Új privát üzeneted érkezett!

nem tudom felrakni a vonalzót!! :twisted: :evil:
bettem3

hogyan kell ezt a vonalzót ide felrakni?
bettem3

Ha még érdekel valakit, a vitaminokról. Úgy látom nem minden tiszta.
1. A folsav: erre szinte csak a terhesség előtt van szükség, un. magzatvédő vitamin. Hatása: kismértékben csökkenti a fejlődési rendellenességek előfordulását, főként a nyitott gerinc típusúakét és talán kismértékben a vetélési kockázatot. Új megfigyelést szerint akkor hatásosabb, ha B1-2-12 vitamint is szednek hozzá. Adagja 400 mikrogramm/nap, a Bvitaminokról nem tudjuk.
A terhesség 10. hetéig érdemes szedni, tovább nem mert akkor már eldőltek a dolgok.

2. Az un. terhességi-multivitaminok között semmi különbség nincs, mindegyik tartalmazza azt, amire szükség van és egy csomót, amire nincs. A legfontosabb a folsav és B vitaminok, mint magzatvédő vitamin (a terhesség előtt és a 10. hétig) és a vas tartalom amire a 20.hét után van szükség. Kevés vas van benne, de pont annyi amennyi szükséges, a vastabletták szükségtelenül sokat tartalmaznak.

3. Babona, hogy óriásbabák születnek ettől. Kétségtelenül egyre több a nagy baba, de ez a fokozódó jólét és egyre jobb táplálkozástól van, természetesen ebben szerepet játszik a kellő vitamin ellátás is, de nem ez a döntő. Tehát ha kell szedjük, ha nem nem. Bajt nem okoz.

Gyuri
gyuri
Szeged

Sziasztok!

Gyuridoki!
Jó, hogy jelentkeztél! Már nagyon régen írtál nekünk de godolom az átszervezés minden energiát felemészt!? Van valami új változás a kórházban? Teltház?

Bettem!
Sajnos vonalzó ügyben én nem nagyon tudok segíteni mert már nem emlékszem de majd az okosak mondják.

Talival kapcsolatban szerintetek ne toljuk el egy vagy két héttel? Annyi mindenkinek nem jó, persze tudom soha nem lesz olyan, hogy mindenki ráérjen csak.... :roll:

Persze mi ráérünk tehát ha mégis oké a buli akkor mi ott leszünk.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!
A vonalzóm:Kép
sikerült!!! :D :D :D :D
bettem3

Azért időnként beleolvasok.
gyuri
gyuri
Szeged

Sziasztok!

Szandra! sztem is jobb lenne tolni rajta egy hetet.

Bettem! jó a vonalzód!!!! első bébi?

Ma voltunk a gyerekszigeten. Nagyon meleg volt, de a gyerköcök élvezték.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

A színház remek volt, bár nekem az Operaház Fantomja az jobban tetszett. Ennek a zenéjét már ismertem és nagyon szép.

Tali......
Szerintem is tegyük át máskorra, bár mi is el tudnánk menni, de ha már ketten (ha jól emlékszem) jeleztétek, hogy nem tudtok eljönni ebben az időpontban, akkor tegyük át jövőhétre. Megint írja le mindenki, hogy kinek melyik nap a lenne a jó.

Bettem,
Gratulálok a vonalzódhoz.....nehéz "szülés" volt, de sikerült. Látod, megy ez mint a karikacsapás! :lol:

Gyuri,
Üdvözlünk ismét közöttünk. Jó, hogy megint felvilágosítottál minket, mert itt már olyan sötétség volt e téren, hogy csak na, úgy tapogatóztunk, mint vak a porcelánboltban! :roll: :wink: Azért nem ér csak olvasgatni, néha kérünk jelentést is. :lol: 8) 8) Láttad a tablóképünket? Hogy tetszik?

Konyhapercek következnek....... :lol: :oops:
Lenne néhány kérdésem hozzátok.
A védnőnk olyanokat magyarázott mikor itt volt, hogy, hogyha főzök valamit Vicusnak akkor tegyek bele tápszert is, hogy tápanyagban még dúsabb legyen, illetve a megfelelő vitaminokat megkapja ezzel. Ez igaz? Ti tesztek bele? Nekem ez egy kicsit furcsa!? A másik kérdésem az volna, hogy főzelékeket pl. kelkáposztafőzeléket hogy adjak a csajszinak. Krumplival sűrítsem, vagy lehet habarást és/vagy rántást is csinálni és akkor az egész családnak csinálok kelkápi főzeléket. Nemrég csináltam neki sárgaborsófőzeléket, úgy hogy beáztattam jól a sárgaborsót, majd megfőztem a krumplival és csirkehússal (épp ez volt itthon), egy picit megsóztam és kész. A többi főzeléket is így csináljam neki, vagy már ehet teljes kiőrlésű lisztet (itt a rántásokra gondolok). A védőnő azt mondta, hogy már ehet mindent, hisz ő nagyon pici kora óta tápis. :cry: Remélem érthető, hogy mi a gondom. :shock: Egyik nap tudjátok mit evett a csajszi? Paprikáskrumlit virslivel. Komálta nagyon. :lol:
Ja még lenne egy buta kérdésem. Szeretnék neki túrót adni, de ha gyümit rakok hozzá attól még nem lesz édes, és hiába cukrozom nem akar édes lenni és így nem akarja megenni. (Bakony félzsíros túrót vettem, ezt ajánlotta a védőnőnk). Bezzeg a túrórudi, na az már megy neki. Ti hogy adtatok túrót a csemetéteknek?
És még annyi, hogy mikor kell elkezdeni picit darabosabban adni az ételt? Próbálom, de úgy nem kell neki, csak ha jó pépes.
Előre is köszönöm a segítséget! (Nem vagyok egy konyhatündér, de ezt már úgyis tudjátok rólam :oops: :wink: :oops: )

Adra,
Sokat gondolok szegény kis Zétire, hogy vajon hogy érezheti magát ennyi műtét után. Amúgy helyi érzéstelenítést alkalmaztak amikor feltárták neki? Hogy van? És Ti hogy viselitek ezt az egészet? Zsófi miket csinál már?

