Új privát üzeneted érkezett!

Mikoo!

Jaj, nem! Kép Amikor majdnem kész, óvatosan beleütöm a tojásokat úgy, hogy egybemaradjon és kavargatás nélkül lassú tûzön készrefõzõm. Szerintem sokkal finomabb így az íze.

A tojás levesbõl is a "savanyú tojáslevest" szeretem amiben egyben vannak megfõzve a tojások.

Hamár benne fõttekrõl van szó van aki a töltött paprikát is úgy csinálja, hogy külön sós vizben fõzi ki a húsgombócokat. Szerintem abból is finomabb ha a paradicsomos lében fõ meg.

Alig várom már, hogy legyen új karalábé és lehessen csinálni töltött karalábét. Én kitaláltam egy klasszikus módszert. Nem vacakolok a karalábé fõzésével, kivájásával, hanem kis kockára vágom a karalábét az csinálom meg a mártással és belefõzõm a tölteléket apró pici húsgombocók formájában. Nyami nyami. de megkívántam pedig nem is várok babát. Kép Kép Kép


Orsoly!

Pont ez a süti receptje tronol itt a számítógép tetején, hogy beírjam nektek meg megsüssem húsvétra a családomnak. Kép
Nagyjából ez az én receptem. Nekem a tészta fele viz fele tejjel van, de szerintem csak vizzel is jó.
A krémben nekem nincs pudinpor csak a klasszikus tej liszt tojásból van.
Én ezt a krémet nagyon szeretem olyan mókás ahogy a szép sárga krém között ott van a tojásfehérje apró darabokban.

Anyukám, szokott tepsi hátán lapokat sütni és ezzel a krémmel megtölteni. Mi ezt hívjuk krémesnek. Egy napot állni kell hagyni, hogy a lapok megpuhuljanak.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Orsoly!

Azt kifelejtettem, hogy az Eckler fánk (remélem jól írtam) ugyan ez a tészta csak nem kerek fánkok vannak sütve hanem hosszúkásak és csokis krémmel van megtöltve.

Szerintem próbáld ki úgy, hogy csokis pudingos krémmel töltöd meg.

Még érdekes lehet valami fini sajtkrémmel is megtöltve, úgy mint a sajtos roló.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Bigacsiga Kata, Norci!

Köszi a kelkáposztát! Kép Hamarosan fõzök majd!

Márti
márti
 
 

 
 

Orsolya, Rita,Krissi, Jucusmamus

Küldtem a recepteket.

Köszönöm a tiramisu recepteket!

Zseby
Zseby
 


Szia ZsebyKép
Nagyon köszönöm a recepteket!!!!!!

Krissi
krissi
 
 


Zseby koszi a recepteketKép

Bigacsiga jaja, mar en is gondolkoztam ezen is, hogy mi lenne ha vanilias helyett mas izu pudingport teszek bele. Csak a ferjem mindig annyira raizgul erre a sutire, hogy eddig nem mertem ujitani, mi lesz ha nem izlik nekiKép

A sajt is jo, mintha lattam volna a horvathilonaban egy jo sajtkrem receptet, ki fogom probalni azzal isKép Aza a jo ebben a tesztaban, hogy izetlen, ergo barmivel tolthetedKép

orsoly
orsoly
 


Sziasztok! BigacsigaKép, kifogom próbálni ezt a sóskába bele a tojást! És savanyú tojáslevest is fogok csinálni, bár én úgy szeretem, hogy lazán elkeverem benne a tojcit, így nagyobb darabokra megy szét... nyamm. Én meg ráadásul kívánós is vagyok, pedig ez már a 7. (hetedik!)hónap!!!!!!!!!!! JÓÓÓÓÓ SOK ecettel... Itt csorog a nyálam a klaviaturába...

Anyukám is fölkockázza a karalábét!!!! És a "töltött"tököt is. Csak akkor vacakol, ha "VIP"vendégek jönnekKép.

A töltött paprika tényleg finomabb a pariban fõzve (mi is így szoktuk), csak talán kicsit lassabban fõ meg. Nem? Legalábbis a paradicsomlevest baromi sokáig kell fõzni, hogy a tészta benne megfõjjön...

mikoo
mikoo
 
 


Mikoo

A töltött paprikát leggyorsabban kuktában tudod elkészíteni. A kisfiamnak ez a kedvence, így nálunk havonta kell csinálni (már az illatától kezdek rosszul lenni). Kuktában 3/4 óra alatt megvan, utána ,ág ráteszem a rántást, meg a pici tejfölt és már kész is.
Az idõben azért vagyok ilyen biztos, mert tegnap csináltam utoljára. Képzeld nem volt otthon a kicsim és este amikor meglátta, hidegen elkezdte enni. A paradicsom levessel ugyan így van. Patrik 3 éves és tényleg határozott elképzelései vannak a kajákról. A parilevest próbáltad már rizzsel, úgyis fini?
zseby
 


Sziasztok!

