Új privát üzeneted érkezett!

Kép .
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith!

Én nem merek semmi újat adni, a kiütések és foltok tetejére még nem hiányzik egy allergiás reakció is. Nagyon aranyos Kriszta. Nem esik le a nagy székről? Virág kifordul oldalra és óvatosan lecsúszik.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edith:még mi nem is ettünk az idén dinnyét!!! :oops: Így nem kapott, de tündéri Kriszta, mintha mindíg is tudta volna, hogy ez milyen fincsi és hogy hogyan kell enni!!!!

Edit:sikerült felvenni a kapcsolatot a "tárcsás" emberrel???????????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 

 
 

És annnnyira jó, hogy itt vannak a gyerekek, olyan jó látni ahogy játszanak a mieinkkel.
Délután anyós magozza a meggyet, nekem is adott, mondom a Dórónak, hogy megakartam csinálni a sütit-folytatni akartam, hogy de nincs kedvem-csakhogy a drága rávágta, hogy hűűűűűűűűűűűű az fincsi én meg pattantam és már magoztam is a gyümit!!!!! :lol: :lol: :lol:
Annyira élvezem, hogy ennyien vagyunk és , hogy nincs csend!!!! :wink: Persze ők már nagyok és nagy könnyebbség, hogy lefoglalják a kicsiket!!!! :oops: De annnyira jó!!!!
Látszik is velem van tele a topik!!!! :oops: :oops: :oops:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edith, tündéri Kriszta, ahogy a dinnyét eszi. Én a múlt héten megkóstoltattam az Ádámmal, na attól az egy falattól, amit ráadásul kiköpött tuti nem lesz allergiája. :lol:

A hangulat ingadozásokat teljesen megértem. Én anno azon is sírva fakadtam, ha kisütött a nap.

De én most ezzel küzdök, nem hajlandó megenni a friss gyümölcsöt. Sajnos tudom, én csesztem el, mert mikor még nagyon manó volt, és nem ette a darabosat sem, akkor adtam neki a Frutapurát. Azt annyira imádta, hogy most meg küzdök a friss gyümölccsel, de nem kell neki. Kicselezem és joghurttal összeturmixolom, úgy megeszi, de annyira jó lenne, ha frissen is megenné. :roll:

Márti, tudod mi a legszebb? Hogy először nem is értettem, miért írtad nekem, hogy Zsuzsi, és hogy nem bírtad kihagyni. Aztán leesett! Jólvanna, összegabalyodott az ujjam!

Ti is fogtok nekem hiányozni. Naaaagyon!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Andikám, sikerült szagtalanítani a házat? :lol:

Márti, igen, ez olyan jóleső fáradtság. Értük összekapod magad és csinálod tovább!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi:ezt már lehet, hogy egyszer kifejtettem, de míg nem voltak gyerekeim én ezt nem is értettem, hogy pl.:anyósom is ha a Roland főleg régebben kiejtett valamit a száján, hogy mit szeretne és volt hozzá minden és miért ne lett volna :lol: kapta magát és már csinálta is!!!! 8) Nekem ez furcsa volt, mert az én anyám ilyeneket nem művelt :cry: , de erre már rádöbbentem mikor régebben a Szonó egyszercsak tejbegrízt kívánt és én már mértem is ki kanállal a darát!!!! :wink: És most is annyira jó volt, mert simán tudtam volna pihizni, de értük mindent!!!!! 8) Így legalább finomat vacsiztunk, nem a megszokott szendvics, hanem langyos meggyes süti!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


NA, még egy utcsó bekukk mára! :roll:
Voltunk pelust és popsitörlőt vásárolni, és képzeljétek, Istvánnal úgy döntöttünk, hoyg tápszert már nem veszünk.
Végülis Kriszta soha semmitől nem ütött ki, a családban nincs semmiylen allergia, és már betöltötte a 15 hónapot, tehát holnaptól kap tehéntejet is reggelire meg estére. Különben eddig is kapta ételekben, így sem lett baja tőle, gondolom, és remélem, hoyg ezután sem. Tápszert tartok majd itthon tartalékba egy ideig, hoyg bármikor kéznél legyen, ha kell. És friss, forralt házitejet fog kapni, nem üzleti pasztőrözöttet. Már egy ideje (vagy 2 éve) ugyanaz az asszony hordja nekünk, így megbízom benne.

Edit, természetes, hogy te csínján bánsz bármivel, ami új lehet Virágnak. Megértelek. Csak engem anyira felvillanyozott, hoyg elsőre így falta a drágám a dinnyét, hogy csak na! :)

Márti, mi is most ettünk először. Még egyszer vettünk, de az régebb volt, és akkor még se íze se bűze nem volt. Én is értem, hyog miről írtál. Ilyen szokott lenni mamám mindig. Persze, csak az egyik. :roll: A másik képes meglopni is a fiát. :roll: :roll: :roll:

Barbi, remélem, fokozatosan sikerül megszerettetni Ádámmal a gyümölcsöt is. A másik topikban az egyik csaj írta, hoyg ugyanez a problémája a kislányával. De ő abszolút semmi friss gyümit nem eszik. :shock:
Holnap utaztok, ugye? Érezzétek nagyon jól magatokat, és rengeteg élnménnyel (és fényképpel) megrakodva gyertek haza. :)

Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Martikam !!!
dobhatnal kis meggyes sutit,plane hogy holnap jon a zongorahangolo es egesz nap dolgozik nalunk.Igy aztan ebedet kell adnom Neki.Masnap is kell jonnie es felek hogy elrohan es elfelejt visszajonni ha megkostolja az etket. :oops:
Nincs valami konnyen elkeszitheto finomsag receptje valakinek zoldsegekbol?Mostantol raallok a mindennapi fozesre.Na jo,a majdnem mindennapira 8)

Kertetek hogy irjak az utunkrol....
Horvatorszagban voltunk Opatiaban.Az igazat megvallva a rengeteg utazgatasok ellenere eloszor voltunk a Horvat tengerparton es valami csoda volt az egesz videk.Olyan monarchias hangulat erzodott mindenutt.Oszinten szolva gyakorlatilag nem hagytuk el arnyas-napos strandunkat es a hotel szobat,annyira csak a napfeny,a viz,az olvasas es az alvas volt a tokeletes gyogyir mindenre....es persze a jo nagy beszelgetesek.
Szoval olyan hihetetlenul tiszta volt a tenger,persze gyerekekkel nehezebb lehet,mivel sziklas part leven azonnal mely a viz.
Amikor megerkeztunk 34-35 fok meleg volt vegig az uton.Mivel csak en tudok vezetni,es a kocsiban nincsen legkondi,es persze az elozmenyek,hat nem mondom hogy kicsattantam a frissessegtol...Egyetlen vagyam volt,egyesulni a tengerrel.Ilyen erosen meg soha nem ereztem ezt a termeszettel kapcsolatban.Olyat igen hogy szinte ,,szomjaztam''a kertet a zoldekkel egyutt,de ez egy egeszen uj erzes volt.
Es meg valami...A tengerben mini bolyakkal(nem tudom ly-e)volt elkeritve a strand resz.Hat egy ido utan szinte ,,bezartsag''erzetem lett.Vegul keresztul usztunk rajtuk,es milyen furcsa,hiszen ez csak egy jelkepes hatarvonal volt,viszont a tulso oldalon a ,,nyilt''tengerben hihetetlen volt a szabadsag erzet.Arra gondolok hogy valoszinuleg a gondolkodasunkban is ilyesfajta jelkepes hatarvonalakat allitunk es csak keresztul kellene ,,uszni''rajtuk es maris a masik oldalrol nezhetnenk a dolgokat.Es meg volt nehany ilyen ujfajta erzesem magammal kapcsolatban de most nem akarlak benneteket ezekkel untatni.