Sid,
Nektek bevállt a Chicco babakocsi? Bulcsú szereti? Én úgy látom Vikin, hogy nagyon kényelmes benne ülnie. :lol:

Szandra,
Edónak már hány foga van?

Most megyek mert leragadnak a szemeim, de hogy mitől azt nem tudom.
Még felteszek Vicusról pár képet.
Kép Kép Kép Kép A kis ázott ürge... :lol:
Jó éjt mindenkinek!

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Finike!
Ha főzől akkor teljesen felesleges bele tenni tápszert hiszen az ételben van elég vitamin ami elegendő már Vicuskának, főleg most kaphatóak a friss zöldségek ami mindennél többet ér. Lisztes dolgokat szépen LASSAN kezdhetsz neki adagolni de persze előszőr csak teszt szerűen, hogy nem e allergiás rá (adsz neki egy-két falatot a család főziéből, vagy egy kis pörköltszaftos tésztát amit nem is kell összetörnöd nagon hiszen a tésztát könnyen szét tudja préselni és ez már kedvet is adhat szilárdabb étel fogyasztására). Persze ha nem megy a szilárd akkor nyugodtan várjál vele, tudod mindig kóstoltatsz egy picit és várod a reakciót. A túrót azt lehet, hogy most még nem szereti de a natúr joghurtot az megpróbálhatod gyümivel vagy akár beletördelsz pici babapiskótát (ez hamar felázik és nem lesz kemény). Amint lesz rajta egy kiütés akkor azt az ételt egy kicsit halasztod, ezért jó egyszerre csak 1 új terméket adni mert akkor tutira ki tudod szűrni. Sok kiütés nem lesz hiszen csak egy keveset kóstóltatsz és abból nagy baj nem lehet. Szerintem cukrozni ne cukrozz hagy maradjon meg minden természetes ízében ha nem ízlik neki akkor majd egy-két hét múlva újra próbálod.

Különben Edókának 3 foga van alul középen kettő és felül jobb oldalt a szemfog, most jön a 4. ami szintén szemfog lesz. Úgy látszik a középsők felül még váratnak magukra, teljesen ráillik a drágámra a vámpírka név.

Szandra

szandrakiss

Finike!
Én anno keményítővel habartam, és nem liszttel.
Azzal tényleg kéne kicsikét még várni, nehogy aztán liszt-allergiája legyen, mert az nagyon gáz lenne.
Bár 8 hónapos elmúlt, szóval ahogy Szandra is írta lassan elkezdheted adogatni neki.
A túrót én Bencének találtam anno (azt hiszem a Plus-nak a saját márkája az) krémtúrót, ami nem tartalmazott tartósítószert (vagy csak nagyon keveset - már nem emlékszem) de azt nagyon szerette. Meg a joghurt-ot.

Nálunk minden rendben, csak Rékánál is kezdődik a hasfájás, és amellett tiszta tejkiütés. Ez azért van, mert erős a tejem???? Egyenlőre csak szopi van, de néha már kételkedek magamban, hogy elég-e neki, mert egész nap csak szopizna. De tényleg. Ha bealszik és lecsatlakoztatom, felébred, nézelődik egy 20 percet, és ezerrel elkezdi tuszkolni az öklét a szájába, meg elkezd keresni mint aki éhes. :shock:

Na, most megyek, mert a nagyobbik parazitám nem hagy nyugtot.
És a nővérkém (aki tanult pszichológiát) azt mondta, hogy majd csak ezután jön az Öidipuszi-korszak, amikor igazán anyás lesz a gyerek :shock: :shock:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

JAJJJ!
És én is elfelejtettem, de igazán tündériek a képek!
Nagyon szép kiscsajszitok van!

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Köszönöm az eddigi segítséget!

Eszti,
Joghurtot milyet adjak? Én csak babajoghurtot merek adni neki ez a frutivana, vagy mi a nyavaja (ez kifejezetten babáknak van). Akkor megpróbálok krémtúrót venni, amiben nincs vagy csak kevés tartósítószert raknak. Nehogy elkezdj parázni, hogy nem elég a tejcsi, mert akkor úgy is lesz. Próbáld meg elterelni a gondolataidat erről!!!! (tudom nem könnyű). Inkább a kisasszony lusti. Kitartás!

Szandra,
Teljesen egyetértettem Veled a tápi ügyben. Nekem hiába mondja a védőnő, hogy rakjak én nem rakok, hisz így nem ismeri meg az igazi ízeket, csak kértem ebben megerősítést, nehogy valami hülyeséget csináljak. A legjobbat szeretném a kis Drágámnak, ezért érdeklődtem.
És hát az új képek!!!!!!!!!! Nagyon édesek!

Most megyek, mert megint bontja a házat a kis DRÁGÁM!

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
finike

Fricky!
A tejcsi az elég de legyél kitartó hiszen ő még csak 4 hetes lesz. Hidd el szépen be fog állni a lényeg, hogy semmi képpen ne kezd tápizni mert onnantól kezdve annyi a tejtermelésednek, napról napra kevesebb lesz. Az első 6 hétben nyugogtan adjál neki cicit amikor csak kér hiszen a te szervezeted is akkor termel ha ő kiszívja. Sőt én utána is akkor adtam amikor kért sose figyeld az órát!!!!! Lehet, hogy csak szopi reflex, próbálj adni neki sima cumit, lehet ettől is megnyugszik. Kitartás hidd el be fog állni egy rendszer de akkor lesz Réka is nyugodt, hogy ha érzi bármikor számíthat rád (szopi ügyben). Nyugodj meg az első gyereked is megnőtt pedig annál mennyit paráztunk :lol: . Különben nekem is jóval kevesebb a tejem (érezhetően a cicim nem feszült pedig a Taminál én voltam az ügyeletes tehén a környéken) de neki ez is elég csak rá kell nézni és látszik, hogy nem egy balerina alkat.

Kitartás, hidd el menni fog!

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

1 hét alatt sikerült a kezdetektől visszaolvasnom a beszélgetéseiteket, nagyon érdekes és tanulságos.
A 22. hétben vagyok és én is a JFK-ban fogok szülni, a dokibácsink neve: Dr. Kollár Zoltán. Ismeri valaki?
Jelenleg a Schöpf-Merei-be járok hozzá rendelésre,.
Tudtok nekem néhány sort írni a kórházról, és a tapasztalatokról?
Kiváncsi vagyok a pozitív és a negatív élményekre is.

