Új privát üzeneted érkezett!

Június!
Én adok néha Rékának, de én csak vizet.
Nem csináltam neki teát, de mondjuk nálunk Bence nem is volt hajlandó, csak a vizet meginni, így huginál már nem is próbálkoztam. Ja, és csak akkor adok neki vizet - forraltat - , ha nagyon éhen akarna pusztulni, de mondjuk fél órája fejeztük be a szopit, és tudom, hogy igazán éhes nem lehet.
Egyébként pedig az okosok azt mondják, hogy elméletileg felesleges külön itatni őket, mert ha igény szerinti a szopi, akkor ők az előtejjel oltják a szomjat, és után a tejjel pedig az éhséget.

Zetus!
A Sudocreme-t próbáld ki, én tegnap este fürcsi után kentem be először, de szemmel láthatóan jobb lett az arca.

Szerencsére az éjjeli hisztihez nem tudok hozzászólni.
Csak annyit mondhatok, hogy kitartás, néhány nap, esetleg hét alatt helyrerázódnak ők is, és akkor minden szupi lesz. A védőnőm azt mondta erre, hogy most alakul az emésztőrendszerük, eléri végleges fejlettségét, és azért vannak a hasfájások, üvöltések, hisztik.

Remélem tudtam segíteni :roll:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok :)

Ildi, nagyon gratulálok Tímeához! Szép nagy bébi :)
Csak júniusi lett ő is :wink:

Zetus, köszi, elírtam Szoniék cm-ét :oops: Javítottam :)

A kiegészítéseket is beírtam :) A táblát azzal egészítjük ki, amivel akarjátok :wink:

Az éjjel én is szembesültem a hisztivel, most először :shock: És fogggalmam sincs,
mi lehetett a baj :roll: Talán hasfájás... Még a cici sem nyugtatta meg. Persze végül aztán azon aludt el, mint mindig. Június, ismerős a dolog, a bimbóim nekem is kivannak a cumizgatástól :? Ezért próbálkozom néha a cumival, de még nem tudtam rászoktatni :D Nem kő néki... De inkább eltűröm a cicizést, lévén hogy tápszert kap a kicsike - nehogy teljesen "elvaduljon" a mellemtől.

Tegnap lehidaltam. Hátról hasra fordult a 17 napos gyerekem :shock: Igaz, volt segítsége :mrgreen: Egyrészt a saját dühe, másrészt meg a kókuszpólya-betét, amin alszik az ágyunkban (erről gurult "le"). Ez kb. fél cm (vagy annyi sem) vastag a ráterített textilpelussal együtt, és úgy tűnik ez elég lendületet adott neki ahhoz, hogy áthömbörödjön a drága a karján keresztül :D A fejét is már egész konkrétan tartja... :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Hordozókendő: nekünk is van, most próbáltam ki először. Itt van gyermek az ölemben, kendőben, és horpaszt ezerrel :) Nandu kendőt vettünk, a csípőn csavart fekvőhordozási módot kötöttem meg. Előtte Annalucus nyűglődött kicsit, nem nagyon tudott elaludni. Beletettem a kendőbe, elhallgatott, nézelődött még 1 percig, majd szépen bealudt :) Kicsit olyan, mintha össze lenne nyomva a gyerkőc, naon össze van gömbölyödve benne - de gondolom ez a titka: anyaméh fíling :D Szóval így első használat alapján: szuper :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Egy "apró" gond van csak: ilyen időben összeizzadunk :?

Judit
Kép

Kép
balwin

Június

én még sosem adtam neki anyatejen kivül mást,mivel nehezen gyarapszunk félek még kevesebbet enne. Tegnap megette üvegből a 80 at és később még szopizott.....nem hittem el utána attól rettegtem nehogy kihányja.

Kép
bóbita3

Helló anyukák!

Eddig a terhességünk apró cseprő kínjaival voltunk elfoglalva, plusz paráztunk a szüléstől sé a körülményeitől ezerrel, de most...(!) sokkal izgisebb a dolog :twisted: ! Már egy külön kicsi lény akarata tombol olykor olykor mellettünk, illetve a mi akaratunkkal szemben :shock: . Ehe! majd megszokódik ez a dolog is ám! Összecsiszolódunk idővel.

Etetés :) ! JA! Eszterem rendesen eszik, néha már az a baj, hogy nem tudja mi az elég és annyira telekapja magát tejcivel, hogy utána nem győz böfizni, bukni és tekeregni a feszülő pocaktól.Az alvás iccaka nálunk is 90%ban cickón történik.Nem tudom rávenni a cumizásra pedig próbáltam :roll: annak ellenére, hogy én is úgy indultam, most NEM!Mostanra aztán van itthon kis cseresznye, nagy cseresznye, fogszabályzó, cici alakú, és MAM-os cummogó..... !AHA! toll a fülembe, a cicinél jobb nincs...mindig ezsembe jut az a pár sor, hogy ...csüngtem ajkán szótlanul, mint levél a fán...(csak a mi esetünkben : csüngtem ANYÁN szótlanul.... :lol: )

Hordozókendőben én is hasonló élményeket éltem át, mint te Judit.Amind benne van és összesimulunk...csinálhatok bármit (pakolás, teregetés, sütés, netezés....) Ő alszik ezerrel...Csak letenni nehéz belőle.Nekem olyan van kölcsönben itt, amit a Kismamából lehetett rendelni.Engem is aggasztott, hogy össze van szinte gömbölyödve benne, de azzal nyugtattam magam, hogy ha nem lenne jó neki, nem aludna oly édesdeden.Valóban anyméh feeling lehet :wink:

Tejkiütés nekünk még nincs, a vegyesen táplált nagyfiamnál volt...Olyan volt tündérkém, mintha serdülne épp.Én nem kentem semmivel, elmúlt magától.

Popsikrém nálunk smmi vagy a gyógyszertári koleszterines.
Na megyek, majd később bekukkantok.Rakok egy kicsit félhomályos képet a csajsziról.Anya ügyeskedett a kamera mögött
Kép 8)
SZIASZTOK!

Kép
Kép
petra78

Sziasztok!

Alig győzöm visszaolvasni, annyit írtatok!

