Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon édesek vagytok, köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, és a köszöntést!

Puszika, Lina
lina

Sziasztok!

Látom, pangás van ma. Holnap aztán 9-tõl mindenki nagyon drukkoljon, mert ha nem tudok majd semmit, akkor Titeket vonlak felelõsségre, hogy nem jól szorítottatok!Kép Ugye milyen rendes vagyok?!

Kata007Kép

Megnéztem az új fotókat, nagyon aranyosak vagytok!

PankaKép

Lassan jöhetnél már szülés sztorit mesélni! És az apuka is!Kép

NevaKép

Nem kell annyira sietni a fogakkal, Martin 9 hónapos és 9 napos volt, mikor az elsõ foga kinõtt. Az egyik barátnõm ikrei most múltak 10 hónaposak, és még fogatlanok. Úgyhogy hidd el, elõbb-utóbb ki fog nõni.

Puszika, Lina
lina

Sziasztok Lányok

Lina Kép Kép

Marika, mindjárt Hétfõ??????

Éva szuper. Nagyon szurkolunk.
Milyen érdekes nekem sem volt semmilyen hányingerem amikor Bendi ennyi idõs volt.

Neva, Laura csini, bejön nekem, vele is gyömöszke lehet majd?
Kábel gondok voltak, nem térerõ, csak azt nem értem, miért pont ez a David Beckham aki nem egy férfiideáál épppen.
Na most mit kapok majd tõletek lányok.

Fogak nálunk is késésben voltak, de Bendi közel két hónappal korábban jött, ne aggódj. Olyan sokat nyálaskodik vagy három hónapja, még így több foggal is, de nem nagyon engedi megnézni õket, pont ma du. nagyon nyûgi volt.
bbendi

Sziasztok!

Csak azok kedvéért, akik miattam néznek beKép Még itthon rontom a levegõtKép

Lina!
Holnap nagyon fogok szorítani (akár szülés közben is), szóval rajtunk ne múljonKép De azért biztos a sok tanulás is megteszi majd a hatásátKép

Zoli!
Tényleg mindjárt hétfõ, aztán jön a kedd, majd szerda, de remélem akkor már nem rontom itt a levegõtKép Ja közben leesett, hogy miért van kiemelve a hétfõKép Az idõpontokra én már nem adok. De izgi lenne, ha tényleg akkor jönne ki. Még a végén az UH-nak lesz igaza, ami ugye csak egy gépKép

Panka!
Látod sajna nekem Pest nem jött be, de talán MiskolcKép
És még a vasárnapiak táborához sem csatlakozhatokKép

Puszika mindenkinek és jó éjtKép
Marika
Marika (hriczom)

Lina!
Boldog Szülinapot!!
Ma van anyukám szülinapja is, ma õt köszöntöttük. Kép

Holnap kapja Hanga Kincsõ az újab oltását, és egy darabig nem is fogják szurkálni a fenekét.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Szia Marika, azért még van egy kis idõ a vasárnapból, ne add fel.
Én mindig szívesen olvaslak.
Addig is
Kép
bbendi

Marika!

Aranyos vagy, hogy hiányoltál, jólesett.Kép
Sajna én is nagyon beteg voltam, elkaptam a lányoktól, 3 napig magas lázam volt, influenza. Mára már mindenki meggyógyult.Kép

Kata!
Lányok jobban vannak már?

Neva!
Megnéztem Laurát, nagyon csini kiskalapos hölgy. Már ilyen szépen ül? Hanga még nem ül, viszont forog, gurul, kúszik, négykézláb dühöng (olyankor olyan kis morci, de ari).

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok mindenkinek!

Bocs, hogy egy kicsit késõbb jelentkezem.
Kata007, köszi a sz.gépes tanácsokat, igyekszem megfogadni.

Marika, bár üzenetet nem írtam az elmúlt napokban, de mindig bekukkantottam pár percre, hogy mi van veled.

Hát velem is történt pár dolog a múlt héten. Elõször is a férjem 2 napig az ágyat nyomta, biztos az influenza. Õt ápoltam, én nem tudom ti tapasztaltátok -e, de a férfiak igen gyámoltalanok tudnak lenni ha éppen betegek.
A másik pedig, hogy már 5 napja késik... Persze nem élem bele magam (vagy már bele is éltem?). De azért furcsálom, mert nekem szinte mindig pontosan, 29 napra szokott megjönni. Most meg semmi... Viszont a mellem az eléggé érzékeny. Szerintetek lehet még ebbõl valami? Majd késõbb megírom a fejleményeket.
Sziasztok, Ditta
Ditta

ZoliKép

Az említett úriember nekem se jön beKépKépKép Csak azt hittem vodás vagy és ugye a reklám.... gondoltam ha már osztozni kell akkor inkább õKép

Gyöngyöske!

Nem ül biztosan Laura sem. Látod a sarokba raktuk, hogy ne tudjon borulni. Ha a két kezét a combjára teszi akkor viszont egy stabil helyzetet érez és úgy elég sokáig marad. De a mászás/forgás a fontosabb. Azt gyakoroljuk.

Kriszta!

Úgy sajnálom, hogy nem tudunk egy idõpontot összehozni. A héten minden délelõtt itthon vagyunk. Pénteken viszont már megyünk anyukámhoz. Jó lenne talizni...

Köszi a dícséreteketKép Bár ezt már egy fórumon említettem, hogy nem igazán az én érdememKép
Mosolygós baba, szinte válogatás nélkül nevet mindenkire, viszont a testi érintkezéskor már nagyon válogatósKépKépKép
Gyömöszke csak "nagykorú felügyelete mellett ajánlott" mert szokott visítaniKép

neva
neva

Lina!
Szorítok érted, hogy minden simán menjen a vizsgán!Kép Majd írd meg, hogy sikerült.
Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

HAJRÁ LINA, HAJRÁ LINAKépKépKép Látod én szorítok (annyira hogy még a baba se jöjjön ki Kép)

KataK!
Keresztelõ meg volt, remélem legalább ti ünnepeltetekKép Mert én még itthon vagyokKép délig, mert délre megyek NST-re. Akkor majd megint visszahívnak holnap... Már úgy unom.

Vagyis legjobban nem azt, hanem a napi 20 sms-t, hogy "egyben vagy még?" Most már ki is kapcsoltam a telefont, nem bosszantom magam vele.

Ditta!
Húúúúú, az jó lenne (mármint egy kétcsíkKép) Én mindenesetre szurkolok neked is.
Szegény férfiak, hogy mit kell elszenvedniük egy-egy betegség alatt, nekik biztosan jobban fáj, mint a nõknek és azért sírnak annyit (mindjárt jön Zoli válaszaKép)

Gyöngyöske!
Remélem legalább Hanga nõiesen viselte a szuritKép Mamádnak Boldog SzülinapotKép Örülök, hogy jobban vagytok, akkor most már csak így is kell maradniKép

Zoli!
Angyalkát köszi, vigyázott ránk egész napKép Nehogy valami fájdalmam legyenKépKép Viszont pozitív hozzáállás, ennek a hétnek is van vasárnapjaKépKépKép

Puszika mindenkinek, Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok!

MarikaKép
Én már nem is mondok semmit.Kép De azért mond meg Dorottyának, hogy Beni már nagyon várja, hátha akkor úgy dönt, hogy most már ideje elhagyni a mami pociját.Kép Mi valószínûleg a napi NST-tõl ijedtünk meg, mert ugye hétfõtõl naponta kellett volna járnom.

LinaKép
Mi is gondolunk ám rád. Remélem nagyon ügyi vagy és jó hírekkel fogsz jönni. Szülés sztorit már elkezdtem megírni, csak még nem jutottam a végére.Kép Majd páromat is piszkálom miatta.