Köszi előre is

Kép
bogár1

Kép
bogár1

http://babafalva.hu">http://babafalva.hu/tickers/dlv.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/>

Kép
bogár1

Nem tudom az új vonalzómat lementeni, nem emlékszik valaki hogy kell?

Köszi :)

Kép
bogár1

Talán most sikerült?

Kép
bogár1

Bogár!
Üdv közöttünk. Az tuti, hogy jó ez a kórház. Az egyéb tapasztalatokat akkor olvastad, szerintem jó hogy a látogatók nem mehetnek be mert hiába van neked inteligens rokonságod aki megértené, hogy ne látogassanak sokan attól a szobában lehetne olyan akihez naponta jönnek 20-an. Hál istennek itt ez nem fordulhat elő.
Érdemes elmenni szülőszoba látogatásra (kórházat felhívva megmondják mikor van) mert akkor már rutinosabb leszel mikor mész hiszen elmondanak egy csomó mindent.

Ezek jutottak eszembe

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Finike! Viki gyönyörű!!! és hihetetlen milyen nagy csajszi már. Sztem a darabossal ráérsz, nem kell erőltetni. Paprikáskrumplit pépesítetted neki vagy csak összetörted? Tápszert ne tegyél sztem sem a főzelékekbe. Krumplival jó ha sűríted. Ügyi vagy. Bulcsú nagyon szereti ezt a babakocsit, bár mi már ritkán használjuk. Most vasárnap pl. jól jött.

Bogár! üdv közöttünk. Dokidról én semmit nem tudok. Első baba gondolom.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Sid,
A paprikáskrumplit fogtam és összeturmixoltam botmixerrel. Jó pépes lett. Darabossal muszáj vagyok várni, mert Vicus úgy nem eszi meg. De viszont anyuéknál van málna (bio málna :lol: ) azt viszont úgy megeszi ahogy lelegeli. Nagyon imádja, szinte toporzékol, hogy adjunk már neki is, pedig az nincs pépesítve! :lol: :lol: Tehát a gyümiket megeszi daraboasan, csak a rendes kajcsit nem, de még "hej, ráérünk arra még", ugye? :lol:
Előző hét vasárnap mi is voltunk a Szigeten, megnéztük a lovasbemutatókat, majd a T-Com gyerekszigetre is átnéztünk. Vicus az állatsimogatást élvezte nagyon. Bulcsú és Johanna biztos
jól érezték magukat, annyi szórakoztató játék volt ott.

Bogár1,
Üdv közöttünk. Én csak annyit tudok a kórházról mondani Neked, hogy a második babámat is ott szeretném szülni! Talán ez elárul mindent!! :lol: Persze a berendezés a felszerelés nem ulta-szuper modern, de az emberek nagyon kedvesek, nagy szakértelemmel rendelkeznek. Én a szülésznőm és az orvosom miatt megyek oda vissza majd. Ha visszaolvastál bennünket akkor rájöhetsz, hogy ez egy jó kórház.
Amúgy mesélnél magadról egy picit? Első baba? Tudjátok már hogy fiú vagy lány? Tudod mi ilyen kiváncsi társaság vagyunk és az újakat mindig "szétszedjük". :lol: :lol: :lol: :lol:
Az orvosod én sem ismerem, még nem hallottam Róla. Sorry.

Szandra,
Amúgy Ti Vecsés melyik részén laktok? Mert anyuék Gyálon laknak, ahol a CBA mellett mész Gyál felé a körforgalom után az első utca balra. Tudom Vecsés elég nagy, de hátha tudom merrefelé. :wink:

Eszti,
Réka-babának Boldok 4. hétfordulót, azaz egy hónapot!!!! :lol: Rohan az idő.

Mazsuzs,
Mi újság Veletek? Nándi baba hogy van?

Na megyek megnézem hátha felébredt már Csipkerózsika!!! :wink:

Kép
Kép
finike

Finike!
Csak óvatosan a málnával hiszen aprómagvas dolgokat csak 1 éves kor után szabad adni mert fokozott érzékenységet válthat ki. Mindez vonatkozik az eperre, málnára és a kivire így szerintem meg kéne várnod a következő nyarat ezzel. Persze ezt csak segítő szándékkal mondtam semmi képpen nem kioktatás csak hátha nem hallottál erről.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Szandrakiss, finike köszönöm a válaszokat!

Néhány szó rólam:
Majdnem 29 éves vagyok /2 hét/, Százhalombattán lakom.
A kis jövevény nekem a második, de apának az első!!
A nagylányomat 17 évesen szültem, de szupi dolog volt nagyon, most olyan mintha az elsőt várnám!!

A Kisbogár neme: lány. ami egy elnézett AFP erdményeként derült ki, persze egy cseppet sem bánom már, megérte a "hasbaszúrás" mert így tudom, hogy minden rendben van.

A babáitok mind gyönyőrűek, olyan jó dolog anyának lenni, még a bosszúságok ellenére is!!!!

Még egyszer köszönöm a válaszokat a kérdéseimre, és kiváncsi vagyok minden új hirre a kórházzal kapcsolatban.

Kép
bogár1

Helló Csajok!

Engem is kérdeztetek, szívesn válaszolok. Sidney: nekem is az első babám, én szeptemberben töltöm a 29-et. A férjemmel már 5 éve próbálkoztunk, végül a 4. lombik hozta meg a gyümölcsét. Érdekes az élet, nekem is van egy nagy fiam, "anyukámtól örököltem" vagyis a tesómat neveljük a párommal, aki most a legszemtelenebb kiskamasz kórban van, 13 éves. Imádom, sokszor ő is tartotta bennem a lelket a sikertelen próbálkozások után. Jó olvasni a ti kis napi "gondjaitokat " is sokat tanulni belőle, szopi, etetés, fogak stb. ügyben! Szóval tényleg jó, hogy vagytok, és pátyolgatjátok a lelkünket :D . Külön jó, hogy Gyuri is visszanéz, és okosodunk.

Sziasztok!

PHPBB kód:
Kép
bettem3

Sziasztok!

Kicsit szégyellem most magam, mert már egy hete nem írtam semmit! :oops:
Olyan gyorsan mennek néha a napok. Főleg ha főznöm is kell valamit....