SZONINAK ÉS ILDINEK GRATULÁLOK, SOK SOK BOLDOGSÁGOT A PICUROKHOZ! (lám ők sem maradtak örökre terhesek)

Láttam, hogy írtátok, hogyan szopiznak a babócák. Szóval Palika egy nap kb. 8-10 alkalommal eszeget. Mivel ő a 10perc múlva bealvós típus, egyenlőre méricskélem, hogy mennyit eszik, és ha úgy látom keveset, akkor ébresztgetem. Bár mostmár nagyjából beálltunk, kb 15 perc alatt jóllakik, utána még nyammog rajta, ezt még hagyom 10 percig, aztán elveszem, ha nem köpné ki. Aki méri: mennyit eszik egy alkalommal? Palkó úgy 60-80-at. ez vajon jó? Éjszaka 4 órát hagy ki, nappal 2-3-at, de van hogy csak 1,5-et.
egyébként ő is marha nagyokat nyel, akkorákat brekeg utána, hogy öröm hallgatni.
Azt hiszem lassan én is abba fogom hagyni a méricskélést, a Petrának van igaza! Mert bennem is csak ez van, hogy hú most csak ennyit evett, és vajon miért, stb...

Hordozókendő nekünk is van, egy marha hosszú széles anyag. De a leírás alapján csak a kersztbetevős tűnik nekem biztonságosnak, a többi olyan furi. Valószínű én vagyok a béna, de a fekvős pozíciókat képtelen vagyok rendesen megkötni. Ha valaki tudna segíteni???!!! Az egyik pl olyan volt, mintha csak át lenne rajtam dobva a kendő, és elől lógott a baba. Meg annyira hosszú!

Ja, a Palika nálunk sem fogadja el sem a cumit, sem a vizet, csak add ide a didit van!

Petra, nagyon édi a kisleány!

Na, megyek Palkónak lassan teríteni kell a cickót,
LÁNYOK, KITARTÁS MINDENKINEK! SZERINTEM MINDEN KÉTSÉGÜNK, KÉRDÉSÜNK MEGOLDÓDIK MAJD!

Kép

Kép
skat

Skat: Ahogy mar irtam, az en vedonomnek a "maniaja" a mericskeles az elso honapban, en meg nem akarok vele "osszezordulni", szoval nekem vannak adataim... :))
Bercel-baba 3-4 orankent eszik, de "ossze-vissza", ami a mennyisegeket illeti. Van hogy 70-et, van hogy 130-at, altalaban 100-at...

Petra: Eszter tunderi!

Vettem Sudocreme-t, kenegetem is vele a gyerek arcat, de sok valtozast nem latok, egyenlore meg mindig tiszta ragya szegenykemnek a feje... :(

A hordozokendo... ma akartam kiprobalni eloszor, es rajottem, hogy amit vettunk, az kicsi, nemtom megkotni az ujszulotteset, mert tul rovid... :( szoval szerintem kicsereltetem. Egyebkent ti hogy kotitek meg???? Amikor en kotozgettem, iszonyat fura, kitekert pozban fekudt Bercel, es raadasul nem is nagyon tunt biztonsagosnak... :( Vki lefilmezhetne a fenykepezogepevel, hogy koti meg, es atkuldhetne nekem emailben... :)

Mozgas: Tegnap ejjel a gyerek 180 fokban megfordult a kisagyban, haton... majdnem szivrohamot kaptam, amikor bementem hozza ejjel etetni, es ahol a fejet kerestem, ott a laba volt...

Kerdes: mostanaban eleg sokat alszik napkozben hason Bercel, es horror, ahogy megforditja a fejet... elkezd nyusziteni, es probalja emelgetni a fejet, es van, hogy felig megforditja, de csak felig, es akkor arccal elore belefurodik a feje a matracba, majdnme megfullad, es akkor nagy nehezen vagy megforditja vegul teljesen a kis buksijat, vagy visszarakja, es kezdi az egeszet elorol... ilyenkor mi a jo? hagyjam hogy probalkozzon? vagy segitsek neki, es forditsam at ilyenkor???

kitartast mindenkinek ebben a nagy melegben

zetus8

Petra, tündéri a kislányod :D

Tejkiütés nekünk sincs (illetve mintha jönne elő 1-2 göböcske), de én úgy tudom, nem kell vele foglalkozni, elmúlik magától.

Zetus, mi is ezen dilemmázunk: segítsünk, vagy ne?! Annalucus nem nagyon szeret hason tartózkodni, de muszáj, mert laza csípője van, és persze így edződik a nyaka, gerince, mindene :) Nálunk nem a fejrakosgatással van gond (az megy szépen), hanem folyton fordulna vissza hátra...a karja persze még útban van :mrgreen: Ilyenkor még szoktuk hagyni pár percig, próbálkozzon csak (megmutatni úgysem tudjuk neki, ilyen picin még saját erőből tanulnak). Akkor nyúlunk hozzá, ha nekikezd ördögűzősen ordítani. Így hagytuk is a maga "kárán" tanulni, meg nem is kínlódtattuk.
Amúgy meg Bercel baba úgyis neki fog állni 1000x is, amíg nem sikerül úgy a dolog, ahogyan ő azt elképzelte :) Sztem a legjobb, amit ilyenkor tenni lehet, hogy figyel az ember - akkor közbeavatkozni, ha baj van, vagy már alaposan felidegesítette magát a kicsi.
Hordozókendőt én a hozzá kapott füzetkéből kötöttem meg... Azt én sem tudtam megkötni,amit szerettem volna, mer úgy tűnik túl nagydarab vagyok hozzá :lol: (sztem nekem a legnagyobb méretű kendő van) De a füzetben lévő képek alapján úgy gondolom, amiben fekszik a gyerkőc, azt lehet alkalmazni újszülöttkortól. Én biztonságosnak éreztem.
Egyébként megkötési módokat a neten is lehet találni...hátha van videó is :)

Skat, ha hosszú a kendő, tekerd még egyszer körbe a derekadon. Én is ezt teszem...ójeeeh, van olyan megkötési mód, amihez még nekem is sok a kendőm hossza :lol:

Van itt a babaneten hordozókendős topic, ha érdekel valakit:
Társalgó - Életmód - Hordozokendok.
Háton megkötős videókat pl. raktak fel ide, marha jók :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Szia mindenki!