NevaKép
A fotón az nem is Laura, hanem egy nagylány.Kép Nagyon édes.

DittaKép
Drukk megy, hogy zebrás legyen az a teszt. Egyébként nem szeretnél bekerülni a táblázatunkba?

GyöngyöskeKép
Örülök, hogy meggyógyultatok. Már most jön a jó idõ, kívánom, hogy ezek a fránya betegségek már kerüljenek el benneteket jó hosszú ideig.

Kata007Kép
Én is meglestem a fotókat. Hát, hogy Dóri is milyen nagylány már.Kép Elõhivattuk a fotókat, már csak a szkennelés van hátra.Kép

EvaevaKép
Engem minden szó nélkül elengedtek a vizsgálatokra. Olyankor ált.-ban 1/2 napokat dolgoztam. Kaptál már valami dátumot a szülés várható idõpontjára?

Kata(k)Kép
Hogy sikerült a keresztelõ? Karinának nagyon-nagyon sok boldog névnapot kívánunk.Kép

ZoliKép
Nyugi, nem hagyom magam, hogy a védõnéni sok hülyeséggel telebeszélje a fejem.

Képzeljétek, kérdezem a védõnõt 1 hét méregetés után, hogy ugyan meddig gondolta ezt az egészet. Azt mondja, hogy 1-2 hónapig. Mondtam neki, hogy felejtse el a dolgot, nem vagyok hajlandó ennyi ideig méregetni Benit. Úgyhogy még 1 hétben egyeztünk meg, aztán majd meglátjuk. Egyébként, hogy dicsekedjek is egy kicsit 3100 g-al hoztuk haza Benit a kórházból és pénteken 3440 g volt. Szerencsére jó gyerek. Éjszaka 2-3× szopizik, egyébként alvás van (remélem nem szólom el magam). Nappal szokott egy picit nyügi lenni, mert néha fáj a pocija, dehát inkább nappal nyûgösködjön, mint éjjel.

Mostmár befejezem regényem. Puszi mindenkinek.

Panka

panka

Sziasztok!

Gyorsan befejeztem a szüléssztorit, hogy még Marika is el tudja olvasni.Kép Hát akkor rövidenKép megpróbálom leírni.

Kezdem a legelején. A keddi NST-n mondta a dokim, hogy a következõ pénteken lesz, de mehetek szombaton is, mert õ lesz az ügyeletes. (Mi inkább pénteken mentünk.) Szombaton férjem és apukám Pestre mentek, így anyukám egész nap készenlétben állt, hogy ha esetleg menni kéne szülni, majd hívja a taxit. A családom egész héten azzal hülyéskedett, hogy szombaton úgyis ügyeletes a dokim, majd amíg a férfiak Pesten vannak addig én anyukámmal megszülök. Hát majdnem így lett, de Beni nem akart az apukája nélkül a világra jönni.Kép Szombaton 1/2 7-re értek haza Pestrõl. Utána kimentünk anyósomékhoz vacsizni, és átadni a nõnapi virágot. 8 órakor akartunk indulni anyukámékhoz, de én indulás elõtt még elmentem a WC-re. Na és itt indultak be a dolgok. Két kis pukkanást hallottam, jött a nyákdugó és utána elkezdett belõlem ömleni a magzatvíz. Szóltam páromnak, hogy úgy néz ki, hogy szülni fogunk.Kép Anyósomék egybõl bepánikoltak, mentõt akartak hívni. Magunkhoz vettünk egy pár törülközõt és Tapolcáról elindultunk haza a cuccaimért (mondanom sem kell, hogy még nem volt rendesen összepakolva, csak a nagyja volt összerakva egy helyre). 9 óra körül értünk be a kórházba (a magzatvíz még mindig folyt belõlem rendesen, a doki is csak lesett, hogy honnan jön ennyiKép). Dokim amikor meglátott egybõl azt kérdezte, hogy hétfõn már nem akarok NST-re menni? (Mert ugye hétfõtõl minden nap kellett volna mennem.) Megvizsgált, bõ 1 ujjnyira voltam nyitva és a baba nagyon fent volt. Na ekkor meg is ijedtem egy kicsit, hogy jó hosszú szülésünk lesz. Fájásom még mindig nem volt, vagy legalábbis én nem éreztem. Ezután elintéztük a papírmunkákat, utána elfoglalhattam a szülõszobát, ahol 1/2 órás CTG következett. Itt már a párom is csatlakozhatott hozzám. Ezután elõkészítettek: borotválás, beöntés és a zuhany (ez nagyon jól esett). Ezután vissza a szülõszobára és ismét CTG (ez végig rajtam volt) és bekötötték az infúziót is. Elvoltunk magunknak mint a befõtt. Nekem nagyon jól esett, hogy hagytak minket kettesben, csak akkor jöttek be, ha nagyon muszáj volt. És az is nagyon jó volt, hogy ott volt a párom, mert tudtam, hogy ha bármi gond lenne, vagy bármire szükségem lenne, akkor õ kimegy szólni a dokinak vagy a szülésznõnek és nem nekem kell kiabálni a szobából, hogy ugyanmár jöjjön valaki. A doki az egész vajúdás alatt 3× vizsgált meg (mindig nagyon óvatosan, nem volt semmi tágítás, nem akarta siettetni a dolgokatKép). Úgy éjfél körül (az idõvel nem igazán voltunk tisztában, mert óránk az nem voltKép) kérdezte a doki, hogy nincs-e kedvem felállni. A szülésznõ tágra nyílt szemekkel kérdezte a dokitól, hogy felállhat infúzióval és CTG-vel? A dokim pedig mondta neki, hogy persze. Ennek nagyon örültem, mert már elfeküdtem rendesen az oldalam, és szerintem ettõl kezdtem el igazán tágulni. De így a fájások is beindultak rendesen, ezt a szakaszt nem biztos, hogy egyedül is végig tudtam volna csinálni. Olyan jó volt, hogy a fájásoknál tudtam a páromra támaszkodni. Egy idõ után jött a doki (itt már elvesztettem az idõérzékemet), hogy most már úgy fekszek, ahogy nekem kényelmes, hát megváltás volt, hogy végre hanyatt feküdhettem. Ezután jött a szülésznõ, kérdezem tõle, hogy milyen fájdalomcsillapításra lenne lehetõség. Azt mondta, hogy majd ha erõsebb fájások lesznek ad valamit. Kb. 2 perc múlva jön a doki, megvizsgált és láttam a döbbenetet az arcán, kérdezte, hogy nem akarok nyomi, mert mindjárt szülünk. Kérdezem tõle is a fájdalomcsillapítást, hát azt mondja, hogy most már nem lehet, mert 1 órán belül baba lesz. (Ekkor egy kicsit szomorú lettem, mert már jó lett volna, ha kapok valamit, de utólag egyáltalán nem bánom, hogy fájdalomcsillapító nélkül szültem.) Na ekkor rohamléptekben szétszedték alattam az ágyat. Nyomtunk egy párat és Beni rakétaként berobbant ebbe a világba. A vágáshoz kaptam Lidocain szurit, de így is éreztem (igaz fájni nem fájt). Az átlagosnál nagyobbat kellett vágni, meg még Beni repesztett is mellé rendesen. A köldökzsinórt a párom vágta el. Benit a mellkasomra tették, de szopizni nem lehetett.Kép Ezután el is vitték. A méhlepénytõl egy kicsit féltem, mert elég sok rémtörténetet hallottam, hogy ez rosszabb, mint a szülés, de semmit nem éreztem, egy nyomásra kijött. Onnan tudtam meg, hogy már kint van, hogy a szülésznõ kiabálta a dokinak, hogy méhlepény és õ jött és megnézte. Na ezután jött a varrás, hát ezt nem kívánom senkinek, ez sokkal de sokkal rosszabb volt, mint a szülés. Szegény párom kezét jól megszorongattam közben. 3/4 órán keresztül foldoztak, és végig éreztem mindent. 6-ig kellett volna a szülõszobán lennem, de csak 1/2 1-re lett szabad ágy az osztályon, így addig lent dekkoltam. Ráadásul mikor felkerültem az osztályra, szóltam a nõvérnek, hogy szeretném ha kihoznák Beni, hát 1/2 4-kor hozták ki. Az nagyon rossz volt, hogy 12 órának el kellett telni ahhoz, hogy újra láthassam a fiamat. Szerencsére a szülés annyira nem viselt meg, a szülõszobáról a saját lábaimon mentem fel az elsõre, a nõvérek csak lestek. Utána láttam, hogy másokat ágyon tolnak fel. Az ez után következõ napokat ki lehetett bírni, igaz a sebem fájdogált, de 1 hét alatt teljesen elmúlt minden fájás. Ugye a hasam vastagon kiütéses volt már a szülés elõtt is az NST-s géltõl. Na ehhez még jött egy "pár" kiütés (az egész testem vastagon kiütésése lett és ráadásul viszkettek is) a kórházban töltött idõ alatt, ugyanis mint kiderült, allergiás vagyok a fertõtlenítõre is amit ott használnak (többek között az ágynemûhöz is). De szerencsére most már csak egy pár db van meg belõlük, csak a viszketés nem akar múlni.