Finike, Szandra köszi a hozzátáplálással kapcsolatos véleményeket. Igyekszünk. Most a meggyet próbáltuk ki és hát az jobban megy is mint az alma, de jobb az állaga. Már vettem 100 %-os almalét is amit 4 hónapos kortól ajánlanak (hozzáadott cukor nélküli) és majd megpróbálom egy kicsit felhigítani az almát vele. De ma már kaptam őszibarackot is a piacon így az lesz hétvége felé a következő kipróbálandó gyümi.

Finike! Viki nagyon aranyos a újonnan feltett képeken is! Egyébként már én is hallottam, hogy hígitani szoktak pl. főzeléket tápszerrel, de hogy direkt azért tenni bele, hogy vitamin is legyen a baba ennivalójába, ilyet még nem hallottam én sem. De gondolom Vicus azért még egyszer napjában eszik tápit is, vagy már sikerült minden étkezést kiváltanod más kajával?

Pociló! Nagyon aranyosak a kislegényről feltett képek! Megkérdezhetem hogy mikor készültek? (mennyire frissek?)

Fricky! Szerintem se kételkedj hogy elég-e a tejcsi! Ha az első babánál is elég volt, az lesz most is! (Ezt én mondom akinek nem volt semmi!) És mivel mindenhol ezt a kereslet-kínálat elvet mondják a szoptatással kapcsolatban, gondolom biztosan így van és majd nálatok is normalizálódik a helyzet.

Üdvözlet minden új babaváró kismamának!

Bettem3! Nagyon szorítok Neked, és remélem olvashatjuk majd a szüléstörténeted itt a topicon.

Röviden most ennyit, mert Nándi legény most sem alszik, és csak ellógtam tőle pár perce mert az előbb még szépen eljátszott...

Üdv mindenkinek! mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Az előbb annyit írtam és egyszercsak kidobott ez aaz átkozott gép!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Így most olyan mérges lettem, majd kidurranok! :twisted: :x
Megpróbálom a lényeget leírni. :x
Szóval....

Mazsuzs,
Vicus este még kap tápit, mert akkor már mindannyian fárattak vagyunk a kanalazgatáshoz. Van amikor du. 4-kor is tápit kap, ha pl. fáj nagyon az ínye, vagy ha nagyon álmos, mert akkor kiveri a kanalat a kezemből, és kiakar esni az etetőszékből, szóval akkor a könnyebbik utat választjuk.
Gyümölcs:
Ha bejön Nándinak az őszibari, akkor próbáld meg, hogy egy ici-pici almát csempészel hozzá, aztán egyre többet és végül csak alma. Lehet alma -banánnal. Nekem csak így eszi meg. Külön-külön nem rajong értük. Vannak a Kecskemétinek ha jól emlékszem almás italai azt is megpróbálhatod. Amúgy jó pépesre csinálod neki? Turmixolod, vagy lereszeled üvegreszelőn?

Bettem3,
Gratulálok a várva várt babátokhoz! Nagyon boldog babavárást kívánok Nektek! Majd írj a fejleményekről! Tudod mi olyan élvezettel "szedjük" szét az új kismamákat, mivel ez egy olyan szép és izgalmas időszak, és egy picit vágyakozunk a pocakos időszakra. :oops: Élvezd ki minden egyes pillanatát! Ha bármi kérdésed van kérdezz nyugodtan!
Kép

Na most megyek, mert elegem van a gépből!
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
finike

írtam egy hosszút, de elszállt :o mérges vagyok :evil:
megint döglödik a gépünk, csak apáéról tudok jönni...
jövő héten mikor legyen a találka?

sajna mennem kell...

puszi mindenkinek:

judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Én 34 hetes kismama vagyok és a héten derült ki, hogy se orvosom, se kórházam, ahol szülhetnék. A Mávban szültem volna, de átmenetileg bezárták a szülészetét, az orvosomat pedig kirúgták. Mivel a délpestihez tartozom, ezért kézenfekvő, hogy oda menjek szülni. Ma voltam dr. Szinte Andrásnál és közölte velem, hogy több, mint valószinű, hogy programozott császár lesz, mert a bébinek már nincs helye befordulni. Valaki aki szült már császárral a délpestiben, megírná a tapasztalatait? Illetve az érdekelne még, hogy van-e külön szoba? Mennyibe kerül és ott fogadhatok -e látogatókat?
A segítségeteket előre is köszönöm! További szép babavárást és babazást kívánok nektek!

Linda

Kép
linda29

Szia Linda

Én tavaly szültem a fiamat Szinte Andrásnál.Nagyon jó orvos,nekem gyerek korom ota ö a nőgyogyászom.Nálam sem akart befordulni a fiam és azt mondta hogy császár lesz,de hála az égnek befordult az utolso percben.Én nem császárral szültem,ebben nem tudok neked segíteni,de azt tudom hogy van külön szoba hogy ha kéred csak az orvosnak kell szólni.Ott fogadhatsz látogatot ugy tudom,de ha nem lesz különszoba akkor ugy volt hogy a császárosoknál az elsö nap bejöhettek a látogatok.
Onnan tudom mert mikor szültem rengetegen voltunk és egy páran átkerültünk a császáros szobába.
Remélem tudtam valamennyit segiteni.

Üdv:
Móni
g.zsoltné

Szia Linda!
A dokidat sajnos nem ismerem, de biztos, hogy nem fogsz csalódni!

Én ugyan nem vagyok császáros, de a lényeget én is el tudom neked mondani.

Van egy ágyas szoba, aminek a használatát előre jelezned kell a dokidnak, és sajnos csak akkor tudsz odakerülni, ha éppen üres. Fizetni nem kell érte, csekket kapsz, amivel a kórház alapítványát támogathatod annyivel, amennyivel gondolod.
Én is egyágyasban voltam, látogatónak nekem csak a férjemet engedték be, de ő gyakorlatilag akármikor jöhetett, és maradhatott addig amíg akart.
A csaszisok először a megfigyelőbe kerülnek, és csak utána szobákba - ha jól tudom -.
A látogatás egyébként szigorú, aminek megvan a jó oldala, hiszen a babucik egész nap kint vannak (1-1 órát kivéve - amikor a babamutatás van du. ill. a reggeli vizit). Jómagam pedig egész nap pucéran rohangáltam egyszál bugyiban a bazi meleg miatt 8) :wink: És azért jó volt, hogy nem volt átjáróház az osztályon.

