Új privát üzeneted érkezett!

Tinu, nagyon lötyik lettek a melleim és érzem, hogy nincs tej benne annyi mint eddig. Tehát szinte üres.

Ihianya, én nem iszom kávét, de lehet megpróbálnám. Hol lehet gabonakávét venni? Bár tudod mindenkinek más jön be tejszaporításképpen.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ihianya, gratu a foghoz, meg a centikhez! :)

Niki, ja, nálam is ált megnyugszik, meg azért vannak jelek, hogy "szeret", olyankor mindig megnyugszom :) :) :)

ma este bekajált 240-et ,csak néztem, és lehet, még ment volna.... :shock:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Ante, mindenesetre, bár tudom, könnyű mondani :? próbálj meg pihizni az éjszaka, és nem stresszelni ezen.... meg a szokásos módik, LAktoherb, sok folyadék, homeo bogyó (Utrica Urens), szopis süti, fejés-fejés-fejés... reméljük, csak rövid távú csökkenés...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 

 
 

Kiscsiko
Amit te felraktal is nagyon eredeti csak epp hajmosast utalo gyerekeknek valo ,nem eloke :lol: Bebe Confort az eloke markaja ,hatha ez segit.

Szilvi
Nagyon szep a kepetek!!!Ez a gravirozas nagyon jo otlet,en is csinaltatok majd ilyet otthon.

Cic
Lena angyon kezd hasonlitani a tesojara ,meg jo hogy fulbevalos :P :wink:

Noemi
Ha ennyire nem tetszik neki a kanalazas akkor varj par napot vele,hatha ujrakezdesnel mar rutinosabb lesz.

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtok, alig győzöm.

Híreim:
Fanni hasról hátra is forog, jobbra is és balra.
És ujabban oldalt alszik.

Kiscsikó:
Szuper, hogy jól éreztétek magatokat. Masszázs is jó lehetett.
Jajj rám is annyira rámfér.
lehet nekem is le vannak az izmaim tapadva, de néha alig tudok felegyenesedni.

Holnap megyünk mérésre, na kivi vagyok mennyit cipelek naponta.

Cic:
Képek szuperek.
Ágyneműnk ugyan olyan van nekünk is! :D

Kata:
Még sehol az ügy! Szerintem a nyári szünet miatt tolódik...Pedig már vége lehetne... Lóg a leegőben az egész mindenség. :(

Most ennyire futotta.....Altatás van, mert nem alszik....

Kép
zsuzsu74
 
 


Winnie
Hat Leon ha nem szeret mar fekudni,marpedig ha fent van akkor inkabb ulne.Szoval akkor felemelem neki majdnem 90fokba,mert hiaba teszem hatrebb ugyis felnyomja magat es elol kapaszkodik mint egy kis urasag :D
Egyebkent eladom a kocsit,meg csak fel sem kellett tennem a hirdetest ,valaki keresett es annak irtam.A repteren at is veszik ha megerkezunk.Nagyon nehez ki be rakni a kocsiba,es anyueknal ugysem hasznalnam.Nekem ilyen szinben van:
http://www.target.com/gp/detail.html/re ... B000E0IKT4
Ja es ennel sokkal tobbert sikerult eladnom :wink:

Amit vettem helyette az nem tetszett hasznalat kozben igy most erre hajtok:
http://store.babycenter.com/product/cod ... id=SSE:GOO

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Ha késő van, akkor itt az én időm.

Andi:
Norbikád 7.hófordulóján, mint írtad remekelt a fiacskád.
Gratulálok a fogacskához és a mászáshoz. Jó egészséget kívánok Norbika és legyél minél ügyesebb.
Kép

Cic: nagyon aranyosak a gyermekeid és Léna is milye nagy már.

Nika: Gergőd igazán élvezi, hogy fényképezitek. Nagyon szép szemei vannak.

Szilvi: milyen ötletesen elrendeztétek a képeket, nagyon egyedi és különleges. A lányom hívta fel rá a figyelmemet napközben, amikor beszéltünk, hogy nagyon tetszik a montázs. Ja,egyébként elárulta, hogy időnként, ha van ideje beleolvas, és szerintem ez jó is.

Köszi az aggódást, hogy a befőzés mellett pihenjek is. Aki engem ismer, tudja, amíg van dolgom megcsinálom, azután tudom a módját, hogyan lazítsak. Hivatkozzak a koromra? Na azért elég azt tudnom, nem reklámozom.

Zsuzsi: sajnálom, hogy nem rendeződött le a nyári szabik előtt az ügyetek. Semmi nincs véletlenül és ez a tündéri lányoddal való kapcsolatodon nem változtat semmit. Sőt.....

Szép álmokat!

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


én még vagyok, még apa fürcsizik :)

Zsuzsi, gratula a forgáshoz, tökre belejött Fanni :)
kiváncsi vagyok, mennyi lesz majd a kisasszony ;)

Kata, köszi. tök jó szín volt. Arra emlékeztem, hogy el akarod adni :) tök jó a leendő is :) és akkor most nem Graco ?;)
csak azért kérdeztem, mert Rékababa is húzódzkodna, ha nem alszik, csak én még korainak meg túl magasnak tartanám, és nem tudom, emeljem-e, mert a többi babakocsiban, amit láttam másoknál is, valahogy lankásabbnak tűnik az első szint.... :?

És akkor néhány kép tőlünk is:

Kép jó reggelt!

Kép nem akarok aludni, mikor ücsörögni sokkal izgibb

Kép első próbálkozásaim 4kézláb

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Eni s vagyok,de nalam ez csa pillanatnyi helyzeti elony,delutani alvast intez Leon 8)

Winnie
Hat Reka is oregszik :lol: Szerintem 5 hos babat mar lehet kis idokre ultetni a kocsiban,ugysem orakig setaltok,meg elobb utobb ugyis megunja :wink:
Hat azert nem Graco ,mert itt nincs a City Sport :shock: .Ez a kocsi hasonlit hozza es nagyon konnyu joszag es esernyore csukhato.

Zsuzsi
Akkor lazits,majd osszel eleg lesz ezen aggodni.Sok erot hozza!!!Egyebkent latta mar ?

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Winnie, nagyon aranyosak a képek Rékáról :-)
Hát tegnap vagy 5 liter folyadékot megittam annyira kívántam az itókát. De általában naponta 3-4 litert megiszom figyelek erre nagyon. Fitolacos teát is iszom. De tényleg eszembe sem jutott az Urtica, hgoy az van itthon biztonságképpen.
Azt, hogy is kell szedni nem tudod? Bár mára kicsit több lett a tej mennyisége. Viszont elvileg nem lehet mentholos fogkrémmel fogatmosni akkor mert akkor gáz úgyanis nekünk csak az van itthon.

Kataa, ami felraktál babakocsi amelyik nem jön be az csak a nehézsége miatt nem megfelelő? Pedig jól néz ki.
A másik is jól néz ki, csak az elsőből nem néztem volna ki, hogy nehéz.

Winnie, Niki, nálam is megnyugszik Lidi általában, apánál már nem annyira. Főleg altatásnál nem fogadja el őt mikor álmos és én még gyorsan fogatmosok, hogy aztán tudjam altatni. Olyan rikácsot kivág míg apánál van és abban a pillanatban ha átveszem csöndben van. Persze ez a férjemnek rosszul esik és mondja, hogy nem szereti Lidi? Ekkor elkezdtem gondolkodni és valóban még nincs szeretet senki felé mert még csak azt tudja, hogy ki van vele naponta, de szerintem még felém sincs szeretet max felismeri az illatomat, hogy na itt a kajás néni.
Légyszi javítsatok ki ha tévedek de én is szeretném ha tudnám, hogy szeret és nem csak az játszik szerepet, hogy én vagyok vele nap mint nap. Sőtt olyat is hallottam, hogy ha kiskorában elvennék a babát akkor azt a másik illetőt gondolná az anyukájának.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Jó reggelt,

Kata, ügyes vagy, hogy így tudod szervezni az eladás-vételeket a babakocsi körül.