Megvolt az újszülöttkori UH is a pyelon miatt, hát sajnos nem múlt el, 16×11mm-es. Ápr. 11.-én kell mennünk kontroll UH, hát a gyomrom e miatt egy kicsit azért görcsben van.

Ugye milyen rövid lett? De ha még esetleg valamire kíváncsiak vagytok nyugodtan kérdezzetek.Kép

Puszi, Panka

panka

Sziasztok!Kép

PankaKép Nagyon jó, hogy leírtad a sztoridatKép Nagyon tetszett. Egyáltalán nem rémtörténet és a dokinkról is jókat írtál (kivéve a varrást). Még egyszer gratulálok és április 11-hez szorítunk. De úgysem lesz semmi gond, majd meglátodKép

LinaKép Egész délelõtt szorítottam Érted, kérdezték is a kollégáim, hogy rosszul vagyok-e, mert vörös az arcom. Persze csak az erõlködéstõl voltKép Na, hogy sikerült???

ZoliKép De jó, hogy megint itt vagy. Ez a Sever jó ötlet, a héten kinézünk oda. Sapka ügyben nem nagyon tudok segíteni, de a Kazinczyn talán van egy kalapos/sapkás, nézd meg ott! A fõnököm influenzás volt, de mint írtam már meggyógyult, így nem tudok küldeni a Te fõnöködnek egy kis bacit. Ha szóltál volna hamarabb az enyémbõl is szívesen adtam volnaKép

NevaKép A képek nagyon szuperek! Most végignéztem a korábbiakat Rólatok is. Az a király-királynõs hol készült? Nagyon tutik vagytokKép Laura képei is jók lettek, édi kiscsaj. Talán Zolinak is olyan kalap kellene, mint amilyen Laurán van az egyik képen.

DittaKép Jó lenne az a zebrás teszt...Kép Nem csinálsz egyet kíváncsiságból??

GyöngyöskeKép Megvolt az oltás? Sírós volt?

Katák, Kriszta jól eltûntetek!Kép

Puszi, Dodus, akinek még mindig nincs cipõje.Kép

Dodus
Kép
Kép
dodus

Dodus!

Vettem cipõt. Pláza elsõ emeletén. Natúr bõr kicsi sarokkal. Annyira könnyû és kényelmes. Most 10% engedménnyel 9000 Ft volt. Sokáig vaciláltam, de a mai körút után áldom az eget, hogy megvettem. Ha bemész a boltba (mozgólépcsõtõl balra van) akkor menj teljsen a bolt hátsó sarkába és ott van ebbõl a fajtából kb.3 tipus.

A királyos kép Visegrádon készült.
neva
neva

Sziasztok!

Megjöttem, és egész jól sikerült!Kép Ez biztos Nektek köszönhetõ, mert jól szorítottatok. Egész jó jogesetet húztam, és segítettek is, úgyhogy írtam egy frappáns kis ítéletet, és elítéltem az ürgét életveszélyt okozó testi sértésért és ezzel halmazatban magánokirathamisításért.Kép Sajna ez még nem jelent semmit, mert a szóbelin is alakítanom kéne, az szerdán lesz 13-tól a Fõvárosi Bíróságon.

Már 11.30-ra végeztem is, úgyhogy a 13-as IC-vel haza tudtunk jönni. Most hulla vagyok, mert 4-kor keltem.

PankaKép

Ne haragudj, de szerintem a védõnõd nem igazán normális. Mi a fenének kell minden evéskor mérni a babát, ha jól fejlõdik, és nyugodt??? Én tényleg 2 napig mértem, aztán csak hetente. Csak magadat idegesíted, ha épp egyszer-egyszer kevesebbet eszik. És nekem a védõnõm mondta, hogy nehogy méregessem, meg a gyerekdoki is!

Elolvastam a szülésedet. A varrásról én is õrzök "kellemes" emlékeket, pedig nekem csak 4 öltésem volt, és nem is repedtem. Látom, Neked is sikerült EDA nélkül kibírni, ugye, hogy nem is volt olyan borzasztó?Kép

MarikaKép

Én ígérem, nem küldök sms-t, hogy még mindig egyben vagy-e.Kép Egyszer úgyis kibújik, hidd el nekem!

Puszika mindenkinek, most nincs erõm többhöz, Lina
lina

Sziasztok!

Mai NST is jó lett, holnap mehetek, de azt mondta a doki, hogy már vigyem a kistáskámat isKép A nyákdugótól már vasárnap megszabadultam, de a fájást még nem ismerem. Még a derekam is csak akkor fáj, ha rosszul hajolok le. Most epekedve várom a holnapot, majd valahogy tájékoztatlak TiteketKép

Panka!Kép
Egészen kellemes szüléstörténet. Kár a repedésért, de gondolom, már csak emlékeidben élKép

Lina!
Büszkék vagyunk rád, csak így tovább, te kis szigorúKép

Marika (hriczom)

Sziasztok!

Panka! Az elsõ szülésem nagyon hasonlit a tiédhez,csak akkor még nem volt papás lehetõség. A gátvarrással egyetértek, az egészbõl az fájt a legjobban, minden öltést éreztem, s még ma is emlékszem rá, pedig 20 éve volt. Arra is emlékszem, hogy még 1 hónap múlva is meggondoltam, hogy a sarki kisboltba leugorjak tejért.
Ditta!
nagyon szurkolok! jó lenne, ha valaki "egyidõs" terhes lenne velem, nekem 2003. november 04. a szülés várható idõpontja.
minden kicsinek és nagynak puszi
eva
evaeva

Sziasztok!

DodusKép
A dokinkról tényleg semmi rosszat nem mondhatok. A varrásról sem õ tehet.Kép

NevaKép
Gratula az új cipõdhöz.Kép

LinaKép
Nagyon ügyi voltál. Szerdán is drukkolunk majd neked és akkor biztos ott is majd minden rendben lesz.Kép

MarikaKép
Na akkor már alakulnak a dolgok.Kép Már haladás, ha elment a nyákdugó.Kép
A repedésbõl szerencsére nem éreztem semmit.

EvaKép
Akkor én szerencsésebbnek mondhatom magam. Szülés után 1 héttel már ugyanúgy közlekedtem mint elõtte.

