Új privát üzeneted érkezett!

Csilla,
félre ne érts, nekem sincs bajom velük, mondom a szomszédaim is azok lesznek, ha elkészülünk, sőt sok roma munkatársam is volt, csak amikor ilyeneket hall az ember, mint ami veled is történt, akkor elkeseredik, hogy miért nem tud mind olyan lenni, mint többség. mert szerintem a többségük tiszta és normális, és nem ilyen a pereputtya, mint a szobatársadnak.

Szóval nem vagyok ellenük, senki se gondolja! De ez tényleg nonszensz, hogy ilyet megtehetnek egy kórházi osztályon, és akár baj is lehetett volna belőle, ha az a szék éppen rád, vagy másra esik! na ezen mérgeltem fel magam!

remélem kipihented az éjszakát!

KépKépKép
dikó1
 
 


Ne mentegetőzz, a véleményem nekem is megvan róluk... Sajnos most a kórházban kicsit sok volt belőlük.
Vendég
 


Sziasztok.

Új vagyok itt, beleolvastam Csilla az üzenetedbe és mi is ugyanezt éltük át az éjszaka, csak én főtt tojást ettem be. Volt is nemulass az éjszaka! Most már tudom, hogy azt sem lehet enni.
Te hagyod sírni Milánt? vagy megeteted, ha nyafog. Én most kivételesen kivettem a kiságyból és magam mellé tettem, lehet, hogy hiba volt, de éjféltől hajnal ötig aludtunk édesdeden!
Te hol szültél, hogy ilyen sztorid van? Nagyon durva!
Üdv:

Mlandi

Kép
Kép
m-l andrea
 
 

 
 

Csilla, hát az anyósok nem igazán jók a szoptatós étrend elkészítésében...:) Szegény Milán... De majd kitapasztalod, hogy mit bír, és mit nem, egészen változó, melyik baba mit nem bír. Dorkával pl. vígan ettem a zöldborsót, a karalábét viszont nagyon nem bírta, még ha csak a leves levét ettem, akkor sem...

Igaz, Dórit kérdezted, de én Lillát felébresztettem az elején (első 2 hétben), mert elég sárga volt, és az azt mondják, a folyadékkal szűnik... Milán nem az?

Kép
Kép
szilvih
 
 


sziasztok!

eltűntem, de vagyok. Vikivel megjártuk a Heim Pál toxikológiáját. Míg benéztem Marcihoz (aludt) Viki berontott a spejzba és meghúzta az ecetesflaskát. :shock: :( :cry: :cry: nem tudom mennyit ivott vagy ivott-e egyáltalán belőle. Mire odaértem bőgött, ruhája ecetes, szája is. Se nem hányt, se semmi egyéb tünete nem volt. Kedve is jó, de maradásra bírtak minket megfigyelésre a kh-ban. Marci otthon anyuval, barátnőmmel, férjjel, anyummal váltva oldottuk meg. Saját felelősségre hazajöttünk ma. Úgyis csak megfigyelnék, azt meg én is tudom. Ott is én tenném. Ha bármi lenne, bevinném azonnal. A szerencsénk a szerencsétlenségben az, hogy "csak" 10 %-os volt az ecet. Ha 20 lett volna (olyan iskapható a boltban), akkor azonnal, ha ivott belőle, ha nem, magyarán, ha csak a gyanuja is fennáll (mint most nekünk), altatás és endoszkóp azonnal. Holnap viszem Marcit a 2 hós oltásra jön velem a kisaszsony is megnézi a dokinénink. valamelyikünk meg vele alszik, biztos, ami biztos.

Tanulság: soha, de soha egy pillanatra sem szabad elöl hagyni semmit, ami veszélyes lehet. Viki ráadásul soha semmit nme is vett a szájába, erre most meg.. nem is ettem ma semmit, annyira aggódtam.

Csilla,
Marci jó fiú éjjel amúgy (nappal is hellyel-közzel :)). Ha nagyon sokat alszik, akkor felébresztem. Éjjel sosem ébreszteném. Azért ébresztem, hogy 1. ne keverje az éjszakát a nappallal, másrészt, meg jól jöjjön ki a menet. :) Kb így vagyunk: ami fix, az az esti menetrend, fürdetés 7-8 között, agy ekkor eszik, aztán legközelebb 10-11 között, aztán alvás reggelig (ált. 4-5-6-ig, mikor hogy alakul.)
Vendég
 


Kitta!

nagyon szépen köszönöm! :wink: :wink: :wink: :D
Vendég
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy jó ideje nem jöttem, csak annyi volt a dolog... meg végül csak hétfőn jöttünk haza! De hősiesen elolvastam azt a 2 oldal írást, ami született, örülök, hogy ilyen nagy a forgalom errefelé!:D
A hétvégénk jó volt, pénteken elmentünk Ctg-re. Emma babát is megsokkolták azzal az elektromos kütyüvel, mert 10 percig szundikált...Szegényke, úgy sajnáltam, utána meg nem bírt leállni! Az eredményt hétfőn vittem a dokinak, azt mondta, minden rendben. És végre van egy tuti biztos időpontom: Augusztus 6.. Aszonta eddig várunk, és ha nem történik semmi, befektet a Klinikára, és állandó megfigyelés alatt tart. Ettől úgy megnyugodtam, bár azért reménykedem, hogy nem húzzuk olyan sokáig, mert észvesztően melegem van nekem is! :shock:
Tegnap akartam már írni, de képzeljétek el, hogy jártunk. A kedvenc kínai éttermünkben kajáltunk, amikor is bejön egy fickó, hogy nem-e tűnt el valami. Nézünk össze-vissza, először félre is értettük egymást, mert azt hittük, neki tűnt el valamije. Erre képzeljétek, kiderült, hogy egy cigány muksó meglépett a táskámmal... :x Kisebb szívrohamot kaptunk, párom velem volt, neki egyébként is hamarabb felmegy az agyvize... A táskám a lábam mellett volt, mert egyszerűen nem volt más hely, ahová letehettem volna, de mondom, az egészből semmit nem vettem észre. A srác, aki berohant, hogy megkérdezze, mi tűnt el, civil ruhás rendőr volt... Ez volt a mákunk... Egyébként is megfigyelés alatt tartották az éttermet, mert az utóbbi időben sok volt a lopás. Hát, igyekeztem nem idegeskedni, de azért felugrott a vérnyomásom. Pénz nem volt benne, össz-vissz 1000 ft, és emiatt végződött szerencsésen a történet(legalábbis szerintünk), ugyanis 10 perccel később megjelent egy faszi, aki visszahozta a táskámat, és állította, hogy nem ő, hanem egy barátja lopta el... Sántított a sztorija, de ezzel már tényleg nem untatlak Benneteket, a lényeg, hogy táska itt, Emma baba meg bent. :D Csak persze az egész délutánt a rendőrségen töltöttük...Hát, ott hiába kismama az ember, sztem több mint egy órát várattak! :shock:
Na ennyit magamról!
Petra! Olyan édesek a gyerkőcök együtt, meg kell őket zabálni! Sajnálom, hogy végül császáros volt, de tényleg az a lényeg, hogy rendben vagytok. Igazatok van, fájdalmasan nagy a császárosok aránya a topicban...Hát, nem nyugtatott meg az se, hogy tán Szegeden a legnagyobb ez az arány...De arra nem emlékszem, hogy a Klinikán-e vagy a Kórházban.
Jovika! Tényleg, Veled is egyidősek vagyunk majdnem... :D És milyen volt 20 évesen a szülés? Engem azzal nyugtatnak, hogy 20 évesen olyan könnyen tágul az ember, hogy hamar kipottyan a babó. El tudsz ebben bizonytalanítani? Remélem nem...Ezt Anyós mondta, de azért hozzátette, hogy neki nem jött be, mert a párommal 2 műszakot végigvajúdott. Akkor megátkozta, hogy az ő gyereke is ilyen kemény harcos legyen, úgyhogy ajjaj nekem :oops:
Angie! Szerencsére a doki megnyugtatott, hogy elmúlt az erős folyás, megnyugodhatok. Bár a napokban azon gondolkodtam, hogy lehet megkülönböztetni az erős folyást a magzatvíz szivárgásától? Ne haragudjatok, lehet hogy hülye a kérdés. :roll:
Ildi! Hajrázok Neked ezerrel, hogy minél tovább bent trónoljon a Babád! Hogyhogy nem tudod a nemét? Nem mondták ultrahangon?
Manóci! Hát lehet mostanra meg is szültél... :D Drukkolok Neked, és üzenem a Csabi fiúnak, hogy ügyi legyen! :D Új választottam nagyon jó, teljesen meg vagyok vele elégedve.
Gabi! Brendon gyönyörűszép, micsoda pasi lesz majd belőle... :D
Szylvi! A 37. héten nekem is mondta a doki, hogy kenetet vesz, örülök, hogy tényleg mindenre odafigyel. Nagyon alapos. Meg azért jó dolog a Profnál szülni. :) Az első két rész nagyon tetszett Shrekből, úgyhogy alig várom, hogy elcipeljem a párom a moziba. :D Adri lányod nagyon szép ballagó volt, nagyon hasonlítotok! :D És a pocid is nagyon szép, nekem is kábé ilyen, majd teszek fel én is képet! :D
Timi! Martin és Livike is nagyon cukorfalatok, jól látom, hogy a szemük ugyanolyan (szép)? :D
Csilla! Örülök, hogy végül magától beindult a szülés, szerintem is kellett hozzá ez a kis incidens!
Kitta! Kitartást kívánok Neked a munkához, már nem tart soká, és utána pihi-pihi jön! :D

