Új privát üzeneted érkezett!

Na voltunk a körzetinél,ezt is letudtuk.

Apukámékkal is találkoztunk a nővérem gyerekei még nála vannak, a Mc'-inél jót csúszdáztak a kölkök, még a 16 éves keresztfiam is!!!! :lol: :wink:
Most értünk haza így irány a pancsi.

Edit:tarts ki meglátod meggyógyul a drága!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Hát, ma valahogy eltelt a nap. :roll: A net sem ment mindig. És volt a húgom is a barátjával, aztán meg mondom, csak úgy eltelt.

Ti sem írtatok valami túl sokat, látom... :P

Az otthonszülésről szerintem ti már mindent elmondtatok, úgyhogy hozzáfűznivalóm nincs, csak egyetértek veletek abban, hogy sokaknak nem érdeke, hogy teret hódítson, bármilyen ok is legyen az. :evil: Személy szerint, azt hiszem nem merném bevállalni, de azért azt el tudnám képzelni, hoyg szülés után "rögtön" hazamehessek, és már a saját környezetünkben ismerkedni a jövevénnyel, helyzettel. :)

Ibolya, megértem az ellenvetésedet a tej hirtelen bevezetésével kapcsolatban. Én sem úgy gondoltam, hoyg na kész, most aztán csakis tehéntej. És már megtörtént a fokozatos bevezetés szerintem azáltal, hogy kb. 2-3 hónapja kapja, ha ételekben benne van, és 1-2 hete kóstoltattam vele pl. olyankor, amikor én is ettem. Az este kapott kb 1 decit, ma reggel megivott 180 ml-t. Este tápszert kapott, holnap reggel is azt fog, és holnap este ismét tej. Természetesen figyelem, hogy hoygan reagál rá. Amikor írtam róla, ennyire nem részleteztem, de valahogy nyilvánvalónak éreztem, hyog nem lesz egy drasztikus áttérés. :roll: De persze, most már mégiscsak nyugodtabban térek át, hoyg 15 hónapos. A könyvek általában 1 évtől írják, ezt az időt, azért eléggé megtoldottam. :)

Na, megyek mert már hullok össze. Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Ma délután is dolgoztam, holnap reggel meg megyünk haza Baracsra. Hosszú hétvégét csapunk.

Timi, és többiek - tök jókat írtatok az otthonszülés témáról. Nekem tényleg az volt furcsa, amit Timi írt, hogy a kórházi szakemberek ennyire negatívan viszonyulnak ehhez. És nem az orvosokon csodálkozom, akik igen-igen jól élnek a jelenlegi gyakorlatból, és persze hogy ezen semmi érdekük változtatni. És emiatt fennen hangoztatják vélt veszélyeit és akadályozzák minden fórumon az otthonszülést.
A tőlünk Nyugatra fekvő országok nagy részében (azért nem mindenütt) nem kórházban szülnek a nők (hanem pl. szülőotthonban vagy az otthonukban), vagy ha kórházban is szülnek, egy nap után vagy a szülés után néhány órával hazamehetnek, és sokszor orvos is csak akkor látja őket, ha tényleg gond adódik. A terhesgondozást is bábák végzik több országban. Én ezeket a gyakorlatokat tök jónak tartom (persze csak a komplikációmentes esetekben), hiszen ez nem egy betegség - márpedig most úgy kezelik és úgy is beszélnek róla itthon.

Zsuzsi, örülök, hogy Szandi javul. Samu tegnap volt zizi :) Ma egész OK volt a helyzet.

Virág javulgató lábának, kezének is örülök, remélhetőleg mire utaztok, már sokkal jobb lesz a helyzet.

Márti - valamit kihagyhattam. Miért fáj Zsombi keze?

Julcsi, és milyenek a csajok, mikor zizik? Ilyenkor egymással is türelmetlenek, vagy csak rád utaznak? :)

Timi, magatokról nem írtál valami sokat. Barátnőd betegsége javul? Vagy ezt ilyenkor még nem lehet tudni?
No, megyek, elkészült a vacsim (Balázs csinált nekem valamit... Még nem tudom, mi az)
Szép estét, jó éjt!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 

 
 

Sziasztok!

Csak goyrsan :) Én is ovasgatok, de írni sincs időm....

Julcsi, nem feltélten van idő a rágófogakig, mert pl Katának most jött ki a második felső rágó. Viszont szemfoga még nincs :)

Ehhez kapcsolódik, hogy kb 3 hete nem eszik. Szinte semmit. Darabosat egyáltalán (ez alól csak a túró-rudi a kivétel, ki tudja miért...) Szóval most visszatértünk a bébikorba, és mindent turmixolok :) Turmixolt kaján, és joghurton él a drágám, de ebből is max harmadannyit eszik meg, mint egyébként. Jó nem fog elfogyni, meg iszik eleget, meg tudom miért van (rágófog) de akkor is idegesít....

Otthonszülés: Én nem itélem el azt aki otthon szül, ez az ő döntése, és ő vállalja az esetleges következményeit. De az biztos hogy én nem tenném soha, remélem a következővel is beérek a kórházba :) Nekem kell az a biztonságérzet, amit a ctg, a műtő, az ultrahang jelentenek, no meg az orvosok, és erről nem mondanék le semmi pénzért.
Sose tudnám megbocsátani magamnak, ha azért történne valami a kisbabámmal, mert a saját érdekeimet tartom szem előtt. Egyébként meg ha szülök, totál nem érdekel, hogy hol vagyok, és milyen orvosok vesznek körül :) Csak utána kellene gyorsan hazajönni :)

De ez az én véleményem, és csak magamra gondoltam :) Ugye Márti, nem értesz félre?

Márti, nem a betöltött 12. héttől nevezik az embriót magzatnak?

Puszi mindenkinek :)

ZSu

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!!!

Na,vegre bekeveredtem a hazba....Egesz delutan haz falat festettem es viragokat ultettem.Innen -oda,onnan ide.Mostanra alig erzem a kezem,a falnak(a szomszed fala ,es a kertunk elso reszeben tundokol,iszonyu ronda volt ezert altam neki lefesteni)a fele meg regi allapotaban leledzik,ugyhogy folytathatom talan holnap.Az hogy a zongorazashoz mit szolnak majd kacsoim...Hihetetlenul atlenyegul a kez egy felnapos ilyen jellegu munka utan.Sajnos vigyazni kell,pedig uuugy imadom ezeket csinalni. :(

Az az igazsag hogy meg delben irtam egy hosszu levelet,amit megint elnyelt a gep.Orommel konstatalom,nem csak en jarok igy mostanaban 8) Bocs...

A lenyeget mar megirtatok,gyakorlatilag en is igy gondolom.Erdekes volt olvasni Timi allaspontjat,kivancsi is voltam,hiszen O a szakmai oldalt is ,,kepviseli''.

Szoval az a baj hogy a magyar korhazi allapotok tenyleg undoritoak,es talan a borzalmakban egyetlen szerencsem volt nekem is hogy mindez Weimarban tortent velem.Ha ilyen korhaz es garda letezne Mo-n is valoszinuleg kevesebben gondolkodnanak az otthon szulesben.Mondjuk en az elozmenyek,a korom es a streptococcus miatt is(lehet hogy kovetkezo alkalommal is szamithatunk ra aterhessegi hormonok miatt,bar REMELEM NEM)en korhazi szulesben gondolkodom.Viszont ugy erzem mindenkinek szive-joga kellene hogy legyen,hogyan szeretne ezt a gyonyoru dolgot atelni,megelni.Mindket oldalanak van pozitivuma es negativuma is.Timi meg is emlitette pl.miert lehet surgos egy korhazi ellatas,de az is kozbe johet hogy hirtelen csaszarozni kell mert elakad a szules valami miatt stb.Errol mi Deveny Annaval sokat beszelgettunk mar.Viszont sajnos a legtobb hipoton,spasztikus gyerek megis korhazi,orvosi mulasztas miatt szuletik eppen ez okbol.Tortenetesen hogy nem csaszaroznak akkor amikor az mar regen indokolt lenne.Tisztelet itt mindig a kivetelnek,mert biztosan ilyen is van mind orvosban,mind apolokban,en sajnos meg mindig nem taalaltam meg azt a nogyogyaszt akiben maradektalanul meg tudnek bizni ezek utan.
Gyulolom amikor valaki nem tudja felvallani a felelosseget a hibajaert es annyit mondani hogy bocsanat az en hibam volt.Valahogy az embernek sokkal jobb erzese lett volna...Ehelyett konnyebb szakmai protokollra hivatkozni es egyszeruen eltunni....

