Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

bakker, muszáj dicsekednem...
én terhesség előtt egyáltalán nem voltam oda az édességért (havi egy Párizsi kocka a havonta jelentkező cuccos előtt, oszt ennyi), mióta babát várok, tömöm magamba - nemtom, miért...
tegnap este benyeltem egy tábla Tibi ananásszal töltött étkocsit.... ma reggel meg mentem a vércukros akármire....
Aztán ilyen eredményeim lettek:
éhgyomorra: 4,6 mmol/l - referencia érték 4,0-6,0
megittam azt a gusztustalanságot, két óra múlva:
6,1 mmol/l - referencia érték 4,0-7,5

meg ott volt még egy csomó másmilyen eredmény is (nemtom, hogy mik :) ), és az összes referencia értéken belül volt úgy, hogy nem szedek semmit (vasat írtak fel még múltkor, de baromi szorulásos lettem tőle, úgyhogy nem szedem), úgyhogy émmost baromi büszke vagyok magamra (pedig nem is az én érdemem, csak az égiek valamiért nagyon jófejek velem mostanság :lol: )

Hát bocsi, de ANNYIRA muszáj volt hamagyorsan eldicsekednem valahol :oops:

Kép
ebinc

Sziasztok!

Rita!
Küld el az adataidat és beteszlek a táblába. :)

Nagyon aranyosak a csajok a képeken. :D

Zsu!
Tényleg nagyon jól sikerült most a 4D-s felvétel. Édes a kiscsaj rajta. :)

Meg van a vérkép eredménye. Kaptam 5 csillagot, elsőben, hogy örültem volna neki. :) Jó, most sincs gáz. Hbg a normál érték alatt van ici-picit. Vashiány, nem nagydolog. Majd több sárgabarackot és mogyorót eszek. :) Na meg ribizlit és káposztát. Most olvastam, hogy a spenót és a sóska legjobb, de már nincs szezon, na meg állítólag gátolja a belekben a vas felszívódását, érdekes. Mire nem jó a net. :) Bogyók nálam kizárva...Esetleg pezsgőtabletta.
Ami nagyon tetszett, az egyik leírásban, hogy az alacsony Hbg menstruációs kimaradást okozhat...hopsz észre sem vettem. :wink:
A többi érték jó, az egyik védekező sejtem több, de az, azt mutatja, hogy tényleg dolgozott a szervezetem a hétvégén, mikor fájt a torkom. Ma már szerintem ezzel sem lenne gond. :)

Mellszívó, brr, engem most is zavar. Nem is használtam, remélem most sem lesz rá szükség. Szerencsére a természet és Manó segített rajtam, mikor feszültek a cicik.
Timi! Te a lefejt tejcsiket felhasználtad később? Ha igen, akkor mire?

Móni!
Nem akartalak meggyőzni, a Te ízlésed már körvonalazódik előttem. :wink:
Tessék egy kicsit optimistábbnak lenni. Könnyű azt mondani, igaz? Én már felkészültem a cukorbetegségre, a mi családunkban is van. De én inkább az időskorira számítok. Nagyimat évekig én szúrtam reggel, este. A végen olyan jól beállítottuk neki, hogy a doki állandóan dicsért minket. Na azt nem tudta, hogy mama ette mellette az édességeket u.u. :) Nyugdíjkor mindig egy szatyor gyógyszerrel és egy másik szatyor édességgel tértem haza. Én is ilyen leszek idős koromra. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ebi, megértelek én is ilyen boldog voltam amikor minden értékem határon belül volt, csak a cukrom volt kicsit alacsonyabb... :lol:
Arra meg azt ondták rá se rántsak! Hát így tettem! 8)

Jolka, te akkor nem használtál mellszívót? Nekem ez eddig úgy jöt le mint kötelező elem... furcsáltam is, hogy az ősasszonyok mivel oldották meg...
Erről kiokítanátok? Mikor kell? Miért kell? És akkor ezt most még ne vegyem meg? Majd kiderül, hogy kell-e? :roll:

Jutta

KépKép
jutta

Jolka, aranyos a nagyis történet az édességekről :)

