masik mellembol es fejjem ezt a mellemet kozben (fejes nalam nem nagyon mukodik csak szopikor es utana, magatol nincs reflex)? Mikor jon ez rendbe, s hogyan lehet segiteni rajta?
kiszs
 


Koszonom lanyok az infot! Kép Hat akkor no cumi!

Jo ejt mindenkinek
Norka
norkini
 
 


Sziasztok!

Némi elutazás után újra ittKép

Sasha!
Nem kaptam semmit TõledKépKép Elküldöd újra?

Iboly kért meg, hogy továbbítsam hozzászólását "büdös" anyatej témában. Szóval ha biztos, hogy helyesen volt tárolva a tejecske, akkor egyszerûen azért lesz rossz szagú (sokszor "szappanszagként" vagy "szappanízként" szokták jellmezni), mert a benne található emésztõenzimek, amik megkönnyítik a babák számára a tejcsi emésztését, már állás közben munkába lépnek, és elkezdik bontani a tejecskét. Egyénenként változó, hogy mennyire jellemzõ ez a jelenség, bõ tejû mamáknál gyakoribb. Ezt a tejet nyugodtan oda lehet adni a babának, nincsen semmi baja, ami persze nem azt jelenti, hogy a baba el is fogja fogadniKép

Menta!
Kép Én szoptattam már meg így babát!Kép

Norkini!
Kezdetben abszolút az a normális, hogy össze vagytok nõve. Akár egész napos cicizéssel, magadra kötéssel. Azok a gyerekek tudnak késõbb egészségesen leválni a szüleikrõl, és helyes önállóságot kialakítani, akinek kezdetben megadatott ez az "összenövés"Kép

Imola!
Hááát, nekem egy csaknem egy évesem meg egy csaknem 3 évesem van, akik 2 óránként szopiznak (vagy még gyakrabbanKép), a kicsi éjjel is. Teljesen és tökéletesen normális a gyakori evés. Az én gyerkõceim mindig is csupa hurka kerekdedek voltak, tehát nem az jut róluk az ember eszébe, hogy kevés a tej. Sok olyan dolog van, ami sok babára jellemzõ, de a vékonyabb testalkatúaknál hajlamos az ember rögtön arra gondolni, hogy azért csinálják, mert nem jutnak elég tejhez. Szóval csak így tovább, élvezzétek a szopizást!Kép

Yoan!
Nem hiszem, hogy ilyen gyorsan hozzászokott volna a szervezeted. Lehet, hogy nyüzsisebb volt a vasárnap, kevesebbet pihentél, kevesebbszer szopizott a babád? Ciciösszenyomás segíthet, mert attól erõsebb a tejleadó reflex, plusz zsírosabb, laktatóbb tejecske jön.

Orsoly!
Szerintem tedd be a védõnõdet a Szoptatás-kitõl ne... topikba a pozitív táblába! Megérdemli!!

Zulu!
Cicicserélgetés, ciciösszenyomás?

Virág!
Jobbulást pici Levinek!Kép

Pele
pelcsi
 
 