Kiscsikó, én is voltam masszázson és nekem is mondta a nó, hogy nagyon le vannak tapadva az izmaim, főleg a hátam közepe és a fenek fájt, de nagyon.:)Egyébként én gondolkoztam azon, hogy szabad-e egyáltalán masszíroztatni szopi alatt, mert azt tudom,hogy terhesen nem szabad.

Írtam Bunnynak skypon, mert nem nagyon hallat magáról, vagy én maratam ki valamiből?

ZSu,
Gratulálok a forgáshoz, a következő talin, már tényleg úgy kell majd szaladnunk a babák után:)))Engem is érdekel, amit Kata kérdezett, de nagyszülőkre vetítve is ha nem baj.

Ihianya, a képkicsinyításhez jó az irfanview program, az ingyenes letölthető a netről, én mindig azzal csinálom a kicsinyítést.

Szilvi, engem is érdekelne a montázskészítő progi neve.
És nem tudom ki írta, de én is elküldtem egy képet annak a nyomtatós cégnek, én a vászonképre vagyok kíváncsi.

Roni nagyi, és hogy lazítasz, ha szabad érdeklődni?

Mivel tegnap este óta semmi más nem történt, így befejezem:)

csernusn
 
 


Ante! Én sem iszom kávét, ennek csak a neve kávé, mert rozsból meg nem tudom miből készül. Lehet kapni főzős formában, de van instant is, pl. Maci kávé is ilyen, ezt gyerekeknek csinálják meg tejeskávénak. Most és a Coopban vettem Coop-uccinó nevű szintén gyereknek készült gyerekkapuccinó. Nekem ez annyira be szokott jönni, hogy a tegnapi két bögre után most begyulladt a mellem az éjszaka, annyira túltermelt. :evil: Fáj nagyon, feszül és nem tudom se kimaszírozni, se kiszopiztatni a picivel. De van akinek semmi hatás nem mutatkozik. Utrica-t én is szedtem, nekem azt mondta a védőnő, hogy minden szopi előtt 5 bogyót szopogassak el. És nem szabad hirtelen abbahagyni, mert az is apaszt. fokozatosan kell napok alatt csökkenteni a bogyók számát.

Köszönöm a gratulációkat mindenkinek!

Sziasztok!
Andi

Kép[/url]

Kép[/
ihianya
 
 


Andi, csak este lehet kávét inni vagy napközben is? Maci instantkávém vasn itthon azt vízzel igyam vagy tejjel?
Az urtica minden szopi előtt 5 bogyó az nagyon sok nem? pl ha napi 6 szopi akkor 30 db? Most utánanéztem egy kicsit azt írják 3*5 három napig, majd 2*5 két napig, majd 1*5 egy napig.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Ez két mai kép Daniról kúszás közben.

Kép Kép

csernusn
 
 


Sziasztok,
Réka, Dani gyönyörűek vagytok és nagyon ügyik!!!!:-))))

Kata, láttam, h hajvágáshoz van, csak gondoltam lehet, ha olyan anyagból készült praktikus előkeként is:-))) Megnéztem Leon képét és azt hittem olyasmi:-)

Nekem már jeleztek, h holnap v pénteken jön a kép:-))) Apa megcsinálta a mozaikot is:-) Azt is küldik. 50*70-est kértünk. Majd este föltesszük a honlapra, h milyen lett:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Niki, hát nagyon édes ez a két kép Daniról! :-) Hihetetlen mennyit változott!

Kép

Kép
antekirt
 
 


Szia Ante!
Én napközben ittam a két bögrével és én tejjel szoktam, de szerintem lehet vízzel is. Urticanál nem tudom az adagot, én a védőnőtől kaptam a tippet, hogy hogyan szedjem. Nálam mondjuk meg is lett a hatása 2 nap múlva annyira feszült a cicim, mint tejbelöveléskor. :shock:
De ha te mást találtál, akkor biztos úgy is jó.
Szia!
Sok tejcsit neked! :D

Andi

Kép[/url]

Kép[/
ihianya
 
 


Ante
Hat igen ,en sem gondoltam hogy ennyire nehez (kb 15 kg )mert az otthoni Gracom csak 9 volt.Szoval csak a sulya gond,mert napi 4szer ki -be teszem az autoba.Ha nem kene vezetnem az ovi miatt akkor nem adnam el,mert nagyon megfelelo minden szempontbol 8) A masik kocsi meg 5 kg,pont ilyen kocsis anyaskra terveztek,teljesen uj design,pont azert ilyen draga...

Ihianya
Na en mar csak ezt a kavet nem probaltam ki,minden mast igen tej szaporitasra,de jo hogy neked bejon :wink:

Niki
Dani nagyon cuki,latszik a huncutsag a szemeben :lol: :lol:

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!
Kicsit el vagyok havazva, nem is volt időm visszaolvasni.
Ante:
Próbáltál fejni? Akkor mennyi tej jön le? Nekem befejeződdött a szopi, pár napjakapta Annám az utolsó tejcsijét, de már csak fagyasztottat. Eléggé megviselt a dolog, nagyon rossz érzés, hogy nem szopik. Valahogy a köldökzsinór elvágása után ez volt a mi kis szimbiózisunk, most ez is eltűnt..

A hozzátápival nagyon szenvedünk. Anna nem eszi a zöldségeket, csak a gyümiket, dehát nem adhatok neki folyton azt! Egy étkezést még mindig nem vált ki, pedig egy hónapja kezdtük. Nem tudom hogy jutunk -e valaha is előrébb.. Anyu azt mondja, én voltam ilyen, 1 éves koromig csak a tápot voltam hajlandó elfogadni, cipeltek orvoshoz, de semmi változás nem volt. Remélem nem öröklődik!

Winnie:
hihetetlen, hogy mennyire hasonlít rád Réka!

Jajj mennem is kell, még vasalni kell a ruhákat!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


sziasztok, most csak extra gyorsan, aztán majd írok még.

Ákos ma egész nap rágja a nyelvét.....ez mit jelent? Enni nem akar, tehát nem az éhség. CSak nem a fogak???? Olyan nyűgös ma egész nap!
Kiscsikó: 3x5 golyó a chamomillaból? Te mennyi vízben oldod fel????
Vendég
 


Sziasztok!

Kiscsikó:
Kivi vagyok a képre.
És tényleg ingyé küldenek egy mintát ha küldök egy fotót nekik?
Megpróbálom akkor én is, küldök egyet.

Jajj, köszi a gratukat a tudományunkhoz.
Olyan kis aranyos Fanni.
Jobbra és balr ais se perc alatt átfordul. És már nem rinyál, mint eddig ha hara fordult.
Úgy tűnik rájöttt, hogy más szemszögből látja a világot.
Hihetetlen, hogy egyik nap még alig akar hasra fordulni, másik nap meg ide-oda forog.
Állati!
Ámulok és bámulok! :D

Ma Pl ma azt alkotta, hogy más pozicióból eszi. Mert nálunk fekve van a szopi. Most úgy döntött hasra vágja magát és aztán felém fordult és ahogy hasalt közben el- el kapta a cicit is, párat csócsált rajta. majd letette oldalra a fejét, mintha elaludna rajta, de megint fel, kis nézelődés, majd rá a cicire.
Olyan vicces volt.

Aztán voltunk a dokinéninél. Kisasszony 8,30 kiló és 74 centi. :shock: :mrgreen:
Nem sok hízás, de eszik, alszik, semmi baja hál'Istennek!!!
És ez a lényeg!

Tinu:
Szerintem sem kell a mérleggel foglalkozni. Eszik akkor nem lehet nagy gáz. Hízik amit hízik. Gyereke válogatja mennyit.
Nálunk csak 3 hónapig volt kölcsönbe mérleg. Akkor sem mértem mindig, mert ugye kapott anno még tápszert is és akkor ugyis tudtam mennyit eszik. hetente volt egy méreckedés, vagy még akkor sem. És nem is hiányzik.


