Új privát üzeneted érkezett!

Hello!

Régen voltam, valameddig sikerült visszaolvasnom (14-ig Timi hsz-ével kezdek majd holnap :D), megpróbálok reagálni...
Most, hogy én főzök Katának, meg ilyen meleg van, egyszerűen nem jutok a babanet elé.
Ráadásul múlt hét közepe vége felé volt tüszőrepedés, de így még nem szenvedtem. Rosszabb volt, mint amikor a szülőszobán voltam és fájdogált. Fájt az alhasam oldalam, derekam, olyan furcsa volt és kisugárzott mfelé, nyomott is voltam. Szerdán meg rákszűrésen voltam, a doki is mondta, látszik a félidő, védekezzünk ha nem akarunk bébit :lol:

Kajában haladunk. Én főzök neki. Ma elég pürés lett, nagyon nehezen csúszott. Sajtot rendszeresen adok. Joghurtot 1x adtam (Nestlé Bebi Yogo-t). A mi joghurtunk nem kellett neki. Fogunk nulla.
Gratulálok minden kis fogtulajdonosnak :D

Kata hisztizik. Ha elveszem tőle a kenyérhéjat mert túl vizes már, (nehogy egészben bekapja) eltorzul a feje és sírni kezd. Szerencse abbahagyja. Meg ha altatom és énekelek, abbahagyom akkor meg nyög egyet vagy elakarja sírni magát, hogy folytassam. Sőt ha nyűgöske és kimegyek a szobából akkor is sírni kezd. Pár hete kezdte ezt.

Timi!

Éjjel a múlt héten 1x kelt Kata, de tegnap és előtte megint 2x. Nem tudom mitől függ ez nála. Ha eszik sok főzit ugyanúgy felkel. Most éppen főzi után, fürcsi után nem kellett neki a szopi. Gondolom majd kel 10kor meg éjjel :(
Nyugtalan alvás: egy hete Kata is ezt csinálja. Eddig letettem hasra úgy volt kelésig. Most meg akármikor bemegyek a szobájába mindig máshol, másmilyen pizicióban van. Legaranyosabb az oldalt fekvése.

Beusa!

90 napos diétát nem próbálod ki?

Beuka!
Kata éjjel pizsirugiban alszik, lábfej nélküli. Hosszú ujjú. Amikor leteszem hasra a háta megizzad meg a nyaka, (elalvás után már nem izzad) de ez nekünk jobb megoldás, mint a body + hálózsák, mert akkor 2 rétegen feküdne. Most pelussal takartam be, de mindent lerúg ahogyan forgolódik. Mivel nyitott ablaknál alszunk, betakarom egy plüsstakaróval, aminek a belső része pamutanyagú.

Lívi!

Anyós, após: jól tetted, hogy megmondtad. A másik variáció, hogy egyik füleden be a másikon ki…

Beuka!
még egyszer :D
Köszi az érdeklődést. Kata már sok mindent eszik. Anyukám hétvégén hozott papámék kertjéből finom vegyszermentes zöldségeket (tök, cukkini, répa, zeller, petrus, kapor, saláta) Most amíg idény van sokat kap ezekből. Husival v. sajttal. Holnap kap 1x rízst. Eddig krumplit kapott. Mindent eszik, még ha nem is óriási mennyiségeket. Vmelyik nap 150g gyümit evett, rá 2,5órára egy üveg bébiételt. Azóta meg 60-80g gyümit. Nagyon változó. Szopikat sem fogadja el. Ebéd után csak a nagy meleg miatt kínálom 2 szívás és kész. Igazán reggel eszik és délután alvás után. Ma kihagyta az estit, majd felkel ugyis.
Olvasom elég gáz nálatok is az éjszaka L
A kedves rokonod utána sem vette a lapot? Nem szóltál be neki? Mi lett végül, elaludt Boti?

Linda!
Milyen az a darálós retro süti? Hát nem elég Katának a cumi. És tegnap állítólag 4kézlábból felült, apja látta. Aztán vmikor benéztem a szobába akkor meg esett éppen hátra. Gondolom fellöki magát, de nem bírja megtartani és puff.

Ribizli!

Kata ma kihagyta az esti szopit kivi vagyok mikor kel újra. Majd holnap beszámolok :wink:

Kata is 4kézlábra állt és hintázik. Eddig csak hátrafelé sikerült mennie. Ált. a relax szék vagy a radiátor alá szorul. :(
Békaugró poziciónak nevezem a köv. képet:
Kép
Itt pedig az első medencés fürcsije:
Kép
Így alszik
vmikor:
Kép
holnap folyt. köv.
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!
Átestünk a második oltáson is (menjugate) és egy csöppet nyűgösebb volt Barni. Ma olyan édes volt, mert körbemászta a homokozót és minden falevél vagy apró dolog érdekelte.

Nagyon édesek a képek. Nekem is megjött a kedvem,hogy feltegyek párat, úgyhogy hamarosan keresek egy-két publikusat :lol:

Anita!
Szerencsére az apósom nem konkrétan az ellökésre gondolt, de én úgy értelmeztem a "kell' szót. Viszont biztos nem vigyázna rá kellően, ha valahová felmászna és mivel még nem jó az egyensúlyérzéke nagyot esne. Ezért nem bízom rá hosszabb időre.

Hettie!
Gratula a keresztelőhöz. Ugye milyen jó túl lenni rajta?

Most nagyon irigylem Krisztiéket (Angel), mert igazi balatoni jó idő van. Remélem kihasználják és jó sokat pancsiznak.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Még mindig nagyon meleg van

Hettie!

Nagyon szépek vagytok! Nálunk majd szept 16.-án lesz a keresztelő. Szerencse, h ennyire bírta.

Melódia!

Ez az amit írtam, h nem lehet mindent a fogra fogni. Most már azt is nézem, h mikor miben fektetem, h nehogy melege legyen. Valóban ahogy írtad, h passz……

Linda!

Amikor kel éjjelente akkor cicire teszem, és kb 5 perc. Nem tudom megtenni, h hagyom éjjel sírni. De hála nem úgy sír, csak hallom ahogy anyát várja. Biztosan más lesz akkor ha már nem lesz még egy korty tejem sem. Addig minden bizonnyal így fognak telni az éjszakák.

Edit!

Köszöntelek abban a táborban, ahol a bébik ha nem látják édesanyjukat akkor sírásba kezdenek!!!! Ez egy ilyen időszak. Olyan édes Kata baba. Cukor falat! Képzeld! Dórinak valahogy nem jön be a rizs. Olyan iszonyat száraz lesz, és egyben áll az egész. Hiába tettem hozzá még pici levet. Sőt! Szombaton voltunk lent Nagyivánon, és vittem bébikaját(kecskeméti tökfözelék rizzsel+husi). Megállt a kanál a kajában. Persze, h nem ette meg Dóri. Nem hiába hozzá van szokva az én kutyulásomhoz.

Magunkról: Dóri már teszi a lábait egymás mellé. A járókában olyan szépen araszolgat, h meg lehet zabálni. Sőt! Csinál olyat, h egy kézzel fogja a járóka szélét, a másik kezével meg lenyúl valamilyen játékért, és fülig ér a szája. A 4. fog csaknem akar még kibújni. Pedig már nagyon vékony ott a bőr. Alvás sajna még nem az igazi. Mostanában meg 9-10 mire el tudom altatni. Hol van már az az idő amikor letettem 8kor, és aludt 5-6ig?

Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 

 
 

Hello!

Hogy készítitek a főzit? Egyszerre mindent összefőztök? Mert én olyan béna vagyok, külön főztem ma a rízst, külön husit és megint külön a zöldségeket, utána pépesítés.
A másik kérdésem meg az lenne, hogy pl. cukkini krumpli husinál, az arányok hogy változnak? Mennyi husit tesztek bele, ill. mennyi a cukkini mennyisége. Köszi. :wink:

Linda!
Külföldre útlevél kell. De ha hosszabb időre megy az ember akkor érdemes biztosítást kötni. Szerintem más nem kell, vagy igen?
Kata nem iszik sokat egy nap. Többször is kínálom evés után is meg köztes időkben. De ő ugye még szopik, így nem tudom pluszban mennyit kellene innia. 100ml-t készítek minden nap, de nem fogy el. Gondolom ha kevesebb lesz a szopi, akkor fog inni többet. Múltkor 70ml-t megivott egyszerre. Mostanában pár kortyokat iszik.

Timi!
Rízs: ma adtam 1x Katának: nem lett rossz, sőt ettem is a kajájából. Cukkini, hagyma, petrezselyem, rízs, husi. Neki annyira nem jött be, gondolom az egészben, félben maradt rízs miatt. Este kapja a maradékot. Kb. 100-120g-ot evett. Nem viszi túlzásba. Holnap tökfőzelék lesz: tök, krumpli, kapor, natúr joghurttal. Na erre is kivi vagyok, én nem eszek tökfőzeléket.

Beuka!

Szép a kertetek. Tök jó Boti pancsimedencéje :) Nagyon aranyos Boti baba, látszik mennyire élvezi meztelen popóval a helyzetet. :wink: Tök jó barna már az arca.

Jubi!

