Új privát üzeneted érkezett!

Vera!

Osztom Babicskó véleményét. Én is RH negatív vagyok, de a fiam is az volt így nem kellett kapnom anti d-t. De tényleg csináltasd meg minél hamarabb a vércsoport és ellenanyag vizsgálatot. És nézd meg a záródat is. Nekem rajta van, hogy a kisfiam is rh negatív volt.

Ja és hatalmas GRATULA NEKED!!!
Vigyázz nagyon a pocaklakódra, pihenj nagyon sokat.
Én is elsírtam magam mindkétszer, amikor már volt szívhang. De ezek örömkönnyek.
Problámamentes terhességet kívánok neked és a végén egy tüneményes kisbabát.
Mikorra vagy kiírva, mondták már?


Nyusz!

Az anyóssal tényleg ne foglalkozz. Most az esküvő az első, és nem fogsz bénázni. ügyes menyasszony leszel.
És várjuk mihamarabb a képeket!!!
Mégegyszer sok boldogságot nektek! És minden a lehető legjobban fog történni!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Vera!
Örülök a jó híreknek!

Látom az utro-ról volt szó. Én is nagy dilemmában vagyok ezzel kapcsolatban. Két napja megint véreztem, igaz azóta elmúlt, fekszem, pihenek.
Rákérdeztem az orvosomnál, kaphatnék-e hormonpótlást, de elutasított. Szerinte felesleges. Hát nem értek egyet 100%-ban vele, de mivel nem tudom, hogy biztos ez-e a baj, nem erősködtem.
Mindenesetre elhatároztam, hogyha megint valami baj lesz, akkor új ovost keresek.
(Egyébként remek doki, neki köszönhetem, hogy a nagyobbik fiam után még szülhettem, mert az első szülésemnél olyan erősen véreztem, hogy 10-ből 9 doki kivette volna a méhemet. )
Szóval most egyelőre pihenéssel próbálom kihúzni még a 3 hetet az első harmadból. Bár lehet, hogy ha mégegyszer elkezdek vérezni, akkor keresek orvost, aki ír fel nekem gyógyszert. Csak hol találok ilyet? Na mindegy, remélem nem lesz rá szükség.

Vigyázzatok magatokra!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!

Boeske!

Reméljük,hogy nem lesz semmi baj!
Az orvosod lehet jó orvos,de mint említettem az előző oldalon,kevesen foglalkoznak a hormonproblémákkal!Az előző orvosom nekem is nagyon rendes volt és akinek sima terhessége volt azok szerint jó szakember is!Csak hát ez a hormondolog nem érdekelte!
Abban a kórházban ahova én jártam foglalkoznak ezzel!
Verának is ott ajánlottam orvost!Nem az enyémet,mert ő már szülést nem vállal!Vera azt hiszem eddig meg van elégedve!
Ha érdekel írj privit és beszélünk róla! :lol:

Kép
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Babicskó!

Nekem nem csináltak hormonvizsgálatot, én napi 2x1-et használtam az Utoból, tehát minimális mennyiséget( így mondta a dokim ).
Egyébként még azt mondta az Utróról, hogy ez egy természetes progeszteron készítmény (terhes nők vizeletéből vonták ki a hormont ) tehát ártani nem árt, viszont használ az Eszter által is említett esetekben.

én úgy érzem, hogy nekem sem kellett volna 2x elvetélnem, ha kaptam volna az előző babáknál :(

pedig már nekem is van 3 gyerekem, és eddig nem volt progi probléma...de bármikor bekövetkezhet!!!

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, valami gond van a babanettel, mert a 27. oldal végét nem tudom elolvasni, úgyhogy van egypár üzenet ami azthiszem kimaradt!

Chrissy!
A vércsoportom biztosan (megcsinálták most péntekre a vércsop. meghatározást) RH -. Anti D-t biztos nem kaptam az előző vetélésnél. Biztos vagyok, hogy az elvetélt magzat vércsop.-ját sem nézték. A zárójelentésemért 2 x mentünk vissza anno a kórházba, egyszer sem sikerült megkapni, de ez lehet hogy a kórházbezárás miatti nagy káosz miatt volt: egy hónap múlva már nem működött a szülészet.

A mostani dokim anno azt mondta, hogy így egy kicsit nehezebb lesz, mert többször kell ellenanyag szintet nézni nálam a terhesség során. (Ha Rh - a baba akkor nem is kehet gond) és ha termelődik, akkor ezt kezelni kell.

Boeske!
Pihenj nagyon sokat, és ha vérezgetnél megadhatom a dokim számát, szerintem Ő biztosan felír utrot.

Sheila!
Én is így érzem, hogyha felírt volna az előző dokim, akinek pedig mondtam is hogy görcsöl a hasam, meg barnáztam, akkor most már a terhességem végénél tartanék.

Üdv:
Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Boeske!

Nagyon drukkolok!
Ha orvos kell,nekem is dobhatsz egy privit és azonnal írom a dokim elérhetőségét,ő rögtön felírja.Ha bizonytalannak érzed magad ne habozz,kérd ki más orvos tanácsát is.Attól még biztosan nagyon jó orvos a tiéd,nem szeretném ezt kétségbevonni,de én is azt hiszem,ha az előző terhességnél az első barnázásra kapatm volna utrot,mindjárt babáznék.De ezt sosem tudhatom biztosan.

Eszter
anubias
 
 


Vera!

Hát igen... :(

de most már csak előre szabad nézni, és drukkolni, hogy a most pocakban lévő babák megszülethessenek :) :)

bízzunk benne, hogy ezúttal sikerül...