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Dóri: nem semmi ez a sztori Vikivel :evil: . Én nem is gondoltam volna arra, hogy az ecet mérgező lehet így... Szerencse, hogy nem lett semmi baja Vikinek. És Marcival a szoptatást hogy oldottátok meg? Volt otthon lefejt tej?

Csilla: remélem, most jobb éjszakátok lesz.
Nekem Livivel egyszer volt ilyen borzasztó, mikor ittam egy Laktoherb teát. Úgyhogy azt most se merek inni :roll:

Mlandi: máskor is gyere :lol:

Dincuska: milyen elektromos kütyüvel sokkolták meg Emma babát? Ha az enyémek aludtak CTG-n, max. meglökdösték őket kézzel. (egyszer küldtek el sétálni, meg enni, mert a lökdösésre se ébredt fel Marcika)
Köszönjük a bókot :lol: . Egyelőre nem egyforma a szemük, de remélem, egyforma lesz :wink: . Ugyanis Livikéjé szép barna, Marcikáé viszont egyelőre szürkéskék, de remélem, még az övé is bebarnul :lol:
Táskalopós történet nem semmi, főleg, hogy észre se vettétek :lol: . Általában nálam sincs sok pénz, de ha a sok iratot újra kell csináltatni, az nem semmi... (egyszer lopták el a pénztárcámat, benne volt minden kártyám, iratom + Livikéjé is)

Kép
Kép
timóca
 
 


Eddig tartott, míg rájöttem, hogyan is kell itt képet beilleszteni... :lol:
Kép
dincuska
 
 
 
 
 
 


sziasztok

Dincuska nagyon csini kismama vagy..
az éttermi sztori durva :twisted:

Petra a tesós kép nagyon jóóóó :lol:

Timóca a te tesós képeid is nagyon jóókkk. úgy szeretem nézni az ilyen képeket :) ahol mosolyog a lánykád az öcsi mellett nagyon tetszik a fiamnak is .)

Csilla nagyon édes Milán baba.. sajnálom a kórházas sztorit.. :(

Gabi Brendon milyen csini hajasbaba :)

Jovika nagyon csini a ballagósod :wink: milyen hamar megnőnek a gyereke.. :roll:

Szylvi sajnálom az elküldéseket.. :oops: mi 4 éve uezt átéltük mikor 1 évig azt néztük mikor küldenek el minket (főleg hogy egy helyen dolgozunk) lánykád nagyon csini, ilyen korban meg az hogy beismerjék ha vmelyik srác tetszik... :lol:

Kitta csini a pocid és nem is nagy!!! (főleg ha az enyémhez viszonytunk aki az utolsó időben már inkább gurult :wink: )

Dóri nem semmi a sztorid, még jó hogy nem lett komolyabb baj. puszi a nagylány kobakjára!

közben mi is dokit jártunk. tegnap voltunk fejlődésneurologián.ahol a doki megnyugtatott (a gyerekosztály vezetőjéhez mentem mert ha gond van akkor tudtam fiam után hogy jó kezekben vagyunk) igaz hogy a nyaqka és a háta hypoton, de nincs értelmi sérülése.. sajnos voltak rá utaló jelek.. :oops: de így megnyugodtam bár azért gyógytornászhoz ill. a Kitta által ajánlott szakembert felkeressük, csak az anyai lelkemnek kellett a megnyugtatás.. mert már nagyon paramama voltam..
nagyfiamnak meg pénteken évzáró.. de már a jövő hetem is zsúfolt.. hétfőn gyerekklinika Petivel, majd kedden fülészet ill hallásvizsgálat Ádámmal..remélem nem lesz megint car az eredmény mit 2 éve mikor fél évig süket volt a jobb fülére :evil: a kezelődoki "lelkiismeretes" kezelésének köszönhetően.. és végül az én utánjárásom nyomán a Heim Pálba kezelték ki, 5 hónap alatt!!
szerdán meg megint doki Ádámmal..és mindenhova 3 gyerekkel.. még jó hogy Pestre párom is jön..pedig 2 hét múlva államvizsgázik..
:roll:
cintia2
 
 


Sziasztok!

Dóri, hát nem semmi, ami történt, még jó, hogy nem lett komoly baj! Szegény kiscsajszi biztos jól meglepődött az íztől!

Cintia, örülök, hogy minden jónak látszik, sok szerencsét a hallásvizsgálatra!

Dincuska, tuidjuk a nemét, lány, csak nem hisszük el, mert ha megfnézed a vonalzóimat látod, hogy 2 fiam van, és őket is lánynak mondták az egész terhesség alatt. Én már csak akkor hiszem el, ha benézek a lábai közé! :)
Tágulásról: első gyereknél 20 évesen, 2 ujjnyiról teljesre 1 óra, másodiknál, minden rásegítés nélkül 20 perc volt nálam. Szóval reménykedhetsz, bár rajtam még a tapasztalt doki is meglepődött! :)

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Dóri :)
Ez borzalmas, pont ez hiányzott Neked! Kívánok most már sokkal nyugalmasabb időszakot!

Ildi :)
Örülök, hogy jobban vagy! Továbbra is pihizz, amennyit csak tudsz!

Csilla :)
Sajnálom a rossz éjszakát! Én aztán tudom, mi az. Ma sem aludtam semmit,m pedig nekem még kint sincs Brigike :(

Dincuska :)
Nagyon csini kismami vagy!

Szilvi :)
Ügyi 2 gyerekes anyuka vagy! És Lilla is nagyon ügyi, hogy hagy egy kicsit kimozdulni.

