Új privát üzeneted érkezett!

FANNY
A képek Várgesztesen, a villaparkban készültek. Én ugyan még nem jártam ott, de a barátnőmék már másodszor és ha jól emlékszem talán Fermel is ismeri.
A gyerekeim azt mondták,hogy nagyon klassz és a képekről látszik, hogy valóban.
regina3

Sheila drága!
Régebben kérdeztem Tőled, hogy titokban nem ugyanaz-e az anyukánk :wink: :lol: Nagyon örülök hogy Nálatok is helyreállt a béke. Csak nem az uj kis életek váltanak ki a nagyszülőkből ilyen gondoskodást? Én is csak remélni merem hogy igy marad nálunk is minden, és azon gondolkozom, hogyan viszonozhatnám most ezt a sok segitséget amit kapunk. Őszintén mondom, a legjobbkor békültünk ki, nagyon nehéz lett volna most nélkülük, amit persze megoldottunk volna, de igy azért sokkal jobb.
Akkor nagy az öröm, hogy kisfiu lesz! Igen, kell egy férfinak fiu is, bár a lány talán jobban elvarázsolja, de a foci, meg a peca, meg ilyen férfihobbik miatt kell fiu is. De a legfontosabb hogy egészséges legyen!
Milyen volt Bükfürdőn? Ha tetszett a szállás, légyszi ird meg a honlapjuk cimét, én is keresgélek jó fürdőhelyeket az őszeléshez, hátha mégse Hajduszoboszlóra megyünk.

Ma délelőtt kisétáltunk négyesben (Máté a Balatonon hétvégézik) először, Pörike segitett tolni a babakocsit (lehet állitani a tolókar magasságát), igazán gondosan taszigálta. Át is toltuk a kertbe, leparkoltam az árnyékban, és Pörivel jót játszottunk, végre én löktem a hintát, ugy mint régen, homokoztunk, vizeztünk is, ugy láttam, nagyon elégedett volt a Hölgyike. Luka tisztességesen aludt végig, csak itthon ébredt fel épp mire mi megettük a levest :D

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi! :)

Nagyon rendes pasi a kis Luka, hogy átaludta a kis közös játékot Pörivel :)
én is hasonlóra számítok :lol: :lol:

Bükfürdőn a Répce Gold Hotelben voltunk, nagyon jó hely, van gyermekmegőrzéses "ovi" is, Melissa nagyon élvezte :)

kaja finom, a szoba is nagyon klassz...
ha beütöd a keresőbe a szálloda nevét, kiadja a honlapot.

én is épp ezen gondolkodtam, hogy hogyan hálálom meg ezt a sok segítséget...ma pl. elvittem shoppingolni Anyumat és vettem Neki egy csini felsőt a H&M-ben :)

és meg szeretnénk lepni Őket augusztusban, befizetjük Őket Hévízre v.melyik wellness szállodába két-három napra
(Anyukám sokat nyaralt gyerekként Hévízen, és visszahúzza a szíve...már említette, hogy rábeszéli Aput, hogy menjenek el pár napra, nézzek kiadó szobát a neten (háznál), úgy gondoltuk, így mégiscsak kényelmesebb lesz Nekik :) )

hátigen, elkél a segítségük, valljuk be...én pl. teljesen nyugodt vagyok, hogy bármikor jön rám majd a szülés (akár szenteste :lol: )
jönnek, és vigyáznak a gyerekekre :)

és szülés előtt főznek egy csomó ételt (nagyon jól főznek ), megtöltjük a mélyhűtőmet...most is kaptam töltöttpaprikát lefagyasztva holnapra, és szerdán hoz Apu egy csomó húslevest...múlt szombaton gulyást főzött bográcsban, abból is van lefagyasztva :) :)
az alapanyagokra persze mi adunk pénzt, de ÓRIÁSI segítség ez nekem, főleg most, hogy már itthon vannak a gyerekek... :)

látod: vannak még CSODÁK, örülök, hogy Veled is épp most történt meg :) :) :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!
Köszi, meg is nézem.
Jó ötlet a befizetés, én is megbeszélem az urammal, apukámnak ugyis 65.szülinapja lesz, lehet hogy mi is meglepjük őket ilyesmivel.

Na mostmár a Zsókababa sulyáért is aggódhatunk, dél óta Pöri folyamatosan méri, aztán nem akar 19 dekáról feljebb hizni :lol: :lol: :lol: pedig folyton szoptatja :lol: Ma este a kiabálás is mérsékeltebb volt már, igaz, Apa idekint azt találta kicsit hagnosan mondani, hogy mindjárt leönti hideg vizzel, én meg hozzátettem, hogy ne öntsön rá annyit, mert le kell cserélni az ágynemüt. Azóta csönd van :shock:

melcsi1967

Sziasztok!

Hetek óta vacakolt a gépünk, most már talán sikerült életet lehelni bele. Teljes op. rendszer csere, hardver. stb...

Azért be-be kukkantottam amikor tudtam, de sokszor 5-10 percenként kék halállal elszállt a gép, így az írás reménytelen vállalkozás volt... aztán apa szétszedte a gépet darabjaira, de most már ismét egyben van, és tán működik is...

Fanny
Nagyon szép a pulcsi, ügyes vagy! Kár hogy nekem nincs türelmem a a kötéshez.
Méhszájjal kapcsolatban
Én is úgy tudom, hogy a 2000 egy index szám, és zárt méhszájat jelent, a 4 számjegy közül az első a méhszáj hosszúságát, a második a külső méhszáj, harmadik a nyakcsatorna, a negyedik a belső méhszáj nyitottságát jelzi centiméterekben.
Ha a 2000 ez a szám, akkor az azt jelenti, hogy a méhszáj kb. 1 cm-rel rövidebb a kelleténél, de teljesen zárt.

Mandula
A ribizli ( ha van még) túrós szelet tetejére, gyümölcszselébe is isteni

ha már kajáról van szó: képzeljétek azt találtam ki hogy a savanyú ételeket cukor helyett banánnal édesítem Annának pl. a savanyúbb meggyet banánnal turmixolom, és a sóska banánnal, hát az valami csúcs... majdnem megettem a gyerek elől, annyira ízlett, de komolyan :lol:

Bea
Kérdezted múltkor Anna öltözködését: igen, szeretem ha szép ruhában van, ha megyünk valahová, de én keveset veszek, viszont varrtam pár csini nyári ruhát neki, teszek fel képeket.

Varrásban nagy találmányom - Mandula, Móni, ti szerettek varrni, talán érdekel - hogy a kinőtt body-t deréknél vagy mellnél elvágom, hozzávarrok egy téglalap alakú, beráncolt anyagot, és már kész is a ruha. Így nem kell az ujjával, nyakával vacakolni :D

Sheila
Az egyik kolléganőm most szült 39. hétre, pedig 12 hetes kora óta nyitva volt egy centire ( ez a harmadik terhessége) szóval ha ilyen van, attól még végig ki lehet hordani a babát.

Melcsi
Nagyon drukkolok a szopihoz, olvasom mennyit küzdesz érte, ügyes vagy, és ahogy Regina is írta, ne add még fel. Nálunk is nehezen indult, 4 hetes korában azt hittem vége, én utána kezdtem gőzerővel fejni ( addig is, de addig csak ímmel ámmal) és utána tényleg beindult, 6 hetes korra már rendszeresen volt napi fölösleg. Szóval ha van erőd, fejj kitartóan. Nagyon jó a szaporító fejés amit Paga írt, felváltva 7-7, 5-5, 3-3, 1-1 percig fejni, nem számít jön e belőle tej vagy nem, az inger számít, mert ez jelzi a szervezetnek hogy ennyire lenne szükség, termeljen még. Az esti utolsó szopi után lenne a legjobb, ha van hozzá lelki erőd :roll: , tudom nagyon fárasztó virrasztani mikor aludhatnál, de pár nap alatt meghozza a gyümölcsét ( nekem legalábbis így volt), de ha napközben tudsz rá időt szakítani, az is jó. Ha Luka nem szopizik elég kitartóan ( mert megunja hogy nem nagyon jön a tejcsi), akkor csak a fejés segít hogy elég inger érje a mellet, arra reagálni fog a szervezet!!!
Még egy dolog: én még mindig (illetve mostanában ismét) fejek, mert már csökken. És rájöttem, hogy ha elég türelmem van, másfélszer annyit le tudok fejni, mégpedig úgy hogy váltott mellből fejek, alapban 2x váltok, de ha időm engedi 5-6x is. És csodák csodája, a korábban üresnek látszó mellből, ami picit pihen míg a másikat fejem, újra lehet még egy kis tejcsit varázsolni, aztán a másikból ismét, és ezt sokszor egymás után. Szóval ha energiád van, próbáld így.
De a lényeg, hogy NE IDEGESÍTSD magad, ha lesz tej, az jó, ha nem, akkor sincs baj. Tény, hogy császár után nehezebben indul a tej, én is úgy tudom.
Nagyon édesek a képek, nekem is az tetszik legjobban ahol Máté fogja a Picit, meg ahol Pörike simogatja a kis buksiját :lol: Olyan jó olvasni a boldogságotokat :D

Bocs akinek most nem írtam, majd jövök még.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Pár kép

Ezt a nyári ruhát varrtam először, ezt még "igazi" szabással
Kép

A következő kettő bodyból készült:
Kép

Kép

Ezt a sárga ruhát nem én varrtam, de a képet nagyon szeretem.
Anna imádja a távkapcsolót, ha néha meg bírja kaparintani.
Itt is éppen azt nyomkodja és persze áhítattal lesi a hatást :lol:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Szia Icus!

De jó, hogy jöttél! Mindig az kéne az embernek ami nincs, én tudok kötni viszont nem tudok varrni, de annyira vágyom rá, és úgy felnézek azokra akik ilyen ügyesek, mert nemcsak, hogy spórolni lehet így, de egyedien öltöztetni a gyerekeket. Nagyon jók a kisruhák és az utolsó kép tényleg nagyon édes, ahogy lesi a Tv-t, hogy mi történik.

Sheila, Melcsi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 14:52-kor.
fanny01

Fanny
Nekem is mindig 2000 volt a cervix index, de nem volt soha problémám vele

A varrásban még csak nem is a spórolás a fő szempnt ( börzéről lehet nagyon olcsón is öltöztetni), leginkább a sikerélmény a motiváló, ha jól sikerül és csinos, olyan öröm számomra, hogy én készítettem :D de ezzel te is biztos így vagy a kötésnél.

Azért az megdöbbentő, hogy ráadásul együtt laktatok és annak ellenére ennyire nem segített szülés után anyukád :shock:

Regi
Nagyon jók a képek, nekem a motorozós tetszik legjobban, nagyon vagány :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha befogadtok...
Igaz, még nem vagyok 36 éves, "csak" 35 múltam, de annyira kedves társaságnak tűntök, hogy szívesen közétek tartoznék.

Nekem három gyerkőcöm van, civilben tanítottam, de most csak a gyerekeimmel szeretnék egy ideig foglalkozni.

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Sziasztok!

Szombaton hazaérkeztünk azóta nem bírom utolérni magamat,mosok, vasalok és már dolgozom is.

