Új privát üzeneted érkezett!

U.U.I: Persze Ihiapát is megértem, hogy fáradt meg miegymás, de akkor meg minek csinálta meg a gyerekeket, ha nem jut rájuk ideje, hogy ki is élvezze a velük való együttlétet? És ezzel ő veszít a legtöbbet! Mire észbekap, addigra felnőnek és azon kapja magát, hogy lemaradt a nagy pillanatokról.
Erről jut eszembe, hogy a minap a férjem megtekintette, hogy adom be a vitamint TÜncinek. Tündérke olyan ügyi, mert ahogy egy kézzel próbálom feltámasztani, már ő is húzza fel magát, hogy felüljön és közben két kézzel kapálózik a kanál után. De nem veri ki a kezemből, hanem mikor a szájába teszem, akkor megfogja a kanál nyelét mindkét kezével és húzza be a szájába. A férjem ezt a mutatványt még nem látta és teljesen le volt döbbenve, hogy mennyit fejlődött a gyerek. És felkiáltott, hogy basszus, mikről marad le. Na persze nem lehet minden percben a gyerekkel, de el tudom képzelni, hogy még kevesebbet lenne itthon, akkor jó, ha megismerné a gyerekét egy idő után, olyan gyorsan változik. :shock:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Nem tudom mindenkinek egyenként megköszönni, mert annyian írtatok, de azért köszi az együttérzést mindenkinek.

Nos, ami a múltkor lemaradt, hogy a biztosítékot az ütötte ki, hogy csütörtök délután itthon lehetett volna, de akkor elment a kollégáival bulizni, mert a főnökét kinevezték, és szerinte neki ennyi kikapcsolódás jár. Az, hogy egész héten nem is látta a gyerekeit nem volt fontos, legalábbis én úgy éreztem. Az a baj, hogy neki az a kikapcsolódás, ha nélkülünk, és munka nélkül van néhány órát, nekem meg az, ha vele lehetek. Ma már más színben látom az életünket, és örülök, hogy ő a férjem, aki ennyi áldozatot hoz értünk. Tudom, hogy nem kellett volna így felfújnom a dolgot, de akkor nagyon rosszul esett.
Tegnap is 11kor jött ő is, de megvártam és megbeszéltük, hogy ez így nem mehet tovább. Nagyon megértő volt, de sajnos azt nem tudja megoldani, hogy kevesebbet dolgozik, csak azt, hogy a szabadidőt értékesebben töltjük el. Sajnos nálunk a hétvégék sem szabadok, most is már dolgozik. Nyolcra ment és csak késő este jön, de talán holnap itthon lesz. Remélem nem jön közbe semmi. Nekem sajnos segítségem sincs, mert a szülei elváltak néhány éve és most élik a "fiatalságukat". Nincs idejük a nagyszülői szerepre. Az én szüleim meg messze vannak, onnan nem lehet csak úgy átugrani egy órára. Sajnos. Elköltözés nem lesz és nem is akarok erre gondolni többet.

Igaz, hogy mindig lesz valami, amiért dolgozni, küzdeni kell, de ezzel addig nem lehet gond, ha megértésben, békében zajlik a pihenésre, szórakozásra szánt idő. Mindig is sokat dolgoztam én is, amíg nem voltak a gyerekek, de ez nem volt gond, mert tudtuk miért küzdünk. Hát most másképp, de továbbra is sokat dolgozunk, ki itt, ki ott.

Az injekcióról annyit, hogy ha ez nem lenne, akkor nem lehetne gyerekem, vagy agybeteg lenne.

Sajnálom, hogy csak rossz hírekkel jöttem mostanában, de most nagyon összejött valahogy. Ígérem összeszedem magam, mert tiszta paraoldalt csináltam a topicból. Bocsi érte.


Sziasztok!
Mindenkinek jó hétvégét!

Andi

Kép[/url]

Kép[/
ihianya
 
 


Ihianya: gondoltam, hogy így lesz, hogy másnap már más színben látszanak a dolgok. Velemi is ugyanígy szokott megtörténni. :) Nekem is volt az a bajom, hogy azt láttam, a férjemnek az a kikapcsolódás, ha nem csinál semmit, vagyis a gyerekkel sem foglalkozik. De aztán végül megértettem, hogy szüksége van 1-1 órára, mikor nem nyomom a kezébe TÜncit, csak azon felbuzdulva, hogy végre nem vagyok egyedül vele és átadhatom másnak is. És azt is megbeszéltük, hogy azért azt nem fogadom el, hogy egyáltalán ne foglalkozzon velünk, mert akkor kár volt összeházasodni. Szóval az arany középút a megoldás legtöbbször.

Kép
Kép
tinu
 
 

 
 

Ihianya: na ez már előrelépés, hogy leültetek megbeszélni a dolgokat. Remélem téynleg tudjátok rendezni a dolgokat!

Beszti: köszi az infót ülés ügyben, én is utánaolvstam azóta, és várunk a köv. üléssel, míg Ákos stabilan tud ülni. Ez az öszvér megoldás nekem sem szimpi, igen én is úgy gondolom, hogy egyik korosztálynak sem tökéletes, mert egy 6 hónapos gyerek nem ül ugyanúgy mint egy 3 éves. Inkább veszünk később újat a korának megfelelően, de kocsiban legyen biztonságban. Mi elég sokat utazunk, ezért ezen nem valószínű, hogy sporolni fogunk. Szerencsére van a kocsiban isofix, így a köv ülés biztos olyanlesz!
Vendég
 


Sziasztok!

