Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi,hogy az elöbb nem reagáltam ezekre a dolgokra ,de bevallom,hogy már fél 9 -kor elkezdtem irni a hsz-t,de közben a párommal elkezdtünk beszélgetni és csak most ment el csicsikázni,igy gondoltam gyorsan befejezem és követem én is.

Andi,örülök hogy itthon vagytok,pár nap és teljesen visszarázódtok a dolgos hétköznapokba.

Márti,csak ugyanazt tudom mondani mint a többiek:próbálj a füleddel szelektálni-csak a jó dolgokat halld meg,a rosszat engedd el.És igen,elsőre lehet,hogy sokkolja a családot a jó hír,de szerintem ez napról-napra javulni fog.Hisz anyósodék imádják az gyerekeiteket /ha nem igy lenne,nem lennének annyit ott :lol: /.Adj nekik pár napot,hogy átgondolhassák.És próbálj megnyugodni-de ha nem sikerül itt mi mind azon leszünk,khogy neked a legjobb legyen.
bibolya
 
 


Edit:volt munka, de a Roland most nem vonult, mert ahíradóügyeletes mellett melózott, a riasztásokat fogadta.

Ibolya:ez aranyos volt:kigondoltad :lol: !!!Ilyen nagy terveket szövögetsz!!!!
:wink:
Na látod a Geri is imádja a nagy vizet, csak eddig nem tudott róla!!!!Biztosan nem lesz gond a Balcsin sem!!!!! :wink:

Köszi csajok tényleg a jó szavakat!!!! 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Még a vezetésről:
Én nem konkrétan a vezetéstől félek, sőőőőőőőőőőőőt Roland szerint jól vezetek, hanem ettől a sok vadbaromtól :evil: !!!Vidékre mikor régen mentünk le nagyon sokat vezettem, de Ildikó is mondta nekem , hogy egyenlőre NEM javasoljaa vezetést!!!!! :roll:
Láttátok azt a Naplós riportot, mikor az autósok úgy áthúztak a zebrán hogy csak na!!!!!Csak kamilláztam, az egyik ki akarta kerülni a riportert, ő meg leordította a haját, megállt és azt hebegte, hogy ő ritkán vezet!!!!! :shock: Könyörgöm akkor nem találja meg a féket????????????????????????????? :shock:
Én már tényleg rég vezettem, de azt még mindíg tudom, hogy zebra közelében, nem hogy gyorsítani nem szabad, hanem le kell venni a lábadat a gázról, hogy ha gyalogost látsz megtudd adni neki az elsőbbséget!!!!!
A másik meg , hogy az a sok flancos autóval járó, persze nem csak azok, úgy bevágnak eléd jobb esetben indexelnek, de még azt sem biztos, hogy komolyan tiszta görcsbe vagyok az anyósülésen!!!!! :shock:
Na én ezért nem vezetek!!!!
És gyerekekkel még nagyobb felelősség!!!! :? :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 

 
 

Szép jó reggelt!

Megint próbálkozok az irással,hátha ma jobban fog sikerülni :lol: .

Látom Márti,kezdődik a hajnalban ébredésed :lol: .Azt még azt hiszem nem kérdezte senki tőled,hogy titkon van valami "kívánságod" a baba nemét illetően?

Zsuzsi,hogy vagy?Rosszulléteid?Én 2-3 napig éreztem ezt az ájulásos állapotot,de tegnap már semmi bajom nem volt.Biztos,hogy ez a hideg-meleg front okozza a bajt.

Olvasom a "kisebb vitát" az alkalmazott-vállalkozóról.Ebben Edittel egyetértek,saját tapasztalatainkól kiindulva.Nálunk is a férjem tizenéve vállalkozó,és hasonló a szitú mint az Edittéknél.Mondjuk mára már rengeteget változott és adta lejjebb és lejjebb a dolgokat,de mindezt miattam és a gyerekek miatt / de csakis rengeteg veszekedés árán,viszont a pénz amit hazahoz mostanában,csak töredéke a 10 évvel ezelőttinek./.Amíg nem volt meg az Enikő nem tünt fel és nem zavart,hogy elmentünk reggel együtt dolgozni és este csak 7-8 körül jött haza.Mikor megszületett ,akkor már nagyon rossz volt mindig egyedül lenni.Hiába ő a vállalkozó én még a mai napig is azt érzem a férjemnél ,hogy ő egy alkalmazott és a fönöke a megrendelő.Mert bizony ő pénzt csak akkor kap,ha a munkával meg vannak elégedve,viszont egy cégnél az alkalmazott akkor is megkapja a fizuját,ha szarul vagy ha a 8 órájából csak 5-öt dolgozik.Viszont ha a párom elmegy dolgozni ő a 6-8-10 óráját nagyon keményen végigmelozza.Mára eljutottunk odáig,hogy már hétvégeken egyáltalán nem válal munkát,hétköznap is próbál 5-ig hazaérni-viszont ennek kemény ára van-sokkal kevesebb pénzt hoz haza,de legalább itthon van velünk.Igaz,azt is hozzá kell tennem,hogy az elmúlt 2-3 évben már fele annyi megrendelése sincs mint elötte.Nagyon pang az asztalos ipar,mindenki csak az előre gyártott /mű -semmi köze a fához dolgokat /és elkészített cuccost veszi meg és adja tovább drága pénzen.Igaza van Editnek,hogy addig kell hajtani a melót amig van mit.Mert ugye az ember megszok egy életszinvonalat,azt nem szeretné lejjebb adni ha nem muszáj.De abban viszont a Julcsinak adok igazat hogy amikor lehet,korábban kéne hazajönnie,mert a gyerekek ngyon hamar felnőnek és csak akkor eszmél majd,mikor mentek a lagzijukra. :oops:
ú,látom most ez nagyon hosszúra sikeredett ,talán ki tudjátok hámozni belőle a lényeget.
el is küldöm most ezt,mert nagyon szagos a fiam és nem akarom hgy elvesszen az irásom.
bibolya
 
 


Sziasztok,

Én is hozzászólnék ehhez az alkalmazott-vállalkozó témához. Én lehúztam 12 évet egy multinál, most pedig harmadik évemet töltöm egy kisebb kft-nél. Mindkét helyen jól ráláttam egyéb dolgokra is középvezetői státuszomnál fogva, sőt egyéni vállalkozóként abba is belekóstoltam, milyen a "magad ura" lenni.