írtad, hogy neked sárgás folyásod van az Utrotól...nos, nekem is van, bár panaszt (viszketést) nem okoz, nem tűnik kórosnak, de azért van.

már én is mindentől parázok, remélem ez nem jelent gondot...

ma teszem fel este az UTOLSÓ Utrot, remélem utána a folyás rendeződik...bár én úgy tudom, hogy (főleg) többedik terhességnél ez gyakran előfordul.

Eszter!

Tényleg nem tudhatjuk, legfeljebb sejtjük, érezzük...

meggyógyultál már??

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sheila!

Köszi szerencsére pik-pakk kilábaltam ebből a náthából.Nekem is van sárga folyásom,és anno Titimnek is volt az utro mellett,szóval szerintem ezért ne aggódjunk,bár én is folyton aggódok mindenen. :roll: Jajj ez a másik nagy félelmem,ha sikerül megérni a 12. hetet mi lesz,ha abb akell hagyni az utrot.Fokozatosan hagyod el? Olyan jó,hogy már 13. hetes vagy. :D

Puszi


Eszter
anubias
 
 


Eszter!

Örülök, hogy meggyógyultál :) :) :)

háát, fantasztikus érzés, hogy holnap már töltöm a 13. hetet...még fel sem tudom fogni... :)

olyan gyorsan telt ez az első trimeszter, hogy DÖBBENETES... :)
szegény elvesztett babákkal az a pár hét olyan lassan cammogott :( ...igaz, most próbáltam elterelni a figyelmemet, és nem nagyon beleélni magam, hogy de jó, babát várok!

épp tegnap mondtam a barátnőmnek, hogy akkor hiszem majd el, hogy terhes vagyok, ha már megszületett :lol:
pedig tegnap óta DVD-m és fotóim is vannak :) :) :)

szorítok, hogy Neked is ilyen gyorsan teljen :)

én úgy csinálom ezt a "leállást", hogy múlt vasárnapig (akkor töltöttem a 12. hetet) használtam 2x1-et, aztán hétfőn és kedden már csak este 1-et, szerdán kihagytam, csütörtök este 1, pénteken és ma kihagyom, holnap este utolsó.

most már nem aggódom miatta, inkább örülök, hogy tovább már nem kell...szerintem te is így leszel vele :)

nem lehet gond a leállással, már VAN működő méhlepény :) :)

és még mindig émelygek napi 1-2x, bár lényegesen szolidabb a dolog, mint pl. a 8-11. hét között...

nyugi, túléljük, az idő most a szövetségesünk!!! :) :) :)

én még életemben nem vártam így a Karácsonyt, mint most, pedig mindig is a kedvenc ünnepem volt :) :)

(akkor már nyugodtan jöhet Marci) :)

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Alziza!

Írtam privit, remélem megkapod.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!

Sheila!
Én is irigyellek a betöltött 12. hét-ért.
Nálatok rokonok-barátok tudják már?
A férjem azon a véleményen van, hogy majd csak a 12. hét után mondjuk el a családnak, barátoknak. (Eddig csak anyukám tudja).

Émelygésről:
én tegnap voltam nagyon szarul. Egész nap émelyegtem, alig tudtam enni valamit, a végére meg már szédelegtem (szerintem az éhségtől).
Ami szintén rossz, hogy amit az egyik nap megkívánok arra a következő nap már rá sem bírok nézni. Tegnap vettünk körözöttet (ráadásul elég drága volt), mert megkívántam. Ma már felfordul a gyomrom ha ránézek.
Egyedüli dodlog ami mindig bejön az a sajtos pogácsa, de nem élhetek végig sajtos pogin!


Eszter!
Örülök, hogy jobban vagy már! Szerintem sem lesz gond az utro elhagyásával, mert akkor már a méhlepény termeli és nem a sárgatest.

Boeske!
Hogy vagy? Remélem pihensz eleget! Az a 3 hét pikk-pakk elszalad majd.

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Szia Vera!
Fekszem (most is :)), és döntöttem, elmegyek egy másik orvoshoz is, amint lehet.
Alzizának már írtam ezzel kapcsolatban, remélem tud segíteni.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!

Boeske!
Megkaptam és ha nem haragszol e-mailben válaszoltam!

Vera!
Az émelygés az jó! :lol:

Sziasztok
Vendég
 


Alziza!
Köszönöm a telefonszámot. Meggyőztél, jó lesz nekem is dr G. :)
Nálam nem biztos, hogy hormonális probléma van, erre csak én gyanakszom, és szeretném, ha egy tapasztalt, ebben a témában jártas orvos is elmondaná a véleményét a tüneteimről.
Mikor hívhatom szerinted? De, du? Utálom mobilon zargatni az orvosokat.
Köszönöm még egyszer.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!

Még mindig nagy gondban vagyok az utróval kapcsolatban. Sheila, te tényleg minimálisat kaptál, még a 3*1-ről is azt olvastam, hogy csekély pótlás.
Viszont azt olvastam, hogy a progihiányos magzatok elhalnak (6-10. hét között), és csak később indul be a vetélés (missed ab), tehát látszólag normális terhessége van a nőnek, és nem is tudja, hogy már nem él a magzat.

Írtam pár orvosnak neten, még megvárom mit válaszolnak, elkezdjem-e használni az utrót. Nagyon zavar, hogy nem tudom elérni, adjanak egy hormonvizsgálatra beutalót, hogy megnézzék, elég progeszteron termelődik-e nálam. Aliza, nálad nézték terhesen a hormonokat, ugye? Orvosaitok közül van aki, adna szerintetek hormonvizsgálatra beutalót? Ha igen, légyszi adjátok meg az elérhetőségét.