Mellszívó... ez érdekes kérdés, mert ugye én mindig úgy gondoltam, hogy mindent sokkal jobban tudok, ne mondják már meg nekem, hogy mit csináljak, nem vagyok tehén, mi az, hogy fejni, stb.... Aztán kaptam egy jó kis mellgyulladást, mikor Petykó kb. egy hónapos volt, nagyjából majdnem sikeresen belehalódtam (negyven fokos láz napokig, félrebeszélés, stb...).. mindez azért, mert bsztam kifejni a tejet, oszt ettől gyulladtam.... szóval nem rossz, ha az ember beruház egy jó minőségű mellszívóra, no....
Na meg azért se utolsó, mert milyen jó, mikor a végét járjuk, bele cumisüvegbe a tejcit, oszt apuka átvesz tőlünk egy-egy etetést - teszem fel éjszaka :)

Timi, Petykó nálam is két óránként szopizott nagyon hosszú időn keresztül... Szóval én is arra szavazok, hogy jobb, ha ott lesz Marci kiságya mellettünk...

Kép
ebinc

Köszönöm Panka nevében a dicséreteket :lol:

Ebi, én a vasat szedném a helyedben, én is szorulásos lettem tőle, de próbálom kompenzálni kajával. Reggelire pl müzlit eszem tejjel és őszi vagy sárgabarackkal, ez eddig bevált. A vas az kell, hogy a baba a véreden keresztül elég oxigénhez jusson...legalábbis ezt olvastam. Na most Mónitól biztos kapom a kioktatást...jóvanna, nekem nincsen 50 orvos a családban, én csak azt fújom, amit olvasok :lol:
Egyébként gratula a jó cukorhoz!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jutta!
Nem használtam, nem is vettem.
Persze Manónál minden hülyeséget megvettem volna, amit a kismama írt, vagy csak képen láttam. :D Azt hittem minden kell, vagyis inkább én akartam mindent.
De szerencsére a család leállított, hogy ráér még. Igazuk is lett, amire idővel én is rájöttem. Én már az Aventos bőröndöt is megvettem volna, hisz mindenhol erről írtak. :)
Szerintem előre beszerezni felesleges, legfeljebb járj utána milyen típusok jók, melyik a jobb, melyik tetszik. Apának megmutatni, és ha szükség van rá, már ő is meg tudja venni.
Miért van rá szükség? Millió teória van és tanács. Nekem a kórházban az egyik doki levettem a fejem, mikor kérdezte vizitkor, na és mennyit fejtem, mondtam semennyit. Na akkor ne sírjak, ha 6 hetes kontrolra úgy jövök, hogy már nincs tejem. Nem így lett. Majdnem 2 éves koráig szoptattam Manót, és nem fejtem.
Fejés jó, hogy ne gyulladjon be a melleid. A felesleget leszívni. De én, a keres-kínál (valahogy így mondjak. :oops: )híve vagyok. Annyi tejcsi van, amennyi a babának kell. Ha fejem több lesz, és akkor tuti begyulladtam volna. Na meg időigényes, valakinek fájdalmas, kellemetlen.
Nem tudok tanácsot adni ebbe, ezt majd Te tudod, hogy kell-e és mi jó neked.
Mindenkinél máshogy jön be.
Mondom, nekem szerencsém volt.
Tuti sok anyucit megbotránkoztatok, de én már Manó kb. 9 hós korától, adtam tehéntejet is. Jó nem sokat, de pl. rizspép helyett inkább tejbegrízt adtam neki, bolti tejből. Semmi baja nem lett.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

:D szieszta is megvolt.
közben a sterilizálós csajszi is válaszolt:
"Szia a sterilizálót mint írtam csak kétszer használtam,sem üveg sem cumi nincs a sterilizálóhoz és Kb fél éve vettem "
kicsit fura mert a képen lévő dobozra rá van írva, h van benne 2 üveg...most mit tegyek. cumisüveget mondjuk már vettünk... jajj, Timi, Jolka.. segítsééég! Kép

Kép
an°°di

Zsu, vasam is jó lett szerencsére :)
viszont megfontolandó, amit írsz, ha a babának szükséges... végülis gondolom nem véletlenül írták fel.... lehet, hogy nekiugrom, csak nem napi kettőt (ahogy írták), hanem egyet, és nyomatom a kefiressárgabarackosdinnyés projektet :)
Jah.. dinnye... nemtom, hogy vagytok a gyomorégéssel... A Rennie és én már nagy barátok vagyunk, napjában kénytelen vagyok többet magamba tömi, úgy ég a gyomrom, nyelőcsövem és jön vissza a cuccos... Szóval: ez lehet, hogy hülyeség, de tegnapelőtt bevágtam egy nagy adag görögdinnyét és pillanatok alatt elmúlt a savtúltengésem.... Hogy biztosan a dinnyétől-e, nem tudom, de javaslom kipróbálásra...