Arrol csak zarojelben irnek hogy a begyoposodott gondolkodas meg mindig aranykorat eli itthon.Pl.vitaminok,nyomelemk tekinteteben.Keptelenek normalis mennyisegben gondolkodni.Persze halkan hozzatennem hogy intenziv osztalyon nincsen C vitamin,multivitamin,nyomelemeket tartalmazo ampulla.
Mi megvettunk mindent anyukamnak,nehogy azt higgyetek hogy normalis mennyisegben adtak,kozoltek hogy telitodve van a szervezet pl.Cvitaminnal......Kivancsi lettem volna ezt hogyan allapitjak meg.Arrol mar nem is beszelek hogy a gyogyteat nem ismerik.Citromot-gondolom soha nem latott fekete teat adnak folyadekkent pl.komas betegnek!Es meg sorolhatnam.
Nem akarok igazsagtalan lenni,mert termeszetesen ott is voltak lelkiismeretes apolok akik meg a kerdeseinkre is hajlandoak voltak valaszolni,de nem ez volt a jellemzo.Es persze orvosok kozott is volt aki mindent megprobalt,de valahogy a szemlelet egesz egyszeruen sok tekintetben elavult.
Weimarban gyogymasszoradott nekem minden nap 1\2 ora ajurvedikus(nem tudom hogy kell irni)masszazst,kb.5-6 fele kulonbozo gyogytea kozul lehetett valasztani.Es ezek nem luxusok,hanem a gyogyulast szolgaljak!!!!

Na most errol kar volt irnom.Iszonyu hamar at tudok kerulni a masik oldalra,amikor minden nehez....Gyorsan masrol irok...

Pl.Hogy mennyire orulok hogy Evi,Timi,Ibolya jelentkeztetek!!!!!! :D
Hogy Virag pottyei muloban vannak,csupa jo hir!!!!!Hogy Szandi is egyre jobban van!!!!!Hogy Marti pocakja novekszik es hogy O pontosan tudja mi jop Neki es a babajanak,es nem is veletlenul miutan oriasi tapasztalata van ebben!!!!
Hogy Julcsival lehet hogy megi egyszerre leszunk pocakosok,mivel meg ido kell,es mi sem akarjuk jovo ev elott kezdeni!!!!Meg a tobbieknek is mindenkinek!!!

Es meg annak is orulok hogy alapvetoen minden kezd rendbejonni es annyi klassz ember van korulottem!!!!
Most megyek mert vacsizni kell,es utana megnezem szamitogeepen(ugye mert a TV rossz)a Zene es szoveg cimu filmet Denessel.En mar lattam moziban es imadtam.Ismeritek???
Puszi mindenkinek

Julcsi!!!Koszi a privit es holnap irok is Neked!!!Koszikoszi
rillisz
 
 


Zsuzsófi:
csak neked 8)

9. hét:


Ettől a héttől már nem embrióról, hanem magzatról beszélünk. Megjelennek az agyfélteke-hólyagok, kialakulnak az oldalkamrák és a nagyagy-sarló (falx cerebri). Kezd kialakulni az agyköpenynek is nevezett véredényhálózat (plexus chorioideusok), amely ekkor még csak 2-3 mm vastagságú. A szív belsejében kialakul a szívsövény, amely szétválasztja a szív jobb és bal oldalát. A baba nagysága már 17-24 mm. Az alsó végtagon is megjelennek az ujjsugarak.

És persze nem értelek félre, mert mindenki pontosan ott szüljön ahol neki a legjobb, legbiztonságosabb
"Sose tudnám megbocsátani magamnak, ha azért történne valami a kisbabámmal, mert a saját érdekeimet tartom szem előtt."
Ezt remélem nem gondolod komolyan :shock: , hogy ez csak én kedvemért van és a kicsi manó nem profitál belőle, hogy otthon, félhomályban, melegen bebugyolálva, nem elszakítva anyától, nem a torkában-orrában kotorászva rögtön, kell idecsöppennie, sőt 2 órán keresztül(hanem több) szépen pihizget és csak gyönyörködünk benne!!!!!!!!!!!!!!!
Mert én ezt épp azért gondolom így , hogy ez nekünk a jó, mert NEKÜNK jó a családomnak, a páromnak és mindenkinek, aki persze nem azt gondolja, hogy milyen hülyék vagyunk.És elmondom még1x , ha bármi nem úgy alakul 5 perc alatt bent vagyunk a kórházba, a gondokat előre lehet látni és akkor az sem érdekel, ha felszabdalnak, mert NEKEM IS A GYEREKEM A LEGFONTOSABB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na ezt kicsit magamra vettem :evil: !!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsu:és én nem aggittáltam senkit, hogy szüljön otthon, ezt a dolgot is azért írtam, mert bosszantott ez a szabálysértési dolog, de persze én vagyok a hülye.
DE mivel én sem ítélek el senkit aki kórházban szül, jó lenne ha ilyen félmondatokkal te sem tennéd, mert amilyen önérzetes vagyok jól magamra veszem aztán elhúzok melegebb éghajlatokra, mert most jól megbántottál!!!!!
Ja és ezek után beszélgetni sincs kedvem erről, szóval majd az Évi, meg a Julcsi pü-ben megkapja a Nandus talik lényegét és lezártam a témát!!!! :x
Ha szeretném, hogy valaki megjegyzéseket tegyen rám emiatt már rég a bátyáméknál ülnék, de nem teszem!!!! :evil:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsu:és még annyit, hogy orvosokról beszélsz, egy sima szülésnél ne mond nekem, hogy olyan sokmindent tesz egy doki :shock: , ilyenkor tulajdonképpen a szülésznők csinálnak mindent, erről a Timi tudna mesélni, tehát azt se mond, hogy doki nélkül nem lehet!!!!MONDOM SIMA SZÜLÉS!!!!!
Na húztam, mert már a gyomrom remeg!!!! :evil:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Húúú, Márti!

Most igazán a lényegre tapíntottál.Sajnos itt az alapvető gond a gondolkodásban!Amiről Zsu írt!Akik az otthonszülést úgy értelmezik,hogy a mama magára gondol!Azt hittem ejött mindenkinek amiről írtam,hogy itt nem a felelőtlenségről van szó és nem az önzésről!!!!!!Hanem A HÁBORÍTATLAN SZÜLÉSRŐL!Tudom,hogy te ezzel tisztában vagy,és ezért szeretnél otthon szülni!És a babának ez sokkal jobb,mint első perceiben kitenni a macerának.Most teljesen komplikációmentes szülésre gondolok!
Őszintén szólva,ha nem tartottam volna a megvetéstől és ha Veszprémben is többen szülnének otthon bevállaltam volna!ebben az esetben én is önző voltam magamhoz,mert nem mertem szembeállni a szakmával!Ezt ZSu most neked írtam,és nem bántásból,de az anyák nem csak maguk miatt szülnek otthon!És csak az szülhet így aki megfelel minden kitériumnak,mert nagyon gondos vizsgálatok,szűrések előzik meg ezt.Ha terhesség alatt bármilyen kóros dolog alakul ki,nem engedik az otthonszülést,pont a komplikációk kivédése miatt!A többi komplikáció meg benne van a pakliban,ahogy a kórházi szüléseknél is!Hidd el nekem a ctg sem csoda,hiába mutatja az eltérést,sajnos mellette is történhet tragédia!Tudom nem ez a szokványos,de az otthonszüléseknél sem az hogy a vége kórházban végződik!!!!!
Nekem mindegyik szülésem pozítiv elmény volt,és a kötelező 2 órás szülőszobai "őrzés"utá, mikor kikerültem az osztályra,lezuhanyoztam és mentem a gyerekemért.(jó mert én megtehettem,nem kellett megvárnom amikor kihozták volna)És mindig velem volt!De a többi családtagom nagyon hiányzott,pedig a párom bejöhetett a szobámba,mert kórházi dolgozó,de a gyerekeimet csak aznap láttam amikor hazamentem.Szóval egy otthonszülésnél az anya nem szakad el a családjától,és együtt csodálhatják az új jövevény érkezését!