Puszi, Panka

panka

DodusKép

A varrásról jutott eszembe, hogy hacsak nem EDA-val szül az ember, az sajna fáj, mert hiába adnak helyi érzéstelenítõt, nem lehet sokat adni, mert akkor feldagadnak a sebszélek (mint a fogorvosnál az arcod a szuritólKép) és akkor nem lehet szépen összevarrni. Akkor mondjuk én is majdnem állon rugdostam a dokit, mikor varrt, de így utólag jó, hogy kibírtam, mert nagyon szép lett. Azt speciel nem tudom, hogy bírtam volna ki, ha mint Pankát 3/4 óráig varrnak, mert a férjem szerint kb. 5-8 percig stoppolt engem a doki, bár én megesküdtem volna, hogy legalább fél óra volt.

Jó éjt mindenkinek, Lina
lina

Sziasztok Lányok!

Tegnap megvolt a nagy nap, megkeresztelték a lányomat. A Minorita Tempolomban volt a keresztelõ. Az elején aludt, úgyhogy gyerekülésestül ültettük az oltár elé. A végén pedig ordított. Én egy vendéggel sem tudtam foglalkozni, mert nagyon nyüfi volt. Az az igazság, hogy õ még mindig háromszor-négyszer alszik naponta. Most hallotta a nagy jövés-menést és nem tudott elõtte elaludni, aztán meg annyira izgatott volt, hogy azért nem aludt, csak 10-15 percet. Egyébként jól sikerült (azt mondja a párom, mert én csak testben voltam a vendégekkel). Az Avasi Sörházban volt egy vacsi.

Lina! Gratula, nagyon ügyi voltál. Sok vizsga van még?

Panka! Nagyon jó, hogy így leírtad a történteket. Nekem huszonvalahány öltésem van, tudom, hogy az nagyon sz... Pedig én EDA-val szültem, de az már akkor semmit nem ér. A kitolási szakhoz már nem lehet fájdalomcsillapítót kapni, mert akkor nem tudsz megfelelõen nyomni. Szerintem rendkívül jó, hogy a férj már bent lehet. Óriási segítség, ha nem omlik össze. Nekem is bent volt a férjem, hozott nekem újságot (persze Autó-motort), meg csokit (amit nem ehettem). Komolyra fordítva: õ szólt a dokinak, szülésznõnek, ha gond volt, tartotta fejemet, bíztatott, stb.
Köszönöm a lányom nevében a jókívánságokat.

Marika! Nagyon szorítok Nektek!

Neva! Gyönyörû a lányod!!! Vannak olyan jó kis "pipiskedõs" cipõk is? Minden le van árazva?

Puszi! Killes
killes

Sziasztok Lányok

Szomorúan olvasgattam a nátháról tõletek, de magam rettenetesen csodálkozom, hogy Bendi nem kapta el, hiszen három iskolából és egy munkahelyrõl jövünk haza

Ditta ez is nagyszerû, mert Marika, után Éva, aztán te is, mindig lesz kismamánk.

Kata, anyag elküldve, megérkezett?

Neva, tényleg vodás vagyok, de ez nem ugrott be, utálom a pasit, fõleg azért mert érdemtelenül gzdag annyira amennyire. Kérdezd meg a férjed, egy Pelé, Puskás stb nyomaiba sem léphet.
A személyes ismeretségtõl ne várjál sokat, a gyermekeim számát eltekintve semmi extra nincs bennem.
Gyömöszke, nem kell félteni engem, kérdezd meg Katát milyen volt Dórival, megérzik szerintem, hogy ki az aki éppen gyömöszkéli õket, meg amúgy is egy nagy gyerek vagyok, legfeljebb elefántbébinek néz magához képest.
A testi érintkezés nem okoz ezért majd gondot, hiszen a meglehetõsen egyszerû külsõm valódi szívet és lelket takar. - by Zoli -
Korainál egyébként minden hétfõn megjelenünk veletek szemben, ma is voltunk.???

Gyöngy, Hanga Kincsõ, a szuri letudva?
Egyébként a leánykád neve mindig arra emlékeztet, hogy amennyiben Bendi leánynak születik akkor Luca Csenge lett volna. Melyik nevet használjátok általában?

Marika, a várakozás jó oldala, hogy sokat társaloghatunk itt, vasárnap pedig általában minden héten van, vagy nem?
Mérleg?

Panka, a Benjámin néven nem akadnak ki sokan?
Nálunk mindig felakad a szeme mindenkinek aki halja, hogy Bendegúz, rendszeresen le is hagyják a papírokról, ha nem szólunk.
Azért jó egy jó védõnéni a háznál ne rémiszd el nagyon.
A párom a császáron kívül mindent átélt már szerintem amit egy normál szülésnél lehet. Volt vágás, rebedés, matyóminták, gyors vetkõzés a kórházi liftben, 12 órás vajjúdás. Persze nekem is kijutott a váratlan dolgokból, éjjel 2 kor tök kómásan a fáradságtól arra ébredni, hogy áll mellettem nagykabátban elment a magzatvíz felszólítással, kocsival vakon félig a kórházba. De olyan is volt, hogy reggel hazaértem és a papám gratulált a fiamhoz, pedig elõtte való nap reggelén úgy mentem el dolgozni még van idõ karácsonyig.
De azért összevetve mindent nagyon jó érzés.

Más: pyelon, mi ápr. 7.-n megyünk UH-ra, ha minden ok. akkor még egy izotópos vizsgálat, s ha az is rendben akkor vese elfelejthetõ.
Tehát nem olyan hamar, de azért megoldódik majd ez is, nekünk a doki azt mondta nyomonkövetést igényel.
Ha gondolod irhatok az ügyrõl bõvebben Email-ben.

Dodus, megpróbáltalak elképzelni magam elõtt vörösen, nem ment. Máskor légyszi tegyél félre üvegben vírust, de jó nagyokat, had hulljon a férgesse!!!!!!!!
A Severt minden friss kisbabás szülõnek ajánlom, átalános kínálat van, de 80-s felett már nem tartanak bébi dolgot. Azonban vannak kiugróan érdekes, különleges cuccok is.
Sapka kérdés megoldódott, Hejõcsabán az Emberke? diszkont is jó boltnak tûnik. Nekem egyébként nem kell kalap, az olyan lányos.

Lina, én úgy emlékszem ügyvédnek készülsz, tévedek?

Zoli - már megint hosszan -
bbendi

Zoli! Azt hiszem, hogy árulnak sapikat a Plázában is alul (nem boltban, hanem olyan középsõ pulton).
Üdv!
killes

Killes!

Van mindenféle cipõ és most mindenre vonatkozik a 10 %.Én a Coraban vettem egy bordó magas sarkú tök divatos topánkát 4000 Ft-ért!! Igaz, hogy menni csak rövidebb távokat tudok benne, de nagyon dögös még farival isKépKépKép

Zoli!

Ha már téma akkor vesézzük: legyek finom, én sem szeretem az uriembert. Focit szeretem, férjem imádja, érdemekrõl tényleg beszélhetnénk. De ha már férfiideálokról esett szó, akkor nálam a Harison Ford, Mel Gibson-félék a nyerõk. Utóbbi egyben kedvenc színészem is.
Még most sem tudom, hogy hol van az a fejlesztõ.De majd magánban a többit. Na jóóó, gyömöszke engedélyezve, de ahhoz elõször ....tudod a taliKépKépKép
neva
neva

Sziasztok!

Marika!
Járok ám itt naponta többször is, MIATTATOK! Kép
Azt mondják olyan jó levegõ van a Diósgyõri Kórház Szülészetén. Nem akarod inkább ott rontani a levegõt??? KépKép
Na meg beszélgettük Zolival, hogy mikor kellene talizni. Szeretnénk úgy összehozni, hogy MÁR Ti is el tudjatok jönni.
Azért valakinek dobsz egy sms-t holnap ha történik valami ugye????