Holnap elmegyek uh-ra a szakrendelőbe. De tudom, hogy az az orvos a hormonkérdésekben nem lesz partner. Hát most újra előjöttek a félelmeim, mert nekem 11 hetesen találtak egy 9 hetes méretekkel rendelkező elhalt magzatot, és mikor firtattam, hogy nem sárgatest elégtelenség okozta-e, mindig NEM volt a válasz- csak vaószínűleg véletlen genetikai rendellenesség. És majd ha megint elvetélek, kivizsgálnak. Tök jó fejek ezzel a felfogással, nem értem miért kell 3* elvetélni és kikaparni egy nőt, hogy kivizsgálják (én se hobbiból megyek magánrendelésre, valami pluszt elvártam volna). Csak abban vagyok biztos, ha most nem sikerül a baba, én többet nem próbálkozom.

csak 18-ra kaptam időpontot az orvoshoz akihez jártam, tudnátok mégis orvost ajánlani, akihez elmehetek (lehetőleg még héten, és megbeszélhetném vele ezt az utrós dolgot). Eszter, te jársz az Örsre (Erdélyihez)? Mert ő nekem közel lenne.

Vera: én sem mondtam még el a terhességet senkinek. tapasztalatból tudom, jobb ha nem tudja senki, mert akkor nem kell magyarázkodni, hogy miért is nem fogsz szülni, és miért vetéltél el, és mitől ,hogyan, mikor lesz a következő. Tapintatlanul kiváncsiak az emberek.

Boeska: minden rendben nálad?
Nyusz: milyen volt az esküvő?
Sheila: gratulálok, neked már tuti lesz babád!



:lol:

babicskó
 
 


Szia Babicskó!

Látom hasonló cipőben járunk. :(
Most éppen nem vérzek, de azért nyugtalanít a dolog. Az én orvosom se foglalkozik hormonális problémákkal, pláne, hogy már van két fiam. Megjegyzem a kisebbik egy hajszálon múlott, komoly vérzéssel hetekig feküdtem vele, a 16. hét után pedig már semmi gond nem volt a terhességgel.

Alziza ajánlott nekem másik orvost, de még nem beszéltem vele, nem tudom fogad-e, és ha igen, mikor.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


No, telefonáltam..
Szerda du-ra kaptam időpontot, magánrendelésre.
Hát, kíváncsi vagyok a doktor véleményére. Addigis fekszem, pihenek, mást nem tehetek.
boeske
 
 


Kép

Boeske!
Ezek szerint nem baj,hogy e-mailt írtam,legalábbis nem írtad!
Egyébként ha van valami nyugodtan írhatsz arra az e-mail címre!
Örülök,hogy máris fogadott!Remélem meg leszel Vele elégedve! :lol: Nem egy beszédes pali,de tudja a dolgát!
Írj,hogy mi volt!

Sziasztok!
Vendég
 


Sziasztok!

Boeske!

Szerintem ahhoz a dokihoz mész akihez én járok (dr. G. :lol: )
Tényleg nem egy szószátyár pasi, de szerintem nem is ez a lényeg.
Szerintem is hormonális problémák miatt vérzel.

BAbicskó!
Szerintem már a vizsgálat nélkül is fel kéne írtanod utrot (én 6 x 1-et szedek), mert ez természetes hormon, a babát nem károsítja, sőt. Tudom ajánlani a dokim,. Előtte szólj neki oda telefonon (a nyugatinál van a magánrendelője), megbeszéled vele a gondot, szerintem Ő felírja neked az utrot.
Nekem mind a 2 magzat az 5-7 között halt el, görcsöltem elég erősen, a legutóbbi esetben már 2 hete nem élt a magzat, amikor elvetéltem. Szóval igaz az amit írtál. Most hogy szedem az utrot semmi ilyen bajom nincs.
HA gondolod megírom a számát.

Üdv: Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Mégegyszer sziasztok!

Előszőr privit akartam írni Babicskónak!De aztán mivel úgy látom egyre többen vagytok akinek problémája van,és az orvos nem megfelelően kezeli,úgy gondoltam akkor most mégegyszer(utoljára,ígérem)leírom kicsit részletesebben a történetemet!
Aki már ismeri attól bocsi,de azt gondolom jó lenne ha mindenki látná és merne dokit váltani!