Nagyon sok kérdésre megtalálod a válaszokat, itt a topic-ban, ha visszaolvasol picit.

Jó babavárást: Eszti

Kép Kép
fricky

Ja, majd elfelejtettem, hogy köszönjük szépen a hóköszöntéseket!
Hihetetlen, hogy már egy hónap eltelt :shock:

Kép Kép
fricky

Helló Csajok!

Nincs sok időm, mert holnap este, v. szombat reggel megyünk a Balcsira és még annyi mindennel kell készülni, és pakolni, hogy ki sem látszom belőle.

Linda!
Üdv közöttünk, és nagyon kellemes babavárást kívánok!
:D Én császárral szültem, de az előttem szólók mindent leírtak. Talán annyi, hogy az első nap nem kellhetsz fel, de a babát, ha kéred behozzák az elkülönítő szobába is. Másnap reggel fel kell kelni zuhanyozni, ami nagyon nehéz lesz, de utána sokkal jobban érzed magad. Amit én nagyon ajánlok, hogyha tényleg császár lesz, szerezz be hasleszorítós bugyit, mert nagyon jól tartja a hasat, így nem húzódik a seb és sokkal könnyebben tudsz így mozogni. Nekem nagyon jó volt.

Eszti!
Boldog hónapfordulót Réka babának! Hogy repül az idő... :D
Bár én sem szoptattam sokáig, szerintem sem szabad aggódni a tejcsi miatt, Bencénél is volt elég tejed, biztos vagyok benne, hogy Rékának is lesz elég tejcsi!

Finike!
Gyönyörű kislány Viki! Már megint annyit nőtt! :D

Bogár!
Üdvözöllek és Neked is gondtalan babavárást kívánok! Szupi lett a vonalzód! :D

Bettem!
Gratula a sikeres vonalzóhoz, nagyon klassz lett! :D

Még annyit (nem szeretném elkiabálni!), de most nagyon szépen gyógyul Zéti popsija. :D :D :D A seb már összezárult és nem gennyezik, de nem is gyulladt. Ilyen még nem volt, mert legtöbbször az volt a baj, hogy egy idő után - hiába húztam szét a sebet - összeforrt és nem tudott a genny ürülni. Most már 4 napja össze van forrva, de alatta sem gennyes és a szövetek sem gyulladtak. Nagyon remélem, hogy most már nem lesz semmi baj vele.
Mi jövő héten nem leszünk itthon - és ha jól emlékszem Sidék sem - jobb lenne a rákövetkező héten a talizni.

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Megetettem, megfürdettem a családot és le is fektettem őket (páromat és Vicust :lol: ), majd megfürödtem, hajat mostam, megszárítottam, bevasaltam, elmosogattam, rendet raktam, csomagoltam a páromnak holnapra, és most végre van egy pici szabadidőm írni. :wink:

Hát ez a tali nem nagyon akar most összejönni. :cry: Persze, mert most megyünk csak igazán nyaralni. Szóval szerintem szüneteltessük a témát egy hétig, ahogy Adri mondta, aztán visszatérünk rá.

Adri,
Remélem nem kiabálod el, senki nem szeretné, ha valami másképp sülne el, ezért helyetted lekopogom amit írtál: kop-kop-kop. Kívánom tíszta szívből, hogy ez a kis csöppség ne szenvedjen már tovább, lehessen műtőtől mentes babakora. Remélem Ti is jól vagytok. Amúgy nehéz az ikrekkel, vagy jó babák? Alszanak? Ebédre már szilárd kajcsit esznek?

Judit,
Látom Neked sem akarja a géped azt amit Te akarsz.... ismerős... :evil: Képzeld, most vettem észre, hogy az egyik meghajtónk, amin Vicus képei voltak az ÖSSZES ELTŰNT!!!! Csak úgy. Hát mindjárt kihullik az a szépen beszárított hajam!!! Hihetetlen! Majd egy számítógépes srácot megkérek, hogy próbálja meg megkeresni, mert idegbajos leszek az fix! :evil: :x

Linda,
Üdv. közöttünk. Én sajnos nem ismerem a dokidat, és nem is csaszival szültem, de azért jó babavárást kívánok Neked. Annyit fűznék az előttem szólókhoz, hogy ne akard annyira, hogy a látogatók egymásnak adják a kilincset. Először a babának és Neked kell összeszoknotok, és a műtét után is jól jön az az 5 nap pihenő, hidd el. Bármikor bemehetnek hozzád, de csak ha kimész a folyosóra és "leadod" a babádat. Van látogatási idő délután, annyi elég is (szerintem). Én csak a páromat hiányoltam, de ki lehet bírni ezt a kis időt. Tudod a babák még olyan picikék, nem kell hogy megfertőzzék akaratlanul is. Üvegen keresztül mutatják meg kb. 5-10 percre a babát elég is. Ha van még kérdésed írj nyugodtan.

Szandra,
Mizújs Veletek? Edókat miket produkál? Tami miket csinál napközben?

Dóri, Pociló, Mazsuzs, Sid, Szamikám, Mtücsök, Bettem3, Bogár1, és a többiek :oops:
Veletek mizu? Hogy vagytok?

Akit kihagytam ezer bocsi, de már annyian vagyunk, ami nem baj, csak a névmemóriám hagy ki néha. :oops: :wink:
Na most megyek, mert még valamit meg akarok nézni a neten.

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
finike

Köszönöm szépen, hogy írtatok!
Igazából most éppen nincs is orvosom, akinél ma voltam ő van Soroksáron a terhesgondozáson, azért mentem oda mert odatartozom. Az volt a tervem, hogy mivel a terhesség vége felé járok, már nem fogadok orvost, csak eljárok a terhesgondozásra és fogadok egy szülésznőt a szüléshez. De a doki közölte, hogy semmi értelme szülésznőt fogadni, mert már tuti, hogy nem fog befordulni a babám, mert nincs helye. Így is nagyon feszít, húzodik a hasam. A magyar protokoll szerint első gyereknél, ha faros, akkor császár. Ebben az esetben viszont mégsem szeretnék az ügyeletesnél szülni, úgyhogy mégis keresek orvost. Lehet, hogy nem is itt fogok szülni, hanem a Tétényiben, még nem tudom. Ahol egyáltalán még elvállal valaki.