Szóval Mártikám megértelek,hogy így reagáltál,hisz te a családod egyes tagjaitól is ezt hallottad!És elhiszem,hogy ezek után nem akarsz ezzel a témával foglalkozni.Bár én személy szerint örülök,hogy volt erről is szó!

Edit,
örülök,hogy Virág lába rendeződni látszik!Talán mégis az Aloé lesz a megoldás!

Nemsokára jövök még és Évi neked is írok! :wink:

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Mártikám!

Az idegesség árt a babának. Nyugi! Tényleg félreérthető volt a mondat, de nem hiszem, hogy megbántani akart Zsu.

Én hiszem, hogy Virág azért alszik szarul, mert túl gyorsan váltunk el (kb. 1,5 óra az első fájástól a kibújáig) és utána nem volt velem 2 órát. Ennek ellenére nem szülnék othon, de máshogyan csinálnám, egy percre sem engedném el magam mellől. Kórházi szokás ide vagy oda.

Hidd el, jól teszed, hogy a meggyőződésed szerint cselekszel!!!!

Lapozzuk a témát, és csak a szépre figyelj!

Szeretettel: Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Közben látom írtál Márti! :wink: A másik kedvenc témám!Az orvosok és mi!
Őszintén nem azért tanultam 3 évig a szakmát,hogy ennyire meg legyen kötve a kezem!Egy élettani vajúdás és szülés,a kóros dolgok felismerése elhárítása(ebbe beletartozik az orvos értesítése ha szükséges)hát egyebekben erről kaptam oklevelet,és kompetenciát.Na ez a gyakorlatban nem így működik!!!!!Mondjuk ennek a legfőbb oka a jogban keresendő.A kórházi szülések az orvos felelőssége!Nem teszik ki magukat annak,ha netán a szülésznő hibázik!Ehhez kell még pár év,amig ez is megváltozik!A másik a pénzről szól!Meg a fogadott orvosról!Egy sima szüléshez nem kell orvos!Én a tanultak alapján észlelem a vajúdást,minden oké,akkor szépen megszületik a baba,ehhez nem kell orvos!Ha komplikációt észlelek akkor kell,mert nekem nincs orvosi diplomám,ezért csak elméletben tudom mit kell tennem és ilyenkor orvosi utasításra cselekszem!(pl.én nem adhatok vénásan be gyógyszert,)de vannak olyan szituk amikor már minden elő van készítve mire a doki beér a szülőszobába(mert ők ugye nem észlelik végig a vajúdás)és csak az utasításra várunk,pedig tudjuk mit kell tenni.Egy komplikáció mentes szülésnél csak felügyel a doki,mert muszáj,és elteszi a pénzt!
A mikor a Rebit szültem a vége nagyon gyors lett.A doki 1/4 1 kor megvizsgált,és még a fele tágulásnál sem tartottam.Aztán rá fél órára nyomnom kellet,a szülésznőm se értette most miért nyomok,de elég tapasztalt bába ,így már a hangomból megítélte,hogy szülni fogok.Természetesen semmi sem volt még előkészítve,de ezt a lányom nem tudta.Doki sehol,erre én:Zsuzsi te el ne menj mellőlem,az a lényeg,hogy te itt legyél.Nem érdekel,hogy nincs doki,én akkor is szülök!Természetesen odaért,de már a fejebúbja kint volt!
Hannával is így volt.Mondjuk nekem nem is hiányoztak a dokik.El kezdtem hányni(bocsi)Zsuzsi már fektetett is le,és mondta,hogy mindjárt szülünk.Üzent az ügyeletesnek,hogy jöjjön,azt mondta 5 perc,mert beavatkozást csinál a szomszéd műtőben.Erre Zsuzsi,na annyi idő nincs!Mire én:Az a lényeg,hogy te itt vagy!Nem kell ide orvos.Aztán az egyik főorvos ért oda,mert az szabályellenes,ha orvos nélkül zajlik egy szülés!Pedig se nekem se a babának nem volt rá szüksége!
Fontos az orvos a közelben,hamár kórházban szül az ember,mert komplikáció esetén tényleg csak ők menthetnek meg minket!De egy sima szülésnél tényleg nincs rájuk szükség!Talán nem sokára elérjük,hogy vátozzon a jog,igaz akkor a szülésznőké lesz a felelősség,és ezt nem tudom hányan merik felvállalni.
timiban
 
 


Márti,
köszöntöm a kis magzatodat! :wink: Különben azért keverik ide a 12.hetet,mert addig szabad az abortus(a legtöbb esetben).de tény,hogy amit írtál az pontosan így van.Csak az embrió elnevezés egy abortusnál "jobban"hangzik!Pedig egy 9-10 hetes magzat már nem ebrió,hisz ilyenkor fejlődik ki az idegrendszer és a szív kezdemény.
És olyankor vagyok felháborodva,amikor megvárják a10. hetet az arteffel(bocsi abortus)Nem hiszem el,hogy nem tud előbb elmenni rá.Hisz az esetek többségében az ember lánya tudja,hogy terhes,akkot minek vár még heteket,ha nem szeretné a kisbabát.Na de ebbe tényleg nem megyek bele,mert számomra ez is felháborító.
Szóval Zsu ilyenkor már magzat,csak "hivatalosan" a 12.héttől,mert addig bármikor megszakítható a terhesség!

Évi,
nagyon egyformák a napjaim,így csak ismételgetni tudnám magam ezért nem írok annyit magunkról.Hanna még köhög,természetesen nem kaptam itt olyan köptetőt amit többen is használtok-még mindig nem tudom a nevét,pedig már sokszor leírtátok-de Mucopront az volt.Csak ezt kapja meg orrcseppet.De javult a nátha,és már nem sok váladékot köhög,úgyhogy szerintem holnap már nem adok neki köptetőt.
A többiek is megvannak.Itthon unatkoznak.Szoktunk játszani,meg kimennek az udvarra,de az ovi hiányzik nekik.Hetente 2x bebuszozunk Pestre,a millenáris parkba a játszótérre,ezt szeretik.
Hétvégeken apával együtt szoktunk csavarogni a "nagy faluban"
A barátnőm jól van.Tegnap kapta az utolsó kemot.Még nem beszéltem vele.Általában ilyenkor szarul van,de csak pár napig!Aztán megy vizsgálatokra(CT,izotóp stb.)Remélem mindegyik negatív lesz.Aztán elkezd vmi új gyógyszert ami nem kemo,de gy évig kell szedni(vénás injekció),ez direkt arra a daganatra van ami neki volt(remélem tényleg múltidő)Nagyon rossz lefolyású az övé,és amig nem volt ez a gyógyszer nem igazán tudták megmenteni azokat akiknél ez előfordult.De nála az is pozitív,hogy nagyon időben volt,mert ezt a tipust már tényleg akkor veszik észre amikor áttétet ad,mert nagyon gyorsan terjed.De ez nála is látható volt,mert dec.végén még jele sem volt(mármint uh-val sem látták)februárban meg már kiterjedt daganatot találtak a szövettanon.
Nagyon erős,és tényleg nem látszik rajat a betegség.Kifele abszolult nem mutatja,de belül fél,hogy nem tudja legyőzni!Pedig teljesen pozitív a hozzáállása,de tudja mivel áll szemben!
Nagyon szorítok neki.Olyan rossz,hogy nem tudunk találkozni,csak telefonon dumálunk!
Na most már eldugulok,mert velem lesz tele az oldal!
timiban
 
 


Márti: tényleg ne idegeskedj, szerintem se akart a Zsu megbántani.

