Új privát üzeneted érkezett!

Beuka - hová mentek nyaralni és mivel? Mi is gondolkoztunk egy kis nyaraláson, ha lecseréljük a kocsit, úgy mennék messzebb is, mert a közeli tengerpartokon is ugyanazok az árak vannak mint a balatonon, ha nem olcsóbbak.

Melódia - el is felejtettem írni, hogy nagyon ügyes Pistike! A múltkor Zsoltikának a fél szeme rajta lehetett, mert néhány napig ment nálunk az ide-oda gurulás, pedig ezt már abbahagyta amióta mászik. Ráadásul újra lütyőzött (ide-oda ringatta magát négykézláb) pedig már erről is leszokott. Szóval azért figyelgetik egymást a babák :wink:

Linda - biztos jó volt úszni a balcsiban! Mi csak strandon voltunk de igazi kikapcsolódás volt az is. Tök jó, hogy már lehet velük menni, akár egész napra is!

Kép
nózi
 
 


bocsi :oops:

Kép
nózi
 
 


Linda!! Igen,légyszi írd le mind a kettő kajálda címét! Előre is köszi!

nózi!

Gyorsan össze kell hoznia következő talit,mert úgy néz ki hamarosan költözünk,kapunk szolgálati lakást, igazán még nem tudom hova! a héten mi ráérünk,ti? :lol:

Futok tovább,vár a gyereksereg... :wink:
Puszi! Melódia

jut eszembe,LINDA,ha van kedved MSN-en is megírhatod a címeket: melyke78@hotmail.com

Kép
Kép
melódia78
 
 

 
 

Sziasztok!

Gesztenye, mi is homokoztunk! persze, ha a homok ütemes püfölését a kislapáttal annak lehet nevezni... :D
természetesen a homokos hüvelykujját szopiznia is kellett, úgy az igazi.. :D :D nem győztem homoktalanítani a kis gézengúzt.

Barnussal is biztos jól érezte volna volna magát Gergő! Itt is volt egy 10 hónapos baba, ő már áll, villámsebesen kúszik és pakol.Gergő nagyon szorgosan figyelte mit hogyan kell csinálni. folyton egymást keresték, vigyorogtak a másikra, nagyon jó kis csapat voltak. Az augusztusi nyaralásotok sztem szuper lesz a sok gyerek miatt!
az up&go az nadrágpelus?

Beuka, nem tudom, hol kapta el a vírust, de most egy csomó felnőtt is szenved vele, megfázásos tünetekkel jár. szerencsére már múlik a dolog...
őrület, hogy spontán jött a baba a Kaáli előtt! egyre több ilyet lehet hallani...valszeg elmúlik a stressz, merthogy úgyis a Kaáli következik, felszabadul az ember, és hipp-hopp megtörténik a csoda... :D

lábujjak...innen az új becenév: sült szalonna.... :D :D :D

előbb-utóbb megtanul egyedül aludni, ne aggódj! addig csináld úgy, ahogy az ösztönöd diktálja!
mensi :cry: remélem, hamar elmúlik!

Linda, gondoltam rád, mert elugrottunk Keszthelyre is! csak egy rövid séta volt a kastélykertben, (meg kajavásárlás a tesco-ban), és fagyizás a Muskátli fagyizóban. (de finom volt...) :D

Nózi, köszi az uh infót! remélem, Nálad nem volt gond!(bocs, ha már írtad, de szita az agyam... :oops: :oops: :oops: )
pelenkaügyben mindenképp reklamálj!!!!! én januárban 8 csomag kárpótlást kaptam a babysofttól!


Puszi, megyek,

Kriszti (ja, nyugodtan hívjatok ám Krisztinek, a Krisztina csak azért lett, mert a Kriszti foglalt volt)

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79
 
 


Sziasztok!

Látom megint van termés!


Hettie!

Már jó pár hete azt csinálom, h a d.u altatás 12-16 közé essen, és ebben benne legyen a felkelés is. Ezzel nincs is semmi baj. Ma pl: már 20kor álomba zuhant. Az lehetséges, h közrejátszott, h már 12 kor alvás volt.

Kriszti!

Milyen tündér Gergő! És csupán 1 nap van közöttük. Szóval így néznek ki az alig 10 hónapos kisbabák? Úgy látom majdnem egyformák. Dórival 16.-án megyek méreckedni. Majd megírom pontosan mekkora.

Beuka!

Már nem alszik 5-6 között. Írtam úgy jó pár hete, h megpróbálom az altatást 12-16 közé tenni, és ebben szeretném, h a kelés is benne legyen. Úgy néz ki, h sikerült ezt bevezetnem. Remélem nem most szóltam el. Az utolsó képen kisautó van a kezében amit Bettuséktól kaptunk. A hintánál meg egy olyan cumit fog amit kanócra tettem. Ez a legjobb játéka amivel szeret játszani. Drága játékok szóba sem jöhetnek. Egy papírfecni, egy fonal szál,stb…Szóval akkor úgy látom detto a helyzetünk éjjelis kelésnél. Már Dóri nem dobálja magát. Még én sem próbáltam vízzel éjjel, amíg tejcin bealszik. Neked még mennyi tejed van? Jó! Tudom hülye kérdés(nem grammra), hanem hányszor adsz még Botinak egy nap. Ez a menszi nem hangzik valami jól, h ilyen hosszú most. Meddig szokott tartani normál esetben?

Linda!

Végre, h itt vagy! Nem sikerült a tervem:-( Tegnap is olyan keservesen sírt este , és a pici fejét a kiságy szélére tette, és úgy kuksizta, h mikor megyünk be hozzá. Miklóskám megszánta, de én erős akartam volna maradni. Persze én voltam aki bement, és kivettem. Dóri csurom vizesre ordította magát, és csak hüppögött. Megfogattam, h Soha nem leszek ilyen, mert a szívem szakadt meg. De a mai napon már 20kor ágyba zuhant. A karomban megitta a tápszerét, és a mellkasomon hagytam kb 15 percig.

Nózi!

Nálunk a Pampers vált be, és még nem csalódtam benne. Hűha! Ez keményen lehetett a kakis ügy. Dóri tegnap anyuéknál úgy bekakilt, h a háta közepe is szaros lett. Természetesen a ruhája is. Ment is egyből fürdeni. Remélem, h mihamarabb szólni fogok az éjszakázással kapcsolatban. Egyébként ez tutira így van, h a gyerkőcök ellesik egymástól a dolgokat. Még anno amikor itt jártak Bettusék, és már Kitti mászott(Dóri még nem), akkor pár nap múlva elkezdte Dóri is a mászást. Pedig Ő hátrafelé kúszott addig. Biztosan van benne valami.

Nálunk ma volt az első játszóteres hintázás. Úgy imádtam ahogy lobogott az a pár szál haja. Tetszett Dórinak nagyon. És még valami amit a mai napon csináltunk. Ma volt anyuéknél az első zuhanyzás is. Úgy megrémült tőle, de tűrte. Muszáj voltam, mert annyira meleg volt ma, és izzadt a pici feje. Minden baba izzad nagyon? Mert Dóri nagyon.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

NAGYON szépen köszönjük a hófordulós köszöntéseket :D
:cry: Kicsit meg is hatódtam :wink:
Timi nekem szántál egy egész hszt? :) köszike

Kispesti babakörrel voltunk állatkertben, hát ez még nem nekünk való :roll: Minden jobban érdekelte, aztán az ottani homokozóban kötöttünk ki, az volt ám az öröm a számára :lol:

Na majd máskor írok, csak most nem az enyém a gép.

Bettus

Kép
bettus79
 
 


Bettusom!


Most meghatodtál mi? :roll: :wink:


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

jaj, Bettus, most látom, hogy hóforduló volt...ne haragudj!

[b]Boldog hófordulóóóóóót!!!




Timi, nekünk most 7997 grammot és 71,5 cm-t mértek, de ezt tuti elmérték, mert a 74-es ruhák már picik ...kivácsi vagyok, Dorka mekkora már!
gergő ritkán izzad, mondjuk ilyen melegben csak egy body van rajta. (most zokni is, meg kora reggel tréningruha, mert még picit náthás)
drukkolok, hogy rendeződjön az alvás-dolog!

