Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

bebafa!
köszike a köszöntést!!!
jó hogy itt is lehet csevegni és ráadásul itt azért békésmegyeiek is vannak!!!

enikő!
hát nem irigyellek a történtekért nem is lehet neked könnyű!!!
de azért kitartást kívánok neked és hátha rendbejön minden!!!!
hát igen telnek a hetek felettem is és nemsokára október lesz és meglesz a második manócskánk!!!
igazából majd a 4D-n elhisszük a baba nemét majd az a biztos július 10-n megyünk már nagyon várjuk!!!

szép napot mindenkinek!!!!
tündi23
 
 


Sziasztok!

Enikő: Köszönöm a bíztató szavakat,de azt hiszem neked nagyobb szükséged van rá! Úgy látszik a terhesség alatt a férfiak bolondulnak meg és még ránk mindják,hogy ilyenkor milyen hisztisek vagyunk.
De ha megszületik a picúr,hátha észhez tér a férjed.

Tündi: Már kész vagyunk a házzal,persze vannak még apró csinálgatni valók,de az minden kertes házon van.:)
A babaszoba egyenlőre a mi szobánkban lesz,még nem akarom,hogy külön aludjon,majd eljön az ideje:)
Lassan már mindent megvettünk neki(ki is ürült a pénztárcánk rendesen,szörnyű hogy milyen árúak a baba cuccok).

Kitartást ebben a melegben!!!!!!!

EsztiKép
eszti21
 
 


Sziasztok!

Jaj Enikő! Annyira sajnálom, hogy Gabi így áll a dologhoz. Pedig reménykedtem, hogy rendbe jön minden. Csak ugye a legborzasztóbb az, hogy pont szülés előtt és a 9. hónap a legnehezebb minden tekintetben. Ott van még mellette a kis Patrik is, aki akármennyire is okos, ügyes értelmes, mégis egész embert kíván egy ekkora gyerek éjjel nappal. Ha közelebb laknánk, segítenék neked. De ha kell valami segítség, ne szégyelj kérni. Mi már elég moblak vagyunk mondhatni, júliusban pedig már biztosan megyünk Csabára is csavarogni. Szólj, ha segíthetek valamiben is!
Amúgy közérzetileg hogy vagy? Lili? Mostmár jársz folyamatosan ctg-re. Minden rendben van? Attól már nem kell félni, hogyha beindulna véletlen a szülés, mivel már nem lenne koraszülött Lili.
Majd bemegyek a kórházba is meglátogatni, ha jól fogod érezni magad és fogadsz látogatókat. Jó?

Jó, hogy ennyien vagyunk már és Ildikó kivételével mind babások. :) Ha így haladunk, Ildikó tényleg kedvet kap egy kicsihez! :lol: :lol: :lol:
Eszti!
Építkeztetek? Vagy csak felújítatok? Az olyan jó. :) Én amikor kedvet kapok a festéshez, akkor loholok festéket venni, húzogatom a szekrényt és két nap alatt már új a nappali vagy a gyerekszoba, stb... Nagyon szeretek lakást festeni. Általában sk csinálok mindent, amit tudok. A dekorcsík is kézzel festett volt. Most pedig narancs a nappali és kézzel összepacsmagoltam krémszínnel. Olyan, mint a tapéta. Most a folyosót szeretném kifesteni, de erőm nem sok van, így lehet fogadok valakit, hogy csinálja meg.

Hogy vagytok pocakosok?
Mi jól vagyunk. Zsófi a meleget nehezen viseli, de amúgy nagyon édes, ügyes baba. Olyan nagy már. Sokat nőtt. A body-k már passzosak és a newborn pelus is éppen jó még. Szóval váltani kell. :) Ez olyan jó. :) Én mindennek nagyon örülök.
A babás dolgok valóban írtó drágák. Még így is sok volt a kiadásunk, hogy Geri után megmaradtak a szekrények, kiságy, pólya, pelenkák, plédek, stb... Szóval tényleg nagyon sok dolog megvolt már.
Most egy kalapot néztem Zsófinak és 1200ft alatt nem leltem. MOst pedig a 62-es rucikat kell beszereznem, hisz lehet 2 hét és nem bírom bepatentolni a body-kat. :) A rugikat alig horsta és már szűkösen megy rá.
Ez van. De akinek ilyen jó étvágya van, mint Zsófinak, nem csoda, hogy így fejlődik. :)

megyek,mert ebédet kell csinálni. Utána meg szülinapra és névnapra megyünk.
Szép napot!
este még biztosan jövök netezni. Majd felnézek!
Puszi!
Anikó

Geri autót mos. Ez 2 napja készült. :)
Kép
Kép

Kép

KépKép
anyko
 
 

 
 

Anikó: igen felújítottunk,tavaly októberben vettün házat és február elején költöztünk be.

Majd ha lesz időd,megírod,hogy mit érdemes és mit nem bevinni a kórházba?

EsztiKép
eszti21
 
 


sziasztok!

eszti!
akkor az szupi ha készen vagytok!!!
mondjuk nálunk is a mi hálószobánkban lesz a kismanó!!!
sajnos igen nagyon drágák a dolgok szerencsére nekünk csak kiságyat kell vennünk a többi megvan igaz mondjuk ruhákat vennünk kell!!!!
de már nagyon várjuk hogy végre vásárolhassunk meg már nagyon szeretnék újra babázni Bence már olyan nagy meg szeptembertől óvodába megy úgyhogy pont jókor szülök mert addigra Bence is beszokik az óviba!!!!

anyko!
geri nagyon aranyos és milyen ügyesn mossa az autót!!
hát én elég nehezen viselem a meleget de majdcsak kibirom valahogy!!!
zsófi baba meg ügyes hogyha ilyen jól eszik!!!
el is hiszem hogy gyorsan kinövitek a ruhákat annak idején én is alig győztem Bencének mindig vásárolni!!!!

na további szép napot mindenkinek!!!
tündi23
 
 


Sziasztok!
Ma voltam az első CTG vizsgálaton,minden jó volt,igaz állítólag voltak méhösszehúzódásaim,de én nem éreztem,hajnalban jobban szoktam érezni.