Babicskó!
Igen nekem néztek hormonszintet terhesség alatt!
De hosszú ideig tartott amíg egyátalán eljutottam odáig,hogy terhes legyek!
Nekem az első két gyereknél egyáltalán nem okozot problémát a teherbesés!Szinte rögtön összejött!
Aztán elkezdtük a próbálkozást a következö babáért!Gyorsan terhes lettem!Örültem is nagyon!De a 6.héten elkezdtem vérezgetni!Azt mondták semmi baj!11 hetesen egy keddi napon voltam UH-n ahol nem láttak semmi olyat ami miatt aggódni kelett volna!De aznap fájt a hasam!Aznap éjjel begörcsöltem és elöntött a vér!Irány a kórház!Itt kiderült,hogy elhalt a baba!Műtéttel kellett befejezni a terhességet!
Végül nem derült ki (akkor),hogy mi volt a baj!Azt mondta a dokim,hogy várjunk 3 hónapot,van már két gyerekem biztosan lesz harmadik is!
Újra terhes lettem!Az első UH-n minden rendben volt!Örültem nagyon!Egy hét múlva volt a következő!Akkor azt mondta,hogy vagy nem vagyok terhes és hamarsan meg fog jöni,vagy méhen kívüli terhességem van! :?: Menjek vissza egy hét múlva!
Kijöttem a kórházból,vettem egy tesztet és otthon megcsináltam!Pozitív volt!
Pont aznap hívott egy barátnőm és meséltem neki mi volt!Azt tudtam,hogy neki nehezen jött össze az első két gyerek!Akkor ajánlotta azt aki neki segített!!Még aznap felhívtam a professzort elmondtam mi van,megbeszélünk pár nap múlva egy találkozót!
(akkor még nem tudtam,hogy ez az a prof akit már láttam a tévében arról beszélni,hogy Ő kifejlesztett sok évvel ezelőtt a hormonális problémákra egy módszert!)
Tehát,megvolt az időpont!De két nap múlva elkezdett fájni a derekam!Akkor már tudtam,hogy újra baj van! :cry: Azonnal fogadott a prof.,de már nem volt mit tenni!
Beszélt arról a módszeről amit ő dolgozott ki,és mondta,hogy ez egy tök egyszerű elven alapszik,és Neki mekkora fájdalma,hogy más kórházakban nem vagy nem jól alkalmazzák!Igazából nem foglalkoznak a hormonproblémákkal megfelelően!Itt ebben a kórházban viszont minden orvos!(és akkor beugrott,hogy egyszer a TV2 Szülőszoba című műsorában is pont ebből a kórházból volt egy szülés és a lány ezzel módszerrel lett terhes két vetélés után!)
Tehát elkezdődtek a vizsgálatok!Kiderült,hogy a progeszteron szintem túl alacsony és a petesejt megtermékenyül,de nem tud megtapadni!Kaptam gyógyszert!Aztán jó lett az eredményem és én nem kérdeztem szabad e,terhes lettem!Nemkellet volna!Sajnos elvetéltem újra!Akor azt mondta a prof.addig amíg Ő nem ad rá engedélyt,ne próbálkozzunk!Én amúgy is egy türelmetlen ember vagyok,és teljesen rágörcsöltem arra,hogy babát szeretnék!A stressz nagyon sokat rontott az eredményeimen!Ráadásul apósom rákos lett és rohamosan romlott az állapota,ettől mégjobban siettettem volna a dolgot,mert már annyira várta Ő is,és tudtuk,hogy meg fog halni! :'( Ez mégjobban rontott az eredményeimen!Hol volt peteérésem,hol nem!Össze vissza! :-(
Havonta minden ciklus kb.felénél 2 naponta jártam vérvételre és szedtem a gyógyszereket!Végül 20 hónap kezelés után lettem csak terhes és akkor is úgy,hogy éppen azt a hónapot kihagytuk volna!Tehát meggyőződésem,hogy sok mindenért a stressz volt a felelős!Már csak azért is mert volt olyan lány aki 6 vig próbálkozott és utlosónak gondolta még megpróbálja a profot,aztán ment volna lombikra!4 hónap alatt terhes lett!
De a lényeg az,hogy nekem is sikerült!
És ha nincs a prof.(akiről már rosszat is olvastam,de én a legmesszeb menőkig megvagyok Vele elégedve!!!!!))lehet,hogy most nincs Zalán!


Hozzátenném,hogy én előtte is olyan kórházba jártam ahol foglalkoznak meddőséggel! :x Mégsem tettek semmit!Volt két gyerekem örüljek nekik és kész!Persze örültem,de a harmadik ugyanolyan fontos volt!Amikor valaki elveszít egy babát a fájdalma nem attól függ,hogy van e már gyereke vagy nincs!

Bocsi,hogy hosszú voltam!

sziasztok!
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Nagyon köszönöm mindannyiotoknak a segítséget és a hozzászólásokat. Ha nem lennék itt köztetek, egészen biztosan nem foglakoznék a témával, DE elmentem, kiváltottam az utrót és már használtam is egyet ma esten :lol:

A leírásban az áll, hogy 200-300mg elég, most én úgy gondolom, Sheilahoz hasonlóan reggel este egy kis bogyót használok. Teljesen meglepődtem milyen pici kis bogyó, olyan mint egy gyöngy.

Hát most megkönnyebbültem egy kicsit. Legalább teszek valamit a vetélés ellen, és ha mégis be fog következni, legalább nem azon fogok agyalni, hogy biztos progi hiány miatt lesz.

Holnap elmegyek uh-ra, tök ideges vagyok. Éppen azon gondolkodtam ma, hogy még lelkiekben nem készültem fel erre a terhességre, legalábbis erre az első 3 hónapra. Ma kicsit görcsöltem, remélem csak azért mert jön a hidegfront (szerencsére fekvésre elmúlik). De állandóan a bugyimat nézem, minden rendben -e :?

Remélem az uh-n minden rendben lesz és túljutok ezen az időszakon

:roll:

babicskó
 
 


Visszanéztem a hozzászólásokat ki mennyi utrót használ. Sheila 2*1, Vera 6*1,

Eszter, Alziza, nektek milyen adag vált be??

babicskó
 
 


Babicskó!

Köszönöm, nagyon jólestek a szavaid :) :) :)

én tegnap este tettem fel az utolsó Utro-t, ezzel befejeztem.
Szerintem jól döntöttél...nekem is biztonságérzetet adott végig, igaz most sem parázom, hogy mi lesz nélküle :)

v.hogy megnyugodtam a pénteki alapos, tarkóredőméréses Uh után :)

nem tudom, hogy nekem milyen mértékű progihiányom volt (ha volt egyáltalán ), de tény, hogy az előző két baba gyanúsan abban a szakaszban halt el, amikor a petefészek már nem, a méhlepény még nem termel elég progit :roll:

még egy jó tanács az Utroval kapcs: nekem volt egy pánikbaejtő esetem a 7.héten, amikor is elkezdtem vérezgetni, majd kb. egy hétig barnázgatni (leírtam az ésszel és szívvel topicban, május 14. körül ), végül kiderült, hogy az Utro marta ki belül a nyálkahártyát :roll:

tehát ha ilyen van, nem egyből megijedni!!!

azóta nem volt gond, de a bugyimat és a wc papírt én is aggódva figyelem minden alkalommal :shock: ...szerintem míg meg nem szülök, ez így marad :)

Vera!

Ne irigyelj, észre sem veszed és már Te is itt tartasz majd...nyugi :) :)

Boeske!

