Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
utólag is nagyon szépen köszönöm a tanácsokat oltás és kúp ügyben.Kép

Kedden voltam emlõ UH-n és kiderült, hogy a csomó, ami a mellemben van az 2db ciszta. Egy nagyobb 2-2,5cm és egy kisebb 7mm, még nem tudom, hogy mi lesz velük, holnap hívom a sebészt, ugyanis a vizsgálat után már nem volt bennt.Kép
Ezügyben is köszi MINDENKInek a drukkot.

Egyéb iránt jól vagyunk, csak épp semmire sem jut idõm a gyermek mellett. Nagyon sokat fejlõdött az elmúlt 2 hétben. Elkezdett oldalrafordulni és fogni is, még nem tökletes a technikánk, de nagyon igyekszünk.Kép
Sokat vigyorog és dumál és úgy általában nagyon jókedvûKép
Már 57cm és 5kg és csak tejet kap.

Kedden itt járt a védõnõm és mondta, hogy 3 hónaposan ha már nem lesz tejem, nyugodtan kezdjem el adni Bencének az almát.Kép Miért gondolja, hogy nem lesz elég tejem??? és mikor közöltem, hogy 6 hónapos koráig szoptatni szeretném csak és kizárólag, akkor nem helyeselte.Kép Szerinte jobb elõbb hozzászoktatni a kanálhoz, gyümölcsökhöz és hozzátette, hogy a doktornéni is így látja jónak.Kép
Továbbá azt kérdezte, hogy mikor 6 hónaposan már nem lesz elég tejem, mit kezdek majd a babával, mit fogok adni neki, ha nem fogadja el az almát? Jobb addig hozzászoktatni.
Ma az anyósom szintén azt mondta, hogy adjak neki almát, mert kell neki a vitamin.
Most kicsit hülyén érzem magam, amiért naivan úgy gondolom, hogy ráérünk még...persze, ha nem lesz tejem, akkor majd elgondolkodom, hogy tápszer vagy alma?
Szerintetek???

Azonkívül nagyon megkösszöném, ha segítenétek abban, hogy mit érdemes a nyári gyümikbõl, zöldségekbõl lefagyasztani és milyen állapotban. Ugyanis, ha abból indulok ki, hogy 6 hónapos koráig csak szoptatok(augusztus), akkor addig egy jó pár gyüminek lesz idénye. Jó lenne, ha kaphatná ezeket õsszel, nem? Vagy, hogy van ez??? HELP ME PLEASE!!!Kép

Húú, jó hosszú lettem, bocsánat érte.
Igyekszem majd gyakrabban jönni, addig is kérlek adjatok tanácsokat! Köszönöm és pussza
Timici

u.i.: jöhet e-mailben isKép fules7@freemail.hu
timici
 
 


Timici! A tejben minden fontos tapanyag benne van, ami a babanak kell. Ergo vitamin miatt nem kell az alma. Es en ugy tudom, hogy ha fel eves koraban mar nem lenne tejed, akkor is kell tapszer, ha mar enne gyumiket. Ergo a vedoneni szozata is megdolt. Fordulj egyebkent bizalommal a szoptatas topikban levokhoz, majd ok szakszerubben leirjakKép En csak laikus vagyokKép

Ja es nyugodtan mondhatod am a vedoneninek, meg a dokineninek hogy nem akarsz neki gyumit adni es kesz.Kép

orsoly
orsoly
 
 


Pszi,
Jobbulást kívánok neked!

Sasha,
Majd mesélj, hogy mit mondanak a dokik erre a kajcsis dologra Gabinál.
A babakocsiszervízben itt egy nagyon kedves fickó van, múltkor és most sem fogadott el egy fillért sem az olajozásért. Már megfogadtam, hogy ha legközelebb megyek, akkor viszek neki valami ajándékotKép. Mi is próbáltuk itthon, de sajnos ugyanolyan hangja volt utána is. A szervízben van egy speciális spray, állítólag fél-1 évente jó befújni.

Gömb,
Igazad van, jól elnéztemKép, mert csak a legalsó számot néztem hirtelen az pedig tényleg nem a valós. Ne haragudj, ez úgy látszik egy ilyen nap, és még poharat is törtem ott, amit szökõ évente szoktam csak. Hogy tudom eljuttatni neked a fennmaradó összeget?

Tali:
Jó volt a mai tali, jó sokan voltunkKép. Tettem fel képeket a Westendes topicba, nézzétek meg õket. Valaki nem hagyott el egy báránykát? Én hazahoztam, írjon akinek hiányzik.
Lányok akkor nyilatkozzatok, hogy kinek mikor lenne jó a májusi tali!

Hófordulósoknak utólag is nagy-nagy gratula!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 

 
 

Timici!

Szerencsere "csak" ciszta, azert az jobb, akkor is, ha el kell tavolitani!!!

A vedöneniddel ne foglalkozz, meg az anyosoddal se. Elöször is lesz tejed. Ha szoptatsz. HA megsem, majd akkor elg elgondolkoznod.De almat meg szerintem nem kell edni, eleg az anyatej!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


SziasztokKép

Köszi a válaszokat. Hát sajnos ez a kúp-projekt nem akar összejönni. Amint betolom neki, egybõl hasmenés kíséretében távozik. Most jön ki belõle a 3 napi salakanyag. Ráadásul egyedül vagyok itthon, párom sem tudom, mikor jön. Még "csak" 38,2 a láza, remélem ez azért nem olyan vészesen magas. Ha meg hazajön a párom, elugrasztom az ügyeletes gyógyszertárba Panadol szirupért. Én meg addig virrasztok.

Üdv
Tüni
tüni
 
 


Timici!

Ez egy tipikusan olyan védõnõ akinek a neve és rendelési helye a Szoptatás-kitõl ne fogadj el tanácsot c. topik táblázatába való amit Beszti vezet!!!
Elõször is a tej csak úgy nem apad el, ha a gyerek rendesen és sürün szopizik. Orsolynak igaza van. A fél éves és idõsebb babák is kapnának tápszert ha valami miatt elapadna a tej, vagy nem lehetne szoptatni a hozzátáplálás mellett. Ezért vannak a 2-es, 3-as tápszerek. Szóval tényleg nagyon megdõlt a védõnõd! Szoptass ameddig szeretnéd, vagy a gyerek úgy kívánja.Kép Csak pozitívan.
Ciszták miattKép Remélem hamar megszünik ez a probléma, maguktól felszívódnak... Ez egy mellben van ugye? Azt jó ha tudod, ha esetleg müteni kell, hogy 1 mellbõl is lehet szoptatni a babát. Kell egy kis idõ mig a mell hozzászokik a többlet tejtermeléshez, de ugyanúgy elegendõt tud termelni. Gondolj csak az ikres anyukákra, vagy akik tandem szoptatnak.

puszi
sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Megnéztem a képeket, és irigykedtem egy sortKép! Igaz, nem tudtam mindet megnézni, mert valami miatt nem töltötte le a gép az egészetKép.