Jolka, mi az az Aventos bőrönd? :o

Kép
ebinc

Andi... izé... csak maszek vélemény, de minek kell sterilizáló?

Kép
ebinc

őőő.... ez nem is vélemény volt, csak kérdés (na jó, ha úgy írom, hogy mi a fsznak kell sterilizáló, úgy már benne lett volna a vélemény is :lol: )

Kép
ebinc

Nos én ás a mellszívó :-)

örököltem a már említett régebbi chicco kézit és úgy voltam vele,ha már van viszem a kórházba is ,és nem bántam meg.Mert mintohy már párszor írtam Maja a mellemet egyáltalán nem kapta be ,később meg aludt a sárgaság miatt.Így amikor bedurrantak a cicik masszíroztam,fejtem ezerrel és így skerült elkerülni a mellgyuszit.Mindig a próbálkozásaink után lefejtem a tejcit és bevittem a csecsemősökhöz akik pohárból adták neki.aztán 5-6ik nap már a bimbóvédővel úgyahogy elfogadta a cicit.Mivel bevoltam tojva a sok olvasmányom miatt (cumizavar a védő miatt,kereslet-kínálat és társai) próbáltam itthon is feji szopi után.Merthogy aszongyák az okosok,hogy a védőn keresztül nem tudja beállítani a baba a kereslet-kínálatot.Elmondanám,hogy a szívóval szopi után szinte semmi nem jött,tehát nem sokat használtam ,viszont a kórházba jó szolgálatot tett.Persze a régi 2 nap után megadta magát és vettünk újjat a nagy ijedelembe :-) de én nem bántam meg,most is viszem.

Jolka
a tejciket én úgy kagylóztam össze,annyira erős volt a tejleadó reflexem,hogy a másikból ömlött a tej amikor szívta Maja.Egy etetés alkalmával megtelt egy kagyló az kb 10-15 ml,én sajnáltam kidobni,éjjel kivételével összekagylóztam kb. 3-4 hónap alatt 40 zacsknyi és 20 via pohárnyi tejet.aztán hogy minek?amikor elkezdett fogyni a tej ,felolvasztottam egyt aztn pár kortyot ivott belőle Maja,nem kellett neki.Na mondom csodás,majd főzelékbe.Igen ám,de amit külön kotyvasztottam neki cseszett megenni,bébikaját evett ,később a mienkből.úgyhogy az a rengeteg tej ment a lefolyóba.Most úgy tervezem,hogy a poharakat megtöltöm,ha megint ennyi lesz utána meg befogom a cicit,állítólag erős nyomástól nem ömlik a másik ciciből.

Én is adtam tejterméket Majának 10 hós kora körül ,egy éves kora óta meg tejet iszik,de mennyit :-)

te a felesleges tejcit odaadod Manónak?mert én odaakarom adni Majának ha elfogadja.

Egyébként biztos tudod,de baromi szerencsés voltál a szopival,sajnos a környezetembe én vagyok a rekorder a 8 hónapos szopinkkal.remélem most majd megdöntöm a rekordomat
Vendég

Andi
nagyon eccerű ,ha van már cumisüvegetek akkor szerintem ezt vedd meg,árba tök jó és bármilyen üveget belelehet tenni :-)
Vendég

Ebinc, te hogy a f*szba fogod sterilizálni a cumisüvegeket és cumikat? :roll: :roll:

Kép
an°°di

Andi ikreket vár,szerintem tutira kell majd neki cumisüveg 8)
Vendég

nem értem. mindenkinek van mosogatógépe? vagy mi? fazékban forró vízzel? vagy hogy sterilizáltok majd? :shock: :roll: :roll:

Timi, köszi a tanácsot... meg is veszem, ha belefér a mikrónkba 8) :roll:

engem is érdekelne az aventos bőrönd, Jolka...

Ebinc, gyomorsavam, az nincs. csak ha édeset kajálok, ami amúgy sem esik jól. (hű, alig várom már a terheléses eredményét..) nagy nagy gratula a jó értékekhez!!!! :D :wink:

Kép
an°°di

Andi!
Lábas forró víz? :) Jó csak vicc.
Ennyiért nyogodtan megveheted. Vagy kér apától mosogatógépet, két gyerkőc után megérdemled, a mosogató alá szerintem neked is beférne.