Én is itthon szerettem volna szülni, de mindenki ellenezte, nem tudtam mennyire lesz fájdalmas, ezért inkább lemondtam róla. Ha lenne 2. nem biztos, hogy kórházba mennék.

Eddig csak filmeken láttam ilyet, de az biztos, hogy mind a babának, mind a mamának sokkal jobb lehet. Ahogy te is írtad, nem szakítják el egyből a mamitól, ha jól tudom addig nem is vágják el a küldök zsinórt amíg pulzál.
Szóval én teljesen megértelek és támogatom az otthonszülést!

És szerintem nem csak a Julcsit, és az Évit érdekli, hogy mi volt a Nandunál, engem is érdekel. Nyugodtan írd a fórumba, akit nem érdekel, majd átugorja. :wink:

Ibolya: bejött a Szandinak a sütőtök, de a HIPP-es. A kórházba ez volt az első, amit elfogadott.

Kaptunk zárójelentést, de szerintem csak azért, mert nem lettünk visszahívva kontrolra.
Igaz még bent akarták tartani 1-2 napig (gondolom a pénz miatt), de mivel egész nap rá se néztek, úgy döntöttem itthon jobb lesz.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Jól kezdődik a napom. :roll: :roll: :roll:
Hallom, hyog Kriszta bejutott a konyhába. Mire odamentem mit láttam? Drágaságom kibontotta és a földreürítette az összes tápszert, ami a tasakban volt, és ügyesen seperte. Figyelemre méltó az igyekezete, nem? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
Azt sem tudtam, hyog sírjak vagy nvessek? Végül lefilmeztem, mert már úgysem tehettem semmit. Aztán pityeregtem is, mert az a jó fél tasak még kitartott volna egy ideig, főleg, hoyg most tehéntejet is kap. Anyagilag meg el sem mondom hogy állunk. :roll:
NA mindegy, jó, hoyg csak ennyi történt, és nem nagyobb baj.
Kicsit nevessetek ti is:
Kép .
Kép
Kép
Kép
Csodálja a művét :P :
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Timi: a Stodal-ra gondolsz? ez a homeópátiás köptető
Nálunk a gyógyszertárba megrendelnek bármit, ha nincs nekik. Legkésőbb másnapra meg is hozzák. Próbáld meg, hátha nálatok is megteszik.

De ha gondolod, szívesen megnézem nálunk, aztán kitaláljuk, hogy jutatom el hozzád.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Zsuzsi,
igen erre.De most vettem Mucoprontot-amit én nagyon szeretek,de ezt már tudjátok-azért nagyon köszönöm a felajánlást.Ide is biztos elhozzák a főgyógyszertárból,ha megkérném őket.Mert itt a körzeti nővér adja ki a gyógyszert,amit előtte a doki felírt.De biztosan beszerzik,ha kérsz olyat ami nincs,de a főgyógyszertárban van,vagy esetleg ott megrendelik és utána idehozzák.

Edith
nagyon aranyos Kriszta,ahogy próbálja eltüntetni a csínytevésének maradványait!Elhiszem,hogy sírni is tudtál volna.
Ha ez megnyugtat Hanna lassan 2 hónapja csak tejet iszik.Először én is úgy csináltam,mint te aztán elhagytam a tápit.Mondjuk én nem adok neki színtejet,mert nincs,meg az szerintem nagyon zsíros lenne,csak 1.5-ös bolti tejet iszik!
Különben sok szakkönyv még tényleg az egy éves kor után ajánlja,de ez már kicsit kitolódott a sok allergiás gyerek miatt.És sokuknál visszavezethető a korai tej adása.

Pusz
timiban
 
 


Bocsi,még egy szakmai szösszenet.A legújabb-gondolom hogy az-szakmai szempont szerint a 10.hétig beszélünk embrióról(nem tudom miért,talán mert eddigre fejlődik ki minden fontos szerv és már mozog is)és utána magzatról!De szerintem nem ez a lényeg,hogy éppen minek hívjuk a manócskát,hanem,hogy minden rendben legyen és szépen fejlődjön odabent a biztonságban!
timiban
 
 


Sziasztok!

Most lett meg az ebédem, és most csináltam egy híg kávét magamnak. Gondoltam, még benézek, mielőtt pihennék egy kicsit. :)

Timi, én annyi rosszat olvastam a bolti pasztőrözött tejről, hogy ha csak fele is igaz, már úgy is félelmetes. Persze, biztos nincs úgy egészében, ahogy írták, ezt nem hiszem, de mivel van rá lehetőségem, inkább a házi tejet adom Krisztának. Mi is veszünk boltit, és biztos ő is fog idővel kapni, de egyelőre nem. Amúgy kicsit mosolyogtam azon amit írtál (bocsi :oops: ) mert a házitej sem épp olyan zsíros, mint ahogyan gondolnád. Igen, a frissen fejt tej lehet, hoyg 3-as vagy 4-es vagy még több, de legalábbis én, mielőtt felforralom, a tejszín nagyját leveszem, és abból tejfölt csinálok, és ezt az ételekbe felhasználom. Miután pedig felforr, a házi tejnek lesz egy hártyaszerű képződménye, amit ugyancsak a megmaradt,zsírosabb színe képez, és amit meg lehet enni, de cumisüvegen nem menne át. Úgyhogy, kétszeresen is le van fölözve a tej (ezt így hívják), és gondolom, így a házi tej sem haladja meg a 1,5-2-t, amikor isszuk. :)

Iza, most jutott eszembe, hoyg elfelejtettem leírni a puliszka "receptjét". Azért idézőjeles, mert ennél egyszerűbb valamit azt hiszem, elképzelni sem lehet, és nagyon laktatós is. Nem mondom, hoyg finom, mert nem mindenki szereti, de nálunk bizony az egész család nagyon bírja. Kriszta is. És rendszeresen esszük is, ezért nekem nem tűnik olyan régies ételnek. :) Vizet kell forralni, sózni kell, és amikor forr, beleszórjuk a kukoricadarát, mint a tejbegrízbe a grízet, miközben habverővel vagy fakanállal állandóan kavarjuk. Nem szabad túl sok darát tenni, mert az jól megduzzad, először inkább híg legyen, és továbbra is kavargatni kell. Le is lehet venni pár percre a lángról, így magában is duzzad. Majd végül újra felkavarni, visszatenni a lángra és egy tányérra vagy nagyobb vágódeszkára kiborítani. Sok mindennel lehet fogyasztani: bármilyen husis pörkölt, gombamártás, csirkepaprikás, juhtúróval rétegesen lerakva (ez a túrós puliszka), tejjel, tejföllel, ki amivel szereti. Még annyit, hogy kb. olyan állagú legyen, hogy se ne folyjon, de ne is legyen kemény.
Lehet, hoyg bonyolult a leírás, de maga az eljárás annál egyszerűbb. :)

NA, megyek, ledőlök egy kicsit, amíg Kriszta is alszik. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Még annyit, hoyg nem tudom, ha ismeritek ezt az oldalt, de én itt olvastam azt a sok rosszat a tejről. Persze, egyoldalú a megközelítés, mert csak az egyik fél szemszögéből tárgyalja (vegetáriánusok), de mondom, azért egy-egy dolog eléggé elgondolkodtató. Persze, itt a tejet mindenestől elmarasztalják, nemcsak a pasztőrözöttet.
Ha van kedvetek, esetleg, olvasatok bele:
http://www.vegetarianus.hu/irasok/tej/tej1.html
http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/tej.htm
http://www.tenyek-tevhitek.hu/tej.htm