Hát a hordozókendő megközését én az előző tulajra hagytam, így most van egy nagyon nagy "karikám" az anyagból.Én egy olyan megkötési módot választottam, amihez a fix csomó a jó, és bele kell bújni a karikába, majd megtekerni, oszt' újra bújni :D érthető voltam :twisted: ,Én is a mellékelt füzetkéből lesek, pedig megmutatta a csajszi live is, de én és a gyors felfogásom :oops: .
Összes ismeretem egy pozícióra terjed ki, ez a hason való hordozás.Majd lefényképeztetem magam urammal és felrakom mutiba, jó?Olyan mintha megint pocakos lennék :) (persze az vagyok, csak 4-5 hete még volt erre "alibim", most pedig....mint egy álterhes de tényleg!Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel?)
Elkiabáltam a pötty dolgot.Már vannak :( és Eszter is elkezdett kamaszodni homloktájékon és a nózija körül....mindegy ez nem fáj, majd elmúlik.Én ebben a melegben nem szívesen kenem semmivel, mert csak leolvad szegénykémről.
Itt mindenki hason altat?Nagyfiamat anno nem mertem mert féltem hogy "belefullad" a matracba, de lánykánk csak így alszik el.az első pár alkalommal paráztam is miatta, ezerszer megnéztem, hogy jól van-e...de most már éjszaka is így hagyom.
Ti hagyjátok sírni a babát, amikor már foggggalmatok sincs mi lehet a baja mert evett, tiszta a pelusa, tiszta a ruhája és dajkálva is volt ? Nekem eddig 5 percnél nem ment tovább...elkapatom szerintetek?
Felébredt, megyek uzsiztatni :), aztán séta és fagyi (így akarok le pocakosodni,mi? )

Kép
Kép
petra78

Petra!
Eszter nagyon cuki!

Tegnap megjött futárral a Suttogó és beleolvastam. Hát ezek szerint, már el van rontva a kölök!

Tipikus eset, hogy a gyerek nappal alszik jókat, éjszaka bezzeg gyakrabban felébred. Rozi például nappal alszik 4 órát is egyhuzamban és úgy kell felébreszteni kajcsizni, éjjel viszon jó ha három órát kibír és ilyenkor már enni kér.

A könyv szerint nappal max. 2,5 órát hagyjuk aludni utána estessük meg és így állítsuk be a napirendet, ekkor ugyanis éjjel nem lesz olyan éhes. Ezt állítólag azért csinálja, mert felcserélte a nappalt az éjszakával.
Na kipróbálom lesz ami lesz, hosszútávon talán megjön az eredmény (mármint, hogy éjjel alszunk többet).

Ja még annyit, hogy az esti etetés előtt adom neki az Infacolt és ez nagyon bevált, mert nem fáj a pocija annyira,könnyebben büfizik és pukizik.

A másik gubanc az esti altatással van. Általában (mindig) úgy aludt el a picúr, hogy járkáltam vele, ráztam a fenekét és amikor már tutira beájult betettem a kiságyba. Na ez nagy hiba, ugyanis előbb utóbb csak így lesz hajlandó elaludni (megjegyzem már most is) és jön a kinlódás.
Szóval tegnap etse alternatív altatás volt (könyv szerint) , amikor sírt felvettem megnyugtattam, majd visszatettem a kiságyba. Persze megint sírás, nyugtatás (közben néha szopizás) és így tovább. 20 órától csináltuk ezt és 22 -re úgy beájult a gyerekem (velem együtt), hogy elaludt a kiságyban (én nem a kiságyban :D ). Persze ez csak akkor működik, ha az álmosság miatt sír és nem fáj a pocija vagy nem éhes.

És ezt hallgassátok meg, most először fogadta el igazán a cumit és álomba szopizta magát vele.

Bea

Kép[/url]
június

Miért nem tudom a vonalzót megcsinálni??????? :oops: :oops:

Most néztem a táblázatot, hogy kisfiúk, kislányok fele - fele arányban vannak!

Ezt sikerült összehozni!

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok, csak dobok egy képet magunkról!

Olyan fáradt vagyok mostanában, még mindig nem szoktam hozzá az éjszakai keléshez,szerintem felhalmozódott a két hónap alatti változó alvási periódus! :( Ti hogy vagytok ezzel? NO meg hát ez a meleg! :( Teljesen kikészít! :((

Kép

Kép
elizabeth25

június:
Vonalzó: a profilodba az aláíráshoz kell bemásolnod az url-lel kezdődő kódot, alul elmenteni, és már kész is :D

golfmono

Sziasztok!

Zetus,
köszi az adatokat, kb akkor annyit esznek a babáink. Azóta emelt ám a kiskrapek, többször evett már 100-at, ja és tegnap este 140-et, fél10kor. Sok is lehetett neki, mert csak 4kor ébredt fel szopizni.

Altatás: nekünk nincs vele gond, Palika tényleg csak akkor sír, ha már nagyon éhes. Ha fáj a pocija, vagy valami nem tetszik, akkor csak morog mint egy tigris.
Viszont a Johival anno sokat kínlódtunk éjszaka, nem akart visszaaludni. Szóval a szívem szakadt meg, de én hagytam sírni 10-15 percig, maximum. Bár tovább nem is kellett, mert ennyi sírás után mindig bealudt. Ez kb egy hétig ment, és utána nem volt semmi probléma. Ezt azonban csak éjszaka csináltam, nappal sokat volt kézben. Mondták is, hogy elrontom, de nem így lett. Sokszor úgy főztem, h egyik kezemben a leányzó. Aztán idővel erről is leszokott. Szerintem ilyen pici babákat még nem lehet elrontani, viszont éjszaka -ha sírás árán is-, de jobb rászoktatni, h ő maga aludjon el. evés, büfi és be az ágyba. Hogy tudja, h ilyenkor aludni kell.

Hordozókendővel kapcsolatos infókat köszönöm!

Puszi

Kép

Kép
skat

Kép

Ezek már régebbi fotók,az ujakat még nem raktuk fel a gépre.

Kép
bóbita3

Hát látom csak egyet sikerült,pont apával alszik a kis cincánk. Kép Kép

Kép
bóbita3

Mostanában mi is hasfájósak vagyunk,főleg evés közben.
Normális az hogy egy nap 6szor kakilunk :?:
A tegnap éjjelünk nyugis volt,ha nem kéne büfiztetnem egyből visszaaludt volna a drágám.
Ma kaptam az első ébren lévős mosolyt :!: :!: :!:

Kép
bóbita3

Csajok!