Vegulis megis kirangattuk magunkat egyszer- ketszer setalni a 12 km gyonyoruseges partszakaszra.Kb.3 km-t tettunk meg,de az valami hihetetlenul szep volt.Girbe-gurbas utacskak a sziklakra epitett regi idonkent uj villak mellett.Es mindig valami ujdonsag varta az embert egy-egy kanyarban.Es mostanaban kellett rajonnom,mennyire mas minden ut visszafele...Az egyik setank este volt,es felfedeztunk egy gyonyoru villat,a mult szazad elejen epulhetett es most kis hotel es etterem egyben.Ezert persze muszaj volt bemennunk a kertbe.Szerencsere mindenki a teraszon eszegetett igy bejarhattuk az egesz hatalmas kertet,olyan volt mint egy elvarazsolt kastely,gyonyoru kerti szokokuttal,tengerre nezo kerti terasszal,feherre festett kovacsoltvas ulokekkel es asztalokkal es miilio viraggal.

Vegulis 1 napra atmentunk Velencebe(5 ora oda-5 ora vissza)Mar voltunk ott,de gondoltuk most szabadabban koncert nelkul mas lesz.Hat iszonyu meleg,rengeteg ember...Persze amulatba ejto minden szempontbol igy is,csak maszkaltunk az utcakon es probaltuk elkepzelni milyen lehet ott az elet....
Itt lattunk egy idossebb part aki egy babakocssiban tolta a kutyajat!!!!A kutyanak semmi baja nem volt,idonkent ficankolt korulottuk,aztan egyszerrre felhuppant a babakocsiba.Aztan amikor lepcso kovetkezett,annak rendje es modja szerint felemeltek a babakocsit kutyastol es bekesen tologattak tovabb...Hat ilyet sem lattunk meg,muszaj is volt lefotozni.Persze nem akarom kirohogni oket,lehet hogy melyebbre meno hattere van az egesznek,dehat azert ez megiscsak furi volt.

Most aztan irtam Nektek egy kisregenyt jocskan bepotolva magamat :oops:
Bocsi,puszi mindenkinek!!!! :D
rillisz
 
 


Es raadasul idonkent kisse tulhasznaltam a massalhangzokat,mindegy
megyek mert Denesem most ripakodott ram hogy ki van ehezve hogy beszelgessunk.Tette mindezt 2 pohar vorosborral a kezeben,amit a teraszon gyertyafenynel akar megiszogatni velem,en meg ha irok,allitolag undok vagyok(legalabbis ezt mondta)Persze mert utalom ha zavarnak...Ugyhogy tenyleg eltunok most,mert ez olyan szep es meghato Tole...Puszi
rillisz
 
 


Sziasztok!

Iza: leírom a kedvenc kajám receptjét, nagyon gyorsan megvan és isteni finom. Bár elsőre egy kicsit bizarr lesz:
1 kg krumpli
30 dkg gépsonka egyben
30 dkg sajt egyben
2 doboz nagy tejföl
5-6 nagyobb csemege uborka
- só, szerecsendió

A krumplit héjában meg kell főzni, és kisebb kockákra kell vágni.
A sajtot, uborkát, sonkát is felkockázni, utóbbit egy kicsit megpirítani, majd az egészet összekeverni a tejföllel. Ízlés szerint sózni, szerecsendiózni.
Én kör alakú jénaiba teszem és az egészet be kell rakni a sütőbe, nem kell a tetejét megpirítani, a lényeg, hogy a sajt elolvadjon.

Én nagyon szeretem, érdemes kipróbálni. A családom először nagyot nézet amikor ezt tálaltam, de nekik is ízlett.

Edith: én már próbáltam a dinnyét, de a Szandinak nem ízlett. Nagyon édes Kriszta ahogy eszi, és milyen gyönyörű szőke!

Edit: legközelebb, ha beteg lesz a Szandi, hozzád viszem, igaz egy kicsit messze vagytok. De benned jobban bízom, mint a dokikban.
Sajnálom Virág lábacskáját, remélem, hamar kinövi, vagy megtaláljátok a megfelelő szert, amivel kezelni lehet.

Márti: a szüleim is mindig azt mondják, hogy több gyereknél megtöbbszöröződik a szeretet is. Én ezt nem tudom elképzelni, ez is olyan dolog, amit át kell élni, hogy megértsem.

Barbi: nekem is fogsz hiányozni! Jó pihizést, és fürödj helyettem is a Balcsiba.

Andi: nagyon jók a fotók, haláli, ahogy mind a 3 tolják a fűnyírót.

Nálunk minden ok, kezdünk visszarázódni a mindennapokba. Bár egy kicsit hamarabb eltörik a mécses, és valahogy jobban ragaszkodik hozzánk.

Most megyek aludni, remélem ma jobb éjszakánk lesz mint tegnap.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!

Nem szégyellitek magatokat, ennyit írni??? alig győztem olvasni :) És persze minden kiment a fejemből, amit írni akartam...

Voltunk tecsóba, lefosztottuk a pénztárcámat....
Olyan jó kis leértékelések vannak, Bencét komplett felruháztam őszre. Nacik 4500 helyett 1300, és 750-ért, cipők 3500 helyett 699, 2800 helyett 399, meg hasonlók. Apa is kapott cipit, meg én is, Bence 3 gatyót, 3 pólót, két pulcsit. 2 pár vastag tornacipőt, egy félcipőt, egy gumicsizmát, 2 váltócipőt az oviba. Kata 1 pulcsit, 3 pólót, 1 ruhát, 1 nacit, egy esőkabit. Szerintem még vettem mást is, csak nem jut eszembe :) Jah magamnak egy felsőt, apának nadrágot...

Megyek is aludni, hulla vagyok...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Iza:ez igazán jól hangzik, mármint Horvátortszág!!!! :lol: A sok pihi, alvás, olvasás és séta...................ezt én is bírnám egy jódarabig!!!!! 8)

Zsuzsi:milyen volt az éjszaka?????Remélem napról napra jobb lesz!!!!!

Ezt csak úgy nektek:
Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


És Barbikámnak is kerestem :lol: és találtam:
Kép


És találtam neked szívárványt is,mert annyira szereted, de a szöveg sem rossz a képen :wink:
Kép


Ja és ma háromnegyed 8kor keltünk :shock: :shock: :shock: , úgy látszik tegnap kicsit elfáradtak!!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt!

