Sziasztok!
Végigolvastam a tegnapi és a mai napot, tök sokat írtatok...
Márti, ezt a szabálysértési dolgot én sem értem. Nem is hallottam arról, hogy az otthonszülésnek a szülő nő oldaláról is ilyen jogi következményei lehetnek...
Ennek nincs semmi értelme...
Én is azt találtam, hogy "
az otthonszülést hatályos jogszabályaink semmilyen szinten nem tiltják, ennek ellenére az otthonszülést választó nők, az otthon született gyermekek és az őket segítő szakemberek legjobb esetben is egy sor nehézségnek, diszkriminációnak, rosszabb esetben pedig közigazgatási és büntetőjogi eljárásoknak teszik ki magukat..."
http://www.szules.hu/index.php?id=1719&cid=23311
De Nandu erről biztos többet tud.
Julcsi, hát igen, én is kiváncsi leszek, hogy mire oda kerülök, hogy újra babát vállaljunk, éppen milyen orvos-kórház választási lehetőségek lesznek. Egyébként továbbra is lehet orvost választani, "csak" fizetni kell érte. Nem mintha eddig nem fizettem volna a választott orvosnak, de mostantól a kórháznak (is) kell...
Ami akár korrektebb is lehetne a csak az orvos szebébe juttatotthoz képest, de ugye ezek valószínűleg összeadódnak. Ez pedig már nem vicces... A lényeg: én most ott tartok a gondolkodásban, hogy legközelebb inkább majd szülésznőt választok, keresek, nem pedig szülészorvost. De ez még messze van, addig még rengeteg dolog változhat
Iza, tényleg nagyon szépen írsz, és a leírásod alapján igazán gyönyörű hely(ek)et sikerült találnotok. Mi tavaly augusztus végén jártunk Horvátországban, Samu 5 és fél hónapos volt és egy nyugis, pihenős, nézelődős, feltöltődős nyaralást akartunk. Bár előtte tartottam attól, hogyan fogja bírni az utazást, meg az új helyet, de nagyon jól sikerült az út, és örülök, hogy végül nem beszéltem le magamat.
Andi, Samu is alig aludt ma, szűk másfél óra alvás után már kukorékolt. Ami azért fura, mert mostanában ebéd után 3 órákat szokott nyomni. Bár nála a fogmanó a bűnös... Nagyon duzzadnak az örlőfogak...
Képzeljétek, mire értem ma haza! Este 7-kor toppantam be a lakásba, és Samu + Balázs egymás mellett édesdeden aludtak az ágyunkban (matracunkon:) Balázs mesélte, hogy egy kicsit ledőlt (elég zúzós volt az esténk), csak pihenni, lazulni egy kicsit, Samu pedig odatelepedett mellé, és mindketten elaludtak
Persze mondanom sem kell, hogy este 10-kor alig tudtam lerakni...
Edit, jókat írtak a többiek, próbáld nem őrölni magadat. Tudom, ez a "könnyű mondani" kategória, és feltehetően én sem tennék másként...
Edith, örülök, hogy jobb kedved kerekedett! Kriszta dinnyeevős fotósorozata isteni! No, Samu ilyenre nem vehető rá. A friss gyümölcsök mostanában neki sem jönnek be, Ádámhoz hasonlóan nem fogadja el. Kivéve a banánt, de azt is jóval kisebb lelkesedéssel eszi, mint korábban.
Ibolya, jó hogy újra vagy!
No, megyek, iszonyú régóta írom ezt a hsz-t, és már elég fáradt vagyok...
jó éjt!
É