A végső konzekvencia számomra az, hogy nincs különbség. Az alkalmazottnak van főnöke, akinek elvárásai vannak, van munkaideje, amiben elvárják a túlórát ha kell, és vannak ügyfelek, akiket szintén ki kell szolgálni. A fizetésed függ a cég működésétől, a többi dolgozó és a vezetők munkájától, és a cég termékei iránti kereslettől, a részvényesek elvárásaitól. A vállalkozó sem a maga ura. Főnök helyett van megbízója, sokkal jobban kiszolgáltatott az ügyfelek felé, túlórát a munka kényszerít rá, függ a dolgozóitól.

Sokat hallom azt is, hogy a vállalkozónak azért nehezebb, mert saját pénzét kockáztatja, ami bizonyos mértékben igaz, de nem mentség semmire sem. Egy különbséget látok csupán, azonban az sem igazi differencia. Egyre kevésbé igaz, hogy egy alkalmazott fix bért kap, szinte mindenhol terjed a jutalékos rendszer, de számoljunk így, van egy összeg amivel jól tud kalkulálni, induljunk ki ebből. A vállalkozó, ha a cége jól prosperál, akkor szintén fix havi összeggel tud számolni, ugyanis terveznie kell erre, hiszen a saját cégének ő ugyanúgy alkalmazottja is. A tulajdonosi szemléletből fakadóan az e feletti összeget kell jól visszaforgatnia a cégbe vagy kivenni azt is, ami plusz. Ha nem jön össze a havi elvárt fix, akkor a vállalkozás rosszul működik, befuccsolhat, ami ugyanaz, mintha egy cégnél mennek rosszul a dolgok és az alkalmazottleépítésre számíthat emiatt.

A különbség igazából az, hogy a vállalkozó a saját pénzén egy cégvezetői posztot vásárol magának, annak minden előnyével és hátrányával együtt, magához ragadva a döntéskényszert. Nos, a fő bibi itt van. Attól még, hogy valaki vállalkozóvá válik, nem lesz jó vezető, a státusza megváltozik, de ha ehhez nincs kellő alap, akkor az irányítás meghaladja a saját képességeit. A vállalkozók többsége nem képzi magát, nem készül előre a feladatra, nem méri fel, nem tervez, csak rögtönöz. A pénz szerencsés esetben több lesz, mint addig, de legtöbbször ez is csupán virtuális, azt látják, hogy a rendelkezésük alatt nagyobb összeg van, ám azzal nincsenek tisztában, ebből mit költhetnek magukra klasszikus értelemben vett bérként, és mit kéne a vállalkozásra fordítani. Egy vállalkozást sem lehet úgy vezetni, hogy mindenben a piaci igényekhez és az ügyfelekhez igazodunk, és ehhez igazítjuk a család életét, a munkaidőnket, stb. A vállalkozók többsége elfelejti, hogy mérlegelni kell dolgokat, egyensúlyra törekedni. Annak nincs értelme, hogy a munkánkért csak azért, mert saját vállalkozás, a nap 24 óráját odaadjuk. Annyi pénzt, amit az hoz, ekkora befektetéssel, alkalmazottként is el lehet érni. Az pedig mindegy, hogy egy főnök dirigál vagy egy ügyfél.

A vállakozónak egy nagy előnye van: ő fektetheti le a szabályokat. Hogy mennyi pénzt akar fixen havonta, mennyi időt fordít a munkájára, és így tovább. A családos vállalkozónak pedig ezt úgy kell eldöntenie, hogy a családjával egyeztet előre és tartja magát a megállapodáshoz mindenki. Szabályok nélkül marad az, hogy a vállalkozó gürcöl vagy rosszabb esetben harácsol, nem látja át, hogy mennyi energiát kell befektetnie, sosincs otthon, és csak azt látja, hogy hiába viszi haza a lóvét, otthon csak morognak rá. Ha viszont a döntés közös, hogy az egészségesnél jóval nagyobb időt fordít a vállalkozó a cégre, akkor a család vállalja fel ennek a következményeit, mert ekkor a vállalkozónak van igaza. Ha ez mégis problémát okoz, akkor újra le kell ülni, megbeszélni, hogy mit miért kell tenni a jövőben.

Nem akartam senkit sem megbántani, remélem nem sikerült, de szerintem ez ilyen egyszerű dolog.
Vendég
 


drev:jaja ennyire egyszerű :lol: :D 8) :P :mrgreen:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Most fedeztem fel én is a spanyolviaszt :roll: :P , asszem, sikerült feltöltenem Krisztáról egy videót a netre. :D :D :D
HA van kedvetek, nézzétek meg. Remélem, működik.

http://www.videoplayer.hu/videos/play/68364

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith,én megnéztem,de nekem nincs rajta hang :oops: ,én vagyok ennyire béna,vagy tényleg nincs rajta?

drev-igazad van teljes mértékben,én örülök,hogy a párocskámat még sikerült időben észretéríteni.Igy kevesebbet keres viszont cserébe itthon van velünk és lássa a gyerekei felcseperedését.Majd ha már nagyok lesznek akkor lehet újúlt erővel valamibe megint belevágni.

többiek merre vagytok?
bibolya
 
 


lássa=látja
bibolya
 
 


Na a Roland beszélt anyukájával.1.Attól tart, hogy mi lesz, ha a kicsi is olyan 7ördög lesz mint a Szoni????!!! :shock: Nem tudom, nem hinném, hogy olyan nagyon rossz lenne, persze tud rosszalkodni, meg hisztizni, de szerintem úgyanúgy mint a többi 3 éves!!!!!!
Meg is lepődnék ha leülne és egymagába eljátszana mondjuk egy órát, mint a Szandi :wink: :lol: , bár múltkor apa kérésére bevonultak kettecskén a szobájukba és vagy negyed órát tök jól elvoltak együtt!!!!Én meg csak kamilláztam!!!! :lol:
2.Meg ha már ilyen nagyok lesznek mint nővérem gyerekei, akkor milyen sokba fognak kerülni :shock: , na igen nőnek az igények, de én nem hinném, hogy MINDENT megkéne venni nekik, amit kiejtenek a szájukon a másik fele, hogy akkor már én is dolgozni fogok és nagyon remélem, hogy nem havi 30 ezret fogok a konyhára hozni!!!!!! :shock: :evil:
Szóval most már csak mosolygok a félelmein!!! :mrgreen: :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edith:nagggggyon édes, ha ezt az Iza látná :lol: a zongorista kiscsaj!!!!!! :wink:

Ibolya:én arra a hangszóró szerűre rákattintottam és úgy beindult a hang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, érdekes, tegnap, mikor olvastam, hoyg hogyan reagáltak anyósék a hírre, ugyanaz a gondolatom volt, mint Julcsinak: sokkolta őket a hír, de egykettőre megbékélnek vele. Feldolgozzák, és meglátod, ők is mennyire fognak majd veletek együtt izgulni. :)
Persze, aggódnak, és mint írtad, főleg az anyagi vonzata ejti őket kétségbe, de biztos belátják majd, hoyg egy harmadik gyerek nem katasztrófa, mint ahogyan sokan (itt is) hiszik. Akinek mondom, hoyg egy 3. gyerek gondolata sem áll távol tőlünk, az mind úgy néz rám, mint olyanra, aki éppen a diliházból szabadult. :roll: Persze, konkrétan nincs szó egy harmadik babáról, egyelőre, de nem tartjuk kizártnak a dolgot.
És az úgy is van: nem kell mindent megadni nekik, hisz úgysem tudjuk. A szeretet annál fontosabb, és a tőlünk telhető legtöbb is anyagi téren, de persze, ez nem a mindent jelenti.