Jaj, nagyon édes Jazi. Mindig ekkorka haja volt? Most vhogyan rövidebbnek látom :shock:
Nekünk is van ilyen hintánk, piros és duda van az elején, Még nem fúrtuk fel. Örülök, hogy Jazi ennyire fejlődik. Szerintem is a hinta segít az egyensúlyérzékelésben stb.
Mennyit hintázik Jazi egy nap?

Kriszti!
Én is gondolok rád, remélem azért tudsz fürcsizni és nem csak pihegsz a parton :wink:

Melódia!
Szépek a gyerekek. Ilyen szemekkel…vigyázz majd a fiadra vagy inkább a lányokra jaj lesz nekik :lol: Nálatok is elkezdődött a 4kézlábazás?

Ribizli!

Na mi volt szombaton? Bementetek Árkádba? Sikerült vmit venni?
Kata 18,30-kor vacsizott főzit, felkelt éjfél előtt meg szokásos 1kor. Tehát nálunk tök mindegy teli hassal vagy nem alszik el :(

Gesztenye!
Ti is a balcsira mentek nyaralni?

Anita!

Gratula a foghoz :wink:
Keresztlányodnál mikor derült ki a glutén allergia?

Hettie!
Jóképűek a srácaid :lol: Tök jó, hogy túlvagytok a keresztelőn. Jól nézel ki!

Beusa!
Gratula a felálláshoz. Ti miért jártatok korai fejlesztőhöz? Bocsi, ha volt már róla szó.
Kajálással ti hogy álltok?

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Rég voltam, olvasni is alig tudok :oops:
Kis hisztizsák mindig valami programot követel. Így majdnem egész nap a játszótéren vagyok vele, a homokot túrja 2 óráig, aztán hintázunk egy kicsit.
Múltkor a Timiéknél pancsiztak a csajok az erkélyen :lol: Nagyon élvezték.
Kittinek már 5 foga van kint, a kaját már nem is pépesítem neki, mert tök jól rágcsálja, kis rágcsálóm :D
Magától megáll kapaszkodás nélkül 4-5 mp-ig aztán puff a popójára csüccsen :lol:
Hétvégén voltunk a Gyerek szigeten (hajógyári sziget) pöttyös rudi meg a T-mobil csinálja, nagyobb gyerekkel érdemes kinézni mert nagyon jó dolgok vannak ott (kalózhajó, állatsimogató, kisvidámpark stb.) Ha valakit érdekel nézze meg a www.pottyos.hu -t. Mi most váltottuk be a pöttyös rudi pontjainkat.
Ja és van liberósátor is, ahol valami liberópelusról kivágott figura után ajándék jár, de nem tudom mi ez mert mi pampit használunk.

Gesztenye: mi pontosan ez az oltás? mert mi nem kaptunk 8 hónaposan semmit. :roll:

Edi: Édes Kata ahogy pancsizik. Nálatok hosszúban alszik, nálunk kb. 1000 fok van, úgyhogy most már csak egy rövid újjú body van rajta és semmi más.

Linda: este kb. 7-kor kajcsizik és legtöbbször 8-kor már alszik, de volt rá példa hogy késő délután aludt, így 9-ig fent volt, de reggel akkor is 5-kor kipattant a szeme. Ilyenkor odaadok neki egy cumisüveget azzal elvan egy negyed-fél óráig addig még magamhoz tudok érni. Ma pl. 6-kor már a piacon voltunk :shock:
soha nem képzeltem volna magamról. Amúgy nem azért kel mert éhes, mert csak 7-kor szoktam neki reggelit adni. Mai menü: vajas kenyér volt.

Hettie: jók a képek. Laci a párod? És alatta az a rastás pali, ő kicsoda? Laci ikertesója, mert szerintem hasonlít főleg az orra, csak a hajkoronája nem. én még mindig várom a babycaros képet :wink:

Jubi: hinta, érdekes én pont azt hallottam (Beusával ellentétben) hogy jót tesz nekik. Meg az ide-oda himbálózás, dobálás, ez az agyuknak nagyon jó, vagy valami ilyesmi nem értek hozzá nagyon, de több tanártól is hallottam. Én szoktam dobálni, habár nem nagyon örül neki, viszont a hintát imádja, fülig ér a szája.
Gratula Jazi fejlődéséhez, mindjárt szaladni fog :lol:

Na ennyi, bocsi hogy magunkat tettem az elejére :oops:

Bettus

Kép
bettus79
 
 


bocsi magamhoz tudok térni :oops: kicsit ciki hogy lemaradt a t betű :lol:

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok,
Edit,
Azért jártunk fejlesztőbe, mert van ún. integrált csoportjuk (ahova bárki járhat) Konduktor tartja és megnyugtat, hogy hetente egyszer látja "szakember" , másrészt pedig jó Picimnek, hogy társaságban van. Lehet, hogy vkinek hülyén hangzik, de nekem nagyon fontos, hogy már most is tudja, hogy vannak hozzá hasonló pici emberkék, akik hasonló dolgokat csinálnak, mint ő. Majdani kistesó szempontból is könnyebb talán, ha nem csak a családbéli és baráti babákat látja.

Gesztenye,
milyen oltás ez?

jó olvasni Titeket:-)

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!

Edi,retró darálos süti az egy linzer tészta amit egy napig kell sutés előtt pihentetni a hűtőben,majd régi kézzel tekerős vas húsdarálóba tenni,amihez tartozik 4 különböző fej,azaket váltogatva hosszó változatos tészta jön ki a darálon,el kell vágni őket kissebb darabokra mejd 10percig sütni.Nagyon fini,anyukád bizti ismeri :wink: (75 dkg liszt,25 dkg zsír,20 dkg cuki,2 nagy tojás,fél sütőpor)
Nagyon aranyos Kata a képeken és látom tetszett neki a pancsi is :lol: Képzeld Laura tegnap magától felült,négykézláb pozicíóból :arrow: oldalra :arrow: majd popora ült :wink: persze azóta sem..... :?
Útlevél:hát köszi ,azért majd még a határőrséget felhívom,mert ugyebár horvátországba már elég a szemályi is.amúgy nálunk 2000 ft-ért csinálnak gyerekútlevelet,2 évre,mindkét szűlő jelenlétével.
Itóka:Laura akkár egy ívásra képes 2 dl-t is megvedelni :roll: Addig inná a csőrősből,míg ki nem fogyna vagy míg el nem veszem tőle.Kata visszaszokott a csőrősre?

Beusa,nem semmi hogy Minna már áll!Gyakorolja mindennap?Pont mint te én is a közösség miatt járok el usziba Laurával.Tegnap meg egy medencés babapartin voltunk,nagyon szupi volt.Nekem is fontos hogy barátkozzon más babákkal,ne féljen meg ilyenek.
Várom a képeket.

Betti,nézd a jó oldalát a korai kelésnek:6 kor már piacolhatsz :lol: :lol: :lol: Még változhat :wink: Tegyél fel képet a kis édi bébi kittiről :)

Timi,alszasz? :D

Ma talizok ha minden igaz Tinával,kuka mekeg lesz 35 fok :? :roll:

Csáó:Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


sorry a sok elnyomott betüért....

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


tudja valaki gesztenye számát ? sos

Kép
nózi
 
 


Melódia, Gesztenye...

Hülye fejjel odaadtam Zsoltikának a telefonomat, ő eldobta, és most nem műxik............
Gesztenye a te számod még híváslistában volt csak, mert nem tudtam, hogy a tiéd-e vagy a férjedé, Melódia számát pedig nagy hirtelen egy blikkre írtam le és azt valószínűleg kidobtuk.........
Szeretnék talizni veletek, jó lenne valahogy összehozni. :cry:

Kép
nózi
 
 


Bocsánat most, csak Edinek
Láttam, írtad, hogy volt peteérésed, a fájáson kívül véreztél, vagy barnáztál is???
Azért kérdem, mert én picit véreztem és barnáztam (ráadásul nagyon nagy fájdalmam volt) júni 5-én (+ pár nap) aztán most 15-én újra megjött, vagy nem is tudom, de most rendesen jön (bocsi) meg már 2× olyan fájások jöttek rám, hogy komolyan rosszul lettem. Én a szülésnél nem hánytam, de most igen :(
bocsánat, hogy így leírtam, igazából csak azt akartam klérdezni, hoyg volt-e vérzés Neked, vagy csak fájdalom ?

Bocsi mindenkitől, hogy most nem írok :oops: :oops:

Kép
Kép
beuka
 
 


Beuka!
Nem volt semmi, csak olyan gyengus voltam 2-3 napig, nem egész nap csak délután, estefelé.
Sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy :( jobbulást, hát szerintem pihenjél sokat. Nem tudom mitől van ez. Hormonok gondolom, meg neked nemrégen jött meg elsőre.
Nekem nem szokott fájni a megjövetel szerencsére, csak észreveszem, hogy hoppá...Szülés előtt volt, h. nem dolgoztam 1 napot amikor megjött, mert annyira fájt. Igaz csak 1-2órát, de folyamatosan és munka közben meg a sok utazás közben amikor rámjött, hát nem volt kellemes.
Majd számolj be mizus veled.
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Szia Nózi!

Küldtem privit, nem akartam itt hirdetni Gesztenye számát :?