7 után arra ébredtem, hogy Dávidka szórakoztatja Krisztát, és labdáznak. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
A kisasszony meg már kidőlt. Szó nélkül tűrte, hogy 10-kor letettem az ágyába, és már alszik is. :)

Márti, csadaszép képeket tettél fel, tényleg, így jól indul a reggel. Én tegnap fedeztem fel egy jót egy másik topikban:
Kép .
Kicsit profánabb, mint a tieid, de tetszett... :)

Zsu, örülök, hyog sikerült ilyen jól kifogni azokat a cuccokat! :) Én is szívesen fogadnám ilyen áron őket, mert így itt is olcsók lennének! :) Amikor utoljára Magyarországon jártam (2003-ban volt), emlékszem, én is egy csomó jó cuccot tudtam vásárolni: Istvánnak is, magamnak is, a húgomnak is... És nem is akármilyeneket! :) Remélem, kipihented magad! Kata hoyg van?

Zsuzsi, jól hangzik ez a recept. Tényleg, kicsit furcsának tűnika melegített uborka miatt :oops: , de biztos finom. :) Nemsokára kipróbálom. Én ma csirkemájból készítek pörköltet, és valószínű, puliszkát főzök melléje. :) Tegnap babfőzelék volt házi kolbásszal.

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Jó reggelt!

Márti, de aranyos vagy! :P Tényleg szeretem a szivárványt, de a szöveg is nagyon jó.
Ma kapja a Zsombi a szurit, ugye?

Én el is felejtettem mesélni, hogy júni legelején voltunk a dokinál, meg múlt hét kedden, az kb. 1 hónap, és nem hízott az Ádám semmit. Mondjuk egy pillanat megállása nincs, de azért ez nem gond, ugye?

Edith, én pedig tegnap megállapítottam, (a tengersok eszemmel :wink: ), hogy Kriszta a legszöszkébb a babák között. Olyan gyönyörű színű a haja!
Az Ádám is szöszke, de inkább szőkés barna, messze nem olyan világos mint Krisztának.
És a bőre milyen? Érzékeny mint a szőkéké, vagy gyorsan barnulós?

Edit, látsz valami javulást Virág bőrén? Remélem!

Iza, de szépeket írtál! Megint!

Zsuzsi, éjszaka?

Na megyek vissza csomagolni.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Edit, kérdezted, hogy nem csúszik le a székről?
Már amikor a doki felfedezte a cisztámat, gondolkodtam azon, melyik az a Krisztaemelés, amit kiiktathatnék. És az etetőszék látszott a legelhagyhatóbbnak. :roll: Megpróbáltam és bevált. Egyszer történt, hoyg elkezdett csúszni be, az asztal alá, de nem történt semmi, mert még idejében elkaptam. Azóta, ha azt mondom, gyere enni, jön és ütögeti a széket, hogy csücsü, vagy ha éhes, ezzel is jelzi. :) És persze, jól is érzi magát ott mellettünk. Múltkor a spagetti már nem is kellett az etetőszékben. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Barbi, valóban nagyon szőke a haja, bár hátul már nagyon sötétedésnek indult. És már nem is olyan világos, mint l. tavaly ilyenkor. Kíváncsi vagyok, hoyg azért milyen lesz a végleges hajszíne! nekem és IStvánnak is ilyen volt, az enyém azóta világosbarna, az Istváné meg fekete :shock: :shock: :shock: .
A bőre, sajnos, eléggé érzékenynek néz ki, amikor kirándultunk, mindig jól bekentem 40 faktoros krémmel, és úgy is piros lett. Nem, nem égett, de nem barnult. Majd, amikor elmúlt a pirosság, már szép barna volt. De inkább a kezecskéi és a nyaka. Azért olyan tűző napban mindig adtam rá egy vékony kis valamit, mégha be is kentem. :)

Jó pakolászást! :)

Iza, tényleg, oylan szépet írtál, és olyan jó meglátás volt az a bennünk lévő képzeletbeli bójákkal kapcsolatban. :)
Örülök, hyog jól kipihentétek magatokat, és sikerült feltöltődni. Ránk is ránkférne, de egyelőre még várnunk kell. István július 21-től jön szabadságra és két hegyekbe való kiruccanást tervezünk. Az egyikre vinnénk Krisztát, a másikra meg nem. De addig még sok minden változhat, remélem, azonban nem kell lemondanunk róluk. :)

Na, megyek, dolgozzak is valamit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Barbi, az éjjelünk sokkal nyugodtabb volt, úgy tűnik, nem viszket annyira.

A duzzanatok visszahúzódnak, de nagyon piros még. Nem tudom, mit csináljak. Nem várok csodát egyik percről a másikra, de mi van, ha rosszul teszem, hogy elhagyom a szteroidos kenőcsöt és újra romlani fog. Nagyon tanácstalan vagyok. Az aloe szerint ne használjam egyszerre az aloet és a szteroidos kenőcsöt. Gyomrom már teljesen ki van, és meg tiszta depressziós állapotban vagyok. Laci kimegy olaszba, ezmég rátesz a hangulatomra egy lapáttal.

Barbi drága, mikor indultok? A hétvégére mondtak javulást időjárás terén, jövő héten meg kánikula.


Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edith, az jó, ha a végén azért bebarnult a bőre. Legalább nem olyan, hogy pecsenyére ég, aztán lehámlik, de barna sosem lesz.

Edit, kincsem, próbálj még pár napot várni. Aztán ha úgy látod, hogy nem használ, vedd elő a szteroidos krémet. Szerintem.
És gondolj arra, hogy eddig bármire használtad az aloét, segített. Bízz benne, most is fog. És tarts ki! (tudom, rohadt könnyű mondani)

Nekünk a tegnapi és a mai éjszakánk volt csapnivaló. Megint óránként kelt, 3x ivott is, csak úgy volt hajlandó visszaaludni. Marhára kiváncsi lennék, hogy azt hogyan kell elérni, hogy egyáltalán ne is keljen fel!

Már mindent összepakoltam, most alszik, ha felébredt ebéd és megyünk. (ti jövő héten?)

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Anyu most hallotta, hogy olyan vihar lesz este-éjjel, mint a tavalyi augusztus 20-i volt. És a Balaton felől jön. Király.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi!
Jó utat nektek, érezzétek jól magatokat!
Az idő valóban nem túl jó, nálunk időnként esik az eső, fúj a szél, szóval lehet tényleg lesz valami. De remélem elkerül benneteket.
Meddig maradtok? Talán lesz strandidőben is részetek.

Kismanóim úgy döntöttek, hogy az eddigi 3 órás alvás helyett ma csak 1-et alszanak. Így a mai babanetezésemnek lőttek, Zsolti is megy el itthonról, úgyhogy esténél előbb nem fogok idejutni, úgy néz ki.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Sziasztok!

Nálunk is elég ramaty idő van. Fúj a szél és csöpög az eső.

Márti: nagyon szépek ezek a képek, és a szövegek is

Nekünk nagyon jó éjszakánk volt, aludt este fél 11-től reggel fél 11-ig és csak egyszer mentem be, de akkor sem azért, mert sírt, hanem hogy tegyek be neki teát.

Egy kicsit féltem, mert délután fél hétkor evett utoljára, este nem fogadta el a tápszert se, de a dokik is azt mondták az a fontos, hogy igyon legalább 1 litert naponta. Az meg bőven megvolt.