Timi!
A ciciből megmaradt tejcsire gondolsz? Akkor, nem adom a felesleget Manónak, örülök, hogy már nem kell neki. :)

Most aludt el, de olyan hisztit levágott, tuti álmos volt, de valami miatt nem akart aludni. Ő haragszik rám, mert nem engedtem tovább Mamut nézni, én meg azért, mert ilyen nagy balhét vágott az alvás előtt. Még azt sem engedte, hogy mellé feküdjek. :cry:
Mire fel kell nem leszek itthon, mert megyek a fodrászhoz, apa vigyáz rá. Mostanában nagyon jól meg vannak, na igen apa többet bír, és többet enged.
Most szomorú vagyok egy kicsit. :(

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Andi
nekem nincs mosogatógépem,azzal a löttyel sterilizáltam Majánál,de büdös az a lötty,macerás,drága és mégis csak vegyszer

tutira befér a mikródba :-)

Ebi
én is legalább napi egy reniet fogyasztok
Vendég

Jolka, nem hiszem el!!! fodrászhoz mész???? klassz!!! végre már!
mosogatógépet nem akarok... ebbe a kis konyhába semmiképp. aztán ki tudja jövőre hol lakunk... :roll: :roll: :roll: :wink:

Kép
an°°di

Aventos bőrönd? CSak én nevezem így. Amiben minden benne van a fejéshez. Melszívó, tejgyűtő poharak, esetleg zacsi. cumisüveg... AZt hiszem a Dm-be is kapható, vagyis anno volt.
Ilyenre gondoltam:
Kép

Csak drága...

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Andi!
Én is elleneztem anno a mosogatógépet, de most már hiányozna.
Mondom a mosogató aljába elférne, a csepegtető helyére.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Köszönom a hasznos infókat, akkor valszeg egy kézit veszek, biztos ami biztos, de az ipari mennyiségű leszíváshoz való elektromos cuccot kihagyom...

Ja és ha van mosogatógépem akkor most kell sterilizáló vagy sem?
És külön kell mosni, vagy az edényekkel? Hány fokon? És a mosogatószer nem gáz??

Tejkagylózás? No utánanéztem, már tudom mi az, láttam a Brendonos honlapon a céleszközt...
Mára tökk terméknevet ne dobjatok be a közösbe, inkább csak értelmezzük az eddigi termékek hasznosságát/ funkcióját, jó?

Jutta

KépKép
jutta

Jolka, nincs csepegtetőnk :cry:
basszus, kénytelen leszek lefényképezni a konyhát... :lol: :wink:

Kép
an°°di

tökk=több

Jutta

KépKép
jutta

és ez azt jelenti, h muszáj lesz előtte elmosogatnom...
megyek is.. meg gipszelni is...
talán még jövök

Ebinc, ugye nincs harag? :roll: :roll: nagyon csendben vagy... jajj

:arrow:

Kép
an°°di

Andi, hát az a helyzet, hogy én télleg forró vízzel sterilizáltam meg mikróval :) gyerkőcöm menetrendszerűen születése óta minden évben mindösszesen kétszer beteg - egyik karácsonykor, egyik meg a nyár első napjaiban -, úgyhogy asszem, nem ártottam vele... eszembe jutott a vicc: első gyereknél leesik a cumi, sterilizálás, fertőtlenítés (esetleg kuka), másodiknál leesik, lemosom folyó víz alatt, harmadiknál meg szólok a kutyának, hogy hozza már vissza :lol:
Amúgy meg igen, és bocsi, a "mijafsz"-ért, néha ollllan közönségesen tudom kifejezni magam :oops:

Huh, mosogatógépre én is egyre inkább vágyom, szerintem még idén beruházunk egyre

Jolka, fel a fejjel (bár tudom, milyen rossz, mikor az ember "összekap" a gyerkőcével, én néha ki kell, hogy menjek az udvarra, mert még el is tudom bőgni magam tőle :oops: )
Amúgy jó ez az Avent-es táska.. Elgondolkodtam most azon, hogy ha anyagi helyzetünk engedné, vajh' mi az, amit egyáltalán NEM vennék meg így babavárás előtt.. Arra jutottam, hogy vélhetően minden "szirszart" összevásárolnék :lol:

Timi, próbált ki a görögdinnyét, hátha nálad is működik, csak jobb, mint a Rennie... (akkor "szabadalmaztatni" fogom :lol: )

Kép
ebinc

Jah, dehogy van harag, csak közben dolgoztam (melóhelyen vagyok) :lol: - nagyon tetszett, amit múltkor írtál, tudod, hogy túl rövid az élet ahhoz, hogy haragudjunk - na meg télleg én voltam közönséges, no :)

Kép
ebinc

Ebi
nyomo a dinnyét is :-)

Jolka
én napi szinten legalább kétszer összeveszek Majával

Nem szoptatni meg kifejni akarom a cicit Majának,hanem ami kifolyik a kagylóba.Vagy neked nem folyt?Nekem vagy fél évig ömlött.

Jutta
hát akkor én a heledbe nem vennék strelizálót,a mosócucc bele bizti nem árt a babának.

a tejgyűjtőkagylóhoz ált. van mellbimbókiemelő kagyló is,a netán valakinek befeléforduló a bimbója az kiemeli.
Vendég

Ebinc, mit jelent az, h forró vízzel és mikróban (is)???
ja, és Te dolgozol??? öö... boccs
az ordenáré stílust én ugyan nem bánom. én most próbálok leszokni kicsit a csúnya beszédről/írásról... olyan nehéz :?

az az igazság, h ez sztem nem csupán pénzkérdés (látod, Timi a tökéletes példa. a gyereknek mindent megvesz, ugye Timi???). csak nem akarok beleesni a fogyasztói csapdába jobba, mint amennyire muszáj...vagy amennyire már bennevagyok. :?
amúgy sem tudom, mire számíthatok 2 gyerekkel...lesz elég tejem? tápszeresek lesznek tök korán? hány cumisüveg végzi a szemetesben? vegyünk most kutyát? ;) stb stb...
na, tényleg bekeverem a gipszet... ha én nem csinálom meg, vajon ki... :evil:

Kép
an°°di

Andi, hát pl. mikor "langyosítottam" a cumisüvegben a tejcit vagy édeskömény teát, akkor mikro... egyébként meg felforralt vízzel leöntöttem, oszt annyi... :oops:

Jah, hát gyerkőcnek én is mindent megveszek, pedig bizony nem igazán engedhetjük meg magunknak nagyon sokszor, de valahogy... Magamnak mindig mindent ezerszer meggondolok (aztán általában meg se veszek...), de Petykónak...

Hát igen, nálad tuti, hogy cumisüveg dömping lesz - két gyerkőcöt kell etetni..
Tetszik, hogy te is glettelsz, csiszolsz, festesz, lakkozol, nálunk és nekem kellett minden ilyent megcsinálni, különben az életben nem lett volna meg :lol: (párom a világ legjobb embere, csak ezekre a dolgokra nem alkalmas)
Jó munkát :)

Kép
ebinc

Felkeltünk mi is. :D

Ami a mellszívót illeti asszem én veszek. Volt egy aventos, amit kölcsönadtam anyu kolleganőjének aki tök ari volt meg minden, de elköltözött a mellszívómmal együtt és elfelejtette megadni a telefonszámát. grr.. :evil: Mindegy. Nekem az elején nem volt szenvedtem is rendesen, mert Vivi hiába szopizott szépen, egyszer csak elkezdett apadni a tejem. Aztán vettem ezt az aventos kézi csodát és egy kicsit helyre jöttek a dolgok, aztán meg az epegörcseim miatt megváltozhatott a tej íze, de a lányom úgy döntött, hogy hósan abbahagyja a szopit. Rendesen rosszul volt a tejtől. :? :cry: :cry: A tápot sem ette meg, pedig majd az összeset kipróbáltuk, úgyhogy Vivi már igen korán belekóstolt a hazai ízekbe. :)

Sterilizálónk sem mosogatógépünk sem volt/van/lesz így marad a fazék és forróvíz. Tökéletesen megfelelt a célnak.

ebnic: a cumis hasonlat haláli. :D Valahol azt olvastam, hogy az ember élete során 4 kiló koszt eszik meg. Ebből 3-at gyerekkorban.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

kimaradt a 3. :d szóval Vivi 3 hós koráig szopizott.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

jolka:

pattogobolha/Rita,
kor: 25
hét: 34+3
Baba neve: Lara Boglárka
sz. ideje: 2007.aug.18.
sz. helye: vác
kh: Jávorszky Ödön
vizsg: szerdán védőnéni, pénteken doki+az uccsó vérvétel
tesó: 1

Így jó? És köszi. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok Csajok!

