Új privát üzeneted érkezett!

Zoli!

Szegény Juci!
Adj rá egy puszit a nevemben!Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Elõször is Marikáéknak nagy-nagy gratula!
Most nagyon rövid leszek, mert ezer a dolgom, de azért azt elárulom, hogy pénteken produkáltam egy pozitív tesztet!
Délután bõvebben jelentkezem! Kép

Ditta
Ditta

Sziasztok!

DittaKép
Ez szupi jó hír. Gratulálok.KépKép

Kata007Kép
Akkor küldesz egy SMS-t Marikának?Kép

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok, megint itt vagyok, 2 napig nem tudtam a gép mellé ülni, mert tapétázás, festés volt a nappaliban. Jövõ hétre egy másik szoba van beütemezve.

Panka! Beraksz engem is a táblázatba?
Életkor: 26 év
Gyermekem: Veronika 2,5 év (2000. aug. 18.)
Kórház: Megyei (Dr. Molnár Imre)
Foglalkozás: gazd. mérnök (jelenleg gyesen)
És ha minden jól megy, november végére várható a kistesó! KépKép)KépKép):

Szóval örülünk neki, de még senki nem tudja a bõvebb családban, talán majd ha már az elsõ orvosi vizsgálaton is túl leszek. Örülök, de mégis vannak aggodalmaim.)Kép
Az elsõ terhességem alatt féltem a szüléstõl, és az ismeretlentõl, most már egyáltalán nem félek a szüléstõl, viszont olyan dolgok foglalkoztatnak, hogy a kislányom nem lesz -e nagyon féltékeny, és képes leszek -e ugyanúgy szeretni a kis jövevényt, mint a lányomat, mert õ nekem a legfontosabb a világon. Az is foglalkoztat, hogy mennyire másabb (gyorsabb v. lassabb) a második szülés. Szóval most keringnek az agyamban a kérdések. Ezért kérlek benneteket, fõleg azokat, akiknek 1-nél több babájuk van, írjatok, voltak -e nektek ilyen aggodalmaitok, és késõbb hogyan alakultak a dolgok. Ja, egyébként semmi rosszullét nem kerülget, igaz az elõzõ terhességnél sem hánytam, csak nagyon émelyegtem, és undorodtam a narancsillattól.
És ha a számításaim nem csalnak, ez a bébi nõnapon fogant! Nevettünk a férjemmel, mert mondtaqm neki, hogy nyomatékosan megköszöntem a nõnapi csokrot!KépKépKép
Sziasztok!
Ditta

Sziasztok!

Ditta!
Hatalmas gratula a pocaklakóhoz! KépKépKép
Szerintem attól ne félj, hogy kevésbé fogod szeretni a kicsit mint a lányodat! Talán inkább bûntudatod lesz a nagyobbal szemben. Nekem legalábbis volt egy párszor amikor a kicsi nyûgösebb volt és nem tudtam annyit foglalkozni a nagyobbal. Ezt persze meg kell oldani másképp. Most Dórinál már tudom, hogy mi a legjobb megoldás. Dancsit is be kell vonni olyan dolgokba amiket meg tud csinálni. Persze nekem 7 év van a két kicsi között, úgyhogy ebben a kérdésben inkább Kriszta tud majd neked válaszolni.
A terhesség is mind más. Nekem mindhárom lánynál teljesen más volt. Dórinál észre sem vettem, hogy terhes vagyok, csak a hízásból és késõbb a mozgásból.

Panka!
Igen, felhívom! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Szia Ditta!

Gratulálok az áldott állapotodhoz! Minden jót kívánok nektek!

Nem bánnám, ha írnál magánban, hogy mikor és hol végeztél, mert ugyanaz a végzettségünk!

Kata
killes

Sziasztok!

Végre itthon!
Túl vagyunk egy pár mozgalmas napon. Az idõ kedvezett nekünk a munkákhoz és a keresztelõhöz is. Laura olyan ügyes volt, hogy a templomban meg sem nyikkant. Pedig kb.45 percig voltunk bent. Bent még hideg volt, de vittem plédet és így nem fázott. Mindenki lejött akit hívtunk ha csak egy rövidebb idõre is. Szépen és gyorsan lezajlott az egész. Több idõbe tellett viszont a elõ- és utómunkálatokKép
Az a rengeteg mosogatás...
Képek, remélem a hét végére elkészülnek.

Ditta!
GratulálokKép
Marika!
Szép kislányotok van és örülök, hogy a császár ellenére is jól vagy Te is. Hamar elszalad ez a pár nap és már otthon is lesztek hármasban. Sok-sok tejcsit kívánok.
Panka!
Benjáminról kérünk szépen egy kis információt. Még nem ismerjük a fiataluratKép Hogy viselkedik, tejcsi stb?
Kriszta!
Ti hogy vagytok? Ma reggel amikor kinéztem az ablakon gondoltam rátok Kép Még mindig dolgozol? K-s, M-es bevallások?
Kata007!
ÓÓÓ, köszi szépen, returba megy a ventilátor, wincsi jöhet KépKépKép
Dodus!
Cipõ?

neva
neva

Sziasztok!