Pihenj sokat, örülök, hogy elmész a dokihoz, remélem Te is megnyugodhatsz, szorítok!!!

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Babicskó!

Nekem mindkéfiamnál elkezdtem barnázni(nem vérezni)a dokim azonnal Utrot írt fel 2x1,azt mondta ez az egy ami segíthet megtartani a babát ha progihiány van,ha meg nem az ,akkor sem árt!!!Szóval ne idegeskedj és szerintem is jól tetted hogy használod!!
És csak meg tudom erősíteni Sheilát,nekem is volt némi vér a használat elkezdése után(és a barátnőmnek is)és kiderűlt hogy az Utró marta ki a nyálkahártyát.Én is akkor nagyon beparáztam de hál'istennek ez normális.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Babicskó!
Szerintem a testsúlytól is függ a dózis. Minél nagyobb darab vagy annál több progi kell. (Na most elárultam ki a legnagyobb darab közöttetek. :lol: )
Egyébként recept nélkül is odaadják az utrot, csak így drágább valamennyivel. (Bocs ezt elfelejtettem megírni tegnap).

Sheila!
Énis megfigyeltem az elején, hogy marta a nyálkahártyát: viszketett/égett az elején. Az egyetlen dolog amit lehet ellene tenni, hogy naponta 3-4 szer lezuhanyzol (főleg az intim tájakon).
Akkor nemcsak én figyelem a budiban a WC papírt, :P Örülök, hogy ez nem egyedi nálam.

Lányok annyira boldog vagyok: ma nem émelygek (3 napi émelygés után ez nagyon jó), bár a reggeli fogmosásnál majdnem volt egy kis fiaskó, de azóta még semmi nem volt. Igaz az elevitet sem vettem még be. Majd délután.

Sziasztok!
Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Panny! :)

Köszi, hogy megerősítettél, bár ez kb. 8 héttel ezelőtt jött volna nagyon jól, mikor teljesen kétségbeestem, hogy ez a baba is elmegy :( :roll:

azért jó lenne, ha nem innen kéne az embernek a megnyugtató infókat összeollóznia, a dokik lehetnének kicsit közlékenyebbek :evil: ...sok parától megkímélnék az amúgy is aggódó kismamákat.

babaprojekt elkezdődött?

be kell valljam, nagyon megrázott a lepkehimlős eseted, főleg azért, mert szinte egyidős babások voltunk...utána én is hetekig rettegtem, nehogy a lányom hazahozzon az oviból v.mit, mert nekem ez a terhesség az utolsó lehetőségem...


Vera!

Ezt nem is tudtam, hogy adnak recept nélkül is :roll:
én eddig mind a hat terhességnél szorongva figyeltem a fehérneműt, az előző két esetben sajnos nem alaptalanul :(
szerintem a legtöbb kismama így van vele :)

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sheila!

Igen,már rajta vagyunk az ügyön :oops:
A hőm szerint pont tegnap vagy ma van a pé,de nem vagyok benne biztos.Lehet hogy a műtét bekavart és még nem rendeződött a ciklus rendesen és lehet hogy még pé-m sincs??!!

Én is örülök hogy már nincs ovi ,mert én sajna emiatt az eset kapcsán nagyon aggódós lettem.És mivel már próbálkozunk nem szeretnék én se semmit elkapni.

Neked a vetélés után mennyi időre sikerült a babóca???

Mostmár ne aggódj,nem lesz semmi baj,túl vagy a kritkus időn :D :D :D

Vera!

Én is mindkét babámnál állandó "wc-papír figyelést "tartottam,de szerintem ez teljesen normális aggódalom,főleg azoknál akik már túl estek egy-két rossz emléken.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Ma voltam UH-n. 9,3 mm a baba és szépen kalapált a szíve. A mérete is éppen megfelelő a terhesség idejének.
:D
Az orvos adott mindeféle beutalót, amit ilyenkor szokásos, és mondta, hogy többet ne fizessek vizitdíjat. A védőnöhöz úgyis csak a 12. hét után jelentkezem. Már kérdeztem ,de nem jött válasz senkitől, hogy nálatok a magánrendelőben hogyan ad beutalót az orvos?? Mert akihez én megyek 2 hét múlva, csak ír egy kérvényt a háziorvosnak, hogy szíveskedjen betegemnek, vérkép vizelet beutalót adni.
Tehát a háziorvoshoz vagy a nőgyógyászatra is el kell utánna menni beutalókat kérni. Gyakorlatilag én állandóan azt tapasztalom, hogy sokkal körülményesebb és időigényesebb magánrendelőbe menni, mint a kerületi nőgyógyászatra, és csak arra jó, hogy alkalmanként 6 ezer Ft-ért elmondhatom, hogy xy betege vagyok, és akkor kevésbé néznek ki a kórházból az orvosok és a nővérek.

Köszönöm hogy figyelmeztettek az utrós vérzésre. Így csak egy szívinfarktust fogok kapni nem kettőt. Mégis kb hány nap, hét használat után maródik ki a nyálkahártya??? :?:

babicskó
 
 


Babicskó! :)

Hurrá!!Örülök a jó híreknek, így tovább :) :) :)

annak meg különösen, ha egy szívinfarktust megspórolunk Neked :lol: a parából minél kevesebb, annál jobb :)

Nekem úgy emlékszem, hogy még a legelején, (1 héten ) belül volt a kimaródásos eset, meg is ijedtem, hogy fogom így használni a 12. hétig :roll: ...de aztán megszokta a cigány a szántást :)

Panny! :)

Akkor mindent bele!!! :lol: :oops:

szerintem hasznos lenne, ha használnál LH-tesztet, nekem nagyon bejött :)

a második vetélésem október végén volt, eldöntöttük, hogy áprilistól próbálkozunk, és elsőre sikerült!!!