Jó Titeket olvasgatni, tényleg csorog az ember nyála Kép
Meg is kívántam a bébikukoricát is... és a töltött paprikát is... és a tojáslevest is ... jajj, én utolsó hónapban vagyok, nekem itt nem is szabad olvasgatnom Kép

Az én anyukám a krumplifõzelékbe fõzi bele egészben a tojást, én nagyon szeretem így!

Zseby
Én is megkaphatnám a receptgyûjteményeket? Elõre is köszönöm!

Sziasztok
Toffifee
minnie72@freemail.hu
toffifee
 
 


Szia Zseby!

Nekem is elküldenéd a receptjeidet? A címem a profilomban.
Köszi
Sz.
szamoa
 
 


Zseby Kép
kérlek, küldd el nekem is a receptgyûjteményt.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Ez az eredeti Tiramisu recept, ha még valakinek szüksége van rá.

5 tojás sárgáját habosra kell keverni 12 dkg cukorral, majd belekeverni 50 dkg Mascarponét.
Az 5 tojás fehérjét kemény habbá kell verni, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverni.
Erõs fekete kávéba egy kis rumot tenni, ebbe belemártani a piskótákat, egy tál alját kirakni vele, erre jön a krém fele, megszitálni egy kis cukrozatlan kakaóval, újra babapiskóta, krém, kakaó és kész. Be a hûtõbe 4-5 óra múlva már jó is.

Ciao: Zsanett
Zsanett
 


Zseby!

Köszi a recepteket,szép kis munka!

Jucusmamus
20170114224602
 
 


Mikoo, Zseby!

töltött paprika:
Szerintem kukta nélkül is elég egy óra neki.

A paradicsomos káposztába viszont tényleg lassabban fõ meg a káposzta. Ha sietek fõzõm egy kicsit vízben a káposztát és csak utána öntöm fel paradicsommal.

A paradicsom levesbe én a reszelt tésztát szeretem nagyon. Úgy kell csinálni mint a csipetkéhez a tésztát csak nagy lyukú reszelõn kell lereszelni pl. alma reszelõ.

A gyerekeknek szoktam bele abc tésztát fõzni. A barátnõm meg azt mesélte ritkán szokott venni hupikék törpikés tésztát, ti találkoztatok már vele? Ha igen hol lehet kapni? Vagy valami más gyerektésztát esetleg?

A savanyú tojáslevest meg próbáljátok ki egyszer nem ecettel savanyítani hanem citromlével. Egyszer mikor sátoroztunk ecet nem de citromlé volt nálunk így került a levesbe. Finom pikáns íze van.


bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Merti,
bocsi, de csak most neztem be megint. De latom, mar valaszoltak tobben is Neked. En is ugy csinalom a kelkaposztat, ahogy Norci.

Bigacsiga,
nalunk is hasonloak a feltetek,
csak a sóska tukortojassal is neha, valamint hurkaval
krumplifõzelék fasirttal

Friss karalabe van mar, en vettem is minap 4-et /s a penztarnal dobbentem ra, hogy a 150 Ft az nem kilos, hanem darabarKép/.

-Afonya
afonya
 
 


Szia Zseby!

Kérlek nekem is küld a receptgyûjteményt.

Köszi

Erzsi

pocsi.erzsebet@fibermail.hu
Erzsi
 


Toffifee, Szamoa, Orsi, Erzsi

Küldtem a recepteket lányok!

Ragulevest szoktatok csinálni? Valaki tud nekem receptet mondani?
Jó töltöttkáposzta is érdekelne!

Zseby
zseby
 


Zseby

Köszi a receptgyûjteményeket Kép A hét végén el is készítem a könyvet!Kép

Én nem szerettem a ragulevest, de Ti olyan jókat írtok, hogy biztosan ki kell próbálnom Kép Muszáj lesz, mert a párom imádja Kép (a gyerek sajnos nem).

Szép napot MindenkinekKép
Toffifee
toffifee
 
 


Sziasztok!