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79
 
 


Sziasztok!

Bettus!
Autó márkakereskedéssel és benzinkúttal teli Tatabánya…Boldog hófordulót! (utólag)
Nem tudom mikor megyünk Pestre :(
Kétszer voltam Katával homokozni, leültettem egy szivacsra. Másodszor már bátrabb volt, és hozzányúlt a homokhoz :shock: Vittem kicsi vödröt, lapátot formákat jól elvoltam :lol:
Hintázni is hintázott. De igen a gyerekeket nézi ő is.

Linda!
Szupi lehetett a Balatonban :)
Kata még nem mászik, lejjebb írtam miket tud. Laura hízik? Mikor mentek dokihoz? :wink:

Timi!
Nekünk 2szobás a lakás. Nálunk este a rend a következő: vacsi, pici játszás, amikor dörzsöli a szemét 8 körül fürcsi, szopi és alvás. Magától is elalszik, néha van kis nyüglődés. Éjjel kelés 1-2x. Gratulálok a 4. foghoz.

Anita!
Drukkolok, hogy ne legyen semmi komoly baj. Kiderült azóta valami? Ultrahang?

Nózi!
Jó hallani felőled. Milyen gluténes kaját kapott Zsoltika? Akkor a gluténtől hígabb lehet a kaki, vagy tul.képpen milyen reakciókat eredményezhet? Kata kap gluténest pl. körte teljes kiőrlésű gabonával (2x kapott) stb.
Nekünk a Pampers bevált így utólag, de sokszor Kata bogyókat kakil és hát mivel a hátán eláll a pelus félő, hogy kiesik a mozgása közben. Jól kifogtad a sok rossz pelust :(

Beuka!
Kata evése: éjjel 1-2x szopi, reggel 6-7h szopi, tízórai gyümi, gyümi zabpehellyel, gyümi +2 kanál tejpép (ritka) 80-90g. Ebéd főzi 100-180g. Aztán egy órával ebéd után szopi, alvás, de inkább du-i alvás után szopi. 5kor uzsonna: gyümi, joghurt kb. 100g. Vacsi fél 8felé, főzi sima vagy sajtos (este husisat nem kap, az nehéz).130-200g. Majd vmikor fürcsi, szopi és alvás. Kekszes gyümit nem kapott még. Babapiskótát meg egy darabig nem fog, akkor inkább kifejezettem babáknak készültet (asszem Manner a neve)

Kriszti!

Nekem nem az első ciklus volt, hanem sokadik :D Kivi vagyok a következőre.
Nagyon édes pofa a Gergő. Úgy ül az asztalnál, mint a nagyok :D

Éjszakai kelések: 1-2 x kel Kata, teljesen függetlenül attól, mit mennyit mikor evett, mennyit aludt napközben. Apja 1-2x próbálta meg visszaaltatni cumival, de én kellettem Katának. Nem tudom, ha vízzel próbálkozna apa mi lenne. De én nem aggódom, vannak ilyen gyerekek, akik éjjel felkelnek több évesen is. Remélem ahogy reggeit is bevezetjük, meg nagyobb lesz, nem lesznek ezek az éjjeli kelések. Múltkor bekészítettem a vizet, de aztán mégsem adtam neki. Szerintem az sem megoldás, mert akkor meg arra szokik rá, hogy mképpen igyon. Egyelőre nem érdekel a dolog úgy vagyok vele.

Meddőség téma: közvetlen munkatásammal is ez a helyzet, ő már nem tudom hányadik beültetésen volt túl, terhes is lett, de nem sikerült. Asszem kiderült a férjével van a gond? A lány örökbefogadna, de a férje nem, mert hogy mit szól a család…sajnálom a csajt, mert már ez 5éves dolog…lehet, hogy le kellett/kellene lépnie, hogy gyereke legyen?
A másik munkatársamnak sem jött össze a bébi, beültetés stb. Aztán elváltak( nem emiatt) és az új férjével született simán 2 gyerekük. Sokszor a férfival van a gond!

Rólunk egy picit: Kata négykézlábra állt, de még nem mászik, csak hintázik. Előre dobja magát ebből a helyzetből. Oldalfekvésből és 4kézlábból is fel tud ülni. Vmikor oldalra vagy előre eldől, ami azért gáz, mert a kiságy rácsait ill. a földön műanyag játékot lefejeli stb…
Tehát sehol sincs igazán biztonságban, egész nap meg nem lehetek mellette. Majd ügyesebb lesz, de akkor meg a felállás elesés korszak jön…
Ti milyen óvintézkedéseket tesztek?

Kata igazi őszit nem ette, ma banánnak kutyultam, úgy megette.
Gyümikhez miket tesztek? (zabphely, keksz stb. ?)

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!
Olyan jó olvasgatni Titeket, akiket ugyanazok a dolgok foglalkoztatnak, mint engem! Csak időből lenne 3x annyi, mint amennyi van! Sajnos, ritkán tudok ideülni meg annyi minden más is van, amit nézegetek a neten... Kár, hogy nem tudok ide képeket feltenni, nem értem, hogy van ez... mi az, hogy először az internetre kell feltenni képeket? (Legalábbis ezt írja) Nekem csak az iwiw-en vannak képeim, de onnan nem tudom feltölteni... Sajnálom, mert én is megmutatnám a kis csöppjeimet....

Nózi: elég érzékenyen érintett, ami anyukáddal történt.... Az enyém 92. jún.18-án halt meg agyvérzésben.... Nem tudom, mi lett volna a jobb, ha életben marad??? De sajnos ő teljesen le is bénult... Szóval ez van. :(

Nálunk Levi szerencsére jó alvó, ideges is vagyok, ha valamiért felkel éjjel. Amíg csak szopizott, akkor többször is felkel, de mióta szilárdat kap, azóta nem. Nem tudom, de szerintem nekem marha kevés a tejem, főleg ha megjön a mensim, néha ideges is vagyok, vajon elég-e neki ennyi tej... A tápit próbáltam, amit küldtek mintát, de nem itta meg. (Pedig amúgy mindenevő) Úgyhogy marad az, hogy reggel szopi, utána nemsokára valami tartalmasabb kaja, tejpép, vagy gyümi. Régebben a gyümibe vettem naturaboltban bio rizsgolyókat, és ledaráltam, azt raktam bele, de mostmár a nagyobbak kukoricapelyhét ledarálom, és azt rakok bele. Nekem azt mondta a védőnő, hogy azért ne adjak neki gluténost, mert amúgy sem ajánlott 1 éves korig, de az anyatejes babáknak meg pláne, kár elrontani a bélflórájukat... Pedig jó lenne már, mert ő mindig hisztizik a szendvicsért,amit mi eszünk. egyébként a gluténérzékenység nem derül ki azonnal, nem olyan, mint a tej, hogy rögtön van hasmenése, hanem hónapok is eltelhetnek, mire megtelik a szervezet.

Mensiről: nekem is előfordul, hogy peteéréskor van egy kis "vérfoszlány" (bocs ha gusztustalan vagyok), de úgy látszik, ez akkor nem baj. Nekem is már sokadik ciklusom, de a múltkor én is úgy jártam, hogy 2 hétig megvolt. MÁr majdnem megőszültem. Viszont a mennyiség határozottan csökken, már ez is valami. Egyébként a szoptatás alatt a mensi gondok majdhogynem természetesek, nekem ezt mondta a doki.

Én mostanában megoldom a bébikaja készítést, amit lehet, amiénkből kiveszek, nagyon ízlik neki. Tegnap krumplilevesből vettem ki répát, krumplit, rakott karfiolból karfiolt, rizst, raktam hozzá húskockát a hűtőből (csirke v. pulykamellet megfőzök, levével leturmixolom, jégkockatartóba, és mikor kell, csak beledoboma forró főzibe), és még medvesajtot. Olyan fincsi lett, hogy én is megettem volna! Ma meg a bolonyaiból szószt, és krumplit főztem hozzá neki. Ette!