Tiszta ideg vagyok!
Anyósom kiutálta a takarítónőmet, addíg b@sztatta amíg elszakadt a cérna nála és otthagyta őket a pics@ba. Nem tudja jó dolgában mit csináljon. Szegény csaj meg bőgve hívott fel. A gyerekek meg ott vannak, este majd hallgathatom meg, hogy szidja. Tiszta gyomoridegem van.
Odaáig fajult a dolog, hogy olyat tettem amit még soha. Kiraktam a rögtön jövök táblát és elmentem a boltba túróvarázsért meg rudiért. Móni, gondolom Te jobban értékelnéd a helyzetet!?

Fejés csak mértékkel, amennyit muszály, kivéve, ha valaki tejleadó szeretne lenni, mert annyi van. Különben csak fokozza a termelést. Szerintem akinek kevés van az inkább szoptasson minél többet, mert az jobban segíti a termelősést, nem észosztásnak szánom, de volta alkalmam mindkét módszert kipróbálni. Tejgyűjtő kagyló nagyon hasznos annak akinek folyik a cicije.

Jajj csajok, van egy új nyavalyám. Vagyis más nincs csak ez, reggelre úgy elalszom a nyakamat, hogy masszőrért kiáltok, de nem jön!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Manónak én is forró vízzel fertőtlenítettem. De minek? Minden nap elkészítettem az útra a teát, aztán meg is maradt. A cumis üveget úgyis el kell mosni, addigra a víz is felforr, és utána lehet beledobni, pár pillanatra, és már le is van fertőtlenítve. :)

A kórházban az egyik anyuka a második gyerkőcöt szülte. A lényeg, hogy síros volt a kisfiú és cumit dugott a szájába. Amit előzőleg a szeretet csomagból vett ki (Ti is kaptok majd ilyet), szájába vette és már fertőtlenítve is volt. :D Szerintem azóta sincs semmi baja a gyerkőcnek. :)

Timi!
Hú nekem még októberben is ömlött a tejem. (Manó másfél éves volt). Ezt az időpontot azért jegyeztem emg, akkor volt osztálytalim, és szépen eláztam... :D Én szopi alatt mindig textil pelust tettem a szabad cicihez, így is mindig tejcsis voltam.

Na most már lépek.
Jók legyetek!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Rita!
Jó lesz, de majd, ha hazajövök teszem fel, ok?

Ciripke!
Úgy látom minden anyós flúgos egy kicsit. :?
De nálad marad a csajos?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Persze, szerintem nagyon alapos, persze én hagyon egyedül érvényesülni, ők meg ott lihegnek a seggéban. Így nem lehet dolgozni!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Szoptattok csajok? Hajrá...
Ebi, hát remek, h jók az eredmények (de tényleg!), és az is, h a részleteket is az orrom alá toltad... :cry: :evil:
Andi! Jó hogy mondod, holnap benézek a Promodba, terápiás célzattal! :wink:
És a mosogatógép a dolgozó lány barátja! Majd megtudjátok, ha lesz!
Jutta, nekem az orrposzívó ilyen idegen, mint neked a mellszívó. már volt itt szó róla!
És igen, a bölcső csak néhány hónapig okés, de sz*rok rá! Már megvan az ágy is és majd csere lesz, és olyan kis királylányos! És Janka királylány lesz! :wink: 8)
És légy'szi most azt is részletezzétek, h milyen csokikat esztek! :cry: :evil:

Kép
ermoni

Igen, Ciripke, én értékelem, de ne húzogassátok a mézes madzagot az orrom előtt!
Na a cumit lenyalom téma... Biztos, h a nyál fertőtlenít? Hát nem annyira, mint a híre járja!
Nagyon morgok, el is húzok a p*csába! Bocs csajok!

Kép
ermoni

gipszelés kész, csiszolás holnap... remélem, festés is... zuhanyozás kész, mindjárt indulok tanítani (utolós óra a kedvenc csoportommal)
és nem találom a kedvenc fülbevalóm :cry: :cry: :cry: pedig itt kellene lennie az asztalon... brühühühü
pedig eldöntöttem, h visszarakom őket, h ne nézzek ki fiúsnak (öööö...ja ennyire etrhesen majd pont, mindegy)
még talán az asztal alatt/mögött :cry: :cry: :cry:

Kép
an°°di

semmi
találtam egy csomó orcicát, egy adag dvd-t szállítótokban (mióta lehet ott vajon??? :roll: ), de a fülbevalót nem
ha nem lesz meg, tuti bőgni fogok
este még jövök
sziasz!