A nyaralásunk meglepően jól sikerült. Felkészültem én minden rosszra. Féltem a hosszú úttól,de nem volt gond,végigaludták oda vissza. Szerencsénkre jó nagy volt az appartmanunk,volt terük a gyerekeknek,hatalmas terasz ahol játszhattak kedvükre.
A strand közel volt,lementünk délelőtt,majd ebédre vissza,alvás délután,utána újra strand,este séta,játszótér,ugrálóvár,vonatozás.
Így teltek teljes nyugalomban a napjaink. A nyugalmat úgy értsétek,hogy nem kellett őket folyamatosan fegyelmezni,de viszont játszani,pancsolni,homokozni kellett velük,ami jó volt,mert az volt a lényeg számunkra,hogy együtt jól érezzük magunkat.
Napozni,úszni nem nagyon volt idő,de nem is hiányzott.
Sajnos nem úsztuk meg betegség nélkül,de hamar túlvoltunk rajta. Persze jó sok pénzért :roll:

Rakok fel képeket,mivel rengeteg készült,nehezen tudtam választani,elnézést ha valaki unja,ugorja át. :lol:

Igyekszem visszaolvasni és majd írok Mindenkinek!

Bea

Kép Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
beátab

Sziasztok!
Újra itthon! Visszaolvasgattalak Benneteket!
1. Biztos, h minden férfi akar fiú gyereket? Én valahogy nem ezt látom! Az én férjem csak a kislányoktól van elvarázsolva... valahogy a kisfiúk nem bájolják el annyira... (Azokat meg se nézi, mintha nem is érdekelné!)
2. Icus! Köszi a varrás tippet! Ezeket hívom én nagy ötletnek! Ha nincs rajta szabadalom átvenném! :wink:
3. Éva! Ez a méhszáj még nincs kinyílva! De ha valóban rövidül, akkor irány az ágy! Pihenni! (És bocs lányok, ez a kerek a has, akkor lány lesz duma nekem nem jön be... Az uh is olyan bizonytalan. A 4d is! De szerintem kislány lesz! :wink: )
4. És miért vagytok úgy berezelve a magzatvízvételtől! Én a korom miatt csináltattam és tessék, itt vagyok! Nem jobb biztosan tudni, h minden oké odabenn! És egyáltalán nem olyan vészes az a szúrás! Komolyan! És az uh alapján már hogyan lehetne tutira azt mondani, h nem down-kóros pl.! :shock:
5. Bea! De jó volt nektek! De irigyellek! Egy 9-10 hónapossal már lehet menni tengerpartra nyaralni? Ha jól számolom jövő nyáron mi ott tartunk majd! Remélem!
Az útról! Jó volt, de hosszú! Szegény Jankát annyira fölpörgettük, h tegnap a 4d-n folyamatosan csak ásított. Még a csaj is röhögött! A férjem áhítattal nézte a képernyőt! Igazából valahogy most lett neki "kézzel fogható", h mi is a helyzet a pocakban! És hogy nekem néha valóban pihennem kell. És gyakran Janka miatt! (Annyira pörgött a gyerek, mint a kisgyerekek, amikor már túl fáradtak ahhoz, h aludjanak! Ti ezt mind ismeritek, én még csak hallomásból. És az istenért se tudtam lenyugtatni a pocakomban. Végig rúg-kapált. Mi lesz velem, ha kinn lesz!?)
Lengyelország nagyon jó volt! A fesztivál is, bár be kell valljam az idén kimaradt a filmnézés... :oops: Inkább sétálgattunk, ettünk, aludtunk... Visszafelé Berlinben is megálltunk egy kis sétára, ebédre. Még nem jártam ott, így nekem az is nagyon érdekes volt!
Szóval jó volt, szép volt, pont elég volt!

Kép
ermoni

Jaj, és szia Timi!

Kép
ermoni

Kedves Ermoni!

Ne haragudj, de ez a hsz. eléggé taplóra sikeredett, én legalábbis nagyon személyeskedőnek éreztem.

Én (többek közt) azért szerettem idejárni, mert itt intelligensen tudtunk beszélgetni, egymás érzéseit, esetleg a sajátunktól eltérő véleményét tiszteletben tartva.

Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy milyen vizsgálatot végeztet a terhessége alatt , és miért.
Én pl. az előző két vetélésemre való tekintettel döntöttem az Integrált -teszt mellett, és magzatvízvizsgálatot csak akkor csináltatok, ha esetleg pozitív lesz az eredmény.

A 4D Uh pedig az én esetemben igenis bejött eddig, és megnyugtatott a mostani eredmény (a tarkóredő normál értéke és az orrcsont megléte ) ez a downos babáknál hiányzik a 12. heti Uh-n

nem írtam azt, hogy tuti nem downos!!! csupán megnyugodtam, hogy eddig minden rendben, és mivel pozitív beállítottságú, optimista ember vagyok, nekem ez elég ahhoz, hogy a vizsgálatok eredményéig nem parázzam magam halálra...

és képzeld: nekem a pocakforma is bejött eddig :lol:
lehet, hogy nem mindenkinél, de nálam igen: a két fiammal hegyes volt, Melissával olyan, mint a Fanny által feltett képen, most megint hegyes :)
úgyhogy, ha megengeded én ebben is hiszek, mert nálam bevált, bár elismerem, hogy sokaknál nem, de sz.tem mindenkinek joga van azt hinni, amit akar...

ha nem tetszik egy hsz. akkor nem szólók hozzá, és nem osztom az észt...

ez volt az első és utolsó eset, mert a beírásod baromira feldühített

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Icus! :)

Jó, hogy újra itt :) :) :)

Anna gyönyörű, Te pedig nagyon ügyi vagy!!!

Bea! :)

Örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok, csodálatos képeket készítettetek :) :)

puszi,

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Örülök a megérkezett nyaralóknak! És jó, hogy minden jól alakult, én Móni érted aggódtam, mert bátorság ilyen hosszú útra indulni pocakosan, de örülök, hogy jól vagy!

Timi!

Örülök, hogy ránk találtál. Írj bővebben magadról, és gyre hozzánk máskor is.

És csajok, tudom, hogy a terhesek hiper-szuper érzékenyek, de szerintem itt nem akart senki senkit megbántani. Nem is olyannak ismerlek titeket. A vélemények különbözőek, többek között azért is jó ide jönni, mert elmondhatom a véleményem, még ha mást is gondolok valamiről mint ti.

Gabi
paga

Sziasztok!

Szia Timi! A topik tagságnak egy "feltétele" van: sok-sok képet kell feltenni a gyermekekről!( Na, jó ez csak vicc volt, de itt mindenki szeret a mások babájában - akkor is, ha már nem annyira baba - gyönyörködni) Írj a családodról, három gyerekkel biztos mindig történik valami. Ja, és üdv a pedagógusok táborában!

Paga!

Miért nem írsz gyakrabban???????????? Olyan kiváncsi vagyok, hogy mi van veled.

Beus!

Tudom, hogy írtad, de pontosan hol voltatok nyaralni? Hát én csak ámulok, hogy milyen szép ez a kislány ( a sziklás kép állati jó), Marcell meg kiköpött apja ( nem fog rosszul járni, ha felnőttként is hasonlítani fog...), még a képeken is átüt a kisfiúk és a kislányok közötti viselkedés beli különbség, még a "szeme sem áll jól"!!! Nagyon édi. ( Tudjátok én fiú rajongó vagyok)

Móni, Sheila !

Nyugi, nyugi! Nem vagyunk egyformák - s bár egy kicsit nekem is furcsa ez a felsorolós stílus - én nem éreztem bántónak. De miután volt már rá példa, hogy én is kiakadtam- nem mondok mást csak vadvirág - megértem, hogy ha valakit rosszul érint egy-egy megjegyzés. Móni Te se vedd zokon Sheila megjegyzését,de be kell látnod, hogy itt jobbára olyan emberek gyűltek össze, akik sokat várta egy-egy terhességre s ebből - és sok minden mástól, amit Te még nem tudhatsz, mert nem ismersz minket - fakadóan kicsit érzékenyebbek. De könyörgöm senki ne sértődjön meg és főleg kerüljük el a oda-vissza szolongatást.
( Ja, és akkor is kislány lesz, bi-bi-bi! - ez csak vicc, félre ne értsd!)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 14:56-kor.
fanny01

Sziasztok!

Paga!

Hát persze, hogy hiper érzékeny vagyok...rosszul viselem, hogy valaki, aki egyébként hozzám soha nem szólt eddig egy szót sem, pontokba szedve oktat ki...bocs, de én úgy éreztem.

mindegy, részemről az ügy lezárva, több szót nem érdemel.
de különösnek találom, hogy az öt év alatt, mióta a Babantre írok nem konfrontálódtam senkivel, igyekeztem tapintatos lenni, más érzéseit tiszteletben tartani.Biztos bennem volt a hiba...

Fanny!

Köszönöm. :) Nekem is Vadvirág jutott rögtön eszembe...

örülök, hogy a párodnál rendeződtek a dolgok.
Kellemes, pihentető nyaralást kívánok Nektek!!! :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Fanny!

Majd jövök, és írok magamról. Csak most olyan kis búskomor vagyok, még a hat hetes ellenőrzésre sem mentem el, pedig már régen letelt.

Hová mentek nyaralni?

Örülök, hogy a férjed rendbe jött egészségileg. Én nem tudtam, hogy mi a baja, mert a talin nem voltam, de tényleg jó hogy rendeződött!

Bea!

Nagyon szép helyen voltatok! És csodaszép képeket készítettetek. A nagyfiad is jól érezte magát? És a képekből soha nem elég, örülök, hogy jó sokat tettél fel! Tényleg pontosan hol is voltatok?

Icus!

Nagyon ügyes vagy, szép kis ruhákat varrtál Annának.

Szép napot mindenkinek! És mindenki nagyon vigyázzon magára, legyen türelmes másokkal, mert ezen a héten a hideg és a meleg frontok jönnek sorban egymás után! És ezt bizony én is nehezen viselem!

Sziasztok

Gabi
paga

Sziasztok!

Timi
Üdv itt. Írj magatokról, és kérünk szépen képet a gyerkőcökről :lol:

Móni, Sheila
Szerintem senki senkit nem akar megbántani, ugyeeeee :?:
Néha félreérthető egy hsz, mert az írásban nem látszanak a hangsúlyok.

Én pl. csináltattam magzatvíz vizsgálatot, de tiszteletben tartom ha valaki nem akar. Ilyenekért nem szoktunk mi egymásnak esni :shock:

Bea
Nagyon klasszak a képek! De jó nektek, én imádom a tengert, de idén biztosan nem megyünk, talán jövőre :roll:
A sziklás kép nagyon tuti és az éjszakai, ahol a vízben tükröződnek a fények, hát az csúcs! Milyen géppel lehet ilyen jó éjszakai képet készíteni?
Olyan klasszakat írtál múltkor Marcellról, hogy már miket csinál, írj még!

Képzeljétek, Anna mióta megtanulta rázni a fejét, ha nem akar valamit, alig várja hogy ezt a tudományát alkalmazhassa :shock:
Mintha direkt azért ellenkezne hogy rázhassa a buksiját :lol: És persze már hiszti is van, ha nem engedek valamit :wink:
Múlt héten itt nyaralt velünk a keresztanyja, kissé elkényeztette, most persze nem marad meg egyedül, folyton mászik rám...
Most már élvezi a ( megoldható) nehézségeket a játékban, hosszan kísérletezik a megoldással. Nemrégiben megtanulta a "Bábel torony" utánzatú műanyag építőt összerakni: enyhén kúp alakú rúdra kül. átmérőjű karikákat lehet rakni. Egyik nap még csak hadonászott a karikával, másnap már olyan óvatos, precíz mozdulattal célozta be hová tegye, hogy igazítsa hogy rácsússzon. Először csak a legnagyobb karikát, másnap már az összeset. Kisebb labdát ügyesen dobja, 2 kockát egymásra tesz, kisebb nagyobb "bödönkéket" egymásba tesz. Ma az ásványvizes palack kupakjának rejtelmeivel ismerkedett, rá akarta tenni de nem sikerült... azért jól elmatatott vele :lol: Olyan jó nézni, ahogy ügyesedik :D
Felmászik az ülősarokra, ha ott van a földön a vastag szivacs amire ráállhat, le is tolat ügyesen, ágy mellett kapaszkodva lépeget, de kézen fogva nem akar még mindig, pedig másfél hónapja hogy felállt. Hát nyilván nem is fog járni 1 évesen mint a legtöbb gyerek de ez nem olyan nagy baj, tudjátok ő mindent kicsit későn csinált. A doki is mondta nem kell siettetni, lényeg hogy sokat másszon... hát az legalább meg van... Csak úgy utálom, mikor mindenki azt kérdezgeti a kora után, hogy: és jár már? Mintha ez valami verseny lenne... :evil: Azért persze engem is foglalkoztat, mikor fog elindulni :roll: de 14-15 hónapos korig belefér, azt mondták az okosok.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Köszönöm lányok a kedves fogadtatást, igyekszem eleget tenni a tagság "feltételeinek". :lol:

Megpróbálok egy rövid családrajzot összehozni, bár a gyerekekről nehéz röviden beszélni...

