Új privát üzeneted érkezett!

Rozmaring, hát, ettől nem leszel okosabb. Idézek barátnőm válaszából: "Valami pépört jól aláírattak velünk a kórvárban persze, meg egy kicsit ráncolta a homlokát az aktuális ügyeletes orvosnő, de valójában mindenki jól megkönnyebbült, és én akkor még nem tudtam, h ők míly súlyos hibákat halmoztak folyamatosan egymásra a szülést követően, és nem irányítottam rájuk a felügyeleti szervek figyelmét."
Most jobb?
:? :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Cool!
Köszi a választ! Hát az tuti, hogy az általad leírtak alapján én sem maradtam volna egy percet sem az ismerősöd helyében, inkább választottam volna a szájhúzást és veszekedést. Én, jelen esetemben azonban békés, nyugodt és megértő elválást szeretnék. Egyéb, nyugatabbra elhelyezkedő országokban ez nem számít extremitásnak, sőt, 2 óra múlva fel is kérnek a távozásra. Ja és volt a Szülőszoba c. műsorban Emese, aki talán 2 órával szülés után ment haza az Istvánból. Azt hittem lesznek itt páran, akik így tettek, de ezek szerint ez mégsem olyan gyakori. Egyébként én sem ragaszkodom 10 körömmel a dologhoz, egyenlőre csak tájékozódom, hogy azért az esély meglegyen.

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring
 
 


Rozmaring, igen, értem én, hogy te nem azzal a határozott tervvel indulsz szülni, hogy a köldökzsinór elvágása után már lehetőleg ne is rád helyezzék picinyedet, hanem az autósülésbe 8) hanem szimplán csak fel akarsz készülni a különféle eshetőségekre. Én pl tudom, hogy nekem hasznos volt az a 3 nap, amit eltöltöttem a kórházban, mert időnként (naponta) kaptam oxitocint (nem biztos, hogy ez jó, volt hogy ismerősöm húzogatta erre a száját, hogy neki bizony nem kéne, mindenesetre ugyanolyan lapos lett szülés után 3 nappal a hasam, mint volt, erről mindjűárt felteszek egy önelégült fotót is), meg amikor megkezdődött a nagyüzemi felkészülés ott, ahonnan gyermekem az elkövetkező több mint 1 évben táplálkozott, nos az nem volt fájdalommentes, és akkor nagyon örültem 3. nap éjjelén, hogy közel egy segítőkész csecsemős nővérvéi, aki némi masszírozással mégsem gyilkolt meg engem, mint ahogy azt én akkor hittem, hanem segített megelőzni mindenféle csúnya gyulladást...

ebben a pillanatban értünk haza a kórházból, a kislányom hétfőn született, ez a kép pedig csütörtök délelőtt készült

Kép

Kép Kép
coolasa
 
 

 
 

Cool!

Ez a lapos has inkább alkati tényezőktől függ hidd el, és nem az oxitocin miatt van. Annak ehhez nem sok köze van. Én pl nem kaptam a szülés után, és mégis lelapultam. És tényleg lehet bármi gáz az akárhanyadik gyereknél is, de nekem ez a 2. lesz, tudom hogyan kell fejni, masszírozni, stb. És sajnos mögöttem áll egy iszonyú negatív kórházi 5 napos tapasztalat, ahol nekem sokkal-sokkal többet ártottak, mint használtak -tudnék mesélni- de ez persze nem az István kórházban történt. Nekem a hazamentel olyan szinten megváltás volt, hogy el sem lehet mondani, de sajnos nyomtalanul nem múltak el a sérelmek. De ez egy hosszú sztori. És nem is ez a lényeg. Lehet, hogy most is bent kell maradnom pár napot és tök pozitív lesz az egész. Csak írna már vk, aki ismeri a kitaposott utata a hazamenést illetően.

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring
 
 


Rozmaring, ilyen háttérrel bocsi hogy okoskodtam itt az oxitocinnal, meg húztam az idődet. Lényeg, hogy nem ismerem a hazamenetel biztos útját, pedig neked most az kell, nem a vitzes babanetes kollégák.