Hettie: ez a szerkó nagyon durva volt! :)) Hol vetted? ??? Nekem általában nem tetszik, ha kisfiúra ilyen nyakkendőt, meg ilyesmit adnak, dehát ez csúcs volt. Nagyon jól nézett ki benne, és Ti is!
Meg persze az összes baba, akinek láttam a képét! Nagyon édesek, és nagyon szépek!

Esetleg, ha valaki akinek van egy kis ideje, és nagyon profi, megtenné, hogy megírja, hogyan kell beilleszteni képet, azt nagyon megköszönném! Na sziasztok, és pussz minden édes babónak!

[/img]
true
 
 


True!
A képeket küldjed nekem el az astax@freemail.hu-ra eredeti méretben én majd lekicsinyítem és felteszem, ha gondolod...:wink:
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


vagy itt kattintasz a melléklet feltöltése (ide ahova írsz alul kékkel van kiírva). Megjelenik, hogy kép vagy melléklet csatolása. Rákattintasz a tallózás gombra. Ki van írva, hogy hely: (file feltöltése alatt) ......mellette van egy lefelé mutató félnyíl azt megnyomod és kiválasztod a meghajtót és könyvtárat amiben van a kép. Rákattintasz, megnyitás gomb és feltöltés.

Kép feltöltése előtt le kell kicsinyíteni megfelelő méretűre. Azt pedig én úgy szoktam, hogy a képet megnyitom (ACD See programmal), rezise gomb felül és beírom, hogy 512*464 pixceles legyen a kép ha fekvő.

Vagy mi az amit nem tudsz? Segítünk.
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!


Edi!

Én dúsítom a gyünit Hipp bébi keksszel,vagy Milupa bébi keksszel,zabpehellyel,rízzsel,túróval! Muszáj neki valamit kitalálni,mert a sima gyümi mára fülén jöhet ki szegénykémnek! :roll:
De amúgy is elég uncsu lehet a banán,őszibarack,alma,meggy,habára múltkor kostoltuj már a sárgadinnyét is,sőt paszírozva a málnát is :oops: Csak keveset,de nem ütötte ki...
A hintázás nálunk is megy ezerrel négykézláb.meg fel is ül,de nagyon kell vele vigyázni,mert simán eldől egy idő után...
Óvintézkedés:Egyenlőre csak úgy tudom megoldani,hogy figyelgetem,egyedül nem hagyoma földön,és a járókaában meg teszek körbe vastag paplant,valmit felfog az ütésből!
De nem mindig rakok,akkorákat már nem borul,megfigyeltem,hogy igyekszik védeni a buksit :lol:
Meddőség: Nálunk is apánál van a gond,de nekem eszembe se jutott,hogy ezért elhagyjam... :oops:

Megjött apa,futok...

sziasztok. Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok Csajok!

Bocsánat, most csak "sírni" jöttem. Most tudtam meg, hogy a dokinőm nem vezethet szülést. :cry: Egy teljesen blőd dolog miatt, ugyanis egy kismama guggolva szeretett volna szülni, ő ebbe beleegyezett, a klinika vezetősége pedig azt mondta, hogy ez ott nem elfogadott. Úgyhogy most mindent végezhet, de szülést nem vezethet. Nem tudom, hogy ez átmeneti vagy végleges, de nagyon rosszul érintett. Évek óta hozzá járok, ő "jött rá", miért nem maradok terhes, "kigyógyított" a meddőségből. Most keressek egy másik dokit, akit nem ismerek, nem bízom meg benne? :?: :evil: Mindenesetre holnap ezt nagyon alaposan átbeszélem vele, de nagyon reménykedem, hogy csak átmeneti "eltiltásról" van szó.

Mégegyszer bocsánat, most nem olvastam vissza, majd csütörtökön pótolom, és megírom mi volt a dokinőnél.

Üdv mindenkinek.

Anita

goodfairy
 
 


Anita
Hát ez tényleg hülyeség, mert mégha ebből baj lett volna! de nem lett. Meg különben is mi az hogy nem elfogadott, ez nevetséges. Mindenki magának érzi hogy hogy a jobb, és neki kell megszülnie. Remélem valahogy megoldjátok.

True
Nekem sem tetszik az ha ugy öltöztetik, mert nekem meg a kis cigánygyerekek jutnak eszembe róla, de ez azért tetszett meg, mert minden része hófehér volt. Amugy bébi boltban vettem.

Beuka
biztos hogy a szopi zavar bele a mensiibe.

Kriszti
mi lett a vizsgálat eredménye?

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!


Kriszti!

Tegnap lefeküdt Dóri 8kor, és kelt a szokásos módon 22:30kor. Ez nála mostanában valami érdekes dolog. De utána reggel 6ig aludt. Úgyhogy azért nem volt annyira gáz. Mert 10-11 mire így-is, úgy-is, ágyba kerülök.

EDit!

Akkor az tök szupi, h már így rendeződött a szopizás. Miket adsz neki vacsira? Nálunk csak tápszerezés van, és ha nem alszik be alatta akkor jön a szopi. Nekem már szinte nincs is tejcim. Azért iktatom be előtte a tápszert, mert az nem lenne Neki elég. Bár így sem alszik valami túl jól. Nekem azt mondta a védőnő, h legyen a vacsi 7 körül, utána fürdés , és utána legyen cici. Lehetséges, h ettől bőven aludna reggelig. Lehet ki is próbálom. Ez a kaja kérdés szinte tök stresszes Nálam, h mikor mit adjak Neki. Én semmit nem szoktam a gyümibe tenni. Az óvintézkedés sajnos nagyon nehéz kérdés, mert Dóri olyan, mint a gyík, és nem tudok vele lépést tartani. Hihetetlen amikor pakol, de már hála stabilan áll, ül, és nem kell attól tartanom, h hagyat vágódik. Csak mindig lesni kell, h mit vesz a szájába. Most éppen azon parázok, h van 4 foga, és minden a szájába vesz, és nehogy valami műanyag dolgot lerágjon. Ezért 1000 szemnek rajta kell lennie.


Anita!

Remélem, h minden megoldódik.


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!!!

Beuról hoztam híreket,de sajnos nem jókat.Bent van a korházba tegnap este óta,méhenkívüli terhes,ma műtik.Drukkoljatok neki,hogy minden rendben mennjen.Amint tudok valamit írok.

Anita.
csanita
 
 


Csanita!


Beukának Jobbulást Kívánok! Ez nagyon mellbe vágott amit olvastam, mert még én írtam Neki, h csak nem bébi van a dologban? Ő meg írta: kizárt. Jelentkezzél, h mi van vele. Nagyon szorítok érte, h minden rendben menjen.



Timi [KÉP]

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!


Jaj, Beuka drága, remélem, hamar rendbejössz! nagyon drukkolok Neked!!
teljesen letaglózott a hír.....tarts ki, minden rendben lesz!!!!

Hettie, az uh-ra gondolsz? 11-re kaptunk időpontot, a doki addig szabin van, azt hiszem...

Anita, nagyon sajnálom a dokidat....rémes, hogy ilyen korlátolt helyek is vannak...ha esetleg nem engednék neki, szívesen megadom az én dokim elérhetőségét. Nő, meddőségi spec, nagyon kedves, és az istvánban "szül". (meg a Telkiben is, de ez rám nem vonatkozott :D )


Edi, a gyümihez zabpelyhet, babakekszet, sinlacot teszek, de a natúr joghurtba kevert gyümölcs is lecsúszik, szereti a gyümölcsös túrókrémet is.

Óvintézkedés: vakdugókat raktunk a konnektorokba, amúgy meg a járókában van, ami hatalmas, ki is használja. persze van esés is, de nagy ravasz a drágám...
a múltor kilestem: felborult, körülnézett, meglátott, éktelen sírás, krokodilkönnyek, stb. persze rohantam, gyomrom görcsben, felkaptam, agyonpuszilgattam, stb.
10 perc múlva a másik szobából hallok egy hatalmas koppanást, sokkal nagyobbat, mint az előbbi. pont ráláttam a kiságyra....fölnézett, hogy ott vagyok-e, és amikor látta, hogy nem, akkor szépen fölült és elkezdett magyarázni a macinak.... :D

megyek fát pakolni, hurrá!!! :D :D

jaj, egyébként szuper a Kriston-féle torna...izomlázam van!