Mi jól vagyunk, lassan dobozolok, mert kész a lakás, és már alig várjuk, hogy költözzünk. Martinnal minden oké, tegnap nagyon sokat rohangált, és tesómékkal ismerkedett a kutyával. Egy magyar vizslájuk van, de még az is gyerek, épp hogy kinõtt a csecsemõ korból. Nagyon édes, mindenkire ugrál, de gyerekektõl tart egy kicsit.Kép Lehet, hogy nem tudja, hová tenni õket. Úgyhogy inkább Martin kergette õt, mint fordítva. Édesek voltak nagyon.

Szombaton érettségi talim lesz (10 éves), már nagyon várom, úgy néz ki, elég sokan leszünk, a 38 emberbõl eddig csak 6 nem jelzett vissza. Úgyhogy be is jelentkeztem fodrászhoz, kozmetikushoz szombatra. Jaj, olyan jó, hogy most egy ideig nem kell tanulni!Kép

Marikáék jól vannak, olyan sok teje van, hogy Dorottya mellett még egy kislányt szoptat, és emellett még tejet is ad le.

Puszi mindenkinek, Lina
lina

Sziasztok!

DittaKép
Már benne is vagy a táblicskuban, csak még a lakhelyed hiányzik.

NevaKép
Örülök, hogy jól sikerült a keresztelõ. Sokan voltatok?
Beni általában jó gyerek, csak néha fáj egy kicsit a poci. Ilyenkor egy kicsit nyügi. De egy szavam sem lehet. Éjszaka is jó szokott lenni, 2-3× van szopi, de a köztes idõszakokban csend van, alszik õ is és mi is.Kép Tejcsi szerencsére van bõven és szeret is enni, kis haspók. Már jó sokat szedett magára.Kép

LinaKép
De jó, hogy ilyen hamar kész lett a lakásotok. Mondjuk a dobozolásért nem irigyellek.
Köszi, hogy tájékoztatsz minket Marikáékról.Kép Jó, hogy ilyen sok tejcsije van.

EvaevaKép
Rég jelentkeztél. Ugye minden rendben van?

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!Kép

Hát, a nagytakarítás csak részben valósult meg, egy szinttel kész vagyok és a gardróbbal is. De az összes ablak pucolása erre a hétre maradt.

DittaKép Gratula, vigyázz Magatokra!

LinaKép Ilyen gyorsan kész lett az új otthonotok? Ez igen. Gondolom nagyon szép lett. Martinnak is biztos fog tetszeni az új lakás. És végre Nektek is lesz saját szobátokKép

NevaKép Gratulálok a keresztelõhöz. Laura biztos érezte, hogy most nagyon-nagyon jónak kell lennie. Volt nagy buli, dínom-dánom?Kép Cipõm még nincs, pedig voltam a Severben is és ott is rengeteg cipõ van. De most már lehet, hogy nem is veszek, hiszen mindjárt itt a nyár, és meleg az idõ, az ember strandra jár...Kép

KillesKép Vigyázz nagyon a fogyókúrával! Ez a narancsos elég kemény lehet. Karina már majdnem öt hónapos!Kép

Kata007Kép Isten éltesse Dórit, pusssszantom! Remélem a talin én is kapok majd egy puszit, nagy könyörgések nélkülKép

ZoliKép Lánykádnak cuppantós a beteg karjára! Jó ötlet volt a Sever cipõ ügyben, rengeteg van belõle. Sõt, szinte nagyobb a választék, mint egy belvárosiban.

Roxink babája is egy hónapos lesz holnaputánKép Gratula nekik is!

PankaKép Méregeted még Benit? Úristen, lassan õ is egy hónapos lesz. Hogy rohan az idõõõõõ, elmúlik az õsz...Kép

KrisztaKép Házikótok? Alakul, alakul? A múltkor sikerült cipõt venni a nagylányodnak?

Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Dodus!
Milyen dalos kedved van ezen a borongós hétfõi napon.Kép

Tegnap elfeküdtem úgy a nyakam/fejem, hogy nem bírtam kikászálódni reggel az ágyikóból, csak kb. 1/2 órás küszködés árán. Minden fej és jobb kéz mozdulat fáj. fáj a nyakam, a jobb vállam, a hátam a jobb oldali lockámnál. Kép Ma reggel a párom hzott fel ülésbe, úgy sikerült felkelnem. persze õ meg viccelõdik velem, hogy "ne nézzünk egy tenisz mérkõzést?". KépMég a nevetés és a tüsszentés is fáj.
A múlt héten költözött a húgom, segítettem neki ablakot pucolni, nálunk csak a konyháig jutottam az említett okból kifolyólag.

Hanga pár napja kapott elõször krumplit-anyatejjel, ma megkóstolt néhány kanál a paradicsomos krumplit is. Nagyon ízlet neki.

Gyöngyöske
gyöngyöske

lockámnál=lapockámnál
hzott=húzott
gyöngyöske

GyöngyöskeKép

Én is így jártam, tudom ajánlani a Diclac 5%-os kenõcsöt.

Pusz, Lina
lina

Lina!Kép
Kipróbálom. KépKépKép Kenegetjük flector EP Géllel. Így napközben egész tûrhetõ, csak amikor Hangát emelgetem... Nos, néha csillagokat látok, és el kell számolni tízig...