Hahó,
itt vagyok megint. Yoan, Zulu, Virag, tenyleg nem vagyok egyedül a problémámmal. (Bár most úgy látom, ilyen csak nekem van egyedül.)
cicóka kicsit javult. Sajátos, de újabban nemigen nézelõdik, vagyis jóval kevesebbet, mint az oltás elõtt. De szerintem mégi mindig teljesen össze van zavarodva. Leírom, hogyan:
A szuri + front elõtt (múlt szerdáig) napi 6* evett, délelõtt-délután négy óránként, este gyakrabban, és egyszer éjjel (kb. 7, 11, 15, 18, 20-22). Alvás kétszer, egyszer délelõtt (9-10-tõl 11-ig kb.), második kaja után séta, azalatt megint alvás. Az utolsó két-három napban az esti utolsó kajolás 8-fél kilenc tájra került, és a szerdáról csütörtökre éjjelt átaludta, kb. 9-tõl reggel 5-ig. Ezenközben nézelõdés, cicin tekergés, ficergés, fõleg délelõtt, de már reggel is, nagyjából egy-egy szopi egy-egy óra (látjátok, mintha ikrek lennénk). A pozíciókat próbáltam váltogatni, a madonna-póz az alap, a fekvést este elviseli, reggel nem, a fölé hajolás egy-egy percig jön be, a ciciösszenyomás-masszírozás szintén. Ezzel együtt reggel-délelõtt-délután 150-170-eket evett, este-éjjel biztosan kevesebbet, de akkor nem mértem, mert akkor belealudt (nappal szinte soha). Csütörtökön mérték, két hét alatt hízott 42 dekát Kép
Aztán jött az oltás. Péntek-szombaton reggel a szokásos mennyiség, napközben olyan 50-80-ak. Vasárnap nem mértem (már sík ideg voltam), hétfõn maximum 50 egész nap, hétszer (többször nem akart). Hétfõ délután már éhes volt nagyon, de a cicit nem fogadta el, úgy éreztem, nincs is benne egy csepp sem. Kétszer kelt fel éjjel, és pár klutty után elaludt. Ezalatt nemhogy nem gyarapodott, de két dekával kevesebbet mértem hétfõn, mint csütörtökön Kép Plusz folyton aludt, olyan fél órákat, a szél miatt séta sem volt...
Tegnap reggel egy nagy zaba, aztán másfél órás kínlódások egész nap, érzésre üres cicivel (másfél óra alatt hozott össze 100-110 g-t). Ma hajnali fél ahtkor ébredés (elõtte fél négykor), pár korty után elalvás, aztán letéve felébredés, evés 170. Aztán egy óra alvás. Két óra fentlét, tátogás a végén, aztán evés két cicibõl, nagy nehezen, egy szünettel, belealvás (egyszer közben azért megmértem, a vége felé 60 Kép(). Most alszik. Itt tartunk most. Én arra gyanakszom, hogy a többnapos nemevés-frontozás-idegeskedés miatt kevesebb a tej, Cicóka meg utál küzdeni (sosem volt egy küzdõbajnok). Arra nem lehet adni, hogy mikor alszik el (hogy akkor elég volt neki), mert ha álmos, akkor képes 4-5 órát aludni 40 g-mal a pocakban.
Nem tudom, hogy ma még mit produkál. Fejéssel nemigen jön semmi, de nem is tudom ilyen körülmények között, hogy mikor és melyiket fejjem Kép
Lányok, ti hogy álltok? Cicóka eddig nem kapott pótlást, de nem tudom, meddig nem... A pózváltogatás-nyomkodás még mindig nemigen jön be. Mostanában nem tekereg, csak mintha nemigen lenne kedve enni.
Ágci,
el tudnád nekem is küldeni a tejserkentõ praktikákat a kriszi@dravanet.hu címre?

Üdv
Kriszi
Kriszi
 


Kakukkfû,
Emmát, remélem, nem viseli úgy meg a szuri, mint Cicókát. Állítólag eltarthat ahatás két napig, nálunk szerintem még mindig attól van megzavarodva (hatodik napja).
Minden jót nektek,
üdv
Kriszi + cicóka (14 és fél hetes)
Kriszi
 


Sziasztok!

Koszonjuk mindenkinek a jobbulas jokivansagokat!
Lehet, hogy butasag, amit kerdezek, de ha en tobb kalciumot ennek-innek (pl. pezsgotabletta) akkor nem jutna tobb Levinek is? Szerintetek ezzel segithetnem a gyogyulasi folyamatot? Mit gondoltok?
Egyebkent O ugy csinal, mintha mi sem tortent volna, hasznalja a bal kezet is, ejszaka megy a fejsimogatas is, nappal az okolragas Kép. Nem gyozok figyelni, nehogy atforduljon arra az oldalara, vagy hasra Kép , mert mostanaban lenne aktualis, nem?
Menta! Laktoherbet ketnaponta iszok csak fel litert, mert regebben napi egy litert ittam (az elso honapban), de Levinek zold kakija es hasmenese volt tole, igy aztan csokkentettem az adagot. Vajon er ez igy valamit?

Pusza mindenkinek! Virag es az egy nap hijjan 16 hetes Levi
virga
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?