Kép Kép
coolasa
 
 


Cool!
Nem húztad Te az időm, legalább vk írt, akinek a vk-je már csinált ilyet, vagyis hasonlót. Asszem inkább a dokimat fogom még alaposabban kifaggatni!

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring
 
 


Sziasztok!

Tud nekem valaki segíteni? Vidéki vagyok, sajnos rengeteg rossz tapasztalattal az itteni kórházakról. Bár még csak 11 hetes vagyok, de lassan jó lenne tudni, hogy hol fogok szülni. Hát nem tudom! Csak rosszat tudok mondani, ezért most gondolkozom, hogy Pesten kéne kórházat keresnem! Bár ez nekem rengeteg utazással, gonddal jár, de még ezt is vállalnám,csak ne itt. El sem tudjátok képzelni, mennyire rosszak az itteni körülmények. Nincs felszerelés, gyengécske orvosok, csak sokágyas szobák, problémás esetekre nincsenek felkészülve.... Szerintetek vidékieknek is lehet ott szülni? Esetleg tud erről valaki, valamit? És tudnátok esetleg valaki jó orvost is ajánlani? Nekem mindegy, hogy fiatal vagy idősebb, csak jó orvos legyen szakmailag és emberileg is. Már a pénz sem érdekel, majd spórolok. Nagyon köszönöm, el sem hiszitek, mennyire fonos ez most nekem!

Kép

Kép
sharon
 
 


Szia Rozmaring! :wink:
A második gyerkőcömet, aki most 3 éves, ott szültem. Még a szülés előtt fény derült a kétoldali hatalmas vesemedencetágulatára, ezért 24 órát maradtunk. Megvártuk míg láttuk, hogy rendben van, szépen pisil.
Kaptunk beutalót az I-es Gyerekklinikára és vasárnap már haza is mehettünk. (Szombaton szültem, hajnali fél 3-kor a jó melegvizes kádban.)
A férjemnek és nekem is alá kellett írnom, hogy a saját felelősségünkre távozunk. De nem húzták a szájukat, rezignáltan elfogadták.
Már a szülőszobán szóltam, hogy mi mihamarabb szeretnénk majd hazamenni. Azaz, írásos szülési tervet adtam az ügyeletes szülésznő kezébe, mert én már nem is igen tudtam szóhoz jutni.

A harmadik gyerkőcőmet 16 hónapja szültem ugyanott, ugyanannál az orvosnál. Előre megbeszéltük, hogy ha minden rendben, akkor szeretnénk ismét hamar hazamenni. Azért volt ismét írásos szülési terv, de erre nem volt szükség, mert ezalkalommal sikeresen beért a választott szülésznőm.
Éjfél után 4 perccel született meg a második kislányom. Az alternatív szobában (kádban, de jó volt!!!) szültem, így reggelig ott is aludhattunk összebújva hármasban a nagyágyon a férjemmel és a kislányommal. Reggel átmentünk a csecsemőosztályra, jó sokat vártunk, míg végigvizitelt a doktornő, majd minket is levizitelt és kérésünkre ismét egy-egy aláírás után már haza is mehettünk. Összesen 12 órát voltunk benn. Éppen hogy csak nem örültek, hogy ilyen gyorsan megszabadulnak tőlünk, olyan teltház volt.
Mindkétszer még a hazaindulás előtt megkapták a gyerkőcök a BCG-t.
A kisfiamnak a gyerekorvos vette le itthon a PKU-ra a vért a sarkából, a kórház adta hozzá a kis papírt, amire a vér kellett. Másodjára a 4. napon visszamentünk a kislányommal és ez jobb is volt, mert a csecsemős nővér 100X ügyesebb volt a vér levételében!
Meg is mérték a kislányomat és addig már több mint 100grammot hízott. Ez négy nap alatt volt és azért örültem, mert itthon picikét sárga lett, bár szépen szopizott, de ez a 100 gramm még nem látszódott meg nagyon rajta. Igaz szépen pisilt a négy nap alatt is.
Hát ennyi. Remélem, tudtam segíteni!
És remélem, hogy hamarosan újra szülhetek abban a jó kis kádban! :lol:
Fodormenta
fodormenta
 
 


Szia Fodormenta!