Tinu:És ez most nem konkrétan neked van címezve, hanem csak úgy idevág.....
Naszóval szerintem annyira misztifikálva van ez az egész hízás, nem hízás, evés, nem evés, meg tulképpen az egész gyereknevelés.Annyi info van manapság, totál beparáztatják a kismamákat, főleg az első babásokat.
Én így gondolom...
Lehet ellenkezni. :D

Ez olyan, kb, mint amikor a harmadik gyereknek a kutya szájából szedik ki a cumit, miközben az elsőnél agyon van sterilezva minden.
Na erre értettem, hogy manapság nagyon sokat tudunk amit lehet nem is kéne...
Kezdek gyököt vonni sok dologból, inkább nem paragép lenni, hanem nézni ahogy növekszik, stb.
Nem okosság gyanánt írtam, csak már akartam írni, hogy annyira misztifikálják ujabban a gyereknevelést.
No el is hallgatok, nem észt osztani vagyok, mert ki vagyok, hogy osszak, nem igaz???
Ugyan úgy elsőbabás parázós vagyok, voltam én is.
na jó, néha még mindig... :wink:

Ante:
Reméljük helyreáll a tej kérdés. Drukk!
Amúgy meddig szándékozol szopiztatni?

És tényleg. Annyira eltérőek a vélemények, hogy meddig ajánlatos szoptatni.
Körkérdés:
Ki hogy akarja/tervezi?
mert ugye ez nem csak akarás kérdése.
Én arra gondoltam, hogy amig van és akarja , nem fogom megvonni tőle, pláne azok után mennyire nehéz volt cicire szoktatni, mennyit küzdöttünk egymással, hogy sikerüljön.
1 éves kor után talán már nem szeretném. De ha addig van, akkor nosza. :)

Winnie és Niki:
A képek nagyon aranyosak. Mindegyik kivétel nélkül.

Kata és Niki:
Nem, nem látta abból a familiából senki sem. :( Maga a "Donor"sem a mai napig és nem is érdeklődik egyáltalán. :evil:
nehéz ügy lesz ez az egész. Reméltem elkezdjük még nyár előtt, de úgy tűnik ez már csak ősszel lesz. Végülis mindegy, csak jó lett volna ha valami elindul, hogy lássam zajlanak az események.

Roni nagyi:
Igazad van, hogy ez a dolog nem befolyásolja a kapcsolatom Fannival. Hisz Ő a mindenem!

Még benézek, de füri lesz...

Kép
zsuzsu74
 
 


Ja fürdésről jut eszembe:
A kezemmel ellenőrzöm a hőfokot, hogy éppen milyen vízben fürdünk.
Szóval a kezemre bízom a döntést, érzésre megy nálunk a dolog!
Elején, pár hetesen volt csak szigorúan mérve a vízhőfok, aztán azóta sem.

Kép
zsuzsu74
 
 


Nincs kedve valamelyikőtöknek Árkádban C&A-zni? Kuponlevásárlás. Gondoltam, valamelyik nap elmegyek. Találtam az Örsön biopiacot is, tök jó! Lehet kapni őszit, almát és zöldségeket is. Céklát, répát. Szóval lehet, hogy feltankolok abból is.

Zsu: én is így gondolom a gyereknevelést, ahogy írtad. Én is igyekszem paramentes lenni, de nehéz a trendnek ellenállni. :)

Ante: írtál a szeretetről. Szerintem, amit mi annak mondunk, az elég bonyolult érzés. Egy kisbaba biztos nem így éli meg, de a kötődés már megvan. Én ezt is szeretetnek nevezem. SZóval azt gondolom, hogy engem szeret a gyerekem. És akkor is így lenne, ha nem én etetném. Azért szeret, mert én gondoskodom róla, én vagyok neki a világ. Nyilván, ha más nevelné fel, akkor ő lenne számára az. Hiszen ez nem biológia kérdése.

ÉN is úgy gondoltam, hogy 1 éves koráig szoptatnám, ha lehet. Utána már nem annyira, dehát ki tudja. MÉg én is változhatok. :wink:

Mági: biztos én is nehezen fogom megélni, ha már vége lesz a szopinak. Főleg, mert jelzi, hogy mennyire telik az idő. Szerintem a tápszer nem gáz. Fog még sokmindent enni Anna, ne aggódj.

Kép
Kép
tinu
 
 


Szilvi, van egy 10ml-s kis poharam, egy orvosság-adagolós szett része (Nubu) és abban oldok fel 10 golyót és adom egész nap elosztva kiskanálla. Már nyitja a száját, ha meglátja a kanalat és nevet:-) Meg vettem Dologelt, mert Dentinox nem volt és azzal kenegetem a kis ínyét. Meg csürüszkölöm a rágókát, mert még az egészet bekapja. Az jó neki.:-)
Neked is küldik a képet már?

Egyébként ma kb. 20 percet aludt egész nap:-((((

És kiütéses is:-( Holnap elviszem a dokihoz. Foltosan :-( Ez már nem lehet a melegtől:-( Ha kajától van, remélem nem a joghurt, mert akkor megint ugrott az emésztésemnek:-( Még a paradicsomra+paprikára gondolok, ezeket eszem mostanában.

Zsu tölts fel képet:-) Nekem holnap v. pénteken hozzák, majd beszámolok:-)

Tinu, ma voltatok ortopédián? Nem emlékszem mikorra írtad.
Én mennék Árkádba:-) Mikorra tervezed?
Gondoltam pénteken elmegyek 11-re babás jógára a Padmába :-)
Oda nem akartok jönni?

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Kiscsikó!
Oké, küldök nekik egy fotót, veszteni való akkor nincsen ezek szerint :)

Pár ujabb fotó:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
zsuzsu74
 
 


Winnie
Te meg kislanyod mint ket tojas,de ez igy is van rendjen 8)

Magi
Lenyeg hogy kapott anyajtejet.Nekem is kb ekkor fejezodott be aszopi Alexnal,a kitartas megvolt bennunk es ez a lenyeg :wink:
Tapi is jo neki ezen ne aggodj,majd alakul a hozzataplalas is.

Zsuzsu
Akkor tenyelg erthetetlen hogy ha nem is kivancsi ra,minek a birosag?Mert Te kovetelozhetnel gyerektartasra,de O mit akar a lathatassal ha alapbol nem jott meg megnezni..Na ez ferfiagy....
En szopit 1 eves koraig gondoltam,aztn majd meglatjuk,nekem lathatona kevesebb mara tejem,ugyhogy szepen lassan fog rola leszokni szerintem.
Kisnoci nagyon cuki a csattal, na erre is jo ha van haja a babanak :P

Tinu
Van kozos ismerosunk az iwiwn.Adamy Viki :D Itt el a ferjevel,aki teljesen veletlenul de a pesti lakasszomszdunk :lol: Szoval irto kicsi a vilag :lol:

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Csak kell még pár gyerek, és nem lesztek paramamik! :D Nagyon sok bizonytalansára jó gyógyír a tapasztalat.

Szopi: én addig tervezem szopiztatni, amíg akarja Simon. Ugyan fura elsőre, hogy mi lesz majd 1 éves kora után, de amikor odakerül az ember, akkor már nem lesz fura, hisz nem rögtön lesz egy éves, hanem napról-napra jutunk hozzá közelebb.
Nátán és Hanna is 21 hónapig szopiztak, Nátán saját maga hagyta abba, Hannát meg nekem kellett elválasztanom, mert véreztem Simonnal (nem a szopi miatt, de a szopi méhösszehúzódást válthat ki, ezért ilyenkor ajánlatos a szopit abbahagyni (panaszmentes terhességnél nem kell)). De persze akkor már nem úgy szopiztak, mint egy csecsemő, hanem napi 1-2-szer.
Előre nekem is furcsa volt elképzelni, hogy milyen lesz egy már totyogó, majd szaladó kisgyereket szopiztatni, de ahogy telt az idő, ez magától alakult. úgy voltam vele, hogy tejcsi van, ő meg szopizna, akkor miért ne tegye. És a tejcsi pont a totyogós korban megint nagyon jól jön, mert megint megváltozik az összetétele, és újra sokkal több immunanyagot tartalmaz, ami egy ilyen kis örökmozgónak jól is jön.
Egyébként a múltkor valaki említette, hogy meddig lehet vajon szopiztatni, mert nyilván fogy a mennyisége, de ez így nem igaz. A tejcsi addig van, amig a baba szopizik és a szopival fenntartja a termelődést. Nincs időhöz kötve, akár hosszú évekig fenntartható a termelődése (elég csak arra gondolni, hogy vannak olyanok, akik szoptatnak, majd terhesek lesznek és azalatt is szoptatnak, majd kisbabát szoptatnak, sőt akár tandem is (kisbabát és totyogót egyszerre) és folyamatosan elég a tej).
A WHO egyébként 2 éves korig ajánlja a szoptatást. Sajnos nagyon sok orvos (meg mások is) azt mondják, hogy 1 éven túl már nincs értelme, meg "semmi sincs a tejben már" vagy ami még durvább, hogy "egészségtelen, túlkötődő" gyereke lesz az embernek a sokáig tartó szoptatástól. Hát én nem tudom, mi az igaz, csak annyit tudok, hogy egyik gyerekemnek sincs ilyen gondja.