Most vagy én vagyok béna, vagy a net szórakozik vagy tényleg dél óta senki sem írt? :o :roll: Hol vagytok? Csak nem nyaraltok?
Ihianya!
Örülök, hogy most már rájöttél, hogy nem szabad rögtön pakolni!:) Remélem ez a kis komprumisszum hosszú távú és nem kell jövő héten/hónapban újra elővenni a témát!
Sajnos a férjemnél szinte ugyanaz a szitu, mint nálatok. Mint már írtam sokat dolgozik és néha azt érzem hogy az neki a kikapcs, ha mással lehet vagy csak bámulja a tv-t, de akkor ne is szóljak hozzá, mert ő épp nyügős. Az kevésbé érdekli, hogy velem/velünk itthon mi történt vagy érdekelne ő vele mi a helyzet. Szinte mindig van valami kifogás, hogy most miért kell nélkülünk elmenni itthonról. MErt már rég söröztünk együtt (persze ilyen emberből van min 3 :? ), vagy jaj neki nem tudok nemet mondani (persze nekem bármikor :cry: ) vagy hát a forma 1-t mindig megnézem (bármennyi munkája van, inkább dolgozik éjjel :evil: ) stb. Tegnap egész délután velünk lehetett volna, ehelyett elment gyorsulási versenyt nézni a haverjával (persze ilyenkor nem gond, hogy fel kell menni Bp-re :shock: ), mert ő ezt "megérdemli" és reggel fél 7-re ért haza, majd aludt délig, aztán dolgozott! Még időm se volt beszélni vele, hogy milyen volt meg ilyenek. Én probáltam megérteni vele, hogy szükségem lenne arra, hogy többször velünk legyen, de ne vezetett eredményre. A veszekedés csak veszekedést szül és azt értem el vele, hogy még kevesebbet volt itthon. Roni nagyi írta, hogy volt pillanat, hogy ő a foteljében tevékenykedett, akkor a férje nem zavarta. Az én férjemet is kell hagyni kikapcsolodni, mivel szeretem, ezért arra az időre lefoglalom én is mással magamat (lsd internetezek, ugyanis most sincs itthon). Aztán eljön az én időm is! :oops: :lol: Szóval megint csak beszélek és beszélek, de ezzel csak azt akartam írni neked(nektek), hogy el kell fogadni mindenkit olyannak amilyen és lehet gondolkodni, hogy ha másképp lenne (más férjjel vagy szülönél) akkor tényleg másképp lenne e (nem lenne a másiknak is valami rigolyája és nem kéne ott is tűrni néha)? PEdig higgyétek el én is sokszor padlón vagyok a magánytól, de semmi sem csak egyszerűen fekete vagy fehér.
Na jó éjt, asszem befejezem! :oops:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Na még annyit, hogy Cic szólt, hogy lement a szüleihez és egy darabig sajna nem lesz!
Bár úgy látom nem ő az egyetlen! :lol: Szóval most én fogok magammal beszélgetni? :roll: :lol:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


húú, lányok, mindenkinél gáz van?????? Ne csináljátok már, hisz friss családos emberek vagyunk, tele szerelembabákkal, akiket terveztünk, szerettünk, akartunk. Most meg pár hónap elteltével mindenkinél krach van?????
férjem is sokszor ki van purcanva, mert ő is rengeteget dolgozik, van időszak, hogy napi 18 órát, és tudom, hogy szüksége van néha lazításra, ezért nem dünnyögök ha a barátjával mennek rallyra, kv-ra...viszont ha teheti, velünk is tölt időt, sőt néha akkor is, ha nem teheti,inkább éjjel dolgozik. Nekünk mondjuk az a mázlink, hogy ő rengeteget dolgozik itthon is, így vannak lopott percek, pillanatok,mikor fel tud állni a gép mellől, és odarohan megdögönyözni a kisfiát. Én ezeknek is nagyon tudok örülni. Az élet apró örömei!

Csajok, nyugalom, türelem, megértés és higgadság. Mindenki túl lesz a nehéz időszakon, és remélem mindenkinél rendeződni fognak a dolgok.

Ákosnak érezhető már a fogacskája!!! :lol: Bejött a krém, bár szerintem a nyelvét jobban érzéstelenítettem mint az ínyét, egyből lenyalta az ujjamról a zselét! :shock:

Zsu: ráadásul tervezett baba volt?????Hát akkor meg pláne megáll az ész!
Vendég
 


Puff neki! Kellett nekem írnom a fotelomról, hiszen az egész csak jelképnek van.
Mindenkinek kell találni egy kis zugot magának, ahova elbújik, tud gondolkozni. Már régen is tudták ezt. A rokonságomban tőrtént, hogy az idősődő nagymamát a lánya magához akarta venni és megmutatta hol fognak együtt élni. A mama nézte, hallgatott és a lányához fordult és azt kérdezte " mond kislányom , ha duzzogni akarok, hová mehetek, melyik szobasarok lesz az enyém?"
Én nem szeretek tétlenkedni, ezért mindig is a kézimunka közben terveztem, gondoltam át a dolgokat, különösen télen, mert akkor a kertben nem lehettem kint.
Az életvitelünk olyan, hogy a férjem, ha itthon dolgozik magára csuk minden ajtót, beszélgetni ilyenkor nem lehet, mert egyszerűen nem tud rám is figyelni, a munkájából kizökkenteni nem szoktam, így szépen mindenki teszi a dolgát. Na az sem egy egyszerű dolog, hogy itthon van, de mégsem... Az elméleti emberek világához sem könnyü igazodni, de ezt is meg lehetett szokni.