Köszi a választ, ez bíztató. Ez az írásos szülési terv is jó ötlet, bár már én is letöltöttem egyet a netről, ami kb. passzol. Szóval akkor simán ment a dolog, az út járható. Az én dokim leghamarabb 24 h-át mondott, és az is a gyerekorvosok miatt. De ezek szerint ez sem olyan merev. Nektek kellett igazolás a házi gyerekorvostól, hogy vállalja a baba ilyen korai felügyeletét és leveszi a PKU-t?
Egyébként a kád miatt nagyon irigyellek. Én is hasonló álmokat dédelgetek.

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring
 
 


Szia Rozmaring!

A szülési tervet azért igazítsd teljesen magatokra!

Én mindkét esetben kértem igazolást, de már nem is emlékszem, hogy odaadtam-e, mert nem rémlik, hogy különösképpen kérték volna.
Másodjára a dokink már nem volt azt is igazolni, hogy leveszi a PKU-t, mert mint írtam, nem volt olyan gyakorlott benne. De jobb is volt így.
Én is mindig izgulok, hogy vajon a következő szülésnél is összejön-e a kád? Tudod, ha már egyszer belekóstóltál a jóba, akkor nagyon nehéz alábbadni. :wink:
fodormenta
fodormenta
 
 


nem volt hajlandó :oops:
fodormenta
 
 


Sziasztok!Tapasztalatokat szeretnék hallani tőletek.Második babámat várom,az elsővel még vidéken laktam (DOEC-ben szültem).Most az István korházhoz tartozom.Dec 29-re vagyok ki írva és nem igazán merek orvost fogadni,mert pont 2ünnepközt leszünk,ha kihúzom az utsó napig.Ki szült mr az Istvánba fogadott orvos nélkül?Milyenek a dokik?Előre is köszönöm!További kellemes napot :oops:
anci25
 
 


Sziasztok!
Rozmaring, Fodormenta!
Kádban szülésnél mi a garancia arra, h. nem reped meg a gát? A meleg víz ennyire lazító hatású lenne?
dtulcsi
 
 


Dtulcsi!

Én nem vagyok tapasztalt mogyorószakértő, de szerintem garancia soha nincs. Igen, biztosan kisebb a gátrepedés esélye a meleg víz relaxáló, szövetlazító hatása miatt. Egyébként szerintetek a legtöbb Istvános doki ill. szülésznő partner ebben? Fodormenta, kinél szültél, ha nem titok?

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring
 
 


Siklós doktorúrnál.
A szülésznőm először az ügyeletes volt, egy fiatal, Anna nevezetű, másodjára már a választott Csűrösné Erzsike.
Erzsikénél az volt a jó, hogy ő engedte, hogy olyan pozícióban szüljek, ahogy jónak érzem (4kézláb), szerintem ezért is (meg a meleg víz, meg az ő tapasztalt keze) sikerült a legkisebb sérülés nélkül másodjára.
Amikor a kisfiam született, Anna azt kérte, hogy ne 4kézláb legyek, hanem félig ülő pozícióban. És a kitolás alatt éreztem is, hogy nem a legjobb helyen van a keze. Próbáltam is arrébb rakni, de nagyon erősen tartotta ott. Ott két kis hámsérülésem lett, de az se volt semmi ahhoz képest, amilyen az első babám után a gátmetszés sebe volt.
fodormenta
 
 


Sziasztok!
SHARON! Maximálisan megértelek ! Ugyan ebben a helyzetben vagyok csak annyi különbséggel, hogy 2 hete már megtaláltam a doktornőt, akinél szülni fogok az Istvánban.( most 28 hetes vagyok). Akinek nem volt része ilyen vidéki kórházban azt gondná, hogy csak nyafogunk, pedig mintha nem is ugyanazon országról beszélnénk. Ha gondolod írd meg e mail címed és a többit priviben.