Szeretet: szerintem biztosan szeretnek minket. Persze nem azért, mert biológiailag a szüleik vagyunk, hanem azért a törődésért, amivel körülvesszük őket. Mágnes írta azt a szót, hogy szimbiózis. Az én tanulmányaim alapján ez tökéletesen igaz (nem a szopi miatt :D), azaz nekik még nincs olyan énképük, mint nekünk. Pont ez a dackorszak lényege, hogy kialakul az énképük és ezt próblgatják is (én akarom, én meg tudom csinálni), csak néha ez nehézségekbe, vagy épp tiltásokba ütközik. Nem okoskodni akarok ám! :D:D Csak én mindig úgy gondolok magunkra, hogy mi még szimbiózisban vagyunk :D.

Ante!

szerintem azért ez több, mint csak a "kajás néni" szerepe. Legalábbis én úgy látom. És nem csak felém ám, hanem az apuja, testvérei iránt is.
Persze vannak különleges helyzetek, ilyen az is, ha nagyon éhes, akkor ugye a hami a legfontosabb, és ilyenkor lehet, hogy még apu sem jó.

Niki!

Nálatok van padlófűtés? Mert nálunk nincs, és mindig attól tartok, hogy megfázik, ha így hasal a kövön. Sajnos ez télen reális veszély, legalábbi a nagyok, ha mezítláb szaladgáltak (pedig elég nehéz időnként zokni és papucsviselésre bírni őket), akkor bizony volt megfázás.
Nagyon aranyos Dani!
Remélem Bunnyékkal semmi gond, válaszolt az üzidre?

Winnie!

Simon is szeret ücsörögni. Sőt, az etetőszékében azzal szórakozik, hogy felhúzza magát ülésbe úgy, hogy kézzel a tálcába kapaszkodik, aztán hirtelen elengedi, és hátradől (egyébként félfekvőbe van állítva). Nagyon tetszik neki, mert a szék így elkezd hintázni. :D
Úgyhogy én is eléggé felemelem az ülést a kocsiban, mert amúgy is úgy ülne, persze úgysem megyünk órákig.

Én is rakok fel képet:

Ő itt Simon, épp üldögél egy állatkerti sétánál:
Kép
Ők meg a többiek:
Kép

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Niki, tényleg tök sokat változott Dani, mióta legutóbb láttuk! A kúszós kép nagyon jó (a másik is persze :)), tökre szeretem az ilyen békaperspektívás képeket, amikor a közeli fej tök nagynak látszik, a láb meg hátul olyan kisebb :)

Tinu, tök jó, hogy ilyen pszichológiailag szóltál hozzá a szeretet témához, érdekes, amit írtál :) án is filózgatok néha, de ja, az tök jó, hogy nálunk megnyugszanak a babák, ma is itt volt az unokahugom, felvette nyügibabát, de nála nem nyugodott meg, majd amikor átvettem, nálam rögtön megnyugodott és már vigyorgott rá. Ezek olyan jó dolgok :) és szerintem sem "csak" az etetés, mert régebben is voltak a tejdadusok, vagy hogy hívták, akiknek annyi tejük volt, hogy más gyerekét is szoptatták, és attól még szerintem a gyerek az anyjához kötődött, ha amúgy az anya volt vele... na jó, én sem filózgatok tovább :)

Zsuzsi egyetértek, tuti, mi mindent túldimenzionálunk, de hát én is paragép vagyok sok mindenben (hízás, kaja), másban meg annyira nem, és ott meg attól parázok, hogy nem kéne-e jobban paráznom, na ezt jól megaszondtam :lol: :lol: :lol:
és azért ez furcsa, hogy még csak nem is látták :twisted: disznóság, és akkor most kultúráltan fejeztem ki magam, nem ezt írtam le először.... :twisted:

Ante, tök jó, hogy több a tejcsi, fejjél, fejjél, fejjél.... ÉN 2* vagy 3* 5-öt szedtem az Utricatól, hogy mennyi kellett.... hajrá!

MÁgi, sajnálom, ez biztos tök szar érzés :( de eddig is tök sok mindent megtettél, és tökre küzdöttél, hogy minél több tejcit kapjon, és fél éves koráig meg is volt, úgyhogy tök jó!!!

"Szopi" én még nem tudom, meddig akarok fejni, én is úgy gondolom, hogy kb 1 éves koráig, ha bírom. DE pár héten belül egy fejéssel leállok, marad 4, az még bőven elég lesz 5-re, aztán átállni a 3-ra, 2-re, és azt majd viszonylag sokáig fenntartani... meglátjuk.

Kiscsikó, én is kértem képet, majd a mozaikos progit is letöltöm, ha hazajöttünk :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, Árkád, szívesen, de én csak két hét múlva tudok menni, mert jövő héten nem vagyunk.... és Ringatózni mikor kezdünk? :)

Zsuzsi, Beszti, nagyon jók a képek!!!
Fanninak még mindig gyönyörű kékek a szemei, a kis huncutka ;)


Beszti, furi amit a tejciről mondtál, akkor lehet, hogy nekem is azért nem csökken még egyáltalán, mert hogy fejem, és ezzel állandóan "hozom" a mennyiséget, a gyerekem ingadozásait kiküzsöbölve? mert tökre csodálkozom, hogy hogy tudom így is fenntartani, persze tökre örülök neki. Nem dicsekvésnek mondom, de tök jó, hogy adok egy másik anyukának is, és annyit, hogy már nem is kell pótolnia... :) csak azért ugyanakkor a végtelenségig nem akarom csinálni, mert sokkal kevésbé lennénk helyhez kötöttek, ha legalább egyet kiváltanék, akkor délután / délelőtt hosszabban szabad lenne, és jobban el tudnánk járni... ezért gondoltam egyet elhagyni...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Beszti
MEgint jol megfogalmaztad.En is igy gondoltam hogy O valassza el magat sajat akaratabol,nem pedig majd az 1 eves szulinapja utan nem adok neki.Mindent rahagyok a babara,ahogy neki kenyelmes.En viszont tudod sosme voltam egyszeru eset,de pl van olyan napkozen hogy 5 perci is eltelik mire tejleado reflex elindul,es nem kortyol olyan hosszan es nagyokat mint regebben,ebbol gondolom hogy kevesebb a tej.Pedig ugyanugy igeny szerint es hosszan eszik.Iszok is eleget,de szerintem nalam a nem pihenes miatt lehet.Vagyis probalok pihenni,de hat eleg sok van rajtam ugye....
Viszont orulok hogy kihuztuk a 6 hot tejcsivel, szoval haladunk tovabb amig O akarja :wink:

Szeretet teman en mar tul vagyok,de nekem most azaz ujdonsag hogy a tesojara ugy tekint mint egy felistenre.Annyira probalja ahuncutsagait utanozni hogy ilyenkor erzem hogy mennyire jo hogy lett teso nalunk es nme maradt egyke a nagy.

