Új privát üzeneted érkezett!

Timi!

Ne aggódj, ilyenkor még előfordul, hogy váladékozik...de ezt biztos mondták :)

Mandula!

Persze tanácsot adni a távolból is tudok...kezdetnek pl. egy kis kardiomozgást könnyű kocogást, biciklizést (szerintem ez a legjobb, remekül formában tart ) ha nem tudsz otthonról elmozdulni akkor esetleg otthonra ellipszis trénert v.szobabiciklit...érdemes könnyű súlyokat beszerezni 2-3 kg, esetleg lábsúlyokat is :)

tudom ajánlani még Rubint Réka most megjelent edzéskártyáit, ebben van otthoni és edzőtermi anyag is...

Melinda!

Szerintem amit császármorzsának néztetek AZ volt a marcipános :D
azért gondolom, mert én is rendre elnéztem, míg fel nem hívták rá a figyelmemet :)

a Répce Goldban hasonló egybenyíló családi szobák vannak (persze légkondival), nagyon jól felszerelt, kényelmes, különösen a gyönyörű parkra nézőek klasszak.

MeseBaba GYÖNYÖRŰ!!! :) :) :)
és látom, nagyon bejön a fincsi nektarin :) ...ma én is bekajáltam belőle :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

A 4-es metróról nem sokat tudok, lévén ritkán nézek tv-t. A Strabagnál, a speciális mélyépítőknél csak 4 hónapot dolgoztam, és tavaly szeptember óta egy önkormányzati tulajdonú cégnél dolgozom, ahol önkormányzati beruházásokat végzünk, beruházói oldalon. Erről sok írni valóm nincs. Vannak pozitívumok és negatívumok. De sajnos szakmailag elhülyülés. És emiatt a jó dolgai ellenére most nagyon gondolkodóba estem, hogy hogyan tovább. Amúgy nem vagyok nagyon válogatós, a Strabag előtt több mint 5 évig dolgoztam egy helyen, illetve egy cégnél, mert a munkahely az változó volt, de azt nagyon szerettem, és valószínű minden munkahelyben azt keresem azóta is, mert egy olyant szeretnék megint. Ott építkezéseken dolgoztam, társasházakat építettünk, generálkivitelezőként, nagyon mostoha körülmények között (konténerben, sokszor vezetékes víz nélkül, nyáron 40 fokban, mobil WC-re jártunk), de ennek ellenlére ott teljes erőnkkel azon voltunk egy jó csapattal, hogy a ház jó minőségben, határidőre felépüljön, ott a szakmáról szólt a dolog, a szemem láttára épült fel a ház, volt sikerélmény (persze néha kudarc is). De ez az agyon papírozott, papírtológatós, politikával átitatott maszlag nem az én világom. De még kitartok! És még rágom magam, hogy hogyan tovább!

Emeséknek utólag én is sok boldogságot kívánok!

Melinda!

Megnéztem a képeiteket, nagyon jók. A Benjis, napágyas tényleg csúcs! A barlang túrára biztosan az én fiam is benevezne. Mi is Dunántúlra megyünk nyaralni, de sajnos oda elég messze, de egyszer majd lehet kipróbáljuk (na nem én). Azért tényleg nagyon jó, hogy nem volt kánikula, és jó programokat tudtatok szervezni.

Mandula!

Mese nagyon édes, szép baba.

Timi!

Hát nem könnyű három kicsivel! De biztos sok örömet is adnak. Szívesen megnézném őket, ha sikerül képeket kicsinyíteni, akkor rakj majd fel!

Melcsi!

A kis picur hogy bírja ezt a változékony időt?

Jó hétvégét mindenkinek!

Gabi
paga

Regina,
négy átmosás, az szörnyű lehet :( . Én reménykedek, hogy elég lesz ez az egy is. Mára mintha egy kicsit már szebb lenne a szeme Marcinak.

Én nem látom szélesnek az írásaimat, másnál is úgy jelennek meg????

Mandula,
Marci szeme születése óta könnyezett, és állandóan csipásodott. Csepegtettüónk Tobrexxel, Brulamycinnel, de nem javult, ezért volt szükség az átmosásra :( . Mese gyönyörű kislány, és nagyon édesen eszi a barackot :D .

Melinda,
én is szívesen tanítanék még, ráadásul gyerekek mellett nagyon ideális is lenne, de most nagyon pesszimista vagyok. Kívánom, hogy Neked sikerüljön!!!

Sheila,
nem mondták, hogy még váladékozhat :? . Azért köszi, így megnyugtatóbb a dolog.

Paga,
valóban nem könnyű velük, de nagyon édes fáradtság ez :) . Próbálkozom a kicsinyítéssel, de még így is nagyok. Azt hiszem inkább csinálok róluk kisebb felbontásút, és majd azt felrakom :) .

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Timi! :)

Esetleg kamillás vizes vattával letörölheted a váladékot, biztos hamar rendbejön a Kismanó :) én is ilyen aggódós vagyok, már előre félek...ráadásul mindegyiknél olyan voltam, mint egy első babás mami :lol:

sajnos nálam is szélesek az írásaid, ide-oda kell gördítenem olvasáskor...
rá is jöttem miért: másold be Marcell vonalzóját a lányoké alá, úgy jó lesz!! :)

Paga!

Neked is jó hétvégét!! :)

Melcsike! :)

Azért azt a lillypie-s vonalzót töröld ki... :)
remélem ma már látni fogom Luka vadonatúj kisfickós vonalzóját :wink:

olyan jó olvasni, hogy Máté is ennyire örül a kisöcsinek...remélem az én Patrikom is így lesz :)
bár a miénk speciális helyzet lesz: a páromnak most saját fia is lesz...Patrikot is sajátjaként szereti és úgy bánik Vele 6 éves kora óta, mióta együtt vagyunk, de azért majd nagyon ügyelni kell a részletekre :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Most vettem észre, hogy Melissa és Ritus között napra pontosan 1 hónap a korkülönbség :)
Te is úgy láod, hogy nehéz kor ez /is/ ?

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila,
így most olvasható vagyok???

Öt éves kor :?
Nagyon nehéz időszak, és szerintem csak rontott rajta Marci érkezése. Egyébként is nagyon önfejű és makacs mostanában...Szerintem nálatok is hasonló lesz a helyzet, ha a ti Marcitok is megérkezik...

Marcikáról csináltam képet, a lányok csak délután jönnek haza, akkor majd őket is lekapom.

Kép
Kép
Kép

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Timi!

Köszi. Így tényleg könnyebben olvashatók az írások.
A kis Marci pedig nagyon édi kisbaba!

Gabi
paga

Timi
Így már szuper, de én nem jöttem rá, hogy miért széles :oops:

Paga
Bárhol dolgozol ezután, mi azért majd mindig számonkérjük rajtad a 4-es metrót. (Úgyhogy tessék tájékozódni!) :lol: :lol: :lol:
regina3

Egy programajánló!!!

Nemzeti rendezvény, itt nálunk, a faluban. Korábban is voltak már hasonló rendezvények, a hely jó és könnyen megközelíthető, közvetlenül az M5-ös mellett, a lehajtónál található.

http://www.lelkiismeret88.hu/about2201.html

Érdemes végigolvasni a kínálatot. Szombaton Árpád-nap, vasárnap Nemzeti Nap.
Ami még érdekes: a koncertek. Vasárnap például este f9-től 10-ig Kormorán koncert!!!
Napi jegyes belépő! Szombaton 2000,- vasárnap 2500,- Ha csak a Kormorán koncertre megy el az ember, már akkor is megérte, de egész délután jó előadások és egyéb koncertek lesznek. És ami a lényeg: nincs messze a fővárosiaknak sem!!!

Kukkantsátok meg!!! És aki tud, jöjjön!!! A jó idő is megérkezik addigra.
regina3

Sikerült kitörölni a terhes vonalzót, de most olyan mintha csak 1 gyerekem lenne :cry: :cry: :cry:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy rövid leszek, de annyira, de annyira fáradt vagyok, hogy alig élek. A melóhelyen is mindent úgy akartam rendben hagyni, hogy ne legyen gond, itthon is van mire nézni, közben meg olyan álmos vagyok, hogy most is elpilledtem a fotelben. De most menni kell még vásárolni, meg egyebek.
Vasárnap megyünk Sárvárra a Park Inn Hotelbe, az interneten nagyon jól néz ki, sok extrával, fedett átjáró a strandra, stb, majd meglátjuk.

Timi örülök, hogy írtál magadról! Majd ha hazajövök bőbeszédűbb leszek, addig is mindenkinek minden jót! Puszi Éva
fanny01

Így már tökéletes :) :)

akkor megnyugodtam, hogy ez normális életkori sajátosság :shock:
Melissával is borzasztó nehéz mostanában...épp azon gondolkodom, hogy aug. 21-től, mikor újraindul az ovi nálunk, befizetem, és elviszem :oops:
állandóan gyerekek közt akar lenni, és a legjobb barátnője iskolás lesz, Vele akkor tud majd utoljára játszani az oviban :oops:

ma elvitte a párom magával délelőtt, és két órára beadta a Kölyökparkba, hogy addig én itthon ki tudjak takarítani :lol:

mondanom sem kell, úgy kellett kivonszolni onnan a művésznőt két óra múlva... :roll: :D

Marcika gyönyörű kisbaba, elérzékenyültem a fotók láttán :)
látszik, hogy kiegyensúlyozott, nyugodt kisfiú... :)
remélem, a miénk is ilyen szép lesz... :)
várom a lányok fotóját is!!! most már nekem is nagyon kéne dobnom magunkról, de úgy vagyok vele, mint Melcsi a vonalzóval: nem megy... :wink:

Melcsikém! :)

megkaptad a tegnapi privit? abban leírtam...de utánanézek még 1x, hátha nem pontosan írtam...