Dió!
Ezek szerint egyformán jártunk: mi is ma avattuk volna fel a hordozókendõt..

Tüni!
Nektek ki a gyerekorvosotok? Remélem, az éjszakátok nyugis lesz.

Timici!
Szerintem ne aggódj elõre a tejed miatt! Ha most van elég, nem hinném, hogy hirtelen nem lesz. Fõképpen: ne halgass a védõnõdre!!! Ha a doki is ezt mondja, rá se (nálunk ugyanez volt a helyzet, én is mentem a megam feje utánKép)
A ciszta miatt részvétemKép. Nem csodálom, hogy senki nem tudta szétmaszírozniKép.
Gyümölcsökbõl érdemes õszibarackot, meggyet esetleg sárgabarackot fagyasztani. Ezeket megmosva, nyersen tedd el. Zöldségeket szerintem lehet kapni télen is, de idényzöldségeket fagyaszthatsz, de azokat nem lehet mindet simán eltenni. Majd utánanézek, mit hogy kell (pl. a zöldbabot blansírozni kell)

Most megyek, megpróbálom mégegyszer megnézni a képeket, hátha most lejönnek.

Jó éjszakát,

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok

Elõször is, képzeljétek Levi tényleg mászik!!!!!!! Én a tali után elmentem vásárolni a Corába, apa vigyázott Levire, és neki megmutatta hogy mit is tud. Most néztem vissza a felvételt, hát tündéri ahogy húzza a kis popsiját. Annyira örülök. Kép

Pszi
Jobbulást neked, sajnálom hogy nem tudtál jönni.

Kataa
Neked is jobbulást!

Andy
Szintúgy jobbulást!

Manó
Emmának is jobbulást.

Jajj ez a sok betegeskedõ mama és baba. Kép

Orsoly
Ok, csak azt hittem én nem látom. Kép
Hát igen, a tali is tolódik. Mi lenne ha még 1 héttel eltolnád az oltást? Kép

Dió
Sanálom hogy nem jött össze, de hát ezek a gyerekek és az idõjárás már csak ilyenek. Mi is gyalog akartunk menni, de látván hogy szakad az esõ, inkább kocsival mentünk.

Timici
Szerintem se foglalkozz a védõnõvel és az anyósoddal. Ha mindenki hallgatna a védõnõre, akkor az összes baba csak 3 hónapos koráig kapna kizárólag anyatejet, és utána tömnénk almával és a többivel. Ha te 6 hónapos koráig szoptatni akarod (kizárólagosan), akkor tedd azt. Örüljön neki a védõnõ hogy így állsz hozzá és van elég tejed ahhoz, hogy ezt meg is valósítsd.

Errõl jut eszembe lányok beszéltem ma azzal a lánnyal akirõl írtam hogy koraszülött volt a babája, és hogy azt mondta amikor a baba 2,5 hónapos volt hogy 2 hét múlva elkezdi adni az almát. Szóval ma kérdeztem tõle hogy hogy állnak a szopival, mire a lány: áááááá már el sem fogadja a cicit a gyerek, amit tud lefeji neki üvegbe, de már tök szépen eszik gyümölcsöt és fõzeléket. Kép Kép Kép
Sajnálom hogy annak a lánynak nincs internetje, és a védõnõjére hallgat.

No megyek én is teszek fel képeket a taliról.

Forti és a mászós Levi aki ma még nem sírt fel elalvás után.

Kép
Kép
forti
 
 


PandaKép

Dr. Gyurkó Zsuzsa a gyerekdokink. Ismered? Én 3 kisgyerekes anyuka egybehangzó ajánlása alapján választottam. Elég rendes, de ma pl. mondott egy érdekes dolgot: Panaszoltam neki, hogy Gergõ már 3 napja nem kakilt, mire mondta, hogy akkor adhatok neki egy kis kamillateát cukrozva, mert az állítólag megerjeszti a dolgokat a belében, és így könnyebben kijön. Ha nem muszáj, akkor én inkább nem cukroznék.

Megyek még én is nézelõdni.

Tüni és Gergõ, aki ugyan alszik, de én nem merek elaludni (parás elsõgyerekes anyuka?)
tüni
 
 


Na befejeztem Lackonak az albumot, itt talalhato:
[url=http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=251&page=1" TARGET="_top]http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=251&page=1[/url]

orsoly

Ps. a fiacskam delutan 4 ota alszik.....
orsoly
 
 


OrsolyKép

Megkukkantottam Lackõt. Nagyon édesKépKép

Tüni
tüni
 
 


Bocs, LackótKép Csak már nem igazán látok.

Tüni
tüni
 
 


Sziasztok!

Tali nagyon jó volt, örülök, hogy ilyen sokan voltunk, így már tudok arcot tenni az írások mögéKép. Na ezt jól megmondtam. Itthon meg kellett állapítanom, hogy Anna erõsen demó verziót mutatott be, ugyanis mióta hazajöttünk, teli tüdõbõl ordít.

Végre alszik a kiscsaj.

Gömb,
dugót mi sem hagytuk ki, pedig csak 7 körül indultam el a szüleimtõl, pont emiatt. Hát nem jött be.Kép Anna persze ordított, valahányszor megállt az autó, én meg csak daloltam, daloltam rendületlenül, míg végül kissé megtépázott idegekkel hazaértem.

Timici,
sajnálomKép, de igaza van Sashának, tényleg egy cici is meg tudja termelni a szükséges mennyiséget. Annának van tejtesója, és egy ideig úgy adtam a tejet, hogy egy cici Annáé, másikat kifejtem a babának. Most már sajnos csak reggel és este van idõm fejni, mert Anna már nem alszik annyit nap közben, Malacka meg már egyáltalán nem alszik, csak éjjel. Kanálhoz szoktatás nálunk úgy néz ki, hogy a babulek kezébe nyomok egy kanalt, ezt kedvére rágcsálhatja.