Az NLC-n találtam egy általam régóta keresett receptet, mert mindig tanácstalanul állok a halas pultok elõtt, hogy mit is lehetne belõlük csinálni. (Itteni halas recept alapján már készítettem, nagyon finom volt!)Remélem, nektek is ízleni fog ez a szardíniás!

Sült szardínia

Igazán látványos, ahogy a halak figyelnek a tálról. De ne félj tõlük, már megsültek, és olyan ízletesek lettek, hogy muszáj õket megkóstolnod!

Hozzávalók:

• 900 g szardínia
• 2 citrom
• 2 felszelt paradicsom
• só, bors
• 75 ml olaj
• petrezselyem, oreganó

Elkészítése:
Tisztítsd meg a szardíniát, és ha kell, távolítsd el a fejét. Jól mosd és szárítsd meg. Egy nagy lapos tálba szépen rendezd el.
Szeld fel az egyik citromot, a másiknak facsard ki a levét. A halak közé felváltva tedd be a citrom- és halszeleteket. Sózd, borsozd meg. Locsold meg a halakat olajjal és citrommal, és szórd meg a fûszerekkel. 10-12 percig süsd. Hidegen és melegen is finom!
jade
 
 


Szia Zseby!

Köszönöm szépen a receptgyûjteményed! Nekem van egy tárkonyos pulykaraguleves receptem, nem tudom erre gondoltál-e.

Tárkonyos pulykaraguleves

Egy fej hagymát olajon megpirítunk, majd rátesszük az apróra vágott pulykahúst, a gombát. Sóval, borssal, majoránnával, vegetával ízesítjük és felengedjük vízzel. Beletesszük a leveszöldségeket, tovább fõzzük, majd rakunk bele zöldborsót. Amikor már kezd megpuhulni, beletesszük a késhegynyi rozmaringot és a tárkonyt. Ha megfõtt, tejszínnel vagy tejfölös habarással sûrítjük.
Szamoa
 


Köszi Szamoa!
Ez nagyon jól hangzik. Van is otthon kockázott pulykamellem, úgyhogy hét vége felé ezt meg is csinálom.
Én tejfölösen csak a frankfurti és a palóclevest szoktam csinálni.
zseby
 


Sziasztok!
Zsebi, Bigacsiga Kép, akkormostmár írjátok meg hogyan csináljátok a töltöttpaprikát!!!! A vadas meg a másik kedvenc kajám...Kép. Na, megint törölgethetem a klaviatúrát...

Zseby! Hülyeséget írtam. A parilevesben a rizs fõ meg nekem nagyon lassan, nem a tészta. Én rizzsel nagyon szeretem, a férjem nem, így felváltva csináltam eddig.
De mostanában a parilevesbe grízgaluskát teszek, jó laktató, és a fiam imádja.

Gyerektészta engem is érdekelne, itt a közértben semmilyen nincs.Kép

Raguleves-ügyben:
Rengeteg husilevest fõzök egyszerre, hogy jónéhány napig megoldja az ebéd leves részét. Viszont a 3. naptól már uncsi lenne ugyanúgy, ezért felforralás elõtt kis darabokra összevágom a zöldeket és a husit, majd behabarom... Ez egy olyan raguszerû leves lesz... hamisragu vagy mi.

mikoo
mikoo
 
 


Jó ez a hamisragu is, Kipróbálom majd. Én már két nap után unom a húslevest, bár mondjuk nem is vagyok nagy levesimádó. De a fiúk nem tudnak létezni nélküle.

Na, én úgy csinálom a töltöttparit, hogy a paprikákat megtöltöm a rizs, darálthús és pici só keverékkel. Mivel nálunk ez nagy mennyiségben fogy, én még külön csinálok gombócokat is. Ahhoz viszont egy tojást kuyulok még, ez fogja összetartani, nem megy szét fõzés közben. Amit a paprikába töltesz, ahhoz nem kell, mert annak van "tartója".
Mint említettem, én kuktába teszem az anyagot és felöntöm házi paradicsomlével. Rakok még hozzá egy kis sót, meg elég sok cukrot. Amíg ez fõ, addig megcsinálom a rántást, amit nem vízzel, hanem dobozos (én Siót használok) paradicsomlével engedek fel. Plussz még egy kis konzerv sûrített paradicsomot és egy pici tejfölt is rakok hozzá. Ezzel az egészet berántom.
Vasárnap csináltam legutóbb, de már csak mára van belõle. Ilyenkor a fiam (3,5) ebédre és vacsira is azt eszik - ha nem figyelek még hidegen is - amíg van.