Nekem tegnap nagyon szar napom volt. Nálunk volt Dorka barátnője, és mialatt én altattam Domcsit, elővették a súlyzómat, és az egyik ráesett a lány kisujjára :( Meg volt dagadva, de utána már rohangált a játszón. Remélem, nem tört el. Baromi kellemetlen volt az anyuka előtt, pedig nagyon jól fogadta. De én még most is küzdök a lelkiismeretemmel, és sikerült a játszón sírnom. Dorka pedig szófogadó, nem tudom, miért nyúlt ahhoz, amit megbeszéltünk, hogy nem lehet.
Aztán meg délután a játszón Domcsi is elemében volt egy másik kislánnyal együtt. Na egy idő anyuka jó hangosan megjegyezte a férjének, milyen neveletlenek ezek a lányok, és egyfolytában a többi szülőt kritizálta a párjának félhangosan. Elég érzékeny időszakomban vagyok, nem esett ez sem jól.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Dóri, de jó, hogy jelentkeztél már!De ilyen hírekkel?! :shock: Nem semmi, csóri Viki, tuti tökre megijedt!Hát meg te is gondolom!De a lényeg, hogy minden okés :wink:

Nelli, :( ez kellemetlen lehetett, de ha anyuka jól fogadta, hát előfordul azért ilyen.meg egy gyerek még ha szófogadó is általábvan akkor is csak gyerek, és megesik, hogy olyat csinál amit nem szokott.A játszóteres anyukát biztos elküldtem volna a pi....a!Annyira útálom aki ilyen, hogy direkt félhangosan nyilvánítgat véleményt!Olyan primitív dolog szerintem!ne is törődj vele :wink:

Edina, tök jó a kép, helyes kismamai vagy :wink: De az a táskás sztori :roll: na, nem semmi!azért milyen egy gerinctelen emberek vannak, és kismamát kirabolni, még durvább szerintem!
Csabi dokinak átadom az üzid :lol: Remélem én is, hogy jó lesz!Gratula az új dokidhoz, nekem is az előző főorvos volt!Lehet élvezni az előnyét a "nagykutyáknak" :wink: :P

Én el is felejtettem mondani nektek, de engem meg majdnem 1300ft-tal vertek át a pékségbe ahova nap mint nap jároka múlt héten!Én is ekkora hassal+Esztivel!Na ezen voltam a legjobban kiakadva, hogy azért ne egy kismamát akarjon már gyerekkel átverni.Mást is szemét dolog, de ez durvább szerintem.Aztán én szóltam, hogy ez szerintem egy kicsit sok 4 dologért amit fizettetni akart velem.Neki állt még feljebb, de nem hagytam magam. Mondtam,hogy egyesével adjuk össze számológépben, mert azt sem tudom miket zongorázik be, ráírva ugyanis a termékekre nem nagyon szeretik az árakat!aztán ideges volt, meg vörös volt a feje, de nekem lett igazam.Végül azzal magyarázta ki, hogy elfelejtette kiütni az előző vásárló összegét, és ahhoz adt hozzá.Persze, nekem ne magyarázza, mert én is dolgoztam régen benzinkúton shopban pénztárosként, ugyhogy tudom hogy megy a dörgés.Csak én milliókkal számoltam naponta!mentegetőzött, hogy ne gondoljam, hogy ő át akart verni?! :twisted: Én meg mondtam, hogy nem gondolok semmit, de oda kéne figyelni, és megtanulni számolni!Mert utána meg a zavarában majdnem egy 100-al kevesebbet adott vissza!Azért is szóltam!Hát anyád!!!!


Cintia, sajnálom az izgalmakat, de örülök, hogy meg tudtak nyugtatni a jó eredmények :wink: Megy a drukk Ádámnak a köv vizsgálathoz is :!:


Ma du. megyünk CTG-re!Drukkoljatok, hogy már ne kelljen hazajönni :wink:
manóci
 
 


Sziasztok!

Most van egy kis nyugi, tudok nektek írni hosszabban.
Néha kicsit irígylem tőletek a sokadik gyerek rutinját, nekem mindent most kell megtanulnom és rájönnöm mikor mi lehet a baj.

Alalpvetően jó baba Milán. A mai éjszakát gyönyörűen átaludta, az éjféli etetés után fél 5-kor ébredt. Remélem az az órdítós éjszaka csak egyszeri alkalom volt.
Kaja után azonnal elájul, de egy fél óra-óra múlva ébred, és nyűglődik kicsit. Eddig azonal rohantam hozzá, kivettem és babusgattam: egy órát is elsírdogált a karomban. De gyanús lett, mert ha elaludt és visszatettem az ágyába, azonnal kezdte előről. Ma először hagytam hogy sírjon az ágyában, 4 perc után elaludt... Egy ilyen pici babát lehet hagyni sírni? Vagy szívtelenség amit csinálok?

Szerencsére rengeteg tejem van. Egy ciciből megeszik 60-80g-ot, és még fejek is utána. A védőnő azt mondta, hogy két ciciből kell szoptatni 10-10 percet. (Képezletitek mennyire megrakta a hasát, ekkor volt a hasfájása is). Most visszatértem az egy mellhez, és azóta nincs baj.
Honnan lehet tudni, mennyit kell ennie egy ekkora gyereknek??????

Ti hogy vagytok a látogatókkal? Én lassan megőrülök, hogy állandóan itt kell ülnie valakinek! Ha csak 10 percre jönne! De órákig jól bírják érezni magukat, én meg majd' összeesem a fáradtságtól, de nem tudok lefeküdni.

Andi, az Uzsokiban szültem, de a kórházról nem tudnék rosszat mondani. Fantasztikusan felszerelt, modern szülőszobája van, az összes orvosról jókat mondanak, a szülésznők és a nővérek is rettentő kedvesek és segítőkészek. A csecsemősök kicsit fásultak, de hol nem? Sajnos amióta súlyponti kórház lett és hozzácsptak még 2 kerületet, megnőtt a létszám...

Szilvi, Milán nem sárga szerencsére. Az orvos szerint naaagyon fontos a pontos idő betartása, de ha nagyon alszik, akkor nincs szivem ébreszteni. Fél óránál többet még nem is húzott rá, úgy is megéhezik és felébred.

Dóri, kicsi Viki, biztosan azt hitte pálinka van az üvegben. Mekkorát csalódhatott szegény!

Nelli, én előre rettegek ezektől a gyerekbalesetektől. Nem lehet megúszni őket, a másik anyuka biztosan azért vette ilyen könnyedén, mert tudja milyen rosszcsont lánykája van :)

Megyek lezuhanyzom, szakad rólam a víz...

Csilla
Vendég
 


Sziasztok!

Csilla: nekem azt mondta a védőnő, hogy ne ébresszem fel, ha alszik a baba, mert akkor úgyis fáradt, és nem eszik annyit, amennyit kéne. De attól is függ, hogy mennyit bírnak aludni. Az enyém pl. ha nagyon kómás, és nagyon bealszik, akkor is max. 4 órát alszik. Tehát én nem ébresztem. (pláne, mert örülök, ha alszik, és van egy kis nyugtom :lol: )

Móni: elég pofátlanság szerintem is, mikor kismamát+anyukát akarnak átvágni, főleg, aki oda jár nap, mint nap :evil:
Megy a drukk mára (is) - én is a 39+6-on szültem :wink:

Nelli: szerintem se legyen lelkiismeretfurdalásod, akinek kisgyerek van, tudja, hogy ilyen bármikor bárkivel előfordulhat. Az én lányom se tud sehonnan hazajönni úgy, hogy ne legyen tele kék-zöld foltokkal. (de lehet, hogy direkt csinálja, mert imádja a színes sebtapaszokat :lol: . Ha nem is látszik rajta semmi bibi, akkor is jön, hogy nagyon fáj, tapaszoljuk :wink: )

Cintia: hogy-hogy végül ilyen hamar eljutottatok fejlődésneurológiára? De jó, hogy nincs semmi komoly baja Petinek :lol:
Hihetetlen, hogy Ádámot így félrekezelték a fülével :evil: .