Ezeken a szopi mennyiségeken én teljesen ki vagyok akadva :shock:

Nekem Réka átlag 80akat szopizik 6szor egy nap. Ez lehet, hogy 110 v. 100, de lehet csak 50-60 is. Nálunk pl. még sosem volt 120nál több szopizás.
Pedig Réka "már" 1 hónapos....
Szerintetek ez kevés????
De viszont alszik rendesen, csak akkor sírdogál, amikor a pocakja fáj. Akkor tuti nem éhes, ugye?

Kép Kép
fricky

fricky: szerintem ne aggodj, biztos hogy eleget eszik Reka-baba, ha alszik rendesen...

bobita: Bercel majdnem minden eves utan "rottyant", szoval szerintem a napi 6 kaki tok normalis... Mult heten azzal jott egyebkent nekem a vedono, hogy ne aggodjak, ha egy heten csak egyszer kakil a gyerek, mert anyatejes babaknal ez tok normalis, mire mondtam neki, hogy egyenlore ilyen gondunk nincs, szerintem tobbet is "termel" a gyerek a kelletenel... volt mar olyan, hogy epp pelenkaztam, amikor sugarban lefosott, de ugy, hogy meg a padlora is boven jutott belole...

Lanyok, segitsetek! Bercelnek penteken lesz 2 hete, hogy leesett a koldokcsonkja, de meg mindig veres... :((( Szerintem ez mar nem normalis... ti hogy alltok a koldokkel? mennyi ido alatt gyogyult be? Mit tudok vele csinalni, hogy begyogyuljon?? Minden pelenkazasnal fertotlenitem alkohollal, meg hintoporozom, de semmi valtozas... :( Raadasul ettol paraztam a legjobban, hogy nem gyogyul be rendesen, erre tessek, megkaptam... :((

zetus8

Én egy gyerekorvos ismerősömtől tudom, hogy a babák napi adagját úgy kell kiszámolni, hogy a súlyát el kell osztani 6-al, és 7-el, és a kettő közötti mennyiség az, amit kb. meg kellene enniük egy nap.

Nálunk az átlag mennyiség az kb. 80 g/szopi. Máté most 2920 g. Ha ezt elosztom 6-al az 486 g, ha 7-el akkor 417 g.
7-szer, vagy 8-szor eszik egy nap, tehát 80 x 7 = 560 g
Így azt gondolom, hogy bőven jól állunk.. Amúgy ezt mutatja az is, hogy 6 hét alatt majdnem 1 kg-ot hízott, ami az ő 2080 grammos születési súlyához képest nem semmi! :)

Bocsi a matekozásért :oops:

golfmono

golfmono: ha a te számításodat veszem alapul, akkor nagyon gáz nálunk a helyzet. Réka szopizik 6szor átlag 80at az ugyebár 480.
Viszont 4 kg a súlya. Szóval ha a te számításodat nézem, akkor 570-660 között kellene ennie egy nap. Ez nincs meg nálunk tutira!!

Kép Kép
fricky

Csak egy gyors reagálás!

Ez a matekozás nem megy nálam csajok! Én nem mértem meg még egyszer sem, hogy mennyit eszik csak hetente egyszer mérjük a súlyát és ezek szerint heti 150 g-ot gyarapszik. Amúgy is látom rajta, hogy szépen fejlődik hurkásodik a lábacskája és a kis keze is párnásabb sokkal.

Ha jókedélyű a bab, alszik rendesen, akkor szerintem nem kell parázni. Amúgy is minden baba más és szerintem fölösleges az átlagokat nézni. Lehet, hogy az egyik héten alig fejlődik a következőn viszont duplán

Köldökcsonk!
Rozinak is 2 hete esett le kb. és időnként még mindig találok benne időnként véres váladékot. A védőnő azt mondta, hogy ez teljesen természetes (több hét kell neki) csak arra kell figyelni, hogy száraz legyen a köldökcsonk. Tehát ha lekezeled utána kicsit szét kell húzni, hogy kiszáradjon és fürdés után is ugyanígy!

Mennem kell , sziasztok!

Jó éjszakát mindenkinek! :D

Liza, aryanosak vagytok !

Bóbita!
Az én kislányom is imád apa vállán aludni! Nagyon cuki!

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Köldök: nekünk hamar begyógyult,de jól bele kell nyúlni és kitörölni alkohollal mielőtt hitőporozod. Zetus Véres vagy már barnás váladék jön belőle?

Azt mondják az okosok ha gyarapszik a bébi tök mindegy mennyit eszik,mert ez sok mindentől függ. Pl: mi nagyon lassan hizunk de alakulunk. Már nem idegesitem magam rajta.

Kép
bóbita3

Hello!

Most volt itt nálunk a dokibácsi, és kérdeztem tőle az evés dolgot! Azt mondta, hogy a napi adag min. 200-300 (a mi 2hetesünknél), de ez sem mérvadó, mert a tejcsi minősége is változó. Elég havonta 1 mérés, és ha gyarapszik, akkor minden oké. Hát a mi fiunk már 500-600-at is megeszik, ahogy a mai napot számolom. Szóval, lányok, tök mindegy mennyit esznek, lényeg a növekedés.
Még azt is mondta, h éjszaka nem kell őket ébreszteni, és nappal is csak akkor, ha már 6 órája alszik. No ez a veszély nem fenyeget!
Fricky, szerintem ezen ne aggódj! Minden baba más, mostmár nagyon én sem fogom méregetni! Ha meg vannak elégedve és hízogatnak, akkor minden rendben!

Kép

Kép
skat

Bocs lányok, hogy ezzel a matekozással borzoltam a kedélyeket. :shock:

Én is úgy gondolom, hogy ha minden rendben, kiegyensúlyozott, nyugodt a babóca, és jól fejlődik, akkor matek ide-matek oda nem kell számolgatni. Én eredetileg nem is kezdtem volna mérni Mátét, ha nem ilyen kis súllyal születik, és nem koraszülött. Viszont így alakult, emiatt mérem, de már nem sokáig (én magamnak a 3-4 kg.-os álomhatárt szabtam meg).
Úgyhogy ne parázzon senki a számok miatt, szerintem azt nézzük, hogy jól fejlődik-e, jól alszik, akkor nagy baj nem lehet.