Most nem tudom, hogy mit csináljak egyszerűen nem kell neki a tápszer se este se reggel. Ma zsömlét evett reggelire sajttal és sonkával.

Folyt. Köv. csak telefonálok.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Fasza a vihar. Laci megy ki, remélem, nem szalad bele. Már látom, hogy aludhatunk hárman egy szobában, Barnus annyira fél a dörgéstől.

Barbi! Jövő kedden megyünk Lellére és vasárnap jövünk. Egy baráti családdal megyünk, ott is van két kisgyerek, így legalább jól el lesznek a kölkök együtt.

Köszi a nyugtatgatást!!!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Na megjöttünk, kiskrapek, 11900 gr és 86 cm!A szuri meg sem hatotta, egy szót nem szólt!!!! :lol:
Elugrottunk a Julcsiékhoz, Dorka kiborította a Szonit-mint később kiderült azért is mert fáradt volt-elvette a Zsombi textilpelusát, a lánykám meg sírva fakadt!!!!! :shock: :D
Zsombi mikor jöttünk el, ügyesen végig puszilta a csajokat!!!! :lol: Hiába nem lehet elég korán elkezdeni!!!!! :wink:

Védőnőt megkértem, hogy írja meg a kiskönyvemet, mert holnap úgyis megyek a körzetihez, ne kelljen rohangálnom!!!!Erre kérdezte, hogy itthon szülök-e, mert akkor aláíratja velem, hogy ezért szabálysértési eljárás vagy mi indítható ellenem!!!!! :shock: :roll: Ez egyre jobb lesz!!!!Ő ezzel nem ért egyet, meg nem is mondja senkinek, de ez a törvény!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Na, látjátok ezt szeretem! A tegnapi termés szép volt és vicces. Én legalábbis jókat nevettem. Nem mennyit tudok írni, ébredezik az aprónép. Nem hagynak érvényesülni!

Edit, Márti. Annyira jó olvasni a babássággal járó tüneteiteket. Persze nem azt amikor rosszkedvetek van, vagy émelyegtek ilyesmi. De mondjuk én ezen is mosolygok (nem kárörvendően, rosszindulatúan!!!), mert tudom, hogy ezek még beleférnek ebben az állapotban és tudom, hogy jó ügy miatt van. És olyan jó nosztalgiázni. És engem ezek az élményeitek készítenek fel lelkileg a kövi babára(remélem egyre). Ezek miatt várom, hogy én is majd babás legyek. Szóval írjatok sokmindent, félelmek, kétségek (remélem ezekből kevés lesz), tünetek, érzések, mindent.

Edit, utánaolvasgattam Virág bajának. Remélem, ő abba a verzióba tartozik, hogy kinövi ezt. Nem tudom mit mondhatnék. A "próbálj meg optimistán gondolkodni" nagyon semmit mondó. Amit Barbi írt, próbáld előbb az alloés krémet és ha nem javul még mindig visszatérhetsz a másikra. És gyere ide amikor csak időd engedi és öntsd ki nekünk ami bánt. Nem baj ha csak magatokról írsz, és az se baj, ha többször leírod ami fáj. Mi veled vagyunk, szorítunk és meghallgatunk. Akármiről is legyen szó. És reménykedünk veled együtt, hogy egyre több pozitív dolgot tudsz írni.

Barbikám, ezt te már tuti nem olvasod. Pihenjetek amennyit csak tudtok, Ádám alvásához pedig kitartás. Remélem jó időtök lesz majd, mondjuk most épp nem úgy néz ki. És fényképezz sokat!!!!! És puszilom mindkét pasikádat.

Zsuzsi, szerintem ne aggódj a tápszer miatt. a lényeg valóban a folyadék és ha eszeget mellette az már nagyon jó. Lehet, hogy a langyos-cumiból jövő tápival rossz élménye van.

Andi, nagyon jók a fűnyírós képek!!! Olyan érdekes, hogy nálatok - bár fiú-lány a felállás - sokkal inkább egy magasság a két gyerek.

Edith, a gyerekfellépőt is be lehetne vezetni. Az Editéknél asszem az volt amikor Virágot várták. Azzal sokmindent ki tudsz bliccelni.

Ibolya? Még mindig tiltólistás vagy? Mit csináltál? :lol: :lol: :lol:

Voltak itt Mártiék. Olyan édes volt a Zsombi, még puszit is kaptam tőle! Szoni meg kiborult a Dorkára. Összevesztek a Zsombi pelusán. Dorka meg nem adta vissza, kis irigy volt. Zsombi jó fej volt neki meg tökmindegy volt milyen pelust nyunyorgatott. Aztán végül egy falat virsliért cserébe visszaüzletelték. A Márti meg olyan szép!!! Úgyse hiszi el, ezt csak nektek írtam.
Na Dorka fent van. Megyek mert Livit is felébreszti a dumájával. Majd még jövök. Írjatok jó sokat mint tegnap!!!

KépKép
kgiulia
 
 


Ma szerencsés napom volt:a Barbiékkal is találkoztam, beugrorrak a gumicsizmáért, meg boltoltunk aloés cuccokat!!!!!
Ádámnak tuti a sérója és olyan ügyesen megy, mintha már réges rég ezt csinálná, oersze nem arra veszi az irányt amerre kéne, de sebaj!!!!!
Zsombi először nem akarta odaadni a csizmit, de aztán rászánta magát, hogy megválik tőle, szerintem azért, mert az Ádám nem engedte el!!!!! :wink:

Kisfiam aludt egy keveset a Julcsiéknál, de most sikerült lenyomnom, abban a pillanatban mikor letettem felébredt a lánykám!!!!! :roll: Tehát nincs időm unatkozni!!!! :lol:

Zsuzsi:a kaja miatt ne aggódj szerintem sem, a Geri és a Flóra sem evett jóformán semmit mikor betegek voltak!!!!Az a fontos, hogy igyon, azzal nincs gond szóval emiatt ne parázz.
És az meg csuda klassz, hogy ilyen ügyesen aludt az éjjel!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Julcsi, köszi a megnyugtató szavakat. Eltettem a szteroidos kencéket (kettő féle is van), és csak Aloet kenek. Tegnap óta sokkal jobb a kedve Virág(szál)nak, gondolom nem viszket már az új cuccoktól.

Olyan jó Nektek, hogy mindig találkoztok. Irigy vagyok nagyon!

Márti!

Gondolom a védőnő a saját bőrét félti. Az én védőnőm mesélte a múltkor, hogy mindent dokumentálnia kell. Még olyan dolgot is, hogy anyuka sterilizál e. Szóval gondolom neki hivatalból jelentenie kell(ene) a tudomására jutott infot. Szerintem tagadj le mindent!


Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Mondjuk az én védőnőm ilyen szempontból tök normális, a Zsombinál sem volt kifogása, de most mi van ha valaki tényleg nem ér be a kórházba????Harmadik gyereknél amúgy is sanszos, hogy már elő van készítve az út és csak úgy kirepül!!!!! :lol: Mindegy , rohadtul nem ijedtem meg, még úgy sem csináltam ilyesmit eddig(na jó a Zsombi szülését :wink: ) most anarchistának érzem magam!!!! :mrgreen:
Meg ebbe a mai kórházi helyzetbe :shock: :evil: , áááááá mindegy majd a nandut kifaggatom. :lol:

Zsandi:azért ez nem szép a manóidtól, hogy ilyen radikálisan lecsökkentették az alvásidőt :shock: !!!!Biztos úgy vannak vele, hogy enyhébb lett az idő ezt gyorsan kihasználják!!!!! 8)

Edit drágám:és tényleg nyugodj meg kicsit, adj pár napot a krémnek, a szteroidos dolgok amúgysem valami egészségesek, persze ha más nem használ, akkor nincs mit tenni.A Lacinak sem lesz baja, szépen ügyesen célba ér!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!!

Delelott irtam Nektek egy szep hosszu levelet,kozben aramszunet volt majd visszajott az aram.Szepen befejeztem az irast,el akartam kuldeni de kuldes helyett gyonyoruen elnyelte az egeszet.
Ugyhogy most szerencsetekre jo rovid leszek,mert mindjart indulnom kell a varosba.

Martikam edesem!!!!!
Nagyon koszonom a gyonyoru lapodat.Annak rendje-modja szerint sikerult megint meghatnod!!!!!

Barbi!!!!
Nektek gyonyoruseges nyaralast kivanok es remelem hamarosan jo idotok lesz(talan meg szivarvanyt is latsz a Balatonon)

Zsuzsi!!!
Nagyon koszonom a receptet,remekul hangzik.Vegul gombas tesztat csinaltam finom olaszos salival.Viszonylag jo lett....Ugyhogy ugy tunik holnap is jon dolgozni.Nagyon jo hir hogy jo ejszakatok volt,biztosan az etvagya is hamarosan megjon a picikenek!!

Zsu!!!

A tecso nevezetu helysegen elgondolkodtam,vegul rajottem biztosan Tesco-t akartal irni.A lenyeg hogy jo vasar volt!!!

Julcsi!!!!

Akkor megint jo kis tali volt Martival!!!A babazassal mag igazan megvarhatnal,hatha megis eselyunk van ujjabb ikrekre :lol:

Edith!!!
Azert remelem a nyaralas alatt nem turaztok sokat!!!Vigyazz azert magadra,bar en olyan jo kis izgo-mozgonak ismerlek a topicbol,ugyhogy biztosan nehez lehet nyugton maradni.Meg a hegyek arrafele alomszepek lehetnek.
Mi is az a puliszka?Megirnad nekem a receptet?Imadom az ilyen regmultat idezo eteleket.

Edit!!!
Kerlek ne izgulj ennyire!!Egeszen aggaszto ami atjon az irasaidbol!!!Meglatod rendbe jon a kis Virag,lehet hogy ez a kis lehules is jot tesz most a borenek.

Evi,Timi,Ibolya,
Merre vagytok?

Na azt hiszem megint nagy eselyem van az elkesesre,rohanok...
rillisz
 
 


Iza drágám!!!Tessék elmenteni az írásaidat, nehogy kárba vesszen!!!!! :roll: :shock: Irgum-burgum!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Iza, olyannyira megvárlak a babássággal, hogy remélem végigkísérhetem a ti pocakosságotokat is előtte. Mi majd talán(!) jövő év elején szeretnénk komolyabban "belevágni" a témába. Most még éretlenek vagyunk. :lol: Habár a csajok lassan kétévesek lesznek, még annyira friss az élmény. Még azt akartam írni, hogy ha kedved van hozzá, engem érdekelne a magaddal szembeni felismerések. Akit meg nem az ne olvassa. A bólyás is tök érdekes volt. Legalábbis nekem.

Edit, tessék közelebb költözni hozzánk! :lol: Vagy esetleg feljöhetnétek egyszer pár napra. Vagy hosszú hétvégére.

Azért nem semmi ez a szabálysértési akármi mert otthon akarsz szülni. Gondolom nem véletlenül egyre csábítóbb az anyukáknak az otthon melegében való életadás. És ahelyett, hogy erre figyelnének, hogy anyukáknak ne félelmetes legyen a kórházi szülés, inkább feljelentik. Szép!!!
Amúgy én is agyalok ezen. Ugye anno fogadott, ismert és bizalmogerjesztő dokim volt. Bejött a szülésre. Ő látott el 9 hónapig, na meg mondjuk előtte is, ha kellett. És akkor most majd annál szülök aki éppen ott van? Vagy kijátszható ez a mostani helyzet? Engem nagyon megnyugtatott, hogy a szülésznőt és az orvost is ismertem, tudták, hogy mik a félelmeim. És akkor most, majd "odaraknak" valaki elé? Aki persze biztos jó szakember is meg emberileg is rendes(legalábbis remélhetőleg), de akkor is egy akkor látott ismeretlen. Azért ha ebbe belegondolok, akkor én is inkább az otthonszülsére szavazok, mert ott legalább tuti azok lesznek akikkel már előtte párszor találkoztam. Szóval azért ez elgondolkoztató... Legalábbis nekem.

KépKép
kgiulia
 
 


Én sem értem ezt a szabálysértési dolgot, mert ki ellen vétek????Meg mi ellen????? :shock: Csak szép nyugisan megszeretném szülni a babánkat.Ha bármi gond lesz úgyis a kórházban kötünk ki, de ha nem akkor miért akarják meghatározni a helyszínt????? :shock: Komolyan nem értem!!!!! :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Állítólag nincs is ilyen jogszabály :shock: , de majd kifaggatom a védőnőt!!!!

Írt sms-t a Barbi, hogy már fel is avatták a gumicsizmát , mert estig esett az eső!!!!! :roll:
Ja azt nem írtam, hogy a Soma meg odáig volt a Suzyért, mikor bejöttek a Barbiék kislisszolt a kapun, mintha csak sétálgatna, aztán odarohant és lelkesedett ezerrel,még szerencse, hogy az István karjában volt a pöttöm, berakta a kocsiba és elkapta ezt a nagy dögöt, mert rám rohadtul nem hallgatott!!!!!Amikor elmentek azért kerítésen keresztül megszaglászhatta a kiscsajt, mondanom sem kell utána meg itt szerenázott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Hiába pasi, hadd ne írjam le milye után megy!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, ezt találtam neked. Bár nem törvénycikk, de mégiscsak valami, ami melletted szól:
"Mihez van jogunk?
Az egészségügyi törvény nem tiltja az otthonszülést. Dr. Vajna Virág jogász és a véleményezésre felkért neves alkotmányjogászok egyetértettek ebben a kérdésben. Az önrendelkezési jog a törvény szerint azt jelenti, hogy a beteg szabadon dönthet, kíván-e igénybe venni egészségügyi ellátást, illetve annak során mely beavatkozások elvégzésébe egyezik bele. Ugyanakkor azt is kimondja, hogy a cselekvõképes beteg csak abban az esetben utasíthatja el az ellátást, ha ezzel mások (jelen esetben a magzat) életét vagy testi épségét nem veszélyezteti. Erre hivatkozva állítja a Szakmai Kollégium, hogy tilos otthon szülni. Jogi szempontból azonban megkérdõjelezhetõ ez az értelmezés. A tervezett otthonszülés ugyanis nem jelenti az egészségügyi ellátásról történõ lemondást, csupán azt, hogy az orvos és a szülésznõ segítségét otthonukban kívánják igénybe venni. Az egészséges, szövõdménymentes várandósságot követõ szülés pedig nem minõsül életet és testi épséget veszélyeztetõ állapotnak. Az Alternatal Alapítvány az Alkotmánybírósághoz fordult, s állásfoglalást kért a törvény értelmezésével kapcsolatban."