Dincuska: Te is nagyon csini kismami vagy :lol:

Már babázókhoz lenne egy kérdésem: kinek mikor esett le a köldökcsonk? Livinek anno pont 3 hetesen, de az akkori védőnő már azt sokallta (pont aznap mentünk volna a doktornőhöz, hogy leszedje, mert már csak 1 vékony cérnaszál tartotta). Marcika ma 3 hetes, és még mindig fent van neki (és még egy pár napig biztos marad is :evil: )


Kép

Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


sziasztok

Timoca magánrendelésre mentünk.. ott általában mindig előbb van időpont h. a dokik is megéljenek vmiből... de nem érdekelt mert ez nem az a dolog volt amivel hónapokat lehet várni. viszont a doki tök rendes volt .. (jól bemártottam a szülészeket :wink: ) mert megkérdezte hogyhogy Pesten szültem, mert a papíron ajt volt hogy intenzív gyerekosztállyal rendelkező kórházban simán lehet szülni... én meg közöltem az igazságot, hogy az aktuális szülöszobai fődoki szerint a gyerekosztály nincs felkészülve ilyen beteg gyerek fogadására . mindezt a gyerekosztály vezetőjével közlöm... kicsit kikerekedett a szeme, és mondta hopgy ugyan nem számít már de azért Ő ennek utánajár :lol: és mondta hogy egy kellemetlen mentőjárattól megkíméltek volna. hát igen.. :roll:

Nelli ne ermészd magad 2 gyereknél a rosszaságok is duplázodnak, mett ami egynek nem jut eszébe az a másiknak igen.. kivitelezni meg kettő gyereknek könnyebb..

Manóci a pékséges sztori se semmi, és jól tetted hogy nem hagytad annyiban! én a vezetőt is hívtam volna...

Csilla ne aggódj a gyerekek jelzik mennyi kaja kell nekik. (kivétel talán ha nagyon sárga a baba, de ez nálatok nem áll fenn..) sőt nálunk Peti pl az is kifejezi ha csak szomjas és már a laktatóbb hátsó tej jön.. elfordítja a fejét és tátog.. hogy anya a másikat kérem.. :wink:

ma jó kedvem van de-t a szomszéd lánynál beindult a szülés .. a férje miatt akart Ádám mindenáron Petikét (Péternek hívják a srácot.. :wink: ) és olyan az egész családuk mintha rokonok lennénk. sőt okt-ben a szülőknek a másik gyerekük is szülni fog :) mondtuk is hogy jöna baby boom :lol: :lol: (mindketten lányt várnak )

Dóri hogy van Viki?

megyek mert eddig Peti kajált közben a kezemben, most meg Kata ébredt..
cintia2
 
 


ez kimaradt.. :oops:
Timóca nálam Ádámnak passz hogy mikor esett le de mikor 4 hetesen hazahozhattuk már nem volt. Katának és Petinek is 1 hetes korukban esett le, mikor jött 2 hetes babanézőbe a védőnő már nem volt. sajnálom hogy M?arcikához is ennyire ragaszkodik.. (én addig míg nem esett le nagyon paráztam nehogy vmi fertőzést kapjon.). drukk hogy leesen minél előbb.
cintia2
 
 


Csilla, nem akarok a többi sokgyerekes nevében nyilatkozni, csak a sajátomban, de a rutin... mi az???

Szóval szerintem alapvetően nem a gyerekszám határozza meg, hogy valaki aggódós-e vagy sem, hanem a lelkialkat vagy nem is tudom mi. Mert én most a negyediknél is meg tudok ijedni, ha olyasmit produkál, amit az eddigi yerekeim nem, meg ki tudok tallni jó kis izgulni-valókat... hiába nő három már évek óta egészségesen balesetmentesen és vidáman mellettem...:)

Egy szó mint száz, belejössz hamar, és úgy érzem, te nem vagy az a túlaggódós típus, úgyhogy menni fog minden mint a karikacsapás. Némi aggodalom meg bizonytalankodás meg tökéletesen normális!!!

Evés: Ha nem sír kaja után, nem éhes. Én azt a "szabályt" követem, hogy ha (nagy ritkán) másfél órán belül újra éhesnek látom, akkor ugyanaz a mell jön, amiből legutóbb evett. Ha több iső telik el, akkor a másik. De az is igaz, amit Cintia írt, hogy melegben gyakrabban kérnek inni mint enni, vagyis az először ürülő tejre vágynak, nem a laktatóbbra.

Látogatók: megértem! szerencsére egy negedik nem akkora szenzáció, mit egy első, így most nálunk nyugi van, (illetve akinek szenzáció nagyszülők - ők érzik, mikor mennyit jöjjenek, sőt, segítség ha itt vannak). Szerintem SZÓLJ!!!!! Ngyon fontos, hogy te bírd, sokkal fontosabb, mint a látogatók jókedve. Ha valaki emiatt megbántódik az ki fog békülni, de neked fontos a pihenés, az nem ér rá!

4 percig sírni hagyni nem szívtelenség! :) :)

Szerintem is nappal fontos (viszonylag) hogy rendszeresen egyen, éjszaka én sem ébresztem ( jó esetben 5-6 órát alszik ez a tündér! :))

Hát ennyi bölcsesség telt tőlem mára...:)

(Holnap megint vizsgázom... :? Nem tudom, normális vagyok-e... De jó hogy fogynak...:))

DÓri, sajnálom Viki balesetét, jó, hogy megnyugodhattatok. (?) Peti is rámijesztett egyik éjszaka, nagyon furán hörögve vette a levegőt kaja közben... Annyira megijedtem, hogy mondtam a férjemnek, hívjon mentőt, mert megfullad. Szerencsére lebeszélt, és minden rendben azóta is. NAGYON meg tudják rémíteni az embert!

Nelli, drukkolok!!!!!

Többieknek puszi, hív a legkisebbik csimotám...:)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Tele van hibával, bocsánat!!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


sziasztok!

köszi mindenkinek Viki nevében és hát tényleg tanulságos. ja, és nem is elöl volt kis lüke rástartolt vmiért.. na minden jó, ha vége jó.. huh :?

Marcikám megkapta a 2 hós szuriját, végigaludta :shock: :shock: :lol: szó szerint. :lol: kap homeós bogyit ma este azért.
Súlya 5470 g és 59 cm a hossza. (3180-al született )

majd jövök még ha tudok és reagálok . :)
Vendég
 


Csak bejelentkezem még vagyunk, itthon!Egyben!szombaton megyünk újra CTG!

Itt a vihar!nem semmi milyen sötét lett, és mekkora eső vaan!

Cintia, ott volt a főnöknő!Ott állt a pultban a háttérben, és mindent hallott, remélem le is ba.......ta utána! :evil:
manóci
 
 


Sziasztok!

Hú, mekkora vihar van errefelé, azon izgulok, hogy ránk ne dőljön a szemközti fa! :?
Timóca!! Ébresztőnek hívják, de a hangja inkább a láncfűrészhez hasonlít... borzasztó, a párom nem is értette, hogy mért engedtem, dehát most mit csináltam volna?! Sajnáltam szegénykémet.... Azért mellettem az ikresekkel nem mertek ilyet csinálni! :D
Hát igen, engem sem az az 1000-es idegesített, ami a tárcámban volt, hanem az a sok okmány... Hát, ha azokat újra be kellett volna szerezni, akkor a rendőrségi várakozás kispiskótának tűnik...
Cintia!Örülök, hogy végre fellélegeztél! Nem semmi, hogy Ádámot így félrekezelték...a jó orvosok tényleg elzúznak külföldre! :?
Ildi!Hát ezek után elhiszem, hogy nem vezsed készpénznek, hogy kislány...Nem semmi, bár engem is fiúnak mondtak annak idején, de azt gondoltam ma már tényleg 100 %-ra tudják mondani...Hát, akkor nyilván mi is kitalálunk egy fiúnév alternatívát is... :lol:
A tágulásban remélem hasonlóan jól teljesítek majd mint te...Bár azért én ilyen jóra nem is számítok! :D Szóval gratula, hogy Neked ilyen jól ment, büszke is lehetsz magadra! :D
Nelli!Tényleg ne vedd a szívedre a dolgot, ez mindenkivel, akárhol előfordulhat! Még egy nagyon lelkiismeretes anyuka sem tud mindent kivédeni, képtelenség!
Manóci!A párom is ezen volt kiakadva, hogy kismama vagyok, és mégis...Én meg mondtam, hátha csak nem látta...Erre ő: ,,Na persze, hátulról biztos azt gondolta, hogy egy görögdinnye van a hasadban!" Hát igen. De az a story se semmi, ami Veled történt a pékségben. Én is hívtam volna a felettesét, azért ez már mégiscsak... És még neki áll feljebb! Dühítő! :evil:
Rita! Te vizsgázol? Atya Ég! Mire jársz? Hát, nem irigyellek... :shock:
Dóri!Marci gyögyőrűen növekszik, nem éhezik, az biztos! Unokatesómék kislánya most 7,5 kiló, de ő júliusban lesz 1 éves...