Laura hét és fél éves, most volt első osztályos. Nagyon komoly, érett kislány, kitűnő lett a bizonyítványa, és tipikus első gyerek. Mindenben nagyon megfontolt, soha nem kockáztat, és mindig aggódik valamin. Leginkább a saját, és mások testi épsége miatt szokott parázni. Nagyon megbízható, kötelességtudó, és rengeteget segít nekem.

Ritus öt éves, mindenben az ellentétje Laurának. Nagyon huncut, nagyon vakmerő, és nagyon rafinált. Mindig igyekszik kihasználni a "kisebb testvér" szerepét, a játékait soha nem pakolja el, megvárja, míg Laura ezt megteszi helyette. Ugyanakkor nagyon tud hízelegni, mindenkit levesz a lábáról egy perc alatt. Persze, engem is, de főleg az apját. Őt is imádom!

Marcikánk három hónapos...
Igazi férfi, már most is. A lányok imádják, egész nap gyömöszölik, de ő nagyon jól tűri a kényeztetést. Nagyon jó kisbaba, szinte soha nem sír. Rengeteget mosolyog, főleg a lányokra. Most kezdi a hangját próbálgatni, nagyon édes, ahogy sikongat.
És igen, az apukák nagyon vágynak egy kisfiúra is!

Amikor mi elhatároztuk, hogy jöjjön még egy baba, a férjem azt mondta, hogy most egy szőke, kék szemű kisfiú lesz....és bejött neki. :lol:

Én nagyon megijedtem, amikor kiderült, hogy valóban kisfiút várok. Nem tudtam elképzelni, hogy milyen érzés lesz, két lány után. Most már persze tudom, nagyszerű érzés, és nem cserélném el száz lányra sem Marcikát.

Nem is tudom, mit írjak még magunkról....

Budapesten lakunk, a XVII. kerületben, a férjem a reptéren dolgozik, ezért költöztünk ide. Régen Százhalombattán laktunk, és Érden tanítottam egy szakképzőiskolában.

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Sziasztok!

Paga!

Miért vagy depis? ( tudom, tudom...de mégis) az, meg hogy nem mentél vissza kontrollra, ejnye-bejnye. Rázd fel magad valamivel egy kicsit, tudom, hogy nehéz, de ha belesüppedsz a melankóliába, akkor még nehezebb.( arra se válaszoltál, hogy mi van a 4-es metróval)

Icus!

Én is rápillantottam a vonalzódra, hogy mennyi idős is Anna, hát tényleg mit akarnak ettől a gyerektől, hát azért nem minden gyerek "rohangál" egy évesen, és ő még nincs is egy éves! Semmiről sincs lemaradva! Látom lelki szemeim előtt, ahogy dolgozik a bábel-toronnyal. Szuszog közben nagyokat?

Megyek haza baracklekvárt főzni, legyetek jók, Éva.
fanny01

Szia Timi! :)

Ne haragudj, a vörös ködtől elfelejtettelek üdvözölni :)

Úgy látom vannak közös vonásaink: az én kislányom is öt éves, és úgy néz ki, december végére nekünk is lesz egy Marcink :) :)

Jó Neked, hogy Laura ilyen rendes kislány :) ...az én Melissám is szeret szétrámolni Ritushoz hasonlóan, de helyette nekünk kell pakolni sajnos :roll:
Melissa igazi energiabomba, többemberes kislány :) okos, értelmes, jószívű, de eléggé szélvész kisasszony
Patrikom nagyon nyugodt, jó gyerek volt, remélem Marcika is hasonló lesz majd :)

van egy 21 éves nagyfiam is, aki már a saját életét éli a barátnőjével :)

Melissa a második házasságom gyümölcse, az én férjem is oda volt, hogy kislánya legyen ( én is :) ), annyira, hogy eleinte kistesónak is lányt szerettünk volna...de most: hihetetlenül BOLDOG, hogy lesz egy fia is, ezért is bátorkodtam írni, hogy a férfiak többsége igenis vágyik egy kis trónörökösre is, mégha titokban is :) :)

Drága Paga!

Kérlek, ne légy szomorú...tudom, könnyen beszélek, de én hiszem, hogy a két tragédia ellenére még Neked is lesz kisbabád...
nem derült ki, mi okozta a vetélést?
lehet, hogy csak egy kis progipótlás kéne, mint nekem, és szívből ajánlom a Gynevacot is...esetleg egy homeopata orvos is segíthet.
Nekem érzésem szerint ez a három dolog EGYÜTT segített, hogy harmadszorra sikerüljön...ez lett volna az utolsó próbálkozásom mindenképp.

a 6 hetes kontrollra én sem mentem vissza, de nem sokkal utána lett esedékes az éves cytológia vizsgálatom, így betudtam azt kontrollnak.

köszi az iwiw jelölést :) , nagyon tetszik, amit az adatlapon írtál, és szép kis család vagytok :)

és fel a fejjel, én mindenben támogatlak és szívesen segítek, ha tudok.

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Icus :lol: :lol: ! Jaj de jó, hogy meggyógyult a gépetek! Nagyon csinos édes kishölgy Anna! Sajnos az idén még nem tudom hasznosítani a ruha ötletet (még rövidujjúban nem nagyon van saját kinőtt bodynk) . De a hossúujjúakat (hú, ez a szó :lol: ) le fogom vágni felsőnek.
Nagyon ügyes Anna, hogy ilyen szépen játszik! Igazad van, engem is idegesít amikor úgy kérdeznek valamit a gyerekről mintha az az Ő korában már kötelező lenne :evil: ... Egyébként Kitti 15 hós elmúlt amikor elindult.

Melcsi! Örülök, hogy ennyire jó lett a kapcsolat Anyukádékkal!!

Bea! :lol: :lol: Nagyon szép családod van, ezt tiszta szívből mondom! Szép helyen voltatok, ez akkor igazi családi pihenés volt! Csak nyugodtan rakjál még képet ha gondolod, szívesen nézegetjük!

Móni! Hát igen, egy kismamának pihenni is kell! Gondolom nem akartál senkit megbántani, egy kicsit tényleg nyers lett így pontokba szedve a mondanivalód! Én is voltam biopszián, de az igaz, hogy azért azon kívül nagyon sok minden van amiből ki lehet szűrni a betegségeket. És sajna itt sokan okkal félnek......

Sheila drága! Az integrált tesztet mikor csináltatod? Vagy már megvolt? Az érzékenységről: a férjem a múltkor beszélgetett a nagyokkal, a mondat így kezdődött : tudjátok amikor anyátok a terhessége alatt olyan..... izé..... elviselhetetlen volt :lol: :lol:
Nem írsz arról, hogy hogy vagy ebben a nagy melegben?

Paga! Mi a baj? Azért menj el mostmár a 6 hetesre, gondolom azt is meg kéne beszélni az orvossal, hogy hogyan tovább? Barna hogy van? Hova megy nyaralni? Esetleg együtt mentek?

Timi! Üdv. köztünk! Biztos fura lehet két lány után a fiúcska! De azért kell egy trónörökös! Fotók?

Fanny! Sárgabarack? Én megint kaptam egy láda őszibarackot, de ez meg befőzni kevés. Mindegy, meg tudjuk enni :lol: . Tavaly őszibarack lekvárt főztem és tök fini lett!

Na, megyek vasalni, sztem estig sem fogy el!!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula! :)

Vasalás...brrr!!! nekem is kéne :evil:

köszönöm kérdésedet, igyekszem bírni a meleget, nincs más választásom...de sokszor nyűgös és igen: elviselhetetlen vagyok :lol:

az Integrált teszt első részéhez pénteken vették le a vért, akkor volt a nagyon alapos genetikai UH is :)

a második vérvétel 17.-én lesz, utána két nap múlva jön meg Angliából az eredmény ( személyre szabott kockázatelemzés az UH lelet és a vérmarkerek összevetésével )

Mese meggyógyult már, ugye?? :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Móni!
Megigértem magamnak, hogy többet nem szólok bele mások vitájába.
De el kell mondjam, hogy az amnio 97-98 % biztonsággal ad eredményt. A markeres vizsgálat 95% pontos. Kettő között mondjuk 3 %. A vetélés kockázata 1-2%. Mindig mérlegelni kell, hogy bevállalom-e a tévedés 2-3, vagy a vetélés 1-2 % esélyét. Világos, hogy akinek volt már vetélése, az nem szivesen kockáztat meg még 1-et. Annak lehet hogy nagyobb kockázatot jelent a szurás, mint a betegség esélye.
Nekem volt vetélésem, 22 hetes volt a várva-várt lombikbaba (nem szurtak, nem azért ment el). Én mindenbe belekapaszkodtam, hogy ne kelljen szuratnom. Most alacsony, 0,6 volt az AFP-m, a Kaális dokim mégis minden más vizsgálatot javasolt, amit meg is csináltattunk, és nem hagyta, hogy engedjem magam rábeszélni az amniora. Jól tettem, hogy hallgattam Rá. Igaz Lukának akkora orra van, hogy azt nem is lehetett volna nem észrevenni a 12 hetes UH-n :lol: De tényleg, manapság az UH nagyon megbizható eredményt ad.
A hasam nekem is más állásu volt a 2 fiuval, mint a lánnyal, lehet hogy ez nem mérvadó, de nálam is igy volt.
És a fiu, hát 1 férfinak biztos hogy szive vágya hogy fia is legyen, mert hát a név továbbvitele ugye, meg egyéb férfias szempontok...
No ezeket tudnám én hozzákotnyeleskedni a vitához.

Örülök hogy mindenkinek jól sikerült a nyaralás.
Bea!
Gyönyörü helyen voltatok, a gyerkőcök pedig nagyon édesek. Mekkora lett Kyrád, na persze Marcell is, de most a kislányra csodálkoztam rá. Jó is a homokozás, hintázás, és közben is lehet barnulni :wink:
Paga!
Ne hanyagold el a vizsgálatot! Ennyire nem szabad begubóznod! Gondolj arra, hogy az egészségedet meg kel őrizned ahhoz, hogy sikerrel kiviselj 1 babát, márcsak emiatt is fontos, hogy rendben legyél! Tessék elmenni! És tudod mit szoktam irni: minden nap eggyel közelebb visz a babához!
Icus!
Neked olyan eredeti ötleteid vannak! Édesek a kisruhák, de a viselőjük még inkább. És miről is lenne Anna lemaradva? Hát még csak 3 hét mulva lesz a szülinapja, addigra akár futhat is, ha meg nem, akkor sincs semmi baj! Nekem Emese épp a szülinapján tett meg egyszerre 16 lépést egyedül, mi onnantól datáljuk az elindulását, pedig Ő nagyon gyorsan fejlődött, 3 hónaposan már hasrafordult, 7 hónaposan szabályosan mászott, stb, talán emlékszel. A babák nem egyformák.
Sheila!
Privi ment!
Fanny!
És Ti hová mentek nyaralni?