Jaj, és előre megírom, hogy ezt nem vitaindítóként szántam, mert ez NEM az én véleményem, tehát nem is hangoztatom, de elolvasni akkor is érdemes szerintem.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith,
köszi az infót!E téren tényleg nem tudtam mindent.Én házitejet anno gyerekként láttam,amikor frissen kifejték és a pohárban olyan zsírosnak tünt!Ezért gondoltam hogy zsíros,de ebben te is megerősítettél,csak azt nem tudtam,hogy többször lefölözik és utána isszák.
Biztos egészségesebb,mint a bolti az biztos!Van olyan készítmény is,ami még tehenet sem látott és "tej"ként árulják.Én sajnos nem tudom melyik a jobb ízre,mert nem iszom tejet kisbaba korom óta,mert nem szeretem. :roll:
timiban
 
 


Edith,
elolvastam őket!Hát megdöbbentő.Azzal már tisztában voltam,hogy tévhit a "tej,élet erő,egészség"szlogen,de ennyire sok negatívumot nem tudtam.Ezekután szegény apukámnál is bejátszhatott a tej a rák kialakulásában,hisz mindenapját úgy kezdte,hogy megívott fél liter tejet majd a reggeli készülődés és kv-zás után a következő felet.Egy nap sem maradt ki tej nélkül és mellette sok húst is evett!
timiban
 
 


Az jutott még eszembe, hogy végülis ha a friss tejet felforralják, akkor az ugyanolyan zsíros, mint frissen, de az a képződmény a tetején ugyanúgy ott lesz, csak vastagabb. De így persze, zsírosabb marad maga a tej is. :roll:
Na, aztán most már befejezem ezt a tej-filozófiát, mert mégse erre szakosodtam. :P :P :P :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Márti, én tényleg nem rád gondoltam ,eszemben sem volt megbántani, én saját magamról gondolnám ezt !!! Ez a baj az írásos szövegben hogy nem jön át igazán mire gondolok. Tehát ha magamnak tenném fel ezt a kérdést, akkor magamnak lenne ez a válaszom. Tényleg nem akartalak megbántani, oda is írtam, hogy ez rólam szól....

De amiket leírtál az alapján szerencsés szülésünk volt, mert Katának nem kotorásztak az orrában, nem volt erős fény, nem fürdették rögtön, és több mint 2 órát lehetett velünk félhomályban, csendben, a megfigyelőben. Lehet csak szerencsések voltunk.

Tényleg sajnálom hogy magadra vetted, mert nem ítéllek el, egyáltalán.

Bocsi most csak erre reagáltam, mert holnap lesz Bence szülinapja megtartva, és sütök, főzök takarítok!

Pusz

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


MOst tök szomroú lettem, tényleg nem akartam a Mártit bántani....

Még egyszer bocsi :)

No meg azért is, mert akárhogy osztunk-szorzunk, nem fér a keretbe a Szegedi út. És a röjhej az, hgoy az utiköltség miatt nem :( Na mind1, majd elmegyün ka barátnőmékhez bográcsozni, meg strandra heylette. Csak hát úgy szerettem volna eljutni :(

Megyek tényleg...

Jaj, Timi, köszi az infót, ezt tényleg nem tudtam :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Edith!!!!

Egyszeruen Oriasiak a kepek!!!!!! :lol: Majd megszakadtunk a rohogestol(Denes is epp a szobaban volt).Mond,a lapatot es a soprut Te adtad a kezebe vagy magatol ugykodott a kis huncutka???

A puliszkat ezek szerint kepzeld en is ismerem,es egyik kedvenc etelem.Nagyon regen ettem mar,mert nagymamam specialitsa es O mar csak ritkan foz.Mi csak egyszeruen tejjel kasanak hivtuk otthon,mivel mi hideg tejet tettunk a tanyerba es kockakara vagott kukoricakasat tettunk bele.Imadom,fogok is csinalni.Koszi a receptet!!!!

Martikam!!!
Remelem jobban vagy,es minden rendben,nem izgatod magad folosleges dolgokon !!!!!
Nem folytatni akarom a temat,csak annyit,hogy en legszivesebben a golya hozza verziora szavaznek :wink:
Be is tennek most Neked hogy felviditsalak egy golyas kepet amit Svajcban fotoztam.2 golya fioka is van rajta,dehat tudod hogy milyen bena vagyok....
Ja,es legutobb azt almodtam hogy 6-os ikreink szulettek
:D :D 2 kislany es 4 kisfiu.Szerencsere a szulesre nem emlekszem,csak arra hogy szep nagy babak voltak es en nagyon boldog voltam.
Na tobb marhasagot nem tudok Neked irni,de remelem tenyleg minden OK veled!!!!!!Puszi :D
rillisz
 
 


Zsu:ez ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy nem nekem céloztad, mert senki nem azért szül otthon, mert a saját érdekeit tartja szem előtt!!!!!Ezzel az otthonszülőket minősítetted, lehet, hogy nem gondoltad át mielőtt leírtad, vagy lehet, hogy nem is tudod pontosan miről van szó :roll: .........mindegy téma részemről lezárva.
És igen szerencséd volt a Katával, mert nekem a Szonival sem félhomály nem volt, sem szeretetteljes összebújás, mert úgy megmacerálták a drágát, hogy 2 órán keresztül üvöltött!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

Évi:még neked, azért gondoltam, hogy a karja fájt, mert előző nap kapta az oltást, és mikor hozzánk bújt, az oldalán feküdt, meg támaszkodott akkor sírt keservesen, de lehet, hogy a foga is, még nem volt alkalmam besasolni a szájába.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Mi volt itt, sehol senki egész délután?

Edith: nagyon jó ez a sorozat Krisztáról, olyan nagylányos, ahogy áll a seprűvel a kezében.
Elhiszem, hogy nem tudtad, hogy sírjál, vagy nevessél.

Mi egész nap kettesben voltunk, a Ferkó dolgozott, most meg egy barátjánál van. Egy kicsit mérges vagyok, mert amióta hazajöttünk a kórházból alig látjuk, de nem szólok, még a vitatkozáshoz is fáradt vagyok.

Ma levittem a Szandit a háziorvoshoz, teljesen rendben van. Azt mondták még egy ideig, azért minden nap sterilizáljam a cuccait.
Én amúgy is szoktam kb. 2 hetente, de most többen is azt mondták, ez se jó, mert lehet éppen ezért lett beteg.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!

Márti,remélem megnyugodtál egy kicsit.Igazad van,hogy felkaptad a vizet,kicsit sértő volt ahogy Zsu irt,de nagyon remélem,hogy nem rád gondolt amikor leirta azokat a mondatokat.Én biztos,hogy szorítok neked,hogy minden rendben legyen nálatok és "összejöjjön " az otthonszülés.Én bevallom őszintén nem mernék otthon szülni,mert nem bízom annyira magamban.Pedig ha osztályoznom kéne a 2 szülésemet a 10-es skálán az elsőre kb 3-ast adnák,a másodikra 9-est.A Gergővel nagyon gyors volt a szülés / fél 12-re értünk be 3/4 1-kor meg már kint is volt/,de még itt is türelmetlenek voltak , sürgettek.A korházi protokoll szerint cselekedtek,pedig ha hagytak volna minket nyugiban ,akkor is meglett volna a baba 1 órára.
Szóval Márti,próbáld ezt az egészet "úgy kezelni",mint ahogy a szüléstörténeteket szokták,egyik fülön be-a másikon ki,és csak azt hallom meg amit akarok,azt tartom meg magamnak belőle ami jó,vagy a hasznomra lehet.

Zsuzsi,örülök hogy Szandi már jobban van,ugy látom,szabadalmaztatni kéne a sütőtök gyógyító hatását. :lol: .
Sterilizálás: én kb 6hónapos koráig rendszeresen,olyan 9 hónpos korától meg már egyáltalán nem sterilizálok semmit.