De azt mondta a doki,hogy mostmár vigyázzak magamra(nem mintha eddig nem vigyáztam volna),mert mostmár bármi megtörténhet.
Remélem azért még egy kis ideig nem fog :)

további szpé napot és jó hűsölést!!!

EsztiKép
eszti21
 
 


eszti!

akkor tényleg vigyázz magatokra!!!
sajnos ezek a frontok hamarabb hozzák a babákat a másik topikban is Tiza a 37.héten szült meg!!!
azért jó lenne ha a manócskád még egy pár hétig a pocakodban lakna!!!!!

mi jól vagyunk igaz nekem is keményedik néha a pocakom de sokat pihenek és így jól érzem magam!!!

képzeld a nagyfiam már 4 napja éjszaka is pelenka nélkül alszik nagyon örülünk neki!!!!!
és milyen ügyes mert még csak a jövőhónapban lesz 3 éves szóval nagyon büszke vagyok rá!!!

szép napot!!!
tündi23
 
 


Sziasztok!

Tündi: Olvastam Tizáról,de elég pici baba lett,nem?
Mármint súlyra.Nekem 33 hetesen volt akkora,igaz ez nem mindenkinél egyforma,lehet,hogy csak az én gyerkőcöm ilyen kis dundi:)

Hát remélem Bence azért marad még egy darabig.
Bár tegnap is úgy bedagadt a bokám,hogy Gyuri már az ügyeletre akart vinni,de biztos sokat sétáltam és csak azért volt,mert reggelre szépen leapadt.

Nagyon ügyes a kisfiad,de azért gondolom neked is jobb lesz,ha már csak egy picúrt kell pelenkázni:)

EsztiKép
eszti21
 
 


Sziasztok!

Sajnos ritkán tudok jönni, mert két gyerek teljesen lefoglal és sajnos a gátammal is van valami, mert pár napja megint elkezdett fájni, de annyira, hogy menni alig birok és szinte estére már a sírógörcs kerülget. Nem tudom mi lehet a baj, de ez nem bizttos, hogy normális. Mert már teljesen jól voltam, nem fájt és most meg... :cry:

Eszti!
Biztosan nagy jó lett a házatok! Mi még nem tudunk költözni, meg van fogva a kezünk. Hosszú téma, nem bonyolódom bele, csak annyi, hogy belefogtunk az álmaink házába és letiltották az építkezést, felújítást, stb... Most építési tilalom van érvényben és nem lehet eladni a házunkat.
Perben állunk az önkormányzattal is már 3 éve.
A régi házat akartuk teljesen átalakítani. Na ez van. Bízom benne, hogy minél hamarabb sikerül dűlőre jutni és végre mi is megépíthetjük álmaink otthonát.
Nem lesz semmi gond már. Nekem is azt mondta a dokim a 32. héten, hogyha nem szülnék meg a 36. hétig, akkor találkozunk még. És látod, én 40+6 napra szültem burokrepesztéssel.

Tündi!
Gratulálok a pelenkamentes éjszakákhoz!!!! :D :D :D
Geri 4 éves, de mi is egy hete nem adunk rá pelust. És láss csodát, csak 2x pisilt be, de mostmár stabilan nem. Az unokatesómmal voltak ilyen gondok, de ő 6 éves koráig pisilt be minden éjjel. Geri legalább már 4 évesen már nem. :)
Annyira örülök neki, mert azért 4 évig venni a pelusokat.... nem volt semmi. Most veszük megint. :) Csak kicsit kisebbeket. :lol:

Uh voltatok mostanában? Mik az eredmények? Olyan kíváncsi vagyok. :) Hihetetlen, még pár hete én is mentem a vizsgálatokra, és most van egy 1 hónapos csajom!
Mi jól vagyunk egyébként. Zsófi nagyon ügyes mininő! Tegnap fél 10-kor evett utoljára és 4:30-kor kelt fel csak!! Így az éjszakák jóknak mondhatók. Tudunk pihenni.
Most Geri sincs itthon 2 napig, így ma is pihentem, amennyit csak tudtam.

Ildikó!, Gyöngyi!, Enikő!!!!
Merre vagytok??? Gyertek ti is, hiányoztok ám rendesen!
Puszi mindenkinek!
Anikó

Kép

KépKép
anyko
 
 


Sziasztok.
Köszike amiket írtatok.Már kicsit jobban vagyok,meg jobban vagyunk,de még nem akarom hogy visszaköltözzön.Szombatig még itt vagyunk Anyuéknál vidéken,addig telin beszélünk és így nem vitázunk.Ha megszületik Lili 1 hétig otthon lesz velünk,és majd meglátjuk hogyan alakulnak a dolgok.A munkahelyén változások vannak jó irányban.Talán ha nem stresszel annyit visszaváltozik azzá a nyugodt emberré akit megszerettem.
Na de erről ennyit.

Már 2szer voltam ctg-n,40-60-as fájásokat mutatott a gép,pedig csak Liló mozgott igazából.Inkább este vannak "akciók".Mostmár lent van a pocakom rendesen.

Olyan hihetetlen hogy mindjárt lesz nekem is egy kislányom.Mindig is erre vágytam.Egy igazi fidres-fodros ruhás kislányra,meg persze először egy nagy és erős bátyóra neki.Olyan hihetetlen hogy sikerült ebben a sorrendben.

