Linda29!
Gratulálok a picihez.
Én a helyedben meggondolnám az orvos fogadását, mert a szülésig max. 2* találkoznál vele, de ha te így jobban biztonságban érzed magad. Szerintem pont a császáros kismamikra fordítanak érthető okokból nagyobb figyelmet ügyeletben is. Sima szülésnél igazából "nincs is semmi dolga" az orvosnak.
Ha nem fogadsz dokit, akkor nem javaslom a Szent Imrét, ha érdekel miért priviben leírom. (Mi a Szent Imréhez közel lakunk, de én a dél-pestiben szültem, nem ok nélkül
)
Én szültem császárral és simán is. Mindegyiknek megvan a maga szépsége
A többiek jól leírták a lényeget, még annyi, hogy alap estben, nem altatnak, hanem spinális érzéstelenítésben zajlik a műtét, kb. 30-40 perc, de már az elején kiemelik a babát, majd miután ellátták a csecsemősök, behozzák neked megmutatni, vissza a műtőbe a párodnak pedig még ez előtt megmutatják, ő beöltözve kint vár a folyosón a műtőajtó előtt, ilyenkor le is tudja fotózni a bébit. Műtét után kitolnak és a párod is lekísérhet az őrzőbe a gyermekágyas részre, ahol a következő nap reggelig helyznek el, ide csak 1 ember jöhet be látogatni, rövid időre, ide is be kell öltözni. Másnap már sima szobába kerülsz a zuhany és katéter eltávolítása után, ilyenkor kérheted az egyágyas szobát, vagy a kétágyast, ahol veled lehet éjszaka is a baba, és az egyágyasba a párod is bejöhet látogatni, de csak ő.
Nem kell ott fizetni, adnak csekket, amennyin annyit fizetsz be amennyit gondolsz/ tudsz. Szerintem ez nagyon baráti a mai világban
Finike és csajok!
Vagyok, csak kicsit sok az intéznivaló
Hozzátápi már nagyon jól megy akárcsak a tandem etetés
Van két eteőszékünk közé ülök és egyet jobbra egyet balra. Így 15 perc alatt letudom őket.
Sütőtök a kedvenc, most napi 2* kapnak már mást és 3* esznek tápot.
Mazsuzs!
A piciknek minden íz új és más, mint az addig megszokott, hiába kapják esetleg már 1-2 hónapja, az első pár kanálnál fanyalognak akár még 8-10 hónaposan is, aztán rákapnak. A kanalazás sem egyszerű, mert első látásra, tűnhet úgy, hog ycsak kiköpi, pedig szegény lehet, hogy még nem érzett rá az ízére a dolognak. Nálunk a Blanka az ügyesebb, ő simán lenyeli, igaz van, hog yneki is kijön a szájából
, de a Réka már keményebb dió, nál aazt a módszert alaklmazom, hogy nem veszem kia kanalat a szájából, hanem hagyom, hogy lenyalogathassa róla a gyümit. Próbáld ki a sütőtököt és a banánt, ezt szinte minden gíyerek szereti, és sok-sok türelem. Nálunk kb. 3-4 hétnek kelett eltelnie, mire 100 g gyümit elfogyasztottak viszonylag normális tempóban és hatékonysággal egy étkezés erejéig. A másik gond, hogy közben amíg még éhesek hajlamosak elunni a kanalazást, én ilyenkor hozok csörgőt, és műsort adok nekik, vagy énekelek, mondókázok, és így simán megeszik, mert nem a kajára figyelnek, meg nem arra, hogy be vannak kötve a székbe.
Remélem tudtam segíteni.
Tali
Július 24 vagy 26 közül kinek mi lenne jó?
Remélem még a jövő hét elején sikerül megegyezni, így időben kihirdethetjük, mert mindig aza baj, hog ynagyon elhúzódik és a dátum előtt pár nappal dől el, hogy mikor.
Helyszín:
Lurdy, Savpya Park, Zuglói játszóház, vagy esetleg mehetnénk a Dagály Strandra is (a nagyobbak ezt tuti élveznék).
Mindenki írja le a dátummal együtt, hogy hova tudna jönni.
Üdv: Dóri