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Szia Gabuska!

Képet csak a férjem segítségével tudok majd föltenni, mert én nem konyítok hozzá. Még a vonalzót sem sikerült ide varázsolnom, pedig mindent megpróbáltam.
Harta tőlünk kb.20 percre van autóval, épp útba esik pest felé.
Én végül is Dr.Hamvas Ferencnél szültem, ő bejáró orvos az Istvánban. Már nyugalmazott szülész orvos, de szülést még vállal.
Egy kedves, ugyanakkor szókimondó, szakállas pasi. Nem tűnik nyugdíjas korúnak.

Nagyon együtt érzek vidéki sorstársaimmal kórház ügyben, én is sok mindenen keresztül mentem mire az Istvánban kikötöttem. Főleg most a kórház átalakítások miatt. :(
Tényleg ég és föld egy vidéki és egy fővárosi kórház közti különbség. :shock: Főleg szemlélet beli eltérés van.
Valaki kérdezte, hogy vidéki lévén hogyan kerülhetne be az Istvánba szülni.
Egész egyszerűen találjon egy Istvános orvost aki elvállalja a szülés levezetését. Ezek után sima az út az Istvánba. :wink:
Igaz, ez azzal jár, hogy rengeteget kell utazni főleg a terhesség vége felé, de megéri.
Van egy-két orvos elérhetőségem,amit innen gyűjtöttem össze amikor én is doki kerestem. Nyilatkozni viszont csak a sajátomról tudok.

Szép napot MINDENKINEK!
Cili.
cili 830
 
 


Én is maximálisan csatlakozom a vidékiek véleményéhez, ég és föld! Minden vidékit biztatni tudok, ha megteheti, merjen váltani. Nem kell senkinek sem elviselni a rosszat. Egyszerűen fel kell keresni egy orvost és kész. Ráadásul tapasztalataim szerint az árfekvésben sincs semmi különbség. Csak nem ugyanazt kapja az ember a pénzéért. Persze azért vannak nagyon jó vidéki kórházak is, nem lehet általánosítani. Én egyenlőre csak a terhesgondozás részéről tudok nyilatkozni, remélem nemsokára beszámolhatok a szülésről is. De eddig is nagy szemléletbeli különbségek vannak, sőt a bánásmód is teljesen más. És Budapesten van választék!

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring
 
 


Sziasztok!

Most kezdtem a 12.hetet és már egy ideje sok a gyomorsavam, és rengeteg nyálam van, gondolom a gyomorsav miatt. Vajon ez is elmúlik a 16. hét környékén, vagy végigkíséri az egész terhességet. Bár valószínű hogy mindenkinél máshogy van, utánaolvastam, és a hormonváltozás hatására a gyomorszájnál az izmok lazábbak lesznek és ez okozza a több savat.
A könyv csak azt írta, hogy többször kell kevesebbet enni, hogy ne terheljük túl a gyomrot. Remélem hamarosan elmúlik ez az érzés mert elég kellemetlen. :wink:

Kisvica
kisvica
 
 


Sziasztok!

Én most járok a 37. héten, és mivel faros a baba, az orvosom az István kórházban azt javasolta, hogy fordítassam meg a babát. Csináltak már valakinek ilyet, ha igen megköszönném, ha leírná a tapasztalatait, meg, hogy érdemes-e ezzel próbálkozni, nem veszélyes-e a babára vagy a mamára. Azt is hallottam, hogy nagyon fájdalmas.

Előre is köszi, ha valaki tud ilyen infóval segíteni.

Kriszta
kiss krisztina
 
 


Szia Kriszta!
V.hol azt olvastam, hogy minden oka meg van a bébinek, ha csücsül. Egy ismerősömnek is ezt mondták, aki nem ment bele és szerencse, mert a rövid köldökzsinór rá volt a baba nyakára csavarodva és ha megfordítják .megfeszül és megfullad, de ez egy eset, az ellenkezőjére még több példa van.
Én nagyon félek a császártól így biztos megkérdeznék még vagy két szakembert( így három vélemény, a többség dönt elve alapján)
illetve egy részletes uh és utána döntés.
A faros normál szülésen nem gondolkodtál?