Úgyhogy, fel a fejjel, élvezd a pocakosságodat, amikor az émelygések és a manók hagyják ezt! :D :D :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Jaj, Ibolya, pedig ezt is írni akartam :oops: : ott, ahol a hangszóró van, fel kell húzni a hangot. :) Úgy mennie kell. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith,nagyon profi a lányod-látszik hogy zenész vér csörgedezik benne. :lol: .Lehet,hogy máris megtalálta élete hivatását?És ahogy észrevettem nem esett kétségbe mikor elhallgatott a hangszer, elkezdett ő maga énekelni.
Nagyon ügyes!!!!!!

Azt még nem is irtam,hogy a Geri leszokott a sikítozásról és a harapásról-most verekszik :oops: :roll: .
Viszont beszélni nem beszél semmit-amit eddig tudott azt is elfelejtette :oops: .
bibolya
 
 


Márti, ezt találtam a babaszobán:
"Még a baba meg sem született, de a magzat a fogantatás 91. napjától - a terhesgondozást végző orvos igazolása alapján - családi adókedvezményre jogosít. A kedvezményt a családi pótlékra jogosult szülő, nevelőszülő, hivatásos nevelőszülő, gyám, valamint a várandós nő vagy házastársa veheti igénybe. Összege az eltartottak számától függ, havi 3 és 10 ezer forint közötti összeg változhat, amelyre az igényt a személyi jövedelemadó bevallásakor lehet érvényesíteni."
Nem tudom, mennyiben érint, jobbanmondva, mennyire éri meg, de tudni valamiről sosem árt. Lehet, hoyg számotokra nem újdonság (rám ez nem érvényes), de gondoltam, hátha valaki hasznát veszi mégis. :)

Puszi

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Tudtam,hogy még valamit elfelejtettem:

Márti,az igaz,hogy 3 gyerekre többet kell költeni az első időkben,de 3x több szeretetet is kaptok tőlük /és a nagyik is/ de ez is relative.Mert ugye neki már nem kell uj kiságy,babakocsi,valamelyik gyerek ruháját tuti örökli :lol: ,a játékok ugyis közösek.Kis korkülönbséggel azirt igy könnyebb egy kicsit.Ha meg nagyok lesznek majd saját maguknak ők is megteremtik azt az anyagi hátteret amit majd mindenki önerőből csinál.Amennyiben tudjátok biztosan támogatjátok őket,de egy kész házat kocsival nyaralóval senki sem tud a fenekük alá tenni./kivétel persze a millkósok/DE szerintem ezt nem is kell,mert akkor nincs mit értékeljenek ebben a világban.Én tényleg csak biztatlak benneteket és szorítok nektek,hogy minden rendben legyen,és a család is megbékéljen a helyzettel,attól függetlenül ,hogy mi semmi pénzzért nem vállalnánk egy 3.gyereket.Nálunk a 2.gyerek jövetelével is problémák voltak-de ezt már azt hiszem irtam.Nagy korkülönbségnél,mikor az ember már megszokja hogy a nagy mennyire önálló nagyon nehéz újra előlről kezdeni mindent.Most 16 hónap távlatából azt mondom,hogy sokkal könnyebb ,mint az Encsivel volt,de mégsem mernék belevágni egy köv.terhességbe,mert egyrészt féltem a házasságomat,másrészt az én "idegeim" nem biztos hogy elviselné a 3.gyerekkel járó "mindent".
Ugyhogy fel a fejjel és csak a jó dolgokat halld meg,a többit engedd el a füled mellett. :oops: :roll: :lol:

teszek fel 1-2 képet -ezeket szoktam nézegetni mikor padlón vagyok-hogy igen,ezért érdemes volt 2 gyereket szülni Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
bibolya
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépek a képek :)

Márti, tényleg ne rágd magad a fogadtatáson :) Erről mindig eszembe jut a Bence, amikor eldöntöttem hogy megtartom, apám egy egész étterem előtt kiabált velem, és nem szólt hozzám 4 hónapig :) És mennyire megérte :)

Ma nem leszünk itthon, ma van a múzeumok éjszakája, elmegyünk csavarogni. Szerencsére Kata nem lett betegebb, így el tudunk menni. Remélem Kata jól fog aludni a babakocsiban, de sajnos nem tudjuk kire bízni.

Elmegyünk a közlekedési múzeumba, a csodák palotájába, a dínókiállításra, és hajózni is.

Ha valakit érdekel, nagyon jó programok lesznek mindenhol, itt meg lehet nézni:

www.muzeumokejszakaja.hu

1200 ft a felnőtt jegy, ami minden múzemba érvényes :) Meg a bkv múzeumbuszára is :)

Menjetek el, érdemes :)

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


A 3. gyerek témához annyit tennék még hozzá, hogy éppen hogy sok minden sokkal olcsóbb lesz. Az utazás, a Szoni ebédje, a belépők, stb. A családi pótlék is nagyságrendekkel magasabb. És a kajáján kívül tényleg igazából semmire nem kell költeni, hiszen már mindenetek megvan. Nálunk is csak azért nem jön a harmadik, mert a Tamás idegileg nem bírná. Ha most elmennek oviba-bölcsibe, szerintem gyorsan változni fog a véleménye. Én csak erre várok, meg anynit azért szeretnék, hogy a következő gyerekkel már GYED-re tudjak menni, és otthon tudjak maradni vele 2 évig legalább.

NA tényleg megyek, összedobom a kaját, leteszem a lányt, feltakarítok, és hipp-hopp, már mehetünk is :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Edith:köszi, de ezt tudom, azt hiszem, ezért kaptam most vissza adóvisszatérítést!!!!! :wink:

Ibolya:szerintem ez valahogy úgy van, hogy a nők érzik ha szeretnének még babát és azt is ha nem.Én eddig így voltam vele, persze ez nem mehet a végtelenségig 3 manó pont elfér és kész emmyi a keret :wink: , nekem a kis korkülönbség bejött, már csak azért is amit írtál, hogy ha cseperednek a gyerekek és beleszoksz a dologba, nagyon nehéz szerintem ismét éjszakázni vagy azt találgatni, hogy mit szeretne az ordító csomagocskád!!!!! 8)
Mi ezt szeretnénk és csókolom.