Sajnálom a mai fiatalokat, mert már nem úgy nőttek fel, hogy több generáció élt együtt és nem láthatták, leshették el az idősek viszonyulását a dolgokhoz. Nekem volt részem benne, mert együtt laktunk a Nagymamámmal, nagyon bölcsen élt közöttünk, tudott nevetni, bennünket bátorítani. 93.éves korában, is tiszta elmével élhette napjait, Istentől kapott különös ajándékként, talán kárpótólva ezzel az eltemetett 10 gyermekét köztük az én Édesapámat is, aki a 12. gyermeke volt és 7 évvel élte túl. Különös az élet, nálunk volt annyi vidámság, öröm, hogy nem tudom mindez hova is lett? No, ilyen dolgok is szoktak foglalkoztatni, ez már az öregedés jele sztem. Még az a jó, hogy ez nem érdem, hanem állapot.
Befejezem, mert holnap jön Laurácska és lesz játék, móka, kacagás.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


sziasztok,

Eddig én csak olvastam a hsz-ket, és valamiben mindenkinek igaza van.
És most írtam egy csomót erről, de inkább kitöröltem, mert saját magam is belegabalyodok az eszmefuttatásaimba. A házasságban nem mindig rózsaszín minden, és rengetegszer kell kompromisszumot kötni. Mindig az a lényeg, hogy a személynek kell éreznie, hogy mennyirt bír elviselni, mennyit tolerál, és aszerint kell cslekednie. Van aki többet bír, van aki kevesebbet. De szerintem is egy hosszú házasság titka, egymás elfogadása, tisztelete, és szeretete.
Szerintem jó dolog, hogy ilyenekről beszélgetünk néha, mert az szerintem rengeteg erőt ad, ha érezzük, hogy a problémáinkkkal nem vagyunk egyedül. És érdekes, de nem anyukámmal, hanem anyósommal beszélem ki a problémáimat, és mivel ő ismeri a fiát is, rengeteg erőt ad azzal, hogy nem a fiát "tukmálja rám", hanem mesél az életükről, a rokonságukról, az élet nehézségeiről, és amit itt sokan leírtak, azt tőle már annyiszor hallottam. És már ők is 33 éve házasok, és amióta ismerem őket azóta is rengeteget változott pl. az apósom is.
Vagy a saját szüleim házasságát is jobban megfigyelem, és a személyiségüket is, és ráismerek a hibáimra, erényeimre bennük(kitől mit örököltem), és magamat is sokkal kritikusabban szemlélem emiatt.
És tudjátok mire jöttem rá? Hogy "gyarló" az ember és nem változik, mert mi ugyanolyanok vagyunk Ákossal, mintha a "4 szülő egy házasságban élne".Ez néha tök vicces, néha pedig elszomorító.


Jaj, annyit lehetne erről írni, de inkébb Daniról mesélek.:)
Tegnap leeresztettük a kiságyát (pedig már mikor kérdeztétek, hogy mikor eresztjük le:))))
, és odaültettük a rácshoz és ő felhúzta magát állásba.:)))Persze utána rögtön elhuppant.:)))De aranyos volt.

És már van szépenülős kép is mindjárt teszek fel.

csernusn
 
 


így ülünk persze csak egy két percig:)))
Kép Kép

ezt meg csak úgy.:)

Kép

csernusn
 
 


Niki: hű, de jók a képek! Nekem az első a kedvencem. :lol: Igazi huncut és már mekkora! :o

Kép
Kép
tinu
 
 


Hát ma sincs semmi élet a topikon. :shock:
Persze, mert mindenki a férjével van. :wink:
Nekem sikerélmény volt a hétvége, mert végre takarítottam. :D Szilvi, ez is az élet apró örömei közé tartozik, ugye? :P De tényleg. Végre szép tisztaság van itthon. És csak úgy ment, hogy közben a férjem a gyereket pesztrálta. Mert ugye porszívózni csak úgy lehet, ha ébren van.
Szerintem nem krach van nálunk, hanem megéljük azokat az érzéseket, amelyek minden házasságban fellépnek előbb-utóbb. Számítani lehetett rá. Persze mindannyian úgy gondoltuk, hogy ez nálunk nem lesz. :lol: A férjek dolgoznak, mi itthon vagyunk összezárva egy-egy tündéri, de "csak"nyálzó és gügyörésző, olykor hisztiző csecsemővel. TOtál más élményeink vannak, mint a párunknak. És nehéz megosztani őket. De mégis muszáj.
Na ennyi bölcsességet mára... :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


hú csajok rengeteget írtatok :):):):):):)
zsuzsu: én is olcsón vettem a pelust nevesincs márkáékat de sajnos bezárták az üzletet :(:(:(

ihianya: örülök hogy rendbe jöttek a dolgok otthon.Nem mindegy neked sem meg a gyerekeknek sem hogy milyen családban nönek fel. Bocsika de én többet nem is akarok ehez hozzászólni. Én nem tudok ilyen magvas gondolatokat megfogalmazni de a megbeszélés mindig sokat segíthet.Nálunk legalábbis müködik :) igaz nálunk nincs is gond de mi csak 3 éve vagyunk együtt ezért nem is tudok ehez hozzászólni :):):):):):):):)