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79
 
 


Sziasztok!

Beuka tegnap írt nekem esemest,de nem hatalmazott fel hogy ne megírjam ide,de a barátnőét úgy látom igen.Próbáltam megnyugtatni, hogy Boti nagyfiú,meglesz tejci nélkül is :wink: Remélem hamar túl lesz a dolgon és nem maradnak szövődmények :!: Drukkolunk és várjuk a jó híreket!!!

Timi,lehet nem is jön már tényleg tejcid csak megszokásból "van" rajt a kiscsaj,nem?! :lol: Szerintem én sem bírnám sokáig böbizni hagyni.Ha később van lerakva akkor is felébred éjjel?Hiszen azt írtad olyan mint egy gyík,jön-megy...és mégsem fárad el annyira hogy egész éjjel aludjon? :roll:

Anita,ha nem tapintatlan a kérdés hogy "gyógyított ki"?Remélem mire te fogsz szűlni,ez az orvosod lehet veled!Hogy van a kis pocaklakó?Fiú ,lány???Meleget bírtad?Nagy pocival majd nem lesz valami kellemes emelgetni Mátét.

Kriszti,milyen torna?Milyen fa? :lol:

Edi,nem sok Katának este is a főzelék?Nekem azt mondta a védőnő hogy reggel meg este tej/tápszer legyen csak,azt ne helyettesítsem semmivel.Napi 1x adok Laurának főzit,1x gyümit másik gyümivel :lol: (alma,őszi,sárgabari,meggy,cserkó,banán,dinnye,körte,ringló,)
Dokihoz majd jővő héten megyünk,8 hós súllya 7350 gramm volt.Hízik végül is.A tápszert akár 3 éves koráig adhatom,mert abban sokkal több vitamin van mint a tejben.Tejet egy évesen.Hát majd meglátjuk.Egy doboz tápi 2000 ft.
Bocsi hogy még mindig nem ment imél,de most is mindjárt mennem kell. :oops: :oops: :oops:

Tina ,akkor majd legközelebb talizunk ha megint jártok erre.Remélem jól érezteétek magatokat 8)

Melódi,majd mennek a címek,légy türelemmel.... :oops: :lol: szaladok a kis Édivirágomhoz.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Jajj ez lemaradt!

Beusa,mizus veletek?

és Rizi,veletek?

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Beuka! Mihamarabbi gyógyulást neked, remélem minden rendben lesz! Próbálj üzenni ide, nekünk, nagyon aggódunk érted!

Kép
nózi
 
 


Sziasztok,



ne haragudjatok, h nem irtam, és most tobb mint egy hetig nem is olvastam, csak egyszer, mikor apa idekattintott, és végigbongeszte nekem a lapot.... de akkor is csak kutyafuttaban (ö gyorsabban olvas)

Nem tom, még a szamitogepet sem kapcsoltam be, még a winampot sem a kicsinek... Se idom, se kedvem... bar ti hianyoztok... de apa folyton a gep elott ul este... en meg altalaban egyedul fekszem le (?)( :( ) vagy megkerdezi "nézunk gilmorlanyokat?" az a szamgepen van...és akkor meg ulve tudom csak nezni, hulla vagyok.... Szoval valszinu kicsit haragszom a szamitogepre (apara mar jobban nem tudok :D ) Amugy megvagyunk, meg jolvagyunk... csak...na mindegy...

Kicsi meg anyas kezd lenni.... ha kimegyek...tudjatok....de nem is en hianyzom...csak ne menjek ki...
Orulok, ha elmosogatok valahogy... ha aslzik azert nem csinalhatom (kis panel) ha ebren van azert.... Setalni meg apaval jo. Az olyan rossz, ha ok elmennek, és én otthon maradok takaritani.
Mar egyre tobbet fozocskezem neki... Lanyok!!! Lecsomat (hagyma pirit, paradicsom, paprika kis krumpli) imadta!!!! Meg nyers paradicsomert ugy natur is nagyon odavan.
Ma adtam eloszor igazi sargabarackot. Tegnap zoldborsot. Ma fozok eloszor én husit neki...


Kicsi hordozoban tobbszor felul, ugy ul a seta egy ideje alatt. Két hete kb megy hatrafelé, de pár napja elore -de annyira, hogy ma mar maszasnak (kuszasnak) nevezhetem, és egy oraja fel kellett pakolnom viragot, porfogot.... a foldkozelbol, mert megszaggatta, megnezte kozelebbrol.

Foga miatt ejjelente oranként, féloranként kelunk... enni nem kér, csak sir...cumi - viz - cici - panadol... valami Aztan alszik-kel-alszik-kel de nem is igazan kel, csak felsir.... Na mi nem alszunk apaval valami jol :(

Ma voltunk meregetni: egy dekat szedtunk fel egy honap alatt, ehh
persze nem nezunk ki rosszul (majd dobok kepet) 7,51 kg 67 cm (de nott 3 cm)

Mult héten vettunk felfujhato pancsolot, hetfon kiprobaltam, nagyon tetszett neki. És Mult héten (pancsolo miatt) voltunk eloszor tescoban vele, és jatekoknal tisztara beindult a fisherP. tanulo kutyustol. Rohadt draga, de pár napra rá (megvitattuk) megvettuk, nagymama beleszallt.... de tiszta jofej bloki, énekel, verset mond, szineket-testrészeket, szamokat-betuket....magyarul. Nagyon odavan erte. Ha meglatja tisztara begerjed... Majd lekapom ezt is....

Szoval ezek vannak velunk. Bocsi, hogy ennyit irtam magunkrol.

Edi: Pesti ut nagyon jo volt, csak baba miatt egy-egy oraval hosszabb... igy nem jutott ido talalkozon kivul mashova menni (kiveve Dunapart :) ) Nagyon jol birta a 3-4 oras utat. Ott a sok embert is (imadja a nyuzsgest) Este furdesre haza is ertunk :)

Lanyok, nalunk nincs semmi olyan, hogy Veronika valami idohoz alaklmazkodna, vagy viszonyitana. Ha nem 7-kor furdunk, hanem kesobb (multkor egy orat csusztunk, mert vhonnan nem ertunk haza) akkor is siman eljatszik, elvan, mig a furdeshez keszulodunk... Masnal is van ilyen? Engem oramupontossagu babak vesznek korul, csak azert....

Ja és terhesseg alatt néha nagyon fajt a fenekem (az a kis izom talan) Most mar akkor is mikor megjon... eszmeletlen. Csak ulni jo, ...ha megyek az utcan is nagyon faj :D massziroztatni kellene :D:D:D

Sokat iszunk, és sokat izzadunk a melegben mi is.


na, lépek, mielott még tobb badarsagot osszehordanek.

szep napot zi

KépKép
rizibizi
 
 


Sziasztok!!!

Túl Beu a műtéten,nem kellett lapar "csak" küret volt,többet még nem tudok,még kába volt mikor írt.Amint többet tudok írok,átadom neki a drukkokat.

Anita.
csanita
 
 


Sziasztok!

Beuka!
Remélem minden rendben lesz!!!! Eszembe sem jutott ez a lehetőség amikor írtad a tüneteket! Majd jelentkezzél, amint tudsz. Boti igen nagyfiú, nem lesz semmi baj!

Linda!
Holnap megyek súlymérésre, meg hétfőn jön dokinéni, akkor átbeszélem vele Kata kajálását és megírom ők mit mondtak.
De egy ekkora babának napi 2 főzi, 2 gyümire van szüksége. (neten több védőnő is ezt tanácsolta) Az, hogy kevesebbet kellene este ennie az más tészta, nem tudom...de mindentől függetlenül éjjel felkel :( kivi vagyok mit mond holnap az én védőnőm, 2 hónapja nem láttam :shock:
A másik meg az, hogy uzsi után mit adjak enni Katának? Szopi nem elég már neki, kell valami tartalmasabb. És az csak a főzi vagy tejpép. Tápszert már nem akarok neki, doki fel sem írná...ő anno azt mondta tejpép helyett adjak este is főzit.