Fanny! :)

Jó utat, és kellemes pihenést Nektek!!!
úgy látom, Rád fér nagyon :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Sikerült!

melcsi1967

Melcsi!!!! :)

EZ AZ!!!!!!! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Nagyon tetszik!!! :)

Jesszusom, már 3 hetes ez a gyerkőc?? :shock: :) :) :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép Kép
www.joamüsor.hu :lol:

melcsi1967

Csodás képek!!! :)

Pöri Lukáccsal :D :D :D

látom fel lett köszöntve tegnap a Kishölgy :)

Melcsikém, Te meg úgy nézel ki, mint egy huszonéves...hiába, a szülés fiatalít :) :) :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!
:D :D Pedig már talonban van a hajháló :lol:
Timi!
Nagyon szép a kicsi fiad! A kislányokról mikor teszel fel képet?
Az jutott még eszembe Ritussal kapcsolatban, a hugom panaszkodik hasonlóról, hogy a középső gyereke nagyon nehezen fogadta el a kicsit. Talán Nála is megvan ez a "középső" stzátusból eredő probléma, hiába van 1 nagyobb testvére.
Mandulácska!
Lenyomoztad hogyan mászik a lánykád? Nagyon édesen eszi a barackot :D
Fanny!
Nagyon jó pihenést kivánok Nektek, ahogy olvasom, Rád is fér. Sárvár nagyon szép kisváros, a fürdője pedig remek, anyósomék a közelben laknak, mikor épp nem vagyok terhes, sürün járunk oda, este 10-ig nyitva van.
Paga!
Lehet hogy ez a mostani munka nem egészen Neked való?
Regina!
Melyik faluban laksz? Eleve nagyon jó hely lehet! Kormoránért most kicsit irigyellek, de biztat a tény, hogy jul. 28-án megint lesz nálunk koncertjük a Földrajzi Muzeum kertjében, este 7-kor kezdődik, igy el tudjuk vinni a gyerekeket is, majd kap Lukács füldugót, ill. a kertben tudjuk addig tárolni, Apa ül mellette, ugy is hallja, én meg csápolok :D Emesével.

Még nem is irtam a nagy vonalzó gyártás miatt, hogy Pörikém annak rendje és módja szerint szépen meg lett ünnepelve, kapott 1 kazal virágot, aminek nagyon örült, mert imád virágot kapni, és egy fürdő Bella babát kapott, akinek van köntöse, fürdőkádja, törülközője meg minden egyebe ami csak kell a fürdéshez, ugyhogy most naphosszat babát fürdetünk :lol: Érdekes módon minden babának egy funkciója van, a Zsókababát mérlegeljük, a Panka pedig mindig enni kap. De azt hiszem ringatni mindegyiket szokta, olyankor énekli szépen hogy csicsi baba.

melcsi1967

Melcsi,
nagyon jók a képek :D
Milyen furcsa, hogy Marci még csak három hónapos, és már olyan nagyos Lukácshoz képest :) Nagyon édes a pici lányod, ahogy fogja a kistesót!

Merre laktok Érden?? Én ott tanítottam, a Kós Károlyban :) .

Sheila,
nem csodálom, hogy hiányzik Melissának a gyerektársaság. Nálunk csak azért jobb a helyzet, mert a két lány egymással nagyon jól eljátszik, és nem nyafognak annyit. Igaz, felforgatják az egész házat, de hát valahol kell játszani :D ....Most éppen kuckót építettek a gyerekszoba közepére :? , már belépni sem lehet....

Csináltam képet a lányokról, nem a legjobbak, de nem maradtak nyugton...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Timi! :) :) :)

Nagyon nagy GRATULA ezekhez a csodaszép gyerekekhez!!! :) :) :)

A lányaid is gyönyörűek, és megdöbbentően hasonlítanak Melissámra :D :D
talán Laura picit jobban, de ritus is az utolsó képen :) :)

most már tényleg kéne valahogy felraknom képeket, akkor láthatnád Te is...valaki kiokosíthatna, hogy kell kicsinyíteni :roll:

Melcsikém! :)

Hajháló :lol: nagyon helyes...a magunkfajta matrónáknál már kéznél kell, hogy legyen :lol: :lol:
holnap elrohanok az orvosi műszerboltba egy járókeretért is...hátha kell nemsokára :lol:

mennyivel könnyebb dolga van a 37 éves tinilányoknak, nem? :lol:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Timi!

Ritust nagybetűvel akartam írni természetesen...bocsánat :oops:

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila drága!
Megpróbálom leirni, bár nem vagyok egy zseni mint ahogy Te is láthatod :oops:
Szóval mikor nézed a képeket, van a felső sorban olyan felirat, hogy szerkesztés. Kiválasztod, rákattintasz azokra a képekre, amiket szerkeszteni akarsz, azok akkor az alsó sorban lesznek. A szerkesztés menüben van olyan, hogy kicsinyités, arra kattintasz. Ki kell választani, hogy milyen méret, ott az egyénit kell bejelölni, és a méretet el kell inditani lefelé, 600-ig (a magassága is megy vele lefelé automatikusan). Mikor ez megvan, akkor az alkalmaz feliratot kell megnyomni, és a mentést, ott nevet adsz a képnek, és kész. Legalábbis az én gépemen igy kell.
Neked még nincs járókereted :?: :shock: :lol: :lol: Na nem is célszerü mostmár beszerezni, mert nemsokára akkora lesz a hasad, hogy ugyse tudsz rendesen rátámaszkodni, a szülészetről pedig ugyis kinéznének miatta :lol: aztán ebben az eü.káoszban még szülés helyett csipőprotézis mütétet csinálnának Rajtad :wink:
Timi!
Gondoltam, hogy a Kósban tanitottál. Mi a Riminyáki uton lakunk :? De az üzlet miatt ez jó. Szeretnénk záros határidőn belül egy szép csendes nyugodt helyre költözni, ahol a gyerekek szabadok lehetnek.
Milyen szép kislánykáid vannak! Nagyon hasonlitanak egymásra. Jól eljátszanak együtt, ahogy irod. Nem féltékenyek, nem veszekednek sokat? Mi a megoldás, együtt van sok játékuk, vagy mindenkinek külön sajátja? És a nagyobbik kislány nem szokott anyáskodni a kisebb felett?
Tényleg nagy marcell Lukácshoz képest, de 1-2 kiló ebben a korban ezt teszi, nem hiszem hogy 3-4 centin mulik. na meg a figyelő tekintet a kis üvegszemhez képest...

Lukácsom két napja szándékosan piszkálgatja a felakasztott játékot. Első este még véletlennek gondoltam, de tegnap meglestem vasalás közben. Nem kell messzire nyujtania a kezét, és az ujjaival szépen érintgeti az elefántot meg a csillagot, olyankor a csillag kicsit zörög.
Kezd kicsit kijjeb tolódni az éjszaka. Este 11 felé kér enni utoljára, és ma 3/4 5-kor ébredt. Olyankor gyorsan cuppanunk, jön hozzá kis tápi, de a végét már alva eszi, és ugrunk is vissza az ágyikóba. Pöri ébreszt bennünket 1/2 8 körül vagy kicsit később. Feláll az ágyában, és már nézi a Lukuét, rögtön az első kérdése: Luku-Luku? Már csak néha huzza le a takaróját :D
Kezdek átlátni a (vártnál kisebb) káoszon is, már jól müködünk mi hárman, az együtt jelentkező szükségleteken is ügyesen urrá tudunk lenni. Már mondtam a szüleimnek, hogy a jövő héten csak minden másnap vigyék el Pörit délelőtt. A délután már a miénk volt teljesen a mult héten is, most hozzáveszünk 3 délelőttöt, a fokozatosság elvét tartva (mert az uram jajgat hogy nem emelhetem Pörit).

melcsi1967

Melcsike! :)

Köszi a leírást, megpróbálok ügyeskedni...bár a magamfajta ostoba öregasszony mihez ért?? :roll: :lol:

csípőprotkó :shock: azért magánkórházban talán ez a veszély nem fenyeget, ott nincs akkora káosz, hogy ekkorát bakizzanak, bár ki tudja? :roll:

Luka nagyon gyorsan fejlődik, már tudatosan dolgozik...ez igen!!! :)
és Pöri tündéri lehet :)
azért Anyudékat ne építsd le teljesen, jó az öreg a háznál :)

Puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Sheila! Szobabicajt hozott Gábor pár hete, néhányszor hajtottam is, de remekül szárad rajta Emese törcsije :mrgreen: :mrgreen: ! Ááá, tényleg jó lenne rászánni magam, de ahogy mondtad még csak az elhatározás érett meg.... :wink: !
Szerintem ha hiányzik Melissának akkor vidd hamarabb oviba, az enyémek sem szerettek már olyan korukban itthon lenni, pedig ketten voltak.
Képzeld, itt gondolkodtam, hogy mi ez a "matrón-duma", hát rájöttem és ennek örömére felajánlok Nektek egy-egy kínai nylon otthonkát :mrgreen: :wink: !

Timi! Nagyon szép gyerekeid vannak! A lányok tényleg nagyon hasonlítanak egymásra, és látszik rajtuk, hogy jó eleven kishölgyek :lol: ! Marci baba pedig már nagyon szépen figyel a csörgőkre!

Melcsi! Igaza van Sheilának, tényleg nagyon fiatalnak nézel ki a képeken (persze az is vagy!)! (azért a nylon otthonka ajánlat áll :lol: ) Jó lett a vonalzó, ügyes vagy! És, hogy Luka már nyúlkál a játékhoz :shock: , nagyon ügyi!
Azért ne vond meg Anyukádéktó Pöri társaságát, most hogy így összeszoktak :) !
Emese úgy "mászott" el a múltkor, hogy a fenekét felhúzza, aztán oldalra dőlve valahogy előre nyomja magát..... Nem tudom leírni pontosan, de nagyon fura :lol:

Paga! Nem lehet, hogy az is közrejátszik a rosszkedvedben, hogy nem igazán szereted ezt a munkát? Keresgélsz azért másikat?

Fanny! Jó pihenést! (gondolom már el is mentetek)

Tegnap voltunk Göncön a sógornőm családjánál. Lányok olyan szép helyen van és nagyon szép kis város! (csak a rokonok szerint az a nagy baj, hogy oda is betelepült elég sok olyan aki nem igazán emeli a város szinvonalát :evil: ) Voltunk a temetőn is, ami egy dombon van, és olyan gyönyörű a kilátás onnan... Sajna nem volt nálunk fényképező! De az a környék csodálatos!