szerintem is jó hogy megosszuk a problémáinkat bár én nekem nem sok van de jó olvasni benneteket :):):):) vagyis ez nem jó kifejezés hogy nincsenek problémáim mert olyan meber még nem született aknek nincs.:D Nálunk a párom kiveszi a részét a háztartásból is . pl nálunk ö a cukrász én nem tudok sütni de mostanában mindig süt valami finom sütit. én meg nem gyözöm dicsérni nem hiába a neves cukrászok és zsakácsok mind férfiak :D nem lehet véletlen :) de besegít ha itthon van perzse a takarításba is .Ö is nagyon sokat dolgozik és gegét szinte csk aludva látja de ha fent van minidg eljátszik vele kérés nélkül.reggel meg mivel ö már fél ötkor fent van ö játszik el amig nem indul dolgozni :):):):) és még a haverokhoz is eljut. Lehet én vagyok csak elnézö vele szemben de nem hiszem.Én úgy gondolom mindenkinek kell hogy legyen magánélete a társaskapcsolatokban is :) igaz mióta itt lakom két éve az én barátnöim nincsenek itt de ha pesten lennénk akkor tuti hetente szakítanék idöt hogy találkozzunk vagy nem hetente de ahogy csak lehet . Én régen is nagyon menös voltam igaz a 37 évesen már nem nagyon zizeg a fenekem igy nagyon jól elvagyok itthon Gegével ráadásul nagyon jól eljátszik egyedül is akár fél órát is igy meg tudom csinálni a dolgaimat.fözni is úgy szoktam hogy kiviszem a pihiszéket és abban nézi mit csinálok és közben beszélgetünk magyarázom neki éppen mit csinálok. Na jól van bedugulok teszek fel inkább pár képet:):):):):):):)

Így tudok már ülni :)
Kép

Anya nem vagyok szatyor :)
Kép

Unokanövéreimnek is jó cibálni a haját nem csak anyáét :)

Kép

Nagyon huncutka vagyok :)
Kép

anya lába is jó párnának :)
Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
Hát tényleg nagy a pangás!:(

Niki! Hát nagyon édesek a képek Daniról! Nem semmi, hogy felhúzta magát! Nekem állandóan mondják, hogy rakjam lejjebb az ágyat, de még húzom, mert nem akarok annyit hajlongani. :oops: Talán nem fog rögtön felállni, hanem előbb ül-gondoltam eddig. De a te fiad akkor nem így csinálta?! :roll: Amúgy ha Veronikát felhúzom ülő helyzetbe, akkor szinte rögtön előrehajol(valami játék miatt), úgy el van most már elég sokáig. Hasonlóan csinál, mint Gege az első képen! Ő is nagyon édes ám! Sőt nem semmi, hogy milyen kis mosolygós. Direkt pozol a kamerának, nem ?! :wink: Én ma szupermaminak éreztem magam!:) :oops: :lol: Ugyanis délelőtt főztem, aztán délután sütöttem egy egyszerű sütit, kétszer mosogattam és kimostam 2 adag ruhát,amiből egy párat ki is vasaltam és még vendégeink is voltak! Nem is értem, hogy voltam mindenre képes, hisz máskor felét se tudom egy nap megcsinálni. Mondjuk ehez szerintem az is kellett, hogy Veronika sokat aludt és jól el volt egyedül is a játékokkal. Persze most már hulla vagyok, zsúfolt volt ez a nap!Na jó éjt!

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Szisztok!

Ihianya:
Nem alkottam véleményt a történtekről, de tüzetesen átolvastam mindenkiét. Örülök, hogy megosztottad velünk a problémádat és örülök, hogy mindenki igyekezett neked jótanáccsal szolgálni. Igenis tessék panaszkodni, mert azért (is) vagyunk! :lol:
Külön örülök viszont annak, hogy egyet aludva rá, már másnapra átértékelted a helyzetet! Szerintem is a legfontosabb, hogy ki-/meg-/áttudjátok beszélni a gondokat, problémákat a pároddal, s amint írtad az érzelmek azért még jócskán jelen vannak, kár lenne egy felfokozott pillanatban mindent eldobni magatoktól! Kitartást, nagy szeretetet, megértést, türelmet kívánok mindkettőtöknek - nehéz, embert próbáló feladat, de pár év múlva már legyintve tekintesz vissza rá, meglátod!

Kép
Kép
marslakocska
 
 


noémi: hát eléggé kameraérzékeny a kissrác :):):):):) nem is tudom mi lesz belöle:D:D:D:D:D:D de alapból is hála istennek ilyen kis mosolygós pedig már nagyon fehér duzzadt a kis ine szerintem hamarosan lesz fogunk is de nagyon lassan nö ki :D:D:D:D:D

nika70
Salgótarján
 
 


Szerintetek adjak Intersparos meggy levét TÜncinek? A biopiacon nem volt meggy, csak alma és őszi. Azokon már túlvagyunk. Végülis almából sem biot kapott, csak ősziből. Viszont meggy van az Intersparban. Mi abból csinálunk már hetek óta meggylevest. A férjem nagy kedvence lett.

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó reggelt, még jó hogy pangás volt, így nincs több oldal amit be kell pótolnom, mert én sem nagyon voltam jelen a hétvégén.:)))

Mi nagy feladatot vittünk véghez a hétvégén.:)Van a szobában 6 polc, a falra rögzítve, és amiőta Dani megszületett, az tele lett rakosgatva mindenféle apró dologgal.(modellekkel) a Könyvek tetején tankok, repülők, apró emlékek utazásokból, tipikusan olyan nagyon jól mutat, de utálom letakarítani polcokat csináltunk belőlük.:)És letakarítottuk, kb fél napba tellett Ákossal kettőnknek, közben vigyáztunk nehogy Danira rálépjünk:))))Egyedül nem estem volna neki, mert Ákos "féltett kincsihez" nem mernék hozzányúlni.