Képzeld Anikó,Patrik is nemrég lett éjszakára is szobatiszta(de azt hiszem ezt már írtam)viszont amióta dinnyézünk,bepisil majdnem minden este,hiába pisiltetem meg lefekvés előtt.Tegnap adtam rá pelust,és most nem pisilt be :oops:
Anyu látta a képet amikor Geri mossa az autót,és Ő is azt mondta nagyon aranyos.
Csináltam én is új képeket,csak a fényképező kábele maradt Csabán,jövőhéten felrakom majd őket.
A korházas dologról még nem tudok mit mondani,mert még nem tudom hogy leszek szülés után.Ha úgy mint Patrikkal akkor inkább nem szeretnék látogatókat,de majd meglátom.Azért köszike,nagyon aranyos vagy.

Köszi Ildikó az emailt,nagyon aranyos.Imádom az ilyen képeket.

Tündi,Eszti,vigyázzatok ebben a frontos időszakban.Nekem 3 nap alatt 2,majdnem balesetem lett autóval,mert egyszerűen nem tudok figyelni rendesen meg a fejem is fáj.Szóval akár gyalog,akár autóval,vigyázzatok magatokra,meg megkergít minket ez az idő. :cry:

Na azt hiszem ennyi mára.Megyek enni.
Szép napot nektek.
Puszi

KépKép
KépKép
enikõ24
 
 


Sziasztok!

Most nem nagyon tudok írni, mert Zsófival egyedül vagyunk.

Eszti!
Ma este leírom, hogy mit érdemes a kórházba bevinni. Még nem lesz késő ugye? :lol:

Enikő!
Jaj de örülök, hogy írtál! Én drukkolok nektek és bízom, hogy megjön az esze Gabinak, ha meglátja a kislányát! Nekkünk is volt gondunk Gabival, amikor Zsófi 2 hetes volt. Itt volt pont anyu is és úgy letolta Gabit, hogy csak lestem! Sosem csinált még ilyet! Igazságtalan volt velem Gabi. Én közöltem vele, hogyha nem változik a véleménye, akkor költözöm a két gyerekkel! Tuti megkergülnek a férfiak ilyentájt!!!!
Vigyázz magadra és majd este többet írok!
Puszi mindenkinek!
Anikó

Kép Kép

Kép

KépKép
anyko
 
 


Sziasztok!

Enikő:Örülök,hogy rendeződnek a dolgok :)
És mostmár vigyázz magatokra!!!!

Anikó:Hááát remélem még nem lesz késő :D
Bence bírja még odabent :lol: (remélem)

EsztiKép
eszti21
 
 


Jaj majd elfelejtettem!!!

Anikó:A kis minicsaj egyszerűen GYÖNYÖRŰ!!!!!!! És az a nagy haja tündéri.

EsztiKép
eszti21
 
 


Sziasztok

Én is itt vagyok,csak ebben a melegben nincs kedvem semmihez.Minden nap bekukkantottam azért. :D :D

Anikó ,Zsófi olyan mint egy játék baba,egyszerűn gyönyörű.ÉN is akarok egy ilyet!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D
Bepisiléshez,Bálint nagyon ügyi ,mert amíóta leszokot talán egyszer-kétszer pisilt be.De Beni nagyon sokáig,mát talán iskolába járt mikor elmeradt .Nem minden éjszaka,de nagyon sűrün.Mikor jött egy kicsit hűvösebb idő akkor biztos hogy bepisilt.Fanni inkább nagyon mélyen aludt,mint most is csak már nem pisil be.Úgy tud aludni ,hogy nem lehet bele lelketverni ,képes 3-4 órát délután aludni.

Enikő,én is remélem hogy megjön az esze az uradnak.Nálunk is sokszor elmegy apa esze,ilyenkor jön a kiosztás :D ,ami a torkomon kifér.Egy pár órás durci,és egy pár hétre megint szent a béke. :D

Eszti,az én nagyfiam is Bence.Hát olyan is volt kicsinek Amilyen a neve.Minden lében két kanál,és eleven.Remélem nektek is egy tűzről pattant ki lurkótok lesz.30 nap már nem sok idő.Addig sokat pihenj,mert utána nem sok időd lesz.

Megyek mert voltam árúért és nagyon nem vagyok a toppon. :) :)

puszi

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


sziasztok!

anyko!
ez a mininő egyszerűen zabálnivaló és milyen nagy haja van!!!
köszike a gratulát Bence tartja továbbra is jó szokását és pelenka nélkül alszik!!!
én majd július 10-én megyek 4D-re kecskemétre és már nagyon várom szeretném újra látni az én kis örökmozgómat!!!
a meleget viszont nem nagyon bírom sajna na de majdcsak túl leszünk rajta valahogy!!!
hát nem semmi hogy már Zsófi is 1 hónapos hogy telik az idő és annyira fog telni hogy észre sem veszed és már ő is oviba megy!!!
nagyon ügyes hogy már ilyen nagyokat alszik csak maradjon is így!!!

enikő!
örülök hogy rendeződnek a dolgok sajna ezek a férfiak ilyenek!!
mi iy voltunk ilyen helyzetben még mielőtt terhes lettem volna na de én helyretettem és azóta hogy lekopogjam nincs semmi probléma!
meg szerintem ha a munkahelyén is rendeződnek a dolgok akkor tényleg nyugodtabb lesz és akkor majd visszaváltozik!!!
az jó ha nektek sincs pelus éjszakára szerintem majd ha nem eszik annyi dinnyét akkor nem lesz gond este sem!!!

sajna én is nehezen viselem ezt a frontokat de majdcsak túlvészeljük őket!!
és te hányadik héten is tartasz???
szerintem neked a frontok hozhatnak hamarabbi babát is!!!!
azért vigyázz magadra!!!!

eszti!
azért ne siess még szülni van még egy pár heted azért a 38-39. hétig jó lenne ha babócád odabent maradna!!!
köszönöm a dícséretet Bence nevében is!
ja ha vizesedsz akkor esetleg homeopátiás bogyót szedhetsz rá nekem a védőnő javasolta!!!
ja és saját tapasztalat alapján nagyon jó mert én attól lettem másodjára terhes és amikor meg voltam fázva akkor is azt ajánlották a gyógyszertárban!!!
vigyázz magatoka!!!
ja tényleg és hogy fogunk értesülni a baba érkezéséről a férjed majd megírja a topikba?????

rólunk!
hát megvagyunk kicsit rosszul viselem a frontokat de babóca jól érzi magát elég sokat mocorog és nagyon jó érzés!!!
nemsokára menneünk kell cukorterhelésre hát azt nem nagyon várom de majdcsak kibirjuk!!!
aztán meg megyünk nyaralni na azt viszont nagyon várjuk!!!

további szép napot!!!
tündi23
 
 


rakok nektek képet az én nagyfiamról Bencéről!
Kép
hintalovazik

Kép
karácsonykor

Kép
látszik hogy apa vasutas mert ő is imádja a vonatokat!