Ez pedig egy Geréb Ágnes-interjúból van:
"- Van ma Magyarországon olyan törvény, ami kifejezetten tiltja az otthonszülést? Vagy olyan, ami előírja, hogy kórházban kell?

- Nincs jogi szabályozása, és semmi sem tiltja, de nem is támogatja, mondjuk a társadalombiztosítás által. Tulajdonképpen joghézag van, pl. az anyakönyvezést illetően. De mindenkinek szabad ott szülnie, ahol akar."

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!!!!!!!!!!!!!!!!!


Végre itt vagyok :lol: ,drága férjem megcsinálta egyedül az internet összeköttetést.Azért ért ám a drágám hozzá :lol: :lol: :oops: ,tegnap este,meg ma este is segítséget kért a tel.társaságtól,de nem tudtak adni-addig-addig csinálta,javította a dolgokat / gőzős sincs mit csinált vele :roll: /,hogy most mindkét gépünk működik.
Tegnap a férjem gépéről akartam /szerettem volna :oops: / még napközben belépni /ekkor még pont volt net/,de a babanet szerint nem volt jó a jelszó ezért aztán kitiltott.Csak érdekesség képpen megjegyzem,hogy most a saját gépemről ugyanazt a jelszót irtam be mint tegnap és lám itt vagyok. :roll: .Szóval a fene sem érti.

Most elhúzok aludni,de holnap reményeim szerint valamikor jövök egy kicsit. :oops: ,miután sikerül majd elolvasnom a több oldalas irásaitokat. :lol: :lol: :D :!:

puszi,mindenkinek további jó éjszakát!!!

Márti,jössz hajnalban?
bibolya
 
 


Sziasztok!

Végigolvastam a tegnapi és a mai napot, tök sokat írtatok... :)

Márti, ezt a szabálysértési dolgot én sem értem. Nem is hallottam arról, hogy az otthonszülésnek a szülő nő oldaláról is ilyen jogi következményei lehetnek... :shock: Ennek nincs semmi értelme...
Én is azt találtam, hogy "az otthonszülést hatályos jogszabályaink semmilyen szinten nem tiltják, ennek ellenére az otthonszülést választó nők, az otthon született gyermekek és az őket segítő szakemberek legjobb esetben is egy sor nehézségnek, diszkriminációnak, rosszabb esetben pedig közigazgatási és büntetőjogi eljárásoknak teszik ki magukat..."
http://www.szules.hu/index.php?id=1719&cid=23311
De Nandu erről biztos többet tud.

Julcsi, hát igen, én is kiváncsi leszek, hogy mire oda kerülök, hogy újra babát vállaljunk, éppen milyen orvos-kórház választási lehetőségek lesznek. Egyébként továbbra is lehet orvost választani, "csak" fizetni kell érte. Nem mintha eddig nem fizettem volna a választott orvosnak, de mostantól a kórháznak (is) kell...
Ami akár korrektebb is lehetne a csak az orvos szebébe juttatotthoz képest, de ugye ezek valószínűleg összeadódnak. Ez pedig már nem vicces... A lényeg: én most ott tartok a gondolkodásban, hogy legközelebb inkább majd szülésznőt választok, keresek, nem pedig szülészorvost. De ez még messze van, addig még rengeteg dolog változhat :)

Iza, tényleg nagyon szépen írsz, és a leírásod alapján igazán gyönyörű hely(ek)et sikerült találnotok. Mi tavaly augusztus végén jártunk Horvátországban, Samu 5 és fél hónapos volt és egy nyugis, pihenős, nézelődős, feltöltődős nyaralást akartunk. Bár előtte tartottam attól, hogyan fogja bírni az utazást, meg az új helyet, de nagyon jól sikerült az út, és örülök, hogy végül nem beszéltem le magamat.

Andi, Samu is alig aludt ma, szűk másfél óra alvás után már kukorékolt. Ami azért fura, mert mostanában ebéd után 3 órákat szokott nyomni. Bár nála a fogmanó a bűnös... Nagyon duzzadnak az örlőfogak...
Képzeljétek, mire értem ma haza! Este 7-kor toppantam be a lakásba, és Samu + Balázs egymás mellett édesdeden aludtak az ágyunkban (matracunkon:) Balázs mesélte, hogy egy kicsit ledőlt (elég zúzós volt az esténk), csak pihenni, lazulni egy kicsit, Samu pedig odatelepedett mellé, és mindketten elaludtak :) Persze mondanom sem kell, hogy este 10-kor alig tudtam lerakni...

Edit, jókat írtak a többiek, próbáld nem őrölni magadat. Tudom, ez a "könnyű mondani" kategória, és feltehetően én sem tennék másként...

Edith, örülök, hogy jobb kedved kerekedett! Kriszta dinnyeevős fotósorozata isteni! No, Samu ilyenre nem vehető rá. A friss gyümölcsök mostanában neki sem jönnek be, Ádámhoz hasonlóan nem fogadja el. Kivéve a banánt, de azt is jóval kisebb lelkesedéssel eszi, mint korábban.
Ibolya, jó hogy újra vagy!

No, megyek, iszonyú régóta írom ezt a hsz-t, és már elég fáradt vagyok...
jó éjt!
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Ibolya:itt vagyok!!!!! :lol: :?
Nem terveztem ilyen korán, de a drágámnak fáj vagy a foga vagy a kezecskéje tegnapról, mert keservesen sírdogál :( , most adtunk neki chamomillát és sétálgatunk vele.

Örülök, hogy sikerült átverekedned magad a nehézségeken!!!! :lol:

Köszi csajok az utána járást, legközelebb megkérdezem pontosan a védőnőt, hülyének is érzem magam teljesen, hogy minek írtam alá, mikor azt sem tudom miről van szó!!!!! :shock: Nanduval is beszéltem, ő sem tud róla!!!!! :x De azt mondta, hogy itt a XI. kerületben van egy vérmes védőnő!!!!És volt egy anyuka, akinek be kellett menni az ÁNTSZ-hez , merthogy veszélyeztette ezzel a gyereket!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :roll: De aztán elsimult az ügy!!!!!
No mindegy majd csak lesz valahogy!!!!!
:roll:

Zsuzsi:hogy van a drágád?????

Zsandi:túlélted a tegnapot???????????????? :shock: :D De akkor este hamar kidőltek nem???? :wink:

Na megyek nagyon sönd lett, hátha visszaszundizott a drágám.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti,
teljesen kiakadtam amit írtál a szabálysértésről.Én is úgy tudom,hogy jogilag nem tiltja semmi az otthonszülést.És nyilván nem azért szül valaki otthon,hogy saját és magzata életét kockáztassa.Ha meg gond van-ami úgy sem lesz-irány a kórház!Kiváncsi vagyok milyen szabályt sértesz.Szerintem azokat a nőket is büntetni kéne akik egyetlen egy kötelező vizsgálatot sem végeztetnek el.Na ők tényleg veszélyeztetik a magzatukat,és a szülésnél résztvevő dolgozókat!őket biztosan feljelenteném,de biztosan őket is védi vmi jogszabály! :evil:
Ehhez képest,aki otthon szül,az nem tudom mit vét,hisz tisztában van minden esetleges kockázattal!És nyilván az otthonszülést végző team elég szakképzett hogy,időben döntsön az esetleges kórházi ellátásról!
Sajnos több kórházban lenézik az otthonszülni akaró anyukákat,pedig nekik minden vizsgálatuk megvan!
Zsombi hogy van?