A tej-küzdelmet kezdem feladni. Már egyáltalán nem feszeget a mellem, reggelre sem, igaz, 40-50-ek még kijönnek a kettőből, Lukács viszont már kb 120-at eszik a tápival együtt, szóval az arány lassan elbillen a tápi javára.Sajnos az a félórás váltott fejés majdnem 2 hét alatt sem hozott eredményt, sőt egyre gyengébb lett a felhozatal, ugyhogy a dokinéni tanácsára leálltam vele, 10-ek kiküzdése fél óra alatt teljesen felesleges energiapocsékolás. A ded kifehéredett, most látom milyen fehér bőrü, a szeme is kitisztult már, békésen szuszog délelőttönként a kertben, és egészében véve továbbra is nagyon nyugodt gyermek. Pörikémmel egyre több időt együtt vagyok, és ez napról napra könnyit a kis lelkén ugy látom. Az éjjeli sirások elmaradtak pár napja, és az esti lefekvés is könnyebb már ujból. Lassan kacsintgatok a 2 gyerekkel történő sétálás felé, lehet hogy ma meg is teszem ha felkel Pöri.

Fanny!
A Te anyukád se semmi asszony volt hallod! Azért a régi időkben még jobban segitettek pedig a gyerekágyasoknak! Főleg az anyukák, nem? Igy meg főleg, hogy együtt laktatok. :?
Timi!
Üdv közöttünk! Örülök, hogy lesz egy alig idősebb baba is ,mint Lukács a kis csapatunkban. Kérünk képeket.
Én is megijedtem, mikor kiderült hogy lányt várok ezelőtt. Nem tudtam elképzelni a szitut, de pillanatok alatt bele lehet jönni a másik nemü gyerek gondozásába is.

A vonalzóm lehet hogy soha nem készül el! :shock:

melcsi1967

Hát bocsi!
Eszem ágában sincs vitatkozni, és látom kiszóródtam!
Hát ennyi!
Mindenkinek minden jót!
Móni

Kép
ermoni

És hát rég taplóztak le, és nem is esik jól... Én úgy látom, senkinek nem írtam ilyet... És nem is fogok!
Sztem én innen el... :arrow:

Kép
ermoni

Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket.
Horvátországban voltunk, Rab szigeten, Lopar városban. Minden kisgyerekesnek tudom ajánlani,tényleg gyönyörű hely.

Lányok!
Nem kellene ilyen apróságon vitázni. Nem kell hogy egy véleményen legyünk minden dologban.
Tényleg olyan jó csapat jött itt össze nem szoktuk direkt megbántani egymást. Szerintem Móni sem akart senkit bántani.

Móni!
Szerintem nem kell ezért elmenned közülünk. Gondolom a többiek sem akarják.
Nyugodtan mehettek pici babával is tengerpartra,nagyon sok család nyaral kicsikkel is.
Tavaly Marcell 8 hónapos volt amikor Keszthelyen nyaraltunk,nem volt vele semmi gond.

Sheila!
Én is ilyen érzékeny voltam mindegyik terhességem alatt,sokszor éreztem bántónak a jelentéktelen megjegyzéseket,és nagyon sokat sírtam,persze általában ok nélkül.
Még nem is kérdeztem,hogy hova jársz dokihoz? Ha jól emlékszem nem voltál megelégedve a győri kórházzal.

Melcsi!
Nagyon édesek a fotók a családodról.
Sajnálom a szopit,én nagyon szoptatás párti vagyok,de Te tényleg próbálkoztál. Nálam is voltak holtpontok amikor majdnem feladtam,de a makacsságom itt jól jött :wink:
Szerencsés vagy hogy Lukács ilyen jó kisbaba,tudsz sokat foglalkozni Pörivel,hiszen ez neki most mindennél fontosabb.
Nekem is feltünt a fotókon a komolyága,de én úgy gondolom ez csak azért van mert nem a fényképezőgépre figyelt hanem az öccsére.

Timi!
Üdvözöllek én is.
Szerencsés vagy,hogy ilyen nyugis gyerkőceid vannak. Nálunk a nyüzsgés a jellemző.

Fanny!
Hát igen Marcell nagyon hasonlít az apjára,amit én sem bánok,tetszik mindkét pasi nekem :wink:
És valóban Marcus kinézetre is egy ördögfióka,bár épp ma mondta a férjem,hogy kicsit szelídült az utóbbi hetekben. Most ő van itthon szabin a két kicsivel,én meg délelőttönként dolgozom. Lehet jót tesz Marcellnek az apai "szigor" :lol:

Paga!
Tényleg mostanában nem írtál Barnáról. Hol tölti a nyarat?
Dani is nagyon élvezte a nyaralást. Búvárkodott,horgászott,reggelente futott a tengerparton,esténként biliárdoztak a férjemmel. Ja és a barátnőm két hasonló koru lányaival is nagyon jól elvolt.

Icus!
Olyan nagyon édes ez a kiscsaj!!!! És a ruhák....nagyon ügyes vagy!!!!
Anyukám sokat varrt régebben,én nem örököltem tőle ezt sem :( .mint ahogy a főzőtudományát sem.
Canon EOS 350D digitális tükörreflexes gépem van. Hosszú záridővel lehet esti fotót készíteni,állványról,ami sajna nekem itthon maradt,így leraktam egy asztalra. Imádok fotózni,de sajna nincs mindig időm a beállításokkal bajlódni,a gép sokkal többet tud nálam :roll:
Nagyon ügyes Anna ha már tornyot épít. Marcellnek még néha most sem sikerül,bár ő túlságosan türelmetlen és egyből eldobja ha valami nem sikerül neki elsőre.
A fejrázás és a "NEM" minden gyereknél első helyen szerepel,nálunk még az igen nem megy Marcunak,max annyit mond "ja" meg "jó".
Meg tudom érteni,hogy idegesít,ha kérdezik,hogy nem megy még? Olyan utálatos dolog tud ez lenni. Marcell nem beszél még mondatokban,és ezen is sokan csodálkoznak. Nem értem miért kellene minden gyereknek mindent azonos időben csinálni. :roll:

Regina!
Nagyon jók a Te fotóid is,jó hely ez a Várgyesztes,barátaink jártak ott nekik is tetszett.
Olyan szép Évi a képeken,komoly "nagylány".

Mandula!
Nekem is vasalás az esti programom,nem kedvelem túlságosan.
Holnap jönnek anyósomék állítólag hoznak rengeteg sárgabarackot,én meg azt se tudom mit kezdjek vele :roll:
Tudod nem vagyok egy konyhatündér :oops:
Már szóltam anyumnak,hogy készülhet a befőzéshez. Még szerencse,hogy rá lehet mindenben számítani.

Megyek beterelem a gyerkőcöket.

Puszi!
Bea
beátab

Sziasztok!

Vasárnap mi is hazaérkeztünk Alsópáhokról. Most már én is egyenesben vagyok. Minden kimosva, kivasalva a helyén van.
Elnézést, ha most nem reagálok a hozzászólásokra.
A nyaralás jól sikerült. Az időjárás szerintem szuper volt. Nem volt kánikula (egy napot kivéve) és így az apartmanban sem főttünk meg. Viszont minden nap lehetett a szabadban strandolni és meleg ruhát sem kellett egyszer sem felvenni.
Egyetlen negatívum volt, ami rányomta a bélyegét a nyaralásra. Mégpedig az, hogy a férjem nem tudott teljesen elszakadni a munkájától. Kezdődött azzal, hogy szombat hajnali kettőkor fejezte be a munkát. Így természetesen szombaton csak dél körül tudtunk elindulni. Érkezés után pedig egészen vacsoráig aludt, annyira kimerült volt. (már az előző napok is eléggé húzósak voltak) Aztán hétfőtől rendszeresen csöngött a telefonja. Borzasztó, amikor egy család együtt nyaral és a legnagyobb élmények közepette megszólal a telefon. A hét második felére már kicsit jobb lett a helyzet. Egyébként Péter fiúnk nagyon rendesen bejárt a héten az irodába és az apja (és a kollégák) instrukciói alapján sokat segített. Mindenesetre megbeszéltük, hogy a jövőre vonatkozva ki kell találnunk valamit, mert így nem lehet nyaralni. Megoldás lenne, hogy augusztusban nyaraljunk, mert akkor az ügyfelek nagy része is nyaral, de én akkor a parlagfűallergiám miatt nem szívesen mennék. Valószínű, hogy a július is jobb lett volna (általában akkor szoktunk nyaralni), de a Kolpingban akkorra már egyáltalán nem volt hely.
A szállodáról már írtam tavasszal. Most sem csalódtunk benne. Sőt, most a nyárra való tekintettel még több program volt.
Vasárnap Bence és a férjem egy barlangtúrán vett részt. Ezt nem a szálloda szervezte, hanem én találtam rá a lehetőségre a neten. Balatonedericsen található a Csodabogyós nevezetű barlang. 1 éve szerveznek barlangtúrákat. Kétféle nehézségű túra van. Gyerek (10 éves kor felett lehet menni) csak az alaptúrán vehet részt. Azért ez sem semmi. A bázisépülettől gyalog mentek fel a 400m magasan levő barlanghoz. Ott mindenki felvette az ott kapott overállt és a fejlámpát. Persze meleg ruhával alá kellett öltözni, mert bent télen-nyáron 9 fok van. 1,5 óráig tartott a túra, ezalatt 200 méterre jutottak el. Volt, ahol csak hason csúszva lehetett továbbjutni. Két férfi egy helyen el is akadt, mert túl szűk volt a hely számukra. Bencének és az apjának is nagy élmény volt. ( Ha valakit érdekel, www.csodabogyos.hu )
Hétfőn volt a legnagyobb meleg, akkor sétahajózni mentünk és felmentünk Badacsonyra. Csodálatos a panoráma onnan!
A húgomék is a közelben voltak hétfőtől csütörtökig. Hévíz egyik szállodájában voltak egy hasonló szervezésben, mint mi tavaly Siófokon.(üdülési jogot akartak eladni nekik) Kedden pedig az anyósomék is lejöttek. Egy háznál béreltünk nekik apartmant. Csütörtökön együtt jöttek vissza, a húgom kislánya pedig velünk maradt.
Szerdán közösen elmentünk Balatonedericsre az Afrika Múzeumba. Öt éve jártunk ott. Azóta szerintem sokat fejlődött, hosszú időt el lehet tölteni ott. Gyerekek és felnőttek egyaránt élvezték.
Bence még vasárnap kiszúrta, hogy Balatonedericsen lehet kis motoros gépen repülni. Úgyhogy az Afrika Múzeum után odamentünk. Bence, Tamara és az apósom repültek. Külön- külön, mert a gép csak két személyes. Az apósom imádja a repülést (életében nem sokszor volt lehetősége rá), kis gépen meg még nem is utazott. Ezért úgy gondoltam, hogy névnapi ajándékként őt is befizetjük. Anyósom persze nem akarta (78 éves az apósom), de a papának nem kellett kétszer mondani. Nagyon élvezte az utat.
Repülés után még megnéztük Szigligeten a várromot. Jobban mondva megnézték a többiek, mert én Benjivel az autóban maradtam, mert elaludt.
Csütörtökön Keszthelyen voltunk. Pénteken és szombaton a Kolpingban maradtunk. Ott sem unatkoztunk. Strandoltunk és részt vettünk különböző programokon. Volt családi vetélkedő, bábszínház, bohócműsor. (ja, a bohócműsor csütörtökön volt a medencénél) Na és persze Benji (és a nagyok is ) jól kitombolta magát a játszóházban. Benjámin tavasz óta sokat ügyesedett. Tavasszal még segítséget kellett kérnie, hogy a legmagasabb pontra a csúszdához feljusson. Onnan már egyedül lecsúszott. Most pedig teljesen egyedül fel tudott jutni.
Még valami. Büszkén jelenthetem, hogy Benji gyakorlatilag szobatiszta. A nyaralás alatt összesen két pelenka fogyott. Reggelre ennyiszer volt pisis a pelus. Nappal egyáltalán nem kapott pelenkát. Csak a hosszú autóútra adtam rá, de mindkétszer szárazon vettem le róla és megérkezéskor szólt, hogy pisilni kell. Összesen talán háromszor fordult elő, hogy egy nagyon kicsi becsurgott, mert túl későn szólt. A kaki pedig mindig a WC-be ment.
Gondolom, hogy az ágytisztaság sincs már messze, de mivel még néha pisis a pelus, ezért alvásoknál adok rá pelenkát.
Olyan érdekes, hogy mindhárom fiam gyakorlatilag ugyanennyi idősen lett szobatiszta, mindhárman későn kezdtek el járni (15-17 hó) és ugyanakkor nagyon hamar beszéltek.(1,5 évesen)

Timi! Én is üdvözöllek! Tegyél fel képeket a gyerekekről!