írtad korábban, hogy a teherbeeséssel Neked sem volt gond, szerintem hipp-hopp sikerülni fog...SZORÍTOK!!! :) :)

olyan érdekes mikor írjátok nekem, hogy túl vagyok a kritikus időn, én még fel sem fogtam, el sem merem hinni!!...ilyenkor olyan érzésem van, mintha nem is rólam lenne szó...megzakkantam asszem :lol: :lol: önvédelmi mechanizmus :)

Kép
Kép
Kép




Sheila
sheila
 
 


Sziasztok!

Bocs hogy nem írtam ennyi ideig, olvasgattalak ám csak nem nagyon volt miről beszámolnom.:(
Megjött a hormoneredményem : minden tökéletes :?
Elvileg örülnöm kéne, de valahogy mégse tudok, ehhez fűződott minden reményem :cry: ,gondoltam egyszerű gyógyszeres pótlás lesz és minden o.k. ...

Kismamik!
Drukkolok mindannyiótoknak (hál'Istennek egyre többen vagytok) hogy problémamentesen, jó egészségben vészeljétek át a kritikusabb periódust és felhőtlen örömmel élhessétek át a babavárás csodálatos idejét.

A próbálkozóknak pedig jól időzített, sikeres akciózást :oops: :wink: :!:

Kép
kimma
 
 


Sziasztok!

Babicskó!
Gratula a dobogó szivű manódhoz! A beutaló kérdése nálunk a következő: a magándokim megírta a magánrendelésén a beutalót a klinikára (ott dolgozik), és ott megcsinálták a vérkép-vizeletet, a vércsop. meghatározást meg az ellenanyag szintet. Nekem nem kellett külön a háziorvosomhoz ezért beutalóért menni. (Ennek külön örültem, mert Ő jópár kerülettel arrébb van.)
Az utró már engem is az elején (első héten) mart, de ez 1-2 hétnél nem tart tovább.
Szerintem fizetni csak onnantól nem kell miután kiadták a kiskönyvedet, mert azzal tudod bizonyítani, h. terhes vagy. De szóljon v.ki ha ez nem így van, mert feleslegesen énsem akarok fizetni.
A magánrendelőről a véleményem: sajnos kötelező rossz, de én a múltkori körzetis esetemből kiindulva eldöntöttem, h. kerül amibe kerül inkább keresek egy magánt, de a lényeg, h. vizsgáljanak ki rendesen, és ne kelljen fél napokat a rendelő előtt ülnöm.
Meggyőződésem, h. ha a körzeti dokim az elején felírja az utrot a görcsökre, vagy veszi a fáradtságot, h. kivizsgál, akkor nem történik meg a vetélésem, arról meg nem is szólva, hogy RH --os ként nem kaptam meg az anti D-t. (Úgy látszik ott ezt nem szokták adni.)

PAnny!
hajrá, mindent bele!


Kimma!
Neked is nemsokára összefog jönni, csak kitartást!

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat!

A vizitdíjjal kapcsolatban nekem az orvos mondta, hogy ne fizessek többet ha jövök, és még ha megyek a laborba, akkor se fizessek már. A labor beutalómra rá is írták nagy betűkkel , hogy terhes. És most nem beutalót adtak a védőnőhöz, hanem kinyomtatta az orvosi kartont a gépből, amin rajta van az uh. eredmény (tehát hogy élő, szívműködést mutató embrió látható).

Én nekem ez a kiskönyves verzió sántít, mert a kiskönyvet nem is vagyok köteles kiváltani, nem attól vagyok terhes, hogy van kiskönyvem, hanem attól, hogy növekszik egy kisbaba bennem.
De ha azt mondod valahol, hogy rákszűrésre jöttél, akkor sem kérhetnek vizitdíjat.
Egyébként teljesen rossz rendszernek tartom, ami nálunk van. A múltkor kérdeztem a bejelentkezéskor, hogy akinek nem kell vizitdíjat fizetni az nem fizet, vagy befizeti és vissza kell igénylenie. Erre a nő hangosan elkezdi kérdezni, maga terhes, Ön kismama? Csomóan odafordultak a sorban álló emberek közül, és mögöttem is állt sok ember aki hallotta. Hát csak rémyénkedem, hogy valaki pl. az utcánkból nem állt körülöttem, mert az tuti elindítja a pletykát. Egyébként azt mondtam nem vagyok terhes. Mert most a vizitdíj miatt miért kell a recepcióssal és a többi sorban álló beteggel közölnöm, hogy terhes vagyok? A szüleimnek, rokonaimnak barátaimnak sem mondtam még el.

Vera : a klinikán tényleg nagyon jól megy minden, a nővérem a Baross u-ban szült. És ha egy prof. betege vagy, legalább a többi orvos és nővér is úgy fog veled bánni, mint egy hímestojással.
Csak úgy hallottam a szülésnél kicsit konzervatívak.

Ellenanyag eredményed van már? ha a vetélésed spontán lezajlott és nem volt műszeres befejezés, akkor sok helyen nem adnak anti-D-t.

Kimma: az jó hír, hogy az erdményeid jók. tegnap jött a válasz a Shering doktortól (az egyik gyógyergyártó honlapján lehet kérdezni): én kérdeztem, hogy használjam-e az utrót, mert nem lettem hormonálisan kivizsgálva: erre azt írta (copyzom):
A saját hormon termelését tablettával emeljük, semmi káros hatása nincs, terhesség alatt kell emelkednie a hormonnak, igy nem terhességnél mért szint semmit nem jelent, 2 vetélés tán automatikusan célszerű szedni, semmi rossz hatása nincs, hiánya vetélést okozhat sok más okkal egyetemben.

babicskó
 
 


Babicskó!