Kép
an°°di

megvaaaan :o :o :o :D :D :D
akkor én mentem is valóban
jó délutánt!

Kép
an°°di

Szia Móni!

Végre beszédesebb vagy! :-)
Ja az orrszívó nekem is bizar, de szerintem az első takony, ami nem akar kigyünni, benn meg mégse jó ha marad, majd meggyőz mindkettőnket.
Ezt azért csak nem veszek előre, van patika, meg Tesco, meg bababolt és apuka is tud rohanni, ha beteg a gyerek... Azért az érettségi ajándékával is még várnék...
Amúgy is az én anyatejes gyerekem olyan makkegészséges lesz, hogy csuda! De tényleg, emlékszem tesóm rémesen megfázott pont amikor pár napos volt a nagyobbik gyerek, aki nem kapta el mert anyatejen élt... bezzeg a család összes többi tagja! :wink:

Fúú, ömölhet annyira a tejcsi, hogy textilpelus kell rá? :shock:
Nekem még mindig 75B a méretem, na jó teltebb kiadásban, abból azért csak nem?

Ciripke, nyugi, egyik füleden be... nem érdemes 2 másik ember összezördülésébe 3.-nak belépni! Mégha tudod is kinek van igaza, ez az ő dolguk...

No akkor nekem jó lesz a mosogatógép magasabb hőfokon normál szerrel és a többi edénnyel fertőtleníteni?
Amúgy én ezt a nagy sterilizálást végül is nem tartom teljesen jónak, a gyereknek némi baci is kell, jó persze csak módjával, de különben ha először végignyalja a padlót, utána meg a homokozót fél évesen, akkor kap sokkot a szervezete. Vagy hüjeséget írok?

Jön ma Anyukám, tehát csak néha kukkantok be szombatig, biztos lefoglal, de szerda este megyek dokihoz, utána tuti írok, hogy mi volt és szerintem közbe is néha!

Ja és tegnap kaptunk ajándékot: Apuka vett 2 babazenés CD-t! :-)

Jutta

KépKép
jutta

Jutta, az én szoptatósan 75/bémből is ömlött, pedíg kevés volt.

Nem akarok én belefolyni, de ez elég bonyolult történet, a Krisztit (takarító) férjem cége alkalmazza, és ő fizeti anyósék takarítását is. Ahelyett, hogy örülnének van segítség még b@szogatják is. Már bocsánat! És mivel én jó viszonyban vagyok vele nekem sír szegény. Anyós meg gondolom azt várná, hogy ezek után kirúgjuk, akkor meg én lennék sz@arban, 2,5 gyerekkel munka mellett segítség nélkül! Tudom nagyanyáink ennél többet is kibírtak, de én most vagyok fáradt és lusta (valjuk be!)

Szerintem nyugodtan vedd meg előre az orrszívót, nagyon szar mikor éjjel dugul be az orra és úgy még cicizni sem tud. Tudom a tesco non stop, de akkor is, ez nem nagy összeg. Meg valami sóoldat is legyen mindíg otthon (sterimar vagy hasonló), germicid kúp. Lesz így is karikás a szemed, nem kell ezt fokozni!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Igen, kocsit még ne vegyél neki!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Ha már itt a mitvegyünkésmitne kérdésnél tartunk, a múltkor akartam venni olyan lázmérőt, ami 1-2 másodperces és a fülben mér. Aztán elbizonytalanodtam, hogy egy kisbabának olyan pici a füle, lehet-e neki már fülben mérni?
Egyébként olyan szupi kis lázmérő volt, hogy nemcsak fülben mért, hanem volt egy kis lapos korong is rajta, amit a homlokhoz kellett csak tenni és ott is mért.
Gyerekes anyukák - vélemény? :roll:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Nekünk van fülhőmérőnk. 3 mérésből 3 különböző eredmény lesz. Attól még lehet jó, csak nem a mienk. Nekem a higanyos digitális jött be. Egyébként sem nagy kaland a popsis téma, a kúpnak meglesz a helye.