Kép
imád hintázni!

na jó befejezem!!! sziasztok!
tündi23
 
 


Sziasztok!

Most Gabi is itthon van, talán tudok írni egy kicsit.
Na persze Zsófi most gyors fel is ébredt! :wink: Csak akkor érzi jól magát, ha hallja a szívdobogást! :o

Ígértem, hogy írok, mit érdemes és mit nem vinni a kórházba.

Hálóing. Én csak 2db-ot vittem, mert 4 éve még egy csomó barna kórházi hálóing volt. Most jó, ha tesztek oda többet is, mert noha van hálóing, de kevés és hamar elfogyott.
Köntösz is csak valami írtó vékonyat vigyetek, mert meg lehet sülni fent.
Eldobható steril bugyi. Szinte minden bababoltban kapható. 1 csomaggal elég (5db van benne ). Mivel az első 2 napban nagyon sok a folyás.
Betét. Nekem a tena lady extrét ajánlották. Vettem is. Nekem keménynek bizonyult. Helyette a jó nagy bella vált be. Nagyon puha és a hasamtól a hátamig ért. :) 3 csomag szerintem elég. 1 csomaggal bent is adtak.
Dove detergente intimtusfürdő. Ezt Gyulán ajánlotta barátnőmnek a dokija és tényleg nagyon jó. De varratszedés után én 1 hétig nem mertem használni. De szülés után nagyon jó.
Melltartóbetét
tisztálkodószerek
wc papír! Én még a vajúdás alatt elhagytam! :cry:
törölközőből pár darab. Én magam alá is tettem.
evőeszközök, szalvéta, konyharuha vagy papírtörlő.
Sok sok víz vagy rostos.
mellszívó
szopis tea, hogy hamarabb beinduljon a tejcsi
2 papucs (1 a zuhanyozához)
Zsepi! ( ha olyanok lesztek mint én, aki szülés után csak sírt és sírt örömében. :) )
pohár
Minden papír, amit terhesség alatt kaptatok. Illetve régi zárójelentés, ha van.
Apa iratainak fénymásolata (személyi, lakcímkártya)
házassági levél hivatalos másolata
Anya személyi iratai

Ha valamit kihagytam volna, még pótolom.
Megyek, mert mindig van valami.
Puszi!

Tündi!
Nagyon helyes kissrác Bence! Olyan kis csibészes! :wink:

Kép

KépKép
anyko
 
 


Sziasztok

Tündi nagyon aranyos a kisfiad.Látszik rajta hogy minden kópéságban benne van.És nem sok a kép,még szivesen néznék róla képeket.
Bálint kezébe akadt a menyasszonyos képem, és kérdezte hogy ki ez? mikor mondtam neki hogy én meg apa nem akarta elhinni.Valóban egy kicsit megváltoztunk,apa anyira nem ,de én egy kicsit megnőttem térfogatilag :D :D .Aztán azt kérdezte hogy mikor leszek újra királylány????????????? :D :D :D
Hát remélem nem leszek többet királylány. :D :) :)

A családi perpatvarról csak annyit hogy apával most ért véget egy kiadós vitánk.Most egy kis mosolyszünet van nálunk,de remélem hogy nem tart sokáig.de nem tudja elfogadni hogy a gyerekek megnőttek.Muszály volt egy kicsitfenyitnom a szemét ,hogy volt ő is valamikor kisgyerek,meg kamasz.Csak az a baj hogy ezeket már elfelejtette.Na erről ennyit. :( :( :( :(

Jó éjszakát mindenkinek

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


Sziasztok.Csak próbálom a lilypie-t összehozni.
Kiváncsi vagyok sikerül e?

KépKép
KépKép
enikõ24
 
 


Újból én.
Végre sikerült a lilypie,ennek örömére írtam egy jó hosszú üzit,erre kitörölte. :evil:
Már nagyon fáradt vagyok újra írni.Holnap újból nekigyürkőzöm.Remélem ezt elküldi.
Jó éjszakát.Sziasztok.

KépKép
KépKép
enikõ24
 
 


sziasztok!

befab!
köszike a dícséretet majd rakok még képet nektek!!!
ja és tényleg mindenben benne van a fiam igazi kis roszcsont!!!

anyko!
tök jól leírtad a dolgokat lehet hogy még én is merítek belőle ötleteket!!!
köszike a kiscsibész dícséretet majd megmondom neki!!!

enikő!
hát már tényleg nem sok van hátra és bármikor meglehet a babóca főleg hogy csak úgy jönnek mennek a frontok!!!

szép napot mindenkinek!!!
tündi23
 
 


SZIASZTOK.

Tündi.Nagyon szép a kisfiad,kis mosolygós.Remélem jövőhéten én is tudok feltenni új képeket.
Én is úgy érzem hogy hamarabb lesz meg Liló. :D

Eszti.Nagyon jó listát írt Anikó.Én még annyit ajánlanék neked mellé hogy Garmastan kenőcs a cicidre,nekem nagyon bevállt.Kb.3-4 naptól használtam szülés után,és akkor nem fájt annyira a cicim.Minden szopi után bekentem vele a mellbimbómat.Szopi előtt le kell mosni. +még a példámból okulva,aranyér elleni krém,kúp,kenőcs,ha szükséged lesz rá.Bár ha kérsz talán bent adnak valamit,de jobb ha viszel előre.