Hehe, most hívott a párom, hogy itt van a ház előtt, de nem mer bejönni a vihartól... Hát, nem semmi! De kell zutyi is, különben tényleg hogy bírná az ember?! A melegtől már kiráz a hideg... Na, ezt az oximoront! :D Inkább megyek, mert kicsit pihent az agyam! :lol:

KépKép
dincuska
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Nálunk is olyan nagy vihar volt, hogy 8 után el is ment az áram, kb hajnali 3 felé jött vissza :evil: .
Pedig akartam este írni. Jót tett a panaszkodás, mert este leesett a köldökcsonk. Illetve a férjem leszedte :roll: . Már csak egy nagyon kis nyúlványos izé tartotta, és fürdés közben leficcent. Mondtam a férjemnek, hogy tegye vissza, mert nem merek hozzányúlni. Erre ő: De hát az már nem is tartja, és leszedte. Rögtön fel is hívtuk a védőnőt, ő mondta, hogy jó, hogy leszedte, mert csak szúrta ott őt :lol: . Úgyhogy még egy darabig alkoholozom + púderozom, és teljesen jó lesz :lol: (most még picit csúnya) Nálam ez is fura, mert Livinek ahogy leesett (neki is pont 3 hetesen :lol: ), már teljesen gyönyörű volt... Na, mindegy, az a lényeg, hogy alakul :lol:

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


jó reggelt!

de jó éjszakánk volt. :) szó szerint. Marcika a többi tesójához híven jó kisfiú. (kopp kopp kopp :!: )

Viki jól van, igen, köszi Kriszta. :)

Dincuska,
nekem Viki 20 hónaposan olyan 10 kg körüli. Ő ilyen kis sovi alkat. :D mint én voltam állítólag. Hosszú, vékony kislány. :)

Timi,
ezt a hülye csonkot én is utáltam, teljesen rosszul voltam tőle. :oops: :oops: :roll: és (szerintem épp ezért :lol: ) jóóóó soká esett le mindhárom alkalommal, 20 napig ott fityegett. De látom már ti is megszabadultatok tle végre. :wink:

Vihar itt is volt, de most újra dögmeleg van. :? :( Férj ma Nagykanizsán van.Mondtam neki, én a helyében beiktatnék egy balatoni fürcsit egy sül hekkel. :lol: Mi amúgy is kihagyjuk sajna a nyaralást az építkezés miatt. Jön a kivitelezőnk egyébként most szombaton és indul a buli már a jövő héten. Ássák az alapot. Szerintem egy tavaszi költözés játszik csak be, akkor leszünk fóti lakosok talán.. :roll:
Vendég
 


Móóóóni?? Megvagy még? :D
Vendég
 


Jóreg :)

dóri: jó, hogy előkerültél, de ez a sztori Vikivel :shock: De szerencsére jól alakltak a dolgok!
Én már felkészült vagyok ilyen szempontból, Berci mindent megkóstolna, ha tehetné. Gyerekzár a konyha- és fürőszobaszekrény ajtókon, de még így is el kellett pakolni egy csomó dolgot magas helyre, mert a nagylányok mellett is előfordult, hogy pl. a hieg zsíroldót megszerezte a lelkem :roll:

dincuska: háát, én nem kettő, hanem három műszakot vajúdtam át Virággal, szóval nagyon hosszú szülésem volt az első. Kérdezd meg anyukádat, ő milyen tempóban szült, én tuti örököltem a "lassan tágulósságot" anyámtól :?

Áááá, nem hagy fiam, jövök majd, ha elaludt.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika
 
 


Köszi lányok a vigasztalást! Úgy néz ki, nincs a lánynak semmi a lábával.

Irtt is volt vihar, de megint nagyon meleg lesz, és ebből elegem van.
Ma megint megyek ctg-re, mert a múltkor nagyon vert a pici szíve, de félek, megint ez lesz. Most sem vagyok halál nyugodt, mert nem alszom.

Csilla :)
Ha kérdezik, meg kell mondani, hogy az adott nap nem jó a látogatásra. Próbáld csökkenteni a számukat, mert így nem tudsz pihgenni, meg a babának is sok lesz. Lehetne bennük annyi tapintat, hogy,megkérdezik, nem zavarnak-e.
Evés: ne aggódj miatta, ha szépen gyarapszik a baba. tesómékat mindig ijesztegették, hogy sovány a baba, erre most 1 évesen nagyon masszív, hosszú lett.
Annyit egyen, amennyit ő szeretne, ne az előírás számítson.

Timi :)
Örülök, hogy leesett a köldökcsonk. Nekünk Dorkánál 10 naposan esett le, Domcsinál 3 hét volt.

Manóci :)
Drukk! lehet, hogy a végén beelőzlek :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Dóri, jelentem vagyunk még :wink:
Gratula az építkezéshez :wink: jó lesz, majd hamar eljön az idő a költözéshez, meglátod!Képeket majd dobhatsz mindíg ahogy készülget a ház :)

Timi,köldökcsonkkal ügyes volt a férjed :) Jó, hogy leesett végre!

Nelli, na neeee, azt nem hagyom, hogy beelőzz! :x :lol:
manóci
 
 


Sziasztok,
már 2 napja jövök, de eddig csak olvasni volt időm, a válaszra már kevésbé... :(
Most viszont nem jöhet közbe semmi, fel nem állok innen!!! :)
Ejj, ejj, pár nap, és ilyen rossz hírekre jövök... :?

Ildi: Meleg...ne is mondd. Én sem bírom. Pár napja elég sokat szédülök. Kicsit aggódom, nehogy hanyadt vágjam magam vhol...Örülök, hogy megszűntek a görcsök. Hogy álltok otthon??

Cscsi: Szorítok, hogy ne legyen több hasfájós, egész éjszakát átordítós éjszakátok! De úgy látom, legalább 1-szer mindenkinek meg kell tapasztalnia ezt is.Hogy miért? Azt nem tom. Viszont, ha csak ez az egy alkalom lesz, akkor happy, mert van olyan is sajna, akinek több hónapig így tellnek éjszakái.

Dóri: :? Nem semmi az ecetes sztori... De még jó, hogy nem lett semmi komoly baja a kislánynak!! Bár, sztem, ahogy a kis nyelvén megízlelte a tömény savanyú ízt, biztosan tudta: ez nekem nem is kell...
Amúgy, ha egy gyerek szófogadó, az nagyon jó, de ő is csak gyerek, és a gyerekeknek a kíváncsisága és a bátorsága határtalan... Ezt párom erősítette meg nekem, mikor mesélt arról, milyen áldott jó gyerekek voltak kiskorukban a hugával... Reggelig tudnám mesélni, mennyire nem féltek, mennyire kíváncsiak voltak dolgokra, s ma már felnőtt fejjel tudja, komoly balesetek történhettek volna. Egy példa: Tisza mellett nőttek fel, Joci azt tesztelte a Tiszában, hogy közel úszva az örvényhez, milyen erősen sziiantja oda a kezét... mit ne mondjak, hülye dolog volt, de ő akkor ezt még nem érezte veszélyesnek, hisz minden nap a Tiszában strandoltak...