Linda

Kép
linda29

Sziasztok!

Linda! üdv közöttünk. Szinte dr-ról én is jókat hallottam. Sztem nem jársz rosszul, ha a Dél-pestiben szülsz. Biztos találsz olyan orvost, aki elvállal. Szegény nem lehet egyszerű pont most, ráadásul pont ilyen helyzetben /csaszi/. Régi dokid ki volt a MÁv-ban? és nem lehet tudni hova megy? VAgy akkor most minden kismamáját "szélnek eresztette"?

Finike! megvagyunk. Holnap megyünk anyósom szülinapját megünnepelni a Trófeába, szombaton pedig HÉvízre. Most igazából pakolnom kéne, mert nagyon szorít az idő.

Adra! hova mentek Balcsira? Örülök, hogy Zéti popója rendeződni látszik!!!! csak így tovább!!!

Hát jővőheti tali nekünk nem annyira jó :lol: Hacsak nem szervezitek Balcsi környékére, vagy esetleg Hévízre :lol:

Kaptatok hírlevelet? lesz babanet találkozó!!!

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Próbálkozom a kezdetektől fogva a vonalzóval, de nem sikerül. Segít valaki? :oops:
Bocsi, hogy folyton kérdéssel "nyúzlak" bennetek! :)
Köszönöm!

Hexina

KépKép
hexina

Linda29!

Gratulálok a picihez.
Én a helyedben meggondolnám az orvos fogadását, mert a szülésig max. 2* találkoznál vele, de ha te így jobban biztonságban érzed magad. Szerintem pont a császáros kismamikra fordítanak érthető okokból nagyobb figyelmet ügyeletben is. Sima szülésnél igazából "nincs is semmi dolga" az orvosnak.

Ha nem fogadsz dokit, akkor nem javaslom a Szent Imrét, ha érdekel miért priviben leírom. (Mi a Szent Imréhez közel lakunk, de én a dél-pestiben szültem, nem ok nélkül :wink: )

Én szültem császárral és simán is. Mindegyiknek megvan a maga szépsége :roll:
A többiek jól leírták a lényeget, még annyi, hogy alap estben, nem altatnak, hanem spinális érzéstelenítésben zajlik a műtét, kb. 30-40 perc, de már az elején kiemelik a babát, majd miután ellátták a csecsemősök, behozzák neked megmutatni, vissza a műtőbe a párodnak pedig még ez előtt megmutatják, ő beöltözve kint vár a folyosón a műtőajtó előtt, ilyenkor le is tudja fotózni a bébit. Műtét után kitolnak és a párod is lekísérhet az őrzőbe a gyermekágyas részre, ahol a következő nap reggelig helyznek el, ide csak 1 ember jöhet be látogatni, rövid időre, ide is be kell öltözni. Másnap már sima szobába kerülsz a zuhany és katéter eltávolítása után, ilyenkor kérheted az egyágyas szobát, vagy a kétágyast, ahol veled lehet éjszaka is a baba, és az egyágyasba a párod is bejöhet látogatni, de csak ő.
Nem kell ott fizetni, adnak csekket, amennyin annyit fizetsz be amennyit gondolsz/ tudsz. Szerintem ez nagyon baráti a mai világban

Finike és csajok!

Vagyok, csak kicsit sok az intéznivaló :roll:

Hozzátápi már nagyon jól megy akárcsak a tandem etetés :lol:
Van két eteőszékünk közé ülök és egyet jobbra egyet balra. Így 15 perc alatt letudom őket.
Sütőtök a kedvenc, most napi 2* kapnak már mást és 3* esznek tápot.

Mazsuzs!

A piciknek minden íz új és más, mint az addig megszokott, hiába kapják esetleg már 1-2 hónapja, az első pár kanálnál fanyalognak akár még 8-10 hónaposan is, aztán rákapnak. A kanalazás sem egyszerű, mert első látásra, tűnhet úgy, hog ycsak kiköpi, pedig szegény lehet, hogy még nem érzett rá az ízére a dolognak. Nálunk a Blanka az ügyesebb, ő simán lenyeli, igaz van, hog yneki is kijön a szájából :lol: , de a Réka már keményebb dió, nál aazt a módszert alaklmazom, hogy nem veszem kia kanalat a szájából, hanem hagyom, hogy lenyalogathassa róla a gyümit. Próbáld ki a sütőtököt és a banánt, ezt szinte minden gíyerek szereti, és sok-sok türelem. Nálunk kb. 3-4 hétnek kelett eltelnie, mire 100 g gyümit elfogyasztottak viszonylag normális tempóban és hatékonysággal egy étkezés erejéig. A másik gond, hogy közben amíg még éhesek hajlamosak elunni a kanalazást, én ilyenkor hozok csörgőt, és műsort adok nekik, vagy énekelek, mondókázok, és így simán megeszik, mert nem a kajára figyelnek, meg nem arra, hogy be vannak kötve a székbe.

Remélem tudtam segíteni.

Tali

Július 24 vagy 26 közül kinek mi lenne jó?
Remélem még a jövő hét elején sikerül megegyezni, így időben kihirdethetjük, mert mindig aza baj, hog ynagyon elhúzódik és a dátum előtt pár nappal dől el, hogy mikor. :lol:

Helyszín:
Lurdy, Savpya Park, Zuglói játszóház, vagy esetleg mehetnénk a Dagály Strandra is (a nagyobbak ezt tuti élveznék).
Mindenki írja le a dátummal együtt, hogy hova tudna jönni.

Üdv: Dóri
Vendég

Sziasztok!

Finike:
Köszi az érdeklőést jól vagyunk, holnap már 22 hetes lesz a bogárkánk. Mostanában csak éjszaka hajlandó az intezívebb mozgásra nehogy aludjak egy jót :), persze nem bánom!!!!