Új variációt találtuk ki az alvásra. Uis már nagyon nem bírtam, hogy éjszaka 7-8 alkalommal felugráltam. Most odafordítottuk Emese ágyát a miénkhez és leszedtük a rácsot arról az oldalról. Így alszunk két napja, ha felriad akkor csak megsimogatom és visszaalszik. Szombaton így aludt 9-2 ig, aztán reggel 6-ig, tegnap pedig 11-3/4 6-ig. Nem tudom, remélem beválik továbbra is.

Na megyek mert felébredt a kisasszony!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Olyan sokszor felébred Meséd egy éjjel? :shock:
Nylon otthonka :lol: Köszi, abba biztos beleférek még én is :oops: Emese mér ugyis kezd reklamálni a hájam miatt, terhes koromban még csak-csak elfogadta, hogy baba van benne, a szülés után mondogattam, hogy bibis, de mostmár szent meggyőződése, hogy ami nekem van, az nem más ,mint BUNDI.
Nem is akarom leépiteni a szüleimet, egyrészt mert Pöri tényleg megszerette őket, másrészt, néha jól fog jönni a segitség minden bizonnyal, bár én szeretem az életemet egyedül bonyolitani.
Édes lehet Meséd, ahogy igyekszik lefelé a szőnyegről. Hamarosan eljön a szabályos kuszás-mászás ideje :D
Már sokszor elgondolkoztam azon, miért vannak a temetők sok helyen domboldalon, pazar kilátásu helyeken? Vajon békésebb ugy pihenni :wink: :lol: Göncön gyártják egyébként a gönci hordókat?
Sheila!
Remélem érthetően és használhatóan irtam le a munkafázisokat. Várjuk az eredményt.

melcsi1967

Sheila,

köszi :D
Kíváncsian várom a képeket!

Melcsi,
a Riminyáki út tényleg zajos egy kicsit. Milyen üzletetek van?

A lányok nem féltékenyek egymásra, nagyon jól eljátszanak együtt. Saját játékaik nem nagyon vannak, bár mindenki szokott kapni szülinapra és karácsonyra is , de mivel két egyformát sosem veszünk, és a másiké mindig "zöldebb", így Laura még pár éve bevezette, hogy MINDEN JÁTÉK KÖZÖS! :lol: Ez persze eleinte, csak a Ritus játékaira volt igaz, de aztán ahogy Rita nagyobb lett, ő is kikövetelte magának . Így most valóban minden közös, de mivel úgyis együtt játszanak, már nincs is jelentősége.
Luka nagyon ügyes, hogy már piszkálja a játékokat. Irigyellek az éjszajka miatt. Nálunk még mindig két szopi van . Este 9 körül elalszik, azután 1 körül ébred, szopizik, visszaalszik, és 4-5 között újra ébred. Szerencsére szopás után azonnal elalszik, de akkor is kétszer ugranom kell :? .
Pörit pedig még ne emelgesd, be kell tartani azt a hat hetet.

Mandula,
ez az alvási mód nagyon jó, majd meglátod, mennyire beválik :) . Én Ritával aludtam így, majdnem két évig. Ő is ilyen éjszakázós volt, és amikor odaraktam magam mellé, elég volt neki egy kis simogatás, és már aludt is. Persze reggel azonnal ránkmászott :lol: , kihasználta a szabadon távozás lehetőségét....

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Sziasztok!

Mindenki nyaral?

Melcsi! Sajna soxor ébred Mese, és nem is elég mostmár, hogy megsimogatom, cici kell és kész! Nem is tudom mi lesz ha elapad a tejem :? ?
Én is gondolkodtam már, hogy miért tették a temetőket dombra? De nemtudom....
Mese már olyan nagy huncut lett, hogy csak csodálkozom az újabb és újabb tudományain!

Timi! Ez megnyugtat, hogy Nektek bevált ez az alvási mód! Remélem nekünk is befog.... Képzeld annyi idős korában mint most Marci, Mese is olyan jól aludt még, de egyre rosszabb :( !

Sheila! Remélem hamarosan tényleg sikerül feltöltened képeket!

Képzeljétek a főzelék evéssel most oda jutottam, hogy gyümikbe teszek csirkemellet és azt eszi Emese! Próbálkozok zöldségekkel is, de igen kevés sikerrel..... Tudomásul kell vennem, hogy az én gyermekeim nem igazán szeretnek enni :roll:

Szép napot mindenkinek!

Most látom, hogy Mese már elmúlt 7 hónapos :lol: !

Ja, és Icus! Ti hogy vagytok? Olyan ritkán jössz.

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sheila!
Ennyire lefoglal a képszerkesztés? :wink: :D
Timi!
Butorboltunk van.
Az éjszakánk ma nem sikeredett, ilyen még nem volt! A drága az éjféli étkezés után egyáltalán nem volt hajlandó elaludni és ezen még a ringatás sem segitett. Végül odatettem magam mellé és a cicimen elaludt(unk), fél ötkor ébredtünk fel. Szerencsére utána visszaaludt, de be volt igérve, hogy kilógatom az ablakon :wink:

Kérdeznélek Benneteket, Timi és Mandulácska!
Hogy csináltátok abban a korai időben, mikor egyik pici másuk kicsi volt, pl. az esti fürdés-lefekvést. Konkrétan: megfürdik a kicsi, eszik, rendben lenne, jön a nagyobbik, de a kicsi rázendit, és nem tudsz nyugodtan foglalkozni a nagyobbacskával. Ezt pl. hogy lehet kiküszöbölni: elfogadjam, hogy sir a kicsi, vagy ugráljak oda, de akkor a nagy mást se lát, csak hogy megint a kicsi...
Megyek mert sirdogálás van...

melcsi1967

Sziasztok!

Olyan mérges vagyok a Bnetre! A társalgóban a topik utolsóüzenete napok óta rosszul jelenik meg nálam! Napokig Regina 07. 04.-i hsz-a volt utolsóként feltüntetve, ezért be sem néztem pár napig, mondván, úgy látszik senki nem írt. Most pedig Timi 07.02.-i hsz-át mutatja utolsónak... nálatok is???

Köszi mindenkinek a példákat és a megnyugtatást a járással kapcsolatban, én is ismerek több gyereket aki 14-15 hósan indult el.

Melinda
Klassz lehetett a nyaralás, ahogy a képek is bizonyítják. Benjike tünemény, mint mindig! Ő most a példa előttünk, aki nem járt korán mégis milyen ügyes már! Remélem nálunk is így lesz. Emlékszem az előző talin mondtad is hogy te nem aggódsz egy percig sem, és igazad volt! De én sajnos ilyen aggódós vagyok...

Timi
Nagyon helyesek a gyerkőceid, a lányok szépek, huncutok és Marcika nagyon érdeklődő baba. Jó is ha közösen tudnak játszani a játékokkal, így biztos nincs sok veszekedés rajta.

Melcsi
Nagyon jók a képek, nekem főleg az tetszik ahol Pörike a kosárban babusgatja a Picit meg ahol a nagy maci ölében fekszik. De a többi is jó.
A fürdetéshez csak egy ötlet: Nincs segítséged aki a Lukut elringatná míg Pörit fürdeted? Vagy pedig akkor kéne, mikor a Pici még, vagy már alszik... nem tudom, nincs ilyen tapasztalatom. Épp az ilyen helyzetek miatt félnék én a kis korkülönbségtől. De Te olyan ügyesen megoldottad mindig, biztos kitalálsz valamit. Eddig is átláttál a káoszon, ezután csak jobb lesz, ahogy nőnek. Majd írd meg hogy alakul.
Luku ügyes hogy éjjel ilyen jól alszik, látod a tápinak is van előnye, jobban laktat és nyugodtabban alszanak tőle a babák.

Sheila
Kicsinyíteni a Windows saját képszerkesztőjével is lehet ha esetleg nincs más fotóprogram a gépen: Programok> Kellékek> Paint
A kép megnyitása után a menüből: Kép>Nyújtás/döntés>nyújtásnál beállítod vizszintesen és függőlegesen a százalékot, mekkorára kicsinyítsen (én 35 %-ra szoktam, de attól függ mekkora az eredeti kép) és utána elmented másként. A Kép>attribútomok-nál ellenőrizheted a méretét, 600x600 nál ne legyen nagyobb.

Mandula
Anna is csak 4 hós koráig aludt igazán jól, aztán szokott rá a többszöri cicizésre. Aztán 8 hósan leszoktunk erről de azóta sem alszunk túl jól, éjszakánként 2-3x felébred, bár általában pár korty vízzel és a cumival visszaalszik. Nem tudom miért ébred fel még mindig, pedig lassan 1 éves...

Tényleg ritkán jövök, Annát már nem nagyon lehet szem elöl téveszteni, mert mindig talál valamit amit nem kéne. És ha túl nagy a csend, akkor tényleg valami rosszat csinál... Azelőtt a nappaliban míg a gépnél ültem, ő eljátszogatott mellettem. Most már folyton fel akar jönni az ölembe ha leülök a géphez, nyomkodni a klaviatúrát, mint én... egy darabig bevált hogy adtam neki egy másik, nem használt billentyűzetet, de rájött hogy ha azt nyomkodja attól nem változik semmi a képernyőn, és azt akarja nyomkodni amit én. Meg csak az én egerem jó neki, pedig van másik amit megkaphatna, de az nem kell...
Mióta megtanult felmászni az ülősarokra, azóta le-föl ugrabugrál, ügyesen le tud jönni ha akar, de ha nem figyel... szóval nekem kell figyelnem. Tegnap arra fordultam meg hogy túl közelről hallom a hangját. Hát állt a hátam mögött a kanapé karfáján, és a székembe kapaszkodott, és persze vigyorgott boldogan, milyen ügyes. Én meg majd frászt kaptam.

Ma megvolt az első fenékre verés... :oops: képzeljétek, szabályos közelharcot kell vele vívni pelenkázáskor, sehogy nem hajlandó nyugton maradni míg pelust cserélek. Pedig már mindenfélét adok a kezébe, de már az sem elég. Persze ez nem új dolog, de 1-2 hete már annyira dobálja magát, kénytelen vagyok erősen fogni a lábát ez meg gondolom fájhat neki, de muszáj mert kiugrik a kezemből, és hát mikor sz*ros a feneke... szóval rendszerint sírásba, hisztibe torkollik a pelenkázás. És ma már ezt nagyon meguntam. És csatt, a pucér popsira... meg is lepődött...
Amúgy is kezd egyre hisztisebb lenni, ha valamit nem engedek, vagy nem teljesül. Minden gyerek átmegy ezen a korszakon :?: Legrosszabb, mikor nem is tudom, mit akar, csak mutogat én meg nem értem.