Lina!
Hatalmas gratula!!!!!! KépKépKép
Ügyes vagy! Megérte a sok tanulás!!!!
Köszönjük a dícséretet! Nektek nincsenek újabb képek a võjelöltemrõl Kép???

Gyöngyöske!
Köszi kérdésed, már jobban vannak, de sajna én is elkaptam tõlük, úgyhogy most én vagyok a csúcspontonKép. Mint látom Te sem úsztad meg! Kép Szerencsére mi nem voltunk lázasak.
Örülök, hogy nálatok mindenki meggyógyult már.

Ditta!
Igazán nincs mit, kérdezz nyugodtan ha gondod van!
Mivel nem iszunk elõre a medve bõrére, ezért én csak [size=-2]suttogva szorítok Neked a pocaklakóért[/size]! Kép
Ha betegek a férjeink: no comment! KépKépKép (Zoli! Te is a halálodon tudsz lenni??? Kép)

neva!
Tündéri a kis Laurátok! KépKép
Az a kalap, valami csúcs! Kép
Gyömöszkével kapcsolatban, én is hasonlót mondtam Zolinak, hogy Dóri visítani fog ha átveszi, erre õ ment magától Zoli ölébe! Igaz ott kicsit meglepõdött, de visítás nem volt! Kép

Panka!
Köszi!
Gratula a hízáshoz (mármint BeninekKép)!
Mellesleg egyetértek Linával! Mi a fenének kellene 2 hónapig mérni minden evéskor azt a gyereket? Én rutinból nem mértem már Dórit, de amikor hazajöttünk a kórházból és elõször feljött a gyerekorvos tõlem is azt kérdezte, hogy mérleg van? Mondom nincs! Nem is kell!!! Na ennyit a mérésrõl, ha már egy gyerekorvos is így áll hozzá. Kép
Éppen kérdezni akartam, hogy mi lesz a szüléssztorival, és látom az is itt van végre! Fel akartam dobni ötletként, hogy diktálj a párodnak! Kép
Hááát elég gyorsan lezavartátok azt a szülést! KépKép Ilyet kíván magának minden nõ, ugye? Azért kicsit beleborzongtam a sztoridba, hiszen ez annyira megható! Kép A varrás nekem sem tartozik a kellemes élmények közé. Többek között mert az elsõ lányommal a varratszedés után szétnyílt a seb, úgyhogy egy bõ hétig kezelték, majd újra összevarrták. Két hét után jöhettem haza varrattal, és 5 nap múlva kellett visszamenni, hogy kiszedjék. Hát a szülés után sem volt leányálom a varrás, de amikor másodszor varrtak hát ne tudd meg!
A párod szemszögébõl mikor olvashatjuk????
Ja: Mintha Zoli felajánlotta volna, hogy tud szkenneltetni... Kép

Szép álmokat mindenkinek!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Zoli!
Itt van! Köszönööööööööööm!!!!!!! KépKépKépKép
A többit majd mailban!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Zajlik az élet itt (sajnos mostanában nélkülem)!!!! Kép

Lina!
Utólag is boldog szülinapot!!! KépKép
A vizsgán nagyon ügyi voltál. A szóbelin is "kivágod" magad nem féltelek. Okos vagy te (pláne ennyi tanulás után) KépKép!!!!

Panka!
Egy ilyen csúcs szülés után mikorra tervezitek a kistesót KépKépKépKépKépKép??
Kingát nekünk kötelezõ volt mérni egy jó ideig. Akkor megfogadtuk, ha lesz második babánk az max a tanácsadáson fog mérleget látni. Mégis "megnõtt" Kristóf. Kép

Neva!
Valahogy megejtjük az a találkozót!!!

Éva!
Gratula a pindurihoz!!!KépKép

Marika drágám!!
Remélem legközebb csak egy hét múlva olvassuk a te írásodat (az is a szüléstörténeted legyen). Addig csak Viktor jelentkezését várjuk. KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Gyöngyöske, Kata007!
Ez a fránya betegség nem kímélt meg benneteket! Kép Itt a jó idõ tessék gyorsan meggyógyulni. Küldünk sok-sok jobbulás puszit KépKépKép

Dodus!
Milyen volt az ovis bál? Elmentetek a végén?

Magunkról:
Legelõször a kocsi. Múlt hét csütörtökön végre kész lett az autó. A hátulját megcsinálták, az tuti jó lett, erre a nagy javítás közben leverték a jobb hátsó ajtóról a festéket. Kép Szerdán visszük vissza garanciális festésre. Nagyon boldog vagyok.KépKép
Nõvérem tegnap kórházba került meg is mûtötték vakbél-re. KépKép Ha az ügyeleten múlik akkor akár nagyobb baj is történhetett volna. Már csütörtöktõl szenvedett. Húzta össze a fájdalom. Az ügyelet szerint viszont ez nem vakbélgyulladás. Szombat éjjel belázasodott rendesen, irány a kórház, már mûtötték is. A doki szerint nagyon ronda gyulladás volt rajta, kis híjja, hogy nem perforált. Kép (Ahhoz képest, hogy még csak 35 éves a tesóm). Ráadásul van hozzá egy jó kis medencegyulladása is. Neki is 2 gyerek otthon.

De van jó hír is. Kristóf már elég stabilan megtartja magát négykézláb. Olyan édesen tud hintázni is.
És ami a legjobb, hogy a hétvégén már alapozzák a házunkat.KépKépKépKép Még a végén kész lesz egyszer. Kép (Lesz már hol talizni). Így beindul a rohangálás Miskolc-Arnót között. Mert, hát azért nem árt, ha ránéz az ember a dolgozókra.

Kata(killes)!
Nem tudom, hogy ma ünneplitek-e, de boldog névnapot a leányodnak!

Na dolgozzunk tovább.
Mindenkinek jó éjt!
Kriszta
dkrisztina

Sziasztok!
Köszönjük az érdeklõdést, az oltásokat megkapta a picilány. Hát volt ordítás rendesen + még le is pisilt a drága miután ölbe vettem, hogy megnyugtassam. Megjegyzem ez már másodszor fordult elõ. Ja, a lényeg! 8120 gr a kisasszony. Már értem miért érzem úgy idõnként, hogy leszakad a karom. Pedig még csak anyatejet kap, ill. másfél hete kezdte el az almapüré ízlelgetését. Kép

Most voltunk színházban, nagyon tetszett. Eszenyi Enikõt még csak most láttam elõször élõben játszani. Csak kicsit sok volt 2 órát szóünet nélkül végig ülni.

Zoli!
A Hangát használjuk legtöbbször, ill. Hanga Kincsõt (így együtt), a Kincsõt inkább becézgetéskor.

Ma Gyöngy vissza akart menni az oviba, kérdeztem miért? "Ott vannak a barátaim."

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok Lányok

Van tavaszi fáradság, vagy öregszem? Mostanában ugyanis este 9 körül elbóbiskolok a gép elõtt, majd elvonulok aludni.

Ma változtatunk a gyógytorna idõpontján, reggel megyünk, ezért még 8-ig itthon vagyok.De hamarosan nagy változások lesznek életünkben Bendi 1 éves és kikerül a kora osztály felügyelete alól, átkerülünk a Gyek-hez, nem tudom milyen lesz az új embereket megszokni.

Katak, tegnap szinte egyszerre írtunk, igy utólag is örülök, hogy túl vagytok a keresztelõ gondjain.
Az Autó-motor, meg a csoki nagyon tetszett.Kép.