A fotóalbumban fermel3 néven találhatók a nyaralás képei, ha valakit érdekel.

Igyekszem minél előbb bekapcsolódni a beszélgetésekbe.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Képzeljétek, mégis tudunk nyaralni menni! :D Hétfőn soron kívül hozzájutottunk egy kis nem várt pénzhez. Még aznap nekiálltam böngészni a neten. Belföldi utat kerestem, mert mi inkább belföld pártiak vagyunk, de a külföld most amúgy is körülményes lenne, mert pont most jár le mindannyiunk útlevele és persze drágább is lenne. (de azért gyűjtöm a tippeket, jó, hogy BEA leírta, hogy kisgyerekekkel is jól lett ott nyaralni, ahol voltak) Egyelőre csak annyit írok, hogy Hajdúszoboszlóra megyünk egy apartmanba (7 éj) és csak egy szabad időpont volt náluk: augusztus 15. Az időjárás miatt nincs mit aggódni, mert nemcsak strand, hanem termálfürdő is van és szép a város és Debrecen is közel van. És ami még nagy öröm, hogy pont ott leszünk a virágkarnevál idején. Már régóta vágyom arra, hogy megnézzük, de olyan messze van, hogy 1 nap alatt fárasztó lenne megjárni. Ezért mindig elnapoltam a dolgot. És ami még jó, hogy a szállástól 100 méternyire van egy horgásztó, aminek a fiúk nagyon örülnek. Most nem is írok erről többet (nyugtával dícsérd a napot).
De nagyon jó érzés, hogy most sem maradunk nyaralás nélkül, a gyerekek is feldobódtak!!!

Paga
Szerintem is menj el a kontrollra. Normál esetben elég semmitmondó ugyan, de azt jó hallani, hogy minden rendben. És a továbbiakat is meg lehet beszélni a dokival.
Tényleg, a metróval mizújs???

Icus
Igazán nagyon szépek a kisruhák és nagyon jó az ötlet. Ha jól emlékszem a bodyk puha, de legalábbis kellemes anyagból készülnek, ezért tényleg jó, hogy még hetekig-hónapokig tudjátok használni.
A járással, elindulással kapcsolatban csatlakozom a többiekhez. Az a csöppség még ráér. Na meg különben is nem tudhatod, hogy egy hét múlva ilyenkor nem fog-e mégis tipegni aprócska lábain!
Statisztikailag (állítólag) a legtöbb gyermek az első szülinapja tájékán indul el (plusz-minusz 1-2 hét még odatartozik). De még 13-14 hónaposan sem lesz késői elinduló. Ha jól emlékszem Fermel Benjije sem siette el a dolgot, de nem maradt le semmiről, sőt a talin egész sokat futkosott!!!
De nálunk is Ádi 14,5 hónaposan, Évi 13 hónaposan indult el. Bár Ádinak is ment volna hamarabb, de pont 1 évesen kellett bemennünk a kórházba és katétert helyeztek fel neki (hólyagrenyheség miatt) és a cső ott futott végig a lábánál, ami zavarta, mert egyébként már a kisujjamat fogva tipegett előtte.

Fermel
Egész igényesre sikeredett a nyaralásotok és valóban, az idő is nagyon kegyes volt a nyaralókhoz. Jó, hogy ennyit írtál róla, a jó és kipróbált programokat próbálom összegyűjteni.
Ami pedig a kellemetlenséget illeti: együttérzek veled, jópár éve nálunk is előfordult, hogy alig tudtunk elindulni, mert a férjemnek még halaszthatatlan elintézni valói akadtak. De volt olyan is egyszer, hogy közelben nyaraltunk és egy fél napra még haza is ugrott. Na azon akkor eléggé kibuktam, de aztán átbeszéltünk és most már nagyon jól sikerülnek a nyaralások. Sőt, már egészen el is felejtettem a régi nehézségeket, arról jutott eszembe, hogy ilyesmiről írtál.

Móni
Kicsit hetykére sikeredett a hozzászólásod, de azért nem kell eltünnöd innét, főleg, ha szerettél idejárni. Én úgy veszem, hogy kicsit laza, feldobott hangulatban voltál és akaratlanul "megnyomtál" egy kényes pontocskát, ami sokaknak fáj. És hát a kismamák nagyon érzékenyek tudnak lenni, főleg az elején.
regina3

Kedves Druszám!
Nagyon jól sikerült programokat választottatok ahogy leirod, kár hogy az urad ott is dolgozott.
Én ezt ugy szoktam megoldani, hogy egyszerüen kikapcsoljuk a telefont, legfeljebb este megnézi, ki kereste és a fontosakat esetleg felhivja. Nem visszük sehová, az én telefonom van nálunk, ami nagyon ritkán csörög és akkor is csak magánügyben. Ez Nálatok kivitelezhetetlen? Látod, Péter fiad derekasan helytállt biztos a munkában sikeresebb lesz mint a tanulásban. Különben én mindig azzal vigasztalom magamat, hogy általában mindenkinek benő a feje lágya és az életben megtalálja a helyét, függetlenül attól, hogy milyen iskolát végzett vagy nem.
És nagy gratula a szobatisztasághoz, ez nagy lépés!
Móni!
Lehet ám hogy az a gáz ezzel a társasággal, hogy javarészt sokat kinlódott nőkből áll és ezért néha érzékenyebbek vagyunk a magabiztos, határozott nőkkel szemben. Talán el lehetne simitani valahogy...
Bea!
Ez a Rab sziget? Hány kilométer ez Mo-ról?
Azt irod, csodálkoznak sokan hogy Marcellod még nem beszél. Hát miért beszélne mondatokban egy másfél éves gyerek? Pöri rengeteg szót tud már (olyan fontosakat, mint pl. LÉKONDI, bugyi, málna, eper, alma meg sokat még), de nem illeszt össze 2 szót, legfeljebb olyasmit csinál, hogy "Luka prrr", aminek a második tagja horkolás, tehát alszik :D .
Viszont Ő régóta rakosgatja egymásra a toronyépitőt, kb fél éve már, mostanában pedig, hogy többet vagyunk idebent esténként, a fakockákból nagyon magas tornyot épitünk, gondosan rakja egymásra, nehogy ledőljön.
A szopival továbbra is próbálkozom, most éppen röpködök, mert 70-et szivott a drága!
Pörivel egyre jobban elboldogulok, kezd alakulni a rend, csak néha kevés a 2 kezem... Ma pedig kiesett Luka ágyából, ahová továbbra is rendszeresen bemászik (de akkor a bébi nincs benne). Lett 1 pup a fején :cry: Más baja nem esett.

melcsi1967

Sziasztok!

Melinda!

Tényleg nagyon minőségi nyaralást szerveztél! Én is láttam a férjemmel azt a barlangászós helyet, de mikor elolvastam a kitett táblát, meg megnéztem a képeket, rögtön rájöttem, hogy ezt nem nekem szervezik! Bár lelkileg nagyon vágyom ilyen érdekes helyekre, de tisztában vagyok vele, hogy fizikailag ezt nem nekem találták ki. De a fiadék biztos nagyon élvezték.
Hát az "én" Benjikém... még mindig egy tündérbögyörő! Imádni való kis pofája van, és abban a felnőttes úszógatyában, meg kell zabálni!
( úúúúúúúúúúúgy szeretnék egy ilyen kisfiút!!)
A papa nagyon bátor, mert az a kisgép elég kicsi volt, nem?

Regi!

Hurrá, hurrá, nyaralás! Bár augusztus elég messze van még ( én már a vasárnapot is alig bírom kivárni) Hajdúszoboszló biztos nagyon klassz lesz.

Melcsike!

Én nagyon hiányolom a mindennapi beszámolóidat, de megértem, hogy elfoglalt vagy, csak hiányzol! Örülök, hogy úgy látod Pörike lelke helyrebillent, mert azért biztos volt benne egy kis zavar, hogy mi a fene lesz itt, nem csak én vagyok a világ közepe? ( apának is megmutattam a múltkori képeket és annál a képnél, ahol négyen ültök a kanapén, azt mondja a férjem: na ezen a képen látszik, hogy a kiscsaj azon morfondírozik, hogy most vajon ki miatt van ez a felhajtás. Olyan jót nevettem, mert tényleg ez süt le Pöri arcáról.)
Nagyon kivitelezhetetlen, hogy gyakrabban tegyél fel képeket? Olyan kiváncsi vagyok rátok.

Bea!

Szerintem is jót tesz a gyerekeknek, hogy most apukával vannak.
( csak az a "baj", hogy a gyerekek nagyon hamar rájönnek, hogy kivel hogy lehet viselkedni, és ki is használják ezt.)
Megy a barack befőzés? Az azért nagyobb meló, mint a ribizli, mert le is kell szedni a héjját, bár ha van segítséged, és nem mindent neked kell csinálni, akkor megy gyorsan.

Timi!

Ne ijedj meg tőlünk, tényleg nem harapunk, csak mindig van valaki, aki egy kicsit érzékenyebb állapotban van. Ahogy én írtam is én ezt a hozzászólást, ugyan kicsit furcsának találtam, de nem tartottam annyira bántónak, de soha nem lehet tudni, hogy kinek, mikor, hol van az ingerküszöbe, ezért is gondolom azt, hogy - főleg újként belecsöppenve egy összeszokott társaságba - nagyon vigyázni kell a stílusra, mert nem tudhatni, hogy kiből milyen reakciókat vált ki, egy-egy mondat. Ahogy Icus írta is, itt csak az olvasott szöveg van, az egyéb kommunikációs eszközökre, amik esetleg tompíthatnának egy-egy hozzászólást, nem lehet támaszkodni. Idővel aztán a sok-sok hozzászólás alapján - nem utolsó sorban a személyes ismeretség kapcsán - már jobban be lehet "lőni", hogy ki milyen habitussal rendelkezik és az alapján megítélni egy-egy hozzászólását, de addig eltelik egy kis idő... és hát becsúsznak ilyen kis afférok. Úgyhogy, "ne félj,gyere mesélj"! Minél többet írsz, annál jobban megismerünk Téged is.

