Sziasztok,
Vagyok ám, csak nem olyan egyszerű!De ez ismerős mindenkinek, ugye?!
Nagyon szépek, drágák a babócák!
Apán alvós különösen édes
Köldökcsonk, nekünk hétfőn esett le, akkor volt Hannus 9 napos.Azóta is kicsit még száraz körülötte, ugyhogy kezelgetem még, de véres nem volt sose.
Evés, nekem is azt mondta a védőnő, hogy meztelen súlyt elég heti 1x mérni, csak ellenőrzésképp, a kajamennyiséget meg ha eszembe jut!Szóval nem kell ezen görcsölni valóban.Ha szépen alszik, eszik ritmus megvan akkor nem lehet baj!
Mondjuk én pont tegnap mértem egyet, és már 60-at evett
Kórházból is úgy jöttünk haza, hogy 3040-eket evett a kis pirinyóm
Rakok képeket, és a szüléssztorit is küldöm, hogy ne maradjak már adós!Lassan lekőröznek az utánam szülők
Június 23.-án szombaton, pont a kiírt napomon be kellett mennünk CTG-re mivel a doki pont ügyeletes is volt!Reggel mikor itthon készülődtünk már sejetettem, hogy szülés lesz, mert elkezdtem vérezni!
De. értünk be, CTG+vizsgálat volt. Minden ok. de tök zárt voltam.Terápia:ki kellett mennünk a városligetbe sétálgatni 2-3 órát, hátha magától elindul a tágulás.A vérzés miatt ugyanis nem akart hazaengedni, viszont mesterségesen sem akarta elindítani a dolgokat!Séta jó volt kettesben apával, és meg is tette kicsit a hatást mert bő 1 újjnyira kinyíltam!1/2 3-ra értünk vissza!
Újabb CTG, vizsgálatok, és mivel egyre jobban véreztem, burok nem repedt, fájások össze-vissza semmi rendszer ezért meg kellett kezdeni a beavatkozásokat!
Szokásos tennivalók beöntés, borotva stb. majd megrepesztette a burkot!Amit szintén jól tett mint anno Esztinél, mert ő is belekakilt a vízbe.Így megkaptam az Oxitocint is, hogy jöjjenek a fájások is végre!
De azok csak nem akartak rendszerességgel jönni, ez is szintén ugyanúgy zajlott mint Esztinél.Szóval én sajna ilyen tipus vagyok, mert itt is másodlagos fájásgyengeségem volt!
Ugyhogy 2x is emelve lett az oxi.adagolás mire is végre 1/2 6-ra megjöttek a rendszeres fájások!
Na akkor kértem az EDA-t!Hát azzal most sajna nagyon rossz tapasztalataim voltak!Egy béna alíg hozzáértő anesztes dokinő jött le badni!2x is szúrt mert nem találta ahova adni kell, szóval nem ecsetelem, de kiakadtam rá!És még fájt is!!! Nem is adta olyan jól, mert a fájásokat elérzéstelenítette, de a kitolást nem és mindent éreztem teljesen!
Aztán igazán nem történt érdemleges, a következő 3 óra azzal telt, hogy beszélgettünk, szülésznőmmel, meg a férjemmel, meg doki is ott volt nagyon sokat velem! 21:30 körül kezdődtek a tolófájások, de akkor még csak kezdődtek!Na onnan pokol volt!
Le a kalappal aki mindenféle fájdalomcsillapító nélkül szül!!!!Ezt nem győzöm hangsúlyozni!Én annyira nem bírom a fájdalmat, hogy azt hittem nem élem túl!Pedig kis picike baba volt, de akkor is iszonyúan kínlódtam!Aztán 2.-ik kitolásra megérkezett Hanna baba 22:09-kor!
Utána nagyon megkönnyebbültem, és az járt a fejemben, hogy többet ilyet soha!Akkor eldöntöttem, hogy elég lesz ez a kettő baba nekem bőven!
Utána még a méhlepény sem jött ki egyszerűen, ott is kellett egy jópárat nyomnom mire kibújt végre!
Aztán pedig már csakis jó dolgok történtek velünk!Megvolt a 2 óra meghitt együttlét, szopizással, csendben.És az olyan jó volt!!!
Utána pedig a gyerekágyon is minden annyira jó volt és ismerős
A szülés utáni időszakom viszont sokkal jobb volt mint 3 éve!Abszolute semmim nem fájt, pedig vágtak, gátsebemen már aznap éjjel ültem az ágyon, a hasam sem volt annyira gázos!Igaz miután jól beindult a tejcsi az utófájások a szoptatás alatt igen erősek voltak, de 2-3 nap alatt lezajlottak!
És a képek!