Edith,hát nem semmi a lánykád ténykedése-ugy látom ,igazad volt a tápszer elhagyásával :oops: ,már a lányod sem akarja inni :oops: .
Remélem nem bántottalak meg a tej-tápszer aggodalmaimmal,ha igen,akkor elnézésedet kérem. :oops:

Iza,azért remélem nem fogsz minket "sokkolni" a 6-os ikrek hírével!
csak egy szimpla terhességgel :lol: .
bibolya
 
 


Sziasztok!

Leesett az állam!!!!!Mi történt itt,sehol senki egész nap?Ilyen még soha nem fordult elő :roll: !

Mi megint a szigeten voltunk.Holnap az utolsó nap,szóval aki akar menni,annak hajrá.
Jővő héten ilyenkor meg már lent leszünk a balcsin.Az időjárás előrejelzés nem nagyon biztató,de majd megyünk kirándulni is sokat.

többiek,merre voltatok?

na ,huzok vacsizni.
bibolya
 
 


Én igazoltan voltam távol :lol: ...egész nap mentünk, délelőtt a nővérem kisebbik lányának a szülinapján voltunk, aztán pedig a Julcsiéknál múlattuk az időt!!!! 8) Nagyon jó volt, teleettem magam :oops: és rájöttem, hogy a régi gatyóm már nem kényelmes :oops: .
A csajok tündériek voltak, Livi puszilgatta a Zsombit, mikor jöttünk el, akkor a Zsombi is végig puszilta a csajokat, jó volt nagyon.
Aztán mikor mentünk a kocsihoz negyed 9 körül még játszótereztünk egyet :shock: :D , én öregedetem pár évet, olyan magasra mászott a lánykám, de nagyon ügyi volt, Zsombi meg átszámolta a kavicsokat!!!! :wink:
Na jó éjt!!!
Aztán tessék ám jelentkezni!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jééé, tegnap valóban nem sok minden történt. Mondjuk a 7vége ilyen szokott lenni.
Mint látjátok nálunk vendégek voltak. Ollllyan jó volt, úgy feltöltődtem! Ma meg a tesómat köszöntjük fel. Úgyhogy ma csavargunk.

Iza, azért a hatos ikrek az szép lenne. De szerintem inkább egyesével szüld meg őket, mert az nektek is könnyebb lenne. Na arról meg nem is beszélve, hogy akkor sokkal tovább lenne körülötted gyerekzsivaly. Mármint úgy értem, hogy több ideig tartana.

Tej téma. Szerintetek a tejből készült ételekre is ez vonatkozik? Pl, sajtok, joghurtok, kefírek? Mert a kefírről azt mondják jó a bélflórának, akkor azzal most mi van?

Timi, köhögés? Mizújs?

Edith, eszméletlen ügyes lányod van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rosszat csinál aztán eltakarítja. Oké, annyira nem örültél neki, mert anyagilag... De legalább meggyőződtél róla, hogy jólnevelt csajod van.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Én is igazoltan hiányoztam. Tegnap későn keltünk, mert kriszta éjjel egy órát ordított. nem egyhuzamben, de 5-percenként riasztott. A végső gyógyírt 1,5 dl tej hozta meg, és azzal aludt 3/4 7-ig, utána meg 9-ig. Szóval éhes volt a drágám. Valószínű, az estére kapott tej nem annyira tápláló, mint a tápszer, így most még próbálom úgy csinálni, hoyg reggel tej, este tápszer. Csak ugye, azt kiszórta, és bizisten, amíg jövő héten meg nem kapom a pénzt, nem tudok neki másikat venni. :oops: Addig tejpépet teszek a tejbe. :roll:
Aztán tegnap a Marosparton voltunk délutánig, majd egy filmet - Human Trade - néztünk (félig), este pedig, miután Krisztát megfürdettük és lefektettük, még padlizsánt sütöttem és kikavartam majonézzel, átmentünk a szomszédékhoz sörözni (mármint IStván sörözött, én nem) utána pedig végignéztük a filmet. :roll: Majdnem hajnali 2 volt, mire vége lett. István meg 4-kor kelt, és ment horgászni. persze, csak a bot végét fogta, így délben nem mentünk ki együtt is, hanem most mindenki itthon pihen. Kriszta is 1 után elaludt, most meg már negyed 5. :roll:
Én meg jöttem beszámolni. Hoppá, felsírt. :roll: Kellett nekem bajlódni az alvásidejével. :P

Ibolya, remélem, jól érzitek magatokat az utolsó napon is a szigeten! :)
Dehogy haragudtam meg. Minek? :shock: Nem vagyok én iyle haragvós! :)

Julcsi, a linkekre értetted ezt a tej témát? Mert szerintem sok helyen túlzás, amit írnak. Na azért nem hinném, hoyg szegény tejben semmi jó dolog nem lenne! Csakhát van iylen, és van oylan érdekcsoport, akik azt írnak, ami nekik megfelelő. Biztos, hyog sok minden igaz, ami le van írva, (meg aztán sok mindennek utána sem tudunk járni, nem? :roll: ), de, mint minden tápláléknak a mérsékelt fogyazstása, a tej és tejtermékfogysztás sem lehet annyira káros. Ami engem leginkább elgondolkodtat az az, hogy tulajdonképpen mi az, amit tej és tejtermék gyanánt forgalmaznak, mert lehet, hoyg van olyasmi, ami soha életében tejet nem látott. :roll:
Mint ahogyan (valahol olvastam) a paprikakivonat, amivel a babajoghurtokat színezik pl. sosem látott paprikát. :roll:

Zsuzsi, én sem sterilizálok egyáltalán, már régóta. Egyedül az első használat előtt főzöm ki a cuccokat, amikor újan megveszem, Utána már csak jó forró vízzel és mosogatószerrel tisztítom őket, persze, rengeteg vízben leöblítve utána. VAgy a mosogatógépben, és utána ismét leöblítem. krisztának (kopp-kopp) soha semmi baja nem volt a szájával, nyelvével eddig. Én 4 hónapig sterilizáltam minden étkezés előtt, majd vagy 3-4 hónapig 1x naponta, utánameg már fogalmam sincs. Úgy hébe-hóba, azt hiszem, de annak biztos már sok értelme nem volt. :roll: :oops:

Na, emgyek, mert eddig azért csendben volt, de most már kezd békétlenkedni. :)

Írjatok ti is!!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Mi is voltunk a héten a Tescoban, vettünk farmert, meg hosszú ujjú polókat a gyerekeknek őszre.
És mikor Apukámékkal találkoztunk bementünk a Csepel plázába, ott van egy Cosmos nevű ruhabolt, szerintem nagyon hasonlít a Famíliára, ami van itt a Budaörsi meg a Soroksári Auchanban is, ott is jó cuccok vannak és elég olcsón, Zsombinak ott vettünk egy vagesz polót 500 Ft-ért.

Ma mentünk vásárolni, mert holnap jönnek a gyerekek, kora délután aludtam :oops: :lol: , most meg főzök, pirított tésztát meg lecsót.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Látom ma is nagyon "lájtos" a topic látogatása :oops: .
Azt hiszem,kéne csinálni egy táblázatot,hogy ki mikor meddig megy nyaralni,mert én csak arra emlékszem,hogy a Barbiék lementek Zamárdiba,de hogy mikor jönek haza gőzőm sincs,és hogy az Editék is valamikor a hét elején mennek,de hogy hova és hogy mikor ???Nekem nem kell ahhoz terhesnek lennem,hogy mindent elfelejtsek :oops: :cry:

Mi ma a gyáli piacon költöttük a pénzünket,Lajosnak kellett pár nadrág.
Késöbb meg jöttek anyuék,hoztak a gyerekeknek egy pár apróságot,meg nekünk kölcsibe 1-2 bőröndöt a nyaraláshoz :oops: .
bibolya
 
 


Ibolya:nyugodj meg én is csak erre emlékszem, sőőőőőőt sokkollak még azzal, hogy a Julcsiék is a héten mennek kikapcsolódni!!!!! :lol:
A Barbi nem mondta mikor jönnek haza, mert még nem tudta.