Holnap jövök még, teszek fel képeket.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

sziasztok! Csak pár kép. Anna játszik:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Kicsit írok még Annáról, ha nem bánjátok.
Mostanában a fenti képen látható játékokkal tanult mg játszani. Olyan érdekes, először azt gondoltam a legtöbbről hogy még nem neki való, de 1-2 nap után úgy megtanulta, nem is hittem volna :lol: Ha sikerül valami új, olyan büszke magára, néz körül látjuk-e és várja az elismerést, mint a legutolsó képen. :lol: Persze kis segítséget igyényel, pl a sorrend, mikor mi következik - ahol ez fontos. De próbálgatja egyedül is, és próbál rájönni, ha másikat rak, miért nem fér bele a bödön, vagy nincs elég hely a többi karikának. Szinte hallani ahogy gondolkodik, hogy is lehet ez? :lol:
A fejrázás egyre jobban megy :wink: , ha elkérem ami a kezében van, odaadja ügyesen, kivéve ha az valami nagy becses kincs amit nehezen tudott megkaparintani pl. távkalpcsoló, telefon, stb. Ilyenkor odanyújtja ugyan de mielőtt megfognám, már veszi is vissza és olyan erővel rázza a fejét majd leesik :lol: Olyan nehéz megállni hogy ne nevessünk, vagyis csak úgy hogy ne lássa, olyan édes ilyenkor hogy csuda.
Legújabb a kalapácsos játék - ja arról nem is tettem fel képet, majd most - a formákat én teszem még bele de ő már nagy elánnal üti át a kalapáccsal a túloldalra, aztán megfordítja és vissza :D Csak a hallgatóságnak füldugó viselete ajánlott... :lol:
Kérdeznék valamit: szerintetek normális dolog az, hogy egyre nagyobb a rumli a lakásban, amerre Anna jár :?: Amit csak elér, lepakol. Amit nem tudok magasabbra tenni, azt újabban a földön tárolom :shock: , mert onnan már nem esik lejjebb... pl. a DVD-k, Szélvész kisasszony keze ügyében semmi sem marad a helyén, ami mozdítható... egy darabig próbáltam a helyére pakolni amit leszed, de szélmalomharcnak bizonyult, nem győztem, Anna fürgébb, vagy csak kitartóbb volt :D , így hát belenyugodtam hogy átmenetileg - nem tudom meddig - úgy néz ki a lakás mint tájkép csata után :shock: Ez másoknál is így van/volt? Vagy rosszul csinálok valamit?
Még egy kérdés: a "nem szabad"-ot érti Anna, de mégis újra és újra odanyúl, ledobja stb. Mennyi idő alatt alakul ki - jó esetben - hogy szót is fogad ilyenkor? Azért az oviban ez sokkal egyszerűbb... :lol: de itthon ( a sajátommal) sokkal meghittebb és boldogságosabb :D :D :D
Ja, és még valami: azért ne gondoljatok valami brutális anyának, a fenékreütés miatt :lol: Bár sosem hittem volna hogy így fogom nevelni a gyerekemet :oops: , azért ebből nem akarok rendszert csinálni...

Na, elég belőlem. Csak most volt egy kis idő, Anna békésen kalapácsol, míg a szomszédok nem dörömbölnek addig jó :P

Na és akkor a kalapácsolós kép:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Jaj, még egy gyors kérdés: Kinek van jó ötlete, mit vegyek Annának szülinapjára? Valami hasonló kéne mint a fenti játékok, úgy értem amivel lehet valamit csinálni, ami nem túl nehéz neki de azért kihívás.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Melcsi! A fürdés körüli dolgokra már nem igazán emlékszem :oops: .... de nekem két hónapig folyamatosan ott volt az unokahugom, rengeteget segített! (hát nem, nem a volt férjem :evil: )
Csak arra emlékszem, hogy amikor már 1-2 évesek voltak akkor már együtt fürödtek, imádták! Ja, egyszer Alex, hogy ne kelljen még kijönni rákakiltatta Kittit a gumikacsára :) ! Mondjuk ha Pörit akkor fürdetnéd amikor Luka már elaludt? Akkor teljesen a Kiscsajra tudnál koncentrálni.

Icus! Én láttam a hsz-okat rendesen. Hát őszintén szólva én a nagyoknak is a popsijára ütöttem ha kellett, és Emesével sem leszek másképp sztem.... azért nem rendszeresen, de volt rá példa. Képzeld, nálunk is ilyen gondok vannak a pelenkázásnál, már teljesen kivagyok. De ugye az én kis Mesém még nem érti, hogy nem szabad. Bár a fene sem tudja, mert ha valami "rosszat" csinál, mintha egy kis félmosoly mindíg lenne a szája sarkában :lol: !Emese egyébként is nagyon akaratos kislány, sajnos ha valamit akar akkor az általában úgy is lesz ....
De ügyesen játszik Anna :shock: ! Látod ebben meg Ő az ügyes :lol: ! És a labdát is milyen ügyesen fogja, teljesen el vagyok ájulva! Olyan jó ahogy írsz Róla, teljesen magam elé tudom képzelni :lol: ! És milyen csini a kis miniben!
Nálunk is felfordulás volt amig a nagyok nem lettek vagy 3 évesek! De már most is az van, mert Emese a földön játszik egy hálózsákon, és ott van az összes játéka körülötte.

Ma éjszaka megpróbálok cumisüvegből vizet adni Mesének ha felkel. Szinte alig alszok éjjel, már kezdek zombi lenni. Bár szerintem nem fog ez sem beválni, nappal sem iszik cumisüvegből. A cumiról meg teljesen leszokott, ha odaadom Neki úgy csinál mintha életében nem látta volna még, tehát ez is kilőve.
De Lányok! Hogy lehet az, hogy egy ilyen kicsi emberke ennyire keveset alszik? Nappal sem sokat, délelőtt kb 1 órát, délután felet.

Na, megyek szórakoztatom a kisasszonyt :lol: !

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula
Anna is keveset alszik, délben másfél órát, és slussz :cry: illetve néha 6 körül még egy kicsit, de ez nincs mindig. Régebben volt mikor 3x fél órát aludt, hát az sem volt jobb.
Mióta sokat mászik, azóta alszik egyben nagyobbat, gondolom jobban elfárad. Sajnos az én lányom se egy jó alvós...

A pelenkázásos mizéria nálunk is régóta tart de eddig az elviselhetőség keretein belül volt. Mostanában jutott oda hogy ha a hátára fektetem már attól hisztizni kezd, nem bírja hogy korlátozni akarom a mozgásában :evil: pedig már elég nagy, tudhatná hogy csak 1 perc ( lenne, ha nyugton maradna) az egész... És szabályosan dobálja magát de olyan erővel... úgyhogy még a java most jön sztem nálatok is. Öltöztetni is szinte mászás közben kell, a nadrágot nem bírom másképp ráhúzni mert mire a másik lábát is bedugom az elsőt már ki is húzta :shock:

Akartam írni még a múltkor hogy Anna is nehezen fogadta el a legtöbb zöldségfélét, a gyümiket szerette ő is. Én azt csináltam hogy ha egy új zöldséget nem evett meg, nem forszíroztam a dolgot, hagytam legalább 1-2 hétig és csak akkor próbáltam újra, és akkor általában már megette.
Ízesíted valamivel? Zöldfűszerekkel? A sóska banánnal fini, és még egy ötlet: a brokkoli főzővizébe tegyél pár gerezd fokhagymát és pár szál zellert ( saját recept), a végén dobd ki belőle. Isteni!

A labdázás már régóta megy nálunk, de azelőtt kisebb labdája volt, egy kézzel dobta ügyesen. Nagyon örültem ennek míg rá nem jöttem hogy mindig csak az egyik kezével hajlandó dobni. És akkor kicseleztem vele: azért kapta a nagylabdát mert ezt csak 2 kézzel lehet megfogni :lol: és senki sem mutatta neki, magától rögtön így fogta, emelte a feje fölé és dobta ( földhöz vágta) onnan pattan egyet, ez tetszik neki nagyon :lol: én meg visszagurítom. De egyedül is jól eljátszik vele, meglöki, utánamászik, megint meglöki és megint megy utána...