golfmono

bobita: van ugy, hogy egyik nap szep a fiam koldoke, de aztan utana megint veres, ma is brutalisan nezett ki... :( es nem barnas, hanem rendesen veres... :( Egyebkent lehet hogy az volt a baj, hogy vedono is meg a dokino is mast mondott, hogy mit csinaljak, pl. a vedono azt, hogy rakjak ra gezlapot amikor pelenkazom, es akkor nem serti fel a pelenka. Ezt csinaltam egy hetig, mig tegnap rajottem, hogy igy tobbszor elofordult, hogy lepisilte a gezlapot, es a pisiben azott amig aludt... :oops: Szoval megprobaltam amit a dokino mondott, hogy hajtsam le kicsit a pelenkat elol, de ez sem valt be... :( A kezelessel kapcsolatban egyikuk azt mondta, hogy jol toroljem ki a "sebet" alkoholos vattaval (en altalaban ezt szoktam); a masik meg azt, hogy eppen csak toroljem meg es kesz, ne nyuljak bele nagyon, csak a hintoport szedjem ki ha van benne, mert akkor mindig leszedegetem azt a sebet, ami mar epp kezd(ene) gyogyulni. Szoval ossze-vissza valtogatom amiket mondtak attol fuggoen, hogy epp melyiket gondolom esszerubbnek... :(

zetus8

Sziasztok!

Köldökcsonk: nálunk a csonk már a kórházba leesett és utánna 5-6 nap és teljesen begyógyult nem volt véres sosem.
Evés: Balázs 120 eszik általában de van hogy csak 90 grammot, nem lihegem túl, bár van mérleg és minden este fürdés előtt megmérem. Volt hogy kicsit csökkent a súlya akkor próbáltam többel kínálni és meg is ette.
Képzeljétek balázs tegnap este 20:15-től aludt hajnali 4:45-ig. Már me is ilyedtem él-e még a gyerek szegény meg is ilyedt mert aludt szépen. Aztán követelte egész nap az adagját 3 óránként. A súlya most 4600 gramm, és 3400 született.
Este megfürdettem, evett és úgy beájult ilyen még nem volt, letettem és már aludt is. Kép Kép
KépKép
rena10

Szépek a babócák anyukák :D

Köldökcsonk: lekopogom, nekünk semmi gáz nem volt/nincs vele. Mielőtt leesett, barnásan váladékozott, de miután lefittyent, aminek le kellett, szépen elmúlt a barnázás is egy nap alatt. Én nem is kenegetem azóta semmivel... A védőnőnk hetente ránéz, a múlt héten pl. hozott rá valami rudacskát (asszem ezüstnitrát...lehet most hülyeséget írtam, de ez a kifejezés rémlik :oops: ), amit egy pillanatra belenyomott a köldök közepébe (szárító, sebgyógyító hatás). De úgy néz ki nem lesz még egyszer szükség a műveletre, mivel nem élő szövet van a mélyén, hanem bőrrel borított. Annalucusnak egyébként jó nagy csonkot hagytak, féltem is, hogy emiatt majd jó sokáig babrálhatok vele, de nem, kb. másfél hete megszabadultunk tőle.
Zetus, egy kis olvasnivaló, hátha... a Köldökápolás, és a Köldökvadhús címszavakat...

Köldökápolás, köldökvadhús

Méricskélés: nekünk ugye nem kell mérlegelni (tápozunk), még a lefejt anyatejcsit is cumisüvegből issza a gyerkőc :( Illetve hát le kell fejnem, ha a gyerekben akarom tudni. De írom a napi adagokat, átlagosan 510-550 milit eszik 24 órán belül. Meg is látszik rajta, hurkásodik, szép tokát és pofazacsikat növesztett :lol: Ma megmértük fürcsi előtt, éhgyomorra, csupaszon: 3890 gramm. 3500-al született, és 3280-al jöttünk haza a kórházból.
De a számokkal szerintem sem érdemes foglalkozni, ha babó jól érzi magát, anyuka se stresszelje magát!

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Látjátok, én ezért határoztam el az első ygerkőcnél tapasztalt szopi kudarc és depi idején, hogy SOHA többé nem fogom mérni mnnyit eszik a baba!!!! Bele lehet zakkanni, hogyha egyszer 40-50-el kevesebbet eszik mint "kellene".Mi sem eszünk meg mindig 2 szelet kenyeret, van amikor egy fél zsemle is bőven elég, nem?(Főleg, ha előző alkalommal jól bekajáltunk valamiből :) )
Ha nő a kicsi, alszik mint a bunda, kakil és pisil rendesen, akkor minden oksa!
Eszter pl épp ma éjjel hajnali 2-kor nemtom mennyit, de rengeteget szopizott, mert folymatosan nyelte az öblös kortyait percekig.Fullos lett, és reggel 6-kor csak éppen szopizott kicsit és most alszik.Lehet, hogy éjjel evett 120 at, most pedig csak 60-at, de sebaj ha ő így most elvan. Én inkább amiatt vagyok állandó parában, hogy legyen tejem elég...
Köldökcsonkunk még nekünk is véres volt a múlt7en de anyu védőnő szerint ez tök normális.Mondjuk a miénk alvadt véres volt, de sztem a másik sem gond még, azért kérdezd meg a dokit vagy a vnőt Zetus.
Lányok, asszem 4 héttel a szülés után nekem már megjött a mensim.A házi-védőnő szerint (piszok mázlista vagyok, hogy kéznél van) ez normális, bár általában hónapokkkal később jön a szopis babáknál.Az én szervezetem azonban már késznek érzi magát a következőre :shock: hááááááát én nem !!!!!

Megyek, mert apa megjött a boltból és reggeli!
Sziasztok!

Kép
Kép
petra78

Petra!
nekem még el sem múlt a szülés óta a mensim. Ezek szerint 3 hete folyamatosan menstruálok és ha jól számolom behozom a 9 hónap adagját, mert ezelőtt max. 3napig tartott.