Zsu:jó ötlet, de apa ma is dolgozik ,szórólapozik, majd talán vele összefuttok valahol.
8) Én is gondoltam rá, de most ez van.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti!

Tudom, hogy bánt Anyósék reakciója, de ne törődj vele, Te tudod, mit szeretnél. Az anyagiakban egyetértek az előttem szólókkal, sokkal könnyebb lesz, mintha első gyermek lenne.

Ibolya! Fantasztikusak a képek, tényleg jól válogattál. Nekem az a legtutibb, mikor lánykád eteti a hordozóban Gergőt. És minden tiszteletem a Tiéd, hogy le mered írni, hogy az idegeid nem bírnák el a 3. gyermeket. Nálam szintén ez a helyzet, az én életemet teljesen betölti a kettő manó és nem érzem hiányát többnek.

drev: Egyetértek Veled abban, hogy meg kell tudni húzni, hol a határ munkában. Egy dologgal egészíteném még ki. A harácsol szó azért túlzás, mert van úgy, hogy a munka hozza a munkát, ha nemet mondasz, többet nem jön az ügyfél. Akaratlanul is belesodródsz a még több munkába és mikor már észreveszed a dolgot, akkor már késő. Nem mindig a harácsolás áll a háttérben, hanem a maximalizmus.


EDit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Ibolya:késve bár............ :oops: :lol: nagyon jó ez a sorozat!!!!Milyen pici volt a Gergő is!!!!Úgy elcsodálkozom ilyenkor, olyan hamar megnőnek, változnak!!!!!Látszik rajtuk, hogy szeretik egymást!!!!! :wink:

Edit:na épp ezt mondom, hogy TE úgy érzed így kerek az életetek, én meg még hiányolok egy manót. :lol: Mindenkinek máshogy jó.
Csak ilyen esetben szerintem másoknak(anyóskámék) nem kéne a félelmeiket ránk vetíteni, mert nekünk ettől nem lesz jobb sőt!!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Hát, képzeljétek, a sütőtök nálunk is kitűnő terápiás éteknek bizonyult. :) :) :) :) Eszembe jutott, hogy még van a fagyóban, és gondoltam, próbáljam meg, az sem csúszik Krisztának? No nem hát! Szinte mind bevágta, pedig volt 3 jókora darabka! :) Úgy örültem, talán mégiscsak megjön az étvágya! Különben az éjjel 3-kor és reggel 6-kor sírt, és mindkétszer követelte a teeee-t, azaz a tejet. 2-2 decit vágott be mind a két alkalommal, úgyhogy sejtettem, hoyg most már javul az evőkéje. :D

És ezzel együtt, tegnap megtanulta mondani a NEM-et. Bármivel kínáltam, neki nem kellett, hevesen rázta a fejét, és mondta, hogy nemmá. :lol: :lol: :lol: Ma is, amikor elege lett a sütőtökből, ugyanezt mondta. Tegnap, gondoltam, csak véletlen, d eígy már nem az. :)

Ibolya, nagyon jók a képek, és valóban feltölti az embert, amikor végignéz rajtuk. :) Én elpityeredtem amikor Gergő eteti Enikőt (nem tudom, banánnal?), úgyhogy nekem marad az kedvencnek, de különben mindegyik nagyon jó. :)

Zsu, kellemes időtöltést! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Sziasztok!

Ibolya: nagyon jó ez a sorozat. Látszik, hogy szeretik egymást.
Már tök jól vagyok, nálam is az időjárás lehetett a ludas. A nagy melegben elfelejtettem eleget inni. :oops:

Márti: azért a Szandi sincs el mindig egyedül. :wink: Tény, hogy az ágyában mindig elszórakoztatja magát, ma is vagy egy háromnegyed órát játszott mielőtt elaludt volna.
Mi is 3. vagyunk testvérek, és semmiben nem szenvedtünk hiányt, volt idő amikor nagyon nehéz volt a szüleimnek, de megoldották.

Edith: nagyon jó a videó!!! :lol: A Szandi is imád szintizni, mostanában sokszor elővesszük neki az apjáét és nagyon élvezi.

A Szandi is mondja, hogy NEM, egyik kedvenc játékunk, hogy ő mondogatja, hogy nem-nem-nem én meg, hogy de-de-de.

Mi ma a szüleimnél voltunk. A nővéremnek programja volt az új udvarlójával ezért a Ninit is vittük. Egy kicsit paráztam, mert ő olyan kis hisztigép, de ma egy hangja se volt, szépen eljátszottak a Szandival. Medencébe be, aztán vizesen át a homokozóba, ezt kb. 1000x megcsinálták.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk mi is, csak mivel most kint elviselhetőbb az árnyékban az idő mint a befülledt lakásban, ezért rengeteget vagyunk kint.

Ibolya, megértem, miért nézegeted ezeket a képeket, ha rossz passzban vagy. Tündér aranyosak.

Edith, Kriszta tüneményes. Sajnos a gépemen elment a hang, ezért én némán néztem végig, de így is tetszett. Olyan kis huncut, zabálnivaló.

Márti, én is úgy gondolom, hogy anyósék csak féltenek titeket. Hiszen azért nagyon is jól tudják, hogy mivel jár felnevelni a gyerekeket. Ami nem azt jelenti, hogy szívük mélyén nem örülnek veletek, és nem fognak továbbra is támogatni amiben csak tudnak. Túllesznek a kezdeti sokkon és veletek együtt örülnek. Ez tuti!
Az én anyum, a Julcsiéhoz hasonlóan már a másodikra (bár a Julcsiéknál a 3.) is azt mondja, hogy őrültség erre a világra. De ezt nem ő dönti el, hanem mi.

A munka témához hozzászólva azt kell, hogy mondja, jócskán elkanyarodtatok az eredeti témától. Hiszen itt az volt a gond, hogy az Editnek tele van a hócipője, hogy folyton mindent egyedül kell csinálnia, és mivel a Laci megszokta, hogy mindent meg is csinál egyedül, ezért elkanászodott.
És vállalkozó vagy sem, egy a lényeg, jó lenne megtalálni azt az egyensúlyt, hogy pénzt is tudjon keresni és a családjával is elég időt tudjon tölteni.
Na, ha ilyet tudtok mutatni arra kíváncsi vagyok.

