Szia Rozmaring!
A második gyerkőcömet, aki most 3 éves, ott szültem. Még a szülés előtt fény derült a kétoldali hatalmas vesemedencetágulatára, ezért 24 órát maradtunk. Megvártuk míg láttuk, hogy rendben van, szépen pisil.
Kaptunk beutalót az I-es Gyerekklinikára és vasárnap már haza is mehettünk. (Szombaton szültem, hajnali fél 3-kor a jó melegvizes kádban.)
A férjemnek és nekem is alá kellett írnom, hogy a saját felelősségünkre távozunk. De nem húzták a szájukat, rezignáltan elfogadták.
Már a szülőszobán szóltam, hogy mi mihamarabb szeretnénk majd hazamenni. Azaz, írásos szülési tervet adtam az ügyeletes szülésznő kezébe, mert én már nem is igen tudtam szóhoz jutni.
A harmadik gyerkőcőmet 16 hónapja szültem ugyanott, ugyanannál az orvosnál. Előre megbeszéltük, hogy ha minden rendben, akkor szeretnénk ismét hamar hazamenni. Azért volt ismét írásos szülési terv, de erre nem volt szükség, mert ezalkalommal sikeresen beért a választott szülésznőm.
Éjfél után 4 perccel született meg a második kislányom. Az alternatív szobában (kádban, de jó volt!!!) szültem, így reggelig ott is aludhattunk összebújva hármasban a nagyágyon a férjemmel és a kislányommal. Reggel átmentünk a csecsemőosztályra, jó sokat vártunk, míg végigvizitelt a doktornő, majd minket is levizitelt és kérésünkre ismét egy-egy aláírás után már haza is mehettünk. Összesen 12 órát voltunk benn. Éppen hogy csak nem örültek, hogy ilyen gyorsan megszabadulnak tőlünk, olyan teltház volt.
Mindkétszer még a hazaindulás előtt megkapták a gyerkőcök a BCG-t.
A kisfiamnak a gyerekorvos vette le itthon a PKU-ra a vért a sarkából, a kórház adta hozzá a kis papírt, amire a vér kellett. Másodjára a 4. napon visszamentünk a kislányommal és ez jobb is volt, mert a csecsemős nővér 100X ügyesebb volt a vér levételében!
Meg is mérték a kislányomat és addig már több mint 100grammot hízott. Ez négy nap alatt volt és azért örültem, mert itthon picikét sárga lett, bár szépen szopizott, de ez a 100 gramm még nem látszódott meg nagyon rajta. Igaz szépen pisilt a négy nap alatt is.
Hát ennyi. Remélem, tudtam segíteni!
És remélem, hogy hamarosan újra szülhetek abban a jó kis kádban!
Fodormenta