Az nem mini ruha, hanem egy saját találmány ismét: 2 azonos színű, már kinőtt bodyból készült. Az egyiket ( a 74-est) elvágtam a lábkivágás fölött, a másikat ( 68-ast) deréknál (ennek az alját használtam fel), és a kettőt összevarrtam, így a kész body hossza nagyobb lett és ismét jó. A két rész közé, hogy ne toldásnak látszódjon, egy fehér pamut fodrot varrtam. (lehetne hosszabbat is, hogy eltakarja a popsit, de nekem így is tetszik). Jó ugye? :lol: :lol: :lol: Ezen a képen jobban látszik:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icuskám!
Már azt hittem,nyaraltok Ti is... Nekem pontos dátumot mutat.
Édes Anna, ahogy játszik, a bodyről rögtön sejtettem, hogy saját gyártmány! Nagyon találékony vagy!
Aranyos dolgai vannak a picidnek, de nem tudlak biztatni a kérdéseiddel. Nálunk még mindig ugy néz ki esténként a lakás, mint bombatámadás után :shock: :x :lol: Pedig a legtöbb ajtón, fiókon zár van, dehát ott a remek TV állvány a sok kazettával, egy gyönyörü edényekkel teli szekrény, na meg a bugyis-zoknis fiókos komód. Nálunk most a bugyik mennek, szedegeti egyenként és mindre rácsodálkozik: Bugyi,bugyi!
A pelenkázás... A hiszti... Ezek is mind megvannak! És már nagyon régóta. Sőt, nálunk mostanában az megy, hogy lehetőleg rögtön beleturni a még kakis fenékbe :shock: :twisted: Uj módszert találtam a mozgás tompitására: van az a dal, Sehallselát Dömötör. Elég jó mimikával és szemmozgatással elő lehet adni, elég hosszu is, nálunk legalábbis megunhatatlan. Vagy a Micimackó, a Halász Juditos változat. Próbálkozz!
Szülinapi ajándék: pl. bébitaxi (szerintem nagyon gyorsan fejleszti a mozgást), és jól jöhet a kismotor is, ha Annácska van már 76-78 centi. Vagy a bedugós doboz, biztos ismered, különböző formákat kell a helyükre illesztve bedugni a labdába vagy dobozba.
A fenekelés pedig nálunk is előfordult már... Nem hiszem el, hogy lenne, aki anélkül tud nevelni, Igaz a gyerekre nagy hatása nincs, de a szülő teljesen lehiggad utána :oops:
Mandulácska!
Igyekszem, igyekszem Lukut fürdetni előbb, de nem mindig alszik el utána. Most még velem van az uram, de nem lesz mindig igy, tudod a férfiaknak ugyan mindenük a gyerek, ám ha halaszthatatlan borkóstolásra kell átmenni a szomszédba, akkor a gyerek várhat... Nem tarthatom folyton itthon. Emeséhez haza szokott érni, mert a fél 8 az már elég késő, de Lukut fél 7 körül el kell kezdeni, hogy Pörit is rendezni tudjuk, és bizony van ugy hogy akkor még nem jön fel a boltból. És hát Pörire eléggé koncentrálni kell, ahogy láttad, kissé eleven, a kotnyelessége pedig fokozódott Luku érkezésével. Szóval fel van adva a lecke, amit azért már egyre könnyebben veszünk. A legfontosabb, hogy kezdünk összerázódni, és Pöri imádja a bébit, olyan szeretettel simogatja, érdeklődve lesi pelenkázáskor, hogy van-e kaki, és a legédesebb, mikor Luku megette a tápit, leteszem az üveget a büfi miatt, és akkor a kislányom pajkosan rámsandit, majd az üvegre, Luku, mondja =tehát Lukué, és egy gyors mozdulattal már el is csente, és szivja boldogan a cseppnyi maradékot :lol: Nesze neked higiénia, én bizony csak naponta 1x főzöm ki a cuccot, a nyálcsere után forró vizzel leöblitem. Végülis testvérek, hát akkora sterilitást egyszerüen nem tudok tartani mint Pörivel, hiszen állandóan mindenéhez hozzányul, egész nap takarithatnék...
Ma 1 hónapos a legénykénk, akiről remek képek készültek, amit majd igyekszek felrakni. Nagyon figyel már, határozottan babrálja a játékát, és a forgót is érdeklődve figyeli. Emese kapott már 2 db mosolyt, én csak egyet, a többi családtag még nem ért el helyezést. Kezd rendes csecsemő módjára viselkedni, vannak hosszabb alvások és hosszabb nézelődő, éber periódusok is, 2 éjszakánk viszont kicsit félresikeredett remélem nem tartósan.
Mandulácska, az alvás problémára nem tudok válaszolni, nekem 2 igen jó alvó gyereekem van, és a 3. is annak néz ki egyelőre. De gyakorló anya lévén gondolj kb 15 évre előre, mikor is örülsz majd, ha kiimádkozod ebédre az ágyból :lol:

melcsi1967

Sziasztok!

Paga! Boldog szülinapot!!

Icus! Te egy zseni vagy :lol: :lol: ! Ez megint egy nagyon jó ötlet!
Akartam is kérdezni, hogy mivel az van, hogy ne tegyünk cukrot, sót stb. a babakajába, akkor a sóskát hogy adjam? Én eddig semmivel nem ízesítettem, Te szoktad? Mivel?
Emese azt utálja az öltözésben ha a kezét akarom bedugni a cuccba, mert akkor nem tudja épp letépni a lámpazsinórt v. felborítani a popsitörlős dobozt :evil: :lol: .
Szülinapi ajándék ügyben Melinda is biztos tud valami jót, Ő is mindít olyan jókat vesz Benjinek! Biztos hazaér addig! Szerintem amiket Melcsi írt azok is jók!

Melcsi! Hogy megy az idő :shock: ! Luka is "már" egy hónapos :lol: ! Én Emesének igazából 1x ( :oops: ) főztem ki a cuccait, és 2x ( :oops: ) fertőtlenítettem a chiccos-ba :oops: 8) ! De eddig nem volt semmi baja. (kopp-kopp) Biztos kialakul nálatok is a rend fürdés terén is, úgy látom már tényleg elég jól összerázódtatok! És Te nagyon ügyes csaj vagy :lol: ! Várjuk a képeket!

Képzeljétek Emese ma fél hétkor kelt. Már épp kezdtem volna hangot adni a nemtetszésemnek amikor odanéztem és négykézláb állt a kiságyban :lol: ! Már tegnap is volt ilyen, de csak úgy ha megtámasztotta a kis lábiját valamiben.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Itthon vagyunk ám, csak most olvasó üzemmódban voltam.

Icus!
Amit Melcsi leírt azok is nagyon jó ötletek. Esetleg még eggyel kiegészíteném:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/80014041 Nekünk ugyan ez a játék valahogy kimaradt, de szerintem nagyon jó. Ezen kívül pedig könyveket ajánlanék. Pld. Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék. Mi már a második példányt fogyasztjuk, mert az elsőt a két nagy gyerekem anno kissé leamortizálta. Bár nem panaszkodhatom, mert általában vigyáztak a könyvekre, de ez a könyv a 3. gyereket már nem szolgálta ki.
A te ötleteid pedig a kis ruhákat illetően, valami fantasztikusak. Anna nagyon csinos mindegyikben. A fotók tanúsága szerint kicsi lányod valóban nagyon elmélyülten és ügyesen játszik ezekkel a játékokkal.
Alvásügyileg én sem tudok tanácsot adni, mert mindhárom gyerekem nagyon jó alvó volt. Na, és milyen igaza van Melcsinek, hogy a nagyokat jó, ha délben elő tudom csalogatni.
A „késői” járással kapcsolatban meg nekem azért annyi fórom volt a nem aggódást illetően, hogy a két nagy fiam is későn kezdett el járni és már tapasztalatból tudtam, hogy ez nem probléma.

Mandula!
Remélem már rendeződtek az éjszakáitok. Nem lehet könnyű éjszaka ilyen sokszor felkelni, én nem is tudom hogy bírnám. Hihetetlen, hogy Mesi már 7 hónapos. Hipp- hopp neki is itt lesz az első születésnapja.

Melcsi!
A fényképek nagyon jók. Nagyon bátor vagy, hogy Pöri kezébe mered adni Lukácsot. Az a ruháskosaras kép szenzációs! Gratulálok hozzá, hogy a napjaitokat már ilyen jól meg tudod szervezni. Minden tiszteletem azoké, akik két picit nevelnek egyszerre.

Timi!
Gyönyörűek a gyermekeid. A lányok nagyon kis huncutak. Mennyi időt fordítasz naponta a lányok frizurájára? Nekem, mint fiús anyukának ez kimaradt az életemből. Nem egyszer délben jut eszembe, hogy Benjit még aznap meg sem fésültem.

Paga!
Én is nagyon boldog születésnapot kívánok!!! Bár én csak Mandula írásából tudtam meg, hogy ma ünnepled. Ő honnan tud ilyen információkat? (esetleg iwiw?) Remélem nem tolakodó a kérdésem.

Ma Péter fiam aláírta a munkaszerződését. Írtam múltkor, hogy gondok vannak a megígért állással. Erre ő kikérte az orvosi kartonját, elvonult mindenféle ismeretség nélkül a Kelenföldi Főnökségre, hogy ő akkor állást keres. Mondták, hogy Tárnokon van szabad hely váltókezelőnek. Persze itt is meg kell várni a központból az engedélyt. Az előző tapasztalatból okulva (2,5 hónap alatt nem jött meg az engedély) lemondtunk arról, hogy a jövő héten kezdődő tanfolyamot el tudja kezdeni. Erre szerdán kapott egy értesítést, hogy megvan az engedély és ma menjen aláírni a szerződését. Ez ma meg is történt. Egy hónapos lesz a tanfolyam . Ez alatt is kap bruttó közel 60 ezer forintot. Utána meg 100 ezer körül.(meg természetbeli juttatásokat, de ezekről még részletesen nem tudunk) Jövőre meg valószínűleg beiskolázzák forgalmi szolgálattevőnek. Idén ugyanis nem indul Budapesten ilyen tanfolyam. Ez már hosszabb is lesz.(talán fél év) Péterem nagyon odavan, mondta, hogy élete nagy álma teljesül, hogy a vasútnál dolgozhat. Bízom benne, hogy ez a lelkesedés nem lesz tiszavirág életű.
Egy tanúságot még leírnék a pályakezdők munkavállalásával kapcsolatban. Tudtam, hogy létezik a pályakezdők számára az un. START- kártya. Ezt az APEH-nél lehet kiváltani a tanulmányok befejeztét vagy megszakítását követően, de az első munkába állás előtt. Ennek birtokában a munkáltató két évig kevesebb járulékot fizet a munkavállaló után. Csak akkor érdemes kiváltani a kártyát, ha már biztos az állás, mert az érvényessége két év a kiváltástól számítva. Ugyanakkor viszont feltétlenül a munkába állás előtt kell igényelni. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy a szerződéskötés előtt egy-két nappal. Így én tegnap Pétert elküldtem az APEH- hoz. Vonakodva ment el, hogy neki ebből semmi haszna nem lesz. Én viszont úgy gondoltam , hogy még bármit hozhat a jövő és lehet, hogy két éven belül máshová keveredik, ahol számít, hogy van ilyen kártyája. (pld. egy magáncégnél) Ha viszont most nem váltja ki és megköti az első munkaszerződését, akkor elesik végérvényesen ettől a lehetőségtől. Na, a lényeg, hogy elment és beadta az igénylést és az erről szóló átvételi elismervényt ma vitte magával. (a kártya maga csak kb. 2 hét múlva készül el) A dolog csattanója a következő: a MÁV- nál most mindenkit csak határozott időre vesznek fel (évente hosszabbítanak), de a törvény szerint, akinek ilyen kártyája van, azt csak határozatlan idejű szerződéssel lehet felvenni. (érthető, ne csak addig alkalmazzák őket, amíg a kedvező járulékfizetés tart) Így Péter szerződése határozatlan idejűvé válik a próbaidő letelte után. Hát erre az előnyre még én sem gondoltam! Talán ebből is tanult valamit a fiam. Nem szabad sajnálni az energiát az ilyen dolgokra.
Egyébként július elsejétől a GYES- ről a munkaerőpiacra visszatérni szándékozók pedig kiválthatják a START PLUSZ kártyát. Hasonló előnyökkel jár, mint a START-kártya.