Bejelentkeztem a Mérlegképes szóbeli vizsgájára június közepére,Kép még nincs pontos dátum. Most nézegettem a tételcímeket, este neki is állok kidolgozni. Némelyik azért meg van. Igaz közben készülnöm Marketingbõl, áprilisban vizsga.

Ditta!
Gratulálok a pozitív teszthez!

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok Lányok

Neva, jártatok úgy dél körül a Plus-nál? Mintha láttalak volna Laurával, de az út másik oldalán és nem akartam átkiabálni a páros oldara. Szemü sem volt rajtam Kép

Ditta csatlakozom a többiekhez, nagyon jó.!!!!!

Dodus köszi a jókívánságot, tegnap már megint fociztak a kertben, keze felkötve, de rúgja a bõrt, suliba pedig annak ellenére elment, hogy mondtam nekha nem akar ne menjen.
A cipõ és minden más sok a Severben, de ki kell keresni a megfelelõket, sok a gagyi szerintem. Bár a mai divatcuccok ......... borzalmasak.

Gyöngyöske, részvétem, fiatalabb koromban jó néhány ilyen esetem volt én emlékezetem szerint Gerosant, Nikoflexet használtam, ezek sportkrémek, nem tudom vannak e még.

Késõbb visszajövök.

Zoli
bbendi

Zoli!

Fél 1 körül voltunk lent, de nem a Plusnál. Az orvosi rendelõbe mentünk ami fentebb van és mi még fentebb lakunk.
Tehát valószínûleg nem minket láttálKép Még szerencse, hogy nem kiabáltálKépEgyébként sem ismernélek megKép
neva
neva

Sziasztok Lányok
Neva azidõpont stimmel, a leánykán kékes színû overál volt, a haja a mamájának olyan volt mint ahogy a bajuszos pasival láttalak a profilodban, ebbõl gondoltam.
De a hemüveg hiánya...

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Azért jelentkezem én is, csak egy halom problémánk van.
Anyósomat vasárnap az intenzívre vittük - szívinfartussal.
Szerencsére viszont (jó a rosszban), hogy idõbe bevittük, így talán nem károsodott a szívizom. Sajnos ez már nem az elsõ neki (számszerint a 3.). Így most egy kicsit le vagyok foglalva. (2 gyerek, + apósom + építkezés + kórház + a munka).
Sajnos eddig is ritkán tudtalak látogatni bennteket, ezután meg.... Kép De azért igyekszem, ha mást nem olvasni, és nyomon követni az eseményeket.

Mindenkinek derûs és napsütésben gazdag napot kívánok
Kriszta
dkrisztina

Kriszta!

Sajnálom és jobbulást kívánok az anyósodnak.
A héten minden délelõtt itthon vagyok (kivéve péntek) ha bármiben tudok segíteni akkor szólj.
Vettünk egy utazóágyat, így akár 2 gyerekre is be vagyok rendezkedveKép Hármat már nem vállalokKépKépKép
Milyen autótok van? Mintha tegnap a férjedet láttam volna a házunk elõtt... persze én is "hemüveg hiányában" voltamKép
neva
neva

Sziasztok!

Kriszta! Jobbulást az anyósodnak, és kitartás Neked! Köszi, hogy még ilyen zsúfolt program mellett is szakítottál ránk idõt. Ha bármiben tudok segíteni, csak szólj! (Esetleg fõzök Nektek valami finomatKép)

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Újra itthonKép Ugye örültök, hogy nem nyavajgok tovább azért, mert szülni akarok. Viszont most már csodás élmény volt, most már a 2.-at váromKép Szerencsére a szobatársakkal egy cipõben eveztünk, így másnap már mindenki a saját/másik mûtétjén röhögött.
Korábban egy nappal, mert tegnap este kiszedte a doki a kapcsokat (amit ma kellett volna - de szerencsére szabira ment) és hazasírtam magamKép Szóval ma délután hazajöttünk.
Ébredezik, bocsKép
Marika (hriczom)

Sziasztok!