Mindenki elmegy és kipusztul majd a topik!!!! :shock:
Én tuti, hogy magammal nem fogok dumálgatni!!!! :oops: :roll: :wink:

Na megyek, mert áznak a gyerekek a kádban apa felügyeletével. 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti,fel a fejjel,azért maradnak itthon egy páran :lol: és dehogy fog kipusztulni a topic,majd meglátod,a többiek is sürübben fognak jelentkezni.
Azt hiszem valami bogyót kéne szednem feledékenység és felejtés ellen.:oops: /Julcsi/

Mi elvisszük magunkkal a laptopot és a ruthert /nem tom hogy irják :oops: /,ugyhogy ha odalent talál jelet a gép akkor lesz netünk és irok nektek majd.Azt nem igérem,hogy minden nap :oops: ,de majd néha bejelentkezem.
Nálunk végre nyugi van,ma eléggé nyügi volt mindkét gyerek.

még késöbb benézek,hátha irogatnak a többiek is egy kicsit.
bibolya
 
 


Sziasztok!

Mi ma a szüleimnél voltunk, jó volt csak a Szandi volt egy kicsit nyűgős.
Tegnap meg elvitte a sógornőm magukhoz, és én hülye ahelyett, hogy pihentem volna, inkább takarítottam.

Az éjszakánk valami szörnyű volt. Komolyan mondom, nem tudom, mi lehet vele, de ez már tuti nem normális. Kb. 1-től nyöszörgött, hiába minden semmi nem kellett neki. Végül betettük magunk közé, feküdt köztünk cumival és az alvós pelusával és nézte a TV!! :shock:
Ilyet soha nem csinált még, egy időben nézte a reklámokat, de már hónapok óta rá se néz a TV-re.
Fél 5-kor végül adtunk neki Nurofent és végül ettől elaludt. Reggel jól el is aludtunk, mert csak fél 11-kor kelt fel.

Lehet, hogy még mindig a kórház hatása? Egy éjszakát leszámítva, szinte mindig óránként kel. :cry: :cry:

Most megyek is, lefekszem, ki tudja, milyen éjszakánk lesz.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Szép, jó reggelt!

Apa már elment dolgozni, manók még alszanak, így beugrok kicsit. Marha lassú a netem, nem tudom, hogy mi van vele. :evil:

Nem is próbálok meg visszamenőlegesen reagálni, mert képtelenség, inkább csak az utóbbiakra, meg amennyi a régebbi témákból eszembe jut, aztán majd megpróbálok megint visszazökkeni a rendes kerékvágásba.

Zsuzsi!
Sajnálom, hogy Szandi ilyen rosszul alszik mostanában. Ez amúgy sem kellemes, főleg, hogy előtte meg jó alvó volt. Azért remélem, hogy csak kis ideig fog tartani, talán a kórház utózöngéje. Teljesen rendbe jött a drága?

Ibolya!
Mikor indultok, meddig maradtok? Látom azért te is internetfüggő vagy. :wink:
Mesélnél egy-két szót erről a gyerekszigetről? Sokat voltatok kint, én meg még nem is hallottam róla. Na, nem mintha lenne lehetőség egyszer "beugrani", főleg, hogy már vége is, ha jól értem, de sose lehet tudni.

Edith!
Szenzációs a tápszerborogatós, sepregetős kiscsajod! Tudom, hogy nem volt ez neked olyan vicces, de a képek nagyon jók. Csak segíteni akart, és mivel az anyukája mindig rendet tart, gondolta, majd ő csinál egy kis kupit, hogy legyen mit feltakarítani. :wink: Nagyon szép kislány Kriszta!
Az enyémek is szeretnek borogatni, de még nem jutott eszükbe, hogy össze kéne söpörni. Landolt már a földön spagetti, mák.
Amikor tejet adsz Krisztának (reggel), akkor az csak tej? Nekünk azt tanácsolta egyszer a védőnő, hogy majd fokozatosan vezessük be, szóval, keverjük a tápszerrel, ha jól emlékszem. :oops:

Timi!
Hanna meggyógyult?

Márti, Julcsi!
Örülök, hogy jól sikerült a randitok (miért ne sikerült volna jól). Aranyosak lehetnek a manók együtt!

Na, mennem kell, Flóra felébredt.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Meggondolta magát, úgyhogy még írok kicsit.

Edit, Julcsi!
Hogy álltok a bilizéssel? Régebben olvastam, hogy milyen ügyesek a manók.
Bevallom, nekünk még bilink sincs. Most elgondolkoztam, hogy lehet kéne venni. :oops: Én úgy gondoltam, hogy majd akkor, ha már legalább a kérdésemre válaszolnak, mármint, hogy Van-e kaki a pelusban? kérdésre. De abszolút nem érdekli őket, maximum megmutatják, hogy hol a pelenkájuk. Épp anyukám mesélte, hogy a bátyám 2,5 évesen, én meg 2 évesen lettem szobatiszta. Az végüli már nincs messze, mi meg még a bilizéstől is fényévekre vagyunk. Újabb dolog a gyereknevelésben, amiről gőzöm sincs, hogy hogy fogom megoldani.

A másik a beszéd. Néha döbbenten hallgatom, hogy korunkbeli gyerekek már milyen szinten kommunikálnak. Mi meg megragadtunk a hinta-palintánál. Pár napja kezdte Flóra, hogy rázza fejét, ha nem kér valamit. Már ez is segítség. :oops:

Na, mégiscsak fel szeretne kelni a Flóra.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:de jó hogy jöttél!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mi ma korán keltünk :roll: , a drágám nem volt hajlandó visszaaludni miután látta, hogy jóapja elmegy gályázni :shock: , kicsit kummantott mellettem, aztán átjött a Szoni is és nem volt visszaút!!!!Én már most úgy érzem magam mint 1 chemotoxos légy!!!! :wink:

Tegnap Zsombit majdnem megzabáltam :először jött ki és kért inni valót, ezt már csinálja egy jó ideje, ha elfogy, aztán hozott egy kis műanyag tányért, hogy adjak neki kölesgolyót!!!!! :lol: Lassan önálló lesz!!!!!

Évi:jól sikerült a hosszú hétvége????Ti mikor mentek a Balcsira????? :oops:

Zsuzsi:pihentető volt az éjszaka?????Tényleg aludhattál volna míg a kiscsaj a sógornődéknél volt!!!!!Elhiszem, hogy hulla fáradt vagy!!!! :roll:

Edit:hogy vagytok???Barnus élvezi, hogy otthon van veletek????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok csajszik!

Andi,ha ez megnyugtat a Gergő sem beszél semmi számunkra érthetőt.De kinai tolmácsra szükségünk lenne,mert szerintünk azt a nyelvet használja :lol: .
Bilink nekünk sincs még,értelmét sem látom,meg szerintem még nagyon kicsik a mi gyerekeink.Gergőtől ha megkérdezem,hogy van -e kaki /én érzem rajta/ ő csak a fejét rázza,hogy nincs és világgá szalad..Az Enikő 21 hónaposan lett szobatiszta szinte egyik napról a másikra,bilit is csak elötte pár nappal vettem neki.Ugyhogy szerintem még egyáltalán nem vagy elkésve vele,elég lesz jövő nyáron ezzel foglalkozni.
Nyaralni 14-től megyünk 28-ig, Badacsonyörsre-2 család 5 gyerekkel-szerintem jó lesz,mert a gyerköcök nagyon jól elvannak együtt,velük jártunk a szigetre is.

Zsuzsi,milyen volt az éjszaka?