Ribizli!
Örülök, hogy kellemesen telt a pesti kiruccanás :wink:

Kriszti!
Gyümölcsös túrókrémet milyen márkájút adsz? (nem ismerem ezeket)

Melódia/Timi!
Na igen az örök dilemma mit adjak a gyereknek enni. Én ezért is írom mikor, mit, mennyit eszik, lássam mit evett régen stb. Brokkolit, sütőtököt heti 1x próbálok adni neki. Meg őszit és szilvát 2naponta a kaki miatt. Most már uzsira én is fogok túrót adni, meg kekszet feláztatom a gyümiben. Azt nem tudom, ha nem lesz szopi, akkor vacsi, fürcsi és utána nem fog inni Kata? Vagy akkor mi lesz, mert tehéntejet nem adok neki, tápszert sem. Nem tudom.

Timi!

Vacsi: főzi hús nélkül vagy tejpép. Te mit adsz Dórinak? Linda kérdezte nem sok-e az esti főzi. Szerinted?

Szerintetek mit, mikor, mennyit kellene ennie a babóknak? Miket mondanak a nagyokos dokik és védőnők nektek?
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!


Linda!

Mindig úgy gondolom, h nincsen tejem, de valamit akkor mégis van, mert közben nagyokat nyel... :roll: Igen, azt írtam, h este amikor leteszem 9-10 körül akkor sem alszik reggelig. Nem fárad ki hiába olyan, mint a gyík. Olyan, mint az anyja(agyon sem lehet ütni :lol: :lol: ) Ez a tápszer dolog ne is mondjad! Most szeretnék már Dórinak Humana Baby fit 2-est adni, és már nem adnak rá receptet. Így 2000 Ft fölött van. Rabló banda :evil: De Dórinak bejön, és csak reggel, és este adok neki.



Riz!


Nem vagy sok egyáltalán :wink: Írjál csak sokat, és lássuk a képeket :roll:


Edit!

Kata soha nem tápszerezett? Én úgy hallottam ha már nincsen tej akkor nyugodtan lehet adni reggelre, és estére tápszert. Elméletileg minden benne van amire szüksége van a babáknak. Nem tudom, h sok-e az esti főzi, bár az én védőnőm is azt mondta(Bettuséké, is ugyanaz). Én még nem adtam Neki estére főzit. Én úgy csinálom, mert már írhatom VÉGRE, H KIALAKULT EGY RENDSZER(Soha nem gondoltam volna). Szóval 6kor kel Dóri, és ráteszem cicire(ez olyan anya-lánya kapcsolat), azután 7 körül csinálok egy 180g tápszert(simán lemegy Nála). Majd 8-9 között alvás van kb 2 óra. Nálunk van úgy, h kimarad a tízórai, de nem nagyon igényli(szerintem). 12 körül ebéd, 1-2 között alvás, 4körül uzsi(gyümi),7kor fürdés, és utána 180 g tápszer. Van úgy, h bealszik ezalatt, de van olyan, h kiitta, és mint akit felhúztak.....NOS! Ilyenkor kb 8-9 között járunk, és úgy érzem szétrobbanok, mert még nem alszik. Ilyenkor jön az utolsó végállomás:CICI. Azon sem mindig alszik el, és akkor már tényleg NAGYON KIVAGYOK. Akkor még mindig van a kezemben egy aduász...., ez pedig a könyőrtelen kiságy. Ezeket mind végig járjuk akkor a kiságyban max 5 percig dünnyög, és alszik is. Mostanában így telnek napjaink. Kimerítő :wink:


Beuka!

Remélem jól érzed magad a körülményekhez képest :cry:



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

köszönöm szépen a drukkokat, szorítást bejöttek!

Tegnap este hazaengedtek a körülményekhez képest szerencsés vagyok, mert kiderült nem méhen kivüli volt a terhesség, ezért elég volt csak a küret elkezddtem vetélni, vagy elhalt a magzat nem tudom pontosan.
Szerdán megyek vissza kontrollra, akkor kiderül minden (szövettan is volt)

Fogalmam sincs hogy és mikor történhetett, most már mindegy is.

Nagyon rossz volt a Fiam nélkül. Nem fogadta el a tápszert de szerencsére kisebb nagyobb sirásokkkal átvészelte ezt a két napot.

Hihetetlenül örülök, hogy ma már szoptathatok, van is tejem szerencsére, fejtem magam végig.

Most csak a pisilés rossz, meg fáj a torkom a csőtől amit ledugtak altatáskor.

Szóval azért viszonylag jól megúsztam.

MOst már itthon vagyok, szoptathatom a kisfiamat, és ez a lényeg,

MA még megpróbálok jönni, KÖSZÖNÖM még egyszer az együttérző szavakat!!!

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Beuka!
Örülök, hogy rendben vagy! :wink:

Kép
Kép
edi78
 
 


Timi!
Épp most írta vki nekem email-ben, hogy a 3-as tápszert adhatnám majd szopi helyett, ha nem lesz tejci. Állítólag az a babatej :shock: Én nem ismerem ezeket. De amíg van, anyatejet kap, egyéves koráig mindenképpen szeretném.
Te hányast, milyen fajtát adsz Dórinak?
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Beuka,jajj hála Istennek minden rendben van :wink: Botika is újra szopizik:nagyszerű!Remélem a kontroll is okés lesz!Mennyire viselt meg a dolog?Vagy fel sem lehet fogni mert olyan hirtelen történt?

Edi,a tápszerre 6 hós kor után nincs már támogatás,úgyhogy nem kell a dokinak felírnia.Ezt nem azért írom hogy akkor Katának adjál mindenképpen azt 8) Nekünk a védőnő "diktálja" a kaja iramot,és persze én szépítek rajta :lol: A tápszer kell a folyadék miatt is,meg ahogy Timi írta a sok vitamin miattt.Nekünk ez bevált,reggel este tápszer,délelőtt:kefir,yoghurt vagy tejpép,ebédre főzelék,uzsira gyümi.Próbáltam én is a napi két főzeléket,de nem nagyon akarta már délután,és akkor úgy a gyümi is kimaradna.Laura kb 3 óránként eszik,két főzelék esetén mikor tukmáljam belé a gyümit? :roll: Nálunk nincs köztes étkezés!Gyümi után néha egy kis kukó vagy buláta eselteg kifli,de ezek mind nagyon morzsásak,csak a székben eheti.Punk-tum. :lol: :lol: :lol:

Timi,ma én is kelkáposztát főztem Laurának,(krumplival)kiváncsi leszek ebédkor!Tegnap nézegettem a tápszereket:van a Mildipé 3-as vagy Mildibé nem tudom,az 800 grammos és 1799ft a DM-ben,most azt veszek.Mi eddig Bebát vettünk 2-eset,de a 3-asa csak 650 grammos és 2 pénz :roll: Remélem izleni fog neki az új is(banános)majd megírom,aztán lehet Dórinak is beválna az olcsóbb :wink:
Mi lenne ha később:fél,háromnegyed 8-kor fürdetnéd Dórit?Csak el aludna már utána,addig még fárasztaná magát...meg téged... :lol: :wink:

Rizi,jó hogy hírt adtál magadról :wink:



Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Edi,van mindenféle tápszer:Humana,Beba,Mildi...banános,vaníliás...
9 hós kortól már "3"-as jelzésüt kell adni,annak már ugyanis olyan összetevői vannak amire szüksége van egy ilyenkorú babának.(vitaminok,vas,C,B,K,A,D vitamin meg ilyenek...)
A Tescoban meg az Intersparban a legdágábbak,(bár ha van akció akkor olcsóbb)aztán jön a Schlekker,majd a DM és a Rossmann :arrow: ott a legolcsóbbak,legalábbis nálunk!Simán van 2-3 400 ft-os különbség is. :shock:
Ide irok két címet:
www.nestle.hu
www.mitegyenababa.hu

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Csak bekukk

Edit, tegnap akartam ezt neked, de nem tudtam belepni (?)
Én is ugy tudom, hogy egy ev felett is reggeli és esti kajanak a tapszert ajanljak, ha nincs mar tej. De a te dokid, biztos mas nezeteket vall. Meg kell kerdezni. Sokszor a doki is meg a vedono is mast mond... és ahany doki.....