Újra itt. Szóval hol is kezdjem.
Elõször is köszönjük a sok gratulációtKép, próbálom bepótolni mi is történt eddig itthonKép
Dorka és anyukája szüléstörténete:
Szerdán délután visszamentünk és a doki nem engedett haza, bár azt mondta, hogy ebbõl még nem lesz szülés. Erre felvetettem, hogy akkor esetleg én haza is mehetnékKép Sajna már nem jöhettem (esetleg szombaton eltávra hazaenged)
Csüt. reggel lementem amnioszkópiára és bosszúból ráfolyt a magzatvizem nagy része. Ekkor már kénytelen volt elindíttatni a szülést. Eddig azért nem tette, mert már két hete vizsgálgat de nem sok javulást, akarom mondani tágulást tapasztalt, még jó hogy akkor nem mondta. Illetve kedden volt egy hasonló élménye (túlhordás, nem tágult, elfolyt a magzatvíz, több órás vajúdás, majd császár)
11-kor már a szülõszobán voltam és kiindulva az elõzõ rossz tapasztalatból rögtön bekötötte az érzéstelenítést, nehogy késõbb gyorsan kelljen. Oxitocin… vizsgálat, újabb vizsgálat. Ekkor már minket és a szülésznõt is zavarta, hogy a baba szívhangja minden fájásnál (ami már két percenként, illetve sûrûbben voltak) baba szívhangja nagyon leesik, majd visszaáll. Háromkor visszajött, de akkor már úgy, hogy na menjünk a mûtõbe. Ugye még egy kis elõkészület, több érzéstelenítés, orvos keresés… ¾ 4-kor kezdtek letakargatni, 4-kor már babuci felsírtKép Ekkor mondta, hogy jó, hogy nem vártunk mert köldök a nyakán volt és a magzatvíz is zöld volt. ½ 5-kor már a szobában voltam és egy negyed óra múlva babuci vígan cupppogott a mellemenKép
Apuci bent volt velem a szülõszobán, tényleg jó hogy van kit zaklatni és biztat, veled szenved… Sajna a mûtõbe nem engedték be. Gondolom szabály és egyébként is látogatási tilalom miatt csak a szüléshez is úgy engedték be, ha aláírja, hogy minden felelõséget vállal.
Õ viszont hamarabb látta a lányát, mint én, mert elõször csak a feje búbját láttam, õ meg az egészet.
Visszagondolva maga a tény, hogy császár és szülés, nekem nagyon pozitív élmény volt. Fõleg mert látszik az eredménye.
Lábadozás szerintem elég gyors volt, legalábbis sokak szerint, másnap már a folyosón sétálgattam.
Viktor és Lina tudna mesélni azért, mert nyígtam minden nap. Hol ez nem tetszett, hol az. Sajátok elhanyagolhatok, viszont babucié már nem. Elõször, hogy keveset esik (5 perc) nem fog meghízni, aztán hogy sokat (véletlenül). Majd tegnapra kiderült, hogy hasfájósKép De nagyon. Amitõl féltem, hogy keveset esik az a kórházi tartózkodásunk alatt +290gramm. Szóval most nagysága 3390g-os (3100-rõl). Rákapott arra is, hogy másfél óránként eszik, még este is. Tejcsivel nincs gondom a kórházban két babát etettem és még fejtem is, szóval most azzal lesz a gond, hogy hová tegyem.
Tanácsokat hasfájáshoz már most várom, mert borzasztó látni, hogy húzza a kis lábait és könyörgõen néz rád. Vett a párom édeskömény teát, meg valami cseppeket, de ezekkel megvárom holnap a dokinénit. Remélem mond valami okosat. Ugye az ennyire gyakori szopásról le fog szokni? Mert nem túl kellemes mindig talpra készen lenni. Remélem átáll valami normális idõszámításra.
Röviden ennyi, olyan jó itthon lenni a párommal.

Puszika mindenkinek, Dorka baba és Marika

Ui: bocs, hogy hosszabb lett, mint a páromé
Marika (hriczom)

Sziasztok!

Ma kibújt a kislányom második foga. Meglehetõsen nyüfi volt az elmúlt napokban. Igazából nem tudom, hogy a foga, vagy a hasija fájt.

Dodus! A fogyókúrát eddig bírtam. Nem vagyok túl kitartó, dehát ma is babfõzeléket fõztem füstölt oldalassal, hát lehet azt nem megkóstolni. Fõleg úgy, hogy amíg szoptattam babot nem mertem enni, úgyhogy már teljesen ki voltam rá éhezve.

Olyan csönd van most itt! Talán mindenki szabadságon van?

Üdv! Kata
killes

Én nem tudom, hogy az elõbb mit néztem, de esküszöm, hogy egy deka hozzászólást sem láttam a mai napra. Pedig hát itt van: Marika beszámolója!!! Nagyon ügyi vagy, hogy már otthon vagytok! Valaki azt írta, hogy csak szerdán engednek ki. Hasfájás: sajna van tapasztalaton bõven. Legtöbb gyerek 3 hónapos korára kinövi. Az enyém sajna nem. Jövõ héten hat hónapos, de nagyon hasfájós. Az édeskömény tea nagyon jó (de még jobb, ha te fõzöd édesköménybõl és nem a teát veszed, kimérve kapható a gyógyszertárban/drogériában). A párod vagy Espumisant vagy SabSimplexet (nem biztos, hogy jól írtam) vett. Nyugodtan adhatod a babának. Ha nem akarsz teát adni, akkor egy kiskanálba fejjél pár csepp tejet és abba csepegtesd neki. Nagyon dícsérik a kapormagolajat (ennek van valami más neve is, de ez igen drága kb. 1000 Ft). Ezen kívül próbálkozz a hasmasszázzsal. Elképzelhetõ, hogy semmi nem segít, ilyenkor legjobb, ha simogatod, amíg el nem alszik.
Puszi! Kata
killes

Sziasztok!

A keresztelõre kértünk egy gépet és készítettünk pár képet.
Itt meg is lehet nézni. Bár nem a keresztelõrõl szólnak hanem Lauráról de talán nem bajKép
[url=http://kep.tar.hu/neva/index.phtml?aid=27560501" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/neva/index.phtml?aid=27560501[/url]

neva
neva

Sziasztok Lányok

Marika, örülünk, hogy minden a lehetõségek szerint rendben van, a hasfájás érdekes dolog, a párom tornáztat ha fáj bendinek a hasa, de igazán jó tippet nem tudunk adni, mindegyiknél más jött be.

