Sziasztok!
Van jó hírem is, meg rossz is. De először is a hét szenzációja: MANÓ JÁR!!!!!
Szerdán délelőtt állt a szőnyeg szélén, fogtam a kezeit, és egyszer csak elindult a ruháskosár felé. Rettentő édes volt, először csak felemelte a bal lábát, visszatette, megint felemelte és előre tette. Aztán így állt „támadóállásban” egy ideig, majd előre lépett a jobb lábával is. Aztán még kétszer ezt megismételte. Szerintem ekkor még nem tudatosan csinálta, de azóta már igen, sőt „le is kéredzkedik” az ölemből és mostmár odaballag ahhoz, amit meg akar fogni. A jó hír, hogy Pocaklakóval minden OK, viszont a rossz, hogy a dokinőmnek felmondtak a klinikán. Rettenetes volt, mikor mondta, majdnem sírt.
Ajánlott egy másik doktornőt, szombaton találkozom vele, aztán majd kiderül, mi lesz. De mindettől függetlenül én mondtam a réginek, hogy a szülés után ismét hozzá fogok járni, én őt tekintem az orvosomnak.
Kriszti! Aranyos vagy köszi, de az István nekem nagyon messzire lenne (kb. 200 km).
Kicsit jobban vagyok már – fizikailag legalábbis - nem szédelgek, csak a fejem fájdogál. Mivel vérnyomás és vérkép rendben van, így valszeg a meleg. Manó is 71,5 cm és neki is épp passzentosak a 74-es ruhák, sőt már inkább 80-ast adok rá, mert az kényelmesebb neki.
Nózi! A hibás pelust a csomagolással együtt küldd vissza. Barátnőm így csinálta, és ő is kapott kárpótlásul, ha jól emlékszem két csomaggal, meg egy bocsánatkérő levelet. A gyerekek nagyon sokat tanulnak egymástól. Mióta a barátnőm kislánya – aki fél évvel idősebb Manónál – olyan sokat együtt van Manóval, azóta a fiókám rohamosan fejlődik. Egy hónap sem telt el azóta, hogy önállóan ül, és már jár is. Sőt próbál felállni is, egyedül enni, stb.
De sajna a rosszat is eltanulják egymástól, bár lehet Manó egyébként is hisztizni, de mióta a kiscsajjal sokat együtt vannak, azóta néha olyan hisztiket levág, hogy csak lesek.
Edi! UH-on minden rendben volt, de nálam semmi nem derült ki. Ahogy Krisztinek is írtam, azt mondta a dokinőm, hogy valszeg a meleg. Én a friss gyümihez semmit nem teszek, kis darabkákban adom Manónak. Az üveges gyümihez Sinlac-ot keverek, nálunk az a vacsi. Azt, hogy mit, mikor, és mennyit kell ennie a babának, teljesen egyedi. A mit, az persze életkorfüggő, hisz pl. sokféle gyümit nem ehetnek egy éves kor alatt. A mikor és mennyit kérdés szerintem a gyerektől függ. Ha segít, leírom a mi kajcsis napirendünket: reggelire tápszer (változó 180-240-ig, volt olyan, hogy csak 140 ment le), délelőtt fél 11-kor „ebéd” valamilyen húsos főzelék, délután fél 4-kor uzsi szintén húsos főzelék, vagy húsos gyümi (bébiételben), vacsi gyümölcs összekeverve Sinlac-cal tejbegríz állagúra. Uzsonna után, ha nem gyümit kapott, akkor valamilyen friss gyümit adok neki. Ha reggelire nem kell neki a tápi, akkor is gyümis Sinlac-ot kap. Szerintem ne akarj tápit adni, addig, míg nem muszáj, bár úgy értelmeztem az írásod, hogy nem is ez a cél. Ameddig elég legalább egy „fél” evésre a tejcsi, addig az bőven jó.
Én egy éves kora után már nem is akarok adni Manónak tápszert, sőt szerintem meg sem fogja inni. Most is volt kb. 2 hét, hogy olyan ímmel-ámmal iszogatta.
Linda! Nem tapintatlan a kérdés. Végül is tök egyszerű volt, ő volt az első orvos, aki komolyan vett, mikor elmondtam, hogy egy éve nem szedem a fogamzásgátlót, és 3 havonta van mensim. A többi doki – mondanom sem kell, mind férfi volt – elintézte annyival, hogy mi lenne a világgal, ha minden nő azonnal terhes maradna. Hiába mondtam, hogy nem az a baj, hogy nem maradtam azonnal terhes, hanem, hogy nem menstruálok. A dokinőm elküldött laborvizsgálatra (vér, vizelet teljes körűen), és ott kiderült, hogy a prolaktin szint többszöröse a normálisnak. Kaptam rá gyógyszert, meg szurit, és egy év múlva megszületett Manó.
Sajna nem látszott az UH-on, hogy milyen nemű, de jól van köszönöm. A meleget nagyon rosszul viseltem, sokkal rosszabbul, mint tavaly Manóval.
Beuka! Nagyon sajnálom, ami történt veled, nekem volt egy vetélésem még 2004-ben, nem is tudtuk, hogy babát várunk, de nagyon megrázott. De annak örülök, hogy a körülményekhez képest jól vagy.
Melódia, a pelenkázás nálunk is művészet, én ezért vettem már up&go pelust, de mivel sokkal drágább, mint a hagyományos csak akkor használom, ha nem itthon vagyunk. Itthon általában hagyom jó sokáig, hogy szabadon legyen a popója, és akkor egész jól tűri utána, hogy adjak rá tiszta pelust. Addig meg össze-vissza forgolódik az ágyon. Néha oda is pisil, hiába teszem alá a pelenkázó alátétet, fél perc alatt lemászik róla.
Lányok! Van a tápszerre 6 hós kor után is támogatás! Mi is úgy kapjuk. Jelenleg a Pepti Juniort, Manó 7 hónapos koráig pedig a Milumil HA-t kapta. Mindkettőre, és a Sinlac-ra is 90%-os támogatás van. És olyan nincs, hogy a gyerekorvos nem írja fel. Kötelessége felírni! A Pepti Junior 2000 Ft körül van 5 dobozzal (600 gr-os). Sokkal olcsóbb, mint bármely másik. A Milumil HA drágább. Már nem emlékszem az árára.
Pelus, nálunk is a Huggies vált be, bár most vettem Liberót, és egész jó, csak picit nagy a fenékrésze, pedig ez is maxi, mint a Huggies.
Na megyek, Manóm felébredt.
Üdv mindenkinek.
Anita