És végre itthon töltöttünk egy hétvégét hármasban (általában hazautazunk a szülőkhöz), volt rendes ebéd, amit a párom főzött, én meg sütöttem muffint délután, és sétáltunk is egy nagyot, meg aludtunk is mindkét délután, és még Dani is együtt működött velünk:)))

Noémi, Dani úgy állt fel, hogy ő még csak akkor ül, ha mi leültettjük, magától még nem ül fel. Mivel leeresztettük a kiságyat és beültettük a rácsok elé, ő rögtön megkapaszkodott a tetejébe a kiságynak, és hoppsz felhúzta magát, és ott állt pár pillanatot.Amíg fennt volt az ágya addig meg sem próbálkozott meg mi sem ültettük be az ágyba őt:)))Egyébként vigyázni kell, mert egy eldőlésnél simán beverheti a fejét a rácsokba. Neki is majdnem sikerült. Nálunk ezért most a fal melletti rész teljesen ki van szivacsizva a fejvédővel.Megnézem sikerült-e a kép az állásról:)


Egyébként meg lassan mi leszünk a hét hónapunkkal az utolsók, akiknek még nincs foguk:)))Lehet ez a D vitamin összevisza adásával kapcsolatban :shock:


Ja és mondtam már hogy ettünk céklát és nagyon bejött neki, igaz, hogy olyan pirosat kakilt tőle, hogy csak no, de én erre már fel voltam készülve:)))

csernusn
 
 


ja és azt nem is írtam, hogy Dani fürdés közben megtalálta a pöpikéjét.:)Másnak még nem érdeklődőtt a fia ez után?

csernusn
 
 


Bocsi hogy ilyen darabos vagyok. :oops:

Tinu,
ha te facsarod ki, akkor szerintem adhatod, igaz, hogy nem bio, egyébként én azt szoktam nézni, honnan származik, mert MO-pl simány már nálunk is érik permetezés nélkül, ugyhogy csak nem léesz baja tőle Tundének.


Ez a link csak nektek és nem kiröhögni a parpasztos beszédem miatt, és tényleg csak azért hogy lássátok első gyerekesek, hogy hogy áll, persze szerintem ez még lehet hogy rossz volt neki, gondolom ezért is akart sírni.De magától csinálta nem mi segítettünk neki.

http://www.freevlog.hu/video/6763.html

Na eldugultam.

csernusn
 
 


Niki: pöpike? :shock: Ezt még így nem hallottam. :lol: Nagyon szépen álldigált Dani!
Ja, persze, hogy magyar, sose veszek külföldi gyümit (kivéve persze a banánt és a narancsot :wink: ).

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Andi, örülök, hogy azért renbejöttek a dolgok! :-)

Niki, gratula nem semmi Dani.
Fogak még nekünk sincsenek, de még nem is baj addig sem harap :-).

Tejci mennyisége visszajött péntekre, szóval sikerült feltornázni. Urticat nem szedtem végül mert gondoltam előbb megpróbálom bogyesz nélkül.

Nagyon sokat írtatok nem győztem olvasni :-), viszont válaszolni sincs időm mert Lidi megint nyűgős gondolom a holnapi lehűlés miatt.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Niki!

Gratulálok a polctakarításhoz!:) Ugye milyen jó érzés? Az ember már ilyeneknek is tud örülni!:)
Amikor voltunk nyaralni volt velünk egy 10 hónapos kisfiú és róla mesélték a szülei, hogy a meleg miatt többet volt meztelen és akkor el kezdte magának húzkodni a kis kukacot! Mókás lehet!
Amúgy nagyon ügyesen áll már Dani! Hát nálatok akkor már tényleg nincs menekvés, pár hét aztán lehet szaladni a gyerek után.

Ante!

De örülök, hogy sikerült visszatornáznod a tejet-nagyon ügyi vagy!

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!
Próbáltam visszaolvasni, de csak hellyel közzel sikerült.
Először is, Ihianya:
Mintha magamat olvastam volna! Kb. egy hónapja mi is pont ugyanezért vesztünk össze, és én is haza akartam költözni a szüleimhez. Végül nem tettük, nem lett volna szívem elszakítani Pannát az apjáűtól. Ennek ellenére, szerintem tudja, hogy utolsó lehetőséget kapott, és nem fogok habozni, ha romlik a kapcsolatunk. A párom azóta igyekszik is, néha azért visszatér régi önmagához, de olyankor fogyelmeztetem.Sajnálom, mert sokat dolgozik, meg maszekol, de engem az bosszant, hogy mindenkinek hajlandó szívességet tenni, segíteni, ahogy azonban én kérek tőle valamit, felforr az agyvize, hogy ő milyen fáradt. Szóval megértelek, dehát megváltozott alaposan az életünk . :)

A múlt hét tiszta rémálom volt. Intéztük a temetést, folyamatosan jártunk Nagymamámhoz, hogy ne legyen egyedül. Csütörtökön eletemettük Nagyapámat, közben a héten intéztem a keresztelőt, aztán másik nagyszülőkkel 100 fős ebédet. Annának kibújt a második foga, ami most eléggé megviselte, folyton nyöszörgött. A meleg is betett, így alig akart enni. tej mostmár a nullával egyenlő, de a hozzátápival még mindig szenvedünk. Gondolom ezek miatt is, de éjszaka megint elkapott a rosszullét, szakadt rólam a víz, felment a lázam,aztán a hideg rázott. Alig bírtam összeszedni magam reggel, és most Panna sem hagyott aludni, attól féltem, nehogy elejtsem a gyereket, olyan gyengének éreztem magam. Ráadásul mosok, vasalok reggel óta, de érzem, hogy remegnek a lábaim, nem sok erőm van.
na én is jól kipanaszkodtam magam! Ezer bocsi érte, de sok volt ez az elmúlt hét!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Niki: GRATULA az álláshoz, nagyon ügyes Dani! Édes a videó, de ez Murphy,mindig ilyenkor merül le a gép! :lol:
Pöpike???? :shock: :lol: :shock: :lol: hát ez t még én sem hallottam, de nagyon jópofa! de, ákos már 2x pelenkázás közben úgy belemarkolt a mogyeszba, hogy apának fájt helyette, biztos azt hitte, valami kukacjáték. De ez nem tudatos volt!