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 


Sziasztok Istvános Anyukák!
15. hetes kismama vagyok, és egyelőre úgy néz ki, az Istvánban fogok szülni. A terhestornánról érdeklődnék tőletek.Van,aki járt a kórházba ilyenre?Telefonon érdeklődtem, de egy végtelenül flegma hölgy közölte, hogy beteg a tanár, aki tartja, és most nincs. Hogy mikor lesz, és egyáltalán milyen napokon lehet majd járni, meg se tudtam kérdezni, mert lecsapta a kagylót. :x Kivárjam, vagy átmenjek más kórházba tornázni?De akkor is ingyenes?Ha valakinek van erről tapasztalata, kérem, írjon!
Köszönöm!
Lina

Kép

Kép
linus
 
 


Anci25! SziaÍ! Én is az Istvánban fogok szülni, és január 1-re vagyok kiírva!Nekem már a legelején megmondta a dokim, kerek-perec, hogy az ünnepek alatt nem vállal szülést.Így fogalmam sincs mi lesz. Csak attól parázok, hogy másnaposak lesznek a dokik :P (persze, ha valóban 1-én jön Manók).
Lina
Ez ügyben estleg még értekezünk, ha valamelyikünk hall valami használható infót?

Kép

Kép
linus
 
 


Sziasztok!

Van itt esetleg olyan aki már a Schöpfiben és az Istvánban is szült? Érdekelne, hogy melyikről mi a véleménye.
Az Istvánhoz tartozom, de a nőgyógyászom akit szülészorvosomnak is szeretnék választani a Schöpfiben dolgozik. Így most dilemmázok, pláne, hogy a Schöpfi fizetős és 135e lenne a szülés.

bingii
 
 


Szia Linus!

Remélhetőleg nem lesznek azok. Úgy hallottam elég jó team szokott ott várakozni a leendő anyukákra. Azt szeretném kérdezni, hogy a doki ahova jársz Istvános- e és ha igen akkor milyen, hogy hívják? Egyenlőre nem tudom, hogy válasszak- e dokit vagy sem és ha igen akkor kit és hogyan. Ha ebben tudnál nekem segíteni azt nagyon megköszönném.

Addig is üdv.

Vikci79
vikci79
 
 


Szia Vikci!
Petik Dóra az orvosom, igen istvános, De mint fent is írtam, ő nem vállal az ünnepek alatt.Én majd szeretnék orvost (meg főleg szülésznőt)választani.Akit Petik Dóra ajánl.Még nem beszéltünk erről részletesen. Amúgy csípem a doktornőt.Fiatal, nagyon vagány, lelkiismeretes.Csak mindig rohan... :( Bár a múltkor ő volt az, aki megkérdezte távozásomkor, van-e kérdésem?(Ezen azért csodálkoztam, mert mindig elárasztom kérdésekkel, amikre nem győz válaszolni.

Üdv
Lina

A terhestorna még mindig érdekelne, tapasztalt anyukák! :P

Kép

Kép
linus
 
 


Sziasztok!

Dr .Lázár Gábor a fogadott orvosom az István kórházban és Józsa Andrea a szülésznőm.
Van róla t apasztalat?
Augusztus 20ra vagyok kiirva, ha esetleg rossz élményeket hallok még nem késő váltani :D:D
Üdvmindenkinek, és gratula az új babákhoz

Pusz
Szilvi

Kép
sziszike77
 
 


Sziasztok!
Érdekelni,hogy mi a véleményetek dr Hetényi Gáborról! Ismeritek, szült nála valaki?
Előre is köszönöm!
kipkopp
 
 


Lányok,
általános információkra lenne szükségem a kórházzal kapcsolatban. Milyenek a szülőszobák, hány ágyas szobák vannak, van-e lehetőség egyágyas szobára, mennyire zsúfolt most a kórház, a baba végig velünk lehet-e, adnak-e pótlást az újszülötteknek, császár után mennyivel állitják talpra az embert.
Köszönöm!