És ki az önjáró és ki nem? A Julcsi is elment egyedül e temetésre a manókkal, gondolom az Árpi nem azért nem ment mert nem volt kedve, hanem mert dolgozott. És a Márti is elment egyedül a dokihoz pontosan az előbbi okok miatt. És bizony, ha kontorollra kell vinnem az Ádámot én is beülök a kocsiba és elviszem, mert az Istvánnak dolgoznia kell. De ha itthon van teljesen természetes, hogy jön velünk.
Szóval nem is értem, hogy miért vettétek magatokra, amit az Edit írt.

Na, most már lefekszem, talán aludni is tudok.

Jó éjt!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok csajszik!

Csak egy gyors bejelentkezés mielött elkezdek megint készülődni.
Ma megint tiszteletünket tesszük a gyerekszigeten-ez annyira lejött a kölköknek /barátnömékkel szoktunk menni össz.5 gyerek/,hogy nincs szivünk egyetlen hétvégét sem kihagyni.
Ha nem felejtünk el megint képeket csinálni ,akkor este rakok fel .Múlt héten is "csak" 2 fényképező és 2 kamerás telcsi volt nálunk,mégsem készültek képek :oops: .

Edith,babapiskótát etet a kicsi a naggyal. :lol: .Olyan jó látni,hogy ebben a korban még milyen jószívűek a kicsik,sajnos ez a késöbbiekben elég sokat változik :oops: :twisted: .

Képeket még rengeteget tudnák feltenni,nagyon sok ilyen szívet melengető,felvidító, tesót imádó-és utánna elverő képem van,de gondolom nektek is./már ahol már 2 manó van/

vigyázzatok magatokra,hűsűljetek az árnyékban,használjátok ki ma még a "jó " időt-holnapra megint 35 fokot mondanak :roll: .

Pussz mindenkinek.
bibolya
 
 


Barbikám:az írott szöveg ugye nem olyan, mint amikor beszélgetünk, így sok dolgot máshogy lehet érteni.Ha meg valakinek van olyan ami rosszul esik, nem tudsz ellene tenni, megbeszéltük és kész, nem ÚGY írta az Edit, meg nem gondolt senkire, ez kb. olyan mint amikor én írtam, hogy a sógornőm mekkora súllyal szülte a gyerekeit.Na akkor az az Editnek esett rosszul, pedig én sem akartam bántani!!!! :shock:
Nem lehet mindenki olyan okos mint TE!!!!!! :mrgreen:

Ibolya:jó bulizást mára!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Bár én nem vettem magamra amit az Edit írt + ezek szerint rosszul is értelmeztem, igaza van a Mártinak. Az írott szöveg sokszor félre érthető.
Nekem is sokszor van, hogy írni akarok valamit, aztán amikor visszaolvasom, valahogy nem az igazi, ezért sokszor inkább el se küldöm.

Ibolya: jó szórakozást mára!

Márti: hogy vagy? Émelygés elmúlt?

Edith: te hogy viselted ezt a nagy meleget?

Mi ma anyósékhoz megyünk. Tegnap éjjel jöttek haza Horvátországból. Már Szandi hiányuk van. :lol:

Babadömping van a baráti társaságunkban, pénteken szült az egyik ismerősünk. A másik családnál meg nem rég volt a lombik. Eddig minden rendbe, már csak azt nem tudják 1 v. 2 baba van. Megint jó pár évig lőttek, a nagy buliknak. :wink: :lol:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Mi ma kimegyünk Gazdagrétre, Szentiván éji buli van, ha minden igaz.Kicsit szétnézünk.

Zsuzsi:jobb most már kicsit, bár még néha "fejbevertek" érzésem van!!!! :wink:
Akkor a Szandit ma jól megszeretgetik!!!!! 8)
Ti meg kicsit lazíthattok!!!!

Nekem is tegnap a manókra nem volt gondom, jöttek mentek a nagyokkal,csak az üzemanyagot(kaja,innivaló) kellett biztosítani!!!! :lol:

Edith:Kriszta hogy van?????Kibújt a foga???Láz remélem már nem volt!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, az utolsó nekem szánt mondatodat vegyem magamra? Cinizmus volt a kezedben mikor leírtad? :wink:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Márti,
szerintem is a meglepődés miatt reagáltak Anyóskádék így.Ez csak szimpla aggódás a részükről.
Anyám ennyit mondott amikor megtudta,hogy a Hannával várandós vagyok:Szülésznő létedre nem tudtad,hogy terhes vagy?Nem lehetett volna időben észre venni és elvetetni?Erre én:Tudtam,hogy terhes vagyok,és eszem ágában sem volt elvetetni!
Természetesen azért szereti a gyerekeimet,de az Ákos a "fő"unoka!De ezen már túltettem magam.
Ami az adókedvezményt illeti-bocsi,hogy okoskodok egy kicsit-sajnos már nem úgy van ahogy Edith bemásolta.Ez a kormány részben eltörölte.Már csak a 3 vagy több gyerekesek kaphatják,-tehát ti is!-a terhesség 91.napjától(ez nem változott)és gyerekenként 4000ft.Tehát Roland a terhesség 13.hetétől igényelheti a 3 gyerekre,így 12 ezerrel kevesebb adót fognak tőle vonni.A munkahelynél-szerintem a tűzoltóság ilyen hely-van erre formanyomtatvány,amit ki kell töltenie,és kell a dokitól majd egy igazolás amit csatolni kell hozzá és természetesen a többi gyerek adatai.A következő hónapban már meg is kapjátok.Az évi adóelszámolásnál-jövőre-majd be kell írni a jogosult hónapok számát,és akkor azt az egy hónapot is megkapjátok,ami az igénylésnél csúszott.Majd minden évben az adózáskor ki kell tölteni ugyanazt a formanyomtatványt,amit most,és akkor folytatódik a következő évre is.
Most ezt nem azért fejtettem ki,hogy az ember a pénz miatt vállal gyereket,de a kedvezményeket nem szabad elfelejteni.Hamár úgyis kevés az ember pénze,legalább ezeket ne veszítse el.Olcsóbb így az ovi,az utazás(volán,MÁV)csatlakozhattok a Nagycsaládosok Egyesületéhez,ami szintén kedvezményekkel járhat,a családi pótlék is magasabb,stb.
Mégegyszer sok örömöt és boldogságot az elkövetkező időkre!

Edith,
köszi jól vagyunk.Bár Hanna elég nyügi.Van pár pöttye-szerintem rubeola-láza nincs,és egyszerre jött ki a 2 felső szemfoga,az alsók most törnek át.

Hú,ehhez a vállalkozó és alkalmazott témához nem tudok hozzászolni.Szerintem mindegyik a pénzről szól és a munkáról.Na ez egy kicsit"szőke nős"mondat volt!De ahogy Árpi írta mindegyiknek van előnye és hártánya!