Én viszont eldugulok, megyek haza! ( Tudjátok most jön az én "dilim", megyünk nyaralni, előtte fixum-fertig ki KELL takarítani a lakást.)
Puszi Éva
fanny01

Fermel!
Megnéztem a képeket. Nagyon szépek, látszik, hogy tényleg nagyon változatos volt a programotok!
A badacsonyi látkép gyönyörű, és a légi felvételek is. Az ilyen képek megerősítenek abbéli hitemben, hogy tényleg nagyon szép hazában élünk. (És még mennyi látni való lehet, amiről nem is tudunk!!!)
Benjiről a napozós és a fekete pacis kép tetszik a legjobban!
És Bence meglepően nagy az öcsike mellett (meg amúgy is).
A bányáról nekem csak az tud az eszembe jutni, hogy jaj, én már az első métereknél beszorulnék valahová (méreteimet tekintve) :lol:

Házunk tájékáról
Férjem ma a házi orvosnál járt. És sajna hétfőtől már ki kellett írni dolgozni. 3,5 hónap telt el a baleset óta. Bevallom, jó volt, hogy kaptunk táppénzt, ugyanakkor tb-t nem kellett fizetni. Ennek vége. A doki néni nagyon rendes, kereste a lehetőséget, hogy vállalkozó lévén még betegácsiban lehessen a párom. Így derült ki számunkra, hogy egyébként a "nagykönyv" a bokatörés műtéttel eseményre 3 hetet javasol. Nem elírás: 3 hét. :shock: :shock: Ezt nem is értem, hogyan gondolták. :?: Ez már biztos a jó kis reformok része. A doki néni is mondta, hogy ez hülyeség. Vajon hogyan agyalták ezt ki? Milyen munkát lehet végezni gipszelt lábbal, amikor a pácien még mankóval sem tud járni??? A lakásból sem jut ki....Hát nem abszurd??? Jó, esetleg az otthoni internetes munkák....talán. (próbálom megérteni)
És persze eszembe jutott, hogy 15 éve vállalkozó a férjem és eközben sosem volt betegállományban (persze ez az ő baja), s bár nem beteges típus, de néhány alkalommal lett volna valós oka rá: magas vérnyomás, vesekő, vesemedence-gyulladás, rejtélyes gyomornyavalya. Akkor nem vette igénybe, de ezentúl már résen leszek, mert legalább, ami jár, az járjon.
regina3

MELCSI!

Gratulálok a 70-hez! Nagyon szurkolok, hogy egyre több legyen!!!
Van módod napközben pihenni? Tudsz elég sokat inni? Napi 2-3 liter minimum, de akár több is. Állítólag a tej is nagyon hatásos (főleg a biotej).
regina3

MELCSI!

Gratulálok a 70-hez! Nagyon szurkolok, hogy egyre több legyen!!!
Van módod napközben pihenni? Tudsz elég sokat inni? Napi 2-3 liter minimum, de akár több is. Állítólag a tej is nagyon hatásos (főleg a biotej).
regina3

Móni!
Tényleg nem kellene itt hagynod bennünket. Ahogy Melcsi is írta, biztosan rendezni tudjátok még egymás között ezt a félreértést.

Sheila!
Nektek hogy sikerült a nyaralásotok Bükfürdőn? Írnál pár szót erről a szállodáról? Két gyerekkel milyen elhelyezést tudnak ajánlani? Én is mindig gyűjtöm a tapasztalatokat. Igaz ugyan, hogy a neten elérhetőek, de ugye a puding próbája az evés.
A Kolping nagyon szuper, de most azon az állásponton vagyok, hogy amíg nem lesz légkondi, addig inkább tavasszal vagy ősszel érdemes odamenni. Most hihetetlen szerencsénk volt az időjárással. A másik gondom meg az, hogy már most le kellene foglalni a jövő nyarat, ha nem júniusban akarunk menni. Egy év alatt meg még annyi minden történhet.
Örülök, hogy UH-on mindent rendben találtak. Akkor lehet, hogy Melissa lesz az egyetlen lány a családban?
Írtad, hogy a nagyfiad már külön él. Éva fia is már önálló.(sőt már családapa lesz) Hát, az én fiam nem mutat semmi hajlandóságot az önállósulásra. Pedig novemberben már ő is 21 éves lesz. Én pont ennyi idős voltam, mint most ő, amikor férjhez mentem. Na, de ugye egy lány az más!?

Gondok vannak Péter munkába állásával. Már ő is türelmetlenül várta, hogy mehessen a tanfolyamra, aztán dolgozni. ( a MÁV-nál ajánlottak állást). Megtudta, hogy szűk két hét múlva indul a tanfolyam. Ezért felhívta az állomásfőnököt, aki állást ígért neki. Kiderült, hogy nem a tanfolyam miatt nem vették még fel, hanem egy engedélyre várnak a központból. Számunkra meg teljesen úgy tűnt, hogy biztos ez az állás. (erről az engedély dologról elfelejtettek szólni) Most visszaszóltak, hogy Vácrátóton lenne hely, esetleg később Vácon. Ide bejárni elég húzós. Bár szerintem, ha valaki nagyon akar valamit, akkor nem olyan tragikus a távolság. Főleg, hogy nem kellene minden nap bejárni, mert 12-24 rendszerben dolgoznak. Igen kellemetlen, hogy 3 hónapot elvesztegettünk, mert biztosnak vettük ezt a lehetőséget. Még a munkaügyi központba is beszóltam, hogy nem megy vissza Péter, mert 99%, hogy van állása. Úgy látszik, hogy ez az 1% jött be! Talán jó lecke lesz Péternek, hogy az élet nem nyújt mindent tálcán. Most nekiáll erőteljesen munkát keresni.

Regina!
Tényleg jó hely lehet Várgesztes, a képek remekek. A gyerekeknek szerintem nagyon jó, ha ilyen nagyobb társasággal tudnak nyaralni. Annak nagyon örülök, hogy mégis tudtok menni nyaralni. Hajdúszoboszlót és Debrecent én is nagyon szeretem. Panzióba mentek?
Kis hazánk szerintem is nagyon szép. Mint már írtam korábban, én is inkább belföldpárti vagyok.(és nemcsak az üdülési csekk miatt!!!)

Melcsi!
Máté egész más lett így rövid hajjal. Így is nagyon helyes, de szerintem komolyabb, mint volt. Milyen hatással van rá, hogy már két pici testvére van, tudja a terveiteket?
Látom, hogy Pöri továbbra is lelkes segítség. Ő is és a kis fiúcska is gyönyörű. A (majdnem teljes) családi képetek nagyon jó.
A szoptatást szerintem se add fel. Én is sokakat hallottam, akiknek csak később indult be igazán. Tudom, hogy könnyű ezt mondani, mert két kicsi gyerek mellett nem egyszerű a fejésre időt szakítani. Mindenesetre ne izgasd magad, ez a legfontosabb!!

Bea!
Tényleg nagyon jó képeket csináltál A kislányodat én is mindig megcsodálom. (na persze a fiúkat is ,de abból nekem is van itthon három, illetve négy) A nagyfiad megy még veletek nyaralni? Bár Péterem is kifejtette a múltkor, hogy külföldre ő is velünk jönne. Aranyos, nem?

Icus!
Regina teljesen jól emlékszik, Benji majdnem 17 hónapos volt, amikor elindult. Pedig ő pld. igen hamar megfordult. Én egyáltalán nem izgattam magam emiatt és nézd meg, most meg nem mondanád, hogy ilyen későn indult el. (lásd játszóház)
Az ügyességedet és a kreativitásodat továbbra is nagyon csodálom. A kis ruhák tényleg nagyon egyediek lettek és nem utolsó sorban, gondolom, hogy így fillérekből kijöttek.
Pici lányod, mint mindig , ezeken a képeken is nagyon szép.

Éva!
Te meg a kötésben vagy nagyon ügyes. Biztos, hogy nagyon jó lesz a saját alkotásodban látni a kis unokádat.
Teljesen megértem az érzéseidet az „öregedéssel” kapcsolatban. Te nagyon fiatalon szülted a fiaidat, ráadásul hamar egymás után. Így már most kell szembesülnöd azokkal az érzésekkel, amivel más csak 5-10 év múlva. Nem baj, ezen még lehet segíteni!!
A barlangászást nekem sem találták ki. Direkt jól jött az az alibi, hogy Benjire kellett vigyázni. Bár a családom ismer annyira, hogy eszükbe sem jutott volna engem erre agitálni.
A repülőgép tényleg elég kicsi volt, de az apósomat nem kell félteni, nagyon belevaló. Egyébként ezt én is szívesen kipróbáltam volna (ellenben a férjemmel), de már nem akartam többet költeni. Annak idején pont egy hajdúszoboszlói nyaralásnál (inkább tavaszolásnál) vitorlázó repülőn ültem. Akkor még a férjem bátrabb volt ebben a tekintetben és ő az akkor 5 éves Péter fiúnkkal repült. Nem sokkal előtte már volt lehetőségem erre. Ugyanis az akkori osztályommal Gyulára mentünk „erdei iskolába”. A szállásunk a gyulai repülőtéren volt és grátisz felvittek néhányunkat repülni.

Paga!
Tényleg menj el a kontrollra és félre a rossz hangulattal!! A nyaralás is biztos sokat fog segíteni, de ha jól tudom, az még messze van.
Barnával mi van? Látom, már mások is érdeklődtek. Neki hogy sikerült ez a tanév?

Mandula!

Mesi teljesen rendbe jött? Ti mentek valahova az idén nyaralni? A nagyok hogy viszonyulnak a közös családi programokhoz?

További kellemes napot mindenkinek!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Hűű, mennyi kisregény született, ezt nagyon szeretem! :)

Fermel!

Mi ugyanígy járunk általában a kiruccanások alatt...Párom holtfáradt az első nap, utána meg lóg a "forró dróton", sajnos Ő is nélkülözhetetlen :roll: ...de azért általában a szobában hagyja a telcsit lehalkítva, és utána a fontosabb számokat visszahívja.

mi már évek óta csak ősztől-tavaszig járunk a Kolpingba, a Halloweent pl. mindig ott "ünnepeljük", imádom a Kolping "tökös" kajáit :lol:
apropó: gondolom Ti is ettetek a fantasztikus epres-marcipános morzsából, ami általában szerda esténként van?

nekem legutóbb a sportanimátor (Ildi) hívta fel a figyelmemet, hogy okvetlenül kóstoljuk meg :) másnap dupla edzést tartottam a konditeremben (számomra a fantasztikus TechoGym géppark a legvonzóbb a Kolpingban (a kaján kívül) , és Marci (a másik edző ) volt olyan kedves, hogy megszerezte nekem a receptet :)

Répce Gold: legnagyobb előnye a Kolpinggal szemben: légkondis szobák, kevesebb zaj...itt is van játszószoba (gyermekmegőrzéssel) kültéri játszótér, de korántsem olyan látványos gyerekparadicsom, mint a Kolping...
a kaja nagyon jó, etetőszéket, pótágyat adnak...

szerintem egy próbát megér :)

mindjárt megyek, és megnézem a képeidet :)

Péter igazán ügyesen tartotta a frontot :)

Regi!

De jó, hogy újra itt vagy!! :)
szegény Párod :( ...rájár a rúd a vállalkozókra :(

Bea!