Végezetül feltennék egy ma készült fotót. Négy „pasival” voltam ma az Állatkertben. Fiaimon kívül Bence barátja jött velünk.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda

Kép
fermel

Sziasztok!

Köszönöm az ötleteket. Talán megint abba a hibába esek, hogy pár játékról még nem is feltételezem hogy jó már Annának? A golyótologatás a dróton játék amit Melinda ajánlott, oviban a kicsiknek szoktuk venni. Lehet hogy Annának már tetszene?
A bébitaxin is gondolkodtam de azt gondolom kormányozni még nem tudna. Vagy mégis? A kismotorról még nem ér le stabilan a lába, most 75 cm a Drágám.

Melcsi, Melinda
mikorra tanulták meg a gyerekek hajtani a kismotort? És a formabedugóst? Az még nekünk nem megy.

Még találtam egy jó dolgot, nekem nagyon tetszik, a férjem szerint hamar megunná. Hááát, én ha gyerek lennék, imádnám az biztos :oops: :lol: . A golyót ha bedobják zenél míg legurul, és nem tudni melyik kijáraton érkezik meg. Bár ez a Teszveszen, használtan is 7000 ft + postaköltség. Újonnan 10e ft-on felül van. De ma megyünk pár játékboltba körülnézni. Mit gondoltok?

Kép

Paga
Boldog szülinapot! Én sem tudtam hogy most van.
Te írtad a múltkor a Teszvesz-t, hát azóta én szinte rabja lettem, ha gép előtt vagyok ( és nem Babanetezek ) akkor azt böngészem :oops: Sok érdekes dolog van, már vettem egy csomó leporellót, újakat 375 ft darabáron, meg hangoskönyvet ami bolti áron 4000 és 1600 volt a Teszveszen, vadi új, meg mást is. A könyvek egyébként most nagy kedvencei lettek Annának, minden reggel végig kell őket lapozni, legjobban a háziállatosat szereti, már tudja mindnek a nevét, megmutatja melyik hol van ( bár másik könyvben, másfajta grafikáról még nem ismeri fel, neki egyenlőre kizárólag az a cica, a kutyus ami abban a könyvben, úgy néz ki :D Így most Melcsi, mi is elkezdtük az Én elmentem a vásárba c. dalt, minden reggel végigénelkeljük a könyvben található állatokat.

Melinda
Nagyon tanulságos amit a Start számláról írtál. Én nem is tudtam erről. Jó vasutazást a fiadnak!

Mandula
Én pici sót már teszek a krumpliba, és zöldfűszereket mikor úgy gondolom jó lenne pl. petrezselymet és ahogy írtam zellert, fokhagymát stb.

Melcsi
A sterilitást nem kell túlzásba vinni. Bár eleinte én is sterilizáltam, de már a kórházban kérdezet a csecsemős nővér mikor meglátta nálam a mikrós sterilizátort: első gyerek? igen, miért? Sokatmondóan nézett a sterilizátorra. Miért, nem fontos? kérdeztem. Csak legyintett rá :shock: Szóval 2 testvér között ez pont így jó :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus! Fanny írt a tesz-vesz-ről! Nézd meg azért a Vaterán is, ott külön kategorizálva vannak ilyen készségfejlesztők, a bébijátékok címszó alatt! Egyébként nekem is nagyon tetszik ez a csúszda!

Most rohanok!

Puszi

KépKép
mandula35

Icus!
A kismotorban nem vagyunk mérvadók, mivel Benji későn kezdett járni. Nem sokkal utána már tudta használni a motort, persze nem úgy, mint most. A bébitaxit szerintem előbb lehet használni, mert stabilabb. Annak idején Bence is pont az első szülinapjára kapott.
A formabedobós játékokban különböző nehézségűek léteznek. Messze nem igaz az a kor, amit ráírnak. Benjinek volt olyan, amire fél éves kor volt írva. Aki ezt kitalálta, gondolom még nem látott fél éves gyereket. Azt pld. kb. 1,5 éves korban tudta Benji használni.
Amiket ajánlottam neked, én úgy gondoltam, hogy jó, ha még tudja egy darabig használni a kicsi. Nem feltétlenül már most tudna vele tökéletesen játszani. Lehet először másképp is használni. A bébitaxin pld. remekül lehet ücsörögni és a csomagtartójába pakolászni.

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Melinda
fermel

Icus!
Van olyan bébitaxi, aminek hintát lehet csatlakoztatni a talpára, akkor az elején hintalóként funkcionál, később (hamarosan) hajtani is tudni fogja. Mikor mi levettük a hintáját, kötöttem 1 madzagot az elejére és huztam 1 darabig, de hamar megtanulta hogy kell használni. Pár hét alatt irányitani is tudta, tolatni meg stb.-t is.Atóta is ezzel közlekedik a lakásban. A motort azt hiszem 4 nap alatt tanulta meg hajtani, hát mostmár életveszélyesen manőverezik vele :lol: Eszembe jutott még a bevásárló kocsi, azt mondjuk meg kell pakolni hogy ne boruljon fel, mert eleinte rátámaszkodik, de szintén remekül késztet gyaloglásra. És természetesen a baba! Pöri is az 1. szülinapjára kapta Zsókababát :D
Mandulácska!
Én ugy vagyok a főzéssel, hogy ami megkivánja a cukrot, abba teszek, tehát a sóskába és a borsóba igen. Azt az elvet vallom, hogy ahhoz az izhez kell szoktatni, amit a család szeret, és mértékkel ebből nem lesz probléma. Sót is tettem elég korán az ételébe, nem sokat, de minimálisat mégis, nekem ne mondja senki hogy minden izesités nélkül meg lehet jóizüen enni, hiszen a bébiételeket is emiatt utálja szegény. A zöldfüszer pedig szerintem nem terheli meg az emésztőrendszerét, kis mértékben persze.
Kedves Druszám!
Hát bátorság az kell hozzá, hogy ölébe tegyem, de megtagadni nem akarom, mert olyan lelkes. Ezért pillanatokra odaengedem Neki Lukukát(mostz igy hivja), és a kosaras képet pedig gondoltam, hogy nagy kárt nem tud benne tenni, és olyan szépen üldögélt hogy muszáj volt, kérte én meg engedtem.
Egyébként hihetetlen hogy tudja az a kicsi nézni a nagyobbacskát. Nem tudom honnan veszi le, hogy hozzá hasonlóról van szó, de teljesen másképp nézi Pörit, mint engem pl., meg lehet őket zabálni, ahogy Emese melléhajol, magyaráz Neki valamit, a kicsi meg hallgatja :D
Jó hogy irtad ezt a Start-kártyát, erre tényleg érdemes figyelni.
Remélem végre tényleg szépen munkába áll Pétered és tartós is lesz a szerelem. Bár ilyen viharos időben MÁV-nál állsát vállalni... De vasut azért mindig lesz, Tárnok forgalmas hely.
Paga!
Boldog szülinapot! Én is csak itt értesültem.

A napjaink kezdenek alakulni, lassan be lehet nagyjából lőni az étkezéseket, alvásokat. Az éjszakák egyelőre változatosan telnek, de azért tudok aludni egyszerre kb 3 órát! A kis családom szerencsére semmit sem vesz észre Luku éjjeli müködéséből.

melcsi1967

Melcsi, Icus!
Ma elolvastam a START-kártyáról való törvényt. Kíváncsi voltam rá, hogy hol található benne a határozatlan idejű munkaviszonyra vonatkozó rész. Érdekes módon én azt olvastam benne, hogy a kedvezmény jár a munkáltatónak, függetlenül attól, hogy határozott vagy határozatlan időre szól a szerződés. Úgyhogy lehet, hogy ez a rendelkezés is csak a MÁV belső utasítása. Mindenesetre az tény, hogy Péter munkaszerződésében az áll, hogy a próbaidő leteltét követően határozatlan idejűvé válik a munkaviszony.
A törvényben viszont találtam valamit, ami kissé nyugtalanít. Azt ugyanis nem is írtam, hogy csütörtökön az APEH- nél rendszerhiba volt. Így nem tudtak olyan igazolást kiállítani, ami a az elkészültéig helyettesíti a kártyát. Csak egy átvételi elismervényt adtak és a kérelem másodpéldányát lepecsételve, hogy aznap átvették. Én akkor felhívtam az APEH-nél egy illetékes vezetőt, aki azt mondta, hogy nincs semmi gond, mert a kérelemnek az APEH- hez való beérkezésének dátuma számít, annak kell megelőznie a szerződéskötés dátumát. Ehhez képest most a törvényben azt olvastam, hogy a munkáltató akkor élhet a kedvezménnyel, ha a munkavállaló a szerződéskötést megelőző napon rendelkezik Start-kártyával vagy az azt helyettesítő igazolással. A kártya érvényességének ideje viszont valóban a kérelem benyújtásának napjával kezdődik.
Így hétfőn megint telefonálgathatok. Ugyanis én csütörtökön erősködtem, hogy akkor állítsanak ki valamilyen módon ilyen igazolást, de az ügyintéző válasza az volt, hogy a gép generálja a sorszámot, kézzel ilyet nem állíthat ki. Erre kértem én a főnököt, aki megnyugtatott, hogy az igazolás nélkül is rendben lesz minden. Mindenesetre úgy gondolom, hogy itt az APEH a hunyó, hiszen arról mi nem tehetünk, hogy rendszerhiba volt. Ezt valahogy nekik kell megoldani. Hiszen pld.,ha az elektronikus bevallások rendszerhiba miatt nem sikerülnek határidőre, akkor erről az APEH igazolást ad és így a késlekedésnek nincs következménye.
Elnézést, hogy ilyen hosszan írtam erről, de senkit sem szeretnék akaratomon kívül sem félrevezetni a törvényt illetően. A fejleményekről majd írok.