Amit tuti ne vegyetek elektromos orrszívót! Kb annyit tud mint a pumpás csak 10x annyiba kerül!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Zsu
Timcsike azt mondja vedd meg :-) fülbe elvileg nem lehet jól beilleszteni a fülhömérő részét,de én is azzal mértem,mérem Majának.Én a fenekébe nem tudom megmérni,egyszer mérték úgy neki az ügyeleten,3an fogták le :roll: .Amikor megvettük a fülesmérőt még nem volt ilyen korongos az sokkal jobb szerintem,énis olyat akarok :-)

Ciripke
sajnálom,mi baja az anyósodnak?nem tudsz vele beszélni?

Jutta
ömölhet úgy a tecsi,hogy atextil pelus (se) ér semmit ,én az első hetekbe 3-4 db melltartó betétbe közlekedtem,éjjel vagy 5el aludtam.
Vendég

sziasztok!
megvolt a vérvétel előtti 'szokásos' borozás is... hadd szóljon a hemoglobin! azért rádobtam a vastablettát is, mert én mindent beszedek, amit a doki felírt (magneB6ot nem annyit, amennyit szerinte kellene, de belefér egy kis lazaság)..
adminisztrálás is készen van, gyors könnyű vacsora is meglett, mire Apuka is hazaért.. annyira, de annyira gyűlölök ilyen sok pénzt átutalni a zapehnak... sebaj. lesz belőle fasza kis tgyás meg gyed. 8)

na, én léptem vacsizni. lehet, h még jövök...

Kép
an°°di

Halihó
Én is vagyok ám, csak dolgoztam, mer az jó :lol: :lol: :lol:
Andi
Nekünk is az apeh vitte el a babakocsi árát :cry: Nem baj, hülyeség is a babakocsi....majd felnyalábolom a gyereket azt viszem a kezemben...nem nagy ügy...Legalább nem kell azon agyalni, hogy bolyogjon a kerék vagy ne... :lol: :lol: :lol: Meg a kiságy is hülyeség, amikor van nagyágy... :lol:
Na jó...hagylak benneteket pihenni...magamévá teszek egy kis dinnyét, hogy tudjam mér van a sok pisijárat .... :lol:

marek

Andi!

A bor... A fenébe elfelejtettem, hamarabb is írhatad volna, tuti én is bevágtam volna vérvétel előtt egyet. :) Na majd legközelebb. :)

Móni!
Nyál nem fertőtlenít, sőt....Már akkor ideg voltam, mikor Manó az én fogkefémet akarta használni, használta is. Szeretném, hogy emiatt romoljon hamarabb a fogai. Pl. átadok egy kis fogszuvasodást. Meg vannak a fogaim csináltatva, de nem mintapéldányok, ilyen fajta.

Jutta!
Én is 75b-vel kezdtem, még a kórházba is abba vonultam be, de ki már nem .:)

Lázmérő, nekem a hagyományos higanyos jön be. Volt fülbe, sima digitális, de u.u mint Ciripkénél mindig mást mutatott.
Ezért maradt a hagyományos. Ha éjszaka lázas a gyerek, akkor úgy is fel kell kelteni, ha csillapítani akarom a lázát.
Kúp: Bizony az első alkalommal bőgtem. 2 hós oltásnál azt mondta a doki, ha hazamentünk egy felet adjak neki, lőtte még sosem próbáltam, ugyan láttam a tesómon és az uncsikon a műveletet. Na meg emlékeztem milyen volt, amikor én kaptam. brrr..

De ma már rutinos vagyok, de inkább nurofent adok Manónak, neki is jobb. Tipp, de még visszatérünk rá párszor. Érdemes a kézben egy kicsit melegíteni, így jobban csúszik. Majd a térdedre fektetni a gyereket, beadni, majd a farkpofát összenyomva tartani pár pillanatig, nehogy kinyomja. Tényleg nem vészes, de az első borzalmas.

Apa, ma legénybúcsún van. Engem meg nem hívtak a lánybúcsúba, pocakosok kizárva...
Meg is sértődtem. Mert mind a ketten haverok. Nálunk szilvesztereznek, itt van mindig a baráti bulik.... és rám nem gondoltak. Apa szerint azért nem hívhattak, mert azt gondolták, hogy úgy sem megyek. Honnan tudja? Apa vigyázott volna Manóra, míg én bulizok. :D Amúgy tényleg nem mentem volna, de rosszul esett. :(

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?