Iza,
most is jó volt olvasni a soraidat.Megint odaképzeltem magam a tengerpartra.:)

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


sziasztok!

Timi, miért nézik le az otthonszülni akarókat? :shock: Ezt nem értem.
Az világos, hogy a nődokik miért ellenérdekeltek, de mások???

Egyébként meg mesélj kicsit magatokról! Mi van a nagyokkal? Rebi, Zsolti? Ákos?
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Timi:köszi már jobban van a kiskrapek, de annyira sírdogált, hogy adtunk neki Nurofent, szerintem a karja tuti fájt, mert amikor támaszkodott akkor is sírt(de minek támaszkodott???? :shock: :D ).Elmentünk vásárolni és ott már virgonckodott nagyon!!!! :lol:

Évi:ha nem érted beszélgess el a bátyámmal+sógornőmmel, tudod aki egyszer itt is megtalált!!!!
Na ők aztán előadták magukat mikor mondtam, hogy mit tervezünk,hogy akkor megfogunk halni :shock: :shock: :shock: és úristen mi lesz, hogy lehetünk ilyenek????????????!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Eddig nekik el sem mondtuk a kistesót!!!!!Nem vagyok kíváncsi a szövegükre!!!!! :x :evil:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Írtam egy hosszút és lefagyott a gépem! :evil: :evil: :evil: :evil:

Évi,
sajnos van megkülönböztetés!Szülésznők között is,akik nem fogadják el,ha valaki otthon szül.A dokikról meg ne is beszéljünk!Tisztelet a kivételnek.Az otthonszülést sokan felelőtlen dolognak tartják,és ezt számtalan olyan példákkal magyarázzák,amikor életveszélyes állapot alakulhat ki,és csak a gyors orvosi beavatkozás mentheti meg az anyát és a babát.Természetesen ezeknek van alapjuk,de én nem látom ilyen drasztikusnak a helyzetet.Hisz az otthonszülésnél segédkezők pontosan tudják mikor kell kórházba menni,és az anya is tisztában van a lehetséges kockázatokkal!!!!
Írnék egy példát,talán jobban ki tudom fejezni mire gondolok a megkülönböztetéskor!
pl.lepényleválás!Ilyenkor tényleg csak a gyors beavatkozás mentheti meg az anyát és a magzatot(sajnos utóbbit nem mindig)
Van egy kismama aki nem otthon szül.El kezd vajúdni otthon.Még nem olyan intenzívek a fájások ezért nem indul el a kórházba,szépen vajúdik a nyugodt környezetében.Aztán erősödnek az összehúzódások,aktívan vajúdik,gondolja most már bemegy.Hirtelen el kezd vérezni(erősen)mentőt hív.Mire beérnek a magzat elhal.Bocsi,hogy ilyeneket írok!Nagy tragédia éri,de nem követett el semmilyen szabálysértést,felelős nincs,hisz a lepény bármikor leválhat.Ha otthonszülő lett volna akkor jön a BEZZEG HA....pedig ő csak a saját nyugodt otthonában szerette volna világra hozni gyermekét.
A lepényleválás túlélése tényleg csak akkor lehet(a baba szempontjából)ha éppen benn van a kórházban és pár perc múlva a műtőben van!
timiban
 
 


Na a hátam beszakadt a lábaim meg le :lol: , de isteni finom rántott sajtot és patisszont csináltunk.Krumplit sem ettem hozzás és úgy jól laktam mint a duda!!!!! :oops: :wink:

Holnaptól már magzatnak hívják a mini manónkat!!!!!Éljen!!!!!!!!!!!! 8) :wink:

Na mi a szösz van?????Mindenki csavarog valahol????? :shock: :shock: :shock:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Bocsi de elküldtem hátha megint lefagy!
Szóval elég kényes ügy ez,de nem szabad mindenért hibáztatni vkit aki otthon szül,hisz azok a komplikációk másnál is előfordulhatnak akik kórházban szülnek,és sajnos a magzati halálozás itt is előfordul.Akkor ők is felelőtlenek,mert komplikáció lépett fel?
A barátnőm akiről már írtam-mellrákja van-megmentett egy anyát és magzatát,és nem akkor amikor szülésznőként dolgozott,hanem amikor ő maga került be,mert a babája már nagyon rosszul volt a méhében.Már felállt a műtő,hogy operálni fogjuk-32 hetes volt-amikor jött a mentő egy lepényleválással.Egyből-vetköztetés után-toltuk a műtőbe és így a baba is túlélte!Mivel a barátnőmet a főorvos és a párja műtőtte,így volt elég személyzet erre a műtétre is,tehát egyből lehetett műteni,nem kellett senkire sem várni.Közben a barátnőm babáját folyamatosan figyeltük(ctg),mert bármilyen rosszabbodás esetén toltuk volna a másik műtőbe!De nem kellet,így amikor vége lett az előző műtétnek az ő babája is megszületett.Sokáig voltak az intenzíven,de ma már 10 éves okos nagylány,aki az anyukájával megmentettek 2 életet a tudtukon kívül.
na ez nem az otthonszüléshez tartozik csak a lehetséges komplikációk miatt írtam le,ami nem csak otthon következhet be.

A kedvenc dokim,aki sajnos meghalt pár éve a Balaton átúszáskor-róla is írtam már-a felesége otthon szerette volna szülni-aki szintén orvos,belgyógyász-a 3.gyerkőcöt,de megmondták a dokinak,hogy az állásával játszik.Mondjuk nem tudom,hogy tényleg felfüggesztették volna,ha az asszony mégis otthon szül!Otthon vajúdott,az utolsó pilanatban bementek,ez éjjel volt,hamar megszült,és mire jött a váltás reggel hazamentek a babával együtt.Hát nem lett volna mindegy hol szül!nem volt kompikáció,valószínüleg otthon se lett volna!

Látod Évi ennyire szűklátókörüek még ebben a témában!És ez csak egy vidéki kórház!
Mondjuk a másik oldalt még nem volt szerencsém látni,de biztosan jól szervezett munka folyik!

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Tiszta zizi a Szandi.
Halál álmos, leteszem, alszik egy fél órát és felébred, egy óra múlva meg megint fáradt. Most 3x tettem le, remélem, most kicsit többet alszik.

Amúgy egyre jobban van, este már a tápszert is elfogadta.

Lehet, hogy írtam már, a betegség alatt kijött a 7. foga. Bal felső 3-as (ez a szemfog? :oops: ), de még mindig matat a szájában, és én eddig is a 4.-est éreztem megdagadva. Szerintem az is várható. :?