Melinda
fermel

Sziasztok!

Melcsi, Melinda, Bea
Csak egy gyors kérdés: első szülinapra milyen tortát csináltatok? Úgy értem: tojásmenteset, vagy hagyományosat? Még csak tojás sárgáját kapott Anna, nem tudom ehetne-e már piskótát. Szerintetek?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Bár az allergiaprevención azt javasolták, hogy 1,5 éves korig ne adjunk tojást, ebben nem voltam 100%-ig következetes. Ha direktben nem is, de pogácsában, tésztában már kapott Benji a születésnapja előtt is tojást. Így a tortánál nem gondolkodtunk azon, hogy tojásmentes legyen. Azért nagyon visszafogottan kapott ilyesmit, a tortájából sem evett sokat.

Péter fiam ma elkezdte a tanfolyamot. Elmondása szerint igen vegyes a hallgatóság összetétele. Hát, nem egy egyetemi előkészítő! Én csak azt nem értem, hogy hogyan fog tudni mindenki levizsgázni, mert az anyag nem kevés, amit négy hét alatt el kell sajátítani. Azt meg gondolom nem teszik meg, hogy tudás nélkül átengedjék az embereket, mert a vasút mégiscsak egy veszélyes üzem.
Az APEH-nél még reggel is rendetlenkedett a rendszer, de délre szerencsére megjavult. Így a mai dátummal adták ki a START-kártya helyettesítő igazolást és mellé egy olyan igazolást, amelyben leírták, hogy igazából csütörtök óta érvényes, csak rendszerhiba miatt nem tudták akkor kiállítani. Egyébként Péter elmondása szerint nagyon kedves, segítőkész volt az ügyintéző. Nem az a magas lóról beszélő típus.

Tegnap kint voltunk a Hungaroringen a Renault rendezvényén. A fiúknak tetszett, de én azért megállapítottam, hogy biztos nem adnék egyébként egy fillért sem azért, hogy nagy tömegben, hőségben hallgassam a motorzúgást. Teszek fel néhány képet, ami ott készült.

Melinda
Kép Kép Kép Kép Kép
fermel

Sziasztok!

Megjöttünk! Hát lehet,hogy öregszem, de nekem nagyon bejönnek ezek a hiper-szuper welnesszes szállodák! Sokat pihentünk, aludtunk, fürödtünk, kirándultunk (kocsival) és mindennap más étterembe kajáltunk. Az idő nagyon kellemes volt, volt meleg is, hűvös is. Itthon is minden rendben volt, a fiatalok szépen "ellátták" a mamát, meg a kutyát.(milyen hülyén hangzik ez így egymás után!!!)
Teszek fel néhány képet.

Melinda!

Mióta először láttam a férjedet fényképen mindig azon töröm a fejem, hogy melyik színészre hasonlít. Most rájöttem az utolsó fénylép alapján. Tiszta Gáspár Sándor! ( Egyébként Benjike is nagyon édes azon a képen, apja és fia egyformán belefeledkeztek a játékba))
Szerintem azért túl nagy illúzióid ne legyenek a MÁV-os tanfolyam szintjével kapcsolatban. De az a lényeg, hogy a fiad komolyan gondolja és hogy hosszú távon megtalálja a számítását. Szerintem egyébként nem rossz dolog bekerülni a MÁV-hoz. Akármennyire is sír a szakszervezet, de ott mindig lesz munka.
Jól gondolom, hogy ( kizárásos alapon) az előző képeken a telefonálós fiatalember Péter? Nagyon "jókiállású" kölök!!!

Icus!

Anna baba gyönyörű! ( és a ruhácskái is!)

Megjött a pólya, amit a tesz-vesz-ről rendeltem. Nem is számítottam rá, hogy ilyen szép! Tiszta vadi újnak tűnik, szóval örültem, hogy nem kellett csalódnom, mert azért egy kicsit tartottam tőle, hogy nem lesz olyan szép, mint a képen.

Bocsi akinek nem írtam, majd legközelebb!!

Most ezt elküldöm, aztán teszek fel egy pár képet.
Üdv Éva
fanny01

Kilátás sz erkélyről a fürdőre

Kép

Sárvári vár

Kép

Városháza

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 14:50-kor.
fanny01

Sziasztok!

Fanny! Már megint gyönyörű helyeken voltatok! Akkor kipihentétek magatokat :lol: ! De jó lehetett...

Melinda!Ezt a start kártyát még én sem hallottam! Ha Péter ennyire szereti a vasutat, akkor biztos a kezdeti nehézségek után imádni fogja a munkát is :lol: ! Benji nagyon aranyos megint a képeken! Nekem is az tetszi amin az Apukájával van :lol: !

Icus! Szerintem csinálhatsz "rendes" tortát, úgysem eszik Anna sokat belőle! Még eszembe jutott ez a tanuló-kutyus, sztem nagyon jó dolog, Emese imádja! Teszek képet róla.

Hogy bírjátok ezt a hőséget? Mi egész nap bent vagyunk, a lakásban legalább 10 fokkal hűvösebb van. Este meg mire lehül egy kicsit Mese már alszik :( .
Nem is tudom, hogy vízpartra lehet-e már Mesével menni? Bár inkább ebben a hőségben nem.....

Na, egy pár kép:

Kép
Kép
Kép

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Köszönöm a szülinapi köszöntéseket. Igen Mandula valószínűleg az iwiw-ről tudhatta a dátumot. Itt nem dicsekedtem vele, mert annyira nem tulajdonítok ezeknek a napoknak nagy jelentőséget, most is aznap voltam állásinterjún, vásárolni, fodrásznál. és persze dolgoztam is.

Melinda!

Én is köszönöm, amit a startkártyáról írtál. Nekem is van egy pályakezgő unokahugom, aki ősztől nálunk lakik, el fogom neki mondani a hallottakat, hátha nem tudja.

De jó, hogy még a nagyok is veled tartottak az állatkertbe!

A Renault nap tényleg jó fiús program, nálatok pedig fiúk vannak bőven.

Megtudtad mikor lesz doki? Én is mennék!

Timi!

Nagyon helyesek a gyerekek.

Melcsi!

Hogy Luka milyen nagyon szép baba! És tényleg te is meg vagy fiatalodva.

Mandula!

Nagyon szép baba a kis Mese is. És milyen ügyesen játszik már.

Icus!

Csudaszép Anna baba is.

De jó, hogy megint tudsz jönni ide. Nekem már nagyon hiányoztak az írásaid. Már csak pár nap, és itt lesz a picur első szülinapja, sikerült eldönteni, hogy milyen ajándékot vegyél neki? És milyen tortája lesz?

Fanny!

Szép helyen voltatok nagyon!

Magunkról:

Barna már túl van egy gyékényesi edzőtáboron. Most meg Görögországban van a nagymamájával. A jövő hét második felében jön haza. Utána meg jönnek hozzánk a nővérem gyerekei. Egy hétre mi is sokgygyerekes család leszünk.

Én a közelmúltban megint nagy dilemmán mentem keresztül. Megkeresett egy régi kollégám - aki ügyvezető most egy építőipari kivitelező cégnél - állásajánlattal. Gyötrödtem egy nagyot, mert egy olyan munkakör lett volna, amit nagyon szeretnék csinálni, és építkezésen, ami meg a gyengém, de végül is nemet mondtam, mert nagyon messze lett volna, rengeteg munkával, és már tavaly sem nagyon voltam nyári szabadságon a munkahely váltások miatt, de akkor ez idén is így lett volna, mert itt még nem voltam, és az új helyen meg még egy darabig nem tudtam volna menni. De azért egy kicsit fáj a szívem, mert nem lett volna rossz. Én nagyon szeretem az iwiw-et, mert sok régi ismerőst megtalálok rajta, és most nagy segítség volt, hogy el tudtam érni az iwiw-en keresztül 8 volt kollégámat, akik közül ketten annál a cégnél dolgoznak, ahová engem is hívtak, és megkérdezhettem őket a lehetőségekről, kikérhettem a véleményüket, és nagy segítségemre voltak a döntésben.

Gabi
paga

Sziasztok!

Nagyon szépek a babák, mindig sóvárogva nézem a képeket. És persze mindig vágyakozom, hogy de jó lenne nekünk is egy ilyen csöppség. De a gólya galád módon elkerüli a házunkat. :cry:

Nálunk vendégek voltak: egy 3 gyerekes család 4 napra! Úgyhogy egy nagyon picit belekóstoltunk a sokgyerekes variációba.....

A medence nagyon bevált nálunk, igaz állandó odafigyelést igényel, de ebben a melegben mindig az jut az eszünkbe, hogy nagyon megérte. (strandra nem szívesen járunk). Tegnap már hajszál híján elérte a 32 fokot a viz hőmérséklete, úgyhogy slaggal utántöltöttük, hogy hűljön. És este 10-kor még bementünk a gyerekekkel, nagyon tetszett nekik. (és nekünk is :D )

Fermel
A Renault-os program nagyon-nagyon fiús dolog. Nem csodálom,hogy nem lelkesedsz. (szerintem nem túlzás azt mondani,hogy férfiak rendezik férfiaknak, férfiak örömére :D )
Péter fiadnak sok sikert a MÁV-os pályafutásához. Szerintem is az a lényeg, hogy szeresse, amit csinál. Sőt, ha lehet, nagyon szeresse!!!
A férjed azon a képen tényleg nagyon "gáspársándoros"!!!

Fanny
Nagyon szép helyen jártatok ismét. Én továbbra is gyűjtöm az ilyen kipróbált, jó programtippeket.

Paga
Látom, a Te fiad sem unatkozik a nyáron...
Hány gyerek jön vendégségbe hozzátok? És szülők nélkül? Úgy mondjuk érdekesebb....