A képek változatlanul nagyon jók!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Ma egész nap készültünk a mai kerti partyra, Barnus és Laci névnapját tartjuk meg. Barnusé két hete volt, de a családban többen nyaraltak, így eltoltuk az ünneplést.

Mindjárt megjönnek a vendégek!

Holnap jövök!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Sziasztok!

Márti, kibújt a foga még tegnapelőtt, a láz is szerencsére teljesen elmúlt, de a másik két fogacska (az alsó szemfogask) továbbra is kínozza. :(
Ma is voltunk a Marosparton, de kb. 4 óra felé már haza kelett jönnünk, mert Kriszta nem bírt magával: kétszer aludt, de nagyon keveset, senkinél sem volt jó, szinte csak én kellettem neki, de még nálam is nyafogott.
Most fektetem le, most már elég nyugodt, de a keze csuklóig van a szájában állandóan. :roll:

Zsuzsi, meleg volt ma, de a Maros partján nem volt elviselhetetlen, mert állandóan fújdogált a szellő. Sőt, egy időben rendesen fújt a szél, hogy még fáztam belé. De ez csak pár pillanatig tartott, a nap szint egyáltalán nem bújt el. Örülök, hoyg jobban vagy! :)

Remélem, mindenkibnek jól telt a hétvégéje, holnap, ha tudok, jövök, de most megyek, mert még be kell néznem másik topikba is.

Jó éjt mindenkinek. :)
puszi:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith:remélem hamar túl lesz a drága a fogmizérián!!!! :roll: És egy időre nyugi lesz e téren!!!!!

Gazdagréti buli nem volt nagy szám, délelőtt nagyon program sem volt, Szoni felült a pónilóra meg egy körbe forgó bizgentyűre, aztán jöttünk haza.
Itthon ebéd után olyan csendes pihit csaptunk, hogy csak na!!!!Mindenki szundizott!!!!!! :shock: :lol:
Délután anyóskám megint grillezett, gyerekek meg éhen akartak veszni ott verték az asztalt, hogy legyen már kaja!!!!! :shock: :D
Olyan jó volt nézni, ahogy együtt ettek a kisasztalnál!!!!Zsombi nem gatyázott kanállal, kézzel mindenhogy tömte a kis szájába a kaját!!!!! :wink:

Zsuzsi:neketk milyen napotok volt??????

Edit:hogy sikerült a buli????

Zsandi:normalizálódik a helyzet????

Julcsi:ti merre csavarogtatok ma?????? :shock: :wink:

Iza drágám!!!!Ha hazaértek jelentkezz!!!!!!Csak 1 pár mondatot!!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Tessék visszarázódni a hétköznapokba és kicsit mesélni a hétvégéről!!!!! :wink:

Zsu:milyen volt a múzeumok éjszakája??????Gyerekek élvezték???Kata hogy bírta?????

Évi:akkor mikortól is lazulhatsz??????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


hmmmmmmmmmmmmm jó a víz:
Kép
Shot with DiMAGE Z10.

biztos ami tuti:
Kép
Shot with DiMAGE Z10.

halacskáink:

Kép
Shot with DiMAGE Z10.

1 úszógumiban:
Kép
Shot with DiMAGE Z10.

kulcsoznak:
Kép
Shot with DiMAGE Z10.

Zsombi így is tud enni:
Kép
Shot with DiMAGE Z10.

tárcsás grillezés:

Kép
Shot with DiMAGE Z10.

csipegetnek:
Kép
Shot with DiMAGE Z10.

Szonó lovagol:
Kép
Shot with DiMAGE Z10.

a kis vagesz:
Kép
Shot with DiMAGE Z10.

bambul az autóban:
Kép
Shot with DiMAGE Z10.

Így esik az eső látod Zsombi????
Kép
Shot with DiMAGE Z10.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Na azt nem akartam , hogy beírja azt a Dimage z10-et :oops: , majd legközelebb figyelek!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti Drága, ismételten jók a képek, én is irigy vagyok a kaja miatt. A fürcsi szupi, gyönyörűek a manók.

Hol vettétek a tárcsát? Már régóta fáj a fogunk rá, de nem láttam még sehol. És mennyibe kerül? Írtad a múltkor, hogy Anyósék rendelték valahol.

Nagyon magam alatt vagyok, Virág lába egyre randább, most viszem egy tuti dokihoz, 1 hónapig szabin volt. Rögtön hozzá mentünk volna, de külföldön volt. Remélem tud segíteni, mert már többször sírtam miatta.

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:majd megkérdezem pontosan, kitől rendelték és átküldöm mailben az adatokat!!!! :wink:
Sajnálom Virág lábát :( , remélem ez a doki megmondja a frankót és gyorsan megoldja a problémát!!!!Tarts ki!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Jó reggelt!

Kriszta 6-kor kelt, és tápszer után esze ágában nem volt visszaaludni. :roll: Most persze, kidőlt már, de nem nézünk - azt hiszem - egy túl jó nap elébe. Ugyanolyan nyűgi, semmisemjó állapotban van. Úgy sajnálom szegénykémet.
És én is kezdek eléggé magam alatt lenni. Múlt hétvége óta valahogy semmi sem jó. Hiába beszéltük meg Istvánnal a dolgokat, rövidtávú hatása volt csak. Tegnap a Marosparton igaz, hyog igyekezett átvenni Krisztát sokszor, így én is horgászhattam (még fogtam is egy szépet :) ), de amint hazaértünk, már megint az én gyerekem volt. Aludni nem akart, kb 20 percet játszottak, és utána fogalma sem volt, mit csináljon vele. Persze, mire elszundítottam volna, át kellett vennem, mert sírt. Ilyenkor nekem is az az érzésem, hogy magamnak csináltam gyereket. ÉS a második is úton. Lehet, felelőtlenség volt ilyen korán. Pedig annyira várjuk!
Igaz, azt is tudom, hogy tulajdonképpen számíthatok a segítségére, de mégis vannak ilyen periódusai, amikor nem tudom hová tenni a viselkedését.

Bocs', hoyg ismét felhoztam a pasitémát, de valakinek ki kellett öntenem a szívem. :(

Edit, nagyon remélem, hoyg ez az orvos meggyógyítja Virág lábát! Most már hamarosan renbejön!

Márti, klassz a sorozat, tényleg nagyon ügyesen eszik Zsombi, mégha néha "malacka" is. :) Szoni pedig gyönyörű. :D
Sajnálom, hoyg nem volt túl izgalmas a tegnap délelőtt. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith!