Beuka: én ma olvastam mi tortent, de orulok, hogy jol vagy, és a kisfiad is mar visszakapta a cicidet :)

Kaptam egy ici-pici kelkaposztat, raadasul bio, igy ma nalun k is ez lesz az ebed. 7 honaposan remelem jol birja :) ahogy neztem 7-8 hotol mar lehet.

Nalunk is ujabban kimarad a tizorai vagy az uzsonna.
Valahogy nem akar egyszerre sokat enni, csak sokszor keveset. Se cicibol, se fozelekbol.... Én meg mindig tomnem, hogy jajj, igy nem mehetek el vele setara, mert biztos ehes lesz... seta alatt kap gyumolcslevet is, ha ugy erzem szukseges. Meg ha megnyekken, akkor ugrok, h biztos ehes -gyagyas vagyok?
És mi osszevissza kelunk, osszevissza alszunk.... osszevissza eszunk :D

itt a bevezetesrol van szo, de en ezt az oldalt is kedvelem: http://kanga.internode.hu/babaetetes0512


sziasztok, szep napot
zi

KépKép
rizibizi
 
 


Barninak boldog hofordulot!
rizibizi
 
 


Linda/Ribizli!
Köszi a hsz-t :wink:
Voltam súlymérésen, Kata 9590g :lol:
Védőnőt kifaggattam kajaügyben. Na azt mondta mehet a 2főzi. Azért hozzátettem, Kata nem eszik mindig sokat. Ebédre 120-180g, vacsi 120-200g. Nagy szórások vannak.
Tul.képpen én tápszer helyett vacsira főzit (hús nélkülit) vagy tejpépet adok.
Kata 4-5x szopik, hol kevesebbet, hol többet - nem mindig ígényli -, de ő napközben nem igazán fogad el semmilyen folyadékot. Nagy melegben többet ivott.

Kérdeztem mi lesz ha nem lesz tej. Azt mondta 3-as tápszert lehet adni. Úgy ahogy ti is írtátok. Már jobban képben vagyok. :)

Tejpépre meg azt mondta az egy teljes tejes étkezés, tehát mehet vacsira.
Mondjuk még csak 3x kapott vacsira főzit Kata. Kb. 1,5 hete kezdtem vacsit is és uzsit is adni.
Eddig du. a maradék főzit vagy gyümit kínáltam. Úgy érzem, hogy mostanra normalizálódott napirend és a kaja téma.

Ja és jön Kata foga, felül, bal oldalon. Már egy hete láttam a puklit, mikor bújuk ki nem tudom.

Linda!

Akkor végülis Laura és Kata majdnem úgy eszik, csak nálunk este főzi vagy tejpép a téma és utána szopi, Nektek ehelyett tápszer simán. Nálunk a fürcsi utáni szopi inkább szomjoltó. Amúgy Kata gyümit de. 60-100g-ot eszik, du. 80-100g. Laura többet eszik nem?
A védőnő azt mondta a gyümit 2 étkezés között adjam, és simán magában. De én is keksz, zabpehellyel dúsítom néha.

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Edi, köszi szépen az infokat, nekem sajnos nincs ilyen képkezelő progim, és nemis akarok letölteni, ígyis olyan kupi van a gépen, tele van mindenféle sz@rral, (bocs), amikkel a fiúk telepakolják. Úgyhogy ha több időm lesz, küldök majd Neked képeket, és megköszönöm, ha felrakod! A kajáztatással kapcsolatban: én is úgy csinálom, ahogy te, szóval 2x főzi, mert nekem nagyon kevés a tejem, ráadásul napközben nem akar szopizni a Levi. Nem tudom, miért, most nemsokára megjön, kevés a tej, és alig akar beindulni a reflex, ezért aztán hármat szív rajta, nem jön, és nem erőlteti tovább. Csak félek, hogy így még kevesebb lesz. Este sem akart szopizni, leraktam aludni nélküle, aztán 10 körül kivettem az ágyból és álmában megszoptattam. Mi reggel szopi, utána nem sokkal tejpép, vagy gyümi gabonapehellyel, délben húsos főzi, du. túró gyümivel v. joghurt, este főzelék sajttal, vagy tejpépp, és alvás előtt szopi.
mennem kell folyt köv
true
 
 


Sziasztok Lányok!

Apa átvette a kis Pisti babát,ma elég nyügi volt,talán a front,vagy a szél...

Beuka!!

Nagyon sajnálom ami veled történt,remélem hamar ki tudod heverni mint testileg,mint lelkileg! Közhely ilyet mondani,de talán egy ilyen korai vetélést jobban "elvisel" az ember,mintha már tudja,és várja a bébit!A természet megoldotta...
Kívánom,hogy még sok bébitek legyen,fel a fejjel!!
Sajna a múltkor amikor írtam,hogy menj dokihoz,én pont vetélésre gondoltam,de nem mertem leírni...
Szóval: Jobbulást!


True!

Boldog névnapota kisfiadnak! Mostmár gyere gyakran! :lol:


nálunk nagyon beindulta felülés,szinte egész nap üldögél! A földön már nem hagyhatom egyedül a járóka körbe van párnázva lepedővel,hogy kivédjük az esést! Mert ha lefelejtkezik magáról,még eldől!
Lányok! Ti ,hogy tudjátok a babókat pelenkázni,öltöztetni? Mert nálunk már egy artistamutatvánnyal felér,mert mindig kiugrika a kezemből,kigurgulázik!Alig bírom felöltöztetni... :roll:
Kipróbáltuk a bugyis pelust (pampers),könnyebben rátudom azt adni! :?

Nálunk így néz ki egy napi kajálás:
Hajnalban tápszer (Milupa milumil2)
8-kor tejpép gyümivel
11 felé gyümi zabpehellyel,vagy bébikeksszel,2 körül főzelék husival,sajttal,vagy tejföllel
fél 5 felé megint gyümi valamivel,vagy valamilyen bébideszert
este 7-kor tápszer (fürcsi után)

Linda!

Ráér még egy hónapi a kajálda cím! :wink: Júl.26-tól megyünk...


Hétvégén megyünk szombatona gyrerekszigetre,este meg a kapcsolatkoncertre! Vasárnap meg nagyszülőlátogatás...

Beusa,Tina,Gesztenye,hol vagytok??

Mennem kell! Pusszi! Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok!

Edit, elküldtem a képeket, remélem, megkapod!

Melódia, kösz szépen a gratut, én majdnem elfelejtettem, hogy ma van a névnapunk! :) amúgy hol lesztek júli. 26-tól? Mert mi 23-tól Zamárdiban.

Azt akartam még kérdezni tőletek, hogy a DM-es babylove tápszert senki nem ismeri? Én a tejpépjét adom a Levinek, az nagyon fincsi és jó is, és nem utolsósorban az ára is: 490 Ft körül van, tehát kb. harmadával olcsóbb, mint a többi. Arra gondoltam, hogy ha nem lesz elég a tejem, akkor megpróbálom Levinek a 3-as tápszerét adni. Hanna lányomnak 2 éve a Hipp3 babatejet adtam a mensis időszakban,mikor nem volt tejem, az nagyon jó volt, jobban szerette, mint a többit. Ti adtok cumisüveget a kicsiknek? (Mármint aki szoptat.) Mert nálam azért is gond a babatej adás, mert Levikének életében nem volt a szájában cumisüveg, viszont pohárból nem iszik olyan mennyiséget, ami számottevő. Egyébként a tápszer is sokkal olcsóbb, mint a többi márka. Én szoktam használni saját márkás termékeket, tehát nincs előítéletem ezekkel. Főleg, mivel a sógorom hipermarketnél igazgató, és ő mondta, hogy ezek ugyanazok a cuccok, mint a márkás termékek, csak mivel nagy tételben veszik, olcsóbban árulhatják, viszont a nevet nem használhatják.

goodfairy! ez tényleg durva, hogy ilyesmi miatt nem szülhetsz a dokinál! Én a három gyereket 3 helyen, 3 különböző dokinál szültem, de mondhatom, EGYIKNÉL sem lehetett vertikálisan szülni, EGYIK SEM engedte, hogy igyak szülés közben, és egyáltalán, egyiknél sem csinálhattam azt, amit akartam, csak amit mondtak. NÉha elámulok, amiket a Kismamában olvasok, hogy hol vannak ilyen orvosok???? Szerintem nem sok lehet, vagy csak én voltam túl nyuszi a dolgokhoz? Mostmár mindegy, én már szülni nem megyek, az tuti.