Tinu: szerintem is nyugodtan adhatsz neki meggyet, hisz nem lehet mindig mindent bionak venni!

Jelentem: Ákosnak áttört a foga, ott fehéredik a kis csipke! :P
Na ennyi, apának kell a gép!
Vendég
 


MÁgi, mars be az ágyba a babával és csak feküdjetek. Ennyire én csak akkor voltam kimerülve, amikor én lefeküdtem, Dani meg egy óra múlva ébredt, akkor én is féltem, hogy elejtem a gyereket, annyira kómás voltam. De ennyit nem ér meg egy vasalás.

Majd vasaltok mielőtt fel kell venni a ruhát.

Szilvi, és Mági, Gratula az új/abb/ foghoz!!!

Na megyek, ami nagy feladat, míg Dani alszik, anagyszobai ablak megpőucolása és függönymosás.:)

csernusn
 
 


tinu,szilvi: a pöpikét pesti lévén én sem hallottam még de itt Nógrádban ezt használják rá pöpös ,pöpike stb.. sok szó volt nekem is amire csak néztem bambán de most már elég jól eligazodom rajta :):):):) pl süsü= kapucni én speciel ezt sem hallottam még sosem csak a páromtól :)

Amúgy Gege is markolássza már ha nincs rajta a pelus pl fürdés elött közben utána :):):):):) el nem tudom képzelni hogy nem fáj neki mert mikor nekem az arcomat vagy a cicimet markolássza úgyanigy az nekem fáj de hát csak nem okoz magának feleslegesen fájdalmat :):):):):)

Szilvi gratula ákoska kis fogához nálunk is jövöget de még nem törte át a gátat csak nagyon duzzadt és fehér meg Gege látszólag ok nélkül néha felsír egy rövid idöre gondolom ez is a fogzás miatt van. Jó lenne ha nem szenvednének igy meg vele milyen buli lenne ha hipp hopp kijönne egyszerre az egész nem? :lol: :lol: :lol: :lol: na jó ez igy hülyeség csak sajnálom az össze skisbabát hogy menniyre megszenvedik hogy nö a foguk :(

nika70
Salgótarján
 
 


Na végre Bunnytól kaptam üzit, hogy jól vannak, csak az amcsi vendégek miatt, nem tudja fiú-e vagy lány.:)))

csernusn
 
 


Mági egyetértek Nikivel mars az ágyba tessék pihenni nem semmi amin keresztül kellett menned az elmúlt napokba ne tedd tönkre magad.TESSÉK PIHENNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nika70
Salgótarján
 
 


Nika, ez igaz, én is használom a süsüt, de pl a párom nem, pedig ő is tarjáni:)))sőt ő utálja a kajálni szót is:)

Na és a szabolcsiaknál meg van a pillempáty(ó?)(vagy valami hasomló), na azt tudja valaki mi???:)

csernusn
 
 


Anna nem hagy aludni, neki a napközbeni alvásmennyisgé 3-4 szer fél óra... Erre a kis időre nem érdemes aludni. :?
Szoktatta már le valamelyikőtök a gyerkőcöt a cumisüvegről? Erősen gondolkozom, hogy nem azzal itatnám.. De vajon tud itatóból inni?

mi az a pillempáty? :D
Na és a garaboly, pongyola, büszke, palincs??Ki tudja? :D Alföldiek előnyben...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Pillempáty, nekem a barátnőm azt mondta, hogy az a zippzár felhúzója, vagy az ami azon lóg???? :lol:

Pongyola az az otthonka, amit magára kap az ember, vagy inkáp füdőköpeny féle?:)legalábbis mi erre használjuk.
büszke, meg piszke, vagy egres nálunk is van a kertben.:)A garaboly az nem gereblye?Ez csak tipp.

A többit nem tudom.

Danit már másodszor látom, hogy beteszi a szájába a cumit; tudatosan.ennyi tudásfejlődés után, biztosan egy dekét sem fog hízni:)))

MÁgi az a 3x fél óra is elég, és engesz sem hagy aludni Dani, de ha fáradt vagyok, lefekszem mellé a földre és nézem ahogy játszik, vagy tologatom a kisautót, és akkor is pihenek.Ha csak sír, akkor az gáz...

csernusn
 
 


Minden fogacskával rendelkező babócának gratula és a szülőknek is a nyafik elviseléséhez!
Dorinának még nem jött ki egy sem, de állandóan turkászik a szájában és időnként látszólag ok nélkül síróssá, érzékennyé válik a Csöppöm.
Alvás terén kiiktattuk a késő délutáni 20 perces szunyókát, mert már belefáradtunk, hogy 11 után kerüljön ágyba. Így most de. 1-1,5 óra, du. 1 órácska és kész. Bár este nyűgös, mert hiányzik neki a pihi, de kiszenvedjük 8-ig és akkor 9-re aluckál. Még mindig felkelünk éjjel (2 és 4 között) enni. Más már mindenki átalussza az iccakát??

Tinu, már úgy 3 hete adok neki meggylevet, úgy csinálom, hogy kis szűrőn átpréselem vagy 10-12 szemnek a levét és a tejpépéhez keverem. Alapesetben még savanyú lenne neki, nem is issza meg.
Így viszont imádja.