Zsuzsó
zsuzsoo
 
 


Sziasztok!

Aki szült már az Istvánban, mi a véleményetek, mennyire a gátvédelem hívei a szülésznők. Ha nincs saját választott szülésznőm, attól még van esélyem gátvédelmes szülésre?

Judit

Kép
vjudyt
 
 


Szia Linus!

Torna szerdán 17-től és pénteken 15-től van. Én az elmúlt két hétben 2x mentem oda potyára, mert elmaradt az óra. Egyik alakalommal semmi nem volt kiírva, csak ott ácsorgott a sok kismama tanácstalanul. A múlt héten annyi volt kiírva, hogy betegség miatt előreláthatólag 07.06-ig elmaradnak az órák... beszélgettem ott egy lánnyal, azt mondta ez a 4. alkalom, hogy elmarad.
kutyfül
 
 


Kutyafül!
Köszönöm, ez már végre konkrét infó, amit a kórháztól, telefonon nem kaptam meg...Amúgy nekem is betegséget mondtak, ez igaz lehet. Hát akkor elmegyek pénteken, szerencsét próbálni :D

Kép

Kép
linus
 
 


Sziasztok!
Légy szíves valaki segítsen nekem, aki tájékozott. Én nem az Istvánba tartozok de ott szeretnék szülni ez lehetséges most? Dr. Újvári Attilát vagy Dr Petik Dórát ajánlották nekem valaki tud az árakról nála? Vizsgálatok, Szülés stb sokat segítenél akár privibe is. Köszi
:wink:
pepike
 
 


Linus!
Ha pénteken sikerrel jársz a tornán, légyszíves írd meg és akkor jövő szerdán én is próbálkozom!
kutyfül
 
 


Kedves Fórumozó Lányok!

A 7. hónap végén kényszerülök váltásra a bezáró BM Kórház, és az átszervezés alatt álló Honvéd és MÁV Kórházak miatt, a Szabolcs utcai Kórházat pedig nem szeretném választani. (A korábbi orvosom nem vállalja júl. 1-től a további szüléseket, és akihez irányított, ő Szabolcs utcában tevékenykedik tovább.)
Hosszas érdeklődés és rengeteg olvasgatás után az István Kórház mellett döntöttem. A segítségeteket szeretném kérni egy meglehetősen kényes témában.
Mivel szinte mindegyik ott dolgozó orvosról és szülésznőről csak pozitív dolgokat olvastam tőletek, és mivel senkit sem ismerek közülük, ezért választásomban - a személyes szimpátián túl - szerepet fog kapni az illető orvos magánrendelési és szülési tarifája is.
Szívesen venném, ha privátban megosztanátok velem ezeket az infókat, illetve az elérhetőségüket.
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Timi
ktimi
 
 


sziasztok, ide is írok

én is új vagyok itt.
váltani készülök kórházat/dokit, mert a schöpf-méreis árakat nem vagyok hajlandó megfizetni...grhhh..., pedig a dokimat nagyon szeretem.
ezért arra gondoltam, mivel úgyis az istvánba tartozom, ott keresek egy jó dokit és nemsokára remélhetőleg szülésznőt is;-) nagyon jókat írtatok németh miklósról, siklós doktorról, de nem találtam sem konkrét elérhetőségeket, sem árakat velük kapcsolatban. ha vki elküldené privátban a gondolatait, nagyon megköszönném.
vagy inkább ide:altgyanus@freemail.hu

előre is köszi

mónika
altgyanus
 
 


Sziasztok!