Még nem hallottam a grízgaluskás parilevesrõ, de bizti jó lehet.
Sajna gyerektészta ügyben nem tudok segíteni, utoljára ált. suliban a menzán ettem abc-set.

Zseby
zseby
 


Zseby!
Bocsánat OFF leszek
Küldtem most Neked mail-t, de mintha vmi gond lenne a levelezõmmel. Légyszí üzenj, ha nem kapnád meg.
köszi, Phaedra
phaedraa
 
 


Jade
"A halak közé felváltva tedd be a citrom- és halszeleteket."

Ezt hogy csinálod ? Mi lesz a paradicsommal? Mire használod?

Erzsébet
Névtelen
 


Phaedra!
Megkaptam a leveled, még délelõtt válaszolok.
Mikoo - fõ már a töltöttpaprika?
Zseby
zseby
 


Sziasztok csajok Kép
sajna az egyetem és munka mellett nem sok idõm marad arra, hogy ide is benézegessek. Viszont Kép
A hétvégén frissítem a recepttárat, tehát a jövõ héten már a legfrissebb receptek is fenn lesznek a honlapon... lehet kutatkodni Kép
A napi Stahl receptekkel is fogok újra jelentkezni, hiszen nekünk megvan videón, így nem lesz bonyolult leírni Kép Nem feledtem el, csak nincs idõm.
Amit keresek Kép olyan foszlós kalács recept, ami tényleg foszlós... lehet, hogy ez nem a recepten múlik, hanem a kidolgozáson. Kérem, osszátok meg kelttésztás tapasztalataitokat Kép Ugyanis én imádom Kép

Kellemes napot mindenkinek

Orsi

ps. aki nem tudná Kép az eddigi receptek a we.axelero.hu/vcsalad honalpon találhatók meg, utoljára frissítve kb 1 hónapja lett, de majd szombaton Kép Kép Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


akkor a cím helyesen:
[url=http://web.axelero.hu/vcsalad/" TARGET="_top]http://web.axelero.hu/vcsalad/[/url]

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi - nézd meg a receptgyûjteményemben az ostoros rétes nevû sütit. Nagyon finom kalács. Nálunk szombaton volt és már hétfõre nyoma sem volt.
zseby
 


Sziasztok Lanyok!

Van egy csomo friss sertescombom es -karajom. Van valakinek valami finom, de konnyen es gyorsan elkeszitheto receptje?Kép

Koszi: orsoly
orsoly
 
 


Orsolya - én gyakran szoktam tepsis karajt csinálni. Elkészítés: A tepsibe öntesz egy kis olajat, majd karikára vágott fõtt krumplival kibéleled. Erre karikára vágott hagyma, majd a befûszerezett karaj v. comb szeletek jönnek (só, bors, grillpor stb.). Utána ismét hagymával és burgonyával folytatom. Alufóliával letakarva puhára sütöd, majd fólia nélkül megpirítod.
Ezt még csülökbõl is fincsire lehet készíteni.
A másik variáció: a kivajazott jénaiba rétegesen beleteszed a lisztbe-tojásba-reszeltsajtba forgatott hússzeleteket. Felöntöd tejszín-tojás-sajt eleggyel úgy hogy ellepje. Szintén fólia alatt sütöd, majd anélkül megpirítod.

Zseby
zseby
 


Orsi,

nekem azóta lesz igazán foszlos kalácsom -olyan mint a nagyimé- amióta van kenyérsüt? gépem és azzal dagasztom a tésztát. Bevallom, én egyedül a nagyimat láttam 3/4 órát dagasztani a kuglóftésztát-kézzel.

De a gép most már megcsinálja helyettem, 35 percet dagaszt, 55 percet keleszt.

Ugyanazt a tésztát csinálom évek óta, de most sikerül csak úgy, ahogy kellene. Kép Szerintem sok múlik a kidolgozáson.

macsek
macsek
 


Zseby,

én is kérem a recepteket!

macsek2002@freemail.hu

köszönöm:

macsek
macsek
 


Elment macsek!
zseby
 


Koszi zseby a recepteket.Kép A tepsis karajhoz nem ontesz semmit (pl husleves)? Eleg neki az a kis olaj?

orsoly
orsoly
 
 


Töltött paprikának még nyoma sincs: ma anyukámnál ebédeltünk... Amúgy ti mostanság abból a méregdrága paprikából csináljátok, ami ráadásul primõr és ezért nem is szabad ennem olyatKépKép?