Ildikó királylány :D
Ezek a férfiak,........úgy látszik csak mi vagyunk tökéletesek :D :D :D :D
Patriknak nagyon tetszett a medencés képetek,azt mondta:jó nagy medence.Kinek a medencéje?
Amikor mondtam hogy tudod a piacos ldikóé,akkor mondta hogy :Ja,tudom. :D

Anikó.A kis Zsófi tényleg egy igazi MININŐ.4 hetesen hogy figyel!!!!!Komolyan mondom,el vagyok tőle ájulva.Napról napra szebb.Mi lett volna ha még bent marad pár napot :lol: kibújt volna egy kész szépségkirálynő koronával a buksiján :lol:
Patriknak is megmutattam a legutolsó egész alakos képet,és csak nézett nagy szemekkel,és fülig ért a szája.Kérdezte hogy kinek a barátja?Mondtam hogy:tudod,Geri kistestvére Zsófi.
Erre Ő:és hol van Geri?
Amikor megmutattam neki az autómosós képet róla,bólogatott nagyokat és még meg kellett mutatni megint Zsófit.
Szóval Zsófinak már van egy hódolója :D


Holnap megyünk vissza Csabára.Már hiányzik a saját kis kuckónk,de Patrik miatt akartam ilyen sokat itt maradni anyuéknál.Olyan jól érzi magát a nagy udvaron.Minden nap hintázik fél-1 órát kb.,a fák alatt játszik a kinti szőnyegen öcsém 16 éves autóival,építőivel.Gyümölcsözünk a kertből.Bújócskázunk.Valamelyik nap kérdezte is hogy miért vagyunk itt ilyen sokat?Általában 1 max. 2 napra jövünk.Megértette hogy nyaralunk,mert már sokat fáj a hasam és így anyuék meg hugomék segítenek.Olyan jó hogy nem kell főzni,csak enni amit anyu csinál.Tegnap mézes-mustáros csirkét,ma lecsót,hugom mindig süt valami sütit.Tiszta hízótábor. :lol:

Azt hiszem mára befejezem.Eszek valamit :D :D :D :D amíg alszik Patrik.
Szép napot nektek.Puszi

KépKép
KépKép
enikõ24
 
 


Sziasztok!

De jó, hogy Enikő leírta, amit kifelejtettem a listából! Igen, garmasztan kenőcs!!!!
Illetve én aranyérre a Hemorid kúpot és kenőcsöt vittem. Ezeket lehet recept nélkül is kapni! És tényleg nagyon jók.
Még annyit, ha kijön az aranyeretek, akkor glicerines kúpot nehogy használjatok!!! Az még jobban begyullasztja!

Enikő!
Olyan jó, azt érzem ki a soraidból, hogy jó kedven van! Nem is csodálom! Egy ilyen "táborba" én is elmennék! :lol:
A kert pedig tényleg szuper egy kissrácnak. Geri is kint van. Csak ő rohan rohan rohan és ha nem rohan, akkor fut. Kilóméter hiánya van! :)
Persze, majd csak akkor mennék be a kórházba, ha te is úgy érzed magad, hogy tudsz fogadni látogatót. Az elsőnél én kijelentetem, hogy nem szeretnék senkit sem látni, mert nem bírok menni, stb.. Csak Gabi jött be elvinni a szennyest és vizet hozni.
Most pedig vártam is hogy jöjjön valaki. Igazából minden nap jöttek, de nem voltak sokáig, mert leülni azért nem tudtam. Csak térdepelni, de az jólesett. Majd meglátod. Nem haragszom ám, ha nem akarsz látogatókat!
Istenem...már tényleg nagyon kevés van hátra neked is! Akarsz úgy szülni, ahogyan én? Segítsen Gabi?
Jaj, én annyira be vagyok sózva! :D :D Mintha én szülnék! Komolyan! Biztosan csodaszép lesz Lili is! :) Majd amikor Zsófi és Lili sétálnak együtt! :) Édesek lesznek!

Patrik olyan nagy és aranyos! Hogy viseli a helyzetet, hogy apa nem sokat van otthon?

Zsófi beájult! Már több,mint 3 órája alszik, pedig nem szokott nappal ennyit aludni. Sőt, délelőtt nem is aludt! Lesz ordítás, ha felébred az üres korgó morgó pocakkal!!! :D :D :D
Kinőtte a ruhácskáit! Legalább is a body-kat és rugikat. Most rákínoztam egy rugit, mert hűvös van, de feszül elég rendesen!!! :D :D
Nézzétek! A két kép között nem egész 3 hét van. Ugyanabban a ruciban. A 2. kép tegnap készült. Komoly 4 cm-t nőtt!!! Súlyra nem tudom.

Kép

KépKép
anyko
 
 


A képek lemaradtak.

Kép Kép

Puszi!
Anikó

Kép

KépKép
anyko
 
 


Sziasztok!!!

Anikó:Köszönöm,hogy leírtad,hogy mik kellenek,többnyire én is ezeket a dolgokat szereztem be. Én a cicimre Bepanthent vettem,azt mondják az is jó. Az aranyeres kenőcs nem is jutott volna eszembe,pedig nekem sajnos van elég rég óta,de nem mindig fáj,de gondolom majd most fog.

Tündi: Bence tényleg nagyon édes,látszik,hogy egy kis csibész :D

Enikő: Háát már nem sok van hátra tényleg. Csabán fogsz szülni?

EsztiKép
eszti21
 
 


Anikó: Azt még elfelejtettem, a babának kell vinni be ruhát vagy csak akkor ha már hozzuk haza?

EsztiKép
eszti21
 
 


Eszti!