Márti,nagyon önálló már a fiad,eszik,iszik egyedül,lassan már öltözni is fog,és az udvarra is kimegy egyedül. :lol:
Mire megszületik a kicsi,lesz 2 teljesen önálló nagy gyereked :lol:
bibolya
 
 


Zsandi:Zsombi sem valami szószátyár, de ha kérdezek tőle valamit akkor vagy bólogat vagy rázza a fejét, nekem ez óriási segítség!!!! :wink:
A bilizést én sem eröltetem, Zsombi rohan mikor a Szoni a wc-n van nézelődik, de őt még nem hatja meg a dolog!!!! :wink:

Ibolya:de jó lesz nektek 2 hét!!!! :wink: Az csudaklassz!!!!
Az udvart ne is emlísd, be kell zárnom az ajtót, mert különben kinyitja, már elér mindent!!!!!Julcsiéknál is a szekrényre ragasztott kis fluoreszkáló csillagokat vadászta le!!!!! :oops: :lol:
Ja és amikor a Roland tette tisztába a Zsombit a csajok körbeállták és nézegették a kukiját, a fiam meg vigyorgott közben!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Hát mi is csavarogtunk a hétvégén.Apával mégis könnyebb a három gyerekkel sétalgatni.

Hanna már nem köhög és a náthája is múlóban,de alíg aludtunk az éjjel.Hannának fájt vmilye.Lehet,hogy a nátha mégis ráment a fülére,mert piszkálja,és ha picit megnyomom egyből odanyúl. Vagy a foga kínozza.A felső szemfogai úgy bújtak ki,hogy észre sem vettem,de most az alsók,már két hete nagyon duzzadtak de még nem törtek át.Jobban örülnék,ha a foga lenne,de sajnos van egy gyanúm,hogy a füle lesz.Szerdán megyünk Veszprémbe,az lesz a legjobb,ha beviszem megmutatni a főorvosnak aki műtötte.Mondjuk a bal oldalit piszkálja(nem a műtőttet)abba meg még benn a tubus,tehát elvileg ha lenne váladék az kiürülne(szerintem).Éjjel adtam neki Cataflamot,de 3 óra múlva megint sírva kelt fel,aztán adtam neki kúpot is.Nagy nehezen elaludt.Utána még többször felsírt álmában,de 7-ig aludt.Amióta fenn van nem sírt,viszonylag a kedve is jó,bár a füléhez odanyulkál.

Hanna sem igazán akar beszélni,csak halandzsázik.Remélem nem az lesz,mint a Zsoltinál.Ősszel elviszem a beszédjavító intézetbe őket,mert tényleg nem akarok úgy járni,mint a Zsoltival,hogy én hiába mondtam,hogy nem úgy fejlődik,mégsem kezdtek el vele időben foglalkozni.Hanna azért többet mond,mint a Zsolti ilyenkor,de mégse az igazi.A bili őt sem érdekli.

Edit,Edith,Évi mi újság nálatok?

pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Edith:nagyon jó az a szöveg, amit a másik topikba írtál tegnap!!!!!Elgondolkodtató!!!!! :roll: :lol:

Timi:remélem nem a füle lesz a ludas!!!!!! :roll: :?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti,
én is reménykedem.Most alszik,már több,mint egy órája.Azért a dokinak megmutatom majd szerdán,feltéve ha dolgozik és nincs szabin.

Ma se látogatnak ide túl sokan! :roll:
timiban
 
 


Márti!
Zsombi tényleg nagyon önállósodik, jó kis segítséged lesz ő is a kistesónál, úgy, mint Szoni!

Ibolya!
Én is irigykedem a 2 hetes vakáció miatt, biztos szuper lesz. Ha ellátogattok Keszthelyre (Badacsony nincs messze), akkor szólj ám, hátha be tudunk ugrani a törpékkel egy kis talizós sétára.

Timi!
Jaj, remélem nem a füle fájdogál Hannának. Inkább legyen a foga. Drukkolok.

Na, Flóra ma nem akarja, hogy irogassak, megint ő ébredt fel.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Erre a Badacsony Keszthely közelségre én is gondoltam. :wink:

A drágám 1 órát aludt :roll: , most néztem, hogy kibújt a hetedik foga és a nyolcadik is kandikál, akkor gondolom ezért nyöszörgött éjjel!!!! :shock: :roll: Ja és extra nyűgös bújós, biztos szétaludta magát , főleg, hogy fél 6kor kelt!!!! :?

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést, az éjszakánk egy fokkal jobb volt, mint az előző. Most nem tudom, hogy a nappali kevesebb alvás vagy a Viburcol kúp miatt.

Timi: drukkolok, hogy Hannának csak a foga legyen!!
A Szandi is fogdossa a fülét, de azt vettem észre, nála ez a fáradság jele.

Bili: nekünk még nincsen, de már gondolkoztam rajta, hogy veszek és megnézem mit szól hozzá.

Beszéd: a Szandi elég sokat beszél, nagyon sok szónak csak az elejét vagy a végét mondja, de nagyjából lehet tudni, mit akar. Inni (tea, tej) és enni (hama-ma-ma) tud kérni, ha megkérdezem, hogy van kaki, mert érzem, arra a bü-vel (büdös) válaszol.
Minden idősebb férfi papa, ezt persze nem kötöm a nagypapik orrára, had higgyék, hogy nekik szól.
Most tanítom neki, hogy a cicák játékaihoz ne nyúljon, mondom hogy fúj erre ő is mondja, hogy pfu.

De menni még mindig nem megy. Néha ha olyanja van átsétál a szobán, vagy kint az előszobában mászkál, de aztán gondol egyet és újra csak mászik.
Nem igazán értem, mert nem esik el. Egyszer csak megáll, lehajol és mászik.

Ja és egyáltalán nem mutogat, ha valamit akar, akkor odamegy és elveszi.

Kismamik, hogy bírjátok ezt a meleget? Én majd meg pusztulok, folyik rólam mindenhol a víz.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Márti: gratulálok az új fogacskához! Melyik jött ki?

A Szandi nem olvassa a nagykönyvet, mert alul 2 foga felül meg 5 foga van.
És alul nem is látszik semmi, még felül meg van dagadva.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Zsuzsi, szerintem Szandi még nem fedezte fel a járásban való lehetőségeket, szépséget. Ha nem esik el, akkor már JÁR csak nincs kedve hozzá. Szerintem ne aggódj. Próbáld meg mondogatni neki, hogy álljon fel és valahogy ösztönözni is kéne. (mintha eddig nem ezt tetted volna! 8) ) Szóval szerintem mindent jól csinálsz és ő is, csak simán szivat. :lol: Nem tudsz teli szájas vigyori képet csinálni róla ezzel a fogelosztással? Úgy megnézném! Ari lehet. Látod, látod esti mese gyanánt a NAGYKÖNYVBŐL tessék olvasni és nem macikról meg kutyákról, cicákról.

Márti, éljen Zsombi! Amúgy meg szerintem beszél is kicsi fiad, csak olyan kis csöndesen a bajsza alatt. Legalábbis szombaton én egy csomó szóba belemagyaráztam, hogy az valamit jelent. :lol:

Andi, már hiányoltalak. Nem mintha én olyan sűrűn jönnék..., de akkor is.

Timi, szegény Hanna. Remélem nem a füle, hanem csak a fogacskája. Most ez már hanyadik is neki? Mennyi van még hátra?

Ibolya, könnyű nektek laptoppal! Én azért mégse vihetem a PC-t, pedig hidd el ha beférne a kocsiba tuti vinném. Én ANNYIRA nem vagyok netfüggő csak hiányozni fogtok/fognak a többiek is. De bevetem ezt a laptopot Árpinak, úgyis évfordulónk lesz... (majd bankot rabol az igényeim miatt) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, igen a linkekre értettem. Mondjuk én eddig sem azért ittam a tejet (már ha ittam) mert húúú, de egészséges, hanem mert finom. A sajtról meg nem tudnék lemondani. Mondjuk szerintem AKÁRMILYEN élelmiszerre rá lehet sütni, hogy egészségtelen vagy egészséges. A lényeg a mértékletesség. D eazért érdekes volt olvasni a "fekete levesről".

KépKép
kgiulia
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?