Kriszta jobbulást, mielõbbi felépülést a mamádnak, az enyém októberben volt kórházban szintén infarktus.

Dodus lakonikusan rövid voltál.

Katak, igazad van szabis a hangulat.

Neva, Laura továbbra is ingerel egy gyömöszkére.

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Lina!
Elférsz még a dobozoktól?
Jól emlékszem, hogy elég közel fogtok lakni hozzánk?? KépKép

Dodus!
Köszönjük! Kép
Szerintem fogsz puszit kapni!
Képzeld Zoli megcsinálta a Kuckó Mackót audióba, a párom pedig mp3-ba. Most már a gépen is tudjuk hallgatni. Kép A kazit elég ha a következõ talin adom oda?
Részvétem az ablakpucolás miatt. Kép
Én is elkezdtem, de én nagyon lassan haladok Dóri miatt! Kép

Gyöngyöske!
Remélem már jobban van a nyakad!!!
Gratula a hozzátápláláshoz Hangának! Kép

Kriszta!
Jobban van már anyósod?

Marika!
Jó volt újra "látni Téged"!
Bár remélem nem haragszol rám! Csak mert hívtalak (3-szor), nem vetted fel. Üzentem 2-szer, nem válaszoltál. Hátha itt felfigyelsz a Neked szánt soraimra! Csak pár tapasztalatot akartam megosztani Veled a császárral kapcsolatban, mert ugye nekem is az volt. Most már csak abban bízom, hogy mindig rossz idõpontot fogtam ki és azért nem álltál szóba velem, s utána pedig elfeledkeztél rólam.
Persze ha haragszol is, én attól szeretnék még egyszer gratulálni és sok boldogságot kívánni! Dorka nagyon szép kislány!!!KépKépKép

Killes!
Gratula a fogacskához!!! Kép

Neva!
Vincsi odaért???????? Kép
Megnéztem a képeket! Kép
Hogy Laura mekkorát nõtt...! KépKépKép
Tündéri még mindig és azok a csodálatos nagy szemek...KépKépKép

Zoli!
A párom nem a bõbeszédérõl híres! Kép
Egy "hatalmas"Kép kérés: nem kérdezgetnéd a Pistit, hogy van-e már új árlistája? Már csak arra várunk vodás ügyben. Azt mondta érdemes, mert több új készülék lesz benne.

Szép napot mindenkinek!

Kata

Szép napot Nektek!

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Most kezdek harmadszor írni, egyszer az vitte el a szöveget, hogy megnéztem Laura fotóit, aki amúgy nagyon édes, másodszor meg az, hogy bepillantottam Kata(k) profiljába. Eddig nem volt ilyen, simán vissza tudtam lépni, és nem veszett el, amit írtam, ez mitõl lehet? SOS! Valamit át kellene állítanom?

Küldtem Martinról fotókat, de Kata007-nek még a régi emilcímére, Marikának meg a freemailre, szóljatok, ha oda nem jó, mert nem figyeltem.Kép

Kata007Kép

Nem tudom, hozzátok közel leszünk-e, de Pankáékhoz igen. A Bocskai utcára költözünk, a Népkerthez közel. Tegnap vettünk ágyat, étkezõ garnitúrát, úgyhogy haladunk. Már dobozolok ezerrel, nem is gondoltam, hogy ennyi könyvünk van. Hivatalosan a 26-i hétvégén költözünk, de addig hordjuk át a mozdítható dolgokt, hogy akkorra csak a bútorok maradjanak.

Kata(k)Kép

Gratula az új fogacskához! Martin 1 évesen is 2 foggal virított!Kép

DittaKép

Gratulálok a pozitív teszthez! Mikor mész dokihoz?

MarikaKép

Neked nem írok semmit, icq-n úgyis hamarabb megtalálod.Kép

KrisztaKép

Anyósodnak jobbulást, nektek pedig kitartást!

GyöngyöskeKép

Jobban van már a vállad?

Sok puszi mindenkinek, Lina
lina

Kata!
A nyakam még mindig vacakol. A nappalok elég tûrhetõek, no de az éjszakák és pláne a reggelek, szóval borzalmas. Kép
Meglestem Dórika újabb fotóit a pároddal. Szerintem inkább a papájára hasonlít a kis szépség. Kép

Killes!
Nagyon bájos lehet Karina, mikor egy foggal vigyorog Kép

Lina!
Nagyon jól néz ki Martin a fotókon, a szülinapos pláne. Citrom torta, ha jól látta. Te sütötted? Kép
Gyöngy az elsõ szülinapjára egy 1-est formázó tortát kapott, és egy süncsalád (sünpapa, sünmama, és két kist süni a zöld réten) tortát kapott. A 2 évesre a Teletubbies Laláját kérte. De hogy most mi lesz? Ötleteim vannak, de majd õ eldönti.

