Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Pocok,
azt en is megertem, hiszen minek nyaggatni egy ilyen picit ameddig "semmi baja". De gondolom, ha megis sokszor gondot okoznanak, akkor elöbb is javasolnak a mütetet.
Ha "csak" kevesszer jelentkeznek, talan eleg a dieta es talan gyogyszerek. Bar en nem ertek hozza, de igy tudom elkepzelni.

A kerdesedre nem tudok valaszolni, bar ok nelkül verezgetni es görcsölni, az nem tünik egeszen normalisnak. Latogass el Erazmusz topicjaba, hatha tud ö valaszolni.

Majkrem
Allitolag lehet fagyasztani is, de azert nem lesz teljesen olyan felengedes utan, mit az elött volt. Es eltarthatosag kb.3-4 nap.

Mano,
Emma nagy PC szakertö mar most is, biztos ezt gyakoroltad pocakosan Kép !!

Sasha,
en csak ugy nagyjabol szolnek hozza a kerdesedhez. A napirend jonak tünik. Szerintem is az a legjobb, ha lathat teged valahogy munka közben. Persze nem lehet olyan gyorsan fözmi, mintha aludna, vagy apa levinne setalni, de hat ez mar csak igy van.
Rebi ma üvöltött, mikor porszivoztam. De hat kenytelen voltam legalabb 6-7 percet, mert a pormacskak nem olyan aranyosakKép De ha alszik, sem akarok nekilatni.

Ilke.,
nem tudok az anyajegyekröl, de Rebinek van egy születese ota. Aaronnak meg szerintem a 2.-3. szülinapja között jelent meg, de ebben biztos nem vagyok.

Kataa,
hajhullas Kép
Nalam nem okozott hajzsirosodast a szoptatas.


Ildiko,
en nem tudom, mikortol lehet kakaot beletenni, de en tuti varnek meg. Valahogy ugy gondolom, hogy minnel kevesebb extrat az elejen. Hogy allergizal-e, fogalmam sincs rola...

Kepzeljetek!
Ma Rebi leesett Aaron agyarol. En voltam a hülyeKépKép, mert odatettem es modtam Aaronnak, hogy kajabaljon, ha Rebi elkezd forgolodni. En közben neki kezdtem kenyeret csinalni, es Rebi szeret az ö agyan lenni, ott meg akkor is jol elvan, ha mar igen nyügös.Es mar az volt, mert almos volt.
Aztan mikor bementem, mar ott volt a földön, es epp kezdett sirni. Aaron meg indult szolni. DE hat nem nagy agy es kb. 30 cm magasrol esett egy szörre. Tehat nem tök kemenyre. Utana eleg gyorsan hagyta magat cici nelkül megnyugtatni.
Szegeny gyerekeim, ilyen hülye anyjuk van!
Hiszen Aaron is csak 3,5 eves! Es szegenykem ugy megilyedt!
Mondjatok, hogy mennyire felelötlen vagyok...

De elötte Rebit is fürdettem abban a vizben, amiben Aaron fürdött - olyan edesek voltakKép! Ket kicsi csupasz popo egymas mellett es lubickolo labacska! Sajna gyereket tartani es fenykepezni nem lehet egyszerre...

Rebi tegnap is, es ma is megevett majdnem egy fel lereszelt körtet egszenKép - ezt jol megaszondtamKép

Conti,
en is akarom az anyumat segitsegül...Kép
MAr masfel honapja nam lattamKép


Joccakat,
Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok

Kataa

Nekem is hullott egy darabig a hajam, de egyenletesen. Eszre sem vettem, hogy honnan, csak most latom, amikor elkezdett visszanoni es mint Ilkenek, itt-ott sundisznokent egnek all a 2-3 centis uj hajam.Kép
Neked milyen volt a hajad szules elott? Ugy ertem milyen gyakran mostad? Mert nekem zsiros hajam volt es a terhesseg alatt tok szaraz lett. De most sajna visszajottek a regi hormonjaim...

Ilke

Koszike jol vagyunk. Illetve eleg faradtan. Emilia tovabbra is legalabb ketszer ebred ejjelente es ujabban hajnali 6kor kel, ugyhogy igazodvan hozza este 10kor kidolok.
Valamikor a het masodik feleben mennenk arra, jo? Holnap megyek tudoszurore, kedden meg megyunk Halacskaekhoz.Kép


Kryss

Nem tudom olvastad-e anno, de az en lanyom is leesett egyszer a franciagyrol. Aki volt a talin lathatta milyen kis izgaga es hat a nagyokos anyja nem gondolta, hogy at tud gurulni egy barrikadnak odakeszitett parnan is... raadasul tiszta almosan. Kép

Lanyok

Lemazsaltam a gyereket a felnott szobai digitalis merlegen.Kép Annyira meglepodott, mikor raultettem, hogy meg sem moccant egy percig.Kép Persze nem mer 10 grammra, de kb. 7.5 kg lehet.

Tenyleg ,most mar lehet tudoszurore menni, ugye?

Forti

Nekem is megvan a konyv. Meg eddig nem nagyon vetettem be egyetlen strategiai tanacsat sem... Latom en a raciot mindenben amit mond, de tul vajszivu vagyok es nem birom ha ordit e gyerek...Kép Majd talan egyszer kidolok, foleg mostanaban, mikor tobb mint 8 honaposan ejjelente ketszer is ebred.Kép

Jo ejt Mindenkinek.

Teszek ki uj kepet a profilomba.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok!

Kataa!

Alex aptamil 1-est eszik, vagy 1-es HA-t vagy már 2-est?

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Sasha!

Hát én is úgy látom, hogy elég egyformáka napirendek, csak vannak nyugisabb babák, akik eljátszanak egyedül meg könnyebben elalszanak, meg vannak nyügibb babák.

Kataa!

Én is adtam tegnap banánt Emmának, egy felet, és ez volt az elsõ gyümi ami igazán ízlett enki, bár mindent megeszik, de ennél nagyon lelkes volt. A barack még nálunk nem lejátszott téma, mert csak bébiételest kapott, annak semmi köze ízben az igazi barackhoz, de itt a környéken nem kaptam fagyasztott barackot.

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Forti, Sasha,
Megnyugtattatok, mert Solymi is általában felkel 1x éjszaka szopizni, és én úgy gondoltam, hogy ez 6 hónapos korban már egy kicsit túlzás...

Kataa,
Hogy van a hajad? Az enyém mintha kezdene "visszanõni": olyan rövid, piheszerû izék lettek elöl a fejemen.

Napirend: Úgylátom, Solymi a legkorábban fekvõ: 1/2 7 -7 körül már durmolni szokott (egy 10 órai alvószopival, meg egy 2-3 körüli éjszakai szopival), viszont 1/2 6-6-kor már fent van.
Napközben a hangulatától függ, hogy mennyi ideig van el egyedül és mit tudok csinálni. Fõzni én is ki szoktam vinni magammal az autósülésben a konyhába.


Üdv:
Zita
parazita
 


sziasztok

Megcsináltam a lánykám weblapját, megnézhetitek a www.zsolo.hu/syme/kisszilcsi oldalon. Mondanátok róla véleményt is? Ez életem elsõ honlapja, kíváncsi vagyok, kinek hogy tetszik.

Szilcsike és Szilvike
szilcsike
 
 


Jaaaaaaaa azt elfeledtem megirni, hogy a betûtípusok még nem jók, meg néhol formázni is kell a szöveget......

Szilcsike
szilcsike
 
 


Sziasztok!

Nagyon jól telt a hétvégénk, ezért nem is tudtam olvasni titeket, csak most.

Megvolt Peti keresztelõje, jól sikerült, nagyon szépen viselkedett, barátkozott a másik babával, akit szintén kereszteltek. Anyuék is itt voltak, volt utána kis ünneplés, szóval jól éreztük magunkat.

Ja, és voltunk fotókiállításon szombaton. Apa is!Kép

Látom, a napirend a téma. Pár nappal ezelõtt nálunk még így nézett ki:
1/2 8 körül ébredés, 8-kor szopi, átöltözés, kicsi játék
a délelõtt nagy része alvással telt, meg játékkal
12-kor ebéd, fõzi
ebéd után alvás
1/2 2-2 körül séta
4-kor szopi
délután kicsi alvás, játék
6 körül gyümievés
1/2 8-kor fürdés, szopi, alvás
éjjel 1-2-szer szopi.

Na, ez pár napja felborult. Peti elkezdett hajnalban kelni, 1/2 6-6-kor, mivel nyûglõdött, megszoptattam. Már nem alszik vissza, csak 8 körül egy kicsit. Így délelõtt is séta, délelõtt 10 körül gyümi. Ami továbbra is fix, az a déli fõzi, a négy órai szopi, a délutáni séta és az esti fürdés. De az alvásigénye lecsökkent, és semmi rendszer nincs benne. Éjjel továbbra is 1-2-szer kel, de ezek idõpontja is teljesen változó.