Neva, igen ezek a skacok már szimpatikusabbak, azonban lassan keresni kell a fiatalabb sztárok közzül uj kedvenceket. A nagylányom Gibson és Raikkönen imádó.
Fejlesztõ a Plus-l szemben a másik oldali buszmegálló mögötti 10 emeletes aljában a gyógyszertár- cipészet között.

Kata, az igazság az, mi igazi férfiak - ide értve a párjaitokat, fiaitokat -, s nem a puhányabja nem engedjük,látszodjon rajtunk a fájdalom és a kín, de vannak esetek amikor legyûr a betegség bennünket. Amikor "halál unkon" vagyunk akkor az valódi betegség, s nem szimuláció.
Kérdezzétek meg a férjeket, nem adjuk meg könnyen magunkat, szenvedünk, de tûrünk.
Ok. Jó hogy átment az anyag.

Gyöngy, nagyon irigyellek a szinház miatt mint másokat is, jó lehet. Mint írtam a nevek szépek.

Zoli
bbendi

Sziasztok mindenkinek!

Hát örülök, hogy többeket felcsigáztam ezzel a késéssel, ma sem történt semmi. Úgyhogy 1-2 nap és veszem a tesztet.

Panka, elolvastam a sztorit, tényleg könnyû volt, a varrást leszámítva. Érdekes, mert nekem a szülés során az volt a legkellemesebb rész, semmim nem fájt, és még jól el is beszélgettünk hármasban (doki, férjem, én). A pyelon miatt ne aggódj, nekünk is volt vele gond, még a hasamban volt a bébi, amikor mondták, hogy gond van vele. Teljesen bepánikoltam, aztán még a koraszülöttosztályra is átkerült 3 naposan, és mindenféle vizsgálatokat csináltak, én meg mehettem 3 óránként szoptatni. Szerencsére csak 4 napot töltött ott, de az borzalmas volt nekem, nagyon sokat bõgtem, de szerencsére minden rendbejött. Ja, és ha gondolod, szívesen "beugrok" a táblázatba.

Sziasztok, Ditta
Ditta

Sziasztok!

Tegnaptól komoly fogyókúrába kezdtem. Több, mint 10 kg-t kell leadnom. Már nincsen tejem, úgyhogy belevágtam egy rendes koplalásba. Szorítsatok nekem. Hogy meddig bírom???

Más... Keresztelõre a lányom kapott egy etetõszéket. Tegnaptól abban eszünk. Igen érdekes nálunk a kajálás, már arra gondoltam, hogy az egész konyhát egy nagy fóliával letakarom, mert már a fal is sárgarépás. Ti hogy oldottátok ezt meg? A keresztlányomtól Karina örökölt egy esõkabátot, lehet, hogy azt is rá kellene adnom, amikor eszik. Most az a legújabb, hogy mindent fúj kifelé. Folyamatosan fütyül, nemcsak ha eszik. Én melltartóba és bugyiba vagyok amikor kajál, aztán zuhany. Próbálom a pohárra is lassan szoktatni, de ez napi 4-5 ruhát jelent. Eredetileg cumisüveget nem is akartam venni (én kis naív), gondoltam, hogy én majd pohárból itatom a pici lányomat. De hát elsõ héttõl pótlásra szorult és az ordító, éhes gyerekemet nem tudtam pohárból megitatni. De hogy mikor szokik le róla?

Nagyon szorítunk Marikának! Lehet, hogy estére lesz még egy Babanetes babánk!

Szép napot!
Killes
killes

Sziasztok!

"Közkívánatra" még mindíg itthon rontom a levegõtKép Ugye örültökKép bár bent is maradhattam volna, de mondtam, hogy csak akkor ha biztosan szülök, így inkább holnap délután kell visszamennem. Szerintem a doki már abban reménykedik, hogy hátha addig megszületik. De ma volt amnioszkópia (legalábbis remélemKép), szóval szép tiszta a magzatvíz, megint rendben volt minden és már a koponyáját eléri az ujjával. Vik szerint nem nagy cucc, mi már hónapok óta tapizzukKép Mármint kívülrõlKép

Ditta!
Nem tudom te hogy bírod ki teszt nélkül, de én mikor fogom megtudni biztosan. ha bemegyek akkor nem leszek fent a neten kb 5? napig. Na légyszí holnap délig egy eredményt próbálj már megKép

Zoli!
Csalódnom kell benned, hogy csak ennyit reagálsz a férfiak szenvedésére?
Bóbiskolás, nem a kor véletlenül????Kép

Gyöngyöske!
Picilány már nem is olyan pici, jó kis súlyban vanKépKép
hanga ügyes volt, ha még pisilni is tudott utánaKép

KataK!
Tényleg nagy lányodnak BOLDOG NÉVNAPOTKépKép Örülök, hogy keresztelõ szép voltKép Sokan voltak vendégek?

Kriszta!
Ha boldog vagy, akkor miért kék a fejed és miért nem sárga?KépKépKép Ugye nem haragszol, hogy nem a férjem ír?
Házikó remélem gyorsan halad majdKép

Ja hallotátok, hogy feloldották a tilalmat a kórházakban? Kivéve a szülészet és társaitKép De biztató, nemKépKépKép Még a végén kiderül, hogy kicsi lány csak ezért várt ennyit, hogy apuci tudja látogatni rendesen (nem mintha a tilalom visszatartotta volnaKép)

Lina!
Holnap legyél ügyes és igyekezz beszámolni, bár ha minden jól megy, akkor én azt már nem olvashatom itt egy ideig. Majd sms. Látod mit meg nem teszek értek, hogy együtt izzadjunkKép

Cipõ nélküli Dodus!
Van már? Tegnap benéztem (nemcsak a te kedvedért) az Újgyõri Fõtéren a Renoba, mert kb egy hónapja tök jó cipellõket láttam ott, de most az egész boltban ha találtam két pár bõr cipõtKép Az összes többi mûbör volt, pdig néhány pofás is akadt közte.

Most már bedugulokKép
Marika (hriczom)

Katak!
Estig megpróbálok még valamit alakítani a kedvedértKép Tanácsot sajna én nem tudok adniKép
Puszi
Marika (hriczom)

Sziasztok!

Kata(k)Kép
Örülök, hogy jól sikerült a keresztelõ.
A fogyókúrához sok-sok kitartást kívánok.

ZoliKép
E-mail jöhet. Esetleg, ha azt is leírnád, hogy hol van az UH és hol található a koraszülött osztály (az eredménnyel ott kell jelentkeznünk) azt megköszönném.

KrisztaKép
Szülés után mikor kérdeztem a páromtól, hogy milyen volt, azt felelte, hogy jöhetünk, szülhetjük a következõt.Kép

DittaKép
A táblázathoz a következõ adatok kellenek: foglalkozás, kor, lakhely, kórház/orvos, gyerekek neve, születési ideje. Ide is leírhatod, de elküldheted e-mailban is (cím a profilomban).