Linda29:
Szerintem mindenképp hallgass a többiekre és ne hagyd magad befojásolni. Tudom ajánlani esetleg az én orvosom, ha érdekel, az elsőt is nála szültem (13 éve), és emlékezett ránk! Nála kell szülésznőt választani, és a barátnőm aki annyi idős terhes mint te, már meg is tette és nagyon dicséri.
Ha gondolod megérdeklődőm, vagy megadom a dokibácsi nevét és elérhetőségét.
Ő a Schöpf -Mérei-ben rendel jelenleg, de a Dél Pestiben szülünk.
Szóval csak írj!!

Hexina:

Kattints a babafalva.hu-ra, és ott meg tudod keresni avonalzó készítést.Ha megcsináltad küld az e-mail címedre.
Majd ha megjött a kód, le tudod menteni ide a profilodba.
A lap tetején van olyan legördülő ablak, hgy segédletek, azon belül profil, ott tudod beállítani, és lementeni.
Sok sikert.

Kép
bogár1

Helló Csajok!

Tali: nekünk a július 24-e lenne jó. A helyszín mindegy, csak Zuglóba egyedül nem találok el, úgyhogy oda majd segítséget kérek.

Sid!
Anyósoméknak van telke egy pici somogyi faluban Telekiben, ami Balatonszárszóhoz van közel. Általában strandra Szárszóra megyünk, de sokat járunk át Földvárra horgászni (a párom) és sétálni.
Ti Hévízen szállodában lesztek, v. esetleg szintén saját nyaralóban?

Finike!
Zsófi és Zéti tízóraira már csak gyümit eszik. Az ebéd még tápcsi és főzelék. Szerintem 1-2 héten belül már az ebéd is csak főzelék lesz. Nálunk is a sütőtök a kedvenc! :) Gyümiből pedig sokfélét szeretnek: almát, barackot, banánt, körtét és ezek egyvelegét.
Az etetést én vagy úgy oldom meg, hogyha alszanak akkor egymás után etetem őket, ha fent vannak, akkor nálunk is úgy megy mind Dóriéknál: egyet jobbra, egyet balra. Annyi különbséggel, hogy én szopi párnába ültetem őket és szemben ülök velük.
Egyébként jó babák, napközben már elég sokat fent vannak, így nekem is több időt kell velük töltenem. Reggeli után szoktak még visszaaludni és általában az ebéd után alszanak hosszabban. Utána már nem nagyon szoktak aludni, csak ritkán.

Most mennem kell, mert a kisasszony felébredt és nagyon reklamál...

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Finike, Dóri! Köszi a kajcsizással kapcsolatos tanácsokat. Kicsit bonyolultnak hat ez a táp-kiváltás dolog de majd belejövök.
Finike, az almát egyébként almareszelőn reszelem le, csak mivel még tavalyi alma ezért nincs már annyi leve mint a friss almáknak. De amíg van lehetőségem inkább a piacról vásárolok mint a boltokból a külföldi almát.
Egyébként megkérdezhetem, hogy sikerül tartani a súlyod? Mert láttam, hogy a 10 kiló amit kitűztél, sikerült leadnod.

Fricky! Én is boldog hónapfordulót kívánok nektek!

Hexina! Bogár jól leírta, hogy a vonalzót hogyan lehet felrakni. Próbáld meg az ő útmutatása alapján.

Sidney, Adra, nektek jó időt kívánok a nyaralásra. Kicsit irigykedem is, mert mi nem megyünk az idén sehová... Jó kikapcsolódást nektek. :)

Röviden ennyit. Nincs nagy kedvem most semmihez és hallom hogy Nándi baba is felébredt. Ha szerencsém lesz akkor délután is elalszik és akkor megtudom csinálni a kaját...
A babaváró kismamáknak üzenem, hogyha megszületik a picúr, egyenek rengeteg vitamint és vastartalmú ételt, nehogy úgy járjanak mint én, ugyanis a hajhullásom nem állt meg még mindig. Már ezzel álmodom. Szabályosan elfogyott a hajam, és nem értem, hogy lehettem ilyen "hülye", hogy nem pótoltam a szülés után a vitaminokat hiszen rengeteg vért is veszít ilyenkor az ember. Pedig egyébként egy előrelátó vagyok, de ezt nem gondoltam volna...
Már a bőrgyógyász is ki volt akadva mikor meglátott....

Üdv mindenkinek és szép napot!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Ja, és még egy kérdésem lenne...
Ha átalussza a délelőttőt akkor mikor adjam neki oda a gyümit? Hiszen akkor nem lehet az a tízórai mert Nándi vígan hortyog abban az időpontban...

Köszi a tippeket előre is...

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Szia Linda!

Az én kisfiam is faros fekvésű volt, ez nagyjából a 30. héten derült ki (december 5-én és február végén született). De december 19-én éppen fejvégű fekvésben volt, januárban pedig már megint farosan. Utána is éreztem, hogy forgolódik, de a végső bukfenc nem jött össze és császár lett a vége. Sok olyan történetet hallani, hogy az utolsó pillanatban is forognak a babák jó és rossz irányba egyaránt. Szóval, ne add fel, beszéld meg vele, hogy igazán jót tenne, ha megfordulna, simogasd alul a hasadat, hátha odadugja a kis buksiját.

Keress az interneten különböző praktikákat, hogy hogyan lehet fordulásra bírni a kicsiket. Nekem egy olyat ajánlottak, de már túl későn, hogy négykézláb kell állni és az alkarodra támaszkodni. De pontosan nem tudom már a technikát és hogy mennyi ideig kell csinálni (talán 4x 15 perc), próbáld meg megkeresni.

Én sem fogadtam szülésznőt pont azért, amit a dokid is mondott, de megfogadtam, hogy a másodiknál fogok. Csak ebben az esetben az lenne a dolga a szülésznőnek, hogy a szoptatásban segítsen. Mert Te nem igazán tudsz mozogni az elején, valaki kell, hogy odatartsa a babát és segítsen tartani, áttenni egyik ciciről a másikra.

Az Adra által már ajánlott hasszorítós bugyit én is nagyon-nagyon ajánlom, én csak itthon kezdtem el hordani, de sok fájdalmat megspóroltam volna, ha már a kórházban viselem.

Egyébként én a Schöpf-Méreiben szültem.

Nutella
nutella

Nagyon szépen köszönöm az információkat, tapasztalatokat!
Jövő hét szerdán megyünk egy tétényis dokihoz, beszélünk vele, aztán majd döntünk, hogy mi legyen. Még képlékeny, hogy dél-pesti vagy tétényi. Szigetszentmiklóson lakunk, ezért közel van és jobban megközelíthető a Tétényi.