Ilke,
mi valami szilikonos spray-t használunk a kocsik kerekére, autósboltban, benzinkútnál lehet kapni, és tényleg elég félévente befújni. Ráadásul egy flakon nagyon sokáig elég, a miénk már lassan 3 éves, és még mindig elég sok van benne.

Forti,
mászásKép. AnyukaKép. Én olyant hallottam nemrég, hogy valakinek azt mondta a védõnõje, hogy adjon almát a 6 hetes gyereknek, hogy ne kelljen kiváltania a Konakiont. Azt hittem, sikítok, mikor mesélte.

na pusz, jóéjt mindenkinek
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Panda!

Hogy kell blansírozni? Ez a szó teljesen új, fõleg zöldség ügyben?!

sasha

Kép
sasha
 
 


Sziasztok,

Csak gyorsan felrakom a linket én is a taliról, aztán megyek is: [url=http://kep.tar.hu/ferinyul/index.phtml?aid=27560912&beginnum=" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/ferinyul/index.phtml?aid=27560912&beginnum=[/url]

Mindenkinek jó éjt,

gömb és Lili
gombolyu
 
 


Sziasztok!

Mi is jól éreztük magunkat a talin. Remélem mindenki épségben hazaérkezett. Hát mi is bedugultunk, este negyed hétre értünk haza. Gergõ be is aludt a kocsiban.
Hát, az elején rendesen megijedtem, hogy Gergõ végig visítani fog, de szerencsére érdekesebbnek találta a sok babátKépHát igen szegény éppen akkor aludt el, amkor megérkeztünk a talira.
Nagyon örülök, hogy élõben is látott sok babát, mert sajnos ritkán találkozik gyerekekkel.

Forti!
Gratula a mászáshoz! Hát ign, már a talin is próbálkozott a fiatalúr!

Ilke!
Jók a képekKép A bárányka nem a miénk.

Zulu!
Hát tényleg nehéz elképzelni a kislányodról az ordítást, a hangját is alig hallottukKép

Gömb!
Nekem nem engedi megnézni a képeketKép

Pusz:
Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)
 


Sziasztok Lányok

Bocsi,hogy nem jelentkeztem, de apa elutazott pár napra, és igy magányosan semmire sincs idõm. Nagyon elveszettnek érzem igy magam, sirtam is párszor......., de sajna ez van. Dolgoznia kell, én meg maradok pesztrának. Azért ilyenkor látom, kire is számíthatok. Senki fel se hivott, hogy minden rendben van-e. Anyósomék fürdetésre jöttek csak át segíteni.

Timici
Nálam is ugyanez volt. (ciszta) Megmûtöttek altatásban, és másnap már otthon is voltam. Elvileg nem lehet emelni utána elég sokáig a varratok miatt. Nekem egy 3 cm-est, és egy 1,5 cm-est vettek ki, de találtak sok-sok aprót is, amihez nem nyúltak. Akkor azt mondták, hogy ezek majd a terhességnél fognak megnõni a hormonváltozás miatt. De egyik sem nõtt azóta. Ja és azt mondták, hogy szoptatásnál be fog kavarni a mûtét. Persze nem lett semmi, azóta is az a jobbik mellem. Úgyhogy ne félj, nem lesz semmi gond.

Forti
Gratula a mászáshoz. Aranyos lehet a kicsi Kép

Nálunk a kiscsaj megemeli a popsiját, a fejét meg belefúrja az ágyba, és igy tolja magát elõre. Kép Olyan édes Kép Bár én még korainak találom, 5 hónaposan talán még nem kellene, de ez van Kép Ja és kutyázik is a drága, de azt úgy adja elõ, hogy a kezeivel megemeli magát, és lábát lent hagyja, és ringatja magát elõre, hátra. Kép

Gömb
Nekem sem engedi megnézni a képeket Kép

Orsoly
Megnéztem a kicsit, gyönyörûûûûûûûûûû KépKépKépKép

No most mennem kell, Pitykeõrmester felébredt

Sziasztok
Szilcsike és Szilvike
szilcsike
 
 


Sziasztok

A talis képeket nekem sem engedi megnézniKép
Tegnap valahogy jó napunk volt, sikerült gyümit is meg fõzit is enni 1 hét után elõször!!! - mondjuk ma megint kicsit nyûgös nap elé nézünk - legalábbis idáig úgy látszik Kép
A vasárnapi progink ugrott - pedig beterveztünk egy tök jó kirándulást, de a papának mennie kell extra melózni: a való villásokat kell sziklamászatni+kötéltechnikáztatniKép - még szerencse, hogy szombaton nem õ csinálja nekik a barlangot is - így is tisztára sok most nekem ez egyszerre, most kezdett melózni, így is csak 7végénk lett volna, most az is felezõdött. - Szilcsike - én tökre megértelek!!!

Dodo még nem mászik, de kúszni tud: hátrafele!!!!

szép napot mindenkinek:
Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Sziasztok
En mar jol vagyok ezt az is bizonyitja hogy ma mar tul vagyok a vasalason.
Megint mondjak a hideg idot ,utalom : (((
Ma Alex felebredt mar 6-kor pedig nem szokaott de azert meg 7-ig gagyogott az agyaban.
Tegnap beszeltem ket anytukaval is akinek egyaltaln nem fotgott a babajuk csak felult meg maszott utana.Mondtak hogy ne izguljak ez teljesen szokvanyos.Tudom hogy az mert a neurologus ismerosunk is azt mondja hogy lusta egy pasi Alex amugy semi baja de engem neha ugy bant.
Tegnapa fodraszom mondta hogy hat igen tenyelg megfogyatkozott a hejema ketoldalt de no is az uj: )))
Valamit ki kene talani hogy az allaga is javuljon,engem azt jol ellatott ez a szoptatas pedig tejem is alig volt .Na ennyit mara a panaszkodasbol.

Gomb
A hetvegen hivlak hogy mikor megyunk erte.Koszi megegyszer.