Dincuska: CSini vagy!! :lol: Táskás történet meg meleg volt!!! De a lényeg, hogy meg lett!!
Már csak 1 hét a meló, aztán felé sem nézek a dolgozónak!!! :lol: :lol:

Timi: Ne haragudj, lécci, amiért nem mentem, de hulla voltam.. Délelőtt voltam a védőnőnél (Piroska volt, meg is lepődtem, hogy most mégis van??), aztán apámmal elszaladtunk Auchanba vásárolni, de hazafelé már annyira rosszul éreztem magam, muszály voltam ledőlni a hűvös szobába pihenni. Naon szarul viselem ezt a meleget. És szerintem Csenge is érzi, mert kevesebbet mozgott ezalatt a 2 napos extrakánikula alatt... :?
Remélem, igazak a hírek, miszerint jövő héten 10 fokkal hűvösebb lesz...
Köldök: bizti napokon belül szép lesz!! ne aggódj!!

Cintia: Jánost felkerestétek már? Mit mondott??

Nelli: Te sem jöttél túl rózsás hírekkel... az ilyen játszótéri tramplikkal ne foglalkozz!!Főleg akkor ne, ha érzésed szerint alaptalan. Engedd el a füled mellett. Ha az ember mindig rászól a gyerekre, ne szaladgálj, ezt nem szabad, azt nem szabad, ne menj oda, ne mássz annyira fel, ilyenek, akkor kiöli a gyerekből a kreativitást. Szerintem az sokkal jobb, ha egy gyerek eleven!!! :wink:

Jovika: Nem semmi, első lánnyoddal mennyit vajúdtál... :(
Kemény lehetett. A többiekkel már jobb volt a helyzet, vagy ott is megmaradt az anyukádtól örökölt nehéz tágulás??
Ez amúgy lehet, buta kérdés lesz tőlem, de általánosságban amilyen volt anyának, olyan lesz a lányának?? :oops:

Manóci: Mi a helyzet Veletek? Babu még mindig a pociban?? Ez a pénzátverés...kiakasztó!! Még jó, hogy megmondtad neki a magadét!!!
Drukk a 7végére!! Tuti szülni fogsz. :D
Jelentkezz majd ha tudsz, h van-e valami esemény!!

Tegnap este a XVI-ot sem kímélte a vihar. Volt ám csihi-puhi, égi háború!!! 1 villámlásra a fél pecó kivilágosodott... :lol:
Figyeltünk ki az ablakon, a kezdetektől, mikor még c sak kezdett beborulni... aztán percek alatt rottyyy, már zuhogott is az eső!!
Viszont utánna ollyan fini volt az a friss, üde, tiszta és HŰVÖS :lol: levegő!!
Holnap apával babakocsivásárlós- bútornézős napot rendezünk. Már alig várom!! :lol:

Mindenkinek problémamentes, gyönyörű hétvégét kívánok!!

Pussz,

Kitta
kitta
 
 


Sziasztok
reg voltam - koltzunk pont ma az uj lakasba aztan sok volt a munka es a pakolas eddig... De ma vegre az uj lakasunkba alszunk
nemvolt idom meg vissza olvasni mindent, de koszi az infokat a homeopat.orvossagokrol, mindenkep kiprobalom, vettem mar malnalevel teat is de majd megkerdezem a vedonot (homeopatias party o is) :))

Timóca
- elfelejtettem elkuldeni az adatokat a tablahoz
szoval Karin a nevem, varva vart nap 20.8 (31+4 nap) neve meg nincs, SOTE korhaz (ja es nincs kisteso sem:)

Egyebkent ma voltam a SOTE-n - hosiessen 4.5 ora varakozas utan bekerultem a Joo dokihoz aki 10 perc alat "ellatot...
A meleget en sem birom, de gondolom senkinek sem esik jol..

KépKép
karinca
 
 


Ma voltam megint ctg-n, és teljesen rendben volt a szívhang. De persze végigaludta az egészet. Mikor leszálltam a gépről persze kirúgta az oldalamat, na meg azóta is nyüzsög, még Anyu is látta :lol:

Tegnap a körzetis dokinő asszisztense azt mondta, hogy ne szüljek előbb, mert áldatlan állapotok vannak az Istvánba, annyira tele van. Hát nem lesz egyszerű bent lenni. Remélem, nem a folyosón kell majd szűlnöm.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Jó reggelt!

Na, a tegnapi bejelentkezésem jól elmaradt. Berci baromira belázasodott alvás alatt (39,4-gyel kelt), nem is bírtam 38,4 alá vinni a hőjét. Így este még dokimenet, kiderült, hogy nem napszúrása van, amire én gyanakodtam (csüt.-ön strandoltunk, bár 90%-ban árnyékban voltunk), hanem vmi csúnya hólyagos torokgyulladása-szájfertőzése. Ennek meg jó eséllyel a homokzabálás az oka :?
Az éjszakánk is fasza volt, priznic, kúp 2-3 óránként, ülni a gyerek mellett, itatni...most meg Apánkat is, engem is vidobott az ágy 7-kor. Berci viszont láztalan (ill. hőemelkedése van már hajnal óta) és alszik.

Megyek visszafelé.

kitta: szerintem nem feltétlenül igaz az anya-lánya hasonlítás. Ti. a 6gyerekes Verus hugomnak nem voltak ilyen problémái. Biztos függ a kötőszövet minőségétől is, mert míg pl. anyámnak már az első terhességnél (velem) szanaszét repedt a hasán a bőr, addig sem nekem, sem Verusnak egy szál striánk nem lett, pedig mi is híztunk a terhességek alatt.

cintia: ég a pofám, hogy nem értem, miről beszélsz...ha lesz időm, viszaolvasom Peti születését, mert így csak sejtéseim vannak :oops: Viszont milyen jó, hogy megnyugtatott a fejl.neurológus! Jajj, ezt a cipelem mindenhová mindet korszakot hogy kihagynám! A csajokkal volt egy időben, szerencsére ők egész türelmesek voltak, de ez az örökmozgó Bertalan...hát, 39 fokos lázzal is olyan volt, mint a csík :)

Csilla: a többiek már leírták, amit én is akartam, szebben, tömörebben nálam :) Lényeg, hogy ne hagyd magad, a baba és a Te nyugalmad a legfontosabb, a vizitelők le vannak tojva. Aki ezen megsértődik, az kit érdekel?

dincuska, manóci: milyen tortúrák érnek Benneteket! :shock:

Manóci: ujjaim xxxx-ben értetek! Lesz front bőven, vmelyikre csak kibújik a kismanóci :D

Na, fölébredt a kisbetegem, jó 7végét mindenkinek.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika
 
 


jó reggelt!

Jovika,
szegéy Berci.. :( jobbulást a kis betegednek! Gondolom hogy fájhat neki ez a hólyagos kórság. Tud inni? (Tényleg ő miből iszik, cumisüveg vagy pohár netán csőrös?)

Móni,
tényleg jönnek-mennek a frontok, tutira kicsalogatja a bébidet! :wink: :D MÁV mizériát is megúszod remélhetőleg még. Engem nem érdekel, ha G. nem is ott lesz, én megyek utána (akár vidékre is), engem ne műtsön más doki. :evil:

Nelli,
Neked is mennek a drukkok! :) Akkora tömegnyomor van az Istvánban vagy miért ? Az ott általános vagy csak a rendelkezések miatt van akkora káosz?