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Csernusn, az önálló "becumizás" nálunk is ismerős! :lol: Mókás, ahogy nyaforászik, keresgél, aztán egyszercsak elhallgat, odanézek és becumizta magát! :lol:

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Na megvolt a 3 kiskanál meggylé. Tünci olyan arcot vágott, mint akit ölnek. :lol: De csak az első kanálnál, a másik kettőnél már nem és megette.

Mági: szerintem próbáld ki az itatót. :) Rögtön kiderül, hogy tud-e belőle inni. És anyóst nem lehet hívni segíteni ilyenkor, mikor ennyire fáradt vagy?

Kép
Kép
tinu
 
 


Marslakócska: hát Tünde megette natúrban is a levet. :shock: MEg nem is szűrögettem, csak szétnyomkodtam az üvegreszelőn a meggyet és a kijött levet adtam.
Ja, Tündi is már néha vissza tudja rakni a szájába a cumit. Olyan ügyes. Én mindennap elámulok mostanában, hogy milyen cuki és mennyit fejlődött. És olyan nagy is már. Hihetetlen fejeket tud vágni, valahogy a mimikája is megváltozott.
Mi se alusszuk át az éjszakát. Most egy kicsit javult a helyzet és megint csak egyszer kel. Tegnap fél 10 körül tudtam csak lerakni, utána hajnal 1-kor ébredt és aztán meg reggel 5.10-kor. :shock: Kicsit se vagyok ám álmos. :roll: Utána 7-től aludt 9-ig, de én akkor zuhanyoztam, meg neteztem és mikor egy picit ledőltem, kb. negyed óra múlva felébredt. :roll: Ez van.

Kép
Kép
tinu
 
 


Na akkor a tali mikor legyen?

Grat a meggyléhez, jelentem kész az ablak és a függöny is, mondjuk csak egy szobán:)))

csernusn
 
 


Tinu, én a meggylét azt banánhoz kevertem Lidinek.:-)

Lidi lehet nem is az én lányom és tényleg elcserélték, mert nem eszi meg a krumplit pedig én krumplit krumplival eszem :-)
Bár tegnap az alma-őszibarack rízsre is öklendezett, sőt még az őszire is.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Én javaslatom talira: 18-a, szerda. Lehetne 11-kor. Vagy szavazzatok le. Én még mindig sokkal, de sokkal szívesebben közlekedek délelőtt, mint délután. Így csak visszafelé kell szívni, de ha délután talizunk, akkor mindkétszer. :shock:

Ante: lehet, hogy csak épp öklendezős kedvében volt Lidi? :D Spec. Tünde mostanában halálhörög. De komolyan. Visszafelé szívja a levegőt és közben nyikorog. Azt hinné az ember, hogy valami baja van, de nem, csak ismerkedik a hangjával.
A krumplihoz kevertél anyatejet? Hátha nem elég édes neki.

Kép
Kép
tinu
 
 


A pongyola talált, a büszke is. A garaboly viszont nem: ) Az kosarat jelent.

tinu:
hát Anyósra sajnos nem lehet rábízni, ő képes lenne kapart szalonnát adni neki, meg cukrozná a dolgokat,ráadásul ő nem érti minek ez a nagy higiénia... nem bízom benne. Múltkor azt mondta, amikor még Panna gondoltaban sem volt, hogy szerinte ez már kóros hogy mennyire tisztán akarok tartani mindent.. Aztán a barátnőm közölte vele, hogy ez nem kóros, ez a normális. Nem vagyok tisztaság mániás, de ha lehet, a gyerek ne hemperegjen a sárban, csak mert olyan édes..Így maradok egyedül, Anyura rá merem bízni, de ő pedig 230 km-re van innen....

Mi átalusszuk az éjszakát, nyolckor leteszem, és 6-fél 7-kor ébred. Ezért alszunk nappal keveset, de nem bánom.
Hát kipróbálom majd az itatót, remélem rá tudom szoktatni. A Varázsitató miért olyan varázslatos?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Tinu, passz nem tudom nem hiszem mert a csak őszit is megpróbáltam utána és hát az nem egy savanyú gyümi.
Azt LIdi is csinálja már régóta azt a hörgést vagy mint egy sárkány úgy csinál.
Már próbáltam a krumplit egy csepp olívával, majd almáva, banánnal -na ezt úgy ahogy megette na de ennyi.

Az alma-őszibarack rízsre miért öklendezik pedig nagyon fini. :-) Mostanában bébikajákon élek :-), nekem is elkellett kezdeni a hozzátáplálást.

Pedig ma rókáztam is egyet és azt nem látta, így még rólam sem tudott példát venni.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!

Ante: Mitől rókáztál? Jön a tesóka? :lol: :lol: :lol: 8) Na jó, összeszedtél valami bacit?
Krumplit szerintem is próbáld ki egy kis tejcsivel. Nekünk tényleg bejött, mindent megeszik így, pedig a főziket naturban nem szereti, csak a gyümiket. De úgy látom baromi szerencsések vagyunk, mert Kiara eddig mindent megevett, semmire nem mondta azt, hogy nem kéri. Pedig tejcsi után adom neki még mindig.

Mági: Úgy tűnik ágyba vagy parancsolva. :) De tényleg ne vedd félvállról.

Niki: Foga még Kiarának sincs. Szenved szegénykém, de még odébb van szerintem. De igen, legalább addig sem harap! :D :roll:
Nagyon ügyi Dani. Édes a kis széttett lábaival! :D

Cumit már a csajszi is egy ideje maga rakja a szájába. Olyan ügyi. Eleinte tuti a másik oldalánál próbálkozott, de már gond nélkül megy neki. :D
Hörgés nállunk is van/volt. Mostmár kezd leszokni róla szerencsére. :D Mostanában inkább megint magyaráz és nevetgél. Teljesen tisztán kezdi mondani, hogy: igen, de, és ha sír, akkor nem-nem-nem-nem-...
Az anya, apa még késik! :cry:

Szombaton meg megint voltunk babauszin. Annyira édes most már. Pancsolt is, meg nagyon hosszan merült is, és még az oktatónéni is megdícsérte, hogy milyen ügyesen bírja a kiképzést. Még vigyorgott is hozzá jó sokat.