Mint mondhatnék? Tudom, érzékenyebb vagy a terhesség miatt, és a közérzeted sem túl jó. Nem akarlak elkeseríteni, de két gyerekkel az élet nem lesz fenékig tejfel. Elindulni valahová akkor tudsz, ha mindkét manó evett, aludt, ami általában soha nem esik egybe. Közben gondoskodni mindkettőnek kajáról, innivalóról, mert hiába etetted meg őket indulás előtt, útközben lesznek éhesek, szomjasak. Krisztának tuti akkor kell pisilni, mikor a hordozóban a kicsi torkaszakadtából üvölt. Mire overallba bujtatod a picit, biztos akkor rakja teli a pelust. Közben Kriszta már kabátban toporog. Egyik cumi biztos otthon marad, nem beszélve a kedvenc játékról. Ragozhatnám még, de idegek és humorérzék kellenek a boldoguláshoz. És hát a párod nem valószínű, hogy többet lesz otthon vagy átlép önmagán. Nem akartalak megbántani, de tényleg ez lesz a valóság.

Segítenék Neked szívesen, de olyan messze vagy! Épp azon gondolkodtam, hogyha megszületik Mütyürke, mennyire keveset tudsz majd jönni.

Még egyszer mennek a vigaszpuszik!!!!!


Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Szerintem ennyire nem lesz horror a dolog :shock: , vagyis én nem így éltem meg, pedig az elején nekem a depi miatt is nehezebb volt!!!!
Ha mázlid van akkor a Kriszta is gondosokdó kistesó lesz, ha megkéred ezt meg azt odavisz, nekem ez is nagy segítség néha.
A párod meg jobban kijön majd a Krisztával, mikor már kommunikál rendesen, az a férfiaknak is egyszerűbb.
Az elején bele kell majd rázódni a négyesben léthez, de az is menni fog.Minden rendben lesz :lol: :wink: ..........biztosan meséltem már , de én akkor rázódtam helyre lelkileg mikor rájöttem, hogy a 2 síró gyerekemet lehet egyszerre ölelgetni, vígasztalni. :wink:
És mikor eteted a kicsit, a nagynak lehet mesélni vagy énekelni, bele kell vonni a mindennapi teendőkbe és akkor neki is könnyebb lesz!!!!
Ez meg tök normális, hogy ilyen őrült gondolataid vannak, hogy felelőtlenség volt ilyen korán meg ilyenek, az meg a másik természetes dolog, hogy sokkkkkal érzékenyebb vagy.Próbálj meg beszélni a pároddal, neked sem könnyű most és lehet, hogy ő is parázik, hogy mi lesz!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Lassan kezdünk visszatérni a régi kerékvágásba, úgyhogy most talán kicsit tudok írni is. A manók elaludtak, nagyon aranyosak egyébként. Marci már nagyon sokat visszavett a vadócságából, Flóra meg kezd leszakadni rólam, gondolom lassan elhiszi, hogy nem jönnek fehér köpenyesek óránként, és nem akarják bántani. Egymással is kezdenek jobban kijönni, bár még nem tartunk ott, mint a kórház előtt. Bár ők sosem voltak az a jól eljátszunk egymással testvérek, de már kezdtek fogócskázni, nagyokat röhögni együtt. Talán lassan ez is visszatér.
Az első éjszakánk nem volt túl jó, Flóra megébredt, és sírt nagyon, nem is tudtuk visszaaltatni, egyszer csak elfáradt. Azóta (kopp-kopp) már alszanak szépen, folyamatosan. Enni tegnap kezdett, most már annyit és akkor eszik ő is, mint Marci. Végre két hét után kanállal, és joghurtot is.
Nagyon el voltam keseredve, mikor hazajöttünk, de most már talán látszik az alagút vége. Persze ezt az elkeseredést nem is lehet egy napon említeni a két héttel ezelőttihez.

Edit!
Asszem lemaradtam. :oops: Mi baj van Virág lábával? Remélem semmi komoly!
Hogy sikerült a tegnapi grill party? Utólag is sok-sok boldon névnapot kívánok Barnidnak!

Edith!
Ne aggódj, természetesek ezek az érzések, amiken keresztülmész. Nagy változások előtt álltok, így van jól, hogy esetleg megijedsz tőlük. Majd megszületik a kistesó, hipp-hopp belerázódtok, és akkor már csak mosolyogsz a kezdeti nehézségeken. Biztos nem lesz persze egyszerű, de mindketten akartátok, terveztétek, ügyesek is lesztek. Hullámvölgyek meg vannak, sajnos.
Néha egyébként én is úgy érzem, hogy Zsolti nem segít eleget, néha meg azt, hogy kevés embert találtam volna, aki ennyire mellettem áll, ilyen jól bánik a manókkal. Szóval, ez is nagyon hangulat kérdése. Neked meg most amúgy is nagyon jó okod van a hangulatingadozásra!

Márti!
Képek szuperek, Zsombi mekkorát nőtt! Nagyon szépek, és olyan aranyosak a képeken.
Örülök, hogy hallottátok a legkisebb szívdobbanásait, és sikerült az UH-t is megejteni. Olyan jó látni a 3. csíkodat, na meg Edith másodikját is. Még nem szokott hozzá a szemem. :)

Timi!
Milyen az élet az új helyen? Belerázódtatok már? Gyerkőcök hogy viselték a költözést? (Lehet volt már szó ezekről. :oops: )
Hannával minden rendben?

Julcsi!
Hogy sikerült a keszthelyi kiruccanásotok? Képeket láttam még a múlt héten, eszméletlenek a csajaitok. Annyi szeretet árad róluk egymás felé, még nekem is egy csoda, pedig az enyémek is egyidősek.

Zsuzsi!
Én is várom már a babadömpinget a baráti társaságunkban, mégha ezzel valóban tolódnak is a bulizások. Így sem jó mindig, hogy csak mi vagyunk gyerekesek. Meg akkor majd már vígasztal, hogy a kezdeti nehézségeken mi már túl vagyunk, az idő nekünk dolgozik. :roll:

Barbi!
Mi újság Ádámmal? Olyan ritkán mesélsz róla.

Ibolya!
Tök jó, hogy ennyi programot szerveztek mindig hétvégére, néha irigykedem. Biztos nagyon élvezik a manók is.

Zsu!
Hogy sikerült a múzeumok éjszakája programotok?
Mi újság a munkával? Bírod? Tetszik? Megéri?