Winnie
Te tenyleg nagyon ugyes vagy ,hogy folyamatosan adsz a masik maminak.Hogy talaltal ra?
Szoval nalad nem igaz az hogy fejessel nem tarthato fent a mennyiseg.
Baratnomtol mi is kaptunk parszor, ugyhogy most tejtesok a picik :D

Kép
Kép
kataa
 
 


Zsu!
Gratula a forduláshoz!:) Igazad van, hogy a hízással nem nagyon kell foglalkozni meg hogy néha mindenen parázunk, de azért Fanninak egyáltalán nincsenek súly problémái! Szerintem ha neked is 2 kg-mal kevesebb lenne a lányod, akkor nem biztos hogy így gondolnád. :? Persze nem akarlak bántani, csak tényleg minden nézőpont kérdése. Egyébként egyikünk babája nagyobb másik kisebb, de lehet hogy a különböző „tudományokban”(fordulás, kúszás, állás stb) meg ellentétesen fejlődnek. Szóval azért nekem is az a véleményem hogy nem kell túl aggódni magunkat, de azért csak oda kell figyelni a csöppségekre. :shock: :shock: :shock:
Amúgy a szoptatást én is akár 1 éves korig is csinálnám (én is addig szoptam) de ez nem csak rajtam múlik. :roll: Főleg ha tényleg ilyen hamar elmehet a tej, mint Anténél vagy Máginál. :cry: :idea:

Winnie!
Nagyon édik a képek! Ti még nem kúsztok? Szerintem Réka hamarosan elindul, legalábbis ezt a négykéz lábas pózt Veronika a kúszás előtti hetekben csinálta. Illetve most is csinálja, csak most már tovább van így és közben előre hátra mozgatja a fenekét.
Egyik nap írtad, hogy 240-t evett a lányod és még e felett is tudsz fejni? :roll: Hát nem semmi!

Niki!

Hogy bírsz Dani után szaladni, miközben kúszik? Sokat hagyod hogy menjen a lakásban ill. mindenhol szabad neki? Te már elpakoltál előle? Mennyire figyelsz a tisztaságra? Nekem ez utóbbi tűnik a legnehezebbnek, ugyanis nálunk a szobákban padlószőnyeg van és a hajam hullik egy folytában, amit nem lehet látni viszont a kiscsaj tuti összeszedi, viszont nem tudok mindennap porszívozni. Sőt örülök, ha hetente egyszer sikerül. :oops: Amúgy nálunk már megtalálta a tv kábelt, mobil töltő kábelt és imádná rágcsálni, ja és a küszöböt is puszilgatja!:) Már pakolni is tud a dohányzóasztalról és asszem minél hamarabb beszerzem azokat a konnektordugókat én is!:)

Mágnes!

Szegénykém!:( Nagyon sajnálom, hogy nincs már tejcsid, ez biztos mindenkit megvisel majd. De szerintem hihetetlenül ügyi voltál, hogy ilyen sokáig tudtál szoptatni, hisz neked sosem volt könnyű, de mindig erőt kaptál. Most viszont biztos a papád betegségével kapcsolatos stressz miatt mehetett el tej végleg. Azért kitartás a hozzátápihoz! Nem gondoltam volna, hogy ez is van olyan nehéz, mint a szoptatás. Sőt egyáltalán nem gondoltam erre! :oops:

Kiscsikó!

Remélem a folt csak a melegtől van, de ha tényleg nem, akkor a joghurt nagyon gyanus, főleg ha nem natur. Ugyan is a tejtermékek okozhatnak allergiát-én ezért nem eszem őket.

Beszti!
Minden csodálatom a tied, hogy ennyi gyereket nevelsz és még szeretnél. Ritka mostanság az ilyen ember, mint te.

Tegnap éjjel Veronika ismét nagyon nyügi volt, mivel többen írtátok már, hogy a fogzás lehet a baj, ezért vettem Dentinoxot és éjjel bekentem az inyjét és akkor mintha valami megkarcolta volna az ujjam. MA is benyúltam neki és csak egy helyen karcol, tehát akkor az már a fog? :?: :roll: :lol: Látni sajna semmit nem látok, ugyanis a belső részen érzem és a kiscsajnak egyáltalán nem lehet a szájába benézni, a nyelve mindig utba van. :?

Na jó éjt!

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Jó reggelt!

Mennyit írtatok este! :shock: Ti mikor alszotok? :)

Kata: igen, akartam már kérdezni, hogy ismered-e a Vikit, épp most vette fel velem a kapcsolatot néhány év kihagyás után. Még hastáncizni jártunk együtt. Tényleg kicsi a világ. :)

Kiscsikó: kedden voltunk ortopédián, végül a barátnőm elvitt minket kocsival. Tünde lába javult, de a sínt továbbra is viselnie kell. Sőt a doki valami olyasmit mondott, hogy addig, míg járni nem fog, és utána meg valami cipőt. Na ezen felbuzdulva elkezdtem neki tornát keresni és felhívtam egy dévényes csajszit. Remélem, használni fog, mert nem akarom, hogy TÜnci nappal viselje a sínt. Hogy tanul meg akkor mászni? :roll:

Zsu: Fanni tüneményes! Főleg a csatos kép tetszik. Én még nem mertem csatot tenni TÜndér hajába. Inkább levágtam egy kicsit elöl, hogy ne lógjon a szemébe.

Beszti: végre kép Simonról! És persze a többiekről! Elfogult lányos anyaként remélem megbocsátod nekem, hogy Hanna tetszik a legjobban. :oops:

Ja, Árkádozás nekem mindegy, mikor. Mondjuk pénteken valszeg nem jó, mert akkor megyünk méretet venni az új sínhez (az előzőt már TÜnde kinőtte). De bármi egyéb jó.

Kiscsikó még: emiatt aztán a jóga sem megy, de majd meséld el, milyen volt.

Winnie: a Ringatóról úgy tudom, hogy nyáron szünetelnek és csak ősszel folytatódik. Mi tuti megyünk akkor!

Beszti még (teljesen össze-vissza írok ma): azt nem gondolom, hogy egészségtelen 1 éves kor után szoptatni, de én mindesetre elgondolkodtam, hogy jó-e. Én nem a szülinaphoz kötném, de azt eléggé indokoltnak érzem, hogy ha egy gyerek már elindul, akkor valahogy elfelé irányul az anyától, míg a szopi a visszafelé. Persze ez nem zárja ki, hogy egyszer-egyszer ne mehessen vissza egy kicsit szopizni, a napi 1-2 x oké. Az unokahúgom májusban múlt két éves és még mindig odabújik szopizni az anyukájához. Nekem nagyon fura, hogy már a szobatisztasággal próbálkoznak, és a szopi még mindig műsoron van. Valahogy összecsúsznak a korszakok. Ráadásul hogy akarná (már pedig szeretné) elválasztani a sógornőm a kiscsajt, miközben frusztrálódik a szobatisztaság miatt is. Nem tudom, jól fogalmaztam-e. Szóval mintha egyszerre két dolgot kéne megoldania (a kislánynak) egyszerre és ez biztos nehéz.

Fogzás: hát nem tudom, hogy ez a gond, vagy a levezés, de Tünde újabban éjjelente sokkal gyakrabban ébred. Hánykolódik, felsír, majd továbbalszik. De szoptatni is kétszer szoptatok az egy helyett. És nem a tejem kevés, vagyis nem éhség miatt ébred. Pedig tegnap már délelőtt 10-kor kapta az őszilevet, hogy ne zavarjon be az estébe. Hát nem tudom, mi a baj, de én már kezdek zombi lenni. :?

Kép
Kép
tinu
 
 


jó sok minden van, amihez szívesen írnék, majd még jövök ma, csak gyorsan:

TINU: HA C&A-BA AKARSZ MENNI, AKKOR SIESS, MERT A KUPON JULIUSBAN NEM VÁLTHATÓ BE, CSAK JUNI-AUGUSZTUSBAN!
tegnap én is voltam körülnézni, de itt Pécsett annyira kifosztott volt, alig volt gyerekholmi benne, a mi méretünkben meg pláne semmi. Szinte cska hosszú újjas pizsik voltak, de az minden mennyiségben, ja meg találtam 42-es rucukat is!!! :shock: Én azt hitttem, 50-es a legkissebb.

Cuppogás, nyelvrágás mindenkinek ismeretlen?????
Vendég
 


Szilvi: dehát kétféle kupon van. Az egyiket a páros, a másikat a páratlan hónapban lehet beváltani. Ha júliusban megyek, akkor a páratlant váltom be, nem?

Kép
Kép
tinu
 
 


Szilvi még: TÜndi a száját szopta, meg tényleg néha rágta a nyelvét is. De azóta inkább a kezünket rágja. Biztos ez is a fogacskák miatt lehet.

Kép
Kép
tinu
 
 


Jó reggelt, jó sokat írtatok este, tok jó volt most olvasni. :)

Hát látom lassan mindenki elhagy bennünket, mert nekünk valahogy nem sikerül a 8 kg-t elérnünk.:)))MÁr több mint egy hónapja küzdünk a fél kiló súlyfelszedéssel:)))
De még jókedvű Dani, viszont most már komolyabban kellene szerintem venni a kiegészítő táplálást, mert én még mindig csak kóstoltatás szintjén állok, még egy kaját sem váltok ki.

Mági,
Én is tök szarul élném meg a nem szoptatást, nekem a hozzátápi is tök fura, lehet hogy ezért bénázok, tudat alattim biztos nem akarja.
De fej a fejjel, te tök sokáig szoptattál, és biztosan nem fogja Annát megviselni.

Beszti,

Nincs nálunk padlófűtés, de a parketták melegek, mert egész délután idesüt a nap.a Padló pedig, hát.... azért néha jó felvenni őt, mert az nem nagyon meleg, de remélem stramm gyerek, eddig még nem volt semmi baja. Anyósom, mindig tesz otthon a hasa alá egy törcsit, így ott biztosan nem fázik , lehet hogy inn is bevezetem, hogy valamit pluszba kötök a hasa alá.

Noémi,
Hát nekünk egybefüggő nagy felület a padló, de kb 10 perc felproszívózni, meg a 3 parkettás szoba is kb öt-öt perc, és úgy döntöttem ha törik ha szakad, akkor is felporszívózok minden nap,mert a hajam az nekem is mindenhol ott van, és UTÁLOM, meg Danit is féltem. Születése előtt nem csináltam, csak azóta amióta mászik. Egyébként szerencsére nincsenek hagyományos bútoraink, amiről leverhet dolgokat, mert a polcok a falra vannak rögzítve fejmagassától felfelé. a nagyszobában csak a cd tartó meg a tv állvány volt virágokkal. a cd-tartó elkerült onnan, a tv állványról eltettem mindent, ami mozdítható (kivéve a hangfalat és az szerintem fog is gondot okozni:)))). a földi virágot meg úgy védem, hogy kartonpapírból vágtam ki a virág förld tetejére védőkört. kihagytam a virán tövének lyukat és a földesrész teljesen be van fedve. Nem mondom, hogy olyan szép, de hasznos. A szobájában semmi sem borítható elvileg, mert az ágya a kanapé meg a komod, ami a földön van. A konnektorok védve vannak...De így is sikerült felborítania a vasalódeszkát...Nem lett szerencsére semmi baja!!!

Konyga fürdő és wc, pedig egyenlőrezárva vannak, mert nem tudom, még hova tegyem a vegyszereket.

Ja és nem figyelek minig Danira így egyszer kétszer már keresnem kellerttt:)))Általában amíg el van magának én is csinálom a dolgomat.


Winnie,
szerntem is tiszta te a lányod:)))

Zsu,
Fanni nagyon szép és nagy baba!!!!

Én is 1 éves kor körül gondolom a szopi végét, és Tinu véleményét is osztom

Na megyek Kikázni:)

csernusn
 
 


Kataa,
mindenki azt mondja hogy ott van a szemében a huncutság:)))Ha olyan lesz mint az apja volt, akkor, nagyon kell majd figyelnem rá:)))

csernusn
 
 


Niki!

Ne aggodj mi is még ép a 7 kg-t hagytuk el!:) Biztos azért van, mert ezek a gyerköcök már kúsznak és rengeteget mozognak.
Ez a virág burkolás jó ötlet, tényleg láttam már, hogy széles ragasztóval ragasztották le a virágtartót. Lehet ez az öntözés szempontjából praktikusabb. :roll: Hát apát már jó ideje noszogatom, hogy szerezzünk be polcokat, amit falra lehet fúrni. Amúgy én még a kis kerítés szerű valamin gondolkodom, amit az ajtóba lehet tenni, így kizárva a konyhából a gyereket, viszont látni látjuk egymást. Csak nem tom itt a környékünkön hol lehet ilyeneket venni, Bp-re úgyanis nem hiszem hogy mostanában eljutok :cry:

Tinu!

Veronikának is ugyanezek a tünetei már kb. 2 hete. Szinte az elejétől végig aludta az éjjeleket, most meg 1-2 szopi van, bár szerintem sem éhes, csak nyugtatás. Én még azt vettem észre hogy éjjel a hasa miatt is ébred fel, vagy az is plussz hatása a fogzásnak? :roll: Szerintem nem ettem semmi puffasztót, sőt már egy ideje nem szokott fájni a pocija. :roll:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe
 
 


Sziasztok!

Zsu, nagyon édesek a képek Fanniról! Az utolsó képen annyira, de annyira, de annyira hasonlít :-). Tényleg igaz, mint két tojás.
Én addig szeretnék szoptatni ameddig lehet és Lidinek igénye van rá.
Tényleg szerinted a Gusztávhaj mikor fog kikopni? Én nem látok rá sok esélyt.

Winnie, én nem tudok fejni. Vagyis még ha megnyomom a cicimet jön belőle tej, de én csak kézzel tudnék fejni mert a kézifejő nem vált be nálam.
Viszont most mára megint kicsivel több lett a tejci. Igaz már este 9-kor lefekszem és egy helyett háromszor etetek éjjel direkt, hogy feltornázzam a mennyiséget.
Meddig szedted az Urticat?

Mági, boldog 6.-at a kiscsajszinak! :-)
Sajnálom, hogy elfogyott a tejci, de én is pont ma gondoltam rá, hogy annyira jó és megnyugtató érzés, hogy szopizik még Lidi és olyan rossz érzés kerített hatalmába mikor arra gondoltam, hogy egyre kevesebb szopizás lesz ahogy nő.
Most azt mondta a védőnő, hogy már egy étkezést a krumpli, répa kiválthat.

Beszti, én sem így lesarkítva gondoltam, hogy kajás néni :-). Hanem inkább a gondviselésre gondoltam. Igaz nem írtam egyértelműen.

Tinu, én rákérdeztem még a védőnőtől, hogy mikor adjam a gyümölcsöt és ő azt mondta, hgoy teljesen mindegy mikor adom csak a lényeg, hogy két szoptatás közé essen. Persze nyilván estére már ne essen a kajcsi de még délután lehet.

Szilvi, hát cuppogás az nálunk nem ismeretlen :-). Volt,h ogy ezekre ébredtünk reggelente. Most a felső ajkát szívja be este kaja után és cuppog ezerrel. De ezt csak este csinálja. :-)
Nyelvrágás még nem volt, most inkább harangosat játszik a nyelvével. Jobbra, balra tologatja a szájjában. :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Niki, hát nálunk is elég nehézkesen megy a 8 kiló elérése :-). Igaz mint egy kis sajtkukac olyan annyit kúszik-mászik, így betudható ennek is. De szerintem még ebben a hónapban sem fogja meghízni ami a 8 kilóhoz kell. :-)
De a dokinő mondta, hoyg nem kell aggódni, hiszen azok a babák akik gyorsan fejlődtek az elején azok most egy kicsit megállnak, meghát izegnek mozognak. Viszont ne aggódjak mert nagy baba így is Lidi.
Szóval szerintem neked sem kell aggódni, míg elvan Dani.
Igaz ezt én mondom aki folyton parázik a tej miatt. :-)

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!
Tinu!
Én egy hónapja vagyok zombi, mert Norbi kb. 15-20-szor ébred egy éjjel. Én már fogtam a fogára,a melegre, a frontra, de azért jó lenne már egyben aludni legalább 4 órát.
A súlyról annyit mi ma voltunk mérekezni 6530gr, és 70 centi. És én már ennek is örülök, mert a múlt hónapban fogyott a drágám, pedig már evett akkor is mást is. :(
A tejszaporítás olyan jól sikerült, hogy most amoxicillint kell szednem, mert mellgyuszim van. :evil: Tiszta kemény és csomós a mellem, és sajnos fáj is. :cry: Hát ez van.
Én a lányomat 16 hónapos koráig szoptattam, de ha lehetett volna én tovább is szoptattam volna, de én egy spec. injekciót kapok és azt csak a gyerek 1 éves koráig támogatja a TB. Saját felelősségre a doktornő még 4 hóig felírta plusszban, de tovább nem merte. Így abba kellett hagynom. Hát szenvedtünk rendesen. Remélem a kicsinél is el tudom húzni legalább 16 hóig, de jobb lenne tovább is. Ne féljetek tőle, ez már nem olyan mint most mert akkor napközben már eszik, csak alváshoz és ébredéshez nagyon jó az a kis összebújás. :D
Sziasztok!
Andi

Kép[/url]

Kép[/
ihianya
 
 


Szoptatás:
Azért nem szabad elfelejteni, hogy ez mindig több személyen múló dolog. Egyrészt ugye kell a baba aktív közreműködése, másrészt kell az anya közreműködése és még beleszólhat a dologba az apuka és a tágabb család is.
Ez azért fontos, mert szoptatni nem kötelező. Az elején ugye ez a baba egyetlen tápláléka, és ezért nem kérdés általában, hogy az ember mindent meg akar tenni azért, hogy szopizhasson a baba. De később már mást is eszik, nem az anyatej a fő táplálék, és azt gondolom, hogy egyéni döntés, hogy ki meddig szeretne szoptatni. Van akinek belefér, hogy megvárja amíg a baba (aki addigra már nem is olyan kis baba) szokik le, és van, aki másképp gondolja.
Én se gondoltam azt, hogy majd x ideig szoptatok biztosan, hanem csak annyit döntöttem el, hogy hagyom, hogy az idő döntse el. De nálunk pl. a párom mondta, hogy 2 éves koruk után nem szeretné. De eddig egyik gyereknél sem jutottunk el, úgyhogy nem tudom, mi lett volna, ha még akkor is szopiztak volna. Összeveszni biztos nem vesztünk volna rajta, azt gondolom, a párom maximáisan mellettünk volt mindig a szopizásban, így ha ez neki fontos kérdés lett volna, akkor bőven elképzelhető, hogy figyelembe vettem volna a kérését.
Egy 1-1,5 éves gyerekkel már sokmindent meg lehet beszélni lehet úgy igazítani, hogy ha nekünk valami már nem jó, akkor megpróbáljuk arról leszoktatni (pl. az éjszakai szopiról, vagy megállapodunk, hogy a szopi csak kettőnké, és ezért idegen helyen nem, csak ha összebújunk reggel és este stb.)
De azt nem szabad elfelejteni, hogy idővel a táplálékot adó szerepe csökken a szopiztatásnak (bár mint írtam, pl. immunanyagilag újra nagyon hasznos lesz), viszont jelentősen megnő a vigasztalást, anyaérzést adó pszichológiai szerepe. És ez egy fontos dolog az épp önmagát kipróbálni kezdő emberkének.

Winnie!

Igen, a fejéssel is fent lehet tartani a mennyiséget, hisz a szervezeted arra reagál, hogy a mellből kiürül a termelődött tejcsi, ezért újra kell termelni (ilyen szempontból lényegtelen, hogy ez szoptatás vagy fejés miatt van). A fejéssel inkább az lehet a gond (de te nagyon ügyes vagy), hogy kevésbé hatékony lehet, mint egy jól szopizó kisbaba szopása (ez meg egyszerűen abból adódik, hogy a fejési módszereket ötvözi a baba szopása (ő egyszerre szív (mint a mellszívók) és présel (mint a kézi fejés)).
Egyébként minden tiszteletem azoké (így a tied is), aki ilyen hosszú távon képesek fejni, én nem biztos, hogy képes lettem volna rá.
És azt meg megértem, hogy idővel csökkentetnéd a mennyiséget, a fejés tényleg nagyon helyhez köt.

Kataa!

Érdemes mindig kis célokat kitűzni! :) Ugye most már a 6 hónapos szopi megvolt, ez szuper, most se aggódj! Add a hozzátáplálást, és közben szopizzon is. Aztán majd kiderül, meddig. Ha naponta csak 1 szopi megmarad sokáig, már az is nagyon sokat számít.
Ahogy ugye nő a hozzátáplálás mennyisége, úgy már nem is a szopi mennyisége lesz a fontos, akkor meg már nincs is mit aggódni! :D
Egyébként én nem tudom, hogy hogyan jön a tejleadó reflex, nem szoktam figyelni. Az biztos, hogy van, amikor biztosan van.
Lehet, hogy nekem is volt egy kis mennyiségingadozásom, de nem biztos. Az viszont igen, hogy a angy melegben Simonnak jóval kevesebb volt a pisi a pelusban (ezért is gondoltam a tejcsimennyiség csökkenésre, d leht, hogy ő is nagyon sokat izzadt és ezért is volt kevesebb a pisi), így én is igyekeztem sokat szopiztatni.
Tudod nálunk már ez a tesóra feltekintés sem újdonság, de nekem minden alkalommal nagyon tetszik, hogy mennyire odavannak értük. Simon is olyan kacagásokkal tud a tesók dolgaira reagálni!

Fnoe!

Akkor jön a lakás bababaráttá alakítása! :D:D Szekrények (főleg a konyhai) már el van zárva?
Mi anno akkor tettünk mindenre babazárat, amikor még Beninél a konyhában már térdig jártunk a műanyag dobozokban és egyéb kütyükben. :D
Ha nem elnnének az anyagiak (lakásméret, autó, felnevelés költségei), akor nekem tuti sok-sok gyerekem lenne.
Az ember ebbe beleszokik, és ez a természetes. most pl. "csak" két gyerekem van (nagyok nagyiznak) és már-már unatkozom. :D

Tinu!

Eddig még nem kerestetek tornát?
Én úgy érzem, hogy összeegyeztethető a szopi és a leválás. Épp azért, mert a szopi az a biztonság, amihez vissza lehet menni, ha valamilyen bizonytalanság éri.
Bár az igaz, hogy én kétféle dolgot nem várnék a gyerekemtől egyszerre, tehát ha épp belekezdek egy fontos mérföldkő elérésébe, akkor nem akarnám egyszerre elválasztani is. Igaz, én lehet, hogy inkább a szobatisztasággal várnék, de csak azért, mert úgy látom, hogy arra nagyjából 2,5-3 éves kor között érnek meg. (Én magamat se szeretem frusztrálni sikertelenséggel, viszont úgy tapasztaltam, hogy ha kivárjuk a megfelelő pillanatot, akkor a gyerekek egyszer csak egyik napról a másikra balesetmentesen lesznek szobatiszták. Mi egyébként épp Hannával nemrég értük meg ezt a pillanatot (egyik nap még hallani sem akart a WC-ről, aztán másnaptól meg oda végzi minden dolgát, és még utazáshoz sem kellett onnantól kezdve pelusoznunk, sőt éjjelre sem).)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Beszti: eddig még nem kerestem tornászt, mert az ortopédus nem mondta, hogy meddig kell még és mindig abban reménykedtem, hogy legközelebb már nem kell. Kérdeztem a dokit, és ő azt mondta, hogy nem kell torna, csak amit ő mutatott. (Ez egy mozdulat, és gyakorlatilag az, amit a sín is csinál.) Szóval reménykedtem, hogy míg el nem kezd mászni, rendeződik a dolog. De már látom, hogy nem. :?
Igazad van, hogy mindenki addig szoptat, amíg akar. (Persze ésszerű keretek között. Mert az 5-6 meg még több évig szoptatókat egyszerűen nem értem meg.) Már csak azért is, amit írtál, hogy később a szopi megnyugtatás, anyaérzés stb., amit ki lehet váltani mással is. Aki akarja, annak lehet a szopi. ÉN azt hiszem, nem fogom akarni. Főleg azért, mert míg szoptatok, úgy érzem, a mellem a gyereké. Nos, ez a szexben nem egészen kifizetődő. :oops:

Kép
Kép
tinu
 
 


Winnie, Zsu, Beszti, Niki: de jó hogy tettetek fel képeket, nagyon édesek a babák. De hát Réka tényleg tiszta anya, gratula Winnie. Én ilyet még nem láttam, hogy ilyen pici gyerek ennyire hasonlítson valamelyik szülőre, igaz még személyensen nem találkoztunk, de a képek ...... tényleg mint két tojás. Zsu, bennetek is sok hasonlóságot látok. Niki: hú, Dani nagy kópé lesz, benne van a szemében, hogy "én egy rosszcsont vagyok". Remélem Ákos is ilyen lesz, mindig is kis kópét szerettem volna! Beszti: naagyoon szépek a gyermekeid, igazán büszke lehetsz a családodra. Kis szőkeségek! Nagyon ügyesen ül már Simon. Nézelődött kicsit az állatkertben, vagy még nem érdekelte nagyon a dolog. csak azért, mert ha mi sétálni megyünk, Ákos tátott szájjal figyeli a fákat, virágokat, felhőket (autóból)!

Mági: igazuk van a lányoknak, fő, hogy eddig tudtad szoptatni Annát, ez is nagy kincs és siker! Nem lehet hogy a stressztől apadt el teljesen, amin áűtmentél az utóbbi napokban, nem lenne elképzelhetetlen. Fel a fejjel!

Zsu: Ákos is napok óta oldalt alszik el, kv. ha hami közben, mert akkro én emelem át az ágyába. De ha kiságyban alszik el, akkor oldalra fordul, és gyűr valamit a kezébe. Gratula a forgáshoz.
Na akkor most ez komoly, hogy a donor még nem látta Fannit, és követeli a láthatást??????? Megáll az eszem! Na de hogy a nagyszülőket sem hatja meg a dolog, ez kemény. :evil: Tényleg van otthon segítséged, vagy egyedül laksz?
tegnap jutottál az eszembe, mrt apa nem ért haza pancsira, és egyedül oldottam meg a dolgot, és ez nálunk eddig mindig két emberes feladat (szobában fürdetünk még) és ilyenkor már Áki extra nyügi, és kell a két ember. Hát nem volt egyszerű tegnap, bár biztos bele lehet jönni! :wink:

Ihianya: én is minden reggel egy bögre koffeinmentes kv-t iszok, vízben, egy pici tejcsivel. Nescaffénak is van ilyen változata. Már a terhesség alatt is ezt ittam. :P

Ante: mizujs tejcsi terén? Van hatás? Én is úgy tudom, hogy a bogyót úgy kell szedni, ahogy Tinu írta, fokozatosan. Próbád meg szinte óránként cicire tenni, nekem ez bejött. Két hónapja ugyan így jártam, de sikerült visszatornázni. most hogy ilyen nagy melegek voltak, és nem óra szerint szoptattam, de még csak egy picit sem, hanem rengetegszer kínáltam meg, azóta durranank a cickók. :shock:

Niki: na tegnap kérdeztem apát, mikor volt tankolni, és kérdően néztem rá.....erre azt mondja, nem merte megvenni, nehogy kidobjam vele együtt, hogy már msot autókat vesz a fiának! Pedig imád neki mindenfélét vásárolni! De legközelebb hozni fog! :)

Tinu: na ennyi agyam van látod....azt már nem néztem,hogy a két kupon különböző! Ok, akkor jó vásárlást. Én majd télikabátra tartogatom az egyiket, az úgyis több ezer pénz, és ott jól fog jönni az 50%

Kiscsikó: köszi az infot, m aén is akkor így csinálom! Mizújs a kiütéssel? Milyen foltok vannak Ádámon?

Nico: lakás??????

Ja, megkérdeztem a szomszédot, flash nevű progivancsinálta a montázst, de szerintem a photoshop sokkal jobb képszerkesztéshez. Ha valaki szeretne képeskönyvet készíttetni a babáról, szóljon! (könyvkötész által kötött, vastag lapok fóliázva, a képek metálpapíron) Nagyon tuti!

Szeretet: szerintem sem csak a táplásás miatt szeretnek bennünket ezek a kis drágák, ez a kapocs már a pocakban kialakult! Ákos úgy tud már bújni, olyan édes, amikor rámhajtja a fejét... mi ez, ha nem a szeretet jele? Meg az a rengeteg mosoly, amit kapok tőle, és azok a pillantások, mikor meglát....biztos nyomot hagy egy gyerekben, ha elszakítják az anyukájától, és lelkile egy sérült ember lesz belőle. De erről Tinu biztos többet tudna mesélni.


Nemrég néztem az iwiwen, hogy itt mennyi könyvelő van...???
Vendég
 


ihianya: elfelejtettem: milyen szurit kapsz? És hogy cska a baba egyéves koráig támogat a tb? :shock: :shock: :shock:
Vendég
 


Szilvi, én eddig is szinte óránként raktam cicire, mert Lidi csak cicin alszik el. De itt most az volt a baj, hogy egyik napról a másikra történt ez és hiába tettem annyiszor cicire.
Úgy néz ki mára még egy kicsivel több lett a tej mennyisége, de elkezdtem ma az Urticát és majd meglátjuk.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok,
megjöttünk. Vmiféle bőrgyúlladás, kaptunk kencét. Azt mondta a dokinéni, h napi egy joghurt és a kévába a tej mehet. Igazából nem volt ma már olyan csúnya. Még a pelusra is gondoltam, csak azt elfelejtettem megkérdezni, mert a Pampers illatosított volt:-( És a nyaralásra azt vittem.
6300 g, ha már ott voltunk megmérettem:-)))
Azt is mondta, h a cici-spricc nincs összefüggésben a mennyiséggel, alkati adottság. Azzal inkább a súlya, h mennyire kiegyensúlyozott stb. Elvileg nincs probléma:-)

Szopi: eleinte, amikor még órákig tartott úgy gondoltam, amint lehet befejezem. Persze ez csak fellángolás volt:-) Addig szeretnék szoptatni, amíg akarja:-)) De nem 5-6 évig:-)

Szeretet: reggel is volt szó a csak csajokban róla:-) Szóval én egy percig nem gondoltam, h nem szeret, de én fiús anyuka vagyok és lehet h a lányokkal másképp van:-) Egyébként azt mondta a szakértő, h majd 3-5 éves kor körül jön az ellenkező nemű látványos szeretete. Azt kell a lányos anyukáknak "túlélni":-)))

Ringatózni nem csak a szünet miatt nem tudunk menni, hanem mert még picik a babák. Most nem néztem, de talán 6 hónapos lehet a legfiatalabb. Majd még megnézem:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Szia Szilvi!
A lányommal 10 hetes terhes voltam, mikor mélyvénás trombózist kaptam. Erre kapok injekciót, mert a gyógyszer káros a babáknak. A terhesség alatt és a szoptatás alatt is ezt kell adnom naponta egyet. A fiamnál már a terhesség előtt is kellett. A TB nem tudom miért csak egy évig adja a kedvezményt, nekem ezt a doktornő mondta. Én a 10%-át fizetem így 8400Ft havonta a kiadás. Úgyhogy nekem lehet olcsóbb lenne nem szoptatni, de azt nem tudnám lelkiismeretfurdalás nélkül megtenni.
Nos, ez elég off lett, a többiektől bocsi.
Sziasztok!
Andi

Kép[/url]

Kép[/
ihianya
 
 


Ja, igen. Én reggel koffeines Nescafet iszom, du-tán meg menteset:-) Ízfüggő vagyok:-)
És Stella Artois alkoholmentes sört szoktam inni:-) Az a legfinomabb, leteszteltük apával:-)))
Meg ritkán Hippes szopis teát:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Ihianya, ez nem semmi, meg a gyógyszer ára sem :shock:

Egyébként már többször is kérdezni akartam, hogy pontosan az offot mire használjátok? Nem a topicba illő téma, vagy hogy nem túl vidám??? Bocs a hülye kérdésért:))))Én az offot néha a paffal is párosítanám.:)))

csernusn
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?