Én is azon kismamák közé tartozom akik sajnos doki váltásra kényszerülnek a kórházösszevonások miatt. A lakhely szerint az István kórházhoz tartozom. Szeretném a Petik Dóra doktornő elérhetőségét megtudni és bármilyen infót vele kapcsolatban! (Más doktornőkről is szívesen tájékozódnék, hátha a Petik doktornő már nem vállal el;most a 20.hétben vagyok)

Segítségeteket előre is köszönöm:
Andi

email címem:gyurand@freemail.hu
vizsla
 
 


Kutyafül!Bocsi, nem voltam ma tornán, nem tudtam olyan korán elmenni a munkahelyemről.Szerdára tervezem....
Lina

Kép

Kép
linus
 
 


Szaisztok!
Légy szíves segítsetek nekem! Doki választás előtt állok és döntenem kéne Dr Újvári Attila és Dr Petik Dóra között.
Nagyon hálás lennék ha írnátok pár véleményt és privibe vagy az emailcímemere árakat a szülésről. Köszönöm szépen
pepike :lol:
pepike@citromail.hu
pepike
 
 


Sziasztok!

Július 6-án megszületett kisfiam 61 cm-rel és 4 kg-mal. Minden ok volt a szülés körül, de utána...! Nem volt hely a gyerekágyon, mert 25 helyre 40 baba volt, így mentünk a nőgyógyászatra, ahol se kiskocsi a babának, se semmi és nőgyógyászati betegekkel együtt feküdtek a kismamák, császárosok is, egy ágyban a babájukkal. Ahogy írtad Cool, hogy az ismerősöddel történt. Így mi inkább leléptünk. Mindezt köszönjük a sok kórházátalakításnak. Egyébként az Istvánban mindenki nagyon aranyos és megértő volt, sajnálkoztak a dolgon. Ők erről tényleg nem tehetnek. Szóval lányok erre fel kell készülni.

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring
 
 


Rozmaring,
gratulálok Nektek! :) Hány napot voltatok bent végül? El tudom képzelni a helyzetet, borzalmas lehetett... :? :shock:

Kép
mancs
 
 


Rozmaring, éljeeeeeeen!!!!! és Naneeeee!!!
Az egyik kitörésem gyermeked születésének, a másik a kórházi állapotoknak szól, válogasd ki, melyik-melyik (a kisfiad szép nagy lett, ha van erőd fotót feltölteni, szívesen venném.....)
És mégegyszer, fogadd őszinte együttérzésem a nőgyógyászati osztályra elhelyezés iránt. De mindez remélhetőleg gyorsan eltörpül a családtagok számában történt növekedés felett... :wink:

Kép Kép
coolasa
 
 


Rozmaring
Gratulálok a kis emberhez


egy vacak gépröl irok és nem találok minden betüt... bocsánat a helytelen irásért...


Kismamik én sajnos nemsokat tudok nektek segiteni...
Ujvári Attillánál szultem akivel a legmesszebbmenökig megvoltam elégedve... mind emberileg mind szakmailag, de legnagyobb szivfájdalmamra úgytudom, hogy külföldön fog dolgozni... pedig már annyira örültünk, hogy egy ilyen dokira találtunk :cry: :cry: :cry:
Lassan nekunk is aktuálissá válik ketteske... eléggé elvagyok keseredve... kezdödhet az egész dokivadászósdi elölröl pedig azt hittem kistesónál már nem kell ezen izgulni...

Én a kórházzal is nagyon meg voltam elégedve... lehet csak nemvoltak tul nagyok az elvárásaim... most viszont félek, hogy az akkori 5 ágyas 7 re pótágyazását, kismamák kuka mellé a földre helyezését hová kényszerulnek fokozni...


sok sikert a dokikereséshez...

Csurös Erzsike nagyon jó szulésznö de tudtommal ö csak a Siklós dokival dolgozik egyutt ill. az ugyeletben lehet kifogni ahogy velunk is történt...



A vizben szulés miatt én is irigykedem... bár az alternativban voltunk nem engedtek be az infuzio miatt... mire a dokim elintézte már jottek a tolofájások...
no majd remélem legkozelebb...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok, olvasgattam itt a fentieket.
Én ugyan Ruttner dokinál szültem 2005 végén, de Petik Dóra elérhetőséget hamarosan szerzek, a szomszédom hozzá jár, nála fog szülni december elején. Azt közzé teszem itt, ígérem, még a héten.