Marika!
Örülök, hogy minden rendben van, hasfájást eltekintve. Nekem Gyöngy volt iszonyúan hasfájós, 2 és 1/2 hónapos koráig. Próbáltunk szinte mindent semmi sem használt. Szegénykém sokszor úgy sírt, hogy a szemhéján kidudorodtak az erecskék. Az elsõ hónapban azt hittük, hogy Hanga is hasfájós, de csak éhes volt. Kép
Saját tapasztalat Gyöngynél: Próbáltunk rendszeresen beállni a 3 óránkénti etetésre, eleinte egyik szopinál az egyik cici, majd a következõnél a másik. Késõbb minden szopinál mindkét szopi. Ha hamarabb etettem (gondolván, hogy lehet, hogy tényleg éhes), mint három óra, akkor úgymond ráetettem a még megemésztetlen tejcsire, és ettõl jobban ordított. Mikor fekve szoptattam, akkor több levegõt nyelt, viszont csak ugyanannyit büfizett, mint mikor ülve szoptattam. Így persze maradt levegõ a pocijában, ami bántotta. És persze ezért fájt a hasa, sírt, ezzel ismét csak levegõt nyelt. Ez egyébként szinte egy ördögi kör. Sokszor tettük a vállunkra, vagy a combunkra, mert úgy egy kicsit nyomódott a pocija, és úgy nem fájt neki.
Hangánál is ugyanígy kezdõdött. Próbáltunk ráállni a 3 óránkénti szopira, SabSimplexet kapott, maszírozgatás, vállratevés, stb. Nem használt. Ezek után minden szopinál megszoptattam mindkét cicibõl, kibírta a három órákat, néha többet is, és elmúltak a sírdogálások. persze valószínû, hogy voltak hasfájós sírások is, de már megismerem az éhséget, álmosságot, unatkozást stb-t jelentõ sírásokat.Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Tegnap méretkeztünk. Beni 3870g és 59cm.Kép És ma reggelre 5 és 1/2 órát aludtunk egyhuzamban.Kép

DodusKép
Az ablakpucolásért nem irigyellek.Kép

KrisztaKép
Anyósodnak jobbulást kívánok.

NevaKép
Laura nagyon aranyos. És hogy a szeme milyen szép.Kép Sok fiút lefog majd venni a lábáról a pillantásával.
Milyen utazóágyat vettetek? Mi is akarunk venni, csak még halogatjuk a dologot. És drága volt?

MarikaKép
Szupi, hogy hamarabb hazaengedtek. Örülök, hogy jól vagytok. És az elsõ éjszaka milyen volt?
Hasfájásra nekünk az mondta a dokinéni, hogy 1 hónapos koráig semmilyen cseppet ne adjunk Beninek. Kíváncsi vagyok, hogy nektek mit mond.
A védõnõ pedig azt mondta, hogy próbáljam a szopiknál betartani legalább a 2 órát, mert ennyi idõ kell az anyatejnek, hogy megemésztõdjön. De mondani könnyû. Nem tudom õ mit csinálna, ha 1-1,5 óra múlva ordítana a gyerek, hogy éhes. Hát én enni adok neki.Kép
Amúgy nálunk most kezd beállni a szopi, de még mindig vannak 1,5 órás idõszakaink.

Kata(k)Kép
Gratula a második fogacskához.Kép

LinaKép
Akkor már nemsokára "szomszédok" leszünk.Kép
Az icq-t honnan lehet letölteni?

LányokKép
A D vitamint a ti babáitoknak meddig kellett adni? Nekünk azt mondta a védõnõ, hogy 1 éves koráig. Csak azt nem tudom, hogy nyáron ugyan minek adni?

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Panka!
Utazóágy:

[url=http://kep.tar.hu/neva/index.phtml?aid=27560501&pid=2131696&beginnum=12" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/neva/index.phtml?aid=27560501&pid=2131696&beginnum=12[/url]
neva

PankaKép

[url=http://letoltes.prim.hu/" TARGET="_top]http://letoltes.prim.hu/[/url]

A legegyszerûbb innen letölteni, ahogy bejön ez az oldal, jobb oldalt megtalálod.

A 2 órát pedig azért célszerû szerintem kivárni etetések között, mert nem biztos, hogy azért sír, mert éhes, ugyanis õk még nem tudják megkülönböztetni az éhséget a hasfájástól, és akkor is lelkesen szopiznak, csak utána még rosszabb lesz a helyzet.

Puszi, Lina
lina

Sziasztok!

Micsoda pangás!

Van valakinek tapasztalata esetleg arról, hogy a gyerek keresztezi a lábait? Bármit teszek visszarakja.
neva
neva

Szisztok Lányok

Kata, ma is kérdeztem, de nincs semmi.
Olyan rövid volt a levele, talán egy szó, ezért hosszasan nevettem,aztán az jött ki belõlem amit írtam.
Nem haragudott meg remélem????

Marika, Gyögyöske, valami rémlik nekem arról, hogy olyasmit olvastam az elsõ idõkben az anyatej nagyon "erõs" a babának ezért fáj a hasa. Lehet, hogy keverem a dolgokat?

Panka, d vitamint mi is adjuk, nem tudom meddig, valami hülye nevû oldat, vagy micsoda.
A képek fájlbaírására ajánlatom még mindig áll.

Neva válasz elment éjfélig leszek még, ha bírja a telefonom. Megnéztem, bírja.

Lányok nincs valami jó témátok amibe ez az egyszem fiú - ez én vagyok Kép - is aktívabban bekapcsolódhatna.

Zoli
bbendi

Sziasztok!