Most csak ennyit, kislányom nagyon nyűgös :cry:

Bea

Kép[/url]
június

Halelujaaaaaaaaaaa sikerült a vonalzó :lol: :wink:

Bea

Kép[/url]
június

Judit: jo hogy irtal meretbeli adatokat, mert en hozzad, azaz a lanyodhoz szoktam "hasonlitgatni" a fiamat, mert ugye egy napon szulettek, raadasul kozel egy sullyal, Bercel 3400 grammal, es 3250-nel jottunk haza a korhazbol... Tegnap este mi is pont megmertuk furcsi elott, ehgyomorra, ruha nelkul, az eredmeny: 3900 gramm. Szoval akkor megnyugodtam, hogy a te babod is hasonlo meretekkel bir, tehat nem lehet baj... :)

Junius: gratula a vonalzohoz! :)

Koszonom a tanacsokat, tapasztalatokat koldokcsonk-ugyben, remelem a mienk is hamarosan begyogyul...

zetus8

Petra, én még észre sem venném, ha mostanában meglátogatna Vérnéni :oops: Bár ma reggelre már nem tapasztaltam vérzést, de volt már ilyen a napokban, aszittem végre "kiürültem" :D Oszt még nem :?
Asszem te említetted valamikor a hasas dolgokat :oops: Nah, nekem igazi kötényhasam lett :? A terhesség alatt felkapott 15-16 kiló nincs is már rajtam. Próbálkoztam a hasleszorítóval, de a bőrcsüngésen nem segít, a pocak (illetve a belsőségek) meg anélkül is szépen visszahúzódott. Most annyi kiló vagyok, amennyivel a terhességet kezdtem, az akkori farmerom mégsem jó rám, derékban szoros :? :lol: Kezdhetek hullahoppozni :)

Június, gratu a vonalzóhoz :wink:

Judit
Kép

Kép
balwin

Zetus, akkor Bercel is jó húsban van :lol:

Judit
Kép

Kép
balwin

Hát lányok, itt tegnap óta érdekes dolog történt, kész HORROR!!!!! :?
Június nekem is volt gyermekágyi folyásom a szülés óta folyamatosan, csak tegnapelőtt rendes mensi görcseim jöttek és ezzel együtt friss "anyag" is ürült. (Judit ez a Vérnénis szöveg 8) jóóóó!)
Tegnap azonban megfejelődött ez az egész.Este, miután csemetéink szunnyadtak (Ádámtól és Évától kezdem...) egy könnyed nápolyis nasira indultam a konyhába, A konyha közepén azonban meg kellett állnom, mert azt éreztem, hogy (bocsánat ha nem leszek túl gusztusos!!!!!) valami nagy dolog indult meg bentről kifelé belőlem.Nagyon megijedtem, elcsoszogtam a wc-ig (nem rohantam, nehogy útközben placcsanjon) reméltem, hogy "csak" alvadt vér lesz. A wc-re ülve megszületett azonban egy kisebb tyúktojásnyi valami :shock: ...... Mivel bepánikoltam, gumikesztyű fel, és kihalásztam a vízből, (mondtam, hogy undorító lesz) beletettem egy materna-s dobozba.Egy kicsit megnyújtott, egyébként szabályos felszínű tojáshoz hasonlító, hús színű valami volt. Este 10 küröl voltunk, áthívtam anyu védőnőt, akik jöttek is ezerrel.Megnéztük ketten, nem a műtét során bentfejetett vatta tampon, hanem valami szövet lehet....remegtem ezerrel, nagyon megijedtem!!!!
Megbeszéltük, hogy ma felhívom a dokit, hogy van-e valami teendő eztán (a valamit lefagyasztottam a dobozba biztos ami tuti). SZERINTETEK?! Hallottatok már ilyenről, mert én még soha és anyu sem. JA! és azóta -éjjel+ma reggel- még nem is vérzek, úgyhogy lehet, hogy a szerdai görcseimet is ez okozta.....Horrorisztikus, igaz?
A pláne az egészben, hogy férjem is megijedt kicsi és annyira rosszul lett a "dolgot" látva (mert ugye nagy pánikomban neki kiáltottam először és mutattam meg :oops: ), hogy egész éjjel a wc-re járt hol ücsörögni, hol pedig térdepelni.....reggelre -aztmondta- teljesen kiürült a tápcsatornája :roll: Szegénykém....

Várom, hogy mit gondoltok, és hallottatok-e ilyet!Szia addig is!
Petra

Kép
Kép
petra78

JAAAAAAAAA és azt nem is írtam, hogy tegnap Eszterrel voltunk szemészeten -toxoplazma miatt ezt is figyelik- és ismét rendben találta a dokinő a szemfenék dolgait!!!! :lol:

Kép
Kép
petra78

Petra: Orulok hogy Eszterrel minden okes! :)
Egyebkent tenyleg horror amit leirtal... nekem meg a korhazban volt egy ehhez hasonlo elmenyem, belolem is kijott egy nagy darab "cucc", ami olyan volt, mintha egy kissebb maj-darab lett volna... de gondolom az meg a mehosszehuzodas-urites miatt volt... remelem nem lesz belole semmi komoly... azert vigyazz magadra!

zetus8

Sziasztok,

Vagyok ám, csak nem olyan egyszerű!De ez ismerős mindenkinek, ugye?! :lol: :wink:

Nagyon szépek, drágák a babócák! :) Apán alvós különösen édes :)

Köldökcsonk, nekünk hétfőn esett le, akkor volt Hannus 9 napos.Azóta is kicsit még száraz körülötte, ugyhogy kezelgetem még, de véres nem volt sose.

Evés, nekem is azt mondta a védőnő, hogy meztelen súlyt elég heti 1x mérni, csak ellenőrzésképp, a kajamennyiséget meg ha eszembe jut!Szóval nem kell ezen görcsölni valóban.Ha szépen alszik, eszik ritmus megvan akkor nem lehet baj!
Mondjuk én pont tegnap mértem egyet, és már 60-at evett :) Kórházból is úgy jöttünk haza, hogy 3040-eket evett a kis pirinyóm :wink:

Rakok képeket, és a szüléssztorit is küldöm, hogy ne maradjak már adós!Lassan lekőröznek az utánam szülők :lol:

Június 23.-án szombaton, pont a kiírt napomon be kellett mennünk CTG-re mivel a doki pont ügyeletes is volt!Reggel mikor itthon készülődtünk már sejetettem, hogy szülés lesz, mert elkezdtem vérezni!
De. értünk be, CTG+vizsgálat volt. Minden ok. de tök zárt voltam.Terápia:ki kellett mennünk a városligetbe sétálgatni 2-3 órát, hátha magától elindul a tágulás.A vérzés miatt ugyanis nem akart hazaengedni, viszont mesterségesen sem akarta elindítani a dolgokat!Séta jó volt kettesben apával, és meg is tette kicsit a hatást mert bő 1 újjnyira kinyíltam!1/2 3-ra értünk vissza!
Újabb CTG, vizsgálatok, és mivel egyre jobban véreztem, burok nem repedt, fájások össze-vissza semmi rendszer ezért meg kellett kezdeni a beavatkozásokat!
Szokásos tennivalók beöntés, borotva stb. majd megrepesztette a burkot!Amit szintén jól tett mint anno Esztinél, mert ő is belekakilt a vízbe.Így megkaptam az Oxitocint is, hogy jöjjenek a fájások is végre!
De azok csak nem akartak rendszerességgel jönni, ez is szintén ugyanúgy zajlott mint Esztinél.Szóval én sajna ilyen tipus vagyok, mert itt is másodlagos fájásgyengeségem volt!
Ugyhogy 2x is emelve lett az oxi.adagolás mire is végre 1/2 6-ra megjöttek a rendszeres fájások!
Na akkor kértem az EDA-t!Hát azzal most sajna nagyon rossz tapasztalataim voltak!Egy béna alíg hozzáértő anesztes dokinő jött le badni!2x is szúrt mert nem találta ahova adni kell, szóval nem ecsetelem, de kiakadtam rá!És még fájt is!!! Nem is adta olyan jól, mert a fájásokat elérzéstelenítette, de a kitolást nem és mindent éreztem teljesen!
Aztán igazán nem történt érdemleges, a következő 3 óra azzal telt, hogy beszélgettünk, szülésznőmmel, meg a férjemmel, meg doki is ott volt nagyon sokat velem! 21:30 körül kezdődtek a tolófájások, de akkor még csak kezdődtek!Na onnan pokol volt!
Le a kalappal aki mindenféle fájdalomcsillapító nélkül szül!!!!Ezt nem győzöm hangsúlyozni!Én annyira nem bírom a fájdalmat, hogy azt hittem nem élem túl!Pedig kis picike baba volt, de akkor is iszonyúan kínlódtam!Aztán 2.-ik kitolásra megérkezett Hanna baba 22:09-kor!
Utána nagyon megkönnyebbültem, és az járt a fejemben, hogy többet ilyet soha!Akkor eldöntöttem, hogy elég lesz ez a kettő baba nekem bőven!
Utána még a méhlepény sem jött ki egyszerűen, ott is kellett egy jópárat nyomnom mire kibújt végre!
Aztán pedig már csakis jó dolgok történtek velünk!Megvolt a 2 óra meghitt együttlét, szopizással, csendben.És az olyan jó volt!!!
Utána pedig a gyerekágyon is minden annyira jó volt és ismerős
A szülés utáni időszakom viszont sokkal jobb volt mint 3 éve!Abszolute semmim nem fájt, pedig vágtak, gátsebemen már aznap éjjel ültem az ágyon, a hasam sem volt annyira gázos!Igaz miután jól beindult a tejcsi az utófájások a szoptatás alatt igen erősek voltak, de 2-3 nap alatt lezajlottak!

És a képek!

Kép

Kép

Kép
manóci

Manoci: hat azert a te szulestorteneted se semmi... De a gyerekeid edesek, es ez a lenyeg! :)

Rakok fel par kepet, amik az elmult napokban keszultek...

Kép anyával

Kép

Kép az első igazi mosoly, csak anyának! :)

zetus8

Manóci!
Hanna igazi kis hajasbaba, nagyon drága!

Petra!
Sajnos fogalmam sincs, hogy mi lehet az a valami. Csak valami szövetdarab vagy ilyesmi ami a méhedben maradt,azért görcsöltél?! Mindenesetre mutasd meg dokinak, mert az a biztos, bár szerintem nemlehet nagy baj, szülés után az ember szervezete produkál érdekesdolgokat!

Te ugye császárral szültél? Akkor méhlepény nem maradhatott bent ugye??

Bea

Kép[/url]
június

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés: szerdán jöhettünk haza, egy napot rá kellett húznunk, mert Marci besárgult.

Már most cici függő. Bepróbálkoztam én is a cumival, pedig én sem akartam, de nem nyerte el a tetszését. Leginkább rajtam szeret aludni hason, a kiságyban viszont üvölt, ha hasra tesszük.
Tejcsi van bőven, már a 2. napon 100ml-t tudtam fölöslegben lefejni a kh-ban, ami nagy szívfájdalmamra a lefolyóban végezte.
Marci 80-90ml-ket eszik, 1,5 és 4 óránként, ez változó. Próbálnám a rendszerességre "nevelni", de ha bepipul, úgy üvölt, mint aki napok óta nem evett és úgy cuppan rá a cicimre, mint egy pióca.
Még nem sikerült mindent visszaolvasni, de igyekszem és jövök a szülés sztorival és képekkel is, mert látom az uram vmit összekutyult és nem tett fel képet.

Kép

Remélem ma sikerül behozni a lemaradást.

Ildiékről az utolsó infom a szerdai: még nem jöhettek haza, mert Timi is "szolizik" és a súlyával/szopival nem voltak megelégedve. Bukik, amin nem csodálkoztunk Ildivel, mert olyan batár lukú cumiból adnak neki enni, hogy ömlik a szájába a kaja, nem győzi szegény nyelni. Egyelőre ennyi, remélem mostmár ők is hazajöhetnek...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Tegnap jottunk haza, agodalom van es volt is, alvas nincs, dagadtak a labaim(vagy 4x akkorak, mint szulesnel) :shock: , faj mindenfelem, de ez eltorpul egyetlen mosolyert, egy bufiert, egy vicces grimaszert...
Meg meg sem kisereltem visszaolvasni, Timi a bal kezemben ugy irok, de igerem jovok, meselek, teszek fel kepeket.