Még nem is írtam, hogy nagyon szépek vagytok a képeken mindannyian!!! :) :)
most már tényleg meg kéne beszélnünk egy talit, mert képzeld el, ugyanolyan a fotómasinánk, mint a Tiétek (Canon EOS 350D ), de én olyan technikai analfabéta vagyok, hogy csak minimál felhaszálói szinten értek hozzá, pedig jó lenne kihasználni ennek a csodának a valós képességeit.
Majd kiokosítasz, ugye??

orvoshoz (és terhesgondozásra ) most is a Telkibe járok, bár orvost váltottam...most újra ffi.dokim van jó fej, laza, de jó szakembernek tűnik :) ...és hát eddigi szüléseim alkalmával sem volt nagyon szükség orvosra, elég lett volna a szülésznő (örök hála Miski Timinek a gátvédelemért, az ex-dokim már vágott volna)
most viszont lesz DÚLÁM is...és innen a Babanetről, úgyhogy vidám, családias szülésre számítunk :D annál is inkább, mert szerintem a mi Marcellünk lesz olyan vicces fiú, hogy Szilveszter napján óhajt majd kibújni...vagy Karácsonykor, de állunk elébe :lol:

Melcsikém! :)

Privike ment :)
Úgy tűnik, Te leszel az első nő a világtörténelemben, aki sose szül meg...legalábbis a vonalzó alapján :lol: :lol:
miért nem csinálsz Lukának babafalvásat?? azzal nincs gond :)

amúgy kérünk napi beszámolót :)
remélem,Zsóka baba súlya is rendeződött :)

Fanny!

Azért ne vidd túlzásba a takarítást! :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Melcsi! De jó! A 70 az már haladás! És ha még egy kicsit kitartassz akkor beindul biztos és nem lesz gond!

Bea! Én is tavaly főztem lekvárt először, de nagyon jól sikerült. És ezzel a befőzőcukorral meg aztán tényleg egyszerű! Hősiesen kivasaltam mindent, közben félig megnéztem egy filmet :lol: !

Melinda! Megnéztem az albumot, nagyon jó képek! És Benjiről megint csodás képek készültek!
Mi sajna nem megyünk nyaralni az idén (sem :( ), a gyerekek mennek csak a nagyszülőkkel, meg egy rokon családdal. Mi pedig folytatjuk a kertrendezést, támfalépítést, talán még a kocsibeálló is kész lesz őszig.

Sheila! Akkor már ebben a hónapban megtudjátok az eredményeket :lol: . Én egyébként nagyon bíztam a genetikai UH-ban, mondjuk be is jött, a rosszat is ott vették észre. De ne aggódj, minden rendben lesz :lol: :lol: !

Regi! Húú, ez a három hét azért tényleg húzós lenne :shock: . Na de én inkább az egészségügyről (na meg egyéb "fantasztikus reformokról) nem beszélnék........... :evil: Jó, hogy mégis mentek együtt nyaralni!

Köszönöm az érdeklődést Emese meggyógyult teljesen! De engem ettől függetlenül kicsit kikészít :lol: . Továbbra sem alszunk tú sokat éjszaka, ill. Ő alszik, csak én ugrálok kb. 5-6x hogy kivegyem. Szopi, aztán vissza. Aztán ki, szopi, vissza....stb, hát soxor... Nem tudom mit csináljak ezzel, mert 2 hete a cumi sem kell neki, ha odaadom csak néz rám, mintha nem látott volna még olyat :shock: . De nem akarom beszoktatni magunk mellé, mert akkor valszeg csak 6 éves korában tudom majd külön szoktatni. Ja, és még mindíg csak kb. fél bébiételnyi főzeléknél tartunk, már ha a őszibarack, alma, banán, krumpli, répa és sütőtök valamilyen kompozícióját főzeléknek lehet nevezni.
Egyébként nagyon sokat fejlődött, már ül szépen, egyenes háttal hosszabb-rövidebb ideig. Hátrafelé kúszni is tud már, ettől persze bedühödik, mert nem közelebb hanem távolabb kerül a dolgokhoz. És nagyon huncut kisasszony, ha nagyon hízelegni akar akkor félrebbillenti a kis buksiját és úgy mosolyog-hunyorog rám :lol: ! A kutyusokat is imádja, leginkább azt ha Emma kutya fél méterről ugat felé és ugrál ( Emma is bohóc :lol: ), akkor Emese kacag a gyönyörűségtől. Meg ha a két kutya acsarkodik.... Mindenkit levesz a lábáról ahogy magyaráz :lol: :lol:

Na, jólvan befejezem!

Szép estét!

KépKép
mandula35

Sheila!

Egyszerre írtunk, vagyis szóval én mindíg toszakodok az elküldéssel :) ! Jó látni a sok nevető ikont az irományodban :lol: !

Ja, és írígykedek, nekem is kéne már valamit mozognom, de olyan lusta vagyok :oops: ! Meg mindíg kibúvókat keresek, most pl a szoptatás.

Lehet, hogy így maradok :roll: ?!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Igyekszem olvasni, és próbálom felvenni a fonalat. :)

Nem ijedtem meg a kisebb összezördüléstől, ilyen szerintem minden topikban előfordul. Valóban más jelentése van egy mondatnak, ha a hangsúlyt is halljuk hozzá, és írásban könnyű félreérteni egymást.

Marcikámnak ma átmosták a könnycsatornáját. :cry: Engem kiküldtek a folyosóra, de ott is hallottam, hogy milyen keservesen sír szegényke. Nagyon sajnáltam, de amikor végeztek azonnal elhallgatott, így remélem, hogy nem fájt neki. Gondolom, már attól is elsírta magát, hogy lefogták a kis fejét.

A lányok a héten kézműves táborban vannak, Laura régi óvónénije a saját házában szervezte nekik. Reggel nyolctól este hatig tart, és rengeteg klassz dolgot csinálnak. Öntöttek már gyertyát, pólót batikoltak, gyöngyöt szőnek stb... Nagyon jó egy kicsit egyedül lenni Marcival. :) Iskola idő alatt délben hazjöttek a lányok, így csak néhány órát voltunk kettesben, de most kihasználom a teljes napot :lol: .Ritus egyébként nagyon féltékeny, mióta Marci megszületett nagyon zizike lett. Mindenben ellenkezik velem, nem akar szótfogadni, és olyan kis kerge lett. Pedig vele többet foglalkozom, mint a másik két gyerekkel összesen, de még így is kevesli. Amikor ő itthon van, nem is nagyon merem Marcikát puszilgatni :?

Próbálok képet feltenni a gyerekekről, csak az a baj, hogy nagy felbontású képeink vannak, és azokat nem engedi a Babanet feltölteni. Majd megpróbálom lekicsinyíteni őket, csak nem vagyok egy informatikus őstehetség :oops: . Majd apát megkérem......

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Sziasztok!

Egy mai szösszenet Benjitől. Este mondtam neki, hogy gyere, énekeljünk! Elkezdtem énekelni a Paffot, erre megállított, hogy ne ezt, hanem azt, hogy „Egyszer megjavulok én!”. Szeretem Jimmy dalait, de nem tudom az idejét, hogy mikor raktam be utoljára a Cd-jét. Benji szerint a Petinél hallotta. Szerintem videóról nézhette Péter a Csináljuk a fesztivált, ahol Emilio énekelte –megjegyzem igen jól- ezt a dalt. Mindenesetre lefekvés előtt Jimmyt kellett hallgatnunk és Benji lelkesen énekelt vele.

Timi!
Azt hiszem jobb, hogy kiküldtek, amikor a pici fiad könnycsatornáját mosták. Bence fiamnak egy évesen vesemedence-gyulladása volt. Az injekciót a fejébe adták be, mert ilyen kicsinek ott találnak könnyen vénát. Az első alkalommal én is bent voltam, de nekem ez egy horror volt, az orvosnőnek meg rutin. A következő alkalommal már azt javasolták, hogy maradjak inkább kinn. Végtére is egy műtétnél sem vagyunk bent. Az más kérdés, hogy ha rágnám a körmömet, akkor tövig rágtam volna izgalmamban kint is.
Gondolom Ritusnak nem könnyű feldolgozni, hogy most már nem ő a kicsi. Az pedig nagyon jó, hogy próbálsz vele minél többet foglalkozni. Nem haragszol, hogy megjegyzem, hogy szerintem nyugodtan puszilgasd előtte is a pici fiadat. Biztost Ritust és a másik lányodat is sokat puszilgatod. Elnézést, ha okoskodó voltam ezzel a megjegyzésemmel.
A képeket pedig már nagyon várom!
Írtad, hogy eredetileg pedagógus vagy. Mit tanítottál? Már egyáltalán nem akarsz visszamenni tanítani vagy csak addig szünetel a dolog, amíg otthon vagy a kicsivel? Esetleg a főállású anyaságban nem gondolkodsz? Nekem ugyan 3 gyerekem van, de mivel a legnagyobb fiam már nagykorú, így sajnos én ezt már nem vehetem igénybe. Neked viszont még bőven belefér.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Mandula! :)

Biztosan nehéz lehet Mesével most a szopi miatt ( és biztos nem rázódott még teljesen helyre a kis napirendje a betegség óta ), de gondolj arra, hogy ez is csak egy átmeneti időszak, mint minden más :)

köszi a genetikai Uh-val kapcsolatos megnyugtató szavakat, ezt én is így gondolom :)
nem másolom be a leletet, de a doki mindent nagyon alaposan megvizsgált, sorra vette a kis szerveit, és mindent endben talált.
két D-ben vizsgált, aztán picit "moziztunk" 4D-ben :)
a Magzati Géndiagnosztikai Központban voltam, és nagyon meg voltam elégedve...a 10.000Ft-os vizsgálat tartalmazta a DVD-t is.
úgy döntöttünk, hogy az őssejt-levételt is itt intézzük majd a Sejtbanknál.

mozgás: jajj, ne irigyelj, mert mióta megtudtam a babát, óvatosságból csak sétálgatok, de iszonyúan hiányzik a mozgás...mindig is sokat sportoltam (személyi edző /is /vagyok),
de a kedvenceimet (lovaglás, kerékpár ) most hosszú időre nélkülözni kell :roll:
azért a 14. hét betöltésétől már óvatosan elkezdhetek edzeni, tegnap a párom meglepett egy profi terembiciklivel (a mountain bike-omat inkább most hanyagolom :) ) és összeállítok magamnak egy kismama programot is :)

szerintem Te sem maradsz úgy, mert az elhatározás már megérett Benned, már csak rá kell szánni magad...a szopi mellett is lehet, ha gondolod, segíthetek :)

Melinda!

Benji nagyon édes lehetett :) :)
Jimmy-t mi is nagyon szeretjük, mindig megborzongok, ha meghallom a fantasztikus hangját... :)

Timi!

Igen, ettől én is tartok, amit leírtál :roll:
Melissának már most eljutott a kis tudatáig, hogy nem Ő lesz a legkisebb a családban :wink:
tegnap megkérdezte, hogy: "miért szület kistesó?"

Ritus hogy viselkedett, amikor még pocakban volt a kis Marci?
és mikor megszületett?

örülnék, ha rendszeresen írnál arról, hogy sikerül átvészelni ezt a nehéz időszakot :) :)
Laura kicsit sem féltékeny?

szerintem is nyugodtan puszilgasd a picit Ritus előtt, hátha így hamarabb megszokja és elfogadja...és lehet, hogy csatlakozik Hozzád a puszilgatásban :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Timi! :)

Még azt akartam írni, hogy ez a könnycsatorna átmosás tényleg szörnyű ( szülőknek még jobban, mint a gyereknek)
Patriknál is csinálták anno, és engem is kiküldtek :(

valamiért kisfiúknál ez gyakoribb...szegények, nekik is kijut a jóból(fitymaszűkület stb. ) :(

de már túl vagytok rajta, ez a lényeg :)

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK A KÉT KIS EMESÉNEK!!!! Kép

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Fermel,

igen, lehet, hogy igazad van, és valóban puszilgathatnám Marcikát Ritus előtt is, csak annyira sajnálom szegényt, amikor szomorú szemekkel néz rám :( ... Tudom, hogy meg kell majd szoknia, hogy nem ő a legkisbb, és remélem, hogy érzni majd, hogy ettől őt még nem szeretem kevésbé, csak most nagyon sajnálom szegényt.