Lina!
Egyszer nekem is volt ilyen, hogy egy marha hosszú szöveg elszállt. Azóta jegyzettömbbe írom elõször a hozzászólásomat.
Képeket megkaptam! Ez a Martin már kész nagyfiú, bár Dóri szerint még csak "BABA"! KépKépKép
Szerintem hozzánk is elég közel, mert mi pedig a Középszer legutolsó bérházában.

Gyöngyöske!
Kitartás!!!!!!!!!!!! A nyakad azóta már biztosan megint jobb egy kicsivel, ugye?
Szinte mindenki szerint rá hasonlít jobban, többek között szerintem is.
Azért jól esett, hogy a topicomban a lányok azt mondták, hogy tiszta én. Kép

Lina, Marika!
145453169!!!! Ugye tudjátok mi ez???? KépKépKép

Panka!
Leszedted már az ICQ-t? Én ma letöltöttem egy "klónozott verziót", mert a párom nem tûri meg a gépen az ICQ-t. Nagyon-nagyon sok rosszat hallott róla. Így le is vettük anno a miénket. Most ezzel a klónozott verzióval ügyködtem este és a célnak tökéletesen megfelel.
Ha érdekel megadom a címet ahonnan letölthetõ.

D vitamin: én Dórinak az utóbbi idõben nem adom, hiszen van eleget a napon. Télen viszont még fogom adni, hiába már másfél éves lesz.

Szopi témával kapcsolatban egyetértek Linával. Ha hasfájós Beni, akkor csak olaj a tûzre, ha szinte egyfolytában eszik.

neva!
Dóri is csinálta. Kép
Engem soha nem zavart, csak az apját. Õ mindig szétszedte neki, de csak addig tartott. Kép Leszokott róla.

Marika!
Mailt megkaptam, válaszoltam! KépKépKépKépKépKép

Zoli!
Dehogy haragudott meg!!!! Kép
Én nem is láttam a levelet, csak õ motyogott valamit, hogy persze válaszolt. Így már sikerülni fog neked. Azt viszont el bírom képzelni, hogy tényleg csak egy szó volt! KépKépKép
A vodás ügyben rád várok!!!! KépKépKép Ha szólsz, hogy van árlista, már megyek is.

Jó téma: nincs ICQ-d? Vagy amit Pankának részleteztem??? Ott "élõben" tudnánk beszélgetni bármikor.

Ennyi tellett tõlem!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Lányok

Ma???????? mégutoljára.
A kérdés amivel zaklattam a tömöritõ gondja volt, megoldódott.
Valóban egy szó volt. Kép
Vodát rendezem, ha lesz jelentkezem.
ICQ én sem hallottam jót róla álítólag virusveszéles, meg ilyenek, de ti biztosan többet tudtok róla, meg aztán mint sok mást a netem ezt sem ismerem, annyi tanulnivalóm van még, erre jövök rá minél több mindent megismerek.

Sima cset nem jó?

Zoli
bbendi

Zoli!

Nekem az is jó, még felvagyok!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Zoli!

Itt a Babanet chat amire járok beszélgetni. Esetleg itt regisztráltathatnád magad és akkor tudnánk beszélni. Én a szokásos néven vagyok. Benézek ma délelõtt is. Ha sikerült/vagy ha nem akkor küldhetsz egy sms-t és próbálok felmenni.
neva
neva

Sziasztok!

Ti éjszaka miért nem alszotok?Kép

Nekünk közel egy éve van icq-nk, és eddig sosem volt vele baj, kopogjam le vírus sem támadott azon keresztül. Én nagyon szeretem, azért jobban, mint a sima chat-eket, mert itt akkor is tudok üzit hagyni a másiknak, ha épp ki van kapcsolva. Sokan amúgy azért nem szeretik, mert állandóan foglalja, és így lassítja az Internet-et. Mondjuk én ezt nem igazán érzékelem.

A köszönjük a dicséretet a képeket illetõen, este még egyszer postáztam, immár élesebben. Bár ma reggelre rájöttem, hogy a méretezést is elrontottam, és az életben a gyerek feje nem ilyen kerek. Mindegy, nem boldogítlak Benneteket még egy garnitúrával.Kép

Kata007Kép

Megtaláltalak, írtam is Neked!Kép Már Pankával is beszélgettem tegnap délután.

NevaKép

Én ezt a lábkeresztezést megkérdezném a gyógytornásztól, mert épp a múltkor volt róla szó, azt hiszem a Késõi mozgásfejlõdés c. topicban. Most kerestem rá, március 21. péntek, 20.20-tól olvasd.

ZoliKép

Az anyatej sosem erõs, az legfeljebb a pálinka.Kép Azért fáj a babák pocija, mert még nagyon fejletlen az emésztõrendszerük.

Megyek dobozolni! Puszika, Lina
lina

Sziasztok!

Tegnap én is letöltöttem az ICQ-t, majd le is töröltem, mivel nekünk van már egy hasonló programunk. Mi a MSN Messengert használjuk az ismerõseinkkel. Eddig bevált.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Lina!

