Sziasztok!
Én nem vásároltam még biopiacon...
magunknak sem veszünk ilyeneket, így gondolom ezért Fanninak sem.
Tudom, hogy sokan bio boltokban és piacokon vásároltok,mert mindenhonnan az egészséges étkezés megy, de én nem fogok szerintem. és nem azért, mert nem akarom a gyerekem egészségesen nevelni. Hanem ugy vagyok vele én vénség, hogy ha anno mi is felnőttünk ilyen olyan bio cuccok nélkül, akkor Ő is fel fog nőni azok nélkül.
és sajna anyagilag is azok a legdrágábbak, amik állítóklag a leg egészségesebbek.
Na lehet ciikizni , de így érzem.
mondjuk ha olyan van, akkor én is próbálok pl barna kenyeret enni, nem fehéret, de annyi mindenről kell lemondani aki egészségesen akar táplálkozni, hogy valahogy nekem ez nem jön be. Én szeretek enni, ha megkívánok valamit, akkor nem akarom csak azért nem megenni, mert nem egészséges, vagy hízlal.
De mint írtam, minenkinek vannak elvei, meg amit be akar a gyerekénél vezetni, ebben sem vagyunk egyformák....
De leírtam, hogy mi nem élünk ilyen biocuccokon és ha élnénk is, hát drágállom. Sajna egy fizuból nem futja ilyesmire.
viszont el sem ítélek senkit, sőt, ha van rá mód egye mindenki a bio dolgot.
Amúgy meg ha belegondolok, akkor felmerül bennem a kérdés , hogy mitől is bió a bió?A vegyszermentességtől ugyebár.
namármost az oké, hogy nem permetezik, nem trágyázzák agyon a növényeket, de maga a föld, amiben növekszik az ugyebár nem bio. Akkor ha eleve fertőzött a föld, mert ezt is mondják a nagyokosok, akkor onnan is szív a növény magába káros anyagot. vagyis szerintem ebből a nézetből a bio nem is annyira bio.
Hiába termelek én a kiskertemben répát, krumplit, meg még pár dolgot ami mondjuk egy zöldséglevesbe jó, akkor sem érzem totál biónak, mert a föld nem csíramentes vagy hogy fejezzem ki magam.
Mondhatom, hogy bio, mert permetet nem is lát, de amúgy mégsem az.
na így legyen okos az ember.
vagy ezeket a növényeket laboratóriumban nevelik??
Most hangozhat ez hülye és gyerekes kérdésnek, de az előbb említettek mellett felvetődött bennem mi is a bio.
na megint okoskodok, és ellenkezem, ellent mondok.lehet ujabban most ilyenem van, hogy a kákán is csomót keresek.
Elnézést mindenkitől akinek ez uncsi, vagy zavaros.
Bocsika.
De ha már leírtam nem törlöm ki.
had legyek butuska és ego anya, aki nem vesz ilyesmit a gyerekének...
Amúgy eddig Fanni bébikajákat kapott. Arra bio van írva, de ugye az imént írtam ebbéli kétkedésemet vagy nem is tudom mimet.
Sütőtök, züldborsó a favorit. Innivalóból pedig szentkirályi őszilé és a sütőtöklé a nyerő.
Meggyet majd holnap akarok velel kóstoltatni.
De ezek még közel sem váltanakki teljes kaját nála. mert csak nyammog, bár van azért olyan eset is, mikor fél üveg kaját megeszik.
Bébivizet sem kap, hanem fel van forralva a víz, a sima csapi. Itt nálunk nem rossz a víz minősége.
Ante, Csernusn, Tinu, Mági:
A képek nagyon jók. Tényleg nagyot fejlődtek a babók.
Fanni már felül egyedül a babakocsiban. megfogja az oldalát és felhúzza magát. De van, hogy fekvő helyzetből csak hasizommal felhúzóckodik.
persze kapaszkodnia kell, mert még kissé instabil, de tényleg napról napra ügyesebb és érdeklődöbb.