Márti: nem semmi, hogy a védőnőnek jelenteni kell, hogy otthon szülsz.
És mi van, ha nem mondod meg? :shock:
Jól hangzik a rántott sajt, küldhetnél fénypostával! :D

Edith: hogy van Virág lába? Javulgat? Akkor most csak az aloeval kened?

Na megint nyöszörög, megyek, megnézem mi a baja. :roll:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Elaludt!! :lol:

Ibolya: engem rendszeresen kitilt a babanet. Nem tudom, miért haragszik rám. :evil:

Megörülök, rángatózik a szemem. Gondolom az idegességtől, de hogy miért csak most jött elő?!

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Zsuzsi!

Szerintem a széltől zizi Szandi ennyire. Megfigyeltem, ha Virág frontos, adok neki két kanál Aloe gélt, s 10 perc múlva normalizálódik a kedélyállapota. Délelőtt is kipróbáltam, bevált.

Nem akarom elkiabálni - én pesszimista vagyok -, de javulgat Virág babám karja és lába. Igen, csak Aloet használok most, de azt napi kb. 10-szer. Belül is tisztítom és folyamatosan kenem is.

A fogzáskor mindig betegek a manók!!!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Úgy látszik front van. A csajok is tiszta zizik. Már majdnem az összes cd-t kiszedték a tokjából és jól megfogdosták. Én meg jól megsütöttem a husit. Még pár perc és az EGÉSZ szénné ég. Így csak "JÓ" ropogós lett.

Otthonszülés: Én csak azt nem értem, hogy miért ítélik el annyira, hiszen sok száz és még több évig otthon szültek a nők. Vagy az aratóföldeken. Oké, persze, higiénia, fejlett tudomány és persze így kevesebb a halandóság... De az otthonszülést is lehetne legalizálni, természetesen megfelelő mozgatható életmentő eszközökkel. És persze egy teljesen problémamentes terhesség is kell hozzá. De ez a kórházakban lévő szülészeti osztályok-egységek végét jelentené. Meg ehhez az is kéne, hogy az otthonszülést vezető (többnyire orvos végzettségű!!!) szakembert ne kövezzék meg, ne vonják vissza a doktoriját. Ennyi erővel a homeopata orvosokat (amit szintén kevés orvos ismer el) is ki kéne közösíteniük. Itt egyszerűen nem az anyák (és a babák) igényeiről van szó. Mert szerintem annak a babának is jobb, ha egyből az otthoni illatok, légkör, zajok veszik körül. Könnyebb az átállása. Ezt én úgy gondolom, hogy sem orvosi végzettségem, sem otthonszülés fan nem vagyok. De mivel nekem sem volt teljesen felhőtlen az a pár nap, így simán meg tudom érteni. És nekem a szüléssel konkrétan nem is volt bajom. Már amire emlékszem.
És jó amit a Timi írt. Ha egy otthonszülésnél minden rendben van, akkor csak simán felelőtleneknek nyilvánítják őket. A külvilág ítél, ők meg vígan élvezik a pozitív élményt. De ha probléma van (és itt mindegy milyen fajta, lehet kórházban sem tudnának segíteni) akkor azt mondják bezzeg ha... Szerintem ehhez még nem elég fejlett a ... világ? Magyarország? Nem tudom máshol mi a helyzet ezzel a témával.

KépKép
kgiulia
 
 


Ha minden manó zizi, megnyugodtam, hogy nem a Szandinál van megint valami.

Edit: örülök neki, hogy Virág kezd javulni, remélem ennél már csak jobb lesz!
tudom, hogy a fogzás legyengíti az immunrendszert, de ez már szörnyű, múltkor a tüszősmandula, most meg ez. A köv. fognál vajon mi lesz?!

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!

Nagynehezen ideértem,visszaolvastam a több oldal termést
:lol: de a nagy visongások közepette már a felére sem emlékszem annak amit elolvastam :cry: :oops: .

Az otthonszülés szerintem Mo.-on még azért elitélendő,mert igy az orvosok rengeteg hálapénztől elesnének,a korházak csődbe mennének "betegek" hijján.Hisz csak megkérdezném a Zsuzsitól,hogy mikor a hétvégén kiengették őket a korházból kaptak zárójelentést??Tuti nem,mert még papíron bent vannak,majd ha visszamennek egy pár nap múlva kontrollra akkor megkapják.Addig meg fizet a tb.a korháznak,igaz a beteg már réges-régen otthon van.
És a szülésről ugyanez a véleményem.Szerintetek miért van az,hogy az egyik korházban /ahol az éves szülés 2500 körül mozog/ 2-3 nap után akkor is "kidobnak" ha a mamánál még nem indult be a tejtermelés,a másiknál csak 600 szülés van 1 évben ott 5-6 napot is bent kell tölteni?Csakis a pénz miatt.És minnél több nő "mer " majd otthon szülni ,ez csak annál rosszabb lesz.Persze egy pár év után majd változik a helyzet,hisz pl.Hollandiában ha "véletlenül" korházban szülsz már pár óra után hazaküldenek.

Edit,remélem tényleg hat az Aloés krém és nem kell a szteroidos.Én holnap megyek a barátnőmhőz aloés előadásra,nemrég kezdett ezzel foglalkozni.Hozzá orvosok jönnek ki és ők tartják az előadást.
Magadnak nem gondoltál még valamit szedni?Hátha a kedélyállapotodon javítana egy kicsit.

Zsuzsi,csodatévő sütőtök segített rajtatok?Tápszert nem próbáltál mást adni?Nekünk most a Humana almás vált be, de nagyon.Olyan szinten izlik neki,hogy a hétvégén elfogyott,adtam neki Bebát,na azt nem nagyon itta.Kedden tudtam venni neki megint tápit,na azóta megint szlopálja,jóformán 1 húzásra megisszik 2,5 dl.

Látom Márti,ma is hajnalban keltél /igaz ,most nem önszántadból/.Ha jól emlékszem tavaly nyáron is ilyen kis "hajnali bagoly"voltál.

Edith,mi már ettünk az idén többször is dinnyét,Gergő először csak rázta a fejét meg köpködött,de másodszorra már nagyon izlett neki.Ma barackot vettem,hát nem arattam vele sikert.Persze tavaly 2 pofára falta,nem győztem neki turmixolni,most meg csak nyalogatta.Az alma,banán továbbra is izlik,de más gyümölcs nem./meggy,cseresznye/.
A tápszer HIRTELEN elhagyásával nekem lennének ellenvetéseim.Azt ugyanugy kell / ene/ csinálni,mint egy uj étel bevezetését,csak most már lehet egy kicsit gyorsabban.Én azért a te helyedben /attól,hogy nincs allergiás beteg a családban/a tejjel óvatosan bánnák.Hisz a pelust sem hagyjátok el egyik pillanatról a másikra.Hiába döntötök ugy,hogy holnaptól Kriszta a bilibe fog pisilni,attól ez nem fog megtörténni.

Iza,köszi a szép leirást,tényleg olyan mintha mi is ott lettünk volna.

na most megyek,vacsi kéne a társaságnak,meg vissza is kéne olvasni,mert másra már nem nagyon emlékszem./és különben is lassan 2 órája irom :oops: /.
bibolya
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?