De most nem azért (ugyan nem követem pontosan az infókat ezzel kapcsolatban, mivel már nem vagyok érintett), de mintha azt hallottam volna, hogy a szülésekre NEM vonatkozik a ki hova tartozik dolog.

Marci még mindig alszik. Este 10-kor evett, utána rögtön bealudt, aztán 4-ko rébredt, evett-szunya, és már föl kéne kelnie elvileg, de hagyom. :) M
egreggeliztettem Vikit, férj is most kelt fel. :evil: persze ő nem hallja a hangját Vikinek. Csak én. :shock: :evil: éééééérdekes ez a hallás.. :? na mindegy, már megszoktam. :roll:

Lányok, nekem még egy fillért nem utalt a kib..tt OEP, ápr. 11-től kéne már fizetniük a TGYÁS-t és SEMMI! :shock: :x :evil: annyi törétnt, hogy küldtek postán egy papírt tegnap, hogy a zökkenőmentes folyósítás érdekében intézkedjem majd időben a GYED-ről. Hát kapják be, mert egyenlőre a TGYÁS-t sem utalták, inkább azzal foglalkoznának és nem figyelmeztetgetnének a jövőről. Hol van az a szept. 27 még :!: ráadásul időben intéztem ezt a szar TGYÁS-t is. ááááá, sík hülyék vannak ott..
morgást befejeztem, csak hát idegesítő, hogy lóvé egy szál sem jött tőlük hónapok óta már. Pedig mindnet személyesen vittem be és rendben találtak, papírom is van róla. :!: :evil: :evil: :evil:

szép kánikula mentes hétvégét mindenkinek!
Kismamik kitartás!! :)
Vendég
 


sziasztok!!!

nagyon nagyon meleg van!!nem birom.lustálkodom egész nap.mióta megszületett Brendon,nem tudok tömegbe menni,még a tescot sem birom ki,nem kapok levegőt,szédülök,úgy érzem,elájulok.az utcán,ahol nincs tömeg,nincs ez.ez lelki???vagy mi???nem szenved valaki ugyanettől???????

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1182597519.79.jpg[/img] egy hónapos lettem!!!!!!!!![/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Gabi,
mekkorát nőtt Brendon! Mondjuk előtte sem volt egy kicsike. :wink: Nagyon szép kisbaba. :)
Rosszulléted lehet lelki is. Szerencsére nekem ilyen nincs.

teszek pár képet, ha nem bánjátok. :)

Ja, és R.R.-ra nyomom a tornát keményen. :) Izomlázam is van rendesen. :oops: :D

Kép Kép Kép
Vendég
 


ÁÁÁ, egy fél óráig írtam a hszt, most meg elszállt!!! MEgőrülök!

Mindegy, itt egy cikk, emiatt törődött a vágólapról, ezt akartam ajánlani nektek.
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=97&cid=48353

Kép
Kép
szilvih
 
 


micsoda hííírek!

Megszületett Móni kislánya, Hanna. :)
reggel jött az sms:
tegnap 22:09-kor 2800 grammal és 50 cm-el megérkezett Hanna baba! Mindketten jól vannak. :)

[b]Móni, itt is szívből gratulálok Neked![/b] Bíztam a jó kis frontokban, mondtam én. :wink: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Megvagyok ám én is, csak annyi intézni valóm valóm volt a napokban, hogy nem jutottam gépközelbe.

Manóci!
Szívből gratulálok én is! Mihamarabbi hazatérést és sok tejcsit kívánunk!

Nelli!
De jó, hogy rendben volt a ctg-d, úgy tudja stresszelni az embert, amíg meg nem erősítik, hogy rendben van a babóca. A súlya teljesen jó. A lányaid milyen súllyal születtek? Amit írsz az Istvánról, teljesen elszomorít, szörnyű ez az áldatlan állapot. Jó pofa a szülésznő is, mintha tudnád irányítani, hogy mikor szülsz.
Hát most már te vagy a következő!

Szilvi!
Tényleg sokan mondják, hogy nagyon hasonlít a lányom rám, nekem ez annyira nem tűnik szembe, mint másoknak. :lol:
Elolvastam a linket amit feltettél. Igazán elgondolkodtató és jó lenne ha az ebben érintettek is ezt tennék és talán nem lenne annyi epidurális és császáros. :roll:

Kitta!
Köszi a Dvd-t. A legjobban a légzésgyakorlatoknak örültem, mert már annyit kerestem utánna, de ez idáig érdemben hasznosat nem találtam. Az utolsó hetünk kezdődik a munkában a jövő héten! Gondolom már te is várod? Vásároltatok valamit vagy csak nézegetős napot rendeztetek párocskáddal? Arra gondoltam mivel neked már tudom a telcsi számod, ha megszülök majd téged értesítelek először, persze, ha nem gond.

Ildi!
Nagy meleg, én is nehezen viselem, mintha most nehezebben menne, mint 13 évvel ezelőtt! Kb 7-8 kiló ment fel, ami nem is baj, mert már nagyon vékony voltam, pici férjem mondta, hogy jó lenne ha ha nem is menne le mind, mert így jobban tetszem neki, mintha ez olyan könnyű lenne, a mi családunkban mindenki vékony, már már sovány, enni pedig tudunk rendesen. :oops:
Jövő héten már kezdett a ctg-re járást? Védőnőhöz kell még menned?

Csilla!
Feküdj is annyit amennyi jól esik. Remélem a látogatós mizérián már túl vagytok, és egy időre visszavonulhatsz.
Amit írt neked Rita, teljesen egyetértek, valaki az ötödik gyerekével sem tud mit kezdeni, más meg az elsővel is rögtön tudja mi a teendő. Ahogy visszaolvaslak te is ilyen vagy, egyáltalán nem aggodalmaskodsz feleslegesen, pedig féltél tőle, hogy fogsz boldogulni.

Dóri!
Milyen homeopátiás bogyót adtál Marcikának? Be sem lázasodott?
Nagyon szépen növekszik a súlya, és hát a képen igazi nagy fiú már. Eddig nekem nagyon rád hasonlított, de most megint annyit változott, hogy talán mégsem annyira... :)
Örülök, hogy nem lett nagyobb baja Vikinek!!!

Edina!
Éttermi sztori :evil: :evil: :evil:
Csinos kismama vagy!
Az egyik szülésznő ismerősöm azt mondta, hogy általában 20 év alatt és 40 év fölött szülnek és tágulnak a legkönnyebbek a nők. Ő ezt tapasztalta, ez nem egy kimutatás. Szerencsére én is könnyen tágultam, remélem ez most is így lesz.

Cintia!
Végre úgy tűnik egyenesben vagytok Petikével, szívből remélem, hogy minden rendben lesz veletek. Nagyon erős nő vagy, hogy így veszed az akadályokat!

Timi!
Férjnek tetszik az új munkahely? Milyen Marcikának a köldöke? Gondolom, most hogy nincs már rajta a csonk gyorsabban szépül.

Jovika!
Berci hogy vagy? Egy igazi kis csibész, minden lében kanál lehet a kisfiad :lol: Még jó, hogy ennyien vagytok, így valaki mindig rajta tudja tartani a szemét. :wink: :lol:

Gabi!
Úgy tűnik tömeg fóbiád van, sok ember küzd ezzel, mindenképpen utánna kellene járnod a dolognak, mert csak rosszabb lehet.
Brendon baba egy álom, gyönyörűségesen szép. Párod gondolom odáig meg vissza van tőle.

Na megyek lustizni, igaz ma mást sem csináltam csak ettem, aludtam, pihiztem, de nagyon jól elvagyok így.!!!!
:oops: :lol:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Rita, köszönöm a részletes választ.

Timi, köldökcsonkot én is utálom :? de még tartja magát...