Timici
De jo hogy jelentkzetel.Hat akkor ez tenyelg ciszta,remelem hogy minden ok lesz vele es nem bantjak,de ha megis az sem veszes.
Viszont most hogy tema lett elgondolkoztam hogy nekem mindig a bal volt a rosszabb mellem es ott is van a vagas ; ((
Szoritok hogy minden rendben legyen.
Vedono :No comment,en is megvagyok aldva vele : ))
Fagyasztando gyumik,barrack,korte,sargabarack meggy mindenkeppen jo ha vana hutoben.Ezek az elso gyumolcsok.

Forti
Gratula Leikenek a maszashoz!!!
Biztos azert apapnak mutattaa meg eloszor hogy kikerje a velemenyet : ))

Szilcsike
Fel a fejjel,setalj nagyokat akkor jobban megy az ido.

Rit
Jon B vagy nem ??Mertha nem gyere at.

Agi
Holnap mikor mentek uszni???

NA megyek felmosni mert Alex bealudt hason.
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


cseréltem képet a profilomban!!!

Kataa
küldök smseket - jó??

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Rit,
Dodó gyönyörû, és kiváló zenei ízlése van!Kép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok!
Remélem nem baj, hogy zavarlak titeket!
Tegnap este volt egy 20 perces mûsor a HírTv-én. Borbás Gabi beszélgetett Rózsa Ibolyával. Gondolom tudjátok, hogy õ az ország 2. számú Szoptatási szaktanácsadója.
A mûsort ma délután fél 4-kor ismétlik és ha jól tudom, akkor majd le is lehet tölteni az anyagát a www.hirtv.hu-ról.
Nos itt a lehetõség, hogy kicsit tegyünk az információk áradása érdekében. Ha valakinek nincs ellenére, akkor írjon emailt a info@hirtv.net-re, hogy megkérjük õket legyen akár heti rendszerességgel is egy szoptatási mûsor és ha lehet, akkor Rózsa Ibolyával (mert õ valóban hozzáértõ személy).

Nos, lámyok! Mit szóltok hozzá?
Menta
menta
 
 


zulu
köszike!!! KépKépKépKépKépKépKép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Sziasztok!

Én is bejelentkezem, hazaértünk rendben, csak nagyon fáradt voltam. Már átméreteztem a talin készült képeket, mindjárt teszem fel. Sok lesz (és nem is kicsik, idöbe fog telleni letölteni)! Ugye nem baj?KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Rit

Egyetértek Zuluval!Kép

Tegnap elég késve érkeztünk a talira, de azért mégha futólag is sikerült egy-két mamát-babát látni.Kép
A vicc az, hogy mi érkeztünk utoljára és mi vittük haza a megmaradt pogácsa nagyrészét.Kép Nyami. Nagyon ficsi, fõleg a tökmagos.Kép

Lányok

A Ti gyereketek is álomkóros mostanában? Emília múlt 2 éjjel is igaz kétszer felnyöszörgött, de reggel 8-ig aludt és ma reggel 9.20-kor már tehettem is vissza, mert ragadt le a szeme. Szerintetek ez normális? Vagy ez lenne a tavaszi fáradtság? Az biztos hogy megint jön a foga, mert mikor bekentem Dentinoxxal csak úgy húzta félre a száját, gondolom érzékeny neki.És már látszik az íny alatt a fehér vonal....

Forti

Nagy gratula a mászáshoz a kislegénynek!Kép Kár hogy nem láttam tegnap élõben.

Timici

Szurkolok, hogy hamar túllegyél ezen a cisztás dolgon!Kép A védõnõdre meg tényleg ne hallgass...

Ilke,Ági

Tegnap Emília szó nélkül bealudt az autóban hazafelé...Ági remélem nem kellett sokat várnod!Kép

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok!

Tüni!

Akkor nem érvényes, ha beadod a kúpot, és utána 2 perc múlva ott a kúp egyben a pelenkában. Tegnap én is épp így jártam, simán visszatoltam a kúpot. De azért 3 hónapos kor után szerintem érdmes otthon tartani pandol szirupot, mert ha ne adj Isten beteg lesz, és a láza nem megy le a kúptól, akkor a hatónyagokat lehet variálni, míg 2 kúpot egymás után nem adhatsz.

Timici!

Drukkolunk továbbra is hogy nem legyen semmi baj.
Miért ne lenne 6 hónaposan is tejed, ha eddig volt bõven? De ha mégsem, akkor tápszer kell az biztos, mert 6 hónaposan még max 1 étkezést vált ki a gyümi, legalábbis nálunk így van, pedig Emma 4 hónapos kora óta eszik gyümölcsöt meg zöldséget.


Májusi tali:

Nekünk a május 8 jó lenne, mert Emma április 30-án kap oltást, így addigra biztos kiheveri.

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Megnéztema a talis képeket, bár nem mind jön be, de nagyon jók!!! A fene ebbe az oltásba, hogy épp most kaptuk, pedig milyen jó sokan voltatok! Remélem a májusi talin még többen leszünk.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziaszok!

Elõször is: irigykedem a tali miatt ezerrel!Kép

Másodszor: SEGÍTSÉG! Peti tegnapelõtt beleharapott a bal cicimbe.Kép Véletlenül. Viszont azóta fáj, ha szoptatok, és mára már sebes is lett, és most már akkor is fáj, ha éppen nem szoptatok. Mit csináljak? Egyelõre tettem rá Garmastant és levegõztetem, de nem tudom, szoptassak-e belõle továbbra is. Baromira fáj, de inkább kibirom, mert Peti mindig két cicibõl szokott enni, és ráadásul ez a kedvencebbik cicije.
És persze ez is akkor történik, amikor éppen sztrájkol, és cicin kívül nem nagyon kell neki semmi.Kép

Más: talizósok nem látták, de a többiek talán igen, tegnap a Jakupcsek mûsorát. Az eldobott, megölt, megtalált újszülöttekrõl volt szó. Teljesen felzaklattam magam, meg is könnyeztem, Peti meg nem nagyon értette, mi bajom van, de olyan aranyos volt, ölelgetett ezerrel.Kép Kell nekem ilyeneket néznem!

Tettem fel néhány új képet az albumba.

Na, minden jót mindenkinek! Megint jön a hideg.Kép De a hétvége is!Kép

Dió és Peti
szabotimi
 
 


Sziasztok!