Nem, a babának nem kell ruhát bevinni. Csak mikor jöttök haza.
Mi pl úgy jártunk, hogy én itthon összekészítettem mindent a pihenőszékbe. Szépen vissza is húztam a zacsit a pihenőszékre, nehogy valami is kiessen. Gabi pont bejött, hogy mi újság. Mondom szaladjon haza a cuccért, mert jöhetünk haza. Erre hazamegy és csak a pihenőszéket hozta. Kérdeztem hogy hol vannak a ruhák??? Erre ő: Volt valami cucc benne, de ő azt kivette. Mondom pelusba vigyük haza Zsófit? Legalább 100x elmondtam, hogy úgy ahogy van, hozza majd be. Erre kicsomaglja a széket és arucikat otthon hagyja. Gyors hazament a ruhákért is én meg ott dekkoltam. :? :? :?
Viszont én vittem be textilpelust, ha büfizne, de nem büfizett, így nem vettem elő.

Na megint regényt írtam, pedig időm alig. Még ma csak 1x ettem.
Puszi!
Anikó

Kép

KépKép
anyko
 
 


Sziasztok!

Enikőnek elfolyta magzatvize fél 6-kor. 7-kor 10 perces fájásai voltak.
Én annyira boldog vagyok hogy megkönnyeztem! :D :D :D
drukkoljunk, hogy gyors szülés legyen és minden rendben legyen!
Kitartás Enikő! Hamarosan a karjaidban lesz a kis Lili!
millió puszi!

Anikó

Kép

KépKép
anyko
 
 


sziasztok!

anyko!
köszi az infót de jó akkor nemsokára lesz Enikőnek egy gyönyörű kislánya is!!!
mennek a drukkok neki és remélem nemsokára már a baba a karjaiban lesz!!!!

remélem ha tudsz valamit akkor jössz a hírekkel!!!
tündi23
 
 


sziasztok!

Tudtok már valamit Enikőről?

Én már úgy izgulok,ha bele gondolok,hogy egy hét múlva akár velem is megtörténhet... :lol:

EsztiKép
eszti21
 
 


Sziasztok!

Sajnos még mindig nem tudok mást Enikőékről., de szerintám már babázik!:) 6-kor van a nagy szopióra. :)
Ha valamit megtudok, azonnal írok nektek! :)

Eszti!
Hát igen. 1 hét múlva már nem lenne koraszülött a kisbabád és tényleg jöhet is! :)
Majd érted is így fogunk izgulni!

Anikó

Kép

KépKép
anyko
 
 


Sziasztok!

megjött a hír! :) :) :)
17:25-kor megszületett Lili! 3210 gramm és 48cm. Nagy haja van és a hangját is megmutatta!

Enikő!
Szívből gratulálunk és sok sok puszit küldünk!
Kép

Kép

KépKép
anyko
 
 


Enikőnek SOK-SOK GRATULA!!!!!!

EsztiKép
eszti21
 
 


És persze sok-sok puszi neki és Lilinek is

EsztiKép
eszti21
 
 


Képzeljétek kaptam egy emailt.Pár napja írtam a csabai kórház honlapjára és onnan írt egy kismama egy elég elrettentő történet,sikerült vele megijeszteni egy kicsit.
Gondoltam megosztom veletek,hogy nektek mi a véleményetek.

"Bocsi ,hogy csak így letegezlek de úgy érzem így könnyebb lesz leírni az én saját tapasztalataimat a csabai kórházról.

2005. 12.03-ra vártuk a férjemmel első kisbabánkat. Az egész terhesség alatt magas volt a vérnyomásom,kaptam rá gyógyszert de mindig többet és többet mértek a tanácsadásokon. Nagyon féltem a kicsinek nehogy baja essen,a terhesség 24 hetében befeküdtem,mondván hogy majd beállítják a vérnyomásom. Kb 2 hétig jó volt ahogy hazaengedtek a kórházból. Aztán újra mindig több és több volt. Aztán 2005.okt.3-án mikor mentem tanácsadásra találtak a vizeletembe fehérjét,még ekkor sem mondták meg ,hogy tokszémiás vagyok. Azt mondta Gruda ,hogy feküdjek be az osztályra. 10 óra környékén mar bent voltam a nőgyógyászaton,csináltak ctg-t meg ultrahangot. Amikor megkérdeztem Rónát (ő csinálta az ultrahangot),hogy főorvos úr baj van azt felelte megnyugtatásként hogy ha nem lenne baj akkor nem volna itt.

Utólag megtudtam,hogy már a reggeli ctg-m sem volt jó.

Nekem Boros volt az orvosom mindig azt mondta ha van valami gondom akkor keressem a férjem 3 órán keresztül kereste a kórházba.

Mire nagy nehezen előkerült akkor azt mondta hogy megnézi az eredményeimet és utána megbeszéljük hogy mi lesz. Azóta is „beszélünk”.

Este 8-kor Harsányi közölte velem hogy átvisznek Szegedre. De ne izguljak nincs semmi baj. Mire átértünk Szegedre akkor már mindenki műtős ruhába várt.

Ekkor közölték velem hogy én is és a kicsi is milyen veszélyben vagyunk. Azonnal toltak a műtőbe. Megszületett a kisfiunk. Az ottani gyerek orvos azt mondta hogy minden rendben van a kicsivel. Az orvos aki operált azt mondta hogy nagy szerencsém volt ,hogy időben átért velem a mentő. Meg is halhatunk volna mind a ketten.

Boldog voltam hogy mind a ketten jól vagyunk. Kiengedtek a kórházból. A kisbabánkat már elkezdték táplálni anyatejjel,aztán a 8. napon összeszedett egy fertőzést

és a 11. napon meghalt. Én úgy gondolom ha időben átvisznek akkor lehet hogy a kisbabánk is túlélte volna.