Linda: köszi azért eltudnám képzelni a reggeleimet piacozás nélkül is, de legalább a páromnak friss reggelije lesz, és tud egy 15 percet csöndben aludni. De ma meg 4:30-kor :shock: kelt a kiskakas. De 7-10-ig aludtunk :wink:

Na nézek valami képet:
Kép Kép Kép

Megyünk megint pancsizni, kellemes napokat: Bettus

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

Borzasztó ez a meleg, nem akarok sehova igy menni, de itthon sem jo.

Beuka
Bocs hogy én is irok, de nekem is szokott félidőben jönni. Legutóbb is vérzett 2 napig, de szülés előtt is igy volt, hogy fájt is meg valamikor jött is.

Bettus
A képet ma megcsinálom és holnap Laci felteszi, mert én hülye vok hozzá. :oops: Igen Laci a férjem, de a rasztás a tesóm, öcsém.

Timi, Edi
Köszi:)

Gesztenye
Szerencsére nálunk nem volt utána semmi rendezve, igy nem kellett hallgatni a sok sületlenséget, na meg betegek is a másik családban, sógorék, ugyhogy most igy jobb volt.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Melódia, Jubi
Köszi Nektek is!
Pistike a kékszemkirály :D

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok Lányok! :lol:

Beuka!

Amikor először megjött nekem is nagy görcsökkel járt együtt,és rendszertelen volt! :cry: Szerintem így tisztulunk,vagy mi :roll:
De ha továbbra is ennyire rosszul vagy,menj orvoshoz,nehogy esetleg más gond legyen!
Nekem most juniusban már sokadszorra volt meg,mégis úgy görcsöltem,mint még soha,viszont kevesebb ideig tartott! :roll:

Linda!

Megírod privire a kajálda helyet? Nagyon széoen köszönjük előre is!
Szóval júl.26-29-ig megyünk nyaralni! Remélem tudunk valamelyik nap talizni,feltéve ha nem akkor mentek a tengerre :wink:

Edi'

Én a zöldséget,krumplit,husit összefőzöm mindig! A rízst külön szoktam!
Mennyiséget nem tudok mondani neked,mert úgy saccperkb.-ra szoktam csinálni! Bizti nem vagy béna,ügyi vagy, ha Kata ennyire szeretia kajcsidat!

Én ma ezt adtam Pistinek uzsira,komálta :wink:
1 őszibarack
fél banán
6 szem meggy
5 db hipp bébi keksz ledarálva
Összeturmixoltam,kissé darabosabbra hagytam,és elég jól ette!

És ez nála nagy szó,mert elég félvállról veszi mostanában a kajálást,apa szerint a melegtől...
Viszon a tegnapi éjszakát megint végigaludta,mint régen,talán visszatér a jó alvókája :!:

Bettus!!

Nagyon kaffák a képek,tündéri Kitti babó :wink:

Nózi.Gesztenye!

Nagyon jó volt a tali,remélem lesz ismétlés :!: :wink:


Puszi lányok!

Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok!

Végre idejutottam. Manó ma nem sokat aludt, délután pancsiztak egy jót a barátnőjével, aztán anyósommal elmentek sétálni és akkor viszont aludt majd 1,5 órát. Ennek persze az lett az eredménye, hogy este nem akart elaludni. Mai nap mutatványa, hogy megpróbált végre ülésből négykézlábra helyezkedni, és arcra esett, bekoppant a homloka. Volt nagy ordítás, asszem, ez megint elvette a kedvét egy időre a próbálkozástól. :(

Edit, köszi. Sajnos későn ismerték fel az orvosok (5,5 éves volt), de nem az ő hibájuk volt, hanem a szülők hanyagolták el. Egyszerűen hiába hajtogatta mindenki a családban, hogy vigyék orvoshoz, nem foglalkoztak vele. :evil: És szegény gyerek nagyon sokat szenvedett, állandó has- és gyomorfájás, hasmenés, hányás, stb. Nagyon sovány volt, kicsi, sápadt. És a vizsgálatok is borzasztóak voltak, pedig egy egyszerű vérvétellel is meg lehet állapítani a gluténérzékenységet, de nála mivel nem volt egyértelmű, teljes körű kivizsgálást végeztek. :(

Linda, útlevél akkor is kell a gyereknek, ha a felnőttnek elég a személyi, hisz neki az nincs. :wink:

Na megyek, mert mindjárt kezdődik a Hősök, és addig még tusolnom is kell.

Jóccakát.

Anita

goodfairy
 
 


Sziasztok!


Edit!

Én úgy készítem az összes főzeléket, h habarás, és rántás nélkül. Minden főzelék növényt sós vízben megfőzöm, és krumplival összemixelem. Persze a krumpli levével higítom. Nálunk sem megy nagyon az itóka. Vizet most már úgy ahogy elfogadja, és kifújt….A víz mennyiséges nálunk is kb napi 100ml lehet. Persze Dóri azért még szopizik: éjjel, reggel, este, És gyakorlatilag akkor amikor nyűgös.

Linda!

Itt vagyok! Hihetetlen ami a héten van Nálunk. Dórit egyszerűen nem tudom 10-nél előbb letenni. A héten Miklóskám szabin van, és minden nap van valami. Mire ide tudnék ülni akkor már nagyon későre jár. Ma Balcsin voltunk( Boglár), mert ott fogunk bérelni házat aug1től-6ig. Úgy gondoltuk mielőtt kivennénk lemegyünk megnézni. Nagyon pazar ház. És ha már lementünk akkor nyilván meglátogattuk a Balcsit(26 fokos). Dóri most látott ilyet először, és nagyon tetszett Neki. Mikor belementünk a vízbe akkor is fülig ért a szája. Azt gondoltam, h azért az elején hideg lesz neki, és sírni fog. De semmi! Tudod most mi van Nálunk? Eszünk, és kunyerál. Szóval elkezdődött, h már pici darabokat adok neki. Ma ezeket kunyerálta: túró, csirkehusi, hal. Milyen ügyi már Laura, és bocsi elmaradt egy UTÓLAGOS BOLDOG NÉVNAPOT Laurának!

Beuka!

Jobbulást Neked! Nem lehet, h bébi van a dologban?

Melódia!

Mi Alsópáhokra megyünk nyaralni Júl26-29ig. Csak nem ti is Alsópáhokra jöttök? Akkor talizhatnánk. Már Lindával megbeszéltük, h talizunk. Közben rájöttem, h ti Györökre mentek. Azért jó lenne egy 3-as tali.


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Pampers-es Lányok! :D

Van két pampers activ fit csomagolásom. Nem tudom, mit kell róla kivágni, de ha felvilágosítotok, akkor szívesen elküldöm annak, aki gyűjti.

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Mindenkinek a hozzászólásokat „menyus” ügyben!

Kriszti Nektek nagyon jó pihenést kívánok, - bár már lassan a vége fel jártok - , sajnálom, hogy ilyen rosszkor jött meg Neked! Egyébként már én is írtam, hogy előtte nagyon jól megvoltam tamponnal, most meg én is utálom!!!! Nem marad benn, meg elmozdul…. Jól átalakulhattunk odabenn :?
Majd mesélj hogy viselte Gergő az első nyaralását!

Melódia nagyon jók a képek! Gyönyörű szemek, szép fogak, huncut mosoly!!!! És Fati bohóc jelmezben! Nagyon jó!!!!!
Igen, valószínű, hogy így tisztulunk :( sajna én is nagyon megszenvedem épp azért nem akartam rögtön orvoshoz menni, nehogy „kinevessen” hogy ez csak mensi. De ha nem múlik a fájdalom elmegyek.

Anita gratula a fogakhoz!! Dobálás :) ismerős! Cumi a Tiszába :lol:
Voltál UH-N? Mekkora már a pici tesó?

Hettie nálunk is a tesóm lett a keresztszülő, és mivel még nincs felesége egyenlőre csak keresztapja van a fiamnak (jól gondolom nálatok is?) Nagyon jók a képek! Iszonyat csinos volt a Fiad! No meg az anyukája is! :)
Köszi, hogy írtál arról, hogy érezted a afélidőt. És előtte nem annyira, de lehet, hogy most tudni fogom?

Jubi gratulálok a próbálkozásokhoz! Csak rákapott Jazi is az ízére!!!
Csak hintát vettetek, és ráraktátok egy állványra, vagy állványostul volt? Mi is szeretnénk venni.
Nekem is van egy csomó Pampers-es csomagom, de nem tudom mit kell velük tenni.

Linda gratula a majdnem mászáshoz :) mi is kb így állunk :) mikor mentek, és hol sikerült szállást foglalni???? Találkoztatok Tinával?

Edi gratulálok a főzésekhez! Most Te vagy a példakép előttem, hogy igenis rá lehet kapni a mami főztjére is :D ügyesen eszik Kata!!!!
Akkor ezek szerinte már jóval kevesebbet szopizik? Írtad, hogy volt 6-8 szopi régebben egy nap.
Végül igen csak elment a „kedves” rokon és elaludt Boti :wink: (azóta ha altatás van zárom az ajtót)
Édes a kis békaugró pozíció!!! Nagyon szépen ül már Kata! Nem dől el?
Alvás póz :lol: nálunk is előfordul ilyen, de én megpróbálom elbillenteni, nehogy elzsibbadjon.
Köszönjük a bókot a kerthez és a meztelen popóhoz :oops: én inkább ha tehetem nem adok rá semmit.
Nekem meg szülés előtt nem volt semmi gondom ha megjött. Most úgy néz ki lesz…

Timi gratula Dórinak a lépegetéshez!!! Nagyon ügyes!!!
Jó lehetett Nektek a Balcsin!!!! Sajnálom, az esti cécót! Ha hagyod játszani még este nem fárad el??
Aranyos vagy :) kizárt, hogy bébi van a dologban. Egyszerűen ilyen szar lesz lehet mostantól ha megjön. :?