Annyit azert roviden, anelkul, hogy vissza tudnek olvasni!
A szules jol zajlott, bar tovabb tartott es maskepp zarult, mint terveztem, de a vegeremeny mindenert karpotolt mar regen.
A vakum miatt Timi eloszor inkubatorban volt. Aztan kiderult megitta az "osszes" magzatvizet es 2 napig csak bukott tole :( Csak harmadik nap tudtam megprobalni szoptatni :( Azota is ezerrel kuszkodunk ezugyben, de mar remeny van az alagut vegen. Nekem van eleg tejcim, o meg mar merheto 10-15-20 g tejcit tud kiszopizni 30 perc faraszto kuszkodes aran. A maradekot en lefejem es ugy eszi. Kepzelhetitek, hogy egy non stop szoptatas-fejes-szoptatas-etetes az eletunk. Szegenykem meg a rohadt bimbovedovel is kuszokodik, mert nem allnak ki a mellbimboim es nem vette terhesen senki eszre, igy nem volt bimbokiemelom. :evil: Ahh ez is rohadt bosszanto.
Aztan dagadnak a labaim ezerrel, ami sosem volt meg eletemben. Faj a derekam, a gatsebrol ne is beszeljunk, a fejem is sajna neha faj miota szopiztatok elegge lestrapalodtam... :roll:
Timi egy tunderbogar, mindenkit boldogga tett a csaladban.
Kepet is majd csakkesobb teszek, most kihasznalom az idot es ledolok picit.

baratodildi

Szoni, Ildi: De jo, hogy irtatok, mar nagyon kivancsi voltam, hogy mi van veletek!!!!!!!!! :) Hat Ildi, ahogy olvasom, radjar a rud rendesen, de kitartas!!!!! Es varjuk a kepeket Timi-babarol!! szoni, Marci edes pofa! :) Orulok nektek na! :)

zetus8

Sziasztok,

Minden babócához nagyon gratulálok Nektek!!!! Nagyon jó egészséget kívánok mindenkinek, és persze sok-sok tejcit.

Én úgy döntöttem, hogy jobb nekem, hogy ha nem olvaslak folyamatosan benneteket, így most búcsúzom.

Valahogy sokáig úgy éreztem, hogy jó ha figyelek a háttérből, de rá kellett jönnöm, hogy ez csak visszatart sok mindenben. Aki ismer, úgyis tudja miért...

Végleg biztos nem tűnök el, de sokkal ritkábban leszek olvasó üzemmódban is...

Persze a BMC-s topikban, vagy priviben megtaláltok, ha bármi van :wink: És, ha eljön (újra) a mi időnk, ígérem, tudatni fogom veletek.

Balwin,
Neked külön ezer puszi! :D Csodaszép a kisasszony!!!

Legyetek jók, és vigyázzatok magatokra, meg ezekre a csodaszép babócákra! :D

Puszi!
Kép

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok :)

Hát lányok, nagyon édesek a babócák! :D Gratulálok mindenkinek :)

Ildi, kitartás...pihenj, amikor csak tudsz!

Zsókuci, hiányozni fogsz :( Sokszor eszemben vagytok...namindegy, nem ragozom. Annak azért örülök, hogy lecserélted az avataros depis Fülest :wink: Szeretettel várunk, ha eljön a Ti időtök! :) Puszi!
Jamégvalami! Már akartam kérdezni, csak szét vagyok esve :oops: Hová mentek nyaralni? :D

Ihun a tábla :) Várom a hiányzó adatokat :wink:

Kép

Judit
Kép

Kép
balwin

A múlt héten nekem is távozott valami, éppen a Cora pakolójában voltunk :shock: Éreztem, hogy jön valami kifelé, itthon tudtam csak megnézni: egy nagyobbacska diónyi "májdarab"-szerűség volt (pfujj)... hát én nem izgattam magam miatta :lol: Úgy voltam vele, hogy biztos normális... "Boldogok a tudatlanok" :oops: :wink:

Judit
Kép

Kép
balwin

Ildi, Szoni!
Örülök,hogy jelentkeztetek!

Nekem az első egy - két hétben borzasztó élmény volt a szoptatás. Tudom nem lenne szabad ilyet mondanom, de tényleg. Olyan rosszulét fogott el amikor Rozi baby rácuppant a cicire és szopni kezdett, hogy az ájulás környékén voltam. Az okosok szerint ilyenkor leesik a vércukorszint és ezért van.
Ráadásul az én tök alacsony vérnyomásom a szülés után eléggé felszökött emiatt is rosszul voltam.

Szóval ezt csak azért írom, mert biztosan nektek is helyre rázódnak a dolgok, csak ezt az első időszakot kell átvészelni.

Zsókuci!
Megértelek, sőt csodállak, hogy eddig is kitartottál, nekem nem lett volna erőm ehhez.
Várunk mindig az újabb csodálatos hírrel, amiben biztos vagyok, hogy hamarosan eljön.

Bea

Kép[/url]
június

Hat lanyok en total kikeszulte ma delutan, 3-kor evett Bercel, 20 percig szopizott, de feltunoen nagyokat nyelt, az en tejem meg csak ugy folyt, nem is nagyon kellet szivnia... Mostanaban mar nem mindig merem, hogy mennyit eszik, de most mertem, es most vagy rossz a merlegunk, vagy en nem tudom (pedig digitalis), de ha jol mukodik, akkor az en 3 hetes gyerekem 20 perc alatt 210 grammot evett meg!!!!!!!!!!!!! Az nagyon durva!! 90-110 grammot szokott enni!! hat kepzelhetitek utana hogy volt... 3 oran keresztul sirt, aztan kicsit aludt, megint evett 80 grammot (csak szopival lehetett megnyugtatni), es most meg mindig nem alszik, gondolom a hasa faj... eddig meg soha nem volt vele ilyen, ugyhogy nem is nagyon tudom, mit kell neki iylenkor adni, milyen cseppet, vagy mit vegyek neki a gyogyszertarban?? Meg ilyenkor mit lehet tenni, hogy ne egyen ennyit???????10 perc utan ne hagyjam, hogy tobbet egyen? vagy mi? de hat van, amikor 20 percig csak "nyammog", es csak 40-60 grammot eszik... most honnan tudjam, hogy epp mennyit kajal??????? :( :oops:

zetus8

ZETUS :shock: !AZ nem semmi mennyiség!Mohó pillanata lehetette a prüntyőnek.Eszter még a kórházban produlát ilyeneket, amkor 5 naposan 120-at szopizott.Lemérni még le tudták, de aztán gyorsanhamar ki is böffentette a felesleget...A túltelített pocakkal én sem tudok mit kezdeni, ha valakinek van valmilyen tippje negem is érdekel!
Én egyébként még mindig kicsit parában vagyok a szopi miatt, hogy elég-e mindig a tejem, ezért utána olvasgattam és találta egy megnyugtató cikket.Közzéteszem hátha érdekel benneteket is: http://www.lll.hu/node/4
JÚNIUS: ilyen kellemetlenség nálam is volt...szóval ez nem kóros dolog...megnyugodtam ismét.

Nálunk most hányásos időszak van....nagyfiamat kapta el a kór,Hány napig tart, ugye nem tovább mint 1-2!Remélem Esztert és engem elkerül, apa pedig már megvolt.... :?

Kép
Kép
petra78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?