Mindenkinek szép napot és kitartást a nagy melegben!!! Vasárnapra már emberibb időt jósolnak.
regina3

Icus!
Szerintem a csokitorta megfelelő lenne... Látványnak sem utolsó, amikor beletur és eszi :lol: Egyéves korra már nem kell annyira centizni az élelmiszerekkel,ha korábban nem mutatott semmi reakciót.
Pöri is akkor evett először csokitortát, aminek azóta is lelkes hive :oops:
Kedves Druszám!
Nagyon jó kis programon voltatok, a fiuk láthatólag élvezték. Te is szereted az ilyen fius dolgokat, vagy csak elmész, hogyegyütt legyetek? (Én biztosan csinálnék magamnak ilyenkor valami lófrálós napot inkább :oops: ) A férjed tényleg hasonlit arra a szinészre.
Fanny!
Irigy-irigy! Felépült az a szálloda ezek szerint :D És a Kékfestő muzeum :) :) Olyan érdekes hely, én azóta szeretek ilyen mühelyekbe járni, mióta Pápán voltunk. De azt hiszem ez a z országban egyedülálló, már ami az üzem nagyságát illeti. Máshol csak kézi manufakturák vannak Mo-on.
És ha ez az öregedés jele, akkor nem vagy egyedül, mi is évek óta ilyen helyekre szeretünk legjobban menni...
És már dolgozol? Egyéb nyaralás, külföld?
Nagymama és kutya :lol: :lol: Megfelelő sorrend :lol: Jól van a kis menyed? Hogy birja a meleget? Mostmár növöget a poci rendesen, igaz? A pihenés alatt is kötögettél néha?
Akkor várunk Benneteket ám augusztusban, nem elfelejteni!
Paga!
Végre Te is aktivabb vagy! Ezek szerint nem váltottál munkahelyet.
Az unokahugod tartósan Nálatok fog lakni? Hogy megy ez a dolog, az anyuka megkérdezi, hogy nem-e lehetne-e-esetleg, vagy a pesti rokon ezt felajánlja? Tőlem kicsit távol állna az ilyesmi... Igaz, csak a férjem rokonait tudnám gardirozni, de inkább mégse... Nem a családjához mentem feleségül...
Mandula!
Gyönyörü tartásban ül Meséd! Mennyit fejlődött 2 hónap alatt! Olyan nagylányos lett ezzel a tartással!
Szerintem lehet vizpartra menni babával, mi Pörivel kb ilyen idős korában már lubickoltunk a Velencei-tóban és imádta. Most is készülök már, ha letelik a 6 hetem, reszkessetek vizek!!! Szóval vigyétek, adjál Rá egy hosszuujju bodyt és kendőt vagy sapkát a vizbe, és irány a pancsi! És kenni, árnyékban is! Uszópelus szerintem kihagyható ha természetes vizbe mentek és van rajta body, na meg mondjuk kakilt előtte épp. :D

Rólunk. Pörikém elkezdett bilizgetni, már több sikeres pisilés összejött. Valamiért viszont folyton belenyulkál, hiába mondjuk, hogyaz nem jó. Meg cipeli folyton mindenhová. A kaki még nem sikeredett, bár mutatja, hogy kell, de hiába üldögél, majd feláll és pl. sikerül a szőnyegre pottyantani :oops:
Viszont Lukuka termelése iránt továbbra is olthatatlan érdeklődést mutat :lol: Ő szokta kibontani a felé eső oldalon, már előre csodálkozik a várható látványon, meg lehet zabálni amilyen képeket vág. Meg is szoktam szagoltatni Vele még ruhában, nem büdös-e, Ő meg gyanakodva mondja, kaka :lol: Persze nem mindig van... Egyre aranyosabbak együtt, a kicsi imádattal nézi Emesét, és viszont, Pöri odabujik hozzá, puszilgatja, öleli, simogatja.
Lukuka már nagyon figyel, egyre messzebbre lát, a karomat szoktam fekve felemelni és az ujjaimat mozgatva közelitem felé a kezemet, van 1 pont, kb 40 centi magasan, amit már tökéletesen észrevesz. Az éjszakáink hol igy hol ugy sikerülnek, azért már 5 órát kb sikerül átaludnia, és ha evett, tovább alszik, ami a lényeg! A sulynövekedésünk is megbizható végre, gondolom a dokinéni holnap már nem a fogyás, hanem a hizás miatt fog kicsit aggódni :shock: 30 deka 1 hét alatt! Na de volt mit behoznia!
Nekem pedig meg is jött, ugyhogy a tejnek szerintem végleg lőttek, ez Emesével is igy zajlott éppen, csak kicsit később. Ma már reggel sem feszegetett, nem is csöpögött, csak Luku szivogatta kicsit megszokásból. Ugy látszik, a testem az nagyon készül a reprodukcióra, csak valahogy mindig kimarad a csecsemő táplálásának reflexe :? Na de most kell védekeznünk is valahogy, amire az elmult 18 évben nem volt példa :shock: Azt hiszem a naptár módszer az jó lesz, gyógyszert nem fogok szedni, a spiráltól félek, akkor marad a számolás. Aztán vagy bejön, vagy nem... :wink:
A kicsi lányom mindennap uj szavakkal kápráztat el, és iszonyat, hogy milyen füle van! Már körmondatokban kell beszélni ahhoz, hogy ne kezdje el amiről épp szó van (pl. a Luku cumisüvegének megkaparintása). Nem unatkozunk! Reggelente négyen lustálkodunk az ágyban, épp ugy ahogy álmodtam róla, Lukut támasztja a kispárna, amin Pöri fekszik, szorosan Apához bujva, én meg Luku másik oldalán. Még jó hogy széles az ágyunk. Hát még ha együtt fognak ugrálni rajta (rendeltetésszerüen használva :wink: ) És ez a kicsi olyan jó kis nyugodt baba, este fürdés után, tele pocakkal békésen nézelődik kicsit, meghallgatja Ő is a Kutya- meg a cicatárt, és egyszercsak elszenderedik, éjszaka van Neki is. Könnyebb a dolgom, mint remélni mertem! Igaz, a 2 gyerek mellett ilyen fényüzések, mint vasalás, vagy internet pl, elég bizonytalanok, de később nyilván össze lehet majd szervezni. Még most alakulunk csak.

melcsi1967

Melcsi!

Mi ajánlottuk fel az unokahugomnak, hogy jöhet hozzánk lakni, de felajánlanám ezt a férjem rokonainak is, ha szükségük lenne rá. Mert nyilván a férjemnek ugyanolyan fontos és kedves a családja, minz nekem a sajátom, és a férjem kedvéért biztosan segítenék, persze bizonyos határokon belül.
De persze az unokahugom külön lakásban fog lakni, mert két lakásos a házunk, és mióta a dédi a másik lakásból meghalt, azóta albérletbe volt kiadva az a lakás, majd a szomszédék laktak ott amíg a sajátjukat felújították, és most június közepén üres lett megint. És az unokahugom meg most végzett a szegedi egyetemen vegyészként, a másik szakja kémia tanári, de tanár nem akar lenni. És mivel ő kunszentmiklósi, ott nincs álláslehetőség, illetve egy tanárit felajánlottak neki, de azt semmiképp nem szeretné, ezért nem vállalta, és mivel álláslehetőségben elsősorban itt a fővárosban reménykedhet, ezért felajánlottuk neki, hogy ne menjen albérletbe jöhet hozzánk lakni, ezzel egy kicsit segítünk az elején neki. Aztán persze szeretnének lakást venni, de ahhoz kell valamennyi munkaviszony, mert hitelt kell felvenniük, és azért is szeretnénk segíteni neki, mert egy nagyon rendes lány, de az apukája halála óta anyukája alacsony vidéki fizetzéséből élnek, ebből taníttatta az unokahugomat, és még spórolt is, hogy el tudja indítani az életbe a lányát. Tehát ennyi segítséget megérdemelnek szerintem!

És nagyon aranyos vagy,mert elsősorban a te érdemed, hogy ilyen jól sikerült összeszerveznetek a napjaitokat. A két pici nagyon édes lehet együtt.

Regi!

A medence miatt irigy vagyok, ebben a borzalmas melegben jó lehet megmártózni a vízben. Nekünk is jó lenne, csak eddig a kutya miatt nem tudtuk hová tenni, de mióta a Betyár meghalt. azóta gondolkodunk hogy legyen. Csak át kellene gondolni, mert mi nem vagyunk nagy fürdőzők (a fürdőkádban azért elő szoktunk fordulni :wink: ) A fiunk meg az edzések miatt nagyon sokat van uszodában, nyáron meg természetes vízeknél, ezért nem nagyon hiányolja, de azért ebben a nagy melegben jó lenne.

Két gyerek jön hozzánk 1 hétre, egy 6 éves kislány, és egy 10 éves kisfiú. Szülők nélkül. És habár anyukámat kértem, hogy ha tud jöjjön ő is, de szerintem nem fog. Jó lett volna legalább 2 felnőtt a gyerekek mellé, mert különböző nemű és korú gyerekekkel elindulni egy felnőttnek nehéz, mert mindegyik máshová menne, más érdekli, és ha egyedül vagyok, akkor még kis időre sem tudunk szétválni, mert nem hagyom őket felügyelet nélkül, ilyenkor teljesen együtt mozgunk. A Gellért hegyen is a Rózát a kisjátszótér érdekelte tavaly, a fiúkat meg a kicsit fentebb lévő nagy csúzdák. De azért megoldjuk, majd kicsit alkalmazkodnak a gyerekek egymáshoz.

Programajánlatokat szívesen fogadunk, ha van ötletetek.

Én egyszer szeretném őket elvinni a budai hegyekbe, de sajnos én magam sem igazán ismerem. AZt gondoltam, hogy talán össze lehetne hozni, hogy kicsit kiránduljunk is, meg libegőzzünk is, meg gyerekvasutazzunk is, esetleg még fogaskerekűzzünk is. Azt gondoltam először, hogy BKV-val jobb lenne ha mennénk mindenhová, de olyan nagyon drága a jegy, hogy (230 forint), hogy habár csak hármunknak kellene, de egy budai út oda vissza BKV-val kb. 5.000 forint, a benzin enneél jóval kevesebb.Pedig jobb lenne úgy csatangolni a hegyekben, hogy ne feltétlenül ugyanoda kelljen visszaérkeznünk a kocsi miatt. Az egyik nap elmennénk a Parlamentbe is.

Állatkertben, Vidámparkban idén már valamennyien voltunk.

Icus!

Nagyon ügyes vagy, és tletes, hogy ilyen szép kis ruhákat varrsz Anna babának.

Gabi
paga

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?