Tuni, szilcsike koszi a bokotKép

Na tegnap este haromnegyed 12-kor ugy dontottem lefekszem, de elotte meg kifejek egy kis tejet. Hat fejni se nagyon kellett, csurgott ki magatol is, par perc alatt 110 ml! 12-kor lefekudtem, erre Lacko negyed 1-kor ebredt (meg szerencse hogy nem aludtam el)Kép Siman eleg volt neki a maradek tejcsi, szerintem meg maradt is. Aztan szo nelkul visszaaludt es fel 6-kor ebresztett csak. Ugyhogy jo fiu volt nagyonKép

orsoly
orsoly
 
 


Ma feltettem Andrea Bocellit nosztalgiazni mert az volt az eskuvonkon es Alex annyira figyelte, tok lenyugodott es hallgatta ; ))))

Rit
Ok majd tajekoztass !: )))
Dodo semmit sem valtozott szerda ota,meg mindig szepecske : )))
MA Kriszta lejon es hoz ebedet ugyhogy megmenekulte m a fozestol,aztan irany a seta.

Menta
Jo hogy szoltal en feltetlenul megnezem.
Bar a Hir Tv profiljaba nemnagyon vag ez a dolog de meglatjuk mit tehetunk az emil zaporral naluk.

Nyuszika
Hat az enyem mar az elejetol eleg alomszuszek,en is ggodtam miatta de ha nem aludt nagyon nyugi volt.Mostanaban O is elalszik delelott is egy oracskara ha mar eleg faradt,de direct szomolom minig mennyit alszik (tudom nagyon raerek : )))es minden nap kb 13 ora jon ki ami normalis szerintem.Orulj hogy mar atalussza az ejszakat.

Dio
Lattam,ne is mond,szornyu es mennyi ilyen eset van ;((((
Jobbulast a cicidnek.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Timici,
Ne hallgass a védõnõre, az enyém mindig azt mondta a terhességem alatt is, hogy ne is gondoljak arra, hogy nem lesz elég tejem, lesz és kész, csak így szabad hozzáállni. Ha meg nem lesz, akkor csinálunkKép. A tejcsi különben sem egyik napról a másikra lesz kevesebb. Fokozatosan fog a baba étvágya is nõni, látni fogod rajta, ha már többet igényelne. De ameddig csak tudod told ki ezt az idõpontot. Én megvártam Lilinél a 6 hónapot, csak utána kapott gyümit, addig csak anyatejet kapott, meg vizet sem adtam neki, szépen lassan kezdtem el a hozzátáplálást, szigorúan mindig szoptatás után így nem ment a tejtermelés rovására sem. Soha nem volt problémánk azzal, hogy nem fogadta el a gyümiket cáfolva a védõnõd állítását. Bízz magadban, ha pedig valamikor éreznéd majd, hogy kicsit többet enne a pindurkád, írj a Szoptatás topicba ott biztosan segítenek gyakorlati tanácsokkal is. A tejben benne van minden vitamin amire a babának szüksége van.
Fagyasztással kapcsolatban, szerintem õszibarackot mindenképp érdemes lefagyasztani. Illetve azokat amiket elsõre ajánlanak a babáknak. Meggy, sárgarépa, ilyenek.

Lányok,
Nekem sikerült megnéznem a talis képeket.

Forti,
Gratula Levinek a mászáshozKép!

Zulu,
Múltkor nekünk is volt egy ilyen eset, Lilit csak a Fülesmackó nyugtatta meg az autóban. Mire hazaértünk 150x tuti elénekeltem, este már megszólalni sem volt kedvemKép.
Megkérdezhetem mi annak a spraynek a neve, mert lehet, hogy mi is beszerzünk egyet, habár lehet, hogy van is a kocsibaKép.

Menta,
Köszi, hogy szóltál, meg fogom nézni a mûsort.

Nyuszi,
Lili is elaludt pár méter után, ahogy elindultunkKép.

Egy kicsi bárányka senkinek sem hiányzik?

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Ilke

Egyik barátnõm Angliában dolgozik és nemsoká jön haza egy hétre. Ha tényleg kell, megkérem hogy hozzon neked illetve Lilinek olyan zörgõs könyvet. Kép Úgyis kérdezte nem kell-e valami. Mi majd csak májusban megyünk.NAAAA?????Kép
Az albumba mekkorában kell feltölteni a képeket? Oda is le kell elõbb kicsinyíteni?

Kataa

És most megint alszik. Ma esküszöm össze fogom számolni mennyit alszik....Kép Eddig éjszaka 11 óra, plusz délelõtt 1 óra és most félórája durmol. Tuti hogy a tavaszi fáradtság nyomja ezerrel....Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Most már kész vagyok az összes képpel, itt vannak (néhány kissé nagyobb lett, remélem nem fog senkinél túl sokáig letöltödni, emg tudjátok nézni igy is):

Taliképek

Nyuszi!

Irják, hogy ök automatikusan korlátozzák a méretét.
Én nem is kicsinyitettem, és jó lett.

Ilke!

A bari a mienk! Köszi, hogy elhoztad.KépKép Lehet szó esetelg róla, hogy még a következö tali elött megkapjuk valahogyan?

Dió!

Ha birod, szoptas belöle továbbra is (ha vérzik, akkor is szabad szopiztatni, csak gennyes mellböl nem). A köztes idökben meg hagyd szabadon, szellözön. Engem szerda éjjel harapot meg véletleül Nátán (ugy, hogy vézett), de mára már be is gyógyult.
A szopitopivban is kérdezd meg, hátha van még tanácsuk!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Kataa
Még mindíg semmit nem tudok, de egy másik B. (ez alázzsal végzõdik) jön hamarosan, nem tudom meddig marad Kép

Nyusz
Küldj egy kis álomkórságot!!! Éjjel semmi baj, de nappal 2x vagy 3x fél órát ha alszik ez a lány!!!

Rit és a most is éber Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 


Sziasztok Lányok!

Emlékszik még rám valaki? Nem vesztünk el, csak írás halyett bûnös módon aludni szoktam. Vagy legózni. Vagy dajkálni. Vagy vasalni. Brr. De ma igen kipihent vagyok, mert Máté csak 1x kelt fel az éjszaka. Sose volt még ilyen. És reggelre kibújt az elsõ foga!!! Lehet, hogy attól aludt ilyen jót?! Ha valaki emlékszik még, egyszer már írtam, hogy kibújt a foga. Nos, az nem az volt, csak egy ciszta, egy icipici fehér göböcske, ami mire mindenkit felhívtunk és eldicsekedtünk a fogával, addigra elmúlt. A dokit is alig mertem megkérdezni, hogy hogy lehet, volt fog, nincs fog. Na ekkor tudtam meg, hogy ciszta lehetett, amit fognak láttunk.