Aztán fél évet várnunk kellett. Majd újra terhes lettem nagyon boldog voltam de közben nagyon féltem mindentől. Gyulán találtam egy olyan orvost aki mindent megtett

azért,hogy kibírjam hordani a 40. hétig a kisbabánkat. Szülés előtt 1 héttel kellett befeküdnöm.2007.01.19-én megszületett a kislányunk azóta nagyon boldogok vagyunk.

Vele a terhesség alatt nem volt magas a vérnyomásom. A férjemmel vércsoport összeférhetetlenségünk volt ezért 3-4 hetente mennem kellett vérvételre a vérellátó állomásra. Szülés után attól féltek ,hogy nagyon befog sárgulni de szerencsére csak 1 napig voltunk fény alatt.

A gyulai szülészetet össze sem lehet hasonlítani a csabaival. Szinte kinyalják az ember seggét."

EsztiKép
eszti21
 
 


Sziasztok

Én is gratulálok a pici lányhoz Enikő.

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


Remélem minden rendbe lesz és hamar hazajöttök.

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


sziasztok!

ENIKŐ!
SZÍVBŐL GRATULÁLOK A LILI BABÓHOZ!!!!
SOK SOK TEJCSIKÉT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKTEK!!!
aztán várunk a beszámolóval!!!

eszti!
sajnos nekem is ez a véleményem!!!
a csabai szülészeten nekem is volt kellemetlen élményem és én sem kívánom senkinek amit ott átéltem 2 nap alatt!!!
én gyulán szültem a fiamat most is ott szülök és teljesen megbízok a dokimban!!!

de persze vannak más vélemények is és én mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét!!!
nemtudod knél szült a csajszi gyulán???

egyébként hogy vag????

szép estét mindenkinek!!!!
tündi23
 
 


Tündi: Ne keseríts el!!!!
a doki nevét nem tudom,azt mondta,hogy megírja,de még azóta sem jelentkezett.

EsztiKép
eszti21
 
 


Sziasztok!

Délelőtt beszéltem Enikővel. Jó kedve volt. :)
Nagyon gyors volt a szülése, amikor végre beindultak a fájások. Végig jól érezte magát. A kis Lili szépen és ügyesen szopizik. :)
Nagyon kevesen vannak most a kórházban. A 7 ágyasban 2-en vannak. :)

Mindenkit puszil ő is! És jelentkezeik majd, amint tud.

Kép

KépKép
anyko
 
 


Eszti!

Fenéken billentselek?????
Igenis úgy kell hozzáállni a szüléshez, hogy minden ok lesz. veled is és a babával is!!!!
Sajnos ez az eset igaz, én is ismerem a csajt, mert anyum kolleganője férjének a lánya. Sokat nem tudok róla, de most végre nagyon boldog! Bár a kicsit sosem fogja elfelejteni az biztos. A 2. baba születéséig sokat járt ki a temetőbe, de mostmár ritkábban.
De hess hess ilyen gondolatok Eszti!
Nem lesz semmi gond. A toxémia egy összetett dolog. Magas vérnyomás ( a mi stabilan magas! ), fehérje a vizeletben, stb...
Amit ugye mindig ellenőriznek a terhesgondozáson.
Nem lesz semmi baj!
Azt pedig szerinemmindenki tudja, hogy nincs olyan kórház és orvos, akiről ne terjedne negatív kritika. Mindenkivel történt már valami.
Amikor orvost váltottam és rákérdeztek, hogy ki az, akkor egyből, hogy pont ő, tudod mit csinált?, stb...
És láss csodát, én azt hiszem, a legjobb dokit találtam meg.
Szóval csak pozitívan és nem beilyedni itt a végén.!
Nem lesz gond! Én amikor a 9. hónapban voltam, minden nap azt mondogattam, hogy gyors és sima szülésem lesz, egészséges lesz a pici Zsófi, jól leszünk mind a ketten. Szopizni fog és gyorsan hazajövünk. És így is lett.
Végig nagyon jó volt a kedvem és boldog voltam.
Így állj te is hozzá és bízz a dokidban. Ha valamit nem tudsz vajúdás alatt, kérdezd a szülésznőt a dokidat. Bármi ami aggaszt, beszéld meg a szülésznővel. Biztosan segít majd mindenben. Én mindenkit kedvesnek találtam és segítőkésznek.

Mi jól vagyunk, Zsófi most bealudt. Sajnos kezd hasfájós lenni. Nagyon nehezen purcizik. Aludni már egyre kevesebbet alszik, és várja, hogy foglalkozzam vele. Mostmár tudatosan mosolyog és nevet is. :) Olyan kis édes. :)

Ti hogy vagytok kismamik? Ildikó?
Szerencsére nincs nagy hőség és egy hétig még nem is lesz max 1-2 nap. Ez olyan jó.
2 hét múlva kell mennem kontrollra, utána szerintem már megyünk csavarogni. :) Olyan jó lesz, alig várom.
Zsófi akkorát nőtt és hurkásodott, hogy el sem hiszem. Mostmár nem halogathatom tovább a rucik vásárlását. :)

Puszi nektek!
Anikó

Kép

KépKép
anyko
 
 


Tényleg!

Gyöngyivel mi van? Remélem nincs vele gond! Olyan régen volt már! Ha olvasol Gyöngyi, csak egy sort, hogy jól vagy, ok?

Jár valaki Csabára terhesgondozásra? Ha igen, lehetne egy kérésem? Ki kellene tenni egy hírdetést. Eladnám a kézi mellszívómat és a kismami ruháimat.
Itt is ki fogom tenin majd, de hátha több szem többet lát. :)

Megye, mert a mininőm ébredezik. Jó hoszút aludt, talán fél órát! :o :wink:

Kép

KépKép
anyko
 
 


Sziasztok!
Anikó: Köszönöm,megnyugtattál egy kicsit.Bízom benne,hogy minden rendben lesz.


Enikő példáján tegnap összekészítettem a kis pakkomat,hogyha véletlenül menni kéne,akkor meglegyen minden.