MarikaKép
Minket a 4. nap engedtek haza a kórházból. Igaz, ha nem dolgozik ott az egyik rokonom babót csak másnap engedik ki. De én még egy éjszakát már nem bírtam volna ki bent.
Az jó hír, hogy a babával minden rendben van. Megindításról nem beszélt a dokid? Megy a drukk nektek.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Drága Marika !
Ha a magzatvíz is tiszta, akkor nincs miért aggódnod. Tudom-tudom-tudom-tudom nagyon szeretnél már túllenni rajta, de most gondolj arra, hogy õ még nem akar kibújni! Kép
Ha Dittának megvan a teszteredménye, ígérem dobok neked egy sms-t!!!!! Megnyugtattalak??? Kép

Kriszta!
Köszi a jobbulás puszikat! Kép
Gratula Kristófnak a négykézláb álláshoz! Lassan szaladhatsz utána! Kép

Zoli!
Az én párom sem hagyja el magát, de ezerszer elmondja, hogy mindjárt meghal... Kép
Az a bóbiskolás szerintem a korral jár... KépKépKép
Én is érzem néha! Kép

Killes!
Irigyellek, hogy fogyózhatsz. Dóri még mindig szopik úgyhogy én még nem tudom elkezdeni, pedig a hasamra nagyon ráférne. Kép
Kajcsi: nem tudok neked segíteni. Dórinál csak párszor fordult elõ, hogy kaja közben utánozta az autót. Kép
Én ilyenkor felálltam, tüntetõleg elvettem a kajcsit a szeme elõl, hogy nincs több, ha nem eszik szépen. Nálunk bejött. Igaz még ma is elõfordul, hogy tele van a szája és akkor hapcizik, hát ilyenkor pólócsere anyának. Kép

Este jövök csak legközelebb Marikanézõbe Kép, mert délután viszem Dancsit a fogászatra. Szorítsatok neki, mert nagyon be van tojva a kiscsaj!!!! Kép

További szép napot mindenkinek!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Kata!
Csak miattadKép Még itthonKép

Puszika, Marika
Marika (hriczom)

Sziasztok Lányok

Marika? Már Zoli is érdeklõdik, mondtam neki küldjön SMS-t Kép,Kép,Kép
De komolyra fordítva,a bóbiska a kor és a múlt évról még ki nem vett 16 nap szabim miatt lehet. Egyébként oldalakat tudtam volna a férfiakról, szenvedésrõl írni, de a papásszülés okán rájöttem bár igazam van nem érdemes elmondani, hiszen esélytelen vagyok veletek szemben, mint gyujtogató a vizes szalmával. Talán majd egy személyes összejövetelben átállítom a magunk oldalára a kételkedõ férjeket, megkisérlem kihúzni a rab igából a fejeket, felnyitni a szemeket, de akkor lessz ne mulass. Kép
Kép
A tilalom eszembe sem jutott, biztosan örömöt akart már most szerezni a papának a picuri, kivárja az alkalmas idõpontot.
Ez is szuper volt "Cipõ nélküli Dodus!"

Katak, az etetés élmény nálunk is, Bendi halmozza az élvezeteket, kaja, cumi, keze egyszerre a szájában. Szakálkából több felesleges darab is van. Mivel csak a hordozóban ûll még, azt törölközõvel védjük, majd negyedórás takarítás következik. Õ pedig elégedetten vigyorog, pocak tele, sürgölõdnek körülötte, kell ennél több?
Egyébként vettem már neki olyan oldalt kötõs un. festõkötényt, nem vált be, mert fejéig felhúza, ott vagyunk ahol voltunk.

Kriszta, jól emlékszem könyvelsz? Nem unalmas egy kicsit?, bár én a nyelvtanon kívúl a matekot utáltam még.

Panka, megírom a dolgokat, de szerintem sem kell a legrosszabbra gondolni azonnal, Bendi miatt mi teljesen összeestünk, azonban sokmindent már nem fogadunk el, utánnanézünk, nézetünk és kiderül, hogy a probléma van ugyan, ám kezelhetõ, esetenként megoldódik magától.

Kata, örülök, hogy átment, sokáig tartott.
Mi férfiak különféle technikával dolgozunk a betegség terén, majd adok a párodnak is tippeket, s remélem õ is kisegít engem tanácsaival. VCéleményem szerint lázas félig éber állapotában mondja el annyiszor, magam is így szoktam ezért nem hibáztatható. Mi olyankor tudod a lét, félig lét, nem lét határain bolyongunk, de a kötelességtudat és a családszeretet nem engedi, hogy többet mondjunk, megrémisszük szeretteinket, szóval ilyenkor valóban nagyon betegek, szenvedõek vagyunk, IGAZÁN.

Ne mond, hogy te is bóbiskolsz???
Én hivatalból úgy tudom a hölgyek 16 év után csak fiatalodnak, vagy nem.

Szeretném kérni mindenkitõl, ha tud segitsen felkutatni nekem az "ÉS A 8. NAPON" címû francia filmet videón, cd-n ( nem DVD-n), mert tudomásom szerint egyetlen szereplõt kivéve mindenki más Down-szindrómás a filmben. Nekünk sokat jelentene. Talán 1999-ben volt a Hevesiben.
Elõre is nagyon köszi.

Zoli - aki ma nem alszik el korán ezért még benéz -
bbendi

Sziasztok!

El ne felejtsetek holnap 13 órától!Kép Ma ismételgettem az anyagot, és sík hülye vagyok nagyon sok részhez.Kép Minden a vizsgabizottságon múlik, majd próbálom felhívni a figyelmüket arra, hogy otthon vagyok a gyermekkel, legyenek velem kíméletesek. És szentül megígérem, hogy sosem fogok büntetõjoggal foglalkozni.Kép

Jó éjt mindenkinek, Lina
lina

Sziasztok!

Zolit kisegítendõ én is javítom most a nemek közötti arányt. Tudom nem tudjátok meggyõzni a papásszülés elõnyeirõl.
Na elmondom hogy volt. Egy apuka szemszögébõl.
Szóval párom már bent volt a szülõszobán, a kezembe nyomtak egy zöld álarcot, egy hajhálót, meg egy mûtõsruhát. Öltözzek, de ne itt -van külön öltözõ. Persze ne hagyjak a ruha alatt utcait, mert megsülök bent. Így még a telefonom is kint maradt.
Mire bementem már felfektették egy ágyra, volt egy szék a radiátor mellett nekem. Szerencsére szólt a rádió, végig így nem kellett suttogni, meg mi sem hallottuk a többieket ordítani.
Bejött a doki, és mondta, hogy majd nézzük a fájásokat, aztán elment. A szülésznõ volt bent vagy háromszor 9 tõl 3-ig. Csak nézegettük az CTG-t hogy majd milyen gyakoriak a fájások.
Aztán beöntés, egyebek...
Jött megint a doki, hogy jobb lenne egy kicsit álldogálni, hogy jobban táguljunk. Érdekes volt, nem tudom õ hogy álldogált volna a helyünkben? Aztán egymásba kapaszkodva végül kibírtuk! Nem volt jó látni szenvedni, de nekem is voltak-vannak néha görcseim amikor nem igazán tud õ sem tenni semmit.
Aztán jött megint a doki, és mondta, hogy már vissza lehet feküdni, majd közölte, hogy mindjárt szülünk. Kiment bejött a szülésznõ, benyúlt és õ is mondta, hogy szülünk. Már én is ott tartottam, hogy rajtam a sor / igen jó lesz kismama, mindjárt szülünk, /.
Bejöttek mindketten, és nekifogtak szétszedni az ágyát, én csak csendben lapítottam. Na mondom mi lesz itt. Már láttam a folyosón, mikor vitték a többi szülés után a cuccot (egy vajling benne egy halom véres lepedõ)kifelé a mosdóba- hát én nem igen vittem volna ki.
De akkor már szûltünk, és tolófájástól a következõig csak néztem, mi történik. Semmit nem láttam alulról, mert egyrészt le volt takarva, másrészt pedig a lába takart mindent.
Aztán egész hamar család lettünk. Kiemelték a fiunkat, és megmutatták. Én akkor már álltam azt hiszem. Nem is volt olyan lila, mint gondoltam, meg a feje se volt eltorzulva, sokkal rosszabbra számítottam. Aztán csövet dugtak le a torkán vagy háromszor, és a hátát maszírozták amíg úgy nem sírt, ahogy kell. A köldökzsinórt is én vágtam el, ott a mûanyag csatt mellett. Ismerõsök mondták, hogy majd csak középen kell elvágni, aztán a doki vágja ahol kell, de nem így volt.
Aztán odaadták Benit a mamának. Mászott a hasán, és rítt is.
Aztán õt elvitték megmérni, és én nem is láttam többet amíg haza nem jöttek a kórházból.
Na szüljük meg a méhlepényt is!- szólt a nõ, és elkezdte húzni a köldökzsinórt kifelé, eléggé gyorsan ültem le. Aztán amikor kész volt megnéztem, mert kíváncsi voltam milyen, meg tudtam, hogy gyógyszer lesz belõle. Hát kérem olyan lilás vöröses volt, kéttenyérnyi nagyságú. Leginkább a nyers sertésmáj jutott eszembe a külsejérõl, aztán a szülésznó elvágta a hártyát, ami összetartotta az egészet. Ekkor szétnyílt, és az egyik oldala leginkább a polipra hasonlított, egy kör középpontja felé futó egyre vastagodó erek látszottak rajta. A közepén volt a köldökzsinór. A nõ szépen szétterítette, majd közölte, hogy nem maradt belõle bent semmi.