Egyébként holnap múlva lesz Máté fél éves, eszik almát, õszibarit, és ma kóstolta a meggyet. A krumplit magában utálja, párolt almával megeszi. Ja, és tesója jóvoltából belenyalhatott egy Sport-szeletbe, szerencsére résen voltam, én, a gonosz. Profin forog hasról hátra, másik irányba még nem mindig sikerül. NÉGYKÉZLÁBRA ÁLL kb. 3 hete, és kutyázik, mint a veszedelem. És mözben csorog a nyála, igyekszem majd a profilonban közkinccsé tenni.

Panda,
hogy alszotok? Sokszor gondolok rád éjjelente, mikor én is virrasztok.

Parazita,
eszik Solymi? a nagyfiam sem szerette sokáig, csak az édeset, minden kajcsijába tettem pár karika banánt, és úgy megette. Aztán jöttek a Hipp húsos ételei már késõbb, na, azokat imádta, onnantól jöhetett a sós is.

Holnap megyünk elõször úszni, a nagy is járt anno, csak a terhességem miatt abbahagytuk, most õt is visszük, egyszerre mind2-t. Már nagyon várom.

Ha Mátéka ilyen rendesen fog alukálni, gyakrabban jelentkezek, gyõzzetek csak olvasni.

Sziasztok!

Mona&Máté
MonaMáté
 


Sziasztok!

Beszti!
Köszi a tanácsokat!Kép Nagyon fáj, de szoptatok belõle, és már látom, hogy gyógyul.

Nyuszi!
Peti is sokat alszik, bár õ mindig is sokat aludt. Alszik este 8- tól reggel 7-8-ig, aztán ébredés után kb.1-1/2 1 órával már teszem is vissza, és van, hogy ebédig, 12-ig meg se mukkan. És még alszik valamikor délután is.

Most néztem meg a mûsort, amit Menta írt. Tényleg jó volt.

Jók a taliképek!

Dió és Peti
szabotimi
 
 


Sziasztok!
Már majdnem az összes talis képet negnéztem, naaaaagyon jókKép! És én persze naaaaagyon irigy vagyokKép!

Tüni!
A Ti dokinéniteket nem ismerem, de már hallottam róla, eddig csak jókatKép.
Milyen volt az éjszaka?

Köszi MINDENKINEK, aki drukkolt, hogy megmaradjon a férjem állásaKép.


Sasha!
Balnísrozás=elõfõzés, forralás. Nem vagyok ám egy nagy szakács, de anyósom mindig ezt a szót használja, és mivel sok receptet kapok tõle, rámragadtKép. Nem felvágni akartamKép...

Nyuszi!
Mostanában Ádám is többet alszik, de sajnos éjszaka ugyanúgy felébredKép.

Forti!
Nagyon ügyes LeviKépKépKép!

Timici!
Megnéztem még egy csomó fagyasztani való dolgot, ide írjam, vagy mélben?

Dió!
Én is láttam a mûsortKép. Sokkal jobb lett volna a talin...
Néha Ádám is belémharap, de eddig komolyabb sérülést nem szenvedtem emiatt. Igaz, volt már, hogy 1-2 napig fájt, fõleg szopi közben, de hamar elmúlt.

Képzeljétek, óriási elõrelépés történt nálam torna ügybenKép. Már elõvettem az okos tornás könyvemet, és megnéztem, milyen gyakorlatokat is kellene végeznem, ha fomába szeretnék újra lendülniKép...

Most megyek egy kicsit takarítani, mert Noémit elvitte Anyukám Pécsre a hétvégére, Ádám alszik, úgyhogy van egy kis idõm.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Mona
En mar hianyoltalak magamban am csak mikor gep ele ulok a fele sem jut eszembe annak amit akartam irni.
Hu de ugyi ez a Mate.Nalunk se fog se forgas,ugylatszik nem szereti a fo-val kezdodo dologokat: )))))De meg mindig angyali jo gyermek.
Hova mentek uszni,mert mi is holnap kezdjuk a Camponanal.
Gyere gyakrabban am!!!

Nyuszi
Hat ez nem sok egyaltalan, csak eddig talan kevesebbet aludt,lehet hogy tobbet vagytok levegon es az is besegit.

Rit
Ok kuldj majd smt!!

Dio
En is neztem a musort es az kulon tetszett hogy majdnem mindent en is tudtam az elmeletbol amiket mondott.
Borbas Marcsit kulonben is erdekli a tema mert mar regota probalkoznak a babaval.

Panda
Hajra,hogy van megrod tornazni az ejszakazas mellett.
Tegnap ota en is elkezdtem hasizmozni,szoritsatok hogy tartson a lelkesedes.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Mona
En mar hianyoltalak magamban am csak mikor gep ele ulok a fele sem jut eszembe annak amit akartam irni.
Hu de ugyi ez a Mate.Nalunk se fog se forgas,ugylatszik nem szereti a fo-val kezdodo dologokat: )))))De meg mindig angyali jo gyermek.
Hova mentek uszni,mert mi is holnap kezdjuk a Camponanal.
Gyere gyakrabban am!!!

Nyuszi
Hat ez nem sok egyaltalan, csak eddig talan kevesebbet aludt,lehet hogy tobbet vagytok levegon es az is besegit.

Rit
Ok kuldj majd smt!!

Dio
En is neztem a musort es az kulon tetszett hogy majdnem mindent en is tudtam az elmeletbol amiket mondott.
Borbas Marcsit kulonben is erdekli a tema mert mar regota probalkoznak a babaval.

Panda
Hajra,hogy van megrod tornazni az ejszakazas mellett.
Tegnap ota en is elkezdtem hasizmozni,szoritsatok hogy tartson a lelkesedes.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Ilke, Forti, Beszti, Zsuzsa, Gömb

Köszönjük a talis fotókat, megmutattam Gergõnek és apájának is õket, nagyon tetszett nekik minden tömegjelenetKép

pusz
Judy
Judy (fodroczy)
 


Nekünk is nagyon sokat kellett várni a trolira, Solymi be is aludt (csak nekem szakadt le a hátam, amíg ácsorogtunk), és nagy volt a tömeg is, de szerencsére hagytak leülni....