A kórházról is érdeklőött valaki:
3 és 5 ágyas szobák vannak, van 2 egyszemélyes szoba is, 10e ft körüli összegért/éj, mindig teltház van sztem, 5 szülőszoba van, az egyik alternatív, ahol lehet kádban, vagy akár a földön martracon is vajúdni, szülni. A gyerekeknek kell bevinni ruhát, meg pelust, magatoknak is inkább vigyetek mindent. Jó erős betét, elobható bugyi nagyon hasznos tud lenni.
A nővérek maguktól annyira nem érnek rá segíteni az elsőbabásoknak, a többeszer szülőktől pedig el is várják, hogy ne kelljen nekik segíteni nagyon, de szerintem ez nem baj, - így szólni kell ha akarsz valamit, de akkor nagyon segítőkészek, rendesek, kevesek. A csecsemősök között van egy magas vöröshajú csaj, (ha még ott van) akit ismereteim szerint jobb kerülni, mert sokan nem szeretik, annyira -hogy is monjam - bunkóci volt némelyikünkkel...
A gyerekek veletek alszanak, általában 1-2 órával szülés után kerül le az ember az osztályra, és onnantól együtt lehettek a babákkal. A gyerekorvosok szintén nagyon jók, a kórház ilyen szempontból is jól fel van készülve, sztem.
ennyi jutott eszembe hirtelen, ha kérés van, akkor vagy itt, vagy priviben is külhetitek, szívesen segítek ha tudok.

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


és bocsesz a d betűkért, azaz azok hiányáért...kihagy a billentyűm... :?

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


kedves tapasztalt Istvánosok!

Én is az Istvánban szeretnék orvost választani, miután a kétszer már "használt", más kórházbeli orvosom a következő szülésem időpontjában külföldön lesz. Olyat szeretnék, akivel lehet háborítatlan szülésről beszélni, és aki várhatóan kellően támogató lesz egy császár és egy nehéz (fájásgyengeséges) természetes szülés után. Szülésznők is érdekelnek, és mindenféle idevágó istvános tapasztalat! Akár ide, akár privátba. Előre is nagyon köszönöm!
fokedli
 
 


Ígértem nektek Petik óra elérhetőségeket, tarifákat, akit érdekel küljön privit, megaok neki mindent, mert a szomszéom most 22 hetes, és hozzá jár, nála fog szülni ecemberben, és friss aatokkal szolgált nekem a mai napon. Szóval azért ide nem írnám ki, e ha bárkit érdekel megadom a magánrenelő az istván kh-i rendelő számát, címeket, és a tarifáit vizsgálatra, uh-ra.

Fokedli, sztem itt mindenki ajánlani tuja a okiját, szülésznőjét, mert az istvánban sztem minden oki olyan amilyennek te itt leírta. Nagyon is természetes szülést kedvelő kórház. :wink:

Én az enyémet ajánlom: Dr. Ruttner Zoltán, az elérhetőségei: www.examed.hu ha kérésed lenne róla, akkor azt priviben szívesen... :wink:

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


természetesen Dr. Petik Dóra a fenti személy, akinek az elérhetőségeit meg tudom adni. :wink:

Kép
----------------
B&M
bubek
 
 


Helló!!!
Először is köszönöm bubeknek az infót.
Nagy segítség lenne ha valaki tudna valamit ( véleményt, árakat) Dr. Újvári Attiláról mert ő a másik kiszemeltem. Kérlek aki tud segítsen!!!!!!
Köszi

pepike


Kép

Kép
pepike
 
 


Sziasztok Istvánosok!

Segítségét szeretném kérni attól aki már szült az Istvánban (nem rég), hogy mit kell magunkkal vinni. Mamának-Babának, Papírok. Intézik e a tb kártyát, születési anyakönyvi kivonatot stb.?

Úgy hallottam, hogy a babára is az első perctől saját ruhát adnak?

Előre is köszi!! ÜDV:

Csilla
Kép
Kép
csilla1977
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?