A Szinva ABC környékére költöztök? 4 vagy 10 emeletes házba? Írnál magánban a lakás paraméterérõl néhány infót? Négyzetméter, elosztás, tégla, panel, gázos, távhõs, stb? Mi jövõre szeretnénk egy nagyobbat, egyelõre csak tájékozódok a lakástíusokat illetõen. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Lina!
Köszi máris olvasom! Sajnos tudom, hogy ez összefügg a koraszülés, agyvérzés, kötöttség stb témával. Mellesleg gátolja mindenféle mozgásban. Fordulás, ülés, állás stb. Dévénynek oldani kellett volna, de most már jó ideje nem volt kezelés (csak megfigyelésre járunk 2 hetente) és ezt én visszaesésnek ítélem.
Majd beszámolok, hogy mit tudtam meg, holnap megyünk tornára.
neva
neva

Sziasztok!

Lina! Nagyon sokat fejlõdött a kisfiad. Igazás stramm kiskölyök!

Neva! Bájos a kislányod. Sokat utaztok azért kellet az utazóágy?

Mi mostanában alig vagyunk itthon. Jó idõ van, így csak miattatok ülök néha le a számítógép elé. Tegnap a dédinél voltunk Ózdon. Õ már nem tud eljönni, járókerettel jár. Természetesen végig sírt, amikor Karinát meglátta. Mindig azt hajtogatja, hogy el se hiszi, hogy megélte a dédunokáját. Ha a férjem arrajár máskor is elmegyünk hozzá, hiszen ki tudja, meddig mehetünk még. Olyan aranyosak ezek az idõsek. Mindig ad a kislánynak egy ezret banánra, bébiételre, stb. Amíg nem volt baba, mindig nekünk adta. Tudjátok a kis nyugdíjból ez olyan nagy dolog. Szerencsére nem szorulunk rá, de megsértõdne, ha nem fogadnám el.

Szép napot! Mi megyünk Cora-zni.
Kata
killes

Killes!

Járókát akartunk venni. Anyukámhoz gyakran megyünk és így praktiksabbnak találtuk ezt.
A keresztelõre kapott pénzbõl vettük meg plusz egy sport babakocsit. Sokáig gondolkoztam rajta, de így utólag nagyon hasznos dolog a kocsi. Az ágyat pedig sokkal jobban kihasználom mint gondoltam. Ide rakom magam mellé ha dolgozom, mellesleg lehet kicsit ringatni benne és tegnap délelõtt 3 perc alatt elaludtKépKépKépMajd ki lehet tenni az erkélyre is, késõbb pedig eljátszik benne, szóval nem bántam meg.

Lina!

Semmi konkrét, így holnap megkérdezem a gyógytornászt.

neva
neva

Lina!
Ok, én is írtam Neked! Kép
Sõt dumcsiztunk is egyet! KépKépKépKép

Ezt a Mirandát csak ajánlani tudom mindenkinek. Igaz, hogy az ICQ-nak egy "lebutított" változata, de tényleg elõny, hogy tudok üzenni valakinek akkor is ha nincs bakapcsolva. Mellesleg hang jelezheti, ha valaki belép, vagy üzen. Esetleg a konyhában is hallom ha be van kapcsolva a gép, hogy írt nekem valaki, és még Dóri is felfigyel a hangraKép. Nem lassú mint a chat-ek általában, nincsenek sokan, csak annak vagyok itt akinek akarok. Kép
Ja, és ráadásul magyar nyelvû.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Neva!
Köszi a gyors választ, megjött.
Én is sportkocsit akarok venni Kristófnak.MIlyen vetettek és mennyiért (ha nem vagyok indiszkrét), és hol?
Nekem is van utazóágyam (még a Kingáé volt). Nagyon jó. Bárhova megyünk viszük magunkkal, így nem kell Kristófnak idegen helyen aludni.

Kriszta
dkrisztina

Sziasztok Lányok

Most csak a melóban lépõtem be egy percre, majd este megirom amit akarok, felkeresek mindenkit.

Zoli, aki csak úgy dolgozik.
bbendi

Kriszta!

Cora-ban 6000 ft volt. Teljesen egyszerû, majd megmutatomKépValaki kérdezte az ágyat is, azt a Napsugárban és 19000 ft-ért. Ennek elõnye, hogy van egy betét része amit fel lehet emelni (így van most nekünk) nem a "földön" alszik a gyerek.
neva
neva

Sziasztok!

Köszönöm a sok hasfájós tippet, olyan jó, hogy van akikre számíthat az emberKépKépKép
Próbállak titeket behozni, de csak olvasom és fél perc múlva már nem is tudom, hogy kivel mi történt. Most már próbálok majd rendszeresen jönni, hátha akkorKép

Lina, Neva!
Képek nagyon szépek, babák csodásan nõnekKép

Panka!
Nekem is azt mondta doktor néni ne adjak semmit, inkább próbáljam tartani a 2 órát. Remélem bejön, most úgy látszik kibírja 2,5-3 óráig. Ha nem akkor próbálunk vele rohangálni, idõthúzni, akkor idõzítjük a vitamint, pelusozást,... És néha jön a cumi (amit eleinte nagyon elleneztem, de eddig segített)
D vitamint nekünk napi egy cseppet kell adni.

Ditta!
Gratulálok a pozitív teszthezKép Kata megírta, így én is tudtamKép

Puszika, majd próbálok gyakran jönni
Marika
Marika (hriczom)

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?