Mona,
Szia, jó hallani rólatok megint! Solymi is csak almával (és esetleg még banánnal) eszik meg mindent, de így elviseli a krumplit és a sütõtökpürét is, és nagyon ügyesen etetõdik kanállal. Remélem, nálunk is kialakul majd a sós ízek szeretete, bár én adhatom a zöldfõzeléket is almával, ha azt akarja...

Beszti, Zsuzsa,
Klasszak a képek!!!! Köszönjük!!!

Gömb, Zulu, Zsuzsa, Csics, Judy,
Örülök, hogy végre élõben is láthattalak benneteket, és persze a kis manókat, akikrõl már annyit hallottam Kép

Üdv:
Zita
parazita
 


Sziasztok

Elõször is köszönjük a gratulációkat, Levi ma már sokkal ügyesebb volt, már nekem is megmutatta hogy hogyan tud mászni. Olyan mint egy kicsi kaméleon, még dülöngél, de már szépen halad. Nagyon édes. Kép

Panda
Hajrá, hajrá torna!! Kép Kép

Kataa
Én szorítok ezerrel.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Hû, mennyi kép lettKép!

Ilke,
PREVENT szilikon aeroszol, ez van ráírva.

Mona,
én is pont nemrég gondoltam rád, hogy vajon hogy bírod a gyûrõdéstKép. Mi már egész belejöttünk a kétgyerekes életformába, Malacka hisztijei is ritkulnak (koppkoppkopp), Anna meg nyugis, mint egy kis angyal.
(kivétel, mikor nemKép)

Panda,
Te milyen gyakran adod Noémit a nagyiknak? Én most annyit rágódom ezen, mert ha kérdezem, hogy ott akar-e aludni, akkor többnyire igent mond, de félek, hogy utólag esetleg meggondolja magát, mikor már elmentem, és rosszul esik neki, hogy Annát hazahozom.

Zsuzsa,
hát Nektek nem lehetett semmi az út hazafelé. Nekem is annyi idõ alatt sikerült megtennem a máskor max.20 perces utat a szüleimtõl hazáig, mint jobb napokon az Eger-Bp. távolságot.

na pusz, megpróbálom alvásra bírni a Törpillát
Zulu

Ps.: Törpilláról jut eszembe, megint nem hízott egy grammot sem eddig a hétenKépKépKép

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Sziasztok

Megnéztem a képeket, nagyon szupik, kár hogy elkéstünk és lemaradtunk róluk...

Kataa

Átalussza az éjszakát, egy-két keléssel....Kép Tegnap felsírt egykor is, meg fél hatkor is, egy kis ringatással visszaaludt. Azért szeretném, ha végre megint egyszuszra aludná át, mint régen...jó, nem nyafogok.

Forti

Ez a kaméleon hasonlat jó, Emília is ilyen kis remegõs volt mikor elkezdett mászni, az elsõ pár napban.Kép Nekem a kövér aligátor jutott eszembe, ahogy komótosan lépked.... ez nem olyan szép kép...Kép
Emília most folyton fel akar állni, de szerencsére csak akkor mer, ha fogjuk a kezét, én meg persze nem forszírozom. De tök édes, ilyenkor úgy remegnek a kis lábai, mint a részegnek, széles vigyorral az arcán körülkémlel és még mikor elfárad sem akar ám leülni, úgy kell visszanyomni.Kép

Panda

Gartula a szemtornához!KépKépKép

Beszti

Köszi azóta én is rájöttem, már el is kezdtem összerakni az albumot...Kép

Láttam Ibollyal az interjút a HírTv-n.Kép Nem gondoltam volna, hogy ilyen fiatal... Az lenne az igazi,ha ilyen mûsor inkább a három legnézettebb közül menne valamelyiken, nem?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sikerült az ÖSSZES képet megnéznem, hát, egyik szebb mint a másikKép! Ez a babákra és a mamákra is vonatkozikKépKépKép.

Köszi, hogy megerõsítettétek a torna iránti elhatározásomatKép. Egyí kis energiát nem tudna valaki adni, hogy meg is tudjam valósítani az elhatározástO)O)O)?

Zulu!
Noémi nagyon szeret mamázni (fõleg az egyik mamit szereti, mert õ naggggggyon engedékenyKép), nekem inkább az a gond néha, hogyan tudnám itthontartani. Azóta van többet a mamiknál (fõleg Anyukámnál), mióta Ádám születésekor kórházban voltam (10 napig), és õk vigyáztak rá.
Mostanában ált. kéthetente hétvégén nincs itthon (péntek estétõl vasárnap délutánig), de van, hogy ritkábban megy, de elõfordul, hogy 3 egymásutáni hétvégén is nagyizik.
Nálunk is volt olyan, hogy Noémi kijelentette, hogy márpedig õ haza akar jönni, de a nagyik ügyesen meg tudják oldani ezeket a helyzeteketKép. Mondjuk, mi közel lakunk egymáshoz mindkét maával (kb. 10 perc autóval), úgyhogy, ha minden kötél szakad, hát elmegyünk érte.
Szerintem érdemes kipróbálni, bár az elsõ éjszaka, mikor nem lesz otthon Malacka, nem sokat fogsz aludniKép.

Mona!
De jó hogy megint itt vagy!
Sajnos, Ádám még mindig min. 3x ébred éjszakánként. De van, hogy többször isKép. Ehhez járul még Noémi 1-2 riasztása, szóval, éjszaka sem unatkozom. Meg aludni sem nagyon szoktam, legalábbis egyszerre sokat.

Lányok, Titeket nem bolondít meg ez az óraállítás? Mert eddig mindig sötétben volt a fürdetés, vacsoráztatás. Most meg még tök világos van, aztán, mire észbe kapok, már 7 óra is elmúlt, a gyerekek meg még nem is vacsoráztak. A héten ez 2x is elõfordult...

Ma cirkusz volt az elalvásnál, pedig nem szokott sírni Ádám. Letettem, 2 perc múlva üvölt, mint a sakál. Picit vártam, aztán bemente, szopi, kijöttem. 2 perc múlva újra, picit vártam, bementem, szopi. Megszólalt a telefon, úgyhogy le kellett tennem, és kijönni a szobából. A kis büdös meg simán elaludt, nem szólt egy szót sem.

Most viszont megyek, mert Apa nemsokára hazaérKépKépKép!

Jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Képzeljétek, Lili mászikKép!!! Mégiscsak igaz a feltevésem, hogy ellesi ezeket a dolgokat más babáktólKép. Eddig még csak 1-2 lépést tett négykézláb, de még este 8-kor is ezzel küzdött. Persze fürdés és evés után szinte összecsuklott a fáradságtólKép.

Nyuszi,
De aranyos vagyKép! Ha tényleg nem gond akkor én élnék ezzel a lehetõséggel, Lili legnagyobb örömére gondolomKép. Viszont elöljáróban azért megkérdezhetem kb. mennyi pííízbe kerül egy ilyen csodakönyvKép?
Én leginkább egy békucihoz hasonlítom most Lilit, mert néha szétcsúsznak a lábai és lecsücsül a keze meg elõl kinyújtva. A remegõ lábak ismerõsek. Ma volt egy olyan, hogy próbált haladni, de a kezét nem rakosgatta csak a lábát, erre egy szempillantás alatt orravágódott. Na ne tudd meg azt az ordítást, szegényke biztosan fájhatott neki nagyon.
A HírTV-s mûsorral kapcsolatban én is pont ezt mondtam apának, hogy ezt nem itt kellene leadni.

Beszti,
Persze, mond, hogy neked mikor és hol lenne jó.

Mona,
Gratula Máténak az elsõ foghoz!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok

Ilke
Jajjjjj de jóóóóóó! Nagyon ügyi Lili, gratula a mászáshoz!!! Kép Kép
Figyelj végül is ez sem egy rossz taktika, hogy nem próbálkozik egyedül, hanem ellesi másoktól, és mikor már látta hogy hogyan is kell csinálni, na akkor nekifut. Kép
Megfontolt a lányod nagyon.

Nyuszi
Nagyon ügyes Emi!! Kép
Levi is próbálkozik a felállással, ha el tudja kapni a pólóm nyakát, simán felhúzza magát a pelenkázón ülõ helyzetbõl. Sõt van amikor már játék közben nyújtja a kezét és ha megfogom neki már próbál is felállni.
Nem semmi hogy milyen ütemben fejlõdnek ezek a babák, ha jól belegondolok, pár hónappal ezelõtt még sehol nem voltak. Kép Kép

Mona
Gratula a fogacskához és a többi tudományhoz is.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok

Hu tegnap racafolt Alex a josagara.Eletebe neloszor kenguruban vittuk ki az utcara,elkisertek a szoliig es amig en bent voltam addog elmentek egy ket helyre.Szegenykem ahogy atjottek a koruton iszonyatos sivitasba kezdett es en csak azt halottam fekve hogy kint az eloterben uvolt Alex.Persze elotte a csaj mondta hogy hozzam nyugodtam hetkoznap a babat majd ok ellesznek vele addig a 10 percig.Mondtam ok mert amugy egy jo gyerek.Szerintem azt hittek viccelek amikor uvoltve beallitott vele apa.
Mar csak itthon volt hajlando megnyugodni.Lehet hogy sok vot neki ez az uj dolog egyszerre a kengurur meg a sok ember,forgalom.Ugy sajnaltam,na aleneg hogy kenguru 1*-I hasznalat utan kimegy a forgalombol.
Ha esetleg kell valakinek jutanyos aron szivesen felajanlom.A markaja nem ismeros itt mert a noveremtol kaptuk,de nagyon szep es praktikus,csak Alex nem igy gondolja ;)))

Egy kerdes
Szerintetek lehet a babaknak Zold teat adni??????????

Ilke
Gratula Lilinek a maszashoz,O biztosan ilyen vizualis tipus : )))

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Minden babának gratulálok az új tudományokhoz!

Kataa!

Mi is szó szerint így jártunk Emmával és a kengurúval.Kép Én másnap vettem egy sport babakocsit.Kép Az én kengurum sima Cam, de szerintem lehetne a legszuperebb Emma akkor is üvöltene benne.

Képzeljétek vettünk Emmának egy textil könyvet, K S Kids típusút, nem tudom ismeritek e ezeket a játékokat, én nagyon szeretem õket, szóval imádja.Azóta egyfolytában "olvas", persze leginkább a szájával, de most ez lett akedvenc játéka. Egy karikával egy "Julia" baba is hozzá van kapcsolva, annak meg a copfját rágja.Kép Ez a játékcsalád olyan, hogy minden figurájuk el van nevezve, és ez rájuk is van írva, így van Julia baba, és van nekünk egy tyúkunk tõluk, aminek Emma a neve!Szoktam is mondanoi Emmának hoyg honnan tudták ezek, hogy épp a tyúkot kell Emmának nevezni? És Kataa, a tacskójuk neve pedig Aleksander.KépKépKép

manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Helló Lányok!

Persze pont hétvégére van ilyan pocsék idõKépDe legalább az ablakpucolás alól felmentem magam, ha délután is esni fog. Pedig a felsõ szintet meg kéne csinálni húsvétigKép
Az viszont kiderült, hogy a nappali alvás cirkusz, eddig ugye kint aludt a babakocsiban és ott el ringattam, most viszont az esõ miatt a kiságy maradt, de ez már nem annyira tetszett a fiatalúrnakKép

Kataa, Manó!
A kenguruval elõször mi is így jártunk, felvettük és visított benne Gergõ. Akkor még kisebb volt és utána sokáig csak itt dobálódott a kenguru, gondoltam úgyis utálja a gyerek. Aztán valamelyik nap újra kipróbáltuk, kikisértük apát a kertbe és Gergõ meg se mukkant a kenguruban, sõt a végén még el is aludt benne. Bár akkor már apán volt rajta. Úgyhogy én is meglepõdtem s mondtam is a férjemnek, hogy akkor mehetnénk így kirándulni is, mivel Gergõ nem arról híres, hogy a babakocsiban szeret tartózkodni. És tök kényelmes volt a kenguruval, pedig ez is csak valami márkátlan darab.

Ilke!
Gratula Lilinek! Akkor tényleg jó hatással volt rá a tali.
Gergõ még nem mutatott semmi újatKép

Manó!
Hol lehet kapni ezeket a játékokat? Gergõnek is van kiskönyve, de az nem textil. Inkább olyan vízbe való, sípolós. A papirkönyvhöz meg még kicsi.

pusz,
Judy

Kezd kisütni a napKép
Judy (fodroczy)
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?