Én a klinikán a SOTE II.-t értettem, (a klinikáknál szállsz le a metróról.) Nem tudom, hogy milyen jogviszonyban van a SOTE I.-el (ami a Baross utcában van). Azért remélem a SOTE II. sem rossz hely. Elvileg a most megnyílt mammut intézménybe (MÁV-Honvéd-Szabolcs összevonás) tartozok, de ott szerintem olyan mértékű felfordulás van, hogy jobb is, h. nem oda járok.

A papírt, hogy dobog a manóm szíve nekem is odaadták. Akkor szerinted ez elég, h. ne fizessek? Hát jó lenne. Az viszont tényleg kellemetlen, hogy vadidegen emberekkel kell megosztanod a tényt, h. terhes vagy.
Ellenanyag vizsgálat megvan, még nemtaláltak ellenanyagot, de sajnos mivel volt volt műszeres befejezés (spontán indult meg, de végülis vákuumoztak).
A doki szerint többször kell ezt nézni így nálam a terhesség során. Most megnézetjük a férjem vércsop.át, mert ha RH -, akkor nem lehet gáz.

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok!

A SOTE II.-nek nagyobb beteg-forgalma van mint a SOTE I.-nek. A SOTE II. esetében tényleg rá kell szánni a napodat, míg a SOTE I.-nél szerintem sokkal rugalmasabban mennek a dolgok.
Vendég
 


PPetike!

Hát igen, azt tapasztaltam az UH-on énis , hogy tényleg sokan voltak, de az tetszett, hogy időpontra kell bejelentkezni, és ezt tartják is.
Az is jó a II.-őn, hogy nem kerülnek be eléd soron kívüli emberek.
Kicsit furcsán is éreztem, hogy nekem, akinek még nincs pocija hamarabb megyek be mint a késő terhes nők.
Eddig csak UH-on voltam, meg vérvételen, negatív tapasztalatok eddig még nem nagyon voltak (egyszer kellett egy kicsit többet várni, mert elment a doki szülni, de szerintem ez mindenhol így van).

Te hol szülsz?

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Szia Vera!

Én a SOTE I.sz Szülészeti és Nőgyógyászati klinikán fogok szülni, Dr.Szabó Gábornál.
Vendég
 


Sziasztok!

Mostanság nem sok minden történt velem, így csendesen figyeltem.
A hormonokhoz annyit, hogy az előző dokihoz mikor elmentem, hogy pecsételek, annyi volt a reakció, hogy csóválta a fejét: "az nem jó, nem jó." de esze ágában sem volt felírni bogyókat, mondván ha valaminek mennie kell, menjen! Hát ment is.:( Ezek után csoda- e ha kerestem mást?!

Nekem amíg nem volt kiskönyvem, fizetni kellett mindenhol, kivéve a háziorvost. Hiába vittem az uh papírjaimat, senkit nem érdekelt.

A magánrendelésen nekem a doki minden lehetséges vizsgálatot elvégez, az eredményeket és a receptet is kiküldi postán. Uh nincs a rendelőjében, de ad beutalót a kórházba.

Vera az émelygés nálam is állandó, a kaják egy részére ha rágondolok is végem van. Én a paprikás dolgokat nem bírom. Szerencsére a levesekkel nincs baj, a gyümölcsök is megmaradnak.
Nekem egy időben állandóan a túró rudi ment, de aztán már az se kellett. Majd kipróbálom a sajtos pogit.:)

Üdv.

Kép
magdica
 
 


Sziasztok!

Magdica!
Klassz dokid van, hogy a leleteket és a receptet kipostázza!
Nekem mostanában a túró/tejföl/cukor/őszibarack kombináció jön be. 2 nap alatt bevágtam fél kiló túrót meg egy fél liter tejfölt (szinte egész nap ezt ettem). Kaptunk még friss ropogós cseresznyét, és hidegen az is jólesett.
A sajtos pogi meg szerintem a gyomorsavat szívja fel, azért jó.

Viszont ma nagyon nagy mértékben felfúvódtam (lehet, h. a sok tejterméktől). Úgy nézek ki mint egy 6 hónapos terhes, de tényleg! Alig bírom takarni itt a munkahelyemen a hasam. Behúzni meg nem akarom.

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok!

Látom összeverődött az émelygős csapat. Csatlakozom. A reggeleim nekem is szörnyűek. Mióta Vera említette a sajtos pogácsát, azóta epekedek iránta, de a közelben nem kaptam. Nekem most a kakaós nápolyi is bejött és a hideg gyümölcsök.

Vizitdíjjal kapcsolatban a kormányzati portálon biztosan tudnak pontosabb infot (198? a telefonszám vagy 189?).
Az az igazság, ha velem elkezdenek szívózni, úgyis befizetem a 300 ft-ot, mert nem fogok leállni veszekedni a recepcióssal. Nem ér annyit. Minden orvos a saját szájíze szerint értelmezi. A háziorvosomat helyettesíti egy férfi, és kértem tőle egyigazolást valamihez, elmondtam, hogy terhes vagyok (aznap lett pozitív a teszt), mikor vizitdíjat akartam fizetni, akkor nem engedte.

Magdica: a te orvosod legalább szolgáltat valamit. Jó hallani ilyenről.

Nálam valószínű az lesz, hogy járok a magánba is és a kerületihez is (beutalókért és szerinem akkor már uh-val is megnéz majd (már régóta ismer (és felismer!) az orvos ). Adtam tegnap neki is 5 ezret. Akihez magánba megyek, annál állítólag jó szülni. De olyan sokan akarnak nála szülni, hogy már most is olvastam az egyik fórumon, hogy egy 9 hetes terhest nem vállalt. Merem remélni, hogy engem nem utasít el, ha már itt böjtölöm a szabadságát.

babicskó
 
 


Sziasztok!