Beuka, jobbulást kívánok, elhiszem, milyen rossz lehetett a babád nélkül 2 napig, de mostmár koncentrálj a gyógyulásra!

Na sziasztok, megyek, mert nyöszörgés van! Ildi
true
 
 


True - Ildi!
Nem kaptam képeket.
astax@freemail.hu a cím
E.

Kép
Kép
edi78
 
 


Edit, küldtem egy másik próba e-mailt, a cím tuti hogy jó, mivel kijelöléssel másoltam! Nézd meg, légyszi a másikat sem kaptad meg?
true
 
 


Sziasztok!
Hát épp csak átfutottam az oldalt..sajnos nagyon keveset vagyok gép elött.Megjártuk az elsö nyaralást is...Az éjszakáink rendezödni látszanak bár nem az igazi még.Párszor megébred de csak szomjas vagy a cumit keresi..Fogunk még mindig 2 van.Mászni mászik ezerrel mindenhova és fel is áll.Ami a legszörnyübb az az hogy öszerinte tud menni és szo nélkül el is engedi mind a 2 kezét akárhol is áll és menni akar.Na persze ebböl már volt esés..A kiságyban végig járkál.egyik oldalrol a másikra átlépked van ugy hogy kapaszkodás nélkül 1 lépést megy..Nagyon fáraszto ..Eddig azt vártuk mikor tud már állni, most meg azt hogy mikor ül már le.Ülni stabilan ül és állásbol is szépen lerakja magát ülö helyzetbe ...Kajálással nincs gond .Szerencsére mindenevö de a tápot azota sem csipi.reggelente iszik meg keményen 120-at és vége..Viszont sok féle tejterméket eszik danon, sajtot danett ,turot gyümivel ..Na meg a csokis tejpép..A föztömmel a mai napig sincs nagyon kibékülve de probálkozom.Eléggé válogatos a fiatalur ugyanis a Humana-s és Nestle-s bébiételek sem kellenek neki..A Hipp a nyerö..Viszont abbol ebédre egy egészet megeszik a 8 hos-bol.Tegnap voltunk mérésen: 8370 g. 75 cm.
Pelus:Mi a Huggies-nál ragadtunk le sajnos nekünk nem vált be a Libero sem a Pampers.viszont nappalra mi is nadrágpelust éjszaka marad a hagyományos tépözáras.
Beuka:
Örülök hogy jobban vagy ..sajnálom nagyon a veled történteket..Remélem amilyen gyorsan történt olyan gyorsan el is felejted..Botika nagyon csávos abban a napszemcsiben..Tényleg mint John Travolta :lol:


Linda:
Sajnos nem tudom miért nem jött össze a tali..Én küldtem a számom neked.De én nem tudtam a tied.Pedig annyira vártam egész uton Kiváncsi voltam Laurára és rád.Föleg hogy egy idösek a lurkok...Nagyon szép helyen laktok a strand meg egyszerüen fantasztikus(persze az az egy amelyiken voltunk :lol: ).Igaz nagyon meleg volt de mi kihasználuk és a vizben logtunk egész nap..A kastélyban is voltunk.Hát azok a halak teljessen elképedtem.Nagyon szépek .Bár tutira valami génkezelt állomány lehet..Szoval jol éreztük magunkat..Hát ha elöbb nem is de jövöre megyünk megint.. :wink:

Ismerös??
KépKép

És most elárasztlak benneteket képekkel ha nem baj..


KépKép

KépKép

Chesti mi van veletek??Hogy van Niki??

Hamarjában ennyi holnap folytatom..

Sziasztok jo éjt..
Vendég
 


Tina, kicsit visszaolvastam a régi beírásokra, és azt hiszem, csak 1 nap a különbség a gyerkőceink között! Levi okt. 07!
true
 
 


True:

Marvin: oktober 4. várjuk a képeket,ne csak én telitsem el az oldalt. :lol: :lol:
Vendég
 


Beuka, remélem hamar helyre jön minden, nagyon +rázott a hír! Mennek a gyógymanók :lol:
Bettus

Kép
bettus79
 
 


Talán menni fog ez!
<a href="http://babafalva.hu">http://www.babanet.hu/tarsalgo/faq.php?mode=bbcode
BBCode<img Kép
true
 
 


Bocs, hogy itt játszadozok, de nagyon béna vagyok:))) A vonalzó nem akar sikerülni :(
PHPBB kód: Kép
true
 
 


Na, úgy néz ki, feltaláltam a spanyolviaszt! :)) Nézzétek el nekem, hogy ilyen hülyécske vagyok, talán mostmár menni fog! Kép
Kép
Kép

Most képeket nem teszek fel, mert gondolom, már uncsi vagyok! Jó éjt mindenkinek! Ildi
true
 
 


True - Ildi!
Megkaptam a képet, de látom neked is sikerült :D
Szépek a gyerekeid!!! Te is jól nézel ki a kis fotón :wink:

Tina!
Nagyon édi Marvin. Az utolsó képen az asztal sarkánál, mint egy kis kópé :lol:
Látom Marvinnak van telefonja, eljátszik vele? Mert Kata él hal a táévirányítóért, meg a telefont meglátja már remeg érte :D Nem tudom a műanyag színesért oda lenne-e.

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

True:
Nagyon szépek a gyermekeid..Levi és a kis Hanna nagyon egyformák..
Hogy birod a 2 picivel?

Edit:
köszi a dicséretet.Marvin nagyon rossz szo szerint.Hisztis és akaratos.Csipked és rugdal.Pont ahogyan a képen is látszik rajta.Kézben is csak addig akar lenni amig az ágyábol valaki kiveszi utánna irány a padlo és megy pakolni.Ha nem rakom le akkor jön a hiszti..Kapott telcsit pont az miatt amit te is irtál hogy a mienk kell neki ,de nem nagyon érdekli.Majd nézünk feketét ami hasonlit az igazihoz. :lol: :lol:
Nagyon csinos a kislányod ugy irigyellek hogy ilyen szép kis ruhákat tudsz rá adni.egy fiut olyan egyhanguan lehet öltöztetni.. :(

Mennem kell.. :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Beuka, sokat gondoltam Rád, és örülök, hogy már túl vagy rajta!
a természet most közbelépett, és furán hangzik, de ilyenkor jobb is így...lesz még egy egész focicsapatnyi babócád, meglásd!
pihenj sokat, és gyógyulj meg mielőbb!
Boldog hófordulót Botikának!!!

Linda, tüzifát vett a férjem, csekély 20 mázsát, a felét még este elraktuk, a másik felét szülinapi meglepetésnek én raktam el...jó kkis torna volt...

Torna: kriston Andi testreform-kazijára tornázom, nagyon jó! kiméli a női belső szerveket, de nem light-os, sőőőőt...patakokban folyik rólam a víz...

Edi, :D anya márkájú túrókrém...tehéntúróval leturmixolok gyümit, vagy üveges gyümit és kész is.
joghurtot is csak úgy eszi, hogyha a natúrba belekeverem a gyümit.

Barnus babának is boldog hófordulót kívánok!

Levi babának meg boldog névnapot!

Rizi, tarts ki, meglásd nemsokára könnyebb lesz az élet!!!rendeződnek majd az éjszakák, nappalok is.
Fáradtság: nem vagy esetleg vashiányos? szülés után szinte minden anyuka az lesz.