Munkával kapcsolatos hsz-ekhez nem tudok hozzászólni, mert nem ismerem az előzményeket, de ezt az oldalt visszaolvastam, azokkal egyetértek. :wink:

Andi
Kép
zsandi
 
 


INGYEN 26 oldalas kis Fotófüzet 2007.06.22 és 2007.06.26 között a Fotolab Fotószolgálat jóvoltából! Próbálja ki ön is, milyen saját képeit könyv alakban viszontlátni! Az Új Fotókönyv Szoftver segítségével akár 3 perc alatt összeállíthatja!
Az akció csak a kis formátumú 14x13 cm-es könyvre vonatkozik!
http://www.digifotolab.hu/
*A transzferköltség sem terheli önt az akció ideje alatt, így teljesen ingyenesen juthat hozzá termékünkhöz, azonban az akció csak a 26 oldalas 14x13 cm-es Fotófüzet termékre vonatkozik, amennyiben más fajtát, vagy több oldalasat rendel, normál megrendelésnek számít és teljes áron vásárolható meg!

Andi
Kép
zsandi
 
 


Márti, nekünk a kezdeti időszak tényleg ilyen volt. Ugyanúgy egyedül mentem a két gyerekkel, mint most és tényleg így zajlottak az elindulások.

Lehet, hogy Neked más volt, mert Roland sokat segített és együtt mentetek ügyeket intézni, vásárolni, stb...

Emlékszem arra az írásodra, mikor valahová mentetek vendégségbe és megkérted a párodat, hogy szedje össze a gyerekek cuccait hazainduláskor. Hát sok jó nem sült ki belőle. :D

Ha nálunk Laci segít elrakodni, akkor marad el a legtöbb cucc. Ő azt hiszi, hogy én pakoltam be én meg azt, hogy Ő.

Pénteken Anyós itt volt, vittem haza, megkértem Barnit öltöztesse fel. Én Virágot rendeztem és a kocsiban láttam meg, hogy Barni bugyiban és pólóban van, rövidgatya az ágyon kikészítve. :evil:


Szóval sajna nálunk az a biztos, ha én rakodok és én öltöztetem a manókat.


Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Zsandi,
örülök,hogy végre kezd nálatok olyan lenni,mint a kórház előtt.Sokat gondoltam rátok,és reménykedtem,hogy Flóra minnél előbb meggyógyuljon.De ahogy olvasom lesz még egy-két körötök a kórházban.Kívánom,hogy minden jól alakuljon és most már teljesen meggyógyuljon ez a pici lány.
Nálunk minden ok.A gyerekek már megszokták itt,bár a kánukilában hiányzott,hogy nem ugorhatok le a Balcsira.
Hanna szerencsére jól van,füle rendben.Látod nekünk is mi mindenen kellett túlesnünk,és szerencsére a műtéttel megoldódott a gondunk!kopp-kopp!!!!!!!!!!!!

Edith,
teljesen természetes amit most érzel,de hidd el változni fog!Minden új helyzet először szokatlan,de majd belejösz!Kitapasztalod,hogy a gyerekeidnek,hogy lesz jó és a szerint fogsz cselekedni!Bizz magadban!
A pasikérdés örök téma marad!Nyugodtan öntsd ki a szíved,ha úgy érzed rád marad minden!Szerintem azért István is változni fog,és többet fog játszani a Krisztával,hamár meg lesz Mütyürke!
Kitartás,és boldogan élvezd ezt a csodálatos időszakot!

Most mennem kell,mert Hanna felébredt és sír!

Pusz

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Andi, örülök, hoyg kezdtek visszarázódni az otthoni életbe, és a manók is jól megvannak egymással. :) Örülök, hyog jól van Flóra, és remélem, soha nem kell újra végigjárnotok ezt a kálváriát. Mint ahogyan senki más sem. :)

Edit, Márti, Andi, ami minket illet, azért úgy gondolom, hogy valahol ott középúton vagyunk aközött, amit írtatok. Edit, biztos vagyok benne, hoyg vannak, illetve lesznek olyan pillanatok, amikor minden a feje tetwején áll, amikor a két gyerek nem "együttműködő", és félek is ezektől a pillanatoktól.
Márti, te is tapasztalatból beszélsz, tudom, a te helyzetedet viszont azért tartom szerencsésebbnek, mivel Rolandod sokkal együttműködőbb pl. manók terén, mint itt a férfiak többsége.
Az én szerencsém viszont az, hoyg alapjában véve nagyon optimista természetű vagyok, és próbálom, és tudom is a dolgok jó oldalát nézni, csak azért van, hogy engem is ellepnek a hullámok, amikor nagyon elkeseredek (mint ma is).
Nem tudom Istvántól mire számíthatok. Ha objektíven mérlegelem a dolgokat, Kriszta születése óta valóban változott jó irányban (segítség terén), de szerintem még mindig nem eléggé. Lehet, a második manó megváltoztatja? Azért ennyire naiv nem vagyok, bár reménykedem, persze.
Ha magamhoz is őszinte akarok lenni, akkor be kell vallanom, hogy Istvánnak a segítsége nélkül mégsem lennénk itt (mind fizikai segítségre, mind pedig lelki támaszra értvén), csakhát azt nem értem, hogy neki miért nem olyan termszetesek bizonyos dolgok, mint más férfinak, pl. a tisztábatevés, fürösztés, stb.

Bocs', de most megyek, hazajött István és ebédelnünk kell. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Bocs', már nagyon rég írom ezt, az utolsó hsz-kat nem olvastam még, de rohanok, mert ebéd után el is megyünk itthonról. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edit:én nem azt mondom, hogy tökéletes a drágám :lol: , de igyekszik és ez nekem bőven elég.
Elhiszem, hogy Te így érezted magad, ami nem meglepő, hiszen egyedül kellett megoldani a dolgokat, de szerintem Edith párja még változhat!!!!!

Edith:ne add fel, és ne keseredj el, csak optimistán ahogy mondod, hátha az István is belelkesedik!!!!! :lol: :lol: :lol:

Zsandi:dejódejódejó, hogy alakul nálatok a helyzet!!!!!!!!!!!!!!Nagyon örülök!!!!! :wink:

Timi:nem tudom írtam e, de köszi az adókedvezményről az infókat!!!!! :wink:

Zsuzsi:mi a helyzet anyósodéknál maradtatok??????????????? :shock: :D

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edith!

Igazad van, vannak pillanatok, mikor az optimizmus segít át a nehéz pillanatokon. pl. Elég lesz télen egyszer kimozdulni naponta, nem kell a téli ruhatárat kétszer egy nap felküzdeni két kismanóra. :lol:

Akkor Nálatok is terápiás a sütőtök? :lol:

Andi! De jó, hogy jöttél! Hidd el, kialakul minden újra. Ha lesz egy kis időd, teszel képeket? Annyira régen láttuk a törpéket!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Márti!

Azért közelít a tökéletes felé Roland, hidd el!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?