Hát, ez van, most várom, hogy kialakítsa az új rendszert, mert szerintem nem is mi, hanem a babák szabják a napirendet.

Napközben elvan maga is, bár én is viszem mindig magammal a konyhába, ha ott vagyok. Egyébként lehet mellette takarítani, vasalni, eljátszik magában. Sõt, alvás után az ágyában is elvan még fél órát.

Na, megyek, mert felébredt...

Mindenkinek szép napot! Itt a tavasz!

Dió és Peti
szabotimi
 
 


Sziasztok

Ilke
Én is szeretnék majd menni az Újpesti börzére. Szólnál majd elõtte?
Ja és az anyajeggyel kapcs. Levinek is van egy a lábán, és nála úgy indult mintha egy pici seb lett volna. Aztán egyszer csak azt láttam, hogy bent van a bõrében. Remélem érthetõen írtam le. Kb. 2 hete lett neki, addig nem volt ott semmi.

Nyuszi
Én sem használtam fel szó szerint a könyvben leírtakat, sõt egyáltalán nem használtam az altatásos dolgot, de azért elég jól rátapint a lényegre. Levi hála istennek teljesen magától tanult meg éjjel aludni. Majd a nappalival kell csinálni valamit, de az még ráér nagyon.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!
Látom, tegnap terítéken volt a napirendKép. Nálunk is van valamiféle, de két gyerekkel picit nehezebb, mert amíg egyik alszik, a másik fent van, amikor ez egyik éhes, a másik épp nem, de azért meg lehet oldaniKép. Ma például Noémi nem volt éhes, otthagyta a kiflijét az asztalon, Ádám meg egy óvatlan pillanatban megetteKép. Simán elmajszolta, nem öklendezett. Most mit csináljak, lehet már kiflit ennie? Abban van tej, vagy nem?

Ádám felfedezte a szekrényajtót... Hétvégén Anyuéknál voltunk, és Noémi nyitogatta a nagy kétajtós szekrény ajtaját. Ezt Ádám meglátte, és próbálta utánozni, persze nem sikerült, és picit mérges lettKép. Itthon viszont simán kinyitja a szekrényajtót. Már látom elõre, hogy ugyanaz lesz, mint Noéminél, két évig fogom utána pakolni a ruhákatKép.

Köszi a hozzászólásokat a puffadós festékhez, akkor kipróbálom!

Csatlakozom a "sünimamikhoz". Az én fejembõl is ezerfeké állnak a 2-3 cm-s hajszálak.

Képzeljétek, ma lesz a férjem munkahelyén a nagy kirugdosásKép. Már hónapok óta tudják, hogy néhány embert elbocsájtanak, de ma derül ki, hogy kiket. A férjem pont éjszakás, úgyhogy nem lesz bent, mikor megtudják, de remélem, nem egy felmondólevél fogja várni!!!! Nagyon ideges vagyok emiatt (már hetek óta), mert nem tudom, mit csinálunk, ha nem lesz munkája. Bár õ azt mondja, nem tudja, mi lenne a jobb, ha menne, vagy maradna, mert az utóbbi idõben nem nagyon szeret már ott dolgozni, de legalább van munkája. Vagyis tegnap még volt...

Na, megyek ki az udvarra a gyerekekkel, olyan szép idõ van!

Mindenkinek szép napot!

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok

En mar tul vagyok a vasalason meg egy kis takaritast is rendeztem ,mert jottek az OTP-tol felmerni a lakast az uj vevo hitelehez.Sikeresen fel is ebresztettek Alexet aki 10 perce hogyaludt : (((
A tenapi fel 8-az elalvasnak meg is volta bojtje mert fel 7-kor mar dumalt a kisagyban : ))
Alexnak nem tetszik nagyon a babygym,nem tudommiert de bemergesedik rajta hogy nem megfoghatja oket csak utogetheti.
JA es mostanaban a ket uj mutatavanya ha valamit az orra ala teszek ugy szagolja hangosan ,es amikor a takarot a fejere teszi azt varja hogy en levegyem es akkor kacag ezerrel; )))
Az oldalara fordul mar de meg hasra nem akar a kis lustasag.

Kryss
Hat ez mindenkivel elo kell hogy forduljon sajnos.De a 30 cm nem veszes.

Nyuszika
Hat 5 naponta mostam hajat,de az allaga eleg jo volt.A terhesseg alatt sem valtozott.Most viszont masnapra mar nagyon osszeeseik es moshatom ujra.PEdig az sem jo ha gyakran mosom tudodm ,dehat nem enezhetek ugyk is mint egy hajlektalan ; )))
PErsze gondolom nekem is lesz majd babay hajam,de egyenlore csak a lauk van ott.

Mano
Az Aptamil Ha1-est eszi.A dokino azt mondta majd raerunk a 2-el 8 honapos koru utan.
Nekem a ferjem vegula Kaisersban vett barackot,de a lanyokaz Auchant es Corat is javasoltak.En is megkostoltam es eleg erett barackok.Mar alig varom anyarta mert apunka vagy 300 barackfaja van es akkor mar onnan ehet Alex.
JA hoztam otthonrol jo kis hazai,krumplit,ceklat,sutotokot,spenotot.Majd a hetvegen elkezdem a krumplival neki.

Parazita
Hat nem akarom elkiabalni de mintha a reggeli fesulesnel mar csak szalak esnem csomok hjottek volna ki.Remelem megall ez igy mar.

Dio
Ugy latom a te Petid is egy jo alvo baba,lehet Mellette mas isi csinalni.Nekem iota Alex nem alszi kreggel vissza eleg nyugia gyumi evesig.UTana megint visszater bele a jo gyerek es megaban eljatszik fel orakat is.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Hali!

Tegnapi napunk egész jól telt. Azt leszámítva, hogy délután csak fél órát volt hajlandó aludni. Így (nem számítva a fél órát) 5 órát volt ébren... este 7-ig. Akkor gyorsan megfürdettem, 8-ra mehetett az ágyába. De persze még 9-kor is ébren volt és igy már egyhuzamban 7 órát volt ébren. Igaz a viz felébresztette és utána nyügi sem volt, csak 9-kor kezdte, Viszont 8-9-ig a gyerek apázni akart! A párom a gép elõtt én mellette a gyerek meg a kocsiban köztünk "ült". Párom bohockodott neki a munkája közben. Aztán mikor páromnak máshova kellett figyelnie megpróbáltam én is szórakoztatni, de még csak rám se bagózott a gyerek!!! Az apját bámultaKép Na mondom Csabi ma akárhogy is dolgoznod kell, a gyerek téged akar...KépKépKép Aztán 9 után mikor már nyügizett megpróbáltam cicin elaltatni meg pár módon, de nem sikerült. Na jó. Odajött a Csabi kértem talán próbálja meg õ is elaltatni, hátha neki jobban megy mivel a gyerekõc este csak õt akartaKép Addig gyorsan mentem wc-re. Hallom a GAbi úgy üvölt mint akit nyúznak...aztán egyszercsak mintha elvágták volna abbahagyta. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ???? Megyek be és a gyerek a saját ágyában édesen alszik!!!!!! Még ilyet! Kérdeztem mit csináltál vele agyoncsaptadKép Nagyokat vigyorgott a PáromKép Gyerkõc hangját hajnali 3-fél4-ig nem is hallottam és legközelebb is csak 6-kor kelt, de aludt még 7-ig. Én viszont úgy kipihentem magam! Végre aludtam 1 keléssel 8 órátKépKépKép Úgyhogy 6-kor felkeltem 7 helyett és volt idõm kényelmesen megkávézni/reggelizniKép Már sétáltunk is és most alszik. Remélem 11-ig ahogy szoktaKép Olyan gyönyörü idõ van!!! El se hittem. Az igaz, hogy tegnap az idõjárás jelentésben azt mondták, hogy 14-17 fok lesz, de hogy már délelõtt is melegem legyen egy pólóban és kabátbanKép Itt a tavasz végre valahára, sõt még a szél sem olyan hideg és a napocskát is lehet érezni, rendesen forrón sütKép Legalábbis az erkélyen ami szélvédettKép

Na mentem mosogatni mindennek öröméreKép
kipihent sasha és az alvó Gabija 24

Kép
sasha
 
 


Kataa!

8 hónapos korig? Akkor még van idõnek. Hát nem is tudom, csak néha aggódok, hogy már nem elég a tápanyagtartalma neki, de ezek szerint elég. Az aptamil-ban mennyi a vas és mennyi az energia taratlma? és van benne taurin?