Zseby! Én is szoktam ilyesmi tepsis kaját csinálni, de a krumplit nem fõzöm elõre. Csak úgy eccerûen nyersen szórogatom a husi alá-mellé-fölé, aztán az alufólia lerendezi a dolgot.

mikoo
mikoo
 
 


Orsoly
Egy pici vizet öntök alá, meg néha még császár vagy erdélyi szalonnát is vágok rá, és azok engednek annyi levet, hogy ne égjen le.

Mikoo
Én megszokásból fõzöm elõ, tudod a sültkrumplinál is így csinálom. Nekünk ez bejött.
A paprika - hála édesanyámnak - a spájzból van. Befõttes üvegbe szokott minden évben elrakni. Úgy csinálja, hogy megfõzi a szokásos paradicsomlevet és belefõzi rövid ideig az elõkészített paprikákat. Ilyenkor csak meg kell tölteni és abban a paradicsomlében fõzöm, amiben el volt téve.
Tudom ajánlani, ha lehetõségetek van rá, rakjatok így el nyáron. Mert ugye így egészséges és nem utolsó sorban olcsó(bb).

Zseby
zseby
 


Sziasztok!
Joghurtos csirke, lángos, tejben sült krumpli, spenótos sült palacsinta - csak egy pár dolog, amit a ti receptjeitek alapján csináltam, és sosem csalódtam! Sõt!
Hálám jeléül egy gyors halas recept.
Tengeri halfilé, ideális esetben tõkehal kell hozzá, mert az szinte nem is szálkás. Tenyérnyi darabokra kell vágni, sózni, borsozni, citromlével meglocsolni. Szeletelt paradicsommal és mozzarellával (vagy pizzamozzarellával) váltakozva, rézsútosan lerakni egy tálba, és megsütni. Kb 20 perc, 200 fokon. Még jobb, ha a következõ keverékkel kenjük ki a tál alját és a halak tetejét: 2 evõkanál fenyõmagot vagy mandulát durvára vágunk vagy mozsártörõben összetörünk, hozzáadunk egy csomó apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot, 2 evõkanál olajat és 2 evõkanál reszelt sajtot (pl. Ementáli).
Orsi!
Nekem van egy foszlóskalács-receptem, az a lényege, hogy a kész kalácsot még melegen meglocsoljuk egy kevés cukros tejjel. Bizarrul hangzik, de bevált!
Kata
Névtelen
 


Phaedra!
Megkaptam az emailt válaszolok is rá csak tegnap leállt a levelezõ szerver mire a férjem szól, hogy most már müxik, addigra meg én döltem ki.

Töltött paprika:
Én nem utólag szoktam berántani, hanem elõre csinálok egy rántást és azt engedem fel házi paradicsomlével. Akinek ez nem áll rendeeelkezésére az nyugodtan csinálhatja dobozos parilébõl vagy sûritett paradicsomból is. A lét cukorral, sóva ízesítem valamint teszek bele egykét szál zellerzöldet meg egy negyed zellergumót.
A töltelék: darálthús, só, félig fõtt rizs, tojás.
Nem szoktam sok paprikát megtölteni, mert nem mindenki szereti a családból így csak egy pár darabot az íze miatt a többi megy bele gombócba. Ja, már több helyen írtam, hogy én az ilyen gombócós dolgokat fagylaltos kanállal szoktam ki adagolni. Kép
A paprikát meg nyáron a mélyhûtõbe szoktam eltenni. Kicsumázom és kettõt hármat lazán egymásba dugok (kevesebb helyet foglal) és amikor kell akkor csak elõveszem.

Afonya!
Ma voltam a piacon, de nagyon gyenge volt a felhozatal. Kép
A karalábé kicsi volt és drága. A saláta is ami szép volt 200 volt vvagy a fölött ami olcsobb volt az meg vagy ott punnyadt már egy pár napja vagy még nem volt kifejesedve.
No azért vettem és az volt tojásás nokival.
Nyaminyami, jót lakmároztunk a gyerkõcel belõle.

Vadas engem is érdekel, ha valaki tud jó szalontüdõreceptet az is. Vadast még csak csinálok, de szalontüdõt csak úgy gondolomra.
Mind a kettõhöz nagyon finom zsemlegombóc, és fõleg az amibe sült bacon szalonna is vvan keverve. Nyami Kép))))))))


bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Zseby!