A császárnál spinált adnak, nem eda-t?
Megfordulással kapcsolatban: nagyon sokat mocorog a bébim, minden nap hullámzik a pocim, de már két hónapja minden nap fent érzem a fejét. Szerintem ha tudna már befordult volna, vagy nincs helye vagy a köldökzsinór miatt nem megy neki. Nem igazán erőltetném a befordulást, mert úgy gondolom, hogy nem véletlen, hogy így helyezkedik el, félek, hogy nagyobb kárt okoznék vele, ha mindenféle módszert bevetnék.

Linda

Kép
linda29

Sziasztok lányok!

Na végre itt vagyok! :D
Bocsi,hogy már régen jelentkeztem,ezer feketepont.... :roll:
A lányaim nagyon lekötnek mostanában,Flórácska sokszor egész nap fent van,így alig jutok a dolgaim végére,na meg itt van az én kis kertem. :roll: Na mindegy ennyit a panaszkodásból. :wink:
Flórca szépen fejlődik,megkaptuk a 3 hós oltást, és már 58,5 centik és 5480grammok vagyunk. :lol:
Voltunk kontrollon, hasi uh-on,és sajnos még mindig megvan a veseüregrendszeri tágulat,azt mondták hogy nem vészes ne aggódjak. :cry: :roll: Na köszi,gondoltam magamban mert azzal kecsgtettek hogy a kontrolidejére már nem lesz ott. De ott van. Majd járnunk kell kontrollra,legközelebb 3 hónap múlva,vizeletmintát is mellékelni kell. :roll: :shock: Az érdekes lesz. Na mindegy,csak ne legyen semmi baja az én kis drágámnak! :roll: Reménykedem benne!

Amúgy Flórca baba rengetet nevet,hangosan kacarászik,már majdnem a hasára fordul. Nagyon eleven,jókedvű kiscsaj. :lol: :D

Az utóbbi oldalakat még nem volt időm elolvasni,csak belelestem.
Üdvözlöm a sok új kismamát! :D Nagyon le vagyok maradva. :roll:

A képeket megnéztem a gyerkőcökről.
Mazsuzs,Pociló,Dóri,Judit,Finike!
Mindegyikőtök gyermekéhez gratula!!! :D
Hát igen ezen a fórumon csak gyönyörű gyerekek vannak! :lol:

Eszti!
Boldog első hónapfordulót kívánok nektek! :lol: :D
Hihetelen hogy hogy szalad az idő! :shock: :D

Na lépek,de megígérem ,hogy gyakrabban próbálok jelentkezni. :oops: :)
Jó éjt mindenkinek!

Dalma.

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Még gyorsan feltettem pár képet a drágáimról.
Mostmár tényleg jó éjt!
Dalma

Kép

Kép

Kép

Kép

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

szia Dalmácska!

Mind a két babát Szinte Andrásnál szülted?Magánrendelöjébe jártál vagy a soroksári sztk-ba?Nagyon szépek a lányaid. :D
Mennyit fizettél neki a szülésért?Második babát is nála szeretném szülni,ha lesz. :)
Ha a magánrendelöjébe jártál akkor megtudod mondani hol van?Soroksárra jártam hozzá.

Na mennem kell.
szia:Móni
g.zsoltné

Sziasztok!

Dalmacs!
Nagyon gyönyörűek a csajok, eszméletlen édesek mindegyik képen. Úgy látom Flórácska sem az az anorexiás típus :lol: .

Mazsuzs!
Semmi baj ha átalussza a délelőttöt, akkor kap délután gyümit. Bevallom neked, hogy nálunk sokszor akkor kap amikor eszembe jut meg amikor mi is eszünk. Igaz Edóka már nagyobb egy kicsit és lehet, hogy meg is szokta már a trehányságomat :wink: így nem szokott nagyon reklamálni.

Finike!
Mi a nagy CBA-tól kb 2 percre lakunk (persze kocsival mert én ár csak így tudom az időt meghatározni :wink: ). Pontosan az új lakópark és a régi rész találkozásánál lakunk, ha ilyen közel vagytok akkor ha van kedvetek egyeztethetnénk és átugorhattok egy kicsit. Közben utána nézetem ennek a málnás dolognak és azt olvastam, hogy a magjai között megbújhatnak kicsi bogarak amit nem tudsz lemosni és az nem jó ha megeszi egy kicsigyerek ezért szabad csak 1 éves kor után adni (ue vonatkozik az eperre is).

Tali!
Hát én akkor nem biztos, hogy tudok menni mert én pont csak 20-án tudom megmondani, hogy mikor érünk rá mert mi mindig pénteken tudjuk meg, hogy apa a következő héten hogyan dolgozik mert ha megy akkor nincs autóm így nem tudok sehova menni. Csak bízni tudok abban, hogy aznap nem melózik bár biztos van az a "pénz" amivel meg tudom fűzni :wink: , hogy ne kelljen neki az autó aznap. Na mindegy végül is az időpont nekünk ennyiből mindegy, a helyszín hát igen az is kérdéses. Savoya mellett az szól, hogy ott nagyobb hely van letenni a kicsiket meg van szopis szoba, Lurdy mellett pedig az, hogy ott kisebb a hely így jobban "egyrakáson" vagyunk sokkal jobban tudunk beszélgetni és a nagyok sem tudnak annyira elmászkálni ha közben a kisebbikkel kell foglalkozni. Zuglóit nem ismerem arról aki tud nyomasson valami infót. Én azért a Savoyára szavazok.

Most megyek mert strandolunk :lol: ma és össze kell pakolnom.

Szandra

szandrakiss

Sziasztok Lányok!

Dalmácska!

Nagyon édesek a lányok! Jó, hogy jelentkeztél.

Riella, Tibicsoki!

Felőletek is rég hallottunk már.

Tali!

Nekünk is a július 24 lenne jobb. Hely szempontjából mindegy, de inkább én is a játszóházra szavaznék a strand helyett.

Minden új kismamának üdvözlet!

Syd, Adra!

Szép időt és kellemes kikapcsolódást kívánok Nektek!

Sajnos most mennem kell.

Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?