Szylvi, jó érzés, hogy azt írod nem aggodalmaskodom túl :) Szerencsére Milka tényleg nagyon jó baba, lassan kezdek rájönni mikor mit szeretne, hogyan lehet vele együttműködni.

Ami még kisebb nehézséget okoz, az a szoptatás. A gyerekorvos szerint ragaszkodnom kéne a 3 órás szopihoz, akár ébresztés árán is. Viszont ebben a nagy melegben 4 órákat is alszik, nincs szívem felébreszteni. Nem tudom melyik a jobb az igény szerinti, vagy a 3 órás szoptatás???
De ahogy olvaslat titeket, úgy veszem észre nem ragaszkodtok az órához.

Ja, és mikor lehet sétálni menni a babával? Kertvárosi környezet, késő délután egy rövid séta a sarki cukriba... Imádnám.

Csilla
Vendég
 


Kép

Milán teljes komolysággal alszik :)
Vendég
 


Csilla, szerintem induljatok fagyizni! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Csilla!

Én is a fagyira szavazok!
Mindenképpen igény szerint szoptass, ezt a védőnődnek is tudnia kellene.
Nagyon édi Milán, olyan kis húsi.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Gyerekorvost akartam írni! :oops:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


szylvi!úgy érted,menjek dokihoz?azt fogja hinni,bekattantam?vagy mi???? :oops:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Gabi!

De hogy fogja azt hinni, de legalább megtudod, hogy miért vannak ilyen tüneteid. Lehet azt mondja, hogy szülés után ez teljesen normális. A nagy fiaddal is volt ehhez hasonló?

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Már nem írtam pár napja, nagyon beindult a felújítás, többnyire ott vagyok4 végre leburkolták a nappali-konyhát, olyan szép!!! A fürdő is félig kész, már csak a fele csempézés van hátra! Azután már csak festés, de ez már gyorsan megy, mert festő a sógorom4 Úgy örülök, hogy ilyen jól halad!!! :D

Manóci, gartulálok!! Remélem könnyen és gyorsan ment! :)

Szylvi, már a múlt héten pénteken volt egy próba-ctg, egy kis rövidke, cak kívánsiságból, jövő hét pénteken már rendes lesz, meg kenetvétel, és hasonló finomságok!

Feltett képek nagyon tündériek!!! Olan jó azoknak akik már babáznak! Én túl lennék már rajta, meg mégsem! Jó lenne már babázni, de előtte szeretnék még költözködni... szorítsatok hogy elkészüljön!!!!

Most megyek vár a pihi, ma nem sok volt, elnézést ha valakinek nem reagáltam holnap bepótolom!

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Manóci: sok boldogságot Hannához

Sziasztok :)

Gabi: ha vannak ilyen érzéseid, akkor az a tök "normális",ha elmégy szakemberhez! Semmi szégyellnivaló nincs benne, a szülés alatt-után a hormonok megbolondíthatják az ember lányát. Ha viszont nem kezelik pszichoterápiával, akkor csak rosszabb lesz, a végén már a babáddal sem fogsz tudni foglalkozni rendesen.

Dóri: édesek a kicsik :) És azt sem tudom, minek neked RR-torna? :shock: :wink:
Berci tulképp mindenből iszik. Tavaly nyáron a szopi mellett nem akart semmit elfogadni, nagy nehezen a sportkupakos üvegből ivott vizet. Aztán jött a csőrös, meg a sima pohár, és a végén, amikor már pockos voltam, a cumisüeg. Ez utóbbiból csak a tejpépet kapja, a csőrösből ált. gyümölcslevet, a sportkupakosból kizárólag vizet. De szeret üvegből is inni, mint a nagyok :)

szylvi: Berci mát nagyon jól van...tegnap délelőtt még hőemelkedése volt, anyósknál ebédre begyűrt vagy 5 csemegeubit (gondolhatod, milyen beteg a torka!), azóta meg dúl egyfolytában :roll: Biztos hisz a homeós boyókban agyerek, azért javult ilyen jól :shock: :lol: (Férjem szerint hinni kell benne...hhahaha)
Akartam már kérdezni, hogy melyik kh.-ban dolgozol és mit?

Csilla: milyen volt a fagyizás? :D Milán gyönyörű!
Igény szerinti szoptatás, kontra 3 óránkénti: én a csajokat óra szerint szoptattam, fél-fél évig. Berci a terhességem 20. hetéig, 15 hós koráig szopott, igény szerint. Engem viszont eléggé megviselt pl. taval nyáron, amikor a 7-10 hós gyerek óránként jött cicire, tépte a ruhámat és nem akart vizet inni, a hozzátáplás is nehezen indult. Mondjuk Berci nem jó evő gyerek, 60-70 grammokat szopott 1 hónaposan is, most sem viszi túzásba...

dikó: drukkolok, hogy úgy legyenek dolgok, ahogy szeretnéd :D

Jövő hétre én vsont gyerekbenntaró drukkokat kéek. Egyrészt Apánk elment Svédországba, pénteken jön haza, másrészt mi meg a gyerekekkel elhúzunk vidékre. Én azért fogok olvasni, írni :)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika
 
 


Manócinak hatalmas gratula! Sok boldogságot, jó egészséget, sok tejcsit és nyugodt éjszakákat kívánok!

Jovika :)
Mennek a drukkok, de talán még nincs nagy esélye anna, hogy kijöjjön a bébi.

Csilla :)
Menj csak fagyizni már :lol:
Ha szépen fejlődik a baba, én nem kelteném fel.
Legközelebb majd többet eszik.

Dóri :)
Már van energiád és időd tornázni? Le a kalappal!
István: sokan szülnek ott, tömegnyomor van.

Gabi :)
Egy beszélgetés a szakemberrel nem árt, nem fog dilisnek nézni. Lehet, hogy csak a picivel hőségben nincs kedved a tömeghez. Én is utálom.

Szilvi :)
Dorka 2,5 kg-val, Domcsi 3,5 kg-val született.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Dóri: nekem az a szerencsém, hogy a mh-em TB kifizető hely, így kapom rendesen a pénzt. (ha minden igaz, most fizetéssel az anyaságit is megkapom) De egyébként tényleg olyan szemétség, hogy nem utalják a pénzt... főleg kismamikkal szemben, akiknek azért tényleg szükségük lenne rá.
Nagyon jók a képek Vikiről és Marciról :lol:

Móni: tiszta szívből gratulálunk Hanna babához :). Sok boldogságot :). Be is írlak a táblázatba :)

Szylvi: köszönjük érdeklődésed, úgy tűnik, férjemnek nagyon bejön az új munkahely. :lol:
Marcika köldöke is szépül, azért még picit váladékozik, de így most sokkal könnyebb tisztítani, hogy leesett az az undormány :).

Csilla: sétálni lehet menni :). Nekem a védőnő azt mondta, hogy nyugodtan lehet menni (már mikor hazajöttünk), persze csak fokozatosan, először 10 perc, aztán 20, stb... meg persze ne a tűző napon :).
Az etetésre nekem azt mondta a védőnő, hogy ne ébresszem fel, ha nem alszik olyan túl sokat (pl. 4 óra simán belefér), mert ha ébresztem, akkor úgyse lesz olyan éhes, mintha magától ébredne, és úgyse fog úgy és annyit enni, mint amennyit kéne. Úgyhogy szerintem Te is nyugodtan várd meg, míg felébred :).
Ja, múlt héten egyik nap mi is elmentünk családostól fagyizni :).
Édes Milánról az a fotó :)

Jovika: az én lányom mániája is az, hogy üvegből iszik vizet, mert tőlem is úgy látja :). Pohárból nem jó :).

Hétvégén pár napot elutaztunk (szokásos dédiékhez-keresztszülőkhöz). De nem volt olyan jó, mint gondoltuk, nem sikerült pihenni :cry:
Majd írok még, csak Marci ébredezik.

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?