Köszönöm a recepteket, megkaptam!!

Rita
ritasol
 
 


ZsebyKép! Tényleg elõfõzöd a sültkrumplit???? Vagy én értettem rosszul?
mikoo
mikoo
 
 


Sziasztok!
Eszembe jutott, hogy valaki fentebb könyörgött egy nem h0zlaló édességreceptért...
Sült túrós lepénykék:
Fél kiló túrót elkeverünk 2 kisebb vagy 1 nagyobb tojással, 1 evõkanál cukorral, minimális liszttel- 1-2 evõkanállal, ha lehet, egy citrom héját is bele lehet reszelni. Kis lepénykéket formálunk belõle (nem baj, ha lágy a túró!), lisztben megforgatjük, és mérsékeltebb tûzön vajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ehetõ joghurttal, tejföllel, lekvárral, vagy a legjobb: tejföllel ÉS lekvárral megkenve.
Kata
Névtelen
 


Mikoo
Igen-igen. De nem a mirelitre értem, hanem a nyers krumplit fõzöm félig meg és csak utána sütöm oljban készre. Így a végén sózni sem kell - amitõl ugye megpuhul egyébként -, mert azt a fõzésnél megejtem.

Lányok
Nem tudom ki érdeklõdött múltkor az abc-s tészta iránt. Örömmel jelentem a Cora-ban lehet kapni. Én a miskolciban vettem tegnap.

Zseby
zseby
 


Mi ez a csend????????????? Mindenki fõz?
Ajáljatok már nekem darált húsból valami fincsitKép))

Zseby
zseby
 


Zseby! Musszaka? Lehet padlizsán nélkül is, pl gombával... vagy ilyesmi. Recept valahol az archívbanKép de nem nagyon régen.
Abc-s tésztát én is köszi.

Kata! A lekváros tejföl szerintem is nagyon jó! A férjem hozta ezt a szokást valahonnan, igaz csak úgy egyszerûen kenyérre rakva õket. Aztán meg rohanásKép, kinek-kinek vérmérséklete szerint...
De tényleg finom.

mikoo
mikoo
 
 


Zseby! Egyik kedvencunk, es nagyon egyszeru! Bar vegulis lehet ismered, nem olyan ordongos valami.Kép

Szoval:

En Penne tesztat szoktam fozni hozza. A hust meg gyakorlatilag ugyanugy keszitem el, mint a spagettihez (hust kis olajon megpiritom, aztan bele egy kis konzerv suritett paradicsom, bazsalikom, oregano, esetleg gomba, kukorica). Aztan jenaiba retegesen: teszta, ra a hus, majd tesztaval zarom. Ezutan egy tojasbol, kb 2 dl tejfolbol es egy kis tejbol csinalok kulimaszt, razuditom a tetejere. Be a sutobe, mikor mar pirul a teszta, reszelt sajtot szorok ra.

Mi imadjuk!

orsoly
orsoly
 


Sziasztok, sült krumplihoz: Stahl Judit pl. úgy ajánlotta minap a nõklapjában a sült krumplit (hogy olyan mekis legyen) hogy elõször megsüti félig. de nem teljesen forró olajban, aztán hagyja kihûlni, majd a végén totál forró olajban 2 percig süti.

Állítólag így isteni lesz.

A nagyim meg ki volt akadva hogy ilyen "recept" foglal el egy teljes oldalt a nõk lapjában.
Szerinte már nem tudja a SJ hogy mit találjon ki, ahelyett hogy rendes ételeket készítene.:-)) Szóval õ nem lelkes híve a konyhájának.

Zsófi
Zsófi
 


Zsófi!

Ha rendes nyers krumpliból csinálom én is így sütöm, mert ha csak egyszer sütöm ki, akkor a sütés után megpuhul, így meg ropogós marad.

Ha fagyasztottat veszek az elég egyszer sütni, mert az már egyszer elõ van sütve.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


érdekes kenyerek
[url=http://www.fogyipatika.hu/pekmuhely.html" TARGET="_top]http://www.fogyipatika.hu/pekmuhely.html[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni; tegnap a Spektrumon A Két Duci Hölgy valamilyen halat sütött. Már csak a tálalást láttam, de nagyon guszta volt. Látta valaki? Ha igen leírná a receptet?Köszönöm...

Egyébként olvasgatok, és majd írogatok is.

palae
palae
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?