Üdv. Niki és Kiara

Kép
kernico
 
 


Kernico, hát előzőhéten volt meg úgyhogy remélem még nem. Nem hiszem, hogy baci. Nem tudom mitől lehetett mert még csak hányingerem sem volt semmi.
Eddig Lidi is megevett mindent, most is eszi annak ellenére, hogy látom az arcán, hogy öklendezik szinte.
Lidi is mondja régóta, hogy nem nem nem mikor sír. :-) Vagy van ,hogy kérdezek tőle valamit és az jön válasznak, hogy nem. :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ugyan TÜndinek nincs foga, de mostanában harap. Majd besz@rok néha szopi közben, pedig bimbóvédővel szoptatok. :shock:

Mági: asszem azért varázsitató, mert nem folyik ki belőle az ital, ha fejre fordítod.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, ez is igaz, hogy így is képesek harapni. De még nem pircinget csinálnák a bimbibe.
Tegnap ahogy felvettem Lidit rácuppant a vállamra és úgy harapta meg a kulccsontomat tök erőből.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ante: lehet, hogy valami nem esett jól a gyomrodnak! És visszadobta a cuccot. Remélem semmi baci!
Vállharapás van nálunk is, de nem csak kis nyali-fali, hanem erőből beleharap! Meg a kezemet is, és ma már éreztem a foacskája recéit is!

Marslakócska: hát nagyon érdekes, Ákos kb 3 h etes korától átaludta az éjszakát, max 1x kelt hajnalban. Na ez a mult! Egy hete min 4x kel. Ma éjjel pontosan óránkét ébredt fel, de szerencsére hami után visszaaludt, egészen hajnali 4-ig. Aztán másfél óra szenvedés, és hajnali fél 6-kor aludt vissza. 7-kor már kukorékolt! Remélem nem szokik erre rá, mert akkro kipurcanok!

Tinu:örülök, hogy lement a meggylé. Banánnal tényleg nagyon fini lehet, énis szívesen iszok banán-meggylevet! Majd ha oda kerül a sor, tripla adagot fogokilyenekből csinálni, egyet a babának, egyet a mamának.....

Mági: kimerült vagy, vagy lappang benned valami? Azért próbálj meg lepihizni. Takarításodat én is megértem, én is ilyen vagyok. Most pl szarul érzem magam, mert apa elvitte a porszívót szombaton, és nem hozta még vissza. Én már piszkosnak érzem a lakást!
Pláne, hogy annyira elkezdett hullani a hajam, hogy már szinte félelmetes. Nem merek fésülködni, mert annyi kijön. attól meg pláne rosszul vagyok, ha Ákos kezében találok mama-hajat! Legszívesebben levágatnám a francba!
Vendég
 


Szilvi: nekem apjuk nem engedte, hogy levágassam, pedig én is akartam hasonló okokból. Meg úgyis mindig be van gumizva. De aztán rázizzentem, hogy most már nem érdemes, mert lassan már nem kell cipelni, nagyobb lesz és akkor végre kibonthatom a hajam. Nagyon rohan az idő.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ante, nálunk sem megy az őszibarack Dorcinak, sem magában, sem krumplival, csak itókának. Várom az igazi, finom érett saját barit, majd azzal megpróbázom.

Tinu, tökjó, hogy issza magában is a meggylevet, az nagyon vitamindús ám!

Előszeretettel nézzük ki a tesó szájából a kajákat. Időnként megszánom és adok neki is falatnyi piskótát vagy Kinder Paradiso-t, a múltkor Apa nem bírta nézni a könyörgő tekintetét és pusztán kíváncsiságból odanyújtotta neki a rántott csirkecombot nyalogatásra. Na a kicsi lánykánk nem elégedett meg ennyivel, erősen megfogta és haripcsálni kezdte.... na ezt már nem mertük hagyni, úgyhogy maradt a pulikutya-tekintet, Apa meg kiment a konyhába kajálni. :roll:

Hajhullás szerencsére nálam elmúlt már régen, és Dorinca is lecserélte a hajcsiját, kivéve a fejtetőn, ahol mostmár copfba lehet kötni neki. A takarítás ettől függetlenül mánia lett nálam is, merthogy már caplat a parkettán, szőnyegen is. Ma kinézte magának az egyik dracénámat és meg akarta csócsizni. Úgy érzem, kevés lesz körültakarni kartonpapírral, azt hiszem, eltávolítom, kölcsönbe adom anyóséknak megőrzésre a virágaimat.

Kép
Kép
marslakocska
 
 


na végre ma megérkezett a járóka! Kicsit kalandos volt a beszerzése, de fő, hogy itt van!
http://www.babydan.com/page53.aspx?recordid53=113

Tinu: én is ezért nem vágatom le, mert rövid hajat mindig frizuránakkell megcsinálni, ami macera, ezt meg ha gáz, csak összefogom!
Vendég
 


szilvi nálunk is a 4. hónap után jött ogy addig tök szépen átaludta az éjszakát egyszeri hajnali 3-4 órai keléssel és azóta van hogy 3x 4x is felébred :(:)

Nálunk megy a z öszi is meg az alma is :) azt hiszem nem nagyon lesz vlógatós a drága :):):)

nika70
Salgótarján
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?