EsztiKép
eszti21
 
 


<a href="http://babafalva.hu"><img src="http://babafalva.hu/tickers/dkd.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/></a>

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


Bocsi, csak a vonalzót próbálom felrakni,de valami nem akar sikerülni.Lehet hogy jövök még ma ilyenekkel.

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


url=http://babafalva.hu]Kép[/url]

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


Sziasztok

Na végre sikerült teljesen egyedül.Ez a legboldogabb napom a sok közül.

Én csak nagyon röviden annyit akarok mondani a szinpatikus kórházról és orvosról,hogy amíg én nem tapasztalok rosszat az orvosomról addig feltétel nélkül megbízom benne.Máskép nem lehet .Én 3 gyerkőcöt szülten a Csabai kórházba,az elsőt 16 éve az utólsót 4 éve és mind a 3-szor nagyon jó szájízell jöttem haza.
én biztos hogy nem mennék sehova máshova szülni.
A dokimmal "Szeberényi"meg meg voltam elégedve,igaz hogy nem ült az ágyam szélén,de amikor kellet ott volt.Sok pénzt sem adtam neki és a 6 hetes kontrolon ugyanúgy viselkedet velem mint előtte.
Mind a három gyerek Éjszaka született és egyszer sem volt ügyeletbe,de mire ott kellet lennie ott volt.
Úgyhogy ne féljetek Csabán szülni,meg semmi roszra nem kell gondolni minden simán fog lezajlani.

Puszi

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


Ja még annyit hogy a nagyoknak nem engedte felrakni a vonalzót.
De azért van nekem még két srácom.
Bence 16
Fanni 12

Ildikó
Kép
bebafa
 
 


sziasztok!

eszti!
nem elkeseríteni akartalak!
én is azt mondom amit a többiek nekem gyula vált be de lehet hogyha csabán annak idején egy normális orvossal találkozok akkor nem lennének rossz élményeim!!!

szóval igaza van Ildikónak amíg az orvosodban megbízol legyen az bárhol és bármelyik kórházban akkor addig nincs gond!

anykonak meg abban van igaza hogy a szüléstől ne félj indulj neki úgy hogy minden simán fog menni és minden rendben lesz!!!!

mi jól vagyunk bár manócska már megint úgy csücsül a pocakomban hogy nyom valamilyen ideget és a jobb kezem teljesen le van zsibbadva szóval most csillagokat látok de azért jól vagyok!!!!

szép estét!!!
tündi23
 
 



Sziasztok!

Már régen jelentkeztem, hétvégén lett volna több időm, de nem volt net valami karbantartás miatt. :?

Hatalmas gratula Enikőnek, nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nekik! Remélem, helyreáll(t) náluk az otthoni béke és a múltkori vita csak egy felejthető rossz emlék lesz. :)

Üdv az újaknak, vagyis Esztinek és Tündinek, akikkel még nem találkoztam. :)

Olyan jó nézegetni ezeket a babás fotókat, vagyis már nem is mind babás, inkább kisgyerekes. :)

Anikó, öröm téged olvasni, nagyon-nagyon tetszik a pozitív hozzáállásod! Zsófi gyönyörű!!!

Lányok, igaza van Anikónak, tényleg nem kell félni a szüléstől, mert nagyon-nagyon sok múlik azon, hogy mi magunk hogyan állunk hozzá lelkileg! Legalábbis én ebben hiszek. Mindenkinek ott érdemes szülnie, ahol a legnagyobb biztonságban érzi magát. Olyan orvos a világon nincs, aki nem szerepel valami rémtörténetben, én ezeket már meg sem hallom, főleg nem babavárás alatt. Az alapján ítélek meg egy orvost, ahogy velem bánik. Az enyémben maximálisan megbízom, már többször bebizonyította, hogy számíthatok rá, a legjobban például akkor, amikor Ricsi született. A gyulai kórházról is keringenek "szép" rémtörténetek, kapásból kettőt tudok konkrétan a környezetemből, de ezekkel tényleg nem szabad foglalkozni. Szóval Eszti fel a fejjel, nem lesz semmi gond, ez biztos!!! A terhességi toxémia egyébként egy nagyon alattomos és összetett dolog, ami sajnos a legnevesebb fővárosi kórházakban is sokszor nagyon rosszul végződik... :(

Ildikó, a végén még tényleg kedvet kapsz itt egy 4. babához!! :) :) :) Már régen jártunk feléd emiatt a hülye meleg miatt. Amikor pedig arrafelé sétálunk, általában már nem vagy ott. Elég rosszul viseljük ezt a hőséget.

Mi jól vagyunk, holnap töltöm be a bűvös 12. hetet, amit már nagyon vártam. (Ricsi pedig holnap lesz másfél éves! :)) A múlt héten voltunk a tarkóredőmérős UH-n, ahol szerencsére mindent a legnagyobb rendben találtak. :) A picurkám akkor volt 51 mm és 1 mm volt a tarkóredő. :) Most már határozottan jobban érzem érzem magam, mint az elmúlt hetekben, az émelygés is csak ritkán vesz elő, általában esténként, de legalább már nem naponta. A pocakom hatalmas sebességgel nő, már egyetlen nadrágot sem tudok begombolni, így maradnak a ruhák és a gumis derekú dolgok. Ricsivel pár héttel később volt ekkora hasam. Azon szoktunk nevetgélni a párommal, hogy aki nem tudja, hogy babánk lesz, az azt hiszi, hogy jól összekaptam magam a hasam környékén. :D

No megyek, mert a Babaházi kezd ébredezni. :) Csoda, hogy meg tudtam írni egy hozzászólást. :)

Mellékelek egy hétvégi fotót, ahol Ricsi bemászott az egyik barátunk lakókocsijába és rendet teremtett egy perc alatt. :D

Kép


Kép

Kép
diverse
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?