Kaja: reggel sinlac,
tízórai sima gyümi,
ebéd főzelék,
uzsi: sinlacos gyümi,(nagyon pici sinlaccal) vagy kekszes/zabpelyhes gyümi
vacsi:tejpép, utána szopi

védőnő: utoljára januárban jött ki, azóta 2-szer láttam, odaköszönt, megdícsérte Gergőt, majd balra el....táplálással, fejlődéssel kapcsolatban segítség? ÁÁÁÁÁÁ, dehogy....megyek az ösztöneim, meg a könyvek után, és persze ellesem a trükkjeiteket... :D

tegnap voltam véérvételen, és kicsit gáz lett.. magas a kloeszterinem, meg néhány érték,ami a táplálkozásra vezethető vissza. (rengeteg tésztát eszem...)
úgyhogy mától zsír és szénhidrátszegény életmód, és torna ezerrel, mert a a háziorvosom 10 kg mínuszt ajánlott...
99-ben 52 kg voltam a 180 c,-hez, ma 72....úgyhogy a 10 kg. sztem sajnos reális...

megyek, eszem gyümit..(abban is van szénhidrát, de mégsem annyi, mint a spagettiben... :D )

Marvin nagyon édes a kalapban! mintha világosodott volna a haja, nem?
True, nagyon szép gyerekeid vannak! Hanna és Levi nagyon hasonlítanak egymásra!

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79
 
 


Sziasztok!

Van jó hírem is, meg rossz is. De először is a hét szenzációja: MANÓ JÁR!!!!! :D :D :D Szerdán délelőtt állt a szőnyeg szélén, fogtam a kezeit, és egyszer csak elindult a ruháskosár felé. Rettentő édes volt, először csak felemelte a bal lábát, visszatette, megint felemelte és előre tette. Aztán így állt „támadóállásban” egy ideig, majd előre lépett a jobb lábával is. Aztán még kétszer ezt megismételte. Szerintem ekkor még nem tudatosan csinálta, de azóta már igen, sőt „le is kéredzkedik” az ölemből és mostmár odaballag ahhoz, amit meg akar fogni. A jó hír, hogy Pocaklakóval minden OK, viszont a rossz, hogy a dokinőmnek felmondtak a klinikán. Rettenetes volt, mikor mondta, majdnem sírt. :cry: Ajánlott egy másik doktornőt, szombaton találkozom vele, aztán majd kiderül, mi lesz. De mindettől függetlenül én mondtam a réginek, hogy a szülés után ismét hozzá fogok járni, én őt tekintem az orvosomnak.

Kriszti! Aranyos vagy köszi, de az István nekem nagyon messzire lenne (kb. 200 km). :) Kicsit jobban vagyok már – fizikailag legalábbis - nem szédelgek, csak a fejem fájdogál. Mivel vérnyomás és vérkép rendben van, így valszeg a meleg. Manó is 71,5 cm és neki is épp passzentosak a 74-es ruhák, sőt már inkább 80-ast adok rá, mert az kényelmesebb neki.

Nózi! A hibás pelust a csomagolással együtt küldd vissza. Barátnőm így csinálta, és ő is kapott kárpótlásul, ha jól emlékszem két csomaggal, meg egy bocsánatkérő levelet. A gyerekek nagyon sokat tanulnak egymástól. Mióta a barátnőm kislánya – aki fél évvel idősebb Manónál – olyan sokat együtt van Manóval, azóta a fiókám rohamosan fejlődik. Egy hónap sem telt el azóta, hogy önállóan ül, és már jár is. Sőt próbál felállni is, egyedül enni, stb. :D De sajna a rosszat is eltanulják egymástól, bár lehet Manó egyébként is hisztizni, de mióta a kiscsajjal sokat együtt vannak, azóta néha olyan hisztiket levág, hogy csak lesek. :(

Edi! UH-on minden rendben volt, de nálam semmi nem derült ki. Ahogy Krisztinek is írtam, azt mondta a dokinőm, hogy valszeg a meleg. Én a friss gyümihez semmit nem teszek, kis darabkákban adom Manónak. Az üveges gyümihez Sinlac-ot keverek, nálunk az a vacsi. Azt, hogy mit, mikor, és mennyit kell ennie a babának, teljesen egyedi. A mit, az persze életkorfüggő, hisz pl. sokféle gyümit nem ehetnek egy éves kor alatt. A mikor és mennyit kérdés szerintem a gyerektől függ. Ha segít, leírom a mi kajcsis napirendünket: reggelire tápszer (változó 180-240-ig, volt olyan, hogy csak 140 ment le), délelőtt fél 11-kor „ebéd” valamilyen húsos főzelék, délután fél 4-kor uzsi szintén húsos főzelék, vagy húsos gyümi (bébiételben), vacsi gyümölcs összekeverve Sinlac-cal tejbegríz állagúra. Uzsonna után, ha nem gyümit kapott, akkor valamilyen friss gyümit adok neki. Ha reggelire nem kell neki a tápi, akkor is gyümis Sinlac-ot kap. Szerintem ne akarj tápit adni, addig, míg nem muszáj, bár úgy értelmeztem az írásod, hogy nem is ez a cél. Ameddig elég legalább egy „fél” evésre a tejcsi, addig az bőven jó. :) Én egy éves kora után már nem is akarok adni Manónak tápszert, sőt szerintem meg sem fogja inni. Most is volt kb. 2 hét, hogy olyan ímmel-ámmal iszogatta.

Linda! Nem tapintatlan a kérdés. Végül is tök egyszerű volt, ő volt az első orvos, aki komolyan vett, mikor elmondtam, hogy egy éve nem szedem a fogamzásgátlót, és 3 havonta van mensim. A többi doki – mondanom sem kell, mind férfi volt – elintézte annyival, hogy mi lenne a világgal, ha minden nő azonnal terhes maradna. Hiába mondtam, hogy nem az a baj, hogy nem maradtam azonnal terhes, hanem, hogy nem menstruálok. A dokinőm elküldött laborvizsgálatra (vér, vizelet teljes körűen), és ott kiderült, hogy a prolaktin szint többszöröse a normálisnak. Kaptam rá gyógyszert, meg szurit, és egy év múlva megszületett Manó. :D Sajna nem látszott az UH-on, hogy milyen nemű, de jól van köszönöm. A meleget nagyon rosszul viseltem, sokkal rosszabbul, mint tavaly Manóval.

Beuka! Nagyon sajnálom, ami történt veled, nekem volt egy vetélésem még 2004-ben, nem is tudtuk, hogy babát várunk, de nagyon megrázott. De annak örülök, hogy a körülményekhez képest jól vagy.

Melódia, a pelenkázás nálunk is művészet, én ezért vettem már up&go pelust, de mivel sokkal drágább, mint a hagyományos csak akkor használom, ha nem itthon vagyunk. Itthon általában hagyom jó sokáig, hogy szabadon legyen a popója, és akkor egész jól tűri utána, hogy adjak rá tiszta pelust. Addig meg össze-vissza forgolódik az ágyon. Néha oda is pisil, hiába teszem alá a pelenkázó alátétet, fél perc alatt lemászik róla.

Lányok! Van a tápszerre 6 hós kor után is támogatás! Mi is úgy kapjuk. Jelenleg a Pepti Juniort, Manó 7 hónapos koráig pedig a Milumil HA-t kapta. Mindkettőre, és a Sinlac-ra is 90%-os támogatás van. És olyan nincs, hogy a gyerekorvos nem írja fel. Kötelessége felírni! A Pepti Junior 2000 Ft körül van 5 dobozzal (600 gr-os). Sokkal olcsóbb, mint bármely másik. A Milumil HA drágább. Már nem emlékszem az árára.

Pelus, nálunk is a Huggies vált be, bár most vettem Liberót, és egész jó, csak picit nagy a fenékrésze, pedig ez is maxi, mint a Huggies.

Na megyek, Manóm felébredt.

Üdv mindenkinek.

Anita

goodfairy
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?