Kérdezted, hogy vissza akarok-e menni tanítani....

Az a baj, hogy nem fogok tudni visszamenni...Történelmet és magyart tanítottam, de most évvégén sajnos 12 tanár kollégámat küldték el az iskolából, a kötelező óraszám-emelés miatt. Így nekem sem lesz lehetőségem visszamenni, és sajnos semmi reményem, hogy máshol találok majd állást, hiszen rengeteg a munkanélküli pedagógus mostanában. Én pedig a három gyerekemmel nem vagyok a legkelendőbb tanerő :( .

Sheila,

Ritus nem foglalkozott Marcikával, amíg a pocakomban volt. Laura mindig simogatta, kérdezte, hogy mikor bújik ki, de Ritus nem törődött vele. Ha valaki kérdezte tőle, hogy örül-e a kistesónak, akkor ezt a kérdést elengedte a füle mellett. Én sem szerettem, ha ezzel piszkálták, hiszen fogalma sem volt, hogy milyen egy kistesó, ráadásul nem is látta még, nem volt "kézzel fogható" számára, és különben is, miért várják el tőle, hogy örüljön neki....Mindig azt mondta, hogy ő inkább egy hörcsögöt szeretne :lol: .

Amikor megszületett, puszilgatta, simogatta, de akkor kezdett velem elutasítóan viselkedni. Ő egyébként nagyon szereti a kisbabákat. Első este megkérdezte, hogy miért akarom megfürdetni a Marcit? Mondtam, hogy azért mert este mindenki szokott fürdeni, lefekvés előtt. Erre ő csodálkozva kérdezte, hogy miért?? Itt fog aludni a Marci??? :shock:

Egyébként Laurát utánozza mindenben, ha Laura simogatja a kicsit, akkor ő is. Mindkettőnek megengedte első perctől kezdve, hogy megfogják, segítenek a fürdetésnél, tologatják a babakocsit stb...
Laura nem féltékeny, ő inkább nagyon büszke, hogy neki kistesója született. Mindig mutogatja az osztálytársainak, és beosztja, hogy ki tologathatja a játszótéren a babakocsit. Saját tulajdonának tekinti :lol:

Könnycsatorna átmosás után még mindig csipásodhat a szem? Mert ma reggelre megint olyan volt szegénynek :( .

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72

Timi
Csak együttérzésképpen: nálunk is volt könnycsatorna-tágítás a nagyobbik gyermekünknél. Engem is kiküldtek, és elég szívfacsaró volt hallani a kétségbeesett sírást. Igaz, mi sokáig halogattunk - hátha rendbejön alapon - és így 6 hónaposan kellett mennünk, és ráadásul négyszer egymás után :( :(

Az írásaid nálam nagyon szélesek, gondolom másnál is, ezt nem tudom mi módon lehet átállítani, de így elég nehéz olvasni. Bár talán Te is észrevetted....

Én még ma is szörnyülködöm ezen a javasolt betegállományon. Azt nem írtam tegnap, hogy a 3 hét a könnyű munkánál ajánlott, de a kemény munkánál pl. 5 hét. Próbálom elképzelni, hogy egy kőműves miképpen tudhatna dolgozni fekvőgipsszel, 5 héttel a műtét után. Eddig azt hittem, hogy a hülyeségnek is van határa, hát most látom, hogy kormányszinten.... nincs!!!
regina3

Lányok, annyit irtatok, hogy alig birom követni.
Regina!
3 hét egy bokatörésre??? A gipsz az kb 6 hét, nem? Jó fejek.
Igazad van, egy vállakozó annyi tb-t fizet, hogy néha nem árt kicsit vissza is kapni belőle. Az én uram is utoljára kib 16 éve volt táppénzen, mikor leesett az emeletről és eltört 3 bordája.De májustól decemberig tartott ,mire megkaptuk a táppénzt. :evil:
Viszont rendes a dokitok, hogy próbál ügyeskedni.
Hajduszoboszló? Nekem is régi vágyam, csak visszatart a várható tömeg mindig. Jó hogy mégis el tudtok menni együtt.
Igen, iszom, rengeteget, kb napi 4 liter is lecsuszik, meg ki is pisilem, de tej az nem sok lesz belőle.
Sheila!
Még mindig nem tudom beilleszteni az aláirásomba(talán sose szülök meg? :lol: ), pedig babafalvásat csináltam. Már megvan rajta minden, el is küldték a kódot, de nem tudom berakni. Milyen ctrl gombot vagy mi az anyám kinjákat kell megnyomni, le tudnád irni esetleg?
Zsókababa nem hizik :shock: Kicsit elült a mizéria ezügyben, most a toronyépitéssel vagyunk leginkább elfoglalva. Már több mint 3 hete nem épitkeztünk, és mivel ujból le tudok ülni (és főleg felállni!) a földre, elővettük a kockákat. Sokat ügyesedett, olyan óvatosan rakosgatja nehogy ledőljön mielőtt jó magas nem lesz. Mikor mégis eldől, nagy jajgatások közepette sajnálkozik a betyár :wink: :lol: És kezdjük előlről. Elkezdtem mondogatni hogy milyen szinü kockát rakunk éppen, lassan letesztelem, vajon megismeri-e mondjuk a pirosat.
Köszönjük a névnapi üdvözlést, majd megmutatom Pörinek a macskát :D
Kedves Druszám!
Nincs a Kolpingban "lékondi" :shock: :shock: ? Nem is gondoltam, hogy egy ilyen hiper-szuper szállodában (ami ráadásul nem is olcsó) ne lenne.
Zalakaroson, a Hotel Karos-Spa-ban van, és ott is minden a gyerekek körül forog. Próbáljátok ki egyszer.
Máté ismeri a további terveinket, illetve régebben szinte lemondó sóhajjal annyit kérdezett: és hányat akartok még? :lol: A kisöccse elvarázsolja, nem tud ugy feljönni, hogy ne puszilja meg, ha pedig Luka ránéz, akkor már most elolvad. Pörit is imádja. :D
Timi!
Szerintem is nyugodtan bánhatnál ugy a kicsivel, mint a nagyobbakkal, még Ritus előtt is. Kénytelen hozzászokni szegény, ha már egyszer nincs returjegye Marcellnek :lol:
Régebben én is sokat filóztam, hogy is legyen ezután. Nálunk sokkal kisebb a korkülönbség, 19 hónap, ez mondjuk teljesen más. De mostmár leülepedett bennem a kezdeti megilletődöttség, és lassan bevonjuk Lukát a napi teendőkbe, tegnap is együtt hallgatták a Cica-meg a Kutyatárt. Pár napja reggel is együtt ébredeznek, persze rögtön éhes a pici, a nagyocska meg az ágyban hancurozik még, mi ott szopunk, Pöri meg Luka lábát simogatja vagy játszik a kezével. Nálunk a baba továbbra is a csodálat tárgya :D
Fanny!
Lehet hogy tényleg ilyesmit gondolt szegény Pörikém. Bár továbbra is fotózom egyedül is, sőt inkább mindkettőt külön, mert a kettőt együtt azért nehezebb jól elcsipni, + ki tudja mi történik mig én nem figyelek oda :lol: Meg a nagy családi fotó is várat még magára, nem tud a gép egyedül fényképezni :lol: De akarok csinálni mindenképp, mert a ki akarok nagyittatni egy teljes családi fotót. Van hármunkról, van négyünkről, és most ötünkről is szeretnék. A gyerekek babaképei is ott diszlenek sorban, van 1 hosszu de keskeny falunk, épp ilyen fényképeknek jó, az a kár, hogy nem tudjuk megtölteni a teljes hpsszuságát, pedig az lenne az igazi :D Oda sajnos már legfeljebb csak 1 képet tehetünk (hacsak nem szülök négyesikreket)
Megigérem, hogy igyekszem sürübben feltenni képeket.
A legényke alakul, lassan visszaszedi a születési sulyát. Ám most épp csak 20-at szopott :? Hát ez van. Egyre figyelmesebben néz, a szemét a szemembe mélyeszti ha felveszem, és vizsgálgatja az arcomat, de már nem csodálkozik, hanem olyan szépen néz, lehet hogy már megismer. És már Pörivel is váltottak több tekintetet. Tegnap Pöri ölébe tettem a bébit, el volt ragadtatva a gyönyörtől, olyan féltve ölelte majdnem mint a Zsókababát. Luka meg puszit adott Neki, mivel két cici között volt épp, csak tányért cseréltünk :lol: és azt hitte Pöri lesz a következő fogás :lol:
Mandulácska!
nagyon örülök hogy meggyógyult a kis Meséd, és Neki is boldog névnapot kivánok! Már üldögél az a pici lányka! Ugy szalad az idő. Nem gondolod, hogy tényleg kéne Neki 1 kistesó?

A befőzőknek jó befőzést (én nem szoktam lehéjazni a sárgabarackot), én az idén kihagyom. Meggyem van a mélyhütőben, rengeteget magoztam boldogult terheskoromban. Kezdem visszanyerni uralmamat a háztartásom felett, tegnap végre vasaltam én, már 1 hete mosogatok (főzés az még nem volt), ugyhogy haladok az önállóság felé. Azért nem akarom kihasználni az anyukámat (na nem kell nagyon félteni, ugy látom mostmár szivesen lemond a kiszolgálásomról).

Mindenkinek irtam?

melcsi1967

Sziasztok!

Timi! Nagyon érdekes lehet a három kisgyerkővel, ahogy írod a lányok különbözőek. Biztos megszokja majd Ritus is a megváltozott helyzetet, azért sztem is babusgasd Marcit nyugodtan, vagy esetleg együtt Ritussal.
Azt miből lehet észrevenni, hogy át kell mosni a könnycsatornát?

Sheila! Köszi a névnapi köszöntést, átadtam :lol: ! Persze igénybevenném én a segítségedet, dehát oly messze vagyok! Vagy esetleg így is tudsz távolból :) ?
Hát nehéz tényleg a kiscsajjal, de sose legyen rosszabb dolog az életemben :lol: :lol: !

Melcsi! Pörinek is boldog névnapot :lol: ! Ááá, mostanra teljesen lemondtam a kistesóról, több okból is!
Hopp! Mesém lemászott a szőnyegéről, előrefelé :shock: :shock: !
Olyan édes lehet Pöri Lukával az ölében! Fotó?

Na, most figyelnem kell Mesét, hogy hogy kerül le a szőnyegéről!

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sheila!
Úgy látszik az epres-marcipános morzsa elkerülte a figyelmünket. Valamelyik este láttam császármorzsát, de nekem úgy tűnt, hogy mazsola van benne, azt meg nem szeretjük.
A Répce Goldról a szobák felszereltsége érdekelne. Két gyerekkel un. családi szobát adnak?

Timi!
Sajnálom, hogy nem tudsz visszamenni tanítani. Én ennél optimistább vagyok. Matematika szakos középiskolai tanár vagyok és nekem sincs munkahelyem. Ugyanis még 2001- ben eljöttem az iskolából, ahol tanítottam. Jövő szeptembertől viszont szeretnék ismét tanárként elhelyezkedni. Bízom benne, hogy sikerülni fog.

Emeséknek én is boldog névnapot kívánok!!!

Melinda
fermel

Ez még lemaradt!

Kép

KépKép
mandula35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?