Bemennék-e megint? mindenképp! Bent a vajúdás alatt nem zavarnak, meg csak jobban tudsz szólni a nõvérnek, ha valami kell. Egyébként egyedül kellene egy szobában várni, amíg eljön az idõ, szerintem sokkal jobb így. Mi úgy voltunk, hogy kijövök, ha nem bírom, de nem jöttem ki, mert pont a javáról már csak nem maradok le!

Üdv Laci
panka párja

Szia Laci, Hurrá nem vagyok egyedül!!!!!!!!!!!!!!!!!

Engem nem kellett volna meggyõzni a lányoknak tudod, most igy elmondhatom neked, négyszemközt, csak elfogadni néhányuknak azt, hogy más a véleményem. Szerintem csodálatos jó érzés, nagyon nagy segítség a mamának, de én nem.......

Én a foglalkozásom miatt és a három nagyobb miatt - köztük vasvillás lábátszúrás, újfürészelés, biciglibaleset, zuhanás több méter magasból stb. is volt - elviseltem volna bármit.
A gyerekek közül volt akit megfürdettek, volt akit magzatmázasan hoztak ki és akad köztük hintõporbanforgatott is, illetve most legutoljára inkubátoros is.

Remélem sok alkalmad lesz még bent lenni Kép

Zoli - aki elfogadja, hogy ez jó megismételhetelen dolog, de nem menne be-

Gyere gyakrabban, ne csak szülés után.
bbendi

Sziasztok!

Zolikám Drága! KépKép
Az én életem párja már akkor a halálán van amikor éppen csak egy picit be van dugulva az orra. KépKépKép
Belegondolni sem merek mi lesz, ha egyszer lázas lesz... KépKépKép

Bóbiskolni én is szoktam, bár én inkább így este 9-10 körül. Akkor ez nem a korral jár??? Kép

Papás szüléssel kapcsolatban, csak annyit tennék hozzá, hogy én elfogadom és megértem, hogy Neked más a véleményed! Én is csak a véleményemet írtam le. Nem is vitatkozhatok olyan emberrel a pudingos palacsintáról, aki még sosem kóstolta, ugye?! (Na ez most hülye hasonlat volt, olyan rendõrös, nem? Kép)
Persze nem tudom, hogy ha az én férjem lennél, jutnánk-e valaha is közös nevezõre ebben a témában... KépKépKépKép

Más! A párom bejáratos egy pár szerverre, majd megkérem, hogy keresse ezt a filmet Nektek!
Mail is ment!

Laci!
Ez annyira megható! Mármint ahogy megfogalmaztad, hogy "család lettünk"! KépKép
Tudod elég ritkán olvassa az ember a szüléssztorit a papa szemszögébõl. Kép
Viszont érdekes, hogy az én párom is azt hitte, hogy majd lila, ráncos, véres, bömölõ emberkét fog látni, aztán nagyot csalódott, mert - ahogy õ mondta - egy kicsi tündért látott a világra jönni! Kép Igaz a császár miatt Dóri sem volt lila és ráncos, de kissé véres volt és bömbölt (de nagyonKép).
Neked is sok boldogságot kívánok a kis trónörököshöz!!!

Na, mára jobb ha leveszem az ujjaimat a klaviatúráról, ugye...? KépKépKép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Laci! Gratula a beszámolóhoz.Igen tényszerû volt.

Kata007! Jó ez a fogyókúra, de én még annak örülnék, ha szopna a baba. Már három hónapja csak napi egyszer szopik. Azóta többször fejtem naponta és a végére elapadt.

Lina! Nagyon szorítunk!

Jó éjt! Killes
killes

Szorítsatok!!! Nem akarok menni! Nem is megyek. inkább elmegyünk a Vidámparkba. Olyan kis nyomorultul érzem magam. Csak tudnám, miért, amikor úgysem fog sikerülni.

Puszi, Lina
lina

Sziasztok!

LinaKép Nagyon-nagyon-nagyon fogunk szorítani és ne menj a Vidámparkba, csak ha végeztél a vizsgával!!!Kép

Kata007! Mail ment, légy szi' segíts!Kép

Laci! Aranyos vagy, hogy leírtad a történtetet férfi szemmel. Jó volt olvasni!

Panka! Használtad a lányok által tanácsolt házi gyártású betéteket?

Puszi Mindenkinek
Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Bocs az offért. Giti vagyok, új ruhácskákat árulok nagyker ár alatt, nagyon kedvezõ áron (pl:rugik 1100 Ft-tól, badi 600 Ft stb.) Ha esetleg érdekel Titeket, nagyon szivesen tájékoztatlak részletesen a ruhákról, sõt fotót is tudok emailben küldeni Most tavaszi ruhák vannak, áprilistól már nyáriak.
Postai úton is lehet rendelni.
Akit érdekel, szivesen veszem megkeresését, email cimem:gitike@freemail.hu
Köszi szépen, sziasztok:Giti
Giti

Sziasztok!

MarikaKép
Nagyon csendben vagy. Csak nem?Kép

DodusKép
Végül Tena betétet vettem extra méretben és nagyon jó volt. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

LinaKép
Ha hazaértél várjuk a jó híreket.Kép

Ma voltunk a TB-ben elintézni az ügyeinket. Hát ne tudjátok meg, hogy párom milyen ideges volt, mert õ maradt kint a kocsiban Benivel, hogy mi lesz, ha sírni fog a gyerek, mit fog õ vele csinálni. De szerencsére aludt végig.Kép
A TGYS-hez tõletek is elvették a terhes kiskönyvet? Én úgy tudtam, hogy azt nem vehetik el.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Panka!
Ne izgulj, vissza fogják postázni a kiskönyvedet! Beni születési anyakönyviét nem kérték be? Mert azt is szokták! Idõ kérdése és postán visszajut minden.

Kriszta
dkrisztina

KrisztaKép
De azt is elkérték, de azt tudtam, hogy bekérik. Ezen azért csodálkoztam, mert az anyaságihoz is azért adnak igazolást, mert a kiskönyvbe nem nézhetnek bele. Állítólag az már személyiségi jogokat sért. Mondjuk nem mintha bármi titkolni valóm lenneKép csak csodálkoztam egy kicsit.

Panka

panka

Sziasztok!

Hazaértem, és köszi a drukkot mindenkinek, sikerült!!!
Az írásbelim ötös lett, ami 2x számít majd a végén az értékelésben, és most szóbelin kaptam 3 darab négyest! Úgyhogy a vége: 5,5,4,4,4.Kép

Majd holnap mesélek, de most hulla vagyok nagyon.

Puszika, Lina
lina

Lina!
Gratulálok!

Marikáról tud valaki valamit???KépKép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?