A baby gym-et Emma se nagyon szereti, max 10 percig játszik vele, aztán dühös lesz, mert nem tudja a szájába venni. Õ 2 hónapos kora körül játszott vele rendesen, akkor még megeleégedett a nézelõdéssel. Mi az llványára rá szoktunk kötni kendõt, meg összeakasztunk több csörgõt, és így be tudja kapni, d eígy is max negyed órát köti le.

ma megyek Sparba, megnézem a barackot, hátha. Már ha hazaér anyukám, egyenlõre sehol sincs, pedig azt hittem jön, annyi intézni valóm lenne, posta, holnap anyukám névnapja, vasárnap pedig házassági évfordulónk lesz. Meg valami ruhát is kéne néznem mert nemsoká megyünk a lagziba. Emma szerncsére bealudt, elmosogattam, de anyukám nem akar hazaérni.Kép


manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kryss!

Én nem mondhatom neked, hogy felelötlen vagy, emrt hasonló körülmények között nekünk is esett le már beni ágyáról Nátán. Még nem volt mászós-felállós, mint most, és ráadásul Beni ágya körben korlátos, csak egy kis részen, ahol ki-be lehet mástkálni, ott nem. Hát ö megtalálta. Valószinü nem az esés miatt sirt (nem magas az ágy), hanem azért, mert játékra esett.

Napirend:

Hát mi nem vagyunk ebben túl rendesek, ráadásul heti kétszer teljesen fel is boritom neki az estéit (igaz, abban is van rendszer, emrt állandó elfoglaltságaink vannak, csak ilyenkor késöbb kell feküdnie).
Nagyon szépen leirtátok, hogy mi mikor történik, ezt én nem tudnám.
Kb. igy nézhet ki egy napunk:
7-8 körül kelek én, Nátán már jóval elöbb (ma 1/4 7-kor), de eljátszogat az ágyában egyedül (még Beni sincs ébren)
ha felkeltem, akkor szopi, reggeli, rendrakás, közben Nátán lent mászik, játszik a szönyegen (vagy éppen amerre menne)
9-11 között valamikor elalszik (vagy szopira vagy ha elég álmos, akkor magától az ágyában), én ekkor midnenfélét csinálok
12.30-13 körül felébred, de nem mindig veszem elsöre észre, mert megint játszik az ágyában
13 körül hami (szopi+fözi)
utána ki tudja mi történik... (játszunk, csinálom a dolgom, idönként fözök (ha nem felejtettem el délelött kivenni a fagyasztóból a hústKép), mostanában kertben vagyunk)
Van, amikor van még egy délutáni alvás 15-16 körül, de nem biztos
kb. 18-18.30 körül jön az apa, akkor apázunk
valamikor közben vacsi
19-kor fürdés, öltöztetés, szopi
20-kor fekvés (a hét 5 napján).
Éjszaka még kel(t)ünk (remélem, már hamar múltidö leszKép) 1-2-szer.
b
 


Ez elmaradt (mert meg akartam nézni még elötte, és véletlenül csak egy b-t irtam be):

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Szilcsike!

Megnéztem Szilvike lapját! Tetszik! Csak pár helyen(pl.fõoldal, Szilvike képei) vagy kisebbre kellene venni a betûket, vagy vmi scrollozót berakni, mert nem látszik az oldal teljes egészen. Így a 3-4 hónapos fényképeiteket is csak úgy tudtam megnézni, hogy levettem az explorer betûméretét a legkisebbre. Vagy lehet, hogy ez csak nálam probléma? Meg szerintem lehetne egy vendégkönyvféle, ahová írhatna, aki megnézte a kiscsajszit!
A videó nagyon tündéri! Azt a kacagástKép Nagyon tetszettKép A bocival barátságban van azóta is? (ja, és nem március 17-ét akartál írni? Mert április még odébb vanKép)
Amúgy látom kis vigyori a lányod! És csak egy nappal fiatalabb az én Ádámomnál!

Betti és Ádám

Kép

Betti
fodbetti
 
 


Szilcsike!

Nagyon tündéri a honlap!Nekem is testszik. Mégegyszer megnéztem, mikor olvastam Betti észrevételét és nekem teljesen normális a fõoldal és a Szilvike képei menü is. A betük a közepes méreten vannak állandóan. Igy most is és semmi baja az oldalnak tökéletesen látszik minden. A "Vissza a fõoldalra" gombnál az "õ" betü helyén kis volnalka van, de az a legnagyobb probléma amivel találkoztamKép
Az "Ezek történtek velem" c. oldalon az "2 hetesen: hangokra megfordítom a fejem" 2x van és alatta a 3 hetesnél is. Ennek lesz valami folytatása? Mert csak itt látható e tünetKép

Nekem tetszett!!!
sasha

Kép
sasha
 
 


Most jött le a videó!
Iszonyúan aranyosan nevetKép Én is itt röhögtem veleKép Persze nem az apján, Õ csak mellékszereplõ voltKép Ha a fiam is röhög, én is nevetek, mert olyan jóKép Olyan aranyosakKép

sasha

Kép
sasha
 
 


Mano
Az energiatartalom 2160kj/516kcal,a vas 5.39mg es a taurin(Ez micsoda??)53.9mg.Ez mind 100g tapszerporra ertendo.
.Hat gondolom hogy eleg ar hoizni mar nem hizik olyan veszetten,szerintem a hofordulon kb 50dkg lesz meg ebben a honapban.
A Sparban en nem talatma itt barackot,de neked hatha szerencsed lesz.

Lanyok
Lehet a krumplit mar valamivel rogton adni vagy elotte csak magaban?????
Ma nagy felfedezest tettem,az almar nem kell reszelni mert hat ugye turmixolni is lehet,miyen bugyuta voltam en eddig : ) )))))


Na megyek setalni vele ebben a gyonyoru idoben,mert delelott a terszaon csak tologatva volt el.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Köszi az észrevételeket. Hiába, elsõ probálkozásom volt. Javítgatni fogom a hibákat, sajna van benne néhány. A videó tényleg nagyon édes, én minden nap megnézem egy párszor. A boci azóta a legnagyobb kedvenc lett. ölelgeti, röhög neki, azt hiszi, hogy megint játszani fog vele Kép Csak hát ugye ahhoz kell Apuci haverja is, mert õ tud olyan jó hangokat adni Kép
Sajnos laptopon csináltam, és mikor áttettük a rendes gépre, nagyon sok minden eltolodott, meg elromlott benne. No mindegy, majd kijavítgatom este.

köszi mégegyszer

Szilcsike
szilcsike
 
 


Sziasztok!

Szombaton voltunk úszni. Olyan ügyes volt a Petra mert a merülésnél már egyáltalán nem sír. Biztos még kicsi volt hozzá mikor elõször elvittük. Négy hónap még ilyenkor nagyon sokat számít.

Most jöttünk haza a piacról és sehol sem lehet kapni sütõtököt. Nem vett mostanában valaki? Sajnálom, hogy régebben nem tettem el. Ez az egy zöldségféle van amit szeret a Petra. Ma fõztem neki csirkemellet és megpróbálok neki adni. Még nem evett húsit. Most itt alszik, elaludt ebéd nélkül annyira fáradt volt.

Múltkor kérdeztem de senki nem válaszolt. Nem tudja senki akinek nagyobb gyereke van, hogy hogyan kell csinálni só-liszt gyurmát? Mi az arány? Utána meg kell sütni vagy megszárad magától?

Viki
Örülök, hogy rendbe van veletek minden. Remélem már te is jobban leszel és elmúlik a hányás és a fejfájás.
Nekem nem volt hasleszorítóm de nem éreztem, hogy kiakarnának esni a beleim.
Megnézem akkor a postaládámat és kitörlöm.

Pocok
Én kaptam kötényt és abba kellett fürödnöm és így nem lett vizes a seb.

Kataa
Egy éves kor után az oltás 1200.- A nõvérem most adatta be a kisfiának és azt mondták neki, hogy 5 évre ad védettséget.

Ilke
Ha ülteted Lilit a kocsiba akkor is sír?

Nyuszi
Merre felé szeretnétek költözni?
Mikor felébred Emilia akkor elkezd sírni is mert ha nem akkor ne menjél oda hozzá és lehet, hogy magától visszaalszik.

Panda
A nõvérem kisfia 4,5 éves és minden éjjel felébred és átmegy hozzájuk a nagyágyba. Bemászik közéjük és alszik tovább. A baj csak az, hogy egyre kevésbé férnek el mert neki is már rendesen nõ a pocakja.

Rit
Mi is szeretnénk venni hátihordozót csak kicsit még várunk mert a Petra még nem tud ülni. Szerintem nagyon jó mert mikor elmegyünk kirándulni akkor a kocsit nem tudjuk tolni, a kengurba meg elég nehéz. Most van különben a Mega Toysba
akcióba. (azt hiszem 16eFt)

Sasha
Örülök, hogy ízlett Gabinak az alma. Olyan fura nekem ez, emlékszem mikor Petrának adtad elõször õ annyira fintorgott és olyan hülye arcot vágott.
Közben felébred, hát nem jött be neki a csirkés sütõtök. Sajnos minden próbálkozásom kudarcba fulladt. A gyümölcsöt szerencsére már megeszi ha így haladunk akkor még a fõzelékekkel is elvacakolunk két hónapot.

Nyuszi
Ha ez megnyugtat nálunk is a Petra egy hete mindig 6-kor felébred és utána már nem is alszik vissza. Mikor álmos lesz addigra meg én teljesen felébredek. Õ este nyolckor szokott elaludni.

Ági és Petra
petra2
 
 


Sziasztok
hétvégén elvoltunk nagypapizni megmutatuk petikét hogy mien nagy lett Kép

Kataa
a taurin egy esszenciális aminosav ami az idegrendszer fejlödését segiti elö és az anyatejben megtalálhato ,ezenkivül a drágább és jobb tápszerekben is van .

Napirend
6kor kelünk petike sirva én álmosan Kép evés ,ivás tisztábatétel játszás .
8kor felkelünk beteszem az ágyába mig rendet rakok beágyazok ,porszivozok ,közben rádiohalgatás Kép elökészitem a játszoszönyegét és a babatornáztatot .
fél9-fél10ig mesét nézünk közte eszünk belealszik

fél10töl mig felnem kell olvasok vagy babanetezek Kép

11ora evés és készülödés a sétához öltözés .

fél12-félegyig séta kenguruban séta közben alvás Kép

13ora ebéd valamilyen husos babakaja ,utána játék

14ora -15oráig evés,nyüglödés mert álmos végre elaludt

15órátol még féelnem kell netezek babanet Kép

16ora evés ,tisztába tevés

fél5 irány a konyha mosogatás , fözés közben beszélgetek petikével aki természetesen kint van velem a konyhában közben rádiozunk zenét halgatunk .

fél6 megjön apa vacsorázunk petike társaságában Kép uána játék velem repülözés ,dögönyözés Kép

fél7-7között fürdeti apa én adig csinálom a vacsoráját meg a friss inivalot ,öltöztetést közben bohockodás .

7-fél8közöt evés ,vitaminok beadása

fél8-9között altatás

9után én megyek fürödni és csinálom az éjszakai kajáját utána alszunk mi is .

igynézki a mi napunk de pl ma nem aludt délelött semmit csak a séta alatt no meg most 2után egy picitt és most alszik megint viszont ma 1 egész orát elvolt a kiságyába egyedül reggel .


Pusz Csics és Petike
csics
 
 


Agi
De jo hogy irtad a szombati uszast,pont azt kerdeztem ma hogy hol van szombaton is uszi.Megadnad a cimet ,telcsi szamot.Koszi elore is.
En egy csomot eltettem osszel Alexnak ha gondolod es eljossz erte adhaok egy csomagot amiben kb 12 evesre van elegendo porciozva.

Zsuzsa
Na akkor megjo hogy csak kolcsonkpaptam ,mert nem mutate nagy erdeklodest iranta.

Csics
Koszi az infot.Mar hordhatod Petiket kenguruban,?ezek szerint akkor amr jol tartja afejet,mert nemreg irtad hogy babakocsival mesz mindenhova.

Ma olyan jot setaltunk Miszikevel es Rebi babajaval ha valaki meg emlekszik ra a Friss kismamaktol.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

rohanásban vagyok....

Conti,
Hú elfelejtettem, hogy kérdeztem tõled, a VAjk utcai ált. iskolában volt ma reggel. A TV 18-ban láttam én is, inkább nyári dolgokat vettem egy csomót.Ne harizz rám.

Dec8,
Passat Combi, szép nagy autó, mostanság mi is veszün autót, és hát kombi lesz, az tuti.

Sasha,
Csak egy tipp ami nálam bevált: vettem egy járókát, alulra raktam egy gyapjú takarót szép színes huzattal, körberaktam 1-2 párnával, csörgõvel, pelussal, rágcsával, és amikor én reggelizem a konyhában, õ a nappaliban szépen elnézelõdik és eltornázgat. Persze nem mindig, de legtöbbször! Ha van elég hely nálatok szerintem érdemes lenne kipróbálni.
Ja, és Zsófi akkor kezd el sírni amikor emelem a kanalat a számhoz, bezzeg amíg fõzök, v. melegítem a kaját elvan magával. Kérlek, gondold még meg a kistesót!

Forti,
Tetszett amit írtál elalvás ügyben. Én éjszaka vagyok elég határozott úgy érzem, és eddig be is jött. Szopi után , büfi és be az ágyába, azt mondom neki, most pedig alvás lesz, tessék alukálni, kicsit nyûglõdik, lekapcsolom a kislámpát, kicsi zümmögés, és pár perc múlva lám elaludt.

Judy,
Én is kb. így csinálom, mert szerintem EGYEDÜL is tudniuk kell nézelõdni, forgolódni, játszani.

Pocok,
Hát akirõl írtál szerintem nem volt egészen Ok.
Februárban én is 2 napot vérezgettem, és én sem tudom, hogy ez mi volt, de nem mensi az tuti, csak olyasmi.

Zsani,
Nagyon köszönöm a könyv tippet, megnézem feltétlenül.

Brokkoli
brokkoli
 
 


Conti,
vagyis tegnap reggel

egyszerûen képtelen vagyok ezt a rengeteg mindent végigolvasni amit írtatok, de nincs is idõm rá, helyette vasalok inkábbKépKép

Brokkoli
brokkoli
 
 


Manó!
Mi is Aptamilt eszünk. 6 hónapos korig ettük a HA-t most a 2-t. Jó drága, de nagyon cseles, mert a 2 ugyan olcsóbb, de nagyobb a kanál (tehát több kell belõle egyszerre). Nekem a doki azt mondta, hogy ha nincs különösebb ételallergi a családban akkor lehet már adni a 2-t.

Pocok
levél ment

Pusz
dec8
dec8
 
 


Szilcsike!
A page nagyon édi. Na meg a Manóka is. De nekem sem fér rá a képre (és én béna vagyok nem tudom átállítani a betûméretet). A videót meg 3 óra 12 perc alatt akarta letölteni Kép. Annyi pénzem nincs, de hát ez a matáv miatt van.

dec8
dec8
 
 


Kataa,
Nekem nem zsírosodik jobban a hajam, mint a szoptatás elõtt, sõt. A vitamin szerintem nem a hajhullást csökkenti, hanem a növekedést serkenti, legalábbis én így vettem észre. (A festés lenövésérõl tudomKép.)
Krumplival kapcsolatban, én elsõre Lilinek almát adtam, aztán az almába kevertem egy kis krumplit, aztán késõbb az almát váltottam ki mással. 1x próbáltam a krumplit magában adni, de egy mákszemnyit sem volt hajlandó megenni belõleKép.

Egy kérdés:
Az agyhártyagyulladás elleni védõoltásról beszéltünk korábban és említette valaki, hogy visszaigényelhetõ az ára, azaz 1 éves kor alatt ingyenes. Nem tudjátok, hogy hol lehet ezt igényelni?

Forti, Kryss,
Köszi az anyajegyekrõl a véleményt. Lilinek is van egy a buksiján a születése óta, de ez most jött ki az állán nem rég és kicsit meglepõdtem rajta.

Ildikó,
A kakaó allergizálhat, én 1 éves koráig biztosan várok Lilinél vele.

Kryss,
Akkor csak az ijedség volt nagy az esés miatt. A lényeg, hogy nem történt semmi baj.

Nyuszi,
Ok, nekem egyenlõre bármelyik nap jó.
Amikor elkezdtem leadni tejet akkor Lili kb. 1 -1,5 hónapos volt, és akkor engem is elküldtek tüdõszûrésre.
Nagyon aranyos a kép, Emi tök ügyes márKép. Lilinek esze ágában sincs se ülni se mászni.

Forti,
Persze, hogy szólok. Azért meg is írom tuti ami fixKép: április 12-én lesz az Újpesti Ifjúsági Házban délelõtt.

Szilcsike,
Nagyon édes Szilvike! Nekem tetszik az oldal.

Panda,
SünimamikKép, ez tetszik!

Ági,
Itt van egy jó zöldséges nálunk, majd megnézem, hogy náluk van-e, mert eddig mindig volt.
Képzeld ma sem sírt Lili a babakocsiban, lehet, hogy csak a hideg és szeles idõt utálta már nagyonKép. Úgy szoktam mostanában, hogy amikor elindulunk, akkor félig felültetem, aztán amikor elalszik akkor lehajtom a háttámlát. A szoktam az azt jelenti, hogy tegnap és maKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!

Most nagyon elmaradtam a táblával, bocsi mindenkitöl.
utólag is boldog félévességet Parazita Andrisának és Edina Félixének!Kép

Kép

Panda!

Tudod mit ugrott be?Kép a múltkor kérdezted, hogy hogyan lehet a gluténtartalmú dolgokat bevezetni, ha nem a liszt-rántás együttessel. Mit szólnál a gabonapelyhekhez (persze nem a gyerekeknek szánt izesitettre gondolok, hanem olyanra amit külön lehet kapni (pl. zabpelyhet lehet), legközelebb megnézem, még milyet lehet)? Azt bármilyen bébiételhez hozzá lehet keverni (nem is túl drága), csak arra kell vigyázni, hogy vagy velük kell fözni, vagy kell hagyni megduzzadni, megpuhulni.
Azért remélem a férjedet nem rúgják ki. Ha nem tetszik neki már, akkor majd ö felmond, amikor ö akar! Az jobb, mert akkor tervezve van! ne idegeskedj! Küldök neked: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Ilke!

Azt hiszem nem is irtam, hogy örülök, hogy tetszett a könyv!Kép A párom ma Vekerdyt hallgatta valamelyik rádión reggel, és nagyon meg volt vele elégedve!Kép Az iskolarendszer reformjáról beszélgettek vele...
A szeles idöt Nátán sem szereti, szabályszerüen kapkodta a levegöt, és sirt is töle, amikor ugy voltunk kint. Most meg az új neki, hogy felöltöztetve letettem egy takaróra a kertben. Egy picit sirt, de idönként már egész jól eljátszott.
Remélem késöbb magárahagyhatom (megszökni nem tud, nincs semmi veszélyes, inkább csak azért gondolkozom kintre a járókán, hogy azért ne mászkáljon el, és esetlegesen ne találjon valami számára nem valót (cseresznyemag)), mert lesz majd elég dolgom a kerttel!KépKép

Ági!

Majd belejön Petra is! Mi is szinte csak gyümölcsözünk, még husit is csak gyümölcsben kapott. De ma pl. megette az általam készitett hamit (alma-körte), amire 1,5 hónapja még nagyon fintorgott. Meg már egész jó kis mennyiséget is eszik (100-150 g). Szóval alakulnak a dolgok. Nálatok is menni fog minden, ne aggódj!Kép

Zsuzsa!

Ma nálunk volt esés, épp az állás miatt. nem szokott ugy elesni, de valamiért (nem láttam, mert az apjával volt a kanapénál, de apja sem látta) egyszercsak eldölt hanyatt. Akkorát koppant, meg reccsent is valami, tisztára megijedtem, hogy betörte a fejét. Szerencsére csak a TV távirányitóra esett az reccsent, neki egy kis siráson kivül nem lett baja, a távirányitó is túlélte.
Vannak helyzetek, amikor látom, hogy esni fog, de nem birom elkapni. Nem lehetek mindig mellette, emg neki is meg kell tanulnia esni (azért ha látom, és elérem, természetesen megfogom, hogy nem essen el).

Nyuszi!

Nátán is ugy ült fel, mint Emilia! Ez egy új módszer számomra (beni állásból leült)...

Kata007!

Nem láttalak mostanában, hol vagy? Túl "kicsik" voltubnk hozzátok?KépKépKép

Befejezem, mert már igy is én fogm a tábla miatt elfoglalni a fél lapot!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok

Képzeljétek, Levi tegnap felült magától. Elõször azt hittem csak véletlenül, de ma egyfolytában ezt csinálta. Hol hasra vágta magát, hol pedig kutya pózból felült és úgy játszott. Kép Nagyon édi, és tiszta büszke vagyok rá.
Ülni már eddig is tudott, de felülni...

Beszti
Néha Levi is próbálgatja már a fejenállás pózt, kinyújtja a lábát teljesen a fejét pedig lenthagyja a földön. De még csak úgy sikerül neki, ha meg tudja támasztani a lábát valahol.

Ilke
Beírtam a naptárba a börzét, csak nem felejtem el. Mehetünk majd együtt?? Vagy apával mész?
Ja megcsináltam a gesztenyét, hááááát nekem nem ízlett, olyan ízetlen izé lett belõle. Levi sem rajongott érte. Neki a fagyasztott gesztenyemassza jött be, de az nagyon. Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Ági

Emília nem igazán sír mikor felébred éjjel, csak nyafog, de mikor bemegyek hozzá ül az ágya közepén, vagy négykézláb bámul kifelé és vár.Kép Szóval eléggé felébred. Ha csukott szemmel nyafog, akkor nem veszem fel, próbálom a hátát simizni és van hogy visszaalszik.
Friss sütõtököt már nem lehet kapni, sajna elfogyot a tavalyi termés. De a Hipp féle sütõtök-burgonya elég jó, azt ajánlom.Kép
Házat a XIV. vagy XVI. kerületben szeretnénk, de ha nem bírjuk megfizetni lehet hogy Göd vagy Dunakeszi lesz belõle.

Zsuzsa

Ne aggódj , nálunk sincs valami kristálytiszta napirend...Kép És mint már korábban írtam vala, kislánykám visszafelé fejlõdik, mert féléves koráig átaludta az éjszakát és azóta meg felkel, van hogy 2-3 szor is.

Sasha

Szoktad Gabcsit a földre rakni? Tedd le pokrócra és rakd körbe játékokkal. Hátha felfedezi, hogy milyen izgi a világ körülötte és jobban meglesz egyedül.Kép

Forti

Gratula Levinek a felüléshez! Én is most akartam írni amit írtál, ugyanis Emília néhány napja négykézlábból kinyomja a levegõbe a popsiját, vagyis balettozik, mint Nátán....Kép Ja és ma az anyu felállította, aminek nem örültem, de a gyereket nem lepte meg, sõt, kimondottan élvezte és vadul elkezdett rogyasztani, mint aki ugrani akar...Kép

Beszti

Én is folyton rettegek, hogy beveri a fejét valahova, pedig õ még nem állt fel csak belénk kapaszkodva. Dehát tényleg nem lehet az ember örökké mellette... illetve még ha mellette is vagy, egy másodperc is elég és már el is esett.

Zita, Edina

Boldog félévességet a kicsiknek!!!!Kép

Dió

Emília is most kezdett valami új napirend kialakításába
Hát nem mondom, hogy nagyon tetszik, hogy már 6-kor fent kukorékol.Kép Ez azt jelenti, hogy 10kor bedõlök az ágyba, pedig akkor tudnék nyugodtan dumálni a párommal.
De nem bánom, csak maradjon már valami rendszer, mert sokkal rosszabb a kiszámíthatatlanság.

Lányok

Új játékot találtam ki. Ülök a széken és elkezdek a lábfejemmel bábozni,a gyerek meg pukkadozik a röhögéstõl. A papucsomért meg egyszerûen majd meghal... egyszerû család vagyunk, mi?Kép

tényleg Kata007, hol vagy?Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok!

Conti
Engem is zavar ha sír a Petra akkor inkább nem csinálom meg a dolgomat.

Judy
Remélem kiheverte Gergõ az oltást.

Csics
Nálunk is az van mikor eszik a Petra akkor az egész ruhája maszatos lesz. Általában mindig ilyenkor kell bekapnia a lábát vagy kiveri a kezembõl a kanalat.

Sasha
Mikor nincs itthon a férjem akkor én úgy fürdök, hogy beteszem a Petrát a cipelõbe és beviszem magammal a fürdõbe. Szeretem ilyenkor látni mert ha valamiért elkezd sírni akkor nem tudok hirtelen berohanni hozzá. Fõzés közben mindig a szobájába van addig meg ha más dolgom van. Napközben már egy-két órát el tud játszani teljesen egyedül.
Nem lehet, hogy azért alszik el Gabi nehezen este mert 7-kor ébred fel. Én a Petrának már 5 után nem engedem, hogy elaludjon. Így 8-kor szinte le sem ér a feje az ágyhoz és már alszik is.


Djeszter
Hol vagy?

Ági

Tettem fel a profilomba a Petráról új képet.
petra2
 
 


Sziasztok!

Nyuszi,
remlik valami, bar biztosan nem alithatom, hogy olvastam. Szoval igen, nagyon nyüzsgökek. De hat ez mar a masodik gyerek, ott meg inkabb gondolnom kellett volna erre!
Szerencsere, nem tünt fel, hogy Rebinek valami baja törtent volna.
Edes Emike!De hogy mar ennyit hagyod inni...nem gondolod, hogy tulzas?Kép

Napirend
Rebi is kb. 18.30-19.00 fekszik le 19.00-20.00 között alszik el (ha nem aludt el a cicin), es van hogy 2x, de 3x is felkel es 6 körül kel. Neha korabban, neha kicsit kesöbb.
Engem a 2x-i ebredes nem zavar, a 3x-i igen, bar en lazan elalszom minden ejszakai haminal. Tehat egeszen igazan nem tud zavarni.

Szilcsike,
nagyon irigyellek, hogy ilyesmit tudsz csinalni!
Nekem tetszik a lanyod is es az oldal is!Kép

Kataa
Köszi a vigasztalast, de szerintem nem törvenyszerü a dolog.
Szerintem, adhatod magaban is a krumplit, de ha valami olyat keversz hozza, amit mar evett – szerintem ugy is OK!

Beszti,
az a lenyeg, hogy Natannak sem lett baja!

Agi,
Sajna en meg soha nem csinaltam so-liszt gyurmat.
De valahol van egy hazi gyurmareceptem, amiböl elvileg ehet is a gyerek .Bar nem etkezesi, csak gyurmazasi celokra ajanlottakKép Majd megkeresem es ha erdekel valakit, publikalom.
Petra nagyon csinos, es micsoda fülecskei vannakKép!!!
Zsuzsa,
Rebi feje is nagyobbakat szokott koppanni, ha eldöl ülesböl(ülni probalkozasbol).
Aaron allati edes, ha valamit csinalok, neha beküldöm Rebeccahoz, hogy nezze meg, mit csinal. ES akkor hatalmas puszikat szokott a fejere nyomni es elmeseli neki, hogy en mit csinalok, vagy ö mit csinal, vagy valami egeszen mast stb...Csak ugy olvadozom ilyenkor!!!!Kép

Forti!
Nagyon ügyes Levi! Gratulacio!
KIvancsi vagyok, Rebi mikor kezd el igazan felülni. Most ugy szokott ülni tmaszkodva, hogy az egyik labat behajlitja es e sarka mellett ül, a masik labat meg oldalra nyujtja.KépEerthetö ez igy egyaltalan?Kép

Nyuszi,
Rebecca Aaron es az en papucsomat akarja allandoan megenni. Na jo, csak ragcsalni!Kép

Gumicukor,
na megjartad Becset?Kép

Mi ma nagyot setaltunk, en rövidujjuban voltam es ücsörögtem a padon es olvastam egy kicsit.

Ma vacsora közben Rebecca nagyot nyavizott, akkor is , ha ölembe vettem. Es nyulkalt az ennivalom fele. Na, gondoltam, vegre ö is kezd erdeklödni a normal kaja irant. Aztan odaadtam neki egy felnöttnek valo fem kanalat es csend lett. Hat ennyit az erdeklödesröl...

Hat vegre itt a tavasz!!!Csak maradjon is!!!
Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Beszti,
Annyira jó, hogy van kertetekKép. Ahogy jön a jó idõ, biztos Nátán is egyre jobban fogja élvezni majd.
Te miket adsz Nátánnak és hányszor egy napKép? Csak azért kérdezem, mert lassan szerintem nekünk is kellene még egy evést bevezetni, de még nem tudom mikor (eddig az ebéd a fix), délelõtt vagy délután és mit. Gondolom valahogy azért különbséget kellene tenni az ebéd és egy tízórai vagy uzsi között, de mennyire? Vagy adhatok ugyanazt?
Bocsi, hogy beleszólok, de a zab nem gluténmentes. Helyette esetleg jobb a rizsliszt vagy a rizspehely (igaz rizspelyhet én már kerestem, de még sehol sem találtam) utána pedig a kukoricaliszt, kukoricadara.

Forti,
Nagy gratula Levinek a felüléshezKép! Mindenki jól elhúz mellettünk, én csak kapkodom a fejemKép.
A börzére apa nélkül fogok szerintem menni (sulizik szombatonként), úgyhogy mehetünk együtt.
Hát megértem, hogy Levinek a gesztenyepüré jobban ízlett mint az a sima, hisz az ízesítettKép. Csak simán adtad neki, vagy valamelyik gyümivel? Én úgy tervezem, hogy egy kis banánnal kutyulom majd.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Ági,
Nagyon szép kislány Petra!

Nyuszi,
Egyszerû családKép? Nálunk is vannak rém egyszerû játékok amit Lili imád. De most a legmenõbb, hogy a kispárnánkat rátesszük, hogy ne lásson minket, aztán kérdezzük, hogy hol a Lili baba, erre ledobja magáról a párnát és sikít a nevetéstõlKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok Lányok!

Na, megvolt a nagy bécsi munkakiruccanás. Jól ment minden, csak nem németül, hanem angolul kellett karattyolni, mert azt mindenki értette, így nem kellett szinkrontolmácsot játszanom.

Reggel 1/2 6kor ébresztettem a páromat mielõtt elmentem és lassan osontam le a galériáról, erre Dani szeme egyszer csak kipattant, hatalmas vigyorex, felállt és kikéredzkedett. Próbáltam a fejõcuccal lefejni tejet, de mivel már nem fejek vele jó ideje, nem is indult be vele a tej. Viszont nagyon örültem, hogy Dani felébredt, mert így nem maradt ki a reggeli összebújás. Már ki voltam sminkelve és felöltözve és láttam rajta, hogy csodálkozik, hogy vhogy ez nem olyan, mint lenni szokott.

Nagyon nagyon hiányzott egész nap, ,de fürdetésre hazaértem, persze Pamela Andersonhoz hasonló dekoltázzsal Kép
Éppen kint voltak apával a ligetben sétálni, eléjük mentem, ,és annyira nevetett, hogy megjöttem, aztán meg elkezdett sírni, mert toltam a kocsit és nem látott, így kikéretzkedett és kézben vittem tovább, és csak nézett nézett. aztán utána már le sem tojt, vissza akart menni a kocsiba.

Jól elvoltak apával egész nap, csinált neki hamit, játszottak, sétáltak, még aludt is apának délután, pedig nem volt szopi, reggel lefejt tejcsit kapott és este csak cici volt a megutaztatott tejcsivel. Azóta édesen alszik.
Persze reggel nézett, hogy miért apa pelusozza és öltözteti. De nem sírt vagy nyûgösködött, mert nem látott egész nap. Aztán mikor vetkõztem le a díszmagyarból, folyamatosan csimpaszkodott fel a lábamra, felállt és nyújtotta a kezét, hogy vegyem fel. annyira édes volt! Kép

Hétvégén vettünk egy kisebb babakocsit, bár a másikat is használjuk, csak nagyon nehéz a maga 13 kgjával, ez a másik pedig csak 5, 5 kg Chicco Ponee sportkocsi. Így nem vagyok senkihez sem kötve, ha le kell vinni a kocsit. Egy kézzel összecsukható és kinyitható, könnyû, egyik kezemben leviszem a Danit, másikban a kocsi. Nagyon élvezem. Ezt a nagyot pedig levisszük a szüleimhez vidékre, így nem kell mindig cipelni a kocsit, ,ha megyünk. Ráadául a nagyhoz tartozó lábzsák is jó bele, bár remélem már nem kell használni, mert marad a jó idõ. Majd télen ismét elõvesszük a terepjárónkat, vagy ha majd olyan helyre megyünk, ahol kell a strapabíróbb kerék.

Ági
Én sütõtököt nyresen fagyasztottam le kis kockákban és úgy fõzök belõle, amennyi éppen kell, és jó íze van. Céklát is tettem el, de Daninak se frissen se fagyasztva nem tartozott a favoritok közé, így nem is erõltetem. Helyette cukkinizün, azt imádja. Már kezdi eszegetni a kisebb darabkákat is, ügyesen morzsolgatja a fogatlan ínyével. Kép

Mammográfia
Én meg azt tudom róla, hogy ilyen fiatalon még azért nem ajánljáék, mert nagyon kötöttek a szövetek, késõbbmár sokkal átjárhatóbbak lazábbak. Tesómnak is kellett menni vmi csomó miatt (20évesen), ,akkor uh-zták.szerencsére csak egy zsírmirigy van neki, semmi komoly.

Most megyek végre aludni, mert kifáradtam ma a bécsi hajtásban.

Tettem fel pénteken készült karúszós képet Daniról!

pusszantás
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok!

Kataa!

Köszi az adatokat, ez még jobbnak tûnik mint a Humana. A taurint Csics már elmagyarázta.Kép Én azt olvastam, hogy még a 2-es tápszerekben is lennie kéne, de sajnos csak nagyon kevésben van, az újság szerint, én meg még egyet sem találtam a 2-esek közül amiben lenne.

Dec8! Az aptamil 2-ben nincs véletlenül taurin?
Ti a HA1-rõl rögtön a 2-re váltottatok? Mert nekem azt mondta az orvos, hogy HA1 után sima 1-es tápot kell adjak és csak utána jöhet a 2-es.

Szerintetek amiket most reklámoznak, hogy a legújabb kísérletek eredménye, a prebiotikus rostokat tartalmazó táp (Nutrilon 2, Milumil 2) vagy az élõflórás Nestlé NAN 2 tényleg jó, vagy csak reklámfogás?

Nem tudja valaki hogy hol lehet fehér vagy valami világos drapp tavaszi kabátkát kapni, sehol sem kapok Emmának, csak rozsaszín van, vagy kék, vagy piros, de nekem az esküvõre vett bordó bársony ruhájához kéne, és ahhoz fehér lenne igazán jó. És fehér cipõt sem kapok neki sehol, ami olyan puha talpú textil cipõcske, hogy mégse harisnyában kelljen ücsörögnie.

Kataa!

Elvileg adható magában a krumpli, cska nem nagyon szokták szeretni, max ha táppal vagy anyatejjel kevered. Énalmás krumplit adtam neki elõször.

forti!

Gratulálok Levinek!

Ági!

nagyon cuki Petra a kapucnijával.Kép))

Kérdés mindenkihez: Nálatok éjjel van kislámpa bekapcsolva hagyva a gyerekszobában, vagy ahol alszik? Én nem tudom eldönteni kell e , mert Emma akkor is alszik ha fel van kapcsolva, meg akkor is ha le van kapcsolva, de félek, hogy egyszer felriad éjjel és tök sötét van, és akkor megijed, ezért mindíg inkább bekapcsolva hagyom.

Ma este megmértük kiváncsiságból a csajt, és 69 cm. 2 hete 67 cm volt. Anyukám szerint túl gyorsan nõ, és hatalmas, nyugtassatok meg, hogy nem nõ a fejemre pár év múlva.Kép Én össz-vissz 160 cm vagyok (kis jóindulattal), õ meg mégiscsak egy kislány lenne, nem atléta termetû fiú.Kép A babakocsink fekvõ része 70 cm-es, már épphogy elfér benne.KépKépKép ha nem tanul meg hamarosan ülni, szégyenszemre ki fog lógni a lába.


Manó +Emma (az óriás)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Gumicukor!

Hol vettétek és mennyiért a babakocsit??? Én is épp ezt néztem ki!

manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Olyan jó idõ volt ma. Én is azon gondolkodtam, hogy kiteszem majd a járókát a kertbe. Bár ma 2 órát aludt a Gergõ a babakocsiban, ami nagy szám nála. Persze hason. Hát legalább levegõzött, de fényvédõre így nem lesz szükségKép

Ezerrel ömlik a nyála és teljesen kirágta a mutatóujját. Nem tudom, hogy a foga miatt-e, vagy lassan el kellene kezdeni a gyümiket? Mindenesetre odaadtam neki a kanalát ismerkedniKép

Szilcsike!
Nekem is tetszik a weblapKép

Kataa
Gergõ is szokott a takaró alá bújni, sõt múltkor a fejvédõ alá mászott beKép Meg a textilpelussal játszunk kukucs játékot, azt imádja. Õ se fordul hasra, csak hátról oldalra, meg hasról hátra, de az nem átfordulás, csak átpördülés, mert a fejével indítja a dolgot.
Gergõ szereti a tornáztatót, de õ nem ütögeti, hanem addig ügyeskedik, amíg lekapja a macikat róla.
Remélem rendbe jön a hajad!

Zsuzsa
Nálunk is lazább a napirend, mivel eléggé változó, hogy mikor ébred reggel Gergõ és az is, hogy mikor alszik el napközben. De vannak fix dolgok, pl, hogy alszik délelõt és délután is, van játék, séta és fél nyolckor fürdés, evés és alvás.

Forti
Gratula a felüléshez!

Ági
Köszönjük, már rendbe jött GergõKépMég érezni az ltás helyét a lábán de már nem fáj neki.
Nagyon aranyos Petra, csúcs ez a pulcsi.

Jó éjt, megyek gyorsan aludni sokatKép

Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)
 


Manó!

Ezen már én is gondolkodtam. Én égve szoktam hagyni, de nem a szobájában, hanem a folyosón egy kislámpát.Állítólag megnyugtatja õket. Meg engem is, mivel másik szobában alszom.

Judy
Judy (fodroczy)
 


Ilke!

Én most kétszer adok egy nap az anyatejen kivül mást is, délben és este. Persze kap szopit is elötte (pontosabban az esti elött nem biztos, mert akkor egyébként is eszik kb. 1/2-1 órával elötte).
Nem cifrázom, még ugyanazt kap mindkétszer, kivéve ha elfogy délben.
Ha már többmindent eszik és többször egy nap, akkor tizórai és uzsi lesz gyümi, az ebéd és vacsi fözi (vagy majd még a vacsit is cifrázzuk), de most még nem is érdemes, hisz nem is tudnék a bevezetett ételek között nagy változatosságot csinálni.
Panda nem a gluténmentes gabonaféléket akarta bevezetni (ha jól emlékszem), hanem épp a gluténtartalmúakat is (a Kismama táblázat azt hiszem 7 hónapostól már engedi), de ez nálam is csak a búzát jelentette, és csak liszt formában tudtam elképzelni. Pedig tényleg, a gabonapelyhek is jók! Akkor a zabpehely épp jó is lesz.Kép (Én egyébként már próbáltam gluténtartalmú bébiételt is...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Zita, Edina
Én is szeretnék boldog félévességet kívánni a babáknak!!!! Kép

Ági
Édes Petra nagyon.

Kryss
Érthetõ!! Kép Levi is variálja, van hogy olyan jógaüléseket csinál, hogy ha nekem kéne így ülni szerintem kitörne a lábam. Kép Kép

Ilke
Akkor megyünk együtt! A gesztit almával akartam adni, de mivel nem volt sikere, ezért anya ette meg. Levi pedig tápit evett. Amúgy nekem sem ízlett, se alma íze nem volt, se gesztenye. Kép

Pocok
Elõször is gratula, az érem a tiéd. Kép
De jóóóó akkor szerdán együtt mehetünk? A 7vége mindegy, mert borult az egész hetem, vasárnap nem voltam, ezért úgy tervezem hogy szerda-péntek-vasárnap. De azért jó a szombat is, ahogy neked ok.
A tahó hapsik, jellemzõ!!!!!!!!

Gumicukor
Édes Dani ahogy úszik.

Nagyon köszönjük mindenkinek a gratulációt!!!!!

megyek megint Kép számolni


Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti!
Nagyon ügyes LevikeKép, ilyen korán felül!

Pocok,
pont ilyen szoptatós élményem volt ma. Az elsõ pár perc fura volt, de aztán inkább viccesnek találtam, ahogy mindenki megbámult minket. Pedig egy mm cicit sem láthattak. Engem nem érdekel, hogy illik vagy sem, amig a klotyó a másik alternatíva.
Takinéni nekem úgy lett, hogy egy barátnõm takinénije ajánlottaKép. Eleinte fura volt, hogy biztos hülyének néz mindenki, hogy a 60 nm-t képtelen vagyok kézben tartani,de már úgy vagyok vele, hogy annyira keveset vagyunk együtt családilag hét közben, hogy nem vagyok hajlandó feláldozni még egy órát sem a hétvégébõl.
Ha gondolod, megkérdezem, van-e még szabad kapacitása. Ja, holnap megyek szülõkhöz, remélem délután sétálni is lejutok.

Manó,
én egy La Halle-ban vettem -igaz, még télen- egy helyes drapp kabátkát, hozzávaló sapival.

Ági,
tündéri ez a képKép!

Szilcsike,
nagyon szép a honlap!Kép Fõleg a fõszereplõjeKépKépKép!

jóéjt mindenkinek
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Brokkoli! Ági!
Kistesót nem gondolom meg... mert már döntöttünk a párommal és végre anyós is meggyógyultKép Ennek örömére ma a fiam tündért játszott egész nap. Este meg itthagytam az ágyon fekve. Végignézte a Barátok közt-et amig én végre vacsizhattamKép Azt hittem elaludt egyedül, de nem, nézte a tv-tKép Majdnem fél órát elvolt most este, pedig ilyenkor Õ már nagyon nafff. Aztán beraktam az ágyába, nem is reklamált. Addig megágyaztam magunknak, utána bebújunk az ágyba és a szopiba bealudt. Gábor amit két alvás közt ébren tud maradni az max 3 óra. Ha ennél többet van fent és a nyügös idõben járkálok vele meg iylenek akkor már átesett a holtponton és utána még nehezebb lerakni aludni. Valószinü a nyügös napon amikor a napirendes dolog elkezdõdött ez történt. Azóta mindig lerakom aludni ha álmos, mert ha húzom akkor van a kiborul a bili meg az anyaKép
A mai nap tökéletes voltKép
Nagyon köszi a tanácsokat!
s.

Kép
sasha
 
 


Sziasztok!

Látom, tegnap mindenki sokat volt sétálni, mert napközben szinte alig volt itt forgalom, az esti írásokat meg nem gyõztem olvasniKép.

Csics!
Olvastam a napirendeteket, nem jártok már a Petõbe?

Sasha!
Gratula Gabinak a jó napokhozKép! A végén csak megkönyörült RajtadKép!

Beszti!
Köszi az ötlelet a gluténtartalmú dolgokra!
Meg azt is, hogy drukkolsz, hogy a férjemet ne rúgják kiKép. Tegnap úgy döntöttek, hogy inkább ma mondják meg, hogy ki megy, ki marad. Még egy nap játék az idegeimmelKép.

Ádám tegnap egész nap szekrényezett. Minden lehetséges ajtót nyitogatott, és csapkodott. Nagyon élvezteKép. Én egy idõ után már nem annyira...

Hétvégén Anyuéknál is talált egy klassz játékot... Ott van egy régi fajta Chicco ülõkéje, biztos tudjátok, amilyen még nekünk volt, mikor kicsik voltunk. Szóval ez lent volt a földön, és Ádám elkezdte maga elõtt tolni. Ezerrel ment minden felé, irtóra élvezte, hogy bárhová eljut a saját lábánKép. Olyan volt, mint az idõs nénik a járókerettelKép.

Szombaton moziban voltunk, megnéztük A zongoristá-t. Nagyon jó volt, csak utána elmaradt a "romantika", mint a régi szép idõkben, mert rohanni kellett haza a gyerekekhezKépKép.

Ma is csodaszép idõ van, megyünk is sétálniKép!

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok

Dec 8
Erdekes mert en is ugy tudtam hogy 6 honaposan van a valtas ,de a dokineni mondta hogy raerunk meg vele.A baratnom is mondta hogy neki is 3 nap alatt fogy el a egy doboz.Hat nekem az 1Ha 4 nap alatt,de igy is egyfolytaban receptert megyunk a dokihoz: )))’

Ilke,Mano
Akkor meg sem probalom a krumplit magaban hanem almaval elsore.

Ilke
Csak bizonyos keruletekben lehet visszaigenyelni a aoltas arat,kerdezz ra a dokinal Ok tudjak .
Mi pont lemaradtunk mert marciusig volt az akcio : )))

Parazita
Boldog felevesseget nektek!!!!

Forti
Gratula a feluleshez.’

Nyuszi
En is kidolok 10-kor,de addigra tiszta hulla vagyok,hat ez van : )))

Pocok
Hu de bunko emberek vannak.Lenyeg hogy Ajsa jol lakott.
De ugyi vagy torna ugyben,latomnagy az elszantsag : )))

MAno
En oltva hagyom a lamapt,bar nem tudom minek emrt ugy alszik mint a bunda,de en felek hogy mi van ha felebred.Szerencsere minket nem zavar a feny.

Panda
Olyan edesek a babak ahogy pakolnak,csak ne kene orokosen nekunk visszapakolni : ))

Kataa es a ma 24 hetes Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa!

Lehet hogy lemaradtam valamirõl, de te beoltattad Alexet agyhártyagyulladás ellen vagy csak most fogod? Nálunk egyenlõre még nem volt téma, mert még cak április 2-án kapja a 4 hónapos oltást, utána májusban az 5 hónapost, de utána hajlok rá hogy én is beoltatom.

Judy, Kataa!

Hát én is égve hagyom a szobájában, de igazából nem tudom én se miért, pont ez a dilemma, mert nem ébred éjjel, reggelre meg úgyis felkel a nap, és nincs sötét. Csak nem tudom mi a jobb neki. Kataa! Nálunk külön szobában van, a férjem olyan hogy a vak sötétete szereti, amíg mi laktunk a mostani gyerekszobában addig ott volt redõny, reluxa + sötétítõ függöny.Kép A mostani szobánkban nincs csak reluxa és sötétítõ, szenved is a párom rendesen, de ez a szoba még nincs rendbe téve, a másikat csináltuk meg magunknak, de aztán jött Emma és átadtuk neki.

Kataa!
Hát a Spárban tényleg nem vot barack, úgyhogy még egy reményem van, a Tesco, oda még néha szokott járnia férjem, mi Corába nem járunk, nincs a közelben.

manó+E.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok

Elõször is köszönjük a dícséretet a weblapról. Mostani éjszakánk hihetetlen volt. Éjjel fél egyre tudtam elaltatni, és onnantól fél óránként felsírt. Nem ébredt fel, csak nyöszörgött, meg felsírt. Úgyhogy fél óránként ugrottam ki az ágyból. Szegénykémnek biztos megint a foga...........

Most bezzeg fáradt, de sebaj, úgyis viszem ki 11-kor, ott majd alszik. Ti kentek valamit az arcára? Az én lánykám már úgy néz ki, mint egy cigánygyerek, de csak ott ahol nem takar a sapka. Pedig mindig árnyékban alszik.

Pocok
Na én ezért nem merek elindulni sehová sem hosszabb útra. Merthogy nálunk a cumisüveg nem jön be, tehát maradna a szopi, de azt meg nem lehet akárhol........

Krupli
Nálunk az almás krumpli nagyon menõ, abból hihetetlen mennyiséget megenne. Pedig mi nem szopi helyett gyümizünk, hanem két szopi között.

lámpa
Nálunk van egy jelzõfény az ágya mellett, igaz látni nem lehet tõle, de legalább nincs teljes sötétség. engem is megnyugtat, meg neki is szüksége van rá. Mikor elfelejtük bekapcsolni, nem tud olyan jót aludni.

No most megyek, mert már megint bömbi van

Szilcsike
szilcsike
 
 


Sziasztok Lányok!

Végre itt a tavasz!Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Tegnap olyan jó idõ volt, elmentünk sétálni, de vissza kellett fordulnunk, mert végig nyafizott... Állandóan húzgálta a sapiját, biztosan melege volt. Hazamentünk, evett, utána egy réteggel vékonyabb ruhában és sapiban mentünk sétálni, akkor már meg sem szólalt. Utána aludt még a teraszon másfél órát, addig én kertészkedtem egy kicsit, nagyon szép százszorszépeket ültettem !

Sasha!
Boldog névnapot Gabi babának!Kép
Tegnap volt a névnapja ugye?
Gratula a tökéletes naphoz, csak így tovább!

Kataa!
Én is úgy tudom, hogy az a jó, ha egy éves koráig kb. fél liter tápszert eszik meg. De nálunk most a 3-4 dl is nagyon nehezen jön össze...
De ma kipróbálunk egy másik fajta tápszert, hátha...

Ildikó
ildikó
 
 


Ági
de én írtam: nem kell megsütni, megszárad magától jó keményreKép sõt ne is hirtelen szárítsd mert esetleg megrepedhet. Lisztet vízzel keverj be tésztasûrûségûre (vagy gyurmáéra) a só kb harmada a lisztnek.
Háti hordozó téren szerintem felejtsd el a Mega Tos-ot. Mountex inkább. Igaz drágább, de azért a gyerek gerince az elsõ!!!

Manó
Végre valaki, aki kb vele egy magasságú!! Hurrá, nem én vagyok az egyetlen "égimeszelõ"Kép Dodo ma mért adatok alapján 65 cm és 6750 g. Nem egy óriás, de szerintem szép, arányosKép

Ma végre bejutottunk a dokihoz és megkaptuk az 5 hónapos oltásunkat. Igaz pár nap, és fél évesek leszünk, de ennyi csúszás belefér. Egyenlõre irtó jó kedvvel játszadozik itthon a járókájában - remélem ez így is marad. Kép

Tápszer
Én is adok tápszert Dodonak napi 1x, de még nem váltottunk születése óta. Úgy néz ki, mint akinek maximálisan megfelel a jelenlegi (aptamil Ha). Ti miért váltottatok és honnan tudtátok, hogy cserélni kell?????????????????????

Kataa
Ismét elõkerültem, az idõ csodás, a párom jövõ keddtõl dolgozik - úgyhogy mehetünk ismét sétállni, ha gondolod!!!

Rit és Dodovács

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?