Én sajnos elszúrtam, hamarabb kellett volna utro-t szereznem. Reggel elöntött a vér, bementem a kórházba, szerencsére a baba megvan, de kialakult egy hatalmas haematoma. Erre már sajnos nincs más orvosság, csak a fekvés. Elvilig kórházba kéne mennem, de úgy döntötttem, hogy inkább megpróbálom itthon. 2. számú orvosom írt utro-t (szájon át, mert vérzek), de ilyen esetben már szerinte sem biztos, hogy segít.
Most ezerrel keresünk gyerekpásztort, aki heti 3x8 órában segíteni tudna, mert a férjem csak heti 2 napszabit tud kivenni.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!

Boeske!

Sajnálom,de reméljük a legjobbakat!
Egyébként a sógornőmnek is volt a második gyerekkel egy hematomája!Vérezgetett,de aztán szép lassan felszívódott!Bízom benne,hogy Nálad is így lesz! :lol:
Pihenj,pihenj,pihenj!
Kép
Egyébként mikor kell menned újra dokihoz?
Nagyon,nagyon szorítok Neked!És én azt mondom,hogy 2-es számú dokit tartsd meg! :)
Vigyázz Magatokra!!!!!

Sziasztok!
Vendég
 


Boeske!

Átérzem a helyzeted, most az a legfontosabb, hogy szigorúan csak feküdj, csak WC-re kelj fel, úgyhogy lehet, h. a kórházba kéne menned, mert ott szigorúbbak veled.
CSak arra gondolj, hogy a haematóma felszívódhat, és fel is fog szívódni, ha szigorúan fekszel: tudom, ez 2 gyerek mellett nehéz.

NAgyon drukkolunk neked, de tényleg csak pihenjél!!!!Most semi nem számít csak ez.


Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Babicskó!

tegnap az émelygősség átcsapott kívánósságba: szegény férjemnek elkellett szaladnia kínai kajáért: sültkrumpli + marhahusi. NAgyon jólesett. Viszont előtte olyan szarul éreztem magam: megáztam az esőben és rögtön elkezdett fájni a torkom. Még most is érzem egy kicsit, de a csípős kínai jót tett valamennyire. A hideg gyümik nekem is bejönnek: a tegnapi ropogós cseresznye isteni volt, előtte meg a karamellás tej reggel.

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Boeske!

Elfelejtettem írni a másik topicba, hogy nekem is volt a másodiknál hematoma és szépen felszívódott.Csak azért írom,hogy pozitív példa és próbálj kicsit megnyugodni!!! :)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Köszönöm a bíztatást!
Egyszer már végigcsináltam a Márkkal, akkor 6 hétig feküdtem.
Csak találjak gyrekpásztort, mert családon belül nem tudjuk megoldani.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Boeske,


Most a lehetőségeid szerint minnél többet pihenjél és ne gondolj semmi rosszra, próbálj megnyugodni.


Üdv:

Alíz.
Vendég
 


Kép

Vera! :lol: :roll:

Tegnap annyira Boeskére koncentráltam,hogy elfelejtettem leírni amiért jöttem!
Képzeljétek szegény Alexnak edzésen zúzodott a bal kezén az ujja + megnyultak az ínszalagok!Azt mondta a doki,hogy rosszabbul járt,mintha eltört volna,mert most úgy meglazultak a szalagok,hogy egy életen át viselni fogja a következményeit! :(
Bármilyen kicsi ütéstől fájni fog Neki!
Szegénynek egyszer volt már egy zúzódása ezen a kezén (akkor bowlingozott :roll: )De ott nem sérültek a szalagok!
Hát most jegelni kell és felkötni!Nem csinálhat semmit azzal a kezével és főleg ,nem mehet edzésre!Bele is van betegedve!(Ráadásul pasiból van! :roll: )

Sziasztok!
Vendég
 


Sziasztok!

Alziza!
Azért nem eszik olyan forrón a kását. Az izületi, ínszalag sérülések tényleg elég rosszak, de az, hogy egész életén át fájni fog amiatt szerintem még ne aggódjatok.
Nekem 16 évesen egy tornaórán elszakadtak a hajszálerek, ínszalag, izom a bokámban. (nagyon csúnyára dagadt).
1 hónap fekvőgipsz, 1 hó járó, több hó gumizokni és lábadozás, utána párszor még kibicsaklott, de gyakorlatilag 1 év után elmúlt és azóta sincs semmi baj vele: nem fáj, nem érzem az időjárás változást vele, stb.
Úgyhogy reméljük Ő is megússza, és a lábadozás utén nem lessz semmi panasza!
Addig meg hűtsétek, jegeljétek, kenjétek neki, mentsétek fel a mosogatás alól, meg szeretgessétek egy kicsit, mert az jóttesz a lelkének. :lol:

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 


Sziasztok!

Vera!

Hát mosogatni egyébként sem szokott! :)
Legyen igazad,de a férjemnek is volt ilyen (Ő cselgáncsozott versenyszerűen)És neki szokott fájni!
Az a baj,hogy Alexnak teljesen visszahajlott! :(
Bízzunk benne,hogy jó lesz!Bár most elég csúnyán néz ki!
Most épp azt fontolgatja,hogyha összeragasztanánk a másik ujjával,akkor az megtartaná és hétfőn mehetne edzésre! :roll:
Kiborít a pasi!!Kérdeztem Tőle,hogy kapná el a labdát?
Azt még nem tudja! :shock:

Na megyek beszedem Őket a kertből mert kimentek míg Zalcsi alszik,de úgy látom vihar készül!De minimum egy bazi nagy eső! :(
Kép

Sziasztok
Vendég
 


Sziasztok!

Alziza!

Kiskamasz! Ez a szó mindent elárul.
Reméljük tényleg maradéktalanul elmúlik.

Vera

Kép

Kép
nagy vera
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?