Betti tök jó, hogy Kitti már rágcsál!!!
Fúú jó korán keltek!!!
Nagyon jók ak pekk!! Kittin nagyon édes! Hol kaptatok ilyen úszógumit??? (én is szeretnék) a kis “Fittipaldi” :lol:

Kép
Kép
beuka
 
 


Mászás próbálkozás van nálunk is, inkább hátrafelé van haladás + körbe forgás, de tegnap már észrevettem, hogyha előtte van valami végül csak el tudja érni, nem mászik, hanem „araszol”.
Pofára esés volt már nálunk is, de szerencsére nem rémisztette el.
Az ülés még nem annyira megy. Elborul.
Nagyon szépen dob, a lába még elég gyenge.

Én már alig adok rá valamit napközben. Csak pelenkát. Délután már azt is leveszem, tegnap is fürdeni voltunk, délután 4-től már csak meztelen volt.

Mi is reggel meg este megyünk csak ki. (+ délután ha fürdés van)

Kajával jól állunk, bár a zöldségeket most picit hanyagoltam (gyümölcs meg husi) jövő héten próbálom, a joghurtot és a sajtot.

Szép napot mindenkinek!!!
Kép

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!

Jó rég voltam errefelé,de semmi időm sajna.

Viki 5 napja csak anyatejet hajlandó elfogadni,alig eszik valamit csak cicizik és iszik,nemnagyon értem miért és mostmár kezdek kiborulni miatta.Bútorok mellett rakosgatja a lábát,mindent rág amit a földön talál.Egy nap 2x alszik 2-2 órát és utána nincs megállás,általában a hideg konyhakövön szeret mászkálni.Levágtuk kopaszra a haját,nagyon aranyos most így kissüni. :)
Ma sikerült belepaszíroznom egy negyed banánt ás egy4ed őszit,de nem pépesítettem,mert úgy nem eszi,mi már, ha elfogadja mindent darabosan harap és ami nem kell kiköpi.Semmi öklendezés vagy ilyesmi ,úgy gondolom,most megint elkezdem az elejéről az egész hamát,de nem pépesen,mert nem tudok mit kitalálni,hogy egyen.

Peteérésről írtatok,Nekem napok óta iszonyatosan fáj a hasam,tegnap már alig tudtam menni,olyan menses fájás.Ezekszerint Nekem is az lett volna?És ez több napon keresztűl is eltart?

Na felébredt,éjjelek nekünk még mindig borzalmasak,örülök,hogy a többieknek rendeződik lassa.
Majd rakok fel képeket is meg megpróbálok,jobban visszaolvasni.
sue

KépKép
suezika
 
 


Vendég
 


Sziasztok!

Beuka!

Sajnos úgy látom, h most Nálunk ez egy elég rossz időszak alvás terén. Fürdés előtt mindig olyan mint aki mindjárt elalszik. Megfürdetem, és utána tápszert megkapja. Úgy látom, h mindjárt alszik, és egyszer csak félrelöki a cumisüveget, és úgy viselkedik mintha reggel 8 lenne. Ilyenkor menne jobbra-balra. De nem teszem le fürdés után a földre. Ágyon mászik, áll, ül, gagyarászik stb…..Azután 9-10 magasságában megpróbálom cicin elaltatni, de van amikor ez sikertelen. Olyankor már elveszítem sajnos a türelmemet, és könyörtelenül a kiságyban köt ki. Ordítozás úgy, h vizesre izzasztja magát, és olyan bő 10 perc múlva már alszik is. Ezek mennek Nálunk. Ez a menszi egy kicsit megijeszt engem, mert szülés előtt mindig úgy jött meg, h hipp-hopp, és soha nem fájt semmim. Most még ez idáig nem jött meg. Kiváncsi leszek, h mikor fog megjönni, és milyen lesz. Nagyon kis bestia a képen!

Sue!

Ne aggódjál Nálunk is elég rosszak az éjszakák. Sőt! Mostanában 10-nél előbb nem tudom ágyba tenni. Nálunk is 2*szer van alvás. Kb 2-2 óra. Dóri is meg nem állna. Mármint mászik, áll. Ott kell lenni a sarkában, mert mindent a szájába vesz. És hiába fekszik le 10-kor, 5 órát tud csak egyhuzamban aludni, és utána kel kb 2 óra múlva. A végső kelés 6-7 között mozog.

Gyugyó!

Kata olyan édesen küzd, mint egy kis ebihal.


Most jöjjön pár kép:
[KÉP] Az első hintázás [KÉP] Az első pancsizás [KÉP] A biztos közlekedés!!!!!!!!!!!!!



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Beuka!

Köszi a bókot, nagyon jólesett. Igen Kata 3hónapig bébiételt kapott. Májusban már 1-2x főztem neki, most meg ahányszor tudok. Vannak ételek amiket bébiételben kapja, pl. gesztenye-alma-csirke vagy borjú, bárányhusi…Gyümölcsöt meg csak poharasat, bébiételt kap. Most akarok neki már igazi őszit, meggyet stb. adni.
Amúgy egy nap 4hozzátápi van és 4-5 szopi. Ebből éjjel 1-2.
Kata szépen ül, de egyedül még nem hagyom így.
Csúcs Boti ebben a napszemüvegben, meg ebben a menő séróval :D

Bettus!
Sokat változott Kitti is. Nagyon édes a fogaival. Laza egy kiscsajnak tűnik :wink:
Az a sárga ilyen nagy úszógumi? Hol pancsiztatok? A vezetős kép haláli.

Sue!

Sajnálom, hogy ilyen a helyzet nálatok. Dokival, védőnővel beszéltél? Mit mondanak? Vagy neten is kérhetsz segítséget, tanácsot, tippeket.

Timi!
Nekünk is ilyen hintánk van, csak dudával. Nagyon édes Dóri benne. Ő is szeret hintázni, mert Kata nagyokat nevet közben. Tök jó az a rózsaszín medence, mi sajnos nagyobbat kaptunk de sz@r egy minőség mert leeresztett 1 nap alatt. Látom Dórinak is van szép hasikája :lol: Szép Dóri baba, nálatok közlekedik? Nektek hány szobás a lakás?

Többieknek is puszi. Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Bettus!
Pláza: május elején nyílt nálunk, de nem lett befejezve. Azóta is a lift stb. dolgokat a/4-es papírok mutatják, nem ám vmi szép tábla. Na, de a lényeg, hogy szopi helység nincsen. Pár hét elteltével lett a mozgáskorlátozott wc-ben fa pelenkázó rész. Persze az emeleten is van csak a szivacsréteg hiányzik hetek óta róla. Elmentem pisilni, hát a földszinten ahol volt pelenkázócsivacs, nem volt világítás. Emeleten meg nem volt szivacs, de volt világítás, ajtót nem tudtam kilincsre sem csukni, nemhogy még bezárni. Nagyon tré az egész. Mondjuk én DM-be, New Yorkerbe, Orsay-be meg C&A-ba járok. De mivel H&M nincs ezért ugyis el kell mennünk Győrbe vagy Pestre. A másik meg, hogy az ajtók nincsenek bezárva, bárki mondjuk egy 1-2 éves gyerek is bárhova be tud nyitni és ott vannak a villamosszekrények, áram, a földön meg a szemét, amit nem dobtak ki. Szóval röhej, ez nem pláza. Pláza az Árkád. De persze mindig azt mondom legalább ez van. Megyeszékhely vagyunk, ez a város egy lepratelep. Még standunk sincs, aquaparkról ne is álmodjunk. Csak ipari park, az terjeszkedik. :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
edi78
 
 


Edi :cry: hát sajnálom hogy nektek ilyen pláza jutott. Hát igen az Árkád az valóban pláza, de most meg odaszoktak a takarítónők "kéregetni", mert nem kötelező nekik adni, de úgy odaállnak mint az őrök és rengetegen fizetnek. Én levegőnek nézem őket :wink:
De az árkádba meg el lehet tévedni, legalábbis nekem olyan nagy :roll:
Amúgy ne panaszkodj, Tatabányán most nyílt új autósbolt, párom ott dolgozott vagy 1 hétig :? alig láttam :cry:
Szóljatok ha jöttök Pestre, mert a múltkori tali nem sikerült.

Megnéztem Katát, érdekesen műveli a mozgást a videón :lol:

Pancsizni, itt-ott szoktunk, mert nekünk a panelban még erkély sincs :oops: :cry: , de mikor lakást vettünk választhattunk, vagy nagy konyha vagy erkély. Inkább a nagyobb konyhát választottuk, de most meg az erkély hiányzik. Múltkor a Timiék erkélyén pancsiztak a lányok, meg van egy-két barátunknak kertes környezete, ott vannak medencék oda szoktunk járni.
Igen az a sárga egy babaúszógumi, nagyon jó, mert nem borul fel. Vettem ilyen autós formájút, de abból simán kiborul ha nem fogom, ez meg nagyon jó biztonságos. (mondjuk az nem a miénk a képen)

Beuka: eszméletlen jó a kisrácod olyan mint JOhn Travolta :lol: igazi szívtipró :wink:
Úszógumit az interspárba vettünk, de a miénk nem ilyen hanem egy bugyiszerűbe kell beleülni, és nagyon mélyen ül benne. Az jó amibe pántok mennek és a lábát ide oda teheti. Láttam brendonban 7000 ft volt, majd elájultam :shock: monjuk disneys volt na de akkor is...

Jubi: köszi már vége a pamperses gyűjtésnek, május 15-ig kellett postázni a vonalkódokat amiért ajándék járt. De azért köszike :D

Kitti ma végigüvöltötte kiabálta sikítozta a piacozást. Nem sírt csak mostanában ez a "beszéd" nála. Nem tudom meddig tart ez még, de van hogy akár egy percig is kiabál, sikít a fülem mellett. Meg az a mániája hogy le akarja harapni az orrom. Meg kell zabálni közbe.
Csajok ti vittétek már homokozni? Mert nálunk már kb. 1 hónapja az a sláger, hogy túrja a homokot és nézi a nagyobb gyerekeke. Ma megfogta a homokozóvödröt és felállt, láttam hogy indulni akart aztán puff. Szerintem azt hitte hogy a vödörbe kapaszkodik :roll:

Jó éjt: Bettus
Ui: Jó nagy vihar volt tegnap, jöhetne egy ma is :wink:

Kép
bettus79
 
 


Bettus
íme a kép a babakocsiról, nem felejtettem el. :wink:

Kép

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!


Most nagyon bekeményítettem, mert már kicsit uncsi volt, h Dórit 10 nél előbb nem tudtam letenni aludni, mert éppen nem volt annyira álmos, h cicin elaludjon. Eddig tápszer alatt is, és cici alatt is simán elaludt. Most meg kb 1 hete megy ez az örület. Már tegnap is, és ma is azt csináltam, h lazán betettem a kiságyba, és magára hagyta. Persze volt nagy ordítozás, de tartott ma is kb 15 percig. Megszakad a szívem, de muszáj valahogy elérnem, h 8kor ágyban legyen, és aludjon. Régen nem volt ilyen gondom. Mondjuk az éjjeli keléssel sem. Ilyenkor mindig végiggondolom, h mit csinálok rosszul? Hiszen odafigyelek, h aludjon d.e, és d.u is.


Edit!

Nálunk készült a fotó. Nekünk 1+2 fél szobás lakásunk van. Nektek? Katát mikor tudod letenni aludni, és mikor kel először? Én 5-ször etetem, és akkor még ott vannak az éjszakai kelések. Amit csak cicizéssel oldottam meg eddig. Nem tudom, h mi lesz ha már nem lesz benne. Akkor biztosan nem fog 5 perc alatt visszaaludni. Mert most még azért jó a helyzet, mert Dóri kb 5 perc alatt visszaalszik cicin, és tehetem is be a kiságyba.


Merre vagytok lányok? Még valami érdekes dolog ami velünk történt: Dórikámnak kint van a 4. foga.


Jó éjszakát: Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Hettie: látom :lol: és tök szupi, nekünk is ilyesmi van csak narancs sárga-piros, nagyon vadító színekben, én imádom csak a Timi fikázza néha :roll: mert, hogy nem lehet hátradönteni alvósba. Mondjuk tök mind1 mert ha nagyon fáradt akkkor fejjel lefelé lógva is tud aludni, de amióta sportkocsit használok figyelek arra, hogy otthon aludjon az ágyban, meg persze akkor én is alszok vele :wink:

Timi: nagyon kemény vagy, kivi vagyok meddig bírod? :lol:

Nálunk kicsit hiszti napok mennek, nem értem mi van? Ha leteszem a füldre már üvölt is, ha lemegyek hozzá az sem jó, nagyon igényli a törődést és hogy rongyosra beszéljem a szám meg szórakoztassam :? Nem tudom meddig lesz ez így? De néha kivagyok...

Vége a panaszpercnek: Bettus

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

Kicsit megint eltűntem, de – és ez nem mentegetőzés – nagyon rosszul vagyok napok óta. Szédülök, fáj a fejem, homályosan látok, remegek. Ja, és fogytam 3 kg-ot. :( Szerdán megyek a dokinőmhöz, nem tudom, mit szól hozzá. Manóval semmi bajom nem volt, egy kis gyomorégésen kívül. Képzeljétek Manóm „beszél”. Persze nem szó szerint kell érteni, de néhány napja tudatosan fejezi ki magát. :D Pl. berreg; úgy pörgeti a nyelvét, mint mikor az „r” betűt mondjuk, és ezt akkor csinálja, ha valami nem tetszik neki. A másik, hogy csettintget a nyelvével, ha valami ízlik vagy tetszik neki. Azt már régóta csinálja, hogy nyújtja a karjait felém, ha azt akarja, hogy felvegyem, sőt néha már int egyet, ha mondom, hogy „pá-pá”. Nekem már puszit is ad, persze még nem cuppanóst, csak hozzá nyomja a száját az arcomhoz, néha úgy is, hogy nem is mondtam neki, hogy adjon puszit. Ezen kívül, ha fáradt, akkor lefekszik, és az oldalán összegömbölyödik, mint egy süni, vagy ha kartávolságon belül van a cumija, akkor a szájába teszi. Bocsánat, hogy így ömlengek, de hihetetlen számomra, hogy egy ilyen idős baba ennyi mindenre képes már. :) :oops:

Beuka! Szerdán megyek UH-ra, bár akkor nem lenne (16 hetesen nem kötelező), de nekem minden vizsgálatkor csinált a dokinőm Manónál is. Most meg azért is akar, mert a 12 hetesen nem látszott a hólyagja Pocaklakónak, és kíváncsi rá a dokinőm. Kissé meg is ijedtem, de mondta, hogy biztosan most pisilt, semmi gond. Mensi: nekem ugyebár már október végén megjött, akkor semmi különös nem volt. Na, de a következő! Ugyanígy barnázás félidőben, aztán mikor megjött olyan iszonyat görcseim voltak, amit még sosem éreztem. De utána (az a 3 ami még volt :) ) ugyanolyan fájdalommentes volt, mint a terhesség előtt. Egyébként tamponból nekem is egy mérettel nagyobb kellett. :oops: :(

Edit! Nagyon jó a videó Katáról! Édes pofa. :lol:

Timi! Szerintem nem Te csinálod rosszul. Manó is fel-felsírt mostanában éjjelente, szerencsére nem ébred fel, de neki melege volt, azért sírdogált fel. Azt olvastam, hogy minden csecsemőnél van egy olyan időszak, mikor „nem tud leállni”, és ezért nem tudod akkor letenni, mint régebben. Illetve, hogy ebben a korban már nagyon sok élmény éri őket napközben, és ezt ugye éjjel dolgozza fel a kis agyuk, ezért is lehet, hogy felébrednek. Meg persze az alvásigényük is csökken. Bár szerintem a 10 óra még nem annyira késő. Manónál is van úgy, hogy fél 6 fele bealszik, és akkor fél 10-10 mire este el tudom altatni.

Bettus! Manó is ilyen. Egyre többe foglalkozást igényel, bár ez szerintem természetes. Sokszor előfordul, hogy ülök mellette a földön, tök jót eljátszik, egyszer csak nyújtja a kezét, felveszem, az ölembe ültetem, és úgy játszik tovább. :roll:

Csajok, nem akarok okoskodni, de akiknek felébrednek a babáik, nem lehet, hogy csak megszokásból teszik. Persze én könnyen beszélek, Manó 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakákat, de neki is volt, kb. egy hét, mikor újra felébredt. De én nem vettem fel, csak kicsit megemeltem a fejét, és megkínáltam vízzel, hátha szomjas. Általában nem ivott. Ilyenkor cumi a szájba, megsimogattam a fejét, és már aludt is tovább. A másik ötletem, hogy melegük van. Manó is fel-felsírt mostanában éjjelente, és bizti, hogy azért, mert melege volt, mert mostmár csak egy pelussal takarom be, és nem sír fel. Mégegyszer hangsúlyozom, nem akarok beleszólni, csak olyan rossz olvasni, hogy mennyit „szenvedtek” ezek miatt az éjjeli kelések miatt. :(

Hétfőn megyek vérvételre, szerdán pedig UH-ra, ha addig nem tudok jönni, csütörtökön mindenképpen beszámolok az eredményről.

Mindenkinek szép napot.

Anita

goodfairy
 
 


Sziasztok!

Melódia, Gesztenye - jó volt a tali, azóta is többször emlegetem a férjemnek, anyámnak, hogy milyen aranyosak voltak együtt a babók :) Képzeljétek, mondtam hogy Zsoltikám kapott gluténos dolgokat mamánál és uncsitesójéknál, és hogy furább lett a kakija, na már nem kap de van, hogy még mindig kenhetőbb a kakija, tehát nem attól volt - lehet nem bírja ezt az új tápszert, mert a nyakán kiütések lettek.... Alig várom, hogy beszéljek a dokinővel, de azért megkönnyebbültem, hogy talán nem a lisztől volt a hígasabb kaki. Mindegy akkor se kap már egy éves koráig.

Anyám itt volt nálunk néhány napig, így egy időre két gyerekem volt :lol: de voltunk strandon kétszer is, nagyon jó volt. Mondjuk anyu amióta agyvérzése volt egy kicsit más lett, így néhány kellemetlen helyzet adódott : tini fiúk jöttek megnézni Zsoltikát a strandon, anyám meg elkezdett eltorzított fejjel (ráadásul fogatlanul) beszélni a gyerek nevében.... Anyu rengeteg ismerősével találkozott, de mindenki csak igyekezett szabadulni tőle, szegény tényleg fárasztja az embereket, azt például senki se érti mikor azt mondja "mikor szőke voltam" ezt ugyanis az agyvérzése előtti időkre érti. Szóval mentem utána és mentettem az embereket a társaságától "anyu hol vagy már, menjünk enni, menjünk úszni stb... ez van, másoknak is el kell fogadniuk, hogy ilyen az élet, velük is bármikor megtörténhet, tehát pár perc fárasztást ki kell bírniuk és kész :)
Zsoltikám néhány napja nagyon aranyos lett, egész nap vidám, eleven - jókat alszik napközben, este meg ha az apja alszik vele, akkor nem bulizik éjjel, csak megébred, de alszik is vissza.

Timi - nem lehet, hogy Dóri a foga miatt nem tudott aludni? Hogy cici nélkül hogy lehet megoldani, nem tudom, nekem se megy........ Ha velem alszik képes órákat fennt maradni éjjel, a múltkor reggel hatra még csak két órát aludtam. Az apja cumival és amit ellenzek: teával oldja meg. Mondtam neki, hogy inkább vissza kéne ringatni, nálunk az otthagyás nem jönne be, mert nem az ágyában alszik, így eléggé fél az ágyától, előbb vissza kéne szoktatni bele. Tünemény aranyos a lányod, a múltkori lufis kép nagyon tetszett, csak elfelejtettem írni. Zsoltika is nagyon szeret hintázni :)

Edit: mozgáskorlátozott klóról jutott eszembe - a múltkor voltunk az árkádban, bementem a mozgáskorlátott klóba pelenkázni. Felénél se tartottam, mikor benyitott egy teljesen egészséges ötvenes nő - mondom foglalt, jó de ő nem szégyenlős és leült pisilni. Még a pisije szagát is éreztem, alig bírtam kimenekülni, na le is toltam a wc-s lányt, hogy nem mondta, hogy bennt vagyunk? De ő mondta, de a nő megállíthatatlan volt. Igazából van ott pelenkázós wc is, egy szinttel feljebb én voltam a hülye, hogy oda ugrottam be hirtelen, de akkor is.
Zöldségeket husival főzöm, a rizst külön :)

Anita - jobbulást!!!! Nagyon aranyos lehet Manó, Zsoltikám szokott puszikat adni, imádnivalóak!

Nem is írtam le, hogy milyen sok mindent tud már, pedig én is nagyon büszke vagyok, és csodálom is :) Kukucska játékot kezdeményez, tud már integetni, berregni a szájával, berregteti a kis kezével a száját, cuppant, úgy, hogy beszívja a fél arcát, klattog, mindig megnézi felszólításra, hogy mi van a szőnyeg alatt :lol: és néhány napja kicsit furán de mondja azt hogy anya, anyu - mondjuk nem csoda egy nap vagy negyvenszer hallja tőlem :lol: Aranyos volt, mikor Gesztenye Barnijával együtt nézték, hogy mi van a szőnyeg alatt, hogy mit kereshetnek ott? :lol:

Bettus - Kitti ugyanúgy szeret menni ide-oda mint te, tök jó, hogy ilyen sok programot találsz ki. Nálunk is az van, hogy ha sok a program Zsoltikával is sokkal könnyebb Nagyon jók a képek ennivalóan vagány és aranyos Kitti! :lol:

Beuka - gratula az araszoláshoz, Boti nagyon vagány a napszemüvegben :)

Kép
nózi
 
 


Sziasztok!

megjöttünk a Balcsiról, nagyon jó időnk volt, és fürdeni is tudtunk! kedden már én is bemehettem, szerencsére, mert ömlött rólam a víz a parton...
Gergő is belelógatta a lábát a Balcsiba, nagyon élvezte, sikongatott, pancsolt, "úszott"..
viszont beszerzett egy nyári vírust, minek következteében le kellett menni a gyerekdokihoz, szemcsepp, orrszívás, nurofen. Minket jobban megviselt, mint Gergőt, mert ő játszott, nevetgélt, mi meg aggódtunk nagyon. Nem csoda, mert eddig soha nem volt beteg, még megfázva sem volt.
most már jól van, azért holnap megyünk a mi dokinkhoz is.
majd teszek fel képeket !

Beusa, egy angyalterapeutához jártam anno, aki max. abban segített, hogy elterelte a gondolataimat a meddőségről...

bocsánat, hogy most csak rólunk írtam, holnap jövök!

Puszi, kriszti

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79
 
 


Anita - Zsoltika lehet, hogy megszokásból kel, jól aludt két hónapos korától négy és fél hós koráig, de utána több tejcsi kellett neki és többször ébredt, másik meg, hogy éjszaka szopizott normálisan nappal alig-alig. Így jó sokszor keltünk éjjel. Fél éves korában hozzátápláltuk és fokozatosan evett egyre többet, tehát már nem az éhség miatt ébredt, de sajnos az ébredések megmaradtak. Tehát lehet, hogy megszokta, de nem tudom mivel tudnám leszoktatni róla.......
Egyszer olyan fáradt voltam már, hogy betettem a kiságyába sírni, de olyan sokáig sírt, hogy kivettem. De próbáltam sok mindent: ringatást, simogatást, cumit, teát, vizet... Most már kezdek beletörödni, elképzelhető, hogy az idő fogja meghozni a változást. Szerettünk volna kis korkülönbséget, na ez a tervünk minden egyes "bulizós" éjszaka után egy nappal tovább tolódik.
Van valakinek jó ötlete, hogy mit kéne tenni, ha az ébredés csak egyszerűen megszokás?

Kép
nózi
 
 


Sziasztok!


Bettusom!

Szóval mostmár remélem, h jövő héten talizunk, mert hiányoztok ám :roll: Majd megreformálják egymást a gyerekek :D , mert kicsit uncsi már ez :wink:

Anita!

Dórinak hiába dugnám a szájába a cumit(nem cumizik), automatikusan cicire teszem, és kb 5 perc és visszaalszik. Persze ez a jobbik eset. Volt olyan, h 2 órába telt mire visszaaltattam. Most azt mondta barátnőm, h ne altassam d.u, és estére bizti ki fog fáradni. Kivi leszek erre. Csak akkor meg szerintem 6 kor már nem fogunk vele bírni.

Nózi!

MOst már a 4. foga is kibújt. Szerintem most fog terén egy kicsi pihi van. De annyi újdonság van Dórinak, h gondoltam arra is, h azért nem álmos estére. Pedig régen 7:30-8 között cicin ájult be. Jó a kérdésed arra vonatkozóan, h mit lehetne tenni, h éjjel ne keljenek
:roll: Én arra gondoltam (bár gyenge vagyok hozzá), h éjjel nem cicire kellene tennem hanem vizet kellene adnom Neki, és el kellene utána ringatnom. De kinek van ereje éjjel ringatni? De látom te ezeken már túl estél. Pedig kb 1 hétig kellene ezt csinálni, és biztosan nem kelnének fel. Tuti, h a megszokás NAGY ÚR szindróma van Náluk.

Kriszti!

Betegség :( Én is amikor Dóri lázas volt, és hányt hívtam egyből a dokit. A világ legtermészetesebb reakciója, h mi Édesanyák egyből megijedünk. Kérdezhetek egy picit :oops: ? Meddig nem jött össze Gergő? Dórit 2004 nyarától próbáltuk :cry: Kicsit kivoltam. Ez persze nagyon enyhe kifejezés. De a lényeg, h Ő VAN NEKÜNK :wink: !


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Szép estét,csajok!

Banda kidőlt,én virrasztok picit,költök egy pár sort! :lol:

Éjszakázás: egy pár napig megint úgy szunyált mint régen,aztán most 2- napja menetrendszerint felébred 3 körül,és apát ugráltatja,kb. fél óránként! Ebből egyszer eszik,aztán már csak nyüsszög,iszik,cumizik! Aztán 7-kor ébredünk! olyan jó lenne tudni,hogy mitől van ez!
De azért annyira nem nyomatja durván,mint Dóri,vagy Zsoltika,tényleg nagyon együttérzek veletek,nagyon rossz lehet virrasztani! És sajna tippem sincs,hogy hogyan lehetne rajta változtatni!

Nózi!

Sajnálom amit anyukádról írtál,de még azért ez is csoda,hogy egy agyvérzés után így felépült!
Talizhatunk ám újra,ha lezs valamikor kedvetek,és időtök! :lol:

Nálunk az az újabb fejlemény,hogy felül Pistike négykézlábas pozícióból! Igaz még sokszor eldől,de már elég stabilan próbálkozik az üldögéléssel!
Viszont a mászás még várat magára,de menni fog...

Kriszti,Timi!

Meddőség téma: Nekem is régi sebeket tépett fel,az ember már hajlamos elfelejteni,hogy mennyit küzdött ezekért a kis csodákér! Dehát csak a szépre emlékezünk...
Nem érdekel mára sok hormon,szurkálás,hízás,fájdalom, a lényeg a lényeg! És ha kell,újrakezdem majd valamikor! :lol:

Kriszti!

Gyógyulást kívánok Gergőnek!


Sziasztok!

Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Bettuskám!


Kittikének Boldog 10 hónapos Hófordulót :lol: :lol: !


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Épp most beszélgettem a férjem unokatesójával, aki már 8 éve Hawaii-on él. UUUUgy irirgykedem. De majd egyszer meglátogatjuk.

Bettus
Boldog 10. hónapot! Hát igen, nekem is először az volt a gond a babakocsival, hogy nem lehet lefektetni, de igy is jol elalszik benne, ugyhogy végülis nem gond.

Kriszti
Jobbulást Gergőnek!

Meddőség téma: én szerencsére nem szembesültem vele, de egyik rokonunk már sokat szenvedett miatta. Sokat próbálkoztak, meg beültetés is volt, és az egyik alkalomkor megmaradt 2 bébi is, de az 5. hónapban elvetélt, vagy nem is tudom ez annak számít-e. És azóta még semmi hír.

Timi
tényleg próbálkozz, azzal hogy ne aludjon Dóri már 5-6 után, nekem bejött. Gratula a 4. foghoz! Nekünk még csak 2 van.

Anita
Jobbulást!


Artúr is csinál már hasonlókat, mint amiket írtatok. Ő is berreg, de mostanában az a szokása, hogy evés közben is. Na akkor aztán megy mindenfelé. Megy az ajjajjajj, meg baba, dedede. Ülni is tud, de még néha eldől hátrafelé. Multkor meg ugy aludt hogy a feneke volt a legmagasabb pontja, nagyon édi volt. Meg megy már a rugózás is.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!

köszönjük, jobban vagyunk, szemcsepp, orrszívás még megy...és beutaltak szívultrahangra, mert a doki szívzörejt hall Gergőneél. Bár saját bevallása szerint ő hajlamos mindenkinél hallani, de azért menjünk el...remélem, nem fájdalmas a vizsgálat..

meddőség: mi 2004 szeptemberétől próbálkozunk, és 2005 dec.ben fogant gergő. Igazából soha nem vizsgáltak ki, mindig is rendzseretlen volt a ciklusom, és most is az..kaptam egy tippet, hogy esetleg pajzsmirigy-alulműködés lehet a háttérben (errre utal az alacsony ébredési hőm is), és a héten vért vesznek.

Beusa, én most kezdem a Kriston Andi -féle testreform-os tornát, kiváncsi vagyok...van benne kardio-rész is.

Hettie, nagyon elegáns Arti a keresztelőn!

Anita, jobban vagy már? még olvasni is rossz volt, ahogy érzed magad..remélem, nincs semmi komoly.

Jubi, szuper az a hinta! milyen fajat?

Edi, amíg nincs fog, nincs harapás... :D nagyon ügyes vagy, hogy ilyen szépen megeszi a főztödet Kata! nagyon beindult a hami!
mennyiség: ránézésre teszek bele mindent.

Beuka, eszméletlen az a fotó!!!amelyiken indiánhajjal, napszeművegben ül!!! :D

Gesztenye, akkor már megvan az egész agyhártya-gyull. elleni oltás, ugye?
Beuka, Edi, fájások :( sztem a 2. ciklus már jobb lesz.

Bettus, nagyon édesek a képek!

Melódia, jubi, Timi, és mindenki, akinél kihagytam:
GYÖNYÖRŰEK A GYEREKEK!!!!


néhány kép:

Kép

Kép

Kép

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79
 
 


ja, nem időutazáson voltunk, csak apa elszúrta a dátumbeállítást... :D

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79
 
 


Sziasztok!
Én is csatlakozom haanyunincsittsírok táborhoz. Pár napja amint kiteszem a lábam a szobából vagy csak indulok az ajtó felé, már elkezd sírni.

Edit!
Szerintem a kajcsinál eleinte abból tegyél többet, amit jobban szeret és majd idővel változtathatsz az arányon. Így a másik zöldség ízét is megszokja.
Igen, mi is megyünk balcsira, de csak augusztus 28-án, viszont az az előnye ennek az időpontnak, hogy csak kisgyerekeseket szerveztek az üdülésre, így lesz Barninak bőven játszótársa.

Bettus!
Boldog hófordulót nektek.
Ez az oltás nem kötelező, hanem adható. Így utólag már szerintem sem volt annyira fontos beadatni, de eleinte nagyon paráztam, amikor a drnő megmondta, hogy ha elkap ilyen típusu betegséget, akkor minden harmadik baba belehal (bár lehet, hogy ez sem igaz :roll: ).
Köszi, hogy nem hirdetted a számom, ari vagy :lol: .
Egyébként már mi is homokozunk kb. 2 hete. Barni is odavan érte, bár a lapátokat még nem arra használja amire kéne, de jól elvan. Kúszik-mászik és mindenre felkapaszkodik (csúszda, mászóka), utána pedig porolhatjuk le róla a kilónyi homokot :lol: . Egyszer még a pelusába is jutott, de nem tudom hogy :roll: .

Sue!
Remélem javul a kajcsizás nálatok. Sok sikert hozzá.

Anita!
Szombat este én is nagyon szédültem és legyengültem, pedig én nem is vagyok terhes. Valószínűleg egy kis front is besegített. Ezek a viharok olyan gyorsan jönnek mostanság, hogy nem csoda, ha nem bírja a szervezetünk. Jobbulást.

Nózi!
WC-s szitu :? . Egy kicsit durvának tartom én is, hogy ilyen emberkék is mászkálnak a nagyvilágban, de pont veled kellett összefutnia????

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Kriszti!
Igen elvileg több ilyen oltás már nem kell.
Milyen édes Gergő. Jobbulást.
Sokat gondoltam ám rátok, mert nagyon szép időtök volt. Bevallom egy kicsit irigykedtem is, mert szívesen ott lettem volna veletek :roll: .

Barnus tegnap pancsizott először egy gyerekmedencében és nagyon élvezte a drágám.
Egyébként mi már elkezdtük használni a libero up&go-t és nagyon bevállt napközben. Sokkal keskenyebb a lába között, így jobban tud benne mozogni és egyszerű feladni rá. Éjszakára és reggelre még a régit kapja, mert azért ez drágább, de akkor is megéri.

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi örülök, hogy benéztél!!! Sajnálom, hogy megint ilyen nehezen megy a kajálás :( pedig tényleg Viki már annyi mindent tudna rágni! Hátha belejön, drukkolok nagyon!
Már lépked! Ez igen, gratulálok!!!!
Tegyél fel képet a süniről!!!! Érdekes, hogy Boti is mindig a hideg kövön köt ki! Igaz Ő még csak hasal, nem értem miért jó neki
Úgy néz ki igen, a peteérés pár napig érezhető.

Edi nagyon édes Kata a videón!
Nekünk is valahogy jó lenen úgy, hogy a főziket én csinálnám, ami meg nincs, az bébiételből. Egyenlőre még nem vágtam bele, erőt gyűjtök :?
A 4 hozzátápi hogy alakul nálatok? (mikor mit?)
HA dudás a hintátok, akkor egyforma a miénkkel (bár gondolom a Tiétek nem kék :lol: )

Timi ha a fiam alszik még 5-6 körül délután, akkor ugyanaz a szitu, mint nálatok: fürdés előtt olyan, mint aki majd elalszik, fürdés, kis kaja, majd kipattan a szeme. Én ilyenkor még visszaviszem a nappaliba a földre (szőnyegre) játszani, (Ő még nem mászkál el annyira) hadd fáradjon.
Érdekes valóban, hogy Neked még nem jött meg!
Nagyon édes Dóri a képeken! Mennyivel nagyobb a hintában, mint az én fiam! :shock:
Csak nem kisautó van a kezében!
Szerintem a ringatásra is „rá lehet szokni” nem?

Betti hogy John Travolta :) jaj ne mond ilyet (szerintem sokkal jobb csávó :lol: :lol: eé nem vagyok elfogult) képzeld találtam jó sárga beülős úszógumit és az orrom elől elvitték az utolsó darabot :evil: a fickó ,megígérte, hogy 2 hét múlva hoz. Remélem….
Látom Te jobban képbe vagy Pempers ügyben, lesz még ilyen beküldős akció? Hol lehet utánanézni?
Édes lehet a sikitós homokozós Nagylányod!
Boldog hófordulót!!!!
mi aug.ban homokos tengerpartra megyünk (akkor lesz Botond 9 és fél hónapos) remélem élvezni fogja a homokozást!

Anita nem jól hangzik ez a betegeskedés :( és az a 3 kiló mínusz! Az rengeteg ilyenkor! Mielőbbi jobbulást! Lehet, hoyg már a neme is kiderül a bébinek a következő Uh-n! Biztos ott lesz az a hólyag!
Remélem nálam is úgy lesz a mensi, mint nálad volt…
Én már szinte biztos vagyok benne, hogy az én fiam megszokásból kel fel szopizni éjjel. Nem tudok mit csinálni, ez van. Majd próbálkozom vízzel. De még nem vagyok rá kész.

Nózi szegénykém, akkor tényleg jól „elvoltál a két gyerekkel”. Le a kalappal előtted! Nagyon erős vagy!
Érdekes, hogy Zsolti az apjával olyan jót alszik! Lehet, hogy az én Fiam is fél az ágyától. Újabban csak „álmában” tudom letenni oda :( azért szerencsére ott alszik éjjel. (persze a felkelékes azért megvannak)
Ez a WC-s story nagyon durva!
Nagyon ügyes már a fiad!!!! Húú de várom már én is hogy kimondja, anya! (majd én is mondogatom neki jó sokszor :wink: )
Nekem sincs ötletem az éjjeli kelésekre. Pedig nekem is jól jönne pár tipp.

Kriszti sajnálom a nyári vírust :( mielőbbi jobbulást Gergőnek! Hogy lehet egy ilyet összeszedni??
Egyszerre kezdtünk el próbálkozni (mármint az első csemetékkel :) )
Mi eljutottunk már a Kaáliba, de 4 nap múlva +-at teszteltem (de ezt már tuti írtam) a lényeg, hogy itt vannak a fiúk!
Nagyon jók a képek a szőke hercegetekről!!! Haláli ahogy széttárja a lábujjait!!!!

Melódia nagyon ügyes a Fiad!!!

Gesztenye édes lehet Barni a játszótéren!! Ígértél képeket! Hol vannak????

Kép
Kép
beuka
 
 


Sziasztok!

Én is el voltam tünve :oops: és nem is olvastam vissza mindent csak a képeket néztem meg amik mind nagyon szuperek :wink:
Szombat és vasárnap is strandoltunk a barátnőimmel,persze Laurával együtt.Már 11 kor lementünk,kerestünk egy árnyékot adó fát és ott élveztük a jó időt!Vittünk túlélő csomagot:kaját sütit vizet....A csajok elszorakoztatták Laurát,így tudtam úszni is a Balcsiban,levittem az utazóágyat abba aludt délután a drága.Vittem neki uzsit is,igy ráértünk csak este 7 kor hazajönni.
Ma kellet volna usziba menni de majd szerdán megyünk,helyette gyorsan rendbevágtam a lakást :?

Gesztenye,Barni már megy vagy mászik?Azért kapja napközben a másik pelust?

Beuka,Tinával nem sikeredett a randi,bizti a meleg miatt,talán majd legközelebb :wink: Boti nagyon vagány a napszemcsiben 8)

Bettus,Kittiről is jók a képek,király a fürdőszobás :P Vajas kenyér :D Laura már pizzát is evett :lol:
Laura is már egész úgyesen mászik,persze nem olyan gyorsan,roppantul élvezi a helyváltoztatást,ő tök jól elvan egyedül is,de észrevettem hogy néha rámstartol ha messzebb vagyok:pl:valamelyik nap a konyháig elszenvedte magát,csak hogy a lábamat csókolgathassa :P olyan kis édi volt.
Perzse minden olyan érdekli ami nem játék és azzal játszik szívesebben,de gondolom nálatok is így van.Picit sem tudod egyedűl hagyni?

Timi,hát még mindig nem könnyü neked de talán bevállik a módszered remáljük.Jó a hinta-palintás kép :wink:Köszi utólag a névnapos köszöntést Laura nevében :)

Nózi,wc :shock:

Geszteny,akkor az már nadrág pelenka nem?

Melódi,van egy két olcsóbb hely ahol 7-8 féle menűből lehet választani,azokat is leírjam majd?Még nem tudom mikor megyünk nyaralni ,mert az egyik barátnőm még nem kapott idáig szabit,arra várunk,de júli végén szeretnénk menni.

Krisztina,örülök hogy jól sikerült a Balcsis nyaralásotok,Gergő nagyon aranyos :wink:

Edi,én is megnéztem a avideót?Kata nagyon aranyos!Azóta már bizti ő is rugózik vagy mászik már.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Beuka ha ott vagy és ráérsz kapcs.be messenger!

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Kriszti- Gergő nagyon aranyos! Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, leszámítva a betegséget, jobbulást kívánok! Szívultrahang vizsgálat nem fájdalmas, nemrég voltam, sima uh vizsgálat, oldalra kell feküdni és a vizsgálófejjel a szív körül köröznek és a monitoron méregetnek bizonyos távolságokat. Remélem nem lesz semmi gond!

Gesztenye - up&go nekünk is bevált, de én éjszakára adom mert csak ez bírja. Amúgy a liberóban nagyot csalódtam, minden második csomag selejt volt, kikristályosodott, a vatta szétesett benne. Végleg akkor akadtam ki, mikor a múltkor kifogtam egy olyan csomagot (van még belőle) amiből kifolyt a kaki. Még az autósülést is ki kellett mosni, mikor vidékről hazajövet kakilt a kocsiban, kijött oldalt a cucc (pedig nem volt folyékony) és szétkente a kezével is. Mondanom se kell jó kis szag lett a kocsiban, negyven fokban a dugóban :lol: Aztán vettem dm pelust, na az még gázabbul szétesett mint a liberó, egy kupacba gyűlt össze alul az összes vatta....
Még nem írtam panaszos levelet, lehet nem ártana, hátha kárpótolnának, most itt vagyok egy rakás selejt pelussal, így vettem pamperst, szerencsére azzal nincs gond. Azt hiszem váltani fogok, még kíváncsi vagyok, hogy nem okoz-e problémát, hogy nem gumis felül.

Melódia - igen én is ezt mondom anyunak, hogy tud járni, beszélni, ezért kell örülnie - ilyenkor mindig elismeri és már kész optimistán nézni a dolgot. Jó lenne talizni, majd megdumcsizzuk. Kevés képet készítettünk a múltkor, de azért mazsolázok belőle egyet kettőt, ha egy kis időt hagy nekem rá Zsoltika :lol:

Timi - a ringatás lehet beválna, én nem voltam túl kitartó, mert már fáradt vagyok ahhoz is. Most egy darabig a férjem az éjszakai cumi és vízadogató addig erőt gyűjtök. Ha lesz megoldásod szóljál! :wink:

Hettie - nagyon szépek vagytok a képeken :wink:

Kép
nózi
 
 


ÉN azt hiszem elrontottam a fiamat :cry:
Csak mellettem hajlandó elaludni (van egy nagyobb ágy a szobájában ott elaltatom cicin, vagy csak fekszem mellette és ha elalszik beteszem a kiságyba).
Tegnap kipróbáltam mi van, ha beteszem ébren a kiságyba az eredmény: kb 5 perc után (mert csak addig bírtam) annyira sírt, hogy tisztára felzaklatta magát, leizzadt, alig kapott levegőt, köhögött…
Na én ezt nem csinálom, ehhez nekem nincs erőm. Inkább elaltatom, hátha nagyobb korában egyedül is elalszik.
Éjjel minimum 2× felkel még, ilyenkor megszoptatom és visszaalszik.
Majd próbálkozom vízzel, hátha.

Ráadásul kezd nagyon gyermekágyi „feeling”-em lenni. Már 11 napja megvan :evil:
Holnap ha sikerül autót szereznem elmegyek a dokihoz.

Egyszer beszéltünk már róla, hogy a bébik úgy nyugtatják magukat, hogy jobbra balra csapják a fejüket hanyatt fekve. Csinálja még valakinek a gyerkőce? Az én fiam újra csinálja!

Ráharapott viszont a sütőtökös pulyka ízére, csak néztem amikor magába (nem raktam bele őszit) megette!
Úgy örültem! Végül is a sütőtök félig meddig zöldségnek számít :)

Na nem dumálok többet. További szép napot mindenkinek!
Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Linda

közben felébredt Boti, úgyhogy most nem tudok msn-ezni!
Der mindenképp akarok "beszélni" Veled, úgyhogy majd jelentkezem!

Kép
Kép
beuka
 
 


Beuka - hová mentek nyaralni és mivel? Mi is gondolkoztunk egy kis nyaraláson, ha lecseréljük a kocsit, úgy mennék messzebb is, mert a közeli tengerpartokon is ugyanazok az árak vannak mint a balatonon, ha nem olcsóbbak.

Melódia - el is felejtettem írni, hogy nagyon ügyes Pistike! A múltkor Zsoltikának a fél szeme rajta lehetett, mert néhány napig ment nálunk az ide-oda gurulás, pedig ezt már abbahagyta amióta mászik. Ráadásul újra lütyőzött (ide-oda ringatta magát négykézláb) pedig már erről is leszokott. Szóval azért figyelgetik egymást a babák :wink:

Linda - biztos jó volt úszni a balcsiban! Mi csak strandon voltunk de igazi kikapcsolódás volt az is. Tök jó, hogy